quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 16:35 schreef hannekethemaster het volgende:
link naar het vorige topic
Voor alle speciaalbierliefhebbers hier topic nr 2!
We kunnen het er inmiddels natuurlijk allemaal over eens zijn dat tot de lekkerste speciaalbieren in ieder geval:
- triple karmeliet
- pauwel kwak
- westmalle
- rochefort
- mardesous
gerekend mogen worden.
maar verder zijn er nog tal van speciaal biertjes die nog ontdekt moeten worden, dus heb je een lekker speciaalbiertje ontdekt, meldt t dan hier, dan kunnen wij ervan meegenieten!
Duchesse du bourgogne, hier in deventer bij de slijter en de plus markt.quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 16:47 schreef ursel het volgende:Duchesse du bourgogne..
Helaas niet overal even gemakkelijk te verkrijgen.
De Komar verkocht ze vroeger raargenoeg altijd wel, de Jumbo helaas niet meer.
Gelukkig weet ik wel mijn adresje ervoor in DH.
Overigens ben ik volgens mij een van de weinige die dit lekker vindt.
Andere biertje op eikenhouten vaten hebben vaak ook wel mijn voorkeur..
Grappig, verhaal kon ik nog niet.quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:10 schreef fiat126 het volgende:
[..]
Duchesse du bourgogne, hier in deventer bij de slijter en de plus markt.
Het is een zogenaamd 'spontaan gistend bier'
Het verhaal achter Duchesse du bourgogne is dat er was eens een barones die niet van wijn hield, maar bier drinken was voor het gewone volk. Dus heeft men voor haar speciaal Duchesse du bourgogne gebrouwen.
quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:17 schreef ursel het volgende:
[..]
Grappig, verhaal kon ik nog niet.
Tis idd wel een biertje dat een zeer aparte smaak heeft, misschien bijna geen bier meer te noemen..Die smaak kom je ook veel tegen bij andere bieren op eikenhouten vaten..
Wat vindt je er zelf van?
dat was dan ook de bedoeling voor de baronesquote:Tis idd wel een biertje dat een zeer aparte smaak heeft, misschien bijna geen bier meer te noemen
quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:21 schreef fiat126 het volgende:
[..]
Eigenlijk al die bieren, Geuze bieren
![]()
Old Speckled Henquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:27 schreef ursel het volgende:
[..]Van het weekend ff wat engelse bende proberen. Op aanraden Old Speckled Hen ff proberen..
![]()
![]()
quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:27 schreef rickybee het volgende:
groene duvel
Ho Ho, ik ken hem nog niet..quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:35 schreef fiat126 het volgende:
[..]
Old Speckled HenJe hebt wel smaak
![]()
Volgende stap: (let opquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:38 schreef ursel het volgende:
[..]
Ho Ho, ik ken hem nog niet..
Maar de kast staat idd voller met speciale bieren dan gewoon pils..
Met mijn verjaardag halen m'n vrienden altijd 2 dozen vol speciaal bier. Ze weten echt niet wat ze halen volgens mij, maar speciaal voor mij kijken ze wel wat niet standaard is..![]()
*jaloers* Na al de verhalen wil ik ondertussen ook eens een Westvleteren drinkenquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 17:32 schreef Garf het volgende:
Geeft mij maar een trappist Westvleteren 12..... mmmmm alleen jammer dat je daarvoor naar de abdij moet. Gelukkig zit die hier om de hoek.
Maar een achel drink ik ook graag en op de 3de plaats voor mij is een deugniet.
Weet je zeker dat het geen Barbar is?quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik heb ooit een bier op genaamd Barbaar. Dat was erg lekker maar slechts een bepaalde tijd van het jaar te koop weet iemand daar meer van?
Jep dat is hemquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:08 schreef fiat126 het volgende:
[..]
Weet je zeker dat het geen Barbar is?
Barbar
Bier met honingquote:
Ben het hier nog niet tegengekomen bij de slijter maar ik zag een paar adressen niet ver van de grens in Belgie. Binnenkort maar een keer die kant opquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:38 schreef fiat126 het volgende:
[..]
Bier met honingerrug lekker en volgens mij gewoon het hele jaar door te verkrijgen bij de slijter (iig bij de Mitra hier in Deventer)
Voor Barbar hoef je echt niet naar Belgie hoorquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ben het hier nog niet tegengekomen bij de slijter maar ik zag een paar adressen niet ver van de grens in Belgie. Binnenkort maar een keer die kant op
[plaagmode]Ze hebben het hier in m'n stamkroegquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ben het hier nog niet tegengekomen bij de slijter maar ik zag een paar adressen niet ver van de grens in Belgie. Binnenkort maar een keer die kant op
Waar haal jij het dan?quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 16:48 schreef Nembrionic het volgende:
Voor Barbar hoef je echt niet naar Belgie hoor
Bij iedere biespecialist. En hoogstwaarschijnlijk kan je lokale slijterij het gewoon bestellen voor je.quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 17:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waar haal jij het dan?
En Belgie is vanaf hier nog niet eens zo ver![]()
Duchessequote:Op vrijdag 19 oktober 2007 16:47 schreef ursel het volgende:Duchesse du bourgogne..
Helaas niet overal even gemakkelijk te verkrijgen.
Overigens ben ik volgens mij een van de weinige die dit lekker vindt.
Andere biertje op eikenhouten vaten hebben vaak ook wel mijn voorkeur..
Lijstje aanvult en op zoek gaat..quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 20:28 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
DuchesseIk hou wel van zuur bier, als het het zurige is wat je trekt denk ik dat je Rodenbach (en dan vooral de Grand Cru) en Cantillon ook wel lekker zult vinden, en je een goede kans hebt bij andere bieren die gelabeld zijn als oude kriek (moderne kriek is veel zoeter)
Als ik naar Rotterdam moet rijden voor dat Bier kan ik beter naar Belgie rijden ben ik snellerquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 19:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Bij iedere biespecialist. En hoogstwaarschijnlijk kan je lokale slijterij het gewoon bestellen voor je.
Maar in Rotterdam kun je naar De Man van Drank en nog enkele bierwinkels
quote:Op zondag 21 oktober 2007 13:50 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als ik naar Rotterdam moet rijden voor dat Bier kan ik beter naar Belgie rijden ben ik sneller
Daarnaast kom ik regelmatig in Belgie dus ik hoef er niet perse voor op en neer
dus...quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 18:49 schreef blessed19 het volgende:
barbar haal je erg makkelijk in bijv. een makro of een spesiaal biercafe. probeer anders een goede slijterij bij je in de buurt. wist je trouwens het hoofd van de brouwerij die o.a. barbar maakt een vrouw is? haar naam ben ik ff kwijt, kom ik morgen wel op terug
1x gedronken... wist je dat hefe gewoon een duitse naam is voor gist?quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 22:19 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik heb nu Paulaner Hefe-Weisbier. Weinig smaak, kleine pepersmaak in de afdronk, vrij snel weg. Ik zou er niet voor omrijden
quote:
Moet je eens Hommel bier en dde Zeezuiper proberen een vriend van mij komt uit Poperingen (wordt Hommel gebrouwen) en van hem heb ik dat weleens, dat vind ik ook wel lekker.quote:Op maandag 22 oktober 2007 11:37 schreef Blik het volgende:
[..]
Dit is toch geen speciaal bier. Is gewoon Aziatisch pils.
Ik heb afgelopen weekend maar een grote fles Chouffe gehaald bij Bert's Bierhuis in Utrecht. Heb ook een paar bok-biertjes gekocht. Maar het blijkt dat dat toch niet mijn smaak is. Helaas hadden ze niet de Chouffe Bok-bier, die is alleen op de tap te verkrijgen.
de bok-versie van de kabouter is geen officiele bok. hij is helaas niet gelagerd. desnietalltemin vind ik de leute bok wel aardig te drinken, net als de barbar.quote:Op maandag 22 oktober 2007 11:37 schreef Blik het volgende:
[..]
Dit is toch geen speciaal bier. Is gewoon Aziatisch pils.
Ik heb afgelopen weekend maar een grote fles Chouffe gehaald bij Bert's Bierhuis in Utrecht. Heb ook een paar bok-biertjes gekocht. Maar het blijkt dat dat toch niet mijn smaak is. Helaas hadden ze niet de Chouffe Bok-bier, die is alleen op de tap te verkrijgen.
al dat tjechisch bier is maar lafjes, tussen de 4-5% zit geen smaak aanquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 18:46 schreef dookiy het volgende:
Geen speciaalbier, wel heeeel lekker: Pilsner Urquell
quote:Op dinsdag 23 oktober 2007 07:49 schreef theKiD het volgende:
Ben er eigenlijk nog niet uit wat nu echt mijn -tot nu toe- lekkerste speciaal bier is..
La Trappe Trippel ZONDER grenadine!!!
Hé nog meer fansquote:Lang leve Cafe Kandinsky en Cafe buitenbeentje in Tilburg!!!
![]()
Het staat ook op de fles, maar toch een leuk weetjequote:Op maandag 22 oktober 2007 01:32 schreef blessed19 het volgende:
[..]
1x gedronken... wist je dat hefe gewoon een duitse naam is voor gist?
quote:Op woensdag 24 oktober 2007 13:01 schreef Chielus het volgende:
[..]
Heb nog nooit iemand Grenadine in een Tripel zien gooien, wel in een Dubbel...
[..]
Hé nog meer fans![]()
![]()
Probeer eens een echte Faro, wat ik je ergens anders al aanraadde.quote:Op maandag 29 oktober 2007 23:23 schreef borisz het volgende:
morgen langs de bierkoning in amsterdam, nog tips die ik mee kan nemen ?![]()
Tis wel lekker, maar niet superquote:Op maandag 29 oktober 2007 23:48 schreef Blik het volgende:
Valt me op dat bijna niemand Orval als lekker bier noemt. Terecht overigens, vind het bier echt niet te zuipen
Zoete meuk dusquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 12:22 schreef Mikkie het volgende:
Doe mij maar een lekker donker biertje:
- Hertog Jan Grand Prestige
- Grimbergen Optimo Bruno
- Kasteelbier bruin
- La Trappe Quadrupel
waar heb je die westvleteren gekocht en hoeveel heb je ervoor gelapt?quote:Op zondag 4 november 2007 13:15 schreef borisz het volgende:
Ik heb Orval meegenomen vandeweek![]()
van de week gekocht
st bernardus 12, grimbergen optimo bruno, grottenbier, westvleteren 8 en 12. Rochefort 6, 8, 10. Maredsous 6, 8, 10. en orval.
In Amsterdam danquote:Op zondag 4 november 2007 20:50 schreef blessed19 het volgende:
[..]
waar heb je die westvleteren gekocht en hoeveel heb je ervoor gelapt?
Ik heb inmiddels de faro's van Girardin en Boon wel eens gedronken (ook ooit die van Timmermans, maar dat was jaren geleden, dus de smaak staat me niet echt meer bij [waarschijnlijk niet authentiek lambiek-achtig]), maar ik vraag me nog steeds af of ik nu eigenlijk wel de echte smaak van faro ken. Beide smaakten ze best verschillend. Als ik het me goed herinner zat er in de Girardin caramel in plaats van kandijsuiker, en de Boon bevatte volgens mij naast suiker ook kunstmatige zoetstoffen. De Girardin vond ik nog het prettigste smaken. Misschien moet ik maar eens een oude lambiek kopen er zelf suiker in gooien. Maar dat vind ik aan de andere kant weer zonde van de lambiek, die ik op zich al zo lekker vindquote:Op maandag 29 oktober 2007 23:44 schreef Againzender het volgende:
Topic uit het oog verloren
[..]
Probeer eens een echte Faro, wat ik je ergens anders al aanraadde.
Tukkers halen nog wel es de e weg voor een n, maar in dit geval niet. Het is Huttenkloas en dit is hun sitequote:Op donderdag 8 november 2007 11:56 schreef Gesloten het volgende:
Heb in Enschede een keer Huttnkloas Landbier gedronken. Dat smaakte me zeer goed.
Kan er op internet verder niks over vinden.
tientje is een redelijke prijs voor een flesje westvleteren.quote:Op zondag 4 november 2007 23:23 schreef borisz het volgende:
9,95
Ik weet niet of ik genaaid ben, maar het is 'het beste bier ter wereld' toch ?
ik zit nu aan de Bav bock, ook best aardig:)quote:Op zaterdag 10 november 2007 22:29 schreef borisz het volgende:
Het was wel erg lekker bier hoor
net opgedronken
Vind je?quote:Op donderdag 8 november 2007 22:51 schreef blessed19 het volgende:
[..]
tientje is een redelijke prijs voor een flesje westvleteren.![]()
ik vind de wijn van de lidl soms best heel erg lekkerquote:Op dinsdag 13 november 2007 13:18 schreef borisz het volgende:
want goedkopere wijnen is voor sommigen direct bocht![]()
quote:Op dinsdag 13 november 2007 13:24 schreef Muck het volgende:
[..]
ik vind de wijn van de lidl soms best heel erg lekker
zo!
mee eens, heb het vandaag open gemaakt, niet echt lekker.quote:Op maandag 29 oktober 2007 23:48 schreef Blik het volgende:
Valt me op dat bijna niemand Orval als lekker bier noemt. Terecht overigens, vind het bier echt niet te zuipen
wij hebben het over speciaal bier geen AH pilsquote:Op dinsdag 25 december 2007 13:40 schreef MahirBurekovic het volgende:
Gister en eergister
[ afbeelding ]
![]()
![]()
![]()
wat is dan 'speciaal' bier? ik vind AH pilsener speciaalquote:Op dinsdag 25 december 2007 13:56 schreef borisz het volgende:
[..]
wij hebben het over speciaal bier geen AH pils
Speciaal bier is iig geen simpel pilsquote:Op dinsdag 25 december 2007 14:03 schreef MahirBurekovic het volgende:
[..]
wat is dan 'speciaal' bier? ik vind AH pilsener speciaal
beetje vage omschrijving. is boddington's 'speciaalbier'? en brand urtyp?quote:Op dinsdag 25 december 2007 14:10 schreef borisz het volgende:
[..]
Speciaal bier is iig geen simpel pils
speciaal bier zijn 'luxe' bieren zoals grimbergen, leffe, westmalle of merken die alleen maar bij speciale winkels verkrijgbaar zijn.
of de speciale bieren bijvoorbeeld grand prestige van hertog jan.
maar iig niet normale pilsners.
het is en blijft een vaag begrip ja.quote:Op dinsdag 25 december 2007 14:14 schreef MahirBurekovic het volgende:
[..]
beetje vage omschrijving. is boddington's 'speciaalbier'? en brand urtyp?
Is dat per flesje? Want dan ben je GENAAID... als je hem bij de abdij gaat halen was het 30 euro voor een hele bak ...quote:Op zondag 4 november 2007 23:23 schreef borisz het volgende:
9,95
Ik weet niet of ik genaaid ben, maar het is 'het beste bier ter wereld' toch ?
Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid, noch de tijd om naar westvleteren te gaan. En aangezien je het practisch alleen in de abdij kan kopen, veroorzaakt door de vraag - aanbod positie dat de flesjes los inderdaad gemiddeld 10 euro per stuk worden verkocht.quote:Op donderdag 10 januari 2008 10:25 schreef AcidBurner het volgende:
[..]
Is dat per flesje? Want dan ben je GENAAID... als je hem bij de abdij gaat halen was het 30 euro voor een hele bak ...
dus ja ;-) ... maar de voorraad is beperkt ... sinds het bier zo gehyped wordt kom ik er nog maar amper ... ik heb geen
zin om urenlang naar een betaallijn te moeten bellen voor een bakje bier ... maar goed 10 Euro per flesje is zottigheid.
West-Vleteren 10 is btw ook héééééééééééééééél lekker ... dat is wel blond bier ... drink ik in de zomer wel een paar
bakken van leeg
klopt. zet het maar op ebay, misschien dat je een paar krankzinnige amerikanen weet te strikken.quote:Op donderdag 10 januari 2008 13:09 schreef AcidBurner het volgende:
wow man..10 euro per flesje .... als jullie bereid zijn dat te betalen... dan begin ik wel voor mezelf ...
240 euro voor een bakje daét ik voor 33 euro gekocht heb ... mmm i smell a big profit
prima te drinken hoor, en in veel kroegen verkrijgbaarquote:Op woensdag 23 januari 2008 18:39 schreef tgs. het volgende:
[ afbeelding ]
gisteren voor het eerst gedronken. Heerlijk! Wie kent het?
Wat Againzender zegt..quote:Op woensdag 23 januari 2008 18:39 schreef tgs. het volgende:
[ afbeelding ]
gisteren voor het eerst gedronken. Heerlijk! Wie kent het?
quote:Op donderdag 24 januari 2008 02:54 schreef OFfSprngr het volgende:
Dit is trouwen eens uitermate geschikt topic om culinaire gerechten met bier bereid te maken aangezien de minder intelligente mensen altijd gelijk pilsner onder goed bier scharen en zoals wij alle weten is misschien een pilsje onder het uitgaan te drinken is heeft het gewoonweg simpel geen smaak (iig niet in zo ver als dat ECHT _BIER_ dat heeft.)
Ik heb wild nooit lekker gevonden en nu dat ik vegetariër ben heb ik er helemaal niets aan.quote:Op donderdag 24 januari 2008 02:57 schreef Mejoon het volgende:
[..]
![]()
Konijnendelen in gouden carolus gesmoord..voor iedereen die ooit een keer in Mechelen komt. Ga lekker eten naast de brouwerij van Gouden Carolus.
Ik zou me juist kunnen voorstellen dat een vegetariër minder moeite met wild vlees zou hebben, die beesten hebben tenslotte nog in de vrije natuur geleefd.quote:Op donderdag 24 januari 2008 05:56 schreef OFfSprngr het volgende:
[..]
Ik heb wild nooit lekker gevonden en nu dat ik vegetariër ben heb ik er helemaal niets aan.
Wees snel, het raakt op en wordt niet meer bijgemaakt binnenkort.quote:Op woensdag 23 januari 2008 18:55 schreef Aventura het volgende:
Ik had laatst een Straffe Hendrik van de tap. Die ging er wel in! Maar mijn favoriet blijft toch een Leffe Blond. Echte damesbiertjes vind ik[ afbeelding ]
Inderdaad. In het Westland/Rotterdam he?quote:Op donderdag 24 januari 2008 09:41 schreef kassenbouwer het volgende:
Strongbow, waar haal ik dat?
Allemaal wel leuk en aardig natuurlijk, maar Strongbow is geen bier
Van de site:quote:Op donderdag 24 januari 2008 09:52 schreef Acathla het volgende:
Als je ooit eens in Tilburg bent, is Kandinsky een echte aanrader. Veel (speciaal)bieren op fles, gezellige sfeer.
Straffe Hendrik? Is nog gewoon te krijgen in Brugge en omstreken. Heerlijk bier en als je in Brugge bent, is de brouwerij natuurlijk ook een aanrader. Een kennis van me brouwt in dit cafe verschillende soorten bier. Het is een zelfstandige brouwer, nog niet erg lang bezig maar schijnt (ik ben er nog niet geweest) een goed product af te leveren.quote:Op donderdag 24 januari 2008 07:00 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wees snel, het raakt op en wordt niet meer bijgemaakt binnenkort.
Of je leest mijn post nog eens aandachtig door. Binnenkortquote:Op donderdag 24 januari 2008 09:57 schreef Acathla het volgende:
[..]
Straffe Hendrik? Is nog gewoon te krijgen in Brugge en omstreken. Heerlijk bier en als je in Brugge bent, is de brouwerij natuurlijk ook een aanrader. Een kennis van me brouwt in dit cafe verschillende soorten bier. Het is een zelfstandige brouwer, nog niet erg lang bezig maar schijnt (ik ben er nog niet geweest) een goed product af te leveren.
Klik dan vooral niet op de link die ik in mijn vorige post heb gezet. Groede is West-Zeeuws Vlaanderen en dat is voor velen natuurlijk ook reserve-Belgie. Sterker nog, ik ben een reserve-Belg.quote:Op donderdag 24 januari 2008 09:56 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb altijd al gezegd dat het reservebelgen waren
Een mooi moment om om advies te vragenquote:Op vrijdag 25 januari 2008 11:54 schreef -Mellow- het volgende:
Even een tvp-tje.
Ik heb nog niks toe te voegen verder want ik heb de wondere wereld van bier nog maar pas leren lief te hebben.
ja ik lees rustig mee, en in tussentijd zal ik alle bieren drinken die ik tegenkom, tot ik genoeg weet om hier iets te meldenquote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een mooi moment om om advies te vragen
Klopt! in oktober was het heel erg slecht te leveren, echter nu leveren ze het allemaal weer probleemloos. Ik denk dat het misschien een bevlieging van de beste man was?quote:Op donderdag 24 januari 2008 10:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Of je leest mijn post nog eens aandachtig door. Binnenkort
Afgelopen Augustus heb ik tijdens het Brussels bierweekend even met de brouwer staan praten en het product gaat eruit.
Nee, ze leveren niet meer. Het is gestopt. Veel leveranciers kunnen het ook niet meer leveren.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:20 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Klopt! in oktober was het heel erg slecht te leveren, echter nu leveren ze het allemaal weer probleemloos. Ik denk dat het misschien een bevlieging van de beste man was?
quote:Op zondag 27 januari 2008 16:42 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, ze leveren niet meer. Het is gestopt. Veel leveranciers kunnen het ook niet meer leveren.
De slijter waar ik gisteren was had nét de laatsten verkocht en kon geen nieuwe meer krijgen.
De bierspecialist waar ik gisteren was beaamde het ook nog eens.
Ben je niet in de war met Hoegaarden?
quote:
Dat weet ik nietquote:Maar ik ga morgen dan maar snel langs mijn slijterij! volgens mij had hij nog een aantal 0,75 in geschenkverpakking (die gouden omhulsels)
Komt er wel een ander blondje voor in de plaats?
toevallig heb ik het daar gisteren nog met mijn vriend over gehad!quote:Op donderdag 31 januari 2008 11:24 schreef Nembrionic het volgende:
Zijn er hier trouwens zelfbrouwers? Ik ga deze week beginnen
leukquote:Op donderdag 31 januari 2008 15:30 schreef Nembrionic het volgende:
Ik zal mijn bevindingen posten maar het zal een paar maanden duren want het moet natuurlijk wel nagisten/rijpen
Leuke usernamequote:Op donderdag 31 januari 2008 15:10 schreef Orval het volgende:
Een biertopic![]()
maar het beste speciaalbiertje is toch echt Orval (kan ook moeilijk iets anders zeggen natuurtlijk)
Verder is jopen (uit haarlem) erg lekker. En ezelenbok uit heemskerk![]()
krijg dorst van dit topic
Ik heb het jaren gedaan, met wisselende resulaten (goed/niet goed) Ik heb toevallig er nog een gedronken uit 1995 (een donker bier), om te kijken of de leeftijd van het bier nou erg veel uit maakt en of het kan bederven, het was nog wel te drinken al zat er nagenoeg geen koolzuur meer in en schuimde het ook niet meer, eigenlijk geen bier meer dus.quote:Op donderdag 31 januari 2008 11:24 schreef Nembrionic het volgende:
Zijn er hier trouwens zelfbrouwers? Ik ga deze week beginnen
Ik dit dus:quote:Op zaterdag 2 februari 2008 18:49 schreef ursel het volgende:
Oud-collega van me was bezig met eigen installatie..
Zal eens informeren wat zijn status momenteel is.
Was dus niet zo'n kant en klaar setje, maar echt met installatie enzo bezig..
Mja, moest het alleen hebben van zijn grootse verhalen.. Misschien heeft hij ook wel zo'n setje, maar het klonk grootser..quote:Op zaterdag 2 februari 2008 18:56 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik dit dus:
[ afbeelding ]
Ik snap alleen niet wat eraan is?
Dat zou gemakkelijk kunnen. Maar ik zou zeggen: ga er eens langs en zie het zelf.quote:Op zaterdag 2 februari 2008 19:01 schreef ursel het volgende:
[..]
Mja, moest het alleen hebben van zijn grootse verhalen.. Misschien heeft hij ook wel zo'n setje, maar het klonk grootser..
Pierre Celis is de bedenker van Hoegaarden. Het Celis White recept is het recept wat vroeger de oude Hoegaarden was. Hij heeft de toko verkocht en mocht zelf niet meer het bier maken. De brouwerij heeft het destijds wat aangepast en Celis is naar Amerika vertrokken. Daar heeft 'ie het weer gemaakt onder de naam Celis White.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:09 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik ben nu een Celis White aan het drinken, gekocht bij de plaatselijke Super de boer. De brouwerij was opgericht door de man die Hoegaarden ook nieuw leven in heeft geblazen en het is dan ook, hoe verrassend, een witbier. Het is wat droger dan Hoegaarden en heeft ook aanmerkelijk minder citrussmaak waar een sterkere kruidensmaak tegenover staat
Dat dusquote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:28 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Pierre Celis is de bedenker van Hoegaarden. Het Celis White recept is het recept wat vroeger de oude Hoegaarden was. Hij heeft de toko verkocht en mocht zelf niet meer het bier maken. De brouwerij heeft het destijds wat aangepast en Celis is naar Amerika vertrokken. Daar heeft 'ie het weer gemaakt onder de naam Celis White.
Ik vind Hoegaarden ook iets lekkerder maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het gewend ben.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat dus. Overigens kan ik de aanpassingen van de brouwerij wel waarderen (ik heb liever Hoegaarden dus)
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietquote:Op maandag 28 januari 2008 05:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Dat weet ik niet
Ik vind het erg jammer want ik wilde nog even een lading kopen om aan iemand cadeau te doen dit weekend en toen ik hier las dat er nog mensen in staat waren ze te kopen had ik een lichte hoop dat er nog ergens een oude voorraad opengetrokken was. Maar helaas
Wellicht kun je de brouwerij mailen
barst, hoor het nu pasquote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
Nee en neequote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
OK, er is dus nog hoop, dank jequote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:14 schreef Chielus het volgende:
Liefmans Brouwerij is in December al failliet verklaard, begin februari is door de rechter bepaald dat de productie door mocht gaan omdat er voldoende belangstelling was op een overname. Begin deze maand heeft de rechter bepaald dat Duvel Moordgat de productie tijdelijk overneemt. Eind deze maand wordt bekend wie de zaak definitief overneemt. de oude eigenaren zij daar trouwens erg op tegen aangezien zij een doorstart willen maken. Wordt vervolgt dus. De merken van Liefmans zijn voorlopig nog niet verloren iig.
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dusquote:
Ik denk erin pissen en verkopen in Finland als Maredsous.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 15:08 schreef Chielus het volgende:
Wie weet wat Duvel ermee gaat doen....
Geeft niks, die vond ik toch niet zoquote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:30 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dus
Want dat was er onder het oude beleid al uit.
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan hehehehquote:Op dinsdag 13 november 2007 13:01 schreef blessed19 het volgende:
[quote]Op zondag 11 november 2007 14:03 schreef Nembrionic het volgende:
In mijn stamkroeg onlangs nog voor ¤7,80
Maar dat is nu op
Maar dat maakt niet uit. Een tientje voor een bier blijft absurd. En als je dat gaat ontekken dan is er echt iets mis met je
[/quote
Het is een kwestie van vraag een aanbod.Hoe heet jouw stamkroeg en waar zit ie overigens?
Weet je trouwens wat pas absurd is? 40 euro voor een fles wijn uitgeven.dat is pas absurd!
aaaah.... (beetje jaloers)quote:Op dinsdag 18 maart 2008 16:35 schreef AcidBurner het volgende:
[..]
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan heheheh![]()
nee ik verkoop ze niet .... en jongens 10 Euro is echt wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeeeeeeeel.
groetjes
een belgje met connecties
Paulaner en Reinaert heb ik gehad van dat lijstje. Reinaert weet ik niet heel veel meer van, maar ik dacht dat die Duvel-achtig was qua smaak. Paulaner is een beetje dezelfde stijl als Erdinger maar (als ik het goed heb, is alweer even geleden) heeft een beetje een peperig smaakjequote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:26 schreef borisz het volgende:
maar weer wat gehaald
een lijstje
- Benedict XVI
- Paulaner, hefe-weissbier
- de graal tripel
- einbecker, mai-ur-bock
- moinette blond
-reinaert, grand cru
bronquote:Bier is de algemene soortnaam voor dranken die gebruik maken van het brouwprocédé met gisting. Daarvan is “pils” de meest geproduceerde soort(meer dan drie kwart van de wereldproductie). Pils wordt genoemd naar de stad Pilsen in Tsjechië, vanwaar dit type blond bier oorspronkelijk afkomstig is.
Wat pils onderscheidt van andere biersoorten, is dat het een bier is van “lage gisting”, wat betekent dat de gisting gebeurt bij lage temperatuur. Soorten bier van “hoge gisting”, typisch voor Engelse bieren, worden gebrouwen met behulp van andere soorten gist. Daarnaast zijn er nog bieren met spontane gisting, waarbij andere grondstoffen worden gebruikt. Daartoe behoren heel wat typisch Belgische bieren zoals Lambic, Geuze, Kriek enz.
Zatte is zeker mijn favoriet van 't IJquote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Voor de Groningers (en wijde omstreken): speciaalbier is het best te halen bij de slijterij van Erp
Brouwerij 't IJ maakt prima bieren, en je kan ter plekke in een prima sfeer een biertje drinkenquote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Een paar maanden geleden op een vrijdagavond op excursie naar De Schaapskooi geweest en de brouwmeester gesproken die op een vrijdagmiddag/-avondborrel aan zijn eigen bier zat. Grote klasse die Witte Trapist. LIgt regelmatig in mijn koelkast (samen met Korenwolf).quote:Op zaterdag 15 maart 2008 00:55 schreef Nembrionic het volgende:
Witte Trappist vind ik ook erg lekker
Hier Gulpener en Alfa. Vond die van Alfa eigenlijk weinig bijzonders..quote:Op zondag 6 april 2008 10:06 schreef borisz het volgende:
[..]
Hertog Jan en Bavaria bokkies gedronken. HJ was lekkerder
Heb hier nu ook Alfa, is inderdaad niet erg bijzonder.quote:Op zondag 6 april 2008 11:10 schreef ursel het volgende:
[..]
Hier Gulpener en Alfa. Vond die van Alfa eigenlijk weinig bijzonders..
en nu de Bav, die smaakt beter.quote:Op zondag 6 april 2008 17:43 schreef Againzender het volgende:
[..]
Heb hier nu ook Alfa, is inderdaad niet erg bijzonder.
Die heb ik laatst kado gegeven aan iemand. De slijter om de hoek verkoopt ze. Ik ga um ook maar eens zelf proberen!quote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Voor de Groningers (en wijde omstreken): speciaalbier is het best te halen bij de slijterij van Erp
quote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
quote:Op maandag 28 april 2008 19:51 schreef piepster het volgende:
Ik hoorde dat de Liefmansbrouwerij failliet is. Dikke prutzooi.
Verder: wat zijn lekkere lentebiertjes? We hebben hier nu De Bierkelder en ik wil binnenkort eens gaan shoppen. Bieren die ik ken en lekker vind: Tongerlo Dubbel, Tripe Karmeliet, Wesmalle Tripel, Liefmans Goudenband. Wie kan dit lijstje aanvullen?
Dat wordt een proef-avondje..quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:27 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn eigen brouwsel staat sinds vanochtend 6uur lekker te gisten. Litertje of 20. Een tripel. Ben benieuw hoe het eindproduct wordt. Nu ruikt het lekker in ieder geval
Een verslagje volgt
Alleen als het goed smaakt natuurlijkquote:
Anders nemen we gewoon wat reserve biertjes mee..quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Alleen als het goed smaakt natuurlijk
Tripel Karmeliet, De Koninck en misschien Hoegaarden Grand Cru. Tenminste die vind ik lekkerquote:Op maandag 23 juni 2008 19:02 schreef JanusAnus het volgende:
Heb ik eindelijk het biertopic op fok gevonden! Ik wist dat er een moest zijn!
Weet niet zo heel veel van speciaalbier, maar ik dronk een tijdje geleden in Amsterdam wel eens wat speciaal bieren. Wat ik lekker vond:
- Hertog Jan Grand Prestige
- Westmalle Tripel
- Orval (wel ff wennen, maar toch wel erg lekker)
- Pauwel Kwak
- Chimay
En verder houd ik ook van wat minder ongebruikelijke bieren, Amstel bock en witbier (geen Wieckse)
Van wat ik verder gedronken heb herinner ik me niet zo veel (jammer eigenlijk), maar wat zouden jullie mij nog meer aanraden?
Toevallig, daar was ik gisteren nog naar op zoek voor een maat van me. Die was er helemaal gek van afgelopen september. Maar ik wist niet zeker of ze het hier hadden.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 15:32 schreef borisz het volgende:
leuk om te lezen
Ik ben even langs de bierkoning geweest en heb van alles wat meegenomen.
- Samuel Adams Boston Lager
Zou ik niet doen, bij die temperatuur heb je zo een melkzuurbacterie te pakken. Tenzij je een heel goed luchtfilter tussen je aquariumpompje hebt zitten, zou ik het afraden, een keer goed schudden en dan afdekken met watten of liever een waterslot op een rubberen stop.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 14:57 schreef Nembrionic het volgende:
Hier dus een kort verslagje.
Giststarter: Om het gist een zetje te geven maak je een giststarter. Dat is wat water met voeding waarin je het gist doet. Dat belucht je(zuurstof is goed voor gist) met een aquariumpompje. Dit duurt 24-48 uur.
In die tijd moet de gist zich lekker een paar keer verdubbelen. Goed warm wegzetten(graadje of 21-24)
[ afbeelding ]
het is natuurlijk ook een heel ander type 'witbier' dan Wiekse en Hoegaarden e.d., maar de Duitsers hebben inderdaad hele lekkere variantenquote:Op vrijdag 1 augustus 2008 16:33 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Ik ben meestal niet zo' n fan van witbier op terrasjes omdat ze hier vooral Wieckse Witte schenken en dat vind ik niks. Maar deze vind ik toch wel erg lekker.Nu moet ik alleen nog eens de glazen erbij hebben.
Hoe was de smaak??quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Alleen als het goed smaakt natuurlijk
Klopt. Hoegaarden vind ik nog wel te drinken trouwens, maar Erdinger is wel vele malen lekkerder.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 16:49 schreef Againzender het volgende:
[..]
het is natuurlijk ook een heel ander type 'witbier' dan Wiekse en Hoegaarden e.d., maar de Duitsers hebben inderdaad hele lekkere varianten
Had er al van gehoord en had maar in de winkel een paar flesjes gehaald. Smaakt inderdaad niet verkeerd.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 23:00 schreef Underdoggy het volgende:
Gister voor het eerst aan de hertog jan weizener gezeten, heeeerlijk halve liters op het terras wegslaan. Gaat er verdomd makkelijk in!
[ afbeelding ]
Ik vind die van Grolsch lekkerder.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 23:12 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Had er al van gehoord en had maar in de winkel een paar flesjes gehaald. Smaakt inderdaad niet verkeerd.
Die moet ik eens kopen.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 23:00 schreef Underdoggy het volgende:
Gister voor het eerst aan de hertog jan weizener gezeten, heeeerlijk halve liters op het terras wegslaan. Gaat er verdomd makkelijk in!
[ afbeelding ]
Die moet ik ook weer eens kopen. Die is inderdaad ook goed.quote:Op woensdag 6 augustus 2008 22:05 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik vind die van Grolsch lekkerder.
't is idd jammer dat het zo duur is. Rochefort 10 is het beste bier dat ik tot nu toe geproefd heb.quote:Op woensdag 6 augustus 2008 23:06 schreef Bier-Broeder-R het volgende:
Bier![]()
Sinds ik afgelopen jaar in Rochefort ben geweest ben ik helemaal weg van dat bier![]()
En dan vooral de 8.
Ik rij zelfs af en toe net over de grens van Belgie om daar Rochefort bier te halen aangezien het in NL bijna twee keer zo duur is...
Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 23:00 schreef Underdoggy het volgende:
Gister voor het eerst aan de hertog jan weizener gezeten, heeeerlijk halve liters op het terras wegslaan. Gaat er verdomd makkelijk in!
[ afbeelding ]
Weizenbier is Duits en dus gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, dat houdt in dat ze alleen granen, hop en water mogen gebruiken voor het bier en dus geen koriander, citroen e.d. zoals bij Nederlands witbier.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:29 schreef Aventura het volgende:
[..]
Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:
- Hertog Jan Weizener
- Franziskaner Weisse (aanrader; ook te koop bij AH)
- Weihenstephaner
- Schneider Weisse
- Paulaner
Komen alle in een prachtig hoog smal glas. Echt lekker!
Oh, leuk om te weten. Dat is dus het verschil. Geef mij de Duitse witjes maarquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 22:10 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Weizenbier is Duits en dus gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, dat houdt in dat ze alleen granen, hop en water mogen gebruiken voor het bier en dus geen koriander, citroen e.d. zoals bij Nederlands witbier.
quote:Weißbier ist ein obergäriges Bier, das in Deutschland mindestens zur Hälfte aus Weizenmalz hergestellt sein muss. Oft nennt man es einfach „Weizenbier“, „Weizen“, „Hefeweizen“ oder „Hefe“. Hauptsächlich in Bayern kommt – mit Ausnahme Frankens, der nördlichen Oberpfalz, Niederbayerns nördlich der Donau und Schwabens – der ältere, allgemeine Begriff Weißbier vor. Aus etymologischer Sicht leitet sich „Weizen“ von „weiß“ ab: „Weißbier“ ist sprachgeschichtlich ursprünglicher.
Weißbier hat in der Regel einen Stammwürzegehalt zwischen elf und 14 Prozent. Der Alkoholgehalt liegt normalerweise bei fünf bis sechs Volumenprozent (Abkürzung: %vol). Es gibt aber auch Weizenstarkbiere mit einem Stammwürzegehalt von bis zu 20 Prozent und einem Alkoholgehalt von über acht Volumenprozent. Weißbier hat – je nach Marke – einen Brennwert von circa 44 kcal pro 100 ml.
Jep, bij de bierkoning heb je ook Weizenersquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 22:16 schreef Aventura het volgende:
[..]
Oh, leuk om te weten. Dat is dus het verschil. Geef mij de Duitse witjes maar
Wieckse en Hoegaarden zijn dan ook wel de baggerbrouwsels onder de witbieren....quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:29 schreef Aventura het volgende:
[..]
Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:
- Hertog Jan Weizener
- Franziskaner Weisse (aanrader; ook te koop bij AH)
- Weihenstephaner
- Schneider Weisse
- Paulaner
Komen alle in een prachtig hoog smal glas. Echt lekker!
Dat ziet er interessant uit. Even kijken of ik wat mensen kan ronselen om heen te gaan.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
Gaat er nog iemand naar het Brussels bierweekend?
http://www.weekenddelabiere.be/
Wij zijn vorig jaar geweest en we gaan nu weer. Het hostel is al geboekt
Ja het is echt heel erg leukquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 13:05 schreef Weird- het volgende:
[..]
Dat ziet er interessant uit. Even kijken of ik wat mensen kan ronselen om heen te gaan.
De bierkaart op de website is die van 2007 helaas, die van dit jaar zie ik nergens.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 13:11 schreef Nembrionic het volgende:
Ik zie net dat Westvleteren er ook staat
Volgens mij wordt het alleen daar geschonken. Komt vaak wel uit de fles maar volgens mij worden die niet ongeopend verkocht zodat niet iedereen het daar in gaat slaan en ze zo door hun voorraad heen zijn. Als je zoiets wil dan moet je naar het Zythos bierfestival in Sint Niklaas.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 15:17 schreef Weird- het volgende:
[..]
De bierkaart op de website is die van 2007 helaas, die van dit jaar zie ik nergens.
Nog even een vraagje: alle bieren die er staan, is het ook mogelijk om er een paar flesjes van mee naar huis te nemen?
ìk zou graag een keertje gaan, maar ook dit jaar gaat dat niet lukken...quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
Gaat er nog iemand naar het Brussels bierweekend?
http://www.weekenddelabiere.be/
Wij zijn vorig jaar geweest en we gaan nu weer. Het hostel is al geboekt
Jammer, ik had graag een paar flesjes mee naar huis genomen. Toch ga ik even kijken denk ikquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 15:19 schreef Nembrionic het volgende:
Volgens mij wordt het alleen daar geschonken. Komt vaak wel uit de fles maar volgens mij worden die niet ongeopend verkocht zodat niet iedereen het daar in gaat slaan en ze zo door hun voorraad heen zijn. Als je zoiets wil dan moet je naar het Zythos bierfestival in Sint Niklaas.
Misschien hebben ze er gewoon daar citroensap door gedaan? Of misschien is het iets wat officieel geen bier is of zo? Ze hebben er ook dingen als Radler.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 11:26 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Dat wist ik helemaal niet. Wel grappig dat ik dan laatst in de kroeg een Erdinger weizen kreeg die enorm naar citroen smaakte, en dat die lui beweerden dat dat gewoon klopte.
Wat zou kunnen. Ik heb een keer van een barman gehoord of ergens gelezen dat tappils in Nederland nog wel es beter smaakt dan in België, omdat in Nederland de leidingen vaker schoon gemaakt (moeten) wordenquote:Op maandag 11 augustus 2008 00:21 schreef Nembrionic het volgende:
Of de leidingen waren niet schoon.
Is het niet gewoon overal gebruikelijk om de leidingen aan het eind van de avond door te spoelen? Ik heb een tijdje in een jongerencentrum gewerkt (meestal niet het toonbeeld van hygiëne) en daar moest dat in ieder geval wel. Het is ook een kleine moeite.quote:Op maandag 11 augustus 2008 23:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Wat zou kunnen. Ik heb een keer van een barman gehoord of ergens gelezen dat tappils in Nederland nog wel es beter smaakt dan in België, omdat in Nederland de leidingen vaker schoon gemaakt (moeten) worden
Er is verschil tussen doorspoelen en echt schoonmaken, net zoals er verschil zit tussen een bord afspoelen en het afwassenquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 21:18 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Is het niet gewoon overal gebruikelijk om de leidingen aan het eind van de avond door te spoelen? Ik heb een tijdje in een jongerencentrum gewerkt (meestal niet het toonbeeld van hygiëne) en daar moest dat in ieder geval wel. Het is ook een kleine moeite.
Wat overigens niet waar is volgens de Bierpassie die nu in de winkels ligt; ze hebben een steekproef gedaan en geen enkel cafe kwam er slecht uit.quote:Op maandag 11 augustus 2008 23:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Wat zou kunnen. Ik heb een keer van een barman gehoord of ergens gelezen dat tappils in Nederland nog wel es beter smaakt dan in België, omdat in Nederland de leidingen vaker schoon gemaakt (moeten) worden
St. Bernardusquote:Op donderdag 21 augustus 2008 11:06 schreef blessed19 het volgende:
Westvleteren had het een tijdje uitbesteed aan een brouwerij. die brouwerij maakt het nog steeds, maar dan met een kleine aanpassing op het recept.
Welke brouwerij/bieren spreken we hier over?
Ok mooi, die heb ik ook koud liggen voor morgenavond na het werkenquote:Op donderdag 21 augustus 2008 17:23 schreef Locusta het volgende:
Hertog Jan Weizener is goed te pruimen
wow! Daar ben ik vorig jaar stevig uit de bocht gegaanquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
Gaat er nog iemand naar het Brussels bierweekend?
http://www.weekenddelabiere.be/
Wij zijn vorig jaar geweest en we gaan nu weer. Het hostel is al geboekt
Die van mij zijn allemaal al opperdepopquote:Op donderdag 21 augustus 2008 20:04 schreef Radioheader het volgende:
Ok mooi, die heb ik ook koud liggen voor morgenavond na het werken
Ja die standhouders zijn echt tof. Altijd bereid een praatje te maken. Maar dat geldt voor iedereen daar.quote:Op donderdag 21 augustus 2008 21:22 schreef misteriks het volgende:
[..]
wow! Daar ben ik vorig jaar stevig uit de bocht gegaan![]()
Toevallig op de grote markt gesukkeld met een te enthousiaste vriend, nuchtere maag, veel te veel keuze en gezellige standhouders![]()
quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 12:17 schreef navigator het volgende:
Vorig weekend helemaal rot van 3 stuks Leffe 9. Geen echt kater maar wel kotsen de volgende ochtend. Ook al eens van 2 zware hoofdpijn gehad. Zeer verraderlijk bierte dus die ik niet meer zal kopen.
Ik ben geen groentje op het gebied van Belgische bieren, dit even ter info voor de potentiele grappenmakers.
Geen groentje zei ik toch..quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 12:26 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je echt zo'n groentje bent dan had het waarschijnlijk niet uitgemaakt welk sterk bier je gedronken had
Mènquote:
we hebben het hier over bier, geen ale..quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:17 schreef popolon het volgende:
Ik drink regelmatig lokaal gebrouwen pale ale. Wat een verademing als je dat vergelijkt met Grolsch, Heineken en andere goedkope slappe zooi.
Paar van mijn favorieten:
[ afbeelding ]
Bell's Pale Ale
[ afbeelding ]
Founders Dirty Bastard
Allebei een 9/10 op beeradvocate.com.
Je kunt ook navulbare kannen kopen bij de brouwerij, wat tegelijkertijd een kroeg is, en vers gebrouwen bier kopen.
En waarom moet jij huilen?quote:
NEE!quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:29 schreef popolon het volgende:
Ik zat me eigenlijk al af te vragen of er niet een speciaal bier/ale/whatever topic was.
Maar dus ale en aanverwanten is hier niet welkom?
*jaloers is*quote:Op vrijdag 5 september 2008 10:47 schreef Nembrionic het volgende:
Dit weekend mensen
http://www.weekenddelabiere.be/
Ik ga er straks heen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |