Gewone philips met koudelement.quote:Op zondag 29 april 2007 21:20 schreef dialMforMonkey het volgende:
tvp. Wat voor ijsmachine heb je Piet?
Heb voor, tijdens en na mijn studie in de hoereca gewerkt, en ben een foodiequote:Op zondag 29 april 2007 21:34 schreef justmattie het volgende:
Piet een vraagje, jij weet van alles zoveel af... zit je in de horeca ofzo?
Heb de mijne al een jaar of 11, geen idee wat de actuele prijzen zijnquote:En ik ben ook van plan een ijsmachine te kopen, wat kost een beetje normale machine?
Mn baas heeft ook zo'n machine en die moet het element in de vriezer zetten. Dat is prima te doen volgens hemquote:Op maandag 30 april 2007 10:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Ja, maar die echt dure hebben zelf een vrieselement en hebben geen koude element (bak die je eerst in de vriezer moet zetten) zoals degene die Piet en ik hebben.
De mijne was een Euro of 15 / 20
Ik heb mijn eerste ijsmachine op Koninginnedag op de vrijmarkt gekocht, voor 2 euroquote:Op zondag 29 april 2007 21:34 schreef justmattie het volgende:
En ik ben ook van plan een ijsmachine te kopen, wat kost een beetje normale machine?
Je schenkt je mengsel in de bevoren bak die je in de vriezer gezet had.quote:Op dinsdag 1 mei 2007 19:11 schreef justmattie het volgende:
hoe werkt dat met zon ding dan... je draait je ingredienten door elkaar en zet dan dat bakje in de vriezer? of moet je eerst die bak in de vriezer zetten zodat die goed gekoeld is?
Idd het vriest aan de zijkant aan en dat wordt er afgeschraptquote:Op dinsdag 1 mei 2007 19:35 schreef justmattie het volgende:
aha en dan gaat ie draaien zodat er kristallen gevormd worden zeker?
sorbetijs (vruchtenprut, eventueel poedersuiker/gekoelde suikerstroop) wordt echt onvolprezen geweldig. Maar met citrusvruchtensap erin (sinaasappel, citroen) wordt de structuur een beetje, tja. raar.quote:Op maandag 30 april 2007 10:26 schreef nieky het volgende:
Ik heb ook een ijsmachine. Nog nooit gebruikt. Vorig jaar gekocht bij kruidvat. Eens kijken of ik hier wat tips kan vinden
meestal is 't andersomquote:Op donderdag 3 mei 2007 20:54 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn vrouw vermoord me als ik met nog een machine voor in de keuken aankom
En toch wil ik deze ook hebben, m'n moeder had er ook 1.
Zelf gemaakt ijs is heerlijk !
Flikker alle troep die ze niet gebruikt weg (De Joghurtmaker, de Broodbakmachine, de Snijmachine, Eierkoker, Senseo)quote:Op donderdag 3 mei 2007 20:54 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn vrouw vermoord me als ik met nog een machine voor in de keuken aankom
En toch wil ik deze ook hebben, m'n moeder had er ook 1.
Zelf gemaakt ijs is heerlijk !
Hier is het precies andersom...quote:Op donderdag 3 mei 2007 20:54 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn vrouw vermoord me als ik met nog een machine voor in de keuken aankom
En toch wil ik deze ook hebben, m'n moeder had er ook 1.
Zelf gemaakt ijs is heerlijk !
dat gaat primaquote:Op vrijdag 4 mei 2007 09:20 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Hier is het precies andersom...
Maar goed, kun je haar niet omkopen met een heerlijk vruchtenijsje?
Kun je met zo'n apparaat eigenlijk ook chocolade-ijs maken?
Sorry, ik had jouw post niet gezien. Wat moet daar dan in?quote:
Je bedoelt, MIJN broodbakmachine, MIJN espressomachine, MIJN keukenmachine, etcquote:Op vrijdag 4 mei 2007 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Flikker alle troep die ze niet gebruikt weg (De Joghurtmaker, de Broodbakmachine, de Snijmachine, Eierkoker, Senseo)
hoe herkenbaarquote:Op vrijdag 4 mei 2007 16:23 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Je bedoelt, MIJN broodbakmachine, MIJN espressomachine, MIJN keukenmachine, etc
Zij eet alleen maar
1. Zelfgedraait ijs moet je vers eten, dat is het lekkerst.quote:Op maandag 7 mei 2007 21:22 schreef Annemiek78 het volgende:
Heb net het bananenijs geproeft... Was erg lekker van smaak, maar ik heb iedere keer dat je toch ijskristallen door je ijs heen hebt, nadat je het verder invriest.. Het ijs is nog vrij smeuig als je het eruit moet halen. (Ging laatst met het aardbeienijs wel beter) maar dan krijg je dus ijskristallen. Hoe kan je dit voorkomen????
Bananen, suiker, paar druppels citroensap om bruin worden te voorkomen.quote:Op zondag 6 mei 2007 12:48 schreef Annemiek78 het volgende:
Iemand een lekker recept voor bananenijs?
Heb een ijsmachine die tot 1.4 liter inhoud kan hebben..
Nouja, je kan er nog ijslollies mee maken (gewoon in zo'n ijslollyvormpje prutten). Dan vind ik keihard gevroren overgebleven ijs nog wel lekker.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:
je houdt ijs over waar je (zoals je inmiddels hebt ontdekt) niet veel mee kan.
Ik heb in Europa nog nooit een rijpe mango gevonden, zachte ja, maar rijp, nee.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 09:41 schreef anneja het volgende:
Ik wil een rijpe mango. Ik heb echt in geen maaaanden een exemplaar gehad (niet van de markt, niet van de supermarkt, niet van de biologische winkel) wat niet rot was voor ie in de buurt van rijp kwam. En mango-ijs is zoooo lekker.
Ik heb ooit eens een rijpe mango gegeten in nederland. Worden keurig rijp geplukt en naar Nederland gevlogen.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb in Europa nog nooit een rijpe mango gevonden, zachte ja, maar rijp, nee.
Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaagquote:Op dinsdag 8 mei 2007 09:41 schreef anneja het volgende:
[..]
Bramenijs is hier ook een van de all-time favorites trouwens. Is het lekkerst als je eerst de bramen kookt en zeeft, maar gewoon van verse gepureerde bramen kan ook best. Maarja, het is nog geen bramentijd.
Daar lijkt mij ook weinig mis meequote:Op woensdag 9 mei 2007 20:45 schreef Pikkebaas het volgende:
Eens. Het zijn ook gewoon schaamteloze copieen. Misschien hebben anderen er wat aan, qua verhouding ofzo.
De laaste spreekt me wel aan, gewoon een fles fruitshake erin
Misschien wat gelatine erbij doenquote:Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Nee, het gaat om droge stof, je kan maizena gebruiken, suiker, vet (bv room) of eiwit (in room en melk). Room en zetmeel hebben het nadeel dat het de smaak onderdrukt, en suiker dat het vriespunt lager komt.quote:Op woensdag 9 mei 2007 22:36 schreef Pikkebaas het volgende:
Maar de maizena zorgt ervoor dat het een wat dikkige massa wordt.
Hoe bereik je dit zonder maizena, gewoon door het vriesproces ?
Krijg je door het gebruik van maizena geen steviger ijs ?
Gelatine heeft weinig nut.quote:Op donderdag 10 mei 2007 19:00 schreef justmattie het volgende:
[..]
Misschien wat gelatine erbij doen![]()
Soms word het wel in ijs gebruikt volgens mijquote:
Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?quote:Op woensdag 16 juli 2008 10:37 schreef Yinny het volgende:
Even een ongelofelijke kick!
Maar ik heb van de week echt de heerlijkste yoghurtijs klaargemaakt!
http://www.101cookbooks.c(...)nkberrys-recipe.html
GEWELDIG! En dan nog heerlijke Italiaanse amarenekersen overheen geschept!
Echte Griekse yoghurt met 10% vet...quote:Op woensdag 16 juli 2008 10:51 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat een leuke site trouwens. Heb je gewone yoghurt in kaasdoek laten uitlekken of heb je griekse yoghurt gekocht?
Wat ga je maken?quote:Op zondag 19 april 2009 13:55 schreef zquing het volgende:
Die hebben mn ouders ook
ik denk dat ik zo maar ff ijs ga maken
moet eerst kijken wat ik heb liggen, maar echt bijzonder wordt 't niet denk ikquote:
Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,quote:Op zondag 19 april 2009 17:38 schreef Ole het volgende:
Tip als je geen ijsmachine hebt:
Vries fruit in kleine stukjes in. Doe het dan bevroren in de blender, evt wat suiker, en dan heb je ook sorbetijs!
Dat is ook een goeie!quote:Op zondag 19 april 2009 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep. En neem ipv wat suiker suikersiroop, dan slaat je blender het wat cremiger,
Dat maakt voor het recept niet uit. Als je het zonder ijsmachine doet moet je wel regelmatig je ijsmengsel uit de vriezer halen en goed doorroeren om te voorkomen dat je één grote klomp ijs krijgt (zonder doorroeren) of ijs vol kristallen (bij te weinig doorroeren).quote:Op dinsdag 21 april 2009 20:14 schreef deepart het volgende:
Dat klinkt erg lekker, maar ik heb geen ijsmachine. Zijn er toevallig ook smaakvolle recepten voor als je geen ijsmachine bezit? Dus meng wat spul en stop het in de vriezer :p
Lees in kritieken dat het ca een uur duurt om een liter ijs te maken.quote:Op maandag 25 mei 2009 19:46 schreef Ca.ra het volgende:
*schopje*
Voor wie nog een ijs machine zoekt, binnenkort in de aanbieding bij de Lidl, een zelfvriezende machine van UNOLD. Dit is een duits merk, staat daar goed te boek. De machine wordt ook goed beoordeeld, bijvoorbeeld hier.
Hij moet bij Lidl 119 euro kosten, wij hebben hem een tijd geleden voor veel meer geld uit Duitsland besteld. Hij bevalt erg goed! Voor 119 euro zeker een aanrader.
Zekers, wanneer komt die bij de lidl.. En is daar stormloop op?quote:Op maandag 25 mei 2009 20:36 schreef Ca.ra het volgende:
Is niet mijn ervaring. Als je de massa eerst even geforceerd terugkoelt (bijv in gootsteen met water) dan gaat het een stuk sneller. Ik heb zelf dan met 30 minuten mooi schepbaar ijs, vind ik een acceptabele tijd. En prettig dat je meerdere smaakjes na elkaar kunt maken, doordat je geen element hebt wat moet worden ingevroren.
Nouja voor ons was het prijs-kwaliteit technisch gezien een goede keus in ieder geval, en misschien is het een tip voor anderen.
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:04 schreef Dinus het volgende:
[..]
Bramen moet je (tegenwoordig?) toch altijd koken ivm die ziekte, waarvan ik de naam weer eens kwijt ben. Iets met vossen ofzo. Wie helpt me even, ik ben zeer vaag![]()
Edit: het heeft te maken met het besmet kunnen worden met de vossenlintworm. We hebben het er hier volgens mij ook wel eens over gehad in het jamtopic.
Ontopic, bijna jammer dat ik m'n machine niet meer heb nu ik al die lekkere recepten lees.
Ben je heel dun? Zonee, dan zal het wel goed zijnquote:Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:
[..]
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
http://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_multilocularisquote:Op maandag 25 mei 2009 21:10 schreef t1m0k het volgende:
[..]
Klinkt als bullshit, ik eet al mn hele leven bramen uit de tuin en uit het bos zo uit het vuistje. Ik denk niet dat het risico erg groot is dus!
Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 14:24 schreef grizegrijn het volgende:
Is het ijs wel goed van structuur, dus niet te veel kristallen? En hoe lang duurt het ongeveer tot hij vastloopt, echt de 40 minuten die er staan?
En moet die 1,6 literbak dan een dag van tevoren in de diepvries?
Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....quote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:15 schreef LieLie het volgende:
Overigens meteen een tip voor heerlijk citroenijs:
Australian Lemon kruiden van Herbs n Spices.
Waren laats bij iemand die dat gebruikte om citroenijs te maken, en dat smaakte echt goed. Niet als afwasmiddel.
Waar, in principe, maar hier zit citroen, limoen en citroengras door, wat het toch een andere twist geeft.. die ik persoonlijk heerlijk vind, niet te zuur.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek idee mischien, maar wat als je citroen gebruikte om citroen ijs te maken, en vanille om vanilleijs te maken? Noem mij maar gek maar ik gebruik AARDBEIEN en suiker om aardbeienijs te maken....
Oke bedankt voor de reviewquote:Op vrijdag 5 juni 2009 15:55 schreef mmascha het volgende:
[..]
Ik heb er pas 3 soorten ijs meegemaakt. In 1 weekend. De bak moet inderdaad 24 uur van tevoren in de vriezer. Ik heb bananen-roomijs gemaakt. Met volle melk en room. Die had weinig kristallen. Heb um zelfs nog de week erna goed kunnen eten. Terwijl ik hier vaak lees dat het dan een stuk minder lekker is.
De aardbeien-yoghurtijs had iets meer kristallen. Maar die heb ik volgens mij ook meteen in de vriezer gedaan. Niet vers uit het apparaat gegeten.
En ik had nog chocolade-roomijs gemaakt. Met cacao en stukjes chocola. Ik las in een review van een andere machine dat ie daarop vastliep. Bij mij ging die goed.
Dat vastlopen(lijkt wel Windows) doet ie pas na een half uur ofzo. En dat is ook de gemiddelde tijd die in het boekje staat om ijs te maken.
Ik heb de tijd niet goed bijgehouden. De eerste keer dat ik um had aangezet ben ik weggegaan en toen ik terug kwam stond ie stil. De 2e keer wilde ik dat risico niet lopen dus heb ik er elke keer 5 minuten bijgedraaid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |