Waar is de kaas?quote:Op zondag 8 november 2009 19:10 schreef Trusten het volgende:
Uit het nieuwe boek van Jamie Oliver, Jamie's Amerika:
[..]
Dank je voor je berichtje, ik weet dat het gewoon uitproberen is, maar ze heeft echt behoorlijk wat erschillende allegrie-en.quote:Op maandag 9 november 2009 23:50 schreef kahlie het volgende:
[..]
Rijstewafels werkt niet. Dat is gepofte rijst en dat wordt zacht.
Mijn moeder heeft gluten en tarwe allergie, dus je kunt glutenvrije-koekjes halen, die kun je gewoon vermalen zoals een gewoon koekjesdeeg. Als het alleen soja-allergie is, maar geen koemelk, dan zou gewone boter moeten kunnen. Je hebt meestal wel iets meer boter nodig en het wordt wat machtiger. Teff-koekjes kunnen ook, die zijn van nature glutenvrij. Let er wel op dat als je bloem wil gebruiken voor je bakblik dat je glutenvrije bloem gebruikt.
Andere mogelijkheid is vanaf scratch koekjes maken van glutenvrij meel.
Nog een andere mogelijkheid is een kokoskoekjes bodem, dat zou in principe ook moeten lukken. Kokoskoeken maak je met kokos van de toko (anders is de kokos te uitgedroogd), eitje en wat suiker, dus daar hoeft dan geen boter in. Dan wordt het geheel nogal machtig, maar het kan wel. Dan zou ik de cheesecake zonder bodem bakken, bodem los bakken en daarna cheesecake op de bodem storten.
Merengue zou trouwens ook moeten kunnen, al wordt het geheel misschien dan wat bros en zoetig.
Bakken voor mensen met allergie is over het algemeen gewoon uit proberenen hopen dat het een beetje ok is
Kn je beter laten dat werkt echt niet. Gesmolten boter wordt gebruikt omdat dat stolt als het eenmaal in de koelkast staat en daardoor word het dus een bodem. Met olie blijven het losse kruimels dan kan je er nog beter niets door doen...succesquote:Op dinsdag 10 november 2009 01:52 schreef _evenstar_ het volgende:
ik probeer het gewoon eerst eens met de koekjes en scheutje zonnebloem olie.
Jep daar dusquote:
quote:Kwark of plattekaas (algemeen Belgisch-Nederlands) is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais)
Was het geel en de bovenkant gebruind? Klinkt als een Japanse cheese cake, is ook een beetje nattig.quote:Op maandag 30 november 2009 08:58 schreef TOVOS het volgende:
Ik heb tijdens onze vakantie in Maleisie een aantal keer ontzettend mogen genieten van hun versie van de cheesecake. Je begrijpt dat smaakte naar meer, dus ik ben op zoek.![]()
Hun versie van de cheesecake smaakte zoeter en niet zo zwaar.
Veel minder kwark smaak, juist meer een nattecake (spekkoek) achtige smaak.
Echt super lekker.
Weet iemand hier wat ik ongeveer bedoel en waar ik een recept of winkel kan vinden?
Alvast bedankt!
ik kan die niet vinden, heb je n linkje?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 14:33 schreef Trusten het volgende:
Die van Marty komt aardig in de buurt!
Cheesecake !!quote:Op dinsdag 2 februari 2010 14:35 schreef Mirjam het volgende:
ik kan die niet vinden, heb je n linkje?
Een buisje vanille aroma??quote:Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
ik schraap altijd het merg uit een vanillestokje en roer dat door het mengselquote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:19 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Een buisje vanille aroma??
[ afbeelding ]
Zo een compleet flesje? Is dat niet tering veel???
Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerderquote:Op dinsdag 2 februari 2010 19:29 schreef Mirjam het volgende:
ze hadden geen vanille bij de super
is wat zakjes vanillesuiker een goed alternatief?
ga donderdag bakken, geen energie meer voor vandaag
ook arome hadden ze niet, kutsuperquote:Op dinsdag 2 februari 2010 19:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerder
Kun je geen rijstemelk gebruiken in plaats van melk? En anders melk van Minus-L, die is lactosevrij (ik vind 'm alleen niet te zuipen, veel te zoet, maar voor taart maakt dat niet uit).quote:Op dinsdag 10 november 2009 01:52 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Dank je voor je berichtje, ik weet dat het gewoon uitproberen is, maar ze heeft echt behoorlijk wat erschillende allegrie-en.
Zo gaan teff en kokos dus beiden niet.
Boter bevat sojalecithine, daar reageert ze ook op.
De cheesecake zelf gaat wel omdat ze wel tegen koemelk kan, maar niet tegen lactose, maar daar hoor ik dus maandag van of ze tabletten mag die de lactose omzetten.
Er komt ook verders geen smaakje oid door, hooguit wat schijfjes banaan erop.
meer fruit als dat anders dan druiven, maar dat lijtk me geen combinatiegaat niet.
ik probeer het gewoon eerst eens met de koekjes en scheutje zonnebloem olie. een bodempje te maken.
En anders desnoods maar bodemloos
Maar zou zo graag voor haar vierde verjaardag eindelijk eens een taartje maken voor haaren dat rijstewafel gebeuren was het enige wat ik zo kon verzinnen
Ik gebruik altijd bastognekoeken. Deze zijn van nature al wat harder en blijven dan ook wat knapperigerquote:Op vrijdag 5 februari 2010 20:04 schreef Mirjam het volgende:
zo, cheesecake is klaar, en hij's lekker
maar 1 dingetje, de bodem is zo zacht. en ik vind het lekker als de bodem wat harder is. hoe blijft de bodem wat knapperiger?
had een bodem van verkruimelde countrycookies met boter, goed aangedrukt, daarna kwartiertje in de oven
Zie mijn post hierboven, ja dus!quote:Op zondag 7 februari 2010 20:00 schreef LieLie het volgende:
Ik heb een vraagje over roomkaas/monchou, misschien weet iemand dat hier..
Ik gebruik voor Monchoutaarten en laatst voor een cheesecake die MonChou..
Maar nu hadden ze bij de Aldi ook bakjes roomkaas.. Maar is dat dan hetzelfde? Of kan het in elk geval allebei?
Omdat die van de Aldi iets zachter is ook..
Ligt er aan wat je er mee wilt doen allemaal. Ik heb een Kenwood Patissierquote:Op woensdag 21 april 2010 22:22 schreef Sam81 het volgende:
heeft iemand nog een tip voor de perfecte keukenmachine?
Ziet er lekker uit. Zelf vind ik opgestijve cheesecake (of kwarktaart) wel lekker. Eigenlijk nog nooit een gebakken cheesecake gemaakt.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik wilde deze gaan maken vandaag:
http://www.mijnreceptenbo(...)cheesecake-3076.html
Hoewel echt gebakken cheesecakes me meer aanstaan..
Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?quote:Op donderdag 22 april 2010 12:35 schreef heaven7 het volgende:
Ik juist alleen maar gebakkenheerlijk! Maar deze is wel erg eenvoudig te maken dus ik ga het gewoon doen
Een new yorker cheesecake uit een Zweeds receptenboek wat ik hier hebquote:Op donderdag 22 april 2010 13:19 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?
Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).quote:Op dinsdag 27 april 2010 17:17 schreef SilkenTofu het volgende:
Lukt het ook in een goedkope combimagnetron om een cheesecake te maken? Mijn brownies bijvoorbeeld lukken meestal wel, maar soms ook niet, als ik ze maar plat maak.
Oh das fijn voor je!quote:Op zaterdag 1 mei 2010 21:55 schreef SilkenTofu het volgende:
[..]
Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).
Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...quote:Op dinsdag 4 mei 2010 17:12 schreef Dwab het volgende:
Ik heb net het hele topic gelezen + het voorgaande, want ik ben namelijk echt dól op cheesecakeVooral die van de Wagamama, kennen jullie die? Anders echt zeker een keer proberen. Kost je wel 6 euro 50, maar dan heb je wel wat.
Als iemand daar het recept van weet dan hou ik me aanbevolen. Ik ga van de week even een mooi recept uitkiezen uit dit topic om zelf te maken. Ben erg benieuwd!! Ik vind met witte chocolade, cranberry's en een blaadje munt echt de perfecte smaakcombinatie, dus dat zal het wel worden
Ze hebben ook toetjes. Ik vind de gerechten bij Wagamama wel redelijk, maar niet dat ik er echt naar verlang ofzo, of steeds wil terugkomen, maar de cheesecake... DAMN!! Als je die 1 keer geproefd hebt dan nestelt die smaak zich in je hoofd en wil je alleen maar meeeeer.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 17:42 schreef Marlalala het volgende:
[..]
Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...
Nouja ben er ook lang niet meer binnen geweest hoor.
Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegetenquote:
Mijn ervaring ermee staat een paar posts terug beschreven.quote:Op maandag 10 mei 2010 21:25 schreef Snarf het volgende:
Snif.
Heeft er iemand ervaring met cheesecakes bakken in magnetron-heteluchtoven-combinaties? Ik weet uit ervaring al dat de temperaturen en tijden nooit kloppen, maar cheesecakes lukken nog steeds niet.
Neem nou het bovenste recept. ongeveer een half uurtje op 160 graden. In eerste instantie heb ik 40 min. op 180 graden gebakken. Kletsnat, halverwege de bodem pas niet-vloeibaar meer. Nu doe ik er nog eens 30 min. op 230 graden bij. Kijken wat dat oplevert.
Vraag: weet iemand die ook een dergelijk k*tapparaat als ik gebruik, wat ongeveer de omrekenfactoren qua tijd en temperatuur zijn om goede resultaten te krijgen?
Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.quote:Op zondag 9 mei 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegetenOfficieel hoor je hem 50 minuten te bakken en hoor je er nog een laagje van zure room en suiker overheen te doen,maar dat heb ik weggelaten
Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen danquote:Op maandag 10 mei 2010 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.
Snif, kookboek, ik mis je
Net even teruggebladerd voor het recept,maar wat zien die dingen er godsgruwelijk lekker uitquote:Op donderdag 13 mei 2010 17:13 schreef SilkenTofu het volgende:
De cheesecake (stukje terug baileys brownie cheesecake) die ik gister heb gemaakt is perfect gelukt. En dat terwijl ik in een magnetronoven heb gebakken.
Ik heb zo'n rode silliconenbakvorm. Cake gemaakt volgens recept en dan steeds 10 minuten bakken op 110 graden en dat 3 keer. Perfect!
Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.quote:Op woensdag 12 mei 2010 19:06 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen dan
Ach,lief toch.De boeken zijn gewoon nog te koop hoor
Ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 13 mei 2010 20:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.
[ afbeelding ]
In plaats van dat boek te kopen, kan ik natuurlijk ook een leuk iemand (V, 25-32) zoeken die dat boek al heeft.
Je bent toch ook vrouw?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 10:00 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit!![]()
Hé jammer,ik voldoe maar aan één critiria.Ik heb het boek,en ben 22
Je hebt zó gelijk! Ik voldoe dan ineens aan twee van de driequote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:10 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Je bent toch ook vrouw?
Ik heb het boek niet, stond er wel bij te kwijlen van de week in de winkel
Hoe bedoel je? Er zijn toch van die omreken-programma's?quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 11:37 schreef _Loki het volgende:
Oooh ik heb op vakantie in Zweden voor het eerst Caramel pecan cheesecake op en die wil ik nu zelf maken, maar ik kan geen recept vinden met Nederlandse hoeveelheden
Voor cups bestaan ook tabellen;quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 11:47 schreef _Loki het volgende:
Ja dat is ook zo, maar Nederlands is altijd makkelijker
Ik kijk ook wel even voor omrekenprogramma's.
Edit: Die omrekendingen heb ik ook niet veel aan, veel recepten hebben ook cups met koekjes enzo
Dan moet je een setje cups kopen, kun je alles instoppen wat je wiltquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 13:58 schreef _Loki het volgende:
Maar 1 cup suiker is toch heel anders dan 1 cup bloem ofzo? En die tabellen zijn er niet voor roomkaas oid.
Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 19:50 schreef boem-dikkie het volgende:
Laatst nog monchoutaart gemaakt maar echt stijf worden wou hij niet.. misschien wat langer in de koelkast laten staan.
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 19:55 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?
Ik gebruik altijd dit recept, werkt echt perfect.
Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 19:59 schreef boem-dikkie het volgende:
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.
Nja moet ik maar eens proberen. Ik had wat tips van mijn baas (kok) in restaurant opgevolgd aangezien hij altijd geniale monchoutaart maakt.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 23:17 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?
Misschien kan je de volgende keer proberen, zoals omschreven wordt in het recept:
Eerst slagroom+klopfix kloppen, monchou fijnprakken met de suiker en dan samen nog even goed mengen en als de monchoutaart helemaal af is, dan pas in zijn geheel laten opstijven in de koelkast.
tot zo!quote:Op zondag 17 oktober 2010 12:34 schreef Debsterr het volgende:
Nou, we nemen straks de cheesecake mee op visite, ben erg benieuwd of 'ie gelukt is en of 'ie in de smaak valt!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |