abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 mei 2007 @ 19:16:57 #51
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49155241
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb in Europa nog nooit een rijpe mango gevonden, zachte ja, maar rijp, nee.
Ik heb ooit eens een rijpe mango gegeten in nederland. Worden keurig rijp geplukt en naar Nederland gevlogen.
Niet te betalen, maar oh zo lekker !

Ontopic, zondag krijg ik een ijsmachine.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_49159726
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 09:41 schreef anneja het volgende:

[..]

Bramenijs is hier ook een van de all-time favorites trouwens. Is het lekkerst als je eerst de bramen kookt en zeeft, maar gewoon van verse gepureerde bramen kan ook best. Maarja, het is nog geen bramentijd.
Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaag

Edit: het heeft te maken met het besmet kunnen worden met de vossenlintworm. We hebben het er hier volgens mij ook wel eens over gehad in het jamtopic.

Ontopic, bijna jammer dat ik m'n machine niet meer heb nu ik al die lekkere recepten lees.
Zolang er was is, is er leven.
  woensdag 9 mei 2007 @ 19:47:35 #53
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49196789
Kokos-ijs
100 gr suiker
4 eidooiers
1 tl maizena
6 dl melk
125 gr geraspte kokos
2 druppels vanille-essence

Breng de avond van tevoren melk aan de kook en voeg er vervolgens de geraspte kokos aan toe.
Laat dit de hele nacht trekken.
De volgende ochtend filtert u de melk (u moet een halve liter overhouden, zo niet, voeg dan wat verse melk toe).
Ze de kokospulp opzij.
Doe de eidooiers, suiker en maizena in een kom.
Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.
Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.
Voeg de vanille-essence toe.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.
Laat de massa afkoelen, voeg de vanille-essence en 2 el kokospulp toe.
Roer het geheel goed door en doe hem in de ijsmachine.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 9 mei 2007 @ 19:48:08 #54
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49196817
Vanille-ijs
100 gr suiker
4 eidooiers
1 tl maizena
1/2 l melk
1 tl vanille-essence of
1 vanillestokje -- in 2-en

Breng de melk aan de kook.
Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.
Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.
Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.
Voeg de vanille-essence toe.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.
Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 9 mei 2007 @ 19:48:32 #55
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49196830
Muntijs
100 gr suiker
4 eidooiers
1 tl maizena
1/2 l melk
1 el muntlikeur
enkele druppels groene kleurstof
50 gr geraspte bittere chocolade

Breng de melk aan de kook.
Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.
Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.
Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.
Laat de massa afkoelen, roer er de likeur en chocolade door en doe hem in de ijsmachine.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 9 mei 2007 @ 19:50:49 #56
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49196916
IJs voor luie mensen.

Men neme een fles ultra verse Albert Heijn Fruitshake.
Men pleure die in de ijsmachine. Men wachte even. Men ete het ijs.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_49198302
Joh, doe toch geen maizena in je ijs !

En ipv essences kan je beter "echte" verse producten gebruiken. Je maakt het ijs toch zelf om het juist extra lekker te maken?!

En ipv droge kokos een nacht in melk te laten trekken -wat een gedoe- kan je misschien beter kokosmelk gebruiken ipv gewone melk
  woensdag 9 mei 2007 @ 20:45:04 #58
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49199214
Eens. Het zijn ook gewoon schaamteloze copieen. Misschien hebben anderen er wat aan, qua verhouding ofzo.
De laaste spreekt me wel aan, gewoon een fles fruitshake erin
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_49202601
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 20:45 schreef Pikkebaas het volgende:
Eens. Het zijn ook gewoon schaamteloze copieen. Misschien hebben anderen er wat aan, qua verhouding ofzo.
De laaste spreekt me wel aan, gewoon een fles fruitshake erin
Daar lijkt mij ook weinig mis mee maar het is goedkoper om gewoon wat vruchten met suiker in je blender te gooien :p
  woensdag 9 mei 2007 @ 22:36:55 #60
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49205356
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_49208752
het mango-perssinaasappelijs dat ik postte was wel lekker, maar wel HEEL erg mango. teveel voor mij, en de draadjes van de mango konden sommigen erg goed 'voelen'.
geen onverdeeld succes dus.
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_49236541
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Misschien wat gelatine erbij doen
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  donderdag 10 mei 2007 @ 19:05:13 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_49236699
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Nee, het gaat om droge stof, je kan maizena gebruiken, suiker, vet (bv room) of eiwit (in room en melk). Room en zetmeel hebben het nadeel dat het de smaak onderdrukt, en suiker dat het vriespunt lager komt.
Voordeel van suiker is dat het de smaak niet onderdrukt.
Ik maak graag sorbet ijs en dan gebruik ik alleen fruit en suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 mei 2007 @ 19:10:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_49236874
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 19:00 schreef justmattie het volgende:

[..]

Misschien wat gelatine erbij doen
Gelatine heeft weinig nut.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_49238186
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gelatine heeft weinig nut.
Soms word het wel in ijs gebruikt volgens mij
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_49238401
Ik hoorde van een vriend dat ie er gewoon een heel pak chocoladevla erin knikkerde En hop, met at chocoladeijs
pi_60139233
Even een ongelofelijke kick!
Maar ik heb van de week echt de heerlijkste yoghurtijs klaargemaakt!
http://www.101cookbooks.c(...)nkberrys-recipe.html
GEWELDIG! En dan nog heerlijke Italiaanse amarenekersen overheen geschept!

Van de week wordt deze klaargemaakt:
http://cafefernando.com/vietnamese-coffee-ice-cream#more-167

En ik heb het boek Perfect scoop van David Leibovitz maar eens besteld...

Maar hier staan ook nog heerlijke recepten:
Wie heeft een lekker ijsrecept?
Vooral de aardbeiensorbet is hier al vaak klaargemaakt!
pi_60139508
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 10:37 schreef Yinny het volgende:
Even een ongelofelijke kick!
Maar ik heb van de week echt de heerlijkste yoghurtijs klaargemaakt!
http://www.101cookbooks.c(...)nkberrys-recipe.html
GEWELDIG! En dan nog heerlijke Italiaanse amarenekersen overheen geschept!
Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?
pi_60148088
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 10:51 schreef computergirl het volgende:

[..]

Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?
Echte Griekse yoghurt met 10% vet...
  zondag 19 april 2009 @ 11:34:28 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_68163242
Heb inmiddels een andere ijsmachine als in de OP.
Dit weekend weer eens aangeslingerd.
Heb vrijdag aarbeien sorbet gemaakt (bakje rijpe aardbeien, suiker, blenderen) en gisteren ananassorbet (verse rijpe annanas en suiker, blenderen)
Smullen Smullen Smullen


Het valt me op bij de Gaggia die ik heb dat als je daar de ijsmassa die je erin doet de machine niet meer dan halfvol moet doen, als je dit doet krijgt de machine het voor elkaar (tenminste bij het sorbet ijs) veel lucht in de massa te kneden waardoor het ijs wat schuimig wordt waardoor het zacht en soepel is, en niet zo koud lijkt.

Les dus bij thuismachines, kleine porties, net als biij frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 april 2009 @ 13:55:23 #71
122997 zquing
Drama Junk
pi_68167476
Die hebben mn ouders ook

ik denk dat ik zo maar ff ijs ga maken
"Those unforgettable days, for them I live"
  zondag 19 april 2009 @ 14:05:32 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_68167780
quote:
Op zondag 19 april 2009 13:55 schreef zquing het volgende:
Die hebben mn ouders ook

ik denk dat ik zo maar ff ijs ga maken
Wat ga je maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 april 2009 @ 14:12:41 #73
122997 zquing
Drama Junk
pi_68168014
quote:
Op zondag 19 april 2009 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ga je maken?
moet eerst kijken wat ik heb liggen, maar echt bijzonder wordt 't niet denk ik
"Those unforgettable days, for them I live"
  Moderator / Miss SHO zondag 19 april 2009 @ 17:38:08 #74
22592 crew  Ole
pi_68175164
Tip als je geen ijsmachine hebt:
Vries fruit in kleine stukjes in. Doe het dan bevroren in de blender, evt wat suiker, en dan heb je ook sorbetijs!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 19 april 2009 @ 17:54:22 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_68175837
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:38 schreef Ole het volgende:
Tip als je geen ijsmachine hebt:
Vries fruit in kleine stukjes in. Doe het dan bevroren in de blender, evt wat suiker, en dan heb je ook sorbetijs!
Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO zondag 19 april 2009 @ 17:57:09 #76
22592 crew  Ole
pi_68176000
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,
Dat is ook een goeie!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_68249614
Dat klinkt erg lekker, maar ik heb geen ijsmachine. Zijn er toevallig ook smaakvolle recepten voor als je geen ijsmachine bezit? Dus meng wat spul en stop het in de vriezer :p
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_68591788
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 20:14 schreef deepart het volgende:
Dat klinkt erg lekker, maar ik heb geen ijsmachine. Zijn er toevallig ook smaakvolle recepten voor als je geen ijsmachine bezit? Dus meng wat spul en stop het in de vriezer :p
Dat maakt voor het recept niet uit. Als je het zonder ijsmachine doet moet je wel regelmatig je ijsmengsel uit de vriezer halen en goed doorroeren om te voorkomen dat je één grote klomp ijs krijgt (zonder doorroeren) of ijs vol kristallen (bij te weinig doorroeren).

Voor in ieder geval mijn eigen ijsmachine geldt overigens dat je volle melk moet gebruiken omdat hij ijs met halfvolle melk niet stijf genoeg krijgt.
pi_68604299
Vanmiddag even gekeken voor een nieuwe ijsmachine (oude is overleden ).
Iemand ideeën? Voor 4 personen ijs maken is de max..
100 euro eveneens
Wat ik ermee ga doen? De frambozen en bramen inmikken die we na een tijdje niet meer in hun normale vorm kunnen zien (heb wat struiken in de tuin staan en er komt toch wel een emmertje af per struik).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 3 mei 2009 @ 00:43:20 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_68608889
Ik zou zeggen, kijk op marktplaats. Een ijsmachine is als de broodbakmachine, veel mensen die 'm aanschaffen, weinigen die 'm gebruiken. En als het een "dure" was, grote kans dat ze 'm dan nog proberen te verpatsen. Dit zijn echt van die tweedehands apparaten waarbij de kans inderdaad zeer groot is dat ze zo goed als nieuw zijn.
pi_68612985
Hmm ja is een idee alleen ga ik dan wel voor diegene die niet gebruikt is. Zou zonde zijn als het niet werkt.

Meest gezien;
- Captain Cook
- Philips
- Magimix
- Tristar (valt wat mij betreft af)..

[ Bericht 35% gewijzigd door Ml-etje op 03-05-2009 11:46:25 ]
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_69117306
Hier met de nieuwe philips hr 2305 ana de slag
Aardbeienijs (beitje uit vries plus vers ).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 17 mei 2009 @ 17:01:13 #83
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69122099
ik zal de onze ook weer eens in de vriezer gooien, lekker fruitijs maken
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 25 mei 2009 @ 19:46:07 #84
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_69392679
*schopje*

Voor wie nog een ijs machine zoekt, binnenkort in de aanbieding bij de Lidl, een zelfvriezende machine van UNOLD. Dit is een duits merk, staat daar goed te boek. De machine wordt ook goed beoordeeld, bijvoorbeeld hier.

Hij moet bij Lidl 119 euro kosten, wij hebben hem een tijd geleden voor veel meer geld uit Duitsland besteld. Hij bevalt erg goed! Voor 119 euro zeker een aanrader.
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
  maandag 25 mei 2009 @ 20:04:02 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69393443
quote:
Op maandag 25 mei 2009 19:46 schreef Ca.ra het volgende:
*schopje*

Voor wie nog een ijs machine zoekt, binnenkort in de aanbieding bij de Lidl, een zelfvriezende machine van UNOLD. Dit is een duits merk, staat daar goed te boek. De machine wordt ook goed beoordeeld, bijvoorbeeld hier.

Hij moet bij Lidl 119 euro kosten, wij hebben hem een tijd geleden voor veel meer geld uit Duitsland besteld. Hij bevalt erg goed! Voor 119 euro zeker een aanrader.
Lees in kritieken dat het ca een uur duurt om een liter ijs te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 mei 2009 @ 20:36:09 #86
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_69394887
Is niet mijn ervaring. Als je de massa eerst even geforceerd terugkoelt (bijv in gootsteen met water) dan gaat het een stuk sneller. Ik heb zelf dan met 30 minuten mooi schepbaar ijs, vind ik een acceptabele tijd. En prettig dat je meerdere smaakjes na elkaar kunt maken, doordat je geen element hebt wat moet worden ingevroren.

Nouja voor ons was het prijs-kwaliteit technisch gezien een goede keus in ieder geval, en misschien is het een tip voor anderen.
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
pi_69394971
quote:
Op maandag 25 mei 2009 20:36 schreef Ca.ra het volgende:
Is niet mijn ervaring. Als je de massa eerst even geforceerd terugkoelt (bijv in gootsteen met water) dan gaat het een stuk sneller. Ik heb zelf dan met 30 minuten mooi schepbaar ijs, vind ik een acceptabele tijd. En prettig dat je meerdere smaakjes na elkaar kunt maken, doordat je geen element hebt wat moet worden ingevroren.

Nouja voor ons was het prijs-kwaliteit technisch gezien een goede keus in ieder geval, en misschien is het een tip voor anderen.
Zekers, wanneer komt die bij de lidl.. En is daar stormloop op?
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_69396407
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:04 schreef Dinus het volgende:

[..]

Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaag

Edit: het heeft te maken met het besmet kunnen worden met de vossenlintworm. We hebben het er hier volgens mij ook wel eens over gehad in het jamtopic.

Ontopic, bijna jammer dat ik m'n machine niet meer heb nu ik al die lekkere recepten lees.
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
pi_69396569
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:

[..]

Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
Ben je heel dun? Zonee, dan zal het wel goed zijn
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
  maandag 25 mei 2009 @ 21:25:53 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69397112
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:

[..]

Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
http://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_multilocularis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69737315
Ik ben ook van plan een ijsmachine aan te schaffen Ik wil er alleen niet te veel geld aan uitgeven, hij moet echt zo goedkoop mogeljk zijn zolang hij ijs maakt.

Ik heb dit lijstje gevonden, heeft iemand ervaringen met een van de apparaten (en dan met name van de bovenste 6)?

http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/zoeken?advanced=0&min=0&max=40&pcode=ijsmachine&qcode=ijsmachine&grade=0

Ik zit voornamelijk naar deze te kijken: http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/bestron/dmec_1072/173942/ maar kan daarmee ook softijs en yoghurtijs gemaakt worden? Het staat er niet expliciet bij, en bij sommige andere wel.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 13:45:30 #92
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_69737659
Ik heb deze:
http://www.kieskeurig.nl/ijsmachine/aigger/kim5707a/286001/

Voor 19 euro bij de Trekpleister.
Nadeel: als het ijs (bijna) klaar is dan kan ie niet meer mengen. Het mengarmpje loopt vast. Voor mij is het ijs dan dik genoeg, dus klaar.
Tip: niet direct na het ijs maken uitspoelen en droogmaken met een theedoek: theedoek plakt aan de wand!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_69739044
Is het ijs wel goed van structuur, dus niet te veel kristallen? En hoe lang duurt het ongeveer tot hij vastloopt, echt de 40 minuten die er staan?

En moet die 1,6 literbak dan een dag van tevoren in de diepvries?
pi_69740002
Ook eens een keer kijken voor een ijsmachine. Ik ben wel een ijsfan.
pi_69740063
Ik kan misschien voor bijna niks een ijsmachine van Philips op de kop tikken.
Het gaat om een ouder model (hr2295), iemand hier ervaring mee?

Ik weet dat het een model is waarbij je een deel van tevoren moet invriezen (zoals bij de meeste modellen als ik hier kijk), maar ik weet bijvoorbeeld niet hoeveel ijs ik er mee zou kunnen maken.

Het is vooral bedoeld om eens te kijken of we het leuk vinden om zelf ijs te maken.
pi_69740835
Overigens meteen een tip voor heerlijk citroenijs:

Australian Lemon kruiden van Herbs n Spices.

Waren laats bij iemand die dat gebruikte om citroenijs te maken, en dat smaakte echt goed. Niet als afwasmiddel.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 15:55:32 #97
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_69742322
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 14:24 schreef grizegrijn het volgende:
Is het ijs wel goed van structuur, dus niet te veel kristallen? En hoe lang duurt het ongeveer tot hij vastloopt, echt de 40 minuten die er staan?

En moet die 1,6 literbak dan een dag van tevoren in de diepvries?
Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.
De aardbeien-yoghurtijs had iets meer kristallen. Maar die heb ik volgens mij ook meteen in de vriezer gedaan. Niet vers uit het apparaat gegeten.
En ik had nog chocolade-roomijs gemaakt. Met cacao en stukjes chocola. Ik las in een review van een andere machine dat ie daarop vastliep. Bij mij ging die goed.
Dat vastlopen(lijkt wel Windows ) doet ie pas na een half uur ofzo. En dat is ook de gemiddelde tijd die in het boekje staat om ijs te maken.
Ik heb de tijd niet goed bijgehouden. De eerste keer dat ik um had aangezet ben ik weggegaan en toen ik terug kwam stond ie stil. De 2e keer wilde ik dat risico niet lopen dus heb ik er elke keer 5 minuten bijgedraaid.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 15:58:25 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69742437
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:15 schreef LieLie het volgende:
Overigens meteen een tip voor heerlijk citroenijs:

Australian Lemon kruiden van Herbs n Spices.

Waren laats bij iemand die dat gebruikte om citroenijs te maken, en dat smaakte echt goed. Niet als afwasmiddel.
Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69742749
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....
Waar, in principe, maar hier zit citroen, limoen en citroengras door, wat het toch een andere twist geeft.. die ik persoonlijk heerlijk vind, niet te zuur.
pi_69747203
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:55 schreef mmascha het volgende:

[..]

Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.
De aardbeien-yoghurtijs had iets meer kristallen. Maar die heb ik volgens mij ook meteen in de vriezer gedaan. Niet vers uit het apparaat gegeten.
En ik had nog chocolade-roomijs gemaakt. Met cacao en stukjes chocola. Ik las in een review van een andere machine dat ie daarop vastliep. Bij mij ging die goed.
Dat vastlopen(lijkt wel Windows ) doet ie pas na een half uur ofzo. En dat is ook de gemiddelde tijd die in het boekje staat om ijs te maken.
Ik heb de tijd niet goed bijgehouden. De eerste keer dat ik um had aangezet ben ik weggegaan en toen ik terug kwam stond ie stil. De 2e keer wilde ik dat risico niet lopen dus heb ik er elke keer 5 minuten bijgedraaid.
Oke bedankt voor de review Ik zal hem voornamelijk gebruiken voor sorbet- en yoghurtijs, of gewoon van melk. Room zal ik niet zo snel gebruiken. Maar aangezien ik hem toch zo uit het apparaat op zal eten en niet te lang zal bewaren, zou dat ook goed moeten kunnen gaan dan? Een paar kristallen maakt me trouwens niet zoveel uit, dat geeft wel een extra 'bite'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')