Lusso betekent volgens mij zoiets als deluxe. Ik heb ook drukmetertje, 1,6L boiler. Ik heb dan wel een chromen voet, dat is het waarschijnlijk.quote:Op zondag 17 augustus 2008 20:46 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
aha, ik heb zelf nl ook een Pavoni, de normale Professional (wat is het verschil met de lusso?) Die van mij heeft druk metertje, 1,6l boiler en zwarte voet.
Overigens heb ik een beetje hetzelfde probleem. De kopjes zijn zo inconsistent, de ene keer heerlijk, dan weer ok en dan weer ronduit bagger. Zonder dat ik wezenlijks iets anders doe. Vaak is het idd ook gewoon bijna afgefikt zo bitter.
Al moet ik eerlijk zijn dat ik het steeds beter onder de knie krijg en het merendeel dus goed lukt
4 minuten is mij wat te lang gebleken, dan doet de koffie een beetje teveel denken aan van die 20 liter ketels die ze op ellendige werkplekken nog wel eens hadden. Van die dingen waarmee je in een keer koffie voor de hele dag kunt zetten.quote:Op maandag 18 augustus 2008 16:49 schreef W1ZZ het volgende:
De koffie wordt er sterker maar ook wat bitterder van. Dit omdat hoe langer je laat trekken hoe meer smaakstoffen er in de koffie terechtkomen, maar op een gegeven moment zijn de goede smaakstoffen die je wilt een beetje op en daarna trekken de minder lekkere ook in de koffie. Ikzelf vind vier minuten goed maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Het is trouwens ook zo dat cafeïne één van de laatste stoffen is die worden geëxtraheerd (en cafeïne is intens bitter, daarom zijn energiedrankjes ook altijd zo ranzig zoet omdat al die suiker de bittere cafeïnesmaak moet verdoezelen).
Neem een voorbeeld aan de cafetieremaling van de speciaalzaak...quote:Op zaterdag 23 augustus 2008 15:49 schreef Underdoggy het volgende:
Ik wil het zelf malen Weltschermz....
Aluminiumoxide, krijg je alzheimer van....quote:Op dinsdag 2 september 2008 15:01 schreef Mr.G het volgende:
Ik heb dus een Moka Express maar ik gebruik hem steeds minder omdat ik steeds een nare aanslag in het water reservoir krijg. Het heeft iets weg van hele kleine bolletjes nat keukenpapier.
Dit probleem heb ik zelfs nog nadat ik het apparaat grondig heb afgewassen.
Is het schimmel of iets anders en wat kan ik er aan doen?
quote:Op dinsdag 2 september 2008 17:20 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Aluminiumoxide, krijg je alzheimer van....
Je kan het voorkomen door hem heel goed droog te maken en open te bewaren. Of je koopt een RVS moka (met de bijbehorende nadelen).
Dunner, dus als hij begint te lopen, gaat hij opeens heel snel (dus slechte extractie). Hierdoor spuit op het laatst de stoom er bovendien uit, waardoor je koffie meer verbrandt. Daarnaast moet je heel goed oppassen met dichtdoen. Doordat staal harder is, heb je minder snel een goede afsluiting. Dit kan ertoe leiden dat een deel van het water via de zijkant wegspuit als de moka op het vuur staat.quote:Op dinsdag 2 september 2008 17:43 schreef Mr.G het volgende:
[..]
en ik ben al zo vergeetachtig
Wat zijn de nadelen van rvs?
Da's dus een bevestiging wat Saeco betreft. Aan Jura "geen buil vallen" klinkt ook goed. Maar zijn er betere machines, die er duidelijk met kop en schouders bovenuit steken?quote:Op vrijdag 5 september 2008 09:01 schreef W1ZZ het volgende:
De service van Saeco is inderdaad om te janken. Als je een Jura binnenbrengt ter reparatie heb je hem vrijwel altijd binnen 5 werkdagen weer terug, wij hebben meegemaakt dat dat bij Saeco 6 weken duurde (met een gemiddelde van een paar weken).
In mijn ogen kun je je aan een Jura geen buil vallen, behalve dan dat alle Jura accessoires (schoonmaakspul enzo) takkeduur zijn.
Ik pak morgen mijn agenda er wel even bij.quote:Op vrijdag 5 september 2008 09:02 schreef W1ZZ het volgende:
Mark B: ik heb de komende zondagen niet echt tijd of na vijven 's avonds. De aanstaande twee zondagen iig sowieso niet. Wellicht kun je doordeweeks, op donderdag bijv?
Whow, ik zie net dat screens dus omgekeerd lopen met Tyler mesh (aantal openingen per square inch, dit wordt vrijwel altijd in mijn vakgebied wordt gebruiktquote:Op woensdag 17 september 2008 12:18 schreef tim2308 het volgende:
Mark! Je moet ook gewoon screen 19 of 20 kopen :p En donkderder branden, natuurlijk... Ik zou een email sturen naar ongebrand, wellicht krijg je wel je geld terug
Dat is wel heel leuk van zequote:Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:![]()
- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
Gedaan, vanavond opgehaald. Ze staan nu nog broederlijk naast elkaar, geen idee nog of ik die Pavoni eruit knikker.quote:Op donderdag 18 september 2008 17:28 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik denk dat ik m'n pavoni in ga ruilen voor een Vibiemme Domobar? Is dat een aanrader of kan ik beter voor wat anders gaan?
Ik denk dat ik maar heel snel veel ga sparen voor m'n eigen apparaat!quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze![]()
Veel succes
Wel cool, alleen is segafredo niet te drinken vind ik. Hoeveel robusta zit daar in?quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze![]()
Veel succes
woowquote:Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:![]()
- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
too badquote:Op vrijdag 19 september 2008 11:56 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik ga die workshop geven op de hotelschool in Groningen
Ja, ik wacht nog steeds op de recensie van K08quote:
quote:Op maandag 22 september 2008 21:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Wat bedoel je trouwens met dat laatste zinnetje in je bericht hier boven?
Ja, maar bij de Brandmeesters staan die machines al als showroommodel opgesteld en je kunt ook zien dat ze gebruikt worden want de snoeren lopen naar het stopcontact. Op de website adverteren ze er zelfs mee dat de machines demonstratieklaar zijn!quote:[b]Op [url=http://forum.fo
Probleem is/was wel, ook bij mij, dat je elke machine die je demonstreert meteen kan afschrijven als zijnde showroom model. En als je dan 10 verschillende apparaten hebt staan met een relatief lage omloopsnelheid snap ik wel dat ze een beetje huiverig zijn om hem te demonstreren. Maar ze had natuurlijk altijd een niet goed-geld terug constructie kunnen voorstellen oid
Oke is goed.quote:Op maandag 22 september 2008 23:26 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Heb je op MSN toegevoegd voor een uitleg
TRUE!quote:Op woensdag 8 oktober 2008 15:20 schreef chilipenn het volgende:
gaat niks boven zelf bonen malen en een koffiezetapparaat met de ( e61) zetgroep aan de buitenkant....
NOT TRUE!quote:en Jura heeft exact hetzelfde binnenwerk als alle andere volautomaten, dus je kunt natellen wat je voor het plastic omhulsel (teveel) betaalt....
Waarom zou alleen je gemalen bonen invriezen? Dit is ook gewoon mogelijk met ongemalen bonen. Het malen van ingevroren bonen heeft nog een extra voordeel, de bonen worden minder warm door het malen. Er wordt weleens gezegd dat dit warm worden de enige oorzaak is dat een platteschijvenmaler slechter is dan een conische.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:27 schreef onderdekoffer het volgende:
Ik weet in of je zelf maalt mol_air maar t volgende heb ik al meerdere malen gehoord en doe ik zelf ook:
Gemalen bonen invriezen en bonen in de koelkast bewaren.
Kleinere porties koffie zijn goed te verkrijgen bij de Golden Coffee Box in Baarn en ook bij een paar speciaalzaken en daarnaast de koffie van Brandmeester in Amsterdam, Utrecht en Haarlem.
zou ik daar ook gebruik van kunnen makenquote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:35 schreef Mark_V het volgende:
[..]
@Mol_air, als je in Rotterdam of omgeving woont, mag je tegen kostprijs wel een paar zakjes van 180 gram versgebrande bonen (groene bonen van ongebrand.nl) op komen halen
Mijn gedachten? In de vriezer is het altijd donker en maakt de kleur van het glas niets uitquote:Op donderdag 9 oktober 2008 15:08 schreef mol_air het volgende:...
Een trucje wat ik heb geprobeerd, maar waar ik het resultaat nog niet heb is bonen bewaren in een lege wijnfels, met daarop zo'n vacu-vin vacuum dop. Ik heb ze daar echter niet in ingevroren, maar dat moet ook kunnen. Dan zijn ze vacuum verpakt en donker (indien groen glas). Dat zou denk ik dicht bij optimaal zijn?
Wat zijn jullie gedachten hierover?
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....quote:Op maandag 13 oktober 2008 10:11 schreef Underdoggy het volgende:
Percolator moet juist iets fijner zijn dan normale koffie.
hmm Ik gebruik al jaren mijn Bialetti moka (venus model rvs) en dit alles komt mij niet bekend voor met m'n rvs mokaquote:Op dinsdag 2 september 2008 20:26 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Dunner, dus als hij begint te lopen, gaat hij opeens heel snel (dus slechte extractie). Hierdoor spuit op het laatst de stoom er bovendien uit, waardoor je koffie meer verbrandt. Daarnaast moet je heel goed oppassen met dichtdoen. Doordat staal harder is, heb je minder snel een goede afsluiting. Dit kan ertoe leiden dat een deel van het water via de zijkant wegspuit als de moka op het vuur staat.
Als je zo'n espressopotje bedoelt haal ik van Simonlevelt.nlquote:Op dinsdag 14 oktober 2008 12:20 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....
Als je zo'n grote percolator bedoelt dan wel grof. De termen worden beetje door elkaar gebruikt op internet kom ik achterquote:Espressopotje Fijn gemalen koffie wordt in een filter aangedrukt. Het water onder in de pot wordt aan de kook gebracht op het gasfornuis. Door de druk die ontstaat wordt het water door de koffie.naar boven geperst.
Wat voor Jura heb jequote:Op zondag 26 oktober 2008 10:50 schreef Mark_Boelen het volgende:
Its-jojo-4you: nu wel weer
Gister gratis en voor niets een defecte volautomaat jura gekregen
En het probleem lijkt nu nog niet als te groot
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |