Ik heb hem eergister gemaakt, hij was echt heel lekker. *TIP* Hij was nóg lekkerder (en steviger) na een dag in de koelkast!quote:Op zondag 13 februari 2011 00:39 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.quote:Op maandag 14 februari 2011 08:41 schreef Cyntiaa het volgende:
Klein vraagje voor de gevorderdenGisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken?
Dat is inderdaad écht heel veel. Ik heb hem laatst gemaakt met ongeveer 50 gram boter en een half pak verkruimelde koekjes (ongeveer 0,5 cm bodem) en die was eigenlijk al iets aan de zachte kant. Als je de koekjes en de boter mengt moet het niet pap/pasta achtig worden maar er nog een beetje droog uitzien. Met de bolle kant van een lepel kan je het dan aanduwen op de bodemquote:Op maandag 14 februari 2011 10:19 schreef _Loki het volgende:
[..]
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
Mag ik hier het recept van?quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing
Ja hoorquote:
Tuurlijk!quote:Op zondag 13 februari 2011 10:46 schreef LieLie het volgende:
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.quote:Op maandag 14 februari 2011 18:58 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
Dankje, dat dacht ik al want 90% van de cheesecakes die ik eet vind ik veel en veel te zoet.quote:Op maandag 14 februari 2011 19:04 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
Dank je wel!quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
De bodem hoef je niet te bakken?quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodemquote:Op woensdag 16 februari 2011 09:06 schreef CarOnline het volgende:
[..]
De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed!
Oke, en hoe lang is een tijdlang? En gewoon samen met de rest van de ingrediënten of eerst een tijd alleen de bodem?quote:Op woensdag 16 februari 2011 09:19 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem
Precies!!quote:Op woensdag 16 februari 2011 09:33 schreef piepkuiken21 het volgende:
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |