Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter. Er zitten allebei gefermenteerde sojabonen in en het wordt gebruikt in de Aziatische keuken, dat is zo'n beetje de enige overeenkomst.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:02 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ketjap is het 'indonesische' woord/gramatica
meer niet
neuh, die indo's weten het zelf ook waarschijnlijk nietquote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:06 schreef Karzai het volgende:
Dus een goede toko in de buurt zoeken voor goede sojasaus
lekker, met sambalquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:10 schreef golfer het volgende:
Omdat het zonnig en 23 graden is dus maar een bak erwtensoep.
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.quote:
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopenquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.
Inderdaad en wat sojasaus.quote:
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopen
ik kan het ook zelf maken, maar zelf sambal maken is gewoon duur
zelfs als een zak pepers in de aanbieding zijn, bij de turk ofzo
uit mijn hoofd kost het even duur als die zelf gemaakte sambal bij de toko
Net weer een groot emmertje erwtensoep bij de slager gehaald voor volgende week. Stokbroodje erbij met knoflookboter. Heerlijk.quote:
Koningsvogelquote:Op donderdag 11 oktober 2018 16:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.quote:
Na dan moet hij toch een bedrijfje beginnen. En tot die tijd hou ik het maar bij Koningsvogel.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 19:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.
Ik heb een Surinaamse collega die maakt zelf sambal en satesaus. Elke keer als ik dat proef dan vloek ik uit genot. Dan zeg ik ook: gvd, hoe doe je dat man!
Zo verschrikkelijk lekker.
Maar hij maakt het alleen bij partijen en feesten.
Ik wou dat ik dat kon. Zo ongelooflijk lekker.
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!quote:
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyakiquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!
Hier intussen geen tijd om te koken, dus ik heb de (nieuwste?) AH stoommaaltijd kip teriyaki met gele noodles gehaald, ben benieuwd of het iets is.
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter.
je passief agressieve reactie jegens mijn aanstaande avondmaaltijd werkt lustopwekkend!quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyaki
als je groenten gaat fermenteren wordt het zowieso zoetquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Serieus, kerel, alsjeblieft, hou liever je mond als je niet weet waar je het over hebt.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:38 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je groenten gaat fermeteren wordt het zowieso zoet
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Klopt. Maar toch. Dat gaat dan over wat iemand bedoelt. En niet wat een woord betekent.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Chinese lichte sojasaus bevat amper tot geen tarwe.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:40 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?
Dat kan je dan in het andere topic bespreken.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Kikoman, Pearl River Bridge, ABC. Klaar.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Ziet er prima uit en klinkt lekker ookquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Stoofpeer 😍quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 20:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij de Pasar een lekkere maaltijd van bami, rendang, kip cashew, gado gado en sambal goreng tempeh
nasi putihquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 10:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.
Ik weet niet waarom maar ik eet bijna geen gewone witte rijst. Vind het lekker hoor maar kies eigenlijk altijd voor bami of nasi.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 10:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.
we hebben hier soms de neiging om veel te grote porties rijst, pasta of aardappels op te scheppenquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 11:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik weet niet waarom maar ik eet bijna geen gewone witte rijst. Vind het lekker hoor maar kies eigenlijk altijd voor bami of nasi.
Maar ik zal bv NOOIT bami van Conimex eten, met die vreselijk kleffe brede mienestjes
Nu ontbijt; kwark met zomerfruit
Oh, gelukkig!quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 11:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Maar ik zal bv NOOIT bami van Conimex eten, met die vreselijk kleffe brede mienestjes
het best lastig hoor om het gebruik van potjes en zakjes, uit iemands hoofd te pratenquote:
Ze heeft het gewoon over mie, schat.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:08 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
het best lastig hoor om het gebruik van potjes en zakjes, uit iemands hoofd te praten
het gaat al fout bij het niet lezen van de inhoud
en zelfs bij pasta proef ik grote verschillen, van goedkoop tot duur, ik proef verschillen in het grond produkt, wat nooit te vinden is op de produktbeschrijvingquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ze heeft het gewoon over mie, schat.
Je gaat me niet wijsmaken dat jij je eigen mie draait.
Viva Italiaquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 15:20 schreef emmyemmy2 het volgende:
vanavond bruschetta, tagliatelle met ragu en daarna affogato barolo wijntje erbij
Niemand gelooft dit hoor.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
en zelfs bij pasta proef ik grote verschillen, van goedkoop tot duur, ik proef verschillen in het grond produkt, wat nooit te vinden is op de produktbeschrijving
ik vind verse koriander dus echt nogal naar zeep smakenquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Tomaten, komkommer, rode ui, koriander en beef salad met hoisin dressing met aardappelpartjes uit de oven.
ik zou trouwens er een dopje shaoxingquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Tomaten, komkommer, rode ui, koriander en beef salad met hoisin dressing met aardappelpartjes uit de oven.
Ow jah...quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 20:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zie post 59.
Ziet er heerlijk uit!
kaas is ook eigenlijk een delicatessequote:Op zaterdag 13 oktober 2018 22:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Angus waren ok maar niet speciaal.
Old Amsterdam daarentegen Zat ook helemaal vol met oude kaasragout
Ik niet. Als er drank in moest zou ik eerder wat sake nemen.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 20:32 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik zou trouwens er een dopje shaoxing
die drank verdampt wat overblijft is een soort houtachtige smaakquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik niet. Als er drank in moest zou ik eerder wat sake nemen.
Ik heb het niet op onverwarmde shaoxing rijstwijn.
Drank die verdampt? Ik denk dat je de alcohol bedoelt en die verdampt niet zomaar.quote:Op zondag 14 oktober 2018 01:42 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die drank verdampt wat overblijft is een soort houtachtige smaak
maar ik ben wel nieuwsgierig welk merkje rijstwijn jij gebruikt
die eerste staat standaard in de koelkast, die tweede moet ik maar es proberenquote:Op zondag 14 oktober 2018 12:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Drank die verdampt? Ik denk dat je de alcohol bedoelt en die verdampt niet zomaar.
Ik gebruik deze Shaoxing rijstwijn uit Taiwan (ik hou wel van Taiwanese producten):
[ link | afbeelding ]
En in ieder geval niet zo'n nepperd van 1,50.
En sake gewoon van Gekkeikan:
[ link | afbeelding ]
Beide. Ik gebruik de Japanse liever in Japanse gerechten. En als het in een dressing of zo zou moeten, waarbij ik dat bijsmaakje van Shaoxing te sterk zou vinden. Met die fles sake doe ik heel lang. De Chinese rijstwijn gaat uiteraard in Chinese gerechten, maar verder in in nog veel meer gerechten, ik blus er veel dingen mee af. Scheutje maar. Zo'n fles is er met 2 of 3 maanden wel door. Beiden staan bij mij niet in de koelkast.quote:Op zondag 14 oktober 2018 12:49 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die eerste staat standaard in de koelkast, die tweede moet ik maar es proberen
gebruik je het om te marineren of als toevoeging?
lijkt me sterk dat er ook truffels in zouden zitten, anders had ie ongeveer 100 euro gekostquote:Op zondag 14 oktober 2018 13:05 schreef hanskraaijjr het volgende:
Net de truffelpizza van de lidl gehad, kon de frikandelspeciaalpizza niet vinden maar die truffelpizza is teleurstellend.
Sterkte.quote:
Dank. Instant noodles op. Hielpquote:Op zondag 14 oktober 2018 13:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sterkte.
Gebakken eitje met spek?
Wat ga je uiten?quote:Op zondag 14 oktober 2018 16:04 schreef uniekhoorn het volgende:
Grimbergen triple. Straks uit uiten, ik ga voor de eend op de barbecue
Eetze!quote:Op zondag 14 oktober 2018 16:54 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Maestro burger en een medium frites met fritessaus. Lekker
En dochter een happy meal hehe.
Zonder foto lijkt het me lekker.quote:Op zondag 14 oktober 2018 17:19 schreef Bluezz het volgende:
Peer, mascarpone, bladerdeeg, speculaasjes, nootmuskaat, kaneel
[ afbeelding ]
Ha Ha ja, het ziet er ehhhh, laat maar.quote:
Worchester noemen als je iets Chinese stijl hebt gemaakt????quote:Op zondag 14 oktober 2018 18:32 schreef christmastsunami het volgende:
ik had wat zoetzure half om half gehaktballetjes gemaakt
, chinese style, in tomatensaus laos knoflook met worchestersaus
ff opwarmen met zilvervliesrijst en doperwten, goud, echt goud
Doel was Op de Dam in Leek.. Maar ze waren volquote:
Je lijkt wel een beetje zuinig met de ingrediënten er op, of is dat de bedoeling?quote:
Een omelet, toch?quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:09 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Je lijkt wel een beetje zuinig met de ingrediënten er op, of is dat de bedoeling?
Moet je zoiets als een pannenkoek zien of een pizza?
Ja geen idee, er zit kennelijk ook bloem door, maar kan zo niet zien hoe de structuur is. Op de foto van die site lijkt hij vrij hard.quote:
Nee, een pannenkoek (wat beslag) met veel dingetjes erin en erop.quote:
Ah oke!quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, een pannenkoek (wat beslag) met veel dingetjes erin en erop.
Ja, goed, toch maar een linkje dan.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:29 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ja geen idee, er zit kennelijk ook bloem door, maar kan zo niet zien hoe de structuur is. Op de foto van die site lijkt hij vrij hard.
Ophouden graag. Een groot deel van je posts tot nu toe wordt verwijderd. Ik vraag je nogmaals om je hier fatsoenlijk te gedragen.quote:
waarom krijg ik soms een aanwijzing dat ik beter kan oprotten?quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ophouden graag. Een groot deel van je posts tot nu toe wordt verwijderd. Ik vraag je nogmaals om je hier fatsoenlijk te gedragen.
Ah, er zit dus ook nog wat in Dat kon ik niet opmaken uit die foto, dat leek erg karig, dit wel primaquote:Op zondag 14 oktober 2018 21:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, goed, toch maar een linkje dan.
Alles wat je wil weten over okonimiyaki
https://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
Beslag:
[ afbeelding ]
Binnenkant:
[ afbeelding ]
Post meegenomen naar FB.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:40 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
waarom krijg ik soms een aanwijzing dat ik beter kan oprotten?
Bij ons viel het ook al tegen. We hadden spareribs bij een andere slager gehaald en dat smaakte echt niet als we gewend zijn.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:43 schreef Sigaartje het volgende:
Ik zie eigenlijk weinig smakelijks vandaag.
Nice!quote:Op zondag 14 oktober 2018 17:19 schreef Bluezz het volgende:
Peer, mascarpone, bladerdeeg, speculaasjes, nootmuskaat, kaneel
[ afbeelding ]
Daarom hebben de goden ons ketjap en maggi gegeven.quote:
De ketjap was ook al op ..quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:50 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Daarom hebben de goden ons ketjap en maggi gegeven.
Sambal!!quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:50 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Daarom hebben de goden ons ketjap en maggi gegeven.
Haha. Hopelijk heb je hem zonder toetje naar bed gestuurd.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:53 schreef Anne het volgende:
Ik heb het overigens wel opgegeten (zo erg was het nou ook weer niet), mijn lief echter niet .
Dat ook ja.quote:
Pannenkoek.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:09 schreef Fokker89 het volgende:
Je lijkt wel een beetje zuinig met de ingrediënten er op, of is dat de bedoeling?
Moet je zoiets als een pannenkoek zien of een pizza?
Ik moet dat echt een keer etenquote:Op zondag 14 oktober 2018 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Pannenkoek.
Er zitten vrij veel ingrediënten in. In dit geval zelfgemaakte dubbel getrokken dashi, bloem, ei, bakpoeder, fijngesneden witte kool, geraspte redish/radijs, stukjes garnaal, shii-takes, bosui en bacon.
Daarna er bovenop nog bosui, gebakken ui, kewpie-mayo en zelfgemaakte okonimiyaki-saus van tomatenketchup, mirin, mosterd, basterdsuiker en soja.
Voldoende verschillende ingrediënten dus.
Ook maar een keer maken dan, kende het oprecht niet.quote:Op zondag 14 oktober 2018 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Pannenkoek.
Er zitten vrij veel ingrediënten in. In dit geval zelfgemaakte dubbel getrokken dashi, bloem, ei, bakpoeder, fijngesneden witte kool, geraspte redish/radijs, stukjes garnaal, shii-takes, bosui en bacon.
Daarna er bovenop nog bosui, gebakken ui, kewpie-mayo en zelfgemaakte okonimiyaki-saus van tomatenketchup, mirin, mosterd, basterdsuiker en soja.
Voldoende verschillende ingrediënten dus.
Wij hadden vorige week spareribs van "onze eigen slager" maar het was teveel. Vlees van de rest van de ribben afgehaald, kleingesneden en ingevroren voor de volgende keer dat we nasivlees nodig hebben.quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij ons viel het ook al tegen. We hadden spareribs bij een andere slager gehaald en dat smaakte echt niet als we gewend zijn.
Oh, dat lijkt me super lekker!quote:
in de herhalingquote:Op zondag 14 oktober 2018 17:30 schreef naatje_1 het volgende:
Indiase tikka masala magnetronmaaltijd van de appie
Ik de bruine. Bij de Plus gehaald afgelopen week? Alle Twix, Mars, Bounty, Snickers etc. waren in de aanbieding voor 1.99 per doos.quote:Op maandag 15 oktober 2018 19:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik heb dit ook als toetje, de witte variant.
Nope had ze van een eerdere aanbieding uit de Hoogvliet, maandje terug denk.quote:Op maandag 15 oktober 2018 19:37 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik de bruine. Bij de Plus gehaald afgelopen week? Alle Twix, Mars, Bounty, Snickers etc. waren in de aanbieding voor 1.99 per doos.
Gelijk goed ingeslagen.
Bami soep?quote:Op maandag 15 oktober 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Evening dish
[ afbeelding ]
Moest overwerken
Sigaartje, waar is je ei in je saoto soep?quote:Op maandag 15 oktober 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Evening dish
[ afbeelding ]
Moest overwerken
Kippesoep, ei ging erin.quote:Op maandag 15 oktober 2018 22:27 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Sigaartje, waar is je ei in je saoto soep?
Correct!quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 17:52 schreef realAIVD het volgende:
gochujang, alles is lekker met gochujang!
Ik vind dat grappig, zoals jij zo lyrisch bent over gochujang. Ik heb het in huis en gebruik het bijna nooit.quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 17:52 schreef realAIVD het volgende:
gochujang, alles is lekker met gochujang!
Sambal is meer een saus, een condiment. Gochujang is meer een ingrediënt. Maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer ja. Alleen smaakt gochujang ronder.quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 21:49 schreef Muck het volgende:
Gochujang... Google leert me dat het een Koreaanse rode peperpasta is. Waar kan ik het mee vergeleken? Sambal?
Duidelijke uitleg, dank je!quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sambal is meer een saus, een condiment. Gochujang is meer een ingrediënt. Maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer ja. Alleen smaakt gochujang ronder.
Tja, mijn eerste bak heeft jaren in de koelkast gestaan. Maar ergens ging er ineens een knopje om en nu moet ik er niet meer aan denken dat ik dat niet in huis heb.quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 21:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind dat grappig, zoals jij zo lyrisch bent over gochujang. Ik heb het in huis en gebruik het bijna nooit.
Laat Miss Giraf het niet horen!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 07:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
en vanavond een recept uit de Allerhande:
gestoofde rendang-balletjes met paksoi
Ik zie dat je even aan Hollandsch toe was?quote:Op woensdag 17 oktober 2018 18:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Prakkie vnv: gekookte aardappels, spinazie a la crème, gekookt eitje, bal gehakt en jus
Je zal ook eens positief zijn over wat een ander maakt.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 20:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
in dit geval vind ik het woord rendang ook twijfelachtig hoor, het is dat het op het zakje dat ik erin gestopt heb stond
voor het minimale werk dat erin gestopt is (en met de toevoeging van hot mango chutney en brinjal pickle, zie bovenaan het bord), was het best goed te doen, trouwens
[ afbeelding ]
oooh inktvisringenquote:Op woensdag 17 oktober 2018 21:54 schreef JayHovah het volgende:
Inktvisringen met chilisaus en chilikruiden, ijsbergsla met komkommer, pruimtomaatjes en Heksenkaasdressing. Bistrokrieltjes uit de oven. Culinair genot voor mij iig!
[ afbeelding ]
Wat stond er bij jou op het menu, vriend?quote:Op woensdag 17 oktober 2018 21:35 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Je zal ook eens positief zijn over wat een ander maakt.
Ik vind het er best prima uitzien
Ik heb geeneens een frituurpan, de oven werkt ook prima!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 22:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
oooh inktvisringen
Soms mis ik een frituurpan.
Inktvisringen kun je prima in een gewone pan met olie bakkenquote:Op woensdag 17 oktober 2018 22:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
oooh inktvisringen
Soms mis ik een frituurpan.
Heb trek in bittergarnituur maar nu thee en snijkoek
Dat lijkt me een stuk minder. Wokpan kan idd welquote:Op donderdag 18 oktober 2018 11:38 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Ik heb geeneens een frituurpan, de oven werkt ook prima!
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT?quote:Op woensdag 17 oktober 2018 21:35 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Je zal ook eens positief zijn over wat een ander maakt.
Ik vind het er best prima uitzien
quote:Op donderdag 18 oktober 2018 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT?
Zeiksnor.
Dat is niet Fok!, dat is windows die je loopt te trollen. Gewoon Paint gebruiken om die rotatie te compenseren.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 17:21 schreef Mariocash het volgende:
FOK! loopt me weer te trollen. Als ik de plaatjes upload dan draaien ze opeens.
Het ziet er anders echt prima uit.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT?
Zeiksnor.
M'n psychiater heeft me inmiddels weten te overtuigen dat ik er inderdaad "wel tegen kan", lol.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT?
Zeiksnor.
quote:
Daar gaat het niet om.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT?
Zeiksnor.
Nee, foto ziet er prima uit. Obv het zakje en dat ik niet überhaupt niet van gehaktballen hou.quote:
Afzeiken? Omlaag halen? Doe effe normaal, mafkees!quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:46 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
jij moet het weer omlaag halen door zo'n kutopmerking. In dit geval dus AIVD, maar dat is niet de eerste die je afzeikt.
.
Is standaard.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:46 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Daar gaat het niet om.
Iemand post trots een foto, en jij moet het weer omlaag halen door zo'n kutopmerking. In dit geval dus AIVD, maar dat is niet de eerste die je afzeikt.
Ik heb vanavond Turkse pizza gehad. Ik voel me nu vies.
werd een turkse pide want de Mc vergat m'n eten mee te geven.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 10:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Kwark, kiwi en thee.
Vanmiddag McDonald's.
Meeste bestel maaltijden zijn ook belabberd, extreme luiheid hierquote:Op vrijdag 19 oktober 2018 18:08 schreef RobinOok het volgende:
We eten een vluggertje: rijst, kip, spitskool. Zo'n standaard maaltijd voor als we geen zin hebben om te koken. Want ondanks Deliveroo vind ik eten bestellen nog steeds kut. Dus dan moet het wel heel erg zijn (geen zin en/of niks in huis) wil ik iets laten bezorgen.
dat maakt mij ook altijd blij, als ie prachtig mooi (licht)roze van binnen isquote:Op vrijdag 19 oktober 2018 19:07 schreef Muck het volgende:
Een perfect gegaard varkenshaasje (dat maakt me héél blij ) met gekruide aardappelpartjes en sperziebonen (nog uit de tuin )
Hebbe. Alleen zou ik de sriracha weglaten, ben ik niet zo fan vanquote:Op zondag 21 oktober 2018 11:52 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Walnootbroodje van de Lidle met wildpaté van de Lidl en sriracha niet van de Lidl.
Ooit was walnotenbrood mijn lievelingsbrood, maar dit broodje met walnoten was maar zo zo. Die ga ik niet nog eens kopen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 21 oktober 2018 12:37 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Ik had wentelteefjes met wat gebakken peer, want oud brood dat op moest.Goedkoop zeg, zo'n zak!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En wentelteefjes maakte mijn moeder vroeger wel maar ik at ze eigenlijk nooit. Weet niet of ik ze nu lekker vind of mwoah.
Ik eet vanavond 'Hongaarse pastei' (recept)Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
en zag die van jou ook er ook zo goed uit?quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 15:46 schreef Karzai het volgende:
vanavond Fusilli met gehakt groente en kaas
zal er ongeveer zo uit gaan zien
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 21 oktober 2018 12:37 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Ik had wentelteefjes met wat gebakken peer, want oud brood dat op moest.OH....... lekker.... wentelteefjes.... ziet er goed uit... ga ik ook weer eens eten.......SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kippenlevers.quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Spruitjes, kippenlevers met spekjes, satesaus en komkommersalade
yup.quote:Op zondag 21 oktober 2018 17:37 schreef RobinOok het volgende:
Is tournedos niet altijd van ossenhaas?
als je een ongeveer 2 a 3 cm plak vd haas snijdt, is het tournedosquote:Op zondag 21 oktober 2018 17:37 schreef RobinOok het volgende:
Is tournedos niet altijd van ossenhaas?
Deze vind ik ook best lekker, ken je de chilimansi versie? Die vind ik nog lekkerder. Combi tussen chili en kalamansi (citrusvrucht).quote:
Ik ken dit merk nog helemaal niet, moet het ook nog wat opleuken voor vanavond. Is het erg pittig?quote:Op maandag 22 oktober 2018 16:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Deze vind ik ook best lekker, ken je de chilimansi versie? Die vind ik nog lekkerder. Combi tussen chili en kalamansi (citrusvrucht).
Nee.quote:Op maandag 22 oktober 2018 16:32 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ik ken dit merk nog helemaal niet, moet het ook nog wat opleuken voor vanavond. Is het erg pittig?
Goed idee wel, ga ik regelen.quote:Op maandag 22 oktober 2018 16:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee.
Beetje citroensap erover, lente-uitjes erover en garnalen ernaast en je hebt prima eten. Wel minimaal 2 pakjes gebruiken. Die dingen zijn maar 60 gram.
Ik heb er netjes alle vocht uit gehaalfquote:Op maandag 22 oktober 2018 16:18 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
En nu geen soep ervan maken he?
lastig vaak is aubergine in de reguliere supermarkt, veel te drassig om flink mee te bakkenquote:
het lijkt wel shitgoedkoop en dan ben ik altijd nieuwsgierig, sowieso gierigquote:
Tournedos is volgens mij ossenhaas idd.quote:Op zondag 21 oktober 2018 23:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kippenlevers.
Van de week ook weer eens maken.
kippenlevers is iets waar mijn moeder, zo een hele boel van zou kunnen wegvretenquote:Op maandag 22 oktober 2018 22:53 schreef Smallish het volgende:
[..]
Tournedos is volgens mij ossenhaas idd.
Kippenlevers met satesaus is raar, vind ik.
Jaquote:Op woensdag 17 oktober 2018 21:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zie dat je even aan Hollandsch toe was?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |