abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 5 november 2008 @ 22:28:19 #101
262 Re
Kiss & Swallow
pi_62984840
quote:
Op woensdag 5 november 2008 22:11 schreef Wheelgunner het volgende:
Ik neem aan dat we ook in deze reeks doorgaan over de overgang tussen Bush en Obama, zijn kabinets-keuzes enzovoorts?
lijkt me een goed plan

net het stukje van Powell gezien... ook een brok emotie... zou er nog een rol voor hem kunnen zijn?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  woensdag 5 november 2008 @ 22:30:57 #102
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_62984923
quote:
Op woensdag 5 november 2008 22:11 schreef Wheelgunner het volgende:
Ik neem aan dat we ook in deze reeks doorgaan over de overgang tussen Bush en Obama, zijn kabinets-keuzes enzovoorts?
Ik denk het...... er zijn nog wat stappen die genomen moeten worden, Obama is pas op 20 Januari echt President. De naam van het topic kan wellicht gaan veranderen

Overigens zijn 100% van de stemmen geteld in Missouri en North Carolina, en ik ga even CNN spelen, en de staten "callen" voor respectievelijk McCain en Obama.

Missouri: 11 Kiesmannen naar McCain.
North Carolina: 15 Kiesmannen naar Obama.

Eindresultaat:

Obama: 364.
McCain: 174.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_62985020
Condoleezza Rice kon trouwens ook moeilijk haar emoties verbergen.
Ze hield even een persconferentie over Obama van een minuut voordat ze naar het Midden-Oosten vertrok.

Ik heb in ieder geval weer vertrouwen in Amerika, hoop dat de Clinton dagen weer terugkeren.
Een staat waar je naar op kan kijken
わたしはヤスパーです!
  Donald Duck held woensdag 5 november 2008 @ 22:46:31 #104
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_62985484
zijn die stukjes van powell en rice ergens online te zien?
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  woensdag 5 november 2008 @ 22:52:59 #105
97831 Schildpadje
Haastige spoed..
pi_62985714
quote:
Op woensdag 5 november 2008 22:46 schreef __Saviour__ het volgende:
zijn die stukjes van powell en rice ergens online te zien?
YouTube.



Het schijnt dat fitness en in het bijzonder het fenomeen joggen populair is gemaakt door de Amerikaan Jim Fixx. Hij overleed in 1984 aan een hartaanval. Tijdens het joggen.
pi_62986513
quote:
David Plouffe, Obama's strateeg



05-11-2008 | Gepubliceerd 15:10
05-11-2008 | Laatst bijgewerkt 15:49

David Plouffe is de politieke strateeg van de komende generatie. Hij stippelde de strategie uit voor Barack Obama, bouwde 's mans verkiezingscampagne op, en verdient daar een dik belegde boterham mee.

In 1992 was het James Carville, de man die Bill Clintons verkiezingscampagne leidde. In 2000 en 2004 was het Karl Rove, die George W. Bush het Witte Huis bezorgde. En in 2008 is David Plouffe de "goeroe", de slimme strateeg die Barack Obama de weg naar de overwinning wees.

David Plouffe (41) was geen onbekende binnen Democratische kringen toen hij Barack Obama voor het eerst ontmoette. Dat was in 2003, toen Obama een campagneteam zocht voor zijn verkiezing tot senator voor de staat Illinois.

Geen onbekende, maar wel een vreemde eend in de bijt die vanwege zijn onorthodoxe visie op electorale strategieën lang niet altijd serieus werd genomen door andere strategen.

Plouffe begon zijn carrière al in 1988, op 21-jarige leeftijd, toen hij als manusje van alles aan het werk toog voor de Democratische partij. Zijn studie politicologie maakte hij net niet af.

Zijn eerste campagne was voor de herverkiezing van senator Tom Harkin, in 1990. In 1992 werkte hij weer voor Harkin, toen die een gooi deed naar het presidentschap. Zoals bekend, verloor Harkin de voorverkiezingen van Bill Clinton.

Hij werkte tegelijkertijd aan een campagne voor de succesvolle herverkiezing van een Democratisch Congreslid. Het was de eerste campagne waar hij leiding aan gaf.

Volgens OpenSecrets, een website die salarissen, inkomsten en uitgaven van politieke campagnes bijhoudt, verdiende Plouffe in 1992 al 30.000 dollar per maand.

In 1996 leidde hij de succesvolle campagne van een senator, en vanaf dat moment ging het hard. Hij verdiende in dat jaar 200.000 dollar.

In 1999 en 2000 deed hij ervaring op met het binnenhalen van geld door leiding te geven aan de Democratische commissie die ging over de verkiezingen voor heel het Congres. Hij harkte 95 miljoen dollar binnen, een tot dan toe ongekend bedrag voor de commissie.

In 2000 ging hij voor AKP&D Message & Media werken, een marketing- annex campagnebureau dat werd geleid door David Axelrod. Die was Plouffe tijdens meerdere campagnes tegengekomen, en Axelrod was onder de indruk geraakt van de jongeman die toen al de bijnaam 'de lopende database' had.

Plouffe stond erom bekend dat hij zich tot in de kleinste demografische details verdiepte in het electorale speelveld, en op basis van die kennis een strategie uitstippelde.

Eenmaal gevonden, moest te allen tijde met een ijzeren discipline en veel geld aan die strategie worden vastgehouden, stelde Plouffe toen al.

Maar zijn eerste kennismaking met Barack Obama kwam toen de lokale senator voor de staat Illinois gekozen wilde worden in de federale senaat in Washington, D.C.

Axelrod raadde Obama aan om Plouffe bij de campagne te betrekken. Dat was een wijs besluit: Obama won de verkiezingen.

Axelrod en Plouffe leken elkaar definitief gevonden te hebben. Ze togen samen aan het werk voor Deval Patrick, een zwarte voormalige aanklager die nog onder Bill Clinton gewerkt had, en een vriend van Barack Obama. Die had Plouffe en Axelrod aan Patrick aangeraden.

In 2006 deed Patrick een gooi naar het gouverneurschap van Massachusetts, met onder andere de campagneslogan "Yes we can". Hij won.

Dat smaakte naar meer, en dat vond Barack Obama zelf ook. Hij huurde Axelrod en Plouffe vervolgens in om zijn campagne voor de Democratische voorverkiezingen voor het presidentschap te leiden.

Dat viel in het begin fors tegen. Een lokale of zelfs regionale campagne is één ding, een nationale campagne is van een totaal andere orde.

Daarbij was er nauwelijks iemand die geloofde in een verkiezing van Barack Obama. Bijna niemand kende de zwarte senator uit Illinois.

Plouffe moest de nationale campagnemachine vanuit het niets helemaal opbouwen; er was slechts een klein groepje mensen beschikbaar, mensen die waren overgebleven van Obama's senatorsverkiezing.

Maar Plouffe bleek al lang met een electorale strategie in zijn hoofd rond te lopen - een hobbyproject, iets wat hij in zijn vrije tijd had uitgewerkt en waarvan hij zeker wist dat het een succes zou worden, mits goed uitgevoerd.

In 2000 en 2004 verloren respectievelijk Al Gore en John Kerry de verkiezingen van George W. Bush, omdat zij zich lieten verleiden tot een strategisch spel dat draaide om drie staten: Ohio, Pennsylvania en Florida.

Veel andere staten, die vroeger nog steevast voor de Democraten stemden, deden er niet meer toe, vonden Gore en Kerry. Staten als Colorado en Virginia, maar ook Nevada en Indiana. Die waren voorgoed verloren aan de Republikeinen, dachten ze.

Plouffe keek naar de demografische gegevens en kwam tot een andere conclusie: door de jaren heen waren steeds meer Democraten naar juist die staten verhuisd.

Plouffe overtuigde Obama van zijn plan: een van tevoren uitgestippelde strategie, ijzeren discipline, strakke uitvoering van de plannen, geen fouten maken, en veel geld binnenhalen en uitgeven.

Obama stemde in en ging op pad om geld binnen te halen, terwijl Plouffe een strategie ontwikkelde om de Democratische voorverkiezingen te winnen.

Dat lukte, grotendeels dankzij een verrassende winst in Iowa, een staat die Plouffe nog goed kende dankzij zijn werk voor Harkin.

Zoals bekend verloor Hillary Clinton, de gedoodverfde winnaar, Iowa aan Obama. De rest van de voorverkiezingen is geschiedenis, evenals wat daarna kwam.

Plouffe zette voor de bühne in op een zogenaamde '50 staten-strategie'. Hij wilde de Republikeinen doen geloven dat Obama in alle vijftig staten de strijd aan wilde gaan, hopend dat de Republikeinen daar in zouden stinken en hun beschikbare geld spreiden.

En Obama stak ook echt geld in veel staten die volgens alle gangbare scenario's nooit voor de zwarte senator uit het liberale Chicago zouden stemmen. De Republikeinen zagen dat ook, maar voelden zich verplicht om een eigen dollar te stellen tegenover iedere dollar die Obama uitgaf in die staten.

Maar stiekem richtte Plouffe zich vooral op de staten Virginia, Nevada en Colorado. Eén keer liet hij zich publiekelijk ontvallen dat "Virginia de sleutel naar succes is".

Veel Democratische strategen, en vooral zij die leiding hadden gegeven aan verloren campagnes, verklaarden Obama voor gek. Hoe kon hij naar zulke flauwekul luisteren? Virginia had immers sinds 1964 niet meer voor de Democraten gestemd.

Maar Obama vertrouwde blind op Plouffe en liet zich als een pion sturen naar waar Plouffe hem wilde hebben. Met als gevolg dat, toen de Republikeinen in de gaten kregen dat ze zelfs mét winst in Ohio en Florida nog zouden verliezen van Obama, het al te laat was.

Met 650 miljoen dollar in de campagnekas, tegen de 85 miljoen van opponent John McCain, wist Plouffe een campagnemachine zonder weerga op te zetten in Virginia, Colorado, Nevada en zelfs Indiana, een staat die al decennia alleen op Republikeinen had gestemd.

Plouffe's strategie werkte als een klok. Obama won gisteren in alle vier de staten.

Maar de campagnemanager blijft er, net als zijn baas Obama, zelf koel onder.

Hij staat bekend als zeer mediaschuw en bescheiden. Hij blijft het liefst buiten de publieke belangstelling, heeft een broertje dood aan interviews, en wil al helemaal niet dat zijn vrouw en kind benaderd worden door journalisten.

Voor al het werk voor Obama verdiende Plouffe overigens per jaar - dus in 2007 en 2008 - ongeveer 150.000 dollar, meldt OpenSecrets.

Dat prijskaartje zal nu ongetwijfeld fors stijgen. Want slechte economie of niet, er zullen altijd politici zijn die óók gekozen willen worden.
http://www.z24.nl/bijzake(...)bama_s_strateeg.html
pi_62987091
Hebben nog meer mensen zich vannacht geërgerd aan een wat oudere man op de achtergrond bij Nederland 1 die na elke zin bevestigend zat te knikken alsof hij alwetend is?
  woensdag 5 november 2008 @ 23:39:20 #108
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62987096
En ik blijf die "Yes we can" van Obama echt een soort "Sieg ! Heil !" vinden zoals bij de grote Hitler speeches ... Maar het werkt en blijft hangen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 5 november 2008 @ 23:42:51 #109
135320 _Vulcanus_
Omni Tempo Maximalism
pi_62987165
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En ik blijf die "Yes we can" van Obama echt een soort "Sieg ! Heil !" vinden zoals bij de grote Hitler speeches ... Maar het werkt en blijft hangen ...
at your service
It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
Berlioz
pi_62987207
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:39 schreef rgras het volgende:
Hebben nog meer mensen zich vannacht geërgerd aan een wat oudere man op de achtergrond bij Nederland 1 die na elke zin bevestigend zat te knikken alsof hij alwetend is?
Ik heb niet naar NL1 gekeken. Dat was dodelijk saai.

Toen ik wel even keek noemde net iemand Sarah Palin een neo-nazi... Vreemd dat niemand dat nog opgepikt heeft.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_62987220
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:39 schreef rgras het volgende:
Hebben nog meer mensen zich vannacht geërgerd aan een wat oudere man op de achtergrond bij Nederland 1 die na elke zin bevestigend zat te knikken alsof hij alwetend is?
Dat was ik.
I feel kinda Locrian today
pi_62987827
De election night uitzending van Stewart en Colbert staat inmiddels ook online voor de liefhebbers.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_62988121
Nader noemt "Uncle Tom" en "Obama" in één zin:



Erg pijnlijk
  donderdag 6 november 2008 @ 00:32:09 #114
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62988206
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:27 schreef AlanSmitheeJr het volgende:
Nader noemt "Uncle Tom" en "Obama" in één zin:



Erg pijnlijk
Waarom is dat pijnlijk ? Nader heeft erg gelijk in wat hij hier zegt.

Wat pijnlijk is , is die hatelijke Fox-newsanker ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_62988218
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En ik blijf die "Yes we can" van Obama echt een soort "Sieg ! Heil !" vinden zoals bij de grote Hitler speeches ... Maar het werkt en blijft hangen ...
Onzin. Er is in beginsel niets mis met een leider die de bevolking weet te inspireren. In het geval van Hitler was het een probleem omdat hij zijn charisma misbruikte om de bevolking tegen minderheden op te zetten. Ik heb er behoorlijk veel vertrouwen in dat Obama dat nooit zal doen. Het zou voor Obama erg gemakkelijk zijn geweest om tijdens deze verkiezing zijn achterban op te zetten tegen de evangelicals. Dat heeft hij niet gedaan.
pi_62988239
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:32 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Waarom is dat pijnlijk ? Nader heeft erg gelijk in wat hij hier zegt.

Wat pijnlijk is , is die hatelijke Fox-newsanker ...
Nader had gewoon nooit moeten beginnen over "Uncle Tom". Hij kon zijn punt ook op een andere manier maken.
  donderdag 6 november 2008 @ 01:10:44 #117
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62988771
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:34 schreef AlanSmitheeJr het volgende:

[..]

Nader had gewoon nooit moeten beginnen over "Uncle Tom". Hij kon zijn punt ook op een andere manier maken.
Hij heeft toch gewoon glashard gelijk ? Ofwel probeert Obama aan de verwachtingen te voldoen en wordt hij een unieke president. De eerste voor de "people" sinds tijden. Ofwel wordt hij "Uncle Tom" ...
De keuze ligt bij Obama ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 6 november 2008 @ 01:14:35 #118
111172 Noax
Helping small minds grow.
pi_62988810
Learn From Your Parents Mistakes...Use Birth Control.
︻╦╤─--
︻┳═一 ︻┳═一
  donderdag 6 november 2008 @ 01:16:44 #119
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62988833
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:32 schreef AlanSmitheeJr het volgende:

[..]

Onzin. Er is in beginsel niets mis met een leider die de bevolking weet te inspireren. In het geval van Hitler was het een probleem omdat hij zijn charisma misbruikte om de bevolking tegen minderheden op te zetten. Ik heb er behoorlijk veel vertrouwen in dat Obama dat nooit zal doen. Het zou voor Obama erg gemakkelijk zijn geweest om tijdens deze verkiezing zijn achterban op te zetten tegen de evangelicals. Dat heeft hij niet gedaan.
Onzin vind ik dat dus echt niet. En dan doel ik niet op de inhoud natuurlijk, het is een andere tijdsgeest en plaats, maar de bezielende speecher die in een perfect georchestreerde omgeving de massa in vervoering brengt en het 'gewone volk' en 'de hele natie' in volle (economische) crisis (toen ook in Duitsland natuurlijk) een nieuwe toekomst voorhoudt. Die de hele natie hoop geeft en duizenden achter hem doen scharen.

Want laat ons niet vergeten de Hitler-campagne van begin jaren '30 ging ook niet zozeer over de Joden hé. Dat werd in de tijdsgeest wel al vermeld , maar dat ging vooral over die charismatische man, die zich voor het hele "reich" wilde inzetten in volle economische crisis , die de kleine man terug werk wilde geven, die het land terug groots wilde maken en zelfs arm en rijk opriep zich te verenigen en in te zetten "voor Duitsland".

Dat is krak hetzelfde wat we nu in deze campagne zien. En daar is op zich niks mis mee, ik bedoel gewoon dat je zoiets perfect georchestreerd , en speeches voor de grote massa , ... voor het eerst toen zag. Dat idee van die campagne's voor gigantische mensenmassa's komt nog altijd daar vandaan. Het idee van de charismatische man die opkomt voor de kleine man en het hele land weet te beroeren ook.

Dat Hitler daarna compleet de mist inging weet iedereen , dat is geschiedenis. En dat zal met Obama natuurlijk niet gebeuren, maar laat ons toch ook niet vergeten dat - in theorie - hij er wél dezelfde middelen voor heeft hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_62988885
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Hij heeft toch gewoon glashard gelijk ? Ofwel probeert Obama aan de verwachtingen te voldoen en wordt hij een unieke president. De eerste voor de "people" sinds tijden. Ofwel wordt hij "Uncle Tom" ...
De keuze ligt bij Obama ...
hij had zijn woorden anders moeten kiezen, fox is een pauper zender en die interviewer is en lul maar uncle tom bij de negerpresident zeggen is niet slim.
  donderdag 6 november 2008 @ 01:24:36 #121
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_62988907
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En ik blijf die "Yes we can" van Obama echt een soort "Sieg ! Heil !" vinden zoals bij de grote Hitler speeches ... Maar het werkt en blijft hangen ...
Ik vind het een beetje vreemd om dat met Hitler te vergelijken.... Net als de "fight with me" kreten van McCain trouwens, of de "country first" retoriek. Het zijn gewoon zaken die een campagne laten werken, en dat geldt net zo goed voor de kreten van politici in Europa. Het is gewoon een pakkende kreet, en het is totaal niet op z'n plaats om dit te vergelijken met Hitler.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_62988967
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:24 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik vind het een beetje vreemd om dat met Hitler te vergelijken.... Net als de "fight with me" kreten van McCain trouwens, of de "country first" retoriek. Het zijn gewoon zaken die een campagne laten werken, en dat geldt net zo goed voor de kreten van politici in Europa. Het is gewoon een pakkende kreet, en het is totaal niet op z'n plaats om dit te vergelijken met Hitler.
De vergelijking is wellicht wat extreem. Maar hij klopt wel.
Net als Fortuyn dat had met 'At your service!'.

Een vaste terugkerende kreet met eventueel nog een handgebaar erbij werkt.
En Obama heeft ook vastgehouden aan zijn 'Yes, we can' boodschap.

Winnaarsstrategie.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 6 november 2008 @ 01:48:28 #123
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_62989107
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:13 schreef Monolith het volgende:
De election night uitzending van Stewart en Colbert staat inmiddels ook online voor de liefhebbers.
die uitzending is nu ook te zien op Comedy Central
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 6 november 2008 @ 01:51:47 #124
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62989134
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:24 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik vind het een beetje vreemd om dat met Hitler te vergelijken.... Net als de "fight with me" kreten van McCain trouwens, of de "country first" retoriek. Het zijn gewoon zaken die een campagne laten werken, en dat geldt net zo goed voor de kreten van politici in Europa. Het is gewoon een pakkende kreet, en het is totaal niet op z'n plaats om dit te vergelijken met Hitler.
Ik vergelijk met Hilter omdat hij min of meer de uitvinder van een dergelijke campagne is. Vergelijk trouwens maar eens met Hitlers overwinnings & campagnespeeches van destijds. Dat ging toen (nog niet) over "Juden Juden Juden" hoor, maar over hoe hij elke Duitser zou helpen ... (dat hij dat nadien helemaal verkeerd deed is ook de geschiedenis natuurlijk)

Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 6 november 2008 @ 01:58:02 #125
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_62989180
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:30 schreef Specularium het volgende:

[..]

De vergelijking is wellicht wat extreem. Maar hij klopt wel.
Net als Fortuyn dat had met 'At your service!'.

Een vaste terugkerende kreet met eventueel nog een handgebaar erbij werkt.
En Obama heeft ook vastgehouden aan zijn 'Yes, we can' boodschap.

Winnaarsstrategie.
Dat bedoel ik dus. Dat Obama geen concentratiekampen zal oprichten , ik mag het hopen en het zou mij toch "wreed verbazen".

Maar de achterliggende strategie is nog altijd krak dezelfde. De kreet , het gebaartje, de charismatische leider, het oproepen tot eenheid en veroordelen van wie er niet aan wil meedoen, zelfs het stukje van "we hebben meer dan een jaar nodig, misschien wel vier jaar, misschien wel meer om ons doel te bereiken" komt letterlijk voor in Hitlers overwinningsspeech van 1932 ...

Op zich is daar niks mis mee die strategie te gebruiken , maar je mag het toch wel een vermelden vind ik. Obama is de eerste die - vooral de massa-optredens - ze zo perfect opnieuw gebruikt sinds jaren , vind ik.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_62989221
O'Reilly geef toe te weinig hebben bericht over de economie.
pi_62989480
Newsweek komt met een serie achtergrondartikelen over de campagnes van Obama, Clinton en McCain.

Het eerste deel staat hier: http://www.newsweek.com/id/167582/
  donderdag 6 november 2008 @ 04:53:23 #128
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_62989496
Wow, Sarah Palin is vandaag al vakkundig door Fox "kaltgestellt".

Deze video liegt er niet om, en hierdoor wordt een run in 2011 wel erg moeilijk.

Ze wist niet eens dat Afrika geen land was, maar een continent

O'Reilly Factor over Palin
pi_62989517
quote:
Op woensdag 5 november 2008 22:33 schreef JustJap het volgende:
Condoleezza Rice kon trouwens ook moeilijk haar emoties verbergen.
Ze hield even een persconferentie over Obama van een minuut voordat ze naar het Midden-Oosten vertrok.

Ik heb in ieder geval weer vertrouwen in Amerika, hoop dat de Clinton dagen weer terugkeren.
Een staat waar je naar op kan kijken
En Zuid-Amerika blijven terroriseren uiteraard?

Klapjosties.
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  † In Memoriam † donderdag 6 november 2008 @ 07:53:56 #130
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_62989953
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:24 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik vind het een beetje vreemd om dat met Hitler te vergelijken.... Net als de "fight with me" kreten van McCain trouwens, of de "country first" retoriek. Het zijn gewoon zaken die een campagne laten werken, en dat geldt net zo goed voor de kreten van politici in Europa. Het is gewoon een pakkende kreet, en het is totaal niet op z'n plaats om dit te vergelijken met Hitler.
Het sterke nationalisme doet er soms wel aan denken though, zoals het bijna verafgoden van de vlag. In Europa is dat om verschillende en redelijk voor de hand liggende redenen nagenoeg verdwenen na de 2e WO. Amerika heeft die ervaring niet (gehad). Europa lag in puin, zowel bij de winnaars als de verliezers. Militairisme werd als gevaarlijk beschouwd terwijl ze in de VS nu nog steeds alles wat militair is tot het heldendom verheffen.

Als men tijdens dat soort volksopzwepende rallies dan ook nog "USA! USA!" begin te scanderen roept dat wel "Deutschland! Deutschland!" associaties op eerlijk gezegd.

Bij "Yes we can" heb ik dat overigens niet. Dat doet alleen een beetje kinderlijk aan soms. The little engine that could.
pi_62990326
Indiana ook naar Obama.. Missouri en North Carolina nog steeds niet beslist.
Overigens zijn er in Alaska voor de senaat een hoop vage dingen gebeurd... Die veroordeelde crimineel staat daar nog steeds voor en er zijn flink wat stemmen nog in het luchtledige ergens..
-
pi_62990357
quote:
Op woensdag 5 november 2008 16:33 schreef Scandalous het volgende:
[ afbeelding ]
mooie foto
Hij zal hetgoed doen, hij doet aan kennedy denken.
Hoop dat hij blijft leven

pi_62990380
quote:
Op donderdag 6 november 2008 04:53 schreef Perico het volgende:
Wow, Sarah Palin is vandaag al vakkundig door Fox "kaltgestellt".

Deze video liegt er niet om, en hierdoor wordt een run in 2011 wel erg moeilijk.

Ze wist niet eens dat Afrika geen land was, maar een continent

O'Reilly Factor over Palin
vreselijjk, waar halen ze zo'n dom mens vandaan
Heeft ze geen school gehad??
  donderdag 6 november 2008 @ 09:25:15 #134
262 Re
Kiss & Swallow
pi_62991196
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik vergelijk met Hilter omdat hij min of meer de uitvinder van een dergelijke campagne is. Vergelijk trouwens maar eens met Hitlers overwinnings & campagnespeeches van destijds. Dat ging toen (nog niet) over "Juden Juden Juden" hoor, maar over hoe hij elke Duitser zou helpen ... (dat hij dat nadien helemaal verkeerd deed is ook de geschiedenis natuurlijk)


hou toch eens op met dit soort boerenpummel gedrag man ...

Als je het dan wil vergelijken doe het dan met "I had a dream"
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_62991309
Ik ben wel benieuwd naar de analyse hoe Obama dit gewonnen heeft. Vier jaar geleden stond er een lang maar heel interessant artikel in de New York Review of Books over hoe Bush zijn campagne had aangepakt en op welke groepen zijn strategie rustte.

http://www.nybooks.com/articles/17690
Deuger, Woke & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_62991311
quote:
Interessant stuk
pi_62991388
Senaatszetel van Oregon ook naar de Democraten aldus RCP.com (staan nu op 57, al gaan ze de 60 toch niet halen).
PWBF
pi_62991416
Hoe het vier jaar geleden begon:

PWBF
pi_62991528
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik vergelijk met Hilter omdat hij min of meer de uitvinder van een dergelijke campagne is. Vergelijk trouwens maar eens met Hitlers overwinnings & campagnespeeches van destijds. Dat ging toen (nog niet) over "Juden Juden Juden" hoor, maar over hoe hij elke Duitser zou helpen ... (dat hij dat nadien helemaal verkeerd deed is ook de geschiedenis natuurlijk)

Adolf Hitler verafschuwde de democratie. Het had volgens hem niets dan ellende gebracht. Obama wil de democratie versterken.

Dat is een behoorlijk essentieel verschil. Nogal belangrijk als je een politicus met een dictator vergelijkt.
pi_62992024
Volgens Cocorioko (ned: kukukeleku) is Nelson Mandela misschien straks bij de inauguratie van Obama in januari. T zou wel mooi zijn. http://cocorioko.net/app/index.php?option=com_content&task=view&id=2224&Itemid=1
pi_62997383
Ja, "Yes we Can!" is ongeveer zo'n beetje hetzelfde als "Sieg Heil!", en Obama heeft dezelfde middelen als Hitler, én vergeet niet, Hitler had het ook niet meteen over het uitmoorden van alle joden! .

Maar het zou ook kunnen zijn dat Obama weliswaar charismatisch is en kennelijk inspirerend voor veel mensen, maar ook een vrij normale, gematigde Amerikaanse politicus...
pi_62997696
quote:
Op donderdag 6 november 2008 13:10 schreef Monidique het volgende:
Ja, "Yes we Can!" is ongeveer zo'n beetje hetzelfde als "Sieg Heil!", en Obama heeft dezelfde middelen als Hitler, én vergeet niet, Hitler had het ook niet meteen over het uitmoorden van alle joden! [
En net zoals Hitler een hekel had aan Joden omdat hij vermeend Jood was, heeft Obama een hekel
aan zwarten.

Wat een nonsens man. Neem een abonnement op astro TV ofzo
I feel kinda Locrian today
  Donald Duck held donderdag 6 november 2008 @ 13:25:48 #143
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_62997928
quote:
Op donderdag 6 november 2008 09:35 schreef Nielsch het volgende:
Hoe het vier jaar geleden begon:

Wow zeg, ook een zeer mooie speech. Hij weet het echt prachtig te brengen en heeft zo'n enorme uitstraling.
Daar kon je het al zien ook, die man was gewoon hard op weg om nog grootser te worden.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  donderdag 6 november 2008 @ 13:42:27 #144
135320 _Vulcanus_
Omni Tempo Maximalism
pi_62998497
quote:
Op donderdag 6 november 2008 13:10 schreef Monidique het volgende:
Ja, "Yes we Can!" is ongeveer zo'n beetje hetzelfde als "Sieg Heil!", en Obama heeft dezelfde middelen als Hitler, én vergeet niet, Hitler had het ook niet meteen over het uitmoorden van alle joden! [ afbeelding ].

Maar het zou ook kunnen zijn dat Obama weliswaar charismatisch is en kennelijk inspirerend voor veel mensen, maar ook een vrij normale, gematigde Amerikaanse politicus...
versus
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 14:58 schreef Monidique het volgende:

[..]

Het is niet dat de Zwarte Olifanten binnenkort door de straten van New York marcheren, natuurlijk. Maar deze reacties van de conservatieven, ja, het is klassiek fascisme. En daarom betreden we het territorium, en is het geen fascisme. Het is een heel eng sfeertje, gecreëerd door onder andere John McCain en andere conservatieve politici, waarin heel snel en gemakkelijk een moordenaar kan opstaan, bij voorbeeld, die immers toch de steun van het publiek heeft om Amerika te redden. Obama heeft goede beveiliging, maar niet iedereen. Het verbaast mij helemaal niets als de komende maanden er heel wat narigheid gebeurt.

De Republikeinen hebben heel wat duisternis naar boven gehaald.
It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
Berlioz
pi_62998633
quote:
Op donderdag 6 november 2008 13:42 schreef _Vulcanus_ het volgende:

[..]

versus
[..]
ONOES! ! Twee verschillende uitspraken van mij die niets met elkaar te maken hebben, en dat ook op geen enkele manier kunnen.
  donderdag 6 november 2008 @ 13:50:19 #146
135320 _Vulcanus_
Omni Tempo Maximalism
pi_62998787
quote:
Op donderdag 6 november 2008 13:46 schreef Monidique het volgende:

[..]

ONOES! ! Twee verschillende uitspraken van mij die niets met elkaar te maken hebben, en dat ook op geen enkele manier kunnen.
ok, dan is het goed.
It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
Berlioz
  donderdag 6 november 2008 @ 16:54:01 #147
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_63004742
Ik ben al bijna halverwege met mijn eerste audio-boek ooit; the Audacity of Hope.
pi_63004799
quote:
Op donderdag 6 november 2008 09:25 schreef Re het volgende:

[..]

hou toch eens op met dit soort boerenpummel gedrag man ...

Als je het dan wil vergelijken doe het dan met "I had a dream"
Waarom? Omdat het meer politiiek correct is?
pi_63004858
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:55 schreef Specularium het volgende:

[..]

Waarom? Omdat het meer politiiek correct is?
Of heeeel misschien omdat dat inhoudelijk meer overeenkomt?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 6 november 2008 @ 17:02:45 #150
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_63004981
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Of heeeel misschien omdat dat inhoudelijk meer overeenkomt?
Politiek correct dus.
Were making, were making!
Radio Soulwax!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')