FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Dijkhoff is anti-vaxxers zat #3
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:55
quote:
Dijkhoff (VVD) haalt uit naar 'anti-vaxxers' en overweegt vaccinatieplicht

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff denkt aan een vaccinatieplicht als in Nederland steeds meer ouders weigeren hun kind in te enten tegen dodelijke ziekten. De VVD'er maakt zich ernstige zorgen over het groeiende aantal ouders dat op basis van niet-wetenschappelijk argumenten besluit hun kind te onthouden van de vrijwillige preventie tegen ernstige ziekten, zoals de mazelen. Ook vindt Dijkhoff dat onderzocht moet worden of niet-ingeënte kinderen geweigerd mogen worden op de kinderopvang of naschoolse opvang.

In een column haalt Dijkhoff uit naar de groeiende groep 'anti-vaxxers', vaak hoogopgeleid, die op basis van "pseudo-interessant gemaakte bullshit" beweren dat inenten het gevaar op autisme verhoogt of dat er enge stoffen zitten in het vaccin. Ook vindt hij het onbegrijpelijk dat gezegd wordt dat inenten niet nodig is, omdat die ziektes er niet meer zijn. "Nee, Einstein, dat klopt," schrijft de prominent VVD'er. "Weet je waarom? Omdat we onze kinderen inenten."

Dijkhoff maakt zich zorgen omdat de dekkingsgraad in Nederland onder het veilige niveau van 95 procent is gekomen. Van de 2-jarige kinderen was vorig jaar 90,1 procent ingeënt tegen mazelen. De liberale VVD is doorgaans niet voor verplichten, maar Dijkhoff denkt er toch over na. Hij wil eerst dat ouders nadrukkelijker worden voorgelicht over de risico's van hun besluit. Niet alleen hun kind kan ziek worden, maar een baby of peutertje dat nog te jong is voor een inenting kan ziek worden.

"Hopelijk krijgen we dan snel de vaccinatiegraad weer boven de 95 procent", schrijft Dijkhoff. "Mocht dat niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht." In een toelichting zegt de VVD'er dat hij boos is. "Ik kan er met mijn pet niet bij dat het daalt. Daardoor is ook mijn dochter minder beschermd. Het is absurd dat de overheid maatregelen moet nemen."
En de column:

quote:
Klaas Dijkhoff over vaccinatie

klaasverhaal-2-1340x700-c-default.jpg

Een paar weken geleden waren mijn vrouw en ik met ons dochtertje bij het consultatiebureau.

Wegen, meten, trots vertellen wat ze allemaal al kan en dat ze zo geweldig is.

Ja, eten doet ze ook goed, dankuwel mevrouw.

Oja, dan nog even ‘de prikjes’…

Op de een of andere manier hebben wij volwassenen bedacht dat het minder pijn doet als we verkleinwoordjes gebruiken. Aan de reactie van onze Linde te horen helpt dat voor geen meter.

Ik zal eerlijk zijn: ik vind het echt niet leuk, m’n dochter laten inenten. Je moet haar vasthouden terwijl ze er een naald insteken. En als ze pech heeft is het een dag voor twee prikken en moet het drama nog een keer terwijl ze al doorheeft wat er gaat gebeuren. Als het tegenzit, is ze er ook nog een dag (of twee) naar van met koorts en al en je kunt wel sussen, maar niet goed uitleggen waarom je haar dat toch hebt aangedaan. Want ja, ze is 1, dat kan ze nog niet snappen.

Gelukkig snappen wij volwassen wel heel goed waarom we dat onze kinderen aandoen. Omdat het verstandig is. Wat zeg ik, omdat wij mensen de geniale vondst hebben gedaan die vaccinatie heet. Zodra een land ook maar enigszins geld heeft voor zorg, is dat het eerste wat je doet: vaccineren. Het kleine leed van een prik valt in het niet bij de risico’s die kinderen anders lopen. Voor ons klinken de mazelen als iets uit een Lucky Luke-stripverhaal. In de realiteit zijn de mazelen een dodelijke ziekte. Het heeft de knapste koppen eeuwen gekost om te voorkomen dat er elk jaar veel baby’s aan doodgaan. Ik vind het prachtig dat ons dat gelukt is: wetenschap! Ik hou ervan!

Nog mooier is dat vaccinatie niet alleen per kind werkt. Hoe meer mensen er ingeënt zijn, hoe moeilijker het virus het heeft. Geen epidemieën, geen doden. Als 95% of meer van ons ingeënt is, dan zitten we goed. Als we daaronder zitten is dat niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet ingeënt zijn, maar zelfs voor de kinderen die wel hun liefdevolle beschermende prik hebben gekregen.

Vaccinatie is een kwestie van onze kinderen beschermen en het is een kwestie van elkaars kinderen beschermen.

Het moment van de prik is voor geen kind leuk en voor geen ouder leuk, maar o zo nodig. Dat doen we allemaal, we zitten samen in hetzelfde schuitje. Je weet als ouder dat alle andere ouders het ook meemaken en samen houden we elkaar veilig.

Een kind voelt alleen de pijn van de prik, maar volwassenen begrijpen gelukkig hoe noodzakelijk die is.

Tenminste, dat dacht ik.

“Minder vaccinaties, veel meer mazelen in Europa.”

“Hoge sterfte in Europa door mazelen, WHO slaat alarm.”

Ook in Nederland:

“RIVM: Risico op mazelenuitbraak door te lage vaccinatiegraad.”

De vereiste veilige 95% waar ik het al over had? Zijn we in Nederland verloren. We zitten op 90,1% vaccinatiegraad mazelen voor kinderen op 2-jarige leeftijd.

Logisch dat mensen nu vragen wat “de politiek” vindt.

Wel, “de politiek” vindt dit moeilijk.

Nouja, een paar partijen vindt het makkelijk. Hun achterban rekent op de bescherming van de Heer en de Heer alleen en weigert inentingen. Ik zal me niet te veel in religieuze debatten mengen, maar mij lijkt dat de Heer door ons vaccins te laten ontdekken behoorlijk aan de weg timmert om onze kinderen te beschermen.

Voor de andere partijen, en zeker voor mijn liberale partij, is het lastig. Want wij houden niet van verplichten. Lang hoefden we die vraag ook helemaal niet te beantwoorden. Als we de weigeraars hun gang lieten gaan, bleven we toch nog boven de veilige 95% en voor verwijten van religieuze aard zijn we van oudsher nogal gevoelig. Een fijne polderoplossing dus. Bovendien was de verwachting dat minder en minder mensen zouden kiezen voor het weigeren van de beschermende inenting.

Helaas, er is een hele nieuwe groep vaccin-weigeraars bijgekomen. Ze worden ‘anti-vaxxers’ genoemd, zijn ook vaak hoogopgeleid, wordt er dan bij verteld. Wat maar weer eens aangeeft dat opleidingsniveau niet alles zegt. Ze weigeren niet op religieuze gronden, maar op grond van bronnen die beweren dat inenten het risico op autisme verhoogt (een claim gelegd door een inmiddels bewezen fraudeur), dat er enge stoffen bijzitten (er zitten stoffen in het vaccin die eng klinken, want in hoge dosering zijn ze schadelijk. Dat klopt wel, maar in te hoge dosering is water ook dodelijk. Het gaat er dus om hoeveel er van die stof in zit. Dat bepaalt of iets behulpzaam is, geen kwaad kan of schadelijk is. In onze vaccins zitten geen schadelijke doses) en andere pseudo-interessant gemaakte bullshit.

Het wrangste argument is nog wel ‘joh, dat is helemaal niet nodig, die ziektes zijn er helemaal niet meer, wanneer hoor je daar nou nog van?’. Nee, Einstein, dat klopt, die ziektes komen weinig voor en we hebben het virus er goed onder. Weet je waarom? Omdat we onze kinderen inenten. En omgekeerd, nu de mensen die het zelf beter weten dan eeuwen wetenschap zorgen voor minder vaccinatie, stijgt het aantal zieken en doden. Je verwacht het niet…

Er wordt mij vervolgens gevraagd daar respect voor te hebben. Nee, sorry, heb ik niet. Dat je kritisch bent is top, dat je veel vragen stelt voor je iets in de bloedbaan van je kind laat inbrengen, prima. Maar uiteindelijk is niet alles een mening, er zijn gewoon feiten. De wetenschap zit er vol mee.

Feit is dat je eigen kind en alle andere kinderen meer risico lopen als je inentingen weigert.

Feit is dat als een virus zoals de mazelen hierdoor weer meer ruimte krijgt, er kinderen ziek worden. En doodgaan.

En dat de kans bestaat dat dat jouw kind is. Of mijn kind.

Ik vind het dus eigenlijk te bizar voor woorden dat ik moet nadenken over overheidsmaatregelen. Maar goed, het is zover gekomen. De dekkingsgraad is onder het veilige niveau. Het aantal weigeraars stijgt. Het aantal gevallen van zieke mensen stijgt. Het aantal doden stijgt.

Laten we beginnen met betere voorlichting. Het gezond verstand van mensen moet worden wakker geschud. Laten we daar voor de veiligheid van onze kinderen maar flink wat PR-budget tegenaan knallen.

Ik zou nog een andere stap willen zetten. Niet omdat ik denk dat daarmee meer kinderen worden ingeënt, maar als directe bescherming voor kinderen. Op de kinderopvang zijn ook kinderen die nog te jong zijn voor de vaccinatie en ook voor de ingeënte kinderen is het veiliger als er geen andere kinderen zijn die ingeënt hadden kunnen worden, maar wiens ouders dit geweigerd hebben.

Ik snap dan ook heel goed dat ouders willen weten of er niet-ingeënte kinderen op de opvang zitten. Dat een kinderopvang wil weten of kinderen ingeënt zijn. Dat een kinderopvang tegen ouders wil kunnen zeggen ‘uw kind is welkom als u het vaccin niet weigert’. Dat moeten we wat mij betreft dan ook mogelijk maken, want dat mogen ze nu niet.

Moeten we nog verder gaan? “Geen inenting, geen kinderbijslag? Geen prik, geen pieken?” Tsja, op de een of andere manier lijkt me dit geen dossier voor een marktprikkel. Het kunnen ‘afkopen’ van bescherming van je eigen kind en daarmee alle andere kinderen vind ik een fout signaal.

Een andere optie is het verplichten van vaccinaties als voorwaarde voor toegang tot kinderopvang. Of naschoolse opvang. Dat is zeker het onderzoeken waard.

Maar ik kan er toch vooral met m’n pet niet bij dat ouders weigeren hun kinderen de beschermende prik te gunnen. Consultatiebureaus en artsen zouden het weigerende ouders ook niet makkelijk moeten maken. Geen ‘ok, ja, als u dat niet wilt, dan houdt het op’, maar wijzen op de risico’s die hun kinderen lopen. En alle andere kinderen ook.

Ouders erop wijzen dat er een verschil is tussen medische wetenschap en iets wat je op internet leest. En dat zo’n blog van een andere weigerouder je kind niet redt als het ziek wordt. Niet alleen op het moment van weigering, maar ook herhaaldelijk daarna. We moeten elkaar aanspreken op de gevolgen van niet-vaccineren. En de onzin van de redenen die daarvoor worden opgevoerd. Hopelijk krijgen we dan snel de vaccinatiegraad weer boven de 95%.

Mocht dat allemaal niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht. Met daarbij de liberaal John Stuart Mill aan mijn zijde (iemands vrijheid is niet onbeperkt. Ze eindigt waar schade aan anderen wordt berokkend). Als we volwassenen beboeten als ze zelf hun gordel niet omdoen, mogen ze ook bestraft worden als ze hun kinderen basale bescherming tegen dodelijke virussen ontzeggen.
Eigenlijk is het best triest dat er haast verplichte maatregelen nodig zijn omdat er zo'n grote groep is met mensen die liever luisteren naar wat gejengel op internet dan naar wetenschappelijk bewijs. Ik heb er weinig hoop in dat die groep zich laat ompraten, ze zijn vaak nog koppige dan die biblebelters, dus lijkt me een verplichting haast onvermijdelijk.


En verder
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 19:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:50 schreef Tem het volgende:

[..]

De overheid heeft ook niet het recht om maar te doen wat ze willen met burgers. Bijvoorbeeld artikel 11 van de grondwet.
Dit artikel speelt bij mijn weten geen rol bij bloedtransfusies. Dus waarom zou dat hier dan wel het geval zijn?
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:00
In deel #2 schreef 'Janneke141'
Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit.

Stupiditeit voor wat?

De afname van overlijdens door pokken werd en wordt nogsteeds als een soort geloofsovertuiging, door de industrie en poltiek ingegeven weliswaar, toegewijd aan vaccinatie programmas.

De waarheid is echter, toen de inentingen hiertegen begonnen in Engeland en Canada, namen de sterfgevallen al heel sterk af voordat de inentingen begonnen.

Na de inentingen gingen de sterfgevallen door onbekende reden juist weer wat omhoog, daarna nam het verder af.

De industrie en politiek, vertellen je niet de hele waarheid.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:59 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit artikel speelt bij mijn weten geen rol bij bloedtransfusies. Dus waarom zou dat hier dan wel het geval zijn?
In welke context? Als je het hebt over een noodsituatie naar aanleiding van een dodelijk ongeval kan ik mij er iets bij voorstellen. Maar dat is totaal niet te vergelijken met vaccineren voor een ziekte die je kan oplopen en mogelijk aan kan sterven.
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:03 schreef Tem het volgende:

[..]

In welke context? Als je het hebt over een noodsituatie naar aanleiding van een dodelijk ongeval kan ik mij er iets bij voorstellen. Maar dat is totaal niet te vergelijken met vaccineren voor een ziekte die je kan oplopen en mogelijk aan kan sterven.
Waarom zou zoiets gradueel van toepassing zijn?
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:00 schreef Unlucky1 het volgende:
In deel #2 schreef 'Janneke141'
Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit.

Stupiditeit voor wat?

De afname van overlijdens door pokken werd en wordt nogsteeds als een soort geloofsovertuiging, door de industrie en poltiek ingegeven weliswaar, toegewijd aan vaccinatie programmas.

De waarheid is echter, toen de inentingen hiertegen begonnen in Engeland en Canada, namen de sterfgevallen al heel sterk af voordat de inentingen begonnen.

Na de inentingen gingen de sterfgevallen door onbekende reden juist weer wat omhoog, daarna nam het verder af.

De industrie en politiek, vertellen je niet de hele waarheid.
Dit komt nogal BNW'erig over. Wat is volgens jou die "hele waarheid"?

Er is in elk geval in de wetenschappelijke wereld geen enkele twijfel over de zinvolheid van vaccinaties. 0.
Janneke141zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:00 schreef Unlucky1 het volgende:
In deel #2 schreef 'Janneke141'
Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit.

Stupiditeit voor wat?
Nou, dit bijvoorbeeld:
quote:
De afname van overlijdens door pokken werd en wordt nogsteeds als een soort geloofsovertuiging, door de industrie en poltiek ingegeven weliswaar, toegewijd aan vaccinatie programmas.

De waarheid is echter, toen de inentingen hiertegen begonnen in Engeland en Canada, namen de sterfgevallen al heel sterk af voordat de inentingen begonnen.

Na de inentingen gingen de sterfgevallen door onbekende reden juist weer wat omhoog, daarna nam het verder af.

De industrie en politiek, vertellen je niet de hele waarheid.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:06 schreef Molurus het volgende:

[..]

Waarom zou zoiets gradueel van toepassing zijn?
Ben je nu echt serieus? Dan is een discussie bij voorbaat zinloos. Iemand op de OK van de eerste hulp na een ongeval kan niet aangeven of hij wel of niet een transfusie wil hè. Wanneer mensen hebben aangegeven dat ze niet gereanimeerd willen worden wordt het toch ook gerespecteerd?
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit komt nogal BNW'erig over. Wat is volgens jou die "hele waarheid"?

Er is in elk geval in de wetenschappelijke wereld geen enkele twijfel over de zinvolheid van vaccinaties. 0.
Jij hebt duidelijk de Readers digest niet gelezen.
Dit standaardlijstje drogredenen en onjuiste informatie. Dat zal allemaal wel flink rondzingen in de echokamers van de anti-vaxxers.
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:16
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:11 schreef Tem het volgende:

[..]

Ben je nu echt serieus? Dan is een discussie bij voorbaat zinloos. Iemand op de OK van de eerste hulp na een ongeval kan niet aangeven of hij wel of niet een transfusie wil hè.
Een kind zou dat niet kunnen als ie wel bij bewustzijn was. Dit gaat sowieso over wat de ouders wel of niet willen. En ik denk niet dat ouders het recht hebben om beslissingen te nemen die aanwijsbaar niet goed zijn voor de gezondheid van het kind. Of dat levensbedreigend is of slechts 'potentieel bedreigend' maakt voor het punt niks uit.

quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:11 schreef Tem het volgende:

Wanneer mensen hebben aangegeven dat ze niet gereanimeerd willen worden wordt het toch ook gerespecteerd?
Ook dit kunnen jonge kinderen niet aangeven, dus dit lijkt me ook een vreemde vergelijking.

In deze discussie wordt vaak de denkfout gemaakt dat de keuzevrijheid van die kinderen beperkt zou worden. Dat is niet aan de orde, aangezien ze die vrijheid op geen enkele manier hebben.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:00 schreef Unlucky1 het volgende:
In deel #2 schreef 'Janneke141'
Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit.

Stupiditeit voor wat?

De afname van overlijdens door pokken werd en wordt nogsteeds als een soort geloofsovertuiging, door de industrie en poltiek ingegeven weliswaar, toegewijd aan vaccinatie programmas.

De waarheid is echter, toen de inentingen hiertegen begonnen in Engeland en Canada, namen de sterfgevallen al heel sterk af voordat de inentingen begonnen.

Na de inentingen gingen de sterfgevallen door onbekende reden juist weer wat omhoog, daarna nam het verder af.

De industrie en politiek, vertellen je niet de hele waarheid.
Je kletst uit je nek
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:13 schreef Monolith het volgende:

[..]

Jij hebt duidelijk de Readers digest niet gelezen.
Dit standaardlijstje drogredenen en onjuiste informatie. Dat zal allemaal wel flink rondzingen in de echokamers van de anti-vaxxers.
Ik weet niet aan welk artikel je precies refereert, dus waarschijnlijk heb ik dat niet gelezen. Wel weet ik dat de 'bezwaren' tegen vaccinatie nogal divers zijn. Van pseudowetenschap, religieuze bezwaren tot ronduit BNW gekte.

De ene anti-vaxxer is de andere niet.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:16 schreef Molurus het volgende:

[..]

Een kind zou dat niet kunnen als ie wel bij bewustzijn was. Dit gaat sowieso over wat de ouders wel of niet willen. En ik denk niet dat ouders het recht hebben om beslissingen te nemen die aanwijsbaar niet goed zijn voor de gezondheid van het kind. Of dat levensbedreigend is of slechts 'potentieel bedreigend' maakt voor het punt niks uit.

[..]

Ook dit kunnen jonge kinderen niet aangeven, dus dit lijkt me ook een vreemde vergelijking.

In deze discussie wordt vaak de denkfout gemaakt dat de keuzevrijheid van die kinderen beperkt zou worden. Dat is niet aan de orde, aangezien ze die vrijheid op geen enkele manier hebben.
Naja, volgens de wet hebben ouders nog steeds het gezag over hun kind en niet de overheid. En dat wil zeggen dat de ouder beslist over het kind.
Pas wanneer een levensbedreigende situatie ontstaat of zware nalatigheid is aangetoond wordt er ingegrepen en dat is ook niet al te makkelijk. Tot verplichting overgaan voor vaccinatie vind ik dan ook een veel te zware maatregel vanuit de overheid.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 20:19:37 ]
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:18 schreef Tem het volgende:

[..]

Naja, volgens de wet hebben ouders nog steeds het gezag over hun kind en niet de overheid. En dat wil zeggen dat de ouder beslist over het kind.
Pas wanneer een levensbedreigende situatie ontstaat of zware nalatigheid is aangetoond wordt er ingegrepen en dat is ook niet al te makkelijk. Tot verplichting overgaan voor vaccinatie vind ik dan ook een veel te zware maatregel vanuit de overheid.
Er is ook leerplicht, heb je daar ook een probleem mee?
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit komt nogal BNW'erig over. Wat is volgens jou die "hele waarheid"?

Er is in elk geval in de wetenschappelijke wereld geen enkele twijfel over de zinvolheid van vaccinaties. 0.
BMR vaccinatie is maar 10 jaar zinvol terwijl als je de ziekte eenmaal gehad hebt, ben je een heel leven immuun.

Ik heb vroeger de Bof en de Mazelen gehad en leef nog steeds prima :)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 20:21:25 ]
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er is ook leerplicht, heb je daar ook een probleem mee?
Dat is heel wat anders dan medicijnen inspuiten in iemand zijn lichaam.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:21 schreef Tem het volgende:

[..]

Dat is heel wat anders dan medicijnen inspuiten in iemand zijn lichaam.
Dat zei ik ook al eerder ja. Begrijpen ze niet of zo.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:22
Wel mooi dat libertariër Piet dit prima vindt eigenlijk.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:18 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik weet niet aan welk artikel je precies refereert, dus waarschijnlijk heb ik dat niet gelezen. Wel weet ik dat de 'bezwaren' tegen vaccinatie nogal divers zijn. Van pseudowetenschap, religieuze bezwaren tot ronduit BNW gekte.

De ene anti-vaxxer is de andere niet.
Kennelijk weer zo'n flutartikel waar deze troll naar verwees met de misvatting dat vaccins overbodig zijn als je je handen maar een beetje wast.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:21 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Dat zei ik ook al eerder ja. Begrijpen ze niet of zo.
Dan houdt het wel een beetje op eigenlijk, toch? :P
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:18 schreef Tem het volgende:

[..]

Naja, volgens de wet hebben ouders nog steeds het gezag over hun kind en niet de overheid. En dat wil zeggen dat de ouder beslist over het kind.
Dat wil niet zeggen dat ze elke beslissing mogen nemen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:18 schreef Tem het volgende:

Pas wanneer een levensbedreigende situatie ontstaat of zware nalatigheid is aangetoond wordt er ingegrepen en dat is ook niet al te makkelijk. Tot verplichting overgaan voor vaccinatie vind ik dan ook een veel te zware maatregel vanuit de overheid.
Een kind onttrekken aan het onderwijs is niet levensbedreigend, maar dan wordt er evengoed ingegrepen. En terecht.

Ik kan het dan ook niet meer met je oneens zijn. Direct verplichten wat mij betreft.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:24 schreef Tem het volgende:

[..]

Dan houdt het wel een beetje op eigenlijk, toch? :P
Eigenlijk wel ja :)
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat wil niet zeggen dat ze elke beslissing mogen nemen.

[..]

Een kind onttrekken aan het onderwijs is niet levensbedreigend, maar dan wordt er evengoed ingegrepen. En terecht.

Ik kan het dan ook niet meer met je oneens zijn. Direct verplichten wat mij betreft.
Oké, agree to disagree dan maar.
probeerzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:59 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit artikel speelt bij mijn weten geen rol bij bloedtransfusies. Dus waarom zou dat hier dan wel het geval zijn?
Bijvoorbeeld omdat er bij bloedtransfusies een direct gevaar voor de gezondheid bestaat. Vaccinatie is preventief.
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:23 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kennelijk weer zo'n flutartikel waar deze troll naar verwees met de misvatting dat vaccins overbodig zijn als je je handen maar een beetje wast.
Ah, ok. Had ik inderdaad even gemist. Klinkt niet als iets dat erg serieus genomen kan worden.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:27
Overigens kleven er ook risico's aan vaccineren. Ik vind dat ouders zich moeten verdiepen en zelf een afweging moeten maken.

Niet een overheid die desnoods met geweld ingrijpt om een kind toch te vaccineren. Kom op zeg. Wat een enge gedachte.
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:26 schreef probeer het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld omdat er bij bloedtransfusies een direct gevaar voor de gezondheid bestaat. Vaccinatie is preventief.
Autogordels zijn ook preventief. Ook daar heb je geen enkele keuze in.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:28 schreef Molurus het volgende:

[..]

Autogordels zijn ook preventief. Ook daar heb je geen enkele keuze in.
:')
O ja hoor, als ik hem niet om wil doen, dan doe ik dat niet. Riskeer ik alleen een boete.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 20:29:37 ]
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:28 schreef Molurus het volgende:

[..]

Autogordels zijn ook preventief. Ook daar heb je geen enkele keuze in.
Op welk moreel argument is die verplichting eigenlijk gebaseerd? Het komt nogal betuttelend over, als je er zo over nadenkt.

Hetzelfde wat betreft het verbod op thuisonderwijs trouwens.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:21 schreef Tem het volgende:

[..]

Dat is heel wat anders dan medicijnen inspuiten in iemand zijn lichaam.
Goh, echt? Je kind goed te eten geven is ook wat anders, maar ook dat hoor je te doen.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:27 schreef J0kkebr0k het volgende:
Overigens kleven er ook risico's aan vaccineren. Ik vind dat ouders zich moeten verdiepen en zelf een afweging moeten maken.

Niet een overheid die desnoods met geweld ingrijpt om een kind toch te vaccineren. Kom op zeg. Wat een enge gedachte.
Ja die drogreden is ook al honderd keer langsgekomen.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goh, echt? Je kind goed te eten geven is ook wat anders, maar ook dat hoor je te doen.
Ah, dus de overheid mag ook kinderen komen voeren als ze te vaak patat en snoep krijgen?
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:20 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

BMR vaccinatie is maar 10 jaar zinvol terwijl als je de ziekte eenmaal gehad hebt, ben je een heel leven immuun.

Ik heb vroeger de Bof en de Mazelen gehad en leef nog steeds prima :)
Als je de bof als volwassen man had gekregen was je waarschijnlijk impotent, en mazelen is zeker niet onschuldig, al helemaal niet als volwassene
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:32 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja die drogreden is ook al honderd keer langsgekomen.
Waarom is het een drogreden?
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:33 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Waarom is het een drogreden?
Niets is volledig veilig. De risico's van vaccins zijn echter vele ordes van grootte kleiner dan de risico's van de ziektes waar de tegen beschermen.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kletst uit je nek
Nou daar heb je me mee Piet. je zegt gewoon je kletst uit je nek en je krijgt automagisch gelijk! Zo zeg!!1
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goh, echt? Je kind goed te eten geven is ook wat anders, maar ook dat hoor je te doen.
En ouders die kinderen alleen maar fastfood geven worden door de overheid verplicht groenten te serveren?
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:37
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:11 schreef Tem het volgende:

[..]

Ben je nu echt serieus? Dan is een discussie bij voorbaat zinloos. Iemand op de OK van de eerste hulp na een ongeval kan niet aangeven of hij wel of niet een transfusie wil hè. Wanneer mensen hebben aangegeven dat ze niet gereanimeerd willen worden wordt het toch ook gerespecteerd?
Het niet reanimeren van de ene persoon resulteert niet in de mogelijke dood van een ander persoon toch?
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:37 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Het niet reanimeren van de ene persoon resulteert niet in de mogelijke dood van een ander persoon toch?
Misschien door de overheid ook maar een brainscan laten doen of het toekomstige kind aanleg heeft om een psychopaat te worden. Zo voorkom je een mogelijke dood van een ander persoon ook.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:38 schreef Tem het volgende:

[..]

Misschien door de overheid ook maar een brainscan laten doen of het toekomstige kind aanleg heeft om een psychopaat te worden. Zo voorkom je een mogelijke dood van een ander persoon ook.
Dat is een onzinnige vergelijking grenzend aan whataboutism. Helemaal omdat babyhersens nog lang niet uitontwikkeld zijn. We hebben het nu over vaccineren, niet over hersenontwikkeling door nature/nurture.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:36 schreef Tem het volgende:

[..]

En ouders die kinderen alleen maar fastfood geven worden door de overheid verplicht groenten te serveren?
De grens lijkt me te liggen bij dingen waar kinderen dood aan kunnen gaan of ernstig misvormd door kunnen raken. Alhoewel zelfs dat laatste al erg gevoelig lag bij bijv. die vega-moeder wiens kind door het vega-rauwkost-eten een groeistoornis had.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:09 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Nou, dit bijvoorbeeld:

[..]

Maar je weerlegt het niet.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:40 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Dat is een onzinnige vergelijking grenzend aan whataboutism. We hebben het nu over vaccineren, niet over hersenontwikkeling door nature/nurture.
We hebben het ook niet over autogordels, voeding, bloedtransfusies of andere bullshit die er met alle macht worden bijgetrokken door de voorvechters van het opgeven van artikel 11.

Dus als je het over onzinnige vergelijkingen wil hebben spreek die types dan eens aan.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 20:42:08 ]
Janneke141zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:40 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Maar je weerlegt het niet.
Dat heeft Mono al gedaan met fatsoenlijke bronnen, maar die negeer je compleet omdat ze niet in je straatje passen. Ik heb wel betere dingen te doen met mijn tijd.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niets is volledig veilig. De risico's van vaccins zijn echter vele ordes van grootte kleiner dan de risico's van de ziektes waar de tegen beschermen.
Dat is bullshite. Als jij je laat inenten tegen de griep kun je alsnog ziek worden.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niets is volledig veilig. De risico's van vaccins zijn echter vele ordes van grootte kleiner dan de risico's van de ziektes waar de tegen beschermen.
Als een kindje uit een familie met astma -of eczeem problematiek komt, dan is de kans op problemen groter dan wanneer dat niet zo is. Aan die ouders om te beslissen of ze dit aanvaarden, of niet. Niet aan een overheid, zou ik zeggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 20:45:21 ]
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:40 schreef Igen het volgende:

[..]

De grens lijkt me te liggen bij dingen waar kinderen dood aan kunnen gaan of ernstig misvormd door kunnen raken. Alhoewel zelfs dat laatste al erg gevoelig lag bij bijv. die vega-moeder wiens kind door het vega-rauwkost-eten een groeistoornis had.
Of die moeder met dat notendieet. Ook zo'n wappie. Maarja, wappies lopen er rond en blijven rondlopen.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:36 schreef Tem het volgende:

[..]

En ouders die kinderen alleen maar fastfood geven worden door de overheid verplicht groenten te serveren?
Dingdong

SPOILER
Matrix_Smith-widescreen_b2article_artwork.jpg

Hallo, daar zijn we weer.....
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:42 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Dat is bullshite. Als jij je laat inenten tegen de griep kun je alsnog ziek worden.
En waar dacht je dat in die post stond dat dat niet het geval is. Ik zal je een geheimpje verklappen. Zelfs vaccins als die tegen pokken en mazelen geven geen 100% bescherming. Uiteindelijk is het idee dat je de R0 onder 1 krijgt.

Griepvaccins zijn ook wel van een andere orde dan de vaccins tegen kinderziekten.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:41 schreef Tem het volgende:

[..]

We hebben het ook niet over autogordels, voeding, bloedtransfusies of andere bullshit die er met alle macht worden bijgetrokken door de voorvechters van het opgeven van artikel 11.

Dus als je het over onzinnige vergelijkingen wil hebben spreek die types dan eens aan.
Ik niet. Ik geef zoals ik altijd al gedaan heb aan dat een beslissing tot niet vaccineren kan leiden tot de dood van onschuldige kinderen die nog te jong zijn voor bepaalde vaccinaties.

De beslissing van ouders die zelf 'onderzoeken' en pseudowetenschappelijke argumenten gebruiken om niet te vaccineren kan leiden tot de dood van kinderen van andere ouders, die er juist niet voor kiezen hun kinderen onnodig gevaar te laten lopen.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:42 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Als een kindje uit een familie met astma -of eczeem problematiek komt, dan is de kans op problemen groter dan wanneer dat niet zo is. Aan die ouders om te beslissen of ze dit aanvaarden, of niet. Niet aan een overheid, zou ik zeggen.
Nee, maar daar pleit Dijkhoff dan ook niet voor.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:38 schreef Tem het volgende:

[..]

Misschien door de overheid ook maar een brainscan laten doen of het toekomstige kind aanleg heeft om een psychopaat te worden. Zo voorkom je een mogelijke dood van een ander persoon ook.
Nee, daar gaan we DNA voor opslaan.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:45 schreef Monolith het volgende:

[..]

En waar dacht je dat in die post stond dat dat niet het geval is. Ik zal je een geheimpje verklappen. Zelfs vaccins als die tegen pokken en mazelen geven geen 100% bescherming. Uiteindelijk is het idee dat je de R0 onder 1 krijgt.

Griepvaccins zijn ook wel van een andere orde dan de vaccins tegen kinderziekten.
Waarom gaan mensen in Afrikaanse landen wel dood aan bepaalde ziekten als ze het krijgen maar hier zo goed als niet?
Inentingen?
Nee.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:43 schreef Tem het volgende:

[..]

Of die moeder met dat notendieet. Ook zo'n wappie. Maarja, wappies lopen er rond en blijven rondlopen.
Ja. En ouders mogen ook thuis roken in het bijzijn van hun baby, enz. Een totale inentingsplicht lijkt me dus buitenproportioneel.

Aan de andere kant mag van scholen en kinderdagverblijven worden verwacht dat ze een veilige omgeving bieden. Zonder sigarettenrook, met gezond eten tijdens de lunch, etc. En daar mag wmb best ook bij horen dat er geen plek is voor onnodige risico’s op gevaarlijke ziektes.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:45 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik niet. Ik geef zoals ik altijd al gedaan heb aan dat een beslissing tot niet vaccineren kan leiden tot de dood van onschuldige kinderen die nog te jong zijn voor bepaalde vaccinaties.

De beslissing van ouders die zelf 'onderzoeken' en pseudowetenschappelijke argumenten gebruiken om niet te vaccineren kan leiden tot de dood van kinderen van andere ouders, die er juist niet voor kiezen hun kinderen onnodig gevaar te laten lopen.
De grote vraag is of je dat heftig genoeg vindt om daar de wet voor aan te passen met grote gevolgen en een precedent werking voor ander ingrijpen van de overheid en aantasting van autonomie van de burger. En dat er geen andere mogelijkheden zijn om die ouders en kinderen te beschermen tegen mogelijke ziekten die voorkomen hadden kunnen worden als iedereen gewoon was gevaccineerd. Jij vindt waarschijnlijk van wel en ik denk dat we eerst maar eens moeten beginnen met kinderen kunnen weigeren bij de opvang die niet zijn ingeënt.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:52
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:46 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Nee, daar gaan we DNA voor opslaan.
Ook zo'n debiel plan, inderdaad.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja. En ouders mogen ook thuis roken in het bijzijn van hun baby, enz. Een totale inentingsplicht lijkt me dus buitenproportioneel.

Aan de andere kant mag van scholen en kinderdagverblijven worden verwacht dat ze een veilige omgeving bieden. Zonder sigarettenrook, met gezond eten tijdens de lunch, etc. En daar mag wmb best ook bij horen dat er geen plek is voor onnodige risico’s op gevaarlijke ziektes.
Sure, laten we daar eerst eens mee beginnen.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:52 schreef Tem het volgende:

[..]

De grote vraag is of je dat heftig genoeg vindt om daar de wet voor aan te passen met grote gevolgen en een precedent werking voor ander ingrijpen van de overheid en aantasting van autonomie van de burger. En dat er geen andere mogelijkheden zijn om die ouders en kinderen te beschermen tegen mogelijke ziekten die voorkomen hadden kunnen worden als iedereen gewoon was gevaccineerd. Jij vindt waarschijnlijk van wel en ik denk dat we eerst maar eens moeten beginnen met kinderen kunnen weigeren bij de opvang die niet zijn ingeënt.
Mensen verplichten gaat niet lukken. Weigeren bij KDV en wellicht scholen is een goede optie. Ook inhouden van de kinderbijslag is een goede maatregel, zoals in Australië al gebeurt.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja. En ouders mogen ook thuis roken in het bijzijn van hun baby, enz. Een totale inentingsplicht lijkt me dus buitenproportioneel.

Aan de andere kant mag van scholen en kinderdagverblijven worden verwacht dat ze een veilige omgeving bieden. Zonder sigarettenrook, met gezond eten tijdens de lunch, etc. En daar mag wmb best ook bij horen dat er geen plek is voor onnodige risico’s op gevaarlijke ziektes.
Veruit de meeste kinderen zijn toch ingeënt dus die gevaarlijke ziektes komen amper voor. Daarnaast zijn ze juist tegen die ziektes ingeënt.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit komt nogal BNW'erig over. Wat is volgens jou die "hele waarheid"?

Er is in elk geval in de wetenschappelijke wereld geen enkele twijfel over de zinvolheid van vaccinaties. 0.
Hoezo BNW en "volgens mij". Wat ik schreef is de waarheid. Wat overheid en school je vertelt is niet de hele waarheid.

Er is in de wetenschap geen zekerheid over de zinvolheid van vaccinaties én chemische middelen die ook in de vaccinaties voorkomen. Er is geen onderzoek die aantoont wat de effecten van die laatste zijn. Ze gebruiken ze gewoon omdat ze niet anders hebben gedaan al die jaren.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:35 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nou daar heb je me mee Piet. je zegt gewoon je kletst uit je nek en je krijgt automagisch gelijk! Zo zeg!!1
Zo lang jij maar wat roept zeg ik dat je uit je nek kletst.
Argumenten heb je niet. Je roept maar wat. Op argumenten ga je niet in
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:49 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Waarom gaan mensen in Afrikaanse landen wel dood aan bepaalde ziekten als ze het krijgen maar hier zo goed als niet?
Inentingen?
Nee.
Zucht, wat ben je ook een vreselijk simpele ziel. Nee de mortaliteit wordt natuurlijk niet beïnvloed door een vaccin, want dat is een preventieve maatregel. Als je een ziekte niet krijgt, dan kun je er ook niet aan overlijden.

Vaccins zijn één van de preventieve maatregelen die je kunt nemen en een zeer effectieve. Daarnaast kun je nog extra maatregelen nemen zoals quarantaine, mondkapjes en ga zo maar door.

Dan heb je natuurlijk nog de behandeling. Voor vrijwel alle ziekten geldt dat je overlevingskans hoger is als je goede medische zorg krijgt zoals in het westen veelal het geval is. Zelfs Ebola is hier minder dodelijk.

De opmerking dat je minder snel sterft aan een ziekte door een vaccin is dus vrij stupide, aangezien het hier een preventieve maatregel betreft en geen behandeling.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:54 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Mensen verplichten gaat niet lukken. Weigeren bij KDV en wellicht scholen is een goede optie. Ook inhouden van de kinderbijslag is een goede maatregel, zoals in Australië al gebeurt.
Dan zijn we het volgens mij gewoon eens :P

Bij mij gaat het om dit stukje van Dijkhoff.

quote:
Mocht dat allemaal niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht. Met daarbij de liberaal John Stuart Mill aan mijn zijde (iemands vrijheid is niet onbeperkt. Ze eindigt waar schade aan anderen wordt berokkend). Als we volwassenen beboeten als ze zelf hun gordel niet omdoen, mogen ze ook bestraft worden als ze hun kinderen basale bescherming tegen dodelijke virussen ontzeggen.
Ik vind het bizar voor een liberaal en een vreemde populistische oppervlakkige vergelijking die hij maakt zonder rekening te houden waar hij eigenlijk allemaal voor pleit.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo lang jij maar wat roept zeg ik dat je uit je nek kletst.
Argumenten heb je niet. Je roept maar wat. Op argumenten ga je niet in
Ik zie jou ook geen argumenten geven of mijn comments weerleggen. Kei van je Piet.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:54 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Veruit de meeste kinderen zijn toch ingeënt dus die gevaarlijke ziektes komen amper voor. Daarnaast zijn ze juist tegen die ziektes ingeënt.
Een klein deel (~1%) is ondanks inenting toch nog vatbaar. Je wil daarmee niet Russische roulette spelen.

Ik wil dus geen ongevaccineerde kinderen in de buurt van de mijne. Ga elkaar maar lekker infecteren in je eigen anti-vaxx-school.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:02
Hoe bijvoorbeeld antroposofen er tegenaan kijken vind ik niet eens zo gek:

quote:
Antroposofen
De antroposofen in Nederland zijn georganiseerd in de antroposofische vereniging met 4300 leden. Maar het aantal antroposofisch gezindte mensen is ongetwijfeld vele malen groter gezien het grote aantal vrije scholen en antroposofische instellingen. Er bestaat ook een antroposofisch consultatiebureau.

Antroposofen zien het doormaken van kinderziekten, mits de kinderziekte een niet te groot risico vormt, als een essentiële stap in de ontwikkeling van een kind. Zij zien tegenslag, ongemak en ziekten als helpers in de ontwikkeling. Zij zijn ervan overtuigd dat een kind na het doormaken van een ziekte een sprong in de ontwikkeling maakt. Ook voor de ouders heeft het meemaken van een ziek kind en de sprong in de ontwikkeling daarna positieve gevolgen: de verandering die het kind doormaakt blijven je als ouder bij en dat zijn wezenlijke ervaringen volgens de antroposofen.
Verder vinden antroposofen dat ouders tegenwoordig een ongezonde houding hebben ten opzichte van ziekten. Door de huidige leefstijl is er weinig ruimte en tijd om voor een ziek kind te zorgen. Ziektes worden door de maatschappij op dit moment veel te veel als last gezien en daarom moeten ze kosten wat het kost vermeden worden. Voor antroposofen hoort ziek zijn er gewoon bij.

Antroposofen wijzen vaccinaties niet absoluut af, maar zij gaan er kritisch mee om. Het antroposofisch gezichtspunt benadrukt dat ouders zelf keuzes kunnen maken met betrekking tot vaccineren. Uitstel en afstel van vaccinaties moeten beiden mogelijk zijn in hun ogen. DKTP wordt bijvoorbeeld meestal wel gegeven maar BMR wordt niet als noodzakelijk gezien.

Als de ideeën van de antroposofen je aanspreken en je daardoor twijfels hebt over het vaccineren van je kind, laat je dan goed voorlichten op het consultatiebureau. Zij kunnen je uitlegen wat de gevaren zijn wanneer je kind een ziekte wél doormaakt en wat de nadelen zijn van het uitstellen van vaccinaties.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:01 schreef Perrin het volgende:

[..]

Een klein deel (~1%) is ondanks inenting toch nog vatbaar. Je wil daarmee niet Russische roulette spelen.

Ik wil dus geen ongevaccineerde kinderen in de buurt van de mijne. Ga elkaar maar lekker infecteren in je eigen anti-vaxx-school.
Nogmaals, hou je kind dan maar lekker binnen want het wordt niet alleen op school blootgesteld aan anderen.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:04
Antroposofie is een nogal idioot geloof. Maar goed, als je graag in ongefundeerde zweefzooi gelooft, waarom dan niet in antroposofie.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:04
Als er toch één jeukwoord is, dan is het kritisch wel. Het betekent doorgaans dat men klakkeloos informatie aanneemt uit obscure bronnen en alles uit de "mainstream" bij voorbaat afserveert.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:06
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:03 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Nogmaals, hou je kind dan maar lekker binnen want het wordt niet alleen op school blootgesteld aan anderen.
Op school zitten ze gedwongen urenlang bijeen in een kamertje. Laat die anti-vaxx-kindjes lekker elders de mazelen verspreiden.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Dan zijn we het volgens mij gewoon eens :P

Bij mij gaat het om dit stukje van Dijkhoff.

[..]

Ik vind het bizar voor een liberaal en een vreemde populistische oppervlakkige vergelijking die hij maakt zonder rekening te houden waar hij eigenlijk allemaal voor pleit.
^O^ dan zijn we het inderdaad eens.
Unlucky1zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:01 schreef Perrin het volgende:

[..]

Een klein deel (~1%) is ondanks inenting toch nog vatbaar. Je wil daarmee niet Russische roulette spelen.

Ik wil dus geen ongevaccineerde kinderen in de buurt van de mijne. Ga elkaar maar lekker infecteren in je eigen anti-vaxx-school.
Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
Je bent niet goed snik.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:02 schreef J0kkebr0k het volgende:
Hoe bijvoorbeeld antroposofen er tegenaan kijken vind ik niet eens zo gek:

[..]

Ja, want de mazelen doormaken is zo goed voor een kind :')

Tot twee jaar erna nog een verzwakt imuunsysteem. En de bof, rodehond en polio ook maar lekker zn gang laten gaan :')

Wat een wappies zeg.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
In welke vaccins die in Nederland worden gebruikt zit dat spul?
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:08 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ja, want de mazelen doormaken is zo goed voor een kind :')

Tot twee jaar erna nog een verzwakt imuunsysteem. En de bof, rodehond en polio ook maar lekker zn gang laten gaan :')

Wat een wappies zeg.
Met dat soort lui in je samenleving is het een wonder dat de Middeleeuwen ooit zijn geëindigd. :{
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:09 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

In welke vaccins die in Nederland worden gebruikt zit dat spul?
Geen enkele, het hele rijtje aan fabels over vaccins wordt weer braaf opgelepeld door het clowntje.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:08 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ja, want de mazelen doormaken is zo goed voor een kind :')

Tot twee jaar erna nog een verzwakt imuunsysteem. En de bof, rodehond en polio ook maar lekker zn gang laten gaan :')

Wat een wappies zeg.
Polio? :D

Waar lees jij dat?

Bovendien zijn ze niet tegen alle vaccinaties.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 21:14:35 ]
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:54 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Veruit de meeste kinderen zijn toch ingeënt dus die gevaarlijke ziektes komen amper voor. Daarnaast zijn ze juist tegen die ziektes ingeënt.
Sommige inentingen werken in 1% van de gevallen niet. Daarom is het nog steeds van belang dat de ziekte zich niet kan verspreiden. Daarvoor is dat 95%-niveau belangrijk.

In de VS valt het bijv. wel mee met de anti-vaxxers en daar is bijv. de mazelen gewoon uitgeroeid (afgezien van enkele gevallen per jaar van niet goed geimmuniseerde mensen die het op vakantie oplopen).
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:10 schreef Monolith het volgende:

[..]

Geen enkele, het hele rijtje aan fabels over vaccins wordt weer braaf opgelepeld door het clowntje.
Precies, vandaar ook mijn vraag aan deze kenner.
Pekzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:49 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Waarom gaan mensen in Afrikaanse landen wel dood aan bepaalde ziekten als ze het krijgen maar hier zo goed als niet?
Inentingen?
Nee.
Inteelt en overbefokking
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:25
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2018 20:40 schreef Igen het volgende:
De grens lijkt me te liggen bij dingen waar kinderen dood aan kunnen gaan of ernstig misvormd door kunnen raken. Alhoewel zelfs dat laatste al erg gevoelig lag bij bijv. die vega-moeder wiens kind door het vega-rauwkost-eten een groeistoornis had.
Wier. }:|
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:28
quote:
6s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:25 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

Wier. }:|
Ja dat at ze vast ook.
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:29
quote:
9s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:28 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ja dat at ze vast ook.
_O-
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
Nogmaals, in welke in Nederland gebruikte vaccins zit dat spul?
Fir3flyzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:36 schreef Tem het volgende:

[..]

En ouders die kinderen alleen maar fastfood geven worden door de overheid verplicht groenten te serveren?
Waar haal je toch die bizarre vergelijkingen vandaan? Vaccinatie is een onderdeel van de volksgezondheid, niet van de gezondheid van een enkel individu.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:45
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:44 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Waar haal je toch die bizarre vergelijkingen vandaan? Vaccinatie is een onderdeel van de volksgezondheid, niet van de gezondheid van een enkel individu.
Je moet bij Piet zijn over die vergelijking.
Fir3flyzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:45 schreef Tem het volgende:

[..]

Je moet bij Piet zijn over die vergelijking.
Ok, maar het maakt het niet minder onzin.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:48
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:46 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ok, maar het maakt het niet minder onzin.
Ik vond het inderdaad ook een onzinnige vergelijking. Net als de vergelijking met autogordels of bloedtransfusies.
Fir3flyzaterdag 25 augustus 2018 @ 21:57
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:48 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik vond het inderdaad ook een onzinnige vergelijking. Net als de vergelijking met autogordels of bloedtransfusies.
Tja, dan blijft er niet veel over he.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
Je kletst nog steeds uit je nek
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:00 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ik zie jou ook geen argumenten geven of mijn comments weerleggen. Kei van je Piet.
Als jij maar wat blijft roepen zonder onderbouwing blijk ik zeggen dat je maar wat roept zonder onderbouwing, ofwel, je lult maar wat, je kletst uit je nek.
Regenbuizaterdag 25 augustus 2018 @ 22:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Aluminium formaldahyde Kwik in een baby pompen, is geen Russische roulette?
Jij pompt toch ook water in je lichaam of heb ik het mis.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:02 schreef J0kkebr0k het volgende:
Hoe bijvoorbeeld antroposofen er tegenaan kijken vind ik niet eens zo gek:

[..]

Heb je door dat het een compleet lulverhaal is waar ze niets concreets zeggen over wat de risico’s zijn?
Het woord kinderziekte klinkt onschuldig, maar dat zijn ze niet. Mazelen kan verschrikkelijke complicaties hebben, polio is een gruwelijke ziekte, bof kan je als volwassene dat krijgen je impotent maken.
Antroposofen geloven ook in homeopatie, ook onzin met een verlengsnoer, oneindig verdunde preparaten die geheel niets doen.

[ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 25-08-2018 22:17:52 ]
JeMoederzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kletst nog steeds uit je nek
Ik heb hem al twee keer gevraagd de vaccins te noemen waar dat goedje in zou zitten, maar het blijft angstvallig stil.
theunderdogzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:15
Een regering die in de zak zit van pharma, en dwangvaccinatie wil doorvoeren.

Hoe gaat de wet heten, wet-mengele?
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:15 schreef theunderdog het volgende:
Een regering die in de zak zit van pharma, en dwangvaccinatie wil doorvoeren.

Hoe gaat de wet heten, wet-mengele?
Welke regering wil dit precies?
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:16 schreef Monolith het volgende:

[..]

Welke regering wil dit precies?
DE regering, dat zegt unlucky toch?
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:15 schreef theunderdog het volgende:
Een regering die in de zak zit van pharma, en dwangvaccinatie wil doorvoeren.

Hoe gaat de wet heten, wet-mengele?
Binnenkort ook aan jouw voordeur. De ambtenaar met de injectienaald.
theunderdogzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:16 schreef Monolith het volgende:

[..]

Welke regering wil dit precies?
Dijkhof doet zijn best het te realiseren.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:19 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dijkhof doet zijn best het te realiseren.
Ze komen. Ze komen!1!!
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:19 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dijkhof doet zijn best het te realiseren.
Oh ja? Door een stukje waarin hij zegt in het uiterste geval een verplichting te willen overwegen zet hij serieuze stappen om dat door de regering te laten realiseren?
theunderdogzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:20 schreef Monolith het volgende:

[..]

Oh ja? Door een stukje waarin hij zegt in het uiterste geval een verplichting te willen overwegen zet hij serieuze stappen om dat door de regering te laten realiseren?
Het is zijn wens. Hij kan zo meerdere partijen met zich mee krijgen. D66 was in de jaren 70 nog voor verplichte sterilisatie van probleem-ouderen.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:22
Alleen al om paranoide wappies als underdog niet te erge paniekaanvallen te laten ontwikkelen, is gedwongen vaccinatie niet zo'n handig idee.

Maar allerlei maatregelen om de rest van de samenleving die wel vertrouwt op de ratio en de wetenschap tegen die wandelende infectiehaarden te beschermen, zou ik erg op prijs stellen.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:22 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is zijn wens. Hij kan zo meerdere partijen met zich mee krijgen. D66 was in de jaren 70 nog voor verplichte sterilisatie van probleem-ouderen.
Wat een vage hersenspinsels. Allereerst is het niet zijn wens. Ten tweede is Dijkhoff niet "de VVD". Ten derde is dat een andere partij in de jaren '70 vond niet zo relevant. Hun standpunt nu:
https://mobile.twitter.com/d66/status/1032632334506487808


Het is vooral slappe paniekzaaierij waar je je aan bezondigt.
theunderdogzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Wat een vage hersenspinsels. Allereerst is het niet zijn wens. Ten tweede is Dijkhoff niet "de VVD". Ten derde is dat een andere partij in de jaren '70 vond niet zo relevant. Hun standpunt nu:
https://mobile.twitter.com/d66/status/1032632334506487808

Het is vooral slappe paniekzaaierij waar je je aan bezondigt.
Ik denk dat jij dan weer een tikkeltje naïef bent.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:27 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik denk dat jij dan weer een tikkeltje naïef bent.
Ah, geen argumenten meer dus.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:22 schreef Perrin het volgende:
Alleen al om paranoide wappies als underdog niet te erge paniekaanvallen te laten ontwikkelen, is gedwongen vaccinatie niet zo'n handig idee.

Maar allerlei maatregelen om de rest van de samenleving die wel vertrouwt op de ratio en de wetenschap tegen die wandelende infectiehaarden te beschermen, zou ik erg op prijs stellen.
Naja, het is door een aantal users flink verdedigd waarom dergelijke verplichting vanuit de overheid gerechtvaardigd zou zijn.

Ik geloof ook niet dat het zo vaart zal lopen maar het is niet verwonderlijk dat er discussie over komt wanneer een fractievoorzitter zoiets expliciet meldt op de site van de VVD. Daar is het ze ook een beetje om te doen natuurlijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 22:32:25 ]
theunderdogzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:29 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ah, geen argumenten meer dus.
Jij begon met mij een paniekzaaier te noemen, hoor.
Monolithzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:38 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Jij begon met mij een paniekzaaier te noemen, hoor.
Nadat ik vrij helder uiteengezet had waarom.
Perrinzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:32 schreef Tem het volgende:

[..]

Naja, het is door een aantal users flink verdedigd waarom dergelijke verplichting vanuit de overheid gerechtvaardigd zou zijn.

Ik geloof ook niet dat het zo vaart zal lopen maar het is niet verwonderlijk dat er discussie over komt wanneer een fractievoorzitter zoiets expliciet meldt op de site van de VVD. Daar is het ze ook een beetje om te doen natuurlijk.
Ok. Maar dat lijkt me persoonlijk als pro-vaxxer
( :') ) echt een brug te ver. Ik steun wel extra maatregelen om het wat minder makkelijk te maken voor anti-vaxxers om de volksgezondheid verder te ondermijnen.
Moluruszaterdag 25 augustus 2018 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:02 schreef J0kkebr0k het volgende:
Hoe bijvoorbeeld antroposofen er tegenaan kijken vind ik niet eens zo gek:

[..]

No offense, maar antroposofen zijn echt heel griezelige mensen.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 23:13
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 23:12 schreef Molurus het volgende:

[..]

No offense, maar antroposofen zijn echt heel griezelige mensen.
Yep
zakjapannertjezaterdag 25 augustus 2018 @ 23:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:02 schreef J0kkebr0k het volgende:
Hoe bijvoorbeeld antroposofen er tegenaan kijken vind ik niet eens zo gek:

[..]

quote:
Voor antroposofen hoort ziek zijn er gewoon bij.
Doodgewoon.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 23:18
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 23:16 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]


[..]

Doodgewoon.
Polio maakt de antroposoof blij, is een deel van het leven
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 23:29
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 23:12 schreef Molurus het volgende:

[..]

No offense, maar antroposofen zijn echt heel griezelige mensen.
Als jij het zegt. Ik ken er geen dat ik weet.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 23:29:39 ]
Arceezondag 26 augustus 2018 @ 16:12
kci4qh.jpg
Unlucky1zondag 26 augustus 2018 @ 16:44
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 23:16 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]


[..]

Doodgewoon.
Een vaccinatie maakt je lichaam niet gezonder hoor.
Monolithzondag 26 augustus 2018 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:44 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Een vaccinatie maakt je lichaam niet gezonder hoor.
Lijm ook niet, dus ik zou eens kappen met het snuiven daarvan.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 16:53
Het moet gvd maar eens afgelopen zijn met die gekkigheid.
Unlucky1zondag 26 augustus 2018 @ 16:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:45 schreef Monolith het volgende:

[..]

Lijm ook niet, dus ik zou eens kappen met het snuiven daarvan.
Prachtige discussietechniek. Gewoon niet ter zake dingen erbijhalen, er een stropop van maken. En afschieten maar.
Fir3flyzondag 26 augustus 2018 @ 16:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:32 schreef Tem het volgende:

[..]

Naja, het is door een aantal users flink verdedigd waarom dergelijke verplichting vanuit de overheid gerechtvaardigd zou zijn.
Uiteindelijk is dat ook gerechtvaardigd natuurlijk, mocht door dit gedoe de volksgezondheid ernstig in gevaar komen.
zakjapannertjezondag 26 augustus 2018 @ 16:57
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:55 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Prachtige discussietechniek. Gewoon niet ter zake dingen erbijhalen, er een stropop van maken. En afschieten maar.
Met onzin aankomen is in NWS ongewenst.
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 16:58
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:55 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Prachtige discussietechniek. Gewoon niet ter zake dingen erbijhalen, er een stropop van maken. En afschieten maar.
Als je gewoon maar wat roept zonder onderbouwing of wetenschappelijke bronnen, wat verwacht je dan? Je zegt helemaal niks dat om een serieuze reactie vraagt.
Monolithzondag 26 augustus 2018 @ 17:08
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:55 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Prachtige discussietechniek. Gewoon niet ter zake dingen erbijhalen, er een stropop van maken. En afschieten maar.
Oh die discussie hebben we geprobeerd hoor, maar je hebt alweer bewezen een fullblown BNW-wappie te zijn die weinig op heeft met een rationele discussie. Dus dan gaan we zoals gewoonlijk maar weer over op ridiculiseren.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 17:10
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:57 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Met onzin aankomen is in NWS ongewenst.
_O-

Ik lees niet anders hier.
Unlucky1zondag 26 augustus 2018 @ 17:15
Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij dit onvoorwaardelijk steunen en een agressieve wijze ook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen, okee ik hoor beide kanten en trek nu mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is altijd je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers alsof het een godsdienstige geloof betreft maar één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het kinderlichaampje van een ander. Eng eigenlijk.

[ Bericht 4% gewijzigd door Unlucky1 op 26-08-2018 18:52:28 ]
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 17:15
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:55 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Prachtige discussietechniek. Gewoon niet ter zake dingen erbijhalen, er een stropop van maken. En afschieten maar.
Nee, allerlei stoffen noemen die niet in vaccins zitten komt sterk over.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:15 schreef Unlucky1 het volgende:
Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij vaccinatie onvoorwaardelijk steunen en agressief oook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen ok ik hoor beide kanten en trek mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers als een godsdienstige geloof één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het lichaam van je eigen kind.
Goed verhaal, jouw enige onderbouwing is dat er bepaalde gifstoffen in zitten die er stiekem helemaal niet in zitten.
Unlucky1zondag 26 augustus 2018 @ 17:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:16 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Goed verhaal, jouw enige onderbouwing is dat er bepaalde gifstoffen in zitten die er stiekem helemaal niet in zitten.
Neehoor. Als je gzond bent kun je perfect virussen tegengaan en daardoor langdurige imnuniteit opbouwen. Dmv. vaccinatie is dit nog maar de vraag. Volwassenen zijn niet geënt tegen talloze virussen waar kinderen nu wel gedwongen voor worden ingeënt. Waren er tussentijds grote uitbraken geweest. Is de halve wereld uitgestorven? Nee.
Dus dient vaccinatie alleen de zakken van de farmaceutische industrie.

Als je een vaccinatie krijgt onderga je ook niet de normale weg van de ziekte ervaren, en daardoor imuniteit opbouwen. Koorts en andere zaken blijven achterwege. Het is niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft.

De virussen worden ook alijd via de naald in je lichaam gebracht, en niet bijvoorbeeld via de normale weg via de luchtwegen zoals sommige ziekten zich zo normaal verspreiden.

De angst en po-vaccin gekkies gaan ervanuit dat iedereen álle ziekten zullen treffen die er maar bestaan. En als je niet ingeënt bent bij voorbaat 100% zeker zal komen te overlijden. Wat dus totale onzin van hen is.

Pro-vaccinatie is een ziekte op zichzelf. En heeft veel weg van een onvoorwaardelijke geloof. Een soort godsdienstige geloof.

[ Bericht 21% gewijzigd door Unlucky1 op 26-08-2018 18:56:01 ]
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 17:21
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:19 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Neehoor. Als je gzond bent kun je perfect virussen tegengaan en daarvoor langdurig imuniteit voor opbouwen. Dmv. vaccinatie is nog maar de vraag.
Klopt, baby's en kleine kinderen staan inderdaad bekend om hun fantastische weerstand tegen allerlei ziektes :')
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 17:48
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:15 schreef Unlucky1 het volgende:

Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij dit onvoorwaardelijk steunen en een agressieve wijze ook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen, okee ik hoor beide kanten en trek nu mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is altijd je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers alsof het een godsdienstige geloof betrwft maar één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het kindelichaampje van ren ander. Eng eigenlijk.
Het hangt er vanaf over welke kijk op zaken je het wilt hebben. Als de insteek is dat we hier een debat gaan voeren over de effectiviteit van vaccinatie in wetenschappelijke zin, dan lijkt dat me inderdaad niet zinvol.

Als je een debat wilt hebben over de vraag of mensen de vrijheid zouden moeten hebben om de wetenschappelijke bevindingen op dat vlak te negeren ten koste van hun kinderen en of de omgeving waarin die kinderen zich begeven, dan moet dat natuurlijk kunnen. Ik heb echter nog geen goede pogingen in die richting gezien. De focus lijkt vooralsnog te liggen op pseudowetenschappelijke benaderingen en een ietwat irrationeel vasthouden aan het recht om tegen het belang van kinderen te handelen.
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 17:54
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:19 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Neehoor. Als je gzond bent kun je perfect virussen tegengaan en daarvoor langdurig imuniteit voor opbouwen. Dmv. vaccinatie is nog maar de vraag. Volwassenen zijn niet geent tegen talloze virussen waar kinderen nu wel gedwongen voor worden geent. Waren er tussentijds grote uitbraken. Is de halve wereld uitgestorven? Nee.
Vaccinatie dient dus alleen de zakken van de farmaceutische industrie.

Als je een vaccinatie krijgt onderga je ook niet de normale weg van ziekte ervaren en daardoor imuniteit opbouwen. Koorts en andere zaken blijven achterwege. Het is niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft.

De virussen worden ook alijd via de naald in je lichaam gebracht, en niet bijvoorbeeld via de normale weg via de luchtwegen zoals de ziekte zich zo normaal verspreid.

De angst en po-vaccin industrie gaat ervanuit dat iedereen álle ziekten zullen treffen die er bestaan. En als je niet geent wordt bij voorbaat 100% zeker zal overlijden. Wat dus torale onzin van hen is.

Pro-vaccinatie is een ziekte op zichzelf. En heeft veel weg van een onvoorwaardelijke geloof. Een soort godsdienstige geloof.
Zoals gezegd: als je in discussie wilt over wetenschappelijke claims zoals in deze post van je, dan is dat bepaald niet zinvol. Er zijn geen onderzoeken om deze claims te staven, integendeel. En tussen fokkers onderling bekvechten over wat wel of niet waar is in wetenschappelijke zin ten aanzien van de effectiviteit van vaccinatie is niets minder dan complete waanzin.
Unlucky1zondag 26 augustus 2018 @ 18:06
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zoals gezegd: als je in discussie wilt over wetenschappelijke claims zoals in deze post van je, dan is dat bepaald niet zinvol. Er zijn geen onderzoeken om deze claims te staven, integendeel. En tussen fokkers onderling bekvechten over wat wel of niet waar is in wetenschappelijke zin ten aanzien van de effectiviteit van vaccinatie is niets minder dan complete waanzin.
Als de farmaceutische industrie/politiek/media/plebs vaccinaties willen verplichten maak ik mij (terecht) zorgen.
crystal_methzondag 26 augustus 2018 @ 18:13
Iemand een grafiekje van de "vaccinatiegraad" per jaar (percentage babies die dat jaar de aanbevolen vaccinaties krijgen)? Ben benieuwd of het significant stijgt na een grote uitbraak.
Beathovenzondag 26 augustus 2018 @ 18:13
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:44 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Een vaccinatie maakt je lichaam niet gezonder hoor.
Condooms ook niet, maar ze werken prima.
devlinmrzondag 26 augustus 2018 @ 18:17
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Als de farmaceutische industrie/politiek/media/plebs vaccinaties willen verplichten maak ik mij (terecht) zorgen.
Maar omdat jij tegen bent ben je geen plebs maar elite ofzo?

Ik heb jou nog geen enkel wetenschappelijk bewijs tegen vaccinatie zien leveren behalve wat beweringen over hulpstoffen om vervolgens vragen in welke vaccins deze zouden zitten te negeren.
Pietverdrietzondag 26 augustus 2018 @ 18:22
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:19 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Neehoor. Als je gzond bent kun je perfect virussen tegengaan en daarvoor langdurig imuniteit voor opbouwen. Dmv. vaccinatie is nog maar de vraag. Volwassenen zijn niet geent tegen talloze virussen waar kinderen nu wel gedwongen voor worden geent. Waren er tussentijds grote uitbraken. Is de halve wereld uitgestorven? Nee.
Vaccinatie dient dus alleen de zakken van de farmaceutische industrie.

Als je een vaccinatie krijgt onderga je ook niet de normale weg van ziekte ervaren en daardoor imuniteit opbouwen. Koorts en andere zaken blijven achterwege. Het is niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft.

De virussen worden ook alijd via de naald in je lichaam gebracht, en niet bijvoorbeeld via de normale weg via de luchtwegen zoals de ziekte zich zo normaal verspreid.

De angst en po-vaccin industrie gaat ervanuit dat iedereen álle ziekten zullen treffen die er bestaan. En als je niet geent wordt bij voorbaat 100% zeker zal overlijden. Wat dus torale onzin van hen is.

Pro-vaccinatie is een ziekte op zichzelf. En heeft veel weg van een onvoorwaardelijke geloof. Een soort godsdienstige geloof.

Wederom roep je gewoon maar wat, en het is complete onzin.
Perrinzondag 26 augustus 2018 @ 18:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wederom roep je gewoon maar wat, en het is complete onzin.
Het is echt nutteloos met dit soort volidioten een rationele discussie proberen te houden.
Pietverdrietzondag 26 augustus 2018 @ 18:35
quote:
18s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:33 schreef Perrin het volgende:

[..]

Het is echt nutteloos met dit soort volidioten een rationele discussie proberen te houden.
Klopt. Is gewoon een domme troll
Barbussezondag 26 augustus 2018 @ 18:45
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt. Is gewoon een domme troll
Ik kan er wel om lachen.
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 19:17
quote:
10s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:45 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Ik kan er wel om lachen.
Mwah, na jaren discussieren met allerhande wetenschapsontkenners gaat het toch best een beetje vervelen.
Monolithzondag 26 augustus 2018 @ 19:18
Wetenschap is ook maar een geloof, die was volgens mij nog niet voorbijgekomen in dit deel.
zakjapannertjezondag 26 augustus 2018 @ 20:08
quote:
'Meer kinderen inenten tegen mazelen'

De GGD Zeeland gaat extra maatregelen nemen om meer mensen over te halen hun kinderen te laten inenten tegen mazelen. Aanleiding is de sterke toename van het aantal besmette kinderen. In heel Europa zijn dat er nu al meer dan 41.000.

Hetty Koppenaal, arts infectieziekte bij GGD Zeeland ziet ook dat de vaccinatiegraad ieder jaar een beetje daalt in Zeeland. "Mensen lezen op internet vooral allerlei informatie over wat er fout zou zijn aan vaccins en dat is jammer", zegt ze. Daarom stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanaf november geld beschikbaar om mensen beter voor te lichten en om de mensen die de vaccins moeten geven beter op te leiden.

Koppenaal merkt dat de groep die zich niet laat inenten vanwege het geloof krimpt. Maar de groep die zich baseert op negatieve informatie die op internet rondgaat wordt groter. Koppenaal: "Er is nog nooit iemand doodgegaan aan een vaccin in Nederland. De ziekten zijn veel ernstiger dan het vaccin, van een inenting word je niet ziek", zegt Koppenaal.

Om een uitbraak van mazelen in Zeeland te voorkomen, raadt zij daarom iedereen aan zich te laten inenten voor het te laat is.
https://www.omroepzeeland(...)nenten-tegen-mazelen
Perrinzondag 26 augustus 2018 @ 20:27
quote:
Sneu dat het in de 21e eeuw nodig is, maar fijn dat er geprobeerd wordt wat aan de dalende vaccinatiegraad te doen.

Internet vind ik over het algemeen een grote vooruitgang maar wat betreft het pompen van desinformatie in daarvoor ontvankelijke hersentjes is internet echt ruk.
Barbussezondag 26 augustus 2018 @ 21:08
quote:
10s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Mwah, na jaren discussieren met allerhande wetenschapsontkenners gaat het toch best een beetje vervelen.
Ik discussieer dan ook niet met ze. Ik lach ze gewoon uit.
Barbussezondag 26 augustus 2018 @ 21:09
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:18 schreef Monolith het volgende:
Wetenschap is ook maar een geloof, die was volgens mij nog niet voorbijgekomen in dit deel.
En een mening, en die moeten we respecteren!
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 21:20
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Sneu dat het in de 21e eeuw nodig is, maar fijn dat er geprobeerd wordt wat aan de dalende vaccinatiegraad te doen.

Internet vind ik over het algemeen een grote vooruitgang maar wat betreft het pompen van desinformatie in daarvoor ontvankelijke hersentjes is internet echt ruk.
Tja, zelfs op de universiteit hadden we een docent die terloops zei dat we allemaal een of ander (niet-studiegerelateerd) YouTube-filmpje met desinformatie moesten kijken :|W

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2018 21:21:19 ]
LTVDKzondag 26 augustus 2018 @ 21:30
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Sneu dat het in de 21e eeuw nodig is, maar fijn dat er geprobeerd wordt wat aan de dalende vaccinatiegraad te doen.

Internet vind ik over het algemeen een grote vooruitgang maar wat betreft het pompen van desinformatie in daarvoor ontvankelijke hersentjes is internet echt ruk.
En er zijn ook gewoon genoeg mensen die eigenlijk te dom zijn om te poepen.

Z6UiJVY.jpg?1
Barbussezondag 26 augustus 2018 @ 21:31
wuuuuut?!?! :')!
Monolithzondag 26 augustus 2018 @ 21:38
quote:
9s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:30 schreef LTVDK het volgende:

[..]

En er zijn ook gewoon genoeg mensen die eigenlijk te dom zijn om te poepen.

[ afbeelding ]
Is dat niet gewoon satire?
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 21:46
quote:
9s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:30 schreef LTVDK het volgende:

[..]

En er zijn ook gewoon genoeg mensen die eigenlijk te dom zijn om te poepen.

[ afbeelding ]
Dit is gewoon satire.
deedeeteezondag 26 augustus 2018 @ 21:53
Mijn broer kreeg complicaties door de mazelen waar hij bijna aan dood is gegaan. Heeft zijn kinderen laten inenten en ik heb dat ook gedaan. Moest je toen nog apart aan de huisarts vragen.
Ik had trouwens onlangs nog mijn pokkenbriefje in handen. :D
Frank_van_Puttenzondag 26 augustus 2018 @ 22:03
Wat mij eigenlijk nog het meest verbaast is het feit dat het kinderdagverblijven klaarblijkelijk niet is toegestaan om niet-ingeënte kinderen te weigeren.

Als bedrijf hoef je niet perse iedere klant aan te nemen, en in dit geval lijkt mij het niet onredelijk om te weigeren op grond van veiligheidsoverwegingen. (zeker als er ook babies worden opgevangen)
Frank_van_Puttenzondag 26 augustus 2018 @ 22:28
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:15 schreef Unlucky1 het volgende:
Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij dit onvoorwaardelijk steunen en een agressieve wijze ook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen, okee ik hoor beide kanten en trek nu mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is altijd je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers alsof het een godsdienstige geloof betreft maar één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het kinderlichaampje van een ander. Eng eigenlijk.
Even ervan uitgaande dat het zin heeft om op jou te reageren; Wetenschappers doen niet aan "geloven". Je kan immers alles wel geloven. Wetenschappers verzamelen gegevens en verbinden daar interpretaties aan. Omdat het altijd mogelijk is dat latere gegevens deze interpretaties tegenspreken zijn wetenschappers notoire twijfelaars die zeker niet beweren "de waarheid" in pacht te hebben.

Echter, dan moeten die latere gegevens wel kloppen en juist geïnterpreteerd worden, en dat is waar het moeilijk wordt. Vaccinaties kunnen eventueel bijwerkingen geven, maar dat wordt ook niet ontkent. De bijwerkingen van de te voorkomen ziektes zijn veel ernstiger (i.e. ernstige handicaps of de dood). De aangenomen link tussen vaccinaties en autisme klopt gewoonweg niet, en de angst voor bijvoorbeeld "kwik" in vaccins (thiomersal) is onzinnig. Zo beredeneert bevat keukenzout een gifgas (Chloor) dat in WO1 in de loopgraven werd gebruikt om dood en verderf te zaaien.

Vaccins werken wetenschappelijk gezien gewoon. Het hoe daarvan is ook prima uit te leggen, daar hoef je geen "prof.dr." voor te zijn. Ouders die dat ontkennen en daarmee hun kind een vaccinatie ontzeggen moeten m.i. gewoon aansprakelijk worden gehouden mocht hun, of een ander kind ziek worden.
Monolithmaandag 27 augustus 2018 @ 08:40
Er is ook net een proefschrift verschenen over de effecten van vaccinatie in Nederland:
https://www.volkskrant.nl(...)accinaties~b4b40f66/
Molurusmaandag 27 augustus 2018 @ 09:47
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 08:40 schreef Monolith het volgende:
Er is ook net een proefschrift verschenen over de effecten van vaccinatie in Nederland:
https://www.volkskrant.nl(...)accinaties~b4b40f66/
Geen verrassende conclusies. Maar ik vrees dat die evengoed worden genegeerd door anti-vaxxers.

Dat er mensen zijn die toch vaccinaties weigeren, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor bijwerkingen, vindt Van Wijhe 'jammer, want vaccins in Nederland zijn hartstikke veilig'. Vaccinatietwijfelaars raadt hij aan eens te kijken naar een oude foto van iemand met polio. 'Mensen durfden toen niet eens meer naar het zwembad uit angst die ziekte op te lopen. Die tijd willen we echt niet terug.'
Bosbeetlemaandag 27 augustus 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 08:40 schreef Monolith het volgende:
Er is ook net een proefschrift verschenen over de effecten van vaccinatie in Nederland:
https://www.volkskrant.nl(...)accinaties~b4b40f66/
Zijn negende stelling zie je tegenwoordig is zoveel proefschriften staan, maar een concreet hoe dan hoor je weinig promovendi zeggen :P

quote:
Het huidige publicatie systeem in de wetenschap moet
heroverwogen worden om variatie, replicatie en
toegankelijkheid van onderzoek te stimuleren.
Ben het trouwens wel eens met de schildpad stelling :)

(leuk altijd die twee stellingen die niet met het onderzoek te maken hoeven te hebben)

Wel jammer dat er een embargo op een aantal hoofdstukken zit, zal nog wel in "paper submitted" stadium zitten.

Ik vind grafiek 2.3 E uit hoofdstuk 2 trouwens wel boeiend. Hoe kan het dat de mazelen al bijna weg waren voordat de vaccinatie rate omhoog gaat :P

Dit is zijn uitleg

quote:
For some infections, we recorded a fall in the contribution to the childhood
mortality burden in birth cohorts born a few years before mass vaccination started
(Figure 2.3). Because we assessed mortality burden by birth cohort, such a decrease
is to be expected: older birth cohorts might have been partly protected from
infection by vaccinated individuals in adjacent birth cohorts (De Melker et al.,
2003). Additionally, some children in these birth cohorts might have been protected
because of individual, often unregistered, administration of vaccines (in particular,
this might have played a role for diphtheria and pertussis).

For measles, the contribution to the all-cause mortality burden reduced steadily over
the pre-vaccination period, so once vaccination was introduced in 1976, the mortality
burden was already too low to note a clear effect of vaccination. Our analysis
suggests that the burden of averted mortality by mass vaccination against measles,
compared with other vaccine-preventable diseases, was minimal. A possible
explanation for the consistent decrease is that mortality related to measles, unlike the
other infectious diseases considered in this study, is often due to secondary infections
and might therefore be affected by general improvements in public health more than
other infections; the reduction is reminiscent of that for diarrhoea, dysentery, and
enteritis before 1950.
Wel grappig dus dat blijkbaar mensen zich lieten vaccineren ver voordat er nationale vaccinatie programma's gestart waren.

[ Bericht 6% gewijzigd door Bosbeetle op 27-08-2018 10:02:13 ]
Captain_Jack_Sparrowmaandag 27 augustus 2018 @ 19:48
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:19 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Neehoor. Als je gzond bent kun je perfect virussen tegengaan en daardoor langdurige imnuniteit opbouwen. Dmv. vaccinatie is dit nog maar de vraag. Volwassenen zijn niet geënt tegen talloze virussen waar kinderen nu wel gedwongen voor worden ingeënt. Waren er tussentijds grote uitbraken geweest. Is de halve wereld uitgestorven? Nee.
Dus dient vaccinatie alleen de zakken van de farmaceutische industrie.

Als je een vaccinatie krijgt onderga je ook niet de normale weg van de ziekte ervaren, en daardoor imuniteit opbouwen. Koorts en andere zaken blijven achterwege. Het is niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft.

De virussen worden ook alijd via de naald in je lichaam gebracht, en niet bijvoorbeeld via de normale weg via de luchtwegen zoals sommige ziekten zich zo normaal verspreiden.

De angst en po-vaccin gekkies gaan ervanuit dat iedereen álle ziekten zullen treffen die er maar bestaan. En als je niet ingeënt bent bij voorbaat 100% zeker zal komen te overlijden. Wat dus totale onzin van hen is.

Pro-vaccinatie is een ziekte op zichzelf. En heeft veel weg van een onvoorwaardelijke geloof. Een soort godsdienstige geloof.

Holy crap.....geloof je dat echt zelf?

De mazelen hebben een slordige 200 miljoen levens geeist in de geschiedenis van de mensheid en jij zegt gewoon: "Je kunt beter de ziekte zelf ondergaan. Dat is beter voor je weerstand"?.

Ben jij antroposoof?
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:15 schreef Unlucky1 het volgende:
Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij dit onvoorwaardelijk steunen en een agressieve wijze ook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen, okee ik hoor beide kanten en trek nu mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is altijd je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers alsof het een godsdienstige geloof betreft maar één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het kinderlichaampje van een ander. Eng eigenlijk.
Wat mij opvalt is dat jij een uitspraak hebt gedaan over het feit dat er een bepaald goedje in de in Nederland gebruikte vaccins zou zitten. Dat zeg je, maar vervolgens negeer je herhaaldelijk de vraag die ik gesteld heb om aan te geven in welke vaccins die kwikverbinding zit. Daaruit blijkt al dat er gewoon keihard gelogen wordt aan de anti vaxxer kant en er misinformatie gebaseerd op pseudowetenschappelijke facebookgroepjes van hipsterwijven wordt verspreid.
Unlucky1dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 19:48 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Holy crap.....geloof je dat echt zelf?

De mazelen hebben een slordige 200 miljoen levens geeist in de geschiedenis van de mensheid en jij zegt gewoon: "Je kunt beter de ziekte zelf ondergaan. Dat is beter voor je weerstand"?.

Ben jij antroposoof?

"geschiedenis van de mensheid" das een hele hele lange tijd.

Of je het nu hebt over tatanus pokken mazelen polio. Sinds de hygiene erin kwam in onze beschaving ging de sterfte door deze ziekten rap omlaag. Wanneer je officiele cijfers bekijkt zie je dat vaccinaties altijd te laat worden toegediend bij een verhoging van sterfte door deze ziekten, en dat serfte al afnam vóór toediening. Toch blijft de farmaceutische industrie en politiek beweren dat het overwinnen van deze ziekten geheel te weiten is aan vaccineren. Wat dus complete bull is.
Unlucky1dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:04 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Wat mij opvalt is dat jij een uitspraak hebt gedaan over het feit dat er een bepaald goedje in de in Nederland gebruikte vaccins zou zitten. Dat zeg je, maar vervolgens negeer je herhaaldelijk de vraag die ik gesteld heb om aan te geven in welke vaccins die kwikverbinding zit. Daaruit blijkt al dat er gewoon keihard gelogen wordt aan de anti vaxxer kant en er misinformatie gebaseerd op pseudowetenschappelijke facebookgroepjes van hipsterwijven wordt verspreid.
Weet ik nu niet.
Ze moeten hoe dan ook preservatieven gebruiken. Bij ttanus zelfs een middel om de virus op non-actief te zetten totdat het in je lichaam komt en weer actief wordt. Hier gebruikten ze fomaldahyde voor.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:20 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

"geschiedenis van de mensheid" das een hele hele lange tijd.

Of je het nu hebt over tatanus pokken mazelen polio. Sinds de hygiene erin kwam in onze beschaving ging de sterfte door deze ziekten rap omlaag. Wanneer je officiele cijfers bekijkt zie je dat vaccinaties altijd te laat worden toegediend bij een verhoging van sterfte door deze ziekten, en dat serfte al afnam vóór toediening. Toch blijft de farmaceutische industrie en politiek beweren dat het overwinnen van deze ziekten geheel te weiten is aan vaccineren. Wat dus complete bull is.
Het zit vooral in jouw BNW-hoofd dat dit soort zaken worden beweerd.
Janneke141dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:25 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Weet ik nu niet.
Ze moeten hoe dan ook preservatieven gebruiken. Bij ttanus zelfs een middel om de virus op non-actief te zetten totdat het in je lichaam komt en weer actief wordt. Hier gebruikten ze fomaldahyde voor.
Hier, met je formaldehyde:
quote:
Chemische stoffen worden in het kader van de Europese wetgeving ingedeeld in gevaarklassen. Een gevaarklasse geeft aan welk effect een stof in potentie kan veroorzaken. Formaldehyde wordt ingedeeld in de gevaarklasse ‘kankerverwekkend’. Dit is gebaseerd op de effecten in de keelneusholte die specifiek waargenomen zijn bij langdurige inademing. Er is reden om aan te nemen dat blootstelling via vaccins (inspuiten) niet tot deze effecten zal leiden.
De indeling van formaldehyde in de gevaarklasse ‘kankerverwekkend’ betekent niet dat elk gebruik verboden zal worden. Er zijn toepassingen mogelijk die niet leiden tot inademing. Echter specifiek voor biociden (bepaalde bestrijdingsmiddelen) geldt dat in de biocidenwetgeving is vastgelegd dat stoffen die als kankerverwekkend zijn aangemerkt vervangen moeten worden. Het RIVM-rapport over biociden inventariseert daarom op verzoek van het ministerie van I&M welke alternatieven er voor deze toepassingen mogelijk zijn. Vaccins vallen niet onder de biocidenwet maar onder de geneesmiddelenwet.

Formaldehyde komt in zeer geringe hoeveelheden ook voor in vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma. Tijdens het productieproces van vaccins wordt formaldehyde toegevoegd om te zorgen dat virussen en toxines geïnactiveerd (ongevaarlijk gemaakt) worden. Vóór het afvullen van de vaccinvloeistof in spuiten of flesjes worden vaccins gezuiverd maar toch kunnen zeer kleine hoeveelheden stoffen achterblijven. In sommige vaccins wordt formaldehyde toegevoegd als conserveermiddel om de ongewenste groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan. In beide gevallen is het gehalte formaldehyde in het vaccin lager dan volgens internationale regelgeving is toegestaan.

Het menselijk lichaam maakt bij de stofwisseling ook zelf formaldehyde. De hoeveelheid formaldehyde die in een dosis vaccin voorkomt is vele malen kleiner dan de hoeveelheid die het lichaam dagelijks zelf maakt. Op basis van deze overwegingen is vastgesteld dat formaldehyde in vaccins geen gevaar oplevert voor de gezondheid.
Ik heb het meest interessante zinnetje even vetgedrukt gemaakt voor je.

Bron: RIVM.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:28
De naam van een stofje noemen en dan denken dat dit heel erg is zonder ook maar iets te weten van biochemie is ook zo'n standaarddrogreden inderdaad.
Unlucky1dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het zit vooral in jouw BNW-hoofd dat dit soort zaken worden beweerd.
Het is gewoon feitelijke oennis en verzamelde data hoor. Ik weet niet hoe ik jouw wegkijken en ignorant gedrag kmoet benoemen. Stupide is het in ieder geval wel.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:29 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Het is gewoon feitelijke oennis en verzamelde data hoor. Ik weet niet hoe ik jouw wegkijken en ignorant gedrag kunt noemen. Stupide is het in ieder geval wel.
Oké, kom maar even met een bron waaruit blijkt dat overheid en industrie ontkenning dat overige preventieve of reactieve maatregel geen enkele rol spelen bij het bestrijden van ziekten.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:25 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Weet ik nu niet.
Ze moeten hoe dan ook preservatieven gebruiken. Bij ttanus zelfs een middel om de virus op non-actief te zetten totdat het in je lichaam komt en weer actief wordt. Hier gebruikten ze fomaldahyde voor.
Ok, bedankt dat je toegeeft dat er geen kwikverbindingen in de vaccins zitten, dan heb je die leugen al vast omgekeerd.

En dan vergeet je er wel bij te zeggen dat de formaldehyde in dat vaccin dermate laag is dat het de baseline van je lichaam niet eens aanvult of beïnvloed :')

Wederom anti vaxxer bullshit.
#ANONIEMdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:33
Zojuist gelezen dat deze ts dezelfde is als sadcopter en als zodanig een treurige reputatie heeft. Derhalve zonde van mn tijd om op die druif in te gaan.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:20 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

"geschiedenis van de mensheid" das een hele hele lange tijd.

Of je het nu hebt over tatanus pokken mazelen polio. Sinds de hygiene erin kwam in onze beschaving ging de sterfte door deze ziekten rap omlaag. Wanneer je officiele cijfers bekijkt zie je dat vaccinaties altijd te laat worden toegediend bij een verhoging van sterfte door deze ziekten, en dat serfte al afnam vóór toediening. Toch blijft de farmaceutische industrie en politiek beweren dat het overwinnen van deze ziekten geheel te weiten is aan vaccineren. Wat dus complete bull is.
Waar is je bewijs?

Hier alvast wat leesvoer om ook deze uitspraak naar het rijk der onzin te degraderen:
https://nrvs.info/faqs/death-rates/
http://www.who.int/vaccin(...)tions/en/index1.html
https://ourworldindata.org/vaccination

Ben wel benieuwd met welke pseudowetenschappelijke facebook huis tuin en keuken bullshit artikelen je nu komt om dit te weerleggen.
#ANONIEMdinsdag 28 augustus 2018 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:47 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Waar is je bewijs?

Hier alvast wat leesvoer om ook deze uitspraak naar het rijk der onzin te degraderen:
https://nrvs.info/faqs/death-rates/
http://www.who.int/vaccin(...)tions/en/index1.html
https://ourworldindata.org/vaccination

Ben wel benieuwd met welke pseudowetenschappelijke facebook huis tuin en keuken bullshit artikelen je nu komt om dit te weerleggen.
Ook die site geeft toe dat kinderen in westerse landen die door zo'n ziekte op de intensive care belanden en misschien gehandicapt raken, feitelijk gezien niet meer dóód gingen. :s)

En daar gaat het de anti-vaxxers om. Hun filosofie is blijkbaar dat alles waaraan je niet dood gaat niet erg is, en dat ziek zijn goed is en het voorkomen van niet-dodelijke ziektes alleen maar dient om mensen tot betere werkmachines voor het grootkapital te maken. Ofzo.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2018 15:58:41 ]
Captain_Jack_Sparrowdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:20 schreef Unlucky1 het volgende:

"geschiedenis van de mensheid" das een hele hele lange tijd.
Valt wel mee, hoor. Je hebt het maar over een paar duizend jaar.

quote:
Of je het nu hebt over tatanus pokken mazelen polio.
Alleen mazelen.

quote:
Sinds de hygiene erin kwam in onze beschaving ging de sterfte door deze ziekten rap omlaag.
In 2000 stierven er in Afrika nog steeds 400.000 mensen aan mazelen. In 2009 waren dat er nog 36000. Vanwege vaccinaties.

https://www.trouw.nl/home(...)aalt-enorm~a21bf418/

Je noemt 'officiele cijfers' in jouw reactie ter onderbouwing; laat ze maar zien dan.

Wat ik tot nu toe heb gezien, hoor jij bij de standaard anti-vaxxers: veel tekst zonder inhoud. Maar ondertussen, door je gedrag, mogelijk onwenselijke consequenties voor anderen veroorzaken.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:01 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Valt wel mee, hoor. Je hebt het maar over een paar duizend jaar.

[..]

Alleen mazelen.

[..]

In 2000 stierven er in Afrika nog steeds 400.000 mensen aan mazelen. In 2009 waren dat er nog 36000. Vanwege vaccinaties.

https://www.trouw.nl/home(...)aalt-enorm~a21bf418/

Je noemt 'officiele cijfers' in jouw reactie ter onderbouwing; laat ze maar zien dan.

Wat ik tot nu toe heb gezien, hoor jij bij de standaard anti-vaxxers: veel tekst zonder inhoud. Maar ondertussen, door je gedrag, mogelijk onwenselijke consequenties voor anderen veroorzaken.
Dat heb ik zelfs gelijk al aangehaald, maar dat wordt gewoon genegeerd waarna het standaard ingestudeerde antivaxxerslijstje weer wordt opgerateld.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Ook die site geeft toe dat kinderen in westerse landen die door zo'n ziekte op de intensive care belanden en misschien gehandicapt raken, feitelijk gezien niet meer dóód gingen. :s)

En daar gaat het de anti-vaxxers om. Hun filosofie is blijkbaar dat alles waaraan je niet dood gaat niet erg is, en dat ziek zijn goed is en het voorkomen van niet-dodelijke ziektes alleen maar dient om mensen tot betere werkmachines voor het grootkapital te maken. Ofzo.
Oh ja, dat was ik vergeten. Het gaat niet om de incidentie van de ziekte, maar om de wel/niet dodelijke afloop :')

Bedankt voor de pointer, ik was bijna weer vergeten hoe achterlijk anti vaxxers kunnen zijn.
Tocadiscodinsdag 28 augustus 2018 @ 16:10
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 08:40 schreef Monolith het volgende:
Er is ook net een proefschrift verschenen over de effecten van vaccinatie in Nederland:
https://www.volkskrant.nl(...)accinaties~b4b40f66/
Ik moest ineens ook weer even aan dit pareltje denken:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:13
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:10 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Ik moest ineens ook weer even aan dit pareltje denken:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax
Wat heeft dat met een proefschrift over de effecten van vaccinatie te maken? :?
Perrindinsdag 28 augustus 2018 @ 16:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:09 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Oh ja, dat was ik vergeten. Het gaat niet om de incidentie van de ziekte, maar om de wel/niet dodelijke afloop :')

Bedankt voor de pointer, ik was bijna weer vergeten hoe achterlijk anti vaxxers kunnen zijn.
En op zich kun je iemand domheid niet echt verwijten, daar issie ook maar mee geboren. Maar om vervolgens zo vol overtuiging je achterlijkheid op een voor de samenleving destructieve manier uit te dragen, dat verdient ruime hoeveelheden hoon en ridiculisatie.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

En op zich kun je iemand domheid niet echt verwijten, daar issie ook maar mee geboren. Maar om vervolgens zo vol overtuiging je achterlijkheid op een voor de samenleving destructieve manier uit te dragen, dat verdient ruime hoeveelheden hoon en ridiculisatie.
Jep, helaas bestaan dit soort mensen echt...
Tocadiscodinsdag 28 augustus 2018 @ 16:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:13 schreef Monolith het volgende:

[..]

Wat heeft dat met een proefschrift over de effecten van vaccinatie te maken? :?
Niets, maar het is een leuk voorbeeld van het probleem wat jij aanhaalde: Geef iets een chemische klinkende (lees: enge) benaming en mensen nemen dan min of meer aan dat het wel slecht voor je moet zijn.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:16 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Niets, maar het is een leuk voorbeeld van het probleem wat jij aanhaalde: Geef iets een chemische klinkende (lees: enge) benaming en mensen nemen dan min of meer aan dat het wel slecht voor je moet zijn.
Citeer dan die post. :P
Al is het proefschrift interessanter dan het standaardgeneuzel van het zoveelste cognitief beperkte antivaxxertje.
#ANONIEMdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

En op zich kun je iemand domheid niet echt verwijten, daar issie ook maar mee geboren. Maar om vervolgens zo vol overtuiging je achterlijkheid op een voor de samenleving destructieve manier uit te dragen, dat verdient ruime hoeveelheden hoon en ridiculisatie.
In de Duitse krant "Die Zeit" staat deze week een uitgebreid artikel, naar aanleiding van het anti-vax-gedoe, waarin wordt bepleit dat we af moeten van het idee dat iemand die wat Google'd en YouTube kijkt en Wikipedia leest net zo veel van dingen afweet dan een panel van tientallen wetenschappers die ervoor gespecialiseerd zijn en zich er jarenlang in verdiept hebben.
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:24 schreef Igen het volgende:

[..]

In de Duitse krant "Die Zeit" staat deze week een uitgebreid artikel, naar aanleiding van het anti-vax-gedoe, waarin wordt bepleit dat we af moeten van het idee dat iemand die wat Google'd en YouTube kijkt en Wikipedia leest net zo veel van dingen afweet dan een panel van tientallen wetenschappers die ervoor gespecialiseerd zijn en zich er jarenlang in verdiept hebben.
Maar wie heeft dat idee precies? Vraag 1000 mensen of ze zich liever laten opereren door een hersenchirurg of door iemand die wat op internet zoekt en filmpjes kijkt en ik weet het antwoord wel.
#ANONIEMdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:26 schreef Monolith het volgende:

[..]

Maar wie heeft dat idee precies? Vraag 1000 mensen of ze zich liever laten opereren door een hersenchirurg of door iemand die wat op internet zoekt en filmpjes kijkt en ik weet het antwoord wel.
Het is naar aanleiding van een recent verfilmd boek over een man die als kritische burger een eigen vaccinatieplan voor z'n kind opstelt en daarvoor diverse experts interviewt en wetenschappelijke artikelen leest.
Molurusdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:28 schreef Monolith het volgende:

De naam van een stofje noemen en dan denken dat dit heel erg is zonder ook maar iets te weten van biochemie is ook zo'n standaarddrogreden inderdaad.
Een tijdje geleden was er een student die langs de deuren ging om mensen te waarschuwen voor de gevaren van dihydromonoxide, en handtekeningen te verzamelen voor het verbieden daarvan.

Je wil echt niet weten hoeveel mensen daar dan ook hun handtekening onder zetten. _O-
Perrindinsdag 28 augustus 2018 @ 16:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:24 schreef Igen het volgende:

[..]

In de Duitse krant "Die Zeit" staat deze week een uitgebreid artikel, naar aanleiding van het anti-vax-gedoe, waarin wordt bepleit dat we af moeten van het idee dat iemand die wat Google'd en YouTube kijkt en Wikipedia leest net zo veel van dingen afweet dan een panel van tientallen wetenschappers die ervoor gespecialiseerd zijn en zich er jarenlang in verdiept hebben.
En veel van dit soort gedachtengoeden worden een soort quasi-religie, met bijbehorende wappies waarmee ook simpelweg niet rationeel van gedachten te wisselen is.
BaasBanaandinsdag 28 augustus 2018 @ 16:34
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:15 schreef Unlucky1 het volgende:
Wat mij opvalt aan de pro-vaccinatikamp. Is dat zij dit onvoorwaardelijk steunen en een agressieve wijze ook. Kijk naar hun uitlatingen. Zij blijken niets te willen weten van een andere kijk op zaken om vervolgens te zeggen, okee ik hoor beide kanten en trek nu mijn eigen conclusies. Wat je ook doet voor of tegen. Ht is altijd je eigen keus. En daar sta je dan achter. In plaats daarvan willen pro-vaxxers alsof het een godsdienstige geloof betreft maar één kant van het verhaal opdringen. En straks ook in het kinderlichaampje van een ander. Eng eigenlijk.
Ah oke, omdat ze niet jouw conclusie delen, hebben ze niks willen weten van een andere kant? :')
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:37
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:34 schreef BaasBanaan het volgende:

[..]

Ah oke, omdat ze niet jouw conclusie delen, hebben ze niks willen weten van een andere kant? :')
Hij heeft al herhaaldelijk laten blijken dat hij in deze discussie alleen maar leugens verspreid en nooit met feiten komt. Hij is er dus zo'n eentje...
Unlucky1dinsdag 28 augustus 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:01 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Valt wel mee, hoor. Je hebt het maar over een paar duizend jaar.

[..]

Alleen mazelen.

[..]

In 2000 stierven er in Afrika nog steeds 400.000 mensen aan mazelen. In 2009 waren dat er nog 36000. Vanwege vaccinaties.

https://www.trouw.nl/home(...)aalt-enorm~a21bf418/

Je noemt 'officiele cijfers' in jouw reactie ter onderbouwing; laat ze maar zien dan.

Wat ik tot nu toe heb gezien, hoor jij bij de standaard anti-vaxxers: veel tekst zonder inhoud. Maar ondertussen, door je gedrag, mogelijk onwenselijke consequenties voor anderen veroorzaken.
Afrika noemen. Daar is de hygiene zowat 0. Waarom denk je dat ik mazepen heb overleefd en een kind in Afrika met grote kans komt te verlijden. Vaccinaties?
Monolithdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:27 schreef Igen het volgende:

[..]

Het is naar aanleiding van een recent verfilmd boek over een man die als kritische burger een eigen vaccinatieplan voor z'n kind opstelt en daarvoor diverse experts interviewt en wetenschappelijke artikelen leest.
Dat kan, maar dat was de vraag niet zozeer. Je zegt dat 'we van een idee afmoeten'. Maar dan ga je er vanuit dat 'we' dat idee hebben. Volgens mij valt het wel mee met het aantal mensen dat dit ten alle tijde denkt. Er zijn echter genoeg mensen die selectief van mening zijn dat ze ergens meer vanaf weten dan de kennis die voortvloeit uit honderden jaren wetenschappelijk onderzoek. Klimaatwetenschap, evolutie, medische wetenschap..allemaal liggen ze onder vuur van leken die echt met de meest hemeltergend stupide argumenten aankomen alsof wetenschappers, die veelal een heel stuk intelligenter zijn dan de criticaster, dat allemaal over het hoofd hadden gezien en niet even empirisch getoetst zouden hebben.

Er zit dan wel weer een verschil tussen zaken als "De aarde warmt op door toedoen van de mens", "de hedendaagse biodiversiteit is het product van miljarden jaren evolutie" of "vaccins zijn een uiterst effectieve manier om ziekten terug te dringen" en vragen als "wat is het beste behandelplan voor een specifieke patiënt"? Bij dat laatste komt toch vooral ook veel inschatting en interpretatie kijken, vandaar dat er ook vaak second opinions mogelijk zijn van een andere expert. Er worden ook voldoende medische missers begaan en ook als je bijvoorbeeld van tandarts wisselt, dan is de kans aanzienlijk dat je nieuwe tandarts zich hardop afvraagt wat je oude tandarts allemaal heeft uitgespookt. :P
Het soort expertoordeel over een specifiek geval kan je best betwisten en wat dat betreft lijkt het me ook goed dat de burger mondig is, maar het soort kennis dat het resultaat is van decennia- of eeuwenlang empirisch onderzoek afdoen met een obscuur YouTube filmpje is vrij stupide. En dat laatste mogen we ook wel steeds blijven benoemen.

quote:
10s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:29 schreef Molurus het volgende:

[..]

Een tijdje geleden was er een student die langs de deuren ging om mensen te waarschuwen voor de gevaren van dihydromonoxide, en handtekeningen te verzamelen voor het verbieden daarvan.

Je wil echt niet weten hoeveel mensen daar dan ook hun handtekening onder zetten. _O-
Die hoax werd al eerder aangehaald. Ik neem dat toch met een flinke korrel natriumchloride. :P
Captain_Jack_Sparrowdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:39 schreef Unlucky1 het volgende:

Afrika noemen. Daar is de hygiene zowat 0.
Inderdaad. En dat is nog steeds zo. En toch is het aantal doden door mazelen met 90% verminderd. En precies in de jaren dat er een grootscheeps vaccinatieprogramma is opgezet. Hoe zou dat komen, denk je? Hmmm? 8)7

quote:
Waarom denk je dat ik mazepen heb overleefd en een kind in Afrika met grote kans komt te verlijden. Vaccinaties?
Ok, we zijn nu aangekomen bij 'het is mij niet overkomen, dus het zal wel meevallen'. Dan weten we zeker dat al je argumenten op zijn.

Rest er nog maar 1 ding: de slotconclusie. En die kan niet anders zijn, dan dat jij dom bent.
Janneke141dinsdag 28 augustus 2018 @ 16:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:39 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Afrika noemen. Daar is de hygiene zowat 0. Waarom denk je dat ik mazepen heb overleefd en een kind in Afrika met grote kans komt te verlijden. Vaccinaties?
Argument uit de categorie 'mijn opa rookte een pakje per dag en is 93 geworden'.
crystal_methdinsdag 28 augustus 2018 @ 16:59
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:03 schreef Frank_van_Putten het volgende:
Wat mij eigenlijk nog het meest verbaast is het feit dat het kinderdagverblijven klaarblijkelijk niet is toegestaan om niet-ingeënte kinderen te weigeren.

Als bedrijf hoef je niet perse iedere klant aan te nemen, en in dit geval lijkt mij het niet onredelijk om te weigeren op grond van veiligheidsoverwegingen. (zeker als er ook babies worden opgevangen)
Maar dan zouden ze de babies ook moeten weigeren.
sinterklaaskapoentjedinsdag 28 augustus 2018 @ 18:22
Dit is weer VVD die probeert net zo stoer te doen als PVV.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 18:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 18:22 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Dit is weer VVD die probeert net zo stoer te doen als PVV.
Wat is dit nu weer voor onzin? Of is Dijkhoff tegen buitenlandse vaccins?
Kaminadinsdag 28 augustus 2018 @ 18:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 18:22 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Dit is weer VVD die probeert net zo stoer te doen als PVV.
PVV stoer. :')
zakjapannertjedinsdag 28 augustus 2018 @ 20:06
quote:
27 augustus 2018 16:30
Petitie voor verplicht vaccineren succes: 'Politiek moet echt in actie komen'

Mark Thiessen kan het zelf haast niet geloven, maar zijn petitie voor 'verplichte vaccinatie voor kinderen op kinderdagverblijven' is in een paar dagen tijd bijna 24.000 keer ondertekend. "Een bewijs dat de politiek écht in actie moet komen."

Thiessen startte vorige week woensdag met zijn petitie. Zelf heeft hij een zoontje van acht maanden en hij werd geraakt door de discussie rondom het vaccineren. "Als vader maak ik me oprecht zorgen over de dalende vaccinatiegraad in ons land."

'Gevaarlijk'
Deze zomer werd bekend dat de vaccinatiegraad in Nederland is gedaald naar 90 procent. Minstens 95 procent is nodig om een virusuitbraak onder de duim te kunnen houden. Ook in de rest van Europa is er een dalende trend. Dat veroorzaakte al op meerdere plekken een uitbraak van de mazelen.

"Een groeiende groep mensen weigert hun kinderen in te enten tegen besmettelijke ziekten", zegt Thiessen. "Dat is niet alleen gevaarlijk voor hun eigen kinderen, maar ook voor anderen. Bijvoorbeeld voor kinderen die naar dezelfde opvang gaan."

Stap verder
Vorige week werd al duidelijk dat een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat kinderdagverblijven kinderen moeten kunnen weigeren als die niet gevaccineerd zijn. Thiessen wil een stap verder gaan. In een petitie roept hij de Tweede Kamer op om in actie te komen. Hij wil dat vaccinatie verplicht wordt voor alle kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan.

"Het is een goed signaal dat de Tweede Kamer nu heeft afgegeven. Maar het is zeker geen reden om nu achterover te leunen", vindt Thiessen. Juist nu moet er doorgepakt worden, zegt hij. "Hoe gaan we nu verder? Gaat het nu ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt worden dat kinderdagverblijven ongevaccineerde kinderen kunnen weigeren?"

Steun voor politici
Thiessen runt zijn eigen campagnebureau en was werkzaam voor de VVD. Hij heeft dus contacten in Den Haag. Vandaag of morgen verwacht hij 25.000 handtekeningen binnen te hebben. "Dan ga ik de petitie aanbieden aan de verantwoordelijke politici. Politici die hier vóór zijn, kunnen de petitie zien als een enorme steun."

Ook wil hij een campagne opzetten om het belang van vaccineren duidelijk te maken. "We moeten laten zien dat het normaal is dat je je kind laat inenten. Die 90 procent die dat doet, wil ik aan het woord laten, in plaats van die 10 procent anti-vaxxers."

Peiling Maurice de Hond over vaccineren:

VVD-achterban: 93 procent begrijpt niet dat er mensen zijn die hun kind niet laten vaccineren.
Bij de PvdA-achterban is dat: 90 procent.
D66-achterban: 87 procent.
GroenLinks-achterban: 87 procent.
PVV-achterban: 85 procent.
CDA-achterban: 84 procent.
50PLUS: 79 procent.
SP-achterban: 76 procent.
FvD-achterban: 65 procent.
PvdD-achterban: 44 procent.

Bron: Maurice de Hond
https://www.rtlnieuws.nl/(...)-echt-in-actie-komen
Fir3flydinsdag 28 augustus 2018 @ 20:35
Die cijfers onder dat artikel zijn echt stuitend...
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 20:37
quote:
Kan de petitie niet vinden, ik teken hem graag...

Edit: gevonden - https://www.change.org/p/(...)-kinderdagverblijven

[ Bericht 14% gewijzigd door JeMoeder op 28-08-2018 20:43:37 ]
Zolenadinsdag 28 augustus 2018 @ 20:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:59 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Maar dan zouden ze de babies ook moeten weigeren.
Baby's die naar kdv gaan zijn zeker een maand of 3 oud. Die hebben al wat inentingen gehad als ze beginnen. Alleen bmr is pas met 14 maanden.
Frank_van_Puttendinsdag 28 augustus 2018 @ 21:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:59 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Maar dan zouden ze de babies ook moeten weigeren.
Even los van de discussie of het nou überhaupt wel zo'n goed idee is om kinderen vanaf de babyleeftijd naar een kinderdagverblijf te sturen. (dat vraag ik mij namelijk ten zeerste af)

Ik snap je punt maar nee; om baby's (die te jong zijn voor edit: -sommige- vaccinatie), en kinderen die om wat voor medische reden dan ook niet gevaccineerd kúnnen worden te beschermen is het belangrijk dat de vaccinatiegraad van de andere kinderen hoog genoeg is. Ouders die er zelf voor kiezen om hun kind níet te vaccineren moeten daar zelf de gevolgen maar voor nemen. Ouders die daar niet voor kunnen kiezen, niet. Dat zou onbillijk zijn.
JeMoederdinsdag 28 augustus 2018 @ 21:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:39 schreef Zolena het volgende:

[..]

Baby's die naar kdv gaan zijn zeker een maand of 3 oud. Die hebben al wat inentingen gehad als ze beginnen. Alleen bmr is pas met 14 maanden.
Pneumokokken en meningokokken ACWY hebben ze dan ook nog niet. Daarnaast zijn de DKTP-Hib-HepB entingen dan nog niet afgerond.
Zolenadinsdag 28 augustus 2018 @ 22:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 21:29 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Pneumokokken en meningokokken ACWY hebben ze dan ook nog niet. Daarnaast zijn de DKTP-Hib-HepB entingen dan nog niet afgerond.
Klopt maar echte antivaxxers zullen die ook niet gehaald hebben toch?

Dus kdv's zouden de mogelijkheid moeten krijgen te eisen (+door ouders laten bewijzen) dat kinderen rijksvaccinatieprogramma volgen. Juist daar omdat die baby's dan door groepsimmuniteit toch beschermd zijn.

Hoop dat het er door komt.
crystal_methdinsdag 28 augustus 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 21:25 schreef Frank_van_Putten het volgende:

[..]

Even los van de discussie of het nou überhaupt wel zo'n goed idee is om kinderen vanaf de babyleeftijd naar een kinderdagverblijf te sturen. (dat vraag ik mij namelijk ten zeerste af)

Ik snap je punt maar nee; om baby's (die te jong zijn voor edit: -sommige- vaccinatie), en kinderen die om wat voor medische reden dan ook niet gevaccineerd kúnnen worden te beschermen is het belangrijk dat de vaccinatiegraad van de andere kinderen hoog genoeg is. Ouders die er zelf voor kiezen om hun kind níet te vaccineren moeten daar zelf de gevolgen maar voor nemen. Ouders die daar niet voor kunnen kiezen, niet. Dat zou onbillijk zijn.
Wanneer het gaat om ouders te straffen, maar niet wanneer het om de veiligheid gaat. Eens de vaccinatiegraad te laag is lopen ze allemaal gevaar, en zijn ze allemaal een potentiele bron van besmetting.
Frank_van_Puttendinsdag 28 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:10 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Wanneer het gaat om ouders te straffen, maar niet wanneer het om de veiligheid gaat. Eens de vaccinatiegraad te laag is lopen ze allemaal gevaar, en zijn ze allemaal een potentiele bron van besmetting.
Beide eigenlijk; enerzijds probeer je te bereiken dat de vaccinatiegraad op peil blijft in de populatie opvang-kinderen ("veiligheid"), anderzijds probeer je het weigeren van vaccinatie te ontmoedigen ("straffen", maar ook weer "veiligheid").

Wellicht kan je ook van "bijsturen" spreken overigens.
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 07:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:06 schreef Zolena het volgende:

[..]

Klopt maar echte antivaxxers zullen die ook niet gehaald hebben toch?

Dus kdv's zouden de mogelijkheid moeten krijgen te eisen (+door ouders laten bewijzen) dat kinderen rijksvaccinatieprogramma volgen. Juist daar omdat die baby's dan door groepsimmuniteit toch beschermd zijn.

Hoop dat het er door komt.
Daar doelde ik ook op hoor ;) Ik bedoelde meer dat kinderen dan nog lang niet genoeg beschermd zijn en er dus geen kroost van anti-vaxxers naast gezet zou moeten worden.
Metalfrostwoensdag 29 augustus 2018 @ 10:46
Ouders die hun kinderen niet laten vaccineren kunnen tot de achterlijken worden gerekend, omdat ze hiermee direct de nabije toekomst van hun kinderen in gevaar brengen.

Gezondheid is een primaire levensbehoefte.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 13:15
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 07:35 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Daar doelde ik ook op hoor ;) Ik bedoelde meer dat kinderen dan nog lang niet genoeg beschermd zijn en er dus geen kroost van anti-vaxxers naast gezet zou moeten worden.
Vaccinatie heeft hele erge corporatieve en commerciele vorm gekregen nogsteeds onder het mom van "voor uw en uw kinds welzijn"
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 13:44
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:15 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Vaccinatie heeft hele erge corporatieve en commerciele vorm gekregen nogsteeds onder het mom van "voor uw en uw kinds welzijn"
Nee hoor, gaat gewoon om een realistisch beschermingsniveau. Je zegt van alles in dit topic, maar je komt nergens met werkelijke bewijzen.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 13:53
quote:
13s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:44 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Nee hoor, gaat gewoon om een realistisch beschermingsniveau. Je zegt van alles in dit topic, maar je komt nergens met werkelijke bewijzen.
De woorden realistisch en dekkingsgraad zijn hele subjectief rekbare begrippen. Big pharma bepaald in deze situatie de mate. Natuurlijk gedreven door de hoogte van divend uit te keren aan aandeelhouders. Baby's als nieuwe afzetmarkt.
Moluruswoensdag 29 augustus 2018 @ 13:59
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:53 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

De woorden realistisch en dekkingsgraad zijn hele subjectief rekbare begrippen. Big pharma bepaald in deze situatie de mate. Natuurlijk gedreven door de hoogte van divend uit te keren aan aandeelhouders. Baby's als nieuwe afzetmarkt.
BNW is toch echt een deurtje verder. :P

Probeer het hier eens:

BNW / BigPharmatopic#84 Volgespoten met vaccins
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 14:01
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:53 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

De woorden realistisch en dekkingsgraad zijn hele subjectief rekbare begrippen. Big pharma bepaald in deze situatie de mate. Natuurlijk gedreven door de hoogte van divend uit te keren aan aandeelhouders. Baby's als nieuwe afzetmarkt.
Nee, de dekkingsgraad van 95% is niet afkomstig van de farmaceutische industrie, maar gewoon een door wetenschap bewezen benodigde dekkingsgraad om onze jongsten en mensen die om medische reden niet gevaccineerd kunnen worden te beschermen.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:11
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:01 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Nee, de dekkingsgraad van 95% is niet afkomstig van de farmaceutische industrie, maar gewoon een door wetenschap bewezen benodigde dekkingsgraad om onze jongsten en mensen die om medische reden niet gevaccineerd kunnen worden te beschermen.
Je bent je wel bewust dat wetenschap is wetenschap, maar het is ook erg verweven met bigmoney. Wetenschappers moeten ook eten en willen een luxe leven nietwaar?
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 14:13
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:11 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je bent je wel bewust dat wetenschap is wetenschap, maar het is ook erg verweven met bigmoney. Wetenschappers moeten ook eten en willen een luxe leven nietwaar?
En wie betaald jou voor je getroll? Putin?
Perrinwoensdag 29 augustus 2018 @ 14:13
image-20161005-15882-13x0gd1.jpg
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:16
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wie betaald jou voor je getroll? Putin?
Oh shit, anti-vaccainatie mensen zijn nu ook automatisch pro-putin lovers1! :')
Hugo862woensdag 29 augustus 2018 @ 14:16
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:11 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je bent je wel bewust dat wetenschap is wetenschap, maar het is ook erg verweven met bigmoney. Wetenschappers moeten ook eten en willen een luxe leven nietwaar?
Het zelfde geld voor alle Antroposofen, homeopaten, Jomanda's en andere kwakzalvers. Die moeten ook eten en leven vaak nog in luxe ook. En dat allemaal over de ruggen van wanhopige mensen.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:16
quote:
Ja inderdaad.
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 14:18
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:11 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je bent je wel bewust dat wetenschap is wetenschap, maar het is ook erg verweven met bigmoney. Wetenschappers moeten ook eten en willen een luxe leven nietwaar?
Dit soort BNW antwoorden zijn een gemakkelijk excuus om overal onderuit proberen te komen.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Het zelfde geld voor alle Antroposofen, homeopaten, Jomanda's en andere kwakzalvers. Die moeten ook eten en leven vaak nog in luxe ook. En dat allemaal over de ruggen van wanhopige mensen.
Okee ben ik het voor een deel mee eens. Maar je ontkracht mijn stelling er nog niet mee?
Hugo862woensdag 29 augustus 2018 @ 14:29
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:20 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Okee ben ik het voor een deel mee eens. Maar je ontkracht mijn stelling er nog niet mee?
Overheid, Farmaceutische industrie, Fondsen (Hartstichting, kwf kanker bestrijding, Maag Lever Darmstrichting, ect) en de EU zijn de belangrijkste financiers van Medisch Onderzoek. Dus ja, de Farmaceutische industrie financiert onderzoek maar daar hoef je dus absoluut niet van afhankelijk te zijn.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:18 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Dit soort BNW antwoorden zijn een gemakkelijk excuus om overal onderuit proberen te komen.
Van de pro-vaxxers hier lees ik alleen loze standaard excuses.

Je baby gaat zeker te weten dood!1
Je bent een gevaar voor de mensheid!1
BNNW is verderop!1
Antivaxxers zijn vieze Putin-lovers!1
Ik walg van jullie soort!1
Helaas is er nog geen vaccin tegen domheid1!
.. :')

Ik vind dat er per geval en vaccin moet worden gekeken of het echt nooodzakelijk is en wat de voordelen/nadelen ervan zijn. Dit doen ouders ook al wel over het algemeen (hoop ik). Het debacle rond de HPV vaccinaties zijn pro-vaxxers jammer genoeg alweer vergeten blijkbaar. Het aantal vaccins is wel heel erg sterk toegenomen en riekt dus gewoon naar zakkenklopperij.
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 14:37
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:35 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Van de pro-vaxxers hier lees ik alleen loze standaard excuses.

Je baby gaat zeker te weten dood!1
Je bent een gevaar voor de mensheid!1
BNNW is verderop!1
Antivaxxers zijn vieze Putin-lovers!1
Ik walg van jullie soort!1
Helaas is er nog geen vaccin tegen domheid1!
.. :')

Ik vind dat er per geval en vaccin moet worden gekeken of het echt nooodzakelijk is en wat de voordelen/nadelen ervan zijn. Dit doen ouders ook al wel over het algemeen (hoop ik). Het debacle rond de HPV vaccinaties zijn pro-vaxxers jammer genoeg alweer vergeten blijkbaar. Het aantal vaccins is wel heel erg sterk toegenomen en riekt dus gewoon naar zakkenklopperij.
Ik zie hier enkel jou triest wat roepen zonder enig inhoudelijk argument.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie hier enkel jou triest wat roepen zonder enig inhoudelijk argument.
Ga toch koken, daar ben je beter in.
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 14:52
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:35 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Van de pro-vaxxers hier lees ik alleen loze standaard excuses.

Je baby gaat zeker te weten dood!1
Je bent een gevaar voor de mensheid!1
BNNW is verderop!1
Antivaxxers zijn vieze Putin-lovers!1
Ik walg van jullie soort!1
Helaas is er nog geen vaccin tegen domheid1!
.. :')

Het is simpel, deze discussie is al 100 keer gevoerd met 100 anderen, mensen zijn het zat.

quote:
Ik vind dat er per geval en vaccin moet worden gekeken of het echt nooodzakelijk is en wat de voordelen/nadelen ervan zijn. Dit doen ouders ook al wel over het algemeen (hoop ik). Het debacle rond de HPV vaccinaties zijn pro-vaxxers jammer genoeg alweer vergeten blijkbaar. Het aantal vaccins is wel heel erg sterk toegenomen en riekt dus gewoon naar zakkenklopperij.
Dit is allemaal al gedaan en in 5 minuten (handig) googlen kun je de informatie vinden. Je moet echter wel begrijpen wat er in wetenschappelijke artikelen staat.

Weet je wat overigens pas echt geldklopperij is? Al die pro-ziekte doktoren(antivax klinkt veel te soft) die op hun website ALTIJD één of ander oplichtingsmiddeltje verkopen en daar grof geld aan verdienen. Dat is gewoon andermans achterlijkheid misbruiken om er rijk van te worden. En ze worden nog aanbeden ook... Manmanman
Janneke141woensdag 29 augustus 2018 @ 14:54
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:52 schreef Lhyanna het volgende:
Weet je wat overigens pas echt geldklopperij is? Al die pro-ziekte doktoren(antivax klinkt veel te soft) die op hun website ALTIJD één of ander oplichtingsmiddeltje verkopen en daar grof geld aan verdienen. Dat is gewoon andermans achterlijkheid misbruiken om er rijk van te worden. En ze worden nog aanbeden ook... Manmanman
Water in een flesje met een Dokter Vogel-etiket doet het ook altijd goed. Gouden handel.
Bosbeetlewoensdag 29 augustus 2018 @ 14:55
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:11 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je bent je wel bewust dat wetenschap is wetenschap, maar het is ook erg verweven met bigmoney. Wetenschappers moeten ook eten en willen een luxe leven nietwaar?
De laatste keer dat ik checkte worden wetenschappers meestal betaald door de belastingbetaler.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:29 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Overheid, Farmaceutische industrie, Fondsen (Hartstichting, kwf kanker bestrijding, Maag Lever Darmstrichting, ect) en de EU zijn de belangrijkste financiers van Medisch Onderzoek. Dus ja, de Farmaceutische industrie financiert onderzoek maar daar hoef je dus absoluut niet van afhankelijk te zijn.
Overheid in bed met commercieel belanghebbenden via overheidsgesubsidieerde instituten. Ik heb dat altijd met argusogen bekeken.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:57
quote:
2s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

De laatste keer dat ik checkte worden wetenschappers meestal betaald door de belastingbetaler.
Wetenschappers werken alleen voor de overheid zeker.
Bosbeetlewoensdag 29 augustus 2018 @ 14:58
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:57 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Wetenschappers werken alleen voor de overheid zeker.
De meeste wel... :Y
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 14:59
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:52 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Het is simpel, deze discussie is al 100 keer gevoerd met 100 anderen, mensen zijn het zat.

[..]

Dit is allemaal al gedaan en in 5 minuten (handig) googlen kun je de informatie vinden. Je moet echter wel begrijpen wat er in wetenschappelijke artikelen staat.

Weet je wat overigens pas echt geldklopperij is? Al die pro-ziekte doktoren(antivax klinkt veel te soft) die op hun website ALTIJD één of ander oplichtingsmiddeltje verkopen en daar grof geld aan verdienen. Dat is gewoon andermans achterlijkheid misbruiken om er rijk van te worden. En ze worden nog aanbeden ook... Manmanman
Neem jij multivitamines?
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 15:00
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:57 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Overheid in bed met commercieel belanghebbenden via overheidsgesubsidieerde instituten. Ik heb dat altijd met argusogen bekeken.
Overigens hebben mensen van de proziekte-lobby ook eens onafhankelijke wetenschappers 250.000 dollar betaald om de link tussen autisme en vaccinaties te vinden. Resultaat? Er is geen link
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:00
quote:
2s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:58 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

De meeste wel... :Y
Studenten worden aangespoord om na hun atudie vooral commercieel te denken en zich aan te sluiten bij grote bedrijven. Via de overheidagesubsidieerde instituten worden deze werknemers ook veel gerekruteerd.
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 15:01
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:59 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Neem jij multivitamines?
Nee, waarom zou ik?
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:02
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:35 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Van de pro-vaxxers hier lees ik alleen loze standaard excuses.

Je baby gaat zeker te weten dood!1
Je bent een gevaar voor de mensheid!1
BNNW is verderop!1
Antivaxxers zijn vieze Putin-lovers!1
Ik walg van jullie soort!1
Helaas is er nog geen vaccin tegen domheid1!
.. :')

Ik vind dat er per geval en vaccin moet worden gekeken of het echt nooodzakelijk is en wat de voordelen/nadelen ervan zijn. Dit doen ouders ook al wel over het algemeen (hoop ik). Het debacle rond de HPV vaccinaties zijn pro-vaxxers jammer genoeg alweer vergeten blijkbaar. Het aantal vaccins is wel heel erg sterk toegenomen en riekt dus gewoon naar zakkenklopperij.
Het feit dat je een gevaar voor de mensheid bent klopt, aangezien anti-vaxxers leugens verspreiden over de aanwezigheid van kwikverbindingen, dodelijke dosis formaldehyde of over het 'feit' dat vaccins niet werken. Vaccins werken, dat staat onomstotelijk vast en is bewezen door duizenden studies. Dat je dan met drogredenaties komt van big pharma dit, mijn ouders leven ook nog etc. doet daar niets aan af.

Ik heb hier trouwens alleen het 'je bent een gevaar voor de mensheid' (volkomen terecht) en het 'dit is BNW onzin' (ook terecht) voorbij zien komen. Die anderen zijn in dit topic niet gepasseerd. Wellicht is anti-vaxxers dom noemen waar, maar ook een belediging tegen mensen die werkelijk een laag IQ hebben. De praktijk leert immers dat er zich vooral 'hoger opgeleiden' in het anti-vaxxer kamp bevinden. Dat komt omdat vrijetijdskunde etc. ook als hogere opleidingen worden gezien.
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:03
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:42 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ga toch koken, daar ben je beter in.
Kijk, weer zo'n super argument op al de vragen die we je blijven stellen en waarvan je de antwoorden blijft ontwijken omdat je zelf ook donders goed weet dat je je stellingen over vergif bla bla bla etc. niet kan bewijzen.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:04
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:00 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Overigens hebben mensen van de proziekte-lobby ook eens onafhankelijke wetenschappers 250.000 dollar betaald om de link tussen autisme en vaccinaties te vinden. Resultaat? Er is geen link
Daar weet ik niets vanaf. Er is bijvoorbeeld wel een vaccinatie van een bepaald merk en type uit een bepaalde periode geweest. Waarbij een link werd gelegd tussen een hulpstof in die vaccins en autisme. De aantoonbaar verhoogde kans op autisme trad op bij voornamelijk zwarte kinderen tot 4 jaar. Onderzoekers van CDC in Amerika zeiden dat in opdracht de data moesten verdraaien of wissen. Ton een meneer hiermee naar buiten wilde komen stak het CDC hier een stok voor. De rechten van de data zijn in bezit van het CDC en mogen dus niet zonder toestemming openbaar.
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 15:07
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:04 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Daar weet ik niets vanaf. Er is bijvoorbeeld wel een vaccinatie van een bepaald merk en type uit een bepaalde periode geweest. Waarbij een link werd gelegd tussen een hulpstof in die vaccins en autisme. De aantoonbaar verhoogde kans op autisme trad op bij voornamelijk zwarte kinderen tot 4 jaar.
Dat was bewezen gefraudeerd onderzoek. Het artikel is dan ook teruggetrokken. Nee, het onderzoek waar ik het over heb zal ik zoeken zodra ik thuis ben
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:08
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:04 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Daar weet ik niets vanaf.
Beetje het hele verhaal met jou
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:10
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:07 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Dat was bewezen gefraudeerd onderzoek. Het artikel is dan ook teruggetrokken. Nee, het onderzoek waar ik het over heb zal ik zoeken zodra ik thuis ben
Ik heb mijn comment uitgebreid. Die klokkenluider/onderzoeker die (naar eigen zeggen) in opdracht van het CDC de data moest aanpassen. En hiermee naar buiten wilde treden. Zocht contact met een arts uit Engeland. Ene Wakefield? Dat is het onderzoek waar jij het over hebt denk ik.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:11
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beetje het hele verhaal met jou
Ga koken Piet daar ben jij beter in.
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 15:17
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:10 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ik heb mijn comment uitgebreid. Die klokkenluider/onderzoeker die (naar eigen zeggen) in opdracht van het CDC de data moest aanpassen. En hiermee naar buiten wilde treden. Zocht contact met een arts uit Engeland. Ene Wakefield? Dat is het onderzoek waar jij het over hebt denk ik.
Nee, Wakefield was helemaaleen schandalig onderzoek. Er zijn meerdere artikelen teruggetrokken.
Bosbeetlewoensdag 29 augustus 2018 @ 15:17
Trouwens moet bij elk gepubliceerd artikel gezet worden of er "conflicts of interest" zijn en je kunt ook gewoon artikelen selecteren waarbij geen van de auteurs gelieerd is aan pharma... dan hou je nog genoeg degelijke studies over waaruit blijkt dat vaccinatie gewoon werkt.

Het is één van de meest eenvoudig werkzame medicijnen het is een stuk makkelijker uit te leggen op moleculair niveau dan bijvoorbeeld asperine, snap daadwerkelijk niet waarom er niet door het tegenkamp gezegd wat aan het mechanisme van vaccinatie ze niet begrijpen/geloven...

Geloven ze niet dat het immuunsysteem werkt
begrijpen ze niet hoe je immuunsysteem werkt
Willen ze weten waaruit een vaccin bestaat

Zo moeilijk is het volgensmij niet...
Bosbeetlewoensdag 29 augustus 2018 @ 15:18
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:00 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Studenten worden aangespoord om na hun atudie vooral commercieel te denken en zich aan te sluiten bij grote bedrijven. Via de overheidagesubsidieerde instituten worden deze werknemers ook veel gerekruteerd.
welke studenten en door wie?
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:19
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:11 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ga koken Piet daar ben jij beter in.
En nog steeds geen enkel argument, slechts dom wat roepen, wat een triest geknakt persoontje
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:20
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:10 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ik heb mijn comment uitgebreid. Die klokkenluider/onderzoeker die (naar eigen zeggen) in opdracht van het CDC de data moest aanpassen. En hiermee naar buiten wilde treden. Zocht contact met een arts uit Engeland. Ene Wakefield? Dat is het onderzoek waar jij het over hebt denk ik.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:24
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:02 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Dat je dan met drogredenaties komt van big pharma dit, mijn ouders leven ook nog etc. doet daar niets aan af.
Oja dat past natuurlijk niet goed in je verhaal dus laat je dat maar achterwege of je maakt het maar belachelijk. simpel.

zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:52 • 299
Janneke141
"Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit"
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:25
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:24 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Oja dat past natuurlijk niet goed in je verhaal dus laat je dat maar achterwege of je maakt het maar belachelijk. simpel.

zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:52 • 299
Janneke141
"Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit"
Je laat goed zien hoe gelijk Janneke heeft, je hebt nog geen enkele post neergezet die getuigde van intelligentie
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 15:29
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:10 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ik heb mijn comment uitgebreid. Die klokkenluider/onderzoeker die (naar eigen zeggen) in opdracht van het CDC de data moest aanpassen. En hiermee naar buiten wilde treden. Zocht contact met een arts uit Engeland. Ene Wakefield? Dat is het onderzoek waar jij het over hebt denk ik.
Ik wist dat er iets was met die CDC klokkenluider, dus heb het opgezocht: voor de film(sprookje past beter) Vaxxed is hij verkeerd geciteerd:

https://leftbrainrightbra(...)axxed-is-misleading/
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 15:40
quote:
Ach gut. Die zaak is juist een heel mooi voorbeeld van belangensverstrengeling waarbij de macht van big pharma reikt via politiek en media tot in publicaties op wetenschapsbulletins. Aangedikt, overdreven, feiten weggelaten. Die zaak staat bol van semantische spelletjes en eigen interpraties hoe het elke partij zelf het beste uitkwam. Wakefield had niet genoeg data inderdaad. Althans geen legitieme data waar geen rechten op zat. Bijvoorbeeld de data van het CDC zelf waar de klokkenluider van het CDC zelf mee naar buiten wilde treden. Dit ging over data over diezelfde vaccin. De helft van Wakefields collegas zijn gezwicht op laste van intrekking van hun beroepsrecht enzovoort.

De macht en invloed van big pharma maakt wetenschap geen wetenschap meer. maar wel politiek gereedschap.
zakjapannertjewoensdag 29 augustus 2018 @ 15:47
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:04 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Daar weet ik niets vanaf. Er is bijvoorbeeld wel een vaccinatie van een bepaald merk en type uit een bepaalde periode geweest. Waarbij een link werd gelegd tussen een hulpstof in die vaccins en autisme. De aantoonbaar verhoogde kans op autisme trad op bij voornamelijk zwarte kinderen tot 4 jaar. Onderzoekers van CDC in Amerika zeiden dat in opdracht de data moesten verdraaien of wissen. Ton een meneer hiermee naar buiten wilde komen stak het CDC hier een stok voor. De rechten van de data zijn in bezit van het CDC en mogen dus niet zonder toestemming openbaar.
quote:
Onderzoek werpt nieuw licht op ontstaan van autisme

Voor het eerst tonen wetenschappers aan bij muizen dat er een verband bestaat tussen de afweer van de moedermuis, de darmbacteriën en autisme. Het is een stap vooruit in de ontrafeling van een medisch mysterie.

Ben Vanheukelom
vr 03 aug 17:01

Over de oorzaken van autisme tast de medische wetenschap nog in het duister. Onderzoekers van de universiteit van Virginia hebben aan de hand van testen op muizen gezien dat het afweersysteem van de moeder een belangrijke rol speelt. Bij muizen probeerden ze autisme na te bootsen door een extreme ontstekingsreactie bij de zwangere moedermuizen op te wekken. Dat lukte bij een aantal muizen niet. Het bleek dat die muizen over andere darmbacteriën beschikten dan de andere muizen. Met andere woorden, hun darmflora beschermde hun afstammelingen tegen neurologische ontwikkelingsstoornissen die wellicht tot autisme leiden.

Boodschappercel

Tijdens de experimenten merkten de onderzoekers dat een bepaald eiwit opvallend hoog aanwezig was bij de moedermuizen. Dit eiwit is een boodschapper die het afweersysteem als het ware aanspoort om nog meer te reageren, wat leidt tot een overreactie: een ontsporing of ziekte. Deze boodschapper, IL-17a genaamd, speelt overigens ook een rol bij chronische ontstekingen als MS, reumatoïde artritis en de huidziekte psoriasis.

Onderzoeksleider John Luken vermoedt dat de aanwezigheid van dit eiwit bij een zwangere vrouw een aanwijzing kan zijn voor autisme bij het kind, een ziektemerker.

Ook bij ons zijn vorsers al jaren bezig met onderzoek van de darmflora. Eén van hen is professor Marie Joossens van de KULeuven en de UGent. “Dit is een belangwekkend onderzoek. Het is de eerste keer dat wordt aangetoond dat de darmflora het afweersysteem van de moeder stuurt en zo mee de kans op autisme bepaalt. Het gaat natuurlijk over muizenmodellen, maar toch, het is een belangrijke stap.”

Het is de eerste keer dat wordt aangetoond dat de darmflora het afweersysteem van de moeder stuurt en zo mee de kans op autisme bepaalt

Marie Joossens, professor moleculaire microbiologie KULeuven, UGent
“Het baanbrekende is dus dat de onderzoekers hebben aangetoond dat de darmbacteriën bepalen hoe het afweersysteem van de moeder reageert op ontstekingen. Die bacteriën van de moeder zijn niet de oorzaak, maar ze hebben wel de touwtjes in handen in dit proces.”

De darmbacteriën van de moeder zijn dus niet de oorzaak van autisme bij het kind, maar hebben wel de touwtjes in handen in dit proces

Marie Joossens, professor moleculaire microbiologie KULeuven, UGent
Kunnen we dan ons afweersysteem en onze darmbacteriën bijsturen als er een groter risico is voor autisme?

Professor Joossens wijst op de complexiteit van onze darmflora. Ze vergelijkt die met een stad waar iedereen een rol speelt. In principe kan je die darmflora wel bijsturen, maar dan moet je ook weten in welke richting en hoe. “We doen volop succesvolle studies met fecale transplantaties, het transplanteren van de darminhoud. Dat is een veelbelovende maar experimentele behandeling, maar er zijn ook al ernstige nevenwerkingen beschreven. En voor probiotica, waarbij zogenaamde ‘goede bacteriën’ worden toegediend, verwachten we dat ze weinig soelaas brengen bij dit soort complexe aandoeningen.”

Vroegtijdige opsporing?

Hoe zit het dan met de ziektemerker IL-17a, kan je op basis van die merker voorspellen of er een overreactie is van het afweersysteem die kan leiden tot autisme bij het kind?

Ook dit is nog veel te vroeg om te zeggen, meent Marie Joossens, "De resultaten van een onderzoek bij muizen kun je helaas niet zomaar overdragen naar de mens. Het onderzoek is bovendien gedaan op een beperkt aantal muizen, dat is deontologisch verplicht. Voorlopig moeten we dus zeggen: het is een belangrijke eerste stap. ”

Bezwaar tegen vaccins ontkracht

Een indirect gevolg van dit onderzoek is dat het de kritiek op vaccins ontzenuwt. Tegenstanders van vaccins beweren namelijk dat die tot autisme kunnen leiden omdat ze toxische stoffen zouden bevatten voor de bewaring. Voor onderzoeksleider John Luken snijdt dit geen hout. Voor hem is het duidelijk dat we de oorzaken voor autisme veel vroeger moeten zoeken, namelijk tijdens de zwangerschap en bij het afweersysteem van de moeder.

https://www.vrt.be/vrtnws(...)ntstaan-van-autisme/
Pietverdrietwoensdag 29 augustus 2018 @ 15:55
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:40 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Ach gut. Die zaak is juist een heel mooi voorbeeld van belangensverstrengeling waarbij de macht van big pharma reikt via politiek en media tot in publicaties op wetenschapsbulletins. Aangedikt, overdreven, feiten weggelaten. Die zaak staat bol van semantische spelletjes en eigen interpraties hoe het elke partij zelf het beste uitkwam. Wakefield had niet genoeg data inderdaad. Althans geen legitieme data waar geen rechten op zat. Bijvoorbeeld de data van het CDC zelf waar de klokkenluider van het CDC zelf mee naar buiten wilde treden. Dit ging over data over diezelfde vaccin. De helft van Wakefields collegas zijn gezwicht op laste van intrekking van hun beroepsrecht enzovoort.

De macht en invloed van big pharma maakt wetenschap geen wetenschap meer. maar wel politiek gereedschap.
Kom nu eens met argumenten en bronnen i.p.v. dit gejank
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 16:20
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:24 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Oja dat past natuurlijk niet goed in je verhaal dus laat je dat maar achterwege of je maakt het maar belachelijk. simpel.

zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:52 • 299
Janneke141
"Helaas is er nog geen vaccin tegen stupiditeit"
Het mijn ouders leven nog argument is ronduit bullshit. Mensen die niet meer leven of met complicaties uit die ziekten zijn gekomen hebben natuurlijk geen kinderen. Zie je dan zelf niet in wat voor een domme drogredenatie dat is? Ik had die opmerking over het stupiditeitvaccin niet gezien, die vind ik ook nogal ver gaan.

Daarbij zijn lagere sterftecijfers ook het gevolg van een betere algemene gezondheidszorg die in de loop van de decennia optrad. Het sterftecijfer vanwege infectieziekten nam dan wel af, er leefden veel mensen door met verschrikkelijke complicaties. De patiënten konden dan wel van de dood gered worden, maar de kwaliteit van leven was ver te zoeken.

Afrika is hiervan goed voorbeeld. Daar is de gezondheidszorg op een super laag peil, en hebben vaccins gezorgd voor 95% minder doden door de mazelen. De 5% die nog wel sterft is vaak niet gevaccineerd of de dekkingsgraad is te laag. De mensen die in deze cijfers niet voorkomen zijn de mensen die de ziekte doormaken en er hun leven lang nog de gevolgen van ondervinden, dat gaat om een veelvoud van het aantal mensen dat er aan sterft. Gek genoeg hoor ik daarover nooit iets van de anti-vaxxers.

Informatie hierover vindt je in de bronnen die ik eerder in dit topic gepost heb.

[ Bericht 33% gewijzigd door JeMoeder op 29-08-2018 16:27:50 ]
HSGwoensdag 29 augustus 2018 @ 16:28
quote:
9s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:30 schreef LTVDK het volgende:

[..]

En er zijn ook gewoon genoeg mensen die eigenlijk te dom zijn om te poepen.

[ afbeelding ]
Is dit serieus? }:|
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:25
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:35 schreef Unlucky1 het volgende:

Van de pro-vaxxers hier lees ik alleen loze standaard excuses.

Pro-vaxxers bestaan niet. In de volksmond heten die gewoon 'mensen met gezond verstand'.

Ze hebben al helemaal geen excuses nodig, want de empirische bewijzen, die er in overvloed zijn, geven aan dat hun gezond verstand gewoon werkt.

Jij daarentegen snapt er echt helemaal niks van. Je bent waarschijnlijk ook blind. Je hebt geen verhaal, geen onderbouwing, alleen maar dom gewauwel en alu-hoedjes-bullshit over big pharma.
Ambystoma_mexicanumwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:35
Te triest voor woorden dat hogeropgeleiden in deze fabeltjes zijn gaan geloven. Zo te zien zal de overheid in de toekomst ook weer met voorlichtingscampagnes over vaccineren moeten komen aanzetten.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:25 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Pro-vaxxers bestaan niet. In de volksmond heten die gewoon 'mensen met gezond verstand'.

Ze hebben al helemaal geen excuses nodig, want de empirische bewijzen, die er in overvloed zijn, geven aan dat hun gezond verstand gewoon werkt.

Jij daarentegen snapt er echt helemaal niks van. Je bent waarschijnlijk ook blind. Je hebt geen verhaal, geen onderbouwing, alleen maar dom gewauwel en alu-hoedjes-bullshit over big pharma.
Je belast baby lichaampjes met ziekten die je ze expres inspuit die nieteens hoeven voorkomen in het echt. Hiermee belast je hun immuun systeem meervoudig op hele jonge leeftijd. In grotere dosis dan dat het virus in het wild het lichaam zou binnenkomen. En ook via een andere weg. Direkt via het bloed als het anders via de luchtwegen binnenkomt.

Volgens Big Pharma logica krijgen geboren kinderen ook alle ziekten. En zonder vaccinaties zullen ze zeker komen te overlijden.

Er bestaan ook meer ziekten waar Big Pharma helemaal geen vaccin voor heeft en waarvoor kinderen niet worden gevaccineerd. Maar daar praat niemand over.

Gaat je kind nu 100% zeker te weten dood? Natuurlijk niet! Raak dat karretje of pin in de supermarkt ook niet meer aan.
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:53
Het ruikt nog steeds naar lijm hier.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:53
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:48 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je belast baby lichaampjes met ziekten die je ze expres inspuit die nieteens hoeven voorkomen in het echt. Hiermee belast je hun immuun systeem meervoudig op hele jonge leeftijd. In grotere dosis dan dat het virus in het wild het lichaam zou binnenkomen. En ook via een andere weg. Direkt via het bloed als het anders via de luchtwegen binnenkomt.

Volgens Big Pharma logica krijgen geboren kinderen ook alle ziekten. En zonder vaccinaties zullen ze zeker komen te overlijden.

Er bestaan ook meer ziekten waar Big Pharma helemaal geen vaccin voor heeft en waarvoor kinderen niet worden gevaccineerd. Maar daar praat niemand over.

Gaat je kind nu 100% zeker te weten dood? Natuurlijk niet! Raak dat karretje of pin in de supermarkt ook niet meer aan.
Zoals ik al zei, je hebt geen verhaal, geen onderbouwing, alleen maar dom gewauwel en alu-hoedjes-bullshit over big pharma.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:54
Overigens heeft de overheid en wetenschap het veel vaker fout gehad maar werd "empirische data en wetenschap" zonder meer geduwd. Ik noem plantaardige olieen en margarine zijn beter dan dierlijke. Meer koolhydraten minder vet. Melk is goed vanwege calcium. En nu zout.
Janneke141woensdag 29 augustus 2018 @ 17:54
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:48 schreef Unlucky1 het volgende:
Gaat je kind nu 100% zeker te weten dood?
Er zijn maar weinig zekerheden in het leven, maar hier wil ik wel aan.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:53 schreef Monolith het volgende:
Het ruikt nog steeds naar lijm hier.
Wat heb je gedaan je badkamer gekit?

[ Bericht 0% gewijzigd door Unlucky1 op 29-08-2018 18:09:48 ]
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:54 schreef Unlucky1 het volgende:
Overigens heeft de overheid en wetenschap het vaker fout gehad
Dat klopt....maar met dit niet.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:54 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Er zijn maar weinig zekerheden in het leven, maar hier wil ik wel aan.
Nou weetje je doet maar hoor spuit je kind maar vol. Elk kind brengt dan meer op voor big pharma en daarmee de overheid en de salaris van mark rutte Zijn ze per direkt productief voor de economie.

[ Bericht 11% gewijzigd door Unlucky1 op 29-08-2018 18:02:18 ]
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:57
"de wetenschap heeft het wel vaker fout gehad" is ook zo'n typische uitspraak van mensen die geen hol snappen van wetenschap.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Dat klopt....maar met dit niet.
Geschiedenis herhaalt zich en je leert maar niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Unlucky1 op 29-08-2018 18:08:02 ]
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:58
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:56 schreef Unlucky1 het volgende:
Nou weetje je doet maar hoor spuit je kind maar vol.
En liefst jouw kind ook.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:57 schreef Monolith het volgende:
"de wetenschap heeft het wel vaker fout gehad" is ook zo'n typische uitspraak van mensen die geen hol snappen van wetenschap.
Nou leg uit hoe steekt wetenschap dan wel in elkaar?
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 17:59
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:58 schreef Unlucky1 het volgende:

Geschiedenis herhaalt zich en je leert naar niet.
Gewauwel.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:58 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

En liefst jouw kind ook.
Ik krijg geen kinderen en wil ze ook niet.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:01
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:59 schreef Unlucky1 het volgende:

Ik krijg geen kinderen en wil ze ook niet.
En je dan zoooo druk maken over vaccineren. :)

Is maar misschien maar beter ook.
Weltschmerzwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:54 schreef Unlucky1 het volgende:
Overigens heeft de overheid en wetenschap het veel vaker fout gehad maar werd "empirische data en wetenschap" zonder meer geduwd. Ik noem plantaardige olieen en margarine zijn beter dan dierlijke. Meer koolhydraten minder vet. Melk is goed vanwege calcium. En nu zout.
Klopt, en dan hebben we nog allerlei overheidsinstituten die onder druk worden gezet om hun conclusies aan te passen. Doorgaans door partijgenoten van Dijkhoff. De gezondheidsraad is ook ernstig belangenverstrengeld. De EU smokkelt ook graag een beetje wanneer er grote financiele belangen hun laten belobbyen.

Een betrouwbare overheid met een altijd eerlijk verhaal zou wel helpen in deze. Laat Dijkhoff daarmee eens aan het werk gaan.
SPOILER
Bij wijze van spreken natuurlijk, een betrouwbare overheid vereist een kabinet zonder VVD.
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:02
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:58 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nou leg uit hoe steekt wetenschap dan wel in elkaar?
Lees het proefschrift dat ik eerder linkte in dit topic. Al betwijfel ik of de informatie door de massieve stalen plaat voor je kop heen komt.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:01 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

En je dan zoooo druk maken over vaccineren. :)

Is maar misschien maar beter ook.
Waar slaat dat op moet ik persé zelf kinderen hebben om mij er druk over te maken. Weetje het zou mij niets verbazen dat Klaas Kloothof een showtje opvoert gebruikmakend van zijn dochtertje. Maar dat ie stiekem toch niet vaccineert. VVD en Groenlinks de hele meute zijn meer dan eens hypocriet gebleken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Unlucky1 op 29-08-2018 18:10:41 ]
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:01 schreef Weltschmerz het volgende:

Klopt, en dan hebben we nog allerlei overheidsinstituten die onder druk worden gezet om hun conclusies aan te passen.

Welke conclusies zijn er aangepast over vaccinaties? Hmmm? :)
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 18:06
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Welke conclusies zijn er aangepast over vaccinaties? Hmmm? :)
Je weet wat instituten zijn he. Ze zijn verbonden met universiteiten, krijgen subsidie van de overheid en hebben nauwe banden met het commercieel bedijfsleven.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:08
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:04 schreef Unlucky1 het volgende:

Waar slaat dag op moet ik persé zelf kinderen hebben om mij druk over te maken.
Ach....wat zal ik zeggen. :)

Wat misschien wel helpt is als je je daadwerkelijk verdiept in de materie in plaats van elke bullshitverhaal op facebook klakkeloos aan te nemen. Dan kom je zo dom over.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:08
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je weet wat instituten zijn he. Ze zijn verbonden met universiteiten, krijgen subsidie van de iverheid en hebben nauwe banden met het commercieel bedijfsleven.
Dat is geen antwoord op mijn vraag. :)
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 18:15
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Ach....wat zal ik zeggen. :)

Wat misschien wel helpt is als je je daadwerkelijk verdiept in de materie in plaats van elke bullshitverhaal op facebook klakkeloos aan te nemen. Dan kom je zo dom over.
We nemen beiden informatie aan zoals het wordt aangeboden, verdraaid in zekere mate of niet nietwaar. Ken jij de echte hele hele waarheid?
Ik lees nooit op facebook.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:19
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:15 schreef Unlucky1 het volgende:

We nemen beiden informatie aan zoals het wordt aangeboden
Ik neem alleen informatie aan die onderbouwd is. Jij blijkbaar niet.
#ANONIEMwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:38
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:04 schreef Unlucky1 het volgende:
Weetje het zou mij niets verbazen dat Klaas Kloothof een showtje opvoert gebruikmakend van zijn dochtertje. Maar dat ie stiekem toch niet vaccineert.
Haha, dit lijkt mij echt heel erg stug.Waarom zou hij dat doen?

Nee, ik ben voor vaccinatie maar pertinent tegen verplicht vaccineren vanuit de overheid maar ik weet eigenlijk wel zeker dat Dijkhoff zijn kinderen gewoon laat vaccineren en dit niets met een showtje te maken heeft.
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:43
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Dat is geen antwoord op mijn vraag. :)
Gewoon blijven grossieren in ongesubstantieerde aantijgingen zijn ze ook goed in inderdaad.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 18:48
quote:
10s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:38 schreef Tem het volgende:

[..]

Haha, dit lijkt mij echt heel erg stug.Waarom zou hij dat doen?

Nee, ik ben voor vaccinatie maar pertinent tegen verplicht vaccineren vanuit de overheid maar ik weet eigenlijk wel zeker dat Dijkhoff zijn kinderen gewoon laat vaccineren en dit niets met een showtje te maken heeft.
Nouja, je weet hoe VVD en Groenlinks gemeenten verplichtten destijds vluchtelingen op te nemen. Maar achter de schermen uitzonderingen maakten voor hun eigen buurt. Femke Halsema die zo voor integratie is en gemengde scholen maar haar eigen kind(eren) van een zwarte school hebben verwijderd. Zomaar twee voorbeelden.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:48 schreef Unlucky1 het volgende:

Nouja, je weet hoe VVD en Groenlinks gemeenten verplichtten destijds vluchtelingen op te nemen. Maar achter de schermen uitzonderingen maakten voor hun eigen buurt. Zomaar een voorbeeldje.
Nog meer ongefundeerd gewauwel.
#ANONIEMwoensdag 29 augustus 2018 @ 18:51
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:48 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nouja, je weet hoe VVD en Groenlinks gemeenten verplichtten destijds vluchtelingen op te nemen. Maar achter de schermen uitzonderingen maakten voor hun eigen buurt. Zomaar een voorbeeldje.
Ach, Dijkhoff heeft een rotsvast vertrouwen in de wetenschap dus ik zie geen enkele reden dat hij zijn kinderen niet zou inenten. Hij zou daar niets mee winnen.
Lhyannawoensdag 29 augustus 2018 @ 20:26
quote:
10s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:06 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Je weet wat instituten zijn he. Ze zijn verbonden met universiteiten, krijgen subsidie van de overheid en hebben nauwe banden met het commercieel bedijfsleven.
Het nieuwsartikel:
https://www.newsweek.com/(...)en-autism-and-379245

Het artikel zelf:
http://www.pnas.org/conte(...)/1500968112.full.pdf

Studie gedaan door wetenschappers betaald via een pro-ziekte stichting.

Nu kun je met allerlei andere vage claims gaan komen waar je 0 bewijs voor gaat geven, de volgende facebook groep heeft 90% van de bullshit al weerlegd(Met bronnen :o):

https://www.facebook.com/RtAVM/

Handig aangegeven met simpele plaatjes, ook makkelijk te lezen door leken zonder enige kennis van wetenschappelijke artikelen. Aanrader voor iedereen die 'twijfelt' tussen vaccineren of niet vaccineren.
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 20:28
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:56 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nou weetje je doet maar hoor spuit je kind maar vol. Elk kind brengt dan meer op voor big pharma en daarmee de overheid en de salaris van mark rutte Zijn ze per direkt productief voor de economie.
Je maakt jezelf volledig ongeloofwaardig nu. Geen enkel bewijs of argument, alleen maar booh booh booh... Stop aub met jezelf zo voor schut zetten en behoud het kleine beetje waardigheid dat je nog hebt.
JeMoederwoensdag 29 augustus 2018 @ 20:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:58 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nou leg uit hoe steekt wetenschap dan wel in elkaar?
'De wetenschap' bestaat niet. Er zijn miljoenen wetenschappers die onderzoeken doen, peer reviews houden, kijken of bepaalde experimenten herhaald kunnen worden etc. Daarbij onderzoeken deze wetenschappers duizenden, zo niet miljoenen onderwerpen. Praten over "de wetenschap" is je reinste kolder. En dan vooral als het het hebt over 'falen' van 'de wetenschap'.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:32 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

'De wetenschap' bestaat niet. Er zijn miljoenen wetenschappers die onderzoeken doen, peer reviews houden, kijken of bepaalde experimenten herhaald kunnen worden etc. Daarbij onderzoeken deze wetenschappers duizenden, zo niet miljoenen onderwerpen. Praten over "de wetenschap" is je reinste kolder. En dan vooral als het het hebt over 'falen' van 'de wetenschap'.
Dan heb je het ook tegen user Monolith.

Wetenschap is data verzamelen. Maar wat wordt er verder met die data gedaan door corporaties en politiek?
Hoe gaat Big Pharma met data om?
Weltschmerzwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:01
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Welke conclusies zijn er aangepast over vaccinaties? Hmmm? :)
Wat wil je nou dan? Dat mensen op de overheid vertrouwen als die zegt dat iets belangrijk is, of dat ze zelf moeten uitzoeken wanneer de overheid betrouwbaarheid is en wanneer die ze weer voorliegt?
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:02
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:39 schreef Unlucky1 het volgende:

Wetenschap is data verzamelen.
Hmmm, dat is een tikkie sumier. De onderstaande omschrijving dekt beter de lading.

De vraag naar wat wetenschap precies is, is al lange tijd onderwerp van discussie onder
wetenschapsfilosofen. In dit artikel worden twee componenten onderscheiden: de gehanteerde
methodologie en het corpus aan kennis dat daarvan het gevolg is. Onder de wetenschappelijke
methode wordt hier het systematisch empirisch toetsen van hypothesen verstaan. Hiertoe
behoren ook historische beweringen, die weliswaar niet onder gecontroleerde omstandigheden
herhaaldelijk getest kunnen worden, maar wel aannemelijk gemaakt kunnen worden als
meerdere lijnen van evidentie convergeren. Het corpus aan kennis is het in grote mate
samenhangende beeld dat de wetenschappen ons schetsen van de werkelijkheid, van de
communicatie tussen zenuwcellen tot de structuur van ruimte-tijd. Deze twee componenten
kunnen niet geheel los van elkaar gezien worden: vanuit het bestaande corpus worden nieuwe
hypothesen geformuleerd en ook bij de empirisch toetsing speelt de achtergrondkennis uit het
corpus een belangrijke rol.


quote:
Hoe gaat Big Pharma met data om?
Nou, hoe gaat Big Pharma volgens jou met die data om? En hoe kom jij aan die kennis? Hoeveel jaar heb jij in de farmaceutische industrie gewerkt?
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:01 schreef Weltschmerz het volgende:

Wat wil je nou dan?
Een antwoord. :)

Jij zegt dat conclusies onder druk aangepast worden. Ik vraag jou hoe dat betrekking heeft op dit topic. Welke conclusies over vaccinaties zijn volgens jou aangepast?
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:39 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Dan heb je het ook tegen user Monolith.

Wetenschap is data verzamelen. Maar wat wordt er verder met die data gedaan door corporaties en politiek?
Hoe gaat Big Pharma met data om?
Laat mij even lekker buiten je mongoloïde gezwets, trolletje.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 21:17
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:06 schreef Monolith het volgende:

[..]

Laat mij even lekker buiten je mongoloïde gezwets, trolletje.
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:57 schreef Monolith het volgende:
"de wetenschap heeft het wel vaker fout gehad" is ook zo'n typische uitspraak van mensen die geen hol snappen van wetenschap.
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:58 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Nou leg uit hoe steekt wetenschap dan wel in elkaar?
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:19
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:17 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]


[..]


[..]

Daar heb je reactie op gehad. Maar als je denkt dat ik nog zin heb in de zoveelste discussie met een creationist, anti-vaxxer of andersoortig zwakzinnig wetenschapsontkennertje dan heb je het mis. BNW is drie deuren verder. Blijf daar.
Unlucky1woensdag 29 augustus 2018 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:05 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Een antwoord. :)

Jij zegt dat conclusies onder druk aangepast worden. Ik vraag jou hoe dat betrekking heeft op dit topic. Welke conclusies over vaccinaties zijn volgens jou aangepast?
Op youtube staat een documentaire genaamd Vaxxed. Je zult als tegenstander van anti-vaxxers maar het geduld en aandacht moeten opbrengen om het nauwlettend door te nemen. Niet skimmen anders mis je context.

TLDR; wetenschapper van het Amerikaanse CDC verzamlde data in opdracht van CDC omtrent 1 specifieke vaccin. Hij werd gesommeerd om achteraf data weg te laten of een draai te geven. De gegevens toonden een correlatie aan tussen het vaccin, en de zeer verhoogde ricisco op autisme, bij voornamelijk zwarte kinderen tot 4 jaar. Hij wilde hiermee naar buiten. CDC zei "meh is ons bezit dat mag jij niet". Andrew Wakefield met wie die wetenschapper contact had, is toen zelf data gaan verzamelen. Wat mislukte.

Edit.

Zie bijv. hier https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vaxxed
hoe diep en machtig de onvloed van big pharma gaat. Elke review en verwijzing schrijven ze met zoveel disgust en suggestie. Mannetjes achter het scherm laten de docu het filmfestival zelfs niet halen. Deze hele secure manier van propagandavoering. Kom ik alleen tegen bij staatsmedia en Joods/Zionistische politiek. Niets wordt aan toeval overgelaten. De belangrijkste bronnen achrijven allemaal hetzelfde in de hoofdpunten. Pseudoscience, alledging cover up, anti-vaccine amd propaganda, by discredited activist. Terwijl de context zoveel anders is.

[ Bericht 10% gewijzigd door Unlucky1 op 29-08-2018 21:37:42 ]
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:23 schreef Unlucky1 het volgende:

Op youtube staat een documentaire genaamd Vaxxed.
En toen was je me al weer kwijt....

Dit is precies wat ik bedoel met informatie die niet onderbouwd is.
Perrinwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:34
Ja je kletst ook als iemand die zijn mening baseert op een eenzijdige YouTube-docu.
Janneke141woensdag 29 augustus 2018 @ 21:36
Ah, een youtubefilmpje. Ik ben om.
Monolithwoensdag 29 augustus 2018 @ 21:37
quote:
10s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:36 schreef Janneke141 het volgende:
Ah, een youtubefilmpje. Ik ben om.
Er zijn gelukkig mensen die de samenvatting wel even voor je willen geven:
https://www.skepticalrapt(...)eld-fraudulent-film/

Prachtig ook dat jengelen over de industrie, maar klakkeloos vallen voor een man die vooral zijn eigen zakken wil vullen ten koste van kinderen.
ems.woensdag 29 augustus 2018 @ 21:38
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 21:23 schreef Unlucky1 het volgende:

[..]

Op youtube staat een documentaire genaamd Vaxxed.
_O-
Janneke141woensdag 29 augustus 2018 @ 21:41
Vol.

Ik stel voor dat we het maar bij drie delen laten.