abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92969997
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:33 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik zou zeggen zolang als het product met de kortste houdbaarheidsdatum van je ingrediënten. Mits in de koelkast bewaard.
Maar misschien is er iemand die een argument heeft waarom dat niet zo is ;)
Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:42:29 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92970104
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:40 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:40 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
Volgens mij komt dat niet zo nauw. Je kan hem vast wel een dag of 5 bewaren in een afgesloten box ofzo.
pi_92973864
Hè bah.. de witte chocolade cheesecake was behoorlijk gebarsten.. Vast te snel gekoeld..

Toch nog wat moois van kunnen maken dacht ik zelf :D

  vrijdag 18 februari 2011 @ 18:45:56 #254
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_92975898
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 18:00 schreef Deimos000 het volgende:
Hè bah.. de witte chocolade cheesecake was behoorlijk gebarsten.. Vast te snel gekoeld..

Toch nog wat moois van kunnen maken dacht ik zelf :D

[ afbeelding ]
:9~
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_92982076
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
pi_92982510
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 20:28 schreef anita82 het volgende:
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Als je op de afbeelding van de taart klikt kom je bij het recept ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_92992407
Zo, mijn taart staat in de koelkast af te koelen, ben zeer benieuwd!
Het beslag smaakte iig erg lekker :@ :')

En hoezee voor mn toffe fok-kookboek haha.

Screw them.
We're going home.
pi_93047336
Hierbij nog even mijn versie van de witte chocolade cheesecake met honingaardbeien!

Heb het recept uit de OP gebruikt, zonder het fruit, en daar later aardbeien op gelegd.

En hij was lekker!! _O_

Supergemakkelijk inderdaad en hij viel enorm goed in de smaak ;)

pi_93047354
die ziet er hèèrlijk uit! _O_
Ja doei.
pi_93048383
Ohhh! :9

Mijn cheesecake van Zo-is-dat wilde niet stevig worden, het bleef een soort cheesepudding!
Niet helemaal de bedoeling, snap er niets van.

Blijkt maar weer dat ik niet in de wieg gelegd ben voor dit soort dingen!
Was wel lekker overigens.
Screw them.
We're going home.
pi_93053233
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 10:55 schreef LieLie het volgende:
Hierbij nog even mijn versie van de witte chocolade cheesecake met honingaardbeien!

Heb het recept uit de OP gebruikt, zonder het fruit, en daar later aardbeien op gelegd.

En hij was lekker!! _O_

Supergemakkelijk inderdaad en hij viel enorm goed in de smaak ;)

[ afbeelding ]
Lie even een vraag; heb je echt maar 100 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt? ik wil em ook maken maar lijkt me zo weinig. voor MonChou bodem gebruik ik al ruim 200 gram koekjes en 125 gram boter.....
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_93053323
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 11:29 schreef CarOnline het volgende:
Ohhh! :9

Mijn cheesecake van Zo-is-dat wilde niet stevig worden, het bleef een soort cheesepudding!
Niet helemaal de bedoeling, snap er niets van.

Blijkt maar weer dat ik niet in de wieg gelegd ben voor dit soort dingen!
Was wel lekker overigens.
ohhh wat jammer, dat is mij nog nooit gebeurt, hoe heb je dat toch voor elkaar gekregen!? ;) Had je precies gedaan wat er staat? nou ja, gelukkig was ie wel lekker! :D
pi_93053488
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 13:31 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Lie even een vraag; heb je echt maar 100 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt? ik wil em ook maken maar lijkt me zo weinig. voor MonChou bodem gebruik ik al ruim 200 gram koekjes en 125 gram boter.....
Volgens mij heb ik ongeveer 150 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt. En dat is echt genoeg boter hoor! Als je hem daarna een half uurtje in de koelkast zet is ie gewoon stevig. 125 gram lijkt me vies vet!
  maandag 21 februari 2011 @ 12:10:43 #264
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_93096143
Wat een heerlijke recepten en foto's staan er in dit topic zeg! Ik hoop van het weekend tijd te vinden om ook een cheesecakje te bakken. :)
pi_93103994
CHOCOLATE LIME CHEESECAKE

door Nigella Lawson

Ingredients

* Nigella Recipe

* 200g Double Choc Maryland cookies (in the purple packet)
* 75g unsalted butter
* 750g Phildelphia cream cheese
* 200g caster sugar
* 4 whole eggs
* 2 yolks juice of 4 limes
* 20-21cm springform cake tin kitchen foil

Method

1. Place a large overlapping piece of foil over the bottom of the springform tin, and then insert the pan ring over it. Fold the foil up and around the sides of the tin and place the whole thing on a second piece of foil, also folding it and pressing it securely up around the tin so that you have a water-tight covering. Actually, I sometimes find some water dribbles out from this supposedly secure casing on unwrapping, but it doesn't seem - as long as you unwrap the outer layer straightaway - to cause any sogginess.
2. Process the biscuits until they are like crumbs, then add the butter and pulse again. Line the bottom of the springform tin, pressing the biscuits in with your hands or the back of the spoon. Put the tin in the fridge to set, and preheat the oven to 180°C/ gas mark 4.
3. Beat the cream cheese gently until it's smooth, and then add the sugar. Beat in the eggs and egg yolks, then finally the lime juice. Put a full kettle on.
4. Pour the cream cheese filling onto the chilled biscuit base, place the tin in a roasting tray and pour hot water from the recently boiled kettle around the foil-wrapped cheesecake to come about halfway up the sides of the springform; don't overfill as you'll only spill it on the way to the oven. Transfer it as steadily as you can to the oven and cook for 1 hour or so, checking after 50 minutes. It should feel set, but not rigidly so. You want to be able to detect, below the skin, the slightest, sexiest hint of a quiver within.
5. Take the roasting tin out of the oven, then gingerly remove the springform from its water-filled tin, stand it on a rack, peel off the outer layer of foil, tear away the side bits of the first layer of foil and leave it to cool. When the cheesecake's cooled down completely, place it in the fridge and leave it there till 20 minutes or so before you want to eat it.
6. Transfer to the plate you're going to serve it on (it will need to be one without a lip, or a cakestand) and unclip. The underneath bit of the first layer of foil, along with the base of the tin, are going to have to stay in place, unless you like living really dangerously. I don't mind a bit of risk in the kitchen, but fiddling about with something as desirably lacking in solidity as this dreamlike cheesecake is beyond even my clumsily impatient foolhardiness.
7. It makes life easier if, when you cut it, you heat the knife and cake slicer (and I find I need to use both, the one to cut, the other to lift up and ferry slice to waiting plate) under a very hot tap first.

Serves: 8

mmmmmmm heerlijk.

Sorry had geen tijd on het te vertalen
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
  maandag 21 februari 2011 @ 17:55:36 #266
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_93111284
Oh, lekker. Ik heb laatst in een restaurantje witte chocoladecheesecake met lime gegeten... Nooommmm.. wat lekker! :9
pi_93116507
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 20:28 schreef anita82 het volgende:
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Heb je Adblock Plus?
Zo ja, die uitschakelen. Die blokkeert ook de quoteknopjes.
pi_93161871
zo ver ik kan zien heb ik geen adblock plus.

nog andere ideeën?

thanx
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
  dinsdag 22 februari 2011 @ 20:03:52 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93166533
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:25 schreef anita82 het volgende:
zo ver ik kan zien heb ik geen adblock plus.

nog andere ideeën?

thanx
onder dit regeltje: dinsdag 22 februari 2011 @ 18:25:34 #268 (dat zie je rechtsboven) als je daar met je muis overgaat komen er (normaal gesproken) wat tekentjes te voor schijn.. en dan moet je die rechtse hebben een soort comma;s met een rondje..
en anders hier even lezen en evt verder vragen, ze weten er vast raad mee ;)
FOK!features, Bugs & Development
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93193858
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 20:03 schreef MissHobje het volgende:

[..]

onder dit regeltje: dinsdag 22 februari 2011 @ 18:25:34 #268 (dat zie je rechtsboven) als je daar met je muis overgaat komen er (normaal gesproken) wat tekentjes te voor schijn.. en dan moet je die rechtse hebben een soort comma;s met een rondje..
en anders hier even lezen en evt verder vragen, ze weten er vast raad mee ;)
FOK!features, Bugs & Development
Gevonden, volgens mijn man hadden we toch adblock plus.

Thanx
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
pi_93600878
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
pi_93602443
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 18:22 schreef Yannick567 het volgende:
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
Ooooooh, ik wil ook!! ;(
pi_93880396
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
  woensdag 9 maart 2011 @ 23:22:23 #274
62913 Blik
The one and Only!
pi_93885822
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 21:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
Ik denk dat een cheesecake daar prima voor geschikt is
pi_93895042
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
pi_93901635
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 09:50 schreef McGilles het volgende:
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_93902827
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:57 schreef Taartje het volgende:

[..]

Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
Even met de brander heel kort de bakring verhitten (10 seconden oid) en dan kan je hem er zo afhalen en hou je een perfect cheesecakeje over :)
pi_93964475
Ah okee, bedankt voor de tip!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_94045171
Ging ik vrijdagavond aan de slag met de 4 cheesecakejes maken, was ik 1 ingredient vergeten.... de roomkaas _O-

Dan maar gemaakt met 100% mascarpone, wou totaal niet mengen maar uiteindelijk smaakte het toch erg goed. :)
pi_94293628
:9~ :9~ :9~ oehhh wat een heerlijke cheesecakes!! :9~ :9~ :9~

Ik ben sinds kort verslaafd aan monchou taart met kersenvlaaivulling :9~
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:41:53 #281
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_94293673
Hier ook maar een keer spammen O-)


white chocolate with cherries on top O+
I`m not weird. I`m limited edition.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:40:21 #282
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301330
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94301523
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:40 schreef Schenkstroop het volgende:
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
Volgens mij is er wat discussie hier over of je een ongebakken cheesecake, een cheesecake mag noemen :P Maar volgens mij is het qua ingrediënten gelijk. Alleen een cheesecake wordt gebakken, wat wel effect heeft op de smaak en structuur.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:49:54 #284
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301777
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  vrijdag 18 maart 2011 @ 19:18:09 #285
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94303089
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator vrijdag 18 maart 2011 @ 19:52:16 #286
9859 crew  Karina
Woman
pi_94304956
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:18 schreef Mirjam het volgende:
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
En die is niet eens zo slecht. Maar misschien verschilt het per filiaal. Toch maar eens een springvorm kopen trouwens, want die zelfgemaakt zie er wel erg lekker uit.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_94304999
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:49 schreef Schenkstroop het volgende:
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
pi_94317680
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:30:00 #289
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94318031
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:52 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
Ha natuurlijk, het ligt ook zo voor de hand he maar alleen nu pas leg ik dat verband :D
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94318711
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
pi_94329740
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:46 schreef McGilles het volgende:

[..]

Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
Hier niet, werd niet zo mooi vloeibaar als pure choco. Maar het is wel gelukt er een mooie laag van te maken. Maak wel ff foto's als het allemaal klaar is ;)
pi_94331374
Ga ook weer eens wat bakken :9
pi_94333859
ik gebruik altijd mascarpone, indien je mon chou of roomkaas gebruikt, smaakt dat anders?
pi_94337325
Ik heb nooit met mascarpone gebakken.. duur!! :o Met roomkaas (goedkoopste merk) is het echt heerlijk :9
Heb alle ingrediënten voor de choco met frambozentaart uit de OP gehaald :9 Ga nu beginnen!
pi_94367229
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
  zondag 20 maart 2011 @ 11:00:25 #296
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94367484
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:48 schreef heaven7 het volgende:
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
  zondag 20 maart 2011 @ 11:17:41 #297
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_94367932
Ben niet echt een expert maar ik vind zelf ongebakken lekkerder. Bij het restaurant waar ik gewerkt heb hebben ze ook van die heerlijke zelfgemaakte monchoutaart. :9~
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_94369011
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:00 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
Exact het recept aangehouden met alle ingrediënten.
  zondag 20 maart 2011 @ 12:02:16 #299
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94369172
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:57 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Exact het recept aangehouden met alle ingrediënten.
Een recept hoeft toch niet heilig te zijn? Als jij de smaak/structuur niet goed vindt moet je er blijkbaar iets aan aanpassen. En ik denk 1 van die dingen die ik net noemde.
pi_94371729
Nja ik bedoel dat als dat de perfecte taart moet geven, het daar niet aan ligt aangezien ik dus volgens het recept niet teveel boter, te weinig chocola of wat dan ook gebruikt heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2011 13:17:50 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')