FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #95
kaatjejanniedonderdag 6 maart 2008 @ 23:40
quote:
Het wordt kool met aardappelpuree en gehakt uit de oven...

heb er nu al zin in..
en het was gewoon lekker, ik als anti kook mens, heb gewoon lekker gekookt . Mijn vriend schepte gewoon 3 keer op !!!! Ik krijg de smaak te pakken
#ANONIEMvrijdag 7 maart 2008 @ 00:01
nog steeds Champagne
Bluesvrijdag 7 maart 2008 @ 00:56
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 00:01 schreef SeaOfLove het volgende:
nog steeds Champagne
Wat hebben we te vieren
golfervrijdag 7 maart 2008 @ 00:57
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 00:01 schreef SeaOfLove het volgende:
nog steeds Champagne
En jouw oester erbij voor HEM?
#ANONIEMvrijdag 7 maart 2008 @ 01:07
ik ben niet bij HEM

Ben nog steeds bij mijn vriendin in Maasdijk, en ze had nog een flesje staan een 'cancard' (moet zo'n friemeltje onder de tweede C, maar weet niet hoe dat moet ), smaakt verrukkelijk

Daarbij hadden we olijven, stokbrood en in port gepofte knoflook en sjalotten

Vandaag ook voor dinnetje gekookt, de Maleisische Rendang viel goed in de smaak!
Haar vriendje is er ook, en dat is echt een btje een boer waar het enige buitenlandse eten wat hij nuttigt de afhaalchinees is, maar ook hem smaakte het goed
#ANONIEMvrijdag 7 maart 2008 @ 01:08
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 00:56 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat hebben we te vieren
we hebben dus gedronken op onze vriendschap
Kuukskevrijdag 7 maart 2008 @ 08:09
Ik ga zo de koffieautomaat aanvallen . Verder heb ik voor de lunch boterhammen met pindakaas . En vanavond denk ik dat ik aardappels kook, snijboontjes met witte bonen erbij en een kipschnitzel . Vrij hollandse pot eigenlijk dus.
coltje87vrijdag 7 maart 2008 @ 08:58
Twee donkerbruine plakken brood met ossenworst, en melk.
Tezzvrijdag 7 maart 2008 @ 09:11
Twee boterhammen met kaas vanonder de grill, jummie!

Vanmiddag weer boodschappen doen dus ik laat me in de winkel inspireren voor het avondeten.....
uniekhoornvrijdag 7 maart 2008 @ 12:11
Straks lekker uitgebreid lunchen met vers gehaalde meergranenstokbrood, rosbief, kaas, ham, gekookte eieren, sla, tomaat enzo. Met een mosterdsoep uit een zak van Unox.
Tezzvrijdag 7 maart 2008 @ 12:17
Lunch!
Op vrijdag ben ik altijd vrij en dan probeer ik altijd een speciale lunch voor mijn dochter te maken. Deze week haar favoriet: hartjes eieren.
(mengsel van ei, melk, stukjes aardappel, geraspte kaas en kruiden)

Patries86vrijdag 7 maart 2008 @ 12:22
Als ontbijt:
Snack a Jacks kaas

Ontbijt/lunch:
Cornflakes met melk
kaatjejannievrijdag 7 maart 2008 @ 12:23
zometeen lekkere broodjes in de oven gooien, en dan met filet. Vanavond geen idee. Ben een weekendje weg en voor t eten wordt gezorgd
Qweavrijdag 7 maart 2008 @ 12:41
een broodje ei, met een balletje erop. Goor men Geklopt = beter
KiwiTjuHhvrijdag 7 maart 2008 @ 15:40
Chinees!
Agrippinavrijdag 7 maart 2008 @ 15:46
Kastanjes met worstjes en kerriesaus.
Zo-is-datvrijdag 7 maart 2008 @ 16:07
Mn broertje is jarig vandaag , daarvoor net allemaal lekkere dingen gehaald bij de 'Perse Polis';
- gemarineerde olijven met knoflook en een groen kruidje (zagen er erg lekker uit)
- gemarineerde olijven met feta, zongedroogde tomaten
- tzatziki
- gevulde pepertjes met roomkaas
- 2 turkse broden, 1 met sesam

En voor mezelf een bakje verse ananas en peren; de ananas is heeeeerlijk!!!

(Moet leren voor mn tentamens en daarom helemaal geen tijd om zelf hapjes te maken; dan doen we het maar zo!! Toch vanalles lekkers )
theKiDvrijdag 7 maart 2008 @ 16:33
Geen idee nog, Maar iig iets met garnalen
DarkElfvrijdag 7 maart 2008 @ 17:10
Vanavond eten we gevulde tomaten en courgettekoekjes
daarna gebakken kip met tomatenpilaf

en er staat een sinaasappelpudding in de koelkast te wachten.
Haijovrijdag 7 maart 2008 @ 17:14
Aardappel en bloemkool in de oven gegratineerd met kaas.

En als vlees wet ik het nog niet zeker....ik zie wel, denk dat ik iets uit de vriezer pak.
uniekhoornvrijdag 7 maart 2008 @ 17:59
Weet het nog steeds niet
Mirjamvrijdag 7 maart 2008 @ 18:16
straks plaatpizza maken
Tezzvrijdag 7 maart 2008 @ 18:22
Zojuist spatzle gegeten (een soort pasta) met uien en kaas uit de oven. Daarbij een filetlapje en een simpele salade. Het was heeeeeeeeeeerlijk!
n0avrijdag 7 maart 2008 @ 18:31
Gebakken krieltjes, witlof salade en tartaar.
Harajuku.vrijdag 7 maart 2008 @ 18:33
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 12:17 schreef Tezz het volgende:
Lunch!
Op vrijdag ben ik altijd vrij en dan probeer ik altijd een speciale lunch voor mijn dochter te maken. Deze week haar favoriet: hartjes eieren.
(mengsel van ei, melk, stukjes aardappel, geraspte kaas en kruiden)

[afbeelding]
Ik wil jouw borden!
Tezzvrijdag 7 maart 2008 @ 18:41
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 18:33 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik wil jouw borden!

Action. Een doos met vier grote, vier kleine en vier soepborden voor 8,95, hihihi
ikwilookwatzeggenvrijdag 7 maart 2008 @ 18:42
Ik zit hier een AH magnetronmaaltijd weg te werken.

Ik zie iets van rode kool en iets was op aardappelpuree moet lijken. Het vlees is wel goed
HMaster-IIvrijdag 7 maart 2008 @ 18:57
Ik wilde een fatsoenlijke pizza gaan eten Nou dat plezier is vergald

Ik weet dat ik de pizza in ontdooide toestand in de voorverwarmdeheteluchtoven parkeer om na een 12 tot 15 minuten ene pizza te kunnen eten.
Hebben ze bij 'Dr.Oetker' een of ander stuk karton en papier onder tegen de pizza geplakt. Zit je uit frustratie eerst je pizza te mollen om van dat papier af te frutten. Heel m'n pizza aan puin. Lees je nog eens per ongeluk dat "Bereidingswijze"
- haal 'bevroren' pizza uit plastic
Wat nou bevroren , dan moet ik langer wachten
- haal de pizza los van het stuk karton door aan het bakpapier te trekken
Wat nou bak papier
- leg de pizza met bakpapier onder in de oven
what the hell??

Resultaat:
- pizza aan puin
- zelf op kookpunt van frustratie

Never dat ik die pizaa's van Dr.Oetker koop

Waardeloze bende
coltje87vrijdag 7 maart 2008 @ 18:58
Patat met een kaassoufflé, altijd goed.
Mirjamvrijdag 7 maart 2008 @ 19:20
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 18:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
straks plaatpizza maken
zo, net een dikbelegde ( ) plaatpizza de oven ingeschoven, met ui, champignons, salami, ham, en kaas
DarkElfvrijdag 7 maart 2008 @ 19:22
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 19:20 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zo, net een dikbelegde ( ) plaatpizza de oven ingeschoven, met ui, champignons, salami, ham, en kaas
oeh goed idee, ga ik even onthouden voor binnenkort
Raissavrijdag 7 maart 2008 @ 19:47
Heb een "verse" pizza in de oven gedaan. Was opzich wel oké, niet geweldig maar te doen...
shiNinG_staRvrijdag 7 maart 2008 @ 19:51
Cheapass witte wijn, morgen gegarandeerd een kater
Qweavrijdag 7 maart 2008 @ 20:21
lahmacun,quiche, en een stokbroodje kruidenboter
Martijn_77vrijdag 7 maart 2008 @ 20:23
Broodjes met leerdammer en Appelsientje Mild Multifruit
Arizonavrijdag 7 maart 2008 @ 20:30
Toastjes met tonijnsalade
Xenniavrijdag 7 maart 2008 @ 21:24
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 18:57 schreef HMaster-II het volgende:
Ik wilde een fatsoenlijke pizza gaan eten Nou dat plezier is vergald

Ik weet dat ik de pizza in ontdooide toestand in de voorverwarmdeheteluchtoven parkeer om na een 12 tot 15 minuten ene pizza te kunnen eten.
Hebben ze bij 'Dr.Oetker' een of ander stuk karton en papier onder tegen de pizza geplakt. Zit je uit frustratie eerst je pizza te mollen om van dat papier af te frutten. Heel m'n pizza aan puin. Lees je nog eens per ongeluk dat "Bereidingswijze"
- haal 'bevroren' pizza uit plastic
Wat nou bevroren , dan moet ik langer wachten
- haal de pizza los van het stuk karton door aan het bakpapier te trekken
Wat nou bak papier
- leg de pizza met bakpapier onder in de oven
what the hell??

Resultaat:
- pizza aan puin
- zelf op kookpunt van frustratie

Never dat ik die pizaa's van Dr.Oetker koop

Waardeloze bende
Casa Di Mama, heb er net een met salami op. De enige diepvriespizza die ik lekker vind
Voortaan eerst de bereidingswijze lezen
Het bijzonder van deze pizza is dat het deeg nog rauw is en bevroren en je hem op bakpapier in een hele hete oven moet laten bakken. Duurt maar 10 minuten hoor!
boriszvrijdag 7 maart 2008 @ 21:38
bier
ColdFeetvrijdag 7 maart 2008 @ 22:26
Op aanraden van minilotje een immense berg thaise salade gemaakt: eikenbladsla, waterkers, spinazie, rode ui, lente-ui, bamboescheuten, mango, koriander, taugé, en on top gegrilde rosbieflapjes in repen
Met een dressing van sesam- en zonnebloemolie, limoen, sojasaus, vissaus en rode peper. Ik had de rosbief, alvorens hem te grillen, bestreken met een beetje dressing
Check de foto: lekker rosé rosbieflapje


Het lijkt misschien niet zoveel zo, maar dit zijn echt mijn maxi-pizzaborden. *burp.
Haijovrijdag 7 maart 2008 @ 22:45
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 22:26 schreef ColdFeet het volgende:
Op aanraden van minilotje een immense berg thaise salade gemaakt: eikenbladsla, waterkers, spinazie, rode ui, lente-ui, bamboescheuten, mango, koriander, taugé, en on top gegrilde rosbieflapjes in repen
Met een dressing van sesam- en zonnebloemolie, limoen, sojasaus, vissaus en rode peper. Ik had de rosbief, alvorens hem te grillen, bestreken met een beetje dressing
Check de foto: lekker rosé rosbieflapje

[ afbeelding ]
Het lijkt misschien niet zoveel zo, maar dit zijn echt mijn maxi-pizzaborden. *burp.
Holy crap! Dat ziet er lekker uit! Die moet ik maar eens proberen!

Net Chocolate Chip Cookies (geprobeerd) te bakken. Eerste batch is mislukt, ik had ze te plat gemaakt op een te lage temperatuur te lang gebakken(170 op 20 minuten), waardoor ze verbrand waren.. Nu probeer ik het op 190, ca. 12-14 minuten en wat dikker. Ze zijn net klaar, alleen zijn ze wat slap. Komt dat nog goed als ze afkoelen?
uniekhoornvrijdag 7 maart 2008 @ 22:58
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 22:26 schreef ColdFeet het volgende:
Op aanraden van minilotje een immense berg thaise salade gemaakt: eikenbladsla, waterkers, spinazie, rode ui, lente-ui, bamboescheuten, mango, koriander, taugé, en on top gegrilde rosbieflapjes in repen
Met een dressing van sesam- en zonnebloemolie, limoen, sojasaus, vissaus en rode peper. Ik had de rosbief, alvorens hem te grillen, bestreken met een beetje dressing
Check de foto: lekker rosé rosbieflapje

[ afbeelding ]
Het lijkt misschien niet zoveel zo, maar dit zijn echt mijn maxi-pizzaborden. *burp.


Ik ken hem zo:
Thaise biefsalade voor 2 personen

250 gr biefstuk
2 teentjes knoflook
1 eetl. gehakte koriander
verschgemalen (zwarte) peper
2 eetl. roerbakolie (ik doe anachide olie)
125 gr. oesterzwammen
125 gr. kastanjechamp.
100 gr. fijne bladsla
1 rode ui
1/2 komkommer

Voor de dressing:
2 eetl. tahise vissaus of oestersaus
1 eetl. citroensap
1 eetl. sojasuas
1 rode peper

Voorbereiding:
Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Pers knoflook uit. Meng ze met de koriander, peper en roerbakolie.
Schep de biefstukreepjes door dit mengsel.
Maak de paddestolen schoon en snijden.
Verdeel de sla over 2 borden.
Snijd de rode ui in smalle ringen.
Verdeel ze met de in plakjesgesneden komkommmer over de sla.
Meng de ingredienten voor de dressing waarbij de rode peper zonder zaadjes in smalle ringen is gesneden.

Bereiden:
Roerbak de biefreepjes en paddesltoelen in 2-3 min. in het wok. Schep ze over de sla en giet de dressing over warme biefstuk en paddestoelen...

Ziet er bij mij ongeveer zo uit
ColdFeetvrijdag 7 maart 2008 @ 23:19
Uh? Dat ziet er meer uit als griekse salade

Ik denk dat ik idd de volgende keer eens biefstuk probeer, maar ik ben niet zo dol op champignons.

Voor nu heb ik lekkere romige, pittige belegen boerenkaas, en een fles port
uniekhoornvrijdag 7 maart 2008 @ 23:23

heule fletse foto, sorry
Uhhh, ja, vergeten het vlees enzo erover te scheppen

Kaas, heerlijk!!
Ik ga zo even een mooie dikke ribkarbo bakken met veul knoflook...

[ Bericht 16% gewijzigd door uniekhoorn op 08-03-2008 00:25:29 ]
Mirjamzaterdag 8 maart 2008 @ 02:38
3 mandarijntjes
Qweazaterdag 8 maart 2008 @ 10:09
ik kreeg ontbijt op bed 2 crossaints met aardbei een beschuitje kaas, een hard gekookt ei en verse jus

ColdFeetzaterdag 8 maart 2008 @ 10:25
Ik hoor de citruspers draaien in de keuken
Martijn_77zaterdag 8 maart 2008 @ 12:43
Broodjes met ossenworst
Qweazaterdag 8 maart 2008 @ 13:15
lahmacun van gisteren. Er was er nog 1 over. En een schaaltje galia meloen. vanaaf wil ik pannenkoeken, maar dat is even afwachten of ze ook wil
Mirjamzaterdag 8 maart 2008 @ 13:16
donkere bammen met appelstroop, en versgeperst grapefruitsap
HMaster-IIzaterdag 8 maart 2008 @ 13:18
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 21:24 schreef Xennia het volgende:

[..]

Casa Di Mama, heb er net een met salami op. De enige diepvriespizza die ik lekker vind
Voortaan eerst de bereidingswijze lezen
Het bijzonder van deze pizza is dat het deeg nog rauw is en bevroren en je hem op bakpapier in een hele hete oven moet laten bakken. Duurt maar 10 minuten hoor!
Tnx voor die tip Xennia
Maar ik ben IT-er en het eerste wat ik doe is de TFM wegmikken omdat ik het zelf wel uitzoek
zal het met kookdingen maar eerst gaan lezen
uniekhoornzaterdag 8 maart 2008 @ 14:13
Ik had een, niet te onderdrukken, zin in tomatensoep van de chinees, die heb ik dus net opgehaald
Vanavond roergebakken witlof met gekookte aardappeltjes en gehakt of aardappeltjes uit de oven, biefstukje, champignons en sperzieboontjes.
lies1947zaterdag 8 maart 2008 @ 14:13
stoofpotje met stokbrood en sla, fles merlot erbij
Mikkiezaterdag 8 maart 2008 @ 14:38
Vanavond Turkse dürümbroodjes, dadelijk een paar boterhammen .
Miamzaterdag 8 maart 2008 @ 14:53
Makreel
ikwilookwatzeggenzaterdag 8 maart 2008 @ 14:54
Broodje ei
Tezzzaterdag 8 maart 2008 @ 15:27
Zelfgemaakte frietjes, zelfgemaakt stoofvlees en sla

(ik ga maar eens frietjes snijden)
Haijozaterdag 8 maart 2008 @ 15:58
Kipvleugeltjes met fake Fried Kentucky kruiden en geroerbakte spitskool en rijst met honing.
Tezzzaterdag 8 maart 2008 @ 15:59
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 15:58 schreef Haijo het volgende:
Kipvleugeltjes met fake Fried Kentucky kruiden en geroerbakte spitskool en rijst met honing.
Rijst met honing?? Vertel......
Qweazaterdag 8 maart 2008 @ 16:37
kippenvleugels van de markt gehaald. Die liggen nu gekruid in de oven. Als ze strax klaar zijn wat citroen sap erover en pannenkoeken
DarkElfzaterdag 8 maart 2008 @ 16:56
uit eten vanavond
Xenniazaterdag 8 maart 2008 @ 17:02
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 13:18 schreef HMaster-II het volgende:

[..]

Tnx voor die tip Xennia
Maar ik ben IT-er en het eerste wat ik doe is de TFM wegmikken omdat ik het zelf wel uitzoek
zal het met kookdingen maar eerst gaan lezen
Nou, ik heb hoop dat je je lesjes hebt geleerd en besluit de Casa di Mama nog een kans te geven.

Ik eet nu een appelflap uit de oven en een ijskoffie
SHEzaterdag 8 maart 2008 @ 17:11
Een groot koud glas wodka met groene thee

Vanavond een zoete stoof met pruimen
ColdFeetzaterdag 8 maart 2008 @ 17:27
Nogal zwaar en vet geluncht... Dus houden we het vanavond simpel met een soepje van zoete aardappel, kikkererwten, kokosmelk en spinazie.
KiwiTjuHhzaterdag 8 maart 2008 @ 17:57
Tomatensoep met lekkere broodjes en kruidenboter
draculettetjezaterdag 8 maart 2008 @ 18:15
frietjes, varkenshaasje en groente
Qweazaterdag 8 maart 2008 @ 18:17
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 17:11 schreef SHE het volgende:
Een groot koud glas wodka met groene thee

Vanavond een zoete stoof met pruimen
ehm? gewone wodka, en daar pleur je koude groene thee door?
Trustenzaterdag 8 maart 2008 @ 18:24
Lasagnette met pastakaas en ijsbergsla
Haijozaterdag 8 maart 2008 @ 18:53
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 15:59 schreef Tezz het volgende:

[..]

Rijst met honing?? Vertel......
Kook de rijst
Roerbak de spitskool, duurt zo'n 10 minuten, het moet lekker aanbakken.
Gooi de rijst erbij roerbak een paar minuten.
1 a 2 eetlepes honing, minuutje roerbakken.

Klaar.
draculettetjezaterdag 8 maart 2008 @ 18:54
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 18:53 schreef Haijo het volgende:

[..]

Kook de rijst
Roerbak de spitskool, duurt zo'n 10 minuten, het moet lekker aanbakken.
Gooi de rijst erbij roerbak een paar minuten.
1 a 2 eetlepes honing, minuutje roerbakken.

Klaar.
klinkt ook niet verkeerd....
Tezzzaterdag 8 maart 2008 @ 19:45
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 18:53 schreef Haijo het volgende:

[..]

Kook de rijst
Roerbak de spitskool, duurt zo'n 10 minuten, het moet lekker aanbakken.
Gooi de rijst erbij roerbak een paar minuten.
1 a 2 eetlepes honing, minuutje roerbakken.

Klaar.
Goh! Verrassend eenvoudig en het klinkt verrassend lekker! Ik ga deze week eens een keer spitskool shoppen....
MinderMutsigzaterdag 8 maart 2008 @ 19:47
Een stuk Turks stokbrood met rucola, parmaham, gegrilde geitenkaas, honing en pijnboompitjes en een zelfgemaakte bosbessenmilkshake
Vanmiddag lekker naar de markt geweest en groot ingekocht, ik houd van de zaterdagen

Heeft iemand nog lekkere recepten met zoete aardappel? Ik heb het nog nooit gehad en nog nooit gemaakt maar ik zag ze liggen en kon het niet laten. Moet nu nog even uitzoeken wat we daar mee gaan doen morgen.
SHEzaterdag 8 maart 2008 @ 19:54
Zoete aardappel is lekker om te frituren, als frietjes. Met een mayo-chutney dip
Of als koude salade ( net als aardappelsalade )
Of dauphinoise met een flinke scheut room
In curry met andere stevige groenten ( denk aan courgette/aubergine )
Gepoft
Gepureerd met pastinaak
Gecarameliseerd en gebakken; bij een visje
In de pompoentaart
Als koekje/rosti

Ik ben fanaat van de bataat
Haijozaterdag 8 maart 2008 @ 20:07
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:45 schreef Tezz het volgende:

[..]

Goh! Verrassend eenvoudig en het klinkt verrassend lekker! Ik ga deze week eens een keer spitskool shoppen....
Mag ik je dan aanraden er één per persoon te kopen? Tenzij jullie hele lichte eters zijn, bij het roerbakken blijft er namelijk weinig over.

Die kip was echt heerlijk! Oké, niet zo krokant als KFC ze maakt maar wel ontzettend lekker. Ik had een KFC rip-off gepakt uit de toko. 80 cent voor een pakje, 3 euro voor chicken wings bij de Appie en 1 liter zonnebloemolie.

Over die zonnebloemolie, kan ik die nog gebruiken?
#ANONIEMzaterdag 8 maart 2008 @ 20:23
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 17:11 schreef SHE het volgende:
Een groot koud glas wodka met groene thee

Vanavond een zoete stoof met pruimen
Receptje please...ik heb hier bijna een kilo pruimen liggen Of worden er geen verse pruimen voor gebruikt?

Vriendlief is druk aan het koken, de heilbot ligt in vanalles en nog wat te stoven....ben benieuwd

Vanmiddag een bezoekje aan Xotus gebracht en weer genadeloos inkopen gedaan. Ook vanalles om sushi te maken, vriendlief is er geen fan van, maar ikke wel

Ook het messen-repetoire weer uitgebreid met een Sabatier en in dezelfde keukenbenodighedensjop een keukenbijl gekocht, wat een geyl ding is dat
uniekhoornzaterdag 8 maart 2008 @ 20:42
Tis vanavond toch maar geworden: rollade, bloemkool en krieltjes uit de oven.
Nu een friesche koe frambozen waterijsje
Miamzaterdag 8 maart 2008 @ 20:49
disco biscuit en dubbelfrissss
Curiosityzaterdag 8 maart 2008 @ 21:51
Safari jus on the rocks
ColdFeetzaterdag 8 maart 2008 @ 23:02
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:54 schreef SHE het volgende:

Ik ben fanaat van de bataat


Maar die frietjes met mangochutney zijn wel een aanrader, ja
Ik had vanavond soep van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie met wat kokosmelk en currypasta. Ook erg lekker! Met een lente-uitje en koriander on top
Mirjamzaterdag 8 maart 2008 @ 23:07
ik heb een avocado, en weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet
help?
prupkezaterdag 8 maart 2008 @ 23:13
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een avocado, en weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet
help?
voor nu iets mee te doen ? of in zijn algemeenheid?
ColdFeetzaterdag 8 maart 2008 @ 23:18
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een avocado, en weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet
help?
Als ie goed rijp is: op de boterham met wat zout en peper. Of guacamole maken. Of een salade met eikenbladsla, gerookte kip, granaatappelpitten en munt en een citrusdressing.
Mirjamzaterdag 8 maart 2008 @ 23:20
hoe maak ik guacemole?
Mirjamzaterdag 8 maart 2008 @ 23:21
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:13 schreef prupke het volgende:

[..]

voor nu iets mee te doen ? of in zijn algemeenheid?
ja, nouja, nu, of morgen
ik denk dat hij al goed rijp is
prupkezaterdag 8 maart 2008 @ 23:29
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:20 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe maak ik guacemole?
een advocado , knoflook naar smaak , tomaatje ,uitje , peper , zout
je kan dit of allemaal in blokjes snijden of pureren..

gepureerd eten wij altijd als we een kipfilet koken tot hij helemaal gaar is en je kan hem dan uit elkaar plukken. Dan pak je een warme wrap en legt daar de geplukte kip op , met wat guacomole , geraspte kaas, zure room en eventueel wat hot taco saus.
Opvouwen of rollen en Yummie
Blueszaterdag 8 maart 2008 @ 23:30
Uit eten geweest.
ColdFeetzaterdag 8 maart 2008 @ 23:38
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:29 schreef prupke het volgende:

[..]

een advocado , knoflook naar smaak , tomaatje ,uitje , peper , zout
je kan dit of allemaal in blokjes snijden of pureren..

gepureerd eten wij altijd als we een kipfilet koken tot hij helemaal gaar is en je kan hem dan uit elkaar plukken. Dan pak je een warme wrap en legt daar de geplukte kip op , met wat guacomole , geraspte kaas, zure room en eventueel wat hot taco saus.
Opvouwen of rollen en Yummie
Het is idd heerlijk bij kip!

Ik doe altijd geprakte avo, knoflook en ui naar smaak, kneepje limoensap, tomaat in blokjes (die wil je niet pureren ) paar drupjes tabasco en koriander, lekker veel koriander
Trustenzaterdag 8 maart 2008 @ 23:53
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:20 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe maak ik guacemole?
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
sap en geraspte schil van 1/2 limoen
1/8 l. taco of tortillasaus (potje)
3 grote, rijpe avocado's
1 el verse koriander
zout en peper

Ui fijnsnipperen. In een grote kom ui, knoflook, limoenschil, limoensap en tacosaus vermengen. De avocado's in de lengte doormidden snijden, de pit eruit halen. Trek de schil eraf en hak het vruchtvlees grof. Doe het meteen bij de ui en limoen in de kom. Alles goed fijnprakken tot een vrij glad mengsel. Kruiden met zout en peper en schep de fijngesneden korianderblaadjes erdoor.
En nu maar dippen met torillachips. De koriander kun je ook weglaten als je dat niet lekker vind, de guacamole wordt er niet minder van.
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 00:13
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:30 schreef Bluezz het volgende:
Uit eten geweest.
oe lekker, wat heb je gegeten?
prupkezondag 9 maart 2008 @ 00:15
quote:
Op zondag 9 maart 2008 00:13 schreef draculettetje het volgende:

[..]

oe lekker, wat heb je gegeten?
ditte
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
DarkElfzondag 9 maart 2008 @ 00:19
uit eten geweest

Xenniazondag 9 maart 2008 @ 00:20
Witte wijn
pepuzondag 9 maart 2008 @ 00:25
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een avocado, en weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet
help?
Met garnaaltjes erin + sauce
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 01:19
Vanaaf als snack wat maki-rollen met tonijn en komkommer gemaakt en sashimi van zalm en tonijn, daarbij sake
kriorozondag 9 maart 2008 @ 01:23
quote:
Op zondag 9 maart 2008 01:19 schreef SeaOfLove het volgende:
Vanaaf als snack wat maki-rollen met tonijn en komkommer gemaakt en sashimi van zalm en tonijn, daarbij sake
klinkt goed!

on topic: geroosterd brood met pindakaas en jam.
Blueszondag 9 maart 2008 @ 02:08
quote:
Op zondag 9 maart 2008 01:19 schreef SeaOfLove het volgende:
Vanaaf als snack wat maki-rollen met tonijn en komkommer gemaakt en sashimi van zalm en tonijn, daarbij sake

Nu een wijntje, en net een flesje Carpe Diem opgedronken... vreemd spul is dat zeg.
n0azondag 9 maart 2008 @ 08:27
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:54 schreef SHE het volgende:
Zoete aardappel is lekker om te frituren, als frietjes. Met een mayo-chutney dip
Of als koude salade ( net als aardappelsalade )
Of dauphinoise met een flinke scheut room
In curry met andere stevige groenten ( denk aan courgette/aubergine )
Gepoft
Gepureerd met pastinaak
Gecarameliseerd en gebakken; bij een visje
In de pompoentaart
Als koekje/rosti

Ik ben fanaat van de bataat
Ik neem aan dat je de oranje bedoelt of kan het ook prima met de paarse?
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 08:39
nu eerst even wakker worden en een glas water naar binnen werken dan een ontbijtje in elkaar flansen
HaverMoutKoekjezondag 9 maart 2008 @ 09:05
vanavond: roerbak van varkenshaas, paksoi en een halve groene paprika
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 10:31
quote:
Op zondag 9 maart 2008 08:27 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je de oranje bedoelt of kan het ook prima met de paarse?
Moet ik daar wat anders mee dan?
Ik heb een paarse. (En hij is keigroot )

Ik heb overigens nog mango's liggen die nodig op moeten dus frietjes met mangochutney klinkt goed.
Lekkere salade erbij met rucola en dat lijkt me ook erg goed combineren met de kangeroebiefstuk die ik in de vriezer heb liggen.

Oja OT: Ik zit nu aan een lekker potje groene thee in mijn nieuwe, mooie theepot voor groene thee
En ik zit nog te twijfelen voor mijn ontbijt tussen een omeletje met kastanjechampignons, puntpaprika, lente-ui en courgette of een fruitsalade / drinkontbijtje met vers fruit.

[ Bericht 40% gewijzigd door MinderMutsig op 09-03-2008 10:39:07 ]
PeRizondag 9 maart 2008 @ 10:51
Gisteravond babi pangang gehaald bij de Chinees. Stempelkaartje was vol, dus gratis eten .

Vanavond wil ik iets lekkers maken, denk dat ik wat kip in de oven gooi. Wat rijst erbij en tayerblad.

Nu een broodje pesto-kaas en een kop koffie.
Qweazondag 9 maart 2008 @ 11:00
baquette met pasta
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 11:14
verse bloedsinasappelsap
Trustenzondag 9 maart 2008 @ 11:34
Croissantje met zelfgemaakte jam, ananas-sinaasappel smoothie en een mini stolletje
SHEzondag 9 maart 2008 @ 11:57
Het maakt geen jota uit of de bataat paarsig, oranje of wit is.
Je kunt er precies dezelfde dingen mee.

Ik ben jaloers Ik eet ze namelijk maar eens per jaar en met heel veel ellende, want ik verdraag dat stomme ding voor geen meter.
SHEzondag 9 maart 2008 @ 11:58
quote:
Op zondag 9 maart 2008 10:51 schreef PeRi het volgende:
Gisteravond babi pangang gehaald bij de Chinees. Stempelkaartje was vol, dus gratis eten .

Vanavond wil ik iets lekkers maken, denk dat ik wat kip in de oven gooi. Wat rijst erbij en tayerblad.

Nu een broodje pesto-kaas en een kop koffie.
Tayerblad? Wat, waar, en waarom en hoe?
_Hestia_zondag 9 maart 2008 @ 11:58
Vrijdag ristto, gisteren biefstuk met gefrituurde aardappeltjes en champignons, paprika en ui en vanavond wordt het gado-gado
Martijn_77zondag 9 maart 2008 @ 12:03
Broodjes met Ossenworst
uniekhoornzondag 9 maart 2008 @ 12:06
Kom cruesli met melk, wat druiven, een mandarijntje en een paar walnoten...

Vanavond bami (zonder ei,vergeten bedenk ik me nu )
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 12:09
quote:
Op zondag 9 maart 2008 11:57 schreef SHE het volgende:
Het maakt geen jota uit of de bataat paarsig, oranje of wit is.
Je kunt er precies dezelfde dingen mee.

Ik ben jaloers Ik eet ze namelijk maar eens per jaar en met heel veel ellende, want ik verdraag dat stomme ding voor geen meter.
Tof, dan ga ik zo maar eens vast de mangochutney voorbereiden.
Heb je een lekker receptje of zal ik gewoon maar een googelen?

Waar heb je last van na het eten van die dingen? Of beter gezegd; waar moet ik me op voorbereiden? (Mijn darmen zijn ook nogal gevoelig)
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 12:10
En ik heb nog steeds geen ontbijt gehad
Ik ga maar met de chutney aan de gang en dan snoep ik tussendoor wel wat.
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 12:45
net als ontbijt pistoletje, beschuitje en een glas melk op
weet nog niet wat er op het avondprogramma staat
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 13:07
quote:
Op zondag 9 maart 2008 12:10 schreef MinderMutsig het volgende:
En ik heb nog steeds geen ontbijt gehad
Ik ga maar met de chutney aan de gang en dan snoep ik tussendoor wel wat.
Ik heb ook nog steeds niet ontbeten...ga zo nog maareens wat sushi maken, had teveel rijst gemaakt gisteraaf, dus mooi excuus om weer lekker te eten
SHEzondag 9 maart 2008 @ 13:16
quote:
Op zondag 9 maart 2008 12:09 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Tof, dan ga ik zo maar eens vast de mangochutney voorbereiden.
Heb je een lekker receptje of zal ik gewoon maar een googelen?

Waar heb je last van na het eten van die dingen? Of beter gezegd; waar moet ik me op voorbereiden? (Mijn darmen zijn ook nogal gevoelig)
Bereid je dan maar voor; zoete aardappel staat er nogal om bekend dat het darmklachten geeft; denk aan weelderige flatulentie
shiNinG_staRzondag 9 maart 2008 @ 13:18
Gebrunched met vier minibroodjes, een eitje en wat aardbeien
Mikkiezondag 9 maart 2008 @ 13:21
Ham/kaas croissantjes van Danerolles
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 13:23
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:16 schreef SHE het volgende:

[..]

Bereid je dan maar voor; zoete aardappel staat er nogal om bekend dat het darmklachten geeft; denk aan weelderige flatulentie
Ah, dat zal een romantisch avondje worden dan.
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 13:28
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:16 schreef SHE het volgende:

[..]

Bereid je dan maar voor; zoete aardappel staat er nogal om bekend dat het darmklachten geeft; denk aan weelderige flatulentie
Damzz zal ik dan vanaaf mijn eerste windje laten in 7 maanden bij vriendlief

zoete aardappel is 1 van de onderdelen van de Gado Gado die vriend gaat maken vanaaf
SHEzondag 9 maart 2008 @ 13:32
Na 7 maanden kan dat best. Zelfs boeren mag dan
coltje87zondag 9 maart 2008 @ 13:53
Net gestoofde scholrolletjes op, met gebakken aardappels en sla.
renzellzondag 9 maart 2008 @ 13:59
Vanavond een gegrild zalmmootje met pasta, gebakken cherrytomaatjes, verse spinazie, knoflook, een rood uitje en wat kruidenkaas.
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 14:45
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:32 schreef SHE het volgende:
Na 7 maanden kan dat best. Zelfs boeren mag dan
I know...wat dat betreft waren wij al heel snel alle schaamte voorbij, kan ook niet anders als je in 7 maanden tijd bijna geen dag zonder elkaar bent geweest Bij mij heeft het alleen wel wat langer geduurd dan bij hem, maargoed ik ben een meisje

Late lunch van vanmiddag, met sake natuurlijk



Kontikizondag 9 maart 2008 @ 15:11
Eh een pizza denk ik. Ben niet zo'n kookheld in het weekend.
KiwiTjuHhzondag 9 maart 2008 @ 15:24
Vanavond eten we kip siam
cul_non_kulzondag 9 maart 2008 @ 15:56
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 20:23 schreef SeaOfLove het volgende:


Vriendlief is druk aan het koken, de heilbot ligt in vanalles en nog wat te stoven....ben benieuwd

Vanmiddag een bezoekje aan Xotus gebracht en weer genadeloos inkopen gedaan. Ook vanalles om sushi te maken, vriendlief is er geen fan van, maar ikke wel

Ook het messen-repetoire weer uitgebreid met een Sabatier en in dezelfde keukenbenodighedensjop een keukenbijl gekocht, wat een geyl ding is dat
Zo gezegd zo gedaan...

visje ligt te stoven met tomaat, lente-uitjes, spaanse peper, citroengras, gember, fijn gesneden bleekselderij, half blokje visbouillon opgelost in water


lente-ui , knoflook en heel dun gesneden wortel even roerbakken, ondertussen mie koken


de mie bij de groenten doen, afmaken met wat vissaus


en serveren met een kloddertje basilicum en koriander van Thai Delight en komkommer
ColdFeetzondag 9 maart 2008 @ 16:22
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:16 schreef SHE het volgende:

[..]

Bereid je dan maar voor; zoete aardappel staat er nogal om bekend dat het darmklachten geeft; denk aan weelderige flatulentie
Good Lord, dat wordt nog lachen dan
Lunch was een bak zoete-aardappel/kikkererwtensoep met spinazie, en turks brood met paprika-walnotenprut

@ Mindermutsig, Allerhande heeft een prima recept op hun website voor mangochutney, maar voel je vrij om met de specerijen te varieren; gember is bijv ook lekker in mangochutney.
lies1947zondag 9 maart 2008 @ 17:28
midden in een nogal heftige verbouwing, dus maar even gemakkelijk fondue, met sla en stokbrood en kant en klare sausjes. toch maar weer een fles z.afrikaanse wijn erbij, slapen we lekker.
Curiosityzondag 9 maart 2008 @ 17:29
quote:
Op zondag 9 maart 2008 15:56 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

Zo gezegd zo gedaan...

visje ligt te stoven met tomaat, lente-uitjes, spaanse peper, citroengras, gember, fijn gesneden bleekselderij, half blokje visbouillon opgelost in water
[ afbeelding ]

lente-ui , knoflook en heel dun gesneden wortel even roerbakken, ondertussen mie koken
[ afbeelding ]

de mie bij de groenten doen, afmaken met wat vissaus
[ afbeelding ]

en serveren met een kloddertje basilicum en koriander van Thai Delight en komkommer
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit, en wat een top zaak is die Xotus hé, daar kan je werkelijk alles krijgen en heel zelden grijp je mis.
Curiosityzondag 9 maart 2008 @ 17:30
Vandaag gegeten:

Chinese tomatensoep ( van Ah, is goed te doen), met een kaas uien stokbrood, hierbij rode en groene pesto en kruidenboter.
Het is een combinatie van niks, maar het smaakte heerlijk.
golferzondag 9 maart 2008 @ 17:53
Straks maar weer eens een lekkere paddenstoelen-risotto maken met daarbij voor Bluezz een pepersteak en voor mijzelf een lamsmedaillon.
Tezzzondag 9 maart 2008 @ 17:55
Een ranzige, veel te grote, vette en overheerlijke afhaal-griekse-schotel gegeten. Souflaki, gyros, bifteki, rijst, tzaziki, knoflooksaus, griekse salade.

BURP
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 18:05
quote:
Op zondag 9 maart 2008 16:22 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Good Lord, dat wordt nog lachen dan
Lunch was een bak zoete-aardappel/kikkererwtensoep met spinazie, en turks brood met paprika-walnotenprut

@ Mindermutsig, Allerhande heeft een prima recept op hun website voor mangochutney, maar voel je vrij om met de specerijen te varieren; gember is bijv ook lekker in mangochutney.
Ik heb een aantal recepten gecombineerd tot iets wat verrassend lekker smaakt. Uit mijn hoofd: Uitje, gember, teentje knoflook en chilipeper even zachtjes bakken, afblussen met witte wijnazijn, suiker, munt en geroosterde komijnzaadjes erbij (erg goede toevoeging al zeg ik het zelf ), mango erin en laten pruttelen.

Ik ben klaar met alle voorbereidingen
Het menu voor vanavond:

Amuses
Bloemkoolsoep met roomkaas in een aangepaste variant.
Glaasje van peer met portsaus en een bladerdeegstengel met parmaham

Voorgerecht
Victoriabaars met gember (zonder de sojabonen) op bedje van rucola

Hoofdgerechten
Frietjes van zoete aardappel met mangochutney
Kangeroebiefstuk van de gril
Gestapelde gegrilde groente (aubergine, courgette, paprika) met een mengel van pesto met roomkaas en knoflook ertussen en een kaaskletskop erop.


Nagerechten
Honingbanaan met een ijskoude PX sherry
Kaasplankje met vintage port


Nu nog even douchen, omkleden en een stofzuiger door het huis halen.
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 18:13
Oja, voor de mensen die in de SC hebben gelezen dat er op het laatste moment 2 mensen mee komen eten:
Ik hoor net dat zij geen champignons, vis en aubergine lusten en dat de kangeroebiefstuk ze ook een beetje angstig maakt Verder mag het niet te pittig (chilipeper in de chutney, chilipeper bij de vis) en drinken ze eigenlijk alleen maar cola.
Ik zit er ernstig over te denken voor die twee gewoon het tosti-ijzer aan te zwengelen.
Vraag dan niet of je mee mag eten.
boriszzondag 9 maart 2008 @ 18:14
Verse pasta met een groente gehaktsaus. En permezaanse kaas.
Blueszondag 9 maart 2008 @ 18:14
Gewoon nooit vertellen wat je gaat maken, doe ik ook al heel lang niet meer, en alles gaat hier gewoon schoon op.

Vanavond eten wij paddenstoelen risotto voor mij een pepersteekie en voor golfer een huppelig lammetje.
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 18:18
het is hier roerbakgroente, vegaburger en gebakken aardappels geworden
Haijozondag 9 maart 2008 @ 18:19
Ik ga zo meteen maar eens spareribs bestellen. Mjammie.
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 18:22
quote:
Op zondag 9 maart 2008 17:29 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit, en wat een top zaak is die Xotus hé, daar kan je werkelijk alles krijgen en heel zelden grijp je mis.
Ja absoluut een topzaak! En het erge is: ik woon in Delft en wist nieteens dat die toko daar zat Dat moest ik dus van c_n_k vernemen

Voor de mensen die ook dol op goede messen zijn: bij Pijnappels op de burgwal in Delft is er verbouwingsuitverkoop.
De messen zijn met 30% korting, dat scheelt nogal op een mes van 100 euro
Ook vele andere keukenbenodigheden zijn afgepriijsd btw.

Ontopic: stiekem van de tahoe en pindasaus die voor de gado gado is bedoeld aan het snoepen
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 18:24
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:13 schreef MinderMutsig het volgende:
Oja, voor de mensen die in de SC hebben gelezen dat er op het laatste moment 2 mensen mee komen eten:
Ik hoor net dat zij geen champignons, vis en aubergine lusten en dat de kangeroebiefstuk ze ook een beetje angstig maakt Verder mag het niet te pittig (chilipeper in de chutney, chilipeper bij de vis) en drinken ze eigenlijk alleen maar cola.
Ik zit er ernstig over te denken voor die twee gewoon het tosti-ijzer aan te zwengelen.
Vraag dan niet of je mee mag eten.
omg wat vreselijk dat soort mensen

succes vanaaf

het klinkt mij iig allemaal erg verrukkelijk wat je hebt gemaakt
Blueszondag 9 maart 2008 @ 18:28
SOL ik mis je in de SC

Ik zit aan een lekker vloeibaar voorafje
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 18:31
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:13 schreef MinderMutsig het volgende:
Oja, voor de mensen die in de SC hebben gelezen dat er op het laatste moment 2 mensen mee komen eten:
Ik hoor net dat zij geen champignons, vis en aubergine lusten en dat de kangeroebiefstuk ze ook een beetje angstig maakt Verder mag het niet te pittig (chilipeper in de chutney, chilipeper bij de vis) en drinken ze eigenlijk alleen maar cola.
Ik zit er ernstig over te denken voor die twee gewoon het tosti-ijzer aan te zwengelen.
Vraag dan niet of je mee mag eten.
kunnen mensen dan moeilijk doen! overigens klinkt het heerlijk wat je allemaal maakt!
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 18:32
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:28 schreef Bluezz het volgende:
SOL ik mis je in de SC

Ik zit aan een lekker vloeibaar voorafje
ik wilde eik niet meer fokken de komende tijd, maar dat lukt me dus niet helemaal
maargoed waar ik de meeste tijd in doorbreng, de sc dus, is me gelukt even links te laten liggen

ontopic: wit wijntje

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2008 18:33:14 ]
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 18:32
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:24 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

omg wat vreselijk dat soort mensen

succes vanaaf

het klinkt mij iig allemaal erg verrukkelijk wat je hebt gemaakt
SOL!
Dankje

Ja het is erg. Maar ik heb al een alternatief voor de victoriabaars (gebakken brie met honing en pijnboompitjes op rucola) en de mangochutney en de aubergine proberen ze maar gewoon of ze laten het staan.
Cola krijgen ze niet bij het eten maar ik heb een kan met water met gember, citroen en sinaasappel in de koelkast gezet. (Zal je zien, lusten ze geen gember )

De bloemkoolsoep smaakt in ieder geval super
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 18:34
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:32 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

SOL!
Dankje

Ja het is erg. Maar ik heb al een alternatief voor de victoriabaars (gebakken brie met honing en pijnboompitjes op rucola) en de mangochutney en de aubergine proberen ze maar gewoon of ze laten het staan.
Cola krijgen ze niet bij het eten maar ik heb een kan met water met gember, citroen en sinaasappel in de koelkast gezet. (Zal je zien, lusten ze geen gember )

De bloemkoolsoep smaakt in ieder geval super


haal de gember er voor het serveren uit, natuurlijk wel zonder dat ze het zien, anders krijg je toch nog gemekker
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 18:39
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]



haal de gember er voor het serveren uit, natuurlijk wel zonder dat ze het zien, anders krijg je toch nog gemekker
Goed plan.
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 18:46
mindermutsig, op zich houdt jij wel van aparte smaken of niet?
of hoort dit dan in de sc?
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 19:17
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:46 schreef draculettetje het volgende:
mindermutsig, op zich houdt jij wel van aparte smaken of niet?
of hoort dit dan in de sc?
Eigenlijk wel denk ik. Evenals de helft van mijn posts in dit topic vrees ik
Maar wat vind jij aparte smaken?
calabi_yauzondag 9 maart 2008 @ 19:19
Vandaag lekker lamsschenkel gegeten uit de oven
marcb1974zondag 9 maart 2008 @ 19:24
Kip Madras
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 20:02
pffft...ik zit vol, de gado gado was verrukkelijk

*note to myself: mocht deze relatie ooit overgaan, dan moet de vriend erna ook Indisch zijn....burp
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 20:06
quote:
Op zondag 9 maart 2008 19:17 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Eigenlijk wel denk ik. Evenals de helft van mijn posts in dit topic vrees ik
Maar wat vind jij aparte smaken?
smaken waarvan je moet houden, zoals de aubergine, gember en wat las ik nou nog meer?
Niet dat ik apart vind maar dat hoor ik gewoon van meer mensen dat het uitgesproken smaken zijn,
misschien is dat een betere omschrijving
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 20:37
fotootje

cul_non_kul moet zelf maar zien of hij het hele verslag er opzet met recepten enzo, ik kwam er iig niet uit, ik laat wel alleen het eindresultaat zien


mjn bord (ik hou van orde )


c_n_k's bord (hij houdt van chaos)


[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2008 20:39:38 ]
Blueszondag 9 maart 2008 @ 21:32
Ik wil het bovenste bord
Maar wordt het onderste me aangeboden lik ik het ook af

Net wat kokosstukjes gegeten.
#ANONIEMzondag 9 maart 2008 @ 22:21
quote:
Op zondag 9 maart 2008 21:32 schreef Bluezz het volgende:
Ik wil het bovenste bord
Maar wordt het onderste me aangeboden lik ik het ook af

Net wat kokosstukjes gegeten.
had bij mij het eik even zonder de pindasaus moeten fotograferen, nou liggen er zo 3 van die kwakkie's her en der over het bord verspreid

nu een soort van wijn uit China van lychee's, wel lekker zolang je er niet aan ruikt
boriszzondag 9 maart 2008 @ 22:23
ik neem nog een biertje als weekendafsluiter
draculettetjezondag 9 maart 2008 @ 22:26
ik alleen nog even een glas water
bedoel zo'n 0,5 liter flesje
MinderMutsigzondag 9 maart 2008 @ 23:27
Ik heb ontdekt dat ik niet gek ben op zoete aardappelfrietjes

De visite is de deur uit. En nu lekker een kop warme chocolademelk met een scheut rum en dan straks lekker mijn nest in.
Bluesmaandag 10 maart 2008 @ 00:25
quote:
Op zondag 9 maart 2008 23:27 schreef MinderMutsig het volgende:


De visite is de deur uit. En nu lekker een kop warme chocolademelk met een scheut rum en dan straks lekker mijn nest in.
Ze vonden het vast heul lekker wat je gemaakt had

Nog 1 vinootje hier en dan
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 00:58
quote:
Op maandag 10 maart 2008 00:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ze vonden het vast heul lekker wat je gemaakt had

Nog 1 vinootje hier en dan
Het was wel een succes

Ik ga vaker last-minute etentjes geven. Best leuk om uit je voorraadkast te koken
KiwiTjuHhmaandag 10 maart 2008 @ 07:24
Iets van witlof geloof ik
draculettetjemaandag 10 maart 2008 @ 07:50
quote:
Op maandag 10 maart 2008 00:58 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het was wel een succes

Ik ga vaker last-minute etentjes geven. Best leuk om uit je voorraadkast te koken
Mooi dat ze het dan toch lekker vonden!

hier net een glas water, boterham met leverpastei naar binnen gewerkt.
Ik heb nu nog een glas Jus voor mn neus staan
Kuukskemaandag 10 maart 2008 @ 08:29
Nu rooibosthee . Vanavond maak ik zuurkool met varkenshaas.
coltje87maandag 10 maart 2008 @ 09:01
Ik heb een broodje fricandeau, eentje met zalmslaatje en een mega kop koffie.
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 09:21
Vers geperste jus.
Miammaandag 10 maart 2008 @ 09:21
chocolademelk.
cul_non_kulmaandag 10 maart 2008 @ 09:30
quote:
Op zondag 9 maart 2008 17:29 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit, en wat een top zaak is die Xotus hé, daar kan je werkelijk alles krijgen en heel zelden grijp je mis.
Geweldige zaak, ik heb er ook maar gelijk mijn brunch genuttigd, nasi rames

'
Mirjammaandag 10 maart 2008 @ 10:55
cola light
Curiositymaandag 10 maart 2008 @ 11:08
quote:
Op maandag 10 maart 2008 09:30 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

Geweldige zaak, ik heb er ook maar gelijk mijn brunch genuttigd, nasi rames

'
De saoto soep moet er ook erg lekker zijn.
Qweamaandag 10 maart 2008 @ 11:19
2 broodjes pasta en jus
_Hestia_maandag 10 maart 2008 @ 11:23
nu rijstwafels, tussen de middag gewoon brood en vanavond kipfilet met een groentenschotel
numero_unomaandag 10 maart 2008 @ 11:27
Kopje koffie, toscaanse tosti van de AH (was ) en een jus
Raissamaandag 10 maart 2008 @ 11:36
Nu een tosti salami/tomaat/kaas. Vanavond weet ik nog niet..
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 13:07
Zo wat gado gado eten van wat er gisteren over is gebleven, daarna aan stoofpotje met pruimen beginnen
DarkElfmaandag 10 maart 2008 @ 13:10
vanavond, in het kader; soms is makkelijk ook heel lekker en de vriezer kan niet volgestouwd blijven worden:, spinaziesoep met een bruin stokbroodje erbij...
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 13:42
Ik heb gisteren genoeg gekookt dus Mr. MM mag vanavond. Geen idee wat we krijgen maar de kans is vrij groot dat hij een bak snert uit de vriezer trekt.

Ik heb een onbedwingbare behoefte aan Lays paprikachips maar ik heb ze niet in huis en ik wil er eigenlijk ook niet speciaal voor naar de winkel. Maar als ik wel ga kan ik ook gelijk wat lekkere broodjes scoren bij de bakker en dan is de kans groot dat ik gewoon een lekker broodje in elkaar klus. Ik heb nog beenham, parmaham en rucola dus dat zou wel een heel lekker broodje worden.
Dilemma's dilemma's
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 13:57
quote:
Op maandag 10 maart 2008 13:42 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb gisteren genoeg gekookt dus Mr. MM mag vanavond. Geen idee wat we krijgen maar de kans is vrij groot dat hij een bak snert uit de vriezer trekt.

Ik heb een onbedwingbare behoefte aan Lays paprikachips maar ik heb ze niet in huis en ik wil er eigenlijk ook niet speciaal voor naar de winkel. Maar als ik wel ga kan ik ook gelijk wat lekkere broodjes scoren bij de bakker en dan is de kans groot dat ik gewoon een lekker broodje in elkaar klus. Ik heb nog beenham, parmaham en rucola dus dat zou wel een heel lekker broodje worden.
Dilemma's dilemma's
oeeei broodje parmaham, met rucola, en schijfjes meloen evt afmaken met een btje balsamico of frambozendressing en geroosterde pijnboompitjes

stoofpotje staat hier inmiddels te pruttelen, nu maar eens bergen was wegvouwen, geloof dat we iets van 8 wassen hebben gedraaid het weekend

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2008 13:58:29 ]
draculettetjemaandag 10 maart 2008 @ 13:57
net mn crackers op, ben vergeten te kijken wat het avond eten me biedt

ben benieuwd voor broodje het gaat worden MM
DarkElfmaandag 10 maart 2008 @ 14:05
ga straks maar eens een mango-yoghurt drankje in elkaar blenderen
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 15:45
quote:
Op maandag 10 maart 2008 13:57 schreef draculettetje het volgende:

ben benieuwd voor broodje het gaat worden MM
Het is een broodje geworden met rucola, parmaham, geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Dat is echt onbehoorlijk lekker

Ik krijg vanavond een hartige taart
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 16:24
ice-tea mango

@ SHE: volgens mij gaat het pruimenpotje prima smaken, het ruikt iig verrukkelijk
SHEmaandag 10 maart 2008 @ 16:53
Fijn En je moet er ook zo lekker van kakken
Mirjammaandag 10 maart 2008 @ 17:09
vanavond hutspot met een speklapje, heb geen zin om uitgebreid te kokerellen
Qweamaandag 10 maart 2008 @ 17:14
bonen, gekookte aardappels, slavink en boomstam.

De boomstam ligt best lang in de vriezer en moet op, en ik had dus gisteren al de slavinken in de koeling gepleurd Dus 2 stukkies lees maar.

En als toetje blanke vla
uniekhoornmaandag 10 maart 2008 @ 17:19
Ik ga zo gehakt rullen, gesneden witlof erdoor, gekookte aardappels erbij, en klaar..
Onzettend makkelijk en erg lekker.
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 17:25
quote:
Op maandag 10 maart 2008 16:53 schreef SHE het volgende:
Fijn En je moet er ook zo lekker van kakken
dat zien we morgenochtend dan wel weer Moet veel met het OV, van Voorburg naar Delft, wat belangrijke afspraken daar en dan weer terug naar Dordt

cul_non_kul kwam net thuis met een fles sambuca voor mij in een hele mooie fles, Puccini is het merk ofzo.
Natuurlijk gelijk even een glaasje geproefd en het smaakt echt zalig, veel zachter van smaak dan de standaard merken. Is er eentje om zuinig op te zijn

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2008 17:26:10 ]
numero_unomaandag 10 maart 2008 @ 17:55
broccoli, krieltjes en hamlappen... rustig koken dus
Vorkmaandag 10 maart 2008 @ 17:57
Ik heb trek in Lasagne, maar aangezien ik geen goed werkende oven of afwasmachine heb, ben ik momenteel een pakketje lasagne aan het stomen in een grote pan. Hopelijk gaat dat wat worden.
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 18:20
quote:
Op maandag 10 maart 2008 15:45 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik krijg vanavond een hartige taart
Het is boboti geworden. Uit een pakje van de Knor maar het kwam in ieder geval dichter bij koken dan een bakje uit de vriezer met iets dat ik al eens gemaakt had.
quote:
Op maandag 10 maart 2008 17:57 schreef Vork het volgende:
Ik heb trek in Lasagne, maar aangezien ik geen goed werkende oven of afwasmachine heb, ben ik momenteel een pakketje lasagne aan het stomen in een grote pan. Hopelijk gaat dat wat worden.
Als het in de vaatwasser kan dan moet stomen toch ook lukken lijkt me.
draculettetjemaandag 10 maart 2008 @ 18:26
quote:
Op maandag 10 maart 2008 15:45 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het is een broodje geworden met rucola, parmaham, geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Dat is echt onbehoorlijk lekker

Ik krijg vanavond een hartige taart
hmmm dat broodje klinkt wel lekker

trouwens ik ben best bobotie fan! Alleen eerder waren daar nog andere pakjes van die kan ik nergens meer vinden!
Vorkmaandag 10 maart 2008 @ 18:34
quote:
Op maandag 10 maart 2008 18:20 schreef MinderMutsig het volgende:

Als het in de vaatwasser kan dan moet stomen toch ook lukken lijkt me.
Ja alleen aluminiumfolie is niet 100% waterblokkerend, dus hij is een beetje vochtig tot nu toe. Opzich zag die er goed uit en aangezien mijn combimagnetron nog ongeveer 7 minuten kan verwarmen (en daarna zichzelf vanzelf uitschakeld) doe ik het laatste stukje nog onder de grill, in de hoop dat de bovenkat met wat kaas nog een beetje krokant wordt.

Ik gok dat het wel eetbaar is. Het toetje is appelmoes met wat wijn en kaneel. Een rode appelmoes dus, die in elk geval is gelukt
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 18:58
quote:
Op maandag 10 maart 2008 18:34 schreef Vork het volgende:

[..]

Ja alleen aluminiumfolie is niet 100% waterblokkerend, dus hij is een beetje vochtig tot nu toe. Opzich zag die er goed uit en aangezien mijn combimagnetron nog ongeveer 7 minuten kan verwarmen (en daarna zichzelf vanzelf uitschakeld) doe ik het laatste stukje nog onder de grill, in de hoop dat de bovenkat met wat kaas nog een beetje krokant wordt.

Ik gok dat het wel eetbaar is. Het toetje is appelmoes met wat wijn en kaneel. Een rode appelmoes dus, die in elk geval is gelukt
Eet smakelijk
heavenstarmaandag 10 maart 2008 @ 19:02
Sushi...
Tezzmaandag 10 maart 2008 @ 19:35
Ben vanmorgen braaf begonnen met een kom energymix met melk
Tussendoor fruit
Lunch waren vier zonnepitboterhammen met kaas en ham
tussendoor een kopje bouillon
En vanavond diner bij mama : stoofvlees, (verse) rode kool en aardappels
marcb1974maandag 10 maart 2008 @ 19:43
Burrito's
Martijn_77maandag 10 maart 2008 @ 20:47
maggi stoofpannetje
Mejoonmaandag 10 maart 2008 @ 21:16
Afgelopen weekend en vandaag heerlijk gegeten:
Vrijdag gebraad van varkensvlees met bloemkool, tuinbonen, en aardappels. Na hadden we zelfgemaakt ctroenijs.
Zaterdag mosselen met friet en na zelfgemaakte chocopudding.
Zondag moussaka en selderijsalade toe heerlijke ananas.
Vandaag lamskoteletten met ui, tomaat, wortel, knoflook en panchphoren.
En nu een wijntje en van de week goed sporten.
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 22:03
De stoofpot met pruimen was heerlijk en dus voor herhaling vatbaar!
SHEmaandag 10 maart 2008 @ 22:09
en morgenochtend ben je 5 kg lichter

Ik heb een japanse groentenmix geroerbakt met wat mirin. Daarbij oerdegelijke zilvervliesrijst welke ik heb overgoten met een rest perzikstoof van gisteravond.
( jazekers, ik zit in mijn fruit-stoof manische weken! )
coltje87maandag 10 maart 2008 @ 22:28
Vanavond sushi wezen eten, lang niet vies. Net koffie met paaseitjes op.
ColdFeetmaandag 10 maart 2008 @ 22:30
quote:
Op maandag 10 maart 2008 22:03 schreef SeaOfLove het volgende:
De stoofpot met pruimen was heerlijk en dus voor herhaling vatbaar!
Receptje, please

Wij hebben vandaag weer eens fajitas gegeten. Man, wat vind ik dat toch lekker
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 22:35
quote:
Op maandag 10 maart 2008 22:09 schreef SHE het volgende:
en morgenochtend ben je 5 kg lichter

Ik heb een japanse groentenmix geroerbakt met wat mirin. Daarbij oerdegelijke zilvervliesrijst welke ik heb overgoten met een rest perzikstoof van gisteravond.
( jazekers, ik zit in mijn fruit-stoof manische weken! )
Met 2 kilo lichter ben ik ookal tevreden

Post/PM eens een receptje voor de perzikstoof, met dit baggerweer heb ik echt de behoefte aan eten wat lang heeft moeten pruttelen

Morgen als ik weer thuis ben ga ik weer experimenteren, heb nog 2 joekels van rijpe mango's liggen, daar wil ik een chutney van maken.
Nog nooit gedaan, nog nooit gegeten, en waar je het bij moet eten weet ik ookal niet, maar dat vertelt het kookboek vast en zeker
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 22:47
quote:
Op maandag 10 maart 2008 22:30 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Receptje, please

Wij hebben vandaag weer eens fajitas gegeten. Man, wat vind ik dat toch lekker
ff copy PM van SHE:
Je hebt nodig :

Kilo riblappen ( of welk vlees dan ook )

bolletje knoflook

ui
bloem
witte wijn
tijm
laurier ( paar blaadjes )
tomaten ( stuk of 3 )
wat suiker; liefst bruine


Vlees in blokjes snijden; en zouten, vervolgens aanbraden in stoofpan
Knoflook in flinterdunne plakjes snijden en meebakken met vlees, zelfde met ui. Ui mag wel in wat grotere brokken.
Bloem erover strooien en wijn erover gieten ( 2 glazen )
Dan de tomaat in stukjes, tijm, suiker en laurier toevoegen
Uurtje stoven.
De pruimen erbij doen en de hele bende nog eens 1.5 tot 2 u laten stoven.

Ipv wijn kun je ook donkerbier gebruiken


Natuurlijk eten met aardappelpuree


Wij waren maar met zijn tweetjes, dus een pond vlees gebruikt, iets meer dan een pond verse pruimen, de rest naar gevoel gedaan.

Oh CF had je nog meegekregen dat bij Pijnappels veel artikelen met 30% korting zijn?
Als je nog iets nodig hebt om je toch al meer dan uitgebreide kwaliteitskeukenbenodigdheden uit te breiden is het zeker de moeite waard even binnen te stappen
MinderMutsigmaandag 10 maart 2008 @ 22:49
quote:
Op maandag 10 maart 2008 22:35 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Met 2 kilo lichter ben ik ookal tevreden

Post/PM eens een receptje voor de perzikstoof, met dit baggerweer heb ik echt de behoefte aan eten wat lang heeft moeten pruttelen

Morgen als ik weer thuis ben ga ik weer experimenteren, heb nog 2 joekels van rijpe mango's liggen, daar wil ik een chutney van maken.
Nog nooit gedaan, nog nooit gegeten, en waar je het bij moet eten weet ik ookal niet, maar dat vertelt het kookboek vast en zeker
In de recepten die ik dit weekend gevonden had stond dat je onrijpe mango's moest gebruiken. Maar met rijpe werkt ook wel hoor.
Ik heb zo geen recept voor je want ik heb een combi gemaakt van recepten die me lekker leken maar het lijstje ingrediënten (bij benadering) die ik gebruikt heb staan wel in dit topic.
#ANONIEMmaandag 10 maart 2008 @ 22:55
quote:
Op maandag 10 maart 2008 22:49 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

In de recepten die ik dit weekend gevonden had stond dat je onrijpe mango's moest gebruiken. Maar met rijpe werkt ook wel hoor.
Ik heb zo geen recept voor je want ik heb een combi gemaakt van recepten die me lekker leken maar het lijstje ingrediënten (bij benadering) die ik gebruikt heb staan wel in dit topic.
tnx! ga morgen als ik weer thuis ben even zoeken naar jouw posts, nu duurt me te lang, zit achter een laptop die er soms wel 5 minuten ( _!!!) over doet om een pagina te laden
Bluesdinsdag 11 maart 2008 @ 00:01
Morgen weer iets leuks in elkaar flansen
Nu een vinootje... die fles sambucca klinkt lekker trouwens SOL, ik krijg ook weer zin in Limoncello
uniekhoorndinsdag 11 maart 2008 @ 04:54
Net cruesli met melk op.
Vanavond wokken
tong80dinsdag 11 maart 2008 @ 05:03
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 00:01 schreef Bluezz het volgende:
Nu een vinootje... die fles sambucca klinkt lekker trouwens SOL, ik krijg ook weer zin in Limoncello
Eet smakelijk

heavenstardinsdag 11 maart 2008 @ 06:25
cruesli+melk en een kopje kruiden thee..
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 06:41
ik ga zo maar eens aan wat crackers of een boterham en een kop thee
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 07:05
ow het is kwark met een sinasappel en een glas water geworden
maar wel op bed
MinderMutsigdinsdag 11 maart 2008 @ 07:56
quote:
Op maandag 10 maart 2008 18:20 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het is boboti geworden. Uit een pakje van de Knor maar het kwam in ieder geval dichter bij koken dan een bakje uit de vriezer met iets dat ik al eens gemaakt had.
Ik wist wel dat pakjeszooi geen goed idee was...
Ik zal jullie de visuele beschrijvingen besparen en volstaan met de opmerking dat ik nu aan een droog beschuitje met een kopje slappe thee zit.
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 08:25
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 07:56 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik wist wel dat pakjeszooi geen goed idee was...
Ik zal jullie de visuele beschrijvingen besparen en volstaan met de opmerking dat ik nu aan een droog beschuitje met een kopje slappe thee zit.
hmm fijn is anders
hoop dat je snel opknapt

heb net mn lunch ingepakt, krentebol,cracker en een beker melk
_Hestia_dinsdag 11 maart 2008 @ 10:19
ontbijt was yoghurt, lunch wordt brood met kaas, tomaat en komkommer en vanavond gado-gado
Qweadinsdag 11 maart 2008 @ 10:37
broodjes pastaaaaaa

en jus
Obliviondinsdag 11 maart 2008 @ 12:15
Ontbijt, eitje en zuurdesembrood... met kopje thee.
Lunch, kleine salade... met glaasje water.
KiwiTjuHhdinsdag 11 maart 2008 @ 12:45
Geen idee nog!
Miamdinsdag 11 maart 2008 @ 12:49
Joggurt perzikkk.
DarkElfdinsdag 11 maart 2008 @ 12:51
Zo even een broodje in de oven met jonge kaas (nog even en dan is er weer graskaas ) met erbij veel vers geperst sinaasappelsap.

vanavond lekker makkelijk; steaklapjes en wat groenten.

Morgen ga ik denk ik een grote pan pastasaus brouwen
Mirjamdinsdag 11 maart 2008 @ 15:47
ik heb zojuist verse spinazie gekocht, maar weet eigenlijk niet wat ik ermee moet
er staat me vaag iets bij over iets kazigs, en pijnboompitten, maar wie wil me even vertellen hoe of wat?
Tezzdinsdag 11 maart 2008 @ 15:57
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 15:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb zojuist verse spinazie gekocht, maar weet eigenlijk niet wat ik ermee moet
er staat me vaag iets bij over iets kazigs, en pijnboompitten, maar wie wil me even vertellen hoe of wat?
Oh ik heb wel een idee!

Uitje fruiten in wok met knofje erbij.
Dan wat reepjes parma ham erbij.
Daarna wat reepjes zongedroogde tomaatjes.
Dan de spinazie kort meewokken en meteen blokjes feta erbij!
Heel even doorwokken en als laatste geroosterde pijnboompitjes erover.

Jummie!
AKnynkedinsdag 11 maart 2008 @ 15:58
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 15:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb zojuist verse spinazie gekocht, maar weet eigenlijk niet wat ik ermee moet
er staat me vaag iets bij over iets kazigs, en pijnboompitten, maar wie wil me even vertellen hoe of wat?
Roerbakken, en door de pasta gooien. Beetje peper erover, pijnboompitjes roosteren, en eventueel wat roomkaas er door heen! Stukje gegrilde zalm erbij, en smullen maar!

Of een quiche van maken, met gerookte kip, of zalmsnippers...

Of een salade van maken, met gegrilde bief,

of .......
AKnynkedinsdag 11 maart 2008 @ 15:59
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 15:58 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Roerbakken, en door de pasta gooien. Beetje peper erover, pijnboompitjes roosteren, en eventueel wat roomkaas er door heen! Stukje gegrilde zalm erbij, en smullen maar!

Of een quiche van maken, met gerookte kip, of zalmsnippers...

Of een salade van maken, met gegrilde bief,

of .......
Of door de risotto, met pancetta en witte wijn,

of koken, met lekkere aardappelen, een gehaktbal en een gekookt eitje erbij...

Zoveel mogelijkheden!
DarkElfdinsdag 11 maart 2008 @ 16:00
Verse spinazie roerbakken in wat olie, dan pijnboompitten erbij en wat balsamico
Mirjamdinsdag 11 maart 2008 @ 16:00
ik wilde er een stukje vlees en gebakken aardappelschijfjes bij eten
is het een idee om het in de wok te mikken, geroosterde pijnboompitjes en iets van kaas erdoorheen?
AKnynkedinsdag 11 maart 2008 @ 16:05
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 16:00 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik wilde er een stukje vlees en gebakken aardappelschijfjes bij eten
is het een idee om het in de wok te mikken, geroosterde pijnboompitjes en iets van kaas erdoorheen?
lekker! Met spinazie kun je bijna niet fout gaan vind ik!
Mirjamdinsdag 11 maart 2008 @ 16:06
okay, dus dan ga ik het wokken (met een beetje olie), geroosterde pijnboompitjes erdoorheen gooien, en roomkaas erdoorheen?
of geitenkaas? dat heb ik ook nog geloof ik
Tezzdinsdag 11 maart 2008 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 16:06 schreef MissyMirjaM het volgende:
okay, dus dan ga ik het wokken (met een beetje olie), geroosterde pijnboompitjes erdoorheen gooien, en roomkaas erdoorheen?
of geitenkaas? dat heb ik ook nog geloof ik
Ik zou geitekaas of feta nemen! Alhoewel, mozzerella kan ook.......


Ik eet vanavond 'fastfood': beef chimichurri van de Knorr Wereldgerechten! Voor dit gerecht maar ik een uitzondering op mijn 'geen-pakjes-en-zakjes'regel! Dat vind ik zooooooo lekker namelijk..........
AKnynkedinsdag 11 maart 2008 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 16:06 schreef MissyMirjaM het volgende:
okay, dus dan ga ik het wokken (met een beetje olie), geroosterde pijnboompitjes erdoorheen gooien, en roomkaas erdoorheen?
of geitenkaas? dat heb ik ook nog geloof ik
Geitenkaas! mmmm....
DarkElfdinsdag 11 maart 2008 @ 16:11
Over spinazie gesproken; die heb ik ook nog Yummie.

Vanavond roerbakken met sesamzaad en wat soyasaus
Mirjamdinsdag 11 maart 2008 @ 16:11
okay, dan ga ik dat eten vanavond
eet nu bonbons
AKnynkedinsdag 11 maart 2008 @ 16:12
ik eet nu m'n nagels..

Vanavond ga ik uit eten. Een gala-diner, dus ik moet me ook nog in jurk wurmen ook!
DarkElfdinsdag 11 maart 2008 @ 16:16
zometeen eens frambozen en "yoghurt" eten
Lekker.
golferdinsdag 11 maart 2008 @ 17:11
Straks: op de huid gebakken zeebaarsfilets, gebakken aardappeltjes en een salade met een olijf/oreganodressing.
Smallishdinsdag 11 maart 2008 @ 18:15
Uit eten vanavond! Dussss, nog geen idee wat ik ga eten.
marcb1974dinsdag 11 maart 2008 @ 18:19
Roti en nu Danio Winter
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 18:22
de aardappels zijn al gescheelt, de kipfilet in de marinade en een zakje stoomgroente
dat moet tich haast wel goed komen!
KiwiTjuHhdinsdag 11 maart 2008 @ 18:48
Ik had stampot bruine bonen
Obliviondinsdag 11 maart 2008 @ 18:57
Kip, kerrie en zilvervliesrijst.
Xenniadinsdag 11 maart 2008 @ 19:32
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 18:22 schreef draculettetje het volgende:
de aardappels zijn al gescheelt
schele aardappels

Ik eet andijviestamp met een speklapje
Zo-is-datdinsdag 11 maart 2008 @ 19:43
Ik had rosti met een salade, en straks nog chocolade mousse.....
Haijodinsdag 11 maart 2008 @ 19:54
Hmm, ik had weer chickenwings met de KFC mix van de toko geprobeerd met een gepofte aardappel. Alleen de korst was iets té krokant en de gepoft aardappel was mislukt. De laatste was dan ook groot dus ik denk dat hij dan wat langer in de oven moet. 4-5 kwartier ipv 50 minuten op 175 denk ik.
Raissadinsdag 11 maart 2008 @ 19:59
Verse friet uit de oven, slavinkje en een komkommer/tomaat salade
Mirjamdinsdag 11 maart 2008 @ 21:07
de spinazie met geitenkaas en pijnboompitjes was lekker
volgende keer alleen wat korter wokken
uniekhoorndinsdag 11 maart 2008 @ 21:27
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 21:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
de spinazie met geitenkaas en pijnboompitjes was lekker
volgende keer alleen wat korter wokken
Hoe lang is kort? Dat wil ik overmorgen ook maken namelijk, klinkt goed.

Wezen wokken, het is en blijft toch een heerlijke bezigheid
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 23:46
stoomgroente was trouwens echt goor!

nu nog een glas water en een handjevol medicatie
Mejoondinsdag 11 maart 2008 @ 23:49
Ik heb gehakt met deeglaag gemaakt, witlofsalade met tomaat, ui appel en yoghurtdressing, aardappels en worteltjes. Was lekker.
draculettetjedinsdag 11 maart 2008 @ 23:51
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 23:49 schreef Mejoon het volgende:
Ik heb gehakt met deeglaag gemaakt, witlofsalade met tomaat, ui appel en yoghurtdressing, aardappels en worteltjes. Was lekker.
klinkt ook lekker!
Mejoondinsdag 11 maart 2008 @ 23:57
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 23:46 schreef draculettetje het volgende:
stoomgroente was trouwens echt goor!

nu nog een glas water en een handjevol medicatie
Klinkt niet lekker

Wat voor stoomgroente had je?
draculettetjewoensdag 12 maart 2008 @ 00:00
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 23:57 schreef Mejoon het volgende:

[..]

Klinkt niet lekker

Wat voor stoomgroente had je?
in ieder geval niet die van iglo ander merk, haal ik dus niet
blijf wel gewoon bij iglo of een zooitje zelf klaarmaken
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 00:44
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 00:01 schreef Bluezz het volgende:
die fles sambucca klinkt lekker trouwens SOL, ik krijg ook weer zin in Limoncello
oeiii limoncello, dat hadden we toen bij jullie op

Die sambuca is echt zoooo zalig.
Toen ik hem van cnk kreeg zei ik zo van: ohhh wat een mooie fles
En hij: ja....voor een mooie vrouw
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 00:46
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Hoe lang is kort? Dat wil ik overmorgen ook maken namelijk, klinkt goed.

Wezen wokken, het is en blijft toch een heerlijke bezigheid
euh, niet lang
tot het in volume begint af te nemen, en de geitenkaas niet geheel laten smelten, da's zonde
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 00:49
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 00:46 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euh, niet lang
tot het in volume begint af te nemen, en de geitenkaas niet geheel laten smelten, da's zonde
Spinazie idd heel erg kort wokken/roerbakken, anders heb je echt een groene drab op je bord liggen
Over warme gerechten, brokkel ik de geitenkaas als laatste er overheen
Mejoonwoensdag 12 maart 2008 @ 00:53
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 19:54 schreef Haijo het volgende:
Hmm, ik had weer chickenwings met de KFC mix van de toko geprobeerd met een gepofte aardappel. Alleen de korst was iets té krokant en de gepoft aardappel was mislukt. De laatste was dan ook groot dus ik denk dat hij dan wat langer in de oven moet. 4-5 kwartier ipv 50 minuten op 175 denk ik.
Ik maak gepofte aardappel altijd in de magnetron.
Aardappels schoon wassen...vochtig op een bord leggen zout over strooien en 10 minuutjes op vol vermogen. Vulling van zure room, spekjes en lenteui.
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 00:59
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 00:53 schreef Mejoon het volgende:

[..]

Ik maak gepofte aardappel altijd in de magnetron.
Aardappels schoon wassen...vochtig op een bord leggen zout over strooien en 10 minuutjes op vol vermogen. Vulling van zure room, spekjes en lenteui.
voor 1 aardappel in de magnetron heb je maar 3 minuten nodig, wel even een paar gaatjes prikken met een vork voor je de aardappel de magnetron in doet dit kan gewoon op een droog bord

Je vulling klinkt btw erg lekker, even onthouden

Wat ook een lekkere vulling is: kwark met flink wat garnalen en lente-uitjes in dunne ringetjes, en vers gemalen peper, afgemaakt met een riverkreeftje of reuze-garnaal/gamba
Mejoonwoensdag 12 maart 2008 @ 01:02
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 00:59 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

voor 1 aardappel in de magnetron heb je maar 3 minuten nodig, wel even een paar gaatjes prikken met een vork voor je de aardappel de magnetron in doet dit kan gewoon op een droog bord

Je vulling klinkt btw erg lekker, even onthouden

Wat ook een lekkere vulling is: kwark met flink wat garnalen en lente-uitjes in dunne ringetjes, en vers gemalen peper, afgemaakt met een riverkreeftje of reuze-garnaal/gamba
Ja hehe was even vergeten te vertellen dat mijn magnetron kuren heeft. Bedankt voor de tip.

Ik ga die vulling zeker proberen Klinkt goed.
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 01:12
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 01:02 schreef Mejoon het volgende:

[..]

Ja hehe was even vergeten te vertellen dat mijn magnetron kuren heeft. Bedankt voor de tip.

Ik ga die vulling zeker proberen Klinkt goed.
is ook verrukkelijk, zeker in de zomer met een frisse salade ernaast en een lekker visje uit de oven of grillpan.

btw voor degenen met een goede magnetron, aardappel laten doorgaren in aliminumfolie

maargoed de eerstvolgende keer ga ik jouw vulling gebruiken

waar ik ook heel blij van word is gepofte aardappel heel simpel met veul roomboter
heavenstarwoensdag 12 maart 2008 @ 06:08
2 kiwi's
glas jus d'orange
2 volkoren crackers met jam
DarkElfwoensdag 12 maart 2008 @ 08:32
Net verse pasta gehaald en alles voor een overheerlijke eigen pastasaus dus wrs wordt die gebrouwen vanmiddag.

Nu een kommetje alpro soya yoghurt.
draculettetjewoensdag 12 maart 2008 @ 08:34
2 crackers met jam
koppie thee
glas water

voor de lunch in mn tas
1 boterham met kaas
1 boterham met pindakaas
beker jus
appel
Tezzwoensdag 12 maart 2008 @ 09:25
Ontbijtje was energymix met melk en voor tussendoor heb ik een liga yoghurt bij me.......
numero_unowoensdag 12 maart 2008 @ 10:36
Ontbijtje was een tosti ham kaas, koffie, glaasje melk en een verse jus d'orange

Vanavond wordt het farfalle met spekjes, erwten en boursin
_Hestia_woensdag 12 maart 2008 @ 11:30
brood met kaas en komkommer
Zo-is-datwoensdag 12 maart 2008 @ 11:35
Dadelijk:
- 2 sneetjes maisbrood met kipfilet, beetje mosterd en sla
- 1 sneetje maisbrood met kaas en appelstroop (jaja klinkt vies maar is heeel lekker! )
MinderMutsigwoensdag 12 maart 2008 @ 11:45
Ik heb een pot thee met verse gember en een beetje honing
Haijowoensdag 12 maart 2008 @ 11:58
Brinta! En een nieuwe koffie van DE, Excellent.
MinderMutsigwoensdag 12 maart 2008 @ 12:20
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 11:58 schreef Haijo het volgende:
Brinta!
Dat heb ik gisteren ook weer eens gegeten
Patries86woensdag 12 maart 2008 @ 12:23
Eten vanavond Pasta!

Nu: 4 manderijntjes en een rijstewafel
SpotlessMind00woensdag 12 maart 2008 @ 12:56
Gisteren kipfilet met aardappelen en worteltjes en toe B&J ijs voor vanavond zijn de menu's nog niet uitgereikt
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 12:57
nu cola light
voor vanavond heb ik nog géén idee
ben in m'n eentje, dus alles kan, maarja, wat moet ik dan bedenken
Tezzwoensdag 12 maart 2008 @ 13:08
Vanavond paddestoelenrisotto
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 13:13
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 13:08 schreef Tezz het volgende:
Vanavond paddestoelenrisotto
he, bah, het ís dat het zulk kutweer is, anders had dat een topidee geweest! (de markt is daarvoor te ver weg dan nu)
*verder lurkt*
marcb1974woensdag 12 maart 2008 @ 13:31
Een lekkerbekje
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 13:43
Net een gebakken ei op.

Zo boodschappen doen, gaan vanaaf zelf roti maken
_Hestia_woensdag 12 maart 2008 @ 13:44
tosti's
Koninginwoensdag 12 maart 2008 @ 14:06
Chocoladeeitjes..... ik ben er al helemaal van

Vanavond ben ik alleen met eten, moet me nog wat bedenken...
Muckwoensdag 12 maart 2008 @ 14:48
vanavond pittige kipreepjes
een altijd lekker, makkelijk en snel gerecht dat ik ooit uit het croma kookboek geplukt heb.
het is vandaag echt zo'n ik-moet-zoveel-doen-maar-ik-wil-niet dag...
Tezzwoensdag 12 maart 2008 @ 14:50
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 13:13 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

he, bah, het ís dat het zulk kutweer is, anders had dat een topidee geweest! (de markt is daarvoor te ver weg dan nu)
*verder lurkt*
Nou, het is dat ik gister een vooruitziende blik had en alvast een doosje gemengde paddestoelen en bospaddestoelen bouillon had meegenomen hoor, anders had ik vanavond de frietpan aangeslingerd!

Moet alleen nog iets bedenken voor mijn dochter, dat gekke kind lust alles behalve risotto.....
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 14:59
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 14:48 schreef Muck het volgende:

het is vandaag echt zo'n ik-moet-zoveel-doen-maar-ik-wil-niet dag...
herkenbaar +20

ik ben bang dat het kaasfondue gaat worden
KiwiTjuHhwoensdag 12 maart 2008 @ 14:59
Ik heb nog geen idee.. wat ik straks met de boodschappen meeneem! Zal wel een makkelijk iets worden denk ik zo.
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 15:13
Een huge chocolade paasei
kriorowoensdag 12 maart 2008 @ 16:46
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 13:43 schreef SeaOfLove het volgende:
Net een gebakken ei op.

Zo boodschappen doen, gaan vanaaf zelf roti maken
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 17:04
nu een schnitzeltje, die moest op

vanavond kaasfondue
met meergranenstokbrood en champignons

oh, en wijn
marcb1974woensdag 12 maart 2008 @ 17:06
Sushi
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 18:51
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 16:46 schreef krioro het volgende:

[..]

Roti is verschoven naar morgen, eet je mee?

Straks pizza eten, besloten om na het boodschappen doen om even naar de ikea te gaan, en kwamen pas kwart over 6 thuis, dus geen tijd meer voor de roti
AKnynkewoensdag 12 maart 2008 @ 19:02
Vanavond een maaltijdsalade van de appie, met mango en kip.

Had ik eigenlijk net zo goed zelf kunnen maken, maar luiheid troef vandaag!
uniekhoornwoensdag 12 maart 2008 @ 19:32
Gegrilde biefstuk met gebakken champs en veul knoflook...

Morgen dus gewokte spinazie met krieltjes uit de oven...
Mirjamwoensdag 12 maart 2008 @ 19:39
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 17:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
nu een schnitzeltje, die moest op

vanavond kaasfondue
met meergranenstokbrood en champignons

oh, en wijn
nou, hij was lekker heur
wel veel

en nog wat, je verslikken in rode wijn, dat is niet tof.
Xenniawoensdag 12 maart 2008 @ 19:40
Witlof met ham en kaas uit de oven en aardappelpuree met kaas
SHEwoensdag 12 maart 2008 @ 19:48
pastinaakchips.
en visite-rijst met kamper steur uut Zalk!
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 19:51
Ik heb die Dürum van de Knorr maar eens gemaakt (vergat het telkens mee te nemen van de super ), en die is best oké! Maar döner van de turk blijft de beste
MinderMutsigwoensdag 12 maart 2008 @ 21:05
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 14:50 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, het is dat ik gister een vooruitziende blik had en alvast een doosje gemengde paddestoelen en bospaddestoelen bouillon had meegenomen
Shit, die ben ik vergeten. Ik heb wel paddenstoelen maar geen bouillon.
Ik besloot vanmiddag dat ik vanavond risotto wilde maken en heb toen in de supermarkt op goed geluk wat dingen in mijn mandje gegooid.
Daarna nog wezen winkelen en had toen geen zin meer om te koken dus chinees we hebben gehaald en de risotto voor morgen op het programma gezet. Maar nu moet ik morgen dus weer naar de winkel voor paddenstoelenbouillon.
DarkElfwoensdag 12 maart 2008 @ 21:38
de pastasaus was errug lekker geworden (en veel dus hoppa weer een deel de vriezer in)

dat dus gegeten met gehakt, verse pasta en erbij gemarineerde artisjokharten
SHEwoensdag 12 maart 2008 @ 21:46
Oeh artisjokharten. Mijn hemel en mijn hel. Mijn ziltige verdoemenis en euforische symbiose.

Ik lust die kutdingen godverdomme nog steeds niet!!!
calabi_yauwoensdag 12 maart 2008 @ 21:55
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 21:46 schreef SHE het volgende:
Oeh artisjokharten. Mijn hemel en mijn hel. Mijn ziltige verdoemenis en euforische symbiose.

Ik lust die kutdingen godverdomme nog steeds niet!!!
Dat heb ik dus met olijven... ik vreet echt alles, alleen olijven blijf ik gewoon ranzig vinden ondanks vele pogingen Echt zo irritant om een beperking te hebben in je culinaire spectrum
DarkElfwoensdag 12 maart 2008 @ 21:57
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 21:46 schreef SHE het volgende:
Oeh artisjokharten. Mijn hemel en mijn hel. Mijn ziltige verdoemenis en euforische symbiose.

Ik lust die kutdingen godverdomme nog steeds niet!!!
t heeft bij mij ook een tijdje geduurd maar vandaag had ik ze doormidden gesneden, gemarineerd in olijfolie, vers citroensap en geperst knoflook...

en voor het serveren nog een enorme shitload aan vers gesneden peterselie en bieslook erop gegooid

Artisjokken harten salade met zachte geitenkaas en tomaat met een simpele mosterd citroen dressing is trouwens ook erg yummie vooral als het warm is
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 21:59
Verveelde me, dus maar aan de roti begonnen, kipje ligt lekker te pruttelen in de bouillon, knof, ui, pepers en natuurlijk de masala.

De aardappels heb ik ookal voorgekookt en de eieren zijn ook gekookt, die morgen alleen nog even frituren en morgen natuurlijk de kouseband klaarmaken.

Vinnut spannend, heb het nog nooit eerder gemaakt
#ANONIEMwoensdag 12 maart 2008 @ 22:02
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 21:55 schreef calabi_yau het volgende:

[..]

Dat heb ik dus met olijven... ik vreet echt alles, alleen olijven blijf ik gewoon ranzig vinden ondanks vele pogingen Echt zo irritant om een beperking te hebben in je culinaire spectrum
ik eet olijven pas sinds een jaar of 3, en ik vind het nu verrukkelijk

artisjok(harten) heb ik altijd al lekker gevonden
Tezzwoensdag 12 maart 2008 @ 22:57
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 21:05 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Shit, die ben ik vergeten. Ik heb wel paddenstoelen maar geen bouillon.
Ik besloot vanmiddag dat ik vanavond risotto wilde maken en heb toen in de supermarkt op goed geluk wat dingen in mijn mandje gegooid.
Daarna nog wezen winkelen en had toen geen zin meer om te koken dus chinees we hebben gehaald en de risotto voor morgen op het programma gezet. Maar nu moet ik morgen dus weer naar de winkel voor paddenstoelenbouillon.
Maar ik maak het ook wel eens met kippe- of tuinkruidenbouillon hoor, gaat prima!
pepuwoensdag 12 maart 2008 @ 23:31
http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Arugula
golferdonderdag 13 maart 2008 @ 00:20
Net nog even een stukje vette Hema rookworst opgevreten.
draculettetjedonderdag 13 maart 2008 @ 00:21
het was vanavond kipfilet, zilvervliesrijst, roerbakgroente en nassi kruiden
het heeft me goed gesmaakt
pepudonderdag 13 maart 2008 @ 00:26
quote:
Op donderdag 13 maart 2008 00:21 schreef draculettetje het volgende:
het was vanavond kipfilet, zilvervliesrijst, roerbakgroente en nassi kruiden
het heeft me goed gesmaakt