Nee, ze leveren niet meer. Het is gestopt. Veel leveranciers kunnen het ook niet meer leveren.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:20 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Klopt! in oktober was het heel erg slecht te leveren, echter nu leveren ze het allemaal weer probleemloos. Ik denk dat het misschien een bevlieging van de beste man was?
quote:Op zondag 27 januari 2008 16:42 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, ze leveren niet meer. Het is gestopt. Veel leveranciers kunnen het ook niet meer leveren.
De slijter waar ik gisteren was had nét de laatsten verkocht en kon geen nieuwe meer krijgen.
De bierspecialist waar ik gisteren was beaamde het ook nog eens.
Ben je niet in de war met Hoegaarden?
quote:
Dat weet ik nietquote:Maar ik ga morgen dan maar snel langs mijn slijterij! volgens mij had hij nog een aantal 0,75 in geschenkverpakking (die gouden omhulsels)
Komt er wel een ander blondje voor in de plaats?
toevallig heb ik het daar gisteren nog met mijn vriend over gehad!quote:Op donderdag 31 januari 2008 11:24 schreef Nembrionic het volgende:
Zijn er hier trouwens zelfbrouwers? Ik ga deze week beginnen
leukquote:Op donderdag 31 januari 2008 15:30 schreef Nembrionic het volgende:
Ik zal mijn bevindingen posten maar het zal een paar maanden duren want het moet natuurlijk wel nagisten/rijpen
Leuke usernamequote:Op donderdag 31 januari 2008 15:10 schreef Orval het volgende:
Een biertopic![]()
maar het beste speciaalbiertje is toch echt Orval (kan ook moeilijk iets anders zeggen natuurtlijk)
Verder is jopen (uit haarlem) erg lekker. En ezelenbok uit heemskerk![]()
krijg dorst van dit topic
Ik heb het jaren gedaan, met wisselende resulaten (goed/niet goed) Ik heb toevallig er nog een gedronken uit 1995 (een donker bier), om te kijken of de leeftijd van het bier nou erg veel uit maakt en of het kan bederven, het was nog wel te drinken al zat er nagenoeg geen koolzuur meer in en schuimde het ook niet meer, eigenlijk geen bier meer dus.quote:Op donderdag 31 januari 2008 11:24 schreef Nembrionic het volgende:
Zijn er hier trouwens zelfbrouwers? Ik ga deze week beginnen
Ik dit dus:quote:Op zaterdag 2 februari 2008 18:49 schreef ursel het volgende:
Oud-collega van me was bezig met eigen installatie..
Zal eens informeren wat zijn status momenteel is.
Was dus niet zo'n kant en klaar setje, maar echt met installatie enzo bezig..
Mja, moest het alleen hebben van zijn grootse verhalen.. Misschien heeft hij ook wel zo'n setje, maar het klonk grootser..quote:Op zaterdag 2 februari 2008 18:56 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik dit dus:
[ afbeelding ]
Ik snap alleen niet wat eraan is?
Dat zou gemakkelijk kunnen. Maar ik zou zeggen: ga er eens langs en zie het zelf.quote:Op zaterdag 2 februari 2008 19:01 schreef ursel het volgende:
[..]
Mja, moest het alleen hebben van zijn grootse verhalen.. Misschien heeft hij ook wel zo'n setje, maar het klonk grootser..
Pierre Celis is de bedenker van Hoegaarden. Het Celis White recept is het recept wat vroeger de oude Hoegaarden was. Hij heeft de toko verkocht en mocht zelf niet meer het bier maken. De brouwerij heeft het destijds wat aangepast en Celis is naar Amerika vertrokken. Daar heeft 'ie het weer gemaakt onder de naam Celis White.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:09 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik ben nu een Celis White aan het drinken, gekocht bij de plaatselijke Super de boer. De brouwerij was opgericht door de man die Hoegaarden ook nieuw leven in heeft geblazen en het is dan ook, hoe verrassend, een witbier. Het is wat droger dan Hoegaarden en heeft ook aanmerkelijk minder citrussmaak waar een sterkere kruidensmaak tegenover staat
Dat dusquote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:28 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Pierre Celis is de bedenker van Hoegaarden. Het Celis White recept is het recept wat vroeger de oude Hoegaarden was. Hij heeft de toko verkocht en mocht zelf niet meer het bier maken. De brouwerij heeft het destijds wat aangepast en Celis is naar Amerika vertrokken. Daar heeft 'ie het weer gemaakt onder de naam Celis White.
Ik vind Hoegaarden ook iets lekkerder maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het gewend ben.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat dus. Overigens kan ik de aanpassingen van de brouwerij wel waarderen (ik heb liever Hoegaarden dus)
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietquote:Op maandag 28 januari 2008 05:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Dat weet ik niet
Ik vind het erg jammer want ik wilde nog even een lading kopen om aan iemand cadeau te doen dit weekend en toen ik hier las dat er nog mensen in staat waren ze te kopen had ik een lichte hoop dat er nog ergens een oude voorraad opengetrokken was. Maar helaas
Wellicht kun je de brouwerij mailen
barst, hoor het nu pasquote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
Nee en neequote:Op zaterdag 15 maart 2008 02:40 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Wellicht wist je het allang, maar liefmans is faillietal zeker een aantal maanden! of weet jij misschien meer?
OK, er is dus nog hoop, dank jequote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:14 schreef Chielus het volgende:
Liefmans Brouwerij is in December al failliet verklaard, begin februari is door de rechter bepaald dat de productie door mocht gaan omdat er voldoende belangstelling was op een overname. Begin deze maand heeft de rechter bepaald dat Duvel Moordgat de productie tijdelijk overneemt. Eind deze maand wordt bekend wie de zaak definitief overneemt. de oude eigenaren zij daar trouwens erg op tegen aangezien zij een doorstart willen maken. Wordt vervolgt dus. De merken van Liefmans zijn voorlopig nog niet verloren iig.
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dusquote:
Ik denk erin pissen en verkopen in Finland als Maredsous.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 15:08 schreef Chielus het volgende:
Wie weet wat Duvel ermee gaat doen....
Geeft niks, die vond ik toch niet zoquote:Op dinsdag 18 maart 2008 14:30 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoop zeker, maar hoop op Straffe Hendrik niet dus
Want dat was er onder het oude beleid al uit.
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan hehehehquote:Op dinsdag 13 november 2007 13:01 schreef blessed19 het volgende:
[quote]Op zondag 11 november 2007 14:03 schreef Nembrionic het volgende:
In mijn stamkroeg onlangs nog voor ¤7,80
Maar dat is nu op
Maar dat maakt niet uit. Een tientje voor een bier blijft absurd. En als je dat gaat ontekken dan is er echt iets mis met je
[/quote
Het is een kwestie van vraag een aanbod.Hoe heet jouw stamkroeg en waar zit ie overigens?
Weet je trouwens wat pas absurd is? 40 euro voor een fles wijn uitgeven.dat is pas absurd!
aaaah.... (beetje jaloers)quote:Op dinsdag 18 maart 2008 16:35 schreef AcidBurner het volgende:
[..]
ik kan het niet laten het is sterker dan mezelf .... ik heb thuis nog 48 flesjes westvleteren 12 staan heheheh![]()
nee ik verkoop ze niet .... en jongens 10 Euro is echt wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeeeeeeeel.
groetjes
een belgje met connecties
Paulaner en Reinaert heb ik gehad van dat lijstje. Reinaert weet ik niet heel veel meer van, maar ik dacht dat die Duvel-achtig was qua smaak. Paulaner is een beetje dezelfde stijl als Erdinger maar (als ik het goed heb, is alweer even geleden) heeft een beetje een peperig smaakjequote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:26 schreef borisz het volgende:
maar weer wat gehaald
een lijstje
- Benedict XVI
- Paulaner, hefe-weissbier
- de graal tripel
- einbecker, mai-ur-bock
- moinette blond
-reinaert, grand cru
bronquote:Bier is de algemene soortnaam voor dranken die gebruik maken van het brouwprocédé met gisting. Daarvan is “pils” de meest geproduceerde soort(meer dan drie kwart van de wereldproductie). Pils wordt genoemd naar de stad Pilsen in Tsjechië, vanwaar dit type blond bier oorspronkelijk afkomstig is.
Wat pils onderscheidt van andere biersoorten, is dat het een bier is van “lage gisting”, wat betekent dat de gisting gebeurt bij lage temperatuur. Soorten bier van “hoge gisting”, typisch voor Engelse bieren, worden gebrouwen met behulp van andere soorten gist. Daarnaast zijn er nog bieren met spontane gisting, waarbij andere grondstoffen worden gebruikt. Daartoe behoren heel wat typisch Belgische bieren zoals Lambic, Geuze, Kriek enz.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |