abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_181619761
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 13:27 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-)
klopt zitten in Groesbeek. Ik waarschuw vast ze hebben echt heel heel erg veel O+ ik bestel meestal voor 50 euro en zit ik mezelf nog in te houden
pi_181736720
Ik heb zojuist een nieuwe wedstrijd open gezet maar het lijkt mij ook wel leuk om het recept hier te delen.

Het zijn home made Oreo cookies van Menno de Koning

https://m.facebook.com/gr(...)k&id=334246053803263

Homemade oreo's
Recept van Menno de Koning uit Bakken met Menno

INGREDIENTEN
Voor ca. 20 koekjes
Koekjesdeeg
• 160 g bloem, plus extra voor bestuiven
• 45 g cacaopoeder
• 1 tl zuiveringszout
• ¼ tl bakpoeder
• ¼ tl zout
• 200 g kristalsuiker
• 235 g boter, op kamertemperatuur
• 1 ei

Vulling
• 60 g boter, op kamertemperatuur
• 60 g Crisco (plantaardig vet, zie tip) of margarine
• 2 tl vanille-extract
• 225 g poedersuiker
• gladde ronde steker met een doorsnede van ca. 5 cm
Extra spuitzak met glad spuitmondje van ca. 1½ cm

Heerlijke chocoladekoekjes om zo te eten of te gebruiken als taartbodem. Extra guilty: maak er dubbeldekkers van met roomkaasglazuur ertussen en haal ze door gesmolten chocolade.

1 Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bloem, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en suiker in de mengkom van een staande mixer (of gebruik een handmixer). Doe de boter en het ei erbij en blijf kloppen tot het deeg een bal vormt.

2 Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een plak van circa ½ cm dik. Steek er met een gladde steker cirkels uit met een doorsnede van circa 5 cm. Leg de koekjes op een bakplaat met een aantal centimeters tussenruimte.

3 Bak de koekjes in ongeveer 9-10 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

4 Klop voor de vulling de boter en de Crisco (of margarine) in de mengkom van de staande mixer (of gebruik een handmixer) op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn. Voeg het vanille-extract en de poedersuiker lepel voor lepel toe. Klop het geheel ongeveer 3 minuten op hoge snelheid tot het licht en luchtig is.

5 Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnede van circa 1½ cm. Spuit een beetje vulling in het midden van de onderkant van een koekje. Druk er een tweede koekje tegenaan en duw ze zachtjes op elkaar zodat de vulling naar de zijkant van het koekje wordt geduwd. Herhaal dit met alle koekjes.

Tip Crisco is de merknaam van een plantaardig vet, ook wel ‘shortening’ genoemd. In deze koekjes gebruik je het in plaats van boter, de crème blijft dan steviger en witter. Je kunt ook plantaardige margarine gebruiken of alleen boter, maar dan is de creme zachter.

Recept gekopieerd van https://www.foodandfriends.nl/recepten/homemade-oreokoekjes.html
pi_181780618
Ik heb vandaag voor het eerst eierkoeken gebakken. Met een mix van de lokale molen. Inclusief extragratis tip om er geen losse eierkoeken van te maken, maar een grote plaatkoek, tegen het verbranden.
Ik vind het resultaat mooi luchtig, maar wel een beetje vlak van smaak. Wat suiker zou niet verkeerd zijn. Jammer.
pi_181799793
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:19 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst eierkoeken gebakken. Met een mix van de lokale molen. Inclusief extragratis tip om er geen losse eierkoeken van te maken, maar een grote plaatkoek, tegen het verbranden.
Ik vind het resultaat mooi luchtig, maar wel een beetje vlak van smaak. Wat suiker zou niet verkeerd zijn. Jammer.
je moet even googlen op die van Rutger bakt die zijn echt wel lekker, ik vind er iets te veel citroen in zitten maar dat kun je naar smaak er in doen natuurlijk

En gewoon per stuk heb ze niet laten verbranden

Ik heb snickerdoodles in de oven. Klinkt als chocolade maar helaas... Het is wat anders
pi_181801086
Nou ben ik wel benieuwd, Goitske.
Ik heb vanmiddag de frambozen kruimelcake van Rutger gemaakt. Hij ziet er goed uit, maar ik mag hem nog niet proeven want hij is om te trakteren op mijn werk.
pi_181801298
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:52 schreef Hupje het volgende:
Nou ben ik wel benieuwd, Goitske.
Ik heb vanmiddag de frambozen kruimelcake van Rutger gemaakt. Hij ziet er goed uit, maar ik mag hem nog niet proeven want hij is om te trakteren op mijn werk.
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks mislukt

De snickerdoodles


Het recept uit de Koekjesbijbel

Ingrediënten (ongeveer 25 stuks)
275 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
325 gr fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
1½ theelepel vanille-extract of vanillepasta
2 eieren, op kamertemperatuur
400 gr patentbloem
1 theelepel baksoda
½ theelepel bakpoeder
Plus:
100 gr fijne kristalsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder

Snickerdoodles

Bereidingswijze
Klop de boter, de suiker, het zout en de vanillepasta een paar minuten goed door. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine.
Voeg één voor één de eieren toe en doe het volgende ei er pas bij als het vorige goed vermengd is.
Klop of schep dan de bloem, het baksoda en het bakpoeder goed door het deeg. Het deeg blijft vrij zacht. Verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Vermeng in een platte schaal de kristalsuiker met het kaneelpoeder. Zet een keukenweegschaal klaar. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius (hete luchtoven).
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort even door. Weeg dan stukjes van 40 gram af en vorm ze tot een balletje. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat en zorg dat er flink wat ruimte tussen de snickerdoodles zit – ze lopen in de oven tijdens het bakken nog uit.
Bak de koeken in ongeveer 11 minuten goudbruin en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen dan nog iets inzakken, maar dat geeft niks
pi_181801607
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 19:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks mislukt

De snickerdoodles
[ afbeelding ]

Het recept uit de Koekjesbijbel

Ingrediënten (ongeveer 25 stuks)
275 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
325 gr fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
1½ theelepel vanille-extract of vanillepasta
2 eieren, op kamertemperatuur
400 gr patentbloem
1 theelepel baksoda
½ theelepel bakpoeder
Plus:
100 gr fijne kristalsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder

Snickerdoodles

Bereidingswijze
Klop de boter, de suiker, het zout en de vanillepasta een paar minuten goed door. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine.
Voeg één voor één de eieren toe en doe het volgende ei er pas bij als het vorige goed vermengd is.
Klop of schep dan de bloem, het baksoda en het bakpoeder goed door het deeg. Het deeg blijft vrij zacht. Verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Vermeng in een platte schaal de kristalsuiker met het kaneelpoeder. Zet een keukenweegschaal klaar. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius (hete luchtoven).
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort even door. Weeg dan stukjes van 40 gram af en vorm ze tot een balletje. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat en zorg dat er flink wat ruimte tussen de snickerdoodles zit – ze lopen in de oven tijdens het bakken nog uit.
Bak de koeken in ongeveer 11 minuten goudbruin en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen dan nog iets inzakken, maar dat geeft niks
Jij bent goed bezig.
pi_181846590
Morgen wordt een collega 50 en hebben we een verassingslunch voor haar bedacht (ze werkt de halve dag dus borrel was niet mogelijk)

Dus iedereen neemt wat mee, bij voorkeur zelf gemaakt. Volgende x kies ik voor stokbrood en smeersels snel klaar pfff wat haal ik mezelf toch op de hals na werken, kinderen naar bed etc nog mini quiches maken met zelfgemaakte pesto. Als shortcut wel koelverse bladerdeeg gepakt

Recepten uit het hartige bakboek van Rutger

Zelfgemaakte pesto


Mini quiche met kip pesto en prei
pi_181865630
Herkenbaar, zo leuk om te doen maar oh wat een werk. Duurt altijd langer dan je van te voren inschat...

Ik heb vandaag brownies gemaakt naar het recept van Rutger. Ook al zo'n succes, net als de frambozen kruimelcake. O+
pi_181865682
Tot nu toe alles wat ik heb gemaakt nav Rutgers recepten is super!
Zit nu na te denken voor mijn verjaardag wat ik ga maken. Denk kleine taartjes dus ipv 1 grote 2 kleine kan ik... Dan kan ik het in 2x aansnijden op verschillende momenten
pi_181883171
Omdat jij dat zei heb ik er daarom ook twee na elkaar geprobeerd :)

Kleinere taarten is altijd leuk, kun je meer proberen. Wanneer ben je jarig?

Hier de frambozen kruimelcake

en hier een stukje brownie (ik was te ongeduldig en had hem verplaatst voordat hij helemaal afgekoeld was :@ )

Geen fancy foto's want ik had steeds haast }:|
pi_181884400
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 17:57 schreef Hupje het volgende:
Omdat jij dat zei heb ik er daarom ook twee na elkaar geprobeerd :)

Kleinere taarten is altijd leuk, kun je meer proberen. Wanneer ben je jarig?

Hier de frambozen kruimelcake
[ afbeelding ]
en hier een stukje brownie (ik was te ongeduldig en had hem verplaatst voordat hij helemaal afgekoeld was :@ )
[ afbeelding ]
Geen fancy foto's want ik had steeds haast }:|
Gaan fancy foto's maar ziet er lekker uit

Ik ben woensdag jarig
Heb een no bake toblerone cheesecake gezien bij Laura's bakery :o
pi_182009728
Appeltaart

Worstenbroodjes


En ja ja ik heb hem
pi_182010083
Gefeliciteerd! Ziet er weer goed uit!
En, welk recept ga je als eerste maken?
pi_182012057
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 18:14 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd! Ziet er weer goed uit!
En, welk recept ga je als eerste maken?
ik denk iets van Citroën koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menig
pi_182012495
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 19:47 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik denk iets van Citroën koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menig
autocorrect, of is er ook een bmw variant?
pi_182012795
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:01 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

autocorrect, of is er ook een bmw variant?
pi_182013570
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:01 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

autocorrect, of is er ook een bmw variant?
:Y _O- 🍋 koekjes

Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet) :@
  woensdag 19 september 2018 @ 20:40:05 #179
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182013595
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:39 schreef Goitske het volgende:

[..]

:Y _O- 🍋 koekjes

Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet) :@
Toko's zoals Amazing Oriental in fe buurt daar?

Anders kan ik het zo voor je opsturen. En nee, is niet vies tenzij puur ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 19 september 2018 @ 20:40:13 #180
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_182013598
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:39 schreef Goitske het volgende:

[..]

:Y _O- 🍋 koekjes

Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet) :@
Chinese supermarkt.

Ik heb de bijbel al eventjes.
Niks vies aan die matcha koekjes hoor.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_182014290
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Toko's zoals Amazing Oriental in fe buurt daar?

Anders kan ik het zo voor je opsturen. En nee, is niet vies tenzij puur ;)
nee misschien dat die in het centrum het heeft maar heb de pest aan die toko... Heel klein en erg onvriendelijk :@
pi_182014430
Ik zag trouwens dat er ook een Stamppotbijbel en chocolade bijbel uit komt... Heb al bijna geen ruimte meer :@
pi_182021833
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:15 schreef Goitske het volgende:
Ik zag trouwens dat er ook een Stamppotbijbel en chocolade bijbel uit komt... Heb al bijna geen ruimte meer :@
[ afbeelding ]
Ik heb de vleesbijbel er ook nog bij.. :P Nog zat plek
  Moderator donderdag 20 september 2018 @ 11:24:33 #184
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_182023368
Ik heb de vlees en de bakbijbel. Volgens mij geen van beide nog gebruikt :@
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_182024003
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:24 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb de vlees en de bakbijbel. Volgens mij geen van beide nog gebruikt :@
ik heb vanmorgen mijn bakbijbek van wat plakband voorzien ivm slijtage :@
  donderdag 20 september 2018 @ 12:47:04 #186
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_182024887
Hier werd de Koekjesbijbel vanmorgen bezorgd :9. Ik denk dat ik de kokosballen met choco ga maken straks!
pi_182032739
Ik wil de bak-, brood- en koekjesbijbel. En als ik geen gezin had ook de soepbijbel. Maar ik mag geen kookboeken meer van mezelf.

Staan er veel vegetarische soepen in de soepbijbel? Want dan is het misschien wel een leuk cadeautje voor mijn schoonmoeder.
pi_182045540
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 19:19 schreef Bleie het volgende:
Ik wil de bak-, brood- en koekjesbijbel. En als ik geen gezin had ook de soepbijbel. Maar ik mag geen kookboeken meer van mezelf.

Staan er veel vegetarische soepen in de soepbijbel? Want dan is het misschien wel een leuk cadeautje voor mijn schoonmoeder.
pi_182054836
Dank!
pi_182055138
Vandaag viel een verassing op de mat van een mede fok!ster

Een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van ohmyfoodnes Sabine de koning
pi_182055163
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:17 schreef Bleie het volgende:
Dank!
ook leuk hoofdstuk met dingen die je kunt bakken voor bij de soep of leuke smeersels en oliën
pi_182055338
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:31 schreef Goitske het volgende:
Vandaag viel een verassing op de mat van een mede fok!ster

Een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van ohmyfoodnes Sabine de koning
[ afbeelding ]
Oh wow!


Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit.
pi_182060602
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:41 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh wow!


Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit.
goede thermosbeker kopen en gewoon ook meenemen doe ik ook. Ben de enige soep eter thuis
pi_182067357
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:41 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh wow!

Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit.
Ik ben alleen en dol op soep. Dus maak ik een normale meerpersoonsportie en vries dat in delen in. Op kantoor is een magnetron om het te verhitten en dan weet ik zeker dat ik lekkere soep heb..
We have far more in common than that which devides us..
pi_182070868


Snickers cheesecake in de maak. De bodem, snickerlaag en de bruine cheese laag, nu 4 uur (dus een nacht) opstijven, dulche leche maken en smeren, dan de witte laag en topping maken...
En ergens tussendoor nog wat maken
pi_182101908
Crème brulee cheesecake


Snickers cheesecake


Citroen merengue taart


[ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 24-09-2018 14:43:38 ]
pi_182103407
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crème brulee cheesecake
[ afbeelding ]

Snickers cheesecake
[ afbeelding ]

Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice :@
  maandag 24 september 2018 @ 17:29:47 #198
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182107318
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crème brulee cheesecake
[ afbeelding ]

Snickers cheesecake
[ afbeelding ]

Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
Holy shit! Kom je bij mij werken? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182109781
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 13:21 schreef Goitske het volgende:
Crème brulee cheesecake
[ afbeelding ]

Snickers cheesecake
[ afbeelding ]

Citroen merengue taart
[ afbeelding ]
Die merengue :9~ Ik ga deze foto's niet aan mijn collega's laten zien. Die zijn nu best blij met mijn bakwerk, maar als ze dit zien dan is het :W
We have far more in common than that which devides us..
pi_182109948
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:28 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Die merengue :9~ Ik ga deze foto's niet aan mijn collega's laten zien. Die zijn nu best blij met mijn bakwerk, maar als ze dit zien dan is het :W
ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb -O-
pi_182109967
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb -O-
Ik ondersteun ze. Maar jij kunt dreigen met een 'bakstop" als ze dat daadwerkelijk doen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_182109975
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 14:47 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice :@
heel heel heel erg machtig die cheesecake maar zo lekker :@
pi_182109995
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik ondersteun ze
:( ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
pi_182110042
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:36 schreef Goitske het volgende:

[..]

:( ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
We have far more in common than that which devides us..
pi_182110600
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker _O-
pi_182110854
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 19:56 schreef Goitske het volgende:

[..]

Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker _O-
Nee toch :o _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_182111623
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 20:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Nee toch :o _O-
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
pi_182113422
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh!
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen? :? :?

En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! :9~ Gave taarten weer! O+

Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt -O-
pi_182113496
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 21:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen? :? :?

En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! :9~ Gave taarten weer! O+

Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt -O-
Ooh jammer!
Vond het een hele rare inschrijving. Als ze nou gewoon zouden vragen wanneer ben je gestart met bakken, wat voor soort bakker ben je zoet/hartig/brood/allround etc en dat je foto's mee moet sturen maar nee vage vragen
  Manager PR/Moderator maandag 24 september 2018 @ 22:53:36 #210
269689 crew  Viv
pi_182115229
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
  maandag 24 september 2018 @ 23:00:37 #211
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_182115377
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

  maandag 24 september 2018 @ 23:38:03 #212
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182116052
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?
KuikenGuppy
  maandag 24 september 2018 @ 23:44:13 #213
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182116146
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

[ afbeelding ]
Ik denk aan te lang gebakken of op een te hoge temperatuur.
KuikenGuppy
pi_182117601
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
  Manager PR/Moderator dinsdag 25 september 2018 @ 06:54:33 #215
269689 crew  Viv
pi_182118839
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 23:38 schreef Burdie het volgende:
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier?
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 04:31 schreef AnneX het volgende:
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt....
Misschien zijn er verschillende fabrikanten.
Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van.
We hebben die van AH huismerk geprobeerd, maar daar gebeurt hetzelfde mee. Ik zal die van Action proberen, thanks! :)
pi_182118904
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2018 23:00 schreef Dribbel_ het volgende:
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben?

[ afbeelding ]
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.

Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
pi_182120556
Maakt iemand hier weleens bavarois? Ik wil namelijk een luchtige dit keer maken en vraag me af hoe je die luchtig versie krijgt. Ik zie namelijk best veel variaties op bavarois.
pi_182127404
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik heb een bakvraag! :Y) Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! :(
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:30:41 #219
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182128298
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 06:54 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen.
Ze kunnen tot 250 graden.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator woensdag 26 september 2018 @ 22:21:48 #220
269689 crew  Viv
pi_182154532
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:30 schreef Burdie het volgende:
Ze kunnen tot 250 graden.
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:39 schreef Bleie het volgende:
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn.
Dat van die 250 graden bij siliconen matten/bakvormen is maar de vraag: https://www.test-aankoop.(...)/siliconen-bakvormen

En bovendien: zowel siliconen matten als teflon matten moet je toch afwassen? Dat lost mijn probleem dus niet op, want ik wil gewoon een gebruikt vel bakpapier weggooien en dat de ovenplaat dan schoon genoeg is gebleven voor de volgende keer. :Y)
  woensdag 26 september 2018 @ 23:06:42 #221
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_182155627
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 07:10 schreef Goitske het volgende:

[..]

laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang.

Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?

  donderdag 27 september 2018 @ 16:31:34 #222
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_182166313
Die bakvorm :').
KuikenGuppy
pi_182168471
quote:
11s.gif Op woensdag 26 september 2018 23:06 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan?

[ afbeelding ]
je je eigen leuter gebruiken om tijdens het bakken alles plat te maken
pi_182170502
Voor de bak liefhebbers...morgen start taart en trends in Utrecht *O*
Ik ga zaterdag in m'n cupcake jurk samen met m'n zus en vriendin
pi_182193331


Citroen koekjes uit de Koekjesbijbel
pi_182291287
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit

Misschien nog een leuke tip

Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen

pi_182291681
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:18 schreef Goitske het volgende:
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit

Misschien nog een leuke tip

Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen

[ afbeelding ]
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood. :{
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_182291980
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:38 schreef Tally het volgende:

[..]

Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood. :{
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak

Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
pi_182292035
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 13:00 schreef Goitske het volgende:

[..]

hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak

Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt
Ja maar vaak word in de ochtend alles vol gestouwd en dan staat er in de middag weer eens iemand :P
Dus ik haal nu maar ergens anders mijn brood en boodschappen :P En neem dan vaak een papieren zak (als dat mogelijk is) dat kan bij het papierafval :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_182292357
Oh wat jammer!
pi_182377562
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
pi_182387324
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
[ afbeelding ]
Niks mis mee. :9
pi_182514440
Eierkoeken!
pi_182516864
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:26 schreef Charlotte3 het volgende:
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt :)
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!
pi_182516869
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:37 schreef Hupje het volgende:
Eierkoeken!
[ afbeelding ]
heerlijk!
  zondag 14 oktober 2018 @ 21:31:20 #236
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_182517619
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren :P

Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.



Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten :9
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_182517664
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef Muck het volgende:
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren :P

Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken.

[ afbeelding ]

Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten :9
Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder :)
volgende x met granberries maken nog lekkerder!

Maar deze waren vast ook heerlijk!
  zondag 14 oktober 2018 @ 21:35:12 #238
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_182517686
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

volgende x met granberries maken nog lekkerder!
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_182517730
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:35 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen :9
ik moet ze ook weer maken. Mijn oudste van bijna 6 vraagt er al regelmatig om
  Manager PR/Moderator woensdag 17 oktober 2018 @ 10:04:31 #240
269689 crew  Viv
pi_182565988
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken. O+

Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')