Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:29 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen?
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukkenquote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:52 schreef Hyaenidae het volgende:
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%.
Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediėnten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen.
Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd.
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?quote:Op dinsdag 19 juni 2018 17:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet.
Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast)
https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 20:54 schreef Burdie het volgende:
[..]
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken?
ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 19 juni 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken.
Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn.
[ afbeelding ]
Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima.
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelatenquote:Op donderdag 21 juni 2018 11:06 schreef Burdie het volgende:
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel .
Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel.
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatjequote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 24 juni 2018 15:53 schreef Hupje het volgende:
Die koekjes zien er goed uit, Goitske!
Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten.
Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee
[ afbeelding ]
verschrikkelijk zo lekkerquote:Op zondag 24 juni 2018 16:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker .
mooi geworden!quote:Op maandag 25 juni 2018 14:09 schreef Hupje het volgende:
Oeh lekker, Goitske!
Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even:
[ afbeelding ]
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het nietquote:Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Hij ziet er nog steeds heel erg lekker uit, haaks of nietquote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
oooh gaaf! En ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik als Limburgse vind het er heel goed uit zien!quote:Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Thanks. Ik bedenk me nu pas dat de cheesecake-foto natuurlijk niet veel van de echte taart laat zien, maar goed.quote:
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen . Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken .
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:38 schreef Vuurvlieg-1977 het volgende:
[..]
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval!
Ja, er is ook zoveel lekkers! Ik vind de taarten die je linkt inderdaad wel een beetje in dezelfde "hoek" dus zou er eentje uitkiezen, maar volgens mij was dat je idee al. Ik vind die eerste het meest zomers en er het leukst uitzien eigenlijk! Het idee van IsabellaMariaAnna vind ik ook leuk, om er koekjes bij te maken! Of rocky roads of zo.... (maar ook wel weer winter-achtig).quote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:44 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!
http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.
Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
Ik zou wel even kijken hoe ga je maar het werk auto of fiets ivm meenemenquote:Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen . Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken .
En wat is het geworden?quote:Op vrijdag 6 juli 2018 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Oooh die citroentaart! .
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief .
Hartstikke bedankt allemaal!
geen idee ik had toevallig vlak daarvoor een lading ingekochtquote:Op zaterdag 14 juli 2018 09:32 schreef Postbus100 het volgende:
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten.quote:Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
quote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:30 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten. [ afbeelding ]
Bedankt!quote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ligt in de koeling , meestal in de buurt bij gekoeld afbak brood en kruidenboter
ik koop het altijd bij de Jumbo, bij de plus kan ik het niet vindenquote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ligt in de koeling , meestal in de buurt bij gekoeld afbak brood en kruidenboter
Die verkoopt mijn Turk.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ligt in de koeling , meestal in de buurt bij gekoeld afbak brood en kruidenboter
ik heb het idd ook over de Jumbo (#23)quote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik koop het altijd bij de Jumbo, bij de plus kan ik het niet vinden
Dan kan je beter dat flesje ernaast kopen. Ook niet goedkoop maar kan je vaker gebruiken dan 1 keerquote:
Yep, klopt, die heb ik (die had ik al) 2-3 tl las ik ergens op internet ter vervanging van één peul.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 14:02 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dan kan je beter dat flesje ernaast kopen. Ook niet goedkoop maar kan je vaker gebruiken dan 1 keer
Oja, en bedankt voor deze waarschuwingquote:Op zaterdag 14 juli 2018 11:12 schreef Dragonberry het volgende:
Voor je hazelnoot schuimtaart zou ik trouwens geen slagroom gebruiken als het een tijdje buiten de koelkast moet staan. Met botercreme kan dat eventueel wel, maar slagroom bederft.
Ja, daar kwam ik inderdaad vorig jaar achter toen ik vanillestokjes nodig had en ik op zoveel plekken nul op request kreeg (toko, AH, Xenos, specerijenkraam op de markt). Laatstgenoemde verklaarde de schaarste. Bij de Plus toen uiteindelijk een stokje kunnen vinden, voor ik meen ¤3,50. Vond het toen al absurd, het is nu blijkbaar nog absurder. Naja lang leve de vanille-extract.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 18:47 schreef cherrycoke het volgende:
het meeste vanille komt van madagascar daar is 2 jaar geleden door een typhoon de meeste productie gesloopt
Een peul laten trekken in melk voor banketbakkersroom? Niet bekend mee?quote:Op zaterdag 14 juli 2018 18:57 schreef Bleie het volgende:
Ik gebruik eigenlijk altijd zelfgemaakt vanille-extract, en zelden hele peulen. Zie dat ook nooit in recepten staan, volgens mij
Mooie typo ditquote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:10 schreef Goitske het volgende:
Hoeveel pasta of extract gebruik je ipv 1 peuk
Ook een mooie typo ('geen')quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Mooie typo dit
Mespuntje, kan het eigenlijk nooit zo inschatten. Tot ik duidelijk vanille ruik door het receptje geen
quote:
Ligt aan het merk vind ikquote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:14 schreef Postbus100 het volgende:
En hoeveel extract? Is 2-3 tl inderdaad wel goed?
Maak ik nooit... weleens in panna cotta, bedenk ik me nu.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:05 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Een peul laten trekken in melk voor banketbakkersroom? Niet bekend mee?
quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:13 schreef Molo het volgende:
[..]
(Ik had een excuus mijn dochter moest ik even in elkaar timmeren omdat ze besloten had dat ze best op de tv kon tekenen)
We zijn de auto aan het inpakken met kampeerspullen dus ik denk dat ze wat aandacht tekort kwam en dacht 'muhahahaha'quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Die van mij hebben veel geflikt maar dat nog niet
Vriendin haar zoon heeft ooit met permanent marker op de monitor zitten tekenen
Op mijn pasta staat dat 1tsp een peul is.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:10 schreef Goitske het volgende:
Hoeveel pasta of extract gebruik je ipv 1 peuk
hier hebben ze een echt pas geschilderde muur met zwarte stift onder zitten kladderen tijdens de verhuizingquote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Molo het volgende:
[..]
We zijn de auto aan het inpakken met kampeerspullen dus ik denk dat ze wat aandacht tekort kwam en dacht 'muhahahaha'
thanks. Nu nog ff pasta kopen....quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:51 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Op mijn pasta staat dat 1tsp een peul is.
Heb je ze toen voor straf een cake met peper voorgezet?quote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
hier hebben ze een echt pas geschilderde muur met zwarte stift onder zitten kladderen tijdens de verhuizing
nee schoonmaak doekjes ga maar poetsen. Is standaard wat je uitvreet mag je schoonmaken. Ben zelf natuurlijk een eeuwigheid aan het poetsen geweest nadat ze wanhopig zeiden dat het niet luktequote:Op zaterdag 14 juli 2018 19:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb je ze toen voor straf een cake met peper voorgezet?
Kinderenquote:Op zaterdag 14 juli 2018 20:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee schoonmaak doekjes ga maar poetsen. Is standaard wat je uitvreet mag je schoonmaken. Ben zelf natuurlijk een eeuwigheid aan het poetsen geweest nadat ze wanhopig zeiden dat het niet lukte
9 van de 10 willen ze niet eens proevenquote:Op zaterdag 14 juli 2018 20:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Kinderen
Die van jou zijn verwend met al die lekker baksels zeg
Kinderenquote:Op zaterdag 14 juli 2018 20:10 schreef Goitske het volgende:
[..]
9 van de 10 willen ze niet eens proeven
ooooook koel! Ik hou van discodip!!!quote:Op zaterdag 14 juli 2018 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Kinderen
Voor mijn tuthola heb ik een citroen-amandelcake gemaakt met velen discodip zoals je kunt zien
[ afbeelding ]
Tweede baksel dit jaar ofzo. Verder mag ze het met gekocht paupervoer doen
quote:Op zaterdag 14 juli 2018 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Kinderen
Voor mijn tuthola heb ik een citroen-amandelcake gemaakt met velen discodip zoals je kunt zien
[ afbeelding ]
dat ik daar nu een x niet aan heb gedacht! haal zo vaak wat bij AliExpressquote:Op woensdag 25 juli 2018 17:50 schreef Vicky het volgende:
Misschien hebben ze die bakringen wel op Aliexpress
😁quote:Op woensdag 25 juli 2018 17:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat ik daar nu een x niet aan heb gedacht! haal zo vaak wat bij AliExpress
Xenos heeft van die cups te koopquote:Op donderdag 26 juli 2018 16:04 schreef richolio het volgende:
Ik zou wel willen bakken met cups. Kom af en toe goede recepten tegen die ik zou willen maken, maar die zijn Amerikaans en met cups. Waar kan ik dat kopen? En kan ik er anders alternatieven voor gebruiken? Gewoon bakjes ofzo. Werkt dat?
Oh nice! Thanksquote:Op donderdag 26 juli 2018 16:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
Xenos heeft van die cups te koop
http://m.xenos.nl/m20/kok(...)tjes-koper-set-van-4
Ik heb ze ook gekocht omdat ik geen zinin omrekenen heb
wat gaat het worden? Fondant of marsepein? Dat wil haast niet met deze temperaturenquote:Op vrijdag 27 juli 2018 09:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat mooi ook Richolio!
Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje
Nope gelukkig niet! witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja!quote:Op vrijdag 27 juli 2018 09:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
wat gaat het worden? Fondant of marsepein? Dat wil haast niet met deze temperaturen
oooh dat gaat ook een lastige wordenquote:Op vrijdag 27 juli 2018 15:22 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nope gelukkig niet! witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja!
quote:Op vrijdag 27 juli 2018 07:18 schreef Goitske het volgende:
Mooi geworden!
Die cups zijn altijd handig om in huis te hebben
Thanks! Die cups zijn wel handig ja.quote:Op vrijdag 27 juli 2018 09:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat mooi ook Richolio!
Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje
de schil zeker.quote:Op vrijdag 27 juli 2018 20:49 schreef richolio het volgende:
[..]
[..]
Thanks! Die cups zijn wel handig ja.
Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat)
Wow.quote:Op zaterdag 28 juli 2018 12:17 schreef Burdie het volgende:
Wel biologische citroenen nemen dan.
http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1
Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 17:16 schreef AnneX het volgende:
[..]
Wow.
Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water.
Nou ja, het zal mijn tijd wel duren.
Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes!
Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske
kan ik mij voorstellen ik bak ook niks op het moment naja het kriebelt wel...quote:Op donderdag 2 augustus 2018 17:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.
hazelnotenquote:Op zaterdag 18 augustus 2018 22:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op
Ja ik zag ook al een recept voor roze koeken voorbij komenquote:Op zaterdag 18 augustus 2018 22:31 schreef Goitske het volgende:
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit!
Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben
https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614
ik eet vaak een roze koek bij de bloedbank, maar die zijn wel redelijk stevig.quote:Op zondag 19 augustus 2018 08:45 schreef Goitske het volgende:
En dit zijn de roze koeken
Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel!
ik wil ze wel een x maken nog nooit gedaan dus ben benieuwd. Weet nu al dat mijn man ze afschiet dat de winkel beter isquote:Op zondag 19 augustus 2018 10:04 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik eet vaak een roze koek bij de bloedbank, maar die zijn wel redelijk stevig.
Ik vond zelf-bak-variant niet zo lekker omdat het idd net cakejes waren
Extra trucje doen op Spock om hem eerder te laten kopen voor je?quote:Op zondag 19 augustus 2018 11:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
graag gedaan
Ik wil de Koekjesbijbel en ben pas over een maand jarig
nou het is weer 30 euro... En ik krijg een bon voor fietsen naar het werk en ik heb 17 september de punten weer en dan heb ik dus een bon van 20 euro 19 september ben ik jarig en eind september is taart en trends dus ja...quote:Op zondag 19 augustus 2018 11:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Extra trucje doen op Spock om hem eerder te laten kopen voor je?
Of gewoon kopen voor jezelf, worth it dit dat
Klinkt ingewikkeldquote:Op zondag 19 augustus 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou het is weer 30 euro... En ik krijg een bon voor fietsen naar het werk en ik heb 17 september de punten weer en dan heb ik dus een bon van 20 euro 19 september ben ik jarig en eind september is taart en trends dus ja...
nee dat gaat te ver voor mijn hobbyquote:Op zondag 19 augustus 2018 12:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Klinkt ingewikkeld
Gewoon kopen die handel
Dan maar paar keer geen vlees bij het avondeten of chips als snackje voor de kinderen
ze zien er heerlijk uit!quote:Op woensdag 22 augustus 2018 10:58 schreef Bleie het volgende:
Mooi Madeliefff!
Hier zijn gisteren de jodenkoeken die Goitske postte gebakken, grotendeels door dochter zelf. Wel een paar aanpassingen: ik had geen citroen, maar wel zo'n flesje sap, dus daar wat van gebruikt ipv rasp, en ik had alleen patentbloem. Toch zijn ze heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
Ongetwijfeld! Maar ik probeer eigenlijk af te vallen, dus zou sowieso niet in dit topic moeten komen...quote:Op woensdag 22 augustus 2018 11:02 schreef Goitske het volgende:
Beetje kaneelsuiker is vaak ook lekker er over of deels dippen in chocolade
oeh die heb ik lang niet op. Lekkerquote:Op woensdag 22 augustus 2018 10:58 schreef Bleie het volgende:
Mooi Madeliefff!
Hier zijn gisteren de jodenkoeken die Goitske postte gebakken, grotendeels door dochter zelf. Wel een paar aanpassingen: ik had geen citroen, maar wel zo'n flesje sap, dus daar wat van gebruikt ipv rasp, en ik had alleen patentbloem. Toch zijn ze heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
haha gelukkig kun je plaatjes niet etenquote:Op woensdag 22 augustus 2018 11:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ongetwijfeld! Maar ik probeer eigenlijk af te vallen, dus zou sowieso niet in dit topic moeten komen...
quote:Op zondag 19 augustus 2018 08:45 schreef Goitske het volgende:
En dit zijn de roze koeken
Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel!
Ingrediėnten
Voor de cakejes
100 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
110 gr bloem
20 gr maļzena
¼ tl bakpoeder
Voor het glazuur
100 gr (diepvries)frambozen
200 gr poedersuiker
Verder nodig
boter, om in te vetten
Bereiding: Roze koeken
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm met 12 holtes in met boter.
Doe alle ingrediėnten voor de cakejes in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.
Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol in het midden. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat er vanaf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.
Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe het in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.
Tip: Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodems van de vormpjes leggen.
Ik heb een kleine halve eetlepel gedaan per koekje, met veel ruimte ertussen en nu heb ik met het halve recept één groot plakkaat koekquote:Op zondag 19 augustus 2018 06:53 schreef Goitske het volgende:
Rutger heeft gereageerd ze horen zo groot. Maar kleiner vind ik handiger en lekkerder
Let op ze worden VEEL groter in de oven
lekker hč! Moet je nagaan ik had een flinke eetlepel gedaanquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 22:57 schreef Molo het volgende:
Ok, die hele plaat koek ziet er niet uit zo in stukken gebroken nu, maar dit is lekker, wow
Ik heb ze ook gemaakt maar had wel erg weinig beslag? Worden ook kleine koeken door de cupcakevorm natuurlijk. Verder zijn ze wel prima gelukt.quote:
brood en banket voor de ervaren thuisbakkerquote:Op zondag 26 augustus 2018 13:20 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb ze ook gemaakt maar had wel erg weinig beslag? Worden ook kleine koeken door de cupcakevorm natuurlijk. Verder zijn ze wel prima gelukt.
Mag ik vragen welke Facebook groep jullie de recepten vinden? Link hierboven werkt niet.
Thanksquote:
al klaar of laat je ze de hele nacht rijzen?quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 21:17 schreef emmyemmy2 het volgende:
Bezig met cinnamon rolls. Hopelijk lukken ze
Laat ze in de koelkast rijzenquote:Op vrijdag 31 augustus 2018 22:59 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
al klaar of laat je ze de hele nacht rijzen?
ziet er veel belovend uitquote:Op vrijdag 31 augustus 2018 23:41 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Laat ze in de koelkast rijzen
[ afbeelding ]
Beetje misvormd. En ik had geen grotere ovenschaal
zien er prima uit!quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 23:41 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Laat ze in de koelkast rijzen
[ afbeelding ]
Beetje misvormd. En ik had geen grotere ovenschaal
ik bestel tijd bij de zuidmolenquote:Op zaterdag 1 september 2018 09:14 schreef MrsDuck het volgende:
Toch jammer dat Zeeuwse bloem niet meer bij Appie te koop is...
Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-)quote:Op zaterdag 1 september 2018 09:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik bestel tijd bij de zuidmolen
En bij nood is gewone bloem ook te doen
klopt zitten in Groesbeek. Ik waarschuw vast ze hebben echt heel heel erg veel ik bestel meestal voor 50 euro en zit ik mezelf nog in te houdenquote:Op zaterdag 1 september 2018 13:27 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-)
je moet even googlen op die van Rutger bakt die zijn echt wel lekker, ik vind er iets te veel citroen in zitten maar dat kun je naar smaak er in doen natuurlijkquote:Op zaterdag 8 september 2018 21:19 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst eierkoeken gebakken. Met een mix van de lokale molen. Inclusief extragratis tip om er geen losse eierkoeken van te maken, maar een grote plaatkoek, tegen het verbranden.
Ik vind het resultaat mooi luchtig, maar wel een beetje vlak van smaak. Wat suiker zou niet verkeerd zijn. Jammer.
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks misluktquote:Op zondag 9 september 2018 18:52 schreef Hupje het volgende:
Nou ben ik wel benieuwd, Goitske.
Ik heb vanmiddag de frambozen kruimelcake van Rutger gemaakt. Hij ziet er goed uit, maar ik mag hem nog niet proeven want hij is om te trakteren op mijn werk.
Jij bent goed bezig.quote:Op zondag 9 september 2018 19:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks mislukt
De snickerdoodles
[ afbeelding ]
Het recept uit de Koekjesbijbel
Ingrediėnten (ongeveer 25 stuks)
275 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
325 gr fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
1½ theelepel vanille-extract of vanillepasta
2 eieren, op kamertemperatuur
400 gr patentbloem
1 theelepel baksoda
½ theelepel bakpoeder
Plus:
100 gr fijne kristalsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
Snickerdoodles
Bereidingswijze
Klop de boter, de suiker, het zout en de vanillepasta een paar minuten goed door. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine.
Voeg één voor één de eieren toe en doe het volgende ei er pas bij als het vorige goed vermengd is.
Klop of schep dan de bloem, het baksoda en het bakpoeder goed door het deeg. Het deeg blijft vrij zacht. Verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Vermeng in een platte schaal de kristalsuiker met het kaneelpoeder. Zet een keukenweegschaal klaar. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius (hete luchtoven).
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort even door. Weeg dan stukjes van 40 gram af en vorm ze tot een balletje. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat en zorg dat er flink wat ruimte tussen de snickerdoodles zit – ze lopen in de oven tijdens het bakken nog uit.
Bak de koeken in ongeveer 11 minuten goudbruin en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen dan nog iets inzakken, maar dat geeft niks
Gaan fancy foto's maar ziet er lekker uitquote:Op donderdag 13 september 2018 17:57 schreef Hupje het volgende:
Omdat jij dat zei heb ik er daarom ook twee na elkaar geprobeerd
Kleinere taarten is altijd leuk, kun je meer proberen. Wanneer ben je jarig?
Hier de frambozen kruimelcake
[ afbeelding ]
en hier een stukje brownie (ik was te ongeduldig en had hem verplaatst voordat hij helemaal afgekoeld was )
[ afbeelding ]
Geen fancy foto's want ik had steeds haast
ik denk iets van Citroėn koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menigquote:Op woensdag 19 september 2018 18:14 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd! Ziet er weer goed uit!
En, welk recept ga je als eerste maken?
autocorrect, of is er ook een bmw variant?quote:Op woensdag 19 september 2018 19:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik denk iets van Citroėn koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menig
quote:Op woensdag 19 september 2018 20:01 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
autocorrect, of is er ook een bmw variant?
🍋 koekjesquote:Op woensdag 19 september 2018 20:01 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
autocorrect, of is er ook een bmw variant?
Toko's zoals Amazing Oriental in fe buurt daar?quote:Op woensdag 19 september 2018 20:39 schreef Goitske het volgende:
[..]
🍋 koekjes
Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet)
Chinese supermarkt.quote:Op woensdag 19 september 2018 20:39 schreef Goitske het volgende:
[..]
🍋 koekjes
Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet)
nee misschien dat die in het centrum het heeft maar heb de pest aan die toko... Heel klein en erg onvriendelijkquote:Op woensdag 19 september 2018 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Toko's zoals Amazing Oriental in fe buurt daar?
Anders kan ik het zo voor je opsturen. En nee, is niet vies tenzij puur
Ik heb de vleesbijbel er ook nog bij.. Nog zat plekquote:Op woensdag 19 september 2018 21:15 schreef Goitske het volgende:
Ik zag trouwens dat er ook een Stamppotbijbel en chocolade bijbel uit komt... Heb al bijna geen ruimte meer
[ afbeelding ]
ik heb vanmorgen mijn bakbijbek van wat plakband voorzien ivm slijtagequote:Op donderdag 20 september 2018 11:24 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb de vlees en de bakbijbel. Volgens mij geen van beide nog gebruikt
quote:Op donderdag 20 september 2018 19:19 schreef Bleie het volgende:
Ik wil de bak-, brood- en koekjesbijbel. En als ik geen gezin had ook de soepbijbel. Maar ik mag geen kookboeken meer van mezelf.
Staan er veel vegetarische soepen in de soepbijbel? Want dan is het misschien wel een leuk cadeautje voor mijn schoonmoeder.
Oh wow!quote:Op vrijdag 21 september 2018 21:31 schreef Goitske het volgende:
Vandaag viel een verassing op de mat van een mede fok!ster
Een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van ohmyfoodnes Sabine de koning
[ afbeelding ]
goede thermosbeker kopen en gewoon ook meenemen doe ik ook. Ben de enige soep eter thuisquote:Op vrijdag 21 september 2018 21:41 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh wow!
Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit.
Ik ben alleen en dol op soep. Dus maak ik een normale meerpersoonsportie en vries dat in delen in. Op kantoor is een magnetron om het te verhitten en dan weet ik zeker dat ik lekkere soep heb..quote:Op vrijdag 21 september 2018 21:41 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh wow!
Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit.
oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nicequote:Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crčme brulee cheesecake
[ afbeelding ]
Snickers cheesecake
[ afbeelding ]
Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
Holy shit! Kom je bij mij werken?quote:Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crčme brulee cheesecake
[ afbeelding ]
Snickers cheesecake
[ afbeelding ]
Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
Die merengue Ik ga deze foto's niet aan mijn collega's laten zien. Die zijn nu best blij met mijn bakwerk, maar als ze dit zien dan is hetquote:Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crčme brulee cheesecake
[ afbeelding ]
Snickers cheesecake
[ afbeelding ]
Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhbquote:Op maandag 24 september 2018 19:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die merengue Ik ga deze foto's niet aan mijn collega's laten zien. Die zijn nu best blij met mijn bakwerk, maar als ze dit zien dan is het
Ik ondersteun ze. Maar jij kunt dreigen met een 'bakstop" als ze dat daadwerkelijk doen.quote:Op maandag 24 september 2018 19:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb
heel heel heel erg machtig die cheesecake maar zo lekkerquote:Op maandag 24 september 2018 14:47 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthoudenquote:Op maandag 24 september 2018 19:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijkerquote:Op maandag 24 september 2018 19:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
Nee tochquote:Op maandag 24 september 2018 19:56 schreef Goitske het volgende:
[..]
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!quote:
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen?quote:Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
Ooh jammer!quote:Op maandag 24 september 2018 21:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen?
En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! Gave taarten weer!
Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ik denk aan te lang gebakken of op een te hoge temperatuur.quote:Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?
[ afbeelding ]
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.quote:
We hebben die van AH huismerk geprobeerd, maar daar gebeurt hetzelfde mee. Ik zal die van Action proberen, thanks!quote:Op dinsdag 25 september 2018 04:31 schreef AnneX het volgende:
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.quote:Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?
[ afbeelding ]
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.quote:Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas!
Ze kunnen tot 250 graden.quote:Op dinsdag 25 september 2018 06:54 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
quote:
Dat van die 250 graden bij siliconen matten/bakvormen is maar de vraag: https://www.test-aankoop.(...)/siliconen-bakvormenquote:Op dinsdag 25 september 2018 17:39 schreef Bleie het volgende:
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:10 schreef Goitske het volgende:
[..]
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.
Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
je je eigen leuter gebruiken om tijdens het bakken alles plat te makenquote:Op woensdag 26 september 2018 23:06 schreef Dribbel_ het volgende:
[..]
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?
[ afbeelding ]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:18 schreef Goitske het volgende:
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit
Misschien nog een leuke tip
Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen
[ afbeelding ]
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zakquote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:38 schreef Tally het volgende:
[..]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood.
Ja maar vaak word in de ochtend alles vol gestouwd en dan staat er in de middag weer eens iemandquote:Op woensdag 3 oktober 2018 13:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak
Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
Niks mis mee.quote:Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!quote:Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt
[ afbeelding ]
volgende x met granberries maken nog lekkerder!quote:Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef Muck het volgende:
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren
Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.
[ afbeelding ]
Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberenquote:Op zondag 14 oktober 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
volgende x met granberries maken nog lekkerder!
ik moet ze ook weer maken. Mijn oudste van bijna 6 vraagt er al regelmatig omquote:Op zondag 14 oktober 2018 21:35 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aanquote:Op woensdag 17 oktober 2018 10:04 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken.
Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn?
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. Thanks!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 13:39 schreef Goitske het volgende:
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aan
Als ik met de kinderen die is het poedersuiker met water en gooi je meuk er maar op
evt qua smaak kun je ook citroensap iets gebruiken krijg je wat citroen glazuurquote:Op woensdag 17 oktober 2018 14:05 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. Thanks!
Ik heb in de trapkast een roltrolly zeg maar staan met 3 plastic bakken voor het kleinspul dus stekertjes, rondo vormpjes etc en in de schuur die goed droog blijft en via het huis te bereiken 2 planken van een stellingkast. Een plank voor de bakvormen en eentje voor de Taartdozen, pizza stenen, draaiplateau etcquote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb
ja hij is lekker. Ik ben geen enorme fan van boterkoek normaal maar deze was wel lekkerquote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:54 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit. Is ie ook lekker?
Zit je wéér met een bakvorm
Hele grote uitschuifla in de keukenkast.quote:Op woensdag 17 oktober 2018 17:08 schreef Hupje het volgende:
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz?
Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast?
Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb
Lekker!quote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room
Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake isquote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld
Met wodka?quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 18:44 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee.quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 18:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Met wodka?
Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden hebquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 13:09 schreef kloink het volgende:
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaaldquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 23:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
volgende keer ook fotos plaatsenquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade
Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
leukquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 21:45 schreef Goitske het volgende:
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lekker idee!quote:Op vrijdag 16 november 2018 15:20 schreef Goitske het volgende:
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hč? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)
Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden
Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs
Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen
Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.
[ afbeelding ]
En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
[ afbeelding ]
Friet/patat-discussie all over again!quote:Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
Lekker idee!
Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaaldquote:Op maandag 19 november 2018 16:29 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Friet/patat-discussie all over again!
Ja ik weet het, maar ik vergeet ieder jaar weer wat wat is. Gemakshalve noem ik die speculaas-achtige "pepernoten" en die taai taai-achtige "pepernoten van de bakker".quote:Op maandag 19 november 2018 16:31 schreef Molo het volgende:
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald
Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten
En nu zin in patat met mayonaise
yep klopt maar waar je ook kijkt incl in kookboeken staat altijd pepernotenquote:Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Lekker idee!
Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Ah ja, dat zijn idd andere boeken, ik heb alleen haar eerste boek nu, leek me mooi om te starten ik zal die 2 eens in de reservering bij de bieb zetten, kan ik eens kijken wat daar in staat.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen
Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.
Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqtquote:Op vrijdag 23 november 2018 09:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,
ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.
Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?
Alvast bedankt!
Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen?quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen
Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.
Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...
Maar wordt het brood dan niet heel compact ? Want anders ga ik het gewoon eens proberen wel zonder de sesamolie in eerste instantie want ook dat heb ik niet zomaar staan ...quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
Nou, ga ik dat eens zonder dat spul proberenquote:Op vrijdag 23 november 2018 10:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.quote:Op vrijdag 23 november 2018 11:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
die van de buurtsuper of van de molen geen verschil hoor van de instantquote:Op vrijdag 23 november 2018 11:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
eens! Je moet een stukje deeg pakken en dat heel zachtjes uit elkaar trekken tot je een dun vliesje hebt. Lukt dat niet nog even doorknedenquote:Op vrijdag 23 november 2018 11:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik
meesterlijk brood en meer meesterlijk brood heet geloof ik het vervolg. Daar staat een pepernotenbrood in erg lekker!quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen?
(de broodbijbel ken ik, ik heb hier de Bakbijbel staan in dezelfde serie )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |