Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??quote:Op vrijdag 12 januari 2018 00:11 schreef THEFXR het volgende:
[..]
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.
of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt.
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 08:38 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??
Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoorquote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:24 schreef THEFXR het volgende:
[..]
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor
quote:Een slowcooker heeft twee standen. High en Low. High gebruikt ongeveer 250 watt en je eten is in 4 uur klaar.
Low gebruikt ongeveer 65 watt en je eten is in 6-8 uur klaar.
Dus
low: 6x65= 390 wattuur.
high: 4x250 = 1000 wattuur.
In vergelijking met andere kookmethodes (een gemiddelde kooktijd genomen):
Oven: 45 minuten= 0.75 x 700 = 525 wattuur
Inductie kookplaat= 30 minuten = 0.5x1400 = 700 wattuur
Magnetron = 10 minuten = 0.17x750 = 127,5 wattuur
Friteuse = 20 minuten = 0.3x850 = 255 wattuur.
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik..quote:Op zaterdag 13 januari 2018 16:23 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef jajablahblah het volgende:
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus
Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:07 schreef Lidl het volgende:
[..]
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel receptenquote:Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.
Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overloadquote:Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
Haha erg herkenbaarquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zienquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Als veganrecept?quote:Op zondag 14 januari 2018 14:41 schreef laziness het volgende:
[..]
Haha erg herkenbaar
Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.
Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
nee als algemene tipquote:
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 08:59 schreef Serinde het volgende:
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...
Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/quote:Op dinsdag 16 januari 2018 11:17 schreef THEFXR het volgende:
[..]
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?quote:Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!
Net weer mijn langzame koker gevuld
Dit keer met
1 kg riblappen (goed gelardeerd )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook
Chilisaus een glas a 20cl
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water
Let the waiting games begin
Het laatstequote:Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Goed gelukt erg lekkerquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.quote:Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.
Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.
Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...
Wat is jullie ervaring ?
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testenquote:Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:
[..]
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfiletquote:Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:
[..]
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.quote:Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt eiquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
dus 45 minuten op high?quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcookerquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk..quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker
Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.quote:Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.
Mmmm...twijfelt nog even verder
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!
Babi Ketjap
600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden
10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)
Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.
Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Russel Hobbs. Al gaat het draadjesvlees (1,5 kg denk ik) dit keer wel in de (grotere) crockpot.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 15:10 schreef fietsie het volgende:
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe.
Eentje die niet kookt.
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Mijn recept is erg vochtig. Toch een kleiner blikje kokosmelk moeten gebruiken. Gelukkig zag ik het aankomen en heb de 2 dl water die het recept vroeg er niet bij gedaan.
Net even geproefd en nu al pittig genoeg voor me dus de hele peper heb ik eruit gehaald.
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwdquote:Op vrijdag 2 maart 2018 14:35 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Hier staat dit recept nu te bluppen
http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker
Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig.
quote:Op vrijdag 2 maart 2018 16:57 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.
Je opmerkingen komen dus precies op tijd
Will do! In ieder geval erg fijn als je weinig voorbereidingstijd hebt. Je hoeft alleen de uitjes te snipperen en gember te schillen. De rest gaat in de blender of rechtstreeks in de pan.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwd
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoekquote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:27 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Je moet wel weten dat ik een ontzettend watje ben wat pittigheid betreft. 90% van de koks zou dat pepertje lekker mee laten sudderen tot het einde.
Ik ben geen zevenjarigequote:Op vrijdag 2 maart 2018 21:33 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoek
Komt ze nu mee.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 22:28 schreef Molo het volgende:
Rendang die klaar is in een grote ovenschaal doen en opwarmen in de oven tot 'ie goed droog is. In de slowcooker blijft het altijd toch wat te nat, al moet je never water toevoegen en maar één beetje kokosmelk.
Recept van RobinOok is overigens beterderderder van smaak
Staat nota bene in de OPquote:
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maaktequote:
Die maken, maaaakennnnnquote:Op vrijdag 2 maart 2018 22:52 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maakte
en die had wel erg veel ingrdiënten die niet in mijn kruidenkast staan. Langzaam opbouwen...
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelenquote:Op vrijdag 2 maart 2018 23:15 schreef Molo het volgende:
[..]
Die maken, maaaakennnnn
Ik gebruik wel o.a. meer kurkuma en dan is het niet handig als je je slowcooker te vol stopt ivm overstromende knalgele vette meuk
Gewoon uitkering aanvragen johquote:Op vrijdag 2 maart 2018 23:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelen
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie super handig.quote:Op zondag 13 mei 2018 16:11 schreef Sorella het volgende:
Die sizzle heb ik ook alleen past de pan niet op mijn wokbrander en is het niet geschikt voor inductie.
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan Niks aan te doen.quote:Op zondag 13 mei 2018 16:26 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie super handig.
wokring bij de toko halenquote:Op zondag 13 mei 2018 20:41 schreef Sorella het volgende:
[..]
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan Niks aan te doen.
een wok moet loeiheet worden, zo 400 gradenquote:Op maandag 14 mei 2018 08:24 schreef Sunnythesun het volgende:
Denk wel dat een wok iets te hard gaat voor de pan. Hij is zo dun dat ik hem op een gewone medium pit al niet hoog zet, wordt heel snel warm.
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.quote:Op maandag 14 mei 2018 10:49 schreef THEFXR het volgende:
[..]
een wok moet loeiheet worden, zo 400 graden
ooh sorry, verkeerd gelezenquote:Op maandag 14 mei 2018 10:57 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.
Wat ik nog wel eens doe met de crockpot is het eten, wanneer het al klaar is maar afgekoeld, goed door en door verwarmen op gas.quote:Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker
Ik ook niet. Ik bak alleen kruiden en specerijen aan indien nodig, zoals bij roti.quote:Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker
Ja, aan en uit. Of warmhouden.quote:Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.quote:Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Was dat zonder vlees? Want dan hou ik me aanbevolen voor een linkquote:Op vrijdag 18 mei 2018 12:14 schreef Cat-astrophe het volgende:
Pastasaus uit de slowcooker bijna klaar.
Receptje van internet gehaald met verse tomaat, tomatenpasta, uien, wortel en de standaard kruiden.
Dus het staat al uren buiten de koelkast?quote:Op vrijdag 18 mei 2018 12:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.quote:Op vrijdag 18 mei 2018 13:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat al uren buiten de koelkast?
Ik zou dat echt niet doen.
Ik zou het een ander niet adviseren.quote:Op vrijdag 18 mei 2018 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.
Met een sc is het zo lekker dat het makkelijk wat langer aan kan staan. 9,5-10 uur is echt geen probleem.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 08:41 schreef morgane het volgende:
Ik heb net m'n slowcooker aangezet voor rendang en een timer op m'n telefoon gezet voor 8,5 uur. Dan is het rond 16.45 klaar, maar we eten meestal rond 18.15. Kan ik de slowcooker dan nog langer laten koken of kan ik deze het beste op de warmhoudstand zetten? Of iets er tussenin? Ik gebruik 'm nu voor het eerst, dus ik ben nog een beetje zoekende
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip .
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |