wow! nom!quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 08:45 schreef n105 het volgende:
Deze lijkt mij geweldig, en ga ik dit weekend maken, gelezen op Foodgawker
[ afbeelding ]
Apple Cinnamon Cheesecake Recipe
Gingersnap Crust
2 cups gingersnap cookie crumbs {about a 14 ounce package of cookies}
2 tablespoons brown sugar
pinch of salt
6 tablespoons unsalted butter; melted
Spiced Cheesecake Filling
4 {8 ounce} packages of cream cheese; room temperature
1 ¼ cup granulated sugar
4 large eggs; room temperature
3/4 cup heavy cream
1 tablespoon pumpkin pie spice
1 tablespoon pure vanilla extract
Apple Topping
1/4 cup unsalted butter
2 tablespoons all-purpose flour
¾ cup apple cider
1/4 cup white sugar
1/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon cinnamon
½ teaspoon pure vanilla extract
Juice of ½ lemon
2 Granny Smith apples – peeled, cored and sliced
Directions
1. Preheat oven to 350 degrees F. Tightly wrap a 9 inch springform pan in heavy duty foil. This step prevents leaks when using a water bath. I also take the extra step by placing the foil wrapped spring form pan inside an oven bag while baking*.
2. Mix together the crust ingredients {gingersnap cookie crumbs, brown sugar, salt and melted butter} and press into the bottom of the pan and about 1 ½ inches up the sides. Bake for 7 minutes and cool completely on a wire rack.
3. Begin to boil a large pot of water for the water bath.
4. In the bowl of your stand mixer fitted with the paddle attachment, combine the cream cheese and sugar; mix until smooth {about 2 minutes}. Add eggs, one at a time,
fully incorporating each before adding the next. Make sure to scrape down the bowl in between each egg. Add heavy cream, pumpkin pie spice and vanilla; combine until
thoroughly incorporated and smooth in texture.
5. Pour batter into prepared crust. Place pan into a larger pan and pour boiling water into the larger pan until halfway up the side of the cheesecake pan.
6. Bake 45 to 55 minutes, the edges will appear to be set, but the center will still have some jiggle to it. At this point, close the oven door, turn the heat off, and let the cheesecake rest in the oven for at least one hour, but up to 3 hours. After the recommended cooling time has passed, carefully remove the cheesecake from the water bath and place on a cooling rack to cool completely. Once the cake is completely cooled, place it into the refrigerator for at least 5 hours.
7. Three hours before serving, prepare the apple topping.
8. Mix together the sugar, cinnamon, and nutmeg in a small bowl. In another bowl, sprinkle apples with the juice of ½ lemon and toss.
9. Melt butter over medium heat; whisk in flour and stir for about one minute. Slowly whisk in the apple cider followed by the sugar and spice mixture made in the previous step.
10. Add in the apples and cook until slightly tender {about 5-7 minutes} stirring constantly. Once apples have reached a desired texture and the sauce has thickened, remove pan from heat and stir in vanilla extract. Allow apple topping to cool completely before topping the cheesecake. Arrange apples on cheesecake and chill for at least one hour before serving.
Storage:
Cheesecake will store covered and refrigerated for up to three days.
Opa was er blij meequote:
quote:Neeee foto'sOp vrijdag 22 oktober 2010 17:41 schreef FutureFairytale het volgende:
net uit de oven gehaald! Mn allereerste cheesecake!nu af laten koelen en daarna de gemarineerde aardbeien erop en dan.. Proeven!
quote:klikOp vrijdag 22 oktober 2010 17:56 schreef Windigo het volgende:
[..]
Neeee foto'sWelk recept heb je gebruikt?
quote:Klinkt alsof ik het binnenkort ook eens ga maken, heb ook nog nooit cheesecake gemaakt namelijk
quote:Ik zou dan gewoon appelsap gebruiken, azijn is veel te zuur joh.Op vrijdag 22 oktober 2010 21:05 schreef n105 het volgende:
Ik ga dus morgen die cheesecake met appelmaken zie bovenaan deze pagina.
Maar nu heb ik appelciderazijn gekocht ipv appelcider Zou dat kunnen?
Wie heeft een idee? Of zal ik ipv appelcider appelsap kunnen gebruiken en een klein deel appelciderazijn?
quote:Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing
quote:Eigenlijk valt het best mee, er gaat maar 65 gram suiker in tegenover ruim 500 g roomkaas en slagroom, de witte chocolade (ook 500 g) is wel zoet maar deze taart is zeker niet mierzoet, aardig in evenwichtOp zondag 24 oktober 2010 10:32 schreef McGilles het volgende:
[..]
Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.
Heb jij hier geen moeite mee? Naar mijn mening hoort een cheesecake niet zo zoet te zijn.
quote:Wat zijn gingersnap cookies? Heb wel gegoogled maar kom er niet echt achter of wij hier iets vergelijkbaars hebben. Toen ik de foto zag dacht ik aan speculaas....of zit ik helemaal in de verkeerde hoek?Op dinsdag 19 oktober 2010 08:45 schreef n105 het volgende:
2 cups gingersnap cookie crumbs {about a 14 ounce package of cookies}
quote:Op zondag 24 oktober 2010 13:42 schreef Vandaag... het volgende:
gingersnaps zijn gemberkoekjes. Zeker geen speculaas. Ik heb ze wel eens bij de biologische winkel gezien en je kan ze ook zelf maken:
http://www.ah.nl/kookschr(...)d=7626&userid=100277
Goeie kick, laatst deze witte chocolade cheesecake gemaakt. Er wordt helemaal geen extra suiker toegevoegd dus hij is niet te zoet & erg lekker!quote:Op zondag 24 oktober 2010 10:32 schreef McGilles het volgende:
[..]
Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.
Heb jij hier geen moeite mee? Naar mijn mening hoort een cheesecake niet zo zoet te zijn.
Niet dat ik binnenkort weer een cheesecake ga maken, maar hij staat nu in m'n favorieten voor later, dankjequote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:57 schreef Semafoor73 het volgende:
[..]
Goeie kick, laatst deze witte chocolade cheesecake gemaakt. Er wordt helemaal geen extra suiker toegevoegd dus hij is niet te zoet & erg lekker!
ja, die smaakte toen goddelijk. Net alsof je een mond vol room had met lekker smaakje!!quote:Op vrijdag 29 mei 2009 21:15 schreef Mirjam het volgende:
nom nom nom
van de week bij bagels & beans cheesecake gegeten, die was lang niet zo lekker als de cheesecake die ik een aantal jaren terug had gegeten bij bagels & beans.
De Vanilla Bean Cheesecake van de Cheesecake Factory is legendarischquote:Op donderdag 10 februari 2011 11:13 schreef chocolatelover het volgende:
[..]
ja, die smaakte toen goddelijk. Net alsof je een mond vol room had met lekker smaakje!!
Ben daar al lang niet meer geweest. Ze hebben er hier geen, jammer genoeg. Na een dagje winkelen is zoiets zoets wel lekker.
Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing
Ik heb hem eergister gemaakt, hij was echt heel lekker. *TIP* Hij was nóg lekkerder (en steviger) na een dag in de koelkast!quote:Op zondag 13 februari 2011 00:39 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.quote:Op maandag 14 februari 2011 08:41 schreef Cyntiaa het volgende:
Klein vraagje voor de gevorderdenGisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken?
Dat is inderdaad écht heel veel. Ik heb hem laatst gemaakt met ongeveer 50 gram boter en een half pak verkruimelde koekjes (ongeveer 0,5 cm bodem) en die was eigenlijk al iets aan de zachte kant. Als je de koekjes en de boter mengt moet het niet pap/pasta achtig worden maar er nog een beetje droog uitzien. Met de bolle kant van een lepel kan je het dan aanduwen op de bodemquote:Op maandag 14 februari 2011 10:19 schreef _Loki het volgende:
[..]
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
Mag ik hier het recept van?quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing
Ja hoorquote:
Tuurlijk!quote:Op zondag 13 februari 2011 10:46 schreef LieLie het volgende:
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.quote:Op maandag 14 februari 2011 18:58 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
Dankje, dat dacht ik al want 90% van de cheesecakes die ik eet vind ik veel en veel te zoet.quote:Op maandag 14 februari 2011 19:04 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
Dank je wel!quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
De bodem hoef je niet te bakken?quote:Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja hoor![]()
Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter
250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes
375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing
Een vrij kleine springvorm
Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.
En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet![]()
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodemquote:Op woensdag 16 februari 2011 09:06 schreef CarOnline het volgende:
[..]
De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed!
Oke, en hoe lang is een tijdlang? En gewoon samen met de rest van de ingrediënten of eerst een tijd alleen de bodem?quote:Op woensdag 16 februari 2011 09:19 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem
Precies!!quote:Op woensdag 16 februari 2011 09:33 schreef piepkuiken21 het volgende:
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |