abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_180244453
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
pi_180245149
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Hij ziet er nog steeds heel erg lekker uit, haaks of niet :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_180245226
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
oooh gaaf! En ziet er heerlijk uit!

Vlaaibakken staat nog hoog op mijn lijstje! Mijn oud collega is Limburgse en we moeten nog steeds afspeken om ze en keer te bakken... En dat ik haar de familie recepten even afhandig maak :@
pi_180250448
Sinds lang weer eens taart gebakken. Twee nog wel.
N.B. Voor een Cul meet, dus (!) best nerveus.
Het zag er goed uit en smaakte ook best, vond men.
Yeah, geslaagd! Taart voor 18 mensen.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180250651
Mooi geworden! En ach dan maar wat platter als de smaak er maar is.
pi_180256508
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:16 schreef Hupje het volgende:
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar).
Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja.
[ afbeelding ]
Ik als Limburgse vind het er heel goed uit zien!
pi_180257616
Zou graag (als semi-nieuwe user) met jullie meeschrijven. Ik kijk en lees al likkebaardend mee, maar vind het zelf ook leuk om zo nu en dan met baksels aan de slag te gaan. ;) Even geen "nieuw" materiaal voorhanden, maar ik heb een week of twee geleden voor familie een kleine high tea georganiseerd (vanwege nieuw huis). Dus daarvan dan maar twee fotootjes: NYC cheesecake met rood fruit en munt en een kokos-cake met frambozen. :)



pi_180258470
Moooi opgemaakt hoor _O_ vuurvlieg.
pi_180258504
quote:
1s.gif Op donderdag 5 juli 2018 15:26 schreef AnneX het volgende:
Moooi opgemaakt hoor _O_ vuurvlieg.
Thanks. :) Ik bedenk me nu pas dat de cheesecake-foto natuurlijk niet veel van de echte taart laat zien, maar goed. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Vuurvlieg-1977 op 05-07-2018 15:28:14 (typo) ]
  vrijdag 6 juli 2018 @ 09:33:10 #35
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180274649
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
pi_180274736
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval! :)
  vrijdag 6 juli 2018 @ 09:44:14 #37
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180274840
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:38 schreef Vuurvlieg-1977 het volgende:

[..]

Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding.
Succes in ieder geval! :)
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!

http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.

Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
pi_180274920
Of 1 taart en iets van koekjes ernaast? Snickerdoodles zijn heel lekker daarvoor! En laatst had ik cookie dough bonbons, viel ook in de smaak!
pi_180275061
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:44 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg!

http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more
+ http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks.

Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties!
Ja, er is ook zoveel lekkers! :) Ik vind de taarten die je linkt inderdaad wel een beetje in dezelfde "hoek" dus zou er eentje uitkiezen, maar volgens mij was dat je idee al. :P Ik vind die eerste het meest zomers en er het leukst uitzien eigenlijk! Het idee van IsabellaMariaAnna vind ik ook leuk, om er koekjes bij te maken! Of rocky roads of zo.... (maar ook wel weer winter-achtig).
pi_180275424
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:33 schreef Helsinki het volgende:
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen :'). Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken :+.
Ik zou wel even kijken hoe ga je maar het werk auto of fiets ivm meenemen

Als je voor taart ofzo gaat een slof met Zwitserse room en zomerfruit

Aangezien het zomer is zou ik voor een frisse taart gaan bij bijvoorbeeld een kwark of MonChou. Kijk evt online voor de MonChou taart van Sonja Bakker die is namelijk echt heel erg lekker

Ik heb in het verleden ook een citroen merengue taart gemaakt (Rutger bakt) en een crème brulee taart met rood zomerfruit er in (ook Rutger bakt) ook heel erg lekker. Deze laatste 2 heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gemaakt (ben van september dus kan het nog net met het fruit)
Beiden echt een enorme hit vooral de citroen was zo op
pi_180275488
Oeeeeeh ja, citroen merengue, altijd een hit! :9
  vrijdag 6 juli 2018 @ 11:30:02 #43
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180277013
Oooh die citroentaart! O+.
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief :9.

Hartstikke bedankt allemaal!
pi_180393182
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Oooh die citroentaart! O+.
Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief :9.

Hartstikke bedankt allemaal!
En wat is het geworden? :)
pi_180457866
Hai, ik wil een hazelnootschuimtaart maken voor maandag en ben op zoek naar een recept. Waarschijnlijk staat de taart een tijdje buiten de koelkast, dus liefst een recept wat daar een beetje tegen kan.

Nu kan ik kiezen uit een versie van Rutger: https://www.rutgerbakt.nl/klassieke-hazelnootschuimtaart-recept/ . Behoorlijk traditioneel, met banketbakkersroom en slagroom bovenop. Alleen ik heb altijd moeite met slagroom. Vind dat het na een uurtje ofzo vochtig wordt en gaat lekken. Vind het nooit zo handig. Ook niet met klopfix of wat dan ook.

En ik kwam deze tegen: http://www.ellouisacooking.nl/2017/02/hazelnoot-schuimtaart.html Die leek me er wel haalbaar uitzien (maar is wel een behoorlijk versimpelde versie). Deze is met botercrème (gewoon zeer lang gedraaide boter), wat ik niet ken.

Welke denken jullie dat het beste is? (of hebben jullie nog een derde tip? :Y) )
Somebody that I used to know
pi_180462624
Ik zou toch voor die van Rutger gaan want die recepten kloppen altijd. De slagroom bovenop evt vervangen voor mokka crème?

Evt niks bovenop en poederen met suiker en bijvoorbeeld een leuk plaatje leeg houden. De Bakkerhier in de buurt poederd af met een eekhoorn er op (hun logo)

Dit is hun hazelino
https://goo.gl/images/njz5sz
pi_180463823
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
Somebody that I used to know
pi_180465117
Ik gebruik tegenwoordig vanille pasta of extract in plaats van verse stokjes. Makkelijker en goedkoper.
Je moet er wel voor naar de kookwinkel.

Voor je hazelnoot schuimtaart zou ik trouwens geen slagroom gebruiken als het een tijdje buiten de koelkast moet staan. Met botercreme kan dat eventueel wel, maar slagroom bederft.
pi_180465168
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 09:32 schreef Postbus100 het volgende:
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar.
geen idee ik had toevallig vlak daarvoor een lading ingekocht
pi_180465355
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 21:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten. 10.gif
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')