quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 03:37 schreef tim2308 het volgende:
Must read: http://www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=1496396
Ik had hem besteld bij thuisesspresso alleen het is nu opeens helemaal stil gewordenquote:Op zondag 3 augustus 2008 20:02 schreef onderdekoffer het volgende:
MeZZiN een vraagje, ik las elders dat je maler onderweg is. Heb je voor de Rocky gekozen? en zo ja, met of zonder doser?
Tnx voor de tip. Je kan dus beter de doser versie nemen. Hmmmm weer opzoek naar welke grinder wil ik nu. Misschien moet hier maar 2 maanden ofzo voor uittrekken want overhasten is niet echt verstandig. Ik wist dat ik al jaren een silvia wilde alleen de grinder had ik nog niet echt uitgezocht.quote:Op dinsdag 5 augustus 2008 16:37 schreef W1ZZ het volgende:
Eerlijk gezegd zou ik je de doserless versie van deze willen afraden, tenzij je bereid bent om altijd de WDT te gebruiken (die overigens heel goed werkt, zelf vroeger ook gebruikt). De koffie die uit deze molen komt klontert namelijk heel erg en dat maakt doseren en distributie tot een crime. Wij verkopen 'm ook bij Kaldi en hoewel we er nooit klachten over krijgen (het is wel een heel stevig apparaat) vind ik 'm niet fijn werken.
Er zijn twee soorten doserless, de eerste met een "tuit" (zoals de rocky) zou ik inderdaad ook afraden. Het tweede type, zoals de mazzer mini electronicquote:Op dinsdag 5 augustus 2008 16:37 schreef W1ZZ het volgende:
Eerlijk gezegd zou ik je de doserless versie van deze willen afraden, tenzij je bereid bent om altijd de WDT te gebruiken (die overigens heel goed werkt, zelf vroeger ook gebruikt). De koffie die uit deze molen komt klontert namelijk heel erg en dat maakt doseren en distributie tot een crime. Wij verkopen 'm ook bij Kaldi en hoewel we er nooit klachten over krijgen (het is wel een heel stevig apparaat) vind ik 'm niet fijn werken.
Met alle respect Mark, dit is wel jouw mening/voorkeur Ik heb nu voor m'n werk en uit hobby met veel verschillende molens gewerkt en ik blijf zweren bij een doser.quote:Op woensdag 6 augustus 2008 16:44 schreef Mark_V het volgende:
is zwaar superieur aan een doser.
Euh nou verschillende redenen... het staat mooi in de keuken (we hebben alles van Neff) dus een mooie strakke lijn met de combi oven.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 10:47 schreef W1ZZ het volgende:
Als ik vragen mag, waarom kiezen jullie voor een volautomaat tov een semiautomaat?
Heb jij weleens met een Mini Electronic gewerkt? En hoe vind je die in verhouding tot eentje met doser? Ik heb weleens een Mini electronic gebruikt en die werkte echt heerlijk.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 10:57 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Met alle respect Mark, dit is wel jouw mening/voorkeur Ik heb nu voor m'n werk en uit hobby met veel verschillende molens gewerkt en ik blijf zweren bij een doser.
Wat vinden jullie trouwens van de Speedster van Kees van der Westen? Zien jullie jezelf in de (verre) toekomst ooit zo'n apparaat kopen (aangekondigde verkoopprijs ¤4975,-) ?
Bij een kennis zag ik voor het eerst zo'n apparaat en vond de koffie meteen lekker, zelfs mijn vrouw vind die koffie uit de automaat lekker.. (ook omdat je zelf het voor een groot gedeelte kan instellen )quote:Op donderdag 7 augustus 2008 11:07 schreef W1ZZ het volgende:
Okee, zolang je de koffie maar lekker vindt smaken (dat vind ik dan weer het belangrijkste). Ik vraag het omdat we met enige regelmaat mensen in de winkel krijgen die "lekker makkelijk" een volautomaat hebben aangeschaft en dan de koffie niet lekker blijken te vinden. Ik vraag me dan altijd af of ze van tevoren de koffie die eruit komt wel geproefd hebben vóór ze ¤1000+ aan zo'n apparaat uitgaven.
Zullen we elkaar de handschudden .... de espresso machine was makelijk alleen de grinder is heeeeel lastig. Van de ene kant ben ik blij dat ik maar beperkte ruimte heb want dat beperkt de keuze. Maar het is wel lastig.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 12:55 schreef onderdekoffer het volgende:
.... heerlijk een maler uitzoeken
Ok, en backflushpoeder is een soort soda ofzo? Op de machine die ik heb kan backflushen niet, dus geen idee wat voor poeder dat isquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 13:26 schreef W1ZZ het volgende:
Op m'n werk laten we ze eens per week een nacht weken in kokend heet water (uit de boiler) met een lepel backflushpoeder erin opgelost. Maakt ze zonder boenen weer blinkend schoon! Zorg wel dat het plastic handvat niet onder water staat.
Top, daar wilde ik binnenkort toch al wat spulletjes bestellen, kan dat mooi allemaal tegelijkquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 13:57 schreef W1ZZ het volgende:
Oh okee. Ja zoiets is het inderdaad. Wij hebben het in grote bussen voor eigen gebruik zoals deze:
http://www.vanpommeren.nl(...)anpommeren.nl-e.html
Thanksquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 21:04 schreef marmhz het volgende:
Je hebt twee type oude Cimbali Juniors. Ze hebben allebei een vibratiepomp. Het ene type heeft een vaste wateraansluiting en doseerstanden voor verschillende kopjes. Afhankelijk van waar de draaiknop staat wordt er meer of minder water doorgelaten. Daarnaast bestaat een type met waterbak en die werkt gewoon met knop aan er loopt water en knop uit het water stopt. Een M30 Bistro is een junior in een wat grotere kast en met elektronisch knoppenpaneel en vaste wateraansluiting. Ik heb momenteel een Bistro staan en ben er zeer content mee.
Koffie proeven uit de machine die je wilt kopen is inderdaad belangrijk. Ik heb ook klanten gehad die binnenkomen voor een volautomaat en na proeven toch voor een italiaanse warmtewisslaar gaan. Mijn ervaring is dat voor de meeste mensen een volautomaat een goed compromis is tussen kwaliteit van koffie en gemak. Ze begrijpen dat de koffie die uit bijvoorbeeld de rancilio komt beter kan zijn dan die uit een jura, mits de eerste goed wordt bediend.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 11:07 schreef W1ZZ het volgende:
Okee, zolang je de koffie maar lekker vindt smaken (dat vind ik dan weer het belangrijkste). Ik vraag het omdat we met enige regelmaat mensen in de winkel krijgen die "lekker makkelijk" een volautomaat hebben aangeschaft en dan de koffie niet lekker blijken te vinden. Ik vraag me dan altijd af of ze van tevoren de koffie die eruit komt wel geproefd hebben vóór ze ¤1000+ aan zo'n apparaat uitgaven.
Nice! Trouwens waarom sparen voor een silvia als je nu de voorganger heb met dezelfde binnenkant Silvia's gaan trouwens voor een leuke prijs op markt plaats rond de 150-200 euro dat is nog al een heel verschil met 10 euro ^_^quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 16:51 schreef zquing het volgende:
http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_rialto_nancy
op de kop getikt voor 10eu, knopje van voor de stoompijp was kapot maar vervang ik maandag. Crema was helemaal top, alleen de koffie was een beetje zuur, maar dat kan ook liggen aan de koffie. Nu hoef ik niet meer te sparen voor een silvia
Normaal gesproken als ik het voormezelf zet doe ik dat ook, maar op mijn werk wil ik het graag op de juiste manier doenquote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:21 schreef W1ZZ het volgende:
De bacteriën zijn sowieso dood want alle melk die je in de winkel koopt is gepasteuriseerd. Verwarm de melk gewoon tot de temperatuur die jij lekker vindt.
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!quote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:39 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een domme gedachte van je collega. Blijkbaar denkt hij dat de verse melk die je bij de Albert Heijn en andere supermarkten in de koeling aantreft en die dagelijks door miljoenen mensen gedronken wordt vol met bacteriën zit en vóór consumptie nog gekookt moet worden.
Ik heb zelf in mijn silvia van 1999 een filter bakje voor 2 espressos net nieuw gekocht en paste prima.quote:Op donderdag 14 augustus 2008 09:26 schreef Fixers het volgende:
Rare vraag mischien, maar zijn er verschillende maten pistons voor Rancilio in omloop? Ik heb op het werk een piston een een rits filterbakjes die er net niet in passen. De verdikking die achter de veer moet blijven hangen is een millimeter of 2 te dik. Ook zonder een veer krijg ik 'm met geen mogelijkheid op zijn plek. Het is allemaal origineel rancilio met logo's erin.
Of heb ik gewoon een piston die niet ver genoeg is uitgeboord? Ik heb één dubbel filterbakje wat er wél in past en een tiental andere dubbele en enkele die te groot zijn.
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 10:23 schreef Chocolate het volgende:
[..]
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!
klopt als een busquote:Op donderdag 14 augustus 2008 11:22 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?
juist, tot zover waren w ehet eens. Maar is 60 graden ook goed?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 12:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik heb altijd geleerd dat de ideale temperatuur ongeveer 70 graden is, boven de 70 graden wordt de verbinding die de eiwitten met het vet aangaan verbroken en "zakt" je schuim in.
Je kan dit leren door een thermometer te kopen en je hand op de kan te leggen als je gaat opschuimen. ( met je hand leer je voelen op den duur wat 70 graden is, let op de dat de thermometer een reactietijd heeft, als de themrmometer ongeveer op 60 graden staat kan je eigenlijk al je stoompijp afsluiten, want de thermometer trekt dan altijd wel door naar 70 graden, dit is dan ook aangegeven op de thermometer.
Ooit heb ik ook gehoord dat je boven de 37 graden geen lucht meer moet inbrengen
Het water in Italië is veel en veel harder dan hier in NL.quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 01:24 schreef ssebass het volgende:
Hier in de randstad is redelijk hard water, is het dan beter om wat zachter mineraalwater te kopen en dat te gebruiken? Het smaakt hier namelijk toch echt anders dan in Italie
Wat voor Pavoni heb je?quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Verlengde van de oude gracht en omstreken zitten er veel. Ganzenmarkt en zadelstraat heeft er ook een paar. Genoeg keus als je gewoon even rondloopt daar.quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.quote:
Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.quote:Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.
Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel" De espresso in de horeca is dramatisch.
Een capuchino kan voor een gemiddelde (Nederlandse) drinker een slecht shot redelijk verbergen. Laatste tijd veel capuchino's gehad ('s ochtends). Nu ik weer wat meer thuis ben merk ik dat ik wat laks ben geworden qua distributie en tamp technieken en de shots wat achteruit zijn gegaan.quote:Op zondag 17 augustus 2008 19:48 schreef faberic het volgende:
[..]
Als ik zeg dat ik van espresso houd zegt iedereen altijd bleeeeeh dat is zo vies zo bitter. Ik wordt zelf gek van die populariteit van cappuccino, voornamelijk onder vrouwen, het is echt gore troep wat je hier krijgt.
Hier is het kommer en kwijl kwel.
aha, ik heb zelf nl ook een Pavoni, de normale Professional (wat is het verschil met de lusso?) Die van mij heeft druk metertje, 1,6l boiler en zwarte voet.quote:Op zondag 17 augustus 2008 19:41 schreef faberic het volgende:
[..]
Pavoni Professional lusso, paar topics terug heb ik wat foto's geplaatst.
Blijft moeilijk apparaat hoor, ik ben er nog niet uit of ik een lever man ben of niet. Temperatuur is de onbeheersbare factor.
De espresso is wel goed, maar ik zoek nog steeds naar het geheim van de lever.
Als ik in Utrecht ben, ga ik altijd bij Oudean langs....quote:Op zondag 17 augustus 2008 15:30 schreef faberic het volgende:
TVP.
Jongens, ik ga volgend jaar in Utrecht studeren. Vorige week (introductie week) was het qua koffie huilen met de pet op. Ik heb het nauwelijks gedronken.
Iemand tips voor goede koffie in Utrecht?
Koffiewinkels heb ik wel gezien, in een winkeltje in de choorstraat/lijnmarkt prijkte mijn Pavoni en de gruwelijk mooie elektra handmachines....
En bedanktquote:Op zondag 17 augustus 2008 16:05 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben vast van mening dat de cappuccino in Nederland zo populair is geworden omdat alle melk de wanstaltige espresso verbloemde en mensen op deze manier toch een lekkere "italiaanse" kop koffie konden drinken.
Iedereen die zegt dat ze geen espresso lusten zeggen er meteen achteraan: "maar die van jou lust ik wel" De espresso in de horeca is dramatisch.
Lusso betekent volgens mij zoiets als deluxe. Ik heb ook drukmetertje, 1,6L boiler. Ik heb dan wel een chromen voet, dat is het waarschijnlijk.quote:Op zondag 17 augustus 2008 20:46 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
aha, ik heb zelf nl ook een Pavoni, de normale Professional (wat is het verschil met de lusso?) Die van mij heeft druk metertje, 1,6l boiler en zwarte voet.
Overigens heb ik een beetje hetzelfde probleem. De kopjes zijn zo inconsistent, de ene keer heerlijk, dan weer ok en dan weer ronduit bagger. Zonder dat ik wezenlijks iets anders doe. Vaak is het idd ook gewoon bijna afgefikt zo bitter.
Al moet ik eerlijk zijn dat ik het steeds beter onder de knie krijg en het merendeel dus goed lukt
4 minuten is mij wat te lang gebleken, dan doet de koffie een beetje teveel denken aan van die 20 liter ketels die ze op ellendige werkplekken nog wel eens hadden. Van die dingen waarmee je in een keer koffie voor de hele dag kunt zetten.quote:Op maandag 18 augustus 2008 16:49 schreef W1ZZ het volgende:
De koffie wordt er sterker maar ook wat bitterder van. Dit omdat hoe langer je laat trekken hoe meer smaakstoffen er in de koffie terechtkomen, maar op een gegeven moment zijn de goede smaakstoffen die je wilt een beetje op en daarna trekken de minder lekkere ook in de koffie. Ikzelf vind vier minuten goed maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Het is trouwens ook zo dat cafeïne één van de laatste stoffen is die worden geëxtraheerd (en cafeïne is intens bitter, daarom zijn energiedrankjes ook altijd zo ranzig zoet omdat al die suiker de bittere cafeïnesmaak moet verdoezelen).
Neem een voorbeeld aan de cafetieremaling van de speciaalzaak...quote:Op zaterdag 23 augustus 2008 15:49 schreef Underdoggy het volgende:
Ik wil het zelf malen Weltschermz....
Aluminiumoxide, krijg je alzheimer van....quote:Op dinsdag 2 september 2008 15:01 schreef Mr.G het volgende:
Ik heb dus een Moka Express maar ik gebruik hem steeds minder omdat ik steeds een nare aanslag in het water reservoir krijg. Het heeft iets weg van hele kleine bolletjes nat keukenpapier.
Dit probleem heb ik zelfs nog nadat ik het apparaat grondig heb afgewassen.
Is het schimmel of iets anders en wat kan ik er aan doen?
en ik ben al zo vergeetachtigquote:Op dinsdag 2 september 2008 17:20 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Aluminiumoxide, krijg je alzheimer van....
Je kan het voorkomen door hem heel goed droog te maken en open te bewaren. Of je koopt een RVS moka (met de bijbehorende nadelen).
Dunner, dus als hij begint te lopen, gaat hij opeens heel snel (dus slechte extractie). Hierdoor spuit op het laatst de stoom er bovendien uit, waardoor je koffie meer verbrandt. Daarnaast moet je heel goed oppassen met dichtdoen. Doordat staal harder is, heb je minder snel een goede afsluiting. Dit kan ertoe leiden dat een deel van het water via de zijkant wegspuit als de moka op het vuur staat.quote:Op dinsdag 2 september 2008 17:43 schreef Mr.G het volgende:
[..]
en ik ben al zo vergeetachtig
Wat zijn de nadelen van rvs?
Da's dus een bevestiging wat Saeco betreft. Aan Jura "geen buil vallen" klinkt ook goed. Maar zijn er betere machines, die er duidelijk met kop en schouders bovenuit steken?quote:Op vrijdag 5 september 2008 09:01 schreef W1ZZ het volgende:
De service van Saeco is inderdaad om te janken. Als je een Jura binnenbrengt ter reparatie heb je hem vrijwel altijd binnen 5 werkdagen weer terug, wij hebben meegemaakt dat dat bij Saeco 6 weken duurde (met een gemiddelde van een paar weken).
In mijn ogen kun je je aan een Jura geen buil vallen, behalve dan dat alle Jura accessoires (schoonmaakspul enzo) takkeduur zijn.
Ik pak morgen mijn agenda er wel even bij.quote:Op vrijdag 5 september 2008 09:02 schreef W1ZZ het volgende:
Mark B: ik heb de komende zondagen niet echt tijd of na vijven 's avonds. De aanstaande twee zondagen iig sowieso niet. Wellicht kun je doordeweeks, op donderdag bijv?
Whow, ik zie net dat screens dus omgekeerd lopen met Tyler mesh (aantal openingen per square inch, dit wordt vrijwel altijd in mijn vakgebied wordt gebruikt ). Ik was er eigenlijk helemaal vanuit gegaan dat screens vergelijkbaar liepen, aangezien de duurdere braziliaanse bonen (screen 14, waar het hier over gaat) een lager getal hadden dan de goedkopere (screen 17).quote:Op woensdag 17 september 2008 12:18 schreef tim2308 het volgende:
Mark! Je moet ook gewoon screen 19 of 20 kopen :p En donkderder branden, natuurlijk... Ik zou een email sturen naar ongebrand, wellicht krijg je wel je geld terug
Dat is wel heel leuk van zequote:Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:
- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
Gedaan, vanavond opgehaald. Ze staan nu nog broederlijk naast elkaar, geen idee nog of ik die Pavoni eruit knikker.quote:Op donderdag 18 september 2008 17:28 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik denk dat ik m'n pavoni in ga ruilen voor een Vibiemme Domobar? Is dat een aanrader of kan ik beter voor wat anders gaan?
Ik denk dat ik maar heel snel veel ga sparen voor m'n eigen apparaat!quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze
Veel succes
Wel cool, alleen is segafredo niet te drinken vind ik. Hoeveel robusta zit daar in?quote:Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is wel heel leuk van ze
Veel succes
woow tering he, das echt vet aardig van zequote:Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:
- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
too badquote:Op vrijdag 19 september 2008 11:56 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik ga die workshop geven op de hotelschool in Groningen
Ja, ik wacht nog steeds op de recensie van K08quote:Op zondag 21 september 2008 21:53 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik reageer dus wat traaag
quote:Op maandag 22 september 2008 21:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Wat bedoel je trouwens met dat laatste zinnetje in je bericht hier boven?
Ja, maar bij de Brandmeesters staan die machines al als showroommodel opgesteld en je kunt ook zien dat ze gebruikt worden want de snoeren lopen naar het stopcontact. Op de website adverteren ze er zelfs mee dat de machines demonstratieklaar zijn!quote:[b]Op [url=http://forum.fo
Probleem is/was wel, ook bij mij, dat je elke machine die je demonstreert meteen kan afschrijven als zijnde showroom model. En als je dan 10 verschillende apparaten hebt staan met een relatief lage omloopsnelheid snap ik wel dat ze een beetje huiverig zijn om hem te demonstreren. Maar ze had natuurlijk altijd een niet goed-geld terug constructie kunnen voorstellen oid
Oke is goed.quote:Op maandag 22 september 2008 23:26 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Heb je op MSN toegevoegd voor een uitleg
TRUE!quote:Op woensdag 8 oktober 2008 15:20 schreef chilipenn het volgende:
gaat niks boven zelf bonen malen en een koffiezetapparaat met de ( e61) zetgroep aan de buitenkant....
NOT TRUE!quote:en Jura heeft exact hetzelfde binnenwerk als alle andere volautomaten, dus je kunt natellen wat je voor het plastic omhulsel (teveel) betaalt....
Waarom zou alleen je gemalen bonen invriezen? Dit is ook gewoon mogelijk met ongemalen bonen. Het malen van ingevroren bonen heeft nog een extra voordeel, de bonen worden minder warm door het malen. Er wordt weleens gezegd dat dit warm worden de enige oorzaak is dat een platteschijvenmaler slechter is dan een conische.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:27 schreef onderdekoffer het volgende:
Ik weet in of je zelf maalt mol_air maar t volgende heb ik al meerdere malen gehoord en doe ik zelf ook:
Gemalen bonen invriezen en bonen in de koelkast bewaren.
Kleinere porties koffie zijn goed te verkrijgen bij de Golden Coffee Box in Baarn en ook bij een paar speciaalzaken en daarnaast de koffie van Brandmeester in Amsterdam, Utrecht en Haarlem.
zou ik daar ook gebruik van kunnen makenquote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:35 schreef Mark_V het volgende:
[..]
@Mol_air, als je in Rotterdam of omgeving woont, mag je tegen kostprijs wel een paar zakjes van 180 gram versgebrande bonen (groene bonen van ongebrand.nl) op komen halen
Mijn gedachten? In de vriezer is het altijd donker en maakt de kleur van het glas niets uitquote:Op donderdag 9 oktober 2008 15:08 schreef mol_air het volgende:...
Een trucje wat ik heb geprobeerd, maar waar ik het resultaat nog niet heb is bonen bewaren in een lege wijnfels, met daarop zo'n vacu-vin vacuum dop. Ik heb ze daar echter niet in ingevroren, maar dat moet ook kunnen. Dan zijn ze vacuum verpakt en donker (indien groen glas). Dat zou denk ik dicht bij optimaal zijn?
Wat zijn jullie gedachten hierover?
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....quote:Op maandag 13 oktober 2008 10:11 schreef Underdoggy het volgende:
Percolator moet juist iets fijner zijn dan normale koffie.
hmm Ik gebruik al jaren mijn Bialetti moka (venus model rvs) en dit alles komt mij niet bekend voor met m'n rvs mokaquote:Op dinsdag 2 september 2008 20:26 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Dunner, dus als hij begint te lopen, gaat hij opeens heel snel (dus slechte extractie). Hierdoor spuit op het laatst de stoom er bovendien uit, waardoor je koffie meer verbrandt. Daarnaast moet je heel goed oppassen met dichtdoen. Doordat staal harder is, heb je minder snel een goede afsluiting. Dit kan ertoe leiden dat een deel van het water via de zijkant wegspuit als de moka op het vuur staat.
Als je zo'n espressopotje bedoelt haal ik van Simonlevelt.nlquote:Op dinsdag 14 oktober 2008 12:20 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Weet je dat wel zeker??? Hoe grover de koffie, hoe meer goede smaakstoffen je uit de koffie krijgt. Hoe fijner de koffie, hoe bitterder hij zal zijn....
Als je zo'n grote percolator bedoelt dan wel grof. De termen worden beetje door elkaar gebruikt op internet kom ik achterquote:Espressopotje Fijn gemalen koffie wordt in een filter aangedrukt. Het water onder in de pot wordt aan de kook gebracht op het gasfornuis. Door de druk die ontstaat wordt het water door de koffie.naar boven geperst.
Wat voor Jura heb je ? En hoe kom je daar aanquote:Op zondag 26 oktober 2008 10:50 schreef Mark_Boelen het volgende:
Its-jojo-4you: nu wel weer
Gister gratis en voor niets een defecte volautomaat jura gekregen
En het probleem lijkt nu nog niet als te groot
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |