Pheno | woensdag 18 april 2007 @ 09:56 |
Bij wie komt het water niet in de mond bij het zien van dit?![]() En natuurlijk kun je dit kant en klaar kopen, maar leuker is het om het zelf te maken: De rijst De basis is natuurlijk de rijst. Hieronder een basisrecept om de sushirijst klaar te maken. De typische Japanse rijst is kleverig na het koken, hetgeen noodzakelijk is voor het maken van sushi. De Japanse rijst dient goed gewassen te worden tot het water helder blijft. Doe het daarna in een vergiet, zodat het kan uitlekken. Doe de rijst in een pan en voeg er 1¼ x zoveel water bij. (Bij bijv. 2 kopjes rijst moet 2½ kopje water). Laat de rijst ongeveer een uur in het water staan. Breng daarna het water aan de kook en laat vervolgens 15-20 minuten op een laag pitje staan, met een deksel op de pan, tot het water is verdwenen. Haal tussentijds niet het deksel van de pan. Tenslotte nog een kwartiertje zonder vuur laten staan maar met nog wel het deksel erop. Voor gebruik voor sushi dient de rijst nu eerst nog aangezuurd te worden. Doe een paar eetlepels Japanse rijstazijn in een klein pannetje. Voeg daar ong. 1½ eetlepel suiker en een theelepel zout aan toe. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. De rijst kan nu het beste in een grote ondiepe schaal gedaan worden zodat het gemaakte azijnmengsel zachtjes over de rijst gegoten kan worden. Om het geheel goed te mengen dient de rijst met een houten spatel zachtjes omgespateld te worden. Er mag echter niet geroerd worden. Tijdens dit 'omspatelen' kan de rijst, bijv. met een waaier of een föhn afgekoeld worden. Als de rijst een graad of 30 is (handwarm), is de temperatuur goed. De sushirijst is klaar. Bij het maken van sushi is het goed om een kom met hand-azijn (ongeveer 250 cc water met zo'n 4 eetlepels rijstazijn) te hebben, waar de handen steeds in bevochtigd kunnen worden. Dit voorkomt het vastkleven van de rijst aan de handen. Na het klaarmaken van de rijst kun je verschillende variaties van sushi maken. Soorten Soorten 1.Maki-zushi of norimaki. De klaargemaakte sushirijst opgerold in een vel nori (zeewier) met in het midden één van de bepalende ingrediënten, zoals komkommer, zalm, krabvlees of stukjes omelet. De rol die ontstaat wordt in (8) "moten" gesneden. 2. Oshi-zushi of bo-zushi. De klaargemaakte sushirijst wordt in een vierkant bakje geperst met boven op de rijst een plak vis, als gerookte zalm of forel. Nadat er een paar uur op geperst is wordt de rijst met vis er uit genomen en op maat gesneden. Ze worden ook wel Ishi-zushi (geperste sushi) of masu-zushi (gerookte vis sushi) genoemd. 3. Nigiri-sushi. Dit is de bekendste en misschien in de restaurants de meest gegeten sushi. Met de hand wordt rijst gekneed in ongeveer 5x2x2 cm. Hier bovenop wordt dan een plak tonijn, zalm, omelet of garnaal gelegd, maar iets anders is ook mogelijk. Een speciale uitvoering van de nigiri-zushi is de gukanmaki, de klaargemaakte sushirijst met een bandje van nori er omheen en extra beleg er bovenop van bijv. zalmeitjes (ikura). 4. Chirashi-zushi. Niet bekend bij ons maar zeer populair in Japan als lunch. Een kom met rijst en alle andere ingrediënten er op en door heen. Er zijn nog meer soorten, maar we houden het hier even bij ![]() Vorige delen Zelf Sushi maken deel 2 Zelf Sushi maken Laatste post: quote:Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho. [ Bericht 32% gewijzigd door Pheno op 18-04-2007 20:46:55 ] | |
Disher | woensdag 18 april 2007 @ 10:25 |
hmmm de bovenste foto lijkt meer een verzameling van sushi USB-sticks | |
Pheno | woensdag 18 april 2007 @ 10:28 |
quote:Mijn easter egg, wat doe je? Nou ja, dan zet ik er weer iets normaals neer.... Iemand zin om de OP wat uitegbreider te maken met wat verschillende sushis etc? Anders ga ik dat zelf vanavond even doen ![]() | |
Mirjam | woensdag 18 april 2007 @ 10:31 |
sushi maken is leuk ![]() | |
Pheno | woensdag 18 april 2007 @ 10:36 |
quote:Een OP maken ook. Ik ben alleen bang dat ik meteen weer zin krijg om het zelf te maken. En de sushirijst is thuis op, dus dat gaat niet lukken ![]() Maar met regelmaat zijn _Arual_ en ik aan het sushirollen. Meestal 1 a 2x per maand ![]() ![]() | |
mirugai | woensdag 18 april 2007 @ 11:10 |
nah, tvp'tje dan maar... | |
Martijn_77 | woensdag 18 april 2007 @ 19:23 |
quote:Idd, de wasabi is veel heter en je hebt een kilo rijst voor de prijs van een halve kilo bij de AH Nee, geef mij de toko maar ![]() | |
golfer | woensdag 18 april 2007 @ 20:30 |
Binnenkort gaan wij ook maar weer eens knutselen. | |
Pheno | woensdag 18 april 2007 @ 20:48 |
Ik heb de OP wat uitgebreider gemaakt. A.u.b. op- of aanmerkingen via PM, zodat dit topic zo ontopic mogelijk blijft ![]() | |
Maneki.Neko | woensdag 18 april 2007 @ 21:36 |
Oh ik heb net gegeten maar bij het zien van de OP krijg ik meteen weer trek ![]() | |
Duderinnetje | woensdag 18 april 2007 @ 23:57 |
Waarom staat mijn resumé betreffende het inleggen van de gember niet in de OP? ![]() tvp | |
Escaflowne | donderdag 19 april 2007 @ 00:02 |
Tvp! ![]() | |
zquing | vrijdag 20 april 2007 @ 18:33 |
tvp | |
Martijn_77 | vrijdag 20 april 2007 @ 19:47 |
We gaan het morgen weer maken ![]() | |
Geluk | zaterdag 21 april 2007 @ 00:07 |
Het is met gasten ook leuk om alles voor te snijden, de rijst klaar te maken, en dan alles op tafel te zetten. Dan kan iedereen zijn eigen combinaties maken en zelf rollen. Mijn favoriete ingredienten: - zalm - tonijn - surimi - komkommer - avocado - wortel | |
Duderinnetje | zaterdag 21 april 2007 @ 15:32 |
quote:Wat een leuk idee! Nooit bij stil gestaan. | |
Christiaan | zaterdag 21 april 2007 @ 15:34 |
Ik ga over een half uurtje naar de AH spullen halen. | |
Christiaan | zaterdag 21 april 2007 @ 18:55 |
![]() ![]() ![]() | |
golfer | zaterdag 21 april 2007 @ 20:07 |
Ziet er goed uit, --Christiaan-- ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 21 april 2007 @ 21:12 |
quote:Blanceer je deze wortel dan even van te voren want anders lijkt het me wel een erge bite geven? | |
Martijn_77 | zaterdag 21 april 2007 @ 21:15 |
Vandaag zelf ook Sushi gemaakt. De ingredienten: ![]() ![]() Het resultaat: ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 21-04-2007 22:07:26 ] | |
Blues | zaterdag 21 april 2007 @ 21:27 |
Hey dat ziet er goed uit ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 21 april 2007 @ 21:39 |
quote:Thanx en zo smaakte het ook ![]() | |
QTPi | zaterdag 21 april 2007 @ 23:06 |
Dat ziet er goed uit Christiaan & Martijn ![]() Ik eet ook graag sushi maar maak t niet zelf... Volgende week een tentje uitproberen in Schiedam >> Hamachi | |
Geluk | zondag 22 april 2007 @ 11:06 |
quote:Het lijkt dan een beetje op gourmetten/kaasfonduen, aan tafel zelf met je eten spelen en maken wat je het lekkerst vindt. Meestal knip ik de nori wel in vieren, zodat je niet meteen een enorme rol hoeft te maken. | |
mirugai | zondag 22 april 2007 @ 11:43 |
Dat doe-het-zelf-en wordt meestal een sushi party genoemd. Het beste kun je iedereen handrollen laten maken: is makkelijker, leuker en smaakt ook een stuk beter als je thuis sushi maakt. | |
Martijn_77 | zondag 22 april 2007 @ 12:23 |
quote:Die rijste tonnetjes zijn ok makelijk thuis te maken. Je moet dan gewoon slierten van een Nori vel knippen ![]() | |
n0a | zondag 22 april 2007 @ 14:44 |
quote:Ooit eens een keer bij Hamachi afgehaald. De sushi was super, de fried rice niet de moeite waard. | |
TheArowana | woensdag 25 april 2007 @ 21:17 |
(het bier op het plaatje in de OP wordt verkocht als zijnde Japans (volgens mij), maar wordt in Tsjechië gebrouwen! Boeh!) | |
JohnDope | dinsdag 8 mei 2007 @ 02:12 |
Ik weet niet wat die schotel kost op dat plaatje, zal wel duur zijn, maar die schranz ik letterlijk in no time naar binnen ![]() ik heb net een boek besteld, even kijken of het wat is..... Goed topic trouwens ![]() | |
n0a | dinsdag 8 mei 2007 @ 08:42 |
Laatste poging was al weer op voordat de fotocamera er aan te pas kwam. Dit keer was het een "budget" versie met tonijn uit blik met avocado, komkommer en japanse mayonaise. Bij de Bijenkorf/House opf Caviar ook even groene tobico gekocht. Deze hadden niet echt de wasabi smaak maar vond ik wel lekkerder dan de oranje tobico van House of Caviar. | |
Martijn_77 | dinsdag 8 mei 2007 @ 20:16 |
@nOa waar heb je die japanse mayo gekocht? Hierbij de toko is het niet te vinden | |
n0a | dinsdag 8 mei 2007 @ 23:45 |
In Rotterdam bij Kazaguruma, Pannekoekstraat 99 dicht bij de centrale bibliotheek. | |
mirugai | woensdag 9 mei 2007 @ 09:52 |
Ik zit nu voor m'n werk in de VS en ben vanmiddag naar een sushi bar geweest, die een goede reputatie heeft, met een Japanse chef die al bijna dertig jaar in het vak zit (z'n Japanse licentie en z'n licentie voor kogelvis hangen aan de muur). En mijn god! Ik geloof dat ik in de hemel zat en ik voelde me bij deze kerel een hele, hele kleine jongen. Een amateurtje op z'n best. Bij z'n hamachi voelde ik een brok in m'n keel. Niet omdat ik misselijk werd, maar omdat het me bijna deed huilen van ontroering. En de shari (de rijst dus), die was van een andere planeet. Godverdomme, dit was geweldig... Ik schrijf nog wel een uitgebreide recentie op m'n web-log, maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor. Hier alvast een paar plaatjes: ![]() ![]() ![]() | |
JohnDope | woensdag 9 mei 2007 @ 14:40 |
Oh Yeah. Schranzen maar. * ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 mei 2007 @ 14:56 |
OMG dat zit er allemaal geweldig lekker uit Martijn en Christiaan ![]() @ mirugai: leuk geschreven en zit er ook verrukkelijk uit ![]() Heb nu al tijden zo'n sushi-kit van de AH staan, dit weekend maar eens aan de slag, had verders toch geen plannen dus ga maar lekker knutselen in de keuken ![]() | |
kassenbouwer | donderdag 10 mei 2007 @ 17:17 |
Tot voor kort had ik nooit sushi op. En het lijkt me ook wel grappig om eens zelf te gaan maken. Maar ik heb vorige week gegeten in restaurant Ono in Rotterdam. Maar daar was sushi een van de gangen van het menu, we kregen ook nog wat rijst met kip in teriyaki saus. Maar eten jullie sushi meestal als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht zonder iets warms verder? | |
neo2000 | donderdag 10 mei 2007 @ 17:23 |
Tuvupuh. | |
mirugai | donderdag 10 mei 2007 @ 17:38 |
quote:Dit is van iemand met magische handen. Dit vind je niet in NL. Wat mensen thuis maken is hondevoer, wat je in NL'se sushi restaurants vind is de goedkope chinees op de hoek, dit is 3 sterren porno. Als ik de tijd kan vinden, dan ga ik morgen naar een andere sushi bar, die van dezelfde kwaliteit moet zijn. Een paar dagen terug was ik er al naartoe gegaan, maar ik stond voor een lege deur: alleen drie dagen per week open, mogelijk omdat op die dagen de vis nog het verst is. Ik hoorde van iemand dat het een 'very strict and intense guy' is. Hij bepaalt wat je eet, als klant heb je het maar te accepteren anders kun je opzouten. En zo hoort het ook! Haha, ik zie er erg naar uit. | |
Blues | donderdag 10 mei 2007 @ 18:57 |
Geweldig verslag M. Geniet ervan ![]() Leuk dat je ons op de hoogte houd, en ik wil graag je weblogadres ![]() | |
Pheno | donderdag 10 mei 2007 @ 19:10 |
quote:klik op het huisjesicoon, naast het fotoboekicoon | |
Duderinnetje | donderdag 10 mei 2007 @ 19:17 |
quote:Ik heb het vorige week in Londen als voorgerecht gegeten, en toen had ik er nog niet genoeg van, dus toen heb ik het ook als bij-hoofd-wat-dan-ook-gerecht gegeten. Maakt die Japanners allemaal geen zier uit volgens mij, als je maar geniet ![]() Zaterdag hier weer traditioneel zelfmaak-sushi tijdens het eurovisiesongfestival ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 12 mei 2007 @ 18:42 |
Vandaag weer zelf gemaakt gewoon makelijk wat rollen met zalm, surimi, advocado, komkomer etc. Was weer erg lekker | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 18:38 |
Ik ben nu bezig, de rijst is al aan de kook ![]() En nee, ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan, ik heb een luie dag en zit nog in pyjama ![]() Vind het wel spannend hoor, is voor het eerst dat ik het ga maken ![]() | |
Blues | zaterdag 9 juni 2007 @ 18:45 |
Stoer ![]() Het lastigste is de rijst. Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur ![]() | |
golfer | zaterdag 9 juni 2007 @ 18:49 |
quote:Maak je daar ook even een foto van? Die pyjama? ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:15 |
quote:Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider. Ga de eerste foto's er maar vast opzetten in de tussentijd ![]() | |
Pheno | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:25 |
quote:Ik heb 1 workshop gevolgd, daarna zijn we wat gaan aankloten. Het lukt ook allemaal zonder instructeur ![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:28 |
quote:Heb je wel Japanse sojasaus in huis? | |
Blues | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:32 |
Owwww, wij kregen een bekertje echte japanse sojasaus van de visboer mee, nadat we een paar slierten zalm met dat goedje te proeven kregen ![]() Het water loopt me wéér in de mond nu ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:44 |
De tussenstand....rijst is nog niet afgekoeld ![]() Men neme een sushi-kit voor beginners: ![]() We halen de producten eruit en schenken natuurlijk een droog wit wijntje in, er wordt hier nl. niet uitgebreid gekokkereld zonder een wijntje. Een wijntje is onmisbaar ![]() ![]() De rijst het pannetje in: ![]() Speciaal voor golfer, en ik hoop niet voor je dat je er straks met de deegroller van langs krijgt van Bluezz: ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 19:45 |
quote:Yepz zat in die doos en had zelf ook nog een fles staan ![]() | |
golfer | zaterdag 9 juni 2007 @ 20:07 |
quote:Het water loopt mij in de mond. ![]() | |
Blues | zaterdag 9 juni 2007 @ 20:20 |
quote:Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 20:38 |
quote: ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 20:45 |
Maargoed verder met mijn sushi-avonturen ![]() De rijst gemengd met rijstazijn is afgekoeld, de komkommer in dunne reepjes gesneden en de garnalen liggen ookal klaar" ![]() De rijst op het nori-vel gelegd" ![]() En daarna netjes verspreid over het nori-vel ![]() Komkommer en garnalen erop ![]() Even rollen met dit als resultaat ![]() Daarna plakken snijden, en wasabi in de soja-saus ![]() Voor een eerste keer valt het me best mee, ik had echt onwijze misbaksels verwacht ![]() Ik ga zo even proeven ![]() ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-06-2007 20:48:08 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:06 |
Het smaakt helemaal goed ![]() ![]() | |
Serinde | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:18 |
Hé dat is best goed voor een beginner inderdaad. Als het zo kan, dan ga ik dat ook eens zelf proberen ![]() Ik ben alleen erg lui (ik laat de boodschappen bijv. altijd bezorgen) en ik zou dus ook écht niet weten waar hier een toko zit. Of zoeken, of toch maar voor de eerste keer iets van de AH. Voor een eerste keer is dat goed genoeg hoop ik ![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:20 |
Bluezz ![]() Goed gedaan SOL ![]() | |
Bravebart | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:23 |
Goed topic ![]() SOL en koken ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:26 |
quote:Die sushi-kit kwam volgens mij ook van de AH. Heb de helft maar klaargemaakt ervan, maar nu ik weet hoe leuk en lekker dit is om te doen ga ik dit natuurlijk veel vaker maken en mijn repetoire uitbreiden en dus even op zoek naar een goede toko hier in de buurt ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-06-2007 21:27:05 ] | |
golfer | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:29 |
Ziet er prima uit hoor SOL. ![]() Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden. al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet | |
Serinde | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:30 |
quote:Foto's zonder pyjama dan maar ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:58 |
quote:Tnx ![]() Vond alleen de rijst een beetje te klef. Misschien te veel rijst gebruikt? Of te lang gekookt? De smaak was wel helemaal goed ![]() Maargoed, al doende leert men ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 21:59 |
quote:Ik ben benieuwd ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 22:02 |
quote:Snel weer een diner-meet bij mij eej beeb, ik kook wel voor jullie ![]() | |
mirugai | zaterdag 9 juni 2007 @ 22:24 |
quote:haha, die is leuk! ![]() on-topic: gisteren ook weer 'ns sushi gemaakt. Voorbeeldje: ![]() | |
Blues | zaterdag 9 juni 2007 @ 22:57 |
Mirugai, wat zijn jouw rolletjes toch altijd mooi rond zonder randjes erdoorheen ![]() ![]() Tonijn en? | |
Blues | zaterdag 9 juni 2007 @ 23:17 |
SOLLIEEEEEEEE, wat een mooie soesjies zijn het geworden ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 23:26 |
quote:Ben benieuwd naar jouw soesjies morgen ![]() | |
golfer | zaterdag 9 juni 2007 @ 23:49 |
Ter voorbereiding van ons geknutsel van morgen heeft deze naked chef alvast Usuyaki Tamago proberen te maken (dunne omelet om in reepjes te verwerken in de sushi's). Kan nu mooi verder afkoelen en afgesloten bewaard worden in de koelkast: ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2007 @ 23:51 |
quote:Ik mis de naked-pics ![]() ![]() | |
golfer | zondag 10 juni 2007 @ 00:07 |
quote:Ik had even geen recentere van mij voorhanden: ![]() Trusteh! ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2007 @ 00:54 |
quote:Ik heb liever een echte man, met een zacht buikje enzo ![]() | |
Smart-Einstein | zondag 10 juni 2007 @ 13:18 |
*heeft gister bij doozo gegeten..* die sushi was toch ook wel enorm appetijtelijk! | |
Martijn_77 | zondag 10 juni 2007 @ 18:48 |
Vandaag weer gemaakt. Lekker in de tuin zitten rollen ![]() ![]() | |
Blues | zondag 10 juni 2007 @ 20:11 |
Ons sushi avontuur, wij ook gezellig gerold idd ![]() Fotostrippie : ![]() ![]() ![]() HET RUIKT HIER NAAR VIS MAMMIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VOOR SOL : ![]() ![]() | |
golfer | zondag 10 juni 2007 @ 20:14 |
En we hebben nu nog aardig wat sushi's over, die later vanavond opgepeuzeld gaan worden. ![]() | |
Sanne | zondag 10 juni 2007 @ 20:15 |
Ziet er heerlijk uit!!! ![]() | |
Vivi | zondag 10 juni 2007 @ 20:23 |
quote:Volgens mij hebben jullie het wel gezellig samen ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2007 @ 20:37 |
Ziet er helemaal geweldig uit Bluezz en Golfer ![]() | |
Greys | zondag 10 juni 2007 @ 20:38 |
Ik krijg trek van dit topic, elke keer weer ![]() Wil het ook graag maken, maar ben zo bang dat het rollen mislukt. Heb het jaren geleden eens geprobeerd en toen waren de norivellen te droog ofzo, want het leek wel crepepapier ipv het zachte velletje wat er omheen hoort te zitten. En de uiteindjes bleven dus ook niet plakken dus rolde het elke keer open. * Greys is dol op sushi, kan prima koken maar sushi ben ik een beetje bang voor om zelf te maken ![]() | |
Blues | zondag 10 juni 2007 @ 20:44 |
Oh, maar het lukte ons ook niet al te goed hoor, gewoon wat water aan de randjes van de velletjes en flink aandrukken met de matjes ![]() Ze zijn dan ook niet foutloos, maar gewoon leuk, en lekker ![]() Ja Vivi, wij hebben het altijd wel gezellig samen ![]() | |
Greys | zondag 10 juni 2007 @ 20:52 |
Oke, en dan nu waarschijnlijk de domme-vraag-van-de-week.... Hoe voorkom je dat je het bamboe matje mee IN de rol rolt, zeg maar? Je rolt met dat matje de rol op, maar die draait dan toch mee die rol in? ![]() ![]() ![]() En Bluezz, is de rest van het velletje nori dan niet 'knapperig' zoals het bij mij bleef? Bij mij kraakte dat vel nog als ik er een hap van nam, van de sushi! Dat hoort niet he? ![]() Ik klink als een enorme debiel nu, maar verder ben ik vrij keukenprinsessespullerig, maar die sushi... | |
Blues | zondag 10 juni 2007 @ 21:01 |
quote:Je legt het geheel met de vellen wel op je matje, maar je rolt het niet echt erín, het uiteinde waarmee je rolt gaat erover heen als het ware, en dan leg je je matje er nog een keer over, dus niet dóórrollen en druk het goed aan zoals hier, waarbij de voor en achterkant op je plank blijven.. het was voor ons ook een beetje rommelen ermee, dat wel ![]() ![]() ![]() quote:Nee het was niet echt knapperig of krakerig, had je wel genoeg rijst, en was je rijst niet te droog? Wij zijn ook niet echt keukenprinsen, wij hobby-en, prutsen en proberen ook maar wat hoor ![]() | |
Greys | zondag 10 juni 2007 @ 21:07 |
Dank je! Ik geloof dat ik het nu begrijp, dat het matje er overheen gaat en dan een stukje opschuiven en dan weer rollen! Van de week ga ik het weer proberen, eerst even met zo'n setje van de Appie en dan zelf lekker spulletjes halen om er in te stoppen. Mocht ik dat rollen dan eens onder de knie hebben ga ik verder experimenteren ![]() En ik denk dus idd dat de rijst te droog was, want anders zou het vocht in de rijst wel zorgen dat die vellen zachter worden lijkt me. Je hebt me in ieder geval genoeg gerustgesteld en geleerd om het nog eens te gaan proberen ![]() (En zoals Viev ook al zei... wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes! Lekker genieten enzo, lees ook altijd jullie recensies van de restaurants!) ![]() | |
golfer | zondag 10 juni 2007 @ 21:10 |
quote:De liefde gaat vaak door de maag. ![]() | |
Dahahan | zondag 10 juni 2007 @ 21:33 |
Nog een tip voor het rollen, bedek heel het velletje met rest behalve de bovenste 10(of kleiner voor minder bredere sushi)% ofzo, dan leg je gewoon de dingentjes in het midden op de rijst - als je gaat rollen pak je de nori onderaan, doe je in een floeps, stevig, over de ingredienten heen. Alsof je hem zeg maar dubbelklapt maar het wel een rolletje krijgt. Oefening baart kunst maar zo krijg je hele mooie rollen, zonder ''uitstekende'' nori, wat ik zelf erg lelijk vind ^^. Deze tip krijg van een oud lief koreaans vrouwtje die een toko hier heeft waar ik mijn ingredienten haal. | |
Greys | maandag 11 juni 2007 @ 19:50 |
Dank allen! Ik ga het morgen proberen ![]() ![]() | |
Greys | dinsdag 12 juni 2007 @ 19:29 |
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots ![]() Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen ![]() Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker? ![]() | |
neo2000 | dinsdag 12 juni 2007 @ 20:57 |
quote:Of.. Je stuurt het hier naartoe..! ![]() | |
Blues | dinsdag 12 juni 2007 @ 21:45 |
Jaaaaaaaa, ziet er goed uit Greys ![]() Lekker gekliederd? En hoe smaakte het norivel? | |
Greys | dinsdag 12 juni 2007 @ 22:22 |
quote:Dank je! Heerlijk gekliederd! ![]() ![]() Met natte handen de rijst verdelen, dus steeds je handen onder de kraan, dus steeds meer rijst in de gootsteen enzo! Maar ik denk dat de rijst de vorige keer te droog is geweest, want nu waren de vellen niet meer knapperig en krakerig, nadat ik er rollen van had gemaakt. Het was echt heeeeeerlijk ![]() En nog goed voor de lijn ook he, toch? Heb tonijn en komkommer gedaan. Had ook nog surimisticks, maar die ben ik vergeten ![]() | |
Blues | dinsdag 12 juni 2007 @ 22:55 |
Oh maar 2 dingen kan toch ook, wij doen er ook nog wat mayo overheen, wij hadden ook veel over en zaten best vol, of het 'goed voor de lijn' is, geen idee daar doen wij niet aan ![]() Wij hadden bakjes water op tafel staan en daar hebben we zitten kleien en kliederen, op den duur lag er wel heel veel rijst onderin het bakje ja ![]() | |
Kersje86 | woensdag 13 juni 2007 @ 20:43 |
krijg echt honger van al deze fotos!! BLEHHHHH zelf maak ik alleen die rol dingen, vind die andere zo lastig, maar heb sinds kort Shabu Shabu ontdekt in Rotterdam. Voor 16 euro kan je 8 rondes eten en per ronde 8 dingen... nou ik had aan 4 rondes al genoeg, had echt keiveel gegeten ook.... oja nog een tipje voor de zalm, ik koop de zalm altijd bij de Lidl, gerookt en erg lekker.... ook lekker voor op een crackertje ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 13 juni 2007 @ 21:21 |
quote:Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste | |
n0a | donderdag 14 juni 2007 @ 08:17 |
quote:Ik dacht dat je daar per ronde 5 dingen per persoon kon bestellen zoals bij Sumo. Ben nog nooit bij Shabu Shabu geweest. Een aanrader volgens jou? | |
Kersje86 | donderdag 14 juni 2007 @ 11:33 |
nope 8 dingen per persoon... dan heb je wel dat sommige per 2 of 3 stuks gaan he, dat telt gwn als 1.... maar Shabu Shabu is zeker een aanrader, ik vind het lekkerder dan Sumo | |
Greys | donderdag 14 juni 2007 @ 14:04 |
quote:Thanks! Heb het de volgende dag mee naar mijn werk genomen en met mijn collega's elk drie stukjes gesnoept als tussendoortje. Ging nog prima inderdaad! | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2007 @ 15:11 |
quote: ![]() ![]() | |
Escaflowne | donderdag 14 juni 2007 @ 17:35 |
quote:Dat ziet er heel goed uit Greys ![]() ![]() | |
Escaflowne | donderdag 14 juni 2007 @ 17:37 |
quote:Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis. ![]() | |
SEMTEX | donderdag 14 juni 2007 @ 18:00 |
Oh! Ik krijg trek van dit topic. Moet het zelf nog steeds eens proberen ![]() | |
Blues | donderdag 14 juni 2007 @ 18:44 |
quote:Dat is een hele goeie opmerking. En ik kende jou niet ![]() ![]() Hoi ![]() | |
Pheno | donderdag 14 juni 2007 @ 19:57 |
Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld. Ik ben even inspiratieloos. | |
Kersje86 | donderdag 14 juni 2007 @ 20:34 |
krabsalade ![]() | |
Greys | donderdag 14 juni 2007 @ 22:16 |
quote:Dankjewel! ![]() En hoe bedoel je 'mooie foto', want ik vond het bij nader inzien maar een raar gezicht, mijn sushi op mijn oerhollandse delftsblauwe Ikea-bord ![]() ![]() | |
Pheno | donderdag 14 juni 2007 @ 22:58 |
quote:De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen ![]() | |
golfer | vrijdag 15 juni 2007 @ 00:10 |
quote:Rauwe tarbotfilet is ook heerlijk, mits goed gesneden. Inktvis kan ook. Nou ja, eigenlijk elke goede kwaliteit verse vis kan er tussen. | |
aceHigh | vrijdag 15 juni 2007 @ 08:20 |
quote:Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt. | |
Pheno | vrijdag 15 juni 2007 @ 08:35 |
quote:De twee uur is inclusief spoelen, koken etc ![]() Maar te koude lucht heeft bij mij 1x de rijst helemaal doen mislukken, dus ik zal wel iets ongelovelijks verkeerd hebben gedaan.... | |
Perruche | vrijdag 15 juni 2007 @ 10:14 |
TVP ![]() ik ga vandaag ook sushi maken ![]() ![]() Ertussen denk ik: Surimi avocado komkommer... uh... zalm... meer ideeen? En iemand tips voor hoe de rijst te koken? Anders lees ik wel ff het vorige topic door. En de camera ligt in de lader dus fotos komen er ook! Kusies | |
aceHigh | vrijdag 15 juni 2007 @ 10:26 |
quote:http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice Ik doe zelf trouwens nooit dashi door de rijst. Iemand die dit wel doet en komt dat de smaak ten goede? | |
Perruche | vrijdag 15 juni 2007 @ 10:31 |
Thanks acehigh! dashi? ik ga geen kei-dure dingen kopen,ik ga een pak sushirijst halen, zo een rolmatje, nori, dingen voor erin... wasabi natuurlijk en sojasaus! Oh ja, nog 1 vraagje... dat ei, wat ook heirboven staat, hoe heet het of hoe maak je het? Want dat is echt superlekker! | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 12:49 |
quote:In de OP staat ook een uitgebreide beschrijving ![]() ![]() | |
Perruche | vrijdag 15 juni 2007 @ 13:25 |
quote:sorry SoL ik ben lui aangelegd ![]() ![]() Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 13:45 |
quote: ![]() ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:24 |
Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen! Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal? dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben.. ![]() alvast bedankt! Sas | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:26 |
quote:Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langst ![]() Oja en wel foto's maken he, dat is zo'n beetje verplicht geworden in dit topic ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 15-06-2007 14:26:55 ] | |
Mirjam | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:28 |
gewoon op tijd beginnen, je kan alles in de koelkast laten liggen. dat is zelfs fijner als je het later wil snijden, dan is het geheel wat steviger ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:30 |
quote:ben niet zo goed in foto's uploaden enzo, maar ik zal het proberen.. ![]() nog tips? | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:38 |
quote:Je mag ze mij mailen, dan wil ik ze wel voor je uploaden en posten ![]() Tips? Gewoon alles lekker op je gemakje doen en niet stressen ![]() | |
Perruche | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:53 |
ik wil ook dat ei maken, ik is 3 eiren te veel? dan die ik 2 ei in de pan, opkloppen eerst natuurlijk, 1 theelepel suiker en een beetje soyasaus? | |
golfer | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:56 |
quote:Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden. | |
Perruche | vrijdag 15 juni 2007 @ 14:58 |
quote:danku! | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 16:06 |
Sassefras, lukt het een beetje? Het is zo stil ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 16:26 |
ik heb nu alle ingedienten klaar staan.. maar moet de rijst echt helemaal koud zijn of mag het ook lauw zijn? | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 16:46 |
hmmm.. volgens mij is mijn eerste rol veelste slap.. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:22 |
quote:Ik had 'm iig helemaal koud ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:22 |
quote: ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:36 |
Nou, ik heb 4 rolletjes af!! Ik heb ze nu heel in de koelkast gezet, omdat mijn ventje pas over een uur thuis is. als hij thuis is snijd ik ze pas aan. Kan dat wel eigenlijk? Hoe doe je dat met de zijkanten eigenlijk? Hoe druk je die aan? dat is nu zo'n slap stukje zeg maar. (ik ga ff mijn foto's tot dusver proberen te uploaden.) | |
golfer | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:38 |
quote:Ja hoor. quote:Eraf snijden. Overigens het snijden moet je met een ultrascherp mes doen doe een beetje met water nat is gemaakt. | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:44 |
TADDA!!: Nu ga ik even een scherp mes zoeken, en als ik ze gesneden heb, maak ik nog een foto en zal ik met jullie delen of het uberhaupt te eten is of niet.. ![]() mmm zijn wel kleine foto's.. is het uberhaupt te zien? [ Bericht 9% gewijzigd door Sassefras op 15-06-2007 17:52:33 (grotere foto\'s!) ] | |
golfer | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:47 |
quote:Ik heb mijn leesbrilletje erbij opgezet. ![]() Ze mogen wel iets groter hoor. ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:49 |
whaha.. ff kijken of ik dat voor elkaar krijg... | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 17:53 |
nu maar wachten op mijn vent.... | |
Kersje86 | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:12 |
quote:oh dat doe ik niet... na 15 min ofzo begin ik al... ik vind dat wanneer hij niet helemaal afgekoeld is beter is om op te scheppen en te verspreideren over het zeewierblaadje Ik ben meestal binnen 2 uur al klaar.... voor ongeveer 10 rollen ![]() Enne vroeg me af waar jullie je zeewierblaadjes halen? bij de gewone supermarkt? daar zijn ze echt keiduur hoor.... voor de mensen de in een grote stad wonen, kan je het beste bij de chinese toko halen, stuk goedkoper ![]() en kvind dat wanneer je ze in de koelkast heb gehad een heel stuk minder lekker zijn, omdat het wat harder word enzo [ Bericht 17% gewijzigd door Kersje86 op 15-06-2007 18:17:47 ] | |
Mirjam | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:18 |
xenos heeft vaak norivellen voor weing ![]() | |
Kersje86 | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:24 |
goedkoper dan 50 blaadjes voor 4/5 euro? ![]() | |
Mirjam | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:25 |
quote:ik vind 50 blaadjes wel veel. ik gebruik er nooit zoveel in 1 keer, ne maak sushi niet vaak, dus dan liggen ze te verpieteren in de kast, en kan ik ze weggooien. geef mij maar wat kleinere verpakkingen ![]() | |
Kersje86 | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:29 |
mjah ik maak ook niet zo vaak maar... maar ik gebruik iig per x wel 10 blaadjes dus , om de 2 weken.... binnen 1,5 maand was het weer weg ![]() | |
Sassefras | vrijdag 15 juni 2007 @ 18:56 |
Nou het was heerlijk! Ik zit vreselijk vol.. en dan heb ik nog 2 rollen over! Ik wist niet dat dit zo goed vulde.. Mijn ventje was ook erg onder de indruk.. ![]() ![]() | |
Sanne | vrijdag 15 juni 2007 @ 19:00 |
Ziet er lekker uit Sassefras! ![]() Morgen ga ik mijzelf weer eens met sushi verwennen. Wil alleen van Golfer en Bluezz ff weten hoe je dat ei zo mooi hebt gebakken? Klutsen van tevoren? | |
Blues | vrijdag 15 juni 2007 @ 19:07 |
Jaaaaaaaa, nog een soesjie fan ![]() ![]() Goed gelukt ![]() | |
Blues | vrijdag 15 juni 2007 @ 19:10 |
quote: quote: | |
Sanne | vrijdag 15 juni 2007 @ 19:11 |
quote:tx babe, ik had erover heen gelezen. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 15 juni 2007 @ 19:20 |
Sassefras ![]() Ziet er helemaal geweldig uit ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 15-06-2007 19:20:49 ] | |
n0a | vrijdag 15 juni 2007 @ 20:58 |
Ik geloof dat de rijst op kamer temperatuur moet zijn en dat nori nou juist knapperig moet blijven. *kijkt uit naar Mirugai* | |
Martijn_77 | vrijdag 15 juni 2007 @ 21:22 |
quote:Voor zo ver ik weet is dat de juste manier ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2007 @ 23:15 |
quote:Had je nog zo gevraagd die foto van mij niet te plaatsen | |
Blues | vrijdag 15 juni 2007 @ 23:26 |
quote:Béértje, je icon ![]() | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 16:44 |
Fuck fuck, kom ik er net achter dat ik bijna geen sushirijst meer in huis heb. En het begint te onweren. ![]() Damn. Ik ga echt geen nat pak halen. Kan ik nog wat met gewone pandanrijst? | |
Blues | zaterdag 16 juni 2007 @ 16:55 |
Proberen ![]() Ik vraag me ook af of het nou persé met die sushirijst moet...pandan kan je ook best plakkerig maken door het wat langer door te koken toch? | |
Perruche | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:09 |
grmbl, hier geen sushi gemaakt. Wel gegeten ![]() ![]() ![]() | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:12 |
Ik heb nog 140 gram heb ik net gewogen, daar begin ik gewoon mee en zie hoever ik kom. Als ik het door elkaar heen ga gooien lukt er waarschijnlijk niets. Eitje staat op trouwens. FF checekn | |
cinnamongirl | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:23 |
quote: ![]() Ik wil ook! Ik zal het ook voor mezelf alleen moeten maken, angezien Ch0as geen vis lust ![]() | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:29 |
Ik krijg nu zin in een maak je eigen sushi meeting. ![]() | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:30 |
Zo, de rijst staat weer op, dit keer met dashi poeder om het japanse omelet te maken. | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:32 |
Als het nou ff ophoudt met onweren en mooi weer wordt ga ik nog even langs Albert Heijn. Het is wel erg weinig rijst geloof ik 140 gram. ![]() | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:33 |
quote:Nogal, basmati schijnt ook te kunnen, maar ik heb liever 'echte' rijst, voorzover dat echt is hier in NL natuurlijk. | |
golfer | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:33 |
quote:Die hebben we niet zo lang geleden al een keer gehad: Zelf Sushi maken deel 2 | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:34 |
quote:En dan sturen jullie mij geen PM? ![]() ![]() | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 17:38 |
quote:Dat dus Maar goed, ik ga zo'n ei weer rollen met stokjes, wish me luck ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:18 |
quote:succes ![]() | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:21 |
Naar Appie geweest, en meteen maar de hele sushi kit meegenomen en een extra pak rijst. ![]() Eerst ff zitten dan ga ik weer verder. ![]() | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:51 |
quote:Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:52 |
quote:Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denken ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:53 |
quote:edit: erge typo ![]() ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2007 18:53:25 ] | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:54 |
quote:Waar de mond vol van is ![]() ja, de rest is weer het ordinaire rollen, dat lukt meestal wel. Vorige keer ging dat ei zonde rproblemen, ik doe nu precies hetzelfde (op de dashi na) en nu wilt het voor geen meter. Nou ja, het blijft eetbaar, al ziet hachee er lekkerder uit. | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 18:57 |
quote:Dat had ik ook altijd. Tot ik over ging op Tefal pannen. Nu kan ík zelfs een ei bakken! | |
Arcee | zaterdag 16 juni 2007 @ 19:04 |
quote:Bij mij. ![]() Gadverdamme. Sushi. ![]() | |
Sanne | zaterdag 16 juni 2007 @ 19:53 |
Ik ben nu de eerste ronde aan het wegkanen en OMG wat is het heerlijk!!! ![]() ![]() ok. het zijn niet de mooiste. ![]() dat ei is trouwens ontzetttend lekker geworden, zelfs bij afwezigheid van maizena. [ Bericht 20% gewijzigd door Sanne op 16-06-2007 20:09:05 ] | |
Kersje86 | zaterdag 16 juni 2007 @ 20:09 |
arghhhh krijg honger.... kom niet meer in deze topic tot morgen, dan ga ik ook zelf sushi maken ![]() | |
Pheno | zaterdag 16 juni 2007 @ 20:26 |
quote:Dit is een tefal pan en ik kook al heel mijn leven. Ja een man die koken leuk vindt ![]() Maar iets is erg vandaag goed misgegaan, ik ga nog wel uitzoeken wat. De dashi heb ik in het ei nog niet gebruikt, dus ik zal daar eerst eens wat mee proberen (1 ei ipv 6). Maar de rollen zijn weer goed gelukt, vreemd genoeg zijn ze steviger nu ik er wat dashi bij heb gedaan en net een andere verhouding bij het koken. Ik geloo fdat ik ook maar eens 2 jaartjes bij een suhi meester ga rondkijken of rijst te leren maken ![]() Straks aanvallen! | |
Martijn_77 | zondag 17 juni 2007 @ 12:04 |
quote:Mag ik je een tip geven ga de volgende keer naar de toko en koop alles los dan ben je voor de helft van je geld klaar ![]() | |
cinnamongirl | zondag 17 juni 2007 @ 12:17 |
quote:Dt lijkt me echt érg gaaf! quote:Ze zijn groot ![]() Maar 't ziet er wel heerlijk uit ja... | |
Kersje86 | zondag 17 juni 2007 @ 12:49 |
naja ben weer vol... alleen niet zoveel ingredieten, alleen krabsticks en zalm... had nog maar 4 vellen -_- anders beetje zonde va het ei enzo.... | |
Blues | zondag 17 juni 2007 @ 15:50 |
Netjes Sanne ![]() ![]() Wij willen ook wel meedoen met een sushimietje hoor ![]() | |
Greys | dinsdag 19 juni 2007 @ 16:44 |
Ik durf het bijjjjjjjjjjna niet te zeggen, ik ben natuurlijk een ware sushi-barbaar op deze manier (maar he, ik mag het, ik heb het al zelf gemaakt een keertje ![]() ![]() ![]() | |
boylovesgirl | dinsdag 19 juni 2007 @ 17:54 |
o boy nu heb ik net al besloten om naar roopram te gaan maar anders ging ik lekker sushi maken... heerlijk gewoon... al die zalm en tonijn en dingentjes die ik niet weet te benoemen maar eruit zien als kleine oranje viseieren... yummy | |
Kersje86 | dinsdag 19 juni 2007 @ 18:43 |
oooo waar kan je die dingen halen??? | |
Greys | dinsdag 19 juni 2007 @ 19:26 |
Welke dingen, Kersje? Kant en klare sushi? Of de onderdelen om ze te maken? | |
Kersje86 | dinsdag 19 juni 2007 @ 20:07 |
nee die oranje balletjes, heb ze eigenlijk nergens ooit gezien | |
n0a | dinsdag 19 juni 2007 @ 20:09 |
quote:Waarschijnlijk tobiko, vliegvis eitjes. | |
Duderinnetje | dinsdag 19 juni 2007 @ 20:23 |
zalmeitjes ![]() | |
boylovesgirl | dinsdag 19 juni 2007 @ 23:12 |
quote:o boy zalmeitjes... lekker tussen men tanden laten uiteenspatten. heerlijk... wat is jou opper sushi Duderinnetjes? | |
Duderinnetje | woensdag 20 juni 2007 @ 00:07 |
quote:Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratie ![]() | |
golfer | woensdag 20 juni 2007 @ 00:19 |
quote: ![]() | |
Kersje86 | woensdag 20 juni 2007 @ 12:18 |
maar waar kan je die eitjes halen dan? ![]() | |
Pheno | woensdag 20 juni 2007 @ 12:25 |
quote:Visboer? Hier op de markt kan ik ze ook halen, dus zo speciaal zijn ze niet ![]() | |
n0a | woensdag 20 juni 2007 @ 12:33 |
quote:Zalmeitjes gewoon bij de AH. Tobico (de kleinere (vliegvis)eitjes die je bijv op california rolls hebt) kun je bij house of caviar (zit in sommige bijenkorf'en) in verschillende kleuren kopen. Masago (smelt eitjes) heb ik ooit bij Kazaguruma gekocht in Rotterdam. | |
Kersje86 | woensdag 20 juni 2007 @ 14:10 |
okay thanks, heb ze alatijd wel lekkr gevonden maar nooit bij nagedacht dat ik ze zelf ook kon maken, laten we dat volgende week maars doen ![]() | |
boylovesgirl | woensdag 20 juni 2007 @ 19:02 |
quote:ik ga komende week maar es naar de visboer bij de nieuwmarkt, kijken of ze zalmetijes hebben. en dan echt een onwijze berg maken!!! ![]() | |
Nosh | woensdag 20 juni 2007 @ 20:55 |
Hai! Even een vraag, zo tussendoor. Heb zelf in jaren geen sushi meer gemaakt (sterker nog, de toko waar ik alles haalde is op magische wijze veranderd in franchise-store nummer 893), maar het moet weer eens gebeuren! Nu wil ik ook eventuele vegetariërs tevreden houden, maar heb al op vrij subtiele wijze te horen gekregen dat komkommer of advocado met rijst in een rolletje zeewier het niet echt voor ze doet. Dus, zijn er nog alternatieven die tegen het hele principe van sushi ingaan en perfectionisten hevig van streek krijgen? | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 20:56 |
mango, hoor ik toevallig net van mijn zusje | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 20:56 |
en chinese omelet natuurlijk | |
Nosh | woensdag 20 juni 2007 @ 21:00 |
quote:Oei. goeie! Even googlen. Jullie zijn góed! ![]() | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 21:01 |
quote:http://www.coquinaria.nl/recepten/06.2recept.htm ![]() | |
Kersje86 | woensdag 20 juni 2007 @ 21:08 |
mango??? hhmmzzzz gwn stukje mango er tussen proppen? Sorry het idee alleen al, mango en rijst, lijkt MIJ niet echt lekker | |
gekkehoedenmaker | woensdag 20 juni 2007 @ 21:11 |
quote:Het lijkt mij een geweldige combinatie, om eerlijk te zijn. ![]() Nosh, je begrijpt de hint? | |
Kersje86 | woensdag 20 juni 2007 @ 21:21 |
ok... wat doe je er nog meer tussen dan als je mango erin hebt, lijkt mij dat je da niet van alles en nog wat erin moet doen want dan is het pas echt NIET lekker.... zal ik eens volgende week ook een rol met mango maken | |
boylovesgirl | woensdag 20 juni 2007 @ 22:13 |
maak ff een advocado mayo, door een advocado te mixen met een yoghurt achtige mayo. flink roeren. dan kunnen je dat als smaakmaker gebruiken. ik weet niet hoe die japanse sperziebonen heten maar die kun je ook kopen. is wel een beetje 'saai'. aubergine en courgette van de grill hoort erook bij. is dan wel geen sushi maar wel japans ![]() | |
n0a | donderdag 21 juni 2007 @ 08:35 |
Kampyo is ook vegetarisch, pompoen schil. In pakjes hier bij de toko te koop. | |
Cutebutpsycho | vrijdag 22 juni 2007 @ 14:39 |
Hmm. Tvp! Ook eens proberen..:D Eerst vond ik ze gewoonweg ranzig.. (Zeker verkeerd restaurant geweest waar ik ze gegeten had.. ![]() ![]() ![]() ![]() Trouwens, leuke foto's in dit topic. ![]() Waar kopen jullie die beginnerssets? Matje ed? Ik ken China town in Den Haag of Rotterdam, maar Japanse toko's??? [ Bericht 22% gewijzigd door Cutebutpsycho op 22-06-2007 14:45:29 ] | |
_Arual_ | vrijdag 22 juni 2007 @ 14:47 |
quote:wij halen onze spullen bij een 'gewone' toko. | |
Kersje86 | vrijdag 22 juni 2007 @ 15:10 |
chinese toko in rotterdam die matjes ook, Wah Nam Hong moet je gaan kijken dan | |
n0a | vrijdag 22 juni 2007 @ 15:23 |
Bij Wah Nam Hong heb je naast de staande vriezers een japans hoekje. Verder is er een japanse/koreaanse toko bij de bieb. Kazaguruma. | |
neo2000 | vrijdag 22 juni 2007 @ 16:31 |
Beginners setjes e.d. o.a. bij de Appie H, en de Jumbo.. Verkopen ze ook de rolletjes e.d. los. Zal wel neit zulke kwaliteit zijn als import spullen bij de toko maar hey, om mee te beginnen ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 22 juni 2007 @ 18:43 |
quote:Dan zou ik nog naar de toko gaan zeker als je kijkt naar de kosten en de smaak ![]() | |
Cutebutpsycho | vrijdag 22 juni 2007 @ 19:15 |
quote:Ga overal wel rondkijken.. Vind toko'tjes altijd leuk ![]() ![]() ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 22 juni 2007 @ 19:39 |
quote:Ik weet niet precies wat in zo'n setje zit. Ik geloof rijst, azijn, wasaibi soja saus en matjes. Maar de ingredienten zoals zalm enzo krijg je er niet bij | |
Cutebutpsycho | vrijdag 22 juni 2007 @ 19:46 |
quote:Ja, begrijp ik. had er echt geen idee van dat dat gewoon bij de Ah verkrijgbaar was... ![]() | |
Sanne | vrijdag 22 juni 2007 @ 19:47 |
In die set zit: rijst norivellen azijn wasabi soja eetstokjes rolmatje en de smaak is echt niet slecht hoor. tuurlijk de toko is goedkoper, maar als je daar stad en land voor af moet lopen dan wist ik het wel. | |
neo2000 | vrijdag 22 juni 2007 @ 22:45 |
Ik denk eigenlijk ook niet dat bijvoorbeeld de nori vellen zoveel uit zullen maken qua smaak. En ik heb thuis gewoon een tube wasabi liggen van de Appie H, smaakt gewoon goed hoor. Ik zag vandaag bij de Jumbo ook dat de meeste dingen uit het pakket ook los verkocht wordt bij de Jumbo (zelfde merk als bij Appie H trouwens) dus erg slecht zal het niet zijn. Gaat mij meer om de instructies de eerste keer. Ik ga mezelf er volgend weekend aan wagen. Hoe lang kan je nori vellen trouwens bewaren..? Ik heb hier nog een pak vellen liggen, maar dat ligt er al een jaarje of zo denk ik.. ![]() | |
Sanne | vrijdag 22 juni 2007 @ 22:52 |
Is het pak open of nog gesloten? Open moet je het in een afgesloten bus bewaren (spaghettikoker ofzo) en/of in de koelkast. Hoewel een tijdje open in je keukenkastje gaat gewoon goed kan ik beamen. | |
neo2000 | zaterdag 23 juni 2007 @ 09:17 |
Gewoon in de donkere kelder, maar nog wel ongeopend.. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 23 juni 2007 @ 15:23 |
quote:Dan kan dat best een tijdje geloof ik | |
neo2000 | zaterdag 23 juni 2007 @ 20:24 |
Okido, thanks..! ![]() | |
DJ-Maurits | zaterdag 23 juni 2007 @ 21:07 |
Ook maar weer eens de sushi-skills uit de kast getrokken... Excuses voor de matige (telefoon)foto's... ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Kersje86 | zaterdag 23 juni 2007 @ 21:21 |
honger -_- | |
Kersje86 | zondag 1 juli 2007 @ 12:49 |
http://bp1.blogger.com/_t(...)h/Californiaroll.jpg Poging TOT California roll http://bp0.blogger.com/_t(...)/s1600-h/Sushiii.jpg http://bp0.blogger.com/_t(...)600-h/Sushirolls.jpg Stuk of 10 rollen gemaakt, genoeg voor iedereen ![]() ![]() | |
Duderinnetje | zondag 1 juli 2007 @ 12:57 |
Die rollen zien er keurig uit hoor! Heerlijk. Meteen trek. | |
staticdata | zondag 1 juli 2007 @ 12:59 |
moet er nog steeds een keer aan beginnen ![]() leuke borden ook maurits ![]() | |
Kersje86 | zondag 1 juli 2007 @ 13:00 |
het snijden van die california rolls is echt een ramp -_- | |
Blues | zondag 1 juli 2007 @ 14:26 |
Ja, je moet echt een zeer scherp mes hebben. Ik heb wel een tip, geleerd van Mirugai, de punt van je mes in het bakje water doen, en dan meteen recht omhoog zetten met het heft op tafel. Je ziet dan een druppel water zo naar beneden glijden langs het glijvlak. Dan meteen snijden ![]() Zien er trouwens van allebei zo mooi strak rond uit ![]() ![]() | |
Sanne | zondag 1 juli 2007 @ 14:28 |
Ik vind ze er geweldig uitzien! Krijg meteen honger. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 1 juli 2007 @ 14:55 |
quote:Rustig snijden met een nat mes en het mes zijn werk laten doen | |
Kersje86 | zondag 1 juli 2007 @ 20:07 |
dat doe ik normaal gesproken met een natte kartelmes, wanner het rijst binnen in zit, het rijst zit er gwn niet goed aan het norivelletje denk ik, voelt zo raar om erin te snijden haha | |
_Arual_ | woensdag 4 juli 2007 @ 14:30 |
Pheno en ik gaan in september naar Japan. Nu heb ik alleen een vraagje: weet iemand van jullie (mirugai?) Het japanse woord voor schelpdieren? Ik ben namelijk allergisch voor oesters, mosselen en aanverwanten. Schaaldieren als garnalen vormen weer geen enkel probleem. Ik heb een boekje over hoe en wat in het Japans, maar daar staat alleen maar een vertaling in van 'ik ben allergisch voor zeevruchten'. Als ik dat zeg, weet ik natuurlijk zeker dat ik geen schelpdieren krijg, maar dan vrees ik dat ze me de hele vakantie kip voor gaan zitten, terwijl ik verder gek ben op vis, garnalen, etc. ![]() | |
n0a | woensdag 4 juli 2007 @ 14:42 |
Misschien dat dit kan helpen: http://community.iexplore.com/planning/journalEntryFreeForm.asp?journalID=27267&entryID=15515&n=I+have+a+shellfish+allergy!++What+can+I+do%3F | |
_Arual_ | woensdag 4 juli 2007 @ 14:51 |
quote: ![]() Tof! hierin wort tenminste ook onderscheid gemaakt tussen een schelpdier- en schaaldierallergie. Ik had zelf ook al wat gezocht, maar daarin werden beiden steeds op één hoop gegooid. Ik ga het uit mijn hoofd leren! ![]() Ik ben trouwens wel zo'n persoon die liever ziek wordt van iets onbekends, dan die de hele tijd veilig kip en rijst eet. | |
mirannie | dinsdag 14 augustus 2007 @ 18:38 |
Even een kickje... Ik zou elke dag wel sushi willen eten, maar het is zo duuuuuuuuur. Dus nu wil ik het wel eens zelf gaan maken. Weet iemand een site waar precies staat wat ik nodig heb (wil alleen simpele nigiri´s en maki´s maken) en een bereidingswijze stap voor stap?? En wat kost het voor ongeveer 10 nigiri´s en 10 maki´s (zalm en/of tonijn) als je het zelf maakt? | |
Martijn_77 | dinsdag 14 augustus 2007 @ 19:41 |
De eerste aanschaf is het duurste omdat je dan flessen sojasaus, rijstazijn en rijstwijn moet kopen. Daarna ben je voor een euro of 10 / 15 kwijt voor 5 rollen maki's endan kun je ook nog wat nigiri's maken | |
Ole | woensdag 26 september 2007 @ 20:46 |
Pakket is aangeschaft. Vrijdag vrij, dan kan ik aan de slag met de verse ingedienten ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 27 september 2007 @ 19:27 |
quote:Tip ga voor de Vis echt naar de visboer en vraag om een mooi stukje ![]() | |
Blues | donderdag 27 september 2007 @ 23:00 |
quote:Leukkkk, maak je foto's ![]() | |
Ole | vrijdag 28 september 2007 @ 03:28 |
quote:ga mijn best doen! maar eerst voor de zalm. tonijn, krab... ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 28 september 2007 @ 09:25 |
Ik ben nu in Japan. We hebben vaak sushi gegeten, o.a. bij de vismarkt in Tokyo. Een aanrader, mocht je toevallig in de buurt zijn ![]() Japans eten is sowieso... apart. Vissen met kop en staart, sprinkhanen. Ze zijn hier ook dol op pickles. Het eten hier is totaal niet te vergelijken met het voedsel dat je in NL bij <echte> Japanse restaurants krijgt voorgeschoteld. | |
Sanne | vrijdag 28 september 2007 @ 09:26 |
quote:had ik je vannacht nog verteld dat ik kom eten? | |
mirugai | vrijdag 28 september 2007 @ 09:52 |
quote:ja, dat roep ik hier nu al jaren. Maar natuurlijk niemand die naar mij luistert ![]() | |
Ole | vrijdag 28 september 2007 @ 11:29 |
quote: ![]() | |
n0a | vrijdag 28 september 2007 @ 15:06 |
quote:Ik geloof je wel, alleen heb ik voorlopig niet de kans om het "echte" te eten. Komt het japans eten in Dusseldorf wat dichterbij? | |
Blues | vrijdag 28 september 2007 @ 15:50 |
quote:Zee-egel, waar smaakt dat naar??? | |
Kersje86 | vrijdag 28 september 2007 @ 15:56 |
zee-egel? is dat niet zo'n dingetje met stekeltjes? (A) | |
mirugai | vrijdag 28 september 2007 @ 17:03 |
quote:Nee, het is het inwendige van de zee-egel. Ik vind het erg lekker. Het is ook enorm duur wil je een beetje kwaliteit hebben. Als ik het me goed herinner zit het in de orde van 20 euro per ons. Het heeft de structuur van een vaste mousse met een diepe volle smaak. Ja, met wat fantasie kun je denken aan een vaste mousse van vis. Als sushi wordt het meestal geserveerd als gunkan. | |
JohnDope | zaterdag 29 september 2007 @ 13:43 |
Ik ben ook nu 2 dagen bezig (eindelijk) Over de rijst was ik nog niet echt tevreden, want het was naar mijn idee te vochtig/kleverig, kan dat kloppen? En gister ging het rollen slecht, maar nu had ik die vellen van blue dragon door de helft gesneden en ging het rollen best wel goed. Verder ging het mixxen met die rijstazijn/suiker met de rijst wel moeizaam, maar dat komt zeker omdat die rijst van me niet helemaal goed gelukt was? Maargoed ik heb er wel vertrouwen in, net 2 kale rollen gemaakt, die vervolgens in 7 maki's per rol gesneden (het zag er nog best aardig uit), alleen er zitten nog geen ingrediënten in, dat ga ik straks of morgen even proberen..... Dit bespaart trouwens wel een hoop geld. En nu jullie het zelf maken, hoe vaak eten jullie sushi? | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 16:47 |
Ga ik ook eens sushi maken , vergeet ik de rolmatjes te kopen , hoe kan ik ze nu straks het beste rollen. Iemand een handige tip? | |
Mirjam | zaterdag 29 september 2007 @ 16:58 |
euhm, met een matje? ![]() heb je geen grote supermarkt in de buurt? die hebben ze ook nog wel eens wij gaan vanavond ook wat simpele sushi maken, en voor mij gewoon lekker stukjes tonijn ![]() | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 17:03 |
quote:Nee , ben er de halve stad voor afgereden,heb echt alles in huis maar de matjes vergeten . Op zich geen ramp want ik maak het vanavond alleen voor mezelf om eens proef te draaien | |
Mirjam | zaterdag 29 september 2007 @ 17:04 |
ik heb eerlijk gezegd geen idee of het gaat lukken zonder matje ![]() | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 17:15 |
quote:Ik fabriceer wel wat ( als ik niet al de helft van de ingredienten heb opgesnoept) ![]() | |
Mirjam | zaterdag 29 september 2007 @ 17:20 |
je kunt ook temakizushi maken ![]() da's handgerolde sushi, heeft wel wat weg van puntzakjes met de vulling erin. http://www.kikkoman.com/c(...)+Sushi+(Temakizushi) http://hyotenka.blogspot.com/2007/01/making-temakizushi.html http://www.imtc.gatech.ed(...)09/30103i09c_vid.htm <-- slechte kwaliteit filmpje | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 17:26 |
Ha ha geweldige manier om mijn onnozelheid te verbloemen ![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 29 september 2007 @ 17:27 |
ik bedoelde het niet verkeerd hoor ![]() | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 17:43 |
quote:Zo vatte ik het ook absoluut niet op , ik moest er gewoon erg om lachen | |
n0a | zaterdag 29 september 2007 @ 19:04 |
quote:Of temari sushi, balletje rijst met topping. Plastic folie, topping erop, rijst erop en balletje draaien. Nogmaals is niet mijn foto. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door n0a op 30-09-2007 18:08:56 ] | |
N.icka | zaterdag 29 september 2007 @ 21:05 |
Dat zier en mooi uit zeg ![]() Maar het met de hand rollen ging ook nog best redelijk , t was alleen niet zo strak als het zou moeten. Maar goed het was een probeersel dus wel lekker gegeten Tip voor mezelf : Schaf een echt scherp mes aan | |
JohnDope | zaterdag 29 september 2007 @ 22:17 |
Ik moet oppassen voor een overkill, want ik heb deze week denk ik al een stuk of 60 van die blokjes gegeten..... ![]() | |
Blues | zaterdag 29 september 2007 @ 23:29 |
nOa, ziet er mooi uit zeg ![]() | |
JohnDope | zaterdag 29 september 2007 @ 23:35 |
Zeker goed werk inderdaad. | |
Duderinnetje | zaterdag 29 september 2007 @ 23:48 |
quote:O dat is wel erg leuk ![]() Ga ik de volgende keer eens proberen (oud en nieuw is het eerstkomende vaste sushi-moment hier). | |
sushiwausi | zondag 30 september 2007 @ 02:00 |
O M F G ![]() ![]() zit ik al zolang (ahum) op FOK!, ontdek ik nu pas deze prachtige supersexie sushitopic !! ![]() ![]() zoals je ziet ben ik helemaal WAUS van/op sushi ![]() ![]() niets jummie-er dan die overheerlijke lekkernij ![]() ga nog veel opsteken hier jup ![]() | |
Kersje86 | zondag 30 september 2007 @ 10:54 |
hmmm kzie dat mensen dat maar een laagje rijst erop doet, ik maak hem altijd helemaal vol -__- | |
JohnDope | zondag 30 september 2007 @ 12:15 |
Ik had vannacht er nog even een 2 rollen gemaakt (nu met zalm en sesamzaad) en de rijst was eindelijk een keer goed op smaak (ik had nu die dressing er niet in 1 keer op gegooid, maar beetje bij beetje). Maar naar mijn idee was de rijst nog te kleverig/vochtig, of hoort dat gewoon zo? Hoe is jullie manier van rijst koken? En ik las ergens dat die Japanners gewoon die rijst koken met een machine, is dat wat? [ Bericht 10% gewijzigd door JohnDope op 30-09-2007 12:21:20 ] | |
Kersje86 | zondag 30 september 2007 @ 12:51 |
kan je wel vertellen dat alle aziaten een rijstkoker gebruiken ja, ook voor normaal eten dus, niet alleen sushi rijst. Ikzelf gebruik het dus ook, ben niet bekend met een andere manier van rijst koken(in de pan op een fornuis denk ik zoals de nederlands dat doen?) | |
n0a | zondag 30 september 2007 @ 14:07 |
Even voor de zekerheid, foto is niet van mij hoor! ![]() Heb ze wel eens eerder gemaakt en die bolletjes zijn super makkelijk. Ik kook rijst in een pannetje. Voor rijst die je niet hoeft te wassen: 1.5 kopje water voor 1 kop rijst koken. Rijst erbij gooien, deksel erop (of in mijn geval een bord) vuur helemaal laag draaien en 15 minuten laten staan. Daarna vuur uit en de rijst nog even laten staan. Voor rijst die je moet wassen 1 kop water voor 1 kop rijst. Water met rijst erin op zetten, tot de kook brengen, bedekken, laag zetten etc. Sushi rijst doe ik hetzelfde. | |
Martijn_77 | zondag 30 september 2007 @ 14:14 |
quote:Ziet er erg goed uit ![]() | |
Dahahan | zondag 30 september 2007 @ 17:30 |
Zit er nou kimchi op dat 2de balletje? | |
n0a | zondag 30 september 2007 @ 18:09 |
quote:Lijkt er wel op: http://scentofgreenbanana(...)ef-temari-sushi.html | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 15:40 |
waar kan ik het beste rauwe vis halen om de sushi en sashimi mee te maken? Kan dit gewoon bij de plaatselijke AH ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() enneh.. hoe krijg je de sashimiblokjes? gewoon hand-kneden? ![]() | |
n0a | maandag 1 oktober 2007 @ 19:14 |
quote:Sashimi is gewoon plakjes vis, je bedoelt misschien nigiri? Dat is een blokje sushi rijst met vis erop. Ik heb zelf een vormpje ervoor, omdat met de hand niet wil lukken bij mij. | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 19:19 |
quote:Ik begrijp dat soort vragen hier eigenlijk nooit zo ![]() Je gaat een gerecht maken met rauwe ingrediënten, met een heel subtiele smaak en waarvan het hoofdingrediënt ook nog eens tamelijk bederfelijk is. Bovendien wil je voor de juiste structuur ook eens een mooi stukje van de vis. En dan vragen sommige mensen zich af of ze naar de supermarkt, of naar de speciaalzaak moeten gaan ![]() Ik zou het wel weten ![]() | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 20:35 |
nou ja.. geld jeweetsch... ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 21:27 |
quote:Vis bij een visboer is niet zo veel duurder dan in de supermarkt hoor ![]() | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 22:01 |
nee? ![]() ja.. Scheveningse he? Kreeg altijd al de vis gratisch en vers uit de zee van wijlen mijn opa ![]() ![]() ![]() maar heb nog nooit Sushi gemaakt enzo, dus wilde het liever eerst wat 'goedkoper' proberen, zodat het wat minder pijn doet als het fout gaat ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 22:52 |
quote:Het gaat niet fout, echt niet. Hoogstens zijn je rolletjes nog niet zo mooi of zo. Nou, dan moet het toch nog wel gewoon goed en vers smaken? Ga naar een goede visboer (winkel of op de markt) en laat je daar adviseren. Je hoeft niet meteen voor de duurste soorten te kiezen. Hier een oud-Scheveningen-bewoonster en ik weet dat je dan heeeel verwend bent! Alleen al wat de versheid en keuze betreft ![]() | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 22:56 |
had altijd verse tong, lekkerbekjes, ![]() ![]() en dan gekookte tongetjes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maar helaas is opa overleden en de vissersboot verkocht.. ![]() ![]() zit me nog wel beetje te staren naar hoe dat moet met dat rolmatje ![]() ![]() ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 22:58 |
quote:Maak me gek! ![]() O en draai je eerste twee rolletjes gewoon even met avocado- of komkommervulling. De derde gaat vast al beter en daar stop je dan lekker zalm in of zo ![]() | |
Mirjam | maandag 1 oktober 2007 @ 22:59 |
net even snel 3 rollen gemaakt, staan nu koud te worden ![]() lekker wat dunne plakjes tonijn voor mezelf gesneden ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 23:03 |
quote:Rolletjes ook met tonijn gemaakt MM? Lekkah ![]() | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 23:07 |
zat vandaag even bij de appie naar die zeewier te kijken toevallig.. was 4 euro voor een pakje.. ik neem aan dat dit bij 'je plaatselijke toko' goedkoper is? ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 oktober 2007 @ 23:50 |
quote:Ja, doorgaans wel ![]() Hoewel er best veel in zit hoor, in zo'n pakje. Je houdt waarschijnlijk over. Uit één velletje snij je een stuk of zes sushirolls (hoe heet het) schat ik. | |
JohnDope | dinsdag 2 oktober 2007 @ 00:26 |
hehe ik haal er tot op heden ongeveer 12 uit 1 vel (ik snij eerst dat vel dwars door de helft). En bij de toko is dat ongeveer een euro goedkoper die nori en de rijst scheelt ook zo in helft van prijs. [ Bericht 15% gewijzigd door JohnDope op 02-10-2007 00:34:04 ] | |
Mirjam | dinsdag 2 oktober 2007 @ 00:27 |
quote:ja,1tje | |
motorbloempje | dinsdag 2 oktober 2007 @ 09:48 |
toch maar 's een goede toko hier zoeken dan ![]() in Den Haag had je ![]() ![]() ![]() | |
mirugai | dinsdag 2 oktober 2007 @ 10:37 |
quote:Niet zo klagen. Er is een prima en erg grote toko in Arnhem: http://www.orientalgroup.nl/Arnhem.htm Het hoekje met Japanse producten is bescheiden, maar voor sushi basis producten zoals shoyu, nori, azijn, rijst e.d. meer dan zat. En toen ik nog in Nijmegen woonde ging ik (elke) vrijdagochtend naar de markt in Arnhem voor m'n vis. Er is een grote kraam (ben de naam vergeten) die zo'n beetje de beste kwaliteit van de viskramen in die hoek heeft. De vis is daar ook het duurste, niet te missen eigenlijk. | |
tonks | dinsdag 2 oktober 2007 @ 11:42 |
quote:Weet jij nog een goede toko in Nijmegen zelf dan? | |
motorbloempje | dinsdag 2 oktober 2007 @ 13:10 |
quote:ik klaag niet, ik vraag ![]() ![]() En die Orientalgroup is vlak bij mij ![]() ![]() en 'de markt', je bedoelt die bij de Eusebius? ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 2 oktober 2007 @ 13:12 |
quote:daar zit vlakbij Plein 44, als je naar de Markt loopt (daar waar de Blauwe Hand zit enzo) aan de linkerkant, schuin tegenover de Food XL ![]() die schijnt wel goed te zijn, volgens mn vriend ![]() | |
mirugai | dinsdag 2 oktober 2007 @ 13:58 |
quote:Die toko op de augustijnenstraat is wel ok. Ik ging meestal naar de toko bij Doddendaal (om de hoek bij Its op plein 44). De markt in Arnhem is idd. die bij de Eusebius. | |
tonks | dinsdag 2 oktober 2007 @ 14:11 |
quote:Hmm moet toch eens gaan zoeken ik ga altijd bij die Toko shuin tegenover de Hema naast de dynabyte daar. Of is dat die waar jullie het over hebben? ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 2 oktober 2007 @ 14:12 |
ik denk dat we het over dezelfde hebben ![]() | |
n0a | dinsdag 2 oktober 2007 @ 14:25 |
quote:Ik stel mn vraag nog maar een keertje. Zou je zeggen dat de sushi in dusseldorf wat dichter bij "het echte" komt? | |
mirugai | dinsdag 2 oktober 2007 @ 15:14 |
quote:Ik moet bekennen dat ik er maar een paar keer sushi heb gegeten. Meestal ga ik naar een noodles/ramen bar als ik er ben ![]() Het kan echter niet tippen aan de sushi zoals ik die op een paar plekken in California hebben kunnen vinden (zie m'n weblog). Maar ik ben nog niet wezen eten bij een paar veelbelovende plaatsen waaronder dat hotel Nikko in Duesseldorf dus misschien dat er juweeltjes zijn... [ Bericht 1% gewijzigd door mirugai op 02-10-2007 15:58:39 ] | |
n0a | dinsdag 2 oktober 2007 @ 20:14 |
Zit er wel eens aan te denken om een (lang)weekendje Dusseldorf te doen, dat zou eigenlijk meer om het eten gaan dan wat anders. | |
mirugai | dinsdag 2 oktober 2007 @ 22:45 |
quote:Ik vind Duesseldorf een erg leuke stad. Als je in het oosten of in het midden vh. land woont dan is een dagje prima te doen. Sterker nog, als je in het oosten woont dan is het helemaal niet ver; een dagje Amsterdam is net zo ver. (Vanaf Nijmegen bijv. is Duesseldorf minder ver dan Amsterdam). Ben zelf wel eens een keertje op en neer gereden vanuit A'dam om er wat te eten en ingredienten te halen. Denk dat het me totaal ongeveer 4,5 a 5 uur aan reistijd heeft gekost. Nu is de noodzaak daarvoor wat minder omdat ik hier nu de lokale adresjes ken. Dus wat let je? | |
n0a | woensdag 3 oktober 2007 @ 12:15 |
quote:Ik kom vanuit Schiedam / Rotterdam. Denk ik nog steeds wel te doen. Zou het eigenlijk ook gewoon een keertje moeten doen. Jammer alleen dat we geen eigen vervoer hebben, maar over een half jaartje is dat ook weer anders. Nog tips voor adresjes in Dusseldorf? Hoeft niet persee sushi te zijn. Bedankt voor de info trouwens. | |
Cutebutpsycho | woensdag 3 oktober 2007 @ 13:27 |
tvp | |
Martijn_77 | donderdag 4 oktober 2007 @ 19:12 |
quote:Verkopen ze ook dat ei voor op de sushi? | |
Pietverdriet | donderdag 4 oktober 2007 @ 19:16 |
quote:Kan ik je alleen maar aanbevelen | |
Pietverdriet | donderdag 4 oktober 2007 @ 19:22 |
quote:Neem de trein, er zijn vaak hele goede weekend aanbiedingen citytrip Düsseldorf incl de ICE. |