abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 2 februari 2010 @ 18:45:25 #121
64792 Mryc
play me one more song
pi_77560871
Ik doe altijd enkele druppels, en iets meer zout en citroen voor een heerlijke bite

Maar dit cheesecake recept is wel echt mijn favoriet!
pi_77561882
Oooh dit lijkt me zo lekker, en ik kijk hier vaak om me te verlekkeren aan de foto's
En dan nóg heb ik het nog nooit op... wanneer kom ik nou eens van mn luie reet af
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_77562714
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 15:19 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Een buisje vanille aroma??

[ afbeelding ]
Zo een compleet flesje? Is dat niet tering veel???
ik schraap altijd het merg uit een vanillestokje en roer dat door het mengsel
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_77562848
ze hadden geen vanille bij de super
is wat zakjes vanillesuiker een goed alternatief?
ga donderdag bakken, geen energie meer voor vandaag
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_77563502
vanillesuiker heeft niks met vanille te maken helaas (die fabrieksmeuk). Komt echt niet in de buurt van 'The Real Thing'. Zelf vanillesuiker maken is erg makkelijk en veel lekkerder trouwens dan die troep van oetker.
pi_77564336
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 19:29 schreef Mirjam het volgende:
ze hadden geen vanille bij de super
is wat zakjes vanillesuiker een goed alternatief?
ga donderdag bakken, geen energie meer voor vandaag
Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerder
pi_77565757
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 19:58 schreef Trusten het volgende:

[..]

Bij gebrek aan beter kan het wel hoor, je kan ook nog vanille aroma nemen in zon buisje van Dr. Oetker. Al blijft echte vanille toch lekkerder
ook arome hadden ze niet, kutsuper
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_77567756
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 01:52 schreef _evenstar_ het volgende:

[..]

Dank je voor je berichtje, ik weet dat het gewoon uitproberen is, maar ze heeft echt behoorlijk wat erschillende allegrie-en.
Zo gaan teff en kokos dus beiden niet.
Boter bevat sojalecithine, daar reageert ze ook op.
De cheesecake zelf gaat wel omdat ze wel tegen koemelk kan, maar niet tegen lactose, maar daar hoor ik dus maandag van of ze tabletten mag die de lactose omzetten.
Er komt ook verders geen smaakje oid door, hooguit wat schijfjes banaan erop.
meer fruit als dat anders dan druiven, maar dat lijtk me geen combinatie gaat niet.
ik probeer het gewoon eerst eens met de koekjes en scheutje zonnebloem olie. een bodempje te maken.
En anders desnoods maar bodemloos

Maar zou zo graag voor haar vierde verjaardag eindelijk eens een taartje maken voor haar en dat rijstewafel gebeuren was het enige wat ik zo kon verzinnen
Kun je geen rijstemelk gebruiken in plaats van melk? En anders melk van Minus-L, die is lactosevrij (ik vind 'm alleen niet te zuipen, veel te zoet, maar voor taart maakt dat niet uit).
Voor de bodem, je kunt ook koekjes bakken van bijv. rijstemeel, maismeel, of zelfs van bonen (mungbonen worden in de aziatische keuken vooral voor zoete gerechten gebruikt). Olie en vruchtenpuree worden ook gebruikt. Of misschien kun je een bodem maken van noten? Noten met karamel of zo? Of van amandelmeel.
Sanity is (not) statistical
pi_77680861
zo, cheesecake is klaar, en hij's lekker

maar 1 dingetje, de bodem is zo zacht. en ik vind het lekker als de bodem wat harder is. hoe blijft de bodem wat knapperiger?
had een bodem van verkruimelde countrycookies met boter, goed aangedrukt, daarna kwartiertje in de oven
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 5 februari 2010 @ 20:06:03 #130
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_77680937
Cheesecake, one of my favs! ik heb laatst mijn collega´s getrakteerd op deze: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=517082&rq=cheesecake


Vulling met o.a. witte chocolade en een beetje sinaasappelsap....Hij was heerlijk en dat vonden mijn collega's ook!
  vrijdag 5 februari 2010 @ 20:08:39 #131
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_77681039
Inkooptip: ga voor roomkaas naar Lidl. Ik had 3 pakjes van 200 gram voor 45 cent per stuk.
Had ik het bij de Hoogvliet hier gehaald, dan was ik op die 100-gramspakjes Mon Chou a 79 cent per stuk (en dat maal 6) aangewezen geweest. Het scheelt behoorlijk.
pi_77682396

Die uit de OP heb ik in Amerika een keer gegeten, maar dan met een Oreo bodem, lekkerrr
Jammer dat ik nu niks in huis heb om hem te maken, dat wordt boodschappen doen morgen!
  zaterdag 6 februari 2010 @ 15:30:14 #133
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_77703988
Tvp
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  zondag 7 februari 2010 @ 19:36:45 #134
64792 Mryc
play me one more song
pi_77738955
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 20:04 schreef Mirjam het volgende:
zo, cheesecake is klaar, en hij's lekker

maar 1 dingetje, de bodem is zo zacht. en ik vind het lekker als de bodem wat harder is. hoe blijft de bodem wat knapperiger?
had een bodem van verkruimelde countrycookies met boter, goed aangedrukt, daarna kwartiertje in de oven
Ik gebruik altijd bastognekoeken. Deze zijn van nature al wat harder en blijven dan ook wat knapperiger
pi_77739913
Ik heb een vraagje over roomkaas/monchou, misschien weet iemand dat hier..
Ik gebruik voor Monchoutaarten en laatst voor een cheesecake die MonChou..
Maar nu hadden ze bij de Aldi ook bakjes roomkaas.. Maar is dat dan hetzelfde? Of kan het in elk geval allebei?
Omdat die van de Aldi iets zachter is ook..
  zondag 7 februari 2010 @ 23:10:22 #136
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_77752013
quote:
Op zondag 7 februari 2010 20:00 schreef LieLie het volgende:
Ik heb een vraagje over roomkaas/monchou, misschien weet iemand dat hier..
Ik gebruik voor Monchoutaarten en laatst voor een cheesecake die MonChou..
Maar nu hadden ze bij de Aldi ook bakjes roomkaas.. Maar is dat dan hetzelfde? Of kan het in elk geval allebei?
Omdat die van de Aldi iets zachter is ook..
Zie mijn post hierboven, ja dus!
pi_77770254
Cheesecake met witte chocolade en frambozen staat in de oven, ik ben benieuwd...
pi_77770290
quote:
Op zondag 7 februari 2010 23:10 schreef Aventura het volgende:

[..]

Zie mijn post hierboven, ja dus!
Oh, oeps! Niet gezien

Maar top! Dat is inderdaad veel goedkoper!!
pi_78077887


(tvp)
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_78079497
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 22:12 schreef Gremen het volgende:
[ afbeelding ]

(tvp)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_78086061
ik heb laatst strawberry cheesecake gemaakt, ga ik vaker doen, alleen lastig te pureren die bastognes!
pi_78087810
ik stop ze altijd in een diepvries zak en sla dan met mijn deegroller alles fijn. Soms blijven er stukjes heel daar rol ik dan overheen met de deegroller.

Works like a charm
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_80578247
Kun je een cheesecake trouwens ook nog deels af laten koelen in de koelkast?
Paar weken geleden heb ik er 1 gemaakt met kwark. Na 3 uur ging ik naar bed en was ie nog een beetje warm aan de onderkant. Toch maar in de koelkast gezet. Hij smaakt goed, daar niet van.

Maken jullie 'm ook wel eens gewoon met magere kwark?
Mijne was aan de buitenkant en bovenrand goudbruin, middenin was ie nog bewegelijk.
40 / 45 minuten op 170 gebakken, heteluchtoven.

heeft iemand nog een tip voor de perfecte keukenmachine? ik hoorde van de Philips hr 7781, een 1200 watt machine. Ik doe nu alles nog met de hand maar soms is dat een geklieder.
pi_80591164
Ik wilde deze gaan maken vandaag:
http://www.mijnreceptenbo(...)cheesecake-3076.html

Hoewel echt gebakken cheesecakes me meer aanstaan..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-04-2010 11:43:29 ]
pi_80591311
quote:
Op woensdag 21 april 2010 22:22 schreef Sam81 het volgende:
heeft iemand nog een tip voor de perfecte keukenmachine?
Ligt er aan wat je er mee wilt doen allemaal. Ik heb een Kenwood Patissier

http://www.kenwoodworld.c(...)nmachines/Patissier/
pi_80591829
quote:
Op donderdag 22 april 2010 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik wilde deze gaan maken vandaag:
http://www.mijnreceptenbo(...)cheesecake-3076.html

Hoewel echt gebakken cheesecakes me meer aanstaan..
Ziet er lekker uit. Zelf vind ik opgestijve cheesecake (of kwarktaart) wel lekker. Eigenlijk nog nooit een gebakken cheesecake gemaakt.
pi_80593010
Ik juist alleen maar gebakken heerlijk! Maar deze is wel erg eenvoudig te maken dus ik ga het gewoon doen
  donderdag 22 april 2010 @ 12:45:38 #148
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_80593331
tvp-tje, waarschijnlijk volgend weekend maken, maar nog geen recept gezocht
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 22 april 2010 @ 12:54:42 #149
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80593653
Heb hier geen foto bij de hand, maar Duitse Kasekuchen zijn ook heel erg lekker, lang leve Duitse oma's!
pi_80594490
quote:
Op donderdag 22 april 2010 12:35 schreef heaven7 het volgende:
Ik juist alleen maar gebakken heerlijk! Maar deze is wel erg eenvoudig te maken dus ik ga het gewoon doen
Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?
  Moderator donderdag 22 april 2010 @ 13:24:04 #151
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80594653
wat een handig topic
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80597005
quote:
Op donderdag 22 april 2010 13:19 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?
Een new yorker cheesecake uit een Zweeds receptenboek wat ik hier heb

Ga nu aan de slag! Laat het resultaat wel weten
pi_80597313
Ben benieuwd.
pi_80598686
Zoo te makkelijk Het beslag is goddelijk Heb er wel wat citroensap doorheen gedruppeld voor een frissere bite. Het spul moet nu 6 uur de koelkast in Ohja de bodem heb ik trouwens wel eerst afgebakken.
pi_80690496
vanmiddag maar eens een raspberry baked cheesecake maken, vroeg me alleen af omdat ik altijd zo aan het prutsen ben met bakpapier: doen jullie bakpapier in de springvorm of alleen maar invetten, en bij invetten, krijg je de taart er fatsoenlijk uit zonder dat stiekem toch alles aan de randen blijft zitten?
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80690674
Ik gebruik geen bakpapier en heb em zelfs niet ingevet. Maar heb wel een anti aanbaklaag taartvorm enzo Ff met een mes langs de kanten en je haalt em voor het grootste gedeelte al los.
pi_80694279
One baked raspberry cheesecake is in the oven
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80696086
die in de OP ziet er heerlijk uit...
maar ik heb hier geen oven

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 25-04-2010 17:18:21 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 26 april 2010 @ 18:17:52 #159
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_80735243
Ik ga van de week maar white chocolate cheesecake maken
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_80755619
oh dit moet ik bewaren. Ik ga zaterdag aan de slag
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')