abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_180745503
quote:
11s.gif Op donderdag 26 juli 2018 16:04 schreef richolio het volgende:
Ik zou wel willen bakken met cups. Kom af en toe goede recepten tegen die ik zou willen maken, maar die zijn Amerikaans en met cups. Waar kan ik dat kopen? En kan ik er anders alternatieven voor gebruiken? :P Gewoon bakjes ofzo. Werkt dat?
Xenos heeft van die cups te koop

http://m.xenos.nl/m20/kok(...)tjes-koper-set-van-4

Ik heb ze ook gekocht omdat ik geen zinin omrekenen heb

Edit: online uitverkocht maar misschien in de winkel niet. Misschien action ook wel

Edit 2: AliExpress heeft het ook
10 stks/set Maatbekers Maatlepel Gereedschap Zwart Plastic Voor Bakken Koffie Thee Meten Set Gereedschap Keuken Accessoires
http://s.aliexpress.com/F7ruMjEZ?fromSns=Kopiëren naar klembord
  donderdag 26 juli 2018 @ 16:06:56 #92
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_180745525
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 16:06 schreef Goitske het volgende:

[..]

Xenos heeft van die cups te koop

http://m.xenos.nl/m20/kok(...)tjes-koper-set-van-4

Ik heb ze ook gekocht omdat ik geen zinin omrekenen heb
Oh nice! Thanks
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_180753343
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juli 2018 16:06 schreef richolio het volgende:

[..]

Oh nice! Thanks
Bij de AH hebben ze ze ook.
pi_180754751
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 21:24 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Bij de AH hebben ze ze ook.
plus volgens mij ook
  donderdag 26 juli 2018 @ 22:39:29 #95
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_180755214
Heb wel zo’n lage bakvorm bij de AH gekocht :) Die cupjes bij de Blokker

Bezig met citroen gember taart:


'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  vrijdag 27 juli 2018 @ 01:02:54 #96
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_180758355


Gelukt O+
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_180760705
Mooi geworden!
Die cups zijn altijd handig om in huis te hebben
  vrijdag 27 juli 2018 @ 09:36:55 #98
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_180762014
Oeh wat mooi ook Richolio!

Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje :o :o
pi_180762073
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 09:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat mooi ook Richolio!

Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje :o :o
wat gaat het worden? Fondant of marsepein? Dat wil haast niet met deze temperaturen
  vrijdag 27 juli 2018 @ 15:22:00 #100
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_180769558
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 09:41 schreef Goitske het volgende:

[..]

wat gaat het worden? Fondant of marsepein? Dat wil haast niet met deze temperaturen
Nope gelukkig niet! :% witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja! -O-
pi_180770529
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 15:22 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nope gelukkig niet! :% witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja! -O-
oooh dat gaat ook een lastige worden -O-
  vrijdag 27 juli 2018 @ 20:49:22 #102
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_180775960
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 07:18 schreef Goitske het volgende:
Mooi geworden!
Die cups zijn altijd handig om in huis te hebben
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 09:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat mooi ook Richolio!

Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje :o :o
Thanks! :) Die cups zijn wel handig ja.

Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo :P Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat)
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_180776536
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 20:49 schreef richolio het volgende:

[..]


[..]

Thanks! :) Die cups zijn wel handig ja.

Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo :P Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat)
de schil zeker.
https://deliciousmagazine.nl/2017/02/06/gekonfijte-citroenschil/
  zaterdag 28 juli 2018 @ 12:17:59 #104
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180788047
Wel biologische citroenen nemen dan.
http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1
KuikenGuppy
pi_180900203


Zojuist de vanille peulen die ik nog had liggen in de wodka gedaan om vanille extract te maken. Ik ben benieuwd. Nu is mijn voorraad wel op -O-
Over een maand of 2 weet ik of het wat is

[ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 02-08-2018 17:45:03 ]
pi_180900478
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 12:17 schreef Burdie het volgende:
Wel biologische citroenen nemen dan.
http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1
Wow.
Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water.
Nou ja, het zal mijn tijd wel duren.

Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes!

Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske
pi_180901095
Ik ben ook heel benieuwd!
  donderdag 2 augustus 2018 @ 17:46:31 #108
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180901135
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:16 schreef AnneX het volgende:

[..]

Wow.
Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water.
Nou ja, het zal mijn tijd wel duren.

Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes!

Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske
Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.
And so is the past
pi_180901230
quote:
10s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt.
kan ik mij voorstellen :o ik bak ook niks op het moment naja het kriebelt wel...
pi_180959689
Even een schaamteloze spam hoop dat het van het beheer mag. Ik heb op de Facebook-pagina heel Holland bakt verder een wedstrijd open gezet elke maand een andere winnaar van HHB deze maand thema Rutger en opdracht sprits bakken. Dacht misschien leuk om even iedereen weer wat inspiratie te geven om te bakken
pi_180959701
Ohja en ik wil de Koekjesbijbel -O- mag nog niet bestellen van mezelf... -O-
pi_181151994
Wat is t verschil in smaak tussen bavarois met of zonder eigeel?
pi_181285379
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee _O-



De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit!
Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben

https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614
pi_181285744
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op
pi_181285948
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op
hazelnoten
pi_181286241
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:31 schreef Goitske het volgende:
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee _O-
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit!
Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben

https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614
Ja ik zag ook al een recept voor O+ O+ roze koeken O+ O+ voorbij komen
pi_181291072
Rutger heeft gereageerd ze horen zo groot. Maar kleiner vind ik handiger en lekkerder
Let op ze worden VEEL groter in de oven

[ Bericht 20% gewijzigd door Goitske op 19-08-2018 08:24:39 ]
  zondag 19 augustus 2018 @ 07:08:09 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181291083
Zou je het recept kunnen delen hier Goitske? Ziet er verrekte lekker uit :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181291486
Aanstaande vrijdag komt mijn nieuwe boek Koekjesbijbel uit! Hier alvast een voorproefje! Deze craquants met karamel en hazelnoten staan samen met ruim 170 andere koekjes in mijn nieuwste boek Koekjesbijbel!

Ingrediënten
Voor het beslag
280 gr suiker
50 gr bloem
2 eiwitten
¼ - ½ tl zout
2 tl vanille-extract
200 gr blanke hazelnoten, geplet

Bereiding: Craquants met hazelnoten en karamel

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de suiker, bloem, eiwitten, het zout en vanille-extract in een kom door elkaar. Voeg als laatst de geplette hazelnoten toe.

Schep flinke eetlepels van het mengsel op de bakplaat en houd daarbij voldoende tussenruimte. Op een bakplaat passen niet meer dan 9-12 koeken. Druk de hoopjes iets plat.

Bak de craquants in 14-19 minuten goudbruin.

Schuif het bakpapier met de koeken direct na het bakken van de bakplaat. Laat de koeken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig met een spatel van het bakpapier. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Tip: Plet de hazelnoten door ze op een snijplank te leggen en er met de (schone) onderkant van een pan stevig op te drukken. De structuur van grof geplette hazelnoten is het best, dus zorg ervoor dat ze niet te fijn worden.
pi_181291549
Hij heeft ook de jodenkoeken vrij gegeven. Deze staan ook op mijn lijstje


Sinds begin deze maand is mijn nieuwste boek Koekjesbijbel uit, boordevol koekjes en koeken. Één van de recepten die uiteraard niet mocht ontbreken in dit boek zijn de Jodekoeken. Er zijn twee manieren om deze koeken te spellen; Jodekoeken of Jodenkoeken. Omdat het niet zeker is waar de naam van deze koeken vandaan komt is het ook niet zeker welke van de twee de authentieke spelwijze is. Er wordt gezegd dat de koeken voor het eerste gebakken zijn door bakker De Joode, maar het zou ook kunnen dat de koeken juist veel door joden gebakken werden. Hoe je het ook schrijft, deze zelfgebakken jodekoeken zijn in elk geval waanzinnig lekker!

Dit recept en nog 170 andere koekjes vind je in Koekjesbijbel! Check hier voor meer informatie!
koekjesbijbel

Ingrediënten
Voor het deeg

175 gr boter, op kamertemperatuur
140 gr witte basterdsuiker
¼ citroen, rasp
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
½ ei, op kamertemperatuur, losgeklopt
125 gr bloem
125 gr Zeeuwse bloem
2 tl bakpoeder
Verder nodig

bloem, voor het werkblad



Bereiding: Jodekoeken
Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp, het vanille-extract en zout in een kom en meng door elkaar. Meng het halve ei erdoor, voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Check dit artikel voor hulp bij het uitrollen van het koekjesdeeg! Gebruik een gekartelde uitsteker met een doorsnede van 8-10 centimeter en steek daarmee cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.

Leg de koeken op de bakplaat en bak ze in 14-19 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tip Voor extra smaak kun je ½-1 theelepel kaneelpoeder aan het deeg toevoegen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')