abonnement Unibet Coolblue
pi_180770529
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 15:22 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nope gelukkig niet! :% witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja! -O-
oooh dat gaat ook een lastige worden -O-
  vrijdag 27 juli 2018 @ 20:49:22 #102
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_180775960
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 07:18 schreef Goitske het volgende:
Mooi geworden!
Die cups zijn altijd handig om in huis te hebben
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 09:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat mooi ook Richolio!

Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje :o :o
Thanks! :) Die cups zijn wel handig ja.

Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo :P Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat)
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_180776536
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 20:49 schreef richolio het volgende:

[..]


[..]

Thanks! :) Die cups zijn wel handig ja.

Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo :P Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat)
de schil zeker.
https://deliciousmagazine.nl/2017/02/06/gekonfijte-citroenschil/
  zaterdag 28 juli 2018 @ 12:17:59 #104
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180788047
Wel biologische citroenen nemen dan.
http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1
KuikenGuppy
pi_180900203


Zojuist de vanille peulen die ik nog had liggen in de wodka gedaan om vanille extract te maken. Ik ben benieuwd. Nu is mijn voorraad wel op -O-
Over een maand of 2 weet ik of het wat is

[ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 02-08-2018 17:45:03 ]
pi_180900478
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 12:17 schreef Burdie het volgende:
Wel biologische citroenen nemen dan.
http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1
Wow.
Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water.
Nou ja, het zal mijn tijd wel duren.

Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes!

Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske
pi_180901095
Ik ben ook heel benieuwd!
  donderdag 2 augustus 2018 @ 17:46:31 #108
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180901135
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:16 schreef AnneX het volgende:

[..]

Wow.
Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water.
Nou ja, het zal mijn tijd wel duren.

Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes!

Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske
Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.
And so is the past
pi_180901230
quote:
10s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.
kan ik mij voorstellen :o ik bak ook niks op het moment naja het kriebelt wel...
pi_180959689
Even een schaamteloze spam hoop dat het van het beheer mag. Ik heb op de Facebook-pagina heel Holland bakt verder een wedstrijd open gezet elke maand een andere winnaar van HHB deze maand thema Rutger en opdracht sprits bakken. Dacht misschien leuk om even iedereen weer wat inspiratie te geven om te bakken
pi_180959701
Ohja en ik wil de Koekjesbijbel -O- mag nog niet bestellen van mezelf... -O-
  maandag 13 augustus 2018 @ 13:33:04 #112
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_181151994
Wat is t verschil in smaak tussen bavarois met of zonder eigeel?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_181285379
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee _O-



De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit!
Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben

https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614
pi_181285744
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op
pi_181285948
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op
hazelnoten
pi_181286241
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:31 schreef Goitske het volgende:
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee _O-
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit!
Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben

https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614
Ja ik zag ook al een recept voor O+ O+ roze koeken O+ O+ voorbij komen
pi_181291072
Rutger heeft gereageerd ze horen zo groot. Maar kleiner vind ik handiger en lekkerder
Let op ze worden VEEL groter in de oven

[ Bericht 20% gewijzigd door Goitske op 19-08-2018 08:24:39 ]
  zondag 19 augustus 2018 @ 07:08:09 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181291083
Zou je het recept kunnen delen hier Goitske? Ziet er verrekte lekker uit :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181291486
Aanstaande vrijdag komt mijn nieuwe boek Koekjesbijbel uit! Hier alvast een voorproefje! Deze craquants met karamel en hazelnoten staan samen met ruim 170 andere koekjes in mijn nieuwste boek Koekjesbijbel!

Ingrediënten
Voor het beslag
280 gr suiker
50 gr bloem
2 eiwitten
¼ - ½ tl zout
2 tl vanille-extract
200 gr blanke hazelnoten, geplet

Bereiding: Craquants met hazelnoten en karamel

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de suiker, bloem, eiwitten, het zout en vanille-extract in een kom door elkaar. Voeg als laatst de geplette hazelnoten toe.

Schep flinke eetlepels van het mengsel op de bakplaat en houd daarbij voldoende tussenruimte. Op een bakplaat passen niet meer dan 9-12 koeken. Druk de hoopjes iets plat.

Bak de craquants in 14-19 minuten goudbruin.

Schuif het bakpapier met de koeken direct na het bakken van de bakplaat. Laat de koeken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig met een spatel van het bakpapier. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Tip: Plet de hazelnoten door ze op een snijplank te leggen en er met de (schone) onderkant van een pan stevig op te drukken. De structuur van grof geplette hazelnoten is het best, dus zorg ervoor dat ze niet te fijn worden.
pi_181291549
Hij heeft ook de jodenkoeken vrij gegeven. Deze staan ook op mijn lijstje


Sinds begin deze maand is mijn nieuwste boek Koekjesbijbel uit, boordevol koekjes en koeken. Één van de recepten die uiteraard niet mocht ontbreken in dit boek zijn de Jodekoeken. Er zijn twee manieren om deze koeken te spellen; Jodekoeken of Jodenkoeken. Omdat het niet zeker is waar de naam van deze koeken vandaan komt is het ook niet zeker welke van de twee de authentieke spelwijze is. Er wordt gezegd dat de koeken voor het eerste gebakken zijn door bakker De Joode, maar het zou ook kunnen dat de koeken juist veel door joden gebakken werden. Hoe je het ook schrijft, deze zelfgebakken jodekoeken zijn in elk geval waanzinnig lekker!

Dit recept en nog 170 andere koekjes vind je in Koekjesbijbel! Check hier voor meer informatie!
koekjesbijbel

Ingrediënten
Voor het deeg

175 gr boter, op kamertemperatuur
140 gr witte basterdsuiker
¼ citroen, rasp
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
½ ei, op kamertemperatuur, losgeklopt
125 gr bloem
125 gr Zeeuwse bloem
2 tl bakpoeder
Verder nodig

bloem, voor het werkblad



Bereiding: Jodekoeken
Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp, het vanille-extract en zout in een kom en meng door elkaar. Meng het halve ei erdoor, voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Check dit artikel voor hulp bij het uitrollen van het koekjesdeeg! Gebruik een gekartelde uitsteker met een doorsnede van 8-10 centimeter en steek daarmee cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.

Leg de koeken op de bakplaat en bak ze in 14-19 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tip Voor extra smaak kun je ½-1 theelepel kaneelpoeder aan het deeg toevoegen.
pi_181291777
En dit zijn de roze koeken

Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel!

Ingrediënten
Voor de cakejes
100 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
110 gr bloem
20 gr maïzena
¼ tl bakpoeder

Voor het glazuur
100 gr (diepvries)frambozen
200 gr poedersuiker

Verder nodig
boter, om in te vetten

Bereiding: Roze koeken
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm met 12 holtes in met boter.

Doe alle ingrediënten voor de cakejes in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.

Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol in het midden. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat er vanaf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.

Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe het in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.

Tip: Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodems van de vormpjes leggen.
  zondag 19 augustus 2018 @ 10:00:21 #122
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181293024
Dank je! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181293112
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 08:45 schreef Goitske het volgende:
En dit zijn de roze koeken

Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel!


ik eet vaak een roze koek bij de bloedbank, maar die zijn wel redelijk stevig.
Ik vond zelf-bak-variant niet zo lekker omdat het idd net cakejes waren
pi_181294975
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 10:04 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik eet vaak een roze koek bij de bloedbank, maar die zijn wel redelijk stevig.
Ik vond zelf-bak-variant niet zo lekker omdat het idd net cakejes waren
ik wil ze wel een x maken nog nooit gedaan dus ben benieuwd. Weet nu al dat mijn man ze afschiet dat de winkel beter is
pi_181294993
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 10:00 schreef Molo het volgende:
Dank je! ^O^
graag gedaan

Ik wil de Koekjesbijbel en ben pas over een maand jarig -O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')