Ik denk dat ik maar heel snel veel ga sparen voor m'n eigen apparaat!quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze![]()
Veel succes
Wel cool, alleen is segafredo niet te drinken vind ik. Hoeveel robusta zit daar in?quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze![]()
Veel succes
woowquote:Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:![]()
- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
too badquote:Op vrijdag 19 september 2008 11:56 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik ga die workshop geven op de hotelschool in Groningen
Ja, ik wacht nog steeds op de recensie van K08quote:
quote:Op maandag 22 september 2008 21:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Wat bedoel je trouwens met dat laatste zinnetje in je bericht hier boven?
Ja, maar bij de Brandmeesters staan die machines al als showroommodel opgesteld en je kunt ook zien dat ze gebruikt worden want de snoeren lopen naar het stopcontact. Op de website adverteren ze er zelfs mee dat de machines demonstratieklaar zijn!quote:[b]Op [url=http://forum.fo
Probleem is/was wel, ook bij mij, dat je elke machine die je demonstreert meteen kan afschrijven als zijnde showroom model. En als je dan 10 verschillende apparaten hebt staan met een relatief lage omloopsnelheid snap ik wel dat ze een beetje huiverig zijn om hem te demonstreren. Maar ze had natuurlijk altijd een niet goed-geld terug constructie kunnen voorstellen oid
Oke is goed.quote:Op maandag 22 september 2008 23:26 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Heb je op MSN toegevoegd voor een uitleg
TRUE!quote:Op woensdag 8 oktober 2008 15:20 schreef chilipenn het volgende:
gaat niks boven zelf bonen malen en een koffiezetapparaat met de ( e61) zetgroep aan de buitenkant....
NOT TRUE!quote:en Jura heeft exact hetzelfde binnenwerk als alle andere volautomaten, dus je kunt natellen wat je voor het plastic omhulsel (teveel) betaalt....
Waarom zou alleen je gemalen bonen invriezen? Dit is ook gewoon mogelijk met ongemalen bonen. Het malen van ingevroren bonen heeft nog een extra voordeel, de bonen worden minder warm door het malen. Er wordt weleens gezegd dat dit warm worden de enige oorzaak is dat een platteschijvenmaler slechter is dan een conische.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:27 schreef onderdekoffer het volgende:
Ik weet in of je zelf maalt mol_air maar t volgende heb ik al meerdere malen gehoord en doe ik zelf ook:
Gemalen bonen invriezen en bonen in de koelkast bewaren.
Kleinere porties koffie zijn goed te verkrijgen bij de Golden Coffee Box in Baarn en ook bij een paar speciaalzaken en daarnaast de koffie van Brandmeester in Amsterdam, Utrecht en Haarlem.
zou ik daar ook gebruik van kunnen makenquote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:35 schreef Mark_V het volgende:
[..]
@Mol_air, als je in Rotterdam of omgeving woont, mag je tegen kostprijs wel een paar zakjes van 180 gram versgebrande bonen (groene bonen van ongebrand.nl) op komen halen
Mijn gedachten? In de vriezer is het altijd donker en maakt de kleur van het glas niets uitquote:Op donderdag 9 oktober 2008 15:08 schreef mol_air het volgende:...
Een trucje wat ik heb geprobeerd, maar waar ik het resultaat nog niet heb is bonen bewaren in een lege wijnfels, met daarop zo'n vacu-vin vacuum dop. Ik heb ze daar echter niet in ingevroren, maar dat moet ook kunnen. Dan zijn ze vacuum verpakt en donker (indien groen glas). Dat zou denk ik dicht bij optimaal zijn?
Wat zijn jullie gedachten hierover?
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....quote:Op maandag 13 oktober 2008 10:11 schreef Underdoggy het volgende:
Percolator moet juist iets fijner zijn dan normale koffie.
hmm Ik gebruik al jaren mijn Bialetti moka (venus model rvs) en dit alles komt mij niet bekend voor met m'n rvs mokaquote:Op dinsdag 2 september 2008 20:26 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Dunner, dus als hij begint te lopen, gaat hij opeens heel snel (dus slechte extractie). Hierdoor spuit op het laatst de stoom er bovendien uit, waardoor je koffie meer verbrandt. Daarnaast moet je heel goed oppassen met dichtdoen. Doordat staal harder is, heb je minder snel een goede afsluiting. Dit kan ertoe leiden dat een deel van het water via de zijkant wegspuit als de moka op het vuur staat.
Als je zo'n espressopotje bedoelt haal ik van Simonlevelt.nlquote:Op dinsdag 14 oktober 2008 12:20 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....
Als je zo'n grote percolator bedoelt dan wel grof. De termen worden beetje door elkaar gebruikt op internet kom ik achterquote:Espressopotje Fijn gemalen koffie wordt in een filter aangedrukt. Het water onder in de pot wordt aan de kook gebracht op het gasfornuis. Door de druk die ontstaat wordt het water door de koffie.naar boven geperst.
Wat voor Jura heb jequote:Op zondag 26 oktober 2008 10:50 schreef Mark_Boelen het volgende:
Its-jojo-4you: nu wel weer
Gister gratis en voor niets een defecte volautomaat jura gekregen
En het probleem lijkt nu nog niet als te groot
Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.quote:Op zondag 9 november 2008 20:22 schreef LePetitColonel het volgende:
ik ben bezig om een espresso apparaat te kopen, en weet niet meer wat ik wil.
volautomaat klikt wel makkelijk soms heb ik sochtends weining tijd en dan is zon automaat wel handig, ook altijd automatisch verse gemalen bonen.
maarja als ik zo her en der de reacties lees kan ik qua smaak beter een halfautomaat kopen.
ik heb een aantal apparaten op de radar, ik hoop dat iemadn wat sense in me kan schoppen..
http://www.kieskeurig.nl/(...)lvia/reviews/122937/
http://www.kieskeurig.nl/(...)inox/reviews/109544/
http://www.casabarista.nl/index.php?id=523
http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C06&SC=U0G&KAC=UG6&ArtikelNummer=730340&AI=6
Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.quote:Op maandag 10 november 2008 10:42 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.
Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.quote:Met een halfautomaat ben je wat flexibeler qua koffie, bij een volautomaat moet je eerst alle oude bonen er uit peuteren, en er dan weer nieuwe in doen. (en de wat goedkopere hebben ook geen flexibele waterafgifte, daar kan je bij een halfautomaat ook mee experimenteren) Als je gewoon redelijk vlot een lekkere bak koffie wil is een volautomaat een handig ding, als je echt wilt gaan experimenteren en elke laatste gram smaak en aroma uit een koffieboon wilt hebben is een half-automaat wat je moet hebben, puur om alles in eigen hand te kunnen houden. (maar dan moet je er ook weer een goede molen bij hebben enzo)
Wat bonen er uit peuteren betreft, gebruik gewoon een stofzuigerquote:Op maandag 10 november 2008 20:05 schreef Fixers het volgende:
[..]
Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.
[..]
Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.
Gewoon lekker laten zitten denk ik.... zolang je er niet in gaat boren, is er niks aan de hand.quote:Op woensdag 12 november 2008 21:53 schreef Mark_Boelen het volgende:
Hoe krijg je dat asbest eruit mark_v?
Het is alleen maar de isolatie van de boiler, dus zolang je die laat zitten, is er niks aan de hand.quote:Op woensdag 12 november 2008 22:19 schreef LePetitColonel het volgende:
asbest in je koffie ?? lijkt me niet echt lekker.
weet iemand trouwens waar ik die bottomless portafilters voor een gaggia classic kan kopen ?
Mjah, op zich geen verkeerde molen, maar ik zou eigenlijk (als je hem kan plaatsen) liever voor een 2dehands professionelere molen gaan (aan molens kan nou echt NIETS kapot).quote:Op donderdag 13 november 2008 22:14 schreef LePetitColonel het volgende:
iemand ervaring met deze molen ?
http://www.koffiediscount(...)emolen-art-13744.htm
Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.quote:nou ik via marktplaats een gaggia classic gekocht, ik kreeg ook een zak DE espresso mee met vervaldatum 2006.
ik had verder nog niks in huis dus dit maar gebprobeerd en het was nog best te zuipen maar niet echt wat ik hoopte.
nu zit ik op de site van simon levelt en heb ik geen idee welke maling ik moet hebben, ze hebben het over mailg 2 voor espressopotje en maling 3 voor espresso machines..
ik wil ook nog een molen kopen maar ter overbrugging wil ik eerst wat gesneden bonen kopen.
Hoeveel doorlooptijd heb je dan? Ik ken de Gaggia Classic niet, maar vrijwel alle espresso-machines die ik ken hebben even fijn of fijner dan een Rancilio Silvia nodig. Ik heb 1x gamalen koffie bij Simon Levelt gehaald (had toen nog een silvia), die hadden ze op 2 gemalen, maar dat was iets te grof.quote:Op vrijdag 14 november 2008 10:55 schreef Eva-Lotta het volgende:
[..]
Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.
Die Cremina ziet er mooi uit, gefeliciteerd!quote:Op woensdag 12 november 2008 20:28 schreef Mark_V het volgende:
Ik heb me weer eens niet kunnen inhouden....![]()
Zojuist een 67 cremina op ebay gescoord.... helemaal functionerend enzo, maar waarschijnlijk nog wel met asbest erin![]()
Ik ben verliefd![]()
[ link | afbeelding ]
Hij moet uit Zwitserland komen, iemand een idee hoe dat zit met douane enzo?
Als ik 'm goed aanstamp ongeveer een halve minuut, dat is toch hoe het hoort? Ik heb ook wel eens een fijnere maling geprobeerd, maar toen liep 'ie helemaal niet meer door.quote:Op vrijdag 14 november 2008 12:07 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Hoeveel doorlooptijd heb je dan? Ik ken de Gaggia Classic niet, maar vrijwel alle espresso-machines die ik ken hebben even fijn of fijner dan een Rancilio Silvia nodig. Ik heb 1x gamalen koffie bij Simon Levelt gehaald (had toen nog een silvia), die hadden ze op 2 gemalen, maar dat was iets te grof.
Omdat hij niet meer op marktplaats staat ?quote:Op maandag 17 november 2008 23:23 schreef Mark_V het volgende:![]()
![]()
![]()
![]()
Ok jongens, geef mij eens 10 redenen om deze niet te kopen:
http://link.marktplaats.nl/208986694
Hij is zo mooi![]()
Hier zie je de 2008-versie:
[ afbeelding ]
maar ik heb er ab-so-luut geen tijd voor
Hmm, mijn op mijn verjaardag gekregen Gaggia Evolution komt er ook weg, en mijn vriendin was erg te spreken over ze. Overigens leveren ze met UPS, en als die 2 of 3x langs zijn geweest gaat het pakket retour afzender, dat kan je niet nog zelf afhalen bij het postkantoor, handig om even in de gaten te houden. En bij die prijs komen ook nog wat verzendkosten etc, en je moet je ook afvragen wat je opties zijn als je onverhoopt een beroep moet doen op de garantie, dan is een echte winkel toch wel wat makkelijker dan zo'n webshop.quote:Op vrijdag 21 november 2008 08:35 schreef Gripper het volgende:
Ik ben ook een beetje aan het rondkijken voor een fijne espressomachine voor thuis, en zit te kijken naar de gaggia classic.
Gisteravond in Utrecht even bij wat koffiehuizen wezen kijken, o.a. simon Levelt en Paul van Dillen, en daar valt al snel op dat de prijzen elkaar weinig ontlopen. bij beide zaken rond de 370 ¤ voor een gaggia classic.
maar als ik nu op internet kijk, zie ik al meteen bij de eerste link koffiewarenhuis.nl
Zij bieden de classic al aan voor 257 ¤, en ook al werd me op het hart gedrukt om vooral niet op internet te gaan kopen, zo'n prijsverschil kun je natuurlijk niet negeren... http://www.koffiewarenhui(...)ggia_Classic_Coffee/
Het gekke is dat de prijzen van veel andere machines wel redelijk overeenkomen met wat ik in de winkel betaal, dus klopt de prijs van de gaggia dan wel?
Sowieso, had ik een max prijs van zo'n 400 ¤ in gedachten, maar als zo'n webwinkel zo goedkoop is, betekent dat ook dat ik enerzijds iets meer zou kunnen uitgeven aan een duurdere machine óf... ik hou geld over voor een molen, en dat idee spreekt me ook wel aan. Ik ben nu al overtuigd door de verhalen van verkopers dat ik toch binnen een half jaar overstap naar zelf malen.
Tenslotte zou ik ook nog, als ik bij Gaggia blijf kijken, kunnen gaan voor de iets duurdere baby twin of new twin. Wat is het verschil tussen de baby-machines en de classic, buiten het feit dat je stoom apart wordt verwarmd en je dus na een cappucino niet hoeft te wachten tot je weer espresso kunt zetten?
(Wat ook nog kan maar wel wat duurder; de francis francis X1, krijg ik er ook nog een handpresso bij zodat ik ook als ik in de bergen rondbanjer een lekker espressootje kan zetten)
http://www.koffiewarenhuis.nl/product/9/15/302/Espressomachines/Francis%26Francis/Francis&Francis_X1_Ground/
Heeft iemand ervaringen met koffiewarenhuis, en val ik me geen buil aan die gaggia? De koffie die ik daaruit heb mogen proeven was in ieder geval van een prima kwaliteit!![]()
Als ze zo goedkoop zijn met hun machines, is de garantie dan wel in orde?
Alvast bedankt voor wat uitleg!
Uiteraard ga ik me schuldig voelen als ik de machine online koop na een leuk halfuur babbelen + koffie bij de koffiewinkel. Met een prijsverschil van max 50 ¤ zou ik dit niet overwegen, maar nu de prijs 120 euro scheelt....quote:Op vrijdag 21 november 2008 08:59 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Hmm, mijn op mijn verjaardag gekregen Gaggia Evolution komt er ook weg, en mijn vriendin was erg te spreken over ze. Overigens leveren ze met UPS, en als die 2 of 3x langs zijn geweest gaat het pakket retour afzender, dat kan je niet nog zelf afhalen bij het postkantoor, handig om even in de gaten te houden. En bij die prijs komen ook nog wat verzendkosten etc, en je moet je ook afvragen wat je opties zijn als je onverhoopt een beroep moet doen op de garantie, dan is een echte winkel toch wel wat makkelijker dan zo'n webshop.
Overigens is het niet echt netjes om je in een echte winkel uitgebreid te laten voorlichten, en dan de absolute bodemprijs op internet te nemen.. Die beste man moet een duur winkelpand onderhouden etc, en goed advies is m.i. ook wel wat waard, toch? En kost hem ook tijd wat betaald moet worden door de verkoop van apparaten etc...
Maar goed, dat is slechts mijn mening.De bestelling ging vlot bij ze, en de afhandeling was ook prima voor elkaar, en een eigen molen is natuurlijk de volgende stap op het barista pad, maar je kan eerst wel wat experimenteren met vers gemalen koffie van een Levelt of kaldi.
je kunt ook eens in duitsland kijken, vaak nog goedkoper.quote:Op zaterdag 22 november 2008 00:15 schreef LePetitColonel het volgende:
http://www.coffee24.de/cg(...)i?nocache=1227308976
Yep. Volle melk voor gebruiken, dan krijg je een romige schuimkraag.quote:Op zaterdag 22 november 2008 17:45 schreef Kremers het volgende:
Cappuccino maken met de stoompijpje vergt ook enige oefening, wellicht dat volle melk beter is om te gebruiken om melschuim te maken? De schuimkraag wordt met halvolle melk niet echt dik.
ik zag deze ook staan, echter kon ik nergens op de website van saeco ook maar iets vinden over dit ding. ik heb koffiediscounter gemaild met de vraag of ze me konden verwijzen naar de pagina van het product, nooit iets van gehoord, vraag me af of het geen chinese naamaak is.quote:Op dinsdag 25 november 2008 14:36 schreef Gripper het volgende:
IS er iemand die deze molen kent, en daar wat zinnigs over kan zeggen qua kwaliteit enzo?
http://www.koffiediscount(...)emolen-art-13744.htm
t is de enige die ze bij koffiediscounter hebben staan, dus das een makkelijke keuze. Ik hoef uiteraard niet persé mn molen daar te kopen, al ga ik mn gaggia classic er wel halen, mara het is wel zo leuk om mn eerste bakkies koffie meteen zelf te kunnen malen.![]()
Het gekke is inderdaad dat zelfs de site van saeco er niks over vermeldt. Dan maar even kijken bij een van de koffiewinkels voor een ander molentje, koop ik toch nog iets in een "echte" winkel.quote:Op dinsdag 25 november 2008 19:20 schreef LePetitColonel het volgende:
[..]
ik zag deze ook staan, echter kon ik nergens op de website van saeco ook maar iets vinden over dit ding. ik heb koffiediscounter gemaild met de vraag of ze me konden verwijzen naar de pagina van het product, nooit iets van gehoord, vraag me af of het geen chinese naamaak is.
op coffeegeek kent ook niemand het ding.
ik heb dus maar gekozen voor een demoka 205 van http://www.coffee24.de/, voor 180 euro's
Ik woon in Utrecht, dus ik ga vanavond wel even bij Van Pommeren kijkenquote:Op donderdag 27 november 2008 09:57 schreef marmhz het volgende:
Voor de Classic Coffee zou ik gewoon voor de webshop gaan. Koffiewarenhuis staat goed bekend.
Wat betreft de molen bestel bij www.vanpommeren.nl in Utrecht een Iberital Challenge voor 169 Euro. Deze wordt op buitenlandse fora (waar ze er echt verstand van hebben) veel aangeprezen als de ideale startersmolen. Het nadeel van de Demoka is naast dat ie duurder is dat deze enorm veel koffie naast je filterdrager gooit door statische oplading van de koffie. Daar heeft de Iberital geen last van. Bovendien zit er ook nog een timer op, die je aan en uit kan zetten. Met een timer maalt de molen een vast aantal grammen koffie zonder dat je iedere keer de knop vast moet houden. Onderschat de noodzaak van een molen niet. Het is echt heel belangrijk. De beste tip is altijd koop de beste molen die jje kan betalen. Die Saeco lux is geen geweldige molen. Sterk vergelijkbaar met de Solis molens en die kunnen eigenlijk niet fijn genoeg malen voor espresso.
En uiteindelijk thuisgekomen met de gaggia classic, en de aangeraden iberital. Kilootje koffie erbij gekregen, waarvan ik al de helft vermalen heb op zoek naar de juiste instellingen. Mn eerste koffietjes liepen iets te snel door, en werden meer iets van een slappe lungo.quote:Op donderdag 27 november 2008 13:22 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik woon in Utrecht, dus ik ga vanavond wel even bij Van Pommeren kijken
Hey kijk, iemand met precies dezelfde hobbies als ik, klimmen en koffiequote:
Heyquote:Op vrijdag 28 november 2008 14:58 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Hey kijk, iemand met precies dezelfde hobbies als ik, klimmen en koffie![]()
en met een voorliefde voor Arc'teryx
Allereerst, gefeliciteerd met je aankoop! Ik ken die Iberital niet, maar wat meestal werkt: draai hem helemaal dicht (dus zodat de schijven op elkaar komen) en draai hem dan weer tot de helft open (dus even tellen op hoeveel slagen je nu zit). Zo kan je heel snel naar de juiste afstelling komen. Is hij te fijn, ga dan op 3/4 open zitten, is hij nog steeds te grof, ga dan op 1/4 open zitten etc etc.
Ik denk dat je nog VEEL te grof zit, met een doorlooptijd van 10 seconden zit je namelijk vrijwel aan het maximale debiet van het pompje, dus zelfs als je er hele bonen in zou gooien, gaat het niet sneller.
Espressomachines gaan trouwens niet kapot van TE fijn, hij loopt gewoon niet door. Dus gewoon proberen!
Vrijwel alle molens die ik ken, hebben binnen 1 "rondje" alle fijnheden zitten, van turkse koffie tot french press.
Heb je trouwens al een fatsoenlijke tamper? Zo niet, meteen kopen. Ik heb zelf een voorkeur (zeker als je beginner bent) voor een vlakke. Zorg dat hij goed in je bakje past (neem je bakje mee). Tampers van 100 euro zijn niet beter dan tampers van 20, wel mooier, en ze liggen lekkerder in de hand.
Dat is een NEFFquote:Op zondag 30 november 2008 11:47 schreef Mark_Boelen het volgende:
Van de buitenkant ziet het er leuk uit Appelsientje, maar ik kan geen merk oid ontdekken . . .
Heb je meer informatie?
Is inderdaad het neusje van de zalm.quote:Op zondag 30 november 2008 17:08 schreef LePetitColonel het volgende:
iemand wel eens de jamiaca blue mountain geprobeerd van ongebrand.nl ? schijnt het neusje van de zalm te zijn.
als ik deze nou koop is het dan de bedoeling dat ik deze mix met andere soorten koffie of gewoon"puur" drink ?
de meeste merken leverenaltijd een blend van verschillende plantages en soorten, maar ik heb geen idee hoe en of en in welke hoeveelheid ik dit zou moeten doen.
you serious? duurste koffie ter wereld bij de lidl ?quote:Op zondag 30 november 2008 17:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Is inderdaad het neusje van de zalm.
Gewoon zo drinken, niet mengen.
Maak er ook eens een espresso of ristretto van.
Vanaf 8 december bj de Lidl te koop voor 11,99, 125 gram.
Dit is gemalen.quote:Op zondag 30 november 2008 18:21 schreef LePetitColonel het volgende:
[..]
you serious? duurste koffie ter wereld bij de lidl ?
ik kan ze niet vinden, ik hoop wel de bonen en geen gemalen koffie.
quote:
Alles... Ik heb al wel wat gevonden op sites als coffeegeek enzo. Het kan kennelijk zowel gebeuren wanneer je te weinig koffie in de houder hebt (ruimte, en de puck zuigt zich vast als je de pomp uitzet) of wanneer er teveel inzit (en de puck al vanaf het begin tegen de doucheschijf gedrukt zit)quote:Op dinsdag 2 december 2008 21:55 schreef Mark_Boelen het volgende:
Blijf de volledige hoeveelheid koffie uit je filterdrager aan de koffiedouche hangen, of is het een klein beetje?
Gisteravond met een wat fijnere maling wel een goede kop gezet.quote:Op woensdag 3 december 2008 22:59 schreef Mark_Boelen het volgende:
Speel voor het onderste verhaal gewoon is wat me je molen, en probeer in 20 tot 25 seconden een espresso hoeveelheid kofie te zetten. Loopt hij te langzaam door: grover malen; te snel: fijner malen.
Let hierbij ook op je aantamptechniek, zorg ervoor dat je je koffie recht aandrukt, en met ongeveer 20 kilo drukkracht.
Hoe maak je verder je machine schoon, je filterdrager, je koffiedouche en het binnenwerk van je machine.
Welke machine heb je trouwens?
Zo'n brittakan kopen wellicht???quote:Op donderdag 4 december 2008 08:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Gisteravond met een wat fijnere maling wel een goede kop gezet.Het blijft alleen vreemd dat ik een portie koffie voor in de dubbele filterhouder veel fijner moet malen dan een portie koffie die in de eenkopshouder gaat...
Na afloop van een zet-sessie even de douche afspoelen, filterhouder erin en nog even met alleen water doorlopen. Filterhouder schoon en koffievrij maken, en met een vaatdoekje en evt borsteltje de rand van de douche schoon maken. Ik heb mn Gaggia classic pas een week, dus ontkalken e.d. heb ik nog niet gedaan.
Wel even een kalkfilter halen voor in het reservoir, want ik sleep me suf aan pakken zacht bronwater (ons kraanwater is nogal hard)
geen blindfilters of ander spul. Alleen een plastic tampertje die ik meteen heb vervangen door een degelijk stalen.quote:Op donderdag 4 december 2008 13:36 schreef Mark_Boelen het volgende:
Maak je je filterdrager ook schoon onder het filter? Daarin komt namelijk na een aantal shots een zwarte aanslag in. Deze is doormiddel van een schuurspons geheel te verwijderen.
Heb je trouwens een blindfilter bij je machine gekregen, en een busje met poederkorrels, of een flesje met chemische inhoud?
Ik zou voor de brita filters gaan, uit ervaring weet ik dat dat makkelijker is. Er zit zo'n memo-hulpdingetje op de brita's die aangeeft wanneer je het filter moet vervangen. Je kan dat water dan ook gelijk gebruiken voor je strijkijzer, de thee of gewoon om te drinken. Scheelt nog meer gesleep met bronwater, en is goedkoper.quote:Op vrijdag 5 december 2008 09:44 schreef Gripper het volgende:
[..]
geen blindfilters of ander spul. Alleen een plastic tampertje die ik meteen heb vervangen door een degelijk stalen.![]()
Blindfilter is voor het schoonmaken he, op die manier leid je de ontkalker toch terug het hele systeem door?
Ik heb wel een flesje ontkalker gekocht.
tevens een kalkfilter, zo'n "potje" wat je op de aanzuigslang bevestigt en wat gewoon in het reservoir hangt. Nu kan ik hopelijk kalkvrij koffiezetten
99% kans dat de filter op je werk ook een Brita is... Het principe is het zelfde, al zal die op je werk iets langer meegaan :p De werking staat uitgelegd op http://nl.wikipedia.org/wiki/Ionenwisselaarquote:Op zaterdag 6 december 2008 09:24 schreef Mark_Boelen het volgende:
Fixers: Werkt z'n britafilter ongeveer net zoals een professionele ontkalker die wij gebruiken?
En wat kost zo iets?
Als ik zo wat google is zo'n Iberital zo te zien ook ~200 euro? Dat scheelt nog wel wat, is de kwaliteit echt zoveel beter dan?quote:Op maandag 8 december 2008 13:51 schreef marmhz het volgende:
Voor filterkoffie en french press prima molens voor espresso verwijs ik je graag naar de Iberital. Die is niet veel groter en stukken beter in kwaliteit.
Zou je dat misschien ook iets kunnen/willen kwantificeren? Ik hoef geen 50kg per week te vermalen bijvoorbeeld, dus ik vraag me af, bedoel je de bouwkwaliteit/duurzaamheid van de molen, het gemaalde eindresultaat, of mogelijk zelfs beide? En ik noemde er 2 waar ik aan zit te denken, zijn zowel die Gaggia als die Solis zoveel minder van kwaliteit? Ik hoef geen Mercedes S-klasse te hebben, een golf is om te beginnen ook goed genoeg.quote:
Die klasse hoger maalt consistenter en kan fijner malen. Met die Solis kan je net zo goed voorgemalen koffie kopen, beiden zijn niet fijn genoeg voor espresso. Koop liever een krups-apparaatje van 60 euro en een goede molen dan een silvia met een gammele molen.quote:Op dinsdag 9 december 2008 18:04 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Zou je dat misschien ook iets kunnen/willen kwantificeren? Ik hoef geen 50kg per week te vermalen bijvoorbeeld, dus ik vraag me af, bedoel je de bouwkwaliteit/duurzaamheid van de molen, het gemaalde eindresultaat, of mogelijk zelfs beide? En ik noemde er 2 waar ik aan zit te denken, zijn zowel die Gaggia als die Solis zoveel minder van kwaliteit? Ik hoef geen Mercedes S-klasse te hebben, een golf is om te beginnen ook goed genoeg.
Bronwater is vaak harder dan kraanwater, dus verkijk je daar niet op.quote:Op donderdag 4 december 2008 08:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Wel even een kalkfilter halen voor in het reservoir, want ik sleep me suf aan pakken zacht bronwater (ons kraanwater is nogal hard)
Dat is waarschijnlijk die Wallenford-estate zooi. Dit is helemaal geen estate, maar een gammele mengbende waar ze toevallig Blue mountain op mogen zetten. Erg duur en niet eens zo geweldig.quote:Op zondag 30 november 2008 17:08 schreef LePetitColonel het volgende:
iemand wel eens de jamiaca blue mountain geprobeerd van ongebrand.nl ? schijnt het neusje van de zalm te zijn.
als ik deze nou koop is het dan de bedoeling dat ik deze mix met andere soorten koffie of gewoon"puur" drink ?
de meeste merken leverenaltijd een blend van verschillende plantages en soorten, maar ik heb geen idee hoe en of en in welke hoeveelheid ik dit zou moeten doen.
quote:Op dinsdag 29 april 2008 09:29 schreef W1ZZ het volgende:
Als je JBM bestelt moet je ervoor zorgen dat het van een goede estate komt, zoals Old Tavern Estate. De meeste JBM is helemaal niet van zo'n fantastische kwaliteit maar er wordt wel de hoofdprijs voor gevraagd. Wallenford Estate (de naam die je bijna altijd ziet) is bijvoorbeeld helemaal geen estate maar de naam van een mill waar generieke JBM wordt geprocessed. Als je via de website van bijv. Old Tavern zelf bestelt is het meestal ook een stuk goedkoper.
http://www.oldtaverncoffee.com/index.html
mocht je er nog geen gekocht hebben; de pond staat redelijk laag:quote:Op donderdag 19 juni 2008 12:12 schreef Mark_V het volgende:
Verschillende reviews op internet geven aan dat een aeopress vrijwel net zo goede koffie zet als een Clover. Op ebay zie je die aeropesses al voor 19 dollar in de states, alleen verzenden ze niet naar Europa of kost het verzenden 30 dollar.
Inkoopactie iemand?
http://coffeegeek.com/reviews/consumer/krupsorchestroquote:Op donderdag 11 december 2008 23:17 schreef leolinedance het volgende:
Ik kan een Krups Orchestra F889 overnemen voor een zacht prijsje. Nu lees ik hier dat Krups niet zo best is, toch hangt er nieuw een prijskaartje aan van meer dan 500 euro..
Is er iets wat ik over het hoofd zie? Of is Krups gewoon goed maar kan het nog veel beter?
Bedankt voor je reactiequote:Op zondag 14 december 2008 22:43 schreef Mark_V het volgende:
Mjah, met een budget tot 350 euro zou ik altijd voor een 2dehands Silvia gaan (kost ong. 200 euro). Dingen zijn gebouwd als een tank en bovendien zelf heel eenvoudig te repareren en te onderhouden. Een silvia is bovendien veel professioneler en duurzamer dan bovengenoemde apparaten. Ik heb er eventueel nog wel eentje voor je staan (in zeer goede staat) die je voor 200 euro kan komen ophalen.
Daarnaast kan ik je heel erg aanraden om er nog een molen bij te kopen, zonder molen krijg je sowieso #$#@$@-koffie. De Siemens heeft trouwens een ingebouwde molen, maar die zijn meestal matig van kwaliteit.
Met een handmatige machine krijg je zelfs met een slechte techniek betere koffie dan een volautomaat. Als je het dus niet erg vindt om er tijd in te steken, altijd voor een handmatige gaan. Met een volautomaat heb je totaal geen controle over je kop koffie en deze zal het niveau van senseo (zeker in het goedkope segment, wat een machine van 350 euro toch nog steeds is) moeilijk ontstijgen.
Ik kon trouwens binnen 1 week een kop zetten die beter is dan wat ik ooit ergens had geproefd, het is echt niet moeilijk.... (en het HELE internet staat vol met voorbeeldfilmpjes). Gewoon minimaal een silvia en een fatsoenlijke molen met maalschijven (bijv gaggia mdf) kopen en het ligt binnen je bereik...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |