abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56335951
Ziet er weer top uit.
  zondag 27 januari 2008 @ 11:38:22 #152
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_56336240
Ziet er weer goed uit
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 januari 2008 @ 11:41:49 #153
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56336291
Leuk stuk idd
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_56339196
Even uit de SC gehaald :
quote:
Op zondag 27 januari 2008 03:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik zit nu de recensie van Bluezz en Golfer te lezen en ik kwam de grietbot en de risotto tegen en dat deed mij weer denken aan de keer dat ik in het Amstel hotel had gegeten ter gelegenheid van het pensioen van mijn moeder (in de spiegelzaal, niet in La Rive)
Op het menu stond een Zeebrasemfilet met romige venkelrisotto, gestoofde radijs en romige saus van limoen en dragon (heb het menu er maar even bijgepakt)
WAAROM(!) kijken ze me raar aan bij de viswinkel als ik een zeebrasemfilet wil bestellen en komen ze dan vrijwel meteen met een zeebaars aanzetten??
Ik heb dit al bij diverse viswinkels gehad, ligt het aan mijn vraagstelling, de naam van de vis op het menu van het Amstel of aan de viswinkels??

Ik wil het graag ook een keer proberen te benaderen qua smaak, maar dan moeten ze wel meewerken.
Ja idd, wat vreemd? Geen idee waar het aan ligt? We zullen het eens vragen in onze viswinkel hier in het dorp, ik heb altijd het idee dat ze er veel verstand van hebben.
In belgië1- en 2 kennen ze het wel lees ik

Ik had trouwens ook nog nooit van GrietBOT gehoord trouwens, wél weer van gewoon Griet of heilBOT...
maar de combinatie weer niet. Was echt héérlijk.
Van onze recensie vond ik vooral het 2e gerecht het aller aller lekkerst, had echt de neiging om mijn bord af te likken, naar Klaas te gaan en nog een bordje te vragen


Ik zie nu ook dat er een foto is weggevallen van het boekje waar de rekening inzat :



[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 27-01-2008 14:02:29 ]
pi_56339318
Klaas is ook aangestoken door het risotto-topic

Leuk, jongens. Het ziet er erg goed uit!
pi_56339556
quote:
Op zondag 27 januari 2008 13:58 schreef ColdFeet het volgende:
Klaas is ook aangestoken door het risotto-topic
Ja, daar hadden wij het ook nog over idd

We hebben ook nog even een opmerking gemaakt over hun website "oh ja, werkt niet echt heel goed, maar je kan wel online reserveren he, en niet alles van het menu is te zien he? "
Nee, hij doet het dus helemaal niet....
" oh ja, nou ja, hij is gewoon under construction, wij zijn daar niet zo goed mee, maar er wordt wél per mail gereserveerd hoor "
Ze wilden wel graag onze recensie toegestuurd krijgen, dat weer wel
  zondag 17 februari 2008 @ 12:33:12 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56788598
Dit keer een verkorte recensie zonder foto's van ons gastronomisch verwenarrangement bij Merlet in Schoorl.

Samen met 2 goede vrienden 's middags al begonnen met lekker wandelen door Schoorl in het koude winterzonnetje.
Daarna in het Grand-café een welkomstcocktail en wat wijntjes genuttigd en vervolgens even lekker gezwommen en de sauna in geweest.

Het gastronomisch verrassingsmenu begon met een amuse van brioche met gevogeltelever en een tartaar van wijngaardslak.

Het voorgerecht bestond uit een aantal bereidingen van tonijn: gepocheerde oester in gegeleerde tonijnbouillon op een mousse van Opperdoezer Ronde, vergezeld door een cocktail van tonijntartaar met schuim van rode biet en villa Manodori (speciale balsamico azijn).

Als tussengerecht kregen we rogvleugel onder een duxelles van paddenstoelen en gelei van gevogelte en lever op een bedje van wilde spinazie en aardappel mousseline met beurre noisette. (helaas was de spinazie iets aan de te zoute kant gekookt)

Het hoofdgerecht bestond uit gebakken Simmentaler ossenhaas (ook helaas weer iets met de zoutpot uitgeschoten) met goulash van bloemstuk, gebakken witlof en groene kool met een cassoulet met ossenhaas erbij.

De vierde gang was voor de liefhebbers ervan een keuze uit een rijk gevarieerde kaasplank.
Onze vrienden en Bluezz genoten daarvan, ik had echter gekozen voor een ander gerecht: ik kreeg een keurig klein bakje met crème brulee met wat ijs ernaast.

Tenslotte het dessert: een heerlijke bavarois van champagne met in jus d'organge en eigen siroop gestoofde rabarber met roomijs van sinaasappel en ahorn-siroop.

Al met al een heerlijke maaltijd met uiteraard lekker wijntjes erbij en prima, (jong) attent bedienend
personeel.
Na een nachtje slapen in de goede hotelkamer lagen Bluezz en ik alweer om 8:30 baantjes te trekken in het zwembad en volgde er nog een zeer uitgebreid ontbijt in het restaurant.

Als je er eens even helemaal tussenuit wilt om verwend te worden is dit arrangement bij Hotel-Restaurant Merlet in Schoorl een prima aanrader!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_56789308
quote:
Al met al een heerlijke maaltijd met uiteraard lekker wijntjes erbij en prima, (jong) attent bedienend personeel.
Ouwe viespeuk!
pi_56790527
Klinkt weer goed heur
pi_57202212
* octopussy ook weer zin heeft in het gastronomisch verwenarrangement bij Merlet.
en dan vooral de kaas die geheel naar eigen voorkeur wordt geserveerd
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:12:45 #161
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_57208262
zaterdag eten bij de Ark in Haarlem.....zal wel geen uitgebreide recentie van zijn

voor grotere gezelschappen overigens een prima gelegenheid en niet duur
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:31:19 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57208865
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:38:29 #163
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_57209095
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 18:30 schreef octopussy het volgende:
* octopussy ook weer zin heeft in het gastronomisch verwenarrangement bij Merlet.
en dan vooral de kaas die geheel naar eigen voorkeur wordt geserveerd
Ja! Subliem!

Overigens kan ik jullie (ook Bluezz en golfer dus!) ook een (culinair) weekendje www.sterrenberg.nl aanraden. Piekfijne keuken en voor de echte liefhebber prachtige, talloze kazen ná. Met deskundige uitleg én de keuze uit wat portjes.

Maar dit terzijde.

Ben benieuwd naar jullie Restaurant Week-ervaring!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 6 maart 2008 @ 23:42:01 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57211009
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 22:38 schreef Duderinnetje het volgende:


Overigens kan ik jullie (ook Bluezz en golfer dus!) ook een (culinair) weekendje www.sterrenberg.nl aanraden.
Een restaurant dat op z'n site zet "(pas op uw vingers !)" spreekt me meteen al minder aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 maart 2008 @ 06:43:29 #165
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_57214330
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 23:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Een restaurant dat op z'n site zet "(pas op uw vingers !)" spreekt me meteen al minder aan.
Mja, het is inderdaad een beproefd culinair kaf-van-het-koren-middel om de tekstschrijver van een site serieuzer te nemen dan een lekkerbek die er is geweest.

Jammer, dan gaat het over!

[ Bericht 10% gewijzigd door Duderinnetje op 07-03-2008 07:08:00 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_57214469
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 06:43 schreef Duderinnetje het volgende:
Mja, het is inderdaad een beproefd culinair kaf-van-het-koren-middel om de tekstschrijver van een site serieuzer te nemen dan een lekkerbek die er is geweest.
Hey blijf eens ui tmijn hoofd! Dat dacht ik ook al
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57253385
Restaurant Fris te Haarlem.

Buiten het centrum gelegen, midden in een woonwijk, maar niet te missen door de verlichte bomen ziet het er aan de buitenkant mooi uit door de grote ramen.

Bij binnenkomst de jassen ophangen naast een bijzondere lamp.



De tafeltjes staan zo opgesteld dat je niet naar een muur zit te staren, iets wat wij altijd heel vervelend vinden. De inrichting is rustig gehouden, met aan de muur schilderijen van grote goudvissen, en aparte lampen van doek en gedimd TL licht aan het plafond. Stijlvol.



We gingen natuurlijk voor het 3 gangen diner, maar namen er wel een tussengerecht bij.
Na het warme brood met boter en zout en een glas Argentijnse witte huiswijn kregen we als eerste hapje een briochje met eendenborstfilet en een kaaskoekje.

Daarna volgde de eerste amuse.

Een soepje van rode biet met truffel en een bitterballetje van balkenbrij met mosterdsaus. (beetje donkere foto)
Vooral het soepje smaakte erg lekker, de combinatie biet/truffel doet het goed!



Na de amuse kregen we het signature gerecht van restaurant Fris ; Steak tartare van schots rundvlees met een parmazaan tuille en een lichte mayonaise met vadouvan kruiden.



Smaakte goed, alhoewel ik de consistentie vind lijken op filet americain, dus om het zo te eten is het dan vrij veel en miste ik het toastje

Het tussengerecht was een zeebaarsfilet op linzen met knolselderij.



Best lekker, de zeebaars was op de huid gebakken, maar dat had wel wat knapperiger gemogen.

Het hoofdgerecht was parelhoenderfilet met paddenstoelen en een saus van eendenlever.



Erg veel hoen, hier en daar droog, goed sausje en de haricot vers die erbij zaten waren lekker knapperig.

We sloten af met het toetje ; bread en butter pudding met boerenmeisjes en sorbetijs van pure chocolade.



Goed echt puur chocoladeijs, pudding was lekker licht, smaakte prima.

Bij dit alles dronken we een fles (Franse) Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve uit de Elzas.

We hebben lekker gegeten, hier en daar kon het beter, sfeer is goed, attente, vriendelijke bediening, zeker de moeite van het bezoeken waard.

Prijs/kwaliteit verhouding : Goed.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:33:37 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57253689
Als ik de foto's zo zie mogen ze nog even oefenen met de presentatie van de gerechten, 't ziet er nou niet echt spannend uit...
zegt niks over de smaak natuurlijk maar het oog wil ook wat.
pi_57253862
Leuk!
Ik heb wel een klein vraagje: sorbetijs van chocolade? WTF?
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:42:47 #170
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_57253881
Ik denk dat het door de flitser altijd wat onnatuurlijker eruit ziet. In het echie toch wel een stukkie mooier altijd. Leuk Golfer en Bloes, en vooral lekkere foto's.

Oh en ik ben dol op filet americain, steak tartare en ander rauw spul.
Confidence through competence
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:59:34 #171
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57254240
Ik vind het toch een beetje kaal, enorme borden en niets erop..
Dat het er allemaal iets bleker uitziet door de flitser had ik al rekening mee gehouden.
pi_57254924
Ja, ik moet écht nog es uitvinden hoe het mooier te fotograferen met flits, want zonder is het helemaal niet te zien... ik wil dan zo snel mogelijk een plaatje schieten natuurlijk, kan en wil niet eindeloos uitvogelen hoe en wat.
  zondag 9 maart 2008 @ 01:14:27 #173
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57255438
Wat voor camera heb je?
Ik heb een Canon A95 en bij die kan je (in de handmatige (M) stand) 3 verschillende flitsstanden instellen, normale flits, ⅔e flits en ⅓ flits.
Zeker als je iets fotografeerd dat dichtbij is heb je niet een volledige flits nodig.
Wat overigens ook vaak helpt (als je de flitser niet aan kan passen bijvoorbeeld) is om een sigarettenvloeitje op de flitser te plakken.
Dat laat genoeg licht door, maar het scherpe is er vanaf.
  zondag 9 maart 2008 @ 09:52:44 #174
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_57258225
De combinatie vis met linzen kreeg ik van de week ook! Wat grappig!
Ziet er goed uit dat eten van gister!
pi_57258307
Altijd leuk om te lezen.

Dat La Tulipe Noir zou ik nooit naar binnen stappen als ik er voorbij reed, ziet er van buiten uit als een ordinaire ballentent. Eten klinkt heel goed.

Fris klinkt ook lekker. Die lamp vind ik trouwens totaal niet bij de verdere sfeer passen.
pi_57261305
Ik had nog nooit linzen gegeten, er zat wat knolselderij door, goeie combi, maar de linzen waren wat droog, maar dat hoort zo??
pi_57261427
Droog? Nah, niet echt. Ik vind linzen niet droog iig. Ik maak ze regelmatig, erg lekker en zeer gezond.
pi_57261668
Dan lag het aan de kok Ik ga het zeker zelf ook eens proberen!
pi_57264900
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:40 schreef Isegrim het volgende:
Droog? Nah, niet echt. Ik vind linzen niet droog iig. Ik maak ze regelmatig, erg lekker en zeer gezond.
Ja, nadat ik mijn fobie voor linzen had overwonnen (macrobiotische opvoeding jeweettog ) ben ik ze ook erg gaan waarderen. De combi met knolselderij is heel erg smakelijk, ik doe dat bijvoorbeeld in een stoofpotje.

Natuurvoedingswinkels hebben lekkere linzen veel soorten enzo.
pi_57265039
Ik koop ze bij de Indiase toko.
pi_57265095
quote:
Op zondag 9 maart 2008 16:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop ze bij de Indiase toko.
Ja, die heb ik dus niet.
De Turk hier heeft alleen rode linzen. Ook lekker. Maar ik ben vooral dol op groene. Vond laatst heel mooie kleine ronde zwarte linzen bij de natuurwinkel ("belugalinzen" ).

Afijn, OT maar weer!
pi_57265118
Gele FTW!

Okee.
  vrijdag 18 april 2008 @ 23:20:45 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58149986
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58151263
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:20 schreef golfer het volgende:
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.
Oeeeeeeeee ik ben errug benieuwd! Fijn weekend toegewenst alvast!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 19 april 2008 @ 01:58:59 #185
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58153106
Heeeel veel plezier daar G&B!

Mochten jullie in de keuken komen, doe Jean-Paul en Syrco maar de groeten
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 19 april 2008 @ 02:04:25 #186
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58153153
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:20 schreef golfer het volgende:
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.


vraag ook gelijk even of hij iets doet aan die foto op de menu-pagina. daar zie je een vrouwenmond met... ach nou ja, kijk zelf maar. ziet er niet smakelijk uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58153994
Jaaa die staat ook nog op mijn lijstje.
pi_58153998
Mooie website hebben ze trouwens.
pi_58155568
Oh, Oud Sluis vanavond. Wat super! Geniet ervan!
  zaterdag 19 april 2008 @ 11:33:03 #190
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58155754
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 01:58 schreef Euc- het volgende:
Heeeel veel plezier daar G&B!

Mochten jullie in de keuken komen, doe Jean-Paul en Syrco maar de groeten
Staan ze weer voor aap. Jonnie had ook nog nooit van je gehoord!


B&G heel veel plezier en eetgenot gewenst!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58155950
Tnxx allemaal, enneh wat dude zegt, Euc, zijn dat nicknames of echte namen
Die website, ik vind die mond ook wat smerig, op mijn werk hadden ze het al over ellemieke's mond met het sp. van Sergio

We hebben er zin in
pi_58156267
Zal aan jullie denken als ik macaroni met ham en kaas wegkaan vanavond
pi_58156401
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 11:45 schreef Bluezz het volgende:
Tnxx allemaal, enneh wat dude zegt, Euc, zijn dat nicknames of echte namen
Die website, ik vind die mond ook wat smerig, op mijn werk hadden ze het al over ellemieke's mond met het sp. van Sergio

We hebben er zin in
Als je kwakje zo'n kleur heeft, mag je wel eens naar de dokter hoor.

Maarreh, veel plezier en genot.
  zaterdag 19 april 2008 @ 13:22:00 #194
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58157570
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 11:33 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Staan ze weer voor aap. Jonnie had ook nog nooit van je gehoord!


B&G heel veel plezier en eetgenot gewenst!!
Vind je het zo gek dat ik mijn nickname op internet niet algemeen bekend maak op mijn werk?

"De groeten van Euc" , nee duh!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 april 2008 @ 13:44:55 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58176781
Wow, wow, wow.
Verslag wordt nu aan gewerkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58176795
* teleurgesteld is

Schiet op!
  zondag 20 april 2008 @ 14:40:43 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58178202
Restaurant Oud Sluis te Sluis, 19 april 2008

Dit keer mét overnachting, het was 3 uur rijden!
Dit geweldige 3 sterren-restaurant is namelijk gelegen in het pittoreske Sluis, Zeeland.

Bij binnenkomst beginnen we met een reeks amuses :


Krokant gebakken kippenhuid met curry mayonaise

Diverse oesterbereidingen, kroepoek van.., tartaar van..., gevriesdroogde parels van...


Kreeft met ?? peper


Van links naar rechts ; komkommer met holl. garnaaltjes - scheermes met bosui en aard. schuim - mini coquilles - sushi van tonijn met sojaschuim


En toen het voorgerecht ... Langoustine gemarineerd, gelakt spek en koffie-citrus-voastiperiferypeper


daarna 2 bereidingen van Asperges... asperges, bellota-eierdooier, tataki van coquilles, lentesalade en morilles én in het kleinere schaaltje gemarineerde coquilles, asperge-verveine mayonaise en chlorofyl jus van waterkers.



Het visgerecht, zeebaars, texturen van algen, schelpdierenjus en oester- olijfolie, ziltige plantjes Zeebaars.


Het hoofdgerecht vervolgens... lamvlees "sisteron", romige polenta, pikante tomaat, cremolata en pecorino Lam.


We sloten af met drie kleine desserts... chocolade tattoo, een combinatie van framboos, rozen, kokos en sechuan en limequats, hazelnoot gelei en sorbet vitamine C




Jongens jongens wat een heerlijkheden, het één nog lekkerder, mooier dan het ander.... We dronken bij dit alles een fles Amayna Chardonnay ... en omdat aan al het lekkers geen einde kwam, en deze fles alweer leeg was, vroegen we er nog een half flesje Augustus bij! Toen we zeer, zeer voldaan om een 'kopje koffie' vroegen, kregen we er natuurlijk ook een 'koekje' bij de koffie... een espresso en een koffie

de koekjes.... bestonden uit een drop/laurier lolly, ijs met framboos, caramel mocca en kardemom


Aan het eind van ons latijn van een lange, overheerlijke avond mega-genieten en gepamperd door het personeel, wat heel attent, vriendelijk is en ook nog 'durft' te vragen of het smaakt!! vroegen wij de rekening... maar dat gaat zomaar niet bij Sergio, daar gaat een hele koffer lekkers aan vooraf, want hij laat je niet 'met een lege maag' naar huis gaan natuurlijk!

Na betalen hebben we, de verlegen Sergio nog even in de keuken een handje geschud en bedankt voor een geweldige ervaring. Zullen we er een 10+ voor geven?
Met recht al 2x gekozen tot het beste restaurant van Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 20 april 2008 @ 14:52:44 #198
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58178499
Prachtig prachtig! Ziet er geweldig uit! Kan niet wachten tot ik in Juni mag
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_58178570
Ik wil ook.

Is het irritant als ik vraag hoeveel jullie kwijt waren voor de hele avond?

Wil er zeker een keer heen.
pi_58178613
Oeiiiiiiiiiii. Wat vreselijk heerlijk allemaal, ik spaar ook nog even door.

Was dit het beste ooit? (jullie zijn natuurlijk ervaren sterrenrestaurant-gangers )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')