abonnement Unibet Coolblue
pi_47607146
Naar aanleiding van dit nieuwsitem Man krijgt klappen na weigeren afgifte sigaret
is er een offtopic discussie ontstaan met een post van mij die ik graag wil delen.

Ik probeer namelijk uit te leggen waarom ik niks van het moslim geloof moet hebben en dan heb ik het niet eens over de extremistische kant. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar aangezien de negatieve kant iets is wat ik graag veranderd wil zien heb ik het ook daarover.

Geef je mening of discussieer erover: mee eens? oneens?.
Het is niet de bedoeling om een Moslim bash topic van te maken, dus probeer het inhoudelijk te houden.

Waarom ik niks moet hebben van de Islam:

Als je succesvol in een samenleving wilt zijn, moet je je aanpassen. Als je bijvoorbeeld naar Japan gaat leer je zo snel mogelijk de gebruiken en pas je je aan op het gedrag van dat land en je wordt heel snel geaccepteerd. (zelfs al spreek je nog niet de taal, interesse tonen in de cultuur van dat land maakt het allemaal veel gemakkelijker). Al ga je naar een of andere indianenstam, als je geaccepteerd wil worden pas je je aan. Ieder normaal denkend mens begrijpt dit.

Het probleem met de Islam en veel daarbijbehorende culturen, is dat vanuit hun godsdienst wordt voorgeschreven hoe je moet leven, en dit dus totaal niet strookt met de gebruiken in het land waar ze gaan wonen. Oftewel hun godsdienst is superieur ten opzichte van welke gebruiken in een land dan ook. Moslim vrouwen mogen niks met niet moslims beginnen, maar de mannen mogen het wel. (een ontzettend discriminerend geloof).

Het komt erop neer dat alle moslims die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur nooit succesvol kunnen worden in zo'n land (tenzij ze eigen baas zijn, of als iedereen moslim wordt), en je er dus zelf voor zorgt dat veel mensen een afkeer van je krijgen.

Opeens moet je hoofddoek op en ga je lekker weerstand oproepen omdat het moet van je geloof.
Geen handjes schudden met mannen/vrouwen omdat dat moet van je geloof.
Opeens een gigantisch baard en jurk gaan dragen en 4x per dag naar het oosten knielen omdat dat moet van je geloof.
Opeens moet je een Burka dragen want...

Moet, moet, moet en anderen hebben maar rekening met JOUW geloof. (eenzijdig).
Doe je dat niet dan ben je al een Rascist en heb je opeens geen respect voor anderen.

Veel mensen uit het bedrijfsleven willen al snel niks meer van je hebben als ze horen dat je marokkaans/moslim bent. Dat komt niet uit de lucht vallen.

Veel bedrijven die het hebben geprobeerd met een fanatieke moslim zijn er al gauw vanaf gestapt: er zit geen toekomst in om onder de tijd van je baas steeds weer te gaan bidden of tegenstrijdig te gedragen ten opzichte van de cultuur van het bedrijf. Als je een beetje bedrijfseconomie en cultuur hebt gehad snap je waarom.

Als echte Moslim kom je dus NOOIT ver in zo'n samenleving. De samenleving moet alle respect opbrengen voor dit geloof, maar omgekeerd?

Het beetje geld dat ze hebben als onsuccesvolle moslim sturen ze naar hun familie in Marokko. Moslims gaan lekker allemaal bij elkaar leven zodat ze zo min mogelijk met nederlanders te maken hebben, praten na tig jaar nog steeds gebrekkig nederlands en baren een veelvoud aan kinderen om lekker veel kinderbijslag te vangen.

Je krijgt dus steeds groter wordende en complete armoedige wijken vol met moslims en verwaarloosde kinderen.

In deze cultuur moeten alle problemen binnen vier muren opgelost worden en mag je nooit tegen je ouders ingaan.
Kinderen kunnen dus hun ei niet kwijt en gaan op straat hun frustraties uiten door ruzie uit te lokken en de crimineel uit te hangen.

Vol frustraties ga je de extreme kant van de Koran uitzoeken en kom je erachter dat ongelovigen in hel mogen branden, homo's gelijk aan onreine varkens zijn, en niet moslimvrouwen hoeren zijn.

En je hebt nu dus wijken vol met arme onsuccesvolle onaangepaste niet integrerende mensen die tegen de maatschappij zijn waarin ze wonen.

De frustratie onder deze moslims wordt met de dag groter en groter.
Hoe groter de armoede hoe groter het extremisme.
En laat nou net hun cultuur in combinatie met deze godsdienst voor armoede zorgen waar ook ter wereld. Vandaar dat er overal op de wereld zoveel shit en extremisme is onder dit geloof.

En als voorbeeld haal ik deze er steeds weer bij:
Frans stadje in greep moslimfundamentalisten
En niet te vergeten de gigantische rellen in Frankrijk.

Neem dit gewoon als basis en onthoud eens al het nieuws die erop wijst dat het niet alleen in Frankrijk gebeurd, maar anno 2007 moslims steeds weer in dat negatieve spiraaltje komen en blijven die ze zelf veroorzaken.

Ik kan het proberen positief zien wat ik wil, de enige manier om dat te doen is een roze brilletje inclusief oogkleppen opzetten. Maar het laatste wat ik wil is dat mijn vriendin er niet lekker uit kan zien omdat ik haar dan als vleeswaar etaleer en dus opeens rekening moet houden met een achterlijke cultuur/godsdienst in NEDERLAND die zelf geen rekening houd met de gebruiken uit dit land.

Helaas wordt het van kwaad tot erger als je het wereld nieuws gewoon volgt.
Zolang moslims hun gang kunnen gaan en de vrijheid krijgen om hun geloof gigantsich uit te breiden in een land wordt het alleen maar erger.
Aangezien ze zich niet zullen aanpassen mag jij dat straks gaan doen of je dat wilt of niet. Van vrijheid zoals je dat nu kent kun je vergeten.

De moslim cultuur is een beperking van alle vrijheden die je gewend bent van dit land, dit is wat een hoop mensen niet (willen) zien en de islam de vrijheid geven om zich gigantisch uit te breiden en te behouden.

Daarom ben ik als allochtoon zo tegen dit geloof/deze cultuur.
Ze verpesten het namelijk niet alleen voor hunzelf, maar voor alle buitenlanders.
Opeens worden onze vrijheden ingeperkt om ons te beschermen tegen terreur enz enz. Zonder de Islam had je al dit gezeik niet gehad.

En het grappige is dat veel Moslims de Joden de schuld geven dat moslims over de hele wereld aanslagen aan het plegen zijn. Begrijp jij hem?

Waar het op neerkomt is dat veel Moslims het keer op keer voor zichzelf verpesten, maar altijd de schuld bij een ander leggen. Ik vind het dan ook erg moeilijk om respect voor dit geloof op te brengen.

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 04:31:07 ]
pi_47607315
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47607340
bij een groot deel van je punten heb je gelijk. Alleen kan je niet alle moslims over de zelfde kam scheren. Er zijn er genoeg die wel goed hun best doen om te intergreren
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:11:44 #4
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47607368
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:09 schreef miss_sly het volgende:
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
Vaker in POL komen, zou ik zeggen. Dit is redelijk in lijn met wat er daar geroepen wordt. Overigens hoort dit topic in WFL en niet in HOC.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:12:10 #5
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47607379
Weer iemand die denkt dat alle moslims volgens de strikte regels van de Koran leven ,
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47607396
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:10 schreef zquing het volgende:
bij een groot deel van je punten heb je gelijk. Alleen kan je niet alle moslims over de zelfde kam scheren. Er zijn er genoeg die wel goed hun best doen om te intergreren
Ik heb ook gezegd dat ik het voornamelijk over de negatieve kanten heb van dit geloof.

Het komt erop neer dat alle moslims die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur nooit succesvolkunnen worden in zo'n land

En dat zijn er best een hoop.
pi_47607397
maar vertel wat voor soort allochtoon ben jij? In welk hokje mogen we jou plaatsen?
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47607494
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:13 schreef zquing het volgende:
maar vertel wat voor soort allochtoon ben jij? In welk hokje mogen we jou plaatsen?
Ik ben een allochtoon die dus beseft dat als je succesvol wilt zijn je je aanpast aan de gebruiken van dit land. Ik heb dan ook totaal geen problemen zoals discriminatie hier.
Thuis heb ik misschien mijn eigen cultuur, maar op straat en werk ben ik zoveel mogelijk Nederlander waarom? Omdat ik hier mijn toekomst heb.
pi_47607565
even voor de duidelijkheid. Ik erger me ook aan al die allochtonen die weigeren te intergreren en zeggen dat we maar begrip voor ze moeten hebben. Maar ik erger me evenveel aan de mensen die alle allochtonen over 1 kam scheren
"Those unforgettable days, for them I live"
  Moderator zaterdag 24 maart 2007 @ 12:21:13 #10
5428 crew  miss_sly
pi_47607586
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:13 schreef XTHinkz het volgende:

[..]


Het komt erop neer dat alle moslims mensen die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur hun eigen waarheid zonder ruimte voor andere waarheden nooit succesvolkunnen worden in zo'n land buiten de eigen kring
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47607617
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:20 schreef zquing het volgende:
even voor de duidelijkheid. Ik erger me ook aan al die allochtonen die weigeren te intergreren en zeggen dat we maar begrip voor ze moeten hebben. Maar ik erger me evenveel aan de mensen die zeggen die alle allochtonen over 1 kam scheren
Kijk eens hoe je in je eigen zin nu loopt te generaliseren terwijl je er zo tegen bent. Ik heb niet alle allochtonen gezegd.
pi_47607718
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:21 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Goede, om er dan even op terug te komen. Vergelijk het nu met andere culturen? Waarom kunnen die wel succesvol zijn over de hele wereld? Het heeft dus niet alleen met integreren te maken. Een hoop chinezen staan erom bekend dat ze slecht integreren.

Misschien hebben ze niet de factor armoede en geen boek waarin ze extremistische kant kunnen opzoeken binnen hun geloof.
pi_47607726
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:00 schreef XTHinkz het volgende:Als je bijvoorbeeld naar Japan verhuisd leer je zo snel mogelijk de gebruiken en pas je je aan op het gedrag van dat land en je wordt heel snel geaccepteerd.
Als je in je eentje naar Japan verhuist wel, maar het geval met de Turken en Marokkanen etc hier is dat ze met z'n velen in relatief korte tijd kwamen destijds. Volgens mij is het dan logisch dat ze zich meer vasthouden aan hun eigen etniciteit.

Ze komen dus met z'n allen samen deze kant op, gaan allemaal samen wonen (in pensions en barakken etc in het begin) en daar is het eigenlijk al mis gegaan. In plaats van in het begin rustig aan verspreid in Nederland te gaan wonen kreeg je al gelijk gemeenschappen. De latere immigranten komen dan ook in deze gemeenschappen terecht i.p.v. zich te verspreiden.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:33:17 #14
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47607863
Overigens is Japan wel een leuk voorbeeld. Vele jaren geleden (dit is HOC tenslotte) kwamen de nederlanders in Japan aan. Kort daarop werden alle buitenlanders eruit gezwiept, behalve de Hollanders. Zij mochten in de baai van Deshima op een eilandje wonen, bij elkaar. Daar spraken ze Nederlands
Omdat zij de enige buitenlanders waren en dus het enige contact met de buitenwereld waren, werd het nederlands na verloop van tijd de diplomatieke taal in dat gebied. Nog steeds wordt er op veel japanse universiteiten Nederlands als vak aangeboden.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_47607968
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:27 schreef HeyFreak het volgende:

[..]

Als je in je eentje naar Japan verhuist wel, maar het geval met de Turken en Marokkanen etc hier is dat ze met z'n velen in relatief korte tijd kwamen destijds. Volgens mij is het dan logisch dat ze zich meer vasthouden aan hun eigen etniciteit.

Ze komen dus met z'n allen samen deze kant op, gaan allemaal samen wonen (in pensions en barakken etc in het begin) en daar is het eigenlijk al mis gegaan. In plaats van in het begin rustig aan verspreid in Nederland te gaan wonen kreeg je al gelijk gemeenschappen. De latere immigranten komen dan ook in deze gemeenschappen terecht i.p.v. zich te verspreiden.
Inderdaad, dus de schuld ligt bij de mensen die het allemaal maar z'n gangetje laten gaan en zich totaal niet willen bezighouden met deze problematiek.

Maar iedereen die zijn/haar mond opendoet over deze problematiek wordt hier in nederland uitgemaakt voor rascist. Want dan ben je allochtonen negatief in het nieuws aan het brengen, dat is not done.

Helaas zorg je hiervoor alleen maar dat het erger wordt totdat het te laat is.

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 16:18:23 ]
pi_47608042
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:33 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Overigens is Japan wel een leuk voorbeeld. Vele jaren geleden (dit is HOC tenslotte) kwamen de nederlanders in Japan aan. Kort daarop werden alle buitenlanders eruit gezwiept, behalve de Hollanders. Zij mochten in de baai van Deshima op een eilandje wonen, bij elkaar. Daar spraken ze Nederlands
Omdat zij de enige buitenlanders waren en dus het enige contact met de buitenwereld waren, werd het nederlands na verloop van tijd de diplomatieke taal in dat gebied. Nog steeds wordt er op veel japanse universiteiten Nederlands als vak aangeboden.
Maar waarom mochten de nederlanders dan wel blijven? Lijkt me dat het te maken heeft met de houding.
Net zoals bij mij: thuis mijn eigen cultuur en op straat de nederlandse in ieder geval niet dwars zitten.
Als je niet steeds je cultuur opdringt gaan mensen zelf interesse tonen als ze dat willen.
Dat is wat anders dan ik mag dit niet en ik moet dit en dat van mijn geloof dus jij moet...
pi_47608081
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?

Overigens refereert de TS in de titel aan het Islimitisch geloof terwijl er in het topic alweer termen als "buitenlander" en "allochtoon" vallen.

De Islam is een geloof; geen ras.
pi_47608122
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:42 schreef MaGNeT het volgende:
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?
Ik heb ook vrienden die moslim zijn, kan ik supergoed mee opschieten. Een van mijn beste vrienden is Moslim, gelukkig ziet hij wel in dat zijn geloof ontzettend tegewerk in alles. Maar ik heb het nu over het algemeen wat er misgaat met dit geloof/cultuur in nederland / andere landen.

Ik wil dat er bij moslims het besef groeit dat als ze succesvol willen worden in een bepaald land ze wat meer hun cultuur en geloof moeten loslaten en de schuld ook bij zichzelf moeten zoeken.

[ Bericht 8% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 12:51:59 ]
pi_47608209
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:42 schreef MaGNeT het volgende:
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?

Overigens refereert de TS in de titel aan het Islimitisch geloof terwijl er in het topic alweer termen als "buitenlander" en "allochtoon" vallen.

De Islam is een geloof; geen ras.
Dus je wilt van me horen dat er ook uitzonderingen zijn? (Dat is namelijk altijd het geval, niets is zwart/wit, alleen is het zo moeilijk discussieren als je dat bij elke zin moet roepen).

maar bij deze voor jou: er zijn altijd uitzonderingen.
pi_47608267
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:40 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Maar waarom mochten de nederlanders dan wel blijven? Lijkt me dat het te maken heeft met de houding.
Net zoals bij mij: thuis mijn eigen cultuur en op straat de nederlandse in ieder geval niet dwars zitten.
Als je niet steeds je cultuur opdringt gaan mensen zelf interesse tonen als ze dat willen.
Dat is wat anders dan ik mag dit niet en ik moet dit en dat van mijn geloof dus jij moet...
Dat komt omdat de Nederlanders niet (wilden) bekeerden, zij stelden de handel voor hun overtuigingen.
pi_47608297
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:51 schreef Diederik_Duck het volgende:

[..]

Dat komt omdat de Nederlanders niet (wilden) bekeerden, zij stelden de handel voor hun overtuigingen.
Wat bedoel je precies?

Je bedoelt dat de nederlanders met hun handelsgeest er alles aan deden om er niet uit gezet te worden, maar succesvol handel wilden drijven?

Er dus voor zorgen dat de Japaners graag willen dat je blijft?
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:53:54 #22
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47608327
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:52 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies?
Portugezen (met name) kwamen met de jezuieten in hun kielzog. Hun doel was bekeren en pas daarna handel. de nederlanders wilden handel en of de ander nu shinto, boeddhist of marsmannetje was, deed er niks toe.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_47608372
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:53 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Portugezen (met name) kwamen met de jezuieten in hun kielzog. Hun doel was bekeren en pas daarna handel. de nederlanders wilden handel en of de ander nu shinto, boeddhist of marsmannetje was, deed er niks toe.
Ah, succes gaat voor het geloof. Slimme mensen die nederlanders .
pi_47608536
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:48 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Dus je wilt van me horen dat er ook uitzonderingen zijn? (Dat is namelijk altijd het geval, niets is zwart/wit, alleen is het zo moeilijk discussieren als je dat bij elke zin moet roepen).

maar bij deze voor jou: er zijn altijd uitzonderingen.
En die beschrijf jij mooi alsof het de standaard is...
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  zaterdag 24 maart 2007 @ 13:09:01 #25
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47608645
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:56 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ah, succes gaat voor het geloof. Slimme mensen die nederlanders .
Kijk even naar de landen in de wereld waar men nu Portugees of Spaans praat en denk dan nog eens na wat de meest succesvolle strategie was...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_47608662
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:09 schreef miss_sly het volgende:
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
Ik begrijp hieruit dat je nieuw bent op dit forum? Welkom
pi_47608715
Succes is een relatief begrip. Jij verbindt succes aan geld en macht. Ik verbind succes aan kennis, wijsheid, superieure normen en waarden.
pi_47608723
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:03 schreef Mwanatabu het volgende:
En die beschrijf jij mooi alsof het de standaard is...
Nee, ik beschrijf waarom het bij veel moslims misgaat en er zoveel problemen zijn met moslims over de hele wereld, en waarom ik tegen dit geloof ben.

Als ik hoor dat in indonesie anno 2006 een wet aan het invoeren zijn dat als een meisje in het openbaar heeft lopen zoenen 10 jaar celstraf krijgt.
Of als je in een spijkerbroek loopt je stokslagen krijgt, of in canada ze de sharia wilden invoeren, dat mensen in burka mochten stemmen, of in frankrijk hele wijken hebben omgetoverd tot islamstaatjes en ander soort ongein dan wil denk ik: hou dat soort praktijken buiten nederland.
Overal in europa moslims willen dit en dat en moet dan kan je wel zeggen dat het hier nooit zover zal komen. Maar hoe verklaar je het voorbeeld van Frankrijk dan?

[ Bericht 6% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 13:29:55 ]
pi_47608950
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:12 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Succes is een relatief begrip. Jij verbindt succes aan geld en macht. Ik verbind succes aan kennis, wijsheid, superieure normen en waarden.
Ik ga er nu even vanuit dat je een moslim bent. En nee ik verbind succes niet aan geld en macht.

Ik verbind succes aan geaccepteerd worden en kansen creeren en ontplooien om een goed bestaan op te bouwen in de nederlandse maatschappij. Ik wil een bijdrage leveren aan het land die mij deze kansen biedt.
Kennis en normen en waarden zie ik als zelfontwikkeling intern.

Maar als je geen rekening houdt met de nederlandse culltuur, moeten mensen je niet.
Je kan jezelf zo wijs vinden, maar als je niet aan de bak komt. Dan is dat je eigen fout.

Ik zou ook graag willen horen uit een boek dat ik superieur ben. Meer heb ik dan namelijk niet nodig.

Je bevestigd dus zelf al waarom er zoveel extremisme is binnen dit geloof. Armoede.
Denken dat je superieur bent, wijzer, meer kennis hebt en betere normen en waarden. Wie wil dat nou niet? Wedden dat mijn geloof beter is dan die van jou? (Ik wed dat jij denkt van niet).

[ Bericht 4% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 14:18:53 ]
  zaterdag 24 maart 2007 @ 13:25:51 #30
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_47608993
De moslims hangen een dwaas verouderd idee aan, maar het staat hun vrij om dat te doen. Ik begrijp hoe aanlokkelijk en doeltreffend het religiesysteem is.

Moslims mogen zich trouwens ook als heiden/christen voordoen als dat een nuttige zaak dient.
Zyggie.
pi_47609085
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:20 schreef zquing het volgende:
Maar ik erger me evenveel aan de mensen die alle allochtonen over 1 kam scheren
lang leve de kortzichtigheid van de mens
pi_47609192
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:23 schreef XTHinkz het volgende:

[..]


Maar als je geen rekening houdt met de nederlandse culltuur, moeten mensen je niet.
eigenzinnigheid doet mogen
pi_47609215
Aan ergeren alleen kom je er niet. Er moet gediscussieerd worden over de problemen, beestjes moeten bij hun naam genoemd kunnen worden, en er moeten constructieve oplossingen komen.

Doe je dat niet maar ga je steeds zeggen dat mensen die klagen niet zo moeten generaliseren.
Dan krijg je vanzelf dat mensen zoals wilders heel veel aanhang krijgen. Dit had allang voorkomen kunnen worden als er echt wat aan de problematiek wordt gedaan in plaats van bang te zijn allochtonen voor hun hoofd stoten. Het wordt namelijk alleen maar erger.
pi_47609235
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:34 schreef celi het volgende:
eigenzinnigheid doet mogen
Ah vandaar dat de moslim cultuur zo geliefd is he?
pi_47609490
nee dat bedoel ik niet. ik wijs je op jouw gedachten dat je mensen niet mag als ze zich niet aanpassen. met andere woorden in nederland moet geleefd worden volgens de nederlandse culturele waarden en normen of anders ben je een persoon die maar gehaat moet worden??
waar gaat het heen met de wereld.
pi_47609925
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:46 schreef celi het volgende:
nee dat bedoel ik niet. ik wijs je op jouw gedachten dat je mensen niet mag als ze zich niet aanpassen. met andere woorden in nederland moet geleefd worden volgens de nederlandse culturele waarden en normen of anders ben je een persoon die maar gehaat moet worden??
waar gaat het heen met de wereld.
Ik ben zoals ieder mens. Je moet een ander niet de schuld geven van je eigen onkunde.
Als ik naar het midden oosten ga en met een groot kruis om me nek ga lopen omdat ik dat van mijn geloof moet dan moet ik niet klagen als mensen me niet mogen. Omgekeerd geldt dat dus ook.

Als ik weet dat het normaal is om je schoenen uit te doen in de moskee in Nederland, maar bij mij is het gebruikelijk om mijn schoenen aan te houden wat zeg je dan als ik met schoenen de moskee binnenloop?
Moet ik volgens jou mijn eigen normen en waarden aanhouden of die van de moskee?

Dat is wat ik bedoel met: mensen moeten zich aanpassen naar JOUW geloof. Omgekeerd zie ik dat niet gebeuren in landen met dit geloof. Uitzonderingen daargelaten.

Altijd wijzen op dat de ander zo intolerant is en vol haat zit als ze niet alles accepteren, terwijl de Islam zelf ontzettend discriminerend en intolerant is, en over de hele wereld laat zien hoe vredelievend dit geloof wel niet is.

[ Bericht 3% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 14:57:22 ]
pi_47609982
Je moet ook geen sigaretten weigeren. Daardoor wil ik ook wel eens in elkaar meppen.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 15:00:57 #38
167723 sanni
Acima de seu
pi_47611146
Hmm.. begrijp de TS zijn redenering wel,maar ik vind het iets te makkelijk allemaal I.m.o. kun je
van alle religies iets leren en je voordeel ermee doen. Vergeet niet dat de Islam in zijn pure vorm
vroeger heel hoog in aanzien stond en eigenlijk nog is, alleen het probleem is dat sommigen
binnen de Islam-cultuur te pas en te onpas de Islam misbruiken om hun extreme denkwijzen
anderen op te dringen. Iets wat daar veel strenger en veelvuldiger voorkomt dan bijvoorbeeld
in het Cristendom. Waar het uiteindelijk allemaal op neerkomt is dat wij allemaal in een God
geloven en dat op elk zijn eigen wijze doen.
pi_47611412
Moslims
pi_47611681
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:00 schreef sanni het volgende:
Hmm.. begrijp de TS zijn redenering wel,maar ik vind het iets te makkelijk allemaal I.m.o. kun je
van alle religies iets leren en je voordeel ermee doen. Vergeet niet dat de Islam in zijn pure vorm
vroeger heel hoog in aanzien stond en eigenlijk nog is, alleen het probleem is dat sommigen
binnen de Islam-cultuur te pas en te onpas de Islam misbruiken om hun extreme denkwijzen
anderen op te dringen. Iets wat daar veel strenger en veelvuldiger voorkomt dan bijvoorbeeld
in het Cristendom. Waar het uiteindelijk allemaal op neerkomt is dat wij allemaal in een God
geloven en dat op elk zijn eigen wijze doen. [afbeelding]
Christenen deden niet anders tijdens de kruistochten. Echter is deze manier van werken al lang niet meer gebruikelijk in het christendom. Binnen de Islam is dit i.m.o eerder regel dan uitzondering. Voor mij het bewijs dat we hier met een geloof te maken hebben dat nog niet genoeg geėvolueerd is om zich te kunnen meten met de hedendaagse westerse culturen.
pi_47611760
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:26 schreef rece het volgende:

[..]

Christenen deden niet anders tijdens de kruistochten. Echter is deze manier van werken al lang niet meer gebruikelijk in het christendom. Binnen de Islam is dit i.m.o eerder regel dan uitzondering. Voor mij het bewijs dat we hier met een geloof te maken hebben dat nog niet genoeg geėvolueerd is om zich te kunnen meten met de hedendaagse westerse culturen.
Precies en het ergste aan die gasten is dat ze zeiken over alles, maar totaal en dan ook absoluut geen enkel besef aan zelfkritiek hebben!
  zaterdag 24 maart 2007 @ 15:40:12 #42
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_47612003
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Precies en het ergste aan die gasten is dat ze zeiken over alles, maar totaal en dan ook absoluut geen enkel besef aan zelfkritiek hebben!
Heb je het wel goed gelezen?
Zyggie.
pi_47612076
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Precies en het ergste aan die gasten is dat ze zeiken over alles, maar totaal en dan ook absoluut geen enkel besef aan zelfkritiek hebben!
Heb je je eigen reactie gelezen?
pi_47612382
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:30 schreef Triggershot het volgende:
Precies en het ergste aan die gasten is dat ze zeiken over alles, maar totaal en dan ook absoluut geen enkel besef aan zelfkritiek hebben!
Ik begrijp wat je bedoelt, maar je moet het iets subtieler brengen met wat meer bewoordingen, anders wordt het onder generalisatie weggemoffelt en zal je geen zinnige discussie kunnen voeren.

Dus bij deze: wat bedoel je precies?
  Donald Duck held zaterdag 24 maart 2007 @ 15:57:03 #45
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_47612404
goed topic
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_47612484
WFL
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
pi_47612688
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:17 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik ben een allochtoon die dus beseft dat als je succesvol wilt zijn je je aanpast aan de gebruiken van dit land. Ik heb dan ook totaal geen problemen zoals discriminatie hier.
Thuis heb ik misschien mijn eigen cultuur, maar op straat en werk ben ik zoveel mogelijk Nederlander waarom? Omdat ik hier mijn toekomst heb.
Kijk, zo hoort het.
pi_47612951
Het gros van de islamieten bestaat uit wolven in schaapskleren.
Een kennis van me had zo'n Marokkaans kreng in zijn bedrijf. In het begin kwam ze keurig in vlotte spijkerbroek en nette kleren achter die balie zitten. Totdat, totdat ze een vast contract kreeg. Meteen de dag daarop begon dat loeder een hoofddoek en traditionele kleding te dragen waardoor ze totaal niet meer representatief was voor het bedrijf . Ook haar arbeids-ethos veranderde vanaf die dag. Gevolg: dat loeder zit nu thuis met een riante afvloeiingsregeling. Op naar het volgende slachtoffer.
pi_47613581
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:21 schreef Dhr het volgende:
Het gros van de islamieten bestaat uit wolven in schaapskleren.
Een kennis van me had zo'n Marokkaans kreng in zijn bedrijf. In het begin kwam ze keurig in vlotte spijkerbroek en nette kleren achter die balie zitten. Totdat, totdat ze een vast contract kreeg. Meteen de dag daarop begon dat loeder een hoofddoek en traditionele kleding te dragen waardoor ze totaal niet meer representatief was voor het bedrijf . Ook haar arbeids-ethos veranderde vanaf die dag. Gevolg: dat loeder zit nu thuis met een riante afvloeiingsregeling. Op naar het volgende slachtoffer.
hard genaaid. maar het is dus wel een praktijkvoorbeeld hoe een Moslim het voor elkaar krijgt dat een bedrijf wel 2x nadenkt voordat ze een moslim in dienst willen nemen.
Is het dan rascisme of zelf gecreerde rascisme?

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 16:51:37 ]
pi_47615051
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:40 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Heb je het wel goed gelezen?
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:43 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:

[..]

Heb je je eigen reactie gelezen?
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 15:56 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je bedoelt, maar je moet het iets subtieler brengen met wat meer bewoordingen, anders wordt het onder generalisatie weggemoffelt en zal je geen zinnige discussie kunnen voeren.

Dus bij deze: wat bedoel je precies?
Ja, dus moet ik mijn bewoordingen ook nog eens aanpassen voor zulk lui, nou ja goed dan hé.
Moslims, dat ze gebrek hebben aan zelfkritiek, constant maar zeiken en bemoeien over alles wat ze niet aangaat en als we dan een vinger richting ze wijzen buiten ze onze hand er vanaf, heeft niets met generalisatie te maken, ik zie het dagelijks om me heen, hebben we straks ook weer moslims die dan doen alsof het niet zo is?
  zaterdag 24 maart 2007 @ 17:42:43 #51
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_47615100
Trigger welke gasten bedoel je dan? De christenen? De seculiere dwazen?
Zyggie.
pi_47615188
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 17:42 schreef Zyggie het volgende:
Trigger welke gasten bedoel je dan? De christenen? De seculiere dwazen?
Moslims! je moet wel lezen hé.
pi_47616760
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:21 schreef Dhr het volgende:
Het gros van de islamieten bestaat uit wolven in schaapskleren.
Een kennis van me had zo'n Marokkaans kreng in zijn bedrijf. In het begin kwam ze keurig in vlotte spijkerbroek en nette kleren achter die balie zitten. Totdat, totdat ze een vast contract kreeg. Meteen de dag daarop begon dat loeder een hoofddoek en traditionele kleding te dragen waardoor ze totaal niet meer representatief was voor het bedrijf . Ook haar arbeids-ethos veranderde vanaf die dag. Gevolg: dat loeder zit nu thuis met een riante afvloeiingsregeling. Op naar het volgende slachtoffer.
Lekker controleerbaar verhaal ook

Een kennis van me die had...
pi_47617457
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 18:44 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Lekker controleerbaar verhaal ook

Een kennis van me die had...
Heb je gelijk in. Wil je liever een link naar een nieuwsitem?
pi_47617623
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:00 schreef XTHinkz het volgende:
Opeens moet je een Burka dragen want...
Het is niet zo dat ik niks van de Islam moet hebben. Tawheed vind ik een mooi begrip bijvoorbeeld en wil ik graag beter leren kennen en Allah als een onbeschrijfbaar iets vind ik ook mooi.

Maar dan zijn er de vele gebruiken eromheen wat me belet een moskee binnen te stappen. Ik zou een vrouw niet willen verplichten een doekje te dragen zodat ik niet verleid wordt tot "onreine" gedachten. Ik geloof dat ik dat zelf in de hand heb. Het is voor mij trouwens toch de ogen die het hem doen. En anders haar ronde vormen die toch niet door kleding verhult kan worden, tenzij ze een soort Michelin mannetje achtig pak dragen. Misschien als ze zich kaal zou scheren ofzo (en dan bedoel ik haar hoofdharen).

Maar ik vind er wel iets in zitten, fantaseren over sex terwijl je het niet aan het doen bent leid je af en daardoor gebeuren ongelukken. Hoeveel ongelukken zijn er al gebeurt omdat 1 of andere lul aan sex zat te denken?

En als we het dan toch over kleding gaan hebben. Moslims zijn daar veel vrijer in dan "de maatschappij", stel je voor dat je als man een jurk zou dragen! Nee hoor, iedereen moet een spijkerbroek/3 delig pak en vrouwen Prada's. Niet dat ik er nu tegen ben, een pak in het bedrijfsleven maakt min of meer "gelijk". En het zou toch ongepast zijn om in je fluoriscerende joggingspak een miljoenen contract te tekenen?

Of wat te denken van "Nipplegate" in de VS? Het toonde maar weer hoe een land een ander land verafschuwt omdat ze vrouwen onderdrukken door kleding terwijl ze zelf flippen zodra ze een blote tiet op tv zien ..
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:56 schreef XTHinkz het volgende:
Ah, succes gaat voor het geloof. Slimme mensen die nederlanders .
In het Midden Oosten is dan ook veel wijsheid te vinden. Immers, daar zijn mensen die andere mensen hun leefwijze niet goedkeuren maar toch de middelen geven om dat te doen (olie). Helaas dat het verdiende geld niet altijd even eerlijk of efficient wordt verdeeld, aan de andere kant laat het land dat het geeft hen zelf ook de keuze ('pre-emptive strikes' niet meegerekend uiteraard).
pi_47618404
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 13:12 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Succes is een relatief begrip. Jij verbindt succes aan geld en macht. Ik verbind succes aan kennis, wijsheid, superieure normen en waarden.
iets wat jij niet altijd laat zien...
dat is mijn kennis die ik door mijn wijsheid door mijn eigen normen en waarden hanteer, precies de reden waarom dit ik nu typ.

Een verdediging voor de Islam:
- Niet allemaal zijn ze zo.
- Amerikanen zijn net zo meestal... fransen kunnen er ook wat van, taalpurisme en volhardend schreeuwe in hun eigen taal om iets duidelijk te maken.

Wat er op het huidige moment teweeg komt is dat het lijkt alsof de mensen uit het Midden Oosten ervoor willen zorgen dat wij veranderen voor hun zoals al eerder hier is geschreven de Portugezen en dergelijk ook deden. Helaas en hopelijk zal dit niet werken aangezien we nu in de 21e eeuw leven. Soms zou je haast verdrietig kunnen worden door de domme achterbakse manieren van doen uit zeer ouwe tijden die allang verouderd zijn nog steeds worden opgedrongen, mensen lijken wel compleet hun leven al vast in een hokje te leven...zeer triest, maar het jammere is als zulke mensen aan de macht komen. Stel je voor...we gaan terug naar de ouwe tijd...zeg dan maar dag naar betere nieuwe ontwikkelingen op alle gebieden, redden van de mensheid van de talloze rampen. Maarja ach.... als de mens zijn eigen pioneers afmaakt en tegenhoudt zal de mensheid uitsterven, geleidelijk al dan niet in een ogenblik.
pi_47631115
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:21 schreef Dhr het volgende:
Het gros van de islamieten bestaat uit wolven in schaapskleren.
Een kennis van me had zo'n Marokkaans kreng in zijn bedrijf. In het begin kwam ze keurig in vlotte spijkerbroek en nette kleren achter die balie zitten. Totdat, totdat ze een vast contract kreeg. Meteen de dag daarop begon dat loeder een hoofddoek en traditionele kleding te dragen waardoor ze totaal niet meer representatief was voor het bedrijf . Ook haar arbeids-ethos veranderde vanaf die dag. Gevolg: dat loeder zit nu thuis met een riante afvloeiingsregeling. Op naar het volgende slachtoffer.
Vet van mij.
Het gros tegenover een kennis.
Wat een gelul!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_47631151
Nederlanders zijn een volk dat zich snel aanpast, dit wil niet zeggen dat andere volkeren dezelfde inslag hebben, helaas
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_47632026
Hier een aantal nieuws items waar moslims het voor zichzelf verpesten door zich vast te klampen aan hun geloof:


Geen stage voor handweigerende moslim
Klacht over hoofddoekverbod bij karate
Ontslag om een burqa
Rel om hoofddoek op school Amstelveen
MKB: moslims moeten handen schudden
Franse moslima scheert hoofd kaal
School weigert handweigerende docente terug te nemen
Rotterdam geeft handweigeraar geen baan

Pfff het is eigenlijk teveel om op te noemen.

En eentje die geweigerd is omdat ze GEEN hoofddoek droeg:
Vrouw zonder hoofddoek baan geweigerd

De Islam is een zo ontzettend eenzijdig geloof dat echt alleen maar aan zichzelf denkt in welk land dan ook. het steeds maar weer moeten opdringen van hun eigen geloof en eisen dat de ander daar maar rekening mee moeten houden.

Het is dan ook niet zo raar dat deze godsdienst grote mislukkelingen creert waar ook ter wereld omdat ze zich weigeren aan te passen. En dan hebben we het niet eens over de extremisten gehad...

Erg grappig is dat ik dit item over de tsunami van moslimjeugd tegenkwam:
Wilders is dus niet de eerste die het heeft gezegd.
Radicalisering moslimjeugd 'kleine tsunami'

Een marokkaan die eigenlijk bijna hetzelfde zegt als Wilders alleen dan over de jeugd.

[ Bericht 3% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 03:46:47 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 04:02:42 #60
46960 StefanP
polemicist
pi_47632322
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:09 schreef miss_sly het volgende:
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
Zelden zoveel waarheid in 1 post gezien.

Islam = achterlijkheid = haat = onderdrukking = weigeren te integreren = continu schreeuwen om respect, maar dat nooit zelf geven = criminaliteit = nul komma nul wetenschappelijke, economische of culturele prestaties.
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
  zondag 25 maart 2007 @ 10:10:07 #61
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47633761
quote:
Op zondag 25 maart 2007 04:02 schreef StefanP het volgende:

[..]

= achterlijkheid = haat = onderdrukking = weigeren te integreren = continu schreeuwen om respect, maar dat nooit zelf geven = criminaliteit = nul komma nul wetenschappelijke, economische of culturele prestaties.
Vind ik ook van die boertjes in Drenthe, en van zigeuners en van vrouwen (die geemancipeerd willen zijn), van Antillianen en van Russen, Polen, Roemenen, Hongaren, zigeuners, bouwvakkers, middenstandondernemers, frauderende directeuren, Volkert van der G, en van.........
!!! Go 49-ers !!!
  zondag 25 maart 2007 @ 10:24:11 #62
54164 Sm0keZ
Spatienazi
pi_47633879
Wat ik me nu afvraag na het doorlezen van dit topic, zijn er moslims op dit forum die deze OP onzin vinden? Ik heb zelf geen hekel aan de islam, maar wat er in de OP staat valt toch niet te ontkennen denk ik zo...
pi_47633999
Fijn topic ook
pi_47634039
Je kan je beter afvragen welk soort user de OP geen onzin vinden. Je vindt ze in de hoek van de rechts-extremisten, racisten en rednecks. Ik weet niet of je je met dat soort mensen zou willen associeren.
  zondag 25 maart 2007 @ 10:42:06 #65
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47634078
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:00 schreef XTHinkz het volgende:
Het is niet de bedoeling om een Moslim bash topic van te maken, dus probeer het inhoudelijk te houden.
(.....heel verhaal over dat alle Moslims slecht zijn....)
Deze vind ik met name lache
!!! Go 49-ers !!!
pi_47634562
quote:
Op zondag 25 maart 2007 10:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Je kan je beter afvragen welk soort user de OP geen onzin vinden. Je vindt ze in de hoek van de rechts-extremisten, racisten en rednecks. Ik weet niet of je je met dat soort mensen zou willen associeren.
alweer een post van alles over een kant strijken, damn jij bent egt goed
  zondag 25 maart 2007 @ 11:33:38 #67
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47634727
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:17 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik ben een allochtoon die dus beseft dat als je succesvol wilt zijn je je aanpast aan de gebruiken van dit land.
Waar kom je oorspronkelijk vandaan dan? En hoe heb je suc6 hier?
!!! Go 49-ers !!!
pi_47634947
quote:
Op zondag 25 maart 2007 04:02 schreef StefanP het volgende:

[..]

Zelden zoveel waarheid in 1 post gezien.

Islam = achterlijkheid = haat = onderdrukking = weigeren te integreren = continu schreeuwen om respect, maar dat nooit zelf geven = criminaliteit = nul komma nul wetenschappelijke, economische of culturele prestaties.
Zegt Stefan "dubbel paspoort" P.

Je generaliseert toch iets te veel in deze post.

- Islam = achterlijkheid = een mening van jou.
- Islam = haat = maar ook genoeg vreedzame Moslims
- Weigeren te integreren = is een allochtonenvraagstuk en alleen toepasselijk op immigranten. Er zijn ook Moslims buiten Nederland.
- Continu schreeuwen om respect, maar dat zelf nooit geven = er zullen gevallen zijn...
- Criminaliteit = er zijn ook "niet Moslim" groepen in Nederland die crimineel zijn
- Nul komma nul wetenschappelijke, economische of culturele prestaties = ga eens kijken in Iran, Saoudi Arabiė of Egypte
  Moderator zondag 25 maart 2007 @ 11:52:52 #69
5428 crew  miss_sly
pi_47635081
quote:
Op zondag 25 maart 2007 04:02 schreef StefanP het volgende:

[..]

Zelden zoveel waarheid in 1 post gezien.

Islam = achterlijkheid = haat = onderdrukking = weigeren te integreren = continu schreeuwen om respect, maar dat nooit zelf geven = criminaliteit = nul komma nul wetenschappelijke, economische of culturele prestaties.
Hoe kun je zoiets nou beweren? Als er in de hele wereld al maar 1 moslim zou zijn waarop al die dingen uit de OP en jouw post niet van toepassing zijn, dan is het al niet meer waar. En er zijn heel veel mosilims waarop dit allemaal niet van toepassing is.

Er gaat best eea niet lekker in Nederland, dat ziet iedereen. Maar een houding als deze (aan beide kanten) zal geen positieve invloed hebben. Dat er enige vorm van integratie wordt verwacht, lijkt me logisch, maar wat heeft nou een voorbeeld over zonder schoenen de moskee ingaan voor waarde? is de integratie beter als de moslims in Nederland maar voortaan wel MET schoenen aan de moskee ingaan? Wat is integratie, wat wordt er verwacht? Ik krijg het idee dat veel mensen verwachten dat wie in Nederland komt wonen, zich helemaal moet veranderen in de meest stereotiepe Nederlander; diezelfde Nederlander die we zelf ook niet willen zijn...
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47635978
quote:
Op zondag 25 maart 2007 11:33 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Waar kom je oorspronkelijk vandaan dan? En hoe heb je suc6 hier?
Ik ben 100% Aziatisch, vluchteling, ben zelfstandig ondernemer automatisering. Mijn klantenkring bestaat uit voornamelijk nederlanders. Als allochtoon vindt ik dat nederland nederlands moet blijven. Meerdere culturen niks mis mee. Maar houd je gebruiken thuis, dring niks op en zorg niet voor overlast. Dat nederlanders dat doen moeten ze zelf weten, maar ga niet de reputatie van buitenlanders vernaggelen.
Dat sommige buitenlanders hun toekomst niet in nederland zien moeten ze zelf weten, maar nederland moet gewoon strenger worden.

Problemen bij sommige culturen moet je direct de gemeenschap op aanspreken en afspreken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de reputatie van hun eigen gemeenschap. Doen ze dat niet dan moeten er maatregelen volgen, uitzetting, korting op uitkering, breeduit in de krant beestjes bij naam noemen. Net zolang dat de gemeenschap beseft dat het zo langer niet kan en er zelf het besef bestaat, en er geluiden komen uit deze gemeenschappen dat de reputatie gezuiverd moet worden, door samen met de hele gemeenschap er wat aan te doen. Dus nniet alleen handjes ophouden en geld vangen. Werk eraan! Anders is er geen toekomst!

De houding die ze nu hebben verpesten ze het ontzettend vor zichzelf. De negatieve houding ten opzichte van moslims is niet aan nederlanders of rascisten te danken maar aan hunzelf. Je kan denken dat het rascisme is gegroeid, maar waarom gaat het dan met andere bevolkingsgroepen wel goed? Misschien de houding icm de godsdienst en de vrijheden die nederland biedt?

Zolang het op deze voet doorgaat zal je krijgen dat mensen zoals wilders steeds meer aanhang krijgen omdat er niks veranderd. Je kan wilders de schuld geven van het polariseren, of de sfeer verpesten.

Maar het is niet een kwestie van OF, maar een kwestie van WANNEER, want een grote botsing met de Islam zit eraan te komen tenzij het overgave wordt. Dat zie je overal in de wereld. De Islam in zijn pure vorm is onmogelijk verenigbaar met het westen.

Gematigden zorgen er alleen maar voor dat mensen kunnen zeggen dat ze niet allemaal zo zijn, maar bij een meerderheid de democratie simpelweg weggestemd kunnen worden of ze willen of niet, de extremisten zullen in alle gevallen de leiding nemen in dit geloof bij een meerderheid.

Vooral gemeenschappen met een belangrijk persoon aan het hoofd zoals Imams moeten meer doen zolang moslims nog in de minderheid zijn. Maar bij een meerderheid hoeft dat in het westen niet meer, en kunnen ze opeens wel al hun gebruikjes doordrukken.

In de Islam mag een moslim een ander niet ergens van beschuldigen dat hij bijvoorbeeld geen goede moslim is omdat je het dan zelf bent als het niet waar is. Goede moslims houden dus hun bek en zullen dit dus nooit openbaar roepen, op enkelingen op een forum na.

Vooralsnog is nederland niet in staat op openlijk de maatschappelijke problemen van bepaalde te bevolkingsgroepen bespreken en keihard op te treden. Vandaar dat wilders steeds meer aanhang krijgt. Daar werken alle goedpraters keihard aan mee.

[ Bericht 1% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 13:17:56 ]
pi_47636103
Mag ik zo bot zijn je te vragen uit welk land je bent gevlucht?
pi_47636431
quote:
Op zondag 25 maart 2007 11:52 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Hoe kun je zoiets nou beweren? Als er in de hele wereld al maar 1 moslim zou zijn waarop al die dingen uit de OP en jouw post niet van toepassing zijn, dan is het al niet meer waar. En er zijn heel veel mosilims waarop dit allemaal niet van toepassing is.
Laten we dat eens omdraaien: Hoe kun je zoiets beweren? Als er maar 1 moslim is waarop al die dingen uit de OP en jouw post wel van toepassing zijn, dan is het al waar. En er zijn heel veel moslims waarop dit allemaal wel van toepassing is.

En nu? Denk je dat door mij te vertellen dat er ook mensen zijn waar het allemaal niet bij geld ook maar iets aan de situatie veranderd? Als er meer dan 1 miljoen moslims in nederland zitten. En een Imam brengt dit hele geloof negatief in het nieuws door te zeggen dat alle homo's varkens zijn en dat ze met hun kop naar beneden van een flatgebouw mogen(let op het woord mogen, zeggen dat je vredelievend bent, maar dit soort geweld wel steunen) worden gegooid. En het blijft stil vanuit de gemeenschap. Als er een grote aanslag door moslims is gepleegd, en er hele wijken in nederland moslims zijn die gaan juichen en toeteren. En weer niks vanuit de moslim gemeenschap?

Heel sporadisch hoor je iets positiefs of een enkeling die kritiek uit en die wordt gelijk met de dood bedreigd of zelf een prijs op je hoofd gezet als iemand je vermoord.
Is dit wat je in nederland wilt? Je haalt steeds meer van deze zieke shit binnen door het allemaal maar zijn gang te laten gaan. Op een gegeven moment ontploft de bom, en moet er weer een politicus vermoord worden omdat hij zich hiervoor inzet.
Gewoon blijven roepen dat hij een rascist is die alle moslims wilt uitroeien en er zal vanzelf iemand opstaan om een kogel door zijn kop jagen. Vooral niks negatiefs zeggen over allochtonen omdat er ook goede tussen zitten. Lekker alles zijn gang laten gaan dankzij die PVDA.

We mogen criminele antilianen die even op het vliegtuig nederland binnenlopen en overvallen plegen niet eens terugzetten naar eigen land. We moeten ze gewoon hier houden! Hoe achterlijker kan je het nog maken?
"Oh maar er zijn heel veel die niet zo zijn., dus dat mag niet".

En hoppa weer iets waar men zogenaamd rascistisch over kan worden. In plaats van dat je de druk wegneemt door de rotte appels weg te halen, laat je het zitten en zorg je er zelf voor dat de spanningen toenemen. Zet zelf druk gecontroleerd op de ketel om het vervolgens goed weg te kunnen nemen ipv het zo hoog te laten oplopen totdat het ontploft.
quote:
Er gaat best eea niet lekker in Nederland, dat ziet iedereen. Maar een houding als deze (aan beide kanten) zal geen positieve invloed hebben. Dat er enige vorm van integratie wordt verwacht, lijkt me logisch, maar wat heeft nou een voorbeeld over zonder schoenen de moskee ingaan voor waarde? is de integratie beter als de moslims in Nederland maar voortaan wel MET schoenen aan de moskee ingaan? Wat is integratie, wat wordt er verwacht? Ik krijg het idee dat veel mensen verwachten dat wie in Nederland komt wonen, zich helemaal moet veranderen in de meest stereotiepe Nederlander; diezelfde Nederlander die we zelf ook niet willen zijn...
Mijn voorbeeld is puur om alleen aan te geven dat als je bijvoorbeeld een katholieke school binnenloopt je niet je hoofddoek gaat ophouden. Toch zijn er genoeg moslims die het dus hebben over respect en wel zulke acties uithalen. Dan vraag ik me af hoe deze mensen denken als wij hetzelfde zouden uithalen op gelijke trend. Dat kan dus ook niet. Om hiermee aan te geven hoe eenzijdig dit geloof met hun respect wel niet is.

Het komt erop neer dat de Islam het onleefbaar maakt voor veel moslims en bij voorbaat al kansloos maakt als ze teveel op hun geloof aanhangen. Dat komt dus niet door onze westerse gebruiken in het westen, maar door de gedwongen regels van de Islam die ze ook willen toepassen in het westen.

Zie moslims niet steeds als een zielige minderheid. Joden kregen sterren opgedrukt om ze makkelijk te onderscheidden. Moslims gaan zelf vanalles doordrukken om zich te onderscheidden. als je een maatschappij wilt hebben waar iedereen gelijk is, moet je vooraal moslims hun gang laten gaan. Dan merk je vanzelf hoe gelijk iederen is.

Geen aanpassingsvermogen, geen incasseringsvermogen, lange tenen en altijd de schuld van een ander. Neemt het vooral op voor dit geloof, en je helpt mee met de verloedering van deze maatschappij en de mensen die uit dit geloof komen.
Veel gematigden zouden best uit de Islam willen als ze die vrijhad hadden net zoals bij andere geloven. Er zijn een hoop die wel moslim zijn en zich zo min mogelijk bezighouden met hun geloof en zich meer op het leven in de maatschappij richten. Moslims die wel beseffen dat aanpassen de manier is om een toekomst te hebben.
Iemand die even haarfijn kan uitleggen hoe het zit met moslims die uit dit geloof willen stappen? Niet alleen de theorie, maar belangrijker de praktijk.

[ Bericht 3% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 13:30:46 ]
pi_47637321
ik moet niks van de uitwassen van de islam hebben, net als Geert Wilders. Al hebben we misschien een andere definitie van uitwassen. Hij trekt het wat breder. Naast dat ik niets moet hebben van de uitwassen van de islam, moet ik ook niets hebben van nog veel meer uitwassen. Bv. ik heb niets tegen het christendom, maar de uitwassen van het christendom . Of drugsgebruik, daar heb ik op zich niets tegen, maar die uitwassen joh
  Moderator zondag 25 maart 2007 @ 13:28:51 #74
5428 crew  miss_sly
pi_47637541
quote:
Op zondag 25 maart 2007 12:49 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Laten we dat eens omdraaien: Hoe kun je zoiets beweren? Als er maar 1 moslim is waarop al die dingen uit de OP en jouw post wel van toepassing zijn, dan is het al waar. En er zijn heel veel moslims waarop dit allemaal wel van toepassing is.
Nee dus, je snapt het principe niet zo, geloof ik.

Als iets is dan is dat altijd in alle gevallen zo.
Als er een uitzondering op is, dan is het dus al niet meer in alle gevallen zo. Als je dan zulke dingen schrijft, generaliseer je en ben je imo niet meer serieus te nemen.

Overigens onderschrijft de rest van je reply dat in dit geval mijn menig heel zeker op jou van toepassing is.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 25 maart 2007 @ 13:32:59 #75
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47637654
Het probleem is dat je geloof en cultuur door elkaar gooit

Trouwens: als er een groep is die niet geintegreerd is dan zijn het die aziaten wel. Onbeschoft, egoistish, asociaal en ze willen gewoon de taal niet leren en nl niet leren kennen.Ze willen alleen maar onze banen.

Als ik in een chinees restaurant vraag wat ze kunnen aanbevelen krijg ik geen antwoorxd want ik moet gewoon een nummer van het menu noemen anders snappen ze het.niet......
En die chinese maffia knalt gewoon mensen neer en smokkelt mensen ons land in.
Laat ze dat lekker in hun eigen land doen....

(oftewel, zo kan ik het ook)
!!! Go 49-ers !!!
pi_47637834
quote:
Op zondag 25 maart 2007 13:28 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Nee dus, je snapt het principe niet zo, geloof ik.

Als iets is dan is dat altijd in alle gevallen zo.
Als er een uitzondering op is, dan is het dus al niet meer in alle gevallen zo. Als je dan zulke dingen schrijft, generaliseer je en ben je imo niet meer serieus te nemen.

Overigens onderschrijft de rest van je reply dat in dit geval mijn menig heel zeker op jou van toepassing is.
Ik had dit al verwacht, je geeft nu dus de onmogelijkheid om het dan wel over het probleem te hebben.
In plaats van dat de discussie draait op: ok er zijn problemen wat gaan we eraan doen.

Gaan we het hebben over dat het niet voor iedereen geldt, en dat het niet allemaal klopt en dat er gegeneraliseert wordt.

Dat is precies de reden dat er geen reet gebeurd aan deze problematiek. Je denkt alleen aan de zielige moslims die eronder gaan lijden. Ik weet niet of je het beseft, maar alle moslims lijden eronder zolang er niks aan gedaan wordt. Alle moslims lijden eronder zolang ze niet hun eigen bek opentrekken. Alle moslims lijden als ze in plaats van de hand in eigen boezem steken anderen de schuld van geven.

Je hebt inderdaad gelijk dat het voor een heleboel niet geldt wat ik zeg, maar wat veranderd dat aan de mensen waar het wel voor geldt?

Jij: Ik heb een probleem:
IK: Ja maar er zijn zoveel niet problemen, dus dat kan je niet zeggen. Ik weet dat ik gelijk heb dus we zijn klaar. Omdat je generaliseert neem ik je al niet meer serieus.

Snap jij hem?Oftewel ik wil niet luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Want als je dat wel zou willen zou je je afvragen wat bedoelt die persoon precies? En hoe kan ik hem helpen?

Je zorgt alleen maar dat het probleem groter wordt en blijft. Zo maak je dus zelf een discussie onmogelijk en erger nog luister je helemaal niet meer naar wat de ander te zeggen heeft.

Ben ik dan beledigend als ik zeg dat je selectief bent en je oogkleppen ophoudt?

Als ik jouw psychiater was zou je me gelijk ontslaan en zoek je een ander. Zo geldt dat ook voor de politiek.
Als niemand wil luisteren naar het probleem dan zoek je iemand die dat wel doet.
Wilders noemt de problemen op, en mensen zien dat niemand er naar luistert omdat ze het onder generalisatie gooien.
Maar waarom denk je dat hij zo groot wordt? Mensen willen dat andere partijen naar de punten van Wilders luisteren, en hun reactie erop geven. Maar de andere partijen durven het niet en bieden dus geen oplossing voor een probleem die ze hebben. Dan geef je als partij de mensen geen andere keuze dan voor wilders te stemmen.

De enige manier om wilders dan te stoppen wordt de kogel. En hoe gaan we die krijgen?
Wilders rascist, slecht, hitler, hij wilt moslim in de gaskamer. ik zie 40-45 weer voor me.
Wilders heeft niks tegen buitenlanders. Maar wel tegen Moslims net zoals ik iets tegen moslims heb en de mensen die het keer op keer weer voor hun opnemen alsof het onze eigen schuld is terwijl moslims zelf de oorzaak ervan zijn.

Maar iets aan het probleem zelf doen? Ho maar.

[ Bericht 1% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 21:24:59 ]
pi_47638118
quote:
Op zondag 25 maart 2007 13:32 schreef RobertoCarlos het volgende:
Het probleem is dat je geloof en cultuur door elkaar gooit

Trouwens: als er een groep is die niet geintegreerd is dan zijn het die aziaten wel. Onbeschoft, egoistish, asociaal en ze willen gewoon de taal niet leren en nl niet leren kennen.Ze willen alleen maar onze banen.

Als ik in een chinees restaurant vraag wat ze kunnen aanbevelen krijg ik geen antwoorxd want ik moet gewoon een nummer van het menu noemen anders snappen ze het.niet......
En die chinese maffia knalt gewoon mensen neer en smokkelt mensen ons land in.
Laat ze dat lekker in hun eigen land doen...

(oftewel, zo kan ik het ook)
Chinezen hebben geen geloof waar bepaald gedrag wordt opgedrongen en doorgedrukt in een andere maatschappij. En gaan ook niet constant om respect roepen als men geen rekening met ze houdt. Je zal een chinees nooit iemand zien aanklagen omdat hij zijn chinese hoedje niet mag ophouden: die zetten ze zelf al af als ze weten dat het niet gebruikelijk is.

Chinezen zijn wat dat betreft net de nederlanders die denken aan zaken doen. Wat betreft de maffia, tja oppakken en uitzetten. Daar zal de gehele chinese gemeenschap het er mee eens zijn.
pi_47638210
quote:
Op zondag 25 maart 2007 12:35 schreef Triggershot het volgende:
Mag ik zo bot zijn je te vragen uit welk land je bent gevlucht?
pi_47638449
quote:
Op zondag 25 maart 2007 12:35 schreef Triggershot het volgende:
Mag ik zo bot zijn je te vragen uit welk land je bent gevlucht?
Vietnam, bootvluchteling. En hoe tegenstrijdig het ook mag zijn. Ik blij dat er iemand is geweest die zich heeft willen inzetten tegen het communnistische dictatuur, en dat ik hier in wel de vrijheid heb om me vrij te ontwikkelen.
Ook ben ik blij dat ik grotendeels los heb kunnen komen van mijn cultuur en deze niet meer teveel invloed op me heeft.

Ik herken in de Islam ook een soort van dictatuur vanuit het geloof. En het ernstige is dat dit gewoon wordt toegestaan omdat men het ziet als een godsdienst.

Vrouwen moetten dit, mannen mogen niet, ik mag niet, ik moet, jij moet...
En dan massa's mensen die zeggen geef ze de vrijheid! Het is hun godsdienst!

Het is zelfs zo erg toegelaten dat er vrouwen zijn die zonder hoofddoek niet op straat mogen, en we dan maar denken laat die vrouwen hun hoofddoek/burka dragen, dan hebben ze vrijheid. Nederland is zo vol van zichzelf wat betreft vrijheid dat ze een dictatuur toelaten die de vrijheden van mensen afneemt omdat het een godsdienst is

De pure Islam en vrijheid zijn ontzettende tegenstrijdige begrippen. Tuurlijk als mensen vrijwillig moslim willen zijn of worden moeten ze zelf weten, maar er wordt ontzettend veel opgedrongen en je komt er zo goed als niet meer vanaf.

Als het de Islam was waar ik voor vluchtte, dan zit ik dus ook in nederland nog steeds onder de druk van deze dictatuur.

Oftwel als het communisme een godsdienst was, dan waren de nederlanders net zo blind geweest (als je je aangesproken voelt dan bedoel ik inderdaad jou ja) was ik toch niet zo blij geweest met nederland...
Want in nederland mag je vrij zijn, het is een grondrecht. (zelfs om een dictatuur in te voeren onder het mom van godsdienst).

Zijn die westerlingen nou echt zo dom? Als ik een een gigantisch groeiende godsdienst onder mijn hoede had, en de tactiek simpelweg in het westen wat betreft de democratie en dus de meerderheid mag bepalen, dan is het simpelweg een kwestie van tijd en kinderen baren voordat het zover is. Neem als voorbeeld de link over dat franse stadje in de startpost. Je hoeft er niet eens oorlog voor te voeren!
Gewoon ophopen in een stad en westerlingen eruit jagen. Zo simpel...

De democratie is zo weggeveegd als een meerderheid beslist dat ze de Islam willen invoeren. En niemand die er wat tegen kan doen, want dat is onze democratie. Het westen kan dus nooit winnen van de Islam. Nooit. En ja misschien 1 miljoen moslims nu, maar zoals het franse voorbeeld is een stad al teveel.

Denk niet dat ik moslims dood wil hebben. Integendeel, ik wil alleen een normaal leven kunnen leiden zonder dat moslims overal hun invloedden uitoefen en dingen willen doodrukken/eisen. ik wil gewoon vrij kunnen zijn en blijven!

Zorg ervoor dat moslims zo min mogelijk gewend zijn aan de gebruiken in hun eigen cultuur zodat ze niet blijven vasthouden en de nieuwe generaties kunnen zich beetje bij beetje van hun cultuur lostrekken en ingroeien in de cultuur van het land waar ze leven.
Alleen dan kan onze democratie overleven, en tegelijkertijd de moslims een kans krijgen in de maatschappij. Dus kappen met die dubbele paspoorten onzin en handje boven het hoofd houden.

Nederland is voor veel buitenlanders nu puur op economisch punt wat nederland aantrekkelijk, maar als het zo doorgaat echt niet meer om de vrijheid.

Ik zeg dus niet voor niets die achterlijke gebruiken die je voorgeschreven worden houd je lekker in dat achterlijke land waar het vandaan komt. Maar ga nederland niet mee verzieken. Als ik zo gek was op die vrijheid van de Islam gebruiken zat ik nu wel in het midden oosten.

Ik herken veel gebruiken van andere culturen, niet tegen je ouders ingaan, steeds maar weer geld sturen naar je moederland, vreselijke dingen waar niemand wat aan doet omdat het taboe is.

Vrouwen die zelf de schuld krijgen voor wat hen door een ander aangedaan is.
Manipulatie van mensen en misbruik van de gebruiken en cultuur van de gemeenschap.

Een verkrachting is namelijk heel erg, en de gehele gemeenschap krijgt een soort afkeer van je als ze het horen. Hoe makkelijk is het dus om iemand te verkrachten en dan zeggen als je je bek opentrekt dan weet iedereen dat je verkacht bent! dan is je hele leven verziekt. hoe vaak denk je dus dat je iets over verkrachting hoort in deze culturen. En hoevaak denk je dat het gebeurd omdat het zo makkelijk is/
Die cultuur laat ik liever los.

Als je de frustratie onder vele marokkanen ziet moet je je eens voorstellen hoe vaak het wel niet voorkomt, en waarom ze zo vaak radicaliseren. Ze kunnen niet over hun problemen praten die ze thuis zien dankzij hun cultuur en geloof. Hoe meer ze hun geloof aanhangen hoe kanslozer ze het voor zichzelf maken. Dit geloof verpest het gigantisch voor ze.

Door geen grenzen te stellen aan een godsdienst/cultuur zorg je ervoor dat mensen er niet meer van los kunnen komen en is het inderdaad dweilen met de kraan open.
Ik ben blij in nederland om de nederlandse cultuur, en omdat ik me hier als allochtoon vrij kan bewegen. Rascisme heb ik totaal geen last van. Mijn houding bepaald voornamelijk of mensen me mogen of niet, niet mijn uiterlijk.



[ Bericht 8% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 15:45:37 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 15:38:53 #80
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47641258
Een van de kenmerken van Aziaten is dat ze erg zwart-wit denken, dat blijkt maar weer. Verder zijn ze (dus allemaal) racistisch, maar op een andere manier.
Wat Azaten en met name Chinezen doen, is zich onzichtbaar maken en in hun eigen clubje blijven hangen. Maar iets bijdragen aan Nl, ho maar... of het moet van die achterlijke restaurants.zijn....
Het lijkt me dat je gewoon heel weinig van de islam weet.....
En natuurlijk hebben chinezen wel geloven, taoisme, geesten, boedhise, etc
Maar nogmaals, je gooit cultuur en geloof door elkaar
!!! Go 49-ers !!!
pi_47641571
quote:
Op zondag 25 maart 2007 13:32 schreef RobertoCarlos het volgende:
Het probleem is dat je geloof en cultuur door elkaar gooit

Trouwens: als er een groep is die niet geintegreerd is dan zijn het die aziaten wel. Onbeschoft, egoistish, asociaal en ze willen gewoon de taal niet leren en nl niet leren kennen.Ze willen alleen maar onze banen.

Als ik in een chinees restaurant vraag wat ze kunnen aanbevelen krijg ik geen antwoorxd want ik moet gewoon een nummer van het menu noemen anders snappen ze het.niet......
En die chinese maffia knalt gewoon mensen neer en smokkelt mensen ons land in.
Laat ze dat lekker in hun eigen land doen....

(oftewel, zo kan ik het ook)
bij mij zijn ze anders allemaal geintegreerd en zaten er handjevol op me atheneum, daarbij moesten ze wel ook Chinees volgen via thuis.. maar nederlands konden ze perfect accentloos. Bij Indo's, "afrikanen", andere aziaten en andere Europese groeperingen zie ik toch echt wel dat ze meer hun best doen om te integreren, al is het maar om een poging te doen te praten.

Van mensen uit middenoosten ken ik ook een handjevol die vloeiend prima nederlands kunnen en ook meedoen met de nederlandse cultuur, maar goed die zijn ook niet zo radicaal als je in de kranten terug ziet. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat ik nou vrijwel niet nog wat hoor over de andere groeperingen. Weliswaar mag de media zelf kiezen wat, maar niets over de rest en veel over het andere...doet je wel denken
pi_47641617
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
Een van de kenmerken van Aziaten is dat ze erg zwart-wit denken, dat blijkt maar weer. Verder zijn ze (dus allemaal) racistisch, maar op een andere manier.
Wat Azaten en met name Chinezen doen, is zich onzichtbaar maken en in hun eigen clubje blijven hangen. Maar iets bijdragen aan Nl, ho maar... of het moet van die achterlijke restaurants.zijn....
Het lijkt me dat je gewoon heel weinig van de islam weet.....
En natuurlijk hebben chinezen wel geloven, taoisme, geesten, boedhise, etc
Maar nogmaals, je gooit cultuur en geloof door elkaar
ik heb liever dat ze in hun eigen hokkie samen gaan pokeren of weetikveelwatten dan een paar domme gekken die het voor hun eigen volk verzieken omdat ze niet willen integreren, blind voor de eigen acties zijn en allemaal hun teentjes keihard stoten en daarover keihard gaan janken.

Bovendien moet je wel weten waar je over lult want ik ken Chinezen die christelijk zijn... en daarbij is een geloof als boeedhisme nou niet echt een geloof dat net zoals de Islam verhalen over de jihad schrijft en dat ongelovigen moeten uitsterven. Na het kijken van de film 300 had ik opeens een ingeving waarom opeens mensen nog steeds heilig in een boekie geloven...
pi_47641694
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
Een van de kenmerken van Aziaten is dat ze erg zwart-wit denken, dat blijkt maar weer. Verder zijn ze (dus allemaal) racistisch, maar op een andere manier.
Wat Azaten en met name Chinezen doen, is zich onzichtbaar maken en in hun eigen clubje blijven hangen. Maar iets bijdragen aan Nl, ho maar... of het moet van die achterlijke restaurants.zijn....
Het lijkt me dat je gewoon heel weinig van de islam weet.....
En natuurlijk hebben chinezen wel geloven, taoisme, geesten, boedhise, etc
Maar nogmaals, je gooit cultuur en geloof door elkaar
Ik herken me in ieder geval niet aan jouw bevindingen. Ook niet aan de mensen met wie ik omga.
Je zegt dat ik heel weinig van de Islam weet. Maar je komt wel over alsof je zelf heel veel over aziaten weet.

Mijn startpost ging niet over hoeveel ik van moslims weet, maar over waarom moslims niet succesvol kunnen zijn in het westen en het telkens weer voor zichzelf verpesten. En waarom ik dus niks van ze moet hebben. je mag er mee eens zijn of niet. Dat is wat ik graag van je wilt horen.

De chinezen zoals ik al eerder heb gezegd hebben meer een handelsgeest.
Dat ze geloven hebben weet ik ook wel, maar ook zoals ik al eerder zei proberen ze niet overal alles maar door te drukken ten opzichte van moslims.

Wat betreft geloof en cultuur, het is een combinatie van beiden. Bij de aziatische cultuur heb je ook nog steeds achterlijke gebruiken, daar probeer ik me van los te trekken of zelfs tegenin te gaan wat ontzettend moeilijk is. Dat kan gelukkig nog omdat er geen godsdienst is die me dat ook nog eens onmogelijk maakt.
Het erge bij moslims is dat hun geloof het achterlijke in deze culturen juist versterkt en het onmogelijk maakt om ervan los te komen.

Veel marokkanen gaan de mist in net zoals bijvoobeeld antilianen. Probleem met marokkanen is dat ze de Koran hebben die interpreteerbaar is en ze hierin heel makkelijk het extremisme kunnen opzoeken, en als je je ogen open houdt kan je zien dat dat gebeurd over de hele wereld in naam van hun Allah. Waarmee ze hun God als een duivel neezetten door haat, dood en verderf te zaaien.

Wat betreft zwart wit denken begrijp ik het niet helemaal. Je komt zelf nogal zwart/wit over.
Misschien als je er iets dieper op in wilt gaan kan ik eens kijken of ik het er mee eens kan zijn. De slechts geintegreerde chinezen zijn de koks, de beste geintegreerden zijn de chinezen die een opleiding volgen.
Dat slechte integreren van koks is onkunde en gebrek aan scholing.
Niet omdat ze het niet willen of mogen zoals dat bij de moslims waar ik het over heb dankzij hun geloof wel het geval is.

verder als chinezen zo rascistsch waren dan zouden er bijna geen chinese vrouwen/meiden met nederlanders lopen. En er zijn er genoeg die hand in hand met een nederlander lopen. Er is geen geloof die dat tegenhoud. Maar vertel jij me dan eens hoe dat bij de moslims zit?

[ Bericht 1% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 16:29:37 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 16:18:56 #84
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47642418
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:55 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik herken me in ieder geval niet aan jouw bevindingen. Ook niet aan de mensen met wie ik omga.
Je zegt dat ik heel weinig van de Islam weet. Maar je komt wel over alsof je zelf heel veel over aziaten weet.
.........

Wat betreft zwart wit denken begrijp ik het niet helemaal. Je komt zelf nogal zwart/wit over.
Je hebt m door! Wel eerlijk dat je het zelf erkent
!!! Go 49-ers !!!
pi_47642476
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:18 schreef RobertoCarlos het volgende:
Je hebt m door! Wel eerlijk dat je het zelf erkent
Je slaat wel een heel stuk over. Ik motiveer mijn denkwijze. Ik roep dus niet zomaar wat.
Maar als je het er niet mee eens bent, geef dan eens je eigen mening erover? Ik vertel je ook gewoon netjes hoe ik over aziaten/chinezen denk. Daar is deze discussie toch voor? Misschien dat jij in staat bent mijn gedachte te veranderen. Ik vraag je zelfs om er wat dieper op in te gaan .
  zondag 25 maart 2007 @ 16:34:21 #86
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47642891
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:20 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Je slaat wel een heel stuk over. Ik motiveer mijn denkwijze. Ik roep dus niet zomaar wat.
Maar als je het er niet mee eens bent, geef dan eens je eigen mening erover? Ik vertel je ook gewoon netjes hoe ik over aziaten/chinezen denk. Daar is deze discussie toch voor? Misschien dat jij in staat bent mijn gedachte te veranderen. Ik vraag je zelfs om er wat dieper op in te gaan .
Volgens mij probeert RobertoCarlos je jouw eigen denkfout te laten zien. Miepen over de Islam en wijzen naar de overbekende voorbeelden (sneue Marokkanen) terwijl je de bulk van de moslims in Nederland (Turken (hoezo geen handelsgeest?), niet-sneue Marokkanen, Indonesiėrs, ex-Joegoslaven etc.) voor het gemak even vergeet. Je betoog zou een stuk interessanter zijn als je op zoek gaat naar de overeenkomst tussen 'sneue Marokkanen' en 'sneue Antillianen' want die schijnen (naar jouw voorbeelden) meer overeenkomsten te hebben, misschien kom je dan ook bij de achterliggende problematiek.
Now I'm walking on the sunnyside of the street
  zondag 25 maart 2007 @ 16:49:19 #87
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47643418
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:34 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

Volgens mij probeert RobertoCarlos je jouw eigen denkfout te laten zien. Miepen over de Islam en wijzen naar de overbekende voorbeelden (sneue Marokkanen) terwijl je de bulk van de moslims in Nederland (Turken (hoezo geen handelsgeest?), niet-sneue Marokkanen, Indonesiėrs, ex-Joegoslaven etc.) voor het gemak even vergeet. Je betoog zou een stuk interessanter zijn als je op zoek gaat naar de overeenkomst tussen 'sneue Marokkanen' en 'sneue Antillianen' want die schijnen (naar jouw voorbeelden) meer overeenkomsten te hebben, misschien kom je dan ook bij de achterliggende problematiek.
Precies Ik overdrijf dan ook bewust.

Het grappige is dat hier door een aantal mensen gedaan wordt alsof moslims alleen uit het midden-oosten en marokko en turkije komen. Maar het grootste moslimland ter wereld ligi in...... precies Azie, die mensen die zo zakelijk zijn En ook bijv vrijwel alle landen in de oostkust van Africa zijn redelijk sterk islamitisch.
Je kunt die link geloof-agressie niet zo maar leggen, zonder een echt goed verhaal. Ik kan bijv ook roepen dat het christendom zo agressief is omdat de vs Iraq binnenvalt......
!!! Go 49-ers !!!
pi_47643792
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:55 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik herken me in ieder geval niet aan jouw bevindingen. Ook niet aan de mensen met wie ik omga.
Je zegt dat ik heel weinig van de Islam weet. Maar je komt wel over alsof je zelf heel veel over aziaten weet.

Mijn startpost ging niet over hoeveel ik van moslims weet, maar over waarom moslims niet succesvol kunnen zijn in het westen en het telkens weer voor zichzelf verpesten. En waarom ik dus niks van ze moet hebben. je mag er mee eens zijn of niet. Dat is wat ik graag van je wilt horen.

De chinezen zoals ik al eerder heb gezegd hebben meer een handelsgeest.
Dat ze geloven hebben weet ik ook wel, maar ook zoals ik al eerder zei proberen ze niet overal alles maar door te drukken ten opzichte van moslims.

Wat betreft geloof en cultuur, het is een combinatie van beiden. Bij de aziatische cultuur heb je ook nog steeds achterlijke gebruiken, daar probeer ik me van los te trekken of zelfs tegenin te gaan wat ontzettend moeilijk is. Dat kan gelukkig nog omdat er geen godsdienst is die me dat ook nog eens onmogelijk maakt.
Het erge bij moslims is dat hun geloof het achterlijke in deze culturen juist versterkt en het onmogelijk maakt om ervan los te komen.

Veel marokkanen gaan de mist in net zoals bijvoobeeld antilianen. Probleem met marokkanen is dat ze de Koran hebben die interpreteerbaar is en ze hierin heel makkelijk het extremisme kunnen opzoeken, en als je je ogen open houdt kan je zien dat dat gebeurd over de hele wereld in naam van hun Allah. Waarmee ze hun God als een duivel neezetten door haat, dood en verderf te zaaien.

Wat betreft zwart wit denken begrijp ik het niet helemaal. Je komt zelf nogal zwart/wit over.
Misschien als je er iets dieper op in wilt gaan kan ik eens kijken of ik het er mee eens kan zijn. De slechts geintegreerde chinezen zijn de koks, de beste geintegreerden zijn de chinezen die een opleiding volgen.
Dat slechte integreren van koks is onkunde en gebrek aan scholing.
Niet omdat ze het niet willen of mogen zoals dat bij de moslims waar ik het over heb dankzij hun geloof wel het geval is.

verder als chinezen zo rascistsch waren dan zouden er bijna geen chinese vrouwen/meiden met nederlanders lopen. En er zijn er genoeg die hand in hand met een nederlander lopen. Er is geen geloof die dat tegenhoud. Maar vertel jij me dan eens hoe dat bij de moslims zit?
Op welke marokkanen doel jij hierop? Die straatschoffies? Die hebben nog nooit van hun hele leven de quraan aangeraakt, de dagelijkse moskee bezoekers? Daar heb jij niet eens last van omdat die alleen maar met Islam bezig zijn, en marokkanen interpreteren al helemaal geen quraan, niemand doet dat bijna, de meesten nemen de interpretaties van de Geleerde over (zoals ik en bijna alle andere moslims), je hebt wel zogenaamde moslims oftewel koranieten zoals Nahid selam enzo die hun eigen scheve interpretaties maken, maar die hebben al zoveel scheve dingen gezegd dat het al duidelijk is dat zij uit de Islam zijn getreden.
pi_47643873
Roberto, volgensmij weet je dondersgoed dat als we hier moslims in Nederland zeggen dat we dan bedoelen de mensen die uit turkije/middenoosten enzo komen en ook die typische look hebben. Als we het over Indonesie/India/Pakistan gaan hebben.... ik zie mensen afkomstig uit India/Indonesie niet als een gek brullen dat hun onrecht wordt gedaan, sterker nog die lijken meer geintegreerd hier in Nederland en vallen niet eens op in de menigte...
pi_47644033
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:01 schreef koffiegast het volgende:
Roberto, volgensmij weet je dondersgoed dat als we hier moslims in Nederland zeggen dat we dan bedoelen de mensen die uit turkije/middenoosten enzo komen en ook die typische look hebben. Als we het over Indonesie/India/Pakistan gaan hebben.... ik zie mensen afkomstig uit India/Indonesie niet als een gek brullen dat hun onrecht wordt gedaan, sterker nog die lijken meer geintegreerd hier in Nederland en vallen niet eens op in de menigte...
Hier ga je mist al in, een moslim is iemand die zich overgeeft aan Allah(swt), een moslim is niet verbonden aan volk/ras.
Als jij op mo/marokko types bedoelt zeg dan geen moslims, zeg dan niet-westerse allochtonen.
pi_47644177
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:04 schreef Roku het volgende:

[..]

Hier ga je mist al in, een moslim is iemand die zich overgeeft aan Allah(swt), een moslim is niet verbonden aan volk/ras.
Als jij op mo/marokko types bedoelt zeg dan geen moslims, zeg dan niet-westerse allochtonen.
ik heb het over gebruik van woorden, niet over associaties en vergelijkenissen.
  zondag 25 maart 2007 @ 17:09:09 #92
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644190
Met een aantal punten spreekt de TS een kern van waarheid, en zelfs moslims in mijn omgeving zullen dat zonder blozen toegeven, maar dat zijn dan ook geļntegreerde moslims.
pi_47644247
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:08 schreef koffiegast het volgende:

[..]

ik heb het over gebruik van woorden, niet over associaties en vergelijkenissen.
Als ik een woord gebruik, duid ik ook meestal haar letterlijke definitie aan, als ik dat niet zou doen zou ik altijd tussen haakjes eve erbij schrijven wat ik zou bedoelen, zou jij ook moeten doen .
pi_47644263
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:09 schreef Martijn_fijn het volgende:
Met een aantal punten spreekt de TS een kern van waarheid, en zelfs moslims in mijn omgeving zullen dat zonder blozen toegeven, maar dat zijn dan ook geļntegreerde moslims.
Wat is een geintergreerde moslim?
pi_47644344
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:34 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

Volgens mij probeert RobertoCarlos je jouw eigen denkfout te laten zien. Miepen over de Islam en wijzen naar de overbekende voorbeelden (sneue Marokkanen) terwijl je de bulk van de moslims in Nederland (Turken (hoezo geen handelsgeest?), niet-sneue Marokkanen, Indonesiėrs, ex-Joegoslaven etc.) voor het gemak even vergeet. Je betoog zou een stuk interessanter zijn als je op zoek gaat naar de overeenkomst tussen 'sneue Marokkanen' en 'sneue Antillianen' want die schijnen (naar jouw voorbeelden) meer overeenkomsten te hebben, misschien kom je dan ook bij de achterliggende problematiek.
Ik vind het geen denkfout. Het is zijn goed recht om zo te praten en hij heeft er vast een reden voor. vandaar dat ik er wat dieper op wil ingaan.

Mij betoog gaat ook niet over de sneue mensen, maar zoals ik begon het aanpassingsvermogen vanuit dit geloof in andere culturen anders dan die van de moslims zelf. En dat veel problemen die moslims ondervinden bij hunzelf ligt.
pi_47644390
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:11 schreef Roku het volgende:

[..]

Wat is een geintergreerde moslim?
Abutaleb, albayrak
  zondag 25 maart 2007 @ 17:16:17 #97
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644466
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:11 schreef Roku het volgende:

[..]

Wat is een geintergreerde moslim?
Dat is bijvoorbeeld een moslim die Nederlands spreekt in bijzijn van Nederlanders. Dat is bijvoorbeeld een moslima die zonder hoofddoekje of burka op straat loopt. Dat is bijvoorbeeld een moslim die zich niet de wet laat voorschrijven door het thuisfront (familie), maar zich vrij kan bewegen hoe hij of zij dat wil. Dat is bijvoorbeeld een moslim die terreurdaden niet goed praat. Dat is bijvoorbeeld een moslim die een vrouw als gelijkwaardig ziet, enz enz. Ja, zulke moslims heb je.
pi_47644505
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:16 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Dat is bijvoorbeeld een moslim die Nederlands spreekt in bijzijn van Nederlanders. Dat is bijvoorbeeld een moslima die zonder hoofddoekje of burka op straat loopt.
Dat is assimilatie
  zondag 25 maart 2007 @ 17:19:03 #99
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644560
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat is assimilatie
pi_47644612
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:19 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Ja, sorry, maar vind het erg onzinnig om te claimen dat het dragen van een hoofddoek een belemmering is voor integratie.
pi_47644628
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:16 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Dat is bijvoorbeeld een moslim die Nederlands spreekt in bijzijn van Nederlanders. Dat is bijvoorbeeld een moslima die zonder hoofddoekje of burka op straat loopt. Dat is bijvoorbeeld een moslim die zich niet de wet laat voorschrijven door het thuisfront (familie), maar zich vrij kan bewegen hoe hij of zij dat wil. Dat is bijvoorbeeld een moslim die terreurdaden niet goed praat. Dat is bijvoorbeeld een moslim die een vrouw als gelijkwaardig ziet, enz enz. Ja, zulke moslims heb je.
Wow zie je? We hebben het gelijk over terreur daden, we moeten maar pro-Westerse politiek zijn?
Gelijk de politiek bij halen, mijn politieke mening heeft dus te maken met mijn intergratie?
Jammer dan ben ik niet geintergreerd, mijn politieke mening wijkt erg af dan dat van de christenen enof normale hollanders.
Voor de rest spreek ik Nederlands en ga ook alleen om met Nederlanders, maar ben wel moslim, en ik sta VOOR de hoofddoek omdat het de keuze van de vrouw zelf is, trouwens bij vele Nederlandse kerken dragen Nederlandse vrouwen ook hoofddoeken, (ja ook op straat).

Nu ben ik er alleen meer van overtuigd dat er geen intergratie bestaat.
pi_47644671
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:49 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Precies Ik overdrijf dan ook bewust.

Het grappige is dat hier door een aantal mensen gedaan wordt alsof moslims alleen uit het midden-oosten en marokko en turkije komen. Maar het grootste moslimland ter wereld ligi in...... precies Azie, die mensen die zo zakelijk zijn En ook bijv vrijwel alle landen in de oostkust van Africa zijn redelijk sterk islamitisch.
Je kunt die link geloof-agressie niet zo maar leggen, zonder een echt goed verhaal. Ik kan bijv ook roepen dat het christendom zo agressief is omdat de vs Iraq binnenvalt......
Precies, zoals je zegt het grootste moslimland ter wereld.(ik heb het ook gehad over: tenzij moslims egen baas zijn of als iedereen moslim is).

Voornamelijk heb ik het over het niet aanpassen van moslims in culturen anders dan die van het moslimgeloof, en dat anderen steeds rekening met hun geloof moeten houden.

Het christendom zou ik niet de link leggen, meer de armoede van de VS en olie. dat zou kunnen.
  zondag 25 maart 2007 @ 17:24:55 #103
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644763
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja, sorry, maar vind het erg onzinnig om te claimen dat het dragen van een hoofddoek een belemmering is voor integratie.
De meeste Nederlanders zien het als vrouwenonderdrukking, en daar mogen de meningen over verschillen, maar feit is wel dat het botst met de Nederlandse leefgewoontes. En iets dat botst, integreert moeilijk.
pi_47644785
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:24 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

De meeste Nederlanders zien het als vrouwenonderdrukking, en daar mogen de meningen over verschillen, maar feit is wel dat het botst met de Nederlandse leefgewoontes. En iets dat botst, integreert moeilijk.
Aan wie zou die botsing liggen? Aan de vrouw met de Hoofdoek? Of aan de Hollanders die al met hun vooroordelen klaar staan?
pi_47644810
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja, sorry, maar vind het erg onzinnig om te claimen dat het dragen van een hoofddoek een belemmering is voor integratie.
De belemmering komt pas om de hoek kijken op het moment dat als het bedrijf of wat dan ook in nederland zegt dat ze het liever niet hebben om welke redenen dan ook. Niet representatief, het is een katholieke school enz. of gewoon niet en ze vervolgens haar geloof erbij gaat halen en zelfs hen gaat aanklagen.

Het moet, het moet en jullie moeten het accepteren.

Alweer eenzijdig, want andersom is er helemaal geen respect meer te vinden.

[ Bericht 6% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 17:32:06 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 17:27:36 #106
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644843
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:21 schreef Roku het volgende:

[..]

Wow zie je? We hebben het gelijk over terreur daden, we moeten maar pro-Westerse politiek zijn?
Jij bent hier degene die een link tussen de politiek en terreur daden legt, en waar zeg ik dat je voor een Pro-Westerse politiek moet zijn? Laat de politiek erbuiten wil je?
pi_47644884
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:27 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Jij bent hier degene die een link tussen de politiek en terreur daden legt, en waar zeg ik dat je voor een Pro-Westerse politiek moet zijn? Laat de politiek erbuiten wil je?
Jij begon erover dat de politieke mening een onderdeel is van de intergratie, als dat echt zo is bestaat er geen intergratie meer.
  zondag 25 maart 2007 @ 17:29:29 #108
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47644900
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:25 schreef Roku het volgende:

[..]

Aan wie zou die botsing liggen? Aan de vrouw met de Hoofdoek? Of aan de Hollanders die al met hun vooroordelen klaar staan?
Zoals ik al zei, mogen de meningen daarover verschillen, feit blijft dat het niet bijdraagt aan de integratie.
pi_47644913
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Abutaleb, albayrak
Aboutaleb heeft bijvoorbeeld uitspraken gedaan zoals: Mensen die met een burka willen rondlopen moeten worden gekort op hun uitkering. (hij gaat er dus al vanuit dat mensen in burka uitkeringtrekkers zijn . Maar goed Aboutaleb beseft dus dondersgoed dat als een moslima in ee burka gaat lopen ze zichzelf kansloos maakt in de maatschappij.
pi_47644950
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:24 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

De meeste Nederlanders zien het als vrouwenonderdrukking, en daar mogen de meningen over verschillen, maar feit is wel dat het botst met de Nederlandse leefgewoontes. En iets dat botst, integreert moeilijk.
De meeste nog wel, waar haal jij je statistieken vandaan? Even voor de duidelijkheid zijn ook alle moslims Nederlanders, en wat boeit het nou wat de gemiddelde 'Nederlander' denkt, het gaat erom dat als een strikte moslim (man) zijn vrouw, dochter, zus dwingt om een hoofddoek te dragen dat hij zijn grenzen overschrijdt en wanneer een 'Nederlander' van een moslima eist dat zij haar hoofddoek af doet voor integratie naar zijn maatstaven dat hij zijn grenzen overschrijdt gezien ze in beide gevallen dan onder druk is.

Overigens bestaat er niet zoiets als 'de Nederlandse leefgewoontes'.
pi_47644995
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:26 schreef XTHinkz het volgende:


Het moet, het moet en jullie moeten het accepteren.
Kijk, daar ga je al de fout in.
pi_47645011
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:26 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

De belemmering komt pas om de hoek kijken op het moment dat als het bedrijf of wat dan ook in nederland zegt dat ze het liever niet hebben om welke redenen dan ook.
dat is niet een belemmering tot integratie, maar een belemmering voor die bewuste baan
pi_47645042
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:33 schreef osho het volgende:

[..]

dat is niet een belemmering tot integratie, maar een belemmering voor die bewuste baan
  Moderator zondag 25 maart 2007 @ 17:41:17 #114
5428 crew  miss_sly
pi_47645224
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]
een strikte moslim (man) zijn vrouw, dochter, zus dwingt om een hoofddoek te dragen dat hij zijn grenzen overschrijdt en wanneer een 'Nederlander' van een moslima eist dat zij haar hoofddoek af doet voor integratie naar zijn maatstaven dat hij zijn grenzen overschrijdt gezien ze in beide gevallen dan onder druk is.

Er zijn best mensen die het wel begrijpen
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47645278
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:21 schreef Roku het volgende:

[..]

Wow zie je? We hebben het gelijk over terreur daden, we moeten maar pro-Westerse politiek zijn?
Gelijk de politiek bij halen, mijn politieke mening heeft dus te maken met mijn intergratie?
Jammer dan ben ik niet geintergreerd, mijn politieke mening wijkt erg af dan dat van de christenen enof normale hollanders.
Voor de rest spreek ik Nederlands en ga ook alleen om met Nederlanders, maar ben wel moslim, en ik sta VOOR de hoofddoek omdat het de keuze van de vrouw zelf is, trouwens bij vele Nederlandse kerken dragen Nederlandse vrouwen ook hoofddoeken, (ja ook op straat).

Nu ben ik er alleen meer van overtuigd dat er geen intergratie bestaat.
ik moet ze nog tegenkomen...

hoofddoek prima als eigen keuze, vooral doen, maar boerkas en het compleet bedekken waardoor identiteit onbepalend is zie ik als een mooie kopje onder de wet van 'verboden gemaskerd over straat te lopen' vanwege rovers dit doen oa. Punt is dat het meestal lijkt alsof het geen keuze is om een doek te dragen als vrouwzijnde, wij zien het als belemmeringen van hun vrijheid (naja indien het er zo af spat en ze gezien worden als mindere...).

Dat jij zijn punten als politieke standpunten ziet, lijkt me al meer een teken van dat je die termen niet normaal vindt... vrouwen gelijke waarde, terreur goedpraten...
  zondag 25 maart 2007 @ 17:43:11 #116
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_47645279
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:22 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Precies, zoals je zegt het grootste moslimland ter wereld.(ik heb het ook gehad over: tenzij moslims egen baas zijn of als iedereen moslim is).

Voornamelijk heb ik het over het niet aanpassen van moslims in culturen anders dan die van het moslimgeloof, en dat anderen steeds rekening met hun geloof moeten houden.

Het christendom zou ik niet de link leggen, meer de armoede van de VS en olie. dat zou kunnen.
Het is jammer dat je jalleen maar je gelijk wilt halen ipv echt te discusseren. Het is allemaal erg selectief hoe je reageert. Ik heb sterk het idee dat je een of andere frustratie hebt to bepaalde mensen.
Erg tolerant/ geintegreerd komt het allemaal niet over.
Anyway hasta la pasta!
!!! Go 49-ers !!!
pi_47645347
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:43 schreef koffiegast het volgende:

[..]

ik moet ze nog tegenkomen...

hoofddoek prima als eigen keuze, vooral doen, maar boerkas en het compleet bedekken waardoor identiteit onbepalend is zie ik als een mooie kopje onder de wet van 'verboden gemaskerd over straat te lopen' vanwege rovers dit doen oa. Punt is dat het meestal lijkt alsof het geen keuze is om een doek te dragen als vrouwzijnde, wij zien het als belemmeringen van hun vrijheid (naja indien het er zo af spat en ze gezien worden als mindere...).

Dat jij zijn punten als politieke standpunten ziet, lijkt me al meer een teken van dat je die termen niet normaal vindt... vrouwen gelijke waarde, terreur goedpraten...
In de ogen van jullie zijn sommige gebeurtenissen terreur-daden, terwijl dat bij mij niet zo is, ik deel namelijk de westerse politieke mening niet, natuurlijk heeft terreur-daden met politieke mening te maken.
pi_47645351
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:25 schreef Roku het volgende:

[..]

Aan wie zou die botsing liggen? Aan de vrouw met de Hoofdoek? Of aan de Hollanders die al met hun vooroordelen klaar staan?
aan wie zal het liggen....ah hou toch op man...
wij hebben nooit gevraagd of jullie hierheen kwamen toch? Als je opgevoed was als Nederlander zou je begrijpen dat de slimmere nederlanders toch echt wel zich aanpassen aan de rest als het niet zijn eigen stekje is...

over vooroordelen moet je al helemaal niet beginnen want je praat spat er af..... of moet ik weer met de argumenten komen over dat de samenleving hier uit 200+ culturen bestaat en dat elke kleur hier als normaal wordt gezien...
pi_47645398
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:45 schreef Roku het volgende:

[..]

In de ogen van jullie zijn sommige gebeurtenissen terreur-daden, terwijl dat bij mij niet zo is, ik deel namelijk de westerse politieke mening niet, natuurlijk heeft terreur-daden met politieke mening te maken.
laten we eens hebben over wat terreurdaden zijn....wat is jouw standpunt daarover?
Als iemand bommen neerlegt op plekken van onschuldige mensen is dat een terreurdaad, of is het weer anders als het uit de naam van de jihad, je opa, je veroordeelde familie/vriend, of vanwege een koekje zojuist at die je tot waanzin schopte. Consistentie houdt het in iedergeval niet in. Iets wat nodig is om juist te handelen en te oordelen.
pi_47645444
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:47 schreef koffiegast het volgende:

[..]

laten we eens hebben over wat terreurdaden zijn....wat is jouw standpunt daarover?
Als iemand bommen neerlegt op plekken van onschuldige mensen is dat een terreurdaad, of is het weer anders als het uit de naam van de jihad, je opa, je veroordeelde familie/vriend, of vanwege een koekje zojuist at die je tot waanzin schopte. Consistentie houdt het in iedergeval niet in. Iets wat nodig is om juist te handelen en te oordelen.
Je moet de motiefen en achterliggende redenen snappen waarom iemand zoiets zou doen.

Misschien zijn het wel terreur daden, maar waarom moet je ze afwijzen?
pi_47645447
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:43 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Het is jammer dat je jalleen maar je gelijk wilt halen ipv echt te discusseren. Het is allemaal erg selectief hoe je reageert. Ik heb sterk het idee dat je een of andere frustratie hebt to bepaalde mensen.
Erg tolerant/ geintegreerd komt het allemaal niet over.
Anyway hasta la pasta!
pi_47645454
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:41 schreef miss_sly het volgende:

[..]


Er zijn best mensen die het wel begrijpen
pi_47645499
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:30 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Aboutaleb heeft bijvoorbeeld uitspraken gedaan zoals: Mensen die met een burka willen rondlopen moeten worden gekort op hun uitkering. (hij gaat er dus al vanuit dat mensen in burka uitkeringtrekkers zijn . Maar goed Aboutaleb beseft dus dondersgoed dat als een moslima in ee burka gaat lopen ze zichzelf kansloos maakt in de maatschappij.
Die gast heeft ook een doodsfatwa van de amsterdamse moskee op een cabaretier afgedaan met een uurtje thee drinken
pi_47645571
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:49 schreef Roku het volgende:

[..]

Je moet de motiefen en achterliggende redenen snappen waarom iemand zoiets zou doen.
Ja probeer eens de motieven en achterliggende redenen waarom bijvoorbeeld joden iets doen. ik heb het hier over moslims die door hun geloof en gedrag zichzelf het verpesten in deze maatschappij. of waar dan ook. In azie steken boedhisten zichzelf in de fik om te protesteren. In china laat een student zich door een tank overrijden.

RESPECT om op deze wijze het probleem an te kaarten. Die mensen hebben GEEN kwaad in de zin maar proberen op te komen voor hun rechten.

Als je dit weer vergelijkt met hoe sommige moslims het aanpakken: zij moeten zoveel mogelijk dood en verderf zaaien waar dan ook.
Ze geven geen reet om onschuldigen. Hoe kan ik hier nou in hemelsnaam respect voor opbrengen? Als ze niet van die achterlijke aanslagen overal ter wereld zouden plegen om hun gelijk te halen dan had je 80-90% van de wereld achter je gekregen.

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 18:07:31 ]
pi_47645595
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:49 schreef Roku het volgende:

[..]

Je moet de motiefen en achterliggende redenen snappen waarom iemand zoiets zou doen.

Misschien zijn het wel terreur daden, maar waarom moet je ze afwijzen?
dan komt het neer op, wie is degene die moet beslissen, wie is er nou daadwerkelijk wijs genoeg omdiens motieven te zien, ed gevolgen daarvan en wat het leidt tot anderen, iets wat 99% van de mens niet in staat is te doen al dan niet meer of zelfs alle.

Minder filosofisch antwoord: wat geeft die persoon wel het recht te doen? Een terreurdaad staat vrijwel gelijk aan de betekenis " het doden van onschuldige mensen". Wat hebben die mensen tegenover die persoon gedaan? Niets... mensen die voor hun land ergens moeten vechten/verdedigen, met andere woorden en situatie: Amerikanen in Irak, terreurdaden en al in de hoop dat de Amerikanen vertrekken/doodgaan, maar wie moet je dan nou precies aanvallen? Die persoon die toch al met tegenzin daar zit omdat ie geen andere keuze in zijn leven had (zie menig documentaire). En is die aanval dan wel rechtvaardig?

Veel mensen zijn nou eenmaal dom, zijn makkelijk te 'kneden' en van daaruit handelen ze... lijkt me in en dieptriest als dit het beleid van de 21e eeuw is/wordt.
pi_47645626
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:51 schreef Triggershot het volgende:
Die gast heeft ook een doodsfatwa van de amsterdamse moskee op een cabaretier afgedaan met een uurtje thee drinken
Das een ander verhaal . Maar aboutaleb heeft dondersgoed door hoe je door een groot aanpassingvermogen ver kan komen in nederland. Hij is nu niet voor niets een minister. Als aboutaleb nu opeens zou gaan roepen dat hij geen handjes mag geven aan vrouwen is het zo weer gedaan met zijn cariere.
pi_47645752
Dan vertrekt ie dezelfde dag nog
pi_47645778
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:33 schreef osho het volgende:
dat is niet een belemmering tot integratie, maar een belemmering voor die bewuste baan
Als dit ertoe leidt dat opeens heelveel bedrijven je niet meer moeten, je dus werkloos thuis moet gaan zitten, dan doet het de integratie totaal niet ten goede. Je bent het voor jezelf aan het verpesten in de nederlandse maatschappij.
pi_47645891
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:02 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Als dit ertoe leidt dat opeens heelveel bedrijven je niet meer moeten, je dus werkloos thuis moet gaan zitten, dan doet het de integratie totaal niet ten goede. Je bent het voor jezelf aan het verpesten in de nederlandse maatschappij.
en daar moet weer uitkering aan, Nederland is wel weer zo lief om je dan uit de brand te helpen (naja wat je de brand noemt..)
pi_47646112
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:31 schreef Triggershot het volgende:
De meeste nog wel, waar haal jij je statistieken vandaan? Even voor de duidelijkheid zijn ook alle moslims Nederlanders, en wat boeit het nou wat de gemiddelde 'Nederlander' denkt, het gaat erom dat als een strikte moslim (man) zijn vrouw, dochter, zus dwingt om een hoofddoek te dragen dat hij zijn grenzen overschrijdt en wanneer een 'Nederlander' van een moslima eist dat zij haar hoofddoek af doet voor integratie naar zijn maatstaven dat hij zijn grenzen overschrijdt gezien ze in beide gevallen dan onder druk is.

Overigens bestaat er niet zoiets als 'de Nederlandse leefgewoontes'.
Als je in nederland woont en een nederlandse instelling wilt niks van jouw hoofddoek of geloof weten maar je ouders dwingen je omdat ze zeggen dat het van het geloof moet. Dan is dat weer een probleem veroorzaakt door de mensen die dit geloof aanhangen. Dat is precies wat ik steeds bedoel over het eenzijdig aanpassingsvermogen van dit geloof.
pi_47646214
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:59 schreef Roku het volgende:

[..]

Op welke marokkanen doel jij hierop? Die straatschoffies? Die hebben nog nooit van hun hele leven de quraan aangeraakt, de dagelijkse moskee bezoekers? Daar heb jij niet eens last van omdat die alleen maar met Islam bezig zijn, en marokkanen interpreteren al helemaal geen quraan, niemand doet dat bijna, de meesten nemen de interpretaties van de Geleerde over (zoals ik en bijna alle andere moslims), je hebt wel zogenaamde moslims oftewel koranieten zoals Nahid selam enzo die hun eigen scheve interpretaties maken, maar die hebben al zoveel scheve dingen gezegd dat het al duidelijk is dat zij uit de Islam zijn getreden.
Inderdaad, veel moslims raken zelf amper de Koran aan, maar laten het hun voorlezen door een Imam.
Neem een radicale Imam en lees ze wat radicale stukjes voor en je hebt zo wat radicale moslimjongeren rekruteren is dan ook niet zo moeilijk. En erger beschuldigen ze moslims die het wat gematigd aan willen doen als nepmoslim.

Radicalisering moslimjeugd 'kleine tsunami'

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 18:32:12 ]
pi_47646235
quote:
Op zondag 25 maart 2007 17:57 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Das een ander verhaal . Maar aboutaleb heeft dondersgoed door hoe je door een groot aanpassingvermogen ver kan komen in nederland. Hij is nu niet voor niets een minister. Als aboutaleb nu opeens zou gaan roepen dat hij geen handjes mag geven aan vrouwen is het zo weer gedaan met zijn cariere.
Hij is een staatssecretaris, geen minister
Wat er leeft onder de Marokkaanse jongeren is dat hij niet representatief is als spreekbuis voor ze, dan ben je al snel uitgepraat.
pi_47646344
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:14 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Als je in nederland woont en een nederlandse instelling wilt niks van jouw hoofddoek of geloof weten maar je ouders dwingen je omdat ze zeggen dat het van het geloof moet. Dan is dat weer een probleem veroorzaakt door de mensen die dit geloof aanhangen. Dat is precies wat ik steeds bedoel over het eenzijdig aanpassingsvermogen van dit geloof.
Ik woon in Nederland en desondanks heeft Nederland helemaal niets, maar dan ook totaal niets te zeggen over mijn kledingsvoorkeur, wat mijn religie betreft er is sprake van Godsdienstvrijheid en zolang ik daar niemand mee lastig val is het Juridisch/persoonsgebonden eind verhaal met het bemoeien van welk Nederlands instelling dan ook.
pi_47646480
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:21 schreef Triggershot het volgende:
Ik woon in Nederland en desondanks heeft Nederland helemaal niets, maar dan ook totaal niets te zeggen over mijn kledingsvoorkeur, wat mijn religie betreft er is sprake van Godsdienstvrijheid en zolang ik daar niemand mee lastig val is het Juridisch/persoonsgebonden eind verhaal met het bemoeien van welk Nederlands instelling dan ook.
Dus je vind het wel vreemd als je bij een advocatenkantoor wilt solliciteren je in gescheurde kleren kom met piercing en hanenkam? Misschien extreem voorbeeld, maar als je ze vervolgens nog gaat aanklagen omdat ze je afwijzen..

Of leuker nog je werkt bij een advocatenkantoor en besluit van de ene op andere dag gothic aan te hangen. Ze hebben dan wel niks te zeggen over je kledingvoorkeur, maar het lijkt me wel duidelijk dat ze je vervolgens niet meer moeten, helemaal als je van hun respect eist en dat ze je moeten respecteren.

Ga vervolgens bij elk bedrijf zo'n houding aanhouden en je komt heel moeilijk aan de bak.
pi_47646631
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:26 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Dus je vind het wel vreemd als je bij een advocatenkantoor wilt solliciteren je in gescheurde kleren kom met piercing en hanenkam? Misschien extreem voorbeeld, maar als je ze vervolgens nog gaat aanklagen omdat ze je afwijzen..

Of leuker nog je werkt bij een advocatenkantoor en besluit van de ene op andere dag gothic aan te hangen. Ze hebben dan wel niks te zeggen over je kledingvoorkeur, maar het lijkt me wel duidelijk dat ze je vervolgens niet meer moeten, helemaal als je van hun respect eist en dat ze je moeten respecteren.
Je beschrijvingen hebben helemaal niets te maken met de Islam dan wel over een hoofddoek, een vergelijking makend met een ander soort van kledingsvoorkeur, prima hoor, maar maakt niet veel uit, veel moslims hebben de voorkeur ( vrouwen that is ) om naar een advocate te gaan die dan ook wel een hoofddoek op heeft, geeft ze een vertrouwd gevoel, als je niet bij de bekendere kantoren terecht kan, jammer, dan begin ik wel voor mezelf, uiteindelijk werk ik voor mezelf dus moet ik ook mezelf bewijzen op het gebied waarin ik het wil maken, als zij me niet nemen zoals ik ben, nou ja jammer dan, lig er niet wakker van, opties zat in NL om legaal voor jezelf te beginnen.
pi_47646720
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:26 schreef XTHinkz het volgende:
Ga vervolgens bij elk bedrijf zo'n houding aanhouden en je komt heel moeilijk aan de bak.
Meest stijgende en grootste groep van eigen ondernemers zijn van ook allochtonen, #1 zijn de Turken, goh laat dat nu net moslims zijn? Nogmaals als je niet wordt genomen in een bedrijf zoals je bent, dan hoeft het voor mij ook niet, ik ga me niet inlikken voor een baan waar ik op mijn capaciteiten vertrouw en niet op mijn slijmgedrag danwel aanpassen en mezelf veranderen naar hun richtlijnen, hou toch op.
pi_47646896
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Meest stijgende en grootste groep van eigen ondernemers zijn van ook allochtonen, #1 zijn de Turken, goh laat dat nu net moslims zijn? Nogmaals als je niet wordt genomen in een bedrijf zoals je bent, dan hoeft het voor mij ook niet, ik ga me niet inlikken voor een baan waar ik op mijn capaciteiten vertrouw en niet op mijn slijmgedrag danwel aanpassen en mezelf veranderen naar hun richtlijnen, hou toch op.
Ik heb dat ook geschreven in de startpost (tenzij ze eigen baas worden).
Door je niet aan te passen verklein je dus je kansen ontzettend, en niet alle moslims zijn in staat om eigen ondernemer te worden. Dus of je past je aan of je gaat werkloos thuis zitten. Ik heb het dus over de groep die zich niet aanpast.
pi_47646969
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:39 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik heb dat ook geschreven in de startpost (tenzij ze eigen baas worden).
Door je niet aan te passen verklein je dus je kansen ontzettend, en niet alle moslims zijn in staat om eigen ondernemer te worden. Dus of je past je aan of je gaat werkloos thuis zitten. Ik heb het dus over de groep die zich niet aanpast.
Wat voor waarde heeft dit topic dan er zijn genoeg mensen die geen moslim zijn en zich ook niet zullen aanpassen, omdat nu als argument te halen specifiek gericht op moslims is een bagger argument.
pi_47647111
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:31 schreef Triggershot het volgende:
Je beschrijvingen hebben helemaal niets te maken met de Islam dan wel over een hoofddoek, een vergelijking makend met een ander soort van kledingsvoorkeur, prima hoor, maar maakt niet veel uit, veel moslims hebben de voorkeur ( vrouwen that is ) om naar een advocate te gaan die dan ook wel een hoofddoek op heeft, geeft ze een vertrouwd gevoel, als je niet bij de bekendere kantoren terecht kan, jammer, dan begin ik wel voor mezelf, uiteindelijk werk ik voor mezelf dus moet ik ook mezelf bewijzen op het gebied waarin ik het wil maken, als zij me niet nemen zoals ik ben, nou ja jammer dan, lig er niet wakker van, opties zat in NL om legaal voor jezelf te beginnen.
Laten we het dan gewoon simpelhouden en hebben over moslims die het andere geslacht geen hand mogen geven. Het gaat om het gedrag en de houding. Niemand heeft een probleem als een moslima op werk komt, haar hoofdoek tijdens werk uitdoet en als ze klaar is weer opdoet. het gaat om de gedwongen houding dat je maar rekening moet houden met haar omdat dat MOET van haar geloof.
pi_47647170
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:41 schreef Triggershot het volgende:
Wat voor waarde heeft dit topic dan er zijn genoeg mensen die geen moslim zijn en zich ook niet zullen aanpassen, omdat nu als argument te halen specifiek gericht op moslims is een bagger argument.
Het steeds eenzijdig roepen om respect voor hun geloof terwijl dat bij diezelfde mensen met hun supeieure geloof vervolgens niet te vinden is als je de rollen omdraait.
pi_47647225
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:45 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Laten we het dan gewoon simpelhouden en hebben over moslims die het andere geslacht geen hand mogen geven. Het gaat om het gedrag en de houding. Niemand heeft een probleem als een moslima op werk komt, haar hoofdoek tijdens werk uitdoet en als ze klaar is weer opdoet. het gaat om de gedwongen houding dat je maar rekening moet houden met haar omdat dat MOET van haar geloof.
Je hebt je eigen seconde verdiept in het denken van de moslima zelf hé, het is niet altijd rozengeur, maar zeker ook geen Hirsi Ali verhaaltje, dat moet even doordringen, veel moslima's dragen ook een hoofddoek omdat ze er voor kiezen, als iemand dan beslist voor haar dat ze haar hoofddoek af moet doen, wat maakt jou dan beter dan haar geloof die je bekritiseert?
pi_47647233
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat voor waarde heeft dit topic dan er zijn genoeg mensen die geen moslim zijn en zich ook niet zullen aanpassen, omdat nu als argument te halen specifiek gericht op moslims is een bagger argument.
Er is een verschil tussen niet willen en het onder druk opgelegd krijgen vanuit je godsdienst.
pi_47647275
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:49 schreef Triggershot het volgende:
Je hebt je eigen seconde verdiept in het denken van de moslima zelf hé, het is niet altijd rozengeur, maar zeker ook geen Hirsi Ali verhaaltje, dat moet even doordringen, veel moslima's dragen ook een hoofddoek omdat ze er voor kiezen, als iemand dan beslist voor haar dat ze haar hoofddoek af moet doen, wat maakt jou dan beter dan haar geloof die je bekritiseert?
De hoofddoek is maar een van de voorbeelden waarin het kan botsen in een andere cultuur. Helaas blijft het niet alleen bij een hoofdoek in de moslimcultuur. Als je weet dat je niet in een moslim land woont, en mensen het niet prettig vinden als je zo gedwongen je gebruiken gaat opleggen, maar dat toch doet. Dan moet je je afvragen waar de schuld ligt.
pi_47647319
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:47 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Het steeds eenzijdig roepen om respect voor hun geloof terwijl dat bij diezelfde mensen met hun supeieure geloof vervolgens niet te vinden is als je de rollen omdraait.
Ik ga het even in jip en janneke taal zeggen: Zulke mensen heb je in elk soort van aanhang, ideologie, de Islam heeft daar geen monopolie op, conclusie: Soortgelijk gedrag ligt aan de mens, niet aan de Islam.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2007 18:53:00 ]
pi_47647329
Bepaalde functies in het leven moeten ook een uitstraling geven van verantwoording en algemeenheid. Bij een beroep als advocaat moet je dat vertrouwen laten zien want dat is geld. Een advocatenbedrijf gaat heus geen een of andere afgedrenkt slabberd aannemen. Het stomme is dat mensen dit A. niet doorhebben en maar loos gaan klagen dat ze niet worden aangenomen. B. zijn er nog ergere mensen die al helemaal de spijker misslaan, die zeggen dat ze het op grond van geloof/ethiek/kleur etc worden gediscrimineerd. Nou hebben ze je wel geweigerd op die manier (kan ook gewoon ervaring/etc. zijn) maar bepaalde functies hebben nou eenmaal dat blik en dergelijk nodig.

Als bondsscheidsrechter moet ik strak shirt in de broek, verdere bepaalde kledingsdracht, blik van onpartijdig/gefocussed en niet gefrustreerd. Waarom? omdat ik het anders niet aan kan vanwege dat ik een zwakte in diens spelers/begeleiders heb en zij dat uitbaten. Daardoor hou je het niet meer vast en is het verloren. Anderzijds zullen ze klagen en kom ik niet aan de bak. Dit is vergelijkbaar met andere banen

[ Bericht 1% gewijzigd door koffiegast op 25-03-2007 18:59:24 ]
pi_47647335
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:49 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen niet willen en het onder druk opgelegd krijgen vanuit je godsdienst.
En een nog groter verschil met het uit eigen wil dragen, maar niet mogen.
pi_47647392
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:51 schreef Triggershot het volgende:
Ik ga het even in jip en janneke taal zeggen: Zulke mensen heb je in elk soort van aanhang, ideologie, de Islam heeft daar geen monopolie op, conclusie: Soortgelijk gedrag ligt aan de mens, niet aan de Islam.
Het verschil zit hem hier dat moslims zeggen dat het van hun geloof MOET. mijn conclusie is dan ook dat dit geloof het voor deze moslims verpesten. Als het niet moest van dit geloof dan viel het onder keuzevrijheid.
pi_47647413
Overigens geven Japanners bij voorkeur ook geen hand, fysiek contact is voor ze in veel gevallen ook een taboe, gaan we ze nu ook bashen en een topic over openen?

Waarom ik niks van de Japanner moet hebben?
  Donald Duck held zondag 25 maart 2007 @ 18:56:18 #149
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_47647446
die japanners in eigen land doen maar wat ze willen.
maar hier zou ik toch ook van hen verwachten dat ze gewoon handen geven.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_47647487
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:50 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

De hoofddoek is maar een van de voorbeelden waarin het kan botsen in een andere cultuur. Helaas blijft het niet alleen bij een hoofdoek in de moslimcultuur. Als je weet dat je niet in een moslim land woont, en mensen het niet prettig vinden als je zo gedwongen je gebruiken gaat opleggen, maar dat toch doet. Dan moet je je afvragen waar de schuld ligt.
Volgens mij heb je het niet eens door dat je zelf contradictionair bezig bent in je uitspraken. Andersmans gewoonten aan de ander opleggen is nooit fijn, en zo is er dan sprake van dat ik een buitenlander ben, ik ben een Nederlander, zo ook in NL geboren, zelfs mijn familie is Nederlands notaben
En dus is het enige verschil tussen mij en een niet moslim dat we andere levenvisies hebben, zolang geen van beiden de ander erbij betrekt op negatief gebied is er geen enkel rechtvaardiging om er over te klagen, tenslotte zij je het zelf ook, andermans gebruiken opleggen is not done.
pi_47647499
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:56 schreef __Saviour__ het volgende:
die japanners in eigen land doen maar wat ze willen.
maar hier zou ik toch ook van hen verwachten dat ze gewoon handen geven.
keb genoeg Jappers handen zien geven, daarbij ze blijkbaar toch wel aanpassen in het buitenland al dan niet in eigen land voor een buitenlander.

Bovendien is hun buig een teken van respect en draait hun hele cultuur om respecteren en beleefdheid. Dat is toch wel wat anders dan een "NEE IK MOT HELEMAAL GEEN HAND JOH"
pi_47647514
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:55 schreef Triggershot het volgende:
Overigens geven Japanners bij voorkeur ook geen hand, fysiek contact is voor ze in veel gevallen ook een taboe, gaan we ze nu ook bashen en een topic over openen?

Waarom ik niks van de Japanner moet hebben?
Omdat als je naar japan gaat je hun gebruiken overneemt.
Als een japanner die naar nederland komt en je hem leert dat handjes geven de normale manier van omgang is zal een japanner zich direct aanpassen.
pi_47647532
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:56 schreef __Saviour__ het volgende:
die japanners in eigen land doen maar wat ze willen.
maar hier zou ik toch ook van hen verwachten dat ze gewoon handen geven.
Ik heb meerdere malen met Japanners moeten werken, je krijgt geen hand, ook mijn baas kreeg geen hand, voor hem was het nog big deal, hij respecteerde hun cultuur en er was $$ in het spel, dus ging hij er mee akkoord en goed je kan niemand dwingen om fysiek contact mee te hebben, op wat voor gebied dan ook.
pi_47647578
Ik heb toch andere beelden gezien qua handjes geven. Zou me anderzijds niet verbazen als ze een buiging deden en jij dat niet opmerkte?
pi_47647587
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:54 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Het verschil zit hem hier dat moslims zeggen dat het van hun geloof MOET. mijn conclusie is dan ook dat dit geloof het voor deze moslims verpesten. Als het niet moest van dit geloof dan viel het onder keuzevrijheid.
Ja en zo heb je ook moslims die zeggen dat het niet moet, en nu?
Is Albayrak nu minder moslim dan Elatik ofzo?
Voor je het over keuzevrijheid hebt zou je eerst zelf moeten weten wat je koran er over zegt en niet je argumenten beginnen met van horen zeggen.
pi_47647667
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:01 schreef koffiegast het volgende:
Ik heb toch andere beelden gezien qua handjes geven. Zou me anderzijds niet verbazen als ze een buiging deden en jij dat niet opmerkte?
Natuurlijk zijn er genoeg Japanners die wel een hand geven, het een sluit ander niet ook, ook met kwestie Verdonk gaven alle Imams op een na een hand, dus dat was ook de minderheid van Imams die geen hand gaf, maar het was genoeg ammo voor de bashers om de Islam mee aan te pakken, ik weet zeker dat je van Albayrak, Abutaleb, Elatik, Koser, Arib etc gewoon een hand krijgt om maar een aantal te noemen die redelijk vaak in de media verschijnen en een belangrijk rol spelen, maakt ze niet meer of minder een moslim
  zondag 25 maart 2007 @ 19:03:59 #157
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47647677
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik heb meerdere malen met Japanners moeten werken, je krijgt geen hand, ook mijn baas kreeg geen hand, voor hem was het nog big deal, hij respecteerde hun cultuur en er was $$ in het spel, dus ging hij er mee akkoord en goed je kan niemand dwingen om fysiek contact mee te hebben, op wat voor gebied dan ook.
Praat geen onzin. Japanners geven gewoon een hand als ze in Europa zijn.
pi_47647680
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:57 schreef Triggershot het volgende:
Volgens mij heb je het niet eens door dat je zelf contradictionair bezig bent in je uitspraken. Andersmans gewoonten aan de ander opleggen is nooit fijn, en zo is er dan sprake van dat ik een buitenlander ben, ik ben een Nederlander, zo ook in NL geboren, zelfs mijn familie is Nederlands notaben
En dus is het enige verschil tussen mij en een niet moslim dat we andere levenvisies hebben, zolang geen van beiden de ander erbij betrekt op negatief gebied is er geen enkel rechtvaardiging om er over te klagen, tenslotte zij je het zelf ook, andermans gebruiken opleggen is not done.
Landen hebben een cultuur, gemeenschappen hebben een cultuur, en grote bedrijven hebben ook een cultuur. Afhankelijk van waar je iets wilt bereiken doe je dat door je aan te passen aan die cultuur. Dat niet doen betekent tegen de heersende cultuur ingaan. Als je het omdraait kan je het inderdaad zien als dat een bedrijf jouiets oplegd. Het welbekende slachtoffertje spelen onder de moslims.
pi_47647683
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:59 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Omdat als je naar japan gaat je hun gebruiken overneemt.
Als een japanner die naar nederland komt en je hem leert dat handjes geven de normale manier van omgang is zal een japanner zich direct aanpassen.


Hoe naļef kan je zijn, klant is koning en zo gold het ook bij mijn baas toen hij wat opdrachten van ze kreeg, geloof me, hij kreeg geen hand, de Japanner vond het zelf onhygiėnisch.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2007 19:05:56 ]
pi_47647707
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:03 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Praat geen onzin. Japanners geven gewoon een hand als ze in Europa zijn.
Mens wat praat jij, ik heb toch over iets wat ik mee maak, ow wacht dat is natuurlijk niet als argument vatbaar.
pi_47647810
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:04 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Landen hebben een cultuur, gemeenschappen hebben een cultuur, en grote bedrijven hebben ook een cultuur.
Jup
quote:
Afhankelijk van waar je iets wilt bereiken doe je dat door je aan te passen aan die cultuur. Dat niet doen betekent tegen de heersende cultuur ingaan. Als je het omdraait kan je het inderdaad zien als dat een bedrijf jouiets oplegd. Het welbekende slachtoffertje spelen onder de moslims.
Over slachtoffertje spelen gesproken, wie klaagt hier over moslims, lijkt me eerder dat iemand anders momenteel slachtoffer aan het spelen is van omringende irritaties dan de moslim.
pi_47647862
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:01 schreef Triggershot het volgende:
Ja en zo heb je ook moslims die zeggen dat het niet moet, en nu?
Is Albayrak nu minder moslim dan Elatik ofzo?
Voor je het over keuzevrijheid hebt zou je eerst zelf moeten weten wat je koran er over zegt en niet je argumenten beginnen met van horen zeggen.
Het probleem is dat moslims die wel zeggen dat het moet en dat opdringen het verpesten voor de andere moslims.
En voornamelijk moslims die sterk hun geloof aanhangen zeggen dat het wel moet ten opzichte van de gematigde moslims.
Het probleem is dat de Koran zoveel kan zeggen wat het wil. Als jij je vredelievende kant van de Koran verteld, en een extremist de extremistische kant dan heb je dus een probleem dat de Koran met zijn interpreteerdbaarheid zo ontzettend veel extremisten kan creeren niemand je meer gelooft.
Inderdaad een ontzettend vredelievend boek. Jammer dat er zoveel extremisten mee aan de haal gaan, en laten zien hoe vredelievend het wel niet is.
pi_47647919
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:04 schreef Triggershot het volgende:
Hoe naļef kan je zijn, klant is koning en zo gold het ook bij mijn baas toen hij wat opdrachten van ze kreeg, geloof me, hij kreeg geen hand, de Japanner vond het zelf onhygiėnisch.
Kan een japanner zijn die zich te goed voelde voor je baas en dacht ik ga die vieze man geen hand geven. Als het omgekeerd was en de japanner zag $$$ dan denk ik dat hij er echt niet moeilijk over gaat doen.
  zondag 25 maart 2007 @ 19:12:32 #164
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47647939
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Mens wat praat jij, ik heb toch over iets wat ik mee maak, ow wacht dat is natuurlijk niet als argument vatbaar.
Wat jij zegt is gewoon niet waar. Een Jappanner zou het niet eens durven om zich niet aan te passen als hij in het buitenland is.

Ow, maar jij hebt natuurlijk big ¤¤ deals meegemaakt met Japanse multinationals.
  Donald Duck held zondag 25 maart 2007 @ 19:13:13 #165
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_47647962
quote:
Op zondag 25 maart 2007 18:59 schreef Triggershot het volgende:
Ik heb meerdere malen met Japanners moeten werken, je krijgt geen hand, ook mijn baas kreeg geen hand, voor hem was het nog big deal, hij respecteerde hun cultuur en er was $$ in het spel, dus ging hij er mee akkoord en goed je kan niemand dwingen om fysiek contact mee te hebben, op wat voor gebied dan ook.
je kunt ze niet dwingen, maar ik vind het van hun kant dan niet getuigen van veel respect voor de gebruiken van degenen die ze tegenover zich hebben.
in onze westerse wereld is handen schudden gewoon enorm normaal en bijna gewenst zelfs, gewoon uit vorm van respect.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_47647969
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:09 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Het probleem is dat moslims die wel zeggen dat het moet en dat opdringen het verpesten voor de andere moslims.
Verpest Doutroux het voor de Belg?
Een pedofile dominee het voor de kerk? Verpest Talibanstrijder Walker het voor de Amerikaan?
Maar bij moslims gaan we het natuurlijk meteen generaliseren, wat een zwakte bod.
quote:
En voornamelijk moslims die sterk hun geloof aanhangen zeggen dat het wel moet ten opzichte van de gematigde moslims.
Conclusie: Een moslim die sterk zijn geloof aanhangt kan niet gematigd zijn?
Wat een onzin.
quote:
Het probleem is dat de Koran zoveel kan zeggen wat het wil. Als jij je vredelievende kant van de Koran verteld, en een extremist de extremistische kant dan heb je dus een probleem dat de Koran met zijn interpreteerdbaarheid zo ontzettend veel extremisten kan creeren niemand je meer gelooft.
Inderdaad een ontzettend vredelievend boek. Jammer dat er zoveel extremisten mee aan de haal gaan, en laten zien hoe vredelievend het wel niet is.
My point exactly, hoe men er mee omgaat ligt aan de mens zelf wat hij of zij van nature is, een pacifist of een extremist, het is maar net was je zelf wilt zien in een Koranvers en dus ligt het niet aan de moslim.
pi_47648018
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:11 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Kan een japanner zijn die zich te goed voelde voor je baas en dacht ik ga die vieze man geen hand geven. Als het omgekeerd was en de japanner zag $$$ dan denk ik dat hij er echt niet moeilijk over gaat doen.
Hij zei dat het in zijn cultuur onhygiėnisch was om anderen een hand te geven, en over het internet zijn ook wel referenties te vinden wat zijn cultuur onderbouwd, maar of hij zich superieur voelde weet ik niet, doe ik ook geen uitspraken over, ik weet namelijk niet wat er in zijn hoofd omgaat en dus blijf ik wel degelijk respect hebben voor zijn wens.
pi_47648027
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jup
[..]

Over slachtoffertje spelen gesproken, wie klaagt hier over moslims, lijkt me eerder dat iemand anders momenteel slachtoffer aan het spelen is van omringende irritaties dan de moslim.
Uhm, ik woon hier in nederland en wil dat nederland nederland blijft. Ik pas me aan. Ik loop in de startpost een heel verhaal uit te leggen waarom moslims het voor zichzelf verpesten. Enik ook die houding van deze moslims niet moet.

Ben ik nu een zielig slachtoffer aan het uithangen?
pi_47648064
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:12 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

Wat jij zegt is gewoon niet waar.
Maak je me uit voor leugenaar?
quote:
Een Jappanner zou het niet eens durven om zich niet aan te passen als hij in het buitenland is.
Ik zou zeggen kijk even verder dan je neus lang is en kom dan maar verder praten, ik baseer het op mijn ervaring hetgeen waaruit mijn voorbeeld uit voortkomt, dat jij het niet waar noemt, maakt het echt minder waar hoor
quote:
Ow, maar jij hebt natuurlijk big ¤¤ deals meegemaakt met Japanse multinationals.
Nope, simpel uurloon, mijn baas heeft wel aardig wat binnengehaald daarentegen.
pi_47648106
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:13 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

je kunt ze niet dwingen, maar ik vind het van hun kant dan niet getuigen van veel respect voor de gebruiken van degenen die ze tegenover zich hebben.
in onze westerse wereld is handen schudden gewoon enorm normaal en bijna gewenst zelfs, gewoon uit vorm van respect.
Uiteraard, ik geef dan ook wel iedereen te pas en on te pas een hand, zo ook de voorbeelden van de politici die ik hier boven als voorbeeld gaf, maar er moet ook sprake zijn van de andere kant respecteren, je kan ze niet dwingen het wel te doen, zoals jij ook al zei.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2007 19:19:04 ]
pi_47648179
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:15 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Uhm, ik woon hier in nederland en wil dat nederland nederland blijft. Ik pas me aan. Ik loop in de startpost een heel verhaal uit te leggen waarom moslims het voor zichzelf verpesten. Enik ook die houding van deze moslims niet moet.

Ben ik nu een zielig slachtoffer aan het uithangen?
Laatste keer dat ik het checkte woonde ik ook in Nederland en heb ik zelfs Nederlands bloed, jeej
Ik had meer respect voor je OP als het een specifiek geval van moslims betrof, gezien het ook veel voorbeelden zijn die vanuit de media haalt ben ik wel erg sceptisch over ja.

Je doet het in ieder geval niet niet.
  zondag 25 maart 2007 @ 19:21:58 #172
125633 Martijn_fijn
I geni s'incontrano
pi_47648189
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Maak je me uit voor leugenaar?

[..]
JA
pi_47648215
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:21 schreef Martijn_fijn het volgende:

[..]

JA
Bij gebrek aan argumenten, knap hoor, erg krachtig, aanval op de persoon is iig niet gewenst, lees FAQ nog eens

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2007 19:27:22 ]
pi_47648335
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Verpest Doutroux het voor de Belg?
Een pedofile dominee het voor de kerk? Verpest Talibanstrijder Walker het voor de Amerikaan?
Maar bij moslims gaan we het natuurlijk meteen generaliseren, wat een zwakte bod.
Dutroux heeft niet gezegd dat het moest van zijn geloof die dan toevallig ook alle belgen aanhangen. ook heb ik weinig belgen sympathie horen uiten in de richting van dutroux. Integendeel ze walgden van deze man.

Een kinderverkrachter in de kerk zegt ook niet dat het moet vanuit zijn geloof. Laat staan dat de vele priesters die kinderen misbruikten de naam van hun god riepen.

Walker heeft wel gezegd dat hij het deed vanuit het weer vredelievende geloof de Islam.

Het verschil hier bij moslims is dat het hier niet om een enkeling gaat maar om moslims wereldwijd die wel steeds hun allah aanhalen en hun gebruiken willen opdringen.

Je voorbeelden zijn dus nogal krom.
quote:
Conclusie: Een moslim die sterk zijn geloof aanhangt kan niet gematigd zijn?
Wat een onzin.
[..]
Een gematigde moslim zoekt niet de extreme kant van zijn geloof op en gaat niemand wat opdringen en roepen dat iets moet en dat anderen dat maar moeten accepteren.
quote:
My point exactly, hoe men er mee omgaat ligt aan de mens zelf wat hij of zij van nature is, een pacifist of een extremist, het is maar net was je zelf wilt zien in een Koranvers en dus ligt het niet aan de moslim.
Als er teveel moslims gaan zeggen dat het van hun geloof moet en dit geloof dus negatief neerzetten, en gematigden houden hun bek erover.
Dan moet je ook niet klagen als men een negatief beeld gaat krijgen over alle moslims.
Wil je de reputatie van jouw geloof verbeteren, dan zou ik wat aan de uitwassen van jouw geloof doen, want zolang het keer op keer terugkomt dat er over de hele wereld moslims radicaliseren en de gematigde moslims stil blijven dan is dat niet mijn, of wie dan ook zijn schuld maar van dat boek die daartoe de aanleiding geeft voor hun.

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 19:36:49 ]
pi_47648495
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:21 schreef Triggershot het volgende:
Laatste keer dat ik het checkte woonde ik ook in Nederland en heb ik zelfs Nederlands bloed, jeej
Ik had meer respect voor je OP als het een specifiek geval van moslims betrof, gezien het ook veel voorbeelden zijn die vanuit de media haalt ben ik wel erg sceptisch over ja.
Je doet het in ieder geval niet niet.
Ik volg je even niet. Kan je dit wat meer nuanceren?
pi_47648676
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:27 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Dutroux heeft niet gezegd dat het moest van zijn geloof die dan toevallig ook alle belgen aanhangen. ook heb ik weinig belgen sympathie horen uiten in de richting van dutroux. Integendeel ze walgden van deze man.
Dutroux heeft een daad gedaan waarop niet alle Belgen zijn aangekeken al zou hij wel zeggen zou dat niet het geval zijn, als jij niet hebt opgelet op hoeveel moslims niet walgen van een Osama, Zarqawi of een Mohammed B dan zou je eens beter moeten opletten voorbij hetgene wat je voorgeschoteld wordt.
quote:
Een kinderverkrachter in de kerk zegt ook niet dat het moet vanuit zijn geloof. Laat staan dat de vele priesters die kinderen misbruikten de naam van hun god riepen.
Dus als ik het goed begrijp is volgens jouw logica dat als iemand het zegt uit de naam van iets te doen het ook voor betreffende geloof en alle mensen geldt?
quote:
Walker heeft wel gezegd dat hij het deed vanuit het weer vredelievende geloof de Islam.
Oh ja, waar heeft hij dat gezegd?
Zo heeft ook Bush dat gezegd, remember? Bringing peace, ook dat wordt niet verspreid over de Amerikanen.
quote:
Het verschil hier bij moslims is dat het hier niet om een enkeling gaat maar om moslims wereldwijd die wel steeds hun allah aanhalen en hun gebruiken willen opdringen.
Je haalt enkel de radicalen als voorbeeld, mensen die een ander iets willen opleggen zijn radicalen en dat zij een instrument moeten hebben om mensen te brainwashen voor eigen belang is niet vreemd, nog altijd de meerderheid van mensen die in Allah geloven, Christenen, Joden en Moslims zijn nog altijd heel erg gematigd in geweld.
quote:
Je voorbeeld zijn dus nogal krom.
Als je mijn voorbeelden niet begrijpt gelieve dat wel bij voorbaat zeggen.
quote:
Een gematigde moslim zoekt niet de extreme kant van zijn geloof op en gaat niemand wat opdringen en roepen dat iets moet en dat anderen dat maar moeten accepteren.
Het hebben over een gematigde moslim en een bezigheid met extreme gedachten/kanten klopt sowieso niet in een zin.
quote:
Als er teveel moslims gaan zeggen dat het van hun geloof moet en dit geloof dus negatief neerzetten, en gematigden houden hun bek erover. Dan moet je ook niet klagen als men een negatief beeld gaat krijgen over alle moslims. Wil je de reputatie van jouw geloof verbeteren, dan zou ik wat aan de uitwassen van jouw geloof doen, want zolang het keer op keer terugkomt dat er over de hele wereld moslims radicaliseren en de moslims stil blijven dan is dat niet mij, of wie dan ook zijn schuld dan dat boek die daartoe de aanleiding geeft voor hun.
Het zijn een en dezelfde moslims die dat zeggen, Al-qaida lui, als de Islam voor jou niets meer is dan wat jou wordt voorgeschoteld in de media van CNN-FOX-BBC, dan heb je zeker vrij weinig van de Islam begrepen en met alle respect is het wel een erg bekrompen manier van kijken op wat de Islam nu inhoudt, in andere woorden gedrag van minderheid van de moslims mag verspreid worden als daad van de meerderheid van de moslims en daarop bekritiseert , als jij niet protesten ziet van de gematigde moslims dan is het niet mijn probleem, dan let jij namelijk niet goed op. Er bestaat een wereld van Islam voorbij de radicale berichtgevingen over de Islam.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2007 19:39:41 ]
pi_47648698
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:32 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik volg je even niet. Kan je dit wat meer nuanceren?
Wat 'volg' je niet precies?
pi_47649360
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:37 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Dutroux heeft een daad gedaan waarop niet alle Belgen zijn aangekeken al zou hij wel zeggen zou dat niet het geval zijn, als jij niet hebt opgelet op hoeveel moslims niet walgen van een Osama, Zarqawi of een Mohammed B dan zou je eens beter moeten opletten voorbij hetgene wat je voorgeschoteld wordt.
[q]
Als er over de hele wereld dutroux types die eenzelfde geloof aanhangen en roepen dat ze dat in naam van dat geloof hebben gedaan die de belgen ook masaal aanhangen zou ik inderdaad een negatief beeld krijgen over belgen, maar dat is niet het geval geweest. Daarentegen heb ik niemand zien juichen of goedkeuren wat dutroux heeft gedaan. dat bedoel ik dat je dutroux vergelijking in de verste verte niet te vergelijken is met die van de moslims.

Bij aanslagen van Osama hoorik genoeg mensen die het wel goedkeuren wat deze man heeft gedaan. Ga de straat op vraag een marokkaan of turk of ze wat asama geflikt heeft goed was en ik hoor ja.

[q]
Dus als ik het goed begrijp is volgens jouw logica dat als iemand het zegt uit de naam van iets te doen het ook voor betreffende geloof en alle mensen geldt?
Nee, maar ik ga wel geloven dat dat dan zo is.
Als het er niet een is uit een bepaalde plaats maar heel veel uit alleen al nederland, en niet eens over het buitenland. Die mensen verzinnen het dan? Hoe komen ze erbij als het niet zo is? Als het er niet instaat of zo te interpreteren valt?
Waarom steeds de Islam?

Als over de hele wereld moslims aanslagen plegen in naam van Allah dan kan ik roepen wat ik wil dat de Islam vredelievend is.
Dat zal best, maar dan ga je een geel ander verhaal krijgen van mij over dat de Koran het werk van de duivel is en het voor elkaar krijgt dat mensen zoveel van dat boek gaan houden dat ze ervoor gaan moorden als je het beledigd. Dood en verderf zaaien en de grote Allah erbij roepen.Dan is er toch iets mis met dit geloof en de mensen die dit aanhangen.

Wat jij wilt zeggen is dat ik niet moet generaliseren? Ok, dus als ik nu zeg dat ik het de hele tijd over deze mensen heb, en jouw geloof wordt beschadigd gaat er dan nog wat veranderen? of mag ik nog 10 jaar toekijken hoe gestoorde gekken die ook jouw geloof aanhangen keer op keer jouw geloof weer verzieken uit naam van allah??
quote:
Oh ja, waar heeft hij dat gezegd?
Zo heeft ook Bush dat gezegd, remember? Bringing peace, ook dat wordt niet verspreid over de Amerikanen.
Voor zover ik weet was Walker een Amerikaan die zich had bekeerd tot de Islam. En wat doet hij voor de islam? Hij probeert een aanslag te plegen .

Verder weet je zelf best hoeveel mensen sinds bush negatief tegen de amerikanen kijken. voor zover ik weet waren de woorden: we are at war, en if you are not with us you are agains us. Fout erg fout.
quote:
Je haalt enkel de radicalen als voorbeeld, mensen die een ander iets willen opleggen zijn radicalen en dat zij een instrument moeten hebben om mensen te brainwashen voor eigen belang is niet vreemd, nog altijd de meerderheid van mensen die in Allah geloven, Christenen, Joden en Moslims zijn nog altijd heel erg gematigd in geweld.

Als je mijn voorbeelden niet begrijpt gelieve dat wel bij voorbaat zeggen.
[..]
Wat moslims anno 2007 en voorgaande jaren preseteren aan geweld, haat waar dan ook kan geen enkel geloof aan tippen. Nergens zie ik joden/christen hun geloof opdringen en werkegevers aanklagen omdat ze niet gerespecteerd worden om hun geloof.

Ik zou verder wat betere voorbeelden bedenken.
quote:
Het hebben over een gematigde moslim en een bezigheid met extreme gedachten/kanten klopt sowieso niet in een zin.
Je komt zelf met de vraag of een gematigde moslim en sterk het geloof aanhangen niet samengaan.
Een moslim die heel sterk zijn geloof aanhangt zijn dat niet juist de figuren die zich weigeren aan te passen?
quote:
Het zijn een en dezelfde moslims die dat zeggen, Al-qaida lui, als de Islam voor jou niets meer is dan wat jou wordt voorgeschoteld in de media van CNN-FOX-BBC, dan heb je zeker vrij weinig van de Islam begrepen en met alle respect is het wel een erg bekrompen manier van kijken op wat de Islam nu inhoudt, in andere woorden gedrag van minderheid van de moslims mag verspreid worden als daad van de meerderheid van de moslims en daarop bekritiseert , als jij niet protesten ziet van de gematigde moslims dan is het niet mijn probleem, dan let jij namelijk niet goed op. Er bestaat een wereld van Islam voorbij de radicale berichtgevingen over de Islam.
Er worden aanslagen gepleegd in naam van Allah over de hele wereld. Niet allen het midden oosten, het westen, maar ook in azie.
Dat franse stadje trappes, is dat geen islam dan?

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 20:14:25 ]
pi_47649516
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Laatste keer dat ik het checkte woonde ik ook in Nederland en heb ik zelfs Nederlands bloed, jeej
Ik had meer respect voor je OP als het een specifiek geval van moslims betrof, gezien het ook veel voorbeelden zijn die vanuit de media haalt ben ik wel erg sceptisch over ja.

Je doet het in ieder geval niet niet.
Ik begrijp niet precies wat je hier wilt zeggen? je hebt het allemaal nogal cryptisch omscherevn.
  zondag 25 maart 2007 @ 20:10:13 #180
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47649560
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:03 schreef XTHinkz het volgende:
Nergens zie ik joden/christen hun geloof opdringen en werkegevers aanklagen omdat ze niet gerespecteerd worden om hun geloof.
Paus boos op Europese Unie

A hundred residents of a Russian village have refused to switch to new passports because they believe the documents' bar codes contain satanic symbols

Noem een religie en absurditeit is geboren.

[ Bericht 5% gewijzigd door Invictus_ op 25-03-2007 20:15:21 ]
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47649980
quote:
Wat voor geloof hebben die russen? Ik kan het niet vinden dus ik gok maar op christenen.

Ik mag geen 666 in mijn paspoort want dat is tegen mijn geloof.

Inderdaad dit is een geval maar 666 is geen normaal gebruik van de heersende cultuur, maar meer toeval. Kan zijn dat ik het mis heb hoor.

Wat betreft de paus. Die is boos omdat hij zich zorgen maakt. Vooralsnog zie ik er geen dwang in. Ligt misschien aan mij?
pi_47649986
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:03 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Nee, maar ik ga wel geloven dat dat dan zo is.
Je bent vrij te geloven wat je wilt.
quote:
Als het er niet een is uit een bepaalde plaats maar heel veel uit alleen al nederland, en niet eens over het buitenland. Die mensen verzinnen het dan? Hoe komen ze erbij als het niet zo is? Als het er niet instaat of zo te interpreteren valt?
Waarom steeds de Islam?
Je mag en kunt je inderdaad heel terecht afvragen waarom constant de Islam, Ik weet het niet,
veel moslims zijn inderdaad achterlijke mensen die niet het macht of het geld te bezitten die ze bezittien, men zegt dat Bill Gates rijkste man ter wereld is, heb je enig idee hoe onzin dat is? De Saudische Koning verdient 21 miljard Dollar per jaar en wat doet hij er mee? Hij steunt radicaal Islam, hij geeft het uit aan onnodig materie en negeert de problemen in zijn land en regio? Waarom? Achterlijke mensen, mensen aan de macht van vader op zoon, een totalitair regime die niets boeit als hij het maar goed heeft, meeste wetenschappers in de moslimwereld zitten in de gevangenis en er is vrouwenonderdrukking in de landen, waarom, geen idee, de landen in het midden oosten, de mensen mogen wel eens zelfkritiek incasseren, uiten, alles in je macht doen voor sociaal-maatschappelijk vooruitgang ook al gaat het je wat van jezelf kosten, het is de plicht van iemand met macht.
quote:
Als over de hele wereld moslims aanslagen plegen in naam van Allah dan kan ik roepen wat ik wil dat de Islam vredelievend is.
OF ze het nu wel of niet in de naam van Allah roepen maakt niet zo veel uit, jij hoort te mogen zeggen wat je wilt, wanneer je het wilt, waar je het wilt en hoe je het wilt.
quote:
Dat zal best, maar dan ga je een geel ander verhaal krijgen van mij over dat de Koran het werk van de duivel is en het voor elkaar krijgt dat mensen zoveel van dat boek gaan houden dat ze ervoor gaan moorden als je het beledigd. Dood en verderf zaaien en de grote Allah erbij roepen.Dan is er toch iets mis met dit geloof en de mensen die dit aanhangen.
Klopt, veel moslims proberen tegenwoordig gewoontes op te leggen aan andersdenken, veel mensen zijn bereid zichzelf te offeren, onschuldig bloed te laten vloeien, mensen het zwijgen op te leggen, vrijjheid, vrijheid van meningsuiting en religie te beperken, maar je zult zien dat het met de koran gerechtvaardigd wordt als je alleen hele stukken Koran negeert, en dat doen onze radicale vrienden helaas niet, ik bedoel ik vrees ook voor (islamitisch) terrorisme, het is ook mijn tante, nichtje, oom etc die morgen op een station kan overlijden door een aanslag, het is niet alleen een probleem van de niet moslim, dat ik een moslim ben maakt mij niet minder kwetsbaar, dat ik een moslim ben maakt mij niet minder tolerant, dat ik een moslim ben maakt mij niet onkwetsbaar om slachtoffer te zijn van extremisten, maar Godzijdank blijven die gasten gelukkig in de minderheid en zal er ook hopelijk niets soortgelijks in Nederland gebeuren, danwel nergens meer voor herhaling vatbaar, wat een aanslag op een druk gebied betekent automatisch wel onschuldig bloed en de familie van iemand.
quote:
Voor zover ik weet was Walker een Amerikaan die zich had bekeerd tot de Islam. En wat doet hij voor de islam? Hij probeert een aanslag te plegen .
Hij was in Afghanistan aan het strijden tegen Amerika, hij heeft geen aanslag gepleegd, ook niet gepland.
quote:
Wat moslims anno 2007 en voorgaande jaren preseteren aan geweld, haat waar dan ook kan geen enkel geloof aan tippen. Nergens zie ik joden/christen hun geloof opdringen en werkegevers aanklagen omdat ze niet gerespecteerd worden om hun geloof.
Zeggen dat Bush niet Christelijk is geļnspireerd is uitermate naļef, voordat de eerste moslim al over een Jihad begon, begon hij al over 'crusade'. Inval in Irak was dan ook een preventief aanval hetgeen tot wat op dag van vandaag niet is gerechtvaardigd, overigens zijn er in Irak en Afghanistan veel meer onschuldig bloed gevallen dan wat 10x 11 september kan veroorzaken.
quote:
Ik zou verder wat betere voorbeelden bedenken.
Prima, doe dat.
quote:
Je komt zelf met de vraag of een gematigde moslim en sterk het geloof aanhangen niet samengaan.
Ik dacht wel dat je het zou begrijpen dat het een retorische vraag was.
quote:
Een moslim die heel sterk zijn geloof aanhangt zijn dat niet juist de figuren die zich weigeren aan te passen?
Zulke mensen heb je, daar zijn bronnen en voorbeelden van te halen, maar ook hetzelfde van het integendeel, dus is het zeker geen algemeen geaccepteerd feit dat dat het geval is.
quote:
Er worden aanslagen gepleegd in naam van Allah over de hele wereld. Niet allen het midden oosten, het westen, maar ook in azie.
Dat franse stadje trappes, is dat geen islam dan?
Er wordt ook in naam van blankheid aanslagen gepleegd, in naam van blackpower, in naam van communisme, nationalisme, extreemrechts, allemaal radicale takken van 'normale' mensen, zie bijvoorbeeld Hamas, heeft het bloed van duizenden onschuldige mensen aan zich, maar tegelijkertijd heeft het ook een regerende tak, en ook nog een liefdadigheidsorganisatie, wat is nu de Islam?
Een is de gematigde islam, de ander de radicale Islam en de ander politieke Islam.. Allemaal doen ze het in de naam van God, maar het is maar net waar je naar kijkt om de Islam mee aan te vallen.
pi_47650011
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:08 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ik begrijp niet precies wat je hier wilt zeggen? je hebt het allemaal nogal cryptisch omscherevn.
Ik begrijp ook niet wat jij dan nog steeds niet wilt snappen.
  zondag 25 maart 2007 @ 20:30:29 #184
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47650233
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:23 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Wat voor geloof hebben die russen? Ik kan het niet vinden dus ik gok maar op christenen.

Ik mag geen 666 in mijn paspoort want dat is tegen mijn geloof.

Inderdaad dit is een geval maar 666 is geen normaal gebruik van de heersende cultuur, maar meer toeval. Kan zijn dat ik het mis heb hoor.

Wat betreft de paus. Die is boos omdat hij zich zorgen maakt. Vooralsnog zie ik er geen dwang in. Ligt misschien aan mij?
Dwang? Dan lijken me het ID/Creationisme geneuzel in Amerika wel genoeg. Of het anti-abortus/homofilie geneuzel over de hele wereld. Of wat dacht je van onze zondagsrust? Het Christelijke monopoly op landelijke feestdagen? De dag van de laatste gemeentelijke verkiezingen? Harry Potter verbrandingen? Boycotten van een kinderboekenweek-thema? Goedkeuring om te discrimineren als ambtenaar? De Bond tegen Vloeken?
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47650267
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik begrijp ook niet wat jij dan nog steeds niet wilt snappen.
Probeer het dan eens in iets andere bewoordingen. niet niet? dus wel? Ik ben dus slachtoffertje aan het spelen? Scpetisch omdat ik het nieuws erbij haal?
pi_47650340
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:31 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Probeer het dan eens in iets andere bewoordingen. niet niet? dus wel? Ik ben dus slachtoffertje aan het spelen? Scpetisch omdat ik het nieuws erbij haal?
Misschien dat je het zo begrijpt.
Je kruipt niet in een niet-slachtoffer rol.
pi_47650838
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:33 schreef Triggershot het volgende:
Misschien dat je het zo begrijpt.
Je kruipt niet in een niet-slachtoffer rol.
Voel me nu best dom .

Niet niet begrijp ik wel. Maar een "niet slachtofferrol"?

Misschien denk ik verkeerd. Bij het tegenovergestelde van slachtoffer denk ik aan dader.
Kan je het niet gewoon normaal bewoorden in plaats van zo cryptisch? .
pi_47650923
dubbel.
pi_47650971
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:47 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Voel me nu best dom .

Niet niet begrijp ik wel. Maar een "niet slachtofferrol"?

Misschien denk ik verkeerd. Bij het tegenovergestelde van slachtoffer denk ik aan dader.
Kan je het niet gewoon normaal bewoorden in plaats van zo cryptisch? .
Nee, joh laat maar we dwalen af, ik denk wel dat ze zo nu onderhand wel alles mogelijk tegen elkaar gezegd hebben, interessant om met je van mening uit te wisselen.
pi_47651049
quote:
Op zondag 25 maart 2007 20:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee, joh laat maar we dwalen af, ik denk wel dat ze zo nu onderhand wel alles mogelijk tegen elkaar gezegd hebben, interessant om met je van mening uit te wisselen.
eensgelijks.

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 23:57:55 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 21:00:20 #191
46960 StefanP
polemicist
pi_47651305
quote:
Op zondag 25 maart 2007 13:57 schreef XTHinkz het volgende:


Zijn die westerlingen nou echt zo dom? Als ik een een gigantisch groeiende godsdienst onder mijn hoede had, en de tactiek simpelweg in het westen wat betreft de democratie en dus de meerderheid mag bepalen, dan is het simpelweg een kwestie van tijd en kinderen baren voordat het zover is. Neem als voorbeeld de link over dat franse stadje in de startpost. Je hoeft er niet eens oorlog voor te voeren!
Gewoon ophopen in een stad en westerlingen eruit jagen. Zo simpel...

De democratie is zo weggeveegd als een meerderheid beslist dat ze de Islam willen invoeren. En niemand die er wat tegen kan doen, want dat is onze democratie. Het westen kan dus nooit winnen van de Islam. Nooit. En ja misschien 1 miljoen moslims nu, maar zoals het franse voorbeeld is een stad al teveel.


En dat is precies wat er gaande is.
quote:
Hijabs, burkhas, niqabs, jilbabs, a sharp raise in crime, fear and intimidation, rape-epidemics and riots on our streets and beaches are only the beginning: Houari Boumédienne, Algeria’s undisputed ruler until his death in 1978, said it clearly in a 1974 UN speech:

“One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends.


Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory.”


In a recent survey on Canada it was predicted that with current trends the population of Muslims in Canada would exceed 30 % by 2025

In Australia the trend is like this:

30 years ago, there were about 25.000 Muhammedans in Australia. Today the official figures are said to be 350.000

A demographer studying Muslim migrant populations recently came up with the following:

*
Average Muslim migrant populations tend to double in size approx. every 10 Years.


Check this against our local Australian demographics:
2007 Approx. 300 000 Muslims 1.5 % of the population

2017 Approx. 600 000 Muslims 3 % of the population

2027 Approx. 1 200 000 Muslims 6 % of the population

2037 Approx. 2 400 000 Muslims 12 % of the population

2047 Approx. 4 800 000 Muslims 24 % of the population

2057 Approx. 9 600 000 Muslims 48 % of the population


Raphael Israeli, a visiting Jewish professor and an expert on Islam, says ‘LIFE can become untenable when the Muslim population of a non-Muslim country reaches about 10 per cent, as shown by France. When the Muslim population gets to a critical mass you have problems. That is a general rule, so if it applies everywhere it applies in Australia.”
Oorlog voeren kunnen ze niet, want wetenschappelijke of economische vooruitgang hebben ze nooit gekend, en een industrie ontbreekt ook al. Dus doen ze het zo maar. En de naieve westerling, die stond erbij en keek ernaar.

Geloof maar niet dat alles blijf zoals het is hoor. Zodra ze de kans schoon zien is het over en uit voor die domme ongelovige honden. De enige oplossing is om ze allemaal terug te sturen naar het land van herkomst. Ga daar maar doen en laten wat je wil, maar niet in dit land. En niet zeiken over discriminatie, want jullie behandelen westerlingen precies hetzelfde.

Maar ach, Europa is al verloren. Het is te hopen dat de VS en Australie er lering uit trekken.
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
  zondag 25 maart 2007 @ 21:31:03 #192
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47652448
quote:
Op zondag 25 maart 2007 21:00 schreef StefanP het volgende:

[..]

[afbeelding]

En dat is precies wat er gaande is.
[..]

Oorlog voeren kunnen ze niet, want wetenschappelijke of economische vooruitgang hebben ze nooit gekend, en een industrie ontbreekt ook al. Dus doen ze het zo maar. En de naieve westerling, die stond erbij en keek ernaar.

Geloof maar niet dat alles blijf zoals het is hoor. Zodra ze de kans schoon zien is het over en uit voor die domme ongelovige honden. De enige oplossing is om ze allemaal terug te sturen naar het land van herkomst. Ga daar maar doen en laten wat je wil, maar niet in dit land. En niet zeiken over discriminatie, want jullie behandelen westerlingen precies hetzelfde.

Maar ach, Europa is al verloren. Het is te hopen dat de VS en Australie er lering uit trekken.
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47652487
-

[ Bericht 99% gewijzigd door Monidique op 25-03-2007 21:32:23 ]
pi_47652915
quote:
Oorlog voeren kunnen ze niet, want wetenschappelijke of economische vooruitgang hebben ze nooit gekend, en een industrie ontbreekt ook al. Dus doen ze het zo maar. En de naieve westerling, die stond erbij en keek ernaar.

Geloof maar niet dat alles blijf zoals het is hoor. Zodra ze de kans schoon zien is het over en uit voor die domme ongelovige honden. De enige oplossing is om ze allemaal terug te sturen naar het land van herkomst. Ga daar maar doen en laten wat je wil, maar niet in dit land. En niet zeiken over discriminatie, want jullie behandelen westerlingen precies hetzelfde.

Maar ach, Europa is al verloren. Het is te hopen dat de VS en Australie er lering uit trekken.
Google even naar: Al-Andalus, Avicenna, Averroes, Albucasis, Ottomaanse Rijk, etc., etc.
En kom dan verder praten. Het is namelijk vreselijk irritant als mensen over dingen gaan praten waar ze geen ene moer van afweten.
  zondag 25 maart 2007 @ 22:56:35 #195
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_47656274
quote:
Op zondag 25 maart 2007 21:00 schreef StefanP het volgende:

[..]

[afbeelding]

En dat is precies wat er gaande is.
[..]

Oorlog voeren kunnen ze niet, want wetenschappelijke of economische vooruitgang hebben ze nooit gekend, en een industrie ontbreekt ook al. Dus doen ze het zo maar. En de naieve westerling, die stond erbij en keek ernaar.

Geloof maar niet dat alles blijf zoals het is hoor. Zodra ze de kans schoon zien is het over en uit voor die domme ongelovige honden. De enige oplossing is om ze allemaal terug te sturen naar het land van herkomst. Ga daar maar doen en laten wat je wil, maar niet in dit land. En niet zeiken over discriminatie, want jullie behandelen westerlingen precies hetzelfde.

Maar ach, Europa is al verloren. Het is te hopen dat de VS en Australie er lering uit trekken.
Je betoog is doordrenkt met een racistische ondertoon. Of ben je vergeten wat een moderne technologische materialstisch ingestelde wereld met religies doet? Wegkwijnen is het goede woord.
Zyggie.
  maandag 26 maart 2007 @ 02:16:25 #196
46960 StefanP
polemicist
pi_47661286
quote:
Op zondag 25 maart 2007 21:43 schreef TheMagnificent het volgende:

[..]

Google even naar: Al-Andalus, Avicenna, Averroes, Albucasis, Ottomaanse Rijk, etc., etc.
En kom dan verder praten. Het is namelijk vreselijk irritant als mensen over dingen gaan praten waar ze geen ene moer van afweten.
Zoals ik al zei. Nul komma niets van belang.
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
  maandag 26 maart 2007 @ 07:20:09 #197
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_47662074
quote:
When the Muslim population gets to a critical mass you have problems. That is a general rule, so if it applies everywhere it applies in Australia.”
Het is een algemene regel, dus is het altijd toe te passen. Waar heeft die beste man zijn titel gekocht?
  maandag 26 maart 2007 @ 07:38:11 #198
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47662133
quote:
2007 Approx. 300 000 Muslims 1.5 % of the population

2017 Approx. 600 000 Muslims 3 % of the population

2027 Approx. 1 200 000 Muslims 6 % of the population

2037 Approx. 2 400 000 Muslims 12 % of the population

2047 Approx. 4 800 000 Muslims 24 % of the population

2057 Approx. 9 600 000 Muslims 48 % of the population
2067 Approx. 19 200 000 Muslims 96% of the population

2077 Approx. 38 400 000 Muslims 192% of the population

2087 Approx. 76 800 000 Muslims 384% of the population

Misschien kunnen de oliesjeiks eens gaan investeren in een mooi ruimteprogramma want de planeet wordt snel te klein.
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47668943
Je vraagt mensen dus om te assimileren ipv te integreren, dat vind ik geen redelijke vraag. Waarom moet iedereen hetzelfde zijn??
Het probleem is de acceptatie van beide kanten, mensen moeten niet hetzelfde zijn maar wel het anders zijn van mensen accepteren.
Het zit in de menselijke aard om bang te zijn voor wat verschillend/onbekend is (wat de boer niet kent dat vreet ie niet).

Heel triest dat de mensheid zo is, maar je kunt het niet neerleggen bij een godsdienst/cultuur imo.
Het leven is als een neus, je moet eruit halen wat erin zit.
Bush: If ye gonna be dumb, ye gotta be tough.
Oordeel zonder vooroordeel.
pi_47670142
Wat een generalisaties en onwaarheden worden hier verkondigd. De Islam is zeer helder in het voorschrijven van wat men moet doen in bepaalde situaties. Dat bepaalde moslims niet voldoen aan bepaalde verwachtingen m.b.t. de ongeschreven regels die gehanteerd worden is niet relevant. Islamieten zijn bijvoorbeeld verplicht het land waarin men verblijft(leeft) te verdedigen, ook al is het land waarin zij verblijven in conflict met het oorspronkelijke land waar ze vandaan komen. Deze regel is zo krachtig dat de loyaliteit van moslims niet in het geding komt. De enige uitzondering op de regel is wanneer de moslims beperkt worden in het uiten van hun geloof of gedwongen worden de Islam op te geven. Aangezien het klimaat in Nederland er toe neigt moslims op alle mogelijke manieren in de weg te staan is het hypocriet de Islam als religie aan te vallen. Wil je dan nog steeds moslims bashen, dan is dit geoorloofd.
  maandag 26 maart 2007 @ 13:31:29 #201
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_47670230
quote:
Op maandag 26 maart 2007 07:38 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

2067 Approx. 19 200 000 Muslims 96% of the population

2077 Approx. 38 400 000 Muslims 192% of the population

2087 Approx. 76 800 000 Muslims 384% of the population

Misschien kunnen de oliesjeiks eens gaan investeren in een mooi ruimteprogramma want de planeet wordt snel te klein.
Vrij bizarre statistiek inderdaad.
Zyggie.
  maandag 26 maart 2007 @ 14:09:47 #202
42466 EdPowers
Professional Pervert
pi_47671446
Waar TS gelijk in heeft is dat het tuig (momenteel de kutmarokkanen en de antillianen) het met hun hufterige gedrag het ook voor de 'gewone' allochtoon gaat verpesten. De dag komt nog dat IK op straat word aangevallen omdat ik niet 100% Nederlands eruit ziet. En dan gaan ze me niet eerst vragen of ik 100% geintegreerd ben of een baan heb.
pi_47676093
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:52 schreef cajinn het volgende:
Je vraagt mensen dus om te assimileren ipv te integreren, dat vind ik geen redelijke vraag. Waarom moet iedereen hetzelfde zijn??
Het probleem is de acceptatie van beide kanten, mensen moeten niet hetzelfde zijn maar wel het anders zijn van mensen accepteren.
Het zit in de menselijke aard om bang te zijn voor wat verschillend/onbekend is (wat de boer niet kent dat vreet ie niet).

Heel triest dat de mensheid zo is, maar je kunt het niet neerleggen bij een godsdienst/cultuur imo.
er zit wel verschil qua culturen/landen/plekken...
als randstad nederlander word tje omgeven met buitenlanders...

Het is idd dat er een groepje is die het verzieken voor de rest en gewoon te dom en te blind zijn om dat in te zien waardoor je weer meer haat creeert, jammer genoeg is Nederland ietwat te lief in dat opzicht dat ze hun steunen, wellicht klinkt dit verkeerd in de ogen, maar een kleine groep die het verpest voor de rest...de rest kan hun missen als kiespijn. (autochtonen ook met hun haatzaaierij)
pi_47678097
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:09 schreef EdPowers het volgende:
Waar TS gelijk in heeft is dat het tuig (momenteel de kutmarokkanen en de antillianen) het met hun hufterige gedrag het ook voor de 'gewone' allochtoon gaat verpesten. De dag komt nog dat IK op straat word aangevallen omdat ik niet 100% Nederlands eruit ziet. En dan gaan ze me niet eerst vragen of ik 100% geintegreerd ben of een baan heb.
Inderdaad en dat soort tuig moet je Nederland uitzetten!
  maandag 26 maart 2007 @ 17:17:01 #205
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47678440
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:06 schreef Roku het volgende:

[..]

Inderdaad en dat soort tuig moet je Nederland uitzetten!
Mogen alle kutnederlanders dan ook weg? Net als vroeger; verbannen naar verre oorden?
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47678558
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:17 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

Mogen alle kutnederlanders dan ook weg? Net als vroeger; verbannen naar verre oorden?
Nee want dit is het huisland van de germaanse Hollanders!
  maandag 26 maart 2007 @ 17:24:51 #207
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47678725
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:20 schreef Roku het volgende:

[..]

Nee want dit is het huisland van de germaanse Hollanders!
Erm? Dus kutDuitsers gaan wel de grens over? En kutAmerikanen? Na hoeveel generaties tel je mee als Nederlander (Holland heeft zo weinig inwoners)?
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47678961
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:24 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

Erm? Dus kutDuitsers gaan wel de grens over? En kutAmerikanen? Na hoeveel generaties tel je mee als Nederlander (Holland heeft zo weinig inwoners)?
Hoe bedoel je?

Ik vind dat je als allochtoon in Nederland moet gedragen, als je dat niet kunt dan hoor je hier niet... simpel toch?
Een allochtoon heeft zijn roots niet in Nederland liggen.... Een Hollander wel.
De Hollanders in bijv. rotterdam hebben met hun eigen ogen moeten zien hoe hun stad werd verziekt en gecriminaliseert, de tijden dat je de achterdeur nog kon openhouden bestaan daar niet meer, hoe denk jij je dat die hollanders zich voelen? Het is niet normaal dat jij als niet-germaanse hier in Nederland alleen maar kunt kloten en de Nederlanders uitbuiten, als je dat doet hoor je niet in Nederland maar in het land waar jou ouders zijn geboren en getogen, dat kunt ge eens voelen hoe het voelt om te leven zonder werkelijke kapitalisme. Zou toch een mooie straf zijn vind je niet?
  maandag 26 maart 2007 @ 19:27:47 #209
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47683003
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:31 schreef Roku het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?

Ik vind dat je als allochtoon in Nederland moet gedragen, als je dat niet kunt dan hoor je hier niet... simpel toch?
Een allochtoon heeft zijn roots niet in Nederland liggen.... Een Hollander wel.
De Hollanders in bijv. rotterdam hebben met hun eigen ogen moeten zien hoe hun stad werd verziekt en gecriminaliseert, de tijden dat je de achterdeur nog kon openhouden bestaan daar niet meer, hoe denk jij je dat die hollanders zich voelen? Het is niet normaal dat jij als niet-germaanse hier in Nederland alleen maar kunt kloten en de Nederlanders uitbuiten, als je dat doet hoor je niet in Nederland maar in het land waar jou ouders zijn geboren en getogen, dat kunt ge eens voelen hoe het voelt om te leven zonder werkelijke kapitalisme. Zou toch een mooie straf zijn vind je niet?
Dus nogmaals; hoeveel generaties blijf je 'niet-Hollander'? En hoeveel procent 'germaan' moet je wezen om door jou als 'echte' hollander te worden gezien?
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47685092
quote:
Domme generalisatie.

Kunnen hier bans niet op gebaseerd worden? Ajb?
pi_47685170
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:20 schreef Roku het volgende:

[..]

Nee want dit is het huisland van de germaanse Hollanders!
Het huisland! !!!

Oja, en: de germaanse Hollanders! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat een kul. Wat een lege termen.
pi_47685615
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:14 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:

[..]

Domme generalisatie.

Kunnen hier bans niet op gebaseerd worden? Ajb?
Het vragen van een ban voor anderen is banwaardig.
pi_47685649
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:25 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het vragen van een ban voor anderen is banwaardig.
Ik bedoel het niet letterlijk, dat weet je zelf ook wel. Generalisaties zijn stupide en houden een fatsoenlijke discussie tegen. Dat bedoel ik.
pi_47685771
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:26 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:

[..]

Ik bedoel het niet letterlijk, dat weet je zelf ook wel. Generalisaties zijn stupide en houden een fatsoenlijke discussie tegen. Dat bedoel ik.
Dan heb ik liever dat je inhoudelijk generalisaties weerlegt dan op de user post
pi_47685858
quote:
Op zondag 25 maart 2007 19:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]



Hoe naļef kan je zijn, klant is koning en zo gold het ook bij mijn baas toen hij wat opdrachten van ze kreeg, geloof me, hij kreeg geen hand, de Japanner vond het zelf onhygiėnisch.
Een hand weigeren vanwege hygiėne is prima. Dat is een goede reden. Snap jij het verschil dan niet in de intenties tussen een hand weigeren omdat het een vieze gewoonte is (of dat jij dat vindt) en een hand weigeren omdat de andere persoon een vrouw is en je geloof dat verbiedt?

Stel dat er mensen zijn die anderen begroeten door op diegene zijn schoenen te poepen. Zie jij het verschil dan niet tussen zeggen "nee dank je, ik vind dat onhygiėnisch" en "nee dank je, ik wil niet dat er een neger/vrouw/eskimo op m'n schoenen poept"? Het gaat niet om het ritueel van handen schudden, het gaat om de reden waarom je het niet doet. Geen handen schudden? Prima, maar dan moet je daar wel een verdomd goeie reden voor hebben. En maak me niet wijs dat Moslims geen handen schudden vanwege hygiėne, ik betwijfel of de eerste Moslims al beschikking over microsopen hadden.
pi_47685993
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan heb ik liever dat je inhoudelijk generalisaties weerlegt dan op de user post
Generalisaties hoef je niet te weerleggen, dat is het mooie. Er wordt vanuit een voorbeeld, of meerdere voorbeelden, een conclusie getrokken. Dat is generaliseren, dat is foutieve redenatie, dus hoef je het niet te weerleggen behalve de methode van de generaliserin aan te wijzen. Tadaaaa.
pi_47686160
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:30 schreef PvtRyan het volgende:

[..]

Een hand weigeren vanwege hygiėne is prima. Dat is een goede reden. Snap jij het verschil dan niet in de intenties tussen een hand weigeren omdat het een vieze gewoonte is (of dat jij dat vindt) en een hand weigeren omdat de andere persoon een vrouw is en je geloof dat verbiedt?

Stel dat er mensen zijn die anderen begroeten door op diegene zijn schoenen te poepen. Zie jij het verschil dan niet tussen zeggen "nee dank je, ik vind dat onhygiėnisch" en "nee dank je, ik wil niet dat er een neger/vrouw/eskimo op m'n schoenen poept"? Het gaat niet om het ritueel van handen schudden, het gaat om de reden waarom je het niet doet. Geen handen schudden? Prima, maar dan moet je daar wel een verdomd goeie reden voor hebben. En maak me niet wijs dat Moslims geen handen schudden vanwege hygiėne, ik betwijfel of de eerste Moslims al beschikking over microsopen hadden.
Nou, ik heb liever dat iemand mij geen hand uit, een vrouw that is, vanuit levenbeschouwelijke visie dan dat ze me bijvoorbeeld vies zouden vinden. Of het nu cultuur, wetenschappelijk, religieus of gewoon een fobie is boeit mij niet zoveel, als mensen de ander liever geen hand geven om wat voor reden dan ook, dan heb je dat te accepteren, als men hier over al niet eens kan worden lijkt me communicatie al heel snel gedoemd, uiteraard heb ik liever dat het wel gebeurd en men geen minachting heeft voor je of je voor schut wordt gezet, maar we moeten het accepteren vind ik, moslim, japanner, een fobie of wha ever.
pi_47686195
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:33 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:

[..]

Generalisaties hoef je niet te weerleggen, dat is het mooie. Er wordt vanuit een voorbeeld, of meerdere voorbeelden, een conclusie getrokken. Dat is generaliseren, dat is foutieve redenatie, dus hoef je het niet te weerleggen behalve de methode van de generaliserin aan te wijzen. Tadaaaa.
Hoeft niet, je hoeft ook niet te reageren, je mag, maar reageren op de persoon mag dus niet
pi_47686354
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoeft niet, je hoeft ook niet te reageren, je mag, maar reageren op de persoon mag dus niet
ja-ja, oké-oké, je hebt gelijk.

*zucht*

.
pi_47686776
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nou, ik heb liever dat iemand mij geen hand uit, een vrouw that is, vanuit levenbeschouwelijke visie dan dat ze me bijvoorbeeld vies zouden vinden. Of het nu cultuur, wetenschappelijk, religieus of gewoon een fobie is boeit mij niet zoveel, als mensen de ander liever geen hand geven om wat voor reden dan ook, dan heb je dat te accepteren, als men hier over al niet eens kan worden lijkt me communicatie al heel snel gedoemd, uiteraard heb ik liever dat het wel gebeurd en men geen minachting heeft voor je of je voor schut wordt gezet, maar we moeten het accepteren vind ik, moslim, japanner, een fobie of wha ever.
Oh ja, iemand een hand weigeren omdat "ik een bekrompen god dien die dat liever niet heeft" is een fantastische reden. Waarom zou zo'n absurde reden acceptabel zijn, puur omdat dit een product van een of andere levensbeschouwelijk visie is?

En een hand weigeren vanwege hygiėne is geen waarde oordeel over iemand. Iemand een hand weigeren omdat hetgege wat iemand is, is wel een oordeel vormen over iemand. Leuk dat er mensen in deze thread zijn die zeggen dat je Moslims niet mag generaliseren, maar het is prima dat zij dan vervolgens een oordeel vellen over hele groepen mensen (zo'n 50% van de wereldbevolking nota bene)? Ik heb niets tegen vuilnismannen, en mijn weigering om de hand van één te schudden na een werkdag is geen oordeel over hem als persoon, alleen over de hygiėne van zijn hand (iets wat een feit is). Om verder te gaan met mijn voorbeeld: jij zou het prima vinden als ik geen handen wil schudden met een vuilnisman omdat hij minderwaardig is aan mij of een onreine ziel heeft? Dat zou NOOIT geaccepteerd mogen worden, laat staan gerespecteerd.
pi_47687087
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:49 schreef PvtRyan het volgende:

[..]

Oh ja, iemand een hand weigeren omdat "ik een bekrompen god dien die dat liever niet heeft" is een fantastische reden. Waarom zou zo'n absurde reden acceptabel zijn, puur omdat dit een product van een of andere levensbeschouwelijk visie is?
Omdat er voor kiest misschien? Je weet wel een vrij land en als iemand de ander absoluut geen hand wil geven so be it, als iemand zo hardnekkig tegen is, waarom zou ik dan haar of hem wel een hand willen geven, come on.
quote:
En een hand weigeren vanwege hygiėne is geen waarde oordeel over iemand. Iemand een hand weigeren omdat hetgege wat iemand is, is wel een oordeel vormen over iemand. Leuk dat er mensen in deze thread zijn die zeggen dat je Moslims niet mag generaliseren, maar het is prima dat zij dan vervolgens een oordeel vellen over hele groepen mensen (zo'n 50% van de wereldbevolking nota bene)? Ik heb niets tegen vuilnismannen, en mijn weigering om de hand van één te schudden na een werkdag is geen oordeel over hem als persoon, alleen over de hygiėne van zijn hand (iets wat een feit is). Om verder te gaan met mijn voorbeeld: jij zou het prima vinden als ik geen handen wil schudden met een vuilnisman omdat hij minderwaardig is aan mij of een onreine ziel heeft? Dat zou NOOIT geaccepteerd mogen worden, laat staan gerespecteerd.
Nee hoor, zo zwart wit is het niet, je kunt ook er vanuit gaan dat betreffende helemaal geen vrouwen een hand geven, zo is het dan ook geen waarde oordeel over iemand, integendeel, dan is het gewoon een 'principe' te noemen, of het nu wel communicatiebevorderend is lijkt me sterk, maar valt allemaal onder je vrijheid van bewegen, kortom als iemand mij een hand geeft krijgt hij-zij een hand terug, willen ze mij geen hand geven even goede vrienden, ik schud niemand een hand die het ook niet wil zo simpel ligt het, ik blijf respect tonen en even goede vrienden, men hoeft voor mij niet uit te leggen waarom ze geen hand geven, religie, hygiėne, atheļstisch principe? Allemaal prima.
  maandag 26 maart 2007 @ 21:07:32 #222
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_47687632
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:42 schreef MaGNeT het volgende:
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?

Overigens refereert de TS in de titel aan het Islimitisch geloof terwijl er in het topic alweer termen als "buitenlander" en "allochtoon" vallen.

De Islam is een geloof; geen ras.
En je zwager is loverboy?
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
pi_47689995
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:55 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Omdat er voor kiest misschien? Je weet wel een vrij land en als iemand de ander absoluut geen hand wil geven so be it, als iemand zo hardnekkig tegen is, waarom zou ik dan haar of hem wel een hand willen geven, come on.
[..]

Nee hoor, zo zwart wit is het niet, je kunt ook er vanuit gaan dat betreffende helemaal geen vrouwen een hand geven, zo is het dan ook geen waarde oordeel over iemand, integendeel, dan is het gewoon een 'principe' te noemen, of het nu wel communicatiebevorderend is lijkt me sterk, maar valt allemaal onder je vrijheid van bewegen, kortom als iemand mij een hand geeft krijgt hij-zij een hand terug, willen ze mij geen hand geven even goede vrienden, ik schud niemand een hand die het ook niet wil zo simpel ligt het, ik blijf respect tonen en even goede vrienden, men hoeft voor mij niet uit te leggen waarom ze geen hand geven, religie, hygiėne, atheļstisch principe? Allemaal prima.
Op straat geen handje geven? Moet je zelf weten.

Wil je bij me komen werken? Dan wil ik graag dat je mijn klanten wel een hand geeft omdat ik wil dat iedereen binnen mijn bedrijf zich hetzelfde gedraagt naar mijn klanten toe. Godsdienst of niet.

Wat? Maak je me nu uit voor rascist? Wat? je gaat me aanklagen? Waar slaat dat nou weer op? Nou, de volgende keer als ik weer zo'n moslim tegenkom dan hoef ik hem echt niet. Buitenlanders geen problemen die doen tenminste niet steeds moeilijk met hun geloof,maar moslims. (erg jammer voor de moslims die niet zo zijn, maar de risico wordt me te groot, dat als ze straks vast in dienst is ze opeens wel opeens zich zo gaat gedragen).

En ditzelfde kan gelden voor een hoofddoek, burka, extremisten jurk, gigantische baard, burka, 4x keer per dag bidden naar het oosten of wat dan ook.
Dat het van je godsdienst moet heb ik niks mee te maken.
Ik zie of hoor zo goed als nooit een boedhist in zijn gele jurk komen solliciteren om me vervolgens aan te klagen omdat ik hem afwijs om zijn levensovertuiging, of als ik liever niet heb dat ie zijn hele jurk aanhoudt of geen bidplek geef. Of bijvoorbeeld een jood als er wordt gevraagd om dat ding van zn hoofd te halen, of een katholiek die gevraagd wordt zijn kruis te verbergen tijdens werk.
Waarom moeten deze achterlijke moslims dan wel steeds hun geloof opdringen net zo lang totdat we een hekel aan alle moslimskrijgen? Omdat hun geloof wel superieur is aan die van anderen? Ga dan lekker naar het midden oosten, kan je je lekker superieur voelen en niemand die je dwars zit. (Veel mensen gaan zo denken hierdoor).

Iemand die nooit rascistisch is geweest wordt nu opeens wel voor rascist uitgemaakt door half nederland die vind dat je moslims lekker hun gang moeten laten gaan. (en die groep wordt maar groter en groter). Prima, doe wat je wilt, maar NIET bij mijn bedrijf. Neem ze lekker zelf maar in je bedrijf. (en ja opeens behoor je tot extreem rechts kk rascist

FF met vooroordelen gooien: oh links nederland hebben meestal geen eigen bedrijf (onzin), vandaar dat veel van deze moslims werkeloos thuiszitten (onzin). Dan heb ik het wel over presentatieve baantjes, en niet over baantjes zoals schoonmaker of simpel produktiewerk). .

Tja mensen gaan zo denken, als het steeds weer de mensen zijn die dit geloof aanhangen en met dit gedrag komen.

[ Bericht 2% gewijzigd door XTHinkz op 26-03-2007 22:22:40 ]
pi_47691158
quote:
Op maandag 26 maart 2007 20:30 schreef PvtRyan het volgende:

[..]

Een hand weigeren vanwege hygiėne is prima. Dat is een goede reden. Snap jij het verschil dan niet in de intenties tussen een hand weigeren omdat het een vieze gewoonte is (of dat jij dat vindt) en een hand weigeren omdat de andere persoon een vrouw is en je geloof dat verbiedt?

Stel dat er mensen zijn die anderen begroeten door op diegene zijn schoenen te poepen. Zie jij het verschil dan niet tussen zeggen "nee dank je, ik vind dat onhygiėnisch" en "nee dank je, ik wil niet dat er een neger/vrouw/eskimo op m'n schoenen poept"? Het gaat niet om het ritueel van handen schudden, het gaat om de reden waarom je het niet doet. Geen handen schudden? Prima, maar dan moet je daar wel een verdomd goeie reden voor hebben. En maak me niet wijs dat Moslims geen handen schudden vanwege hygiėne, ik betwijfel of de eerste Moslims al beschikking over microsopen hadden.
precies, verder ben ik nog steeds van overtuigd dat als een Japannere een hand weigert hij wel alsnog zo is opgevoed te begroeten door te buigen, maar dat zal triggershot waarsch. niet hebben opgemerkt.
pi_47691221
quote:
Op maandag 26 maart 2007 22:16 schreef koffiegast het volgende:

[..]

precies, verder ben ik nog steeds van overtuigd dat als een Japannere een hand weigert hij wel alsnog zo is opgevoed te begroeten door te buigen, maar dat zal triggershot waarsch. niet hebben opgemerkt.
vragen ipv aannames mag ook wel.
pi_47691337
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:07 schreef LENUS het volgende:

[..]

En je zwager is loverboy?
Ze is vrijgezel.
pi_47691695
Loverboys richten zich op moslimmeiden

http://www.rechtinbeeld.nl/index.php?s=5053eb7c5c6c16701bd2a4d6a3757a21&nav=nieuws&nid=24

Overeenkomstig met mijn cultuur en die van vele andere niet westerse culturen.
Deze problemen zullen altijd zo blijven als taboe's niet doorbroken worden en er niet openlijk over gesproken wordt of men zich niet keihard negatief over kan uiten.
Neem daar nog even een geloof als de Islam bij, en het wordt onmogelijk om als vrouw voor jezelf op te komen. (denkt aan Hirshi Ali en Submission).
Alle moslims: oooeeh ze praat er openlijk over! Ze beledigt ons! Ze praat negatief over haar cultuur en geloof! Ze beweert dat ze ooit moslim is geweest? Zij is geen Moslim zij is een hoer! Dood ze moet dood!
Vuile zwarte aandachtshoerrrr!

Als de cultuur ervoor zorgt dat je masaal vrouwen kan misbruiken en die vrouwen zijn daar machteloos in, dan Moet je ze vooraal masaal naar nederland en in aparte wijken op laten hopen zodat je nooit uit deze cultuur kan ontsnappen.

Lekker masaal toelaten, dan kennen die allochtonen ook zo genieten van die vrijheid die wij kennen.
Er moet echt beter geselecteerd worden en strenger opgetreden worden. radicale imam? gelijk het land uitschoppen. Je moet eens weten hoeveel allochtonen je ermee helpt en de reputatie van buitenlanders redt.

[ Bericht 16% gewijzigd door XTHinkz op 26-03-2007 23:03:36 ]
  maandag 26 maart 2007 @ 22:43:03 #228
122170 ImmovableMind
Beat your mind
pi_47692537
tvptje
Wie met niets tevreden is, bezit alles.
pi_47692756
Ik weet niet of dit al gezegd is, maar de TS maakt in zijn OP een fout.

De meeste 'moeten' moet eigenlijk veranderd worden in 'willen'.
pi_47692801
En hier weer een nieuwsbericht gevonden over dit vreedzame boek:

http://www.elsevier.nl/ni(...)tnr/76318/index.html

Als die extremisten niks met het moslim geloof te maken hebben, waarom gaan mensen graag alleen bij dit geloof radiscaliseren? Waarom moeten ze nou keer op keer het moslimgeloof steeds zwart maken?

Waarom geen nieuwsbericht: christenen, joden, katholieken masaal aan het radicaliseren in nederland? In duitsland, frankrijk, indonesie of waar dan ook. (kon niet met Israel aan, dat is niks vergeleken met waarom radicale moslims wereldwijd bezig zijn).

Waarom gaan ze niet christen worden of katholiek of boeddhist om vervolgens over de hele wereld dit geloof lekker te verzieken door aanslagen te plegen en hun god er keihard bij te roepen? Waarom steeds het moslimgeloof...

[ Bericht 9% gewijzigd door XTHinkz op 26-03-2007 22:56:46 ]
pi_47692860
quote:
Op maandag 26 maart 2007 22:47 schreef no1uknow het volgende:
Ik weet niet of dit al gezegd is, maar de TS maakt in zijn OP een fout.

De meeste 'moeten' moet eigenlijk veranderd worden in 'willen'.
De meeste moslims willen het omdat ze geloven dat het moet van hun geloof. Als ze geloofden dat het niet moest zouden ze het ook niet willen.

En dan nog, in plaats van : ik moet van mijn geloof...


Moslim: Ik wil voor mijn geloof, en jij MOET!

[ Bericht 3% gewijzigd door XTHinkz op 26-03-2007 23:00:32 ]
pi_47693478
Over dat al dan niet handen geven.
Die imam die Verdonk (lzisz) geen hand wilde geven, zei in correct Nederlands: "Met alle respect mevrouw, ik mag U geen hand geven." Waarop Verdonk (lzisz) erg onrespectvol zei, dat ze dan veel hadden om over te praten.
Als ik die imam was en zijn geloof aanhing, en ik had de keus tussen gehoorzamen aan een almachtige god of een klote-mens haar dwangmatige zin geven, dan wist ik het wel.

Ik kwam bij vrienden over de vloer en in het begin gaf ik de vrouw des huizes een hand. Maar ik kreeg het idee, dat ze dat niet prettig vond, dus ik kaartte het aan. Ze vond het inderdaad niet prettig en ik heb haar geen hand meer gegeven. Dat voelde heel merkwaardig: om haar mijn respect te tonen moest ik iets doen dat in mijn eigen ogen respectloos was.
Ik vond dat verhelderend en grappig en zie niet in, waarom ik me daar niet in zou schikken. Sommige mensen kus ik bij begroeting drie keer, sommige niet, sommige op de mond, anderen op de wang. Mijn beste vriend heb ik nooit gekust, een goede collega al herhaaldelijk. Op mijn nieuwe werk loopt er iemand rond, die me steeds maar weer op de schouder vasthoudt en zich heel tof gedraagt. Allemaal autochtonen, al minstens vijf generaties!
Bij aboriginals schijnt het geen enkel probleem te zijn om gewoon te staan pissen, terwijl je een gesprek voert. De lokale allochtonen, de Britse misdadigers en bannelingen, vinden dat wel een probleem en hebben hun standpunt opgedrongen!!
Wat is nou eigenlijk het probleem met een verscheidenheid aan begroetingen? De onzekerheid? Ach, als je je allemaal een beetje rustig en tolerant gedragen, moeten we daar toch mee kunnen leven? Ik vind die onzekerheid wel grappig en het is wel een sport om daar steeds iets op te vinden.

Er is een of andere Hollander die denkt dat drie kussen een Brabantse gewoonte is en die gewoonte dus bestrijdt. Nou, in mijn dorp kustte niemand elkaar! Dus wat maakt hij zich druk!

Overigens (buiten het onderwerp) vind ik het erg beledigend als Nederlanders aangeduid worden als Hollanders. Ik ben GEEN Hollander, dat wil ik maar even gezegd hebben.

Edit: (lzisz) staat voor: laat ze in de stront zakken
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_47693657
quote:
Op maandag 26 maart 2007 22:48 schreef XTHinkz het volgende:
En hier weer een nieuwsbericht gevonden over dit vreedzame boek:

http://www.elsevier.nl/ni(...)tnr/76318/index.html

Als die extremisten niks met het moslim geloof te maken hebben, waarom gaan mensen graag alleen bij dit geloof radiscaliseren? Waarom moeten ze nou keer op keer het moslimgeloof steeds zwart maken?

Waarom geen nieuwsbericht: christenen, joden, katholieken masaal aan het radicaliseren in nederland? In duitsland, frankrijk, indonesie of waar dan ook. (kon niet met Israel aan, dat is niks vergeleken met waarom radicale moslims wereldwijd bezig zijn).

Waarom gaan ze niet christen worden of katholiek of boeddhist om vervolgens over de hele wereld dit geloof lekker te verzieken door aanslagen te plegen en hun god er keihard bij te roepen? Waarom steeds het moslimgeloof...
Nooit gehoord van de herboren christenen en andere radicale christenen in de VS?
Bush is gekozen door hen! En die kun je toch niet erg vredelievend noemen!
En joden hoeven niet te radicaliseren, die hoeven alleen maar naar Israėl te verhuzien!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_47693863
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:05 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Nooit gehoord van de herboren christenen en andere radicale christenen in de VS?
Bush is gekozen door hen! En die kun je toch niet erg vredelievend noemen!
En joden hoeven niet te radicaliseren, die hoeven alleen maar naar Israėl te verhuzien!
Pff, Ik ben ook tegen radicale jodenen of christenen. Maar die staan in geen vergelijking met radicale moslims die overal ter wereld radicaal aan het doen zijn.
Behalve israel zie ik nergens in europa joden aanslagen plegen, onschuldigen opblazen en hun god roepen, ik zie zelfs nooit Joden bij een extremistische daad hun god erbij halen op de manier en in massa hoe moslims dat wel doen. Laat staan werkgevers aanklagen of hun geloof opdringen aan niet gelovigen zoals deze moslims dat doen..

[ Bericht 4% gewijzigd door XTHinkz op 26-03-2007 23:14:41 ]
pi_47694454
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Kees22 het volgende:
Over dat al dan niet handen geven.
Die imam die Verdonk (lzisz) geen hand wilde geven, zei in correct Nederlands: "Met alle respect mevrouw, ik mag U geen hand geven." Waarop Verdonk (lzisz) erg onrespectvol zei, dat ze dan veel hadden om over te praten.
Als ik die imam was en zijn geloof aanhing, en ik had de keus tussen gehoorzamen aan een almachtige god of een klote-mens haar dwangmatige zin geven, dan wist ik het wel.
Je komt naar nederland, en het eerste wat je doet is het gebruik van je almachtige god opdringen, en als iemand dan zegt: dan hebben we veel om over te praten, dan is die persoon onrespectvol? .

Je bevestigd hier alleen maar mijn punt. Deze mosilms vinden zich zo superieur die passen zich nergens aan. Super egoistisch tot aan mislukkens aan toe. Deze Imam kan nergens succesvol aan de bak in het nederlandse bedrijfsleven tenzij het een baantje is vanuit de eigen gemeenschap, steun van geloofgenoten of heel lullig gezegd weer een uitkering.

En dat moet gewoon maar gepikt worden anders ben je een hitler? (Verdonk wordt zo wel gezien).
quote:
Ik kwam bij vrienden over de vloer en in het begin gaf ik de vrouw des huizes een hand. Maar ik kreeg het idee, dat ze dat niet prettig vond, dus ik kaartte het aan. Ze vond het inderdaad niet prettig en ik heb haar geen hand meer gegeven. Dat voelde heel merkwaardig: om haar mijn respect te tonen moest ik iets doen dat in mijn eigen ogen respectloos was.
Ik vond dat verhelderend en grappig en zie niet in, waarom ik me daar niet in zou schikken. Sommige mensen kus ik bij begroeting drie keer, sommige niet, sommige op de mond, anderen op de wang. Mijn beste vriend heb ik nooit gekust, een goede collega al herhaaldelijk. Op mijn nieuwe werk loopt er iemand rond, die me steeds maar weer op de schouder vasthoudt en zich heel tof gedraagt. Allemaal autochtonen, al minstens vijf generaties!
Bij aboriginals schijnt het geen enkel probleem te zijn om gewoon te staan pissen, terwijl je een gesprek voert. De lokale allochtonen, de Britse misdadigers en bannelingen, vinden dat wel een probleem en hebben hun standpunt opgedrongen!!
Wat is nou eigenlijk het probleem met een verscheidenheid aan begroetingen? De onzekerheid? Ach, als je je allemaal een beetje rustig en tolerant gedragen, moeten we daar toch mee kunnen leven? Ik vind die onzekerheid wel grappig en het is wel een sport om daar steeds iets op te vinden.

Er is een of andere Hollander die denkt dat drie kussen een Brabantse gewoonte is en die gewoonte dus bestrijdt. Nou, in mijn dorp kustte niemand elkaar! Dus wat maakt hij zich druk!

Overigens (buiten het onderwerp) vind ik het erg beledigend als Nederlanders aangeduid worden als Hollanders. Ik ben GEEN Hollander, dat wil ik maar even gezegd hebben.
Grappig verhaal over plaatselijke gewoontes, en hoe mensen steeds weer andere gedragingen hebben tov waar ze komen of wie ze tegenkomen. Soms toch een beetje proberen aan te passen aan de omgeving, of soms niet omdat het onprettig voelt. Maar niet omdat het MOET van je superieure geloof en de rest daar maar respect voor moet hebben en jij je dus maar moet aanpassen.
quote:
Edit: (lzisz) staat voor: laat ze in de stront zakken
Oftewel: piece of shit.
En dat uit de monden van mensen die het zo op respect hebben. Zo eenzijdig..

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 27-03-2007 00:53:10 ]
  maandag 26 maart 2007 @ 23:43:11 #236
42466 EdPowers
Professional Pervert
pi_47695602
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:06 schreef Roku het volgende:

[..]

Inderdaad en dat soort tuig moet je Nederland uitzetten!
Helaas werkt het zo dat als men gaat deporteren er geen onderscheid meer word gemaakt tussen goed en slecht, dan gaan we allemaal
pi_47695917
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:43 schreef EdPowers het volgende:
Helaas werkt het zo dat als men gaat deporteren er geen onderscheid meer word gemaakt tussen goed en slecht, dan gaan we allemaal
Als niemand de slechten eruit haalt worden mensen het zo zat dat ze ze dan maar allemaal eruit willen hebben. Ze zien, horen of maken het zo vaak mee dat het hun beeldvorming aantast en het hun ook niet meer uitmaakt dat er ook mensen uit die groeperingen zijn die niet zo zijn. Als ze allemaal weg zijn weet je zeker dat je er geen last meer van hebt. Toch?

Het enige wat ze willen is er geen last meer van hebben...

De welbekende generalisatie.

Alle buitenlanders, alle moslims, negers, marokkanen terwijl ze alleen die groepen bedoelen waar ze het over horen, zien/meemaken of over willen praten of problemen mee hebben.

Als er te lang niet naar deze mensen geluisterd wordt gaan ze vanzelf steeds erger generaliseren en worden ze zo vaak voor rascist uitgemaakt dat ze net zo goed rascist kunnen worden ook al zijn ze het niet.

Als men wel actief achter de rotte appels zou mogen aanzitten, dan red je daarmee juist de goede omdat je daarmee het probleem aanpakt voor de wilders/verdonk stemmers.

Elke keer dat het weer gebeurd in nederland is gratis campagne voor verdonk en wilders, die hoeven hiervoor helemaal niks te doen.

Door mensen die denken het op te nemen voor de hele gemeenschap, krijg je juist steeds meer aanhang voor het eerste, omdat er gewoon niet naar hen geluisterd wordt. Of erger nog men wil het niet weten, en laten hiermee het probleem steeds groter worden.

Helaas mag je er niks tegen doen in nederland (zie voorbeeld criminele antilianen). Als dat al eens niet mag...
Gelukkig zijn er nu wel stemmen om dat te veranderen, en mensen die zich hiervoor inzetten. Maar dan moet je wel het genoegen nemen om voor een hitler uitgemaakt te worden...

[ Bericht 8% gewijzigd door XTHinkz op 27-03-2007 01:01:35 ]
pi_47698250
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:09 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Pff, Ik ben ook tegen radicale jodenen of christenen. Maar die staan in geen vergelijking met radicale moslims die overal ter wereld radicaal aan het doen zijn.
Behalve israel zie ik nergens in europa joden aanslagen plegen, onschuldigen opblazen en hun god roepen, ik zie zelfs nooit Joden bij een extremistische daad hun god erbij halen op de manier en in massa hoe moslims dat wel doen. Laat staan werkgevers aanklagen of hun geloof opdringen aan niet gelovigen zoals deze moslims dat doen..
Je moet dus eigenlijk niets hebben van moslims en niet van de islam?
pi_47698375
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 01:01 schreef zarGon het volgende:
Je moet dus eigenlijk niets hebben van moslims en niet van de islam?
Niet in de zogenaamd vreedzame vorm zoals die telkens weer overal op de wereld in het nieuws komen.
Als dat al vreedzaam wordt genoemd. Dan wil ik niet eens weten als de duivel echt boos is...

Situaties zoals de Trappes in frankrijk zit ik helemaal niet op te wachten.
Verder is er geen geloof dat zo vaak negatief in het nieuws komt dan die van de mosilms. Dan kan je de mensen die het nieuws brengen of de joden of de amerikanen de schuld geven. Maar zoals ik al in de startpost heb verteld hebben ze het zich vooral aan zichzelf te danken. Als ze dit geloof het niet zo hoog in hun bol hadden, zou het zich niet zo extremistisch uitten.
Helaas veroorzaakt de Koran met hun oppermachtige Allah en de vredelievendeprofeet Mohammed dat keer op keer wel, waar dan ook.

Verder als ik de Islam zo te gek vond dan zou ik wel in het midden oosten gaan wonen. Helaas krijg ik steeds meer de indruk dat ik helemaal niet naar het midden oosten hoef als je ziet en hoort hoe het in het westen wordt opgedrongen vooral wat betreft varkens en hoeren. Beetje bloot? Hoerrr!

En zelf al is het algemeen bekend, geen Imam die deze zogenaamde "moslims" op hun donder geeft. maar owee als je scherpe kritiek op de islam zelf uit heb je zo een fatwa te pakken... rot op met die fatwa denk ik dan, wtf heeft die fatwa in nederland te zoeken? Oh die hebben we zelf binnegehaald. Als we zo gaan beginnen, leve de vrijheid in het westen he?
Die moet namelijk voor iedereen gelden want iedereen is gelijk (zelfs al zijn het criminelen en terroristen) aldus de vele oogkleppers in nederland (sorry voor de belediging, maar ik kan even niks anders bedenken).


Het westen laat het gewoon z'n gang gaan onder het mom van godsdienst en het tegenstrijdige woordje "vrijheid", het tegenovergestelde van de Islam.

De gematigde moslims maken namelijk de weg vrij voor de extremisten of ze willen of niet.
Niemand durft iets te doen omdat ze bang zijn de gematigden voor hun hoofd te stoten. (het zijn er al zoveel).
De extremisten hebben dus vrij spel.
Veel nederlanders hebben totaal geen besef waar de mensen over klagen en bekommeren zich niet om de wijken waar ze niet in wonen en de problemen niet zien en ervaren die de mensen daar wel ervaren.

Als het straks te erg wordt in een of andere uithoek, zullen de autochtonen vanzelf vertrekken. Neem een vreedzame voorbveeld zoals de trappes en opeens was het te laat. Vervolgens blijven toekijken omdat het gewoon laat is voor een oplossing en niemand eigenlijk een oplossing weet of durft te roepen.

[ Bericht 4% gewijzigd door XTHinkz op 27-03-2007 02:53:18 ]
pi_47700421
Zo, dat zijn een hoop vooroordelen

Blijf die onderbuik wel voeden he
  dinsdag 27 maart 2007 @ 07:51:40 #241
164711 sharonfactor
www.popstarsfansite.nl
pi_47700502
al die nederlanders die in je jaren 50, 60 naar Canada zijn geemigreerd leven daar nog steeds in Nederlandse kolonies. Mensen zijn nou eenmaal zo. Ik vind dit allemaal erg over de top. Ik heb heel veel islamitische collega's. Het zijn mn leukste collega's. Ze zijn altijd vriendelijk en ze behandelen me altijd met respect. Je komt erg gefrustreerd over. Misschien moet je eens diep zuchten en weer doorgaan met leven.
www.popstarsfansite.nl - alles over het programma Popstars en hun kandidaten.
pi_47700807
Hier, alsjeblieft. En dat van een vrouw, de onderdrukte
  dinsdag 27 maart 2007 @ 08:47:44 #243
122170 ImmovableMind
Beat your mind
pi_47701000
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 08:30 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Hier, alsjeblieft. En dat van een vrouw, de onderdrukte
En vrouwen hebben ook nog eens de beste onderbuikgevoelens.
Wie met niets tevreden is, bezit alles.
  dinsdag 27 maart 2007 @ 08:49:10 #244
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_47701019
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 07:51 schreef sharonfactor het volgende:
al die nederlanders die in je jaren 50, 60 naar Canada zijn geemigreerd leven daar nog steeds in Nederlandse kolonies. Mensen zijn nou eenmaal zo. Ik vind dit allemaal erg over de top. Ik heb heel veel islamitische collega's. Het zijn mn leukste collega's. Ze zijn altijd vriendelijk en ze behandelen me altijd met respect. Je komt erg gefrustreerd over. Misschien moet je eens diep zuchten en weer doorgaan met leven.
Laten dat nu net het domme volk uit het noorden zijn, bestaande uit boeren en varkenshouders. Beetje vergelijkbaar met de berbers, alleen zijn die crimineel.
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
  dinsdag 27 maart 2007 @ 08:49:31 #245
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47701024
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 08:47 schreef ImmovableMind het volgende:

[..]

En vrouwen hebben ook nog eens de beste onderbuikgevoelens.
Vreemd genoeg nooit tijdens het kaartlezen... Of inparkeren...
Now I'm walking on the sunnyside of the street
  dinsdag 27 maart 2007 @ 08:49:45 #246
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_47701025
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 08:47 schreef ImmovableMind het volgende:

[..]

En vrouwen hebben ook nog eens de beste onderbuikgevoelens.
Ze zal wel een moslimpiemel in haar onderbuik voelen
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:14:29 #247
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_47701409
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 08:30 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Hier, alsjeblieft. En dat van een vrouw, de onderdrukte
Tja, ze is dan ook niet de vrouw van 1 van die collega`s he. Anders mocht ze hier niet meer posten, nogal wiedes.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_47702493
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 07:51 schreef sharonfactor het volgende:
al die nederlanders die in je jaren 50, 60 naar Canada zijn geemigreerd leven daar nog steeds in Nederlandse kolonies. Mensen zijn nou eenmaal zo. Ik vind dit allemaal erg over de top. Ik heb heel veel islamitische collega's. Het zijn mn leukste collega's. Ze zijn altijd vriendelijk en ze behandelen me altijd met respect. Je komt erg gefrustreerd over. Misschien moet je eens diep zuchten en weer doorgaan met leven.
Dus? Dat is net vergelijkbaar als met de chinezen en chinatown. Ze hebben hun eigen gemeenschap, werken keihard, zorgen niet voor overlast. Zodra ze buiten de gemeenschap zijn vallen ze niet op.
Natuurlijk er is maffia, maar dat wordt niet gedreven door een godsdienst, danwel hebzucht en macht. Maar ook die opereren voornamelijk binnen hun gemeenschap.

Het zou een heel ander verhaal zijn als deze nederlandse gemeenschappen zich zoveel mogelijk overal op de wereld proberen te verspreiden, radicaal gingen doen en eigen staatjes eisen uit naam van een boekje. De lokale bevolking wehjagen en steden innemen, hier en daar roepen de hele wereld aan hun god willen onderwerpen.
(en dan heb ik het niet over de middeleeuwen).

Ik zie of hoor niet dat ze werkgevers aankagen als ze geweigerd worden omdat ze hun katholieke kruis niet mogen dragen. Ook hier weer: overal ter wereld aanslagen plegen en hun god roepen, en dan ook nog eens roepen dat anderen respect voor ze moeten hebben en zeggen dat ze de vrede komen brengen omdat het zo'n vreedzaam geloof is..

Zolang dit niet het geval is, loopt niemand te klagen over nederlanders die hele gemeenschappen opbouwen in een ander land. Canada is trouwens een land dat iedereen toelaat die financieel aan het land kan bijdragen en mensen een toekomst biedt. Het wilde moslims zelfs toelaten om in die gemeenschappen shariarechtbanken toe te laten passen buiten de canadese wet in hun eigen gemeenschappen... Welkom in vrij Canada!

Sommige culturen zijn erg, maar als je dat mixt met een godsdienst zoals de Islam heb je een explosief.
Het probleem met de Islam is dat de problemen met deze godsdienst niet lokaal is, zoals een indianenstam met achterlijke gebruiken, maar opereren wereldwijd.

Tegen je eigen cultuur ingaan is ontzettend moeilijk, als je dan ook nog tegen je godsdienst in moet gaan, dan ben je als een balletje die in een potje kapotgeschud wordt. Je kan er alleen uitkomen als je naar een land gaat waar de cultuur en godsdienst je niet achtervolgt.
Helaas, de Islam achtervolgt je overal. Eens een moslim altijd een moslim. De schaarse ex-moslims hebben echt een hel of a job moeten doorstaan om uit hun geloof te stappen, dat zijn er zo weinig of ze zeggen er niks over en mijdden de moslimgemeenschappen zoveel mogelijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door XTHinkz op 27-03-2007 18:25:28 ]
  dinsdag 27 maart 2007 @ 10:15:41 #249
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_47702988
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 09:58 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Dus? Dat is net vergelijkbaar als met de chinezen en chinatown. Ze hebben hun eigen gemeenschap, werken keihard, zorgen niet voor overlast. Zodra ze buiten de gemeenschap zijn vallen ze niet op.
Natuurlijk er is maffia, maar dat wordt niet gedreven door een godsdienst, danwel hebzucht en macht. Maar ook die operen voornamelijk binnen hun gemeenschap.

Het zou een heel ander verhaal zijn als deze nederlandse gemeenschappen zich zoveel mogelijk overal op de wereld proberen te verspreiden, radicaal gingen doen en eigen staatjes eisen uit naam van een boekje. Hier en daar geroepen wordt komen dat ze de hele wereld aan hun god willen onderwerpen.
(en dan heb ik het niet over de middeleeuwen).

In oud hollandse klederdracht gingen lopen en werkgevers aan gingen klagen omdat ze geweigered worden omdat ze hun katholieke kruis niet mogen dragen en overal ter wereld aanslagen plegen en hun god roepen, en dan ook nog eens roepen dat anderen respect voor ze moeten hebben en zeggen dat ze de vrede komen brengen omdat het zo'n vreedzaam geloof is..

Zolang dit niet het geval is loopt niemand te klagen over nederlanders die hele gemeenschappen opbouwen in een ander land. Canada is trouwens een land dat iedereen toelaat die financieel aan het land kan bijdragen en mensen een toekomst biedt. Het wilde moslims zelfs toelaten om in die gemeenschappen shariarechtbanken toe te laten passen buiten de canadese wet in hun eigen gemeenschappen... Welkom in vrij canada!

Sommige culturen zijn erg, maar als je dat mixt met een godsdienst zoals de Islam heb je een explosief.
Het probleem met de Islam is dat de problemen met deze godsdienst niet lokaal is, zoals een indianenstam met achterlijke gebruiken. Maar wereldwijd.

Tegen je eigen cultuur ingaan is ontzettend moeilijk, als je dan ook nog tegen je godsdienst in moet gaan, dan ben je als een balletje die in een potje kapotgeschud wordt. Je kan er alleen uitkomen als je naar een land gaat waar de cultuur en godsdienst je niet achtervolgt.
Helaas, de Islam achtervolgt je overal. Eens een moslim altijd een moslim. De schaarse ex-moslims hebben echt een hel of a job moeten doorstaan om uit hun geloof te stappen, dat zijn er zo weinig of ze zeggen er niks over en mijdden de moslimgemeenschappen zoveel mogelijk.
Volgens mij haal je M-13 en de islam een beetje door elkaar. Geeft niet, gebeurt wel vaker.
Now I'm walking on the sunnyside of the street
pi_47703205
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 10:15 schreef Invictus_ het volgende:

[..]

Volgens mij haal je M-13 en de islam een beetje door elkaar. Geeft niet, gebeurt wel vaker.
Leg eens uit, ik zou wat van je kunnen leren.

[ Bericht 3% gewijzigd door XTHinkz op 27-03-2007 10:33:18 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')