abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57169437
Vanavond!


En zondag
pi_57169504
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 11:15 schreef Den_Haag het volgende:
Vanavond!


En zondag
Ik ook!
pi_57172282
Zaterdag

Kreeg net een mailtje :
quote:
Beste Bluezz,

Graag willen wij u herinneren aan uw reservering voor Fris.

Op basis van onderstaande gegevens is de volgende reservering voor u geboekt:

Restaurant:
Fris
Twijnderslaan 7
Haarlem & Noord-Holland (& Vlieland)

Datum:
08-03-2008

Tijd:

19:30


Aantal personen:
2

Uw gegevens en wensen:
Bluezz
023-

Roken:
roken

Opmerkingen:


Wij raden u aan om deze email te bewaren tot na de Diningcity Restaurant Week.

Indien u uw reservering wilt annuleren, dan kunt u dat tot 24 uur van te voren zonder bijkomende kosten doen via deze link: http://www.restaurantweek(...)reservations/cancel. Telefonisch annuleren is helaas NIET mogelijk.

Mocht u nog vragen hebben dan verwijzen wij u graag naar onze veelgestelde vragen http://www.restaurantweek.nl/nl/cities/haarlem/faqs.

Graag wensen wij u een smakelijke Diningcity Restaurant Week toe.


Met vriendelijke groeten,

Diningcity Restaurant Week


1 euro voor het Goede Doel

Tijdens de Restaurant Week zal bij elke lunch of diner vrijwillig 1 euro p.p. extra worden gevraagd.

Deze euro gaat naar het goede doel Child Atventure waar cabaretier Jan Jaap van de Wal ambassadeur van is. Child at Venture helpt kansarme jongeren in ontwikkelingslanden om ondernemers te worden.
Voor meer informatie over Child @venture kunt u ook kijken op http://www.childatventure.org.
pi_57172297
zo'n soort mailtje kreeg ik gisteren
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 5 maart 2008 @ 13:19:12 #105
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57172298
Ja die herinneringsmail krijgt iedereen, 4 dagen vantevoren .

Ik ga morgen en vrijdag !
Whatever I want.
pi_57179777
Ik ga morgen, zaterdag lunchen en zondag
pi_57191420
Gisteravond geweldig gegeten bij Bloom, zie ook: Waar heb jij gegeten?
Sweet and innocent...
  donderdag 6 maart 2008 @ 09:47:09 #108
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_57191472
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 11:15 schreef Den_Haag het volgende:
Vanavond!


En zondag
En we hebben best lekker gegeten, toch? Je moet me wel even helpen met aanvullen, want ik weet niet alles meer!

DH kwam me verblijden met een bezoekje in Maastricht, alwaar we bij Roxy's gegeten hebben. (www.restaurantroxy.nl)

We begonnen met een amuse, eigenlijk, 3 amuses. (en een glaasje rode wijn natuurlijk!)
- een stukje sushi, met krab, ommelet en .....
- iets wat heel moeilijk te eten was .....
- ............

Was allemaal erg lekker, en zag er ook leuk uit!

Vervolgens konden we een keuze maken voor het voorgerecht en hoofdgerecht. DH en ik kozen allebei hetzelfde, dus we kunnen niet vergelijken!

Ik heb DH in charge gelaten voor de wijnkeuze, en hij koos voor een ...... , een 'donkere' wijn, erg lekker!

Als voorgerecht kregen we een ossenhaas trio. Dit was een carpaccio van ossehaas, een soort tartaar van ossehaas, en ossehaas met foie gras. Ook weer een trio, leuk opgemaakt. De tartaar kwam bijvoorbeeld in borrelglaasje (dat ik niet kon laten om om te gooien natuurlijk! )

Nog een wijntje later kregen we het hoofdgerecht. Wederom allebei hetzelfde, Botervis (?) met scampi's. Dit smaakte mij ook erg goed. Er zat ook nog een sausje bij, maar wederom weet ik dit niet meer.

Nog een glaasje wijn later kwam het toetje. (Hier keek ik al de hele avond naar uit!) Wederom een trio:
- sushi van kokos en chocolade,
- zelfgemaakt aardbeien sorbetijs
- huisgemaakte tiramisu.
Wederom, het smaakte mij behoorlijk goed.

Daarna nog een kopje cappucino voor mij, en een dubbele espresso voor DH...

Vervolgens besloten we in de stad nog een wijntje te gaan drinken. Dat plan verstoorde ik nogal, doordat ik de rits van m'n jas zo kapot trok dat ik m'n jas niet meer open kon krijgen. en om nou de jas aan te houden in de kroeg vond ik ook weer zo wat. Dus, we zijn naar mijn huis gegaan, waar DH mijn jas vakkundig losmaakte met een sateprikker, en waar we nog een wijntje dronken! Het was een geslaagde avond!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_57194578
We begonnen met een amuse, eigenlijk, 3 amuses. (en een glaasje rode wijn natuurlijk!)
- een stukje sushi, met krab, omelet en komkommer
- een sauzijsje met geitekaas, en olijven
- een paksit met krab (denk ik) en een chilisausje er onder


Ik heb DH in charge gelaten voor de wijnkeuze, en hij koos voor een Roija. Nynke gaf namelijk zware rode wijnen lekker te vinden.

Als voorgerecht kregen we een ossenhaas trio. Dit was een carpaccio van ossehaas, een soort tartaar van ossehaas met nootjes en parmazaanse kaas, en foie gras ingerold in ossehaas. Ook weer een trio, leuk opgemaakt. De tartaar kwam bijvoorbeeld in borrelglaasje (dat ik niet kon laten om om te gooien natuurlijk! )

Nog een wijntje later kregen we het hoofdgerecht. Wederom allebei hetzelfde, Tongfiletrollade gevuld met scampi's. Dit smaakte mij ook erg goed. Er zat ook nog een sausje bij, een kokos thaise curry saus.


Zo, beetje geholpen
  donderdag 6 maart 2008 @ 12:51:46 #110
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_57195180
Ik heb dinsdag bij Herengracht gegeten in Amsterdam.
Was lekker, maar niet subliem. Voorgerecht courgettesoep met garnalen, hoofdgerecht had ik leekfilet met voorjaargroenten en aardappeltjes (de rest had ipv vis een lap vlees, geen idee wat het was :p)
toetje was parfait van ameretto met nootjes en karamel, goed te doen.

Gisteren bij Paranea bij Olypmisch stadion, was lekker. Heerlijk lamsvlees gehad, en homemade tiramisu.

EN vanavond bij Odeon, ben benieuwd!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_57216059
Waar? De Loft, Rotterdam.

Wanneer? Donderdag 7 Maart, in de Restaurantweek.

Wat at je? Vooraf een zalmtartaar; daarna gekozen voor coquilles gewikkeld in parmaham met gekruide tomaat en verse zeekraal. Als hoofdgerecht hadden we gegrilde poussin kip met eendenlever op een bedje van paksoi, bimi en rosevalaardappelschijfjes en gebakken doradafilet met parpadelle, tomaten, spinazie en pikantie tomatensaus. En beiden een passionfruittaartje als dessert.

Impressie? Het begin was goed, de zalmtartaar was ok, alleen overheerste de ui erin. Het voorgerecht was erg lekker, misschien was de parmaham soms net iets te dik en te zout om voor de coquilles, maar het was wel een goede mix.

Beiden hoofdgerechten waren wel erg jammer en vielen behoorlijk tegen. De kip van mijn vriendin was erg droog, totaal smakeloos (als in geen smaak qua zout, peper, etc), terwijl ook de rest geen smaaktoevoegingen als kruiden, zout, peper oid bevatte en het gewoon heel erg normaal en redelijk was. Mijn vis was ook redelijk, ook weer niet gekruid, terwijl de parpadelle echt gewoon overkookte deeg was zonder smaak, en de spinazie/tomaat combinatie iets is wat je zelf ook kan verzinnen. De pikantheid van de saus ontging me trouwens enorm .

Het dessert was daarentegen wel weer prima, net zoals het voorgerecht. Lekker zoetzuur, maar toch meer zoet. De rode wijn was ook prima van smaak. Overall ok gegeten, alleen erg jammer van de hoofdgerechten - misschien hadden we er ook wel teveel van verwacht.

Kosten 67e in totaal, waarvan 50 voor het menu.

Cijfer? 7-.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 12:45:45 #112
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57241164
Waar? Koeien & Kreeften in Rotterdam.

Wanneer? 07 maart 2008.

Wat at je? Voorgerecht was een salade met gerookte eendenborstrollade en mangochutney. Erg smaakvol, heerlijk mals vlees en de mango chutney was ook niks op aan te merken. Misschien ietwat te zoetig als je het apart proefde en er zaten rozijnen in die ik niet lust, maar dat zijn eigenlijk details van niks want de combinatie was perfect.
De te kiezen hoofdgerechten waren kabeljauwfilet omwikkeld met pancetta en pappardelle pasta of speenvarkenkoteletjes met roergebakken roseval en uien-compote. Echter, omdat wij hadden aangegeven geen rund- en varkensvlees te eten, konden wij kiezen uit een extra hoofdgerecht, of geen pancetta bij de kabeljauwfilet. Wij kozen voor het extra gerecht, erg malse gegrilde kippenborstfilet met een takje tijm, op een bedje van ratatouille van courgettes, roseval aardappels en zongedroogde tomaatjes, tesamen met een overheerlijke madeirasaus. Dit alles werd natuurlijk geserveerd met de huisgemaakte patat in een zak.
Nagerecht was een chocoladefondant met een vanillesaus. In een woord overheerlijk, ik had gelukkig kunnen sterven gisteravond .

Impressie? Geweldig restaurant, er wordt naar alle wensen gekeken en zoveel mogelijk naar gehandeld. Alleraardigst personeel, als je al even bijna 10 min op je drankje moet wachten vanwege drukte, worden er uit zichzelf excuses gemaakt waarna je drankjes 2 min later gebracht worden.
Enige minpunt ditmaal was, dat het pinautomaat stuk was wat opzich geen ramp was natuurlijk want om de hoek van het restaurant zit een pinautomaat. Maar de eigenaar wilde me het bonnetje van de mislukte transacties niet meegeven, ook geen kopie . Na wat moeite kreeg ik het mee, ik wil nl gewoon een bevestiging dat het mislukt is. Vreemde vent, de eigenaar. Werd ons nog wel een kopje koffie van het huis aangeboden omdat het apparaat niet wilde werken, maar dat hebben afgeslagen omdat het al laat was .

Kosten? EUR 59,10, waarvan EUR 50,- 2x het restaurantweekmenu en 2 glazen rode wijn, 1 glas verse sinaasappeljus. En een fles water, die altijd op je tafel staat, word standaard niet meegerekend.

Cijfer? 8+.
Whatever I want.
pi_57245561
Zo, donderdagavond gedineerd bij Maharani, een van de beste Indiase restaurants van NL, naar het schijnt. Met keuze uit vijf menu's: kip, lam, vis en 2 verschillende vego. Mr CF nam een vegomenu, ik de vis. Het is best een mooi restaurant trouwens, sfeervolle hoekjes Wel erg lelijke borden maar dat hoort er een beetje bij, in zo'n restaurant

We begonnen met een glas witte wijn, super huiswijntje en wat pappadums met raita, mango pickle en een zoete mango-gemberchutney. Mr CF kreeg pakora's (gefrituurde groente in een deegje), ik had zwaardvis uit de tandoor. Echt verrukkelijk was tie, lekker zo'n licht rokerig tandoori-smaakje

Hoofdgerecht was gefrituurde kabeljauw in een currysausje, Mr CF had vego-balletjes in een pittige saus, daarbij een gerecht met doperwten en champignons in een milde curry en spinazie met paneer. Oh, en de gebakken rijst. Allemaal erg lekker, vooral de kabeljauw. Vet, maar verrukkelijk Wel een beetje jammer: de salade groene blaadjes, wat tomaat, komkommer en ui, en dan zo'n laffe dressing

Desserts deelden we: kulfi met pistachio's en srikhand met granaatappel. Vooral de laatste vonden we allebei erg lekker!

Eindoordeel: inderdaad een uitstekend Indiaas restaurant!! Vet, maar zeer smakelijk en lekker pittig eten.


Vandaag gingen we lunchen in de Kurzaal in Scheveningen. Prachtige zaal, wel erg stil en met de hele tijd hetzelfde zeikerige jazzdeuntje op repeat

Ik koos voor de carpaccio met beemster en een kalfsoester met armagnacsaus, Mr CF nam vooraf de vegetarische salade van courgette, champignons en paprika, gevolgd door de gegrilde tonijn met tapenade. We kregen er lekker pitjesbrood met een dikke, harde korst bij, met wat tapenade en boter.

Eerlijkgezegd: ik vond het allemaal een beetje weinig opwindend. De carpaccio was vrij taai, je moest m zowat snijden. De kalfsoester was wel lekker, maar de saus erg standaard en het garnituur moddervet. Mr CF was gelukkig wel erg enthousiast over zijn tonijn. Maar al met al zou ik hier niet nog eens gaan eten, of het moet bij Kandinsky zijn. Sowieso, zodra je de zaal verlaat is het een en al vergane glorie met kale vloerbedekking en loszittende deurklinken bij de toiletten

Wel OK, maar een beetje nah...
pi_57246060
Dat Maharani moet ik zeker eens gaan eten.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:22:22 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57253447
Onze ervaring met het uitgekozen restaurant voor de restaurantweek:
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57253540
Je kan toch ook gewoon je recensie copy/pasten ipv persee een linkje naar je topic?
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:28:43 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57253564
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:27 schreef BliksemSchigt het volgende:
Je kan toch ook gewoon je recensie copy/pasten ipv persee een linkje naar je topic?
Dat kan, maar waarom alles dubbel posten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57254433
Vanavond hebben Mr DE en ikzelf hier gegeten: De Ceulse Kaar in Boxtel.

Allereerst; het was echt een ontzettend leuk, knus restaurant. Mooie gedekte tafels, knapperig haardvuurtje, zeer correcte bediening en op de toiletten (die erg schoon en netjes waren) lagen ipv papieren doekjes of zo'n eng blaasding stapeltjes echte handdoekjes.

Tevens was erg bekend dat ik een noten-pinda allergie heb en hier is op alle fronten rekening mee gehouden.

Als aperitief nam Mr DE gewoon water (erg drukke week gehad en hij was de bob ) en ik een heerlijke gekoelde rode port.

Het standaardmenu zag er als volgt uit, de suppletie waren natuurlijk een extra keuze maar die hebben we erbij genomen:

Suppletie: Kalfscarpaccio met een salade van rucola, een vinaigrette van basilicum, pijnboompitjes en een crouton van pecorino en noten. voor mij ipv de crouton flinterdunne gefrtuurde schorseneren.. absoluut heerlijk De gefrituurde schorseneren waren echt geweldig, de carpaccio flinterdun en zacht... eigenlijk gewoon heerlijk dus.

Dubbelgetrokken kalfsbouillon waarin ravioli van tomaat, met tuinkruiden en madeira. Fantastische sterke bouillon, niet te overheersend maar de touch van de madeira (die je er zelf in kon gooien, werd in een klein glaasje erbij gegeven ) was erg fijn. Erg lekker dus.

Rosé gebraden kalfslende met een saus van truffel en cognac, een pureetje van paksoi en spekjes, en een heerlijk groententaartje. Simpelweg verrukkelijk.

Suppletie: Kaasplankje: 4 verschillende kazen, druiven, ananas geserveerd met appelstroop en notenbrood. voor mij is terplekke wat ander brood gebakken Als kaasliefhebber is dit voor mij altijd goed maar het was specifiek erg fijn dat er speciaal brood bij gemaakt was..

Zoete creatie uit eigen patisserie: vers bosvruchtensorbetijs, chocomousse met verse munt en een advocaatpanacotta. Vooral het bosvruchtensorbetijs viel erg in de smaak, als ook de chocomousse met munt. Voor mij persoonlijk was de panacotta van advocaat wat minder aantrekkelijk.

Erbij heb ik wat glazen pinot blanc gedronken.

Mr De had een dubbele espresso toe en ik had nog genoeg aan mijn water.

Een nadeel van de avond, de carpaccio met noten was duidelijk al klaar want die van mij was zeker wat "verser" en duidelijk net gedaan.

Maar al met al zeker een geslaagde maaltijd in een ontzettend leuk en netjes restaurant en we gaan er zeker nog eens eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door DarkElf op 09-03-2008 00:20:54 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57255049
Zo'n leuk topic dit

@ Peri, eerst eten dan sterven
@ CF het kurhaus lijkt me zo'n bejaardenoord om in te lunchen
@ DE klinkt echt erg lekkah allemaal, leuke combi's
  zondag 9 maart 2008 @ 10:48:40 #120
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57258725
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:22 schreef golfer het volgende:
Onze ervaring met het uitgekozen restaurant voor de restaurantweek:
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
Beetje achterlijk hè, vragen of anderen kort hier hun belevenissen willen posten, zelf dan niet doen én ook nog eens commentaar geven als anderen daar wat van zeggen. Jammer hoor.
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 00:30 schreef golfer het volgende:
Plaatsen jullie trouwens allemaal even een korte recensie hier van de ervaringen van dat 25 euro menu?
Whatever I want.
pi_57258812
Of het nou in een link staat of dat ze het ook hiernaartoe kopiëren, wat maakt dat nou uit?
  zondag 9 maart 2008 @ 11:08:20 #122
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57258961
Als anderen ook de moeite nemen om een heel verhaal te tikken, is het wel zo netjes om zelf ook even je verhaal te posten. Al staat het al in een ander topic. Plus is het erg prettig voor een overzicht van restaurants waar deze week gegeten is -niet iedereen zit in heel CUL- en er is makkelijker te vergelijken. Het is geen moeite om even te c/p, net zo min als het de moeite is om het linkje hier te posten en voor anderen om er op te klikken.

Zeker als je er zelf wel om vraagt of anderen hier willen posten, en het zelf niet doen maar met een linkje aankomen, getuigt imo van een soort nare arrogantie.
Whatever I want.
pi_57259081
Okee, wat jij wilt.
  zondag 9 maart 2008 @ 11:39:51 #124
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_57259364
Ok! Woensdag dus gegeten bij LEDS in het Grand Winston Hotel in Rijswijk. Hele mooie lokatie, mooi aangekleed en niet het soort tent waar ik normaal uit eten zou gaan. Maar afijn, tijdens de restaurantweek kom je nog eens op plaatsen waar je normaal niet zou komen, dus op naar LEDS.

Ik weet niet precies wat we hebben gegeten (vergeet zulk soort dingen nu eenmaal) maar volgens mij was het dit ongeveer:
Trio van olijfijs, een gegrild cherrytomaatje en rauwe tonijn.
Voorgerecht was volgens mij Sint Jacobsmossel en Zeeuwse oester, rauw gepresenteerd met ganzenlever, zuurkool, artisjok en manzanilla sherry.
Tussendoor: erwtensoepje met 2 escargots.
Hoofgerecht: Gebakken zeetongfilet met linzen, schuim van pata negra en ik heb ook nog wat Iberico zwijn voorbij zien komen.
Nagerecht: Tuille van chocolade met Irish coffee schuim en hazelnotenijs

Was allemaal erg lekker, maar mijn hoogtepunt was toch echt het toetje. Sorry, chocolade en toetjesliefhebber!
  Moderator maandag 10 maart 2008 @ 07:52:53 #125
9859 crew  Karina
Woman
pi_57277675
Zaterdagavond in het kader van de restaurantweken bij Prins-Hgegeten.

Voor de gelegenheid had men maar een paar extra tafeltjes neergezet, dus iedereen zat een beetje op elkaar gepropt. Beetje een minpuntje, want zo groot is het niet. Wat mij verbaasde trouwens, omdat het er aan de buitenkant best wel groot uit ziet. Waarschijnlijk is er nog een aparte ruimte voor grote groepen.

Voor de restaurantweken was er een menu met voor elke gang 2 keuzes.
Vooraf had mijn vriend de tomatensoep, ikzelf had de salade caprese. De salade was lekker, maar niet geweldig, wat mozzarella, sla, tomaten en komkommer, dat was het dan. Mijn vriend vond de tomatensoep nogal pittig, ik vond het precies goed, kwestie van smaak.

Voor het hoofdgerecht had mijn vriend de tongfilet en ikzelf de gegrilde ribeye met zelfgemaakte kruidenboter. Erbij (gewoon op het bord, niet apart in schaaltjes) hadden we wat salade en gebakken aardappeltjes in de schil. De tongfilet was wat aan de flauwe kant, ribeye was erg lekker met een goede grilsmaak.

Als toetje was er appeltaart met ijs en slagroom. Dat was prima, maar daar kun je ook niet zoveel aan verprutsen

De bediening was goed en het tempo zat er goed in (misschien had er iets meer tijd tussen de gangen gekund). Muziek was niet te hard en niet te zacht en roken mocht nog.

Inclusief drankjes waren we toch nog 70 Euro kwijt, maar dat kwam omdat ik twee gin tonics had genomen en we hadden nog een espresso en een cappuccino na.

Al met al een geslaagde avond, behalve dan de opelkaar gepakte tafeltjes.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')