abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator donderdag 22 april 2010 @ 13:24:04 #151
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80594653
wat een handig topic
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80597005
quote:
Op donderdag 22 april 2010 13:19 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?
Een new yorker cheesecake uit een Zweeds receptenboek wat ik hier heb

Ga nu aan de slag! Laat het resultaat wel weten
pi_80597313
Ben benieuwd.
pi_80598686
Zoo te makkelijk Het beslag is goddelijk Heb er wel wat citroensap doorheen gedruppeld voor een frissere bite. Het spul moet nu 6 uur de koelkast in Ohja de bodem heb ik trouwens wel eerst afgebakken.
pi_80690496
vanmiddag maar eens een raspberry baked cheesecake maken, vroeg me alleen af omdat ik altijd zo aan het prutsen ben met bakpapier: doen jullie bakpapier in de springvorm of alleen maar invetten, en bij invetten, krijg je de taart er fatsoenlijk uit zonder dat stiekem toch alles aan de randen blijft zitten?
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80690674
Ik gebruik geen bakpapier en heb em zelfs niet ingevet. Maar heb wel een anti aanbaklaag taartvorm enzo Ff met een mes langs de kanten en je haalt em voor het grootste gedeelte al los.
pi_80694279
One baked raspberry cheesecake is in the oven
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80696086
die in de OP ziet er heerlijk uit...
maar ik heb hier geen oven

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 25-04-2010 17:18:21 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 26 april 2010 @ 18:17:52 #159
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_80735243
Ik ga van de week maar white chocolate cheesecake maken
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_80755619
oh dit moet ik bewaren. Ik ga zaterdag aan de slag
  dinsdag 27 april 2010 @ 17:17:40 #161
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_80773221
Lukt het ook in een goedkope combimagnetron om een cheesecake te maken? Mijn brownies bijvoorbeeld lukken meestal wel, maar soms ook niet, als ik ze maar plat maak.
  zaterdag 1 mei 2010 @ 21:55:25 #162
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_80914776
quote:
Op dinsdag 27 april 2010 17:17 schreef SilkenTofu het volgende:
Lukt het ook in een goedkope combimagnetron om een cheesecake te maken? Mijn brownies bijvoorbeeld lukken meestal wel, maar soms ook niet, als ik ze maar plat maak.
Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).
pi_81013916
Ik heb net het hele topic gelezen + het voorgaande, want ik ben namelijk echt dól op cheesecake Vooral die van de Wagamama, kennen jullie die? Anders echt zeker een keer proberen. Kost je wel 6 euro 50, maar dan heb je wel wat.

Als iemand daar het recept van weet dan hou ik me aanbevolen. Ik ga van de week even een mooi recept uitkiezen uit dit topic om zelf te maken. Ben erg benieuwd!! Ik vind met witte chocolade, cranberry's en een blaadje munt echt de perfecte smaakcombinatie, dus dat zal het wel worden
pi_81015144
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 21:55 schreef SilkenTofu het volgende:

[..]

Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).
Oh das fijn voor je!
Recept please
pi_81015160
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:12 schreef Dwab het volgende:
Ik heb net het hele topic gelezen + het voorgaande, want ik ben namelijk echt dól op cheesecake Vooral die van de Wagamama, kennen jullie die? Anders echt zeker een keer proberen. Kost je wel 6 euro 50, maar dan heb je wel wat.

Als iemand daar het recept van weet dan hou ik me aanbevolen. Ik ga van de week even een mooi recept uitkiezen uit dit topic om zelf te maken. Ben erg benieuwd!! Ik vind met witte chocolade, cranberry's en een blaadje munt echt de perfecte smaakcombinatie, dus dat zal het wel worden
Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...
Nouja ben er ook lang niet meer binnen geweest hoor.
pi_81015319
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:42 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...
Nouja ben er ook lang niet meer binnen geweest hoor.
Ze hebben ook toetjes. Ik vind de gerechten bij Wagamama wel redelijk, maar niet dat ik er echt naar verlang ofzo, of steeds wil terugkomen, maar de cheesecake... DAMN!! Als je die 1 keer geproefd hebt dan nestelt die smaak zich in je hoofd en wil je alleen maar meeeeer.

Vanavond ga ik uit eten in een ander restaurant, maar na afloop ga ik een taartje halen bij Wagamama

Uit de menukaart:


En zo ziet hij er echt uit


[ Bericht 10% gewijzigd door Dwab op 04-05-2010 17:52:41 ]
  zaterdag 8 mei 2010 @ 19:36:21 #167
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81186978
Vanmiddag m'n eerste cheesecake gemaakt naar recept van Nigella Lawson uit 'Hoe wordt ik een goddelijke huisvrouw?'

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_81189789
ziet er goed uit!

Was 't lekker?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_81190573
Ziet goed uit, ik ben benieuwd hoe hij smaakt... als t goed is, dan ga ik m volgende week maken
pi_81190983
Lekker ! Tevens tvp
Whatever...
  zondag 9 mei 2010 @ 10:34:23 #171
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81205200
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 20:39 schreef _aurum_ het volgende:
ziet er goed uit!

Was 't lekker?
Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegeten Officieel hoor je hem 50 minuten te bakken en hoor je er nog een laagje van zure room en suiker overheen te doen,maar dat heb ik weggelaten
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 9 mei 2010 @ 14:37:45 #172
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81212474
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:41 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Oh das fijn voor je!
Recept please
Dank je

http://thebutcherthebaker(...)cheesecake-brownies/
  maandag 10 mei 2010 @ 21:25:54 #173
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_81270691
Snif.

Heeft er iemand ervaring met cheesecakes bakken in magnetron-heteluchtoven-combinaties? Ik weet uit ervaring al dat de temperaturen en tijden nooit kloppen, maar cheesecakes lukken nog steeds niet.
Neem nou het bovenste recept. ongeveer een half uurtje op 160 graden. In eerste instantie heb ik 40 min. op 180 graden gebakken. Kletsnat, halverwege de bodem pas niet-vloeibaar meer. Nu doe ik er nog eens 30 min. op 230 graden bij. Kijken wat dat oplevert.

Vraag: weet iemand die ook een dergelijk k*tapparaat als ik gebruik, wat ongeveer de omrekenfactoren qua tijd en temperatuur zijn om goede resultaten te krijgen?
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  maandag 10 mei 2010 @ 21:33:53 #174
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81271152
quote:
Op maandag 10 mei 2010 21:25 schreef Snarf het volgende:
Snif.

Heeft er iemand ervaring met cheesecakes bakken in magnetron-heteluchtoven-combinaties? Ik weet uit ervaring al dat de temperaturen en tijden nooit kloppen, maar cheesecakes lukken nog steeds niet.
Neem nou het bovenste recept. ongeveer een half uurtje op 160 graden. In eerste instantie heb ik 40 min. op 180 graden gebakken. Kletsnat, halverwege de bodem pas niet-vloeibaar meer. Nu doe ik er nog eens 30 min. op 230 graden bij. Kijken wat dat oplevert.

Vraag: weet iemand die ook een dergelijk k*tapparaat als ik gebruik, wat ongeveer de omrekenfactoren qua tijd en temperatuur zijn om goede resultaten te krijgen?
Mijn ervaring ermee staat een paar posts terug beschreven.
Ik werk in etappes vaak door even goed te bakken (wel 20 graden lager dan in recept) en dan even de magnetronoven open zetten om te koelen en dan opnieuw nog een tijdje bakken. Maar echt goed wil het niet hoor.
pi_81273853
quote:
Op zondag 9 mei 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegeten Officieel hoor je hem 50 minuten te bakken en hoor je er nog een laagje van zure room en suiker overheen te doen,maar dat heb ik weggelaten
Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.

Snif, kookboek, ik mis je
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 12 mei 2010 @ 19:06:49 #176
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81352181
quote:
Op maandag 10 mei 2010 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.

Snif, kookboek, ik mis je
Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen dan

Ach,lief toch.De boeken zijn gewoon nog te koop hoor
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 13 mei 2010 @ 17:13:12 #177
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81385702
De cheesecake (stukje terug baileys brownie cheesecake) die ik gister heb gemaakt is perfect gelukt. En dat terwijl ik in een magnetronoven heb gebakken.
Ik heb zo'n rode silliconenbakvorm. Cake gemaakt volgens recept en dan steeds 10 minuten bakken op 110 graden en dat 3 keer. Perfect!
  donderdag 13 mei 2010 @ 18:25:45 #178
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81388201
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 17:13 schreef SilkenTofu het volgende:
De cheesecake (stukje terug baileys brownie cheesecake) die ik gister heb gemaakt is perfect gelukt. En dat terwijl ik in een magnetronoven heb gebakken.
Ik heb zo'n rode silliconenbakvorm. Cake gemaakt volgens recept en dan steeds 10 minuten bakken op 110 graden en dat 3 keer. Perfect!
Net even teruggebladerd voor het recept,maar wat zien die dingen er godsgruwelijk lekker uit
Ik ga ze lekker maken van 't weekend!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_81392780
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 19:06 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen dan

Ach,lief toch.De boeken zijn gewoon nog te koop hoor
Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.




In plaats van dat boek te kopen, kan ik natuurlijk ook een leuk iemand (V, 25-32) zoeken die dat boek al heeft .
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_81393556
het ziet er in ieder geval wel lekker uit!!
  vrijdag 14 mei 2010 @ 10:00:00 #181
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81408497
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 20:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.

[ afbeelding ]


In plaats van dat boek te kopen, kan ik natuurlijk ook een leuk iemand (V, 25-32) zoeken die dat boek al heeft .
Ziet er heerlijk uit!

Hé jammer,ik voldoe maar aan één critiria.Ik heb het boek,en ben 22
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 13:10:59 #182
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_81414629
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 10:00 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit!

Hé jammer,ik voldoe maar aan één critiria.Ik heb het boek,en ben 22
Je bent toch ook vrouw?
Ik heb het boek niet, stond er wel bij te kwijlen van de week in de winkel
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 14 mei 2010 @ 15:38:11 #183
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81420042
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 13:10 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Je bent toch ook vrouw?
Ik heb het boek niet, stond er wel bij te kwijlen van de week in de winkel
Je hebt zó gelijk! Ik voldoe dan ineens aan twee van de drie
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85639833
Ik heb goed nagedacht of het zinvol was dit topic omhoog te schoppen, en ben tot de conclusie gekomen dat het zeker zinvol is *O*! Ga vandaag de OP-cheesecake maken :9!
Willem-Jan van Puffelen
pi_85640424
Oooh ik heb op vakantie in Zweden voor het eerst Caramel pecan cheesecake op en die wil ik nu zelf maken, maar ik kan geen recept vinden met Nederlandse hoeveelheden :')
pi_85640632
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:37 schreef _Loki het volgende:
Oooh ik heb op vakantie in Zweden voor het eerst Caramel pecan cheesecake op en die wil ik nu zelf maken, maar ik kan geen recept vinden met Nederlandse hoeveelheden :')
Hoe bedoel je? Er zijn toch van die omreken-programma's? :)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_85640757
Ja dat is ook zo, maar Nederlands is altijd makkelijker :D
Ik kijk ook wel even voor omrekenprogramma's.

Edit: Die omrekendingen heb ik ook niet veel aan, veel recepten hebben ook cups met koekjes enzo ;(

[ Bericht 16% gewijzigd door _Loki op 24-08-2010 12:09:01 ]
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 13:47:00 #188
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85644843
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:47 schreef _Loki het volgende:
Ja dat is ook zo, maar Nederlands is altijd makkelijker :D
Ik kijk ook wel even voor omrekenprogramma's.

Edit: Die omrekendingen heb ik ook niet veel aan, veel recepten hebben ook cups met koekjes enzo ;(
Voor cups bestaan ook tabellen;

http://allrecipes.com//HowTo/cup-to-gram-conversions/Detail.aspx

En omrekenprogramma's;

http://www.gourmetsleuth.(...)ram-conversions.aspx
pi_85645341
Maar 1 cup suiker is toch heel anders dan 1 cup bloem ofzo? En die tabellen zijn er niet voor roomkaas oid.
pi_85658921
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 13:58 schreef _Loki het volgende:
Maar 1 cup suiker is toch heel anders dan 1 cup bloem ofzo? En die tabellen zijn er niet voor roomkaas oid.
Dan moet je een setje cups kopen, kun je alles instoppen wat je wilt :s)
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:50:01 #191
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85658962
Laatst nog monchoutaart gemaakt maar echt stijf worden wou hij niet.. misschien wat langer in de koelkast laten staan. :@
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_85659198
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:50 schreef boem-dikkie het volgende:
Laatst nog monchoutaart gemaakt maar echt stijf worden wou hij niet.. misschien wat langer in de koelkast laten staan. :@
Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?
Ik gebruik altijd dit recept, werkt echt perfect.
pi_85659255
Monchou hoort romig :9
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:59:28 #194
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85659355
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:55 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?
Ik gebruik altijd dit recept, werkt echt perfect.
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_85669362
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:59 schreef boem-dikkie het volgende:
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.
Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?
Misschien kan je de volgende keer proberen, zoals omschreven wordt in het recept:
Eerst slagroom+klopfix kloppen, monchou fijnprakken met de suiker en dan samen nog even goed mengen en als de monchoutaart helemaal af is, dan pas in zijn geheel laten opstijven in de koelkast.
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:21:45 #196
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85669590
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 23:17 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?
Misschien kan je de volgende keer proberen, zoals omschreven wordt in het recept:
Eerst slagroom+klopfix kloppen, monchou fijnprakken met de suiker en dan samen nog even goed mengen en als de monchoutaart helemaal af is, dan pas in zijn geheel laten opstijven in de koelkast.
Nja moet ik maar eens proberen. Ik had wat tips van mijn baas (kok) in restaurant opgevolgd aangezien hij altijd geniale monchoutaart maakt.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_87357501
Schop!
Morgen eens proberen het geweldige recept uit de OP te maken.
Wat mot je, vroeg ze dan en zette alsnog een slotje.
Ga toch weg gek, zeiken doe je maar in feedback.
Soms kreeg ze van alles naar haar hoofd. Cholera, tyfus en ebola.
Doe mij maar een Whoppermenu. Met cola. ©Biogarde
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 15:23:44 #198
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87606550
De New Yorker Cheescake staat in de oven.. ben benieuwd :9.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  zondag 17 oktober 2010 @ 12:34:58 #199
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87628572
Nou, we nemen straks de cheesecake mee op visite, ben erg benieuwd of 'ie gelukt is en of 'ie in de smaak valt!
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_87628627
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 12:34 schreef Debsterr het volgende:
Nou, we nemen straks de cheesecake mee op visite, ben erg benieuwd of 'ie gelukt is en of 'ie in de smaak valt!
tot zo! :W ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')