abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 maart 2005 @ 18:23:27 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25383531
Euh het is natuurlijk een prijzig geheel, maar een diploma van cordon bleu is geld waard. Investering in jezelf.
Wat je ook kan doen is voor een konditormeister in wenen, of munchen ofzo gaan werken, of in parijs, of in nederland een meesterpatisier zoeken en je daar aanbieden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 maart 2005 @ 01:46:38 #227
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25390680
18000 pond voor een dom diplomatje? Mag het zoveel zeggen als je wilt, maar dat heb ik er écht niet voor over

Dan kan ik beter niveau 4 gespecialiseerd kok gaan doen, waar ook een deel patisserie is of idd bij een meesterpatissier gaan werken. Ik weet dat in Roermond een winkel zit, waarvan de eigenaar in het Nederlands Patisserie Team zit.

Naja, even een andere vraag. Ik vind geconfijte manderijntjes echt heerlijk (sinaasappelsap, suiker en wat citroensap en dit een beetje in laten koken), alleen het is zo een ongelooflijk rot werk die dingen schoon te krijgen, eerst gewoon pellen en daarna met een mes al het wit eraf halen. Kan dit evt makkelijker? Ergens in laten wijken ofzo?

Verder nog suggesties van wat ik nog meer voor lekkers met mandarijntjes kan uithalen? (en evt. sinasappels partjes)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 6 maart 2005 @ 10:55:06 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25393070
quote:
Op zondag 6 maart 2005 01:46 schreef Euc- het volgende:
18000 pond voor een dom diplomatje? Mag het zoveel zeggen als je wilt, maar dat heb ik er écht niet voor over
Dat is wat anders, maar de opleiding is het waard als "marktwaarde" zeg maar, net als een MBA het waard is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 maart 2005 @ 15:03:37 #229
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25396480
quote:
Op zondag 6 maart 2005 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is wat anders, maar de opleiding is het waard als "marktwaarde" zeg maar, net als een MBA het waard is.
Dat snap ik, maar toch heb ik dat er niet voor over.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 6 maart 2005 @ 19:24:42 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25400191
sja, je moet het zo zien, je leert daar in een relatief korte periode meer dan je in 10 jaar in het vak werken, en dat is ook veel waard.
Kijk het is natuurlijk veel geld, maar je vroeg naar een goede opleiding, zoals je die in NL niet kon vinden, dus we hebben het niet over een banketbakkers cursus bij het Centrum voor vakopleiding.
Er je kan natuurlijk dit ook leren door 10 jaar keihard te werken bij een meester patisier in wenen ofzo. En zoals je zei, je wou echt goed worden.
Hou er ook rekening mee, dat je met deze opleiding én in het buitenland werken ook een salaris toucheert wat het goedmaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2005 @ 19:08:20 #231
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25492780
Piet, heb jij misschien tips voor het bereiden van gedroogde Chinese champignons? Ik geloof dat je die dingen een dag moet laten wellen ofzo, maar weet het niet zeker. Hoe breng je het op smaak, met wat kun je het combineren etc?
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zaterdag 12 maart 2005 @ 19:23:03 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25493050
Dat wellen klopt, en voor de rest, ik ben geen held in de aziatische keuken.
Wat ik D wel eens eet is eend met die paddestoelen, samen met cashewnoten, soyaspruiten en bamboe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25493095
Ruik even als je ze hebt laten wellen. Er zit ws al heel veel smaak aan. Ik vind zoiets lekker in een simpele omelet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 12 maart 2005 @ 19:26:49 #234
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25493115
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 19:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat wellen klopt, en voor de rest, ik ben geen held in de aziatische keuken.
Wat ik D wel eens eet is eend met die paddestoelen, samen met cashewnoten, soyaspruiten en bamboe.
hoe lang laat je dit dan garen en hoe ? Deze ingredienten, op de eend na, gebruik ik zelf ook. Maar dan met lichtverteerbare roerbakgroenten.

Hoe kun je die paddestoelen marineren trouwens?

De Chinese winkel verkoopt trouwens bamboescheuten voor erg weinig geld, net als tofu en allerlei soort sojasaus, daar doe je eigenlijk redelijk lang mee.
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zaterdag 12 maart 2005 @ 19:29:14 #235
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25493148
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 19:25 schreef krakkemieke het volgende:
Ruik even als je ze hebt laten wellen. Er zit ws al heel veel smaak aan. Ik vind zoiets lekker in een simpele omelet.
snij je ze dan in reepjes en hoeveel gebruik je daarvan? Ik heb namelijk een kilo gekocht, dat leek me wel zo leuk om mee te experimenteren voor het komende jaar..
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
pi_25493793
Een jaar kom je makkelijk door! Een hand gedroogde paddestoelen voor 3 personen, zo ongeveer. Ik wel ze, snijd ze in stukjes en gooi ze in omelet, risotto of bouillion.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 19 maart 2005 @ 18:47:39 #237
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_25592374
Hoe lang moeten snijboontjes koken?
En tartaar hoeft niet helemaal door-en-door gaar gebakken toch?
  zondag 20 maart 2005 @ 12:33:40 #238
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25607438
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 19:25 schreef krakkemieke het volgende:
Ruik even als je ze hebt laten wellen. Er zit ws al heel veel smaak aan. Ik vind zoiets lekker in een simpele omelet.
Waar liggen ze dan in een toko? bij de groenten?

En nog een vraag piet uit dit topic: Kruiden : Hoe wat en wanneer?

Wat is Citroenzest?

[ Bericht 18% gewijzigd door Martijn_77 op 20-03-2005 12:46:48 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 20 maart 2005 @ 13:39:05 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25608962
quote:
Op zaterdag 19 maart 2005 18:47 schreef Christine het volgende:
Hoe lang moeten snijboontjes koken?
En tartaar hoeft niet helemaal door-en-door gaar gebakken toch?
Zo lang tot ze gaar genoeg zijn. Ik kook ze 10-15 minuten-
En tartaar kan je rauw eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 maart 2005 @ 13:39:55 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25608982
quote:
Op zondag 20 maart 2005 12:33 schreef Martijn_77 het volgende:


En nog een vraag piet uit dit topic: Kruiden : Hoe wat en wanneer?

Wat is Citroenzest?
Citroenrasp, de schil van citroen zonder het wit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 maart 2005 @ 13:41:28 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25609020
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 19:26 schreef Harry_Sack het volgende:

[..]

hoe lang laat je dit dan garen en hoe ?
Ik bedoelde dat ik dat "uit" eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 maart 2005 @ 13:45:19 #242
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25609127
quote:
Op zondag 20 maart 2005 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoelde dat ik dat "uit" eet.
da's okee. Ik doe het nu zo, lauw water in een kommetje, een beetje sojasaus met champignonextract er doorheen en een beetje zout, dat een dag laten wellen en dan vochtig roerbakken met dat als laatste ingredient, al dan niet in reepjes gesneden.

Het is lekker smikkelen hoor
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zondag 20 maart 2005 @ 16:36:07 #243
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25613066
quote:
Op zondag 20 maart 2005 13:45 schreef Harry_Sack het volgende:

[..]

da's okee. Ik doe het nu zo, lauw water in een kommetje, een beetje sojasaus met champignonextract er doorheen en een beetje zout, dat een dag laten wellen en dan vochtig roerbakken met dat als laatste ingredient, al dan niet in reepjes gesneden.

Het is lekker smikkelen hoor
Waar haal je dat champignonextract dan vandaan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 20 maart 2005 @ 16:56:19 #244
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25613571
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar haal je dat champignonextract dan vandaan?
van de Chinese winkel. Stel je er niet teveel van voor, er staat op het etiket mushroom flavoured superior dark soy sauce. Het kost net iets meer dan 1 euro voor 600 ml. Het merk is Pearl River Bridge

de ingredienten zijn: water, sojabonen, suiker, tarwebloem, zout en champignon
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zondag 20 maart 2005 @ 17:04:20 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25613764
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:56 schreef Harry_Sack het volgende:

[..]

van de Chinese winkel. Stel je er niet teveel van voor, er staat op het etiket mushroom flavoured superior dark soy sauce. Het kost net iets meer dan 1 euro voor 600 ml. Het merk is Pearl River Bridge

de ingredienten zijn: water, sojabonen, suiker, tarwebloem, zout en champignon
Is idd een verukkelijke paddestoelensoyasaus die ik veel gebruik. Krijg vaak verteld dat het net als Tamarie smaakt, maar ik persoonlijk vindt het lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 maart 2005 @ 17:20:39 #246
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_25614179
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is idd een verukkelijke paddestoelensoyasaus die ik veel gebruik. Krijg vaak verteld dat het net als Tamarie smaakt, maar ik persoonlijk vindt het lekkerder.
het is minder zout dan tamarie. Oestersaus is wel wat lekkerder eigenlijk, dat smaakt wat voller dan deze sojasaus.
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
pi_25617785
piet wat is griessuiker precies? (nee geen rietsuiker) ik heb 't nodig voor een ijsrecept maar zelfs de groothandels hebben 't niet.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
  zondag 20 maart 2005 @ 20:27:51 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25618645
quote:
Op zondag 20 maart 2005 19:55 schreef postman het volgende:
piet wat is griessuiker precies? (nee geen rietsuiker) ik heb 't nodig voor een ijsrecept maar zelfs de groothandels hebben 't niet.
Das vlaams voor fijne kristalsuiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25620781
dat lijkt me niet want het schijnt een bindende werking te moeten hebben. Heb het met gewone kristalsuiker geprobeerd maar helaas.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
  zondag 20 maart 2005 @ 21:54:02 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25620997
Waar heb je het recept vandaan, en waarom zou het een bindende werking moeten hebben?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')