Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietquote:Op maandag 28 januari 2008 05:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Dat weet ik niet
Ik vind het erg jammer want ik wilde nog even een lading kopen om aan iemand cadeau te doen dit weekend en toen ik hier las dat er nog mensen in staat waren ze te kopen had ik een lichte hoop dat er nog ergens een oude voorraad opengetrokken was. Maar helaas
Wellicht kun je de brouwerij mailen
barst, hoor het nu pasquote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
Nee en neequote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
OK, er is dus nog hoop, dank jequote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:14 schreef Chielus het volgende:
Liefmans Brouwerij is in December al failliet verklaard, begin februari is door de rechter bepaald dat de productie door mocht gaan omdat er voldoende belangstelling was op een overname. Begin deze maand heeft de rechter bepaald dat Duvel Moordgat de productie tijdelijk overneemt. Eind deze maand wordt bekend wie de zaak definitief overneemt. de oude eigenaren zij daar trouwens erg op tegen aangezien zij een doorstart willen maken. Wordt vervolgt dus. De merken van Liefmans zijn voorlopig nog niet verloren iig.
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dusquote:
Ik denk erin pissen en verkopen in Finland als Maredsous.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 15:08 schreef Chielus het volgende:
Wie weet wat Duvel ermee gaat doen....
Geeft niks, die vond ik toch niet zoquote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:30 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dus
Want dat was er onder het oude beleid al uit.
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan hehehehquote:Op dinsdag 13 november 2007 13:01 schreef blessed19 het volgende:
[quote]Op zondag 11 november 2007 14:03 schreef Nembrionic het volgende:
In mijn stamkroeg onlangs nog voor ¤7,80
Maar dat is nu op
Maar dat maakt niet uit. Een tientje voor een bier blijft absurd. En als je dat gaat ontekken dan is er echt iets mis met je
[/quote
Het is een kwestie van vraag een aanbod.Hoe heet jouw stamkroeg en waar zit ie overigens?
Weet je trouwens wat pas absurd is? 40 euro voor een fles wijn uitgeven.dat is pas absurd!
aaaah.... (beetje jaloers)quote:Op dinsdag 18 maart 2008 16:35 schreef AcidBurner het volgende:
[..]
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan heheheh![]()
nee ik verkoop ze niet .... en jongens 10 Euro is echt wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeeeeeeeel.
groetjes
een belgje met connecties
Paulaner en Reinaert heb ik gehad van dat lijstje. Reinaert weet ik niet heel veel meer van, maar ik dacht dat die Duvel-achtig was qua smaak. Paulaner is een beetje dezelfde stijl als Erdinger maar (als ik het goed heb, is alweer even geleden) heeft een beetje een peperig smaakjequote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:26 schreef borisz het volgende:
maar weer wat gehaald
een lijstje
- Benedict XVI
- Paulaner, hefe-weissbier
- de graal tripel
- einbecker, mai-ur-bock
- moinette blond
-reinaert, grand cru
bronquote:Bier is de algemene soortnaam voor dranken die gebruik maken van het brouwprocédé met gisting. Daarvan is “pils” de meest geproduceerde soort(meer dan drie kwart van de wereldproductie). Pils wordt genoemd naar de stad Pilsen in Tsjechië, vanwaar dit type blond bier oorspronkelijk afkomstig is.
Wat pils onderscheidt van andere biersoorten, is dat het een bier is van “lage gisting”, wat betekent dat de gisting gebeurt bij lage temperatuur. Soorten bier van “hoge gisting”, typisch voor Engelse bieren, worden gebrouwen met behulp van andere soorten gist. Daarnaast zijn er nog bieren met spontane gisting, waarbij andere grondstoffen worden gebruikt. Daartoe behoren heel wat typisch Belgische bieren zoals Lambic, Geuze, Kriek enz.
Zatte is zeker mijn favoriet van 't IJquote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Voor de Groningers (en wijde omstreken): speciaalbier is het best te halen bij de slijterij van Erp
Brouwerij 't IJ maakt prima bieren, en je kan ter plekke in een prima sfeer een biertje drinkenquote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Een paar maanden geleden op een vrijdagavond op excursie naar De Schaapskooi geweest en de brouwmeester gesproken die op een vrijdagmiddag/-avondborrel aan zijn eigen bier zat. Grote klasse die Witte Trapist. LIgt regelmatig in mijn koelkast (samen met Korenwolf).quote:Op zaterdag 15 maart 2008 00:55 schreef Nembrionic het volgende:
Witte Trappist vind ik ook erg lekker
Hier Gulpener en Alfa. Vond die van Alfa eigenlijk weinig bijzonders..quote:Op zondag 6 april 2008 10:06 schreef borisz het volgende:
[..]
Hertog Jan en Bavaria bokkies gedronken. HJ was lekkerder
Heb hier nu ook Alfa, is inderdaad niet erg bijzonder.quote:Op zondag 6 april 2008 11:10 schreef ursel het volgende:
[..]
Hier Gulpener en Alfa. Vond die van Alfa eigenlijk weinig bijzonders..
en nu de Bav, die smaakt beter.quote:Op zondag 6 april 2008 17:43 schreef Againzender het volgende:
[..]
Heb hier nu ook Alfa, is inderdaad niet erg bijzonder.
Die heb ik laatst kado gegeven aan iemand. De slijter om de hoek verkoopt ze. Ik ga um ook maar eens zelf proberen!quote:Op zondag 30 maart 2008 17:10 schreef sigme het volgende:
Over bier versus pils:
Pils is wel bier, bier is geen pils.
[..]
bron
Nog niet genoemd, terwijl het toch heel lekker bier is:
[ afbeelding ]
Sowieso, brouwerij het IJ, altijd de moeite waard.
Voor de Groningers (en wijde omstreken): speciaalbier is het best te halen bij de slijterij van Erp
quote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
quote:Op maandag 28 april 2008 19:51 schreef piepster het volgende:
Ik hoorde dat de Liefmansbrouwerij failliet is. Dikke prutzooi.
Verder: wat zijn lekkere lentebiertjes? We hebben hier nu De Bierkelder en ik wil binnenkort eens gaan shoppen. Bieren die ik ken en lekker vind: Tongerlo Dubbel, Tripe Karmeliet, Wesmalle Tripel, Liefmans Goudenband. Wie kan dit lijstje aanvullen?
Dat wordt een proef-avondje..quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:27 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn eigen brouwsel staat sinds vanochtend 6uur lekker te gisten. Litertje of 20. Een tripel. Ben benieuw hoe het eindproduct wordt. Nu ruikt het lekker in ieder geval
Een verslagje volgt
Alleen als het goed smaakt natuurlijkquote:
Anders nemen we gewoon wat reserve biertjes mee..quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Alleen als het goed smaakt natuurlijk
Tripel Karmeliet, De Koninck en misschien Hoegaarden Grand Cru. Tenminste die vind ik lekkerquote:Op maandag 23 juni 2008 19:02 schreef JanusAnus het volgende:
Heb ik eindelijk het biertopic op fok gevonden! Ik wist dat er een moest zijn!
Weet niet zo heel veel van speciaalbier, maar ik dronk een tijdje geleden in Amsterdam wel eens wat speciaal bieren. Wat ik lekker vond:
- Hertog Jan Grand Prestige
- Westmalle Tripel
- Orval (wel ff wennen, maar toch wel erg lekker)
- Pauwel Kwak
- Chimay
En verder houd ik ook van wat minder ongebruikelijke bieren, Amstel bock en witbier (geen Wieckse)
Van wat ik verder gedronken heb herinner ik me niet zo veel (jammer eigenlijk), maar wat zouden jullie mij nog meer aanraden?
Toevallig, daar was ik gisteren nog naar op zoek voor een maat van me. Die was er helemaal gek van afgelopen september. Maar ik wist niet zeker of ze het hier hadden.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 15:32 schreef borisz het volgende:
leuk om te lezen
Ik ben even langs de bierkoning geweest en heb van alles wat meegenomen.
- Samuel Adams Boston Lager
Zou ik niet doen, bij die temperatuur heb je zo een melkzuurbacterie te pakken. Tenzij je een heel goed luchtfilter tussen je aquariumpompje hebt zitten, zou ik het afraden, een keer goed schudden en dan afdekken met watten of liever een waterslot op een rubberen stop.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 14:57 schreef Nembrionic het volgende:
Hier dus een kort verslagje.
Giststarter: Om het gist een zetje te geven maak je een giststarter. Dat is wat water met voeding waarin je het gist doet. Dat belucht je(zuurstof is goed voor gist) met een aquariumpompje. Dit duurt 24-48 uur.
In die tijd moet de gist zich lekker een paar keer verdubbelen. Goed warm wegzetten(graadje of 21-24)
[ afbeelding ]
het is natuurlijk ook een heel ander type 'witbier' dan Wiekse en Hoegaarden e.d., maar de Duitsers hebben inderdaad hele lekkere variantenquote:Op vrijdag 1 augustus 2008 16:33 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Ik ben meestal niet zo' n fan van witbier op terrasjes omdat ze hier vooral Wieckse Witte schenken en dat vind ik niks. Maar deze vind ik toch wel erg lekker.Nu moet ik alleen nog eens de glazen erbij hebben.
Hoe was de smaak??quote:Op donderdag 26 juni 2008 15:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Alleen als het goed smaakt natuurlijk
Klopt. Hoegaarden vind ik nog wel te drinken trouwens, maar Erdinger is wel vele malen lekkerder.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 16:49 schreef Againzender het volgende:
[..]
het is natuurlijk ook een heel ander type 'witbier' dan Wiekse en Hoegaarden e.d., maar de Duitsers hebben inderdaad hele lekkere varianten
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |