Waar is de kaas?quote:Op zondag 8 november 2009 19:10 schreef Trusten het volgende:
Uit het nieuwe boek van Jamie Oliver, Jamie's Amerika:
[..]
Dank je voor je berichtje, ik weet dat het gewoon uitproberen is, maar ze heeft echt behoorlijk wat erschillende allegrie-en.quote:Op maandag 9 november 2009 23:50 schreef kahlie het volgende:
[..]
Rijstewafels werkt niet. Dat is gepofte rijst en dat wordt zacht.
Mijn moeder heeft gluten en tarwe allergie, dus je kunt glutenvrije-koekjes halen, die kun je gewoon vermalen zoals een gewoon koekjesdeeg. Als het alleen soja-allergie is, maar geen koemelk, dan zou gewone boter moeten kunnen. Je hebt meestal wel iets meer boter nodig en het wordt wat machtiger. Teff-koekjes kunnen ook, die zijn van nature glutenvrij. Let er wel op dat als je bloem wil gebruiken voor je bakblik dat je glutenvrije bloem gebruikt.
Andere mogelijkheid is vanaf scratch koekjes maken van glutenvrij meel.
Nog een andere mogelijkheid is een kokoskoekjes bodem, dat zou in principe ook moeten lukken. Kokoskoeken maak je met kokos van de toko (anders is de kokos te uitgedroogd), eitje en wat suiker, dus daar hoeft dan geen boter in. Dan wordt het geheel nogal machtig, maar het kan wel. Dan zou ik de cheesecake zonder bodem bakken, bodem los bakken en daarna cheesecake op de bodem storten.
Merengue zou trouwens ook moeten kunnen, al wordt het geheel misschien dan wat bros en zoetig.
Bakken voor mensen met allergie is over het algemeen gewoon uit proberenen hopen dat het een beetje ok is
Kn je beter laten dat werkt echt niet. Gesmolten boter wordt gebruikt omdat dat stolt als het eenmaal in de koelkast staat en daardoor word het dus een bodem. Met olie blijven het losse kruimels dan kan je er nog beter niets door doen...succesquote:Op dinsdag 10 november 2009 01:52 schreef _evenstar_ het volgende:
ik probeer het gewoon eerst eens met de koekjes en scheutje zonnebloem olie.
Jep daar dusquote:
quote:Kwark of plattekaas (algemeen Belgisch-Nederlands) is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais)
Was het geel en de bovenkant gebruind? Klinkt als een Japanse cheese cake, is ook een beetje nattig.quote:Op maandag 30 november 2009 08:58 schreef TOVOS het volgende:
Ik heb tijdens onze vakantie in Maleisie een aantal keer ontzettend mogen genieten van hun versie van de cheesecake. Je begrijpt dat smaakte naar meer, dus ik ben op zoek.![]()
Hun versie van de cheesecake smaakte zoeter en niet zo zwaar.
Veel minder kwark smaak, juist meer een nattecake (spekkoek) achtige smaak.
Echt super lekker.
Weet iemand hier wat ik ongeveer bedoel en waar ik een recept of winkel kan vinden?
Alvast bedankt!
ik kan die niet vinden, heb je n linkje?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 14:33 schreef Trusten het volgende:
Die van Marty komt aardig in de buurt!
Cheesecake !!quote:Op dinsdag 2 februari 2010 14:35 schreef Mirjam het volgende:
ik kan die niet vinden, heb je n linkje?
Een buisje vanille aroma??quote:Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
ik schraap altijd het merg uit een vanillestokje en roer dat door het mengselquote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:19 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Een buisje vanille aroma??
[ afbeelding ]
Zo een compleet flesje? Is dat niet tering veel???
Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerderquote:Op dinsdag 2 februari 2010 19:29 schreef Mirjam het volgende:
ze hadden geen vanille bij de super
is wat zakjes vanillesuiker een goed alternatief?
ga donderdag bakken, geen energie meer voor vandaag
ook arome hadden ze niet, kutsuperquote:Op dinsdag 2 februari 2010 19:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerder
Kun je geen rijstemelk gebruiken in plaats van melk? En anders melk van Minus-L, die is lactosevrij (ik vind 'm alleen niet te zuipen, veel te zoet, maar voor taart maakt dat niet uit).quote:Op dinsdag 10 november 2009 01:52 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Dank je voor je berichtje, ik weet dat het gewoon uitproberen is, maar ze heeft echt behoorlijk wat erschillende allegrie-en.
Zo gaan teff en kokos dus beiden niet.
Boter bevat sojalecithine, daar reageert ze ook op.
De cheesecake zelf gaat wel omdat ze wel tegen koemelk kan, maar niet tegen lactose, maar daar hoor ik dus maandag van of ze tabletten mag die de lactose omzetten.
Er komt ook verders geen smaakje oid door, hooguit wat schijfjes banaan erop.
meer fruit als dat anders dan druiven, maar dat lijtk me geen combinatiegaat niet.
ik probeer het gewoon eerst eens met de koekjes en scheutje zonnebloem olie. een bodempje te maken.
En anders desnoods maar bodemloos
Maar zou zo graag voor haar vierde verjaardag eindelijk eens een taartje maken voor haaren dat rijstewafel gebeuren was het enige wat ik zo kon verzinnen
Ik gebruik altijd bastognekoeken. Deze zijn van nature al wat harder en blijven dan ook wat knapperigerquote:Op vrijdag 5 februari 2010 20:04 schreef Mirjam het volgende:
zo, cheesecake is klaar, en hij's lekker
maar 1 dingetje, de bodem is zo zacht. en ik vind het lekker als de bodem wat harder is. hoe blijft de bodem wat knapperiger?
had een bodem van verkruimelde countrycookies met boter, goed aangedrukt, daarna kwartiertje in de oven
Zie mijn post hierboven, ja dus!quote:Op zondag 7 februari 2010 20:00 schreef LieLie het volgende:
Ik heb een vraagje over roomkaas/monchou, misschien weet iemand dat hier..
Ik gebruik voor Monchoutaarten en laatst voor een cheesecake die MonChou..
Maar nu hadden ze bij de Aldi ook bakjes roomkaas.. Maar is dat dan hetzelfde? Of kan het in elk geval allebei?
Omdat die van de Aldi iets zachter is ook..
Ligt er aan wat je er mee wilt doen allemaal. Ik heb een Kenwood Patissierquote:Op woensdag 21 april 2010 22:22 schreef Sam81 het volgende:
heeft iemand nog een tip voor de perfecte keukenmachine?
Ziet er lekker uit. Zelf vind ik opgestijve cheesecake (of kwarktaart) wel lekker. Eigenlijk nog nooit een gebakken cheesecake gemaakt.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik wilde deze gaan maken vandaag:
http://www.mijnreceptenbo(...)cheesecake-3076.html
Hoewel echt gebakken cheesecakes me meer aanstaan..
Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?quote:Op donderdag 22 april 2010 12:35 schreef heaven7 het volgende:
Ik juist alleen maar gebakkenheerlijk! Maar deze is wel erg eenvoudig te maken dus ik ga het gewoon doen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |