FOK!forum / Sport / [Bodybuilding] #518 Aandachtshoeren.
setodinsdag 14 maart 2017 @ 18:17
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op ťťn van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriŽnteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieŽn over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn ťťn van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseÔne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er nŠ die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend ťn hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen ťn de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 ŗ 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variŽren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: SteroÔden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

OfficiŽle site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2015
1. Phil Heath [ 8895-phil-heath-51_final.jpg

2. Dexter Jackson
1874-dexter-jackson-31_final.jpg

3. Shawn Rhoden
2931-shawn-rhoden-43_final.jpg

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

m7.jpg

m8.jpg

SPOILER: FOK! Powerlifting doelen 31-12-2016
Artoo
Squat: 125
Bench: 65
Deadlift: 150

PluisigNijntje
Squat 90kg 5x5 (nu krap aan 70)
DL 120 1x5 (denk dat dit erg ambitieus is, nu 75, erg sneu I know)
OHP 45 kg 5x5 (nu 30)
Bench: vind ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend
C&J: 60kg
Snatch: 50kg

Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120

VASND

SQ 140
BP 85
DL 200

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow).

08-07-2016: Foto's Mr Olympia hersteld en geŁpdate naar 2015, foto's Arnold Schwarzenegger hersteld. Doelen-spoiler hersteld. Versiebeheer en doelen-spoilers omgewisseld (Eleiko).
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 18:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:48 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Gewoon een stretchding toch? Bij ons standaard, al draag ik mooi een zwarte.
Tja, de vrouwen in zo'n ding, de mannen met blote barst (soms dan). Ach, je went er vanzelf aan.
Mmmja. Ligt aan mn dosis Test per week denk ik. :P
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 18:33
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 18:23 schreef Snakey het volgende:

[..]

Mmmja. Ligt aan mn dosis Test per week denk ik. :P
Ik moest dit echt 4x lezen voordat ik hem doorhad. Maar ik snap hem :')
Vansschoendinsdag 14 maart 2017 @ 18:48
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 18:23 schreef Snakey het volgende:

[..]

Mmmja. Ligt aan mn dosis Test per week denk ik. :P
Bij ons gaan de mannen in de zomer ook standaard zonder shirt (geen airco) maar ik klaag niet ✌
Vansschoendinsdag 14 maart 2017 @ 18:49
De dames met de goede billen dragen trouwens ook zo'n korte broekjes, als je het kan hebben waarom niet... en zo'n strakke tight is sws al normaal toch. Al ga ik altijd voor een zwarte die niet doorschijnend.
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 19:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 18:49 schreef Vansschoen het volgende:
De dames met de goede billen dragen trouwens ook zo'n korte broekjes, als je het kan hebben waarom niet... en zo'n strakke tight is sws al normaal toch. Al ga ik altijd voor een zwarte die niet doorschijnend.
Zullen er weinig hebben die er bezwaar tegen hebben. Er lopen een bij ons ook een paar rond, bohhh.
Artoodinsdag 14 maart 2017 @ 19:51
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 15:01 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik gebruik deze alleen met zware lifts, voor de rest heb ik een soort van stilte in mezelf waar alleen cues de bar en ik besta.

Zonder de juiste mindset kun je bijna beter in bed blijven. Ik had het met m'n vorige prothese die niet echt betrouwbaar meer was. Dat kreeg ik niet uit mijn hoofd wat resulteerde in enorme krachtbeperking. Ik heb nu een nieuwe die ze extra sterk hebben gemaakt voor me, problem solved.

Na een blessure zoals bij jou zal het moeten slijten. Het is helaas niet zo dat je van de een op de andere dag kan zeggen dat je mindset weer helemaal 100% is. Het duurt even, maar dan ben je weer als nieuw. :)
Yup, moet slijten. Het gaat nog af en aan. Heb eigenlijk alleen op het NK voor mijn gevoel zwaar getild sinds de blessure en toen was ik ook nog erg onzeker. Ik vertrouw er wel op dat het goed komt, but it takes time.

Ik heb een nummer om te hypen. Als ik zwaar werk moet doen dan zet ik Hail Destroyer van Cancer Bats op als theme song :P En ik maak me ook schuldig aan strakke tights en korte broekjes :')
Faeroerdinsdag 14 maart 2017 @ 19:55
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:33 schreef Snakey het volgende:
Wij hebben aardig wat dames in de gym die aan figure competitie doen. En die dragen dan ook echt van die broeken zoals in dit filmpje. Over concentratie problemen gesproken... :D

https://www.facebook.com/myfitnessbabes/videos/1350701994987792/

Zo kan het ook.
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 20:01
Er is helemaal niks mis met dat soort kleding, als iemand het kan hebben ziet het er geweldig uit. Maar soms brengt het mn hormonen aan de gang zeg maar. :P En dan heb ik meer rust tussen mn lifts. :D
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 20:01
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:55 schreef Faeroer het volgende:

[..]


Zo kan het ook.
_O-
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 20:04
Over armen gesproken, enkel pullups en shoulder press gedaan :)
Artoodinsdag 14 maart 2017 @ 20:11
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:01 schreef Snakey het volgende:
Er is helemaal niks mis met dat soort kleding, als iemand het kan hebben ziet het er geweldig uit. Maar soms brengt het mn hormonen aan de gang zeg maar. :P En dan heb ik meer rust tussen mn lifts. :D
Begrijpelijk. Het is wel erg comfortabele kleding, vind ik :P
Artoodinsdag 14 maart 2017 @ 20:11
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:55 schreef Faeroer het volgende:

[..]


Zo kan het ook.
*)
Faeroerdinsdag 14 maart 2017 @ 20:13
Iemand tips voor wat bulk maaltijden? Macro's maken niet veel uit, zit al wat boven aanbevolen 2gr/1gr per BW kg aan eiwitten/vetten. Moet 1.300 kcals zien op te vullen en wordt een beetje moe van pindakaas en avocado.
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 20:15
edit: nevermind
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 20:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:40 schreef D. het volgende:
Nu bijna 2,5 maand onderweg, en mijn motivatie groeit nog steeds.
Afgelopen week weer bij meerdere oefeningen de kilo's wat opgeschroefd :Y

Ik kijk uit naar het moment dat mijn buik voldoende is afgenomen en ik kan gaan 'vreten'.

En ja, net begonnen, dus beginnersgroei bladiebla, maar omdat ik zelf niet ontevreden deel ik ook even een fotootje. Kritiek is welkom hoor.

voor-foto is een half jaar geleden, ik heb voor de 2,5 fitness ook de '30 day shred' gedaan[/spoiler]
Nette progressie man!
SuperwormJimdinsdag 14 maart 2017 @ 20:20
Hoi, ben ik weer.

Na 2 jaar geen gym gezien te hebben, vorige week weer eens eentje opgezocht om te beginnen. Eerst maar eens m'n mainlifts testen. Dat viel tegen ;( M'n 1 RM ligt nu bij iedere lift op ongeveer de warming van 2 jaar geleden.

Maar weer eens een oud schemaatje 5/3/1 erbij gepakt om alles weer eens op te bouwen.
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 20:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:17 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Nette progressie man!
Dank je, heb de foto net verwijderd.
Geloof dat deze reeks meer voor 'gevorderden' is, dus ik lurk weer verder :Y
agterdinsdag 14 maart 2017 @ 20:22
Wat is een beetje leuke deadlift, in verhouding tot lichaamsgewicht als vrouw?
Artoodinsdag 14 maart 2017 @ 20:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:22 schreef agter het volgende:
Wat is een beetje leuke deadlift, in verhouding tot lichaamsgewicht als vrouw?
2x lichaamsgewicht is best leuk.
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 20:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:29 schreef Artoo het volgende:

[..]

2x lichaamsgewicht is best leuk.
Dan heb ik nog heel lang te gaan om te best leuk te hebben. ;( :P
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:22 schreef D. het volgende:

[..]

Dank je, heb de foto net verwijderd.
Geloof dat deze reeks meer voor 'gevorderden' is, dus ik lurk weer verder :Y
Ik ben ook geen 'gevorderde', zeker niet qua fysiek alsook niet qua kennis.
Lekker posten man. Ik vind dat je echt een goede progressie hebt gemaakt. Je bent nog geen ahhhhnold maar lekker zo doorgaan. Verder moet iedereen die de sport beoefent hier gewoon welkom zijn lijkt me, of je nou 10 kilo bencht of 20 kilo squat of wat dan ook.
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:22 schreef D. het volgende:

[..]

Dank je, heb de foto net verwijderd.
Geloof dat deze reeks meer voor 'gevorderden' is, dus ik lurk weer verder :Y
Je ziet er behoorlijk goed uit voor iemand die pas 2 maanden bezig is. Als je had gezegd dat je minimaal een jaar bezig was dan had ik je ook geloofd
setodinsdag 14 maart 2017 @ 21:24
Wel heel groot verschil voor 2,5 maand.
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:59 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Ik ben ook geen 'gevorderde', zeker niet qua fysiek alsook niet qua kennis.
Lekker posten man. Ik vind dat je echt een goede progressie hebt gemaakt. Je bent nog geen ahhhhnold maar lekker zo doorgaan. Verder moet iedereen die de sport beoefent hier gewoon welkom zijn lijkt me, of je nou 10 kilo bencht of 20 kilo squat of wat dan ook.
Aantal kilo's maakt niet zoveel uit heb ik begrepen.
Ik zie 'grotere' mensen die met minder kg in de weer zijn :Y
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 21:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:36 schreef D. het volgende:

[..]

Aantal kilo's maakt niet zoveel uit heb ik begrepen.
Ik zie 'grotere' mensen die met minder kg in de weer zijn :Y
Mijn punt was eigenlijk puur dat iedereen hier moet kunnen posten (vind ik), ongeacht hoe sterk diegene is of hoe buff.

En inderdaad, er zullen altijd enorme krachtpatsers zijn die fysiek maar 'matig' zijn, en vice versa
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 21:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:18 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Je ziet er behoorlijk goed uit voor iemand die pas 2 maanden bezig is. Als je had gezegd dat je minimaal een jaar bezig was dan had ik je ook geloofd
Ik ben wel van de 72 dagen dit jaar er maar 4 niet geweest, dat telt vast ook :Y
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:37 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Mijn punt was eigenlijk puur dat iedereen hier moet kunnen posten (vind ik), ongeacht hoe sterk diegene is of hoe buff.

En inderdaad, er zullen altijd enorme krachtpatsers zijn die fysiek maar 'matig' zijn, en vice versa
Klopt, maar heb in de afgelopen weken een paar keer iets gepost waar geen reactie op kwam.
Dan heb ik de indruk dat men 'die newbie' maar gewoon negeert :Y
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 21:41
Nu ben ik ook een newbie natuurlijk, die zich nog moet bewijzen, maar ben wel serieus :Y
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 21:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:41 schreef D. het volgende:
Nu ben ik ook een newbie natuurlijk, die zich nog moet bewijzen, maar ben wel serieus :Y
Dat heb ik precies zo.
En ik werd zelfs voor troll uitgemaakt omdat mijn voeding niet geweldig is :+
Maar gelukkig zijn er hier veel toffe users die je wel willen helpen, dus nogmaals, lekker posten
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:38 schreef D. het volgende:

[..]

Ik ben wel van de 72 dagen dit jaar er maar 4 niet geweest, dat telt vast ook :Y
Neem je wel voldoende rust? :o
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 21:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:53 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Neem je wel voldoende rust? :o
Ik heb 2 schema's, dus van ieder schema heb ik (afhankelijk van hoe laat ik ga) zo'n 48 uur 'rust'.
Agentperrydinsdag 14 maart 2017 @ 21:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:53 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Neem je wel voldoende rust? :o
In het begin is dat nog niet zo relevant, als hij echt toe is aan een deload merkt hij dat wel.


En inderdaad beginners moeten gewoon meeposten, zolang je geen vragen stelt waarvan je het antwoord in de OP kan vinden, heeft niemand daar een probleem mee.
D.dinsdag 14 maart 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:57 schreef Agentperry het volgende:

[..]

In het begin is dat nog niet zo relevant, als hij echt toe is aan een deload merkt hij dat wel.
Ik moest even Googlen naar 'deload'

Dat merk ik doordat ik te moe ben om te tillen wat ik normaal wel kan hebben?
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 10:22
Foto's van mezelf als PL'r slaan niet echt ergens op, maar ik heb vanmorgen wat filmpjes van m'n DL sessie gemaakt. Het was een sessie van 4 x 2 x 170. Hier eerst m'n laatste set.


En hier m'n 2e setje (eerste die ik filmde, verkeerde camera stand) waar er iets mis ging op de eerste rep waardoor ik per ongeluk een paused DL deed met 170. :D Gelukkig heb ik een sterke rug. :P

Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 10:45
Moet je niet enorm uitkijken met je rug? :o
Ik zie vooral bij jou ala poppetje 1, terwijl ik het heb geleerd ala poppetje 2
SPOILER
deadlift-avoiding-lower-back-pain.jpg
En hoi :W (had je nog niet gezien :) )
Vinniieewoensdag 15 maart 2017 @ 10:48
Lekker ook iemand aan het slijpen :')

Zag er wel easy uit.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 10:50
Ziet er zeker easy uit! :o
Laat mijn 103 dan maar niet zien _O-
setowoensdag 15 maart 2017 @ 11:02
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:50 schreef Cue_ het volgende:
Ziet er zeker easy uit! :o
Laat mijn 103 dan maar niet zien _O-
103 is goed hoor voor een vrouw.
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 11:05
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:45 schreef Cue_ het volgende:
Moet je niet enorm uitkijken met je rug? :o
Ik zie vooral bij jou ala poppetje 1, terwijl ik het heb geleerd ala poppetje 2
SPOILER
En hoi :W (had je nog niet gezien :) )
Daar ben ik me bewust van. Voor mij is dit de meest neutrale houding, en als je goed kijkt is mijn onderrug plat. Als ik het meer arch geeft heb ik daar echt last, en lift ik minder.

Zo krom als poppetje 1 sta ik in ieder geval niet. :P
Faeroerwoensdag 15 maart 2017 @ 11:06
quote:
7s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:22 schreef Snakey het volgende:
Foto's van mezelf als PL'r slaan niet echt ergens op, maar ik heb vanmorgen wat filmpjes van m'n DL sessie gemaakt. Het was een sessie van 4 x 2 x 170. Hier eerst m'n laatste set.


En hier m'n 2e setje (eerste die ik filmde, verkeerde camera stand) waar er iets mis ging op de eerste rep waardoor ik per ongeluk een paused DL deed met 170. :D Gelukkig heb ik een sterke rug. :P

Nice! ^O^ Geen last van bovenrug? Zie wel meer mensen die het iets laten doorlopen, maar zonder last.
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 11:08
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:48 schreef Vinniiee het volgende:
Lekker ook iemand aan het slijpen :')

Zag er wel easy uit.
Ik heb er lang over gedaan waar hij nou eigenlijk voor traint, maar hij doet aan volleybal. Vooral strand volleybal wordt veel gedaan in Spanje.

Het is redelijk easy. Ik denk dat als ik nu een PR probeer ik wel over de 200 kom. Ik heb 230 in mijn hoofd voor de meet in mei, dus ik moet er nog even hard aan trekken.
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 11:13
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:06 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Nice! ^O^ Geen last van bovenrug? Zie wel meer mensen die het iets laten doorlopen, maar zonder last.
Thanks. :)

En nee, totaal geen last van. Dit is min of meer mijn beste houding, ook al ziet het er wat minder uit.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 11:13
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:08 schreef Snakey het volgende:
dus ik moet er nog even hard aan trekken.
De wereld vergaat in mei!!!! ;)
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 11:14
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:13 schreef Cue_ het volgende:

[..]

De wereld vergaat in mei!!!! ;)
Als het na 20 mei is heb ik er geen probleem mee. :P
Vinniieewoensdag 15 maart 2017 @ 11:20
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik heb er lang over gedaan waar hij nou eigenlijk voor traint, maar hij doet aan volleybal. Vooral strand volleybal wordt veel gedaan in Spanje.

Het is redelijk easy. Ik denk dat als ik nu een PR probeer ik wel over de 200 kom. Ik heb 230 in mijn hoofd voor de meet in mei, dus ik moet er nog even hard aan trekken.
Nice. Keep up the good work! ^O^
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 11:20
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:14 schreef Snakey het volgende:

Als het na 20 mei is heb ik er geen probleem mee. :P
Doelde op onderstaande ;)
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:38 schreef Snakey het volgende:
IMaar ik heb nu uitgevonden dat als (okee, dit gaat een beetje maf klinken) ik mezelf in mijn hoofd in een heftige situatie zet waar 'we' alleen uitkunnen als ik die deadlift (bv) doe, or we all gonna die!!! _O-
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 11:31
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:20 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Doelde op onderstaande ;)

[..]

Als ik die 230 niet haal gaat dat inderdaad het scenario zijn. :+

En een 150 bench trouwens. :P
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 14:28
Oi Snakey, easy deadlifts!
#ANONIEMwoensdag 15 maart 2017 @ 14:55
Netjes Snakey :Y
Atemnowoensdag 15 maart 2017 @ 16:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:41 schreef D. het volgende:
Nu ben ik ook een newbie natuurlijk, die zich nog moet bewijzen, maar ben wel serieus :Y
Dit dacht ik op het begin ook, dat hier alleen maar buffels zijn maar geloof me, 90% die hier post heeft een minder fysiek dan dat jij hebt. Zag er gewoon prima uit en je zou idd niet zeggen dat je pas 2,5 maand bezig bent.
D.woensdag 15 maart 2017 @ 16:23
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:16 schreef Atemno het volgende:

[..]

Dit dacht ik op het begin ook, dat hier alleen maar buffels zijn maar geloof me, 90% die hier post heeft een minder fysiek dan dat jij hebt. Zag er gewoon prima uit en je zou idd niet zeggen dat je pas 2,5 maand bezig bent.
Dat 90% zal wel meevallen, maar dank je :D
D.woensdag 15 maart 2017 @ 16:28
Vandaag voor het eerst besloten wat gas terug te nemen (ivm wat pijntjes) en 2 oefeningen overgeslagen. Om het goed te maken extra lang op de hometrainer gezeten.
Morgen er weer vol tegenaan :Y
VASNDwoensdag 15 maart 2017 @ 18:39
quote:
7s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:22 schreef Snakey het volgende:
Foto's van mezelf als PL'r slaan niet echt ergens op, maar ik heb vanmorgen wat filmpjes van m'n DL sessie gemaakt. Het was een sessie van 4 x 2 x 170. Hier eerst m'n laatste set.


En hier m'n 2e setje (eerste die ik filmde, verkeerde camera stand) waar er iets mis ging op de eerste rep waardoor ik per ongeluk een paused DL deed met 170. :D Gelukkig heb ik een sterke rug. :P

SLDLs? Sterke rug wel man!
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 19:45
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:39 schreef VASND het volgende:

[..]

SLDLs? Sterke rug wel man!
Haha, viel.mij ook op. Maar nee, gewone deadlift. Dat krijg je als je van Bolton leert, bijna niemand van die gasten gaat dieper.
kevin_woensdag 15 maart 2017 @ 20:15
Snakey, is het niet de bedoeling om zodra je de bar tilt, je borst naar voren te duwen en je rug recht te maken? Of mis ik iets?
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 20:56
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

https://www.instagram.com/p/BQaauSWhF_j/
#ANONIEMwoensdag 15 maart 2017 @ 20:58
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:56 schreef Cue_ het volgende:
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

Besef je je wel dat je met je volledige naam erop staat?
Verder tof hoor
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:15 schreef kevin_ het volgende:
Snakey, is het niet de bedoeling om zodra je de bar tilt, je borst naar voren te duwen en je rug recht te maken? Of mis ik iets?
Nee hoor, dat kan beter. Doordat ik niet zo diep door mijn knieen ga compenseer ik dat blijkbaar met een wat gebogen bovenrug. Voor mij voelt dat comfortabel, wat niet per definitie betekent dat ik aan de ideale DL form voldoe.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 20:59
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:58 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Besef je je wel dat je met je volledige naam erop staat?
Verder tof hoor
Nee hoor :P
(Tnx)
#ANONIEMwoensdag 15 maart 2017 @ 21:02
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:59 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Nee hoor :P
(Tnx)
Geen probleem.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 21:11
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:02 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Geen probleem.
Zolang je mijn tel maar niet ziet he :P
#ANONIEMwoensdag 15 maart 2017 @ 21:11
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:11 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Zolang je mijn tel maar niet ziet he :P
Leuke sneer dit :P :P

:P
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 21:11
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:56 schreef Cue_ het volgende:
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

https://www.instagram.com/p/BQaauSWhF_j/
Ja sure kan daar aan geschaafd worden, maar het is een max lift. Bijna iedereen verliest daarbij wat form.

Well done. ^O^
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 21:12
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:11 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Zolang je mijn tel maar niet ziet he :P
Ah shit, net gemist.
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 21:28
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:56 schreef Cue_ het volgende:
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

https://www.instagram.com/p/BQaauSWhF_j/
Form valt nog best mee! Als ik kijk hoe snel deze gaat, dan zit er nog wel meer in de tank ;)
agterwoensdag 15 maart 2017 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:29 schreef Artoo het volgende:

[..]

2x lichaamsgewicht is best leuk.
Serieus? Wouw.
agterwoensdag 15 maart 2017 @ 21:34
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:31 schreef Snakey het volgende:

[..]

Als ik die 230 niet haal gaat dat inderdaad het scenario zijn. :+

En een 150 bench trouwens. :P
Die video... alsof je niets lift. Complimenten. :D
agterwoensdag 15 maart 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:56 schreef Cue_ het volgende:
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

https://www.instagram.com/p/BQaauSWhF_j/
Jeetje.
Ik doe nu 70 kg (3x5). En mijn handen houden het al bijna niet.
Dit is heel inspirerend, voor ons vrouwen. Bedankt voor het delen. O+
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 21:37
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:28 schreef Artoo het volgende:

[..]

Form valt nog best mee! Als ik kijk hoe snel deze gaat, dan zit er nog wel meer in de tank ;)
Baal ook wel dat we 105 niet hebben gedaan toen. Maar was wel erg zwaar :P
Zeker omdat ik anders teveel van m'n form verlies.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 21:38
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:36 schreef agter het volgende:

[..]

Jeetje.
Ik doe nu 70 kg (3x5). En mijn handen houden het al bijna niet.
Dit is heel inspirerend, voor ons vrouwen. Bedankt voor het delen. O+
Hoelang/ veel train je?

Graag gedaan :@
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 21:39
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:37 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Baal ook wel dat we 105 niet hebben gedaan toen. Maar was wel erg zwaar :P
Zeker omdat ik anders teveel van m'n form verlies.
Ah, die komt nog wel :D
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 21:40
Ik volg je nu trouwens, Cue :P
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 21:44
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:40 schreef Artoo het volgende:
Ik volg je nu trouwens, Cue :P
ik vroeg t me al wie r was. Tof! Likewise :P vanavond even rondkijken
agterwoensdag 15 maart 2017 @ 21:52
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:38 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Hoelang/ veel train je?

Graag gedaan :@
Nog niet zo lang. Week of 6 nu.
2 a 3 keer in de week. SL5x5.

Maar vind het zo leuk, om de vooruitgang te zien. Voel me ook echt sterker worden.

Hoe lang ben jij bezig?
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 21:55
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:52 schreef agter het volgende:

[..]

Nog niet zo lang. Week of 6 nu.
2 a 3 keer in de week. SL5x5.

Maar vind het zo leuk, om de vooruitgang te zien. Voel me ook echt sterker worden.

Hoe lang ben jij bezig?
Oww met die methode ga je snel genoeg omhoog lijkt me zo.
En fijn dat je het ook echt merkt!

Ben sinds september aan t trainen. Meer CrossFit idee, dus niet consequent liften. Wel t idee om dat eens met een lift of 2 te gaan doen een periode. Nog even bespreken met trainer.
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 21:55
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:52 schreef agter het volgende:

[..]

Nog niet zo lang. Week of 6 nu.
2 a 3 keer in de week. SL5x5.

Maar vind het zo leuk, om de vooruitgang te zien. Voel me ook echt sterker worden.

Hoe lang ben jij bezig?
Gaaf. In het begin gaat dat ook echt lekker hard, dat lineair trainen. Heb je specifieke doelen?
agterwoensdag 15 maart 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:55 schreef Artoo het volgende:

[..]

Gaaf. In het begin gaat dat ook echt lekker hard, dat lineair trainen. Heb je specifieke doelen?
Ja. Strakker worden. :D (en gewoon sterker).
Maar dan niet met cardio. Maar met goed eten en liften.

En dat gaat goed. Tot nu toe.
Artoowoensdag 15 maart 2017 @ 22:05
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:58 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Strakker worden. :D (en gewoon sterker).
Maar dan niet met cardio. Maar met goed eten en liften.

En dat gaat goed. Tot nu toe.
Komt vast goed! Ik ben zelf ook begonnen met Stronglifts, dat heeft voor mij een mooie kickstart gegeven. Succes!
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 22:07
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:58 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Strakker worden. :D (en gewoon sterker).
Maar dan niet met cardio. Maar met goed eten en liften.

En dat gaat goed. Tot nu toe.
Het eten helpt sowieso al enorm en idd wat gewichtheffen helpt extra.
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 22:15
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:56 schreef Cue_ het volgende:
Mijn filmpje dan ook maar :+
Aan mijn houding kan ook nog wel wat geschaafd worden.
SPOILER
Neem aan dat dit wel werkt.

https://www.instagram.com/p/BQaauSWhF_j/
Gebruik je double overhand grip? Of zie ik dat verkeerd?
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 22:18
quote:
7s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:15 schreef Snakey het volgende:

[..]

Gebruik je double overhand grip? Of zie ik dat verkeerd?
Uhm, wanneer is t double overhand? :P
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 22:21
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:18 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Uhm, wanneer is t double overhand? :P
Als beide handen over de bar gaan. Mixed grip is 1 hand over de bar en de ander onderlangs.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 22:21
Ja dan double overhand. Doe nergens mixed grip bij
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 22:22
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:21 schreef Cue_ het volgende:
Ja dan double overhand. Doe nergens mixed grip bij
Dan heb je erg sterke handen.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 22:25
quote:
14s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:22 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dan heb je erg sterke handen.
Magnesium is the key voor mij
Snakeywoensdag 15 maart 2017 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:25 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Magnesium is the key voor mij
Dan nog. Als je facebook hebt zoek dan girls who powerlift (GWPL) maar eens op. Denk dat ke weinig vrouwen vindt die double overhand boven de 100 kilo liften.
Cue_woensdag 15 maart 2017 @ 22:57
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:32 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dan nog. Als je facebook hebt zoek dan girls who powerlift (GWPL) maar eens op. Denk dat ke weinig vrouwen vindt die double overhand boven de 100 kilo liften.
Okť, geen idee dat het nog zoveel verschil maakt :o
DeLoetwoensdag 15 maart 2017 @ 23:40
Ik doe zelf eigenlijk ook altijd mixed grip >100 kg
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 08:10
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:57 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Okť, geen idee dat het nog zoveel verschil maakt :o
Als je de bar mixed pakt of hook grip gebruikt, dan zul je merken dat je grip beter is. De bar heeft dan minder snel de neiging om uit je hand te rollen. Die verbeterde grip zorgt ook weer voor betere spanning in het lijf tijdens je lift.
Cue_donderdag 16 maart 2017 @ 08:24
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 08:10 schreef Artoo het volgende:
Als je de bar mixed pakt of hook grip gebruikt, dan zul je merken dat je grip beter is. De bar heeft dan minder snel de neiging om uit je hand te rollen. Die verbeterde grip zorgt ook weer voor betere spanning in het lijf tijdens je lift.
Ik gebruik de hookgrip trouwens (al lees ik dat die onder overhand valt).
Eerst vond ik die niets, maar tegenwoordig gebruik ik hem steeds vaker / automatiser zelfs bij lifts waarbij het niet hoeft
Dizorndonderdag 16 maart 2017 @ 08:42
Ik ben een pussy, ik gebruik als ik zwaar ga deadliften altijd straps. (Yay sport-specifiek trainen).

Het scheelt zoveel als je voelt dat je grip stevig is in hoeveel je omhoog krijgt en hoe makkelijk dat dan kan gaan.
kevin_donderdag 16 maart 2017 @ 09:48
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:59 schreef Snakey het volgende:

[..]

Nee hoor, dat kan beter. Doordat ik niet zo diep door mijn knieen ga compenseer ik dat blijkbaar met een wat gebogen bovenrug. Voor mij voelt dat comfortabel, wat niet per definitie betekent dat ik aan de ideale DL form voldoe.
Goed bezig dan ^O^

@Cue, netjes ^O^
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 10:13
quote:
6s.gif Op donderdag 16 maart 2017 08:24 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik gebruik de hookgrip trouwens (al lees ik dat die onder overhand valt).
Eerst vond ik die niets, maar tegenwoordig gebruik ik hem steeds vaker / automatiser zelfs bij lifts waarbij het niet hoeft
Aha, dat doe je snel dan, het viel mij niet direct op. :P

Meeste mensen hebben even tijd nodig om hun hookgrip goed te krijgen.
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 10:48
quote:
11s.gif Op donderdag 16 maart 2017 08:42 schreef Dizorn het volgende:
Ik ben een pussy, ik gebruik als ik zwaar ga deadliften altijd straps. (Yay sport-specifiek trainen).

Het scheelt zoveel als je voelt dat je grip stevig is in hoeveel je omhoog krijgt en hoe makkelijk dat dan kan gaan.
Als je niet traint voor competitie kan je gewoon straps gebruiken. Veel mensen willen hun grip ook trainen, maar dat is niet strikt noodzakelijk natuurlijk.
Faeroerdonderdag 16 maart 2017 @ 11:17
Ik train m'n grip nu extra met van die powerrack plate loaders.

FqGhJYr.gif

Gewicht erop gooien en gewoon in je hand vasthouden of alleen pinchgrip gebruiken. Heerlijke onderarm pomp en leuk om PR's te zetten na een normale workout.
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 11:21
Ik hang veel (onderdeel van programmering), wat zowel bevorderlijk is voor de gezondheid van de schouders als voor de grip. Daarnaast doe ik sinds een maand of 2 ook eens en soms tweemaal per week een training kettlebellsport, dat geeft ook wel zieke onderarm pomp :P
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 11:33
Pull ups met 2 vingers, pull ups aan de dikke buis van het rack, werkt prima. Pinch grips, holds met zwaardete deadlifts. Er is echt veel om je grip te vrrsterken.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:40 schreef Artoo het volgende:
Ik volg je nu trouwens, Cue :P
Cue, ik ga je ook toevoegen ;)
Cue_donderdag 16 maart 2017 @ 12:16
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:15 schreef Vansschoen het volgende:
Cue, ik ga je ook toevoegen ;)
Lol :)
Ik ben verder niet echt een poster hoor, dus weet niet of het heel interessant is ;)
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:32 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dan nog. Als je facebook hebt zoek dan girls who powerlift (GWPL) maar eens op. Denk dat ke weinig vrouwen vindt die double overhand boven de 100 kilo liften.
Weet niet, ik lift ook boven de 100 kilo en mijn voorkeur gaat ook uit naar double overhand.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 12:20
quote:
6s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:16 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Lol :)
Ik ben verder niet echt een poster hoor, dus weet niet of het heel interessant is ;)
Ik post ook niet veel maar wat ik post is meestal wel sport gerelateerd
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 12:21
Double overhand kan ook wel, maar als je echt zwaar gaat dan houdt dat een keer op. Dan moet je wel hookgrip of mixed gaan liften. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar bij de meerderheid is de grip van louter double overhand niet genoeg om vorm te behouden bij zwaar werk.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:21 schreef Artoo het volgende:
Double overhand kan ook wel, maar als je echt zwaar gaat dan houdt dat een keer op. Dan moet je wel hookgrip of mixed gaan liften. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar bij de meerderheid is de grip van louter double overhand niet genoeg om vorm te behouden bij zwaar werk.
Ik train zelf ook gewoon heel vaak mijn grip. Lift met mix grip geen kilo meer.
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 12:39
Ja, uitzonderingen daargelaten, hŤ. :P
VASNDdonderdag 16 maart 2017 @ 14:06
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:24 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Ik train zelf ook gewoon heel vaak mijn grip. Lift met mix grip geen kilo meer.
wat lift je op welk bw dan?
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 15:22
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:06 schreef VASND het volgende:

[..]

wat lift je op welk bw dan?
110 op 62
VASNDdonderdag 16 maart 2017 @ 17:38
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 15:22 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

110 op 62
Dan begrijp ik je.
De NL kampioen in de -66kg klasse tilt 230kg, bedenk je hoe dat in je handen zou voelen. Sterker nog, jij kunt rack holds doen met x kg. Zo lang mogelijk blijven staan met het gewicht in je handen. Lukt het net niet meer zo lang als de tijd van een goede grinder? Op dat gewicht is je grip de beperkende factor. Zwaar is relatief.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 17:47
quote:
17s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:38 schreef VASND het volgende:

[..]

Dan begrijp ik je.
De NL kampioen in de -66kg klasse tilt 230kg, bedenk je hoe dat in je handen zou voelen. Sterker nog, jij kunt rack holds doen met x kg. Zo lang mogelijk blijven staan met het gewicht in je handen. Lukt het net niet meer zo lang als de tijd van een goede grinder? Op dat gewicht is je grip de beperkende factor. Zwaar is relatief.
Op zo'n gewicht begrijp ik idd dat je waarschijnlijk weinig keuze hebt.

Wat is een grinder?
VASNDdonderdag 16 maart 2017 @ 17:54
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:47 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Op zo'n gewicht begrijp ik idd dat je waarschijnlijk weinig keuze hebt.

Wat is een grinder?
Hele langzame en moeizame uitvoering van een lift. Duurt langer dan je normaal gewend bent en zorgt dus ook voor langere belasting op bepaalde zwakke punten (bij deadlift bijvoorbeeld bovenrug op spanning houden en grip)
Faeroerdonderdag 16 maart 2017 @ 18:08
quote:
17s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:38 schreef VASND het volgende:

[..]

Dan begrijp ik je.
De NL kampioen in de -66kg klasse tilt 230kg, bedenk je hoe dat in je handen zou voelen. Sterker nog, jij kunt rack holds doen met x kg. Zo lang mogelijk blijven staan met het gewicht in je handen. Lukt het net niet meer zo lang als de tijd van een goede grinder? Op dat gewicht is je grip de beperkende factor. Zwaar is relatief.
Is dat een vrouw dan? Ken eerlijk gezegd maar 1 NL vrouw die 200kg tilt en die gaat richting 75kg+ aan lichaamsgewicht.
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 18:09
Ik had wat meer kritiek verwacht van Andy op mijn DL maar het valt mee.

I watched your videos and you have pretty good form but I would like you to take more time at bottom and try get a little tighter, then pull the shit out of the bar a little more aggressive.
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 18:21
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:08 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Is dat een vrouw dan? Ken eerlijk gezegd maar 1 NL vrouw die 200kg tilt en die gaat richting 75kg+ aan lichaamsgewicht.
Inmiddels zijn dat er meer! :D O.a. Ankie Timmers (-72) maar ook een stuk of 2-3 dames in de -84 en daarboven, inderdaad.
Vinniieedonderdag 16 maart 2017 @ 18:24
Over wat voor een gewichten praat je dan bij hetzelfde bw bij een man?
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 18:30
Dan zou ik hier eens tussen kijken: http://wimwam.nl/content/nk-powerlifting-classic-sap-cup Dit zijn de uitslagen van het NK Classic Powerlifting van afgelopen december.
Quotidiendonderdag 16 maart 2017 @ 18:31
Iemand tips voor makkelijk calorierijk eten?
Eet nu veel griekse yoghurt, havermout en pindakaas maar dat gaat snel vervelen.
Cue_donderdag 16 maart 2017 @ 18:33
Hebben jullie nog tips tegen pijnlijke handen/voor verzachting?

Gister pullups gedaan, vandaag aan de ringen gehangen en je voelt t enorm na aan je handen (gelukkig nog niet echt kapot, maar wat nu niet is, komt vast binnenkort wel een keer :+ )

Dus tips om t snel beter te maken voor de volgende training start?
Rauw.donderdag 16 maart 2017 @ 18:34
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:31 schreef Quotidien het volgende:
Iemand tips voor makkelijk calorierijk eten?
Eet nu veel griekse yoghurt, havermout en pindakaas maar dat gaat snel vervelen.
Noten. (allerlei)
Rauw.donderdag 16 maart 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:33 schreef Cue_ het volgende:
Hebben jullie nog tips tegen pijnlijke handen/voor verzachting?

Gister pullups gedaan, vandaag aan de ringen gehangen en je voelt t enorm na aan je handen (gelukkig nog niet echt kapot, maar wat nu niet is, komt vast binnenkort wel een keer :+ )

Dus tips om t snel beter te maken voor de volgende training start?
Ophopingen van eelt verwijderen, als ze wel kapot gaan los vel wegknippen en aan de lucht laten drogen.

Verder gewoon mee leren leven.
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:31 schreef Quotidien het volgende:
Iemand tips voor makkelijk calorierijk eten?
Eet nu veel griekse yoghurt, havermout en pindakaas maar dat gaat snel vervelen.
Ik maak meestal een paar maaltijden tegelijk voor een paar dagen. Deze kan je bv maken terwijl je toch al in de keuken staat te koken bv.

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1517127255024402/ maar dan met meer gemixte groenten.

Die page heeft wel meer lekkere goede maaltijden.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:33 schreef Cue_ het volgende:
Hebben jullie nog tips tegen pijnlijke handen/voor verzachting?

Gister pullups gedaan, vandaag aan de ringen gehangen en je voelt t enorm na aan je handen (gelukkig nog niet echt kapot, maar wat nu niet is, komt vast binnenkort wel een keer :+ )

Dus tips om t snel beter te maken voor de volgende training start?
Je zou turn leertjes kunnen gebruiken, die zijn vrij dun dus lever je niet veel in op grip.

Ik zelf deal er gewoon mee, denk dat het nooit went. Als er een stukje eelt los zit, of er een beetje lucht onder zit pulk ik ze gewoon los, echte blaren heb ik nooit.
Vansschoendonderdag 16 maart 2017 @ 18:38
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:54 schreef VASND het volgende:

[..]

Hele langzame en moeizame uitvoering van een lift. Duurt langer dan je normaal gewend bent en zorgt dus ook voor langere belasting op bepaalde zwakke punten (bij deadlift bijvoorbeeld bovenrug op spanning houden en grip)
Oh dat doe ik idd wel eens, verschillende uitvoeringen op de deadlifts, of negatief.
DeLoetdonderdag 16 maart 2017 @ 18:41
Ook maar een filmpje gemaakt van mijn deadlift, 3x150 kg. Iemand commentaar? De houding van mijn rug vind ik netjes. Ik zie wel dat mijn schouders over bar komen ipv er recht boven. Misschien de bar iets verder weg leggen, of wat meer naar achteren hangen??

Hierna pr gezet 1x 170 kg ! En dat in de cut.

Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 18:51
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:38 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Oh dat doe ik idd wel eens, verschillende uitvoeringen op de deadlifts, of negatief.
Een grind is niet een speciale soort uitvoering van een lift die je normaal gesproken programmeert o.i.d. Een grinder moet je zien als een lift die uit je tenen komt, die vreselijk veel moeite kost (en dus lang duurt), een lift die je net aan (of net niet) haalt. Grinders kun je dus doen op iedere lift en het is niet aan te raden dat met grote regelmaat te doen, vind ik :P
Vinniieedonderdag 16 maart 2017 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:30 schreef Artoo het volgende:
Dan zou ik hier eens tussen kijken: http://wimwam.nl/content/nk-powerlifting-classic-sap-cup Dit zijn de uitslagen van het NK Classic Powerlifting van afgelopen december.
Oei, drie keer bodyweight. Ik heb nog even te gaan :+

quote:
7s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:36 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik maak meestal een paar maaltijden tegelijk voor een paar dagen. Deze kan je bv maken terwijl je toch al in de keuken staat te koken bv.

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1517127255024402/ maar dan met meer gemixte groenten.

Die page heeft wel meer lekkere goede maaltijden.
Ziet er lekker uit :9

Net 10x10 squats gedaan, trillend de trap af :')
Cue_donderdag 16 maart 2017 @ 19:00
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:41 schreef DeLoet het volgende:
Ook maar een filmpje gemaakt van mijn deadlift, 3x150 kg. Iemand commentaar? De houding van mijn rug vind ik netjes. Ik zie wel dat mijn schouders over bar komen ipv er recht boven. Misschien de bar iets verder weg leggen, of wat meer naar achteren hangen??

Hierna pr gezet 1x 170 kg ! En dat in de cut.

Ziet er goed uit :Y
Cue_donderdag 16 maart 2017 @ 19:01
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:36 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Je zou turn leertjes kunnen gebruiken, die zijn vrij dun dus lever je niet veel in op grip.

Ik zelf deal er gewoon mee, denk dat het nooit went. Als er een stukje eelt los zit, of er een beetje lucht onder zit pulk ik ze gewoon los, echte blaren heb ik nooit.
Gewoon mee leren leven dus :9
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 19:39
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:41 schreef DeLoet het volgende:
Ook maar een filmpje gemaakt van mijn deadlift, 3x150 kg. Iemand commentaar? De houding van mijn rug vind ik netjes. Ik zie wel dat mijn schouders over bar komen ipv er recht boven. Misschien de bar iets verder weg leggen, of wat meer naar achteren hangen??

Hierna pr gezet 1x 170 kg ! En dat in de cut.

Netjes hoor. :)

Ik zou me niet druk maken over de positie van je schouders zolang de bar dicht bij (of tegen) je benen blijft. Als je schouders echt te ver over de bar gaan merk je dat meteen, dan gaatie onmiddelijk van je benen weg zodra de bar een cm omhoog komt.
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:51 schreef Artoo het volgende:

[..]

Een grind is niet een speciale soort uitvoering van een lift die je normaal gesproken programmeert o.i.d. Een grinder moet je zien als een lift die uit je tenen komt, die vreselijk veel moeite kost (en dus lang duurt), een lift die je net aan (of net niet) haalt. Grinders kun je dus doen op iedere lift en het is niet aan te raden dat met grote regelmaat te doen, vind ik :P
Die kun je het best zoveel mogelijk vermijden. Het zuigt je CNS leeg waardoor je hersteltijd onnodig lang duurt.
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 20:29
10x10 squats?!?! :'(
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 20:34
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:29 schreef Artoo het volgende:
10x10 squats?!?! :'(P
Een vriend van me heeft een paar weken geleden 1000 squats in 4 uur gedaan (60 kilo) voor een goede doel. Auw... :
Artoodonderdag 16 maart 2017 @ 20:37
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:34 schreef Snakey het volgende:

[..]

Een vriend van me heeft een paar weken geleden 1000 squats in 4 uur gedaan (60 kilo) voor een goede doel. Auw... :
Aaw man. Kan hij weer lopen inmiddels? :+

Ik heb momenteel zelf anderhalfsquats als supplementaire oefeningen voor de gewone squat, om de goodmorning er uit te schaven. 5x8 van die zijn ook niet echt lekker :')
Vinniieedonderdag 16 maart 2017 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:29 schreef Artoo het volgende:
10x10 squats?!?! :'(
De laatste 3 sets haalde ik de 10 reps niet hoor :+
Faeroerdonderdag 16 maart 2017 @ 21:33
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 21:29 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

De laatste 3 sets haalde ik de 10 reps niet hoor :+
^O^
Die ga je wel voelen morgen.
Snakeydonderdag 16 maart 2017 @ 21:42
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:37 schreef Artoo het volgende:

[..]

Aaw man. Kan hij weer lopen inmiddels? :+

Ik heb momenteel zelf anderhalfsquats als supplementaire oefeningen voor de gewone squat, om de goodmorning er uit te schaven. 5x8 van die zijn ook niet echt lekker :')
Jah, hij deed het op een zaterdag en hij was dinsdag weer in de gym om zijn klanten te coachen. :D
ComedyShortsGamerdonderdag 16 maart 2017 @ 22:42
Ik wil binnenkort als ik weer begin met een leanbulk mijn kuiten vaker trainen dan ooit. 4 keer per week, ik doe nu p/p/l dus naast op de legday ook op een pulldag. Waarom? Omdat ze als enige spiergroep achterlopen en ik er in het verleden niet veel aandacht aan heb besteed.
Ik weet dat genetica een erg grote rol spelen (en dat mensen zeggen dat je kuiten hebt of niet) maar ik wil het zelf ervaren. Mijn gym heeft alleen dit apparaat: https://i.ytimg.com/vi/esvAw__Ioog/hqdefault.jpg
(en niet deze ik wel vaak zie bij anderen: http://www.lifefitness.co(...)gPL_SPLCALF-hero.png)
Ik gebruik de smith machine normaliter nooit, maar denk dat ik dat voor kuiten wel ga doen (zittend en staand calf raise). Totaal zou dus ongeveer op 3 oefeningen komen, high in reps natuurlijk. Wil ook voor ik begin even thuis de omvang meten en foto's maken en kijk hoe het er na maanden uitziet als een soort experiment. Misschien groeit het, maar het kan ook zijn dat het allemaal voor niks was. Ik ben heel benieuwd. Dit komt gewoon boven de normale oefeningen die ik doe (wel relatief vooraan na de eerste grote compound).

Overige spiergroepen gaan goed maar ben nog lang niet waar ik wil zijn. De afgelopen maanden heb ik ongeveer 5 kilo lichaamsgewicht verloren. Vind het wel fijn dat ik bij een lichaamsgewicht van 83kg hetzelfde kon liften bij de grote compounds als nu bij 78kg. Veel vet en vocht dus verloren gelukkig.
Vansschoenvrijdag 17 maart 2017 @ 05:58
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:41 schreef DeLoet het volgende:
Ook maar een filmpje gemaakt van mijn deadlift, 3x150 kg. Iemand commentaar? De houding van mijn rug vind ik netjes. Ik zie wel dat mijn schouders over bar komen ipv er recht boven. Misschien de bar iets verder weg leggen, of wat meer naar achteren hangen??

Hierna pr gezet 1x 170 kg ! En dat in de cut.

Ziet er erg netjes uit! Ik vind de positie van je schouders niet verkeerd, de bar verder weg leggen gaat denk ik ten koste van je rug spanning.

Waar zijn je schoenen?
DeLoetvrijdag 17 maart 2017 @ 07:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 05:58 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Ziet er erg netjes uit! Ik vind de positie van je schouders niet verkeerd, de bar verder weg leggen gaat denk ik ten koste van je rug spanning.

Waar zijn je schoenen?
Thanks! Schoenen gaan bij mij uit bij de deadlift! Bij squats ook trouwens, voelt allemaal steviger.
DeLoetvrijdag 17 maart 2017 @ 07:17
quote:
7s.gif Op donderdag 16 maart 2017 19:39 schreef Snakey het volgende:

[..]

Netjes hoor. :)

Ik zou me niet druk maken over de positie van je schouders zolang de bar dicht bij (of tegen) je benen blijft. Als je schouders echt te ver over de bar gaan merk je dat meteen, dan gaatie onmiddelijk van je benen weg zodra de bar een cm omhoog komt.
Bedankt voor de feedback! Veel filmpjes en tips gelezen, en dat van de schouders komt vaak terug. Maar het voelt prima zo dus ik ga lekker zo door! Hopelijk ooit 200 !!
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 07:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 07:15 schreef DeLoet het volgende:
Thanks! Schoenen gaan bij mij uit bij de deadlift! Bij squats ook trouwens, voelt allemaal steviger.
Voor de deadlift idd laatst ook de schoenen uit gedaan.
Heb nog gewone hardloopschoenen aan, dus die staan hoger.

Laatst gevraagd of het ook beter was bij de squats, maar toen kon ik ze beter aanhouden ivm de hoek. Geen idee of het dan beter is of makkelijker :+
setovrijdag 17 maart 2017 @ 08:02
Wat voor hardloopschoenen zijn het? Ik zou zelf niet op dat soort schoenen squats doen.
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 08:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 08:02 schreef seto het volgende:
Wat voor hardloopschoenen zijn het? Ik zou zelf niet op dat soort schoenen squats doen.
Van Asics. Had ze al voordat ik dit ging doen en nog geen andere gehaald, want zitten wel lekker.
SPOILER
9200000055058611.jpg
Artoovrijdag 17 maart 2017 @ 08:16
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 07:27 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Voor de deadlift idd laatst ook de schoenen uit gedaan.
Heb nog gewone hardloopschoenen aan, dus die staan hoger.

Laatst gevraagd of het ook beter was bij de squats, maar toen kon ik ze beter aanhouden ivm de hoek. Geen idee of het dan beter is of makkelijker :+
Het is eerder slechter om op hardloopschoenen te squatten dan beter. De zool van een hardloopschoen dempt en wiebelt. Bij lifts heb je juist stabiliteit nodig. Als je die hoek prettig vindt dan zijn weightlifting schoenen een betere keuze.
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 08:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 08:16 schreef Artoo het volgende:
Het is eerder slechter om op hardloopschoenen te squatten dan beter. De zool van een hardloopschoen dempt en wiebelt. Bij lifts heb je juist stabiliteit nodig. Als je die hoek prettig vindt dan zijn weightlifting schoenen een betere keuze.
Ben idd de laatste tijd wat meer aan het nadenken wat dan slim is. Aangezien ik meer crossfit doe dan enkel liften. Zijn ook zoveel mogelijkheden.
Vansschoenvrijdag 17 maart 2017 @ 08:44
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 08:26 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ben idd de laatste tijd wat meer aan het nadenken wat dan slim is. Aangezien ik meer crossfit doe dan enkel liften. Zijn ook zoveel mogelijkheden.
Je hebt van reebok de combinatie schoen, lifters met eigenschappen van de gewone nano's. Ik gebruik zelf zowel lifters als nano's maar ben erg benieuwd naar de combinatie schoen.
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 08:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 08:44 schreef Vansschoen het volgende:
Je hebt van reebok de combinatie schoen, lifters met eigenschappen van de gewone nano's. Ik gebruik zelf zowel lifters als nano's maar ben erg benieuwd naar de combinatie schoen.
Had ze idd gezien. Binnenkort eens naar kijken
Faeroervrijdag 17 maart 2017 @ 09:09
Als je je enkels en knieŽn wil kapot maken vooral op hardloopschoenen squatten. :D Niet lullig bedoeld, maar dat zijn echt wiebelaars van jewelste. Je wilt een zo'n vlak en stabiel mogelijke schoen, met of zonder verhoogde hak voor squats. Voor deadlifts geen hak, maar wel iets dat zo laag mogelijk bij de grond is en ook weer geen lucht, kussentjes of gel in de schoen. Ik deadlift zelf op allstars en doe de meeste been oefeningen op adidas adipowers vanwege de verhoogde hak. Bij die laatste kan je net wat gemakkelijker onder parallel gaan bij het squatten. Belangrijkste is dat ze vlak zijn.
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 09:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 07:17 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Bedankt voor de feedback! Veel filmpjes en tips gelezen, en dat van de schouders komt vaak terug. Maar het voelt prima zo dus ik ga lekker zo door! Hopelijk ooit 200 !!
Je denkt verkeerd. Het niet 'hopelijk ooit 200', het is 'op weg naar de 200'.
D.vrijdag 17 maart 2017 @ 10:21
Hm, ik geloof dat ik ook maar eens voor andere schoenen moet gaan shoppen als ik dit zo lees.

Er zijn dus mensen die 2 extra paar schoenen meenemen?
Vansschoenvrijdag 17 maart 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:21 schreef D. het volgende:
Hm, ik geloof dat ik ook maar eens voor andere schoenen moet gaan shoppen als ik dit zo lees.

Er zijn dus mensen die 2 extra paar schoenen meenemen?
Ik heb er 3, hardloopschoenen, lifters en nanos. En wil eigenlijk nog kijken voor de speed of de combine's erbij.
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 12:05
Idee voorgelegd aan trainer mbt specifieker/vaker trainen op 1 of 2 lifts.

Hij vindt het een leuk idee en we beginnen met de snatch blijkbaar :)
Faeroervrijdag 17 maart 2017 @ 12:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:21 schreef D. het volgende:
Hm, ik geloof dat ik ook maar eens voor andere schoenen moet gaan shoppen als ik dit zo lees.

Er zijn dus mensen die 2 extra paar schoenen meenemen?
Voor mij gewoon 2 paar, niet extra. Belangrijkste is een vlakke zool die niet gaat wiebelen als je hoger in gewicht gaat en dat is al snel het geval met hardloopschoenen.
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 12:54
In wat voor winkels halen jullie die dan? Of enkel online?
Dizornvrijdag 17 maart 2017 @ 13:05
Het is eindelijk weer iets warmer buiten. Ik lift het liefst op blote voeten, voelt het stabielst aan. Heb wel een keer "squat schoenen" geprobeerd, voelde wel stevig en ik merk het verschil wel als ik diep squat maar ik geloof niet dat ik het de moeite waard vind om zelf aan te schaffen. In mijn geval wil ik liever die stabiliteit vanuit mezelf creŽren.
Verbosityvrijdag 17 maart 2017 @ 14:10
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:54 schreef Cue_ het volgende:
In wat voor winkels halen jullie die dan? Of enkel online?
Zijn eigenlijk alleen online verkrijgbaar. In fysieke winkels zal je ze niet tegenkomen.

Makkelijkste is om te kijken wat je er mee gaat doen. Wanneer je er alleen low-bar squats mee uitvoert is een gewichthefschoen misschien wat overbodig t.o.v. een schoen met platte zool. Wil je er front Squats, high-bar Squats of overhead squats mee uitvoeren dan heb je al een stuk meer baat aan een gewichthefschoen. Voor olympisch gewichtheffen is het bijna een vereiste aangezien je uitgangspositie in de bodem van de clean en de snatch met name veel beter zijn.

Crossfit heeft weer zijn eigen specialiteiten zoals touwklimmen, rennen, plyometrie, olympisch gewicht heffen etc. Daar kan je beter voor een schoen gaat die all-round is en niet in de weg zit bij bepaalde onderdelen. Zoals een gewichthef schoen is ideaal voor de C&J, Snatch en Overhead Squat, maar zodra je er mee wilt rennen ben je in het nadeel door de hakverhoging en het feit dat je niet goed kan afwikkelen.
D.vrijdag 17 maart 2017 @ 15:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:27 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Voor mij gewoon 2 paar, niet extra. Belangrijkste is een vlakke zool die niet gaat wiebelen als je hoger in gewicht gaat en dat is al snel het geval met hardloopschoenen.
Ik bedoelde ook nog het paar waar je op komt binnenlopen, tenzij je natuurlijk al sportschoenen draagt.

Ik sport nu op mijn Nike air, niet geweldig voor hardlopen, en nu blijkt, ook voor squaten.

Nu ben ik wel beginner, maar neem aan dat dat niet uitmaakt of je baat hebt bij platte zolen
Vinniieevrijdag 17 maart 2017 @ 16:13
Al die filmpjes op Instagram van "personal trainers" die hun cliŽnten filmen tijdens het squatten. Halve reps is normaal kennelijk en ook nog eens eronder zetten "this was a strong PR". :')
Bij elk filmpje heb ik de neiging om "no rep was done this day" te schrijven. Valt wel op dat die filmpjes voornamelijk van vrouwen zijn
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 16:34
Volgens mij houdt die van mij dat wel in de gaten. Zegt t wel als ik dieper moet of zet(te) er een bal onder die ik moet raken.
Eens een keer filmen.
Vinniieevrijdag 17 maart 2017 @ 16:48
Volgens mij die zogeheten personal trainers het gewoon zodat ze bij een vrouw in de buurt kunnen zijn. Dat volk loopt er ook in mijn gym rond.

Bovendien heb je zelf wel door hoe diep je ongeveer gaat lijkt me.
voorbeeldje
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 16:59
En wat RDL's van vanmorgen. Maandag m'n BP filmen. :P

Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 17:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 16:48 schreef Vinniiee het volgende:
Volgens mij die zogeheten personal trainers het gewoon zodat ze bij een vrouw in de buurt kunnen zijn. Dat volk loopt er ook in mijn gym rond.

Bovendien heb je zelf wel door hoe diep je ongeveer gaat lijkt me.
voorbeeldje
Dat is wel heel erg :o dat kan je op geen enkele manier goedkeuren :N
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 17:03
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 16:59 schreef Snakey het volgende:
En wat RDL's van vanmorgen. Maandag m'n BP filmen. :P

Cool, met zoveel gemak :D
Wel geinig, hier draag je rood met grijs en in een ander filmpje grijs met rood. Mix and match haha
Vinniieevrijdag 17 maart 2017 @ 17:09
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 16:59 schreef Snakey het volgende:
En wat RDL's van vanmorgen. Maandag m'n BP filmen. :P

Ligt het aan mij, of zie ik geen/weinig verschil met je normale deadlift?
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 17:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:03 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Cool, met zoveel gemak :D
Wel geinig, hier draag je rood met grijs en in een ander filmpje grijs met rood. Mix and match haha
Na 10 reps ben ik bijna buiten adem. :D Misschien toch maar eens wat aan m'n conditie doen. :P

Haha, ik zag het ja. Ik grijp meestal maar wat uit de kast wat voor handen ligt. :P
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 17:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:09 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Ligt het aan mij, of zie ik geen/weinig verschil met je normale deadlift?
Weinig inderdaad. DL mag ik wel wat dieper gaan. Vanaf eens meer op concentreren.
Vinniieevrijdag 17 maart 2017 @ 17:16
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:14 schreef Snakey het volgende:

[..]

Weinig inderdaad. DL mag ik wel wat dieper gaan. Vanaf eens meer op concentreren.
Kon weinig verschil ontdekken, maar het zal vas anders voelen :D
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 18:02
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:16 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Kon weinig verschil ontdekken, maar het zal vas anders voelen :D
Het voelt totaal anders inderdaad. :P
SuperwormJimvrijdag 17 maart 2017 @ 18:49
Omdat in de gym waar ik kom de schoenen niet uit mogen om te liften, zijn voor mij dit de ideale schoenen voor deadlift/squat:

paint-chuck-taylors-800x800.jpg
GetRektCyavrijdag 17 maart 2017 @ 18:58
Hey mensen, ik lees hier echt al meer dan een jaar mee :')
Heb zelf nooit geregistreerd omdat ik niet dacht dat ik veel toe te voegen had.
Wil wel iedereen bedanken die hier heeft meegedragen aan de informatie en nuttige discussies.
Ik heb er zelf veel info uitgehaald en ben inmiddels al een stuk opgeschoten.

Ben ooit begonnen met 60kg bij 1,78m, als man zijnde wel te verstaan. Heb echt flink moeten werken aan mijn eetgewoontes en ben ook regelmatig gaan trainen. Ik ben door gebulked naar 85kg in 1,5 jaar tijd. Dat was verre van clean en na een tijdje cutten zit ik nu op 75kg, zelfde lengte, helaas zal ik niet meer groeien :') Heb toen ik rond de 85kg woog mijn PR's gezet, 100kg squat, 120kg DL, 45kg OHP en 75kg BP. Ik hoop dit jaar nieuwe PRs te zetten op een lager gewicht.

TL;DR Hallo ik ben nieuw hier en na een flinke tijd trainen en hier meelezen ook maar eens geregistreerd.
setovrijdag 17 maart 2017 @ 19:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 18:58 schreef GetRektCya het volgende:
Hey mensen, ik lees hier echt al meer dan een jaar mee :')
Heb zelf nooit geregistreerd omdat ik niet dacht dat ik veel toe te voegen had.
Wil wel iedereen bedanken die hier heeft meegedragen aan de informatie en nuttige discussies.
Ik heb er zelf veel info uitgehaald en ben inmiddels al een stuk opgeschoten.

Ben ooit begonnen met 60kg bij 1,78m, als man zijnde wel te verstaan. Heb echt flink moeten werken aan mijn eetgewoontes en ben ook regelmatig gaan trainen. Ik ben door gebulked naar 85kg in 1,5 jaar tijd. Dat was verre van clean en na een tijdje cutten zit ik nu op 75kg, zelfde lengte, helaas zal ik niet meer groeien :') Heb toen ik rond de 85kg woog mijn PR's gezet, 100kg squat, 120kg DL, 45kg OHP en 75kg BP. Ik hoop dit jaar nieuwe PRs te zetten op een lager gewicht.

TL;DR Hallo ik ben nieuw hier en na een flinke tijd trainen en hier meelezen ook maar eens geregistreerd.
Welkom!
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 18:58 schreef GetRektCya het volgende:
Hey mensen, ik lees hier echt al meer dan een jaar mee :')
Heb zelf nooit geregistreerd omdat ik niet dacht dat ik veel toe te voegen had.
Wil wel iedereen bedanken die hier heeft meegedragen aan de informatie en nuttige discussies.
Ik heb er zelf veel info uitgehaald en ben inmiddels al een stuk opgeschoten.

Ben ooit begonnen met 60kg bij 1,78m, als man zijnde wel te verstaan. Heb echt flink moeten werken aan mijn eetgewoontes en ben ook regelmatig gaan trainen. Ik ben door gebulked naar 85kg in 1,5 jaar tijd. Dat was verre van clean en na een tijdje cutten zit ik nu op 75kg, zelfde lengte, helaas zal ik niet meer groeien :') Heb toen ik rond de 85kg woog mijn PR's gezet, 100kg squat, 120kg DL, 45kg OHP en 75kg BP. Ik hoop dit jaar nieuwe PRs te zetten op een lager gewicht.

TL;DR Hallo ik ben nieuw hier en na een flinke tijd trainen en hier meelezen ook maar eens geregistreerd.
Hoeveel je ook leest en info opneemt, je moet hrt nog steeds omzetten in daden. Dus well done. :)
broodnodig.brood.nodig.vrijdag 17 maart 2017 @ 20:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 18:58 schreef GetRektCya het volgende:
Hey mensen, ik lees hier echt al meer dan een jaar mee :')
Heb zelf nooit geregistreerd omdat ik niet dacht dat ik veel toe te voegen had.
Wil wel iedereen bedanken die hier heeft meegedragen aan de informatie en nuttige discussies.
Ik heb er zelf veel info uitgehaald en ben inmiddels al een stuk opgeschoten.

Ben ooit begonnen met 60kg bij 1,78m, als man zijnde wel te verstaan. Heb echt flink moeten werken aan mijn eetgewoontes en ben ook regelmatig gaan trainen. Ik ben door gebulked naar 85kg in 1,5 jaar tijd. Dat was verre van clean en na een tijdje cutten zit ik nu op 75kg..
Klinkt als een lekker bulk!! Wat was je % na je cut?
ComedyShortsGamervrijdag 17 maart 2017 @ 21:47
Over schoenen gesproken, toevallig vandaag adidas powerlift schoenen besteld, ik ben benieuwd hoe ze zullen zitten!
VASNDvrijdag 17 maart 2017 @ 21:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:47 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Over schoenen gesproken, toevallig vandaag adidas powerlift schoenen besteld, ik ben benieuwd hoe ze zullen zitten!
Eerste dedicated schoen? Ga je veel plezier van beleven! Ik heb de All Black Adipowers besteld, nu al tot juni uitverkocht op sommige maten!
VASNDvrijdag 17 maart 2017 @ 21:59

:) squats gaan lekker
Cue_vrijdag 17 maart 2017 @ 22:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:47 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Over schoenen gesproken, toevallig vandaag adidas powerlift schoenen besteld, ik ben benieuwd hoe ze zullen zitten!
Ik ook. Eens bekijken hoe of wat :)
Snakeyvrijdag 17 maart 2017 @ 22:33
quote:
17s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:59 schreef VASND het volgende:

:) squats gaan lekker
Ziet er erg goed uit inderdaad.
Vinniieevrijdag 17 maart 2017 @ 22:34
quote:
17s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:59 schreef VASND het volgende:

:) squats gaan lekker
Netjes!
GetRektCyavrijdag 17 maart 2017 @ 22:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 20:52 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Klinkt als een lekker bulk!! Wat was je % na je cut?
Ik heb geen idee, teveel iig. De bf%s lijken mij altijd te veel af te wijken alleen op basis van methode. Ik heb gewoon de spiegel gebruikt totdat ik het gevoel had dat het wel een beetje uit de hand liep :') Ik ben nog steeds niet heel ''droog'' maar zeker geen buikje meer.
Artoozaterdag 18 maart 2017 @ 12:08
quote:
17s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:59 schreef VASND het volgende:

:) squats gaan lekker
Got depth :7
Agentperryzaterdag 18 maart 2017 @ 13:18
Zit niet mee de laatste tijd, net blessures aan mijn knie schouder verholpen, begint mijn voet weer moeilijk te doen. Gelukkig is het een ontsteking en volgens de dokter kan ik volgende week weer sporten. Maar het blijf frustrerend dat ik al bijna 2 maanden aan het sukkelen ben met blessures ipv gains maken.
Faeroerzaterdag 18 maart 2017 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 13:18 schreef Agentperry het volgende:
Zit niet mee de laatste tijd, net blessures aan mijn knie schouder verholpen, begint mijn voet weer moeilijk te doen. Gelukkig is het een ontsteking en volgens de dokter kan ik volgende week weer sporten. Maar het blijf frustrerend dat ik al bijna 2 maanden aan het sukkelen ben met blessures ipv gains maken.
Die gains haal je wel weer. Mooi dat het herstel van de knie en schouders er is. Moeilijke gewrichten.
Cue_zaterdag 18 maart 2017 @ 14:30
Vandaag mooie sessie snatch techniek gehad en gaan dit de komende keren ook doen.
Op t einde emom van overhead squats. Daarbij mezelf ook laten filmen met 1 set. Blijft vreemd om te zien, maar is wel goed. Zie je het ook hoe je het doet. Oftewel voor mij, blijf niet genoeg op m'n hak staan met de squats.
GetRektCyazaterdag 18 maart 2017 @ 17:19
Ik heb een beetje hetzelfde met ''normale'' squats, ik leun teveel naar voren waardoor ik de balans soms verlies of moet corrigeren. Toch maar eens kijken of ik dat kan verhelpen, misschien toch ook eens naar andere schoenen kijken zoals eerder vermeld in het topic.
ZuidGrenszondag 19 maart 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 17:19 schreef GetRektCya het volgende:
Ik heb een beetje hetzelfde met ''normale'' squats, ik leun teveel naar voren waardoor ik de balans soms verlies of moet corrigeren. Toch maar eens kijken of ik dat kan verhelpen, misschien toch ook eens naar andere schoenen kijken zoals eerder vermeld in het topic.
Heb ik ook wel eens ja. In mijn gym is het squatrek nu verplaatst en sta ik wat verder van de spiegel af (eerst stond ik er bijna tegenaan). Is voor mijn form geen slechte ingreep geweest, fijn om het vanuit een ander perspectief te bekijken.
Doublepainzondag 19 maart 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 17:19 schreef GetRektCya het volgende:
Ik heb een beetje hetzelfde met ''normale'' squats, ik leun teveel naar voren waardoor ik de balans soms verlies of moet corrigeren. Toch maar eens kijken of ik dat kan verhelpen, misschien toch ook eens naar andere schoenen kijken zoals eerder vermeld in het topic.
Zelfs als je strak recht naar boven kijkt?

Dan zou je lichaam zelf automatisch moeten corrigeren
Vinniieezondag 19 maart 2017 @ 12:23
Strak naar boven kijken is nou niet bepaald goed voor je nekwervels lijkt me.
Cue_zondag 19 maart 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 17:19 schreef GetRektCya het volgende:
Ik heb een beetje hetzelfde met ''normale'' squats, ik leun teveel naar voren waardoor ik de balans soms verlies of moet corrigeren. Toch maar eens kijken of ik dat kan verhelpen, misschien toch ook eens naar andere schoenen kijken zoals eerder vermeld in het topic.
Merk wel dat het helpt als je je tenen omhoog trekt.
En heb wat filmpjes gekeken en daardoor wat gevarieerd met positie van mijn voeten en de verschil van spreidstand.
Daar vandaag wel wat aan gehad.
GetRektCyazondag 19 maart 2017 @ 15:06
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:04 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Zelfs als je strak recht naar boven kijkt?

Dan zou je lichaam zelf automatisch moeten corrigeren
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:28 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Merk wel dat het helpt als je je tenen omhoog trekt.
En heb wat filmpjes gekeken en daardoor wat gevarieerd met positie van mijn voeten en de verschil van spreidstand.
Daar vandaag wel wat aan gehad.
Inderdaad wanneer ik het opmerk/correcties doe, dan vind ik wel een stabiele houding. Het is alleen nog niet vanzelfsprekend, in die zin dat ik er bewust op moet letten en ik hoop dat ik er een gewoonte van kon maken. Ga er vanuit dat ik met vaker squatten er wel handigheid/routine in krijg.
Panzermauszondag 19 maart 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 17:19 schreef GetRektCya het volgende:
Ik heb een beetje hetzelfde met ''normale'' squats, ik leun teveel naar voren waardoor ik de balans soms verlies of moet corrigeren. Toch maar eens kijken of ik dat kan verhelpen, misschien toch ook eens naar andere schoenen kijken zoals eerder vermeld in het topic.
Is tevens killing voor je schenen. Brb 3 maanden shin splints. :')

quote:
17s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:59 schreef VASND het volgende:

:) squats gaan lekker
Nice!
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 10:40
Wat maandagochtend bench werk. Eerste werkset is 5 x 100 met een pause op de laatste rep.


120 x 2


130 x 2 in slingshot.


En een 140 x 2 in slingshot.


De slingshot moet ik nog een beetje aan wennen. Het gaat beter maar onder de bar komen is een beetje moeilijker. Het voelt een beetje als een penguin in bondage. :P
De slingshot helpt je in het onderste deel van de bench, ongeveer op de helft doet ie niks meer, dus je traint er de bovenkant bench goed mee. Je kan op zwaarder gewicht meerdere reps doen terwijl het je schouders spaart.

Ik moet m'n hoofd op het bankje houden, in competitie mag je hoofd niet loskomen. Ik gebruik wel leg drive maar dat is niet echt te zien vind ik, dat mag wel wat meer. En volgens mij roteren m'n schouders iets teveel, wat zou betekenen dat m'n rug niet hard genoeg is. Genoeg ruimte voor verbetering dus.

Zwart en rood vandaag Cue_. Eens kijken of ik woensdag rood en zwart kan doen. :P
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 11:14
Goede lifts, heb zelf een blauwe slingshot waar ik misschien net 15-17,5kg uit haal. Goede overload voor de triceps inderdaad.
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 11:39
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:14 schreef Faeroer het volgende:
Goede lifts, heb zelf een blauwe slingshot waar ik misschien net 15-17,5kg uit haal. Goede overload voor de triceps inderdaad.
Ik weet eigenlijk niet eens hoeveel kilo deze rode weghaalt. Ik denk iets meer omdat blauw voor onder 100 kilo bench is?
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 11:52
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:39 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik weet eigenlijk niet eens hoeveel kilo deze rode weghaalt. Ik denk iets meer omdat blauw voor onder 100 kilo bench is?
Blauw, Rood, Geel, Zwart idd. We hebben in onze gym ook een zwarte liggen, maar dan krijg ik m'n armen niet eens in de juiste positie. _O- Tot 315 (blauw), boven de 315 (rood), 335 (geel) en 405 (zwart) lbs volgens de website.
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 11:55
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:52 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Blauw, Rood, Geel, Zwart idd. We hebben in onze gym ook een zwarte liggen, maar dan krijg ik m'n armen niet eens in de juiste positie. _O- Tot 315 (blauw), boven de 315 (rood), 335 (geel) en 405 (zwart) lbs volgens de website.
Daar had ik met rood al een beetje een probleem mee in het begin. :D Nu is het iets soepeler gelukkig. Handige tool wel.
Artoomaandag 20 maart 2017 @ 12:32
Slingshot lijkt me best gaaf om eens te proberen :D
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 12:32 schreef Artoo het volgende:
Slingshot lijkt me best gaaf om eens te proberen :D
Ik vraag me af hoe gaat bij een vrouw met je borsten. Het is best een redelijke druk die je op je borst krijgt.
Cue_maandag 20 maart 2017 @ 13:20
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:17 schreef Snakey het volgende:
Ik vraag me af hoe gaat bij een vrouw met je borsten.
Dat vraag ik mij bij sommige andere oefeningen ook wel eens af hoe anderen dat doen / last van hebben of niet :+

Maargoed, de meeste vrouwen die veel sporten hebben weinig tiet meer over ;(
Artoomaandag 20 maart 2017 @ 13:28
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:17 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe gaat bij een vrouw met je borsten. Het is best een redelijke druk die je op je borst krijgt.
Geen idee eigenlijk. Gezien dat er voldoende vrouwen zijn die ook wel equipped liften denk ik dat het wel te doen is. :P Het is natuurlijk zacht weefsel dat wel wat kan hebben, dus ik verwacht zelf niet echt problemen.
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 13:47
quote:
6s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:20 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Dat vraag ik mij bij sommige andere oefeningen ook wel eens af hoe anderen dat doen / last van hebben of niet :+

Maargoed, de meeste vrouwen die veel sporten hebben weinig tiet meer over ;(
Inderdaad. Hoewel hier in Spanje de neptieten nogal in zijn. Ziet er meestal niet uit trouwens, afgetraint slank lijf met twee te grote, keiharde tieten er op. Erg onnatuurlijk.
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 13:48
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:28 schreef Artoo het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk. Gezien dat er voldoende vrouwen zijn die ook wel equipped liften denk ik dat het wel te doen is. :P Het is natuurlijk zacht weefsel dat wel wat kan hebben, dus ik verwacht zelf niet echt problemen.
True, en dat is deels canvas, dus behoorlijk hard. Ik denk dat als je de slingshot goed positioneert het wel goed zou gaan.
Cue_maandag 20 maart 2017 @ 13:53
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:47 schreef Snakey het volgende:
Inderdaad. Hoewel hier in Spanje de neptieten nogal in zijn. Ziet er meestal niet uit trouwens, afgetraint slank lijf met twee te grote, keiharde tieten er op. Erg onnatuurlijk.
Dat is idd geen gezicht. Al blijft het wel jammer dat ze verdwijnen door het sporten :(
Artoomaandag 20 maart 2017 @ 14:00
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:48 schreef Snakey het volgende:

[..]

True, en dat is deels canvas, dus behoorlijk hard. Ik denk dat als je de slingshot goed positioneert het wel goed zou gaan.
Denk het ook :) Plus, met een sportbeha wordt alles al een beetje platter verdeeld en dat wordt nog eens versterkt met plat liggen. Ik denk dat de plastic vrouwen er meer moeite mee zullen hebben :P
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 14:26
quote:
6s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:53 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Dat is idd geen gezicht. Al blijft het wel jammer dat ze verdwijnen door het sporten :(
Mwa, kleine borsten zijn ook mooi heur.
Artoomaandag 20 maart 2017 @ 14:30
Naja, tetten krimpen van afvallen, niet van sporten. Gewoon veel eten Cue, dan is er niets om te vrezen :P
Cue_maandag 20 maart 2017 @ 14:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 14:30 schreef Artoo het volgende:
Naja, tetten krimpen van afvallen, niet van sporten. Gewoon veel eten Cue, dan is er niets om te vrezen :P
Haha, dat werkt niet voor mij he, want ik moet afvallen :P
Later vreet ik het er dan wel weer bij ofzo :')

Maargoed, hoe dan ook. Soms vraag ik me wel eens af bij bepaalde oefeningen of bij anderen de buik / tieten of lul niet soms in de weg zit. Maar schijnbaar valt dit enorm mee / ligt vast aan de techniek :+
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 14:51
quote:
6s.gif Op maandag 20 maart 2017 14:41 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Haha, dat werkt niet voor mij he, want ik moet afvallen :P
Later vreet ik het er dan wel weer bij ofzo :')

Maargoed, hoe dan ook. Soms vraag ik me wel eens af bij bepaalde oefeningen of bij anderen de buik / tieten of lul niet soms in de weg zit. Maar schijnbaar valt dit enorm mee / ligt vast aan de techniek :+
Shrugs met een barbell kunnen vervelend zijn. De barbell schuift dan langs m'n pielemuis wat behoorlijk irritant kan zijn. :+
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 14:59
Wat zit er eigenlijk in een gemiddelde weightgainer behalve suiker? :') Kan je toch beter zelf een shake maken met havermout, pindakaas, olijfolie, fruit en melk? Of mis ik iets.
Artoomaandag 20 maart 2017 @ 15:02
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 14:59 schreef Faeroer het volgende:
Wat zit er eigenlijk in een gemiddelde weightgainer behalve suiker? :') Kan je toch beter zelf een shake maken met havermout, pindakaas, olijfolie, fruit en melk? Of mis ik iets.
Klopt :P Whey, (complexe) koolhydraten (havermout of rijst en dergelijke), suiker of zoetstoffen, olieŽn. Daar komt het zo'n beetje op neer. Kun je dus prima zelf maken.
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:02 schreef Artoo het volgende:

[..]

Klopt :P Whey, (complexe) koolhydraten (havermout of rijst en dergelijke), suiker of zoetstoffen, olieŽn. Daar komt het zo'n beetje op neer. Kun je dus prima zelf maken.
Ik ga maar een blender aanschaffen dan. Kan geen brood en rijst meer zien om daar nou 900-1100 kcals mee op te vullen per dag. ;(
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 15:21
quote:
9s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:10 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik ga maar een blender aanschaffen dan. Kan geen brood en rijst meer zien om daar nou 900-1100 kcals mee op te vullen per dag. ;(
Pasta?
broodnodig.brood.nodig.maandag 20 maart 2017 @ 15:23
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 10:40 schreef Snakey het volgende:
Ik moet m'n hoofd op het bankje houden, in competitie mag je hoofd niet loskomen.
Dit doe ik ook vaak... voor mij is het puur coŲrdinatie - je kan altijd de bar blijven zien (en anders heb je een blind spot, voor jou niks nieuws overigens waarschijnlijk maargoed).. probeer het steeds minder. Slechte gewoonte :P .

Netjes btw, die 120 gaan echt met gemak :D
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 15:30
quote:
12s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:21 schreef Snakey het volgende:

[..]

Pasta?
Goed idee! Misschien gewoon regelmatig wisselen en de macro's in de gaten houden. Bulken is hier altijd wat lastiger dan afvallen lijkt wel.
Snakeymaandag 20 maart 2017 @ 15:31
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:23 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Dit doe ik ook vaak... voor mij is het puur coŲrdinatie - je kan altijd de bar blijven zien (en anders heb je een blind spot, voor jou niks nieuws overigens waarschijnlijk maargoed).. probeer het steeds minder. Slechte gewoonte :P .

Netjes btw, die 120 gaan echt met gemak :D
Als ik niet aan competitie zou doen zou het me niet zo kunnen schelen. Maar bij de meeste bonds mag je hoofd dus niet van het bankje loskomen. Ik heb altijd het gevoel dat het de bench ietsjes lichter maakt. :P
VASNDmaandag 20 maart 2017 @ 17:53
quote:
7s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:31 schreef Snakey het volgende:

[..]

Als ik niet aan competitie zou doen zou het me niet zo kunnen schelen. Maar bij de meeste bonds mag je hoofd dus niet van het bankje loskomen. Ik heb altijd het gevoel dat het de bench ietsjes lichter maakt. :P
Sterker nog, het is zo. Je verliest wat tightness en vergroot je rom als je hoofd met de bar mee gaat.
stinkiemaandag 20 maart 2017 @ 18:53
Ondertussen, in blessure land: rib is waarschijnlijk weer losgepopt. Daardoor nu zoveel spierspanning dat rechter schouderblad gekanteld is. Oftewel kneden kraken en kalm aan doen met de nek
Faeroermaandag 20 maart 2017 @ 19:06
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 18:53 schreef stinkie het volgende:
Ondertussen, in blessure land: rib is waarschijnlijk weer losgepopt. Daardoor nu zoveel spierspanning dat rechter schouderblad gekanteld is. Oftewel kneden kraken en kalm aan doen met de nek
Ai, beterschap! Tijdens de training los gegaan?
stinkiemaandag 20 maart 2017 @ 19:23
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 19:06 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ai, beterschap! Tijdens de training los gegaan?
nee. Gewoon mee wakker geworden. Enige oorzaak die ik kan bedenken is dat ik sinds een paar weken weer opgepropt in de trein zit wegen nieuwe opdracht.
Dacht zondag dat ik weer klaar was maar vanmorgen weer hetzelfde. Vanmiddag alle knopen laten wegmasseren. Morgen kraken. Ben ik meteen 1 cm langer ;)
DeLoetmaandag 20 maart 2017 @ 23:10
Vette filmpjes Snakey! Hopelijk volgen meerdere mensen het voorbeeld
Cue_maandag 20 maart 2017 @ 23:13
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 23:10 schreef DeLoet het volgende:
Vette filmpjes Snakey! Hopelijk volgen meerdere mensen het voorbeeld
Eens!
(Hoop zelf vaker filmpjes te maken voor eugen review, maar of ik ze hier post is een tweede :P )
GetRektCyadinsdag 21 maart 2017 @ 02:03
Ik mag eerst nog wel even oefenen voordat ik dat ga filmen, laat staan online gooien :')
Lijkt mij ook apart om even middenin de sportschool je oefening te laten filmen.
Al staan er genoeg mensen om mij heen te poseren voor desbetreffende social media dus wat zeur ik ook......
ComedyShortsGamerdinsdag 21 maart 2017 @ 20:14
Schoenen zijn binnen, ik ga ze na mn rustdag van morgen voor het eerst proberen :D
Cue_dinsdag 21 maart 2017 @ 20:16
Ik heb ze binnen, je merkt wel gelijk verschil in positieve zin (thuis enkel wat stops en Squats gedaan)
Heb net nog andere besteld van Nike en evt nog van Reebok. Voor dat geld wil ik wel kunnen vergelijken :D
Vansschoendinsdag 21 maart 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 20:16 schreef Cue_ het volgende:
Ik heb ze binnen, je merkt wel gelijk verschil in positieve zin (thuis enkel wat stops en Squats gedaan)
Heb net nog andere besteld van Nike en evt nog van Reebok. Voor dat geld wil ik wel kunnen vergelijken :D
Welke heb je nu binnen? En welke types van reebok en nike?
Cue_dinsdag 21 maart 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 20:33 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Welke heb je nu binnen? En welke types van reebok en nike?
Nu de Adidas powerlift 3 (dus echt lifting)
De Nike metcon 3 is besteld, meer CrossFit
En van Reebok weet ik t nog niet, teveel keuze :+ de nano7 is ook bij Perry sport wss. En de speed tr heeft wel goede reviews.
D.dinsdag 21 maart 2017 @ 21:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 20:35 schreef Cue_ het volgende:

De Nike metcon 3 is besteld, meer CrossFit

Ik was vanmiddag nog in de Nike Factory Store, maar zag door de bomen het bos niet meer welke schoenen nu geschikt zouden zijn.

Net even gegoogled, en denk dat ik die ook moet hebben :Y

Later deze week maar weer even daar langs :P
Cue_dinsdag 21 maart 2017 @ 21:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:15 schreef D. het volgende:

[..]

Ik was vanmiddag nog in de Nike Factory Store, maar zag door de bomen het bos niet meer welke schoenen nu geschikt zouden zijn.

Net even gegoogled, en denk dat ik die ook moet hebben :Y

Later deze week maar weer even daar langs :P
Het is idd lastig, ondanks dat de keuze beperkt is, is t ook weer groot en moet je goed weten wat je wilt eigenlijk.
Dat weet ik nog niet, dus verschillen maar eens proberen. Toch gratis verzending + retour :)
D.dinsdag 21 maart 2017 @ 21:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:32 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Het is idd lastig, ondanks dat de keuze beperkt is, is t ook weer groot en moet je goed weten wat je wilt eigenlijk.
Dat weet ik nog niet, dus verschillen maar eens proberen. Toch gratis verzending + retour :)
De reviews zijn goed.

Ik ga langs, even passen, en heb een kortingsbon :Y
Daarnaast neem ik dan gelijk wat andere zaken mee :P
Cue_dinsdag 21 maart 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:39 schreef D. het volgende:

[..]

De reviews zijn goed.

Ik ga langs, even passen, en heb een kortingsbon :Y
Daarnaast neem ik dan gelijk wat andere zaken mee :P
Houdt ons op de hoogte!
Vansschoenwoensdag 22 maart 2017 @ 06:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 20:35 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Nu de Adidas powerlift 3 (dus echt lifting)
De Nike metcon 3 is besteld, meer CrossFit
En van Reebok weet ik t nog niet, teveel keuze :+ de nano7 is ook bij Perry sport wss. En de speed tr heeft wel goede reviews.
Als je 1 paar neemt zou ik zeker niet voor de lifters gaan, beperkt je in veel andere dingen.

Wij hebben echt 50/50 nano en metcons aanhangers, beide prima.
Cue_woensdag 22 maart 2017 @ 07:23
Klopt idd. Ben benieuwd naar de metcons.

Mbt resultaten.
31-1 lukte t niet om een clean met 40 kilo te doen (39 kilo wel)
Gister lukte de 45 :D. De 50 niet meer, want te vermoeid. Maar toch mooie vooruitgang.
onlogischwoensdag 22 maart 2017 @ 08:31
Ik merk nu ik cardio erbij pak mijn 'normale' trainingsschema behoorlijk in de war raakt. Ik cardio nu zo'n 35 minuten per dag. Op de ťťn of andere manier zit een workout van 75 minuten in mijn hoofd. Daardoor merk ik dat ik mijn normale workout niet volledig uitvoer.

Hoe gaan jullie er mee om als je cardio naast je krachttraining gaat doen? Korten jullie op je krachttraining qua tijd, of hangen jullie langer in de gym?

Ik heb deze vraag eerder gesteld maar er zijn vast mensen hier die daar destijds overheen hebben gelezen of mijn post helemaal niet hebben gezien :+
Questularwoensdag 22 maart 2017 @ 09:03
Ik doe het cardio gedeelte thuis, heb thuis een hometrainer, crosstrainer en een wielrenfiets voor als het weer lekker genoeg is. Na een training heb ik echt geen zin meer in cardio.
Faeroerwoensdag 22 maart 2017 @ 09:15
quote:
5s.gif Op woensdag 22 maart 2017 08:31 schreef onlogisch het volgende:
Ik heb deze vraag eerder gesteld maar er zijn vast mensen hier die daar destijds overheen hebben gelezen of mijn post helemaal niet hebben gezien :+
Ik doe alleen cardio 20-30 min 70% bpm fietsen aan het einde van m'n niet leg-day workouts, mits ik in een cutting phase zit.

Voor de rest doe ik zoveel mogelijk supersetjes (na de eerste 1 of 2 'grote' compounds) die al als cardio aanvoelen. Bv DB incline bench en HS high rows, flat bench en horizontal rows, decline bench en BOR, legpress en romanians.

Als het mooi weer is beetje fietsen.
stinkiewoensdag 22 maart 2017 @ 09:32
Ik doe er wat cadio bij als ik split. Met fb wat ik normaal altijd doe geen tijd/puf meer voor. Verder is cardio voor als ik door werk/gezin geen tijd heb. Dan thuis op de hometrainer of een uurtje op de mountainbike.
Snakeywoensdag 22 maart 2017 @ 09:51
Alles meer dan 5 reps voelt als cardio voor mij. :P

Ik zou meer cardio moeten doen. Ergste is dat ik een best goede crosstrainer thuis heb staan... Ik ben gewoon te lui er een paar keer per week op te gaan staan.
onlogischwoensdag 22 maart 2017 @ 09:53
quote:
12s.gif Op woensdag 22 maart 2017 09:51 schreef Snakey het volgende:
Alles meer dan 5 reps voelt als cardio voor mij. :P

Ik zou meer cardio moeten doen. Ergste is dat ik een best goede crosstrainer thuis heb staan... Ik ben gewoon te lui er een paar keer per week op te gaan staan.
Je cut nooit? Of cut alleen middels voeding?
Snakeywoensdag 22 maart 2017 @ 09:59
quote:
5s.gif Op woensdag 22 maart 2017 09:53 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Je cut nooit? Of cut alleen middels voeding?
Ik cut nooit nee. Zou niet weten welk nut dat voor mij zou hebben als powerlifter. :)

Als ik vind dat ik wat te vet wordt pas ik mn eten iets aan, maar alleen om het zwembandje onder controle te houden. Ik doe het prima op 3500 - 4000 kcal per dag, daar verander ik bijna nooit iets aan.
Artoowoensdag 22 maart 2017 @ 09:59
Ik fiets regelmatig om op werk/uni te komen, dat is 11 km enkele reis. Daarnaast doe ik minimaal eens per week een uur kettlebellsport, ook best cardio, en ik wandel ook wel wat. Verder geloof ik het wel :P
Artoowoensdag 22 maart 2017 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 09:59 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik cut nooit nee. Zou niet weten welk nut dat voor mij zou hebben als powerlifter. :)

Iets met een gewichtsklasse lager uitvallen kan best nuttig zijn voor een powerlifter.
Snakeywoensdag 22 maart 2017 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:00 schreef Artoo het volgende:

[..]

Iets met een gewichtsklasse lager uitvallen kan best nuttig zijn voor een powerlifter.
Dat klopt, ik blijf op die 3500 - 4000kcal dan ook net over 100 kilo wegen. Het is dus vrij makkelijk voor me om zeg 98 - 99 kilo te wegen om in de 100 kilo klasse te blijven en uit de 110 te blijven. Gewoon even een paar dagen minder water drinken, dan gaat het al vrij rap.

Een klasse lager wil ik niet, dan zou ik naar de 90 kilo moeten. 10 kilo verliezen is me wat teveel. Enige waar ik voor op moet passen is dat ik op de gear wel wat spiermassa aan ga komen de komende weken. Effe naar een goede balans zoeken dus.
Artoowoensdag 22 maart 2017 @ 10:33
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat klopt, ik blijf op die 3500 - 4000kcal dan ook net over 100 kilo wegen. Het is dus vrij makkelijk voor me om zeg 98 - 99 kilo te wegen om in de 100 kilo klasse te blijven en uit de 110 te blijven. Gewoon even een paar dagen minder water drinken, dan gaat het al vrij rap.

Een klasse lager wil ik niet, dan zou ik naar de 90 kilo moeten. 10 kilo verliezen is me wat teveel. Enige waar ik voor op moet passen is dat ik op de gear wel wat spiermassa aan ga komen de komende weken. Effe naar een goede balans zoeken dus.
Het ligt inderdaad ook maar net aan wat werkt voor jou lichaam. Mijn trainer zei na het NK ook grappend 'als je echt wat wil moet je naar de -63', maar hell :') Dan zou ik nu 10kg moeten afvallen. De -63 is in mijn geval ook niet ideaal omdat ik daar te lang voor ben. Als ik in de -72 kijk, waar ik nu steeds in mee heb gedaan, dan ben ik ook al haast aan de lange kant met mijn weinig exotische 1.71m. :P
Snakeywoensdag 22 maart 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:33 schreef Artoo het volgende:

[..]

Het ligt inderdaad ook maar net aan wat werkt voor jou lichaam. Mijn trainer zei na het NK ook grappend 'als je echt wat wil moet je naar de -63', maar hell :') Dan zou ik nu 10kg moeten afvallen. De -63 is in mijn geval ook niet ideaal omdat ik daar te lang voor ben. Als ik in de -72 kijk, waar ik nu steeds in mee heb gedaan, dan ben ik ook al haast aan de lange kant met mijn weinig exotische 1.71m. :P
Ik heb voor nu ook echt nog geen idee wat mijn competitie is in mijn klasse. Ik zit natuurlijk ook nog in de 50+ klasse. :P

Als ik van de laatste meet waar ik bij was uit moet gaan hoef ik eigenlijk niet te trainen voor deze meet. :D Alles boven de 40 zat ver onder mijn kunnen namelijk. Ik vind het wel leuk om te winnen, maar dan wel met echte tegenstanders. Dus ik hoop dat het dit keer beter is.
Questularwoensdag 22 maart 2017 @ 11:18
ff aan het rekenen geslagen voor mn homegym.

I.p.v een powercage met pulley ga ik denk ik hiervoor.

https://www.fitness-seller.nl/heavy-duty-squat-rack/
https://www.fitness-seller.nl/megatec-lat-machine-z-vorm/
en dan nog
1x ATX Econ Power Bar
2x 50 mm dumbelstangen
200 kg aan schijven
alles accecoires voor de lat pulley
aantal vloertegels.
1x flatbench
1x verstelbare bench.

Zit dan rond de 1700 euro, niet het meeste goedkope maar ik denk wel het geld waard :)
Vinniieewoensdag 22 maart 2017 @ 11:40
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:18 schreef Questular het volgende:
ff aan het rekenen geslagen voor mn homegym.

I.p.v een powercage met pulley ga ik denk ik hiervoor.

https://www.fitness-seller.nl/heavy-duty-squat-rack/
https://www.fitness-seller.nl/megatec-lat-machine-z-vorm/
en dan nog
1x ATX Econ Power Bar
2x 50 mm dumbelstangen
200 kg aan schijven
alles accecoires voor de lat pulley
aantal vloertegels.
1x flatbench
1x verstelbare bench.

Zit dan rond de 1700 euro, niet het meeste goedkope maar ik denk wel het geld waard :)
Zou voor een ander squatrek gaan. Die safetybars zijn echt heel kort. Zo'n rek is er ook in mijn gym, maar daar squat je niet fijn in omdat je dicht op het rek staat met je barbell.
Moet er niet aan denken om de safetybars te missen, of met je barbell tegen het rek te komen.
Snakeywoensdag 22 maart 2017 @ 11:41
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:18 schreef Questular het volgende:
ff aan het rekenen geslagen voor mn homegym.

I.p.v een powercage met pulley ga ik denk ik hiervoor.

https://www.fitness-seller.nl/heavy-duty-squat-rack/
https://www.fitness-seller.nl/megatec-lat-machine-z-vorm/
en dan nog
1x ATX Econ Power Bar
2x 50 mm dumbelstangen
200 kg aan schijven
alles accecoires voor de lat pulley
aantal vloertegels.
1x flatbench
1x verstelbare bench.

Zit dan rond de 1700 euro, niet het meeste goedkope maar ik denk wel het geld waard :)
Ik zou denk ik toch voor een rack kiezen, maar zoals je het nu wil doen kan ook prima natuurlijk.
Questularwoensdag 22 maart 2017 @ 11:50
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:40 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Zou voor een ander squatrek gaan. Die safetybars zijn echt heel kort. Zo'n rek is er ook in mijn gym, maar daar squat je niet fijn in omdat je dicht op het rek staat met je barbell.
Moet er niet aan denken om de safetybars te missen, of met je barbell tegen het rek te komen.
Daar had ik nog niet over nagedacht, thx!
Faeroerwoensdag 22 maart 2017 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:18 schreef Questular het volgende:
ff aan het rekenen geslagen voor mn homegym.

I.p.v een powercage met pulley ga ik denk ik hiervoor.

https://www.fitness-seller.nl/heavy-duty-squat-rack/
https://www.fitness-seller.nl/megatec-lat-machine-z-vorm/
en dan nog
1x ATX Econ Power Bar
2x 50 mm dumbelstangen
200 kg aan schijven
alles accecoires voor de lat pulley
aantal vloertegels.
1x flatbench
1x verstelbare bench.

Zit dan rond de 1700 euro, niet het meeste goedkope maar ik denk wel het geld waard :)
Waarom 2 benches? 1 goede multibench is meer dan voldoende tenzij je 300kg gaat benchen? Die lat-machine lijkt mij wel mooi. Laat even weten hoe hij bevalt. :7
Quotidienwoensdag 22 maart 2017 @ 22:44
Las net dat wiet roken schijnbaar je stofwisseling versnelt. Ik rook 3/4x per week een jointje of 2, zou dit de reden zijn dat ik al maanden op hetzelfde gewicht blijf hangen terwijl ik boven verbruik eet?
Als dit zo is stop ik er per direct mee. :P
Faeroerwoensdag 22 maart 2017 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:44 schreef Quotidien het volgende:
Las net dat wiet roken schijnbaar je stofwisseling versnelt. Ik rook 3/4x per week een jointje of 2, zou dit de reden zijn dat ik al maanden op hetzelfde gewicht blijf hangen terwijl ik boven verbruik eet?
Als dit zo is stop ik er per direct mee. :P
Als je boven verbruik at zou je in gewicht aankomen.
Quotidienwoensdag 22 maart 2017 @ 22:57
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:55 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Als je boven verbruik at zou je in gewicht aankomen.
Schijnbaar ben ik een medisch wonder dan! Ik zit de hele dag op mijn gat en weeg 62kg, dan is 3000kcal zeker wel boven je verbruik.
broodnodig.brood.nodig.woensdag 22 maart 2017 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Schijnbaar ben ik een medisch wonder dan! Ik zit de hele dag op mijn gat en weeg 62kg, dan is 3000kcal zeker wel boven je verbruik.
Welkom bij de groep met een snelle stofwisseling....
Gewoon nůg meer eten als je aan wilt komen.
Artoodonderdag 23 maart 2017 @ 08:58
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Schijnbaar ben ik een medisch wonder dan! Ik zit de hele dag op mijn gat en weeg 62kg, dan is 3000kcal zeker wel boven je verbruik.
Blijkbaar niet boven jouw verbruik, anders kwam je wel aan :P
Faeroerdonderdag 23 maart 2017 @ 08:59
Misschien zo stoned dat hij de 2.000 kcal voor 3.000 kcal aan zag.
Blobjedonderdag 23 maart 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Schijnbaar ben ik een medisch wonder dan! Ik zit de hele dag op mijn gat en weeg 62kg, dan is 3000kcal zeker wel boven je verbruik.
Wees blij, dan kun je meer eten. :Y Ik bulk op 2800 kcal met mijn trage stofwisseling. :'(
Dizorndonderdag 23 maart 2017 @ 11:59
Kwam laatst nog een soort onderzoekje tegen.. was blijkbaar een proefpersoon die per dag ruim 1000 kcal verbrandde middels "fidgeting".

Daarnaast heb je ook nog shit als dat je bijvoorbeeld maar zo'n 70% van de calorieŽn in noten kan opnemen.

Conclusie: Als je niet aankomt en wel wil aankomen moet je meer eten.
setodonderdag 23 maart 2017 @ 12:17
Snelle stofwisseling is toch het #1 excuus voor mensen die denken dat ze genoeg eten maar het niet doen?
Cue_donderdag 23 maart 2017 @ 12:36
Oftewel, houdt bij wat je eet en hoeveel (incl wegen)
Ben benieuwd naar de waslijst :)
Lamabaldonderdag 23 maart 2017 @ 13:47
Iemand ervaring met goede Pre-workout zonder cafeÔne?
Faeroerdonderdag 23 maart 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:47 schreef Lamabal het volgende:
Iemand ervaring met goede Pre-workout zonder cafeÔne?
Bananen doen het hier goed
Lamabaldonderdag 23 maart 2017 @ 14:03
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:59 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Bananen doen het hier goed
Hehe, dat doe ik nu ook. Maar er zijn soms dagen dat ik na het werk nog wil gymmen maar geen banaan die tegen de moeheid op kan.
#ANONIEMdonderdag 23 maart 2017 @ 15:21
Laatste drie dagen heel veel last gehad van inspanningshoofdpijn. Doe al een tijd push-ups na iedere oefening tijdens het fitnessen om mijn spierconditie/core te verbeteren. Dat heeft geholpen, maar heb nou last van gruwelijke hoofdpijn als ik mij inspan voor iets. Had maandag zelfs het gevoel dat ik zou gaan overgeven. Afgelopen 3 dagen dus last van gehad. Even kijken of ik er vanavond/morgen nog steeds last van heb
Vinniieedonderdag 23 maart 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:21 schreef Azpilicueta het volgende:
Laatste drie dagen heel veel last gehad van inspanningshoofdpijn. Doe al een tijd push-ups na iedere oefening tijdens het fitnessen om mijn spierconditie/core te verbeteren. Dat heeft geholpen, maar heb nou last van gruwelijke hoofdpijn als ik mij inspan voor iets. Had maandag zelfs het gevoel dat ik zou gaan overgeven. Afgelopen 3 dagen dus last van gehad. Even kijken of ik er vanavond/morgen nog steeds last van heb
Drink je genoeg?
Snakeydonderdag 23 maart 2017 @ 16:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:21 schreef Azpilicueta het volgende:
Laatste drie dagen heel veel last gehad van inspanningshoofdpijn. Doe al een tijd push-ups na iedere oefening tijdens het fitnessen om mijn spierconditie/core te verbeteren. Dat heeft geholpen, maar heb nou last van gruwelijke hoofdpijn als ik mij inspan voor iets. Had maandag zelfs het gevoel dat ik zou gaan overgeven. Afgelopen 3 dagen dus last van gehad. Even kijken of ik er vanavond/morgen nog steeds last van heb
Probeer je nek/traps regelmatig te strekken. Als je spieren daar vast gaan zitten kan je daar hoofdpijn van krijgen.

En als je niet genoeg water drinkt kan je daar ook fikse hoofdpijn van krijgen inderdaad.
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:21 schreef Azpilicueta het volgende:
Laatste drie dagen heel veel last gehad van inspanningshoofdpijn. Doe al een tijd push-ups na iedere oefening tijdens het fitnessen om mijn spierconditie/core te verbeteren. Dat heeft geholpen, maar heb nou last van gruwelijke hoofdpijn als ik mij inspan voor iets. Had maandag zelfs het gevoel dat ik zou gaan overgeven. Afgelopen 3 dagen dus last van gehad. Even kijken of ik er vanavond/morgen nog steeds last van heb
Wellicht zitten je nek spieren vast van de vele push-ups, nek spanning is vaak de oorzaak van spierspanning hoofdpijn. Misschien maar even los laten masseren en minder push ups doen.
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 17:25
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:03 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Hehe, dat doe ik nu ook. Maar er zijn soms dagen dat ik na het werk nog wil gymmen maar geen banaan die tegen de moeheid op kan.
Niet toevallig last van voorjaars moeheid?

Is cafeÔne niet juist de werkzame stof in pre workout?
Lamabaldonderdag 23 maart 2017 @ 17:39
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:25 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Niet toevallig last van voorjaars moeheid?

Is cafeÔne niet juist de werkzame stof in pre workout?
Nee dat is het niet. Ik sta om 4 uur op zodat ik om 5 uur kan beginnen met werken. En het is redelijk intensief werk.
Ik vroeg me dus af of er pre-workouts zijn die ook echt goed werken zonder cafeÔne. Ik zie wel wat producten op de markt staan, maar weet natuurlijk niet of de werking er goed van is.
broodnodig.brood.nodig.donderdag 23 maart 2017 @ 17:39
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:25 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Niet toevallig last van voorjaars moeheid?

Is cafeÔne niet juist de werkzame stof in pre workout?
Ik neem stimulant-free (dus ook cafeÔne-vrije) pre-workout... je krijgt er idd niet een energieboost van ofzo, maar ik vind de pump gewoon leuk :+. Het geeft gewoon een lekker gevoel als je aan het trainen bent, dus goed voor de motivatie. Ik denk dat het echte effect verwaarloosbaar is. Vaak bevatten ze geloof ik een mix van Agmatine, L-Citrulline en nog wat van die stofjes (je kan het dus ook zelf samenstellen als je dat zou willen).
#ANONIEMdonderdag 23 maart 2017 @ 18:18
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:24 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Wellicht zitten je nek spieren vast van de vele push-ups, nek spanning is vaak de oorzaak van spierspanning hoofdpijn. Misschien maar even los laten masseren en minder push ups doen.
Ja, die richting zat ik zelf ook al aan te denken. Mijn eet en drink patroon is niet anders dan gebruikelijk en fitness doe ik nu al 4 jaar bijna dagelijks. Dus qua inspanning ben ik wel wat gewend, maar de velen push-ups zou misschien toch wat hebben 'ontketend' in mijn nek. Ga over een uurtje weer fitnessen dus ben benieuwd of ik het dan weer heb.
VASNDdonderdag 23 maart 2017 @ 19:54
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 18:18 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Ja, die richting zat ik zelf ook al aan te denken. Mijn eet en drink patroon is niet anders dan gebruikelijk en fitness doe ik nu al 4 jaar bijna dagelijks. Dus qua inspanning ben ik wel wat gewend, maar de velen push-ups zou misschien toch wat hebben 'ontketend' in mijn nek. Ga over een uurtje weer fitnessen dus ben benieuwd of ik het dan weer heb.
In de plank positie van pushups zit er best wat spanning op je nek en bovenrug, als je dat dagelijks doet heeft het niet veel kans te herstellen.
Quotidiendonderdag 23 maart 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 11:58 schreef Blobje het volgende:

[..]

Wees blij, dan kun je meer eten. :Y Ik bulk op 2800 kcal met mijn trage stofwisseling. :'(
Ik kan 3 dagen rustig niks eten en nog geen trek krijgen, dus dan is 3500 per dag erg veel.
broodnodig.brood.nodig.donderdag 23 maart 2017 @ 20:27
Mijn ideale eetdag zou zijn:
- Lekker ontbijtje
- Lekkere lunch
- Lekker avondeten

Geen chips, tussendoortjes, frisdrank of van die ongein.
Maar reken dat maar uit.. Dan zit je nog niet eens aan de 2000 kcal :+. Dus voor mij is 3000+ kcal ook elke dag een strijd :'). Zul je zien dat ik "straks" - als ik het niet meer hoef, opeens van heel veel eten ga houden en snak naar die broodjes kebab, pizza's, zakken chips, snoep, koek en weet ik het wat :') :').

Ik at vroeger letterlijk een boterhammetje of 2 als ontbijt, een pakje sultana tussendoor en in de middag een saucijzenbroodje en dan avondeten + toetje... en misschien een koekje 's avonds. :{
Nu is m'n ontbijt al meer dan alles wat ik toen binnenkreeg tot het avondeten.
Faeroerdonderdag 23 maart 2017 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:39 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Nee dat is het niet. Ik sta om 4 uur op zodat ik om 5 uur kan beginnen met werken. En het is redelijk intensief werk.
Ik vroeg me dus af of er pre-workouts zijn die ook echt goed werken zonder cafeÔne. Ik zie wel wat producten op de markt staan, maar weet natuurlijk niet of de werking er goed van is.
Als je even duidelijk maakt wat je precies zoekt in een pre-workout... het zijn geen wondermiddelen. CafeÔne wil je niet, dus ik neem aan dat andere stimulanten het dan ook niet gaan worden.
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 21:12
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 18:18 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Ja, die richting zat ik zelf ook al aan te denken. Mijn eet en drink patroon is niet anders dan gebruikelijk en fitness doe ik nu al 4 jaar bijna dagelijks. Dus qua inspanning ben ik wel wat gewend, maar de velen push-ups zou misschien toch wat hebben 'ontketend' in mijn nek. Ga over een uurtje weer fitnessen dus ben benieuwd of ik het dan weer heb.
Ik heb het zelf ook wel eens, bij mij scheelt het als ik voor het slapen de knopen wat los maak met zo'n balletje.
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:27 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:
Mijn ideale eetdag zou zijn:
- Lekker ontbijtje
- Lekkere lunch
- Lekker avondeten

Geen chips, tussendoortjes, frisdrank of van die ongein.
Maar reken dat maar uit.. Dan zit je nog niet eens aan de 2000 kcal :+. Dus voor mij is 3000+ kcal ook elke dag een strijd :').
Waar bestaan die maaltijden dan uit? 3 maaltijden van rond de 800/900 calorien zijn toch wel samen te stellen? En dan door de dag heen volle melk drinken als je per see niet meer dan 3 maaltijden wilt eten.
#ANONIEMdonderdag 23 maart 2017 @ 21:20
quote:
7s.gif Op donderdag 23 maart 2017 19:54 schreef VASND het volgende:

[..]

In de plank positie van pushups zit er best wat spanning op je nek en bovenrug, als je dat dagelijks doet heeft het niet veel kans te herstellen.
Zal anders ff een weekje rust pakken met de push ups. Wel zonde want die push-ups hebben mij wel flink geholpen qua kracht en uithoudingsvermogen. Ben er inmiddels ook wel achter dat ik niet per se een push-up hoef te doen. Alles wat inspanning kost krijg ik nu knallende hoofdpijn van :+
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 21:25
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:20 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Zal anders ff een weekje rust pakken met de push ups. Wel zonde want die push-ups hebben mij wel flink geholpen qua kracht en uithoudingsvermogen. Ben er inmiddels ook wel achter dat ik niet per se een push-up hoef te doen. Alles wat inspanning kost krijg ik nu knallende hoofdpijn van :+
Dat komt wss omdat die spieren al getriggerd zijn en dan spannen ze bij het kleinste beetje al aan.

Wat je nu hebt bereikt is heus niet weg gegooid als je een weekje geen push ups doet en ze daarna weer terug erin brengt.
#ANONIEMdonderdag 23 maart 2017 @ 21:29
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:25 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Dat komt wss omdat die spieren al getriggerd zijn en dan spannen ze bij het kleinste beetje al aan.

Wat je nu hebt bereikt is heus niet weg gegooid als je een weekje geen push ups doet en ze daarna weer terug erin brengt.
Nee, dat begrijp ik wel, maar mentaal gezien is het gewoon klote als je een tijd 'niks' doet :+
relativitydonderdag 23 maart 2017 @ 21:47
Had hier laatst een filmpje gezien van zo'n Slingshot. Kan je die ergens ook goedkoop aanschaffen? Lijkt me weleens leek om te proberen en mijn bench Stats op te krikken.
D.donderdag 23 maart 2017 @ 21:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:39 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Houdt ons op de hoogte!
Update

De Factory Outlet had alleen de Metcon 2

Nu via de webshop de 3 besteld, levering (waarschijnlijk) zaterdag

Wordt vervolgd :P
broodnodig.brood.nodig.donderdag 23 maart 2017 @ 22:20
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:15 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Waar bestaan die maaltijden dan uit? 3 maaltijden van rond de 800/900 calorien zijn toch wel samen te stellen? En dan door de dag heen volle melk drinken als je per see niet meer dan 3 maaltijden wilt eten.
Nouja, ik heb het over ideaal dan he. Dan zou ik niet van die grote maaltijden uitkiezen (behalve voor het avondeten). En hele dag volle melk, moet er niet aan denken :{. Net zoals elke avond kwark voor het slapen gaan, het is nu een gewoonte.. maar als het niet zou hoeven :o.

Het was meer om aan te geven dat je eters en eters hebt... zegmaar. :+
Voor mij is het pure discipline om elke dag 3000+ binnen te krijgen, terwijl het voor een ander pure discipline zou zijn om 3000- binnen te krijgen :).
Cue_donderdag 23 maart 2017 @ 22:23
Je doet wel lekker ontwijkend mbt je eetschema :+
broodnodig.brood.nodig.donderdag 23 maart 2017 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:23 schreef Cue_ het volgende:
Je doet wel lekker ontwijkend mbt je eetschema :+
O dat mag je best weten hoor. Ik ben niet zo strikt en het is alles behalve een goed schema, maar ik doe het er maar mee:
- Ik eet ong. 250ml melk + 50 gr brinta, + 2 boterham pindakaas + weightgainer (ja, troep I know) als ontbijt.
- Tussendoor vaak nog een croissantje en een pistoletje met wat beleg ofzo (werkkantine).
- Als lunch eet ik een warme maaltijd (in kantine of wat er over is van wat ik zelf heb bereid - dit kan alles zijn, van pasta met gehaktsaus, aardappelen met biefstukje tot rijst met kip) incl. groente.
- Tussen lunch en avondeten nog 4 boterhammen met kipfilet.
- 'S avonds eet ik vaak pasta of rijst met willekeurig vlees+saus+groente.
- Daarna tussen 8-9 nog iets van aardappelen of brood met kip (ja, veel te veel brood I know).
- Voor 't slapen gaan nog een bak kwark.

En daartussen proberen ik ook nog wat noten te proppen.
Daarnaast m'n multivitamine, visolie etc.

EDIT: kleine aanpassing m.b.t. avondeten; ik eet niet alleen maar kip :+

[ Bericht 3% gewijzigd door broodnodig.brood.nodig. op 23-03-2017 22:39:13 ]
Lift.Heavy.donderdag 23 maart 2017 @ 22:34
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:20 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Nouja, ik heb het over ideaal dan he. Dan zou ik niet van die grote maaltijden uitkiezen (behalve voor het avondeten). En hele dag volle melk, moet er niet aan denken :{. Net zoals elke avond kwark voor het slapen gaan, het is nu een gewoonte.. maar als het niet zou hoeven :o.

Het was meer om aan te geven dat je eters en eters hebt... zegmaar. :+
Voor mij is het pure discipline om elke dag 3000+ binnen te krijgen, terwijl het voor een ander pure discipline zou zijn om 3000- binnen te krijgen :).
Daar heb je gelijk in, ik zou met gemak de 3000 halen, en houdt enorm van grote maaltijden.

Maar ik ben een vrouw dus heb pech :') .
Faeroerdonderdag 23 maart 2017 @ 22:48
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:47 schreef relativity het volgende:
Had hier laatst een filmpje gezien van zo'n Slingshot. Kan je die ergens ook goedkoop aanschaffen? Lijkt me weleens leek om te proberen en mijn bench Stats op te krikken.
https://www.improveyourbench.co.uk/
Lift.Heavy.vrijdag 24 maart 2017 @ 06:10
Er is trouwens sale bij Reebok, voor de liefhebber.
D.vrijdag 24 maart 2017 @ 09:14
Ik heb sinds een paar dagen wat spierpijn in mijn nek. Niemand die hem apart traint geloof ik, maar bij sommige oefeningen komt er behoorlijk wat druk op te staan. Meer mensen hier last van?

Tevens lijkt ie zich ook te ontwikkelen, maar zit niet echt op een dikke nek te wachten. Iets aan te doen?
Panzermausvrijdag 24 maart 2017 @ 09:23
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:03 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Hehe, dat doe ik nu ook. Maar er zijn soms dagen dat ik na het werk nog wil gymmen maar geen banaan die tegen de moeheid op kan.
5 gram max purity amphetamines op darknet halen. Kan af en toe best (voor dergelijke dagen) en liever dan die preworkout shit.
Faeroervrijdag 24 maart 2017 @ 10:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 06:10 schreef Lift.Heavy. het volgende:
Er is trouwens sale bij Reebok, voor de liefhebber.
Bodybuilders dragen geen Reebok.
Cue_vrijdag 24 maart 2017 @ 10:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:13 schreef Faeroer het volgende:

Bodybuilders dragen geen Reebok.
Adidas toch?
setovrijdag 24 maart 2017 @ 10:20
Gewoon full Gymshark outfit toch.
Faeroervrijdag 24 maart 2017 @ 10:28
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:14 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Adidas toch?
Zolang het mij maar niet doet denken aan half-naakte mensen die EMOM hernia PR setjes doen met zoveel mogelijk intensiteit, gekreun, drill sergeant groepschreeuwen en HGH/insuline buiken.
Questularvrijdag 24 maart 2017 @ 10:31
Gisteren in de avond alles besteld voor mn homegym, vandaag is alles al verzonden. Lekker snelle service ^O^
onlogischvrijdag 24 maart 2017 @ 10:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:31 schreef Questular het volgende:
Gisteren in de avond alles besteld voor mn homegym, vandaag is alles al verzonden. Lekker snelle service ^O^
Ga je 'm opbouwen in je schuur of zo?

Of woon je gewoon schandalig groot? :D
Questularvrijdag 24 maart 2017 @ 10:36
Ik heb nog 2 slaapkamers over dus daar kan het mooi komen te staan :)
setovrijdag 24 maart 2017 @ 10:36
Nice, foto's als alles er staat!
Faeroervrijdag 24 maart 2017 @ 10:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:31 schreef Questular het volgende:
Gisteren in de avond alles besteld voor mn homegym, vandaag is alles al verzonden. Lekker snelle service ^O^
Echt reuze benieuwd naar die pulley van je. M'n eigen pulley (zit vast aan m'n p-rack) loopt niet zo vloeiend, ben opzoek naar een opvolger. Onmisbaar voor rug trainingen.
Lift.Heavy.vrijdag 24 maart 2017 @ 11:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:13 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Bodybuilders dragen geen Reebok.
Ohw 😅. Crossfitter he, dan krijg je dat!

Wat is een typisch Body builders merk?
Beachvrijdag 24 maart 2017 @ 11:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 11:07 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Ohw 😅. Crossfitter he, dan krijg je dat!

Wat is een typisch Body builders merk?
singlet van golds gym anders hoor je er niet bij
Faeroervrijdag 24 maart 2017 @ 11:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 11:07 schreef Lift.Heavy. het volgende:

[..]

Ohw 😅. Crossfitter he, dan krijg je dat!

Wat is een typisch Body builders merk?
Er gaat bij ons een luchtalarm af wanneer men binnenkomt met Reebok spul, voor de rest maakt het niet zoveel uit.
Vinniieevrijdag 24 maart 2017 @ 11:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 10:36 schreef Questular het volgende:
Ik heb nog 2 slaapkamers over dus daar kan het mooi komen te staan :)
Ga je daar ook in deadliften? Ben benieuwd wat je buren daar van gaan vinden mocht je die hebben :P