abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 februari 2011 @ 10:36:43 #226
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92708846
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 00:39 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!
Ik heb hem eergister gemaakt, hij was echt heel lekker. *TIP* Hij was nóg lekkerder (en steviger) na een dag in de koelkast!

Edit: sory verkeerd gequote/niet goed gekeken. Die van de BBC had ik gemaakt.
pi_92709068
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
pi_92756346
Klein vraagje voor de gevorderden ;) Gisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken? :Y)
pi_92756392
mariakaakjes? Daar heb ik echt nooit problemen mee :)
Ja doei.
pi_92758243
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 08:41 schreef Cyntiaa het volgende:
Klein vraagje voor de gevorderden ;) Gisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken? :Y)
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
  maandag 14 februari 2011 @ 10:23:47 #231
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92758387
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 10:19 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
Dat is inderdaad écht heel veel. Ik heb hem laatst gemaakt met ongeveer 50 gram boter en een half pak verkruimelde koekjes (ongeveer 0,5 cm bodem) en die was eigenlijk al iets aan de zachte kant. Als je de koekjes en de boter mengt moet het niet pap/pasta achtig worden maar er nog een beetje droog uitzien. Met de bolle kant van een lepel kan je het dan aanduwen op de bodem
pi_92758390
Dan heeft het aan de boter gelegen! Bedankt voor de tip!
Verder smaakt de taart heeerlijk! :Y)
pi_92766140
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing :D
Mag ik hier het recept van? :D
pi_92769487
quote:
Op maandag 14 februari 2011 13:46 schreef Landysh het volgende:

[..]

Mag ik hier het recept van? :D
Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 14 februari 2011 @ 15:10:30 #235
163650 Greys
pi_92769736
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 10:46 schreef LieLie het volgende:
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
Tuurlijk!
Bij het recept liggen de vruchten er 'half in', dus als je hem eerst bakt en daarna de aardbeien er bovenop legt dan liggen ze dus wel 'los' :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_92780804
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
  maandag 14 februari 2011 @ 19:04:43 #237
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92781154
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 18:58 schreef McGilles het volgende:

[..]

Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
pi_92781752
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:04 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
Dankje, dat dacht ik al want 90% van de cheesecakes die ik eet vind ik veel en veel te zoet.
pi_92788535
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Dank je wel!

Ik heb het alleen een beetje verkloot, denk ik. :') Ik heb eerst de chocolade toegevoegd aan de mascarpone en de roomkaas, gemixt en daarna pas de slagroom erdoorheen geschept. Ik moest alles in de springvorm scheppen ipv 'gieten/storten'. Najah, we zien morgen wel wat er van is geworden.

*Ik heb trouwens de suiker weggelaten, ik hou niet van heel zoet. :@
pi_92818322
Hij was lekker. :9

pi_92823378
quote:
Op dinsdag 15 februari 2011 14:20 schreef Landysh het volgende:
Hij was lekker. :9

[ afbeelding ]
Wat leuk! Ohh, ik krijg ook héél veel zin in een stukje nu! *kwijl....
pi_92855819
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed! :9
Screw them.
We're going home.
  woensdag 16 februari 2011 @ 09:19:38 #243
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92856093
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:06 schreef CarOnline het volgende:

[..]

De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed! :9
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem :Y
pi_92856130
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:19 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem :Y
Oke, en hoe lang is een tijdlang? En gewoon samen met de rest van de ingrediënten of eerst een tijd alleen de bodem?

Sorry, ik ben echt een kluns wat de keuken betreft :P
Screw them.
We're going home.
pi_92856356
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
pi_92857066
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:33 schreef piepkuiken21 het volgende:
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
Precies!! :s) Als je de bodem als eerst maakt, deze in de koelkast zet en daarna verder gaat met de vulling is de bodem ver genoeg afgekoeld als je klaar bent om de vulling te storten. Ideaal!
pi_92910424
Denk dat ik 'm morgen ga maken, kunnen we hem zaterdag slachten :9
Screw them.
We're going home.
pi_92911059
Cheescake is zó lekker, mits goed gemaakt. Ik zou een moord doen voor het recept van de Bakkerswinkel !!!
Ik wou dat iedereen zo goed was als ik...
pi_92968925
Hoe lang zou je de taart uit de OP kunnen bewaren?
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:33:19 #250
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92969628
Ik zou zeggen zolang als het product met de kortste houdbaarheidsdatum van je ingrediënten. Mits in de koelkast bewaard.
Maar misschien is er iemand die een argument heeft waarom dat niet zo is ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')