FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #159 Na Brexit nu ook Twexit......
obligatairemaandag 28 augustus 2017 @ 23:38
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden.

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Horecacrowdfunding (HCN), leningen voor horeca.
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
NewFunding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle, leningen voor MKB.
Moneybrothers, leningen voor MKB.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
ZonnepanelenDelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
DuurzaamInvesteren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Voordegroei, leningen voor MKB.
The Dutch Deal, leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horeca Crowdfunding
Crowdaboutnow
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

E-mail alerts
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een service die nieuwe projecten bijhoudt en een alert stuurt per email.

Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar subscribe@crowdfundmailer.nl.
Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.

Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl.
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017.

2itq9ns.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 05:46
De busjesman is niet blij met FD:
NijkrakeVerhuur twitterde op maandag 28-08-2017 om 21:54:47 @peterverhaar @FD_Nieuws @Regiofund U heeft op onjuiste wijze informatie ingewonnen en zonder toestemming gepubliceerd u brengt moedwillig betrokkenen schade toe. Respectloos! reageer retweet


[ Bericht 14% gewijzigd door djh77 op 29-08-2017 07:56:18 ]
Benger2dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:37
Ik zit hier niet in. Dit is één van velen die zullen omvallen/stoppen. Het is de tweede na Boober die ophoudt te functioneren en ik verwacht dat er ook nu geen beleidswijziging volgt.
Mogelijk wordt ik een volgende keer ook geraakt. Als de AFM haar bevoegdheden had ingezet, had er een voorziening voor dit scenario kunnen klaarstaan. Ik wil een ander beleid.
InvestorWdinsdag 29 augustus 2017 @ 08:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:37 schreef Benger2 het volgende:
Ik zit hier niet in. Dit is één van velen die zullen omvallen/stoppen. Het is de tweede na Boober die ophoudt te functioneren en ik verwacht dat er ook nu geen beleidswijziging volgt.
Mogelijk wordt ik een volgende keer ook geraakt. Als de AFM haar bevoegdheden had ingezet, had er een voorziening voor dit scenario kunnen klaarstaan. Ik wil een ander beleid.
is het voor de statistieken niet aardig om bij te houden welke platformen intussen verdwenen zijn? boober, seeds, doorgaan, regiofund
en binnenkort wellicht aygodutch en (ik verwacht) the dutch deal
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:42 schreef InvestorW het volgende:

[..]

is het voor de statistieken niet aardig om bij te houden welke platformen intussen verdwenen zijn? boober, seeds, doorgaan, regiofund
en binnenkort wellicht aygodutch en (ik verwacht) the dutch deal
Moneybrothers, lendico staan ook op de nominatie

Er zijn ook heel veel platformen waar we het nog geeneens over hebben: https://www.afm.nl/~/prof(...)ding-platformen.ashx

[ Bericht 16% gewijzigd door djh77 op 29-08-2017 08:56:46 ]
dyna18dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 05:46 schreef djh77 het volgende:
De busjesman is niet blij met FD:
NijkrakeVerhuur twitterde op maandag 28-08-2017 om 21:54:47 @peterverhaar @FD_Nieuws @Regiofund U heeft op onjuiste wijze informatie ingewonnen en zonder toestemming gepubliceerd u brengt moedwillig betrokkenen schade toe. Respectloos! reageer retweet
Waar in het artikel wordt de busjesman genoemd dan? Ik kan het niet terug vinden.
Volgens mij is hij dan de anonieme ondernemer, maar nu treed hij zelf naar voren.
Bovendien zegt hij niets raars. Nou ja #stormineenglaswater
Benger2dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:43 schreef djh77 het volgende:

[..]

Moneybrothers, lendico staan ook op de nominatie
Het voordeel van Lendico is dat daar elke maand 1% van het maandbedrag wordt geïnd. Dat platform heeft voor een ander platform nog wel waarde om voort te zetten.

Anderzijds zie ik niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geen enkel project open staan. In Brazilië kon ik de pagina projecten niet vinden (bestaat volgens mij niet eens, maar mijn Braziliaans is niet zo goed). M.a.w. heel Lendico lijkt een slapend bestaan te lijden.
NaRegenDeZondinsdag 29 augustus 2017 @ 09:34
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 18:19 schreef rockenfeller het volgende:
En de reactie van Bevelsborg (bron FD.nl)

SPOILER
Reactie
Bevelsborg reageert vanuit Vietnam ontstemd op de ontstane commotie. 'Ik ben twee maanden terug al in overleg getreden met de geldnemers. Het gaat om annuïtaire kredieten. Het is heel eenvoudig om die betalingen periodiek aan een debiteur te koppelen. Dat kan een geldnemer ook zelf.'
Regiofund verstrekte leningen met een lange looptijd. De laatste loopt nog tien jaar door. 'Ik wilde daar niet nog zo lang aan vast zitten', verontschuldigt Bevelsborg zich.
De BV Regiofund wordt gestaakt, de Stichting Zekerheden Regiofund blijft echter actief, belooft hij. 'De Stichting Zekerheden heeft het recht om vorderingen op te eisen. Mocht er wanbetaling ontstaan dan kunnen beleggers zich daar melden.'
De ondernemer heeft er spijt van dat hij zijn beleggers niet bij het beëindigen van zijn bedrijf betrokken heeft. 'De berichtgeving was veel te summier', zegt hij nu. Voorafgaand heeft hij geen informatie ingewonnen over de beste wijze om zo'n proces aan te pakken bij toezichthouder AFM of bij collega-platformen. Wel heeft hij geprobeerd zijn project-portefeuille onder te brengen bij de platformen van Collin Crowdfund, GeldvoorElkaar en Kapitaal op Maat. Dat is niet gelukt.
De ondernemer klinkt wat uit het lood geslagen. 'Volgende week ben ik terug uit Vietnam. Dan zal ik in gesprek treden met de investeerders. Ik heb nu geen panklare oplossing om de problemen op te lossen.'
Wat een flapdrol!
Regiofund verstrekte leningen met een lange looptijd. De laatste loopt nog tien jaar door. 'Ik wilde daar niet nog zo lang aan vast zitten', verontschuldigt Bevelsborg zich.
Schoof de verantwoordelijkheid naar leningnemers, maakte zich niet druk om persoonsgegevens van investeerders die op de verkeerde plek kwamen te liggen, en gooide de boel op zwart. En nu komen ze me ook nog storen in Vietnam. 8)7

Juist om dit flapdrrol gedrag naar de toekomst te voorkomen dienen er bij ieder platform duidelijke gewaarborgde exit strategieën te komen!
Speekselklierdinsdag 29 augustus 2017 @ 09:52
de enige manier om een goede exit te verzorgen is dat de stichtingen voldoende geld binnen krijgen om gedurende de looptijd hun werkt te kunnen doen.

De commissie die een platform krijgt moet maandelijks worden uitgekeerd. Dat zorgt er voor dat het voor een derde interessant is om de administratie over te nemen.
Horsemendinsdag 29 augustus 2017 @ 09:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:42 schreef InvestorW het volgende:

[..]

is het voor de statistieken niet aardig om bij te houden welke platformen intussen verdwenen zijn? boober, seeds, doorgaan, regiofund
en binnenkort wellicht aygodutch en (ik verwacht) the dutch deal
Dat is een optie ja.

Zelf zie ik graag een lijstje in de OP komen met de platformen die een goede exit strategie hebben, die zouden voor mij een pre hebben om bij te investeren.

Ik denk dat daar voor nu nog niet zoveel werk aan is O-)
Horsemendinsdag 29 augustus 2017 @ 09:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:52 schreef Speekselklier het volgende:
de enige manier om een goede exit te verzorgen is dat de stichtingen voldoende geld binnen krijgen om gedurende de looptijd hun werkt te kunnen doen.

De commissie die een platform krijgt moet maandelijks worden uitgekeerd. Dat zorgt er voor dat het voor een derde interessant is om de administratie over te nemen.
Ook al zou ik van te voren maar weten dat het mij bijvoorbeeld max 1% zou kosten van mijn openstaande inleg om de boel draaiende te kunnen houden…. Dan weet je wel waar je aan toe bent.
xzazdinsdag 29 augustus 2017 @ 10:01
quote:
Regiofund verstrekte leningen met een lange looptijd. De laatste loopt nog tien jaar door. 'Ik wilde daar niet nog zo lang aan vast zitten', verontschuldigt Bevelsborg zich.
Dit ...
crowd-fundidinsdag 29 augustus 2017 @ 10:06
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:54 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is een optie ja.

Zelf zie ik graag een lijstje in de OP komen met de platformen die een goede exit strategie hebben, die zouden voor mij een pre hebben om bij te investeren.

Ik denk dat daar voor nu nog niet zoveel werk aan is O-)
Volgens Lex van Teeffelen zijn dat tot nu toe alleen CCF, LAH en Voordegroei
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:06 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Volgens Lex van Teeffelen zijn dat tot nu toe alleen CCF, LAH en Voordegroei
+ Capital Circle van de platformen die niet zijn aangesloten bij de branchevereniging

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 29-08-2017 10:34:51 ]
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 10:27
Weer een nieuwe op CCF:
SPOILER
crowd-fundidinsdag 29 augustus 2017 @ 10:44
LAH trekt een laatste sprint voor deze maand:
Kenia, factoring
¤ 150000
6%
12 maanden
FinancialAccess

Colombia
¤ 7000
4,25%
36 maanden
Eclof

Colombia
¤ 11400
4,25%
36 maanden
Eclof
obligatairedinsdag 29 augustus 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:27 schreef djh77 het volgende:
Weer een nieuwe op CCF:
SPOILER
Pfff, verliesfinanciering..... :6
BillieCFdinsdag 29 augustus 2017 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:56 schreef obligataire het volgende:

[..]

Pfff, verliesfinanciering..... :6
Even kort gelezen, lijkt erop dat het nieuwe product in 2018 moet zorgen voor een verdrievoudiging van de omzet: hockeystick2

Ik kan best begrijpen dat men zelf helemaal weg is van de C8, maar gaat dat nou echt zo'n vlucht nemen?
NaRegenDeZondinsdag 29 augustus 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:56 schreef obligataire het volgende:

[..]

Pfff, verliesfinanciering..... :6
In een moeilijke markt waar aan de rand bij geluidfreaks de omzet gehaald moet worden. Ik kwalificeer dit als zeer risicovol. Zou wel eens willen weten voor welk bedrag deze 4 heren op de loonlijst staan en of daar nog rek naar beneden in zit. Vooralsnog laat ik deze lekker aan anderen.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 29-08-2017 11:08:37 ]
escortmk2dinsdag 29 augustus 2017 @ 11:22
speakers van 10.000 euro per set van 2 stuks.
Daar is wel een markt voor, maar ik ben daar niet bekend mee.
bleyenburgdinsdag 29 augustus 2017 @ 11:47
nieuwe op FNC
tekst in pitch lijkt incompleet
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:47 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
tekst in pitch lijkt incompleet
Tekst lijkt toch altijd incompleet bij FNC :P
NaRegenDeZondinsdag 29 augustus 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:47 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
tekst in pitch lijkt incompleet
De cijfers ook. In 2014 en 2015 geen bedrijfsresultaat wel winst!

Een D met een 5 jaars lening met een bedrag van 20K dat heb ik al een tijd niet meer gezien. De lage bedragenn hadden volgens mij allen een duur van max 3 jaar.
crowd-fundidinsdag 29 augustus 2017 @ 12:21
Bevelsborg ziet door de bomen het bos niet meer. Peter Verhaar citeert KOM: niet benaderd voor overname.
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 12:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Wat een flapdrol!
Regiofund verstrekte leningen met een lange looptijd. De laatste loopt nog tien jaar door. 'Ik wilde daar niet nog zo lang aan vast zitten', verontschuldigt Bevelsborg zich.
Schoof de verantwoordelijkheid naar leningnemers, maakte zich niet druk om persoonsgegevens van investeerders die op de verkeerde plek kwamen te liggen, en gooide de boel op zwart. En nu komen ze me ook nog storen in Vietnam. 8)7

Juist om dit flapdrrol gedrag naar de toekomst te voorkomen dienen er bij ieder platform duidelijke gewaarborgde exit strategieën te komen!
Reactie KoM op bericht Regiofund:
nmqqe1jhjrhwq.png
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 12:41
Errata op Exsyting rapport van Workspace B.V.
quote:
Abusievelijk hebben wij door een onzorgvuldigheid in de WinstVerliesrekening
zowel rente als aflossing opgenomen. Dit heeft tot gevolg dat de rentekosten voor 2017 en 2018 lager uitvallen en een verbetering van het resultaat laten zien. In het onderstaande schema zijn de correcte gegevens verwerkt en voor de goede orde hebben wij ook het aflossingsschema van de lening opgenomen. Onze excuses voor het veroorzaakte ongemak.
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 05:46 schreef djh77 het volgende:
De busjesman is niet blij met FD:
NijkrakeVerhuur twitterde op maandag 28-08-2017 om 21:54:47 @peterverhaar @FD_Nieuws @Regiofund U heeft op onjuiste wijze informatie ingewonnen en zonder toestemming gepubliceerd u brengt moedwillig betrokkenen schade toe. Respectloos! reageer retweet
2e ondernemer niet blij met FD:
quote:
Wij kunnen voor ons zelf spreken als wij zeggen dat er niemand schade is berokkend. Gisteren werden wij ongevraagd geconfronteerd met een telefoongesprek van meneer, waar vervolgens een korte samenvatting ongevraagd van wordt gepubliceerd op een landelijk platform. De vraagstelling in het gesprek en de daarop volgende berichtgeving is in mijn optiek volkomen subjectief en onjuist. Het doel is helder, sensatie zoeken, desnoods ten koste van personen. Riooljournalistiek!
10:55 Jan-bart van Merksteijn
bleyenburgdinsdag 29 augustus 2017 @ 13:16
ik snap de commotie niet.
Kritiek op de exit van regiofund is volkomen terecht.
en daarin de publiciteit opzoeken eveneens.
Oorzaak ligt bij Regiofund.
Men moet niet proberen de boodschapper te onthoofden
bleyenburgdinsdag 29 augustus 2017 @ 14:25
Heb bij FNC nagevraagd waarom geen verschil in rente bij een D van 3 jaar en een D van 5 jaar.
Ben benieuwd
escortmk2dinsdag 29 augustus 2017 @ 14:40
Was dit hier al gedeeld?

https://www.businessinsid(...)unding-circle-in-vk/
Horsemendinsdag 29 augustus 2017 @ 15:31
quote:
Ja, maar beter dubbel dan helemaal niet :)
Incitatus3dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 12:21 schreef crowd-fundi het volgende:
Bevelsborg ziet door de bomen het bos niet meer. Peter Verhaar citeert KOM: niet benaderd voor overname.
Dat verbaast me dan weer niks, eerlijk gezegd, Zal wel weer een domme schrikreactie zijn op het telefoontje van het FD - wel mooi dat KOM zich opwerpt als mogelijke overnamepartij - dat biedt perspectief voor dit soort situaties
dyna18dinsdag 29 augustus 2017 @ 16:46
Inderdaad heel netjes van KOM.
Ik heb zelf het idee dat zij de laatste 3 maanden goed bezig zijn, zowel met najagen van niet betalende leningnemers als verder in hun organisatie.
Beagle_Wdinsdag 29 augustus 2017 @ 16:56
De inschrijfperiode van Tape My Day (GVE) staat op eens weer op 60 dagen. In de pitch is echter nergens een toelichting te vinden waarom.

Vroeg me al af of er op de laatste dag nog een grote investeerder de boel zou volknallen, maar blijkbaar hebben ze voor een andere oplossing gekozen om eea niet te laten mislukken. Dat gerelateerde project is natuurlijk al vol.
djh77dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:02
Nog een nieuwe op CCF:
SPOILER
komraddinsdag 29 augustus 2017 @ 17:05
Havinga kozijnen, een project van investormatch, heeft vandaag de laatste termijn betaald *O*
impact9dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:05 schreef komrad het volgende:
Havinga kozijnen, een project van investormatch, heeft vandaag de laatste termijn betaald *O*
Ik zat daar ook in, lekker!
impact9dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:02 schreef djh77 het volgende:
Nog een nieuwe op CCF:
SPOILER
SPOILER
QPO horeca Beheer, tekent niet mee en heeft sinds 2013 niks gedeponeerd, lijkt ook niks in te zitten.

M. Gravesteijn Beheer B.V. tekent wel mee maar er zit niets in enkel schuld, geheel leeg dus

Tevens eerste hypothecaire inschrijving van 150k op een pand waarvan deze recentelijk geveild is?
Staat tevens te koop voor 450k.
CCF vermeld denk ik express de WOZ van ¤ 768.000.
Verder een totaal incourant pand.
Wellicht dat hij prive veel panden heeft, echter zie ik zakelijk iig 0,0, deze borgstelling is dus een wassen neus

ETphonehomedinsdag 29 augustus 2017 @ 17:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:07 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik zat daar ook in, lekker!
ET zat hier ook in, mijn eerste afgeronde project. Helaas loopt mijn uitstaande saldo bij IvM flink terug. Te weinig interessante projecten op het moment.
voetbalmanager2dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:30
Ook mijn 1e afgeloste project van IVM. Tevens 1 van mijn grootste projecten.
InvestorWdinsdag 29 augustus 2017 @ 17:42
Reactie gve op mijn mail
SPOILER
Hartelijk dank voor uw vragen,

Wij hebben RegioFund aangeboden de bestaande posten in onze administratie over te nemen zodat geldgevers en geldnemers niet gedupeerd raken.

Ook de AFM is hiervan op de hoogte gesteld door ondergetekende.
Geldvoorelkaar.nl heeft niet de intentie om te stoppen en daar is ook geen noodzaak toe.

Mocht dit overigens aan de orde zijn dan zijn de volgende opties denkbaar;

1) Stichting blijft actief en kan de reguliere werkzaamheden uitvoeren. De stichting opereert namelijk volledig los van Geldvoorelkaar.nl. Via een garantie kapitaal kunnen kosten gedekt worden.
2) Administratie en betaalverkeer zal overgenomen worden door Flanderijn

3) Stichting zal via Intersolve de werkzaamheden voortzetten.

4) Combinatie van bovenstaande mogelijkheden.
Wij zijn bovenstaande opties aan het verkennen wat het meest praktische is.
Horsemendinsdag 29 augustus 2017 @ 17:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:13 schreef impact9 het volgende:

[..]

SPOILER
QPO horeca Beheer, tekent niet mee en heeft sinds 2013 niks gedeponeerd, lijkt ook niks in te zitten.

M. Gravesteijn Beheer B.V. tekent wel mee maar er zit niets in enkel schuld, geheel leeg dus

Tevens eerste hypothecaire inschrijving van 150k op een pand waarvan deze recentelijk geveild is?
Staat tevens te koop voor 450k.
CCF vermeld denk ik express de WOZ van ¤ 768.000.
Verder een totaal incourant pand.
Wellicht dat hij prive veel panden heeft, echter zie ik zakelijk iig 0,0, deze borgstelling is dus een wassen neus

Ja en eigenlijk zit er geen 1e pandrecht op de inventaris want het 1e pandrecht gaat hoogstwaarschijnlijk naar Heineken of iets daar aan gelieerd. Voor de investeerders rest een 2e recht. Vooral die 1e hypotheek van maar 150k zit mij niet zo lekker bij een rente van 7%. Voor mij een twijfelgeval.
Horsemendinsdag 29 augustus 2017 @ 17:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:05 schreef komrad het volgende:
Havinga kozijnen, een project van investormatch, heeft vandaag de laatste termijn betaald *O*
Voor mij ook de 1e afgeronde bij IvM. Ik moet zeggen dat ik momenteel wel bijna iedere maand een afgerond project heb, vooral bij GvE en KoM. Dat is ook wel te verklaren aangezien ik nu een kleine 4 jaar bezig ben. Mijn eerste platform was GvE gevolgd door KoM. Met name de 3 jaars projecten vallen nu vrij.
Benger2dinsdag 29 augustus 2017 @ 19:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:42 schreef InvestorW het volgende:
Reactie gve op mijn mail
SPOILER
Hartelijk dank voor uw vragen,

Wij hebben RegioFund aangeboden de bestaande posten in onze administratie over te nemen zodat geldgevers en geldnemers niet gedupeerd raken.

Ook de AFM is hiervan op de hoogte gesteld door ondergetekende.
Geldvoorelkaar.nl heeft niet de intentie om te stoppen en daar is ook geen noodzaak toe.

Mocht dit overigens aan de orde zijn dan zijn de volgende opties denkbaar;

1) Stichting blijft actief en kan de reguliere werkzaamheden uitvoeren. De stichting opereert namelijk volledig los van Geldvoorelkaar.nl. Via een garantie kapitaal kunnen kosten gedekt worden.
2) Administratie en betaalverkeer zal overgenomen worden door Flanderijn

3) Stichting zal via Intersolve de werkzaamheden voortzetten.

4) Combinatie van bovenstaande mogelijkheden.
Wij zijn bovenstaande opties aan het verkennen wat het meest praktische is.
Dus aan het begin van een project de fees innen en dan een garantie kapitaal vastzetten om de kosten te dekken. :?
Ik zou toch even kijken hoe anderen dit doen als ik GvE was.
namliamdinsdag 29 augustus 2017 @ 19:58
Ik deed ook mee met het Havinga project, met 1 jaar was het wel een heel kort project.... toch leuk om een project afgerond te hebben.

Tja mijn CF overal daalt, aan de andere kant is dat op zich niet perse slecht... was wel een beetje "verslaafd" aan het investeren in de goede projecten en misschien wel een beetje te veel in CF gestapt....
xzazwoensdag 30 augustus 2017 @ 00:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:05 schreef komrad het volgende:
Havinga kozijnen, een project van investormatch, heeft vandaag de laatste termijn betaald *O*
Ik ook. Hier nog steeds defaultloos.
geeveewoensdag 30 augustus 2017 @ 03:38
De blauwwitte kruidenier uit de Zaanstreek die je koopzegels laat kopen a ¤ 0,10 per stuk voor een besteed bedrag het bedrag dat je betaald is een form van een goedkope lening.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 04:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 16:56 schreef Beagle_W het volgende:
De inschrijfperiode van Tape My Day (GVE) staat op eens weer op 60 dagen. In de pitch is echter nergens een toelichting te vinden waarom.

Vroeg me al af of er op de laatste dag nog een grote investeerder de boel zou volknallen, maar blijkbaar hebben ze voor een andere oplossing gekozen om eea niet te laten mislukken. Dat gerelateerde project is natuurlijk al vol.
Staat nu op 6 dagen. Nog steeds zonder toelichting. Ze zullen echt zelf voor een oplossing moeten zorgen want de normale investeerders gaan deze echt niet volstorten.
najra1990woensdag 30 augustus 2017 @ 08:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:48 schreef Horsemen het volgende:
de 1e afgeronde bij IvM. Ik moet zeggen dat ik momenteel wel bijna iedere maand een afgerond project heb, vooral bij GvE en KoM. Dat is ook wel te verklaren aangezien ik nu een kleine 4 jaar bezig ben. Mijn eerste platform was GvE gevolgd door KoM. Met name de 3 jaars projecten vallen nu v
Herkenbare situatie. Bij mij vallen ondertussen zelfs de 4 jaars projecten vrij en medio 2018 de 5 jaars projecten. Sinds twee maanden gaat er elke maand wel een project volledig aflossen als de betaalschema's gevolgd blijven worden. en dat tot zeker eind 2019 :)
obligatairewoensdag 30 augustus 2017 @ 09:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:13 schreef impact9 het volgende:

[..]

SPOILER
QPO horeca Beheer, tekent niet mee en heeft sinds 2013 niks gedeponeerd, lijkt ook niks in te zitten.

M. Gravesteijn Beheer B.V. tekent wel mee maar er zit niets in enkel schuld, geheel leeg dus

Tevens eerste hypothecaire inschrijving van 150k op een pand waarvan deze recentelijk geveild is?
Staat tevens te koop voor 450k.
CCF vermeld denk ik express de WOZ van ¤ 768.000.
Verder een totaal incourant pand.
Wellicht dat hij prive veel panden heeft, echter zie ik zakelijk iig 0,0, deze borgstelling is dus een wassen neus

Vraagje, waarom is dit pand totaal incourant? Er zat voorheen een kinderdagverblijf in zag ik en het lijkt me breed inzetbaar (al ik heb ik er zelf geen verstand van :) ). De WOZ is inderdaad zwaar achterhaald maar als het max. 1,5 ton zou opbrengen is het toch ook prima gezien de 1e hypotheek voor Collin? Daarmee is ongeveer de helft van de Collin-lening al afgedekt.

http://www.reliplan.nl/aa(...)dagverblijf-te-koop/

De plannen voor het restaurant kan ik ook heel moeilijk inschatten maar ik zie wel dat de ene oprichter er zelf veel geld in stopt dus die gaat er vol voor.

Daarnaast lees ik dat de betreffende oprichter een borgstelling biedt van materiële waarde dus behalve die 1,5 ton hypotheek is er dus ook nog 120K aan overig vermogen. Daaronder zal ook wel begrepen zijn de overwaarde van het pand want die komt bij verkoop uiteraard ook beschikbaar.

Al met al neig ik licht naar ja , maar misschien zijn er nog meer argumenten voor/tegen?
Piet__Piraatwoensdag 30 augustus 2017 @ 09:45
Ik vind de situatie bij LAH nu wel lang duren horen. Ik wacht nog steeds op betalingen uit de Filipijnen, die gepland stonden op 31 mei. Zijn er anderen die wel hun bedragen al hebben ontvangen? Tevens al een beste tijd geen mail meer gehad hierover, terwijl ik hier in het topic wel wat gepubliceerd zag worden.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 09:51
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 09:45 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik vind de situatie bij LAH nu wel lang duren horen. Ik wacht nog steeds op betalingen uit de Filipijnen, die gepland stonden op 31 mei. Zijn er anderen die wel hun bedragen al hebben ontvangen? Tevens al een beste tijd geen mail meer gehad hierover, terwijl ik hier in het topic wel wat gepubliceerd zag worden.
Nee is niet uitbetaald. De 30 april betaling heeft vorige week plaatsgevonden. Het eerste deel van de 31 mei betalingen zal waarschijnlijk in de derde week van september plaatsvinden. De rest eind oktober.
Piet__Piraatwoensdag 30 augustus 2017 @ 09:52
Poeh. Die van april had ik wel meegekregen, dit niet. Zal wel ergens een mail gemist hebben dan.
Thanks voor de toelichting, dan wacht ik even rustig af. Ondertussen staat ook LAH wel op een laag pitje bij mij.
crowd-fundiwoensdag 30 augustus 2017 @ 10:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 09:52 schreef Piet__Piraat het volgende:
Poeh. Die van april had ik wel meegekregen, dit niet. Zal wel ergens een mail gemist hebben dan.
Thanks voor de toelichting, dan wacht ik even rustig af. Ondertussen staat ook LAH wel op een laag pitje bij mij.
Intussen lijken de vertraagde uitbetalingen bij NPFC vooralsnog geen invloed te hebben op de inleg bij de andere partners. Gisteren bijv. dik 100K op een project van FinancialAccess.
impact9woensdag 30 augustus 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 09:14 schreef obligataire het volgende:

[..]

Vraagje, waarom is dit pand totaal incourant? Er zat voorheen een kinderdagverblijf in zag ik en het lijkt me breed inzetbaar (al ik heb ik er zelf geen verstand van :) ). De WOZ is inderdaad zwaar achterhaald maar als het max. 1,5 ton zou opbrengen is het toch ook prima gezien de 1e hypotheek voor Collin? Daarmee is ongeveer de helft van de Collin-lening al afgedekt.

http://www.reliplan.nl/aa(...)dagverblijf-te-koop/

De plannen voor het restaurant kan ik ook heel moeilijk inschatten maar ik zie wel dat de ene oprichter er zelf veel geld in stopt dus die gaat er vol voor.

Daarnaast lees ik dat de betreffende oprichter een borgstelling biedt van materiële waarde dus behalve die 1,5 ton hypotheek is er dus ook nog 120K aan overig vermogen. Daaronder zal ook wel begrepen zijn de overwaarde van het pand want die komt bij verkoop uiteraard ook beschikbaar.

Al met al neig ik licht naar ja , maar misschien zijn er nog meer argumenten voor/tegen?
Excuses, dat is ook meer mijn gevoel, wel gebaseerd op het volgende:

- meerdere sites bieden of boden dit pand te koop aan varierend van 450k tot 750k
- pand komt ook voor op veilingsites

Een variatie van 3 ton op de verkoopprijs doet mij vermoeden dat het pand heel erg lang te koop heeft gestaan, wellicht trek ik echter voorbarige conclusies;)

ps. 150k moet het pand toch echt wel ten alle tijde opbrengen;)
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 10:49
Waarom dan niet gewoon een 1e hypotheek van 270k vraag ik me dan af....
Horsemenwoensdag 30 augustus 2017 @ 10:56
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 17:43 schreef Horsemen het volgende:
Vooral die 1e hypotheek van maar 150k zit mij niet zo lekker bij een rente van 7%. Voor mij een twijfelgeval.
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:49 schreef djh77 het volgende:
Waarom dan niet gewoon een 1e hypotheek van 270k vraag ik me dan af....
Precies, dan had ik hem zeker meegenomen (ook tegen 6%) nu denk ik toch dat ik hem aan mij voorbij laat gaan.
NaRegenDeZonwoensdag 30 augustus 2017 @ 10:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 09:14 schreef obligataire het volgende:

[..]

Vraagje, waarom is dit pand totaal incourant? Er zat voorheen een kinderdagverblijf in zag ik en het lijkt me breed inzetbaar (al ik heb ik er zelf geen verstand van :) ). De WOZ is inderdaad zwaar achterhaald maar als het max. 1,5 ton zou opbrengen is het toch ook prima gezien de 1e hypotheek voor Collin? Daarmee is ongeveer de helft van de Collin-lening al afgedekt.

http://www.reliplan.nl/aa(...)dagverblijf-te-koop/

De plannen voor het restaurant kan ik ook heel moeilijk inschatten maar ik zie wel dat de ene oprichter er zelf veel geld in stopt dus die gaat er vol voor.

Daarnaast lees ik dat de betreffende oprichter een borgstelling biedt van materiële waarde dus behalve die 1,5 ton hypotheek is er dus ook nog 120K aan overig vermogen. Daaronder zal ook wel begrepen zijn de overwaarde van het pand want die komt bij verkoop uiteraard ook beschikbaar.

Al met al neig ik licht naar ja , maar misschien zijn er nog meer argumenten voor/tegen?
Het kantoor staat te koop. Wij hebben het eerste hypotheek recht. Wat gebeurt er als het pand verkocht wordt met toestemming van ons als hypotheekhouder? Gaat dan de lening voor 150K afgelost worden? Blijft er over lening van 120 K met alleen borgen correct?
Horsemenwoensdag 30 augustus 2017 @ 11:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:59 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Het kantoor staat te koop. Wij hebben het eerste hypotheek recht. Wat gebeurt er als het pand verkocht wordt met toestemming van ons als hypotheekhouder? Gaat dan de lening voor 150K afgelost worden? Blijft er over lening van 120 K met alleen borgen correct?
Ja, volgens mij wel.
obligatairewoensdag 30 augustus 2017 @ 11:10
quote:
14s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, volgens mij wel.
Lijkt mij ook. De notaris zal 150K moeten terugstorten naar de zekerhedenstichting van Collin. Dan resteert nog een leninkje van max. 120K (minus reeds gedane aflossingen). Daarop is een materiële borg van toepassing.
NaRegenDeZonwoensdag 30 augustus 2017 @ 11:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:10 schreef obligataire het volgende:

[..]

Lijkt mij ook. De notaris zal 150K moeten terugstorten naar de zekerhedenstichting van Collin. Dan resteert nog een leninkje van max. 120K (minus reeds gedane aflossingen). Daarop is een materiële borg van toepassing.
Op zich is dat scenario niet zo slecht. Je vangt over die 150K op dat moment 6 maanden extra rente en er blijft een lening over die ongeveer 33% of minder van de totale investering is, met een materiële borg.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 12:07
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:16 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Op zich is dat scenario niet zo slecht. Je vangt over die 150K op dat moment 6 maanden extra rente en er blijft een lening over die ongeveer 33% of minder van de totale investering is, met een materiële borg.
Staat niet in de pitch dat er gedeeltelijk extra afgelost gaat worden volgens mij. De 6 maanden geldt normaal alleen bij volledige aflossing. Bij andere projecten stonden de afwijkende voorwaarden mbt verkoop pand in de pitch vermeld.
NaRegenDeZonwoensdag 30 augustus 2017 @ 12:11
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 12:07 schreef djh77 het volgende:

[..]

Staat niet in de pitch dat er gedeeltelijk extra afgelost gaat worden volgens mij. De 6 maanden geldt normaal alleen bij volledige aflossing. Bij andere projecten stonden de afwijkende voorwaarden mbt verkoop pand in de pitch vermeld.
Staat er niet in klopt. Maar je bent hypotheekhouder van 1ste hypotheek dus op het moment dat onderpand verkocht wordt kan je de (deel) lening opeisen, anders ga je niet akkoord met verkoop onderpand. Misschien moet dit even nagevraagd worden hoe het zit met het verkoop scenario.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 12:11 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Staat er niet in klopt. Maar je bent hypotheekhouder van 1ste hypotheek dus op het moment dat onderpand verkocht wordt kan je de (deel) lening opeisen, anders ga je niet akkoord met verkoop onderpand. Misschien moet dit even nagevraagd worden hoe het zit met het verkoop scenario.
Eens. Misschien hebben ze nog een scenario waar wij niet aan denken waardoor de opbrengst gebruikt kan worden om de maandelijkse lineaire betaling te voldoen. Ook mbt 6 extra renteopbrengst zou ik dan wel navragen of dit een juiste interpretatie is.
Aalsmeer15woensdag 30 augustus 2017 @ 12:22
Heb het idee dat sites waar wat op te vinden is allemaal een beetje naar elkaar verwijzen.
Dat pand, is daar een veiling van geweest?
Kan het niet terugvinden, datum veiling.
Lijkt er bij mij op dat die 450K een vanaf bedrag was waarmee de veiling begint.
voor 750K zul je het wel kunnen kopen.
Stap er niet in, als zoals hier geschreven(weet niet of dat kan/mag) het onderpand kan worden verkocht en dat gedeelte afgelost na bijvoorbeeld 3 maanden dan heb je voor je resterende bedrag geen harde zekerheden.
Als het niet tussentijds verkocht wordt worden de zekerheden alleen maar harder.
NaRegenDeZonwoensdag 30 augustus 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 12:17 schreef djh77 het volgende:

[..]

Eens. Misschien hebben ze nog een scenario waar wij niet aan denken waardoor de opbrengst gebruikt kan worden om de maandelijkse lineaire betaling te voldoen. Ook mbt 6 extra renteopbrengst zou ik dan wel navragen of dit een juiste interpretatie is.
De vraag is gesteld
boudewijnnwoensdag 30 augustus 2017 @ 14:15
Bij horeca crowdfunding heb ik een project waar de betaling gestopt is. Het gaat om
SPOILER
coffee company (amsterdam).

Voor zover ik kan nagaan heb ik hierover geen mail gehad, maar moet ik dit zelf monitoren in mijn bankaccount. Nu ik gevraagd heb naar status verwijzen ze naar hun omgeving. Daar staat de volgende update:
"15-08-2017 07:41
Wij hebben intensief contact met de ondernemer over de betalingsachterstand. De ondernemer is op dit moment in een ver gevorderd stadium om zijn exploitatie te verkopen. Bij verkoop wordt de openstaande lening direct afgelost. Zodra wij meer relevante informatie hebben, gaan wij u informeren"


Samenvattend: Ten eerste vind ik het vreemd dat ik hierover geen bericht krijg per mail oid. Ten tweede vind ik deze update te minimaal. De inventaris is namelijk naast HA verpand als zekerheid. Ik wil danook graag weten of deze verkoop succesvol is of dat er een kans is dat dit negatieve gevolgen heeft. Daaraan ten grondslag ligt dat er informatie mist waarom de ondernemer dit gaat doen.. Dit is in mijn ogen een breder probleem dat de informatie te summier is over het project als het niet gaat zoals het moet (geldt voor alle projecten bij KOM, maar ook voor mondygo bij gve bijvoorbeeld)

[ Bericht 6% gewijzigd door boudewijnn op 30-08-2017 14:31:58 ]
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:15 schreef boudewijnn het volgende:
Bij horeca crowdfunding heb ik een project waar de betaling gestopt is.
[/b]
Voor zover ik kan nagaan heb ik hierover geen mail gehad, maar moet ik dit zelf monitoren in mijn bankaccount. Nu ik gevraagd heb naar status verwijzen ze naar hun omgeving. Daar staat de volgende update:
Zou je de naam even in een spoiler willen zetten? Edit: Dank
De zaak is nog gewoon open en dit soort info op een openbaar forum kan schadelijk zijn voor de investeerders. Zeker als de zaak verkocht moet worden.

Ik zit er ook in. De betalingsproblemen zijn reeds doorgegeven voor de statistieken in de OP. Het is inderdaad vreemd dat de betalingen on hold zijn gezet en er geen communicatie heeft plaatsgevonden.Ik ben er ook min of meer toevallig achter gekomen toen in in het dashboard keek.

[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 30-08-2017 14:33:32 ]
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 14:34
Nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Notarieel-Betalen

Geen HA en aan de zekerheden kan niet veel comfort ontleend worden ^O^
brulaap112woensdag 30 augustus 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:34 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Notarieel-Betalen

Geen HA en aan de zekerheden kan niet veel comfort ontleend worden ^O^
Wel een goed idee moet ik zeggen.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:06 schreef brulaap112 het volgende:

[..]

Wel een goed idee moet ik zeggen.
Voor de consument zie ik niet zoveel voordelen. Bescherming heb je ook met Creditcard. Via Marktplaats kan je tegenwoordig via ideal betalen voor E 0,34. Voor bedrijven is dit misschien wel wat. Geeft me wel een gevoel van schijnveiligheid. Er kijken 2 notarissen mee met de transactie tegen een kostprijs van E 0,50.
OpDieFietswoensdag 30 augustus 2017 @ 15:24
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:06 schreef brulaap112 het volgende:
Wel een goed idee moet ik zeggen.
Dit soort "escrow" diensten is niet echt nieuw, toch? Of het zou het aspect moeten zijn van die notarissen die de derdenrekening "monitoren" (waarbij ik me afvraag of het in de praktijk veel voorstelt...)
Mynheer007woensdag 30 augustus 2017 @ 16:09
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:06 schreef brulaap112 het volgende:

[..]

Wel een goed idee moet ik zeggen.
Misschien slagen ze er in een gezond bedrijf op te zetten en harken ze veel geld binnen, en krijg je alleen je geld plus rente terug. In alle andere gevallen ga je het schip in. Zo'n plan leebt zich imho veel meer voor een financiering via eigenvermogen.
BillieCFwoensdag 30 augustus 2017 @ 17:55
Nieuwe op FNC:

Kredietbedrag ¤ 20.000
Termijn 6 maanden
Nominale rente 10.79 %
Risicoklasse C

Waarom C als:
- Eigen vermogen positief is?
- Schulden beperkt zijn?
- Er twee ton winst per jaar gemaakt wordt?

Mis ik iets??
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 18:02
Exitstategie van waardevoorjegeld en een 3e partij die de boedel van regiofund wil overnemen
SPOILER
Jong Platform crowdfunding zorgt voor stroppenpot ten behoeve van investeerders

Het nog jonge crowdfunding platform Waardevoorjegeld.nl laat op haar website weten dat zij voortaan van een deel van de binnenkomende opbrengsten een ‘stroppenpot’ vormt. Deze voorziening wordt genomen om situaties zoals bij Regiofund in de toekomst te voorkomen.

“Het is zaak, dat als zo iets gebeurt, je de investeerders niet achterlaat met een probleem. Daarom hebben wij besloten financieel een voorziening te treffen, die maakt dat de werkzaamheden na staking kunnen worden overgedragen aan een collega platform of anders aan een administratiekantoor. De administratie van de stichting beheer klantgelden is geautomatiseerd en kent slechts maandelijks een aantal handelingen, die kunnen worden overgedragen.” aldus directeur Johan van Buuren. Ook de systemen van waaruit gewerkt wordt, zijn goed overdraagbaar.

Formeel is het zo, dat wanneer een platform er mee stopt of failliet gaat, dit geen invloed mag hebben op de rechtspersoon die de gelden van de investeerders beheert. Dat is de opzet waar middels voorschriften door de AFM voor gekozen is. In een reactie laat hij weten: “Wij hebben als platform redelijk wat aan moeten tonen, over wat er gebeurt als het platform stopt. Dat hebben wij ook laten zien. Als er nu platforms zijn, die hun activiteiten staken, zullen ze de taken van de derdengeldenstichting ook netjes moeten overdragen. Dat is ook één van de onderdelen op basis waarvan een ontheffing wordt verleend door de AFM.


“Laten we hopen, dat door de situatie bij Regiofund de investeerders hier verder geen hinder van ondervinden, want zonder investeerders kan de goede werking van crowdfunding niet groeien!”

De directie van Waardevoorjegeld.nl laat weten naar aanleiding van commotie op social media, dat zij bereid is te onderzoeken of de taken van Regiofund kunnen worden overgenomen.
ML45woensdag 30 augustus 2017 @ 18:19
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 17:55 schreef BillieCF het volgende:
Nieuwe op FNC:

Kredietbedrag ¤ 20.000
Termijn 6 maanden
Nominale rente 10.79 %
Risicoklasse C

Waarom C als:
- Eigen vermogen positief is?
- Schulden beperkt zijn?
- Er twee ton winst per jaar gemaakt wordt?

Mis ik iets??
Op internet kan ik ook niets vinden dat iets raars zou aangeven. Wat ik mij wel afvraag is hoe iemand met deze cijfers zelf geen ¤ 20.000 kan reserveren en waarom een reguliere lening niet mogelijk was. Ziet er (te) mooi uit en BillieCF terecht de vraag was mis ik?
obligatairewoensdag 30 augustus 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 18:19 schreef ML45 het volgende:

[..]

Op internet kan ik ook niets vinden dat iets raars zou aangeven. Wat ik mij wel afvraag is hoe iemand met deze cijfers zelf geen ¤ 20.000 kan reserveren en waarom een reguliere lening niet mogelijk was. Ziet er (te) mooi uit en BillieCF terecht de vraag was mis ik?
Hij zit al vol........

Er is bij FNC geen touw aan vast te knopen. Verreweg de meeste van mijn projecten waar het (min of meer) rommelt zijn projecten met A of zelfs A+. En die laatste had vergelijkbare balanscijfers dus met hoge winst en positief EV.

Het kan natuurlijk zijn dat de ondernemer (tijdelijk) arbeidsongeschikt is of iets dergelijks. Maar if so dan zou dat natuurlijk in de pitch moeten staan.
djh77woensdag 30 augustus 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 18:19 schreef ML45 het volgende:

[..]

Op internet kan ik ook niets vinden dat iets raars zou aangeven. Wat ik mij wel afvraag is hoe iemand met deze cijfers zelf geen ¤ 20.000 kan reserveren en waarom een reguliere lening niet mogelijk was. Ziet er (te) mooi uit en BillieCF terecht de vraag was mis ik?
Per 100 slechts E 2,90 rente. Denk dat daarom de rente nog enigszins aan de hogere kant is. Nu is het risico al behoorlijk hoog voor de rente die je krijgt.
dyna18woensdag 30 augustus 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 18:02 schreef djh77 het volgende:
Exitstategie van waardevoorjegeld en een 3e partij die de boedel van regiofund wil overnemen
SPOILER
Jong Platform crowdfunding zorgt voor stroppenpot ten behoeve van investeerders

Het nog jonge crowdfunding platform Waardevoorjegeld.nl laat op haar website weten dat zij voortaan van een deel van de binnenkomende opbrengsten een ‘stroppenpot’ vormt. Deze voorziening wordt genomen om situaties zoals bij Regiofund in de toekomst te voorkomen.

“Het is zaak, dat als zo iets gebeurt, je de investeerders niet achterlaat met een probleem. Daarom hebben wij besloten financieel een voorziening te treffen, die maakt dat de werkzaamheden na staking kunnen worden overgedragen aan een collega platform of anders aan een administratiekantoor. De administratie van de stichting beheer klantgelden is geautomatiseerd en kent slechts maandelijks een aantal handelingen, die kunnen worden overgedragen.” aldus directeur Johan van Buuren. Ook de systemen van waaruit gewerkt wordt, zijn goed overdraagbaar.

Formeel is het zo, dat wanneer een platform er mee stopt of failliet gaat, dit geen invloed mag hebben op de rechtspersoon die de gelden van de investeerders beheert. Dat is de opzet waar middels voorschriften door de AFM voor gekozen is. In een reactie laat hij weten: “Wij hebben als platform redelijk wat aan moeten tonen, over wat er gebeurt als het platform stopt. Dat hebben wij ook laten zien. Als er nu platforms zijn, die hun activiteiten staken, zullen ze de taken van de derdengeldenstichting ook netjes moeten overdragen. Dat is ook één van de onderdelen op basis waarvan een ontheffing wordt verleend door de AFM.

“Laten we hopen, dat door de situatie bij Regiofund de investeerders hier verder geen hinder van ondervinden, want zonder investeerders kan de goede werking van crowdfunding niet groeien!”

De directie van Waardevoorjegeld.nl laat weten naar aanleiding van commotie op social media, dat zij bereid is te onderzoeken of de taken van Regiofund kunnen worden overgenomen.
Heel leuk een pot met geld opbouwen, maar dan ook zorgen dat die bij een faillissement wel veilig staat voor de curator. Beter nog zou een maandelijkse geldstroom zijn rondom beheer.
dyna18woensdag 30 augustus 2017 @ 20:31
Morgen dus de SiG bijeenkomst.
Verder niemand die ook heen gaat?
namliamwoensdag 30 augustus 2017 @ 20:35
Er hoeft natuurlijk geen continue stroom geld te zijn voor de derde rekeningen / beheers werkzaamheden....
Stel dat je als beheerder 1 dag in de maand bezig bent voor diverse dingen....
Dat dan 5 jaar om alle projecten af te wikkelen = 5 * 12 = 60 dagen
Dat zijn dus 3 maanden werk, als er dan in dit geval 12.000 euro als potje geld voor is gereserveerd dan is dat 4.000 euro per maand (voor belastingen), wat mij een aardig potje lijkt.

Ik wil wel graag naar SiG, maar heb er helaas de tijd niet voor, plus bilthoven is niet bepaald om de hoek :(
obligatairewoensdag 30 augustus 2017 @ 21:35
1 Dag in de maand, maar dat kan hard oplopen als er taaie default dossiers opduiken.
Horsemenwoensdag 30 augustus 2017 @ 22:47
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 21:35 schreef obligataire het volgende:
1 Dag in de maand, maar dat kan hard oplopen als er taaie default dossiers opduiken.
Precies, zolang iedereen netjes aan zijn verplichtingen voldoet is er niets aan de hand maar als er bij een paar projecten gedonder komt dan gaat de teller lopen.
WvjGwoensdag 30 augustus 2017 @ 23:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 20:25 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Heel leuk een pot met geld opbouwen, maar dan ook zorgen dat die bij een faillissement wel veilig staat voor de curator. Beter nog zou een maandelijkse geldstroom zijn rondom beheer.
Beste dyna18, Wij werden er op gewezen, dat hier op dit forum zaken worden besproken over crowdfunding en dat ons persbericht hier op staat. Ik heb het gevonden. Dank voor je reactie en opmerking. Inderdaad is het zo, dat bij WvjG maandelijks een geldstroom voor beheer is. De beheersvergoeding wordt maandelijks door de lener betaald en ingehouden op de annuiteit van de investeerder. Deze komt dus maandelijks op de rekening van de stichting.

Dus naast de 'stroppenpot' die werd aangegeven, is er ook dekking voor de maandelijkse werkzaamheden, die ook overgaat op het moment dat de activiteiten van ons platform zouden stoppen. Heb ik het zo goed uitgelegd?
WvjGwoensdag 30 augustus 2017 @ 23:35
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd wat de gebruikers c.q. investeerders er van vinden als wij ons gaan inspannen om de administratieve verplichting van Regiofund over te nemen.

We maken hier uiteraard onze eigen afweging in, maar vinden de mening van investeerders wel heel belangrijk! Feit is namelijk dat wij de betreffende projecten van Regiofund destijds niet zelf hebben beoordeeld en ook niet zitten te wachten op de administratieve verplichtingen van mogelijk toekomstige defaults.

Laat je mening eens weten als je wilt?

[ Bericht 1% gewijzigd door WvjG op 30-08-2017 23:44:10 ]
crowd-fundiwoensdag 30 augustus 2017 @ 23:56
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:35 schreef WvjG het volgende:
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd wat de gebruikers c.q. investeerders er van vinden als wij ons gaan inspannen om de administratieve verplichting van Regiofund over te nemen.

We maken hier uiteraard onze eigen afweging in, maar vinden de mening van investeerders wel heel belangrijk! Feit is namelijk dat wij de betreffende projecten van Regiofund destijds niet zelf hebben beoordeeld en ook niet zitten te wachten op de administratieve verplichtingen van mogelijk toekomstige defaults.

Laat je mening eens weten als je wilt?
Nijkrake heeft 20 termijnen voortreffelijk op tijd betaald. Ik zie met vertrouwen de laatste 40 termijnen tegemoet. De andere projecten ken ik niet.
Zulke projecten zijn voor jullie als beginnend platform ook interessant. De twee die er nu staan zijn best wel groot als je nog geen kring van investeerders hebt opgebouwd.
Horsemendonderdag 31 augustus 2017 @ 06:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:35 schreef WvjG het volgende:
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd wat de gebruikers c.q. investeerders er van vinden als wij ons gaan inspannen om de administratieve verplichting van Regiofund over te nemen.

We maken hier uiteraard onze eigen afweging in, maar vinden de mening van investeerders wel heel belangrijk! Feit is namelijk dat wij de betreffende projecten van Regiofund destijds niet zelf hebben beoordeeld en ook niet zitten te wachten op de administratieve verplichtingen van mogelijk toekomstige defaults.

Laat je mening eens weten als je wilt?
Allereerst welkom hier.

Is het ook jullie bedoeling om hier in de toekomst vragen te beantwoorden over uw platform en projecten?

Ik zie dit zeker positief. In dit geval zijn er overigens nog twee platformen die dit hebben aangeboden waarvan er een al in overleg is met de AFM.
Ik denk dat het nog beter zou zijn als hier vooraf, als nog geen problemen zijn, afspraken over gemaakt zouden kunnen worden. Dit zou dan ook naar de investeerders gecommuniceerd moeten worden.
dyna18donderdag 31 augustus 2017 @ 08:54
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:08 schreef WvjG het volgende:

[..]

Beste dyna18, Wij werden er op gewezen, dat hier op dit forum zaken worden besproken over crowdfunding en dat ons persbericht hier op staat. Ik heb het gevonden. Dank voor je reactie en opmerking.
Welkom hier op het forum.
Zoals u ziet treft u hier een enthousiaste en betrokken groep investeerders die crowdfunding over de breedte van de markt bespreken. Daar waar wij verbeteringen zien zullen we het niet nalaten om dat te melden.

Heeft u specifieke vragen over hoe bepaalde zaken bij uw organisatie eventueel beter kunnen, schroom dan niet om die te vragen.

Ik ken de projecten van Regiofund niet inhoudelijk, maar misschien dat andere investeerders hier de 3 projecten kunnen beoordelen.
BillieCFdonderdag 31 augustus 2017 @ 09:09
Het FD is deze week helemaal into crowdfunding, vandaag weer een groot artikel:
https://fd.nl/werk-en-gel(...)nigte-telt-voor-veel
WvjGdonderdag 31 augustus 2017 @ 09:17
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 06:35 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Allereerst welkom hier.

Is het ook jullie bedoeling om hier in de toekomst vragen te beantwoorden over uw platform en projecten?

Wij hebben gisteren avond een account aangemaakt en volgen nu even wat hier allemaal besproken wordt. Als we actief gebruik gaan maken van dit forum, dan zal ik dat melden. Op dit moment zijn we echter niet van plan om dit forum adequaat te gaan volgen. Maar mochten hier vragen zijn over ons, over onze projecten etc. schroom dan niet om via de website even een mailtje te sturen. Wij proberen via mail en telefoon optimaal bereikbaar te zijn.

Leuk om hier in ieder geval de gesprekken te volgen. Ik lees af en toe graag mee.

Veel succes!
obligatairedonderdag 31 augustus 2017 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:35 schreef WvjG het volgende:
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd wat de gebruikers c.q. investeerders er van vinden als wij ons gaan inspannen om de administratieve verplichting van Regiofund over te nemen.

We maken hier uiteraard onze eigen afweging in, maar vinden de mening van investeerders wel heel belangrijk! Feit is namelijk dat wij de betreffende projecten van Regiofund destijds niet zelf hebben beoordeeld en ook niet zitten te wachten op de administratieve verplichtingen van mogelijk toekomstige defaults.

Laat je mening eens weten als je wilt?
Eerlijk gezegd zit ik er niet op te wachten dat WVJG de portefeuille van RF zou overnemen. WVJG is zelf ook een klein platform en ik heb niet het idee dat dit snel gaat veranderen. De overname zou publiciteit opleveren en daardoor wat investeerders. Dat maakt het voor WVJG aantrekkelijk.
Ik heb liever dat grote en bewezen stabiele platformen als CCF of GVE uitvallers zouden overnemen.
InvestorWdonderdag 31 augustus 2017 @ 10:04
Een weinig zeggend antwoord van KOM op mijn vraag over exit strategieën.
SPOILER
Bedankt voor uw e-mail.
Bij Kapitaal op Maat is het zo geregeld dat de geldstroom van investeerders naar de projecten altijd laten loopt via de Stichting Derdengelden.
En laten we voorop stellen dat er geen reden is om aan te nemen dat zoiets bij Kapitaal op Maat zou gebeuren.

Wij zijn hier wel over in gesprek met de branchevereniging voor toelichting en over eventuele richtlijnen hiervoor.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.
Dit is verschuiven van het probleem van het platform naar de stichting.

Hebben anderen trouwens antwoorden gehad op mails naar de diverse platforms over exit strategieën?
OpDieFietsdonderdag 31 augustus 2017 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:35 schreef WvjG het volgende:
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd wat de gebruikers c.q. investeerders er van vinden als wij ons gaan inspannen om de administratieve verplichting van Regiofund over te nemen.

We maken hier uiteraard onze eigen afweging in, maar vinden de mening van investeerders wel heel belangrijk! Feit is namelijk dat wij de betreffende projecten van Regiofund destijds niet zelf hebben beoordeeld en ook niet zitten te wachten op de administratieve verplichtingen van mogelijk toekomstige defaults.

Laat je mening eens weten als je wilt?
Ik zie het als een heel positief signaal dat er nu al meerdere platformen zijn die hebben aangegeven de administratie van Regiofund eventueel over te willen nemen. Deze partijen geven daarmee blijk van het besef dat een ordelijke afhandeling van dit soort zaken van essentieel belang is voor het vertrouwen in, en dus lange-termijn succes van de crowdfundmarkt als geheel. Daarnaast geeft het natuurlijk ook extra vertrouwen in deze platformen zelf, dus het is ook een mooi stukje PR.

Beter zou in mijn ogen misschien nog zijn als alle platformen gezamenlijk afspraken zouden maken hoe met dit soort situaties om te gaan, bijvoorbeeld in het kader van de branchevereniging. Misschien is er zelfs iets mogelijk als een "collectieve stichting derdengelden" die speciaal voor het afhandelen van dit soort exceptionele gevallen wordt opgericht.

Uiteindelijk zou de situatie rond Regiofund (gelukkig een redelijk onbeduidende speler) misschien wel eens een welkome wake-up call kunnen blijken te zijn, waar uiteindelijk iedereen beter van wordt.
gaanmetdiebanaandonderdag 31 augustus 2017 @ 10:15
+1. De platformen die dit willen overnemen doen dit uiteraard om voor de PR, want qua omzet en klanten stelt Regiofund niets voor.

Maar je slaat de spijker op zijn kop dat dit voor een branchevereniging een uitgelezen kans is om zich op te werpen als redder in nood. Als aangesloten platformen op uniforme wijze afspreken lopende leningen van elkaar over te nemen bij een platform exit dan geeft dit aan investeerders natuurlijk een hoop vertrouwen, en kan de branchevereniging zijn meerwaarde duidelijk zichtbaar concretiseren.
escortmk2donderdag 31 augustus 2017 @ 10:28
Eigenlijk is het heel goed dat dit nu met RegioFund gebeurt.
Klein platform met beperkt aantal projecten en investeerders, perfecte case voor de sector.
NaRegenDeZondonderdag 31 augustus 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 10:08 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]


Uiteindelijk zou de situatie rond Regiofund (gelukkig een redelijk onbeduidende speler) misschien wel eens een welkome wake-up call kunnen blijken te zijn, waar uiteindelijk iedereen beter van wordt.
quote:
12s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 10:28 schreef escortmk2 het volgende:
Eigenlijk is het heel goed dat dit nu met RegioFund gebeurt.
Klein platform met beperkt aantal projecten en investeerders, perfecte case voor de sector.
Zo zie ik het ook,
Daarom moeten we het momentum benutten en nu druk bij alle platformen uitoefenen en indien nodig de druk nog verder opvoeren, om het exit probleem goed op te lossen!
En dan is roepen, dat er een derde rekening is en dat daardoor alles goed komt, niet voldoende!

[ Bericht 2% gewijzigd door NaRegenDeZon op 31-08-2017 11:13:14 ]
obligatairedonderdag 31 augustus 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 12:35 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vraag is gesteld
Inzake: https://www.collincrowdfund.nl/beef-steak-club/

Heb je nog een reactie gekregen, NRDZ?
NaRegenDeZondonderdag 31 augustus 2017 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 11:07 schreef obligataire het volgende:

[..]

Inzake: https://www.collincrowdfund.nl/beef-steak-club/

Heb je nog een reactie gekregen, NRDZ?
Nog niet. Ik heb hem wel meegenomen. Als het antwoord komt en het bevalt me niet trek ik me terug.
Aalsmeer15donderdag 31 augustus 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 11:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

[..]

Zo zie ik het ook,
Daarom moeten we het momentum benutten en nu druk bij alle platformen uitoefenen en indien nodig de druk nog verder opvoeren, om het exit probleem goed op te lossen!
En dan is roepen dat er een derde rekening is en dat daardoor alles goed komt niet voldoende!
Ik zie niks in stroppenpotten, geld staat dan maar niks te doen.
Als je pech hebt blijkt ie leeg te zijn.

Gewoon verplicht de fee splitsen in een deel bij aanvang lening, rest ieder jaar op het nog uitstaande bedrag,
Dan is er meer animo om de rit toch maar uit te zitten of overname.

Ook andere platformen verplichten iets over te nemen kan alleen bij gelijk speelveld,
(allemaal zelfde jaarlijkse fee) een platform kan anders met lage fee/alle fee vooraf concurentievoordeel hebben en toch meeliften met zekerheid vangnet.
NaRegenDeZondonderdag 31 augustus 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 11:22 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Ik zie niks in stroppenpotten, geld staat dan maar niks te doen.
Als je pech hebt blijkt ie leeg te zijn.

Gewoon verplicht de fee splitsen in een deel bij aanvang lening, rest ieder jaar op het nog uitstaande bedrag,
Dan is er meer animo om de rit toch maar uit te zitten of overname.

Ook andere platformen verplichten iets over te nemen kan alleen bij gelijk speelveld,
(allemaal zelfde jaarlijkse fee) een platform kan anders met lage fee/alle fee vooraf concurentievoordeel hebben en toch meeliften met zekerheid vangnet.
Zo zie ik het kort samengevat:

Er moet een duidelijk draaiboek liggen waarin alle zaken benoemd moeten zijn om de stichting derden gelden en de stichting zekerheden draaiende te houden als het moederbedrijf om wat voor een reden dan ook weg valt.

Eigendom/lease van data en software die in gebruik is om de administratie te doen moet op naam van de stichtingen staan.

Personeel wat het betalingsverkeer verricht moet voor dat deel in dienst zijn van de stichtingen.

Er dient een duidelijk financieel plaatje te liggen wat de kosten zijn van de bedrijfsvoering van de stichtingen als deze los van het moederbedrijf moeten functioneren.

Daarnaast moet duidelijk zijn hoe deze kosten opgebracht worden. Bijvoorbeeld door zoals bij Collin door de jaarlijkse fee over het uitstaande kapitaal aan te wenden eventueel als dat nodig is aangevuld met een extra percentage over elke termijn. Bij een platform wat geen jaarlijkse fee heeft over bestaande projecten zal duidelijk moeten zijn welk percentage van iedere uitkering voor beheer nodig is. Een investeerder weet dan wat hij in een worst case scenario van zijn rendement moet aftrekken.

De AFM zou deze exit draaiboeken moeten toetsen. Kunnen ze dit op de een of andere manier niet omdat hun wettelijke status dat niet toe laat, dan zou dit naar mijn idee ook kunnen gebeuren door een onafhankelijke register accountant. (dus niet de met cf geld gefinancierde OMKB boekhouder :) )

Dit zijn zo enige punten die ik op mijn lijstje heb staan. Natuurlijk sta ik ook open voor andere goede of betere oplossingen. Maar het geheel moet wel goed dichtgetimmerd zijn zo dat we niet meer voor verrassingen komen te staan.
We spreken toch over een paar honderd miljoen geïnvesteerd vermogen, dat haalt het natuurlijk niet met wat er in aandelen en obligaties in Nederland geïnvesteerd is, maar het is wel veel geld waar goed op gepast moet worden zodat het uiteindelijk bij de rechtmatige eigenaren terug kan komen. Ook in tijden waar het minder gaat met de Branche als geheel of met een platform in het bijzonder.
djh77donderdag 31 augustus 2017 @ 12:16
Misschien per platform toezicht door een selectie van investeerders op de stichting derdengelden (een soort kascommissie).

Ik voel ook wel wat voor de collectieve stichting derdengelden van Opdiefiets die platformen kunnen overnemen bij problemen (kan gemakkelijk door de leden van de vereniging crowdfunding worden opgezet).
Murenedonderdag 31 augustus 2017 @ 12:24
https://www.participaties(...)324730043.1481788395

KOM heeft ook al aangeboden om de stichting van Regiofund over te nemen.
crowd-fundidonderdag 31 augustus 2017 @ 12:38
Trine heeft twee projecten open staan:
Kenia
¤ 150000
24 maanden
5,1%

Zambia
¤ 200000
24 maanden
5,1%
djh77donderdag 31 augustus 2017 @ 13:00
Voorgenomen wijziging HCN bevestiging van investeringen
quote:
Omdat projecten relatief snel vollopen en investeerders soms ervaren dat de bevestigingsmail met bevestigingslink soms in de spambox terecht komt, zullen wij de bevestiging van investeringen anders vorm gaan geven. Nadat op de investeringsbutton is geklikt wordt straks nogmaals gevraagd om het bedrag in hetzelfde scherm te bevestigen. Daarmee is de investering definitief. Investeerders ontvangen dan uitsluitend nog een mail waarin de investering ook daadwerkelijk is bevestigd. Het is dan niet meer nodig om op de bevestigingslink te klikken in de ontvangen mail. Met deze aanpassing denken wij meer aan te sluiten bij de wensen en behoeften.
Lijkt me wel beter. Zou ook wel wat voor GvE kunnen zijn
Certecodonderdag 31 augustus 2017 @ 15:10
GvE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16881
Naam: BlueSun Zonnestudio
Leendoel: Overig
Bedrag: 110.000 euro
Rente: 7,5%
Looptijd: 48 maanden
Classificatie: 4
Graydon rating: 2,25

Hoewel er materiele zekerheid wordt geboden, zie ik de toekomst van dit soort studio's niet bepaald zonnig in wegens de gezondheidsproblemen die bij een steeds groter publiek duidelijk worden.

[ Bericht 22% gewijzigd door Certeco op 31-08-2017 15:16:17 ]
impact9donderdag 31 augustus 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:10 schreef Certeco het volgende:
GvE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16881
Naam: BlueSun Zonnestudio
Leendoel: Overig
Bedrag: 110.000 euro
Rente: 7,5%
Looptijd: 48 maanden
Classificatie: 4
Graydon rating: 2,25
Ik doe mee, materiële HA, pandrecht inventaris op 3 vestigingen en depotregeling 2 maanden.
Zelfs bij default moet een groot gedeelte toch wel weer terugkomen!

Enige nadeel: lage winst afgelopen jaren, wel allebei loon uit de BV los van huurinkomsten
impact9donderdag 31 augustus 2017 @ 15:17
--

[ Bericht 100% gewijzigd door impact9 op 31-08-2017 15:17:36 ]
obligatairedonderdag 31 augustus 2017 @ 15:34
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:16 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik doe mee, materiële HA, pandrecht inventaris op 3 vestigingen en depotregeling 2 maanden.
Zelfs bij default moet een groot gedeelte toch wel weer terugkomen!

Enige nadeel: lage winst afgelopen jaren, wel allebei loon uit de BV los van huurinkomsten
Ik heb deze ook meegepakt, ik zit ook in de franchise in Den Helder en die betaalt inderdaad keurig af. Daar was trouwens ook sprake van een terugkoopverklaring van de leverancier van de apparatuur. Dat zie ik hier niet zo gauw, maar ik krijg hier ook de indruk dat hij privé en zakelijk voldoende vermogen heeft om zijn verplichtingen na te kunnen komen.
Jammer dat hij geen hypotheekrecht afgeeft op dat beleggingspand, dan had ik nog wat méér inleg gedaan.....

[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 31-08-2017 15:40:51 ]
crowdiefunderdonderdag 31 augustus 2017 @ 15:41
Ik neem hem mee voor klein bedragje.
Horsemendonderdag 31 augustus 2017 @ 17:02
Jeroen ter Huurne CCF is vandaag bij BNR geweest. Terug luister kan (vanaf ± 50.10 min.) via:
https://www.bnr.nl/player/audio/10066817/10328690
obligatairedonderdag 31 augustus 2017 @ 17:55
Het blijft erg rustig rondom de Health Club Veenendaal (GVE)........ :Z
djh77donderdag 31 augustus 2017 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 17:55 schreef obligataire het volgende:
Het blijft erg rustig rondom de Health Club Veenendaal (GVE)........ :Z
Klopt, wel aankondiging dat betaling binnenkort moet worden overgemaakt. Misschien toch wat lastiger constructie met een hypotheek namens de verhuurder.
quote:
21-8: Project 016559 is vo­lgeschreven. Binnenk­ort kunt u de geteke­nde Overeenkomst Len­ing van de geldnemer downloaden in uw ei­gen omgeving op Geldvoorelkaar.nl. Per e-mail ontvangt u nog het verzoek tot overboeken van het door u geïnvestee­rde bedrag


[ Bericht 9% gewijzigd door djh77 op 31-08-2017 18:45:11 ]
djh77donderdag 31 augustus 2017 @ 18:42
Tjonge jonge FNC vind 10 dagen te kort om de betalingen te verrichten en gaat na 13 dagen betalen:
quote:
Sinds onze intrede in de Nederlandse ma­rkt zijn de activite­iten op onze krediet­marktplaats behoorli­jk toegenomen. Gedur­ende de afgelopen 2 jaar hebben steeds meer investeerders hun weg weten te vinden naar ons platform. Hier lenen zij geld uit aan bestaande bedrijven die met beh­ulp van deze lening verder kunnen groeie­n.

Met de groei van ons eigen platform is ook het aantal maand­elijkse betalingen fors toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat er onlangs meerde­re vertragingen hebb­en plaatsgevonden in de uitbetaling aan onze investeerders. Om de kans op toekom­stige vertragingen te verkleinen hebben wij ervoor gekozen om onze betalingen 3 dagen later plaats te laten vinden. Vanaf heden zal de maand­elijkse aflossing en rente dus op de 30e van de maand naar uw rekening worden ov­ergemaakt.
boudewijnndonderdag 31 augustus 2017 @ 18:55
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 18:42 schreef djh77 het volgende:
Tjonge jonge FNC vind 10 dagen te kort om de betalingen te verrichten en gaat na 13 dagen betalen:

[..]

Bijzonder! Ik heb ze gevraagd om een nadere toelichting. Hun eigen argumentatie vind ik onvoldoende.
Appeltje58donderdag 31 augustus 2017 @ 18:57
Uit nieuwsbrief Collin;
Begin deze week was er de nodige commotie in crowdfundland vanwege het stoppen van een klein regionaal platform (met 3 leningen in haar portefeuille) die in de ogen van de journalist de belangen richting de investeerders niet goed behartigde. Onderstaand is de visie van Collin hierop te lezen.

Als Collin Crowdfund vinden wij het belang van een exit strategie groot. Zoals wij eerder kenbaar hebben gemaakt zijn wij voorstander van een goed wetgevend kader op basis waarvan de toezichthouder kan handhaven. Dit is in het belang van de gehele crowdfinance markt. De branchevereniging Nederland Crowdfunding heeft dit recent ook gesteld en inmiddels denkt de AFM daar ook zo over. Overigens is Regio Fund geen lid van de branchevereniging.

Naast de gebruikelijke zaken, zoals een van het platform afgescheiden stallen van vermogen van de investeerders, is het o.i. van groot belang dat een platform blijvende inkomsten heeft en niet slechts een succesfee up front ontvangt. Dit is bij Collin nadrukkelijk het geval. Zowel de leningnemers als de investeerders betalen bij Collin een jaarlijkse vergoeding. Dit is de beste waarborg voor het continueren van de taken van een platform (c.q. de overblijvende stichting in ons geval) mocht er met het platform zelf iets gebeuren. Dus naast de rentabiliteit in de huidige situatie gaat het juist ook om de toekomst.

Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne was vanochtend te gast bij BNR Nieuwsradio om de visie van Collin toe te lichten. Tevens in beeld (links) Bas Perik, CEO van Voetbalshop die via Collin 1,5 miljoen euro ophaalde. Terugluisteren? Dat kan via deze link. Luisteren vanaf minuut 50.10 tot en met 1.14 min.

http://mailchi.mp/collinc(...)undland?e=991bc2e0a1

[ Bericht 2% gewijzigd door Appeltje58 op 31-08-2017 19:09:28 ]
Appeltje58donderdag 31 augustus 2017 @ 19:08
GVE int alle inkomsten meteen van beide kanten.
Dit vindt ik een groot bezwaar.
Ik persoonlijk investeer niets meer bij GVE, ik vindt hun werkwijze gevaarlijk.
Camoglidonderdag 31 augustus 2017 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 18:57 schreef Appeltje58 het volgende:
Uit nieuwsbrief Collin;
Begin deze week was er de nodige commotie in crowdfundland vanwege het stoppen van een klein regionaal platform (met 3 leningen in haar portefeuille) die in de ogen van de journalist de belangen richting de investeerders niet goed behartigde. Onderstaand is de visie van Collin hierop te lezen.

Als Collin Crowdfund vinden wij het belang van een exit strategie groot. Zoals wij eerder kenbaar hebben gemaakt zijn wij voorstander van een goed wetgevend kader op basis waarvan de toezichthouder kan handhaven. Dit is in het belang van de gehele crowdfinance markt. De branchevereniging Nederland Crowdfunding heeft dit recent ook gesteld en inmiddels denkt de AFM daar ook zo over. Overigens is Regio Fund geen lid van de branchevereniging.

Naast de gebruikelijke zaken, zoals een van het platform afgescheiden stallen van vermogen van de investeerders, is het o.i. van groot belang dat een platform blijvende inkomsten heeft en niet slechts een succesfee up front ontvangt. Dit is bij Collin nadrukkelijk het geval. Zowel de leningnemers als de investeerders betalen bij Collin een jaarlijkse vergoeding. Dit is de beste waarborg voor het continueren van de taken van een platform (c.q. de overblijvende stichting in ons geval) mocht er met het platform zelf iets gebeuren. Dus naast de rentabiliteit in de huidige situatie gaat het juist ook om de toekomst.

Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne was vanochtend te gast bij BNR Nieuwsradio om de visie van Collin toe te lichten. Tevens in beeld (links) Bas Perik, CEO van Voetbalshop die via Collin 1,5 miljoen euro ophaalde. Terugluisteren? Dat kan via deze link. Luisteren vanaf minuut 50.10 tot en met 1.14 min.

het zou CCF als grote speler sieren om de eigen exitstrategie te ontvouwen.

Jaarlijkse fees zullen de kans op omvallen van een platform verlagen. Vraag is wat er gebeurt als het desondanks omvalt.
Wijzen naar een wettelijk kader is slappe hap. Neem eigen maatregelen als je het belang van de investeerder (naast dat van de leningnemer) voor ogen hebt.
ML45donderdag 31 augustus 2017 @ 19:42
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 19:08 schreef Camogli het volgende:

[..]

het zou CCF als grote speler sieren om de eigen exitstrategie te ontvouwen.

Jaarlijkse fees zullen de kans op omvallen van een platform verlagen. Vraag is wat er gebeurt als het desondanks omvalt.
Wijzen naar een wettelijk kader is slappe hap. Neem eigen maatregelen als je het belang van de investeerder (naast dat van de leningnemer) voor ogen hebt.
Volgens mij geeft Collin duidelijk aan hoe hun exit strategie er uit ziet. Er is een stichting die met de jaarlijkse inkomsten draaiende gehouden kan worden zodat zowel de ondernemers als de investeerders het minste last ervaren. Mi doelt Collin er op dat ook andere platforms een exit hebben die net als die van hen inkomsten heeft dus ook haar taak kan uitvoeren en wenst Collin dat dit wettelijk geregeld wordt.
escortmk2donderdag 31 augustus 2017 @ 20:15
Eigenlijk zou een platform twee afdelingen moeten hebben die allebei zelfstandig financieel rond kunnen komen.

Een wervingsdeel dat projecten en investeerders werft, selecteert en de financiering rondmaakt.
Een beheersdeel dat administratie bijhoudt, betalingen doet en achter achterstallige betalingen aangaat.

Daar zit natuurlijk een afhankelijkheid tussen, maar idealiter kunnen beide afdelingen hun eigen broek ophouden.
Camoglidonderdag 31 augustus 2017 @ 20:20
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 19:42 schreef ML45 het volgende:

[..]

Volgens mij geeft Collin duidelijk aan hoe hun exit strategie er uit ziet. Er is een stichting die met de jaarlijkse inkomsten draaiende gehouden kan worden zodat zowel de ondernemers als de investeerders het minste last ervaren. Mi doelt Collin er op dat ook andere platforms een exit hebben die net als die van hen inkomsten heeft dus ook haar taak kan uitvoeren en wenst Collin dat dit wettelijk geregeld wordt.
ik ben misschien cynisch maar ik denk dat hier de concurrentie met bijvoorbeeld GVE en KOM meespeelt (die een ander verdienmodel hebben). Je eigen model als gewenst wettelijk kader presenteren: lekker makkelijk.

Ik weet bijvoorbeeld niet of die fees hoog genoeg zijn voor de overnemende partij. De pot van GVE kan interessanter zijn. Ook de default-kansen van de over te nemen projecten zijn relevant, zoals uit de reactie blijkt van WvjG hier bij FOK bij het eventueel overnemen van de drie projecten van RF. Is de administratie overdraagbaar? Welk ander platform kan/wil het aan? En zo zullen er nog veel andere vragen zijn.
Ik vind het veel te gemakkelijk om te wijzen op je fee-systeem en daarmee de indruk te geven dat het bij CCF wel goed komt als het omvalt.

Een branchebrede oplossing lijkt me beter.
jsuijkerdonderdag 31 augustus 2017 @ 21:42
Het momentum is er wel behoorlijk uit bij sameningeld...
1 van de 3 open eindigt morgen met 92% binnengehaald, deze zal wel geaccepteerd worden door de aanvrager vermoed ik.
Voor de overige 2 is nog een behoorlijke investering nodig vermoed ik. De 1 heeft slechts 21% gefund en de 2e heeft wel 43% gefund maar is ondertussen wel stilgevallen.

Ik denk dat dit wel een groot probleem voor SiG is en ben wel benieuwd of daar vandaag (?) tijdens die bijeenkomst iets over gezegd is
obligatairedonderdag 31 augustus 2017 @ 22:00
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 21:42 schreef jsuijker het volgende:
Het momentum is er wel behoorlijk uit bij sameningeld...
1 van de 3 open eindigt morgen met 92% binnengehaald, deze zal wel geaccepteerd worden door de aanvrager vermoed ik.
Voor de overige 2 is nog een behoorlijke investering nodig vermoed ik. De 1 heeft slechts 21% gefund en de 2e heeft wel 43% gefund maar is ondertussen wel stilgevallen.

Ik denk dat dit wel een groot probleem voor SiG is en ben wel benieuwd of daar vandaag (?) tijdens die bijeenkomst iets over gezegd is
Ik wil wel verdubbelen maar dan moet de rente 1 % omhoog :)
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 06:05
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 22:00 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik wil wel verdubbelen maar dan moet de rente 1 % omhoog :)
Zijn er meer mensen die er zo over denken?
komradvrijdag 1 september 2017 @ 07:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 06:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zijn er meer mensen die er zo over denken?
als de rente fors omhoog gaat zal ik wel iets meer investeren maar ook niet te veel omdat ik niet te zwaar in SiG wil investeren
InvestorWvrijdag 1 september 2017 @ 07:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 06:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zijn er meer mensen die er zo over denken?
Ik zou er ook nog wel wat bij doen.
Maar dat is onvoldoende voor sig lijkt me
obligatairevrijdag 1 september 2017 @ 08:16
Belangrijk is de exitstrategie bij SIG. Als die ook is dichtgetimmerd geeft dat vertrouwen om vaker en meer in te leggen.
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 08:49
quote:
[img[quote]1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 06:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zijn er meer mensen die er zo over denken?

]http://i.fokzine.net/p/1s.gif[/img] Op vrijdag 1 september 2017 06:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zijn er meer mensen die er zo over denken?
Voor schijf 2 is dat wel een optie denk ik. Voor schijf 1 zou het niet nodig hoeven zijn. Hiervoor moeten ze veel energie steken in het binnenhalen van nieuwe investeerders (en dat hoeft echt niet met zo'n zomeractie).
komradvrijdag 1 september 2017 @ 10:13
Inmiddels zijn er een aantal boze reacties op de reactiepagina van de Belhamels KoM. Geen enkele communicatie en de beloofde termijn voor de update is niet gehaald. Als KoM dit niet snel fatsoenlijk oppakt is het voor mij klaar met KoM.
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 10:54
Nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Dutch-Indoor-Surf
wouterdevrijdag 1 september 2017 @ 11:27
Weer twee keer 12maanden op LaH
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 11:36
quote:
De omschrijving bij de zekerheden is tenminste een eerlijk verhaal (de rest van het project heb ik overigens niet gelezen).

SPOILER
De ondernemersechtpaar ** & ** investeren zelf ¤100.000 in de onderneming. De hoofdelijke aansprakelijkheid heeft daardoor op dit moment een morele waarde. Een tweede pandrecht wordt gevestigd op de surfbaan, surfplanken en liquide middelen ten gunste van Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat en deze worden geregisteerd bij de belastingdienst. Aan deze activa kan niet veel comfort worden ontleend omdat de Turkse leverancier het eerste pandrecht heeft en de overige zaken in een default situatie niet veel zullen opbrengen.
obligatairevrijdag 1 september 2017 @ 11:40
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 11:36 schreef Horsemen het volgende:

[..]

De omschrijving bij de zekerheden is tenminste een eerlijk verhaal (de rest van het project heb ik overigens niet gelezen).

SPOILER
De ondernemersechtpaar ** & ** investeren zelf ¤100.000 in de onderneming. De hoofdelijke aansprakelijkheid heeft daardoor op dit moment een morele waarde. Een tweede pandrecht wordt gevestigd op de surfbaan, surfplanken en liquide middelen ten gunste van Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat en deze worden geregisteerd bij de belastingdienst. Aan deze activa kan niet veel comfort worden ontleend omdat de Turkse leverancier het eerste pandrecht heeft en de overige zaken in een default situatie niet veel zullen opbrengen.
En zelfs al zou het een interessant project zijn, dan nog wil ik eerst wel eens een reactie en uitgebreide toelichting zien op het Belhameldrama.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 11:40 schreef obligataire het volgende:

[..]

En zelfs al zou het een interessant project zijn, dan nog wil ik eerst wel eens een reactie en uitgebreide toelichting zien op het Belhameldrama.
Uiteraard helemaal mee eens!
NaRegenDeZonvrijdag 1 september 2017 @ 11:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 06:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zijn er meer mensen die er zo over denken?
Ik denk dat het waard is om het experiment aan te gaan. Als gemiddeld iedere investering verdubbelt bij 1% hogere rente zit de lening zo goed als vol. Ik zou het wel weten als ik SIG en de leningnemer was.....................................................
NaRegenDeZonvrijdag 1 september 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 11:07 schreef obligataire het volgende:

[..]

Inzake: https://www.collincrowdfund.nl/beef-steak-club/

Heb je nog een reactie gekregen, NRDZ?
Antwoord:
SPOILER
Het pand is reeds sinds 2007 in eigendom van de ondernemer. Hij is langere tijd geleden benaderd om het via maatschappelijk vastgoed.nl op de veiling aan te bieden met een vanaf prijs. Deze is reeds lang verlopen maar allerlei websites hebben het pand overgenomen en geplaatst. Het pand staat op dit moment niet te koop, wel te huur. Ondernemer is op dit moment niet van plan het pand te verkopen

djh77vrijdag 1 september 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 11:56 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Antwoord:
SPOILER
Het pand is reeds sinds 2007 in eigendom van de ondernemer. Hij is langere tijd geleden benaderd om het via maatschappelijk vastgoed.nl op de veiling aan te bieden met een vanaf prijs. Deze is reeds lang verlopen maar allerlei websites hebben het pand overgenomen en geplaatst. Het pand staat op dit moment niet te koop, wel te huur. Ondernemer is op dit moment niet van plan het pand te verkopen

Als het pand in eigendom blijft is het duidelijk. Er is alleen nog niet erg duidelijk wat er gebeurd mocht het pand de komende 5 jaar wel verkocht worden. Zolang de schuld van de lening hoger is dan het 1e hypotheekrecht heb je toch een vreemde situatie. Normaliter hebben we als investeerders een hypotheekrecht dat gelijk of hoger ligt dan het leenbedrag.
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:13 schreef komrad het volgende:
Inmiddels zijn er een aantal boze reacties op de reactiepagina van de Belhamels KoM. Geen enkele communicatie en de beloofde termijn voor de update is niet gehaald. Als KoM dit niet snel fatsoenlijk oppakt is het voor mij klaar met KoM.
Ik heb op 4/8, 15/8 en 1/9 KoM aangeschreven met een vraag hoe nu verder met Lodge Trading Company.
Ook hier geen enkele reactie van KoM. :(
impact9vrijdag 1 september 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:01 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Ik heb op 4/8, 15/8 en 1/9 KoM aangeschreven met een vraag over Lodge Trading Company.
Ook hier geen enkele reactie van KoM. :(
Ik heb vragen gesteld over de Belhamels, RDM, Special Trees enz enz
Bij allemaal is de verpanding of de hypothecaire inschrijving niet gedaan, wel is de financiering uitgeboekt.
Ze reageren niet tot nauwelijks (algemeen antwoord of verwijzing naar updates 1x in de 4 weken, waar ze zich overigens niet aan houden)

KoM is echt by far het allerslechtste platform met de meeste defaults, wat een gigantisch drama.

Aangezien de verpandingen niet geregeld zijn ben ik benieuwd of KoM aansprakelijk is voor de schade die daar uit gaat vloeien.
Bij sommige projecten heb ik echt flinke bedragen geïnvesteerd dus ik ga het er zeker niet bij laten.
Mynheer007vrijdag 1 september 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:05 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik heb vragen gesteld over de Belhamels, RDM, Special Trees enz enz
Bij allemaal is de verpanding of de hypothecaire inschrijving niet gedaan, wel is de financiering uitgeboekt.
Ze reageren niet tot nauwelijks (algemeen antwoord of verwijzing naar updates 1x in de 4 weken, waar ze zich overigens niet aan houden)

KoM is echt by far het allerslechtste platform met de meeste defaults, wat een gigantisch drama.

Aangezien de verpandingen niet geregeld zijn ben ik benieuwd of KoM aansprakelijk is voor de schade die daar uit gaat vloeien.
Bij sommige projecten heb ik echt flinke bedragen geïnvesteerd dus ik ga het er zeker niet bij laten.
Ik ben ook al een tijd geleden gestopt met KoM. Ik heb ook al aangekondigd dat ik me ga beraden op te ondernemen stappen, mochten de zekerheden niet afdoende geregeld zijn voor Special trees.

Tezijnertijd moeten we maar een clubje vormen en samen een actie ondernemen. Het gaat bij mij niet zo zeer om het geld, maar vooral om het principe. Zaken beloven en niet doen, en dan weggezet worden als kleine investeerder, en vervolgens al mijn mails negeren. Ik zou me echt kapot schamen als ik voor KoM werkzaam zou zijn.

(Hopelijk houdt KoM het nog wel even vol, want ik heb de komende drie jaar nog projecten bij hen lopen)
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:05 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik heb vragen gesteld over de Belhamels
Bij allemaal is de verpanding of de hypothecaire inschrijving niet gedaan, wel is de financiering uitgeboekt.
Bij de Belhamels de verpanding toch juist wel geregeld? Daar is al het andere niet goed gegaan

Edit ik krijg ook bijna geen antwoorden op mijn mails. En als ik ze wel krijg is het na 3 tot 4 weken en na een reminder.

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 01-09-2017 12:39:38 ]
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 12:24
Gisteren heb ik kennis mogen maken met de mensen achter SamenInGeld. De bijeenkomst trok een bont gezelschap van bestaande investeerders, nieuwe geïnteresseerde investeerders, geïnteresseerde vastgoedeigenaren en financiële tussenpersonen.

Ik heb daar met SamenInGeld gesproken over de werkwijze van SamenInGeld, hun achtergrond, zekerheden, etc. Dit heeft mij alleen maar meer vertrouwen in SamenInGeld gegeven. Op veel punten hebben ze hun zaakjes al goed op orde. Wel mag hier nog meer over gecommuniceerd worden, zodat dit ook uit de informatie op de website blijkt. Hier gaan ze mee aan de slag en we kunnen binnenkort meer info verwachten.

Voorafgaand aan de meeting heb ik de vragen hier van het FOK! forum verzameld en aan SamenInGeld doorgegeven. Zij waarderen het enorm dat we met ze meedenken. Ook wordt er op het forum regelmatig meegelezen (al wordt er bewust voor gekozen om niet mee te reageren). Ze nemen de feedback die hier geplaatst wordt over hun organisatie en de projecten zeker ter harte.

Vooral als een project erg snel of erg langzaam loopt zijn ze extra benieuwd naar de meningen van de forumleden waarom dat is. Dus plaats je feedback vooral.
Verder staan ze ook zeker open voor feedback per mail of telefoon, dus schroom ook niet om die te pakken.

Verder met betrekking tot de toekomst komen er nog een leuk aantal nieuwe projecten aan en die liggen niet in Rotterdam. ;)

De vragen zoals ik ze verzameld heb:
SPOILER
Beste SamenInGeld,

Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn veel investeerders van SamenInGeld actief op het discussieforum van FOK!. Bij een telling op het laatste project van SamenInGeld blijkt zelfs dat meer dan 50% van de investeerders via het FOK! forum bij SamenInGeld terecht zijn gekomen. Wij dragen u een warm hart toe en zien uw concept van vastgoedcrowdfunding met hypothecaire zekerheid graag een groot succes worden. Met de informatieavond in aantocht is er een discussie op het forum ontstaan over hoe SamenInGeld nog beter kan en worden er veel vragen gesteld die men graag aan SamenInGeld zou willen stellen door mensen die niet bij de informatieavond kunnen zijn. Omdat ik uw organisatie graag ondersteun, heb ik het dan ook op mij genomen om deze vragen te bundelen en aan u voor te leggen.

Organisatie SamenInGeld
Ten eerste een kennismaking.
1) Kunt u uw organisatie beschrijven en vertellen hoe er gewerkt wordt binnen SamenInGeld?
2) Met hoeveel mensen zijn jullie?

Marketing / Promotie
Ten tweede wat vragen over promotie, marketing en aantrekken van investeerders en investeringen.
3) Kent u het FOK! forum en leest u daar ook actief op mee?
Bijvoorbeeld in de discussie die nu gaande is hoe SamenInGeld het beste nieuwe investeerders kan werven.
4) Eind vorig jaar is uw marketingdame mevrouw Kalverda vertrokken. Wie doet nu de marketing? En hoe gaat u het binnenhalen van meer investeerders aanpakken?
5) Op het forum maken veel investeerders zich zorgen dat er te weinig nieuwe investeerders geworven worden. Er lijkt een kleine vaste groep van circa 150 actieve investeerders te zijn, maar wanneer zij in de eerste dagen hun beslissing genomen hebben, loopt een project verder maar langzaam vol. Het blijven werken aan de naamsbekendheid van SamenInGeld lijkt ons dus erg belangrijk. Zo zien we dat andere platformen actief de media en pers zoeken. Wat zijn uw plannen voor het vergroten van de naamsbekendheid van SamenInGeld?
6) Ook een continue aanbreng van nieuwe projecten is belangrijk voor het financieel gezond zijn van SamenInGeld. Hoe worden nieuwe projecten geworven?

Site/Techniek
Ook een goed werkende techniek wordt belangrijk gevonden.
7) Veel opmerkingen gaan over de kwaliteit van de website. Het onderscheid tussen de hoofdwebsite / investeerders-omgeving / lenen-omgeving is verwarrend. Ook laden de pagina’s van de website te traag. Daarnaast worden openstaande projecten niet altijd vooraan op de homepage getoond.
Wat zijn de plannen voor verbetering rondom de website?
8) Ook noemen veel investeerders dat het persoonlijke overzicht tekort schiet in het overzichtelijk tonen van mijn investeringen en de te verwachten geldstromen. Zijn er ook plannen voor een nieuwe Persoonlijke omgeving?
9) Veel investeerders snappen het concept fundingzekerheid niet goed. Kunt u hierover een duidelijke uitleg op de site plaatsen?

Veiligheid en zekerheid
Als investeerder wil je dat ook in een worst-case scenario de zaken goed zijn geregeld, daarom een groot aantal vragen over zekerheid voor als het mis gaat.
10) Hoe veilig zijn de gelden in de e-wallet? Wat als SamenInGeld failliet gaat, hoe zijn deze gelden dan afgeschermd voor het faillissement?
11) Zijn er procedures opgesteld voor het omgaan met leningnemers die niet meer betalen?
12) Zijn er procedures opgesteld voor het uitwinnen van het hypotheekrecht?
13) Crowdfunding platform Regiofund is plotseling gestopt en heeft ook het administratieve beheer neergelegd. Wat als SamenInGeld omvalt. Op welke wijze wordt dan de continuïteit van de betalingen van SamenInGeld projecten gegarandeerd?
14) Veel panden zitten in regio Rotterdam, terwijl een aantal investeerders het belangrijk vinden om te kunnen spreiden. Hoe gaat u zorgen voor meer spreiding over regio’s en leningnemers?
15) Hoe risicovol is het dat projecten bij afloop van de looptijd de hele som moeten herfinancieren?
16) Wanneer een project gedurende de looptijd meer aflost, neemt het risico voor de investeerders flink af. Graag zien we in de toekomst daarom ook projecten waarop meer wordt afgelost tijdens de looptijd. Bijvoorbeeld dat de hele schijf 2 gedurende de looptijd voor 100% wordt afgelost. Ziet u kansen om ook dit soort projecten aan te bieden?
17) De maximaal te lenen som wordt bepaald als een percentage van de taxatiewaarde in verhuurde staat. Het is voor de leningnemer dus aantrekkelijk om een zo hoog mogelijke taxatie aan te leveren. Bij een aantal pitches die de laatste tijd langskwamen zijn er twijfels ontstaan over hoe de taxatie tot stand is gekomen. Dat er twijfel is over de taxatie is een onwenselijke situatie. Hoe controleert u als SamenInGeld dat de taxaties niet te hoog worden vastgesteld? En kunt u verbeteringen doorvoeren om de zekerheid omtrent een juiste taxatie nog meer te waarborgen en uniform te maken?
18) Kunt u het taxatiedocument ook toevoegen aan de pitches zodat er meer informatie voor de investeerders beschikbaar komt?

Organisatie SamenInGeld
19) Hoe gaat het financieel met SamenInGeld, hebben jullie al zwarte cijfers?
20) Hoeveel projecten hebben jullie nodig om uit de rode cijfers te blijven?
21) Wat is jullie relatie met Duo Visie? Hoe vindt u een goede balans in de verhouding van tijd besteden aan SamenInGeld en uw andere ondernemingen?
22) Hoe ziet u de toekomst?

Dank voor uw aandacht. Ik snap dat het best veel vragen zijn. Deze zijn voortgekomen van de vragen die verschillende investeerders op het forum geuit hebben.
Ik ben er in ieder geval ook donderdag bij en voor de deelnemers van het forum die er niet bij kunnen zijn zou het fijn zijn als ook een schriftelijke beantwoording mogelijk is.

Met vriendelijke groet,
Dyna
Hier komt ook nog een schriftelijke reactie op.
escortmk2vrijdag 1 september 2017 @ 13:12
Hebben jullie wel eens overwogen (of het gedaan) om zelf contact op te nemen met een wanbetaler?

Ik zit niet in de belhamels, wel in een Turkse supermarkt die na 1/24e betaling gestopt is, maar neig er wel eens naar zelf te gaan bellen om te kijken hoe of wat.
escortmk2vrijdag 1 september 2017 @ 13:17
@dyna18: mooi bericht. Ik hou projecten van SiG in de gaten, voor mij zijn de relatief lage rentes de grootste belemmering om er nu meer in te steken. Over de zekerheden van de projecten maak ik me minder zorgen. Het platform zelf komt professioneel over, maar ik wil ook even afwachten en kijken hoe het platform zich ontwikkelt (evt exitstrategie, omgang met problemen, betaalgedrag, communicatie enz)
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 13:30
De top 10 van week 35 (een mat weekje zonder ccf):
rsbls5tht6mov.png
TisIkvrijdag 1 september 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:24 schreef dyna18 het volgende:
Gisteren heb ik kennis mogen maken met de mensen achter SamenInGeld. De bijeenkomst trok een bont gezelschap van bestaande investeerders, nieuwe geïnteresseerde investeerders, geïnteresseerde vastgoedeigenaren en financiële tussenpersonen.
........

^O^
Bedankt hiervoor!
najra1990vrijdag 1 september 2017 @ 13:59
In de bijlage vindt u een update van de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck inzake project
SPOILER
7625 | ChipsAway.
Het faillissement van de heer xxx is beëindigd door homologatie van akkoord. Dit houdt in dat meer dan de helft van de schuldeisers akkoord is gegaan met een door schuldenaar voorgestelde afkoopsom tegen finale kwijting en dat de rechter dit heeft bekrachtigd.

Geldvoorelkaar.nl is in beginsel niet akkoord gegaan met deze afkoopsom, echter middels een door de rechter afgegeven dwangakkoord zijn de overige partijen gedwongen om alsnog het voorstel te accepteren. Tegen dit dwangakkoord kan geen beroep aangetekend worden.

Aan Geldvoorelkaar.nl is er ¤ 3.717,70 afgedragen, welke naar rato zal worden verdeeld onder de investeerders.

Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten. Het dossier zal worden gesloten en de uitkering zal volgende week op uw rekening worden bijgeschreven.

Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

Er stond nog ruim 46K open van de 54,8 K 11 van de 60 termijnen betaald... :'(
InvestorWvrijdag 1 september 2017 @ 14:23
jeeej, update belhamels
SPOILER
Zoals eerder aangegeven ligt het dossier bij Rijnland Gerechtsdeurwaarders en verloopt alle communicatie via Rijnland. Echter, op de pogingen vanuit Rijnland om inhoudelijke communicatie met onderneemster tot stand te brengen, wordt door onderneemster sinds begin augustus niet meer gereageerd. Vanwege de wanprestatie die door onderneemster is geleverd, heeft Kapitaal op Maat er voor gekozen de gehele lening ineens terug te vorderen en accepteren wij vooralsnog geen betalingsregeling. De hoofdelijke aansprakelijkheid van beide ondernemers en het pandrecht zijn onomstreden en zullen worden uitgewonnen.
De dagvaarding wordt momenteel voorbereid en we houden tevens de mogelijkheid open om aangifte te doen en een strafrechtelijke procedure te starten.

Daarnaast begrijpen we de vele reacties die op het project gegeven zijn. Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal op Maat op dit moment niet wil speculeren over de motieven van onderneemster die tot haar handelwijze hebben geleid. Wij informeren investeerders via deze updates zodra er inhoudelijk nieuws te melden is en minimaal eens in de vier weken.

Over de screening van het project kan Kapitaal Op Maat aangeven dat het project via een vertrouwde intermediair is ingediend en dat tijdens de procedure geen bijzonderheden naar boven zijn gekomen. Kapitaal Op Maat zal deze ervaring gebruiken om haar procedures, waar nodig, nog verder aan te scherpen.
impact9vrijdag 1 september 2017 @ 14:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 13:59 schreef najra1990 het volgende:
In de bijlage vindt u een update van de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck inzake project
SPOILER
7625 | ChipsAway.
Het faillissement van de heer xxx is beëindigd door homologatie van akkoord. Dit houdt in dat meer dan de helft van de schuldeisers akkoord is gegaan met een door schuldenaar voorgestelde afkoopsom tegen finale kwijting en dat de rechter dit heeft bekrachtigd.

Geldvoorelkaar.nl is in beginsel niet akkoord gegaan met deze afkoopsom, echter middels een door de rechter afgegeven dwangakkoord zijn de overige partijen gedwongen om alsnog het voorstel te accepteren. Tegen dit dwangakkoord kan geen beroep aangetekend worden.

Aan Geldvoorelkaar.nl is er ¤ 3.717,70 afgedragen, welke naar rato zal worden verdeeld onder de investeerders.

Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten. Het dossier zal worden gesloten en de uitkering zal volgende week op uw rekening worden bijgeschreven.

Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

Er stond nog ruim 46K open van de 54,8 K 11 van de 60 termijnen betaald... :'(
Voor een homologatie van akkoord moeten schuldeisers akkoord hebben gegeven die meer dan de helft van de totale schuld vertegenwoordigen. Aangezien GVE niet akkoord is gegaan houdt dat in dat deze "simpele" eenmanszaak bijna een ton of meer aan schulden heeft ( had:( )
najra1990vrijdag 1 september 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:24 schreef impact9 het volgende:

[..]

Voor een homologatie van akkoord moeten schuldeisers akkoord hebben gegeven die meer dan de helft van de totale schuld vertegenwoordigen. Aangezien GVE niet akkoord is gegaan houdt dat in dat deze "simpele" eenmanszaak bijna een ton of meer aan schulden heeft ( had:( )
Dat zat ik dus ook al te denken. Waarschijnlijk had de belastingdienst nog een flinke vordering staan... Of telt dat dan weer niet mee met de schuld?
impact9vrijdag 1 september 2017 @ 14:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:29 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Dat zat ik dus ook al te denken. Waarschijnlijk had de belastingdienst nog een flinke vordering staan... Of telt dat dan weer niet mee met de schuld?
Ja, dat kan. Belastingdienst eist veelal wel een dubbel percentage tov overige schuldeisers
komradvrijdag 1 september 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:23 schreef InvestorW het volgende:
jeeej, update belhamels
SPOILER
Zoals eerder aangegeven ligt het dossier bij Rijnland Gerechtsdeurwaarders en verloopt alle communicatie via Rijnland. Echter, op de pogingen vanuit Rijnland om inhoudelijke communicatie met onderneemster tot stand te brengen, wordt door onderneemster sinds begin augustus niet meer gereageerd. Vanwege de wanprestatie die door onderneemster is geleverd, heeft Kapitaal op Maat er voor gekozen de gehele lening ineens terug te vorderen en accepteren wij vooralsnog geen betalingsregeling. De hoofdelijke aansprakelijkheid van beide ondernemers en het pandrecht zijn onomstreden en zullen worden uitgewonnen.
De dagvaarding wordt momenteel voorbereid en we houden tevens de mogelijkheid open om aangifte te doen en een strafrechtelijke procedure te starten.

Daarnaast begrijpen we de vele reacties die op het project gegeven zijn. Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal op Maat op dit moment niet wil speculeren over de motieven van onderneemster die tot haar handelwijze hebben geleid. Wij informeren investeerders via deze updates zodra er inhoudelijk nieuws te melden is en minimaal eens in de vier weken.

Over de screening van het project kan Kapitaal Op Maat aangeven dat het project via een vertrouwde intermediair is ingediend en dat tijdens de procedure geen bijzonderheden naar boven zijn gekomen. Kapitaal Op Maat zal deze ervaring gebruiken om haar procedures, waar nodig, nog verder aan te scherpen.
Ik vrees steeds meer voor scenario noorderzon en die tussenpersoon heeft iets uit te leggen. Ook geen woord over de fee die ik echt niet over ga maken.
obligatairevrijdag 1 september 2017 @ 14:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:36 schreef komrad het volgende:

[..]

Ik vrees steeds meer voor scenario noorderzon en die tussenpersoon heeft iets uit te leggen. Ook geen woord over de fee die ik echt niet over ga maken.
Dat is wel erg streng. Ik betaal ze 4 cent voor iedere termijn die nog komt *)
komradvrijdag 1 september 2017 @ 14:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:45 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is wel erg streng. Ik betaal ze 4 cent voor iedere termijn die nog komt *)
2 cent fooi bij een goede afloop. U bent gul _O-
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 15:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 13:17 schreef escortmk2 het volgende:
@dyna18: mooi bericht. Ik hou projecten van SiG in de gaten, voor mij zijn de relatief lage rentes de grootste belemmering om er nu meer in te steken. Over de zekerheden van de projecten maak ik me minder zorgen. Het platform zelf komt professioneel over, maar ik wil ook even afwachten en kijken hoe het platform zich ontwikkelt (evt exitstrategie, omgang met problemen, betaalgedrag, communicatie enz)
Even mbt de inderdaad relatief lage rente. Dat kan nog wel eens heel erg meevallen.

Vergelijk het (voorlopige) SiG rendement maar eens met bijvoorbeeld het gemiddelde netto rendement van KoM 4,19% of Collin van 3,98% op dit moment. Het zou op termijn dus zo maar eens kunnen dat onderaan de streep je rendement bij SiG hoger uit gaat komen. De tijd gaat het leren, ook als er in de toekomst nog eens problemen ontstaan bij projecten van SiG. Mijn verwachting is dat de zekerheden daar veel sterker zijn.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 15:09
Voor SiG project Schiedamseweg heeft trouwens het laatste uur 2 uur geslagen. Staat nog op 92% dus voor de geïnteresseerde is dit echt de laatste kans.
https://investeren.sameni(...)g-218-d-te-rotterdam
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 15:17
Fundingzekerheid bij Mintplantsoen SiG:
quote:
Ervaring leert dat er ook financiering-aanvragers zijn die vragen om harde zekerheid dat de financiering ook daadwerkelijk door gaat. Deze aanvragers zijn bereid om 1% meer aan rente hiervoor te betalen. De aankoop van verhuurd onroerend is hierdoor beter te realiseren.

SamenInGeld biedt de geldvrager de zekerheid aan dat hij zijn hypotheek krijgt, zelfs als dit geld niet volledig door de crowd wordt ge-fund. Daarvoor heeft SamenInGeld investeerders gevonden die willen deelnemen in deze Fundingzekerheid. Zij zorgen ervoor dat een eventueel tekort wordt aangevuld door directe deelname in de hypotheek op precies dezelfde basis als alle andere deelnemers. Voor het beschikbaar houden van het totale gevraagde bedrag ontvangen deze investeerders 1% vergoeding
over de hoogte van het gevraagde financiering bedrag. Hierdoor lopen ze het risico een groot bedrag in één project te moeten investeren.

Hoe werkt dat voor de aanvrager?
Met SamenInGeld legt de project aanvrager vast welk bedrag deze beschikbaar wil hebben voor
Fundingzekerheid. Over dit gehele bedrag betaalt de aanvrager 1% meer aan rente, los van welk bedrag er uiteindelijk moet worden ingelegd door de fundingzekerheid verstrekker. Deze extra lasten staan vermeld in de financiële analyse van het project.

Hoe werkt dat voor de fundingzekerheid verlener?
Met SamenInGeld wordt voor het project waar fundingzekerheid voor is gevraagd één of meerdere
overeenkomsten opgesteld op basis van het totale bedrag waar fundingzekerheid voor is gevraagd door de aanvrager.
Vervolgens wordt het project live geplaatst op de site van SamenInGeld. Aan het einde van de funding periode is het duidelijk of het gevraagde bedrag is opgehaald of niet.

In het geval dat er een tekort is ten opzichte van het gevraagde bedrag wordt de fundingzekerheid
vertrekker(s) gevraagd dit bedrag bij te storten.

Zij ontvangen dus ook de hypotheekrechten en -rente (gelijk aan de crowd) behorend bij het project waar Fundingzekerheid voor is bestemd indien ze daadwerkelijk aanvullen tot de gewenste financiering.

Het minimale bedrag dat ter beschikking gehouden moet worden is op dit moment ¤ 50.000,-

Hoe werkt dat voor de fundingzekerheid investeerders?
Investeerders zien bij de project informatie of er op dit project fundzekerheid is gevraagd en verkregen. Voor de investeerders veranderen de voorwaarden niet ten opzichte van projecten zonder
fundingzekerheid. Het verschil met een ander project is de extra last die terug te vinden is in de
financiële analyse.Daarmee hebben ze zekerheid dat het project tot een hypotheek zal komen en hun toezeggingen op korte termijn rentedragend worden
Voor mij een reden om dit project te annuleren. Principekwestie

[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 01-09-2017 15:24:04 ]
impact9vrijdag 1 september 2017 @ 15:19
Nieuw project op GVE, overzichtelijk, ik denk een goede markt, werkende partner, goede rente.
Ik pak m mee voor een klein bedrag.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:19 schreef impact9 het volgende:
Nieuw project op GVE, overzichtelijk, ik denk een goede markt, werkende partner, goede rente.
Ik pak m mee voor een klein bedrag.
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16687
Naam: RootSec
Leendoel: Opstart onderneming
Bedrag: 55.000 euro
Rente: 8,5%
Looptijd: 60 maanden
Classificatie: 5s
Graydon rating: 1,93
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 15:23
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:09 schreef Horsemen het volgende:
Voor SiG project Schiedamseweg heeft trouwens het laatste uur 2 uur geslagen. Staat nog op 92% dus voor de geïnteresseerde is dit echt de laatste kans.
https://investeren.sameni(...)g-218-d-te-rotterdam
Hij gaat trouwens door
quote:
Project Schiedamseweg 218 D te Rotterdam is op 8% na gefund en de project aanvra­ger accepteert het bedrag wat door de cr­owd bijeengebracht is.
Daarmee kunnen we ook voor dit project binnenkort een hypot­heek vestigen
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 15:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:17 schreef djh77 het volgende:
Fundingzekerheid bij Mintplantsoen SiG:

[..]

Voor mij een reden om dit project te annuleren. Principekwestie
Ik begrijp je redenatie.

Aan de andere kant is het wel prettig dat dit project nu zeker tot stand gaat komen. Anders was er een grote kans dat dit project niet vol zou komen. Waar ik wel moeite mee heb is dat dit achteraf ingevoerd is bij dit project en niet vooraf kenbaar is gemaakt.

Het dubbele hieraan is wel dat als SiG gewoon alle investeerders zou laten meeprofiteren van een hogere rente dat dit misschien ook weer voor nieuwe investeerders zou kunnen zorgen.

Gemengde gevoelens dus....
Overigens trek ik mijn investering niet in.
InvestorWvrijdag 1 september 2017 @ 16:16
"In de bijlage vindt u een update van de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck inzake project
SPOILER
5754 | Quickboats
. Deze update is gelijk aan de update die u in maart van ons heeft ontvangen."

Klein verschilletje... in maart werd er een maandbetaling naar investeerders en nu niet. Bij vragen zeggen ze "Met de opmerking 'gelijk aan de update van maart' wordt bedoeld dat deze wat betreft het verstrekken nieuws gelijk is."

Nou, wel of niet een maandbetaling krijgen vind ik wel een verschil in 'te verstrekken nieuws'...
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 16:17
Achteraf is niet zo netjes.
Ook raar dat dit nu voor volle bedrag is, er staat nog maar 75K open

Edit. gaat over zekerheid sig
najra1990vrijdag 1 september 2017 @ 16:17
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:48 schreef Horsemen het volgende:
Ik begrijp je redenatie.

Aan de andere kant is het wel prettig dat dit project nu zeker tot stand gaat komen. Anders was er een grote kans dat dit project niet vol zou komen. Waar ik wel moeite mee heb is dat dit achteraf ingevoerd is bij dit project en niet vooraf kenbaar is gemaakt.

Het dubbele hieraan is wel dat als SiG gewoon alle investeerders zou laten meeprofiteren van een hogere rente dat dit misschien ook weer voor nieuwe investeerders zou kunnen zorgen.

Gemengde gevoelens dus....
Overigens trek ik mijn investering niet in.
Wat mij betreft zou dit wel een teken moeten zijn naar SiG toe dat de huidige rente te laag is om de projecten vol te krijgen...
komradvrijdag 1 september 2017 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:17 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Wat mij betreft zou dit wel een teken moeten zijn naar SiG toe dat de huidige rente te laag is om de projecten vol te krijgen...
en degene die de zekerheid afgeeft mag dan ook flink inleggen als dit zo door gaat
Beagle_Wvrijdag 1 september 2017 @ 16:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:16 schreef InvestorW het volgende:
"In de bijlage vindt u een update van de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck inzake project
SPOILER
5754 | Quickboats
. Deze update is gelijk aan de update die u in maart van ons heeft ontvangen."

Klein verschilletje... in maart werd er een maandbetaling naar investeerders en nu niet. Bij vragen zeggen ze "Met de opmerking 'gelijk aan de update van maart' wordt bedoeld dat deze wat betreft het verstrekken nieuws gelijk is."

Nou, wel of niet een maandbetaling krijgen vind ik wel een verschil in 'te verstrekken nieuws'...
Als je kijkt wat er per maand wordt afgelost (480) toc het oorspronkelijke bedrag (weet ik ff niet meer), zit daar ongeveer een factor 16 tussen. Dit betekent dus dat je elke 16 maanden een aflossingstermijn kan verwachten. Toevallig viel afgelopen update samen met de uitbetaling van die termijn, en nu niet...

Hoe lang het duurt voor de totale lening is afgelost laat ik graag aan de verbeelding :-)
voetbalmanager2vrijdag 1 september 2017 @ 16:27
Wat voor mij een duidelijke verbetering is geweest bij SiG is het vernieuwde account. Betalingen komen nu duidelijk aangegeven binnen. Ik kan precies zien voor welk project ze zijn en of het aflossing en/of rente betreft. Bedragen kloppen altijd en ze komen tot nu toe ook altijd, op een enkele keer na vanwege weekend, op de juiste datum binnen.

Dat was voorheen wel anders en andere platformen kunnen hier wel wat van leren.
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 16:37
Ik snap het nog niet helemaal bij SIG
Krijgt die zekerheidssteller nu 1 x ¤ 1332,00 (1 x 1% voor zekerheidsstelling (noem het dan geen rente))
of krijgt hij ieder jaar ¤ 1332,00 (1% extra rente)
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:22 schreef komrad het volgende:

[..]

en degene die de zekerheid afgeeft mag dan ook flink inleggen als dit zo door gaat
Als ik het goed begrijp moet je per investeerder 50k klaar hebben liggen om "mee te mogen doen" als fundingzekerheidsinvesteerder.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:37 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Ik snap het nog niet helemaal bij SIG
Krijgt die zekerheidssteller nu 1 x ¤ 1332,00 (1 x 1% voor zekerheidsstelling (noem het dan geen rente))
of krijgt hij ieder jaar ¤ 1332,00 (1% extra rente)
Ieder jaar.
InvestorWvrijdag 1 september 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:26 schreef Beagle_W het volgende:

[..]

Als je kijkt wat er per maand wordt afgelost (480) toc het oorspronkelijke bedrag (weet ik ff niet meer), zit daar ongeveer een factor 16 tussen. Dit betekent dus dat je elke 16 maanden een aflossingstermijn kan verwachten. Toevallig viel afgelopen update samen met de uitbetaling van die termijn, en nu niet...

Hoe lang het duurt voor de totale lening is afgelost laat ik graag aan de verbeelding :-)
Kreeg er net antwoord op: elke anderhalf jaar. Volgend jaar oktober weer een uitbetaling.
Goed nieuws, dan is per oktober 2048 (!) toch nog het hele leningbedrag terugbetaald (zonder extra rente, anders duurt het vast nog 10 jaar langer)...
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:39 schreef InvestorW het volgende:

[..]

Kreeg er net antwoord op: elke anderhalf jaar. Volgend jaar oktober weer een uitbetaling.
Goed nieuws, dan is per oktober 2048 (!) toch nog het hele leningbedrag terugbetaald (zonder extra rente, anders duurt het vast nog 10 jaar langer)...
Geduld is een schone zaak :+
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 16:45
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:48 schreef Horsemen het volgende:
Het dubbele hieraan is wel dat als SiG gewoon alle investeerders zou laten meeprofiteren van een hogere rente dat dit misschien ook weer voor nieuwe investeerders zou kunnen zorgen.
M.i. is SiG het enige platform dat grote en kleine investeerders anders behandeld. Dat vind ik niets te maken hebben met crowdfunding. Iedereen zal gelijk moeten zijn. Bij GvE komt het bv. best regelmatig voor dat iemand 50k (tot 350k bij TapeMyDay) inlegt, dit onder dezelfde voorwaarden als iemand die 100 euro inlegt. Dan maar geen investering. Voor mij is deze investering geen must. Er moet ruimte blijven voor principes :)

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 01-09-2017 16:52:33 ]
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 16:53
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:38 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ieder jaar.
dat is niet goed van SIG dan, eenmalig zou ik me nog voor kunnen stellen, of het daadwerkelijk geinvesteerde bedrag 1% extra maar niet zo
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 16:58
Nog een nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Duraflow-2
jsuijkervrijdag 1 september 2017 @ 17:25
Het lijkt me sterk dat dat 1% per jaar is.
Dat zou wel heel lucratief kunnen worden...
Voor bijv een ton 'garant' staan en dus 1000 per jaar pakken. Vervolgens zeg 50k hoeven toe te voegen (helft funding moet sowieso wel mogelijk zijn). Is al 2% extra rendement per jaar en je hebt sowieso 1e en/of 2e hypotheek op het daadwerkelijk geinvesteerde bedrag.
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 17:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:25 schreef jsuijker het volgende:
Het lijkt me sterk dat dat 1% per jaar is.
Dat zou wel heel lucratief kunnen worden...
Voor bijv een ton 'garant' staan en dus 1000 per jaar pakken. Vervolgens zeg 50k hoeven toe te voegen (helft funding moet sowieso wel mogelijk zijn). Is al 2% extra rendement per jaar en je hebt sowieso 1e en/of 2e hypotheek op het daadwerkelijk geinvesteerde bedrag.
Is inderdaad lucratief. Vooral als de lening voor 100% volkomt. Hoef je niets in te leggen, pak je wel mooi de 1% :7
Aan de andere kant kun je met een slecht lopend project zelf 100.000 inleggen. Het is maar net of je dat wil (en kunt).

Voor de leningnemer is het echter fijn dat er garantie is dat het geld er echt komt. Sommigen kunnen niet 60 dagen wachten, want dan is de aan te kopen woning niet meer beschikbaar.

Ik zou trouwens ook liever een hogere rente voor alle investeerders zien...
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 17:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:25 schreef jsuijker het volgende:
Het lijkt me sterk dat dat 1% per jaar is.
Dat zou wel heel lucratief kunnen worden...
Voor bijv een ton 'garant' staan en dus 1000 per jaar pakken. Vervolgens zeg 50k hoeven toe te voegen (helft funding moet sowieso wel mogelijk zijn). Is al 2% extra rendement per jaar en je hebt sowieso 1e en/of 2e hypotheek op het daadwerkelijk geinvesteerde bedrag.
Het is nog gekker. Het is niet 1% over het bedrag waarvoor je 'garant' staat, maar 1% over het totaal gevraagde bedrag. De investeerder die nu voor 50k garant staat, krijgt over 133k 1% extra rente
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 17:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:51 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het is nog gekker. Het is niet 1% over het bedrag dat je 'garant' staat, maar 1% over het totaal gevraagde bedrag.
Dat is eigenlijk ook wat jsuijker schrijft. Het kan heel lucratief zijn, zeker als je wat grotere bedragen kunt inleggen.
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 17:54
Zie het nu ook op oude offerte, is 1% rente.
Dus leningnemer betaald hoe dan ook 1 % meer dan de rente op de site.
Stom van mezelf dat ik dat niet gezien heb, dacht 1 malige vergoeding.
het staat daar onder de fundingkosten.
Ik snap dat er risico op zit, maar dan wel vanaf het begin en niet als project al zowat half vol zit.
jsuijkervrijdag 1 september 2017 @ 17:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:51 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het is nog gekker. Het is niet 1% over het bedrag waarvoor je 'garant' staat, maar 1% over het totaal gevraagde bedrag. De investeerder die nu voor 50k garant staat, krijgt over 133k 1% extra rente
Het minimale bedrag is 50k om beschikbaar te hebben dus het lijkt me dat bij een project v een ton dan 2 mensen gebruikt worden om de volledige aanvraag te coveren. Pp zullen ze dan 1% krijgen over die 50k
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:27 schreef dyna18 het volgende:
Voor de leningnemer is het echter fijn dat er garantie is dat het geld er echt komt. Sommigen kunnen niet 60 dagen wachten, want dan is de aan te kopen woning niet meer beschikbaar.
Er is nog steeds geen garantie. Er wordt max 50k bijgelegd. De crowd moet nog steeds 83k inleggen. De term fundingzekerheid klopt daarom niet helemaal. Als de 83k niet wordt opgehaald is de leningnemer nog steeds niet geholpen.
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 17:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:51 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het is nog gekker. Het is niet 1% over het bedrag waarvoor je 'garant' staat, maar 1% over het totaal gevraagde bedrag. De investeerder die nu voor 50k garant staat, krijgt over 133k 1% extra rente
Ik ga er vanuit dat de 1% is over het bedrag waar je garant voor staat. Sta je niet voor de hele som garant, maar voor een max van 50.000 dan neem ik aan dat de 1% over de 50.000 is.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 17:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:54 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Het minimale bedrag is 50k om beschikbaar te hebben dus het lijkt me dat bij een project v een ton dan 2 mensen gebruikt worden om de volledige aanvraag te coveren. Pp zullen ze dan 1% krijgen over die 50k
Ja, het zullen er 1 of meerdere zijn. (minimaal 50k pp)
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 17:56
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 15:09 schreef Horsemen het volgende:
Voor SiG project Schiedamseweg heeft trouwens het laatste uur 2 uur geslagen. Staat nog op 92% dus voor de geïnteresseerde is dit echt de laatste kans.
https://investeren.sameni(...)g-218-d-te-rotterdam
Mooi om te weten dat hij door sowieso doorgaat.
Ik heb nog wat extra ingelegd in de 2e schijf. Die was met een totaal van 73% financiering ipv 80% nu wat aantrekkelijker.
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 17:57
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:55 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, het zullen er 1 of meerdere zijn. (minimaal 50k pp)
Dit dus.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 17:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:56 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Mooi om te weten dat hij door sowieso doorgaat.
Ik heb nog wat extra ingelegd in de 2e schijf. Die was met een totaal van 73% financiering ipv 80% nu wat aantrekkelijker.
Daar zal de fundingzekerheidsinvesteerder je dankbaar voor zijn ;)
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 17:59
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:58 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Daar zal de fundingzekerheidsinvesteerder je dankbaar voor zijn ;)
Op Schiedamseweg 218 D te Rotterdam zat geen funding zekerheid.
De geldnemer had de keuze om het lagere opgehaalde bedrag te accepteren, en zover ik begrepen heb gaat hij dat doen.
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 18:01
De exacte voorwaarden voor de fundingzekerheid zijn nog steeds niet exact helder. Deze zie je pas na afronding van het project wanneer de offerte wordt toegezonden.

In de bijlage van het project staat dat de kosten voor de fundingzekerheid 1% over 133k zijn. Er zouden dan ook 3 investeerders kunnen zijn die garant staan voor 50k. Krijgen ze die 1% nu wel over het bedrag wat tot vandaag was ingelegd?

[ Bericht 18% gewijzigd door djh77 op 01-09-2017 18:52:06 ]
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 18:41
Annulering FNC
quote:
U heeft ge­ïnvesteerd in 455499­008 - Transportbedri­jf Slottermijn Lease.

Ondanks dat de voll­edige financiering is bereikt, heeft de ondernemer besloten de aanvraag te annul­eren. Hij heeft in zijn netwerk iemand gevonden die het bedr­ag beschikbaar kon stellen.

We danken u voor uw begrip
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 18:46
Nog eens nagedacht over SIG
trek mijn investering niet in, de volgende keer dat er halverwege het project dit gebeurt dan trek ik mijn investering wel in.
Je kiest ervoor als lener wel of geen zekerheid.
Als het zonder zekerheid dan halverwege niet loopt dan verhoog je maar de rente met 1%.
Aalsmeer15vrijdag 1 september 2017 @ 18:55
Nog een tip voor SIG, geeft zelf aan dat ze meelezen.
Die rente van 4,8 % als je daar 5 % van maakt dan trek je misschien al meer mensen over de streep.
Is psychologisch een stuk hoger rentepercentage.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:59 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Op Schiedamseweg 218 D te Rotterdam zat geen funding zekerheid.
De geldnemer had de keuze om het lagere opgehaalde bedrag te accepteren, en zover ik begrepen heb gaat hij dat doen.
Sorry, dacht dat je een ander project bedoelde.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 19:30
Van GvE:


"Veenendaal, 01-09-2017
Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl onderzoekt mogelijkheden overname portefeuille Regiofund.
Recent heeft crowdfundingplatform Regiofund bekend gemaakt haar activiteiten te staken. Het feit dat deelnemers voortaan onderling de betaling van rente en aflossing zouden moeten regelen heeft voor enige commotie gezorgd in de crowdfundingmarkt. Hierbij is een beroep gedaan op de zorgplicht die crowdfundingplatformen hebben ten aanzien van investeerders en geldnemers. Geldvoorelkaar.nl onderkent dit en heeft de oprichter van Regiofund aangeboden te onderzoeken of de portefeuille administratief kan worden overgenomen. Na overname zijn de betalingen voor investeerders administratief geborgd. Ook voor de geldnemers biedt bovenstaande een praktische oplossing voor de aflossing en rente betalingen aan investeerders.
Tot het moment van overname zal het betaalverkeer via RegioFund blijven lopen. De komende weken zal in overleg met alle betrokkenen bepaald worden hoe een overname kan worden gerealiseerd.
Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl: ‘Als grootste crowdfundingplatform van Nederland hechten wij veel waarde aan de belangen van investeerders, geldnemers en de ontwikkeling van de crowdfundingmarkt in het algemeen. Wij kunnen door deze overname van de portefeuille hier een positieve bijdrage aan leveren. De AFM is op de hoogte gebracht van bovenstaande overname.’
Geldvoorelkaar.nl is grondlegger van crowdfunding in Nederland en op basis van het totaal aantal gefunde projecten (> 1.200) en volume (> 114 mio) marktleider. Haar doel is om een positief verschil te maken op het gebied van financiering voor het MKB. Het platform helpt ondernemers te groeien. De focus ligt op het bieden van financieringsoplossingen aan het MKB, een helder en toegankelijk platform te bieden voor samenwerkingspartners (intermediairs, accountants, adviseurs en banken) en (particuliere) investeerders. Geldvoorelkaar.nl beschikt over een vergunning van de AFM en heeft als eerste crowdfundingplatform een samenwerking gesloten met de Stichting Crowdfundersbelangen."


Of we met die stichting Crowdfunders belangen nu zo blij moeten zijn......
crowd-fundivrijdag 1 september 2017 @ 19:44
Bevelsborg meldde gisteravond dat hij in gesprek was met "een crowdfundingsplatform".
In zijn reactie op mijn reactie meldde hij dat hij met diverse platformen in gesprek was geweest, maar dat niemand interesse had.
Dat lijkt inmiddels dus een leugentje om bestwil te zijn, als die al zou bestaan.
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 20:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Wat voor mij een duidelijke verbetering is geweest bij SiG is het vernieuwde account. Betalingen komen nu duidelijk aangegeven binnen. Ik kan precies zien voor welk project ze zijn en of het aflossing en/of rente betreft. Bedragen kloppen altijd en ze komen tot nu toe ook altijd, op een enkele keer na vanwege weekend, op de juiste datum binnen.

Dat was voorheen wel anders en andere platformen kunnen hier wel wat van leren.
Ze moeten nog wel even de rente van september even in de wallet storten zodat de investering van het project Schiedamseweg verrekend kan worden met de ontvangen rente.
djh77vrijdag 1 september 2017 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 19:44 schreef crowd-fundi het volgende:
Bevelsborg meldde gisteravond dat hij in gesprek was met "een crowdfundingsplatform".
In zijn reactie op mijn reactie meldde hij dat hij met diverse platformen in gesprek was geweest, maar dat niemand interesse had.
Ik denk dat nog steeds niemand echt interesse heeft. De platforms die zich hebben gemeld laten meer doorschemeren dat ze de onrust onder investeerders willen oplossen.
Horsemenvrijdag 1 september 2017 @ 20:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 20:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ze moeten nog wel even de rente van september even in de wallet storten zodat de investering van het project Schiedamseweg verrekend kan worden met de ontvangen rente.
Gewoon lekker wachten totdat het binnen is ;)
dyna18vrijdag 1 september 2017 @ 22:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 20:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik denk dat nog steeds niemand echt interesse heeft. De platforms die zich hebben gemeld laten meer doorschemeren dat ze de onrust onder investeerders willen oplossen.
Inderdaad. Als je goed naar bijv. de boodschap van KOM kijkt dan zeiden ze het met nog de nodige slagen om de arm. Zoals van "We staan open om de mogelijkheden te onderzoeken".

Vooral PR gerichte boodschap.
Horsemenzaterdag 2 september 2017 @ 06:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 20:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ze moeten nog wel even de rente van september even in de wallet storten zodat de investering van het project Schiedamseweg verrekend kan worden met de ontvangen rente.
Volgens mij is dat inmiddels gedeeltelijk gebeurt. Ik heb het niet gecontroleerd maar is volgens mij nog niet compleet.
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 08:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 06:55 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Volgens mij is dat inmiddels gedeeltelijk gebeurt. Ik heb het niet gecontroleerd maar is volgens mij nog niet compleet.
Klopt. Ik mis nog 4 betalingen waarvan 2 van de persoon uit Limburg die de 3 panden tegelijk wou financieren.
amp25zaterdag 2 september 2017 @ 10:38
vraagje over sameningeld krijg je hier ok maandelijks een bedrag of pas aan het einde
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 10:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 10:38 schreef amp25 het volgende:
vraagje over sameningeld krijg je hier ok maandelijks een bedrag of pas aan het einde
Je krijgt in schijf 1 alleen maandelijks rente (niet op je bankrekening, maar in een persoonlijke Wallet). In schijf 2 en 3 rente en een heel klein beetje aflossing. Veruit het grootste deel aflossing krijg je op het einde

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 02-09-2017 11:27:44 ]
obligatairezaterdag 2 september 2017 @ 12:13
Berichtje van GvE:

"In de bijlage vindt u een uitnodiging van Restaurant Food Republic Da Xin om op zondag 10 september 2017 een kijkje te komen nemen in hun nieuwe restaurant. "

Klinkt goed. Het is wel heel ver weg maar misschien ook wel leuk om te combineren met een bezoekje aan de stad Vlissingen.
obligatairezaterdag 2 september 2017 @ 12:15
Betaalverzoek ontvangen voor de fee van het Belhameldrama |:( _O- :W :R :R
komradzaterdag 2 september 2017 @ 12:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 12:15 schreef obligataire het volgende:
Betaalverzoek ontvangen voor de fee van het Belhameldrama |:( _O- :W :R :R
en om het af te maken kun je niet alleen de fee van andere projecten voldoen, dus het is of alles betalen inclusief het Behameldrama of niets betalen _O-
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 12:25 schreef komrad het volgende:

[..]

en om het af te maken kun je niet alleen de fee van andere projecten voldoen, dus het is of alles betalen inclusief het Behameldrama of niets betalen _O-
Handmatig het gedeelte zonder Belhamels kan uiteraard wel.

Let wel op dat het op een ander reknr gestort moet worden (zie onderaan de factuur). Dus niet naar de derdengelden omdat de fee inkomsten zijn voor KoM.

[ Bericht 5% gewijzigd door djh77 op 02-09-2017 15:10:32 ]
Horsemenzaterdag 2 september 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 12:13 schreef obligataire het volgende:
Berichtje van GvE:

"In de bijlage vindt u een uitnodiging van Restaurant Food Republic Da Xin om op zondag 10 september 2017 een kijkje te komen nemen in hun nieuwe restaurant. "

Klinkt goed. Het is wel heel ver weg maar misschien ook wel leuk om te combineren met een bezoekje aan de stad Vlissingen.
Ja, die heb ik gisteren ook ontvangen. Voor mij 250 kilometer (enkele reis) dus laat ik deze uitnodiging toch maar aan mij voorbij gaan. Als het dichterbij geweest was zou ik zeker even gaan kijken, altijd leuk.
Dwarsindewegzaterdag 2 september 2017 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 12:15 schreef obligataire het volgende:
Betaalverzoek ontvangen voor de fee van het Belhameldrama |:( _O- :W :R :R
Als KOM mee leest: staande voetje? Eigenlijk voor heel KOM..
obligatairezaterdag 2 september 2017 @ 14:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:25 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Als KOM mee leest: staande voetje? Eigenlijk voor heel KOM..
Ze zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen om überhaupt nog aan fee te denken bij dit drama o|O
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:34 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ze zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen om überhaupt nog aan fee te denken bij dit drama o|O
Vind ik ook. De hoofdsom zonder de rente voor 4 jaar wordt opgeeist. In feite wordt het project geannuleerd en het is de bedoeling dat iedereen zijn inleg terugkrijgt. Als er geen project is, is er ook geen fee. KoM verhaalt hun eigen kosten maar op de ondernemer.
ETphonehomezaterdag 2 september 2017 @ 18:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 13:12 schreef escortmk2 het volgende:
Hebben jullie wel eens overwogen (of het gedaan) om zelf contact op te nemen met een wanbetaler?

Ik zit niet in de belhamels, wel in een Turkse supermarkt die na 1/24e betaling gestopt is, maar neig er wel eens naar zelf te gaan bellen om te kijken hoe of wat.
Ik heb 10 dagen geleden een mail gestuurd naar Rob vd Kimmenade, Palms & More, en hem gevraagd naar de gang van zaken bij Special Trees, de investeerders hebben hem per slot van rekening geholpen met de sanering van zijn bedrijf. Dit was blijkbaar niet genoeg, want het bedrijf is zoals bekend failliet gegaan, en "overgenomen" door take it, het tuincentrum uit Eindhoven, die lazen hier mee, wellicht dat ze dat nog doen?
Ik heb echter nog geen reaktie van dhr. vd Kimmenade mogen ontvangen. Wel heb ik KoM over dit project gesproken (ik heb zelf gebeld nadat ze mails van mijn kant onbeantwoord lieten, ik moest twee keer bellen: dhr. van Dijk was niet beschikbaar, heb mijn numer achtergelaten, met het verzoek teruggebeld te worden, wat niet gebeurde).
De antwoorden waren matig bevredigend: verpanding was niet geregeld, maar zou door de belastingschuld toch niets uitgehaald hebben.
Wat me nog het meest irriteerd bij het Special Trees project is dat niemand ook maar enig antwoord wenst te geven op de vraag hoe het kan dat een bedrijf als Special Trees een belastingschuld van zon 200K euro opbouwt (2/3 van de jaaromzet).
Afhankelijk van mijn humeur, en de volgende update van KoM denk ik dat ik de voormalig ondernemer maar eens ga bellen binnenkort.
Speekselklierzaterdag 2 september 2017 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 18:16 schreef ETphonehome het volgende:

De antwoorden waren matig bevredigend: verpanding was niet geregeld, maar zou door de belastingschuld toch niets uitgehaald hebben.
Dit is zeker onbevredigend en ook nog eens de omgekeerde wereld. Omdat de verpanding niet goed was geregeld en niet goed was geregistreerd is de opbrdngst naar de belasting gegaan. Als een en ander wel was geregistreerd had de crowd de waarde van het onderpand gekregen en niet dd belastingdienst.

Waarom draait KOM zaken altijd om?
impact9zaterdag 2 september 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:34 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ze zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen om überhaupt nog aan fee te denken bij dit drama o|O
SPOILER
Beste impact9,

De investeringsfee is bedoeld om het platform van KOM draaiende te houden en heeft verder niets te maken met insolventie of wanbetaling van een ondernemer, ongeacht vanaf welke termijn dat gebeurt. Wij rekenen er op dat je aan je verplichtingen voldoet.

Ten aanzien van de verpandingen is er al voldoende gecommuniceerd hoe we dat voor zoveel mogelijk projecten hebben hersteld en is dat met de introductie van de Stichting Zekerheden voldoende gewaarborgd.

We zouden het jammer vinden als je niet meer bij ons investeert, maar we respecteren je keuze.

Met vriendelijke groet,
Kapitaal Op Maat B.V.
Dit nav mijn vragen omtrent verpandingen van meerdere projecten en uiteraard de fee van de Belhamels.
Eigenlijk geven ze hierin aan dat de verpandingen daadwerkelijk niet geregeld zijn voor meerdere projecten en dat ze dat nu aan het "herstellen" zijn.

Daarbij, "voldoende gecommuniceerd"? Echt ***... speechless

ps. vragen omtrent verpandingen, wanbetalers enz enz? = geen reactie
Aangeven dat je niet van plan bent de fee te betalen = binnen 1 uur reactie
komradzaterdag 2 september 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:25 schreef impact9 het volgende:

[..]

SPOILER
Beste impact9,

De investeringsfee is bedoeld om het platform van KOM draaiende te houden en heeft verder niets te maken met insolventie of wanbetaling van een ondernemer, ongeacht vanaf welke termijn dat gebeurt. Wij rekenen er op dat je aan je verplichtingen voldoet.

Ten aanzien van de verpandingen is er al voldoende gecommuniceerd hoe we dat voor zoveel mogelijk projecten hebben hersteld en is dat met de introductie van de Stichting Zekerheden voldoende gewaarborgd.

We zouden het jammer vinden als je niet meer bij ons investeert, maar we respecteren je keuze.

Met vriendelijke groet,
Kapitaal Op Maat B.V.
Dit nav mijn vragen omtrent verpandingen van meerdere projecten en uiteraard de fee van de Belhamels.
Eigenlijk geven ze hierin aan dat de verpandingen daadwerkelijk niet geregeld zijn voor meerdere projecten en dat ze dat nu aan het "herstellen" zijn.

Daarbij, "voldoende gecommuniceerd"? Echt ***... speechless

ps. vragen omtrent verpandingen, wanbetalers enz enz? = geen reactie
Aangeven dat je niet van plan bent de fee te betalen = binnen 1 uur reactie
Nu weet ik het zeker, daar investeer ik iets meer. Dit is echt belachelijk. Ik dacht dat ze eerder aan een andere user hier aangegeven hadden dat de fee niet betaald hoefde te worden.

Ik heb de fee ook niet voldaan en ze dat ook per email laten weten gisteren. Daar heb ik nog geen reactie op gehad. Als we gewoon in grote getale niet betalen binden ze wel in. Veel te veel gedoe voor een beperkt bedrag. Het gaat in totaal om een paar honderd euro voor KoM.
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:33 schreef komrad het volgende:

[..]

Nu weet ik het zeker, daar investeer ik iets meer. Dit is echt belachelijk. Ik dacht dat ze eerder aan een andere user hier aangegeven hadden dat de fee niet betaald hoefde te worden.
Klopt min of meer. Iets in de trant van "als ik echt niet wil betalen moet dat dan maar".

Dit nadat ik eerst 2x netjes heb gevraagd om de fee voor iedereen kwijt te schelden.

Volgens de voorwaarden zou ik voor het project Belhamels geen uitbetaling krijgen totdat de fee is betaald. M.i. is er echter geen project omdat enkel de hoofdsom (en niet de rente die aan de lening is gekoppeld) wordt teruggevorderd. Dan is er m.i. ook geen fee van toepassing.

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 02-09-2017 20:54:57 ]
komradzaterdag 2 september 2017 @ 20:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:44 schreef djh77 het volgende:

[..]

Klopt min of meer. Iets in de trant van "als ik echt niet wil betalen moest dat dan maar".

Volgens de voorwaarden zou ik voor het project Belhamels geen uitbetaling krijgen totdat de fee is betaald. M.i. is er echter geen project omdat enkel de hoofdsom (en niet de rente die aan de lening is gekoppeld) wordt teruggevorderd. Dan is er m.i. ook geen fee van toepassing.
KoM is over dat laatste ook niet erg duidelijk geweest, waarom vorderen ze de rente niet? tenminste voor de periode vanaf uitboeken totdat de hoofdsom terug betaald is.

Dus in het allerbeste geval krijgen we volgens het voorstel van KoM -0,9% rendement. En dat is als het geld terug komt wat zeer twijfelachtig is.
djh77zaterdag 2 september 2017 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:47 schreef komrad het volgende:

[..]

KoM is over dat laatste ook niet erg duidelijk geweest, waarom vorderen ze de rente niet? tenminste voor de periode vanaf uitboeken totdat de hoofdsom terug betaald is.

Dus in het allerbeste geval krijgen we volgens het voorstel van KoM -0,9% rendement. En dat is als het geld terug komt wat zeer twijfelachtig is.
De rente vorderen over 4 jaar zal niet zoveel zin hebben. De ondernemer zal dit waarschijnlijk niet hebben. We mogen denk ik blij zijn als de verpande auto nog niet verkocht is en een groot deel van de hoofdsom nog niet is uitgegeven.

Het is me trouwens nog steeds niet duidelijk wat er nu allemaal is gebeurd met deze lening en op welke gronden de ondernemer strafrechtelijk vervolgd zal moeten worden.
komradzaterdag 2 september 2017 @ 21:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 21:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

De rente vorderen over 4 jaar zal niet zoveel zin hebben. De ondernemer zal dit waarschijnlijk niet hebben. We mogen denk ik blij zijn als de verpande auto nog niet verkocht is en een groot deel van de hoofdsom nog niet is uitgegeven.

Het is me trouwens nog steeds niet duidelijk wat er nu allemaal is gebeurd met deze lening en op welke gronden de ondernemer strafrechtelijk vervolgd zal moeten worden.
Dat er waarschijnlijk weinig terug komt, ben ik ook bang voor. Ik bedoelde niet 4 jaar rente maar wel de rente van het moment van uitboeken tot het moment dat het bedrag terug gestort wordt. Dat het geld er wellicht niet is zou kunnen blijken, maar het niet vorderen is vreemd.
chesstigerzondag 3 september 2017 @ 09:25
Ter info heb hier nog een oude investeeringfee uitstaan bij kom over uit eind 2015 welke ik niet voldoe ivm het ontbreken van beloofde pandactes. (Gaat om een paar euro en voor mij principekwestie).
Krijg netjes elk half jaar (van een ander persoon binnen kom) een herinnering waarop ik dezelfde reactie stuur. Projecten lopen overigens goed qua betaling.

Investeringsfee verzamel factuur van 9/1/2015 t/m 3/1/2016

In mijn geval is KOM haar afspraak niet nagekomen (pandacte regelen zoals beloofd); bovenstaande geval ligt hier misschien iets anders.
peterczondag 3 september 2017 @ 10:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 18:16 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Ik heb 10 dagen geleden een mail gestuurd naar Rob vd Kimmenade, Palms & More, en hem gevraagd naar de gang van zaken bij Special Trees, de investeerders hebben hem per slot van rekening geholpen met de sanering van zijn bedrijf. Dit was blijkbaar niet genoeg, want het bedrijf is zoals bekend failliet gegaan, en "overgenomen" door take it, het tuincentrum uit Eindhoven, die lazen hier mee, wellicht dat ze dat nog doen?
Ik heb echter nog geen reaktie van dhr. vd Kimmenade mogen ontvangen. Wel heb ik KoM over dit project gesproken (ik heb zelf gebeld nadat ze mails van mijn kant onbeantwoord lieten, ik moest twee keer bellen: dhr. van Dijk was niet beschikbaar, heb mijn numer achtergelaten, met het verzoek teruggebeld te worden, wat niet gebeurde).
De antwoorden waren matig bevredigend: verpanding was niet geregeld, maar zou door de belastingschuld toch niets uitgehaald hebben.
Wat me nog het meest irriteerd bij het Special Trees project is dat niemand ook maar enig antwoord wenst te geven op de vraag hoe het kan dat een bedrijf als Special Trees een belastingschuld van zon 200K euro opbouwt (2/3 van de jaaromzet).
Afhankelijk van mijn humeur, en de volgende update van KoM denk ik dat ik de voormalig ondernemer maar eens ga bellen binnenkort.
Niet zittende in Special Trees , maar was / is daar ook geen sprake van HA, en had Take it > Palms & More Dhr Rob van de Kimmenade niet in dienst genomen.

]Dit gedoe straalt af op de pitch van Take-it, hetgeen voortgang van het project / pitch in ieder geval vertraagd

Natuurlijk zijn het twee op zichzelf staande zaken, zonder een formeel verband, maar geeft wel een negatieve af- of uitstraling of emotie naar de pitch van Take-it. Zoals iemand hier op het forum al zei, teveel gedoe ontstaat er zo rondom het project Take -it. Mogelijk ten onrechte en mogelijk onnodig.

Een informeel contact momentje tussen KOM, GVE, Take-it & RvK misschien

Indien er sprake is / was van HA bij Dhr Rob van Kimmenade, welke actie is dan hier ondernomen door KOM of gaan ze ondernemen. En vertel dit maar aan RvK.

Dhr. Rob van de Kimmenade op zijn verantwoordelijkheden aanspreken is wel het minste dat kan gebeuren door KOM.

200 k belastingschuld zijnde 2/3 van de jaaromzet. Zal dus bijna of geen enkele afdracht loonheffing en (bijna) geen afdracht BTW betaald zijn. Met boetes en rentes erbij kan het snel oplopen. Geeft het verslag van de curator hier niet wat meer duidelijkheid, is openbaar. Staat meestal ook iets in over het handelen van de bestuurder.

Wat mij ook nog stoort in deze is het flapdrollen gedrag van Dhr van Kimmenade & KOM.
Als je een ondernemer wilt zijn, handel dan ook als een ondernemer.

[ Bericht 7% gewijzigd door peterc op 03-09-2017 13:35:36 ]
Ron1986zondag 3 september 2017 @ 10:37
Ben nieuw in dit topic en heb op dit moment pak en beet 35 actieve betalers en zo'n 8 welke (bijna) vol zitten en nog moeten starten.

Deze zitten bij HC, KOM & GvE.

Bij GvE hanteer ik deze strategie; geen startups, G-PD percentage niet hoger dan 1% en Creditsafe score hoger of rond de 50.

Bij KOM pak ik risico minimaal B. Dus geen B- of C.

Bij HC pak ik enkel bedrijven welke het volledig aantal van sterren hebben: behoedzaam (geprognosticeerde jaarlijkse vrije kasstroom > 75% van de jaarlijkse annuïteit)

Tevens kijk ik ook welke zekerheden er ingebracht kunnen worden en of iemand bijv. privé ook aansprakelijk is. Ook bekijk ik alle financiële rapporten.

250 euro is wel de max. wat ik per project inbreng meestal 100 euro ivm spreiding.

Nog andere tips hier?

Heb alleen Johnny's bruger welke niet door is gegaan en ik mijn inleg heb ik gekregen. Echter ik wacht nog op de rente maar die moet van de ondernemer zijn; maar zou niet gek veel zijn voor een paar maanden.
dyna18zondag 3 september 2017 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:37 schreef Ron1986 het volgende:
Ben nieuw in dit topic en heb op dit moment pak en beet 35 actieve betalers en zo'n 8 welke (bijna) vol zitten en nog moeten starten.

Deze zitten bij HC, KOM & GvE.

Bij GvE hanteer ik deze strategie; geen startups, G-PD percentage niet hoger dan 1% en Creditsafe score hoger of rond de 50.

Bij KOM pak ik risico minimaal B. Dus geen B- of C.

Bij HC pak ik enkel bedrijven welke het volledig aantal van sterren hebben: behoedzaam (geprognosticeerde jaarlijkse vrije kasstroom > 75% van de jaarlijkse annuïteit)

Tevens kijk ik ook welke zekerheden er ingebracht kunnen worden en of iemand bijv. privé ook aansprakelijk is. Ook bekijk ik alle financiële rapporten.

250 euro is wel de max. wat ik per project inbreng meestal 100 euro ivm spreiding.

Nog andere tips hier?
Welkom en zo te zien ben je zelf goed kritisch een project aan het beoordelen. Dat lijkt me inderdaad verstandig.

Mijn tip zou zijn om niet zomaar de ratings van het platform te vertrouwen Zo'n B rating bij KOM staat soms ook bij projecten waar we als crowd toch echt wel hogere risico's zien. Blijf dus ook zelf het project op risico beoordelen.
ML45zondag 3 september 2017 @ 11:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:37 schreef Ron1986 het volgende:
Ben nieuw in dit topic en heb op dit moment pak en beet 35 actieve betalers en zo'n 8 welke (bijna) vol zitten en nog moeten starten.

Nog andere tips hier?

Een paar punten van mij. Zoals dyna18 al heeft gezegd vertrouw de ratings niet al te veel. Wat ik nog doe is internet nakijken wat er speelt cq heeft gespeeld met de ondernemer en onderneming. Daarnaast speelt branche mee en de mate waarin de ondernemer zelf mee doet. Neem de pitch met het nodige wantrouwen, het glas is altijd ruim half vol. Zelf vertrouw ik niet zo heel veel op zekerheden omdat die muv een hypotheek( zie bij SIG) weg zijn wanneer je er aanspraak op wilt maken. Soms investeer ik ook in een ondernemer omdat die voor mij een gun factor heeft, bij CAN heb ik er een paar die het ook nog goed doen. Zoek bij de spreiding ook spreiding in platforms. Bij FNC kan je zelf adhv de jaarcijfers( of het ontbreken daarvan) beter een beoordeling doen over het financiële verleden. Veel succes en plezier.
Ron1986zondag 3 september 2017 @ 13:06
Bedankt voor de duidelijke adviezen :) . Persoonlijk denk ik dat leningen voor zzp bedijven ook tricky zijn of vergis ik me daarin. Bijv het tuning project van FNC wat nog open staat heeft niet eens een fatsoenlijke website.. Zie wel dat ze bijv. een man d'r mogelijk iemand niet meer inhuren ofzo omdat ze geen personeelskosten hebben. Vraag me wel af of hij het wel voor elkaar krijgt met deze lening om de met name de winst/resultaat uit de rode cijfers te krijgen.
ML45zondag 3 september 2017 @ 13:30
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2017 13:06 schreef Ron1986 het volgende:
Bedankt voor de duidelijke adviezen :) . Persoonlijk denk ik dat leningen voor zzp bedijven ook tricky zijn of vergis ik me daarin. Bijv het tuning project van FNC wat nog open staat heeft niet eens een fatsoenlijke website.. Zie wel dat ze bijv. een man d'r mogelijk iemand niet meer inhuren ofzo omdat ze geen personeelskosten hebben. Vraag me wel af of hij het wel voor elkaar krijgt met deze lening om de met name de winst/resultaat uit de rode cijfers te krijgen.
Een vraag hoe jij, en anderen, naar het project All4Fit in Grave bij GVE. De cijfer: Credit 64, G-DP 0,45, een 2e hypotheek met mi een materiele waarde, een W&V die mi klopt en redelijk stabiel is, een klein bedrag en toch loopt het project niet. De rente is van 4,0 naar 4,5% verhoogd, is laag maar mi nog redelijk. Hoe beoordelen jullie het? Heb hem zelf voor een klein bedrag meegenomen.
Camoglizondag 3 september 2017 @ 13:38
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2017 13:06 schreef Ron1986 het volgende:
Bedankt voor de duidelijke adviezen :) . Persoonlijk denk ik dat leningen voor zzp bedijven ook tricky zijn of vergis ik me daarin. Bijv het tuning project van FNC wat nog open staat heeft niet eens een fatsoenlijke website.. Zie wel dat ze bijv. een man d'r mogelijk iemand niet meer inhuren ofzo omdat ze geen personeelskosten hebben. Vraag me wel af of hij het wel voor elkaar krijgt met deze lening om de met name de winst/resultaat uit de rode cijfers te krijgen.
ik ken dit project van FNC niet (ik begin daar niet door alle negatievere reacties op FOK!), maar ik vind zzp-ers niet a priori dubieus. Na het debacle met de steigerbouwer op investormatch is een AOV voor mij wel een must bij zzp-ers.
En heel grote bedrijven vind ikzelf erg tricky: HA stelt niets voor als er tonnen geleend zijn, bijvoorbeeld.
Zomaar wat gedachten.
Ron1986zondag 3 september 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:30 schreef ML45 het volgende:

[..]

Een vraag hoe jij, en anderen, naar het project All4Fit in Grave bij GVE. De cijfer: Credit 64, G-DP 0,45, een 2e hypotheek met mi een materiele waarde, een W&V die mi klopt en redelijk stabiel is, een klein bedrag en toch loopt het project niet. De rente is van 4,0 naar 4,5% verhoogd, is laag maar mi nog redelijk. Hoe beoordelen jullie het? Heb hem zelf voor een klein bedrag meegenomen.
Denk dat de rente te laag is en daarom links gelaten word. Voor de rest zit ik d'r ook voor een 100 euro in lijkt me een prima bedrijf.
Horsemenzondag 3 september 2017 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:30 schreef ML45 het volgende:

[..]

Een vraag hoe jij, en anderen, naar het project All4Fit in Grave bij GVE. De cijfer: Credit 64, G-DP 0,45, een 2e hypotheek met mi een materiele waarde, een W&V die mi klopt en redelijk stabiel is, een klein bedrag en toch loopt het project niet. De rente is van 4,0 naar 4,5% verhoogd, is laag maar mi nog redelijk. Hoe beoordelen jullie het? Heb hem zelf voor een klein bedrag meegenomen.
De rendement risico verhouding is gewoon niet goed. De rente voor een dergelijke 2e hypotheek met deze zekerheden zou 5,5 a 6% moeten zijn. Vergelijk bijvoorbeeld maar met de SiG projecten in de tweede schijf die ook een dergelijke hogere rente bieden met minimaal vergelijkbare zekerheden. Dit is in iedergeval mijn reden om het GvE project niet mee te nemen.
ETphonehomezondag 3 september 2017 @ 14:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 13:38 schreef Camogli het volgende:

[..]

ik ken dit project van FNC niet (ik begin daar niet door alle negatievere reacties op FOK!), maar ik vind zzp-ers niet a priori dubieus. Na het debacle met de steigerbouwer op investormatch is een AOV voor mij wel een must bij zzp-ers.
En heel grote bedrijven vind ikzelf erg tricky: HA stelt niets voor als er tonnen geleend zijn, bijvoorbeeld.
Zomaar wat gedachten.
Ik neem het tuning bedrijf van FNC ook niet mee, met name door het type bedrijf waar ik geen goed gevoel bij heb qua betrouwbaarheid. Overigens is het overgrote deel van mijn investeringen dit jaar bij FNC. Mijn hoofdredenen hiervoor:

• Redelijk veel projecten met een laag leningbedrag - als er verder niet teveel leningen zijn is er een redelijke kans dat de HA ook daadwerkelijk iets op gaat leveren indien nodig

• Geen lange wollige wervingsteksten (ok, soms is de informatie wel erg summier), en jaacijfers (of niet) waarop je zelf een inschatting van risico kan maken.

• Goede rendement - risico verhouding (rente is iig significant hoger, of het risico niet evenredig hoger is als bij KoM bijvoorbeeld moet nog blijken: ben nu zo'n 1.5 jaar bij FnC bezig, tegen ruim 2.5 jaar bij KoM en GvE. Bij KoM had ik binnen 1.5 jaar 2 defaults te pakken (nu 3). Bij GvE ook 3 ondertussen

Ik zal einde van dit jaar ongeveer net zoveel geld uit hebben staan via crowdfunding als eind 2016. Echter is KoM nu zo'n 20% omlaag t.o.v. 1 januari, en GvE zo'n 15%. Investormatch is helaas ook flink omlaag aan het gaan: nagenoeg geen interessante projecten meer daar.
impact9zondag 3 september 2017 @ 22:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 13:43 schreef Horsemen het volgende:

[..]

De rendement risico verhouding is gewoon niet goed. De rente voor een dergelijke 2e hypotheek met deze zekerheden zou 5,5 a 6% moeten zijn. Vergelijk bijvoorbeeld maar met de SiG projecten in de tweede schijf die ook een dergelijke hogere rente bieden met minimaal vergelijkbare zekerheden. Dit is in iedergeval mijn reden om het GvE project niet mee te nemen.
True, bij 6% neem ik m ook mee
Ron1986maandag 4 september 2017 @ 06:56
Is ergens online te vinden welke projecten. Voortijdig gestopt zijn met betalen en hoeveel % er betaald was? Wellicht dat dit me kan helpen met het filteren van projecten in de toekomst. Op dit moment geen elke default; maar wil dat graag zo houden. @etphonehome op hoeveel projecten heb jij deze defaults en wanneer werd d'r gestopt met betalen?

Hebben hier mensen ervaring met knab crowdfunding?
djh77maandag 4 september 2017 @ 07:04
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 06:56 schreef Ron1986 het volgende:
Is ergens online te vinden welke projecten. Voortijdig gestopt zijn met betalen en hoeveel % er betaald was? Wellicht dat dit me kan helpen met het filteren van projecten in de toekomst. Op dit moment geen elke default; maar wil dat graag zo houden. @etphonehome op hoeveel projecten heb jij deze defaults en wanneer werd d'r gestopt met betalen?

Hebben hier mensen ervaring met knab crowdfunding?
Beste informatie die er is vind je hier in de OP. Verder publiceren de meeste platforms hun eigen defaultcijfers.

Knab kan je vergelijken met Collin Crowdfund. Minimale inleg per project is wel lager. Nadeel is dat je een betaalrekening bij Knab moet hebben. Totale aanbod is ook niet zo groot.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 04-09-2017 08:14:39 ]
djh77maandag 4 september 2017 @ 07:10
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 13:40 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Denk dat de rente te laag is en daarom links gelaten word. Voor de rest zit ik d'r ook voor een 100 euro in lijkt me een prima bedrijf.
Rente is inderdaad te laag. Het blijft een 5-project. Ik denk dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Hij loopt traag, maar gaat met E300/E400 per dag wel gewoon vollopen. GvE geeft aan dat de ondernemer de hoogte van de rente bepaald, maar zo'n lage rente heeft m.i. ook invloed op de andere projecten en vraag me af of je dat als platform moet willen. Een project van E 50.000 zou normaal gesproken binnen een paar uur vol moeten zitten obv een normale rente. Nu doen ze er weken over.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 04-09-2017 08:05:37 ]
ETphonehomemaandag 4 september 2017 @ 07:59
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 06:56 schreef Ron1986 het volgende:
Is ergens online te vinden welke projecten. Voortijdig gestopt zijn met betalen en hoeveel % er betaald was? Wellicht dat dit me kan helpen met het filteren van projecten in de toekomst. Op dit moment geen elke default; maar wil dat graag zo houden. @etphonehome op hoeveel projecten heb jij deze defaults en wanneer werd d'r gestopt met betalen?

Hebben hier mensen ervaring met knab crowdfunding?
Bij KoM is het 3 uit 16
Bij GvE is het 3 uit 64
Problemen zijn onststaan tussen 12 en 20 maanden na aanvang van het project.
obligatairemaandag 4 september 2017 @ 09:34
Update van Regiofund:

SPOILER
Geachte investeerder,

Allereerst wil ik u laten weten dat met de door mij (te summier) opgestelde e-mail d.d. 25-08-2017 het enkel de bedoeling was om het betalingsverkeer via de ondernemers te laten lopen ipv via Regiofund.

Het faciliteren van het betalingsverkeer is een betaalde dienst die ik aan de ondernemers lever en opgezegd kan worden. Het beheer van de financiering, waarbij de belangen van u als investeerder bij wanbetaling worden vertegenwoordigd, heeft hierbij nooit ter discussie gestaan. Nu blijkt dat deze oplossing toch niet voor iedereen aanvaardbaar is.

Op het moment ben ik in contact met crowdfundingplatform GeldVoorElkaar om een oplossing te bieden voor de betrokken partijen om door hen de administratie te laten afhandelen. De mogelijkheid zal worden voorgelegd bij de betrokken partijen. Totdat de overname concreet is zal Regiofund het betalingsverkeer blijven faciliteren.

Met vriendelijke groet,
Marc Bevelsborg
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 12:03
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 18:42 schreef djh77 het volgende:
Tjonge jonge FNC vind 10 dagen te kort om de betalingen te verrichten en gaat na 13 dagen betalen:

[..]

3 dagen extra?!? Men heeft bij FNC zeker gelezen dat wij pas na drie dagen te laat hier beginnen te klagen :) . Voor FNC maken we dus nu een uitzondering en gaan we gelijk op de 30ste klagen!
escortmk2maandag 4 september 2017 @ 12:07
Joepie

SPOILER
FNC Turkse supermarkt - groothandel Oz Merkez
heeft zijn 2/24e termijn betaald, de achterstand is nu alleen nog de 3/24e.
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 12:11
Dit weekend een bezoek gebracht aan brasserie Beeckenstijn. https://www.collincrowdfund.nl/brasserie-beeckestijn/
Heerlijk in het zonnetje genoten van mijn incentive. Aardige jonge ondernemers, het ging naar hun zeggen goed met de zaken met een boven verwachte omzet.
De zaak zag er goed en verzorgd uit. bediening was ook prima in orde.
impact9maandag 4 september 2017 @ 12:29
Iemand nog naar Da Xin geweest?
Ik kon helaas niet!
escortmk2maandag 4 september 2017 @ 12:29
Nieuw op HCN:
https://www.horecacrowdfu(...)/la-cubanita-helmond

Zat door automatische investeerders direct al voor zo'n 37% vol.
Speekselkliermaandag 4 september 2017 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 09:34 schreef obligataire het volgende:
Update van Regiofund:

SPOILER
Geachte investeerder,

Allereerst wil ik u laten weten dat met de door mij (te summier) opgestelde e-mail d.d. 25-08-2017 het enkel de bedoeling was om het betalingsverkeer via de ondernemers te laten lopen ipv via Regiofund.

Het faciliteren van het betalingsverkeer is een betaalde dienst die ik aan de ondernemers lever en opgezegd kan worden. Het beheer van de financiering, waarbij de belangen van u als investeerder bij wanbetaling worden vertegenwoordigd, heeft hierbij nooit ter discussie gestaan. Nu blijkt dat deze oplossing toch niet voor iedereen aanvaardbaar is.

Op het moment ben ik in contact met crowdfundingplatform GeldVoorElkaar om een oplossing te bieden voor de betrokken partijen om door hen de administratie te laten afhandelen. De mogelijkheid zal worden voorgelegd bij de betrokken partijen. Totdat de overname concreet is zal Regiofund het betalingsverkeer blijven faciliteren.

Met vriendelijke groet,
Marc Bevelsborg
het klinkt eerder als iemand due beseft dat hij iets fout heeft gedaan. Als dit zijn intentie was had de backoffice toch niet op zwart te gaan?
rockenfellermaandag 4 september 2017 @ 12:49
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 12:45 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

het klinkt eerder als iemand due beseft dat hij iets fout heeft gedaan. Als dit zijn intentie was had de backoffice toch niet op zwart te gaan?
Ik vind vooral de eerste zin van de tweede alinea apart. Als dit een betaalde dienst is dan kan toch zo iemand het overnemen?

Edit: website is weer online

[ Bericht 3% gewijzigd door rockenfeller op 04-09-2017 13:00:39 ]
Certecomaandag 4 september 2017 @ 12:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 12:29 schreef impact9 het volgende:
Iemand nog naar Da Xin geweest?
Ik kon helaas niet!
Ik heb een uitnodiging voor komende zondag de 10e.
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 12:55
quote:
12s.gif Op maandag 4 september 2017 12:29 schreef escortmk2 het volgende:
Nieuw op HCN:
https://www.horecacrowdfu(...)/la-cubanita-helmond

Zat door automatische investeerders direct al voor zo'n 37% vol.
Staat nu op 80% dus die zit met een half uur wel vol. Wat me opvalt dat ik geen verpanding als zekerheid zie staan. Is verpanding standaard bij HCN of wordt dat apart vermeld?
djh77maandag 4 september 2017 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 12:55 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Staat nu op 80% dus die zit met een half uur wel vol. Wat me opvalt dat ik geen verpanding als zekerheid zie staan. Is verpanding standaard bij HCN of wordt dat apart vermeld?
= standaard. Meestal wordt het wel apart vermeld
quote:
De kredietnemer is te allen tijde hoofdelijk aansprakelijk voor de schuld. Tevens neemt Horeca Crowdfunding Nederland (in tegenstelling tot andere platformen) de verpanding op de inventaris. De zekerheden worden vastgelegd in de kredietovereenkomst
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 13:04
Mail van SiG aangaande fundingzekerheid Almere.

SPOILER
Beste investeerder in het project Mintplantsoen te Almere,

Afgelopen vrijdag heeft SamenInGeld op verzoek van de aanvrager fundingzekerheid aan het project toegevoegd.
Dit houdt in dat het project de zekerheid heeft dat het 100% gegund zal worden. Het bedrag dat op de laatste dag
van de lopende termijn ontbreekt wordt dan aangevuld tot het gevraagde bedrag.

Het besluit om dit te doen heeft geen invloed op uw reeds toegezegde investering en ook niet op uw hypotheekrechten.
Wat wel verandert is de totale last die de projectaanvrager maandelijks zal gaan betalen. Dit is vermeld in de aangepaste
financiële analyse die nu op de site staat.
Wat wel verandert door de fundingzekerheid is dat u zeker weet dat de hypotheek gevestigd wordt en uw investering rentedragend wordt.

SamenInGeld is van mening dat deze verandering geen nadelige gevolgen heeft.
Mocht u daar anders over denken en uw investering willen annuleren dan is dit uiteraard mogelijk.
U kunt dit aangeven per mail aan info@sameningeld.nl
djh77maandag 4 september 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 13:04 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Mail van SiG aangaande fundingzekerheid Almere.

SPOILER
Beste investeerder in het project Mintplantsoen te Almere,

Afgelopen vrijdag heeft SamenInGeld op verzoek van de aanvrager fundingzekerheid aan het project toegevoegd.
Dit houdt in dat het project de zekerheid heeft dat het 100% gegund zal worden. Het bedrag dat op de laatste dag
van de lopende termijn ontbreekt wordt dan aangevuld tot het gevraagde bedrag.

Het besluit om dit te doen heeft geen invloed op uw reeds toegezegde investering en ook niet op uw hypotheekrechten.
Wat wel verandert is de totale last die de projectaanvrager maandelijks zal gaan betalen. Dit is vermeld in de aangepaste
financiële analyse die nu op de site staat.
Wat wel verandert door de fundingzekerheid is dat u zeker weet dat de hypotheek gevestigd wordt en uw investering rentedragend wordt.

SamenInGeld is van mening dat deze verandering geen nadelige gevolgen heeft.
Mocht u daar anders over denken en uw investering willen annuleren dan is dit uiteraard mogelijk.
U kunt dit aangeven per mail aan info@sameningeld.nl
Afgelopen vrijdag al geannuleerd. Het was inderdaad geen probleem. Ook nog eens kunnen uitleggen waarom. Investering is reeds uit het dashboard verwijderd.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 04-09-2017 13:25:25 ]
obligatairemaandag 4 september 2017 @ 13:19
Update KOM inz MPS Coventina
SPOILER
Momenteel wordt een waardebepaling (door een taxateur) uitgevoerd van het schip om een realistische opbrengst te kunnen vaststellen. Aangezien ondernemer ook verzuimd heeft de verzekeringspremie te betalen, zal de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat ?ter bescherming van uw belangen ?die tijdelijk overnemen totdat het schip verkocht is.

Voor het eventuele restant van de restschuld zal de hoofdelijke aansprakelijkheid van de heren Timmer en Carry Out BV worden uitgewonnen.

Daarnaast begrijpen we de vele reacties die op het project gegeven zijn. Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal Op Maat op dit moment niet wil speculeren over de handelswijze van zowel de heren Timmer, ten tijde van de Magnifique, als van de heer Van Leeuwen die tot de huidige situatie heeft geleid. Wij informeren investeerders via de 'updates' zodra er inhoudelijk nieuws te melden is en minimaal eens in de 4 weken.

In de tussentijd spannen wij ons tot het uiterste in om uw belangen zo goed als mogelijk te behartigen.
Grotendeels overgeschreven van de Belhamels }:|
Aalsmeer15maandag 4 september 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 13:19 schreef obligataire het volgende:
Update KOM inz MPS Coventina
SPOILER
Momenteel wordt een waardebepaling (door een taxateur) uitgevoerd van het schip om een realistische opbrengst te kunnen vaststellen. Aangezien ondernemer ook verzuimd heeft de verzekeringspremie te betalen, zal de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat ?ter bescherming van uw belangen ?die tijdelijk overnemen totdat het schip verkocht is.

Voor het eventuele restant van de restschuld zal de hoofdelijke aansprakelijkheid van de heren Timmer en Carry Out BV worden uitgewonnen.

Daarnaast begrijpen we de vele reacties die op het project gegeven zijn. Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal Op Maat op dit moment niet wil speculeren over de handelswijze van zowel de heren Timmer, ten tijde van de Magnifique, als van de heer Van Leeuwen die tot de huidige situatie heeft geleid. Wij informeren investeerders via de 'updates' zodra er inhoudelijk nieuws te melden is en minimaal eens in de 4 weken.

In de tussentijd spannen wij ons tot het uiterste in om uw belangen zo goed als mogelijk te behartigen.
Grotendeels overgeschreven van de Belhamels }:|
We gaan het meemaken, ben benieuwd.
SPOILER
Heb sinds duidelijk werd dat achtergestelde lening van Schemmekus nooit is betaald niks meer gedaan bij KOM.
Hoor je ook geen reactie meer op van KOM, of man wel bestaat
De enige die hier beter van is geworden is de oorspronkelijke eigenaar van de boot.
µmaandag 4 september 2017 @ 14:31
https://www.emerce.nl/nie(...)-regiofund-overnemen
Horsemenmaandag 4 september 2017 @ 14:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 08:17 schreef djh77 het volgende:

[..]

Klopt. Ik mis nog 4 betalingen waarvan 2 van de persoon uit Limburg die de 3 panden tegelijk wou financieren.
Bij mij zijn de laatste 5 ook binnen gekomen. Ik zal nu dus snel even de Schiedamseweg verrekenen en betalen :7
Ron1986maandag 4 september 2017 @ 14:45
Even vraagje m.b.t. de jaarresultaten van de bedrijven; hoe beoordelen jullie deze? Zijn er zaken waar specifiek opgelet word zoals bijv het eigen vermogen, winst etc?

Wat vinden jullie van particulieren projecten?
BillieCFmaandag 4 september 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 14:45 schreef Ron1986 het volgende:
Even vraagje m.b.t. de jaarresultaten van de bedrijven; hoe beoordelen jullie deze? Zijn er zaken waar specifiek opgelet word zoals bijv het eigen vermogen, winst etc?

Wat vinden jullie van particulieren projecten?
Hoi Ron, volgens mij ben je nieuw hier: welkom!

Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar (de cijfers van) bedrijven, dus waarschijnlijk krijg je van iedereen een ander antwoord. Mocht je er zelf nog geen mening over hebben, dan adviseer ik je hier een tijdje mee te lezen en/of een aantal eerdere draadjes terug te lezen. Dan krijg je vanzelf een idee hoe er tegen EV, winst, verlies, prognoses, zekerheden, platforms etc. wordt aangekeken.
bleyenburgmaandag 4 september 2017 @ 16:49
ben echt nijdig op FNC.
even later betalen omdat ze het te druk hebben

heb ze een mail gestuurd om te melden hoe ik er over denk:
SPOILER
Goedendag,

Wat een belachelijke regeling.

Ik stoor me enorm aan uw motivatie: "om de kans op vertragingen te verkleinen....."

Dus: U veroorzaakt zelf gewoon een vertraging zodat u minder kans hebt op vertraging.

Echt van de gekke.

Ook het argument dat toename van uw volumes hiertoe leiden is onacceptabel.

Hieruit kan dus zomaar volgen dat als U het nog drukker krijgt, de investeerder verder afgeserveerd wordt?

Reden voor investeerders om terughoudend te worden met uw platform.

Omgekeerde wereld: U laat de investeerder bloeden voor het, door hunzelf veroorzaakte, succes bij uw platform.

Ik doe u de suggestie uw zaken op orde te krijgen en uw investeerders op waarde te schatten.

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
crowd-fundimaandag 4 september 2017 @ 16:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 16:49 schreef bleyenburg het volgende:
ben echt nijdig op FNC.
even later betalen omdat ze het te druk hebben

heb ze een mail gestuurd om te melden hoe ik er over denk:
SPOILER
Goedendag,

Wat een belachelijke regeling.

Ik stoor me enorm aan uw motivatie: "om de kans op vertragingen te verkleinen....."

Dus: U veroorzaakt zelf gewoon een vertraging zodat u minder kans hebt op vertraging.

Echt van de gekke.

Ook het argument dat toename van uw volumes hiertoe leiden is onacceptabel.

Hieruit kan dus zomaar volgen dat als U het nog drukker krijgt, de investeerder verder afgeserveerd wordt?

Reden voor investeerders om terughoudend te worden met uw platform.

Omgekeerde wereld: U laat de investeerder bloeden voor het, door hunzelf veroorzaakte, succes bij uw platform.

Ik doe u de suggestie uw zaken op orde te krijgen en uw investeerders op waarde te schatten.

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Uit m'n hart gegrepen!
CRWDmaandag 4 september 2017 @ 16:50
Ik ben hier niet meer zo actief, maar er is een vroegtijdige aflossing te melden bij gve voor project 15093
35.000K tegen 7,5% rente aflosvrij
SPOILER
U ontvangt deze mail als investeerder in project 15093 | Afbouw woning. Deze lening is in augustus 2016 tot stand gekomen als zijnde een aflossingsvrije lening. De laatste termijn stond gepland voor februari 2018.


Zoals in de pitch is aangegeven zou de aflossing t.z.t. worden gedaan uit de verkoop van het appartement. De verkoop heeft onlangs plaatsgevonden. Derhalve zal het project vervroegd worden afgelost. U ontvangt deze week uw investering én de beloofde rente op uw rekening, waarna het project zal zijn afgehandeld.


[ Bericht 5% gewijzigd door CRWD op 04-09-2017 17:04:02 ]
ITrademaandag 4 september 2017 @ 16:59
Samen Een Koe Kopen op Oneplanetcrowd

Rente 7% (per kwartaal)
van ¤ 250.000 doelbedrag
Maximum bedrag: ¤ 350.000
59 maanden

https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/200032/

Persoonlijke borgstelling van 250k + 5k garantievermogen van externe investeerder.

Ga het even goed lezen, vind dit concept namelijk wel goed.
BillieCFmaandag 4 september 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 16:59 schreef ITrade het volgende:
Samen Een Koe Kopen op Oneplanetcrowd

Rente 7% (per kwartaal)
van ¤ 250.000 doelbedrag
Maximum bedrag: ¤ 350.000
59 maanden

https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/200032/

Persoonlijke borgstelling van 250k + 5k garantievermogen van externe investeerder.

Ga het even goed lezen, vind dit concept namelijk wel goed.
Groot deel van het bedrag is bedoeld om de bestaande lening bij GvE af te lossen. Daar betalen ze 8%.

Volgens mij zijn er wel wat Fok-ers die in het GvE project zitten: loopt dat goed??
petercmaandag 4 september 2017 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 17:08 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Groot deel van het bedrag is bedoeld om de bestaande lening bij GvE af te lossen. Daar betalen ze 8%.

Volgens mij zijn er wel wat Fok-ers die in het GvE project zitten: loopt dat goed??
GVE project SamenKoeKopen loopt probleemloos. Alle termijn zijn tot heden keurig op tijd voldaan. Zal straks de nw pitch met de oude vergelijken.
OpDieFietsmaandag 4 september 2017 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 16:49 schreef bleyenburg het volgende:
ben echt nijdig op FNC.
even later betalen omdat ze het te druk hebben

heb ze een mail gestuurd om te melden hoe ik er over denk:
Tja, ik moet zeggen dat ik er persoonlijk niet zo'n probleem mee heb dat de betaalcyclus een paar dagen verschoven wordt. Zeker niet als dat betekent dat er vanaf nu minder vaak projecten op "vertraagd" komen te staan.
(Eerlijk gezegd heb ik zelf al meerdere keren gedacht: als het niet lukt om alle uitbetalingen rond te krijgen op de 27e, waarom ze dan niet gewoon op een andere maandelijkse datum inplannen...?)
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 19:19
peterverhaar twitterde op maandag 04-09-2017 om 17:15:31 een probleemgeval bij @CollinCrowdfund ,maar ondernemer geeft uitgebreide toelichting en wil verantwoordelijkheid nemen: zo kan het ook reageer retweet
Ik heb nog geen mail mogen ontvangen over een project in de problemen. Hier ook nog niets lans zien komen, Als niemand er hier inzit zal het vermoedelijk op het forum afgeserveerd zijn. Ben benieuwd welk project het is en of we hier nog wat horen..
Dwarsindewegmaandag 4 september 2017 @ 19:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:19 schreef NaRegenDeZon het volgende:
peterverhaar twitterde op maandag 04-09-2017 om 17:15:31 een probleemgeval bij @CollinCrowdfund ,maar ondernemer geeft uitgebreide toelichting en wil verantwoordelijkheid nemen: zo kan het ook reageer retweet
Ik heb nog geen mail mogen ontvangen over een project in de problemen. Hier ook nog niets lans zien komen, Als niemand er hier inzit zal het vermoedelijk op het forum afgeserveerd zijn. Ben benieuwd welk project het is en of we hier nog wat horen..
De volledige toelichting wil ik niet op internet plaatsen. De update klonk wel geloofwaardig. Het project:
SPOILER
Beste investeerder,
We hebben de rente en aflossing voor de maanden augustus en september van Parbo Food International nog niet ontvangen. Hierdoor kunnen we de betaling van september niet op uw rekening-courant bijstorten. Wij staan in contact met de ondernemer en hebben een verzoek tot herziening leningvoorwaarden (aflossingsvrije periode) ontvangen die wij op dit moment in behandeling hebben. Onderstaand treft u een toelichting aan van de ondernemer Kris Laigsingh.
Onderstaande toelichting plus onderliggende stukken zullen wij nader analyseren, waarna wij u opnieuw zullen informeren uiterlijk in oktober aanstaande.
Met vriendelijke groet,
Bas Denissen
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 19:40
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 16:59 schreef ITrade het volgende:
Samen Een Koe Kopen op Oneplanetcrowd

Rente 7% (per kwartaal)
van ¤ 250.000 doelbedrag
Maximum bedrag: ¤ 350.000
59 maanden

https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/200032/

Persoonlijke borgstelling van 250k + 5k garantievermogen van externe investeerder.

Ga het even goed lezen, vind dit concept namelijk wel goed.
Kom dit tegen in de onderbouwing..
SPOILER
Sinds 2014 groeien wij jaarlijks in omzet en aantal (trouwe) klanten. Vorig jaar was onze omzet EUR
370.000.
Ons klantenbestand bestelt inmiddels herhaaldelijk en we hebben een gemiddelde klantwaardering
van 9,6! Onze doelstelling is om ons klantenbestand te laten groeien van 5.000 naar 10.000 of meer.
Hiervoor moeten we blijven investeren in verschillende marketingacties om een grotere landelijke
bekendheid te krijgen. Daarnaast moeten we om verder te kunnen groeien ons team uitbreiden.
Wij hebben hiervoor in 2016 al een lening middels crowdfunding aangetrokken. Hier hebben we al
een aantal goede stappen mee kunnen zetten. Omdat we ook graag juist de duurzame crowd van
Oneplanetcrowd willen betrekken en extra financiering nodig hebben voor verdere groei vragen wij
nu een totale lening van maximaal EUR 350.000 welke wij met een rendement van 7% in 5 jaar terug
zullen betalen.
Wat is uw financieringsbehoefte en waar gaat u het geld aan besteden?
Het doel van de financiering is tweeledig:
1. Verwezenlijken van ons marketingplan: “écht (H)eerlijk vlees, iedereen wil het (w)eten” Dit
plan is opgezet samen met een marketingbureau. Doelstelling is om ons klantenbestand te
vergroten naar 10.000 of meer.
2. Investeringen die gedaan moeten worden om verdere groei te kunnen verwezenlijken. Dit
betekent o.a. dat een uitbreiding van ons team noodzakelijk is. Dit betreffen deeltijdbanen
op het financiële vlak en in de productie/verpakking.
Geplande bestedingen tot en met 31-12-2018:
Nieuw:
¤ 25.000: Extra personele kosten om de geprognotiseerde groei te faciliteren
¤ 90.000: Marketingkosten t.b.v. verdere groei
Bestaand:
¤ 235.000: Herfinanciering lopende lening (vroegtijdige aflossing is mogelijk)
Bestaande lening betreft een eerdere crowdfunding via het platform GeldVoorElkaar. Deze
financiering is gebruikt om de fundering van het concept te leggen (alle websites bouwen en
integreren met de daarbij horende backoffice en infrastructuur aanleggen). Ook is een deel van het
geld naar verkoop acties gegaan, denk hierbij aan: kortingsacties voor de vleespakketten, markten en
promotie pakketten voor de culinaire landelijke vakpers en magazines. Tot slot is een deel van het
geld gebruikt om het verlies in 2015 te compenseren.
Met deze investeringen hebben we in 2016 en 2017 door kunnen groeien en ons proces verder
kunnen optimaliseren. Graag willen we nu nog een aantal investeringen doen in marketing en
personeel. Dit hebben wij uitgewerkt in een marketingplan met bijbehorende kostenbegroting.
Gelijktijdig met de crowdfunding campagne zal een externe partij een additionele investering van ten
minste EUR 50.000 doen. Bij een succesvolle campagne zal deze investering uitgebreid kunnen
worden naar EUR 100.000. Deze totale investering zal worden aangehouden als garantievermogen
in de onderneming totdat de crowdfunding lening in zijn geheel is afgelost. Dit betekent dat dit geld
in de onderneming blijft als ‘financiële remweg’ en niet zal worden aangewend voor het doen van
investeringen of het maken van andersoortige (bedrijfs)kosten. Oneplanetcrowd ziet erop toe dat
deze investering aantoonbaar is gedaan voordat de crowdfunding lening ter beschikking wordt
gesteld.
Komt er dus op neer dat GVE geld op is, men verlies maakt en nieuw geld er in wil pompen om omzet en winst te verhogen zodat het financiële plaatje wel in balans komt. Kan niet zien wanneer de GvE lening afgelost gaat worden. Ten aller tijden of alleen als de max van 350K opgehaald wordt bij oneplanetcrowd. Ik laat deze voorbij gaan hoop voor de GvE uitleners dat deze nieuwe lening goed loopt en zij vroegtijdig afgelost worden. :)
djh77maandag 4 september 2017 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:40 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Kom dit tegen in de onderbouwing..
SPOILER
Sinds 2014 groeien wij jaarlijks in omzet en aantal (trouwe) klanten. Vorig jaar was onze omzet EUR
370.000.
Ons klantenbestand bestelt inmiddels herhaaldelijk en we hebben een gemiddelde klantwaardering
van 9,6! Onze doelstelling is om ons klantenbestand te laten groeien van 5.000 naar 10.000 of meer.
Hiervoor moeten we blijven investeren in verschillende marketingacties om een grotere landelijke
bekendheid te krijgen. Daarnaast moeten we om verder te kunnen groeien ons team uitbreiden.
Wij hebben hiervoor in 2016 al een lening middels crowdfunding aangetrokken. Hier hebben we al
een aantal goede stappen mee kunnen zetten. Omdat we ook graag juist de duurzame crowd van
Oneplanetcrowd willen betrekken en extra financiering nodig hebben voor verdere groei vragen wij
nu een totale lening van maximaal EUR 350.000 welke wij met een rendement van 7% in 5 jaar terug
zullen betalen.
Wat is uw financieringsbehoefte en waar gaat u het geld aan besteden?
Het doel van de financiering is tweeledig:
1. Verwezenlijken van ons marketingplan: “écht (H)eerlijk vlees, iedereen wil het (w)eten” Dit
plan is opgezet samen met een marketingbureau. Doelstelling is om ons klantenbestand te
vergroten naar 10.000 of meer.
2. Investeringen die gedaan moeten worden om verdere groei te kunnen verwezenlijken. Dit
betekent o.a. dat een uitbreiding van ons team noodzakelijk is. Dit betreffen deeltijdbanen
op het financiële vlak en in de productie/verpakking.
Geplande bestedingen tot en met 31-12-2018:
Nieuw:
¤ 25.000: Extra personele kosten om de geprognotiseerde groei te faciliteren
¤ 90.000: Marketingkosten t.b.v. verdere groei
Bestaand:
¤ 235.000: Herfinanciering lopende lening (vroegtijdige aflossing is mogelijk)
Bestaande lening betreft een eerdere crowdfunding via het platform GeldVoorElkaar. Deze
financiering is gebruikt om de fundering van het concept te leggen (alle websites bouwen en
integreren met de daarbij horende backoffice en infrastructuur aanleggen). Ook is een deel van het
geld naar verkoop acties gegaan, denk hierbij aan: kortingsacties voor de vleespakketten, markten en
promotie pakketten voor de culinaire landelijke vakpers en magazines. Tot slot is een deel van het
geld gebruikt om het verlies in 2015 te compenseren.
Met deze investeringen hebben we in 2016 en 2017 door kunnen groeien en ons proces verder
kunnen optimaliseren. Graag willen we nu nog een aantal investeringen doen in marketing en
personeel. Dit hebben wij uitgewerkt in een marketingplan met bijbehorende kostenbegroting.
Gelijktijdig met de crowdfunding campagne zal een externe partij een additionele investering van ten
minste EUR 50.000 doen. Bij een succesvolle campagne zal deze investering uitgebreid kunnen
worden naar EUR 100.000. Deze totale investering zal worden aangehouden als garantievermogen
in de onderneming totdat de crowdfunding lening in zijn geheel is afgelost. Dit betekent dat dit geld
in de onderneming blijft als ‘financiële remweg’ en niet zal worden aangewend voor het doen van
investeringen of het maken van andersoortige (bedrijfs)kosten. Oneplanetcrowd ziet erop toe dat
deze investering aantoonbaar is gedaan voordat de crowdfunding lening ter beschikking wordt
gesteld.
Komt er dus op neer dat GVE geld op is, men verlies maakt en nieuw geld er in wil pompen om omzet en winst te verhogen zodat het financiële plaatje wel in balans komt. Kan niet zien wanneer de GvE lening afgelost gaat worden. Ten aller tijden of alleen als de max van 350K opgehaald wordt bij oneplanetcrowd. Ik laat deze voorbij gaan hoop voor de GvE uitleners dat deze nieuwe lening goed loopt en zij vroegtijdig afgelost worden. :)
Snap het niet zo goed. Ze moeten toch de volledige nog openstaande rente betalen? Wat heeft het herfinancieren dan voor zin? Uiteindelijk lenen ze maar 115k om verder te groeien
djh77maandag 4 september 2017 @ 20:09
Helaas geen prijs :N
quote:
Beste investeerder,

We zijn blij met de massale aanmelding voor de verloting van de Intratuin cadeaubonnen.

Afgelopen weekend hebben wij per categorie een aantal winnaars getrokken.
Vanochtend hebben wij deze uitslag naar GeldvoorElkaar gemaild en zij hebben de gegevens voor ons gecontroleerd.

Totaal gaan er vandaag 20 bonnen van ¤ 50,00 en 6 bonnen van ¤ 100,00 op de post.
De winnaars worden in een extra mail nader geïnformeerd. Zij worden overigens (op verzoek) niet nader bekend gemaakt via Social media.

Krijgt u vanochtend geen extra mail en behoort u niet tot de prijswinnaars? Helaas, misschien volgende keer beter.
Wij zijn u in ieder dankbaar voor uw investering!


Met vriendelijke groet,
Hillplant
Horsemenmaandag 4 september 2017 @ 20:11
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 20:09 schreef djh77 het volgende:
Helaas geen prijs :N

[..]

Hier ook niet :'(
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 20:17
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:44 schreef djh77 het volgende:

[..]

Snap het niet zo goed. Ze moeten toch de volledige nog openstaande rente betalen? Wat heeft het herfinancieren dan voor zin? Uiteindelijk lenen ze maar 115k om verder te groeien
Koe in het nauw maakt rare sprongen. :) Was dit niet een converteerbare lening kan het niet zo gauw terugvinden was wel de tijd dat deze geïntroduceerd werden? 250K is er door de koeien mevrouw geleend waarvan 180k in marketing gestoken is . Bron fokforum febr. 2016

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 04-09-2017 20:23:31 ]
william0199maandag 4 september 2017 @ 20:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 20:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Koe in het nauw maakt rare sprongen. :) Was dit niet een converteerbare lening kan het niet zo gauw terugvinden was wel de tijd dat deze geïntroduceerd werden? 250K is er door de koeien mevrouw geleend waarvan 180k in marketing gestoken is . Bron fokforum febr. 2016
Betreft een annuïteitenlening met risicoclassificatie 5s:
SPOILER
Persoonlijk vind ik het een goed initiatief. Een mooie incentive zou het klantenbestand goed kunnen doen!
NaRegenDeZonmaandag 4 september 2017 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 20:28 schreef william0199 het volgende:

[..]

Betreft een annuïteitenlening met risicoclassificatie 5s:
SPOILER
Persoonlijk vind ik het een goed initiatief. Een mooie incentive zou het klantenbestand goed kunnen doen!
Geheel mee eens het concept is niets mis mee. In febr, 2016 is hier op Fok geconstateerd dat er op dat moment al meer bedrijven met dit concept bezig waren o.a. iemand in Baambrugge. Blijkbaar heeft ze het nog niet op de rit. Als ze 250K bij GVE geleend heeft zal de terugbetaling van de GVE lening alleen maar plaats kunnen vinden als ze 350K ophaalt. Anders blijft er niets over om de zaak verder te runnen. Moeilijke zaak. Volgens mij staat er ook nergens dat GvE definitief afgelost wordt. Wordt er niet iets gezegd van een mogelijke vervroegde aflossing van de GVE lening? Afijn voor de GVE leningnemers is het in alle gevallen maar goed als er een nieuwe lening komt. Ben bang dat als die niet komt het snel gedaan is met dit bedrijf.
obligatairemaandag 4 september 2017 @ 22:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 20:28 schreef william0199 het volgende:

[..]

Betreft een annuïteitenlening met risicoclassificatie 5s:
SPOILER
Persoonlijk vind ik het een goed initiatief. Een mooie incentive zou het klantenbestand goed kunnen doen!
Een koetje, altijd leuk voor de kinderen. Vergeet niet haar tijdig uit te laten :)

Gemiste kans die incentive van Hillplant. Ik was er liever een keer heen gereden voor een kleine tour door de kas en dan met een plantje naar huis gegaan. Ik haat loterijen want win toch nooit wat :6
Bambricks2maandag 4 september 2017 @ 22:20
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 22:14 schreef obligataire het volgende:

[..]

Een koetje, altijd leuk voor de kinderen. Vergeet niet haar tijdig uit te laten :)

Gemiste kans die incentive van Hillplant. Ik was er liever een keer heen gereden voor een kleine tour door de kas en dan met een plantje naar huis gegaan. Ik haat loterijen want win toch nooit wat :6
Dat is nu een beetje vroeg! Eerst de aankoop inpassen en vernieuwen. Geef ze even de tijd.
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 05:22
De extra 6 dagen heeft TapeMyDay niet geholpen. Project is niet tot stand gekomen. En daarmee het reeds volgeschreven project van 400k ook niet:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16489
Horsemendinsdag 5 september 2017 @ 06:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 05:22 schreef djh77 het volgende:
De extra 6 dagen heeft TapeMyDay niet geholpen. Project is niet tot stand gekomen. En daarmee het reeds volgeschreven project van 400k ook niet:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16489
Pfff, en dit was een flinke. Hopelijk heeft dit in de toekomst geen gevolgen voor de mensen, waaronder ik zelf, in de vorige projecten. Gelukkig zaten daar wel goede zekerheden bij.

[ Bericht 3% gewijzigd door Horsemen op 05-09-2017 06:57:18 ]
petercdinsdag 5 september 2017 @ 08:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:51 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Pfff, en dit was een flinke. Hopelijk heeft dit in de toekomst geen gevolgen voor de mensen, waaronder ik zelf, in de vorige projecten. Gelukkig zaten daar wel goede zekerheden bij.
Zit alleen in de aflossingsvrije van 36mnd, de 120 mnd van het andere, daarvan vond ik de looptijd niet passen binnen mijn scope. Inderdaad gelukkig goede zekerheden.
InvestorWdinsdag 5 september 2017 @ 08:41
één van m'n defaults intrigeert me, en ben er een klein beetje verder ingedoken al weet ik dat dat eigenlijk niet de bedoeling is.
SPOILER
Belhamels: op allerlei sites staat die nog als actief gastouderbureau (ergens een profiel aangemaakt op 27 juli. Het algemene telefoonnummer dat erbij staat, is buiten werking. Het pand staat trouwens ook nog te koop op funda. Maar ook ergens een 06 nummer. Gebeld. Werd snel teruggebeld. Gevraagd of mw nog actief is in kinderopvang. Ja dus, en ik kon op elk moment mijn kind aanmelden. Heb het daar even bij gelaten. Geen verkeerde indruk zo aan de telefoon.
BillieCFdinsdag 5 september 2017 @ 09:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 08:41 schreef InvestorW het volgende:
één van m'n defaults intrigeert me, en ben er een klein beetje verder ingedoken al weet ik dat dat eigenlijk niet de bedoeling is.
SPOILER
Belhamels: op allerlei sites staat die nog als actief gastouderbureau (ergens een profiel aangemaakt op 27 juli. Het algemene telefoonnummer dat erbij staat, is buiten werking. Het pand staat trouwens ook nog te koop op funda. Maar ook ergens een 06 nummer. Gebeld. Werd snel teruggebeld. Gevraagd of mw nog actief is in kinderopvang. Ja dus, en ik kon op elk moment mijn kind aanmelden. Heb het daar even bij gelaten. Geen verkeerde indruk zo aan de telefoon.
Dit verhaal wordt steeds lelijker. Ze werkt dus wel gewoon, dus ik ga er van uit dat er geld binnenkomt. Maar kennelijk vertikt ze het om aan haar verplichtingen te voldoen. :N
NaRegenDeZondinsdag 5 september 2017 @ 09:31
InvestorW = InspectorW! 😎
jsuijkerdinsdag 5 september 2017 @ 09:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:45 schreef djh77 het volgende:

[..]

M.i. is SiG het enige platform dat grote en kleine investeerders anders behandeld. Dat vind ik niets te maken hebben met crowdfunding. Iedereen zal gelijk moeten zijn. Bij GvE komt het bv. best regelmatig voor dat iemand 50k (tot 350k bij TapeMyDay) inlegt, dit onder dezelfde voorwaarden als iemand die 100 euro inlegt. Dan maar geen investering. Voor mij is deze investering geen must. Er moet ruimte blijven voor principes :)
Ik heb zojuist besloten om mijn investering ook terug te trekken.

Deze situatie zal zich denk ik weinig voordoen maar om SiG te motiveren om in andere mogelijkheden te denken heb ik mij ook teruggetrokken.
Groepfunderdinsdag 5 september 2017 @ 09:36
KOM heeft een nieuwe update geplaatst over gezondheidsproducten.

SPOILER
RDM gezondheidsproducten
Zoals eerder aangegeven ligt het dossier bij Rijnland Gerechtsdeurwaarders en verloopt alle communicatie met onderneemster via Rijnland. Echter, op de pogingen vanuit Rijnland om een inhoudelijke communicatie tot stand te brengen, wordt door onderneemster niet gereageerd.

Afgelopen week melde zich de juridisch vertegenwoordiger van onderneemster bij Kapitaal op Maat met het verzoek om over dit dossier in gesprek te treden. Dit gesprek zal deze maand plaatsvinden ten kantore van Rijnland. Over de situatie van onderneemster kon hij slechts melden dat mevrouw Hansma op dit moment bij haar kinderen in Spanje verblijft en dat zij de huidige situatie zeer betreurt.

Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal Op Maat op dit moment niet wil speculeren over de situatie van onderneemster die tot de huidige betalingsachterstand heeft geleid. Uitgangspunt is en blijft om vanuit de hoofdelijke aansprakelijkheid van Mw. Hansma de restschuld te voldoen.
De ondernemer en de investeerders hebben in elk geval één ding gemeenschappelijk: wij betreuren de huidige situatie. Jammer dat uit deze update niet blijkt wat de echte aanleiding was om het gesprek aan te gaan. Ook blijft onduidelijk of er iets concreets is aangeboden. Deze update is bevat wat mij betreft vooral non-informatie.
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 09:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:36 schreef Groepfunder het volgende:
KOM heeft een nieuwe update geplaatst over gezondheidsproducten.

SPOILER
RDM gezondheidsproducten
Zoals eerder aangegeven ligt het dossier bij Rijnland Gerechtsdeurwaarders en verloopt alle communicatie met onderneemster via Rijnland. Echter, op de pogingen vanuit Rijnland om een inhoudelijke communicatie tot stand te brengen, wordt door onderneemster niet gereageerd.

Afgelopen week melde zich de juridisch vertegenwoordiger van onderneemster bij Kapitaal op Maat met het verzoek om over dit dossier in gesprek te treden. Dit gesprek zal deze maand plaatsvinden ten kantore van Rijnland. Over de situatie van onderneemster kon hij slechts melden dat mevrouw Hansma op dit moment bij haar kinderen in Spanje verblijft en dat zij de huidige situatie zeer betreurt.

Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal Op Maat op dit moment niet wil speculeren over de situatie van onderneemster die tot de huidige betalingsachterstand heeft geleid. Uitgangspunt is en blijft om vanuit de hoofdelijke aansprakelijkheid van Mw. Hansma de restschuld te voldoen.
De ondernemer en de investeerders hebben in elk geval één ding gemeenschappelijk: wij betreuren de huidige situatie. Jammer dat uit deze update niet blijkt wat de echte aanleiding was om het gesprek aan te gaan. Ook blijft onduidelijk of er iets concreets is aangeboden. Deze update is bevat wat mij betreft vooral non-informatie.
Valt me ook op dat de laatste defaults van KoM geen rood duimpje naar beneden heeft staan, maar nog steeds een groene duim
0iqgw4fnvjdhx.png
impact9dinsdag 5 september 2017 @ 09:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:36 schreef Groepfunder het volgende:
KOM heeft een nieuwe update geplaatst over gezondheidsproducten.

SPOILER
RDM gezondheidsproducten
Zoals eerder aangegeven ligt het dossier bij Rijnland Gerechtsdeurwaarders en verloopt alle communicatie met onderneemster via Rijnland. Echter, op de pogingen vanuit Rijnland om een inhoudelijke communicatie tot stand te brengen, wordt door onderneemster niet gereageerd.

Afgelopen week melde zich de juridisch vertegenwoordiger van onderneemster bij Kapitaal op Maat met het verzoek om over dit dossier in gesprek te treden. Dit gesprek zal deze maand plaatsvinden ten kantore van Rijnland. Over de situatie van onderneemster kon hij slechts melden dat mevrouw Hansma op dit moment bij haar kinderen in Spanje verblijft en dat zij de huidige situatie zeer betreurt.

Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties. Vooral ook omdat Kapitaal Op Maat op dit moment niet wil speculeren over de situatie van onderneemster die tot de huidige betalingsachterstand heeft geleid. Uitgangspunt is en blijft om vanuit de hoofdelijke aansprakelijkheid van Mw. Hansma de restschuld te voldoen.
De ondernemer en de investeerders hebben in elk geval één ding gemeenschappelijk: wij betreuren de huidige situatie. Jammer dat uit deze update niet blijkt wat de echte aanleiding was om het gesprek aan te gaan. Ook blijft onduidelijk of er iets concreets is aangeboden. Deze update is bevat wat mij betreft vooral non-informatie.
Er is ook al tig keer gevraagd of de hypothecaire inschrijving daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er is immers sprake van een forse overwaarde van het OG.
Helaas heb ik flink geinvesteerd in dit project vanwege de geprojecteerde overwaarde op het OG. Mocht dit dus (weer) niet zijn vastgelegd door KoM ga ik vermoedelijk flink het schip in. Net zoals Partyschip, Special Trees, Adobe, Belhamels enz...
Ach ach wat een drama toch bij KoM
OpDieFietsdinsdag 5 september 2017 @ 09:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 16:45 schreef djh77 het volgende:
M.i. is SiG het enige platform dat grote en kleine investeerders anders behandeld. Dat vind ik niets te maken hebben met crowdfunding. Iedereen zal gelijk moeten zijn. Bij GvE komt het bv. best regelmatig voor dat iemand 50k (tot 350k bij TapeMyDay) inlegt, dit onder dezelfde voorwaarden als iemand die 100 euro inlegt. Dan maar geen investering. Voor mij is deze investering geen must. Er moet ruimte blijven voor principes :)
Ik vind niet dat SiG hiermee grote en kleine investeerders verschillend behandelt. De fundinggarantie is in mijn ogen een ander type investering met een ander risico (de hoogte van de investering staat niet bij voorbaat vast) waar wat mij betreft in principe ook een andere vergoeding tegenover mag staan. Ik vind dit niet hetzelfde als iemand die "gewoon" 50k in een GvE project (of SiG project) stopt.

Wat ik niet vind kunnen is om dit tijdens een lopende fundingcampagne toe te voegen. Het is deel van de totale propositie aan investeerders en moet dus vanaf het begin bekend zijn. Ik begrijp dus wel dat mensen hun toezeggingen nu annuleren.
Bunsburgerdinsdag 5 september 2017 @ 10:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:49 schreef impact9 het volgende:

[..]

Er is ook al tig keer gevraagd of de hypothecaire inschrijving daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er is immers sprake van een forse overwaarde van het OG.
Helaas heb ik flink geinvesteerd in dit project vanwege de geprojecteerde overwaarde op het OG. Mocht dit dus (weer) niet zijn vastgelegd door KoM ga ik vermoedelijk flink het schip in. Net zoals Partyschip, Special Trees, Adobe, Belhamels enz...
Ach ach wat een drama toch bij KoM
"Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties."

Gelijke informatieverstrekking betekent in het geval van KOM dat niemand informatie krijgt
OpDieFietsdinsdag 5 september 2017 @ 10:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:49 schreef impact9 het volgende:
Er is ook al tig keer gevraagd of de hypothecaire inschrijving daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
In principe kun je dit bij het kadaster opvragen denk ik?
obligatairedinsdag 5 september 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:58 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik vind niet dat SiG hiermee grote en kleine investeerders verschillend behandelt. De fundinggarantie is in mijn ogen een ander type investering met een ander risico (de hoogte van de investering staat niet bij voorbaat vast) waar wat mij betreft in principe ook een andere vergoeding tegenover mag staan. Ik vind dit niet hetzelfde als iemand die "gewoon" 50k in een GvE project (of SiG project) stopt.

Wat ik niet vind kunnen is om dit tijdens een lopende fundingcampagne toe te voegen. Het is deel van de totale propositie aan investeerders en moet dus vanaf het begin bekend zijn. Ik begrijp dus wel dat mensen hun toezeggingen nu annuleren.
Mee eens. Deze investeerder doet een toezegging waaraan een hoger risicoprofiel hangt dan aan een 'gewone' investering. Waarschijnlijk kan hij/zij het goed missen maar dat verandert niet dat extra risico nemen beter beloond moet worden en dan is die ene procent over het ingelegde bedrag niet onredelijk.
Maar, blijkbaar is er een bepaald budget beschikbaar om een project vol te krijgen. Dat budget kan SIG ook inzetten om iedere investeerder wat extra te belonen. Met 5% in de eerste schijf is er meer animo verwacht ik om te investeren. Klinkt toch net even anders.
NaRegenDeZondinsdag 5 september 2017 @ 10:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:11 schreef obligataire het volgende:

[..]

Mee eens. Deze investeerder doet een toezegging waaraan een hoger risicoprofiel hangt dan aan een 'gewone' investering. Waarschijnlijk kan hij/zij het goed missen maar dat verandert niet dat extra risico nemen beter beloond moet worden en dan is die ene procent over het ingelegde bedrag niet onredelijk.
Maar, blijkbaar is er een bepaald budget beschikbaar om een project vol te krijgen. Dat budget kan SIG ook inzetten om iedere investeerder wat extra te belonen. Met 5% in de eerste schijf is er meer animo verwacht ik om te investeren. Klinkt toch net even anders.
klopt. Het zijn communicerende vaten gaat de rente omhoog voor alle investeerders komt er als het goed is meer geld binnen van deze investeerders en gaat het investeringsbedrag van de garantie gever omlaag. M.A.W bij 4.8% is er 1% nodig om de garantie gever over de streep te trekken om zijn geld beschikbaar te stellen voor de garantie daar het risico groot is dat hij een groot bedrag bij moet passen. Het zou goed kunnen zijn dat op het moment dat de rente voor alle investeerders met 0.5% omhoog gaat dat de garantie investeerder genoegen neemt met 0.5% daar het het risico dat hij een groot bedrag moet bijpassen kleiner wordt. Iedereen inclusief de crowd blij. En de leningnemer betaald het zelfde.
Waard om te proberen zou ik zeggen.

met 0.2% erbij trek je denk ik niet meer geld aan. moet echt wel 0.5 bij wil het zoden aan de dijk zetten.
ETphonehomedinsdag 5 september 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:08 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

In principe kun je dit bij het kadaster opvragen denk ik?
Klopt, voor een paar euro kan je die gegevens opvragen.
ETphonehomedinsdag 5 september 2017 @ 10:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 08:41 schreef InvestorW het volgende:
één van m'n defaults intrigeert me, en ben er een klein beetje verder ingedoken al weet ik dat dat eigenlijk niet de bedoeling is.
SPOILER
Belhamels: op allerlei sites staat die nog als actief gastouderbureau (ergens een profiel aangemaakt op 27 juli. Het algemene telefoonnummer dat erbij staat, is buiten werking. Het pand staat trouwens ook nog te koop op funda. Maar ook ergens een 06 nummer. Gebeld. Werd snel teruggebeld. Gevraagd of mw nog actief is in kinderopvang. Ja dus, en ik kon op elk moment mijn kind aanmelden. Heb het daar even bij gelaten. Geen verkeerde indruk zo aan de telefoon.
Ik zit niet in de belhamels, maar dat was toch het project waar KoM geen/slecht contact kon krijgen met de leningneemster? Misschien het 06 nummer wat jij gebruikt heb eens aan KoM doorgeven.
Ze hebben bij KoM een slechte Sherlock Holmes volgens mij.
NaRegenDeZondinsdag 5 september 2017 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:49 schreef impact9 het volgende:

[..]

Er is ook al tig keer gevraagd of de hypothecaire inschrijving daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er is immers sprake van een forse overwaarde van het OG.
Helaas heb ik flink geinvesteerd in dit project vanwege de geprojecteerde overwaarde op het OG. Mocht dit dus (weer) niet zijn vastgelegd door KoM ga ik vermoedelijk flink het schip in. Net zoals Partyschip, Special Trees, Adobe, Belhamels enz...
Ach ach wat een drama toch bij KoM
Ik zit er niet in maar als ik er (voor een groot bedrag) in zat zou ik willen weten hoe het zit. Misschien moeten de investeerders van dit project een paar euro investeren om na te gaan of het onroerend goed nog op naam van de mevrouw of een van haar bedrijven staat en nagaan of het hypothecair belast is en door wie. Dan weet je waar je aan toe bent.

Ik krijg er een zeer slecht gevoel bij dat mevrouw lekker in de zon bij haar kinderen in Spanje zit en ik hier op mijn geld zou moeten wachten.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 05-09-2017 10:50:45 ]
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:11 schreef obligataire het volgende:

[..]

Mee eens. Deze investeerder doet een toezegging waaraan een hoger risicoprofiel hangt dan aan een 'gewone' investering. Waarschijnlijk kan hij/zij het goed missen maar dat verandert niet dat extra risico nemen beter beloond moet worden en dan is die ene procent over het ingelegde bedrag niet onredelijk.
Maar, blijkbaar is er een bepaald budget beschikbaar om een project vol te krijgen. Dat budget kan SIG ook inzetten om iedere investeerder wat extra te belonen. Met 5% in de eerste schijf is er meer animo verwacht ik om te investeren. Klinkt toch net even anders.
Ik zou er ook voor kiezen om elke investeerder extra te belonen. Of het hogere risicoprofiel koppelen aan een 3e hypotheekrecht waarbij het mij niet uitmaakt hoeveel extra rente deze investeerder krijgt. 1e en 2e hypotheek worden hierdoor ook interessanter voor overige investeerders waardoor er meer investeerders komen (en/of meer inleggen) en waardoor het risico voor deze grote investeerder ook daalt (want krijgt 1% over het toegezegde bedrag, niet over het uiteindelijk geïnvesteerde bedrag). .

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 05-09-2017 11:08:46 ]
Aalsmeer15dinsdag 5 september 2017 @ 10:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:45 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik zou er ook voor kiezen om elke investeerder extra te belonen. Of het hogere risicoprofiel koppelen aan een 3e hypotheekrecht waarbij het mij niet uitmaakt hoeveel extra rente deze investeerder krijgt. 1e en 2e hypotheek worden hierdoor ook interessanter voor overige investeerders waardoor er meer investeerders komen en waardoor het risico voor deze grote investeerder ook daalt (want krijgt 1% over het toegezegde bedrag, niet over het uiteindelijk geïnvesteerde bedrag). .
ben er niet op tegen alleen dan stijgt het risico voor de grote investeerder.
en daalt het risico voor de rest (als er daadwerkelijk door grote investeerder moet worden worden geïnvesteerd.)
Speekselklierdinsdag 5 september 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:04 schreef Bunsburger het volgende:

"Uit oogpunt van gelijke informatieverstrekking reageert Kapitaal Op Maat niet op individuele vragen en reacties."

Gelijke informatieverstrekking betekent in het geval van KOM dat niemand informatie krijgt
Ze bedoelen eigenlijk dat we zeurpieten zijn en dat ze helemaal geen zin hebben om mailtjes van ons beantwoorden.
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:25 schreef chesstiger het volgende:
Ter info heb hier nog een oude investeeringfee uitstaan bij kom over uit eind 2015 welke ik niet voldoe ivm het ontbreken van beloofde pandactes. (Gaat om een paar euro en voor mij principekwestie).
Krijg netjes elk half jaar (van een ander persoon binnen kom) een herinnering waarop ik dezelfde reactie stuur. Projecten lopen overigens goed qua betaling.

Investeringsfee verzamel factuur van 9/1/2015 t/m 3/1/2016

In mijn geval is KOM haar afspraak niet nagekomen (pandacte regelen zoals beloofd); bovenstaande geval ligt hier misschien iets anders.
Ondanks dat ik de fee voor Belhamels niet heb betaald is deze wel zodanig afgeboekt in het dashboard. Scheelt weer elk half jaar een betalingsherinnering
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 13:33
Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund
Bent u benieuwd hoe het bij Collin eraan toe gaat? Dan nodigen wij u graag eens uit voor een interessant ochtendprogramma op onze locatie te Oisterwijk (nabij Tilburg). Wij zijn gevestigd in de voormalige Koninklijke Lederfabriek, nu de Leerfabriek KVL. Hier is onze servicedesk gevestigd, beleven wij de livegangen en lopen onze Crowdfund Coaches geregeld binnen.

Bent u geïnteresseerd om kennis te maken met onze mensen en onze prachtige bedrijfslocatie te zien? Stuur dan een mail naar info@collincrowdfund.nl met als onderwerp ‘Open Dag Collin’. Let op: max. 10 plaatsen. Na het ontvangen van de aanmeldingen gaan wij een ochtend uitkiezen en de uitnodigingen versturen.
Ron1986dinsdag 5 september 2017 @ 14:08
Nieuw op knab, vanaf morgen 14:00:
https://www.knab.nl/crowdfunding/projecten/rhumaa
jsuijkerdinsdag 5 september 2017 @ 14:10
Ik zie veel suggestie voor/over SiG.
Dat er onderscheid is tussen garant staan voor het hele bedrag of niet, is naar mijn idee logisch. Dat dit tussentijds bij een project ingebracht wordt zonder de kleinere investeerders te laten profiteren is naar mijn idee wel fout.

Over de mail contact gehad en SiG geeft ook aan dat andere inzichten interessant zijn en meegenomen worden in overwegingen.

Ik geloof dat iemand had aangegeven dat zij ook meelezen hier maar bij (serieuze) suggesties zou een mailtje ook geen kwaad kunnen en mogelijk kan dit invloed hebben op projecten in het vervolg.

Ze staan je netjes en duidelijk te woord en staan dus open voor suggesties. Iets waar andere platforms een voorbeeld aan kunnen nemen
NaRegenDeZondinsdag 5 september 2017 @ 14:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:08 schreef Ron1986 het volgende:
Nieuw op knab, vanaf morgen 14:00:
https://www.knab.nl/crowdfunding/projecten/rhumaa
Oei,Oei, Kleding. daar hebben hier een aantal mensen al eens behoorlijk hun handen aan gebrand.
BillieCFdinsdag 5 september 2017 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Oei,Oei, Kleding. daar hebben hier een aantal mensen al eens behoorlijk hun handen aan gebrand.
Dit is ook weer een fijne: zware verliezen, hockeystick voor de komende jaren, eerdere mislukkingen. Knab als ze deze vol krijgen...

Edit: op zich sta ik achter het concept (stop steeds meer in LaH), maar ben bang dat het niet heel levensvatbaar is

[ Bericht 8% gewijzigd door BillieCF op 05-09-2017 14:35:17 ]
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 14:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 07:47 schreef djh77 het volgende:
Persoonlijke "update/noodoproep" via radar forum.Betreft default sportschool KoM. Zien we voorlopig geen geld van terug (misschien nog eerder van de ex).
SPOILER
Via deze weg hoop ik gehoord te worden.
4 oktober 2016 is mijn zaak failliet gegaan, ik had ook net een scheiding achter de rug en woonde daar ook dus kwam ik op straat te staan.
In eerste instantie zei de gemeente ga maar naar het Leger des Heils en vraag een dakloze uitkering aan, woningbouwvereniging Arcade vertelde mij dat ik maar moest wachten tot ik aan de beurt was en suggereerde dat ik maar op straat moest leven.
De woningbouwcoöperaties Arcade en Vestia hebben mij vervolgens van doorstromen na scheiding naar starter teruggezet zodat het zeker nog drie jaar kan duren eer ik een woning krijg toegewezen, met een uitkering is het niet mogelijk om bij een particulier te huren.
Gelukkig kon ik voorlopig bij mijn ouders intrekken en kreeg ik na 3 maanden een uitkering van 575 euro omdat ik inwoonde. Daarentegen zeggen de woningbouw en gemeente nu “je hebt toch een dak boven je hoofd”.
Ondertussen ben ik ook bij Vitus Welzijn geweest om hulp te vragen, daar kreeg ik te horen “wij zijn geen makelaar, we kunnen je alleen helpen met je zorgverzekering omzetten” ( waar dat op sloeg begreep ik niet). Wat betreft een woning adviseerden ze anti-kraak, maar dat kan niet vanwege de kinderen en daar wil ik graag regelmatig voor blijven zorgen
Mijn ex is in juni 2016 met de kinderen zonder behoorlijk overleg te plegen in Friesland gaan wonen, ik werd min of meer voor het blok gezet , ze had alles al geregeld toen ze vroeg of ik er mee instemde. Ik kon niet anders dan instemmen maar heb wel bedongen dat zij om de andere week de kinderen voor een weekend naar Poeldijk zou brengen.
Omdat ik in deze situatie om de twee weken een weekend voor mijn kinderen zorg , heb ik mij aangemeld voor een voedselpakket, maar daar kwam ik niet voor in aanmerking.
Ook moest mijn gebit nodig opgeknapt worden dus vroeg ik de gemeente of ik daar bijzondere bijstand voor kreeg, dat was er behalve toen ik rekening presenteerde toen kon het ineens niet meer.
Ik ben hiervoor in bezwaar gegaan, omdat ik geacht wordt te solliciteren is het ook belangrijk dat ik er verzorgd uitzie en mijn voortanden moesten eruit en zonder tanden wordt je nergens aangenomen.
Met de lage uitkering die ik krijg bouw ik op die manier nog meer schulden op (zelfs de curator houd niets van die uitkering in omdat ik recht op meer zou hebben voor leefgeld)
Om weer in het arbeidsproces te komen moet ik mij iedere week melden bij Patijnenburg Werkstroom de sociale werkplaats van de gemeente Westland.
Die moeten mij aan werk helpen, ik kon ergens werken met de juiste papieren, de ene werkconsulent zegt dat gaan we regelen en een ander zegt dat kan niet, die laatste heeft ook steeds banen die niet bij mijn profiel passen, ik heb het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden.
Ik vroeg aan de werkconsulent of deze met de curator kon regelen dat ik weer als ZZPer aan de gang kon, dan zou ik zo weer aan het werk kunnen, maar volgens de curator ( die over mijn faillissement gaat) kan dat niet, maar die zegt ook dat ik geen afspraken mag maken met mijn schuldeisers wat eigenlijk wel kan.
In de tussen tijd wordt ik als een crimineel behandelt moet me 2x per week melden en mag het land niet uit ook voor werk niet.
Zo wordt ik van het kastje naar de muur gestuurd, zit ik nog steeds zonder werk en nog belangrijker zonder woning en de schulden lopen alleen maar verder op.
Als er nu iets met mijn ouders gebeurt ben ik dakloos en zie ik mijn kinderen ook niet meer omdat er 5 partijen zijn die elkaar tegen werken.
Ik heb altijd netjes belasting betaald nu gaat er een keer iets fout en wordt je als een crimineel behandelt
De gemeente en Vitus Welzijn die zeggen te helpen maar die laten mij het hardste vallen en echt in de kou staan. Het enige wat ik van hun vraag is of ze me kunnen helpen door te bemiddelen bij de woningbouw corperaties.
Zouden jullie mij kunnen helpen
Ondernemer van de sportschool lijkt weer aan het werk te zijn. Kan goed nieuws betekenen.
BillieCFdinsdag 5 september 2017 @ 16:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:49 schreef djh77 het volgende:

[..]

Valt me ook op dat de laatste defaults van KoM geen rood duimpje naar beneden heeft staan, maar nog steeds een groene duim
[ afbeelding ]
Misschien rakel ik wat oude verhalen op, maar zag net de naam van deze onderneemster opduiken bij moneybrothers (als mede-oprichter) en bij het vishuis in Leeuwarden (als aandeelhouder) dat failliet ging na een crowdfund-project (via moneybrothers). Onderneemster met weinig geluk, lijkt het.

Mocht dit hier al uitgebreid besproken zijn, dan mijn excuses en vrijwillige o|O
crowd-fundidinsdag 5 september 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:04 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Misschien rakel ik wat oude verhalen op, maar zag net de naam van deze onderneemster opduiken bij moneybrothers (als mede-oprichter) en bij het vishuis in Leeuwarden (als aandeelhouder) dat failliet ging na een crowdfund-project (via moneybrothers). Onderneemster met weinig geluk, lijkt het.

Mocht dit hier al uitgebreid besproken zijn, dan mijn excuses en vrijwillige o|O
Ja, is vanaf hier besproken.