abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 juni 2009 @ 18:26:15 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69747300
Kristallen betekenen dat er te weinig droge stof in je ijs zit (suiker, vet, eiwit, etc)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69747731
Ja oke, want droge stof is al vast en kan niet verder bevriezen maar gebeurt dat ook in een ijsmachine tijdens het draaien? Of alleen als je het daarna nog verder invriest?
  vrijdag 5 juni 2009 @ 19:16:36 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69748898
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 18:39 schreef grizegrijn het volgende:
Ja oke, want droge stof is al vast en kan niet verder bevriezen maar gebeurt dat ook in een ijsmachine tijdens het draaien? Of alleen als je het daarna nog verder invriest?
Wat is nu precies je vraag, want ik snap hem niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69749812
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is nu precies je vraag, want ik snap hem niet.
Ik vroeg of er ook kristallen in het ijs komen als je het gelijk uit de machine opeet, als het alleen van (volle) yoghurt en aardbeien gemaakt is, waar maar rond de 10% droge stof inzit. Of komen er alleen kristallen in als je het na het half uur draaien nog verder invriest in de diepvries?

Want ik ben toch van plan om het meteen op te eten.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 21:21:09 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69753698
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:42 schreef grizegrijn het volgende:

[..]

Ik vroeg of er ook kristallen in het ijs komen als je het gelijk uit de machine opeet, als het alleen van (volle) yoghurt en aardbeien gemaakt is, waar maar rond de 10% droge stof inzit. Of komen er alleen kristallen in als je het na het half uur draaien nog verder invriest in de diepvries?

Want ik ben toch van plan om het meteen op te eten.
Kristalvorming treed altijd op, maar hoe meer droge stof hoe kleiner de kristallen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69754285
Dan weet ik genoeg, ik waag het er gewoon op. Bedankt.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 22:23:30 #107
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_69755755
grizegrijn: ik weet niet of het beter gaat(qua kristallen) vers uit de machine dan daarna nog eens in de vriezer. Ik heb dat nog niet goed vergeleken. Wel een goeie test:ijs maken, beetje vers uit de machine eten, rest in de vriezer en ter vergelijking later eten. Ga ik proberen!

Vraagje aan Pietverdriet: ik ging ervan uit dat room/volle melk vet is en dus geen kristallen maar dat is natuurlijk vloeibaar/vocht dus kristallen. Ik geef zelf het antwoord al
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 6 juni 2009 @ 08:57:32 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69762840
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 22:23 schreef mmascha het volgende:
grizegrijn: ik weet niet of het beter gaat(qua kristallen) vers uit de machine dan daarna nog eens in de vriezer. Ik heb dat nog niet goed vergeleken. Wel een goeie test:ijs maken, beetje vers uit de machine eten, rest in de vriezer en ter vergelijking later eten. Ga ik proberen!

Vraagje aan Pietverdriet: ik ging ervan uit dat room/volle melk vet is en dus geen kristallen maar dat is natuurlijk vloeibaar/vocht dus kristallen. Ik geef zelf het antwoord al
volle melk alleen bevat niet genoeg droge stof om voor kleine kristallen te zorgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69778975
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:15 schreef LieLie het volgende:
Overigens meteen een tip voor heerlijk citroenijs:

Australian Lemon kruiden van Herbs n Spices.

Waren laats bij iemand die dat gebruikte om citroenijs te maken, en dat smaakte echt goed. Niet als afwasmiddel.
Waar haal je dat dan LieLie?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69790571
Ik heb het via een delicatessenzaakje hier in de buurt.. Op internet heb ik het nog niet gevonden.
Maar er staan wel een aantal verkooppunten op de site:

http://www.herbsnspices.nl/betalingsmogelijkheden.php

Ah, had ook niet erg gezocht naar internetverkoop
http://www.smaakplaza.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=113&category_id=12&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=4&vmcchk=1&Itemid=4
pi_69791013
thanks! Ga eens hier in de buurt neuzen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69791108
Vanavond eens kersenijs maken Dook net een pot ontpitte kersen op die anders toch de bak in gaan
Heb ook aalbessen gespot, geen idee of die ook bruikbaar zijn.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69791209
Oe, ik ben dol op kersen!

Maar laatst had ik een soort kersenmousse gemaakt, en ik kreeg de kersen niet mooi gepureerd.. leken nog een soort draadjes door te zitten..

Hoe maak jij kersenijs?
pi_69791404
Ga ze in de blender mikken en daar de overige ingredienten bij (recept ligt in de net gedweilde keuken) maar denk dat je die draadjes altijd een beetje houdt hoor dat heb ik met mango ijs ook.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69791625
Mango ijs, klinkt ook al lekker!

Ik verheug me er nu al op!
Heb nu besloten dat er sowieso een ijsmachine komt
  zondag 7 juni 2009 @ 13:41:20 #116
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_69792434
ijsmachine mmm toch maar een halen dan (blender kan toch wel vervangen worden door een staafmixer he )
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_69792694
Iemand die hier ervaring mee heeft?

http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/aigger/kim5707a/286001/

Hoeveel ruimte neem dit in beslag in de diepvries bijvoorbeeld?
pi_69794439
quote:
Op zondag 7 juni 2009 13:49 schreef LieLie het volgende:
Iemand die hier ervaring mee heeft?

http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/aigger/kim5707a/286001/

Hoeveel ruimte neem dit in beslag in de diepvries bijvoorbeeld?
De IJsmachine

pi_69795460
Ah

Maar dan dus nog de ruimte in de diepvries?
pi_69803954
quote:
Op zondag 7 juni 2009 12:58 schreef LieLie het volgende:
Oe, ik ben dol op kersen!

Maar laatst had ik een soort kersenmousse gemaakt, en ik kreeg de kersen niet mooi gepureerd.. leken nog een soort draadjes door te zitten..

Hoe maak jij kersenijs?
Kersen (ontpit op sap in dit geval) 350 gr.
Sap afgieten en in pannetje doen met een beetje suiker (naar eigen smaak wij zijn geen zoetekauwen dus 1 eetlepel is de max hier) licht verwarmen.
Eiwitten stijf kloppen van 2 eieren (ik vind het altijd wel erg zonde van dat eigeel).
Kersen met sap halve citroen in blender fijnmalen.
Eiwitten erbij en ondertussen 50ml slagroom lichtjes kloppen met een zakje vanillesuiker erdoor.
Niet stijf laten worden en in de blender erbij.
Dan nog twee eetlepels max melk erbij (halfvolle).
Omdat ik geen kirsch had een scheutje rum (1 el) erbij gedaan smaakt erg lekker!
Nu staat het nog in de ijsmachine, precies genoeg voor 2 bolletjes pp.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69804038
quote:
Op zondag 7 juni 2009 15:20 schreef LieLie het volgende:
Ah

Maar dan dus nog de ruimte in de diepvries?
Geen idee bij die machine maar bij de Philips variant 30 cm diameter en 10 cm hoog.
Past in ons kleinste laadje onderin de vriezer.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69805043
Dank voor de info! Zowel ijs als diepvriesruimte
pi_69805743
quote:
Op zondag 7 juni 2009 20:11 schreef LieLie het volgende:
Dank voor de info! Zowel ijs als diepvriesruimte
Graag gedaan hoor..zie je recepten wel komen
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69808296
Hoe was het kersenijs?

(ik ga dat zeker een keer maken! en dan met een stukje brownie erbij! kers+chocola= )
pi_69808647
Heerlijk!!! Geen draadjes ook..
Tsja choco kun je er ook door doen..(pure choco in ministukjes).
Vriendlief lust het hier niet en had geen zin in half leegscheppen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69820167
Geregeld
pi_69831191
Geregeld?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69831381
Is het niet lastig schoon te maken zo'n ijsmachine?

Dat je het uit elkaar moet halen en alle onderdelen moet afwassen?
pi_69831838
De mijne (philips) helemaal niet..
Is gewoon een grote kom in feite waar je het eerst het ijselement en dan het roerstuk in zet.
Vervolens het deksel met de motor erop zetten (die je dus niet moet afwassen) en de ingredienten erin gieten.
Als je het ijs eruit hebt moet je het koelelement en het draaistuk afwassen en de kom uitspoelen.
5 minuten werk.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69831894
quote:
Op zondag 19 april 2009 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb inmiddels een andere ijsmachine als in de OP.
[ afbeelding ]

Het valt me op bij de Gaggia die ik heb dat als je daar de ijsmassa die je erin doet de machine niet meer dan halfvol moet doen, als je dit doet krijgt de machine het voor elkaar (tenminste bij het sorbet ijs) veel lucht in de massa te kneden waardoor het ijs wat schuimig wordt waardoor het zacht en soepel is, en niet zo koud lijkt.

Les dus bij thuismachines, kleine porties, net als biij frituren.
Hoe bevalt deze machine na een maand of 2? Ben zelf die philips een beetje zat mijn zijn koelelement, al zijn er liters prima ijs uit gekomen. Hoeveel is die halve bak waarover je praat, hoe luidruchtig is deze machine en hoe makkelijk is deze schoon te maken?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_69832047
quote:
Op maandag 8 juni 2009 17:42 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Hoe bevalt deze machine na een maand of 2? Ben zelf die philips een beetje zat mijn zijn koelelement, al zijn er liters prima ijs uit gekomen. Hoeveel is die halve bak waarover je praat, hoe luidruchtig is deze machine en hoe makkelijk is deze schoon te maken?
Wat is er mis met de Philips??
Hij is wel wat luidruchtig idd.
De Gaggia is echt de koning onder de ijsmachines
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69832161
quote:
Op maandag 8 juni 2009 17:47 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Wat is er mis met de Philips??
Hij is wel wat luidruchtig idd.
De Gaggia is echt de koning onder de ijsmachines
Ik ben dat vries element zat. Soms wil ik wat anders proberen qua smaak of ingredient en als het resultaat niet goed (genoeg) is, kan een volgende poging pas na 24 tot 48 uur erna plaatsvinden. Een extra vrieselement is ook redelijk aan de prijs en neemt weer meer ruimte in, al is dat bij mij niet zo'n probleem opzich. Verder een prima apparaat overigens...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_69833114
quote:
Op maandag 8 juni 2009 17:22 schreef Ml-etje het volgende:
Geregeld?
Ik heb een ijsmachine
  maandag 8 juni 2009 @ 18:32:01 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69833555
quote:
Op maandag 8 juni 2009 17:42 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Hoe bevalt deze machine na een maand of 2? Ben zelf die philips een beetje zat mijn zijn koelelement, al zijn er liters prima ijs uit gekomen. Hoeveel is die halve bak waarover je praat, hoe luidruchtig is deze machine en hoe makkelijk is deze schoon te maken?
Hij is makkelijk schoon te maken, maar hij maakt wat herrie. Ben bijzonder tevreden over het ijs! Een halve bak is voldoende voor 4 personen om ijs te eten.
De structuur is erg mooi (van het ijs) en het grote voordeel is dat je in de zomer iedere dag ijs kan maken als je dat wilt, zonder die ellende met een koel-element in te vriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69967743
Euhm... Wat als je in een citroenroomijsrecept 3 hele eieren mikt, in plaats van de dooiers?

Haha, het is nu afgekoeld, en mij wel duidelijk... Ik haal nog wel een bakje aardbeien

[ Bericht 33% gewijzigd door LieLie op 12-06-2009 12:17:30 ]
  vrijdag 12 juni 2009 @ 12:48:42 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69969445
Citroenijs kan je veel beter als een sorbet maken.
- Sap van 3 citroenen
- 225 gram suiker
- 4 dl water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69969756
Dank voor de tip!
pi_69981500
Oe!

Ik heb mijn eerste ijs gemaakt! (na het eerste mengsel te hebben verpest )

Recept van internet, zal zo even de link zoeken..

300 gram aardbeien, 110 gram suiker en 225 gram yoghurt..

Heerlijk!!!

Edit: http://keukenhelden.nl/jo(...)ghurt_ijs/?item=7018
  vrijdag 12 juni 2009 @ 19:01:40 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69981537
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:00 schreef LieLie het volgende:
Oe!

Ik heb mijn eerste ijs gemaakt! (na het eerste mengsel te hebben verpest )

Recept van internet, zal zo even de link zoeken..

300 gram aardbeien, 110 gram suiker en 225 gram yoghurt..

Heerlijk!!!
Probeer het eens met wat minder suiker en zonder de joghurt, je weet niet wat je proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69981582
Oh, maar ik vind een beetje romig van de yoghurt juist wel heel lekker!
pi_69981622
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer het eens met wat minder suiker en zonder de joghurt, je weet niet wat je proeft.
Toevallig net weer gemaakt (en opgegeten). Heerlijk zoete aardbeien, slechts een heel klein beetje suiker, wat achteraf niet eens nodig was qua smaak...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 12 juni 2009 @ 19:05:41 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69981646
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:03 schreef LieLie het volgende:
Oh, maar ik vind een beetje romig van de yoghurt juist wel heel lekker!
Dat kan, maar het onderdrukt de smaak van de aardbeien. Aardbeien zijn een van de weinige fruit die als je er sorbet van maakt ze nog sterker gaan smaken. Bosbessen bijvoorbeeld verliezen hun smaak als je er ijs van maakt vrijwel geheel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 juni 2009 @ 19:07:12 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69981689
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:04 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Toevallig net weer gemaakt (en opgegeten). Heerlijk zoete aardbeien, slechts een heel klein beetje suiker, wat achteraf niet eens nodig was qua smaak...
Suiker gebruik je ook om de structuur te verbeteren.
Als je het te zoet vind kan je ook druivensuiker gebruiken, die is ca 60% zo zoet als kristal suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69981823
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan, maar het onderdrukt de smaak van de aardbeien. Aardbeien zijn een van de weinige fruit die als je er sorbet van maakt ze nog sterker gaan smaken. Bosbessen bijvoorbeeld verliezen hun smaak als je er ijs van maakt vrijwel geheel.
Oké, gaan we een keer proberen!
  vrijdag 12 juni 2009 @ 19:15:31 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69981972
Sowieso is Sorbetijs een aanrader, het is gezond (het is fruit met wat extra suiker) en lekker. Als je mengsorbets maakt ( bv sap van een sinaasappel en een banaan) hoeft er voor de structuur nog maar nauwelijks suiker bij. De manier om iedereen aan meer fruit te krijgen. Fruit toe is voor kids saai, maar zelfgemaak sorbetijs in natuurlijk tha bomb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69982288
Trouwens, in Italie heb ik vorig jaar watermeloenijs gehad.
Dat was heel lekker fris..
Maar kan ik dat ook op die manier maken? Of is het daarvoor te waterig?
  vrijdag 12 juni 2009 @ 19:32:56 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69982597
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:24 schreef LieLie het volgende:
Trouwens, in Italie heb ik vorig jaar watermeloenijs gehad.
Dat was heel lekker fris..
Maar kan ik dat ook op die manier maken? Of is het daarvoor te waterig?
Heb ik nog niet gemaakt, maar je kan het proberen,
Lijkt me wel iets wat je een aantal maal moet proberen voor het goed lukt (hoeveelheid suiker)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69982747
Oké, gaan we gewoon een keer testen en anders heb je altijd nog koude watermeloen puree

Nog een vraagje: Voor ben and jerry's achtige dingen.
Is het dan slim om gewoon een roomijsbasis te maken, en daar aan het einde nog het een en ander door te gooien? Tijdens het draaien nog, of daarna?
pi_69982860
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso is Sorbetijs een aanrader, het is gezond (het is fruit met wat extra suiker) en lekker. Als je mengsorbets maakt ( bv sap van een sinaasappel en een banaan) hoeft er voor de structuur nog maar nauwelijks suiker bij. De manier om iedereen aan meer fruit te krijgen. Fruit toe is voor kids saai, maar zelfgemaak sorbetijs in natuurlijk tha bomb.
Zonder suiker is niet mogelijk?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69984659
De suiker is voor de structuur zo te lezen.. Maar wat er dan mis is met de structuur zonder suiker is mij ook nog niet duidelijk..

Misschien zit er dan teveel water in en wordt het te hard? (beetje gecrusht waterijs zeg maar?)
pi_69985077
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suiker gebruik je ook om de structuur te verbeteren.
Als je het te zoet vind kan je ook druivensuiker gebruiken, die is ca 60% zo zoet als kristal suiker.
Weet ik, vandaar dat het er ook in zat, maar qua smaak (zoetigheid) had het ook niet gehoeven, iets wat ik zonder goede groenteman in de buurt helaas niet zo vaak tegenkom
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:36 schreef LieLie het volgende:
Oké, gaan we gewoon een keer testen en anders heb je altijd nog koude watermeloen puree

Nog een vraagje: Voor ben and jerry's achtige dingen.
Is het dan slim om gewoon een roomijsbasis te maken, en daar aan het einde nog het een en ander door te gooien? Tijdens het draaien nog, of daarna?
Als je het er te vroeg in doet, lost het vrij snel op. Zo wordt je M&M ijs een grijze massa (alsnog wel lekker, maar de kleur was niet om aan te zien en de M&M's zag je uiteraard niet meer terug)
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 20:32 schreef LieLie het volgende:
De suiker is voor de structuur zo te lezen.. Maar wat er dan mis is met de structuur zonder suiker is mij ook nog niet duidelijk..

Misschien zit er dan teveel water in en wordt het te hard? (beetje gecrusht waterijs zeg maar?)
Ijs is een vrij complex samenspel van ingredienten. Voor zover ik weet is het grootste nut van suiker dat het het vriespunt van water verlaagd. Als je een je ijsmix (met water) wilt bevriezen, dan zorgt het opgeloste suiker voor een lager vriespunt dan "normaal" water. Zodra het water toch bevriest, wordt de concentratie suiker in de oplossing steeds sterker (er blijft immers steeds minder vloeibaar water over), waardoor het vriespunt van die oplossing nog meer daalt. Zelfs bij een temperatuur van -18 graden (ijs wat in een gemiddelde vriezer ligt) is er nog een groot deel van het water niet bevroren omdat dit zo veel suiker bevat dat het vriespunt nog lager ligt. Dit zorgt ervoor dat je dat ijs toch nog kunt scheppen en zorgt voor een prettig gevoel in je mond (zacht, smeltend).

Daarnaast zorgt suiker er dacht ik ook voor dat de ijskristallen klein blijven, waardoor je een beter ijs krijgt (geen "korreltjes")

[ Bericht 22% gewijzigd door The_stranger op 12-06-2009 20:56:32 ]
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_69985410
Oké, sowieso aan het einde erdoor dus.. Maar zeg je dan: aan het einde,als het bijna klaar is in de machine. Of als de machine klaar is deksel eraf en dan er door roeren en serveren?
pi_69985551
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 20:58 schreef LieLie het volgende:
Oké, sowieso aan het einde erdoor dus.. Maar zeg je dan: aan het einde,als het bijna klaar is in de machine. Of als de machine klaar is deksel eraf en dan er door roeren en serveren?
Ligt eraan wat je toevoegt. Harde dingen zoals M&M's heb ik al draaiend erin gedaan, scheelt jou weer roeren en ik heb het idee dat het dan beter gemengd wordt.
Als je bijvoorbeeld chocola er doorheen wilt menger (straciatella), dan vond ik het makkelijker om chocola te smelten en dan met een lepel erover heen te gieten terwijl je zelf roert, omdat het anders zo snel weer oplost in het ijs.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_69985751
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 21:03 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je toevoegt. Harde dingen zoals M&M's heb ik al draaiend erin gedaan, scheelt jou weer roeren en ik heb het idee dat het dan beter gemengd wordt.
Als je bijvoorbeeld chocola er doorheen wilt menger (straciatella), dan vond ik het makkelijker om chocola te smelten en dan met een lepel erover heen te gieten terwijl je zelf roert, omdat het anders zo snel weer oplost in het ijs.
Stukken kers en chocola? (als in Cherry Garcia ijs van Ben en Jerry's wat ik nog nooit heb gehad maar me zo lekker lijkt omdat ik hou van chocola en kers samen )
pi_69985844
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 21:09 schreef LieLie het volgende:

[..]

Stukken kers en chocola? (als in Cherry Garcia ijs van Ben en Jerry's wat ik nog nooit heb gehad maar me zo lekker lijkt omdat ik hou van chocola en kers samen )
Als je zelf roert kan er niets mis gaan, behalve dat het mogelijk niet zo goed mengt, dus probeer het gewoon Is het toch niet goed genoeg, probeer het dan met de machine zelf (of andersom) Een minuut of 2,3 in de machine lost het chocola niet op denk ik, en die kersen blijven ook nog wel redelijk intact.

Je brengt me wel op een idee, heb nog een handje kersen liggen
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 12 juni 2009 @ 23:23:19 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69989824
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 19:39 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Zonder suiker is niet mogelijk?
het gaat om droge stof, als je te weinig droge stof hebt worden je ijskristallen te groot. Je kan ook eiwit of vetten nemen ipv suikers.

In de industrie heeft men een andere truuk, lucht in het ijs brengen, iets wat je thuis niet gaat lukken. De voormalige premier van de UK Margareth Thatcher, heeft toen ze nog niet in de politiek zat een methode ontwikkeld om de helft van het volume van ijs uit lucht te laten bestaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 juni 2009 @ 23:25:08 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69989888
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 21:03 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je toevoegt. Harde dingen zoals M&M's heb ik al draaiend erin gedaan, scheelt jou weer roeren en ik heb het idee dat het dan beter gemengd wordt.
Als je bijvoorbeeld chocola er doorheen wilt menger (straciatella), dan vond ik het makkelijker om chocola te smelten en dan met een lepel erover heen te gieten terwijl je zelf roert, omdat het anders zo snel weer oplost in het ijs.
Als je gesmolten chocolade in ijjs roert, wil je niet dat het oplost, maar dat het dunne knapperige laagjes vormt, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69991536
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je gesmolten chocolade in ijjs roert, wil je niet dat het oplost, maar dat het dunne knapperige laagjes vormt, toch?
Correct, vandaar dat ik dat er zelf maar doorroer, en niet doe terwijl de machine draait, want dan zijn ze vrij snel weg...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_69995500
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

het gaat om droge stof, als je te weinig droge stof hebt worden je ijskristallen te groot. Je kan ook eiwit of vetten nemen ipv suikers.

In de industrie heeft men een andere truuk, lucht in het ijs brengen, iets wat je thuis niet gaat lukken. De voormalige premier van de UK Margareth Thatcher, heeft toen ze nog niet in de politiek zat een methode ontwikkeld om de helft van het volume van ijs uit lucht te laten bestaan.
Hmm ja dat heb je al een keer verteld zag ik gisteravond.
Echt heel gezond zit er dus niet in.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70004988
weet iemand nog een goed boek of website met leuke/lekkere/verrassende recepten?
  zaterdag 13 juni 2009 @ 18:23:11 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70006467
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 juni 2009 @ 23:08:32 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70009693
Vanavond uit luiheid een smoothie in de ijsmachine gegooid, Framboos Appel van Aldi-Sued, werd een lekker ijsje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70182260
Morgen maar eens kersenijs maken met verse kersen (zal dat lekker kliederen).
Verder op de verlanglijst; stratiatella (tips?) en de aardbeien uit vries opmaken.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70189573
quote:
Op vrijdag 19 juni 2009 22:48 schreef Ml-etje het volgende:
Verder op de verlanglijst; stratiatella (tips?)
Wat ik het lekkerste resultaat vond was gewoon lekker vanille ijs maken en daarnaast pure chocola smelten. Zodra het ijs klaar is met een lepel de gesmolten chocola over het ijs gieten en met een andere lepel voorzichtig roeren. Hierdoor krijg je dunne sliertjes en plekjes chocola, maar geen grote klonten of harde stukjes.. (heb er zo'n hekel aan als je het ijs in je mond laat smelten en je kleine bolletjes chocola overhoudt)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 20 juni 2009 @ 11:03:35 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70189838
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 10:46 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Wat ik het lekkerste resultaat vond was gewoon lekker vanille ijs maken en daarnaast pure chocola smelten. Zodra het ijs klaar is met een lepel de gesmolten chocola over het ijs gieten en met een andere lepel voorzichtig roeren. Hierdoor krijg je dunne sliertjes en plekjes chocola, maar geen grote klonten of harde stukjes.. (heb er zo'n hekel aan als je het ijs in je mond laat smelten en je kleine bolletjes chocola overhoudt)
Eens, maar ik vind onregematigheid wel lekker daarin, dunne velletjes chocolade en dan ineens een brokje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70191664
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens, maar ik vind onregematigheid wel lekker daarin, dunne velletjes chocolade en dan ineens een brokje
Ik dus niet echt, tenzij het echt grote stukken chocola zijn, zoals in bijv. B&J chunky monkey. Geef mij dus maar of chocola die je wel proeft maar qua struktuur bijna niet merkt, of flinke stukken waarop ik flink kan kauwen Wat ik absoluut niet wil is iets wat je vaak in goedkopere versies vind, van die kleine bolletjes, waarschijnlijk cacoa-fantasie, chocola..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 20 juni 2009 @ 12:37:20 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70191733
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 12:33 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik dus niet echt, tenzij het echt grote stukken chocola zijn, zoals in bijv. B&J chunky monkey. Geef mij dus maar of chocola die je wel proeft maar qua struktuur bijna niet merkt, of flinke stukken waarop ik flink kan kauwen Wat ik absoluut niet wil is iets wat je vaak in goedkopere versies vind, van die kleine bolletjes, waarschijnlijk cacoa-fantasie, chocola..
Ik heb het natuurlijk over zelfgemaakt, maar die bolltetjes zijn echt goedkoop. Ik ken een italiaanse ijssalon waar me eens straciatella verkocht werd met die chocoladeparels erin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70192119
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb het natuurlijk over zelfgemaakt, maar die bolletjes zijn echt goedkoop. Ik ken een italiaanse ijssalon waar me eens straciatella verkocht werd met die chocoladeparels erin.


Was laatst in een duits-italiaanse ijsshop (was een italiaan, maar de winkel stond in Duitsland) en die maakte er een soort van lasagna van. Eerst een dun laagje vers ijs, dan gesmolten chocola in strepen, dan weer ijs, dwarsstrepen chocola en zo tot de bak vol was, afmakend met chocola. Door het scheppen kreeg je dan leuke strepen chocola door je bolletje in varierende diktes

Ook had hij chocolade ijs waar geen room of melk in verwerkt was. Je voelde je heupen dan wel buik spontaan meer ruimte in nemen, maar wat een explosie van chocolasmaak...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_70202593
Heb een plak bittere pure choco meegenomen eens zien wat ik daarmee kan.
Verheug me al op het schoonmaken van de kersen zal eens foto's maken
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 20 juni 2009 @ 20:03:01 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70203653
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 19:33 schreef Ml-etje het volgende:
Heb een plak bittere pure choco meegenomen eens zien wat ik daarmee kan.
Verheug me al op het schoonmaken van de kersen zal eens foto's maken
Kersen even koken en door een zeef halen, ben je de schilletjes ook kwijt en je concentreert de smaak van de kersen ook nog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70205432
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kersen even koken en door een zeef halen, ben je de schilletjes ook kwijt en je concentreert de smaak van de kersen ook nog.
Ben helemaal blij met je! Dacht nog even kijken voor ik ga beginnen
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 20 juni 2009 @ 23:48:15 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70209975
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 20:56 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Ben helemaal blij met je! Dacht nog even kijken voor ik ga beginnen
Hoe is je kersenijs geworden? Heb je sorbet gemaakt of roomijs?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 juni 2009 @ 09:03:31 #173
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70214221
vanaf dinsdag hebben wij een ijsmachine in de aanbieding voor 15 euro. Ik weet dat het waarschijnlijk voor die prijs een rotding is, maar denk er toch over om die aan te schaffen om te kijken of het wat voor me is
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 21 juni 2009 @ 09:49:51 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70214545
quote:
Op zondag 21 juni 2009 09:03 schreef The_Hives het volgende:
vanaf dinsdag hebben wij een ijsmachine in de aanbieding voor 15 euro. Ik weet dat het waarschijnlijk voor die prijs een rotding is, maar denk er toch over om die aan te schaffen om te kijken of het wat voor me is
Heb je een goede vriezer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 juni 2009 @ 09:50:57 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70214557
ja, wel een tafelmodel maar is een goed ding.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 21 juni 2009 @ 10:01:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70214636
quote:
Op zondag 21 juni 2009 09:50 schreef The_Hives het volgende:
ja, wel een tafelmodel maar is een goed ding.
Okay, dan je eerste ijs proberen met weinig in de ijsmachine, en het koelelement een 48 uur in de vriezer hebben gehad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 juni 2009 @ 12:18:14 #177
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70216945
thnx voor de tip . Zeker in het begin zal het waarschijnlijk toch een kwestie van trail en error zijn. Zeker qua hoeveelheden suiker en (slag)room en dergelijke.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_70219804
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 23:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe is je kersenijs geworden? Heb je sorbet gemaakt of roomijs?
Nadat ik bemerkte dat het bij gewoon ijs maken wel een erg harde ijsklomp werd die alleen nog maar rondjes mee schoof heb ik hem op sorbetstand gezet.
Foto's volgen natuurlijk, korte werkbeschrijving;

Kersen gewassen en in pan gemikt na alle stelen te hebben verwijderd.
Ondertussen eiwit stijf geslagen en de kirsch opgezocht.
Slagroom gepakt en kersen sap door zeef gemikt (meerdere keren daarna nog het restant gekookt en afgegoten omdat er erg veel "vlees" in de zeef zat).
Kersensap overgoten met sap van een halve citroen, 2 eetlepels kirsch en stijf geslagen eiwit (2 eieren) erbij gegoten. Mengsel goed gemengd en de vloeibare slagroom erbij gedaan, dit weer goed gemengd.
Omdat het mij erg weinig leek wat melk erbij gedaan dit had ik achteraf bezien beter kunnen laten.

Mengsel eerst op de gewone ijsstand in de machine gegoten en na geconcludeerd te hebben dat het dan wel erg hard werd op de sorbetstand gezet.

Resultaat; heerlijk ijs, iets te waterig (geen melk dus). Heb er voor mezelf ook nog wat choco doorgemengd(geraspt). Foto-update volgt vanavond!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70235370






















Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70248630
Leuk die foto's!

En lekker, kers met chocola

Misschien ga ik morgen ook wel kersenijs proberen!

Vorige week overigens voor de tweede keer ijs gemaakt..
Deze keer een standaardrecept uit het boekje genomen, plus citroensap en de citroenkruiden die ik eerder noemde.
De volgende keer zou ik meer citroensap erbij doen, en halfvolle in plaats van volle melk zoals in het recept stond..

Maar ben nog steeds helemaal blij met de machine
pi_70248756
Ik heb er gisteren een besteld, ben beneiuwd wanneer hij geleverd wordt
pi_70248774
Wat voor één heb je besteld?
pi_70248995
http://www.bobshop.nl/nl/(...)stron/dmec1072/p7853 Deze. 45 watt leek me wat krachtiger dan 7, en de reviews op zo'n prijsvergelijkingssite zijn ook erg goed.
pi_70298179
Oh, lijkt me een prima machine!

Veel succes alvast!


Ik heb vandaag ook weer ijs gemaakt...

Kaneelijs

Ik vind het geweldig! Wat lekker!
  woensdag 24 juni 2009 @ 08:23:19 #185
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70312587
ik heb mn machine ook gekocht. Bak is al in de vriezer . Kan ik het in ieder geval niet vergeten wanneer ik denk, ik wil NU ijs maken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_70319535
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:45 schreef mmascha het volgende:
Ik heb deze:
http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/aigger/kim5707a/286001/

Voor 19 euro bij de Trekpleister.
Nadeel: als het ijs (bijna) klaar is dan kan ie niet meer mengen. Het mengarmpje loopt vast. Voor mij is het ijs dan dik genoeg, dus klaar.
Tip: niet direct na het ijs maken uitspoelen en droogmaken met een theedoek: theedoek plakt aan de wand!
Dat ie dan stopt klopt inderdaad.. Ik heb dezelfde en die doet dat dus ook.
Maar het komt omdat de deksel er niet stevig genoeg op zit, terwijl in die deksel wel het schakelaartje zit waardoor het apparaat gaat draaien. En als de deksel niet helemaal goed zit, dan stopt ie.
Dus wanneer het ijs een beetje weerstand gaat bieden, dan verschuift de deksel een fractie en stopt het apparaat..
pi_70329468
Ik wil IJS!

Kan iemand me toevallig een ijsmachine aanraden? (goedkopere klasse )

Supermarkt-IJs
IJsboer-ijs
Vers ijs
Einde bericht
  woensdag 24 juni 2009 @ 17:43:09 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70331340
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:47 schreef Negentien het volgende:
Ik wil IJS!

Kan iemand me toevallig een ijsmachine aanraden? (goedkopere klasse )

Supermarkt-IJs
IJsboer-ijs
Vers ijs
Neem een Philips, niet de goedkoopste van de ijsmachines met een vrieselement, maar wel echt de beste daarvan (ook niet de duurste trouwens)
Maar voor alle ijsmachines met een koude accu, een vrieselement, (dus geen compressor, maar zo een ding dat je in de diepvries gooit) geld dat je een goede vriezer moet hebben die minstens 3 sterren heeft en je er 48 uur in laat zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70331914
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een Philips, niet de goedkoopste van de ijsmachines met een vrieselement, maar wel echt de beste daarvan (ook niet de duurste trouwens)
+1

Al jaren lang plezier van, heb die 80 euro ofzo er al lang uit
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 24 juni 2009 @ 18:06:31 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70331975
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 18:04 schreef The_stranger het volgende:

[..]

+1

Al jaren lang plezier van, heb die 80 euro ofzo er al lang uit
De mijne is 15 jaar oud, sinds enige tijd heb ik een machine met compressor, maar de Philips is niet stuk ofzo. Heb hem echt honderden malen gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 juni 2009 @ 20:11:55 #191
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70490336
Ik ga morgen voor het eerst mn machine testen. Maar even een noob-vraagje. In mijn recept staat 1 tl vanille-essence of 1 vanillestokje. Die vanille-essence kan ik daar gewoon een zakje vanillesuiker voor gebruiken?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 29 juni 2009 @ 20:18:48 #192
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_70490545
quote:
Op maandag 29 juni 2009 20:11 schreef The_Hives het volgende:
Ik ga morgen voor het eerst mn machine testen. Maar even een noob-vraagje. In mijn recept staat 1 tl vanille-essence of 1 vanillestokje. Die vanille-essence kan ik daar gewoon een zakje vanillesuiker voor gebruiken?
Met vanille essence word vloeibaar spul bedoelt verkopen ze bij de AH zijn van die kleine flesjes. Maar ik zou gewoon lekker wat vanille stokjes kopen dat is zoveel lekkerder en je krijgt mooie zwarte puntjes in je ijs
  maandag 29 juni 2009 @ 20:25:34 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70490782
Hives
Let op er is Vanillesuiker en Vaniline suiker, het eerste is suiker met echte vanille, het ander is suiker met chemische smaakstoffen die een beetje op Vanille lijken.
Verder heeft LitmanenAFCA gelijk, echte vanille is veel lekkerder, en als je zelf ijs maakt wil je toch lekkerder ijs maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 juni 2009 @ 20:37:13 #194
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70491197
Thnx beide , Vanillestokjes heb ik ook gewoon in huis, maar vanwege de oplosbaarheid vroeg ik me dat af van de vanillesuiker.

En op de zakjes staat dat het suiker is met echte vanille, maar een stokje it is
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 29 juni 2009 @ 20:44:25 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70491448
quote:
Op maandag 29 juni 2009 20:37 schreef The_Hives het volgende:
Thnx beide , Vanillestokjes heb ik ook gewoon in huis, maar vanwege de oplosbaarheid vroeg ik me dat af van de vanillesuiker.

En op de zakjes staat dat het suiker is met echte vanille, maar een stokje it is
Stokje opensnijden en met het mes de zaadjes er uit halen en die aan je ijsmassa toevoegen.
Kan je daar lekker ijs mee maken.
De rest van je stokje snij je aan kleine stukjes en kan je in een vijzel met wat suiker heel fijn stampen.
Haal de fijgestampte suiker nu door een zeef en doe dat met wat extra suiker in een potje, je hebt nu zelfgemaakte echte vanillesuiker.
Die kan je bewaren, of aan je ijs toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 juni 2009 @ 20:46:28 #196
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_70491519
Gewoon het stokje erbij gooien en er later uitvissen. Zo haal je er toch de meeste smaak uit.
  maandag 29 juni 2009 @ 20:48:29 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70491581
quote:
Op maandag 29 juni 2009 20:46 schreef LitmanenAFCA het volgende:
Gewoon het stokje erbij gooien en er later uitvissen. Zo haal je er toch de meeste smaak uit.
Dat werkt alleen als je je ijsmassa kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 juni 2009 @ 20:54:23 #198
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70491791
quote:
Op maandag 29 juni 2009 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat werkt alleen als je je ijsmassa kookt.


maar voor eventuele andere recepten is die tip met de vijzel ook een goede
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 29 juni 2009 @ 20:56:28 #199
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_70491866
quote:
Op maandag 29 juni 2009 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat werkt alleen als je je ijsmassa kookt.
Ja dat is de manier die ik heb geleerd op school. Werkt echt prima. Op die manier heb ik onder andere honing lavendel en New york cheesecake gemaakt
pi_70495917
Net, na lang treuzelen, een philips ijsmachine besteld Kan niet wachten tot-ie wordt afgeleverd
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')