Ik heb ooit eens een rijpe mango gegeten in nederland. Worden keurig rijp geplukt en naar Nederland gevlogen.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb in Europa nog nooit een rijpe mango gevonden, zachte ja, maar rijp, nee.
Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaagquote:Op dinsdag 8 mei 2007 09:41 schreef anneja het volgende:
[..]
Bramenijs is hier ook een van de all-time favorites trouwens. Is het lekkerst als je eerst de bramen kookt en zeeft, maar gewoon van verse gepureerde bramen kan ook best. Maarja, het is nog geen bramentijd.
Daar lijkt mij ook weinig mis meequote:Op woensdag 9 mei 2007 20:45 schreef Pikkebaas het volgende:
Eens. Het zijn ook gewoon schaamteloze copieen. Misschien hebben anderen er wat aan, qua verhouding ofzo.
De laaste spreekt me wel aan, gewoon een fles fruitshake erin
Misschien wat gelatine erbij doenquote:Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Nee, het gaat om droge stof, je kan maizena gebruiken, suiker, vet (bv room) of eiwit (in room en melk). Room en zetmeel hebben het nadeel dat het de smaak onderdrukt, en suiker dat het vriespunt lager komt.quote:Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Gelatine heeft weinig nut.quote:Op donderdag 10 mei 2007 19:00 schreef justmattie het volgende:
[..]
Misschien wat gelatine erbij doen![]()
Soms word het wel in ijs gebruikt volgens mijquote:
Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?quote:Op woensdag 16 juli 2008 10:37 schreef Yinny het volgende:
Even een ongelofelijke kick!
Maar ik heb van de week echt de heerlijkste yoghurtijs klaargemaakt!
http://www.101cookbooks.c(...)nkberrys-recipe.html
GEWELDIG! En dan nog heerlijke Italiaanse amarenekersen overheen geschept!
Echte Griekse yoghurt met 10% vet...quote:Op woensdag 16 juli 2008 10:51 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?
Wat ga je maken?quote:Op zondag 19 april 2009 13:55 schreef zquing het volgende:
Die hebben mn ouders ook
ik denk dat ik zo maar ff ijs ga maken
moet eerst kijken wat ik heb liggen, maar echt bijzonder wordt 't niet denk ikquote:
Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,quote:Op zondag 19 april 2009 17:38 schreef Ole het volgende:
Tip als je geen ijsmachine hebt:
Vries fruit in kleine stukjes in. Doe het dan bevroren in de blender, evt wat suiker, en dan heb je ook sorbetijs!
Dat is ook een goeie!quote:Op zondag 19 april 2009 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,
Dat maakt voor het recept niet uit. Als je het zonder ijsmachine doet moet je wel regelmatig je ijsmengsel uit de vriezer halen en goed doorroeren om te voorkomen dat je één grote klomp ijs krijgt (zonder doorroeren) of ijs vol kristallen (bij te weinig doorroeren).quote:Op dinsdag 21 april 2009 20:14 schreef deepart het volgende:
Dat klinkt erg lekker, maar ik heb geen ijsmachine. Zijn er toevallig ook smaakvolle recepten voor als je geen ijsmachine bezit? Dus meng wat spul en stop het in de vriezer :p
Lees in kritieken dat het ca een uur duurt om een liter ijs te maken.quote:Op maandag 25 mei 2009 19:46 schreef Ca.ra het volgende:
*schopje*
Voor wie nog een ijs machine zoekt, binnenkort in de aanbieding bij de Lidl, een zelfvriezende machine van UNOLD. Dit is een duits merk, staat daar goed te boek. De machine wordt ook goed beoordeeld, bijvoorbeeld hier.
Hij moet bij Lidl 119 euro kosten, wij hebben hem een tijd geleden voor veel meer geld uit Duitsland besteld. Hij bevalt erg goed! Voor 119 euro zeker een aanrader.
Zekers, wanneer komt die bij de lidl.. En is daar stormloop op?quote:Op maandag 25 mei 2009 20:36 schreef Ca.ra het volgende:
Is niet mijn ervaring. Als je de massa eerst even geforceerd terugkoelt (bijv in gootsteen met water) dan gaat het een stuk sneller. Ik heb zelf dan met 30 minuten mooi schepbaar ijs, vind ik een acceptabele tijd. En prettig dat je meerdere smaakjes na elkaar kunt maken, doordat je geen element hebt wat moet worden ingevroren.
Nouja voor ons was het prijs-kwaliteit technisch gezien een goede keus in ieder geval, en misschien is het een tip voor anderen.
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:04 schreef Dinus het volgende:
[..]
Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaag![]()
Edit: het heeft te maken met het besmet kunnen worden met de vossenlintworm. We hebben het er hier volgens mij ook wel eens over gehad in het jamtopic.
Ontopic, bijna jammer dat ik m'n machine niet meer heb nu ik al die lekkere recepten lees.
Ben je heel dun? Zonee, dan zal het wel goed zijnquote:Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:
[..]
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
http://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_multilocularisquote:Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:
[..]
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 14:24 schreef grizegrijn het volgende:
Is het ijs wel goed van structuur, dus niet te veel kristallen? En hoe lang duurt het ongeveer tot hij vastloopt, echt de 40 minuten die er staan?
En moet die 1,6 literbak dan een dag van tevoren in de diepvries?
Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....quote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:15 schreef LieLie het volgende:
Overigens meteen een tip voor heerlijk citroenijs:
Australian Lemon kruiden van Herbs n Spices.
Waren laats bij iemand die dat gebruikte om citroenijs te maken, en dat smaakte echt goed. Niet als afwasmiddel.
Waar, in principe, maar hier zit citroen, limoen en citroengras door, wat het toch een andere twist geeft.. die ik persoonlijk heerlijk vind, niet te zuur.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....
Oke bedankt voor de reviewquote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:55 schreef mmascha het volgende:
[..]
Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.
De aardbeien-yoghurtijs had iets meer kristallen. Maar die heb ik volgens mij ook meteen in de vriezer gedaan. Niet vers uit het apparaat gegeten.
En ik had nog chocolade-roomijs gemaakt. Met cacao en stukjes chocola. Ik las in een review van een andere machine dat ie daarop vastliep. Bij mij ging die goed.
Dat vastlopen(lijkt wel Windows) doet ie pas na een half uur ofzo. En dat is ook de gemiddelde tijd die in het boekje staat om ijs te maken.
Ik heb de tijd niet goed bijgehouden. De eerste keer dat ik um had aangezet ben ik weggegaan en toen ik terug kwam stond ie stil. De 2e keer wilde ik dat risico niet lopen dus heb ik er elke keer 5 minuten bijgedraaid.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |