Thanksquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 21:04 schreef marmhz het volgende:
Je hebt twee type oude Cimbali Juniors. Ze hebben allebei een vibratiepomp. Het ene type heeft een vaste wateraansluiting en doseerstanden voor verschillende kopjes. Afhankelijk van waar de draaiknop staat wordt er meer of minder water doorgelaten. Daarnaast bestaat een type met waterbak en die werkt gewoon met knop aan er loopt water en knop uit het water stopt. Een M30 Bistro is een junior in een wat grotere kast en met elektronisch knoppenpaneel en vaste wateraansluiting. Ik heb momenteel een Bistro staan en ben er zeer content mee.
Koffie proeven uit de machine die je wilt kopen is inderdaad belangrijk. Ik heb ook klanten gehad die binnenkomen voor een volautomaat en na proeven toch voor een italiaanse warmtewisslaar gaan. Mijn ervaring is dat voor de meeste mensen een volautomaat een goed compromis is tussen kwaliteit van koffie en gemak. Ze begrijpen dat de koffie die uit bijvoorbeeld de rancilio komt beter kan zijn dan die uit een jura, mits de eerste goed wordt bediend.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 11:07 schreef W1ZZ het volgende:
Okee, zolang je de koffie maar lekker vindt smaken (dat vind ik dan weer het belangrijkste). Ik vraag het omdat we met enige regelmaat mensen in de winkel krijgen die "lekker makkelijk" een volautomaat hebben aangeschaft en dan de koffie niet lekker blijken te vinden. Ik vraag me dan altijd af of ze van tevoren de koffie die eruit komt wel geproefd hebben vóór ze ¤1000+ aan zo'n apparaat uitgaven.
Nice! Trouwens waarom sparen voor een silvia als je nu de voorganger heb met dezelfde binnenkantquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 16:51 schreef zquing het volgende:
http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_rialto_nancy
op de kop getikt voor 10eu, knopje van voor de stoompijp was kapot maar vervang ik maandag. Crema was helemaal top, alleen de koffie was een beetje zuur, maar dat kan ook liggen aan de koffie. Nu hoef ik niet meer te sparen voor een silvia
Normaal gesproken als ik het voormezelf zet doe ik dat ook, maar op mijn werk wil ik het graag op de juiste manier doenquote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:21 schreef W1ZZ het volgende:
De bacteriën zijn sowieso dood want alle melk die je in de winkel koopt is gepasteuriseerd. Verwarm de melk gewoon tot de temperatuur die jij lekker vindt.
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haarquote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:39 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een domme gedachte van je collega. Blijkbaar denkt hij dat de verse melk die je bij de Albert Heijn en andere supermarkten in de koeling aantreft en die dagelijks door miljoenen mensen gedronken wordt vol met bacteriën zit en vóór consumptie nog gekookt moet worden.
Ik heb zelf in mijn silvia van 1999 een filter bakje voor 2 espressos net nieuw gekocht en paste prima.quote:Op donderdag 14 augustus 2008 09:26 schreef Fixers het volgende:
Rare vraag mischien, maar zijn er verschillende maten pistons voor Rancilio in omloop? Ik heb op het werk een piston een een rits filterbakjes die er net niet in passen. De verdikking die achter de veer moet blijven hangen is een millimeter of 2 te dik. Ook zonder een veer krijg ik 'm met geen mogelijkheid op zijn plek. Het is allemaal origineel rancilio met logo's erin.
Of heb ik gewoon een piston die niet ver genoeg is uitgeboord? Ik heb één dubbel filterbakje wat er wél in past en een tiental andere dubbele en enkele die te groot zijn.
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 10:23 schreef Chocolate het volgende:
[..]
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haarKinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!
klopt als een busquote:Op donderdag 14 augustus 2008 11:22 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?
juist, tot zover waren w ehet eens. Maar is 60 graden ook goed?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 12:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik heb altijd geleerd dat de ideale temperatuur ongeveer 70 graden is, boven de 70 graden wordt de verbinding die de eiwitten met het vet aangaan verbroken en "zakt" je schuim in.
Je kan dit leren door een thermometer te kopen en je hand op de kan te leggen als je gaat opschuimen. ( met je hand leer je voelen op den duur wat 70 graden is, let op de dat de thermometer een reactietijd heeft, als de themrmometer ongeveer op 60 graden staat kan je eigenlijk al je stoompijp afsluiten, want de thermometer trekt dan altijd wel door naar 70 graden, dit is dan ook aangegeven op de thermometer.
Ooit heb ik ook gehoord dat je boven de 37 graden geen lucht meer moet inbrengen
Het water in Italië is veel en veel harder dan hier in NL.quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 01:24 schreef ssebass het volgende:
Hier in de randstad is redelijk hard water, is het dan beter om wat zachter mineraalwater te kopen en dat te gebruiken? Het smaakt hier namelijk toch echt anders dan in Italie
Wat voor Pavoni heb je?quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Verlengde van de oude gracht en omstreken zitten er veel. Ganzenmarkt en zadelstraat heeft er ook een paar. Genoeg keus als je gewoon even rondloopt daar.quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.quote:
Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.quote:Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.
Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel"De espresso in de horeca is dramatisch.
Een capuchino kan voor een gemiddelde (Nederlandse) drinker een slecht shot redelijk verbergen. Laatste tijd veel capuchino's gehad ('s ochtends). Nu ik weer wat meer thuis ben merk ik dat ik wat laks ben geworden qua distributie en tamp technieken en de shots wat achteruit zijn gegaan.quote:Op zondag 17 augustus 2008 19:48 schreef faberic het volgende:
[..]
Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.
Hier is het kommer en kwijl kwel.
aha, ik heb zelf nl ook een Pavoni, de normale Professional (wat is het verschil met de lusso?) Die van mij heeft druk metertje, 1,6l boiler en zwarte voet.quote:Op zondag 17 augustus 2008 19:41 schreef faberic het volgende:
[..]
Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.
Blijft moeilijk apparaat hoor, ik ben er nog niet uit of ik een lever man ben of niet. Temperatuur is de onbeheersbare factor.
De espresso is wel goed, maar ik zoek nog steeds naar het geheim van de lever.
Als ik in Utrecht ben, ga ik altijd bij Oudean langs....quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
En bedanktquote:Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.
Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel"De espresso in de horeca is dramatisch.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |