abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 21:46:10 #51
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_60691697
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 21:04 schreef marmhz het volgende:
Je hebt twee type oude Cimbali Juniors. Ze hebben allebei een vibratiepomp. Het ene type heeft een vaste wateraansluiting en doseerstanden voor verschillende kopjes. Afhankelijk van waar de draaiknop staat wordt er meer of minder water doorgelaten. Daarnaast bestaat een type met waterbak en die werkt gewoon met knop aan er loopt water en knop uit het water stopt. Een M30 Bistro is een junior in een wat grotere kast en met elektronisch knoppenpaneel en vaste wateraansluiting. Ik heb momenteel een Bistro staan en ben er zeer content mee.
Thanks
pi_60695415
Zo ook weer een tvp van mijn kant.
W1ZZ, alle apparaten alweer in huis zodat we is een zondag kunnen aanpielen?
Kom echt binnenkort ff inkopen bij je doen trouwens!!
pi_60699625
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 11:07 schreef W1ZZ het volgende:
Okee, zolang je de koffie maar lekker vindt smaken (dat vind ik dan weer het belangrijkste). Ik vraag het omdat we met enige regelmaat mensen in de winkel krijgen die "lekker makkelijk" een volautomaat hebben aangeschaft en dan de koffie niet lekker blijken te vinden. Ik vraag me dan altijd af of ze van tevoren de koffie die eruit komt wel geproefd hebben vóór ze ¤1000+ aan zo'n apparaat uitgaven.
Koffie proeven uit de machine die je wilt kopen is inderdaad belangrijk. Ik heb ook klanten gehad die binnenkomen voor een volautomaat en na proeven toch voor een italiaanse warmtewisslaar gaan. Mijn ervaring is dat voor de meeste mensen een volautomaat een goed compromis is tussen kwaliteit van koffie en gemak. Ze begrijpen dat de koffie die uit bijvoorbeeld de rancilio komt beter kan zijn dan die uit een jura, mits de eerste goed wordt bediend.

Die Neff komt overigens gewoon uit de Nivona fabrieken net als de Siemens en Bosch. Prima apparaten met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Er zijn wel meer van dat soort naamsverwarringen: onder op de nieuwe francisfrancis x8 (de illy iperespresso uitvoering) zit een typeplaatje met Saeco logo.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fixers op 10-08-2008 08:57:56 ]
pi_60699669
-dubbel-
pi_60699671
Neff is gewoon Bosch apparaat in een Neff jasje Zo grappig toen we onze keuken apparatuur gingen uit zoeken in het demo center van Bosch zie je een bosch oven en dan een neff oven zelfde oven ander design. Siemens wijkt iets meer af qua features maar zijn bijna gelijk aan bosch zo zelf dat op onze bosch vaatwaser gewoon siemens staat (mijn ouders zeiden je koop toch geen bosch maar siemens... :lol: )
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 16:51 schreef zquing het volgende:
http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_rialto_nancy
op de kop getikt voor 10eu, knopje van voor de stoompijp was kapot maar vervang ik maandag. Crema was helemaal top, alleen de koffie was een beetje zuur, maar dat kan ook liggen aan de koffie. Nu hoef ik niet meer te sparen voor een silvia
Nice! Trouwens waarom sparen voor een silvia als je nu de voorganger heb met dezelfde binnenkant Silvia's gaan trouwens voor een leuke prijs op markt plaats rond de 150-200 euro dat is nog al een heel verschil met 10 euro ^_^
pi_60772714
ff vraagje van een nieuwe ( wanabe) barista ... als ik het goed begrepen heb moet een goede espresso in 25 sec op 9 bar doorlopen tot ongeveer 3/4 van het espresso kopje vol is. Nou lukt alles, alleen gaat het bij mij in 20 sec ( gemeten vanaf dat de eerste druppel het kopje raakt, dus niet vanaf dat ik de lever overhaal... Moet ik dan fijner of juist grover malen, en harder of juist zachter aandrukken?

ps heb een expobar brewtus 2 en een ascaso I 1 molen
hell yeah
pi_60773426
fijner malen - langere doorloop
En ook het tampen kan het verschil maken zoals je zelf al aangeeft. Het is de combinatie van je maling en je tamping. Gewoon eens je maling fijner zetten of toch nog iets harder tampen.. proberen dus
En volgens mij reken je de 25 sec vanaf het moment dat je de lever overhaalt...
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
pi_60782895
Morgen is het dan eindelijk zover!!
We gaan de Peeze K’08 voor het eerst malen, en proeven op het feithhuis
Ik ben erg benieuwd naar deze winnaarsmelange ( Liesbeth Sleijster 3de op World Barista Championship 2008)
pi_60810438
Ik heb even een vraagje over melk opschuimen. Had laatst namelijk een discussie met een collega over het opschuimen en tot welke temperatuur dit moet gebeuren.
We zijn het beide er over eens dat er lucht bij mag tot ongeveer 40 graden en dat je hem daarna alleen nog maar mag opwarmen, zonder lucht.

Ik zeg echter dat je de melk tot minimaal 60 graden moet opwarmen, maximaal 72 graden. Mijn collega beweert echter dat het minimaal ott 72 en maximaal tot 72 graden moet zijn. omdat anders de "bacterieen"niet dood zijn.

Weet jij hier het juiste antwoord op Mark?
pi_60811999
De bacteriën zijn sowieso dood want alle melk die je in de winkel koopt is gepasteuriseerd. Verwarm de melk gewoon tot de temperatuur die jij lekker vindt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60812232
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 23:21 schreef W1ZZ het volgende:
De bacteriën zijn sowieso dood want alle melk die je in de winkel koopt is gepasteuriseerd. Verwarm de melk gewoon tot de temperatuur die jij lekker vindt.
Normaal gesproken als ik het voormezelf zet doe ik dat ook, maar op mijn werk wil ik het graag op de juiste manier doen
pi_60812564
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een domme gedachte van je collega. Blijkbaar denkt hij dat de verse melk die je bij de Albert Heijn en andere supermarkten in de koeling aantreft en die dagelijks door miljoenen mensen gedronken wordt vol met bacteriën zit en vóór consumptie nog gekookt moet worden.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 14 augustus 2008 @ 03:48:03 #63
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_60816395
Ach, rauwe melk is ook goed te drinken (erg lekker zelfs vind ik). Voor de koffie vind ik het ook wel lekker omdat het goed vet is. Schuim is weliswaar wat minder, maar smaak is wel weer erg goed Al lijk thet me inderdaad niet slim om in een cafe te gaan schenken aangezien niet iedereen er tegen kan

Ik schuim de melk altijd dusdanig op dat ik het kannetje nog net vast kan houden qua temperatuur.

[ Bericht 20% gewijzigd door Richie_Rich op 14-08-2008 03:54:30 ]
pi_60818140
En als je je zorgen maakt gesteriliseerde melk is ook nog een optie.
pi_60818611
Rare vraag mischien, maar zijn er verschillende maten pistons voor Rancilio in omloop? Ik heb op het werk een piston een een rits filterbakjes die er net niet in passen. De verdikking die achter de veer moet blijven hangen is een millimeter of 2 te dik. Ook zonder een veer krijg ik 'm met geen mogelijkheid op zijn plek. Het is allemaal origineel rancilio met logo's erin.

Of heb ik gewoon een piston die niet ver genoeg is uitgeboord? Ik heb één dubbel filterbakje wat er wél in past en een tiental andere dubbele en enkele die te groot zijn.
pi_60819632
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 23:39 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een domme gedachte van je collega. Blijkbaar denkt hij dat de verse melk die je bij de Albert Heijn en andere supermarkten in de koeling aantreft en die dagelijks door miljoenen mensen gedronken wordt vol met bacteriën zit en vóór consumptie nog gekookt moet worden.
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!
pi_60819847
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 09:26 schreef Fixers het volgende:
Rare vraag mischien, maar zijn er verschillende maten pistons voor Rancilio in omloop? Ik heb op het werk een piston een een rits filterbakjes die er net niet in passen. De verdikking die achter de veer moet blijven hangen is een millimeter of 2 te dik. Ook zonder een veer krijg ik 'm met geen mogelijkheid op zijn plek. Het is allemaal origineel rancilio met logo's erin.

Of heb ik gewoon een piston die niet ver genoeg is uitgeboord? Ik heb één dubbel filterbakje wat er wél in past en een tiental andere dubbele en enkele die te groot zijn.
Ik heb zelf in mijn silvia van 1999 een filter bakje voor 2 espressos net nieuw gekocht en paste prima.

Ik denk dat er misschien iets mis is met je protafilter....
pi_60821004
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 10:23 schreef Chocolate het volgende:

[..]

dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60822463
Ik heb altijd geleerd dat de ideale temperatuur ongeveer 70 graden is, boven de 70 graden wordt de verbinding die de eiwitten met het vet aangaan verbroken en "zakt" je schuim in.

Je kan dit leren door een thermometer te kopen en je hand op de kan te leggen als je gaat opschuimen. ( met je hand leer je voelen op den duur wat 70 graden is, let op de dat de thermometer een reactietijd heeft, als de themrmometer ongeveer op 60 graden staat kan je eigenlijk al je stoompijp afsluiten, want de thermometer trekt dan altijd wel door naar 70 graden, dit is dan ook aangegeven op de thermometer.

Ooit heb ik ook gehoord dat je boven de 37 graden geen lucht meer moet inbrengen
pi_60822563
Ik voeg altijd tot ongeveer 40 graden lucht toe en net over de 60 zet ik de stoompijp uit.
pi_60822762
Dan doe je het dus goed he
Steek jij hem dan gelijk helemaal onderin, of laat je hem lekker rondwalsen?
pi_60827727
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 11:22 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?
klopt als een bus
pi_60827753
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 12:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik heb altijd geleerd dat de ideale temperatuur ongeveer 70 graden is, boven de 70 graden wordt de verbinding die de eiwitten met het vet aangaan verbroken en "zakt" je schuim in.

Je kan dit leren door een thermometer te kopen en je hand op de kan te leggen als je gaat opschuimen. ( met je hand leer je voelen op den duur wat 70 graden is, let op de dat de thermometer een reactietijd heeft, als de themrmometer ongeveer op 60 graden staat kan je eigenlijk al je stoompijp afsluiten, want de thermometer trekt dan altijd wel door naar 70 graden, dit is dan ook aangegeven op de thermometer.

Ooit heb ik ook gehoord dat je boven de 37 graden geen lucht meer moet inbrengen
juist, tot zover waren w ehet eens. Maar is 60 graden ook goed?
pi_60827910
Kun je een reden bedenken waarom het niet goed zou zijn?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60827950
Nee niet echt, maar wij houden altijd 70 graden aan omdat de koffie die wij serveren aan gasten goed heet moet aankomen vinden wij
pi_60829738
Ik vind het een beetje jammer dat in een koffieliefhebberstopic het alleen over de apparaten gaat.
Graag op anoniem
pi_60842575
Ik heb uit Italie een Bialetti meegenomen. Niet een heel fancy apparaat maar toch leuk om even snel koffie mee te zetten Bialetti
Vandaag maar even wat koffiebonen gekocht, arabic mix en Roma. Hier in de randstad is redelijk hard water, is het dan beter om wat zachter mineraalwater te kopen en dat te gebruiken? Het smaakt hier namelijk toch echt anders dan in Italie
"Happiness is not getting more, but wanting less"
pi_60843253
Mark hoe was de Peeze K08?


En Mainport: niets staat je in de weg om de discussie een andere (zij)richting te geven!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_60845436
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 01:24 schreef ssebass het volgende:
Hier in de randstad is redelijk hard water, is het dan beter om wat zachter mineraalwater te kopen en dat te gebruiken? Het smaakt hier namelijk toch echt anders dan in Italie
Het water in Italië is veel en veel harder dan hier in NL.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60845775
Tevens smaakt alles anders als op vakantie je bent in een andere stemming de geuren zijn anders het is gewoon geen vakantie ....
pi_60900340
Ben ook wel benieuwd naar die Peeze K08.
  zondag 17 augustus 2008 @ 15:30:58 #82
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_60900754
TVP.

Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.

Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?

Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zondag 17 augustus 2008 @ 15:35:23 #83
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_60900832
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.

Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.

Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?

Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Wat voor Pavoni heb je?
pi_60901041
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.

Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.

Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?

Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Verlengde van de oude gracht en omstreken zitten er veel. Ganzenmarkt en zadelstraat heeft er ook een paar. Genoeg keus als je gewoon even rondloopt daar.
"Happiness is not getting more, but wanting less"
pi_60901097
Ik drink net een C1000-senseo met basterdsuiker en slagroom. Lekker joh.
Graag op anoniem
pi_60901190
Meen je dat? Ik vind senseo echt niet te drinken. Gewoon heet bitter water lijkt het...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60901436
Het was een klein grapje van mezelf, normaal vind ik het echt niet lekker, maar ik vind het wonderlijk hoeveel de slagroom van invloed is op de smaak. Ik ben heel benieuwd of dat ook voor verschillende soorten koffiemelk geldt.
Graag op anoniem
pi_60901519
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.

Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel" De espresso in de horeca is dramatisch.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 17 augustus 2008 @ 19:41:36 #89
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_60905661
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 15:35 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Wat voor Pavoni heb je?
Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.

Blijft moeilijk apparaat hoor, ik ben er nog niet uit of ik een lever man ben of niet. Temperatuur is de onbeheersbare factor.

De espresso is wel goed, maar ik zoek nog steeds naar het geheim van de lever.

[ Bericht 1% gewijzigd door faberic op 17-08-2008 19:49:04 ]
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zondag 17 augustus 2008 @ 19:48:11 #90
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_60905831
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.

Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel" De espresso in de horeca is dramatisch.
Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.

Maarja jongens laten we wel wezen, Nederland heeft geen eetcultuur noch een drinkcultuur. Dat is alleen weggelegd voor de elite. En dat zijn wij blijkbaar. In italië is het al vele malen beter (hoewel ik daar een cappuccino heb teruggestuurd omdat die schandalig slecht was terwijl ze in de bar ernaast latte art serveerden). In Frankrijk heerst bijvoorbeeld een echte eetcultuur (koffie is daar weer slecht hoor).

Hier is het kommer en kwijl.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_60907066
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 19:48 schreef faberic het volgende:

[..]

Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.
Hier is het kommer en kwijl kwel.
Een capuchino kan voor een gemiddelde (Nederlandse) drinker een slecht shot redelijk verbergen. Laatste tijd veel capuchino's gehad ('s ochtends). Nu ik weer wat meer thuis ben merk ik dat ik wat laks ben geworden qua distributie en tamp technieken en de shots wat achteruit zijn gegaan.
  zondag 17 augustus 2008 @ 20:46:24 #92
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_60907202
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 19:41 schreef faberic het volgende:

[..]

Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.

Blijft moeilijk apparaat hoor, ik ben er nog niet uit of ik een lever man ben of niet. Temperatuur is de onbeheersbare factor.

De espresso is wel goed, maar ik zoek nog steeds naar het geheim van de lever.
aha, ik heb zelf nl ook een Pavoni, de normale Professional (wat is het verschil met de lusso?) Die van mij heeft druk metertje, 1,6l boiler en zwarte voet.

Overigens heb ik een beetje hetzelfde probleem. De kopjes zijn zo inconsistent, de ene keer heerlijk, dan weer ok en dan weer ronduit bagger. Zonder dat ik wezenlijks iets anders doe. Vaak is het idd ook gewoon bijna afgefikt zo bitter.

Al moet ik eerlijk zijn dat ik het steeds beter onder de knie krijg en het merendeel dus goed lukt
pi_60907388
Is er geen enkele manier van tempsurfen bij dat apparaat dan?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60913537
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.

Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.

Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?

Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Als ik in Utrecht ben, ga ik altijd bij Oudean langs....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_60915479
In Nederland lijkt het wel dat een cappuccino niet meer dan gewone koffie is met opgeklopte melk. Op ons werk hebben zo een jura staan (IMPRESSA XS95)
heerlijke koffie/espresso komt er uit en best aardige cappuccino maar dat komt door instellingen ik maak mijn cappuccino zelf op de machine laat de machine het opschuimwerk doen en dan een espresso (een 12 seconde doorloop espresso van 60ml maar goed het lijkt er tenminste op) er in en lekker maar als ik de standaard ingestelde cappuccino drink is het gewoon te veel koffie (110 ml!). Maar iedereen vind het hem heerlijk En dan elke keer waren de instelling van de machine veranderd zit iemand er gewoon aan te rommelen En de koffie maling stond op grof en een collega die dan zegt daar krijg je sterkere koffie van..... zucht tewijl de maling toch eerder kleiner moet voor lekere koffie. En ik maar dat ding elke keer weer op nieuw instellen. Een collega van mij die een gaggia thuis heeft staan vind (maar ja hij gebruikt ook perla bonen) de espresso helemaal geweldig vindt. Conclusie is toch wel dat er maar weinig echte koffie liefhebbers zijn. Maar meer koffie leuten die gewoon bruin/zwart vocht willen hebben dat bitter van smaak is en als het een schuim laag is dan is dat crema

Maar ik ben erg blij dat ik overgestapt ben naar een Silvia daar komt toch echt heerlijke espresso uit en het opstomen van melk gaat helemaal geweldig!!!!!!!!!!! Nu alleen nog een PID en ik ben van dat temperatuur verhaal ook af! Koffie heaven! En op mijn werk het ik niet echt te klagen best goede koffie.

Ik ga zo lekker Medellin Secret proberen heb nog een pak staan jammer genoeg voorgemalen (gekregen als extratje bij een order) maar het is zonde om weg te gooien.
pi_60922411
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.

Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel" De espresso in de horeca is dramatisch.
En bedankt
Heb je je brander alweer terug? Dan kunnen we binnenkort even weer bezig!
pi_60922527
Ja brander is inmiddels terug. Ben je het niet met me eens dan?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60923857
Jawel maar de espresso die je bij ons hebt gehad was toch goed
En ik ga binnenkort een verslag typen van de K08!
pi_60925043
Idd, maar jullie zijn niet 'de horeca'
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_60925342
Oke bedankt voor dat compliment
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')