abonnement Unibet Coolblue
pi_166620622
Hoink zei een tijdje terug:
quote:
Hoewel ik het met je eens ben dat 'Blackface' inderdaad niet op een lijn staat met het fenomeen Zwarte Piet ben ik het niet eens dat de aanmerkingen op Zwarte Piet onterecht zouden zijn puur en alleen omdat Nederland niet dezelfde zeer gespannen rassengeschiedenis kent zoals de VS.

De overeenkomst tussen 'Blackface' en Zwarte Piet is de set van uiterlijke kenmerken die afkomstig zijn van dezelfde Westerse karikatuur. Dat is echter niet genoeg om beide tradities op een lijn te zetten. 'Blackface' is een traditie die ontstaan is om zwarte burgers te weren uit het theatermetier en tegelijkertijd raciale stereotypen te propageren. De oorsprong van Piet als 'zwarte helper' ligt zoals Lunatiek steeds aangeeft in (waarschijnlijk) Germaanse symboliek, vergelijkbaar met Kerst.

Echter zijn beiden deze hun (voor-)christelijke kenmerken grotendeels verloren. Zwarte Piet is geen zwarte duivel zoals Krampus. In de 19e eeuw is de koloniale karikatuur van de Afrikaan in gebruik geraakt. Dit beeld legitimeerde alle acties van Westerse mogendheden in Afrika. De karikatuur met de donkere (vaak zwarte) huid in combinatie met de rode lippen en het kroeshaar is tot in de tweede helft van de 20ste eeuw beeldbepalend geweest en dus ook onze houding t.o.v. donkere mensen bepaald.

Het is bijna geschiedvervalsing om te claimen dat de huidige vorm van Zwarte Piet geen overblijfsel is uit datzelfde discours. In de afgelopen decennia is eerst Zwarte Piet slimmer voorgesteld en bij de influx van Surinamers begon Zwarte Piet een Surinaams accent aan te nemen. Een stap die niet te verklaren valt als Zwarte Piet geen donker persoon zou moeten voorstellen.

De reactie tegen dit protest was zo hevig omdat men de laatste jaren men die link in de perceptie van de blanke bevolking was verdwenen. Maar dat het in de perceptie van de meerderheid niet meer bestond, betekent niet dat de historische beladenheid van de karikatuur niet meer zou bestaan en daarom maar getolereerd moet worden. Die beladenheid bestaat nog steeds voor een minderheid en lijkt ook niet helemaal te zijn verdwenen gezien de reacties op het anti-pieten protest.

In een goed werkende democratie wordt de minderheid beschermt voor de meerderheid. Men moet dus niet buigen voor de wil van de minderheid maar men hoort er voor open te staan en bereid te zijn om compromissen te sluiten. In het geval van Zwarte Piet zou dit maar een kleine compromis zijn.

Zoals Etto aangaf is identity politics overgekomen vanuit de Verenigde Staten via de sociale media. Dit doet niets af aan de legitimiteit van kritiek op een reliek uit een Westers koloniaal verleden. Zwarte Piet heeft namelijk duidelijk gemaakt dat er op vele andere gebieden namelijk ook latente spanningen bestaan binnen de multiculturele samenleving op het gebied van identiteit en inclusiviteit.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166620628
Anti pieten zijn de nieuwe tokkies _O_
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 13 november 2016 @ 09:58:55 #3
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_166620637
Goeden zin!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_166620657
quote:
17s.gif Op zondag 13 november 2016 09:58 schreef Copycat het volgende:
Goeden zin!
Mooien TT ja
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166620690
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 09:58 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Anti pieten zijn de nieuwe tokkies _O_
Dat vind ik een zware belediging voor de Tokkies.
pi_166620698
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:04 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dat vind ik een zware belediging voor de Tokkies.
Tokkies gebruiken minder geweld, dat is waar.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166620755
He, een gekke vraag he, maar als zwarte Piet racistisch is, is een witte kerstman of sinterklaas of zelfs Jezus dan ook niet racistisch?
Twiddel
pi_166620767
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 10:04 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Tokkies gebruiken minder geweld, dat is waar.
Anti-pieten zijn echt het laagste van het laagste. Ik heb een hekel aan islam maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan om te gaan protesteren bij een islamitische kindercreche en die kinderen daar angst aan te jagen. Anti-pieten vinden dat volkomen normaal.
pi_166620773
quote:
99s.gif Op zondag 13 november 2016 10:10 schreef summer2bird het volgende:
He, een gekke vraag he, maar als zwarte Piet racistisch is, is een witte kerstman of sinterklaas of zelfs Jezus dan ook niet racistisch?
Iedereen is racistisch. Racist zijn is namelijk hip, net zoals mensen voor fascist, neo nazi of racist uitmaken.

One big happy family :D
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 13 november 2016 @ 10:32:03 #10
8369 speknek
Another day another slay
pi_166620988
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 01:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Zwarte mensen werden toen niet als minderwaardig beschouwd. De meeste mensen in Nederland hadden nog nooit een neger beschouwd. Ze waren toen nog niet zo lang geleden zelf minderwaardig geweest, of waren dat nog.
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 07:03 schreef Lunatiek het volgende:

Die geschiedvervalsing stoort me in de discussie nog het meest, vooral omdat het bij hard roepen blijft en er nooit, zoals anderen ook hebben opgemerkt, goed onderbouwde bewijzen zijn.
:').

Nobele wilden ja dat klinkt als diep respect. Oh nee.


quote:
One of the first modern public human exhibitions was P.T. Barnum's exhibition of Joice Heth on February 25, 1835[3] and, subsequently, the Siamese twins Chang and Eng Bunker. These exhibitions were common in freak shows.

...

The displays often emphasized the cultural differences between Europeans of Western civilization and non-European peoples or other Europeans with a lifestyle deemed primitive. Some of them placed indigenous Africans in a continuum somewhere between the great apes and the White man. Ethnological expositions have since been criticized and ascertained as highly degrading and racist.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_zoo

quote:
De enorme mensenspektakels zorgden echter niet voor verbroedering of een beter inzicht in andere culturen. Zij voedden juist het idee dat er een hiërarchie in rassen bestond en dat kolonialisme aan te bevelen was. Zij stimuleerden het blanke superioriteitsgevoel. Vele tientallen miljoenen bezoekers kregen voor het eerst in hun leven een zeer gekleurde kijk op anders gekleurde en geklede mensen. Zelden leidde dit tot respect. Meestal werden de clichés en stereotypen juist benadrukt.
http://www.nemokennislink(...)-mens-tentoongesteld

en ook
quote:
Er is misschien nog een andere afbeelding die Schenkman meer direct geïnspireerd heeft. In de jaren 1830-1840 ontstaat in Amerika in het variété een nieuw genre, dat van de ‘black minstrels’: witten die zich als zwarten uitmonsterden en een muzikaal programma brachten (Toll 1974, Cockrell 1993). Al in diezelfde tijd doen zij, met veel succes, Engeland aan (Pickering 1986:74-75, Blair 1996:5-6). Dat zij ook in Nederland te zien waren (al is niet duidelijk wanneer), blijkt uit een fictieve dialoog over de kermis in Schenkmans posthume publicatie Humoristische voorlezingen in proza en poëzy (1863:210-211; vgl. Schenkman z.j.:134). Een van de sprekers zegt over hen: ‘’t Waren zwart gemaakte kerels, ’t Was bedrog en schelmerij!’. Daarop zegt zijn tegenspreker:

‘Dat een blank gelaat zich zwart maakt,
Staat mijns inziens ieder vrij.
Hoeveel hooggeplaatste lieden,
Toonen, bij hun zwarte zielen,
In de Kerk en in den Staat,
Omgekeerd, een blank gelaat.’

De laatste twee zinnen zijn interessant omdat ze vrijwel overeenkomen met de titel van een verhaal dat in 1850 verscheen in het orthodox-christelijke, door Jan de Liefde uitge geven jeugdtijdschrift Timotheus: ‘De zwarte ziel en de blanke huid’. Dit kan toevallig zijn – het spelen met dit contrast was een vaker voorkomend thema, maar er ook op duiden dat Schenkman dit verhaal gelezen heeft en dat de titel in zijn hoofd is blijven hangen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_166621047
Nee he, niet weer....
quote:
De PVV komt binnenkort met een 'Zwarte Pieten-wet'. Die moet overheden als gemeenten die iets doen met bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas verplichten ervoor te zorgen dat Zwarte Piet dan ook echt zwart is.
http://www.nu.nl/politiek(...)arte-pieten-wet.html
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621066
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 01:25 schreef User8472 het volgende:
"Are you taking a piss?" Geweldig.


Oud, maar nog steeds grappig:


Maar Sintvierders kwetsen niet met opzet, ze hebben echt niet door dat ze fout bezig zijn en ergens is het aandoenlijk hoe naief ze zijn en hoe ze iets recht kunnen praten wat hartstikke krom is. Het zal echt lang duren voor men het zelf inziet. Het is niet anders, de meerderheid gelooft er al in sinds kind, dat kun je niet even uitwissen, ze zijn allemaal onschuldig en daarom alleen al is het niet goed om te demonstreren maar moet het anders aangepakt worden, over een hele lange tijd.
Haha geweldig,
zo wordt het idd gezien in het buitenland en terecht.

Mijn inziens zal het ook nog wel even duren voordat de meerderheid ervanaf wil helaas.
Geeft het een paar generaties : ) wel jammer dat mensen niet kunnen nadenken, maar de nieuwe generatie het altijd weer moet opknappen.
pi_166621101
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 09:58 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Anti pieten zijn de nieuwe tokkies _O_
De DENK stemmende Tokkie-Piet. :)
pi_166621136
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:32 schreef speknek het volgende:

[..]

[..]

:').

Nobele wilden ja dat klinkt als diep respect. Oh nee.

[..]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_zoo

[..]

http://www.nemokennislink(...)-mens-tentoongesteld

en ook

[..]

Termen als 'misschien' en 'toevallig' pleiten nou niet echt als 'bewijs' van een link dat Schenkman Zwarte Piet als neger(slaaf) zou hebben opgevoerd.

Wel een interessant stukje proza.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621137
quote:
Treurig. Gaan we dan inspecteurs krijgen die pieten uit de optocht halen om te kijken of ze ook achter de oren goed zwart geschminkt zijn? :')
pi_166621159
quote:
Met kleurcode?

Wat is het toch een dieptrieste vertoning, die club.
pi_166621191
quote:
:'( Wat een ellende weer. Een eckte wet voor zwarte Piet.
  zondag 13 november 2016 @ 10:50:47 #18
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166621202
Partij van de vrijheid...

Waarom mogen de Pieten niet meer zelf bepalen hoe ze geschminkt mogen worden. Wat een kansloze kutclub is het ook.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_166621215
Uit het artikel:

quote:
Wilders zei dat hij ''zo boos'' kan worden over de discussie om Zwarte Piet aan te passen. De wet is bedoeld om ''onze cultuur te beschermen'' en de discussie over Zwarte Piet en racisme is ''te belachelijk voor woorden'', aldus Wilders.

''Het is een kinderfeest. Dit heeft niets met racisme te maken.'' Ik hoop dat er een meerderheid voor is, dan kunnen we die traditie tenminste behouden.''
Inderdaad. Het is een kinderfeest. Blijf er met je populistische poten vanaf.
pi_166621226
Wat is er met de OP gebeurd?
pi_166621246
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:51 schreef Arth_NL het volgende:
Uit het artikel:

[..]

Inderdaad. Het is een kinderfeest. Blijf er met je populistische poten vanaf.
Het woord kinderfeest is zo een beetje de godwin geworden van de Zwarte Piet discussie.
pi_166621248
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:45 schreef Montagui het volgende:

[..]

Termen als 'misschien' en 'toevallig' pleiten nou niet echt als 'bewijs' van een link dat Schenkman Zwarte Piet als neger(slaaf) zou hebben opgevoerd.

Wel een interessant stukje proza.
Ja joh er is idd helemaaaaaal geen connectie

  zondag 13 november 2016 @ 10:56:11 #23
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621265
quote:
7s.gif Op zondag 13 november 2016 10:54 schreef Tem het volgende:

[..]

Het woord kinderfeest is zo een beetje de godwin geworden van de Zwarte Piet discussie.
Net als 'het is maar een kleine aanpassing wat is het probleem?'
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621290
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 10:56 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Net als 'het is maar een kleine aanpassing wat is het probleem?'
True, het is geen kleine aanpassing en ik geloof ook dat het een probleem is voor veel mensen. Als iedereen een beetje begrip heeft voor elkaar kom je er volgens mij uiteindelijk wel uit.

Tot nu toe wil het alleen nog niet echt lukken :')
  zondag 13 november 2016 @ 11:02:27 #25
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621328
quote:
7s.gif Op zondag 13 november 2016 10:58 schreef Tem het volgende:

[..]

True, het is geen kleine aanpassing en ik geloof ook dat het een probleem is voor veel mensen. Als iedereen een beetje begrip heeft voor elkaar kom je er volgens mij uiteindelijk wel uit.

Tot nu toe wil het alleen nog niet echt lukken :')
Oh jawel hoor. Elke discussie hier komt uiteindelijk uit op 'iedereen mag het zelf weten'. Dus het blijft zoals het is. Zwarte Piet blijft zwart en er komen hier en daar wat kleuren en varianten bij als men dat wil.

In de echte wereld maakt men het zichzelf niet zo moeilijk als in de internetbubbel.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621341
Na gisteren kunnen we in ieder geval concluderen, dat vrijwel geen enkele gemeente iets aangepast heeft aan het uiterlijk van zwarte piet.

Dus of je nou voor of tegen bent, alles blijft gewoon vrijwel hetzelfde als je de landelijke tv en Amsterdam buiten beschouwing laat.
٩๏̯͡๏)۶
pi_166621379
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:02 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Oh jawel hoor. Elke discussie hier komt uiteindelijk uit op 'iedereen mag het zelf weten'. Dus het blijft zoals het is. Zwarte Piet blijft zwart en er komen hier en daar wat kleuren en varianten bij als men dat wil.

In de echte wereld maakt men het zichzelf niet zo moeilijk als in de internetbubbel.
Ik vind zo'n afwasbare negerkleurenpiet die moet doorgaan voor een roetpiet juist het toppunt van een racismevergelijking. Ik vind die pieten echt een gruwel mede omdat ze staan voor onrecht, schande en het toegeven aan de terreur van een schreeuwende minderheid.

Met een andere kleur heb ik geen probleem omdat de piet dan onherkenbaar blijft en de kinderfantasie blijft prikkelen.
pi_166621383
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:39 schreef MrSweets het volgende:

[..]

Haha geweldig,
zo wordt het idd gezien in het buitenland en terecht.

Volgens mij niet. Helaas legt de interviewer in deze video (uit 2012) ook de link met slavernij (de oorringen). Desalniettemin getuigen de reacties van de 'Afro-Americans' in Alabama m.i. van hoe het buitenland (en met name de donkere onbevooroordeelde donkere medeburgers op deze aardkloot) onze traditie zien. De een vindt het niet kunnen, het merendeel snapt na uitleg m.b.t. de zwarte schmink dat het wel kan e/o heeft er respect voor.


Niet Nederlanders zijn niet dom. Uitleggen helpt, als men wil luisteren.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621388
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:39 schreef MrSweets het volgende:

[..]

Haha geweldig,
zo wordt het idd gezien in het buitenland en terecht.

Mijn inziens zal het ook nog wel even duren voordat de meerderheid ervanaf wil helaas.
Geeft het een paar generaties : ) wel jammer dat mensen niet kunnen nadenken, maar de nieuwe generatie het altijd weer moet opknappen.
We staan echt voor schut met dit in het buitenland :p
  zondag 13 november 2016 @ 11:09:10 #30
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166621389
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:04 schreef Ronaldsen het volgende:
Na gisteren kunnen we in ieder geval concluderen, dat vrijwel geen enkele gemeente iets aangepast heeft aan het uiterlijk van zwarte piet.

Dus of je nou voor of tegen bent, alles blijft gewoon vrijwel hetzelfde als je de landelijke tv en Amsterdam buiten beschouwing laat.
Ook in de provincie Utrecht verandert er wat: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1541257/
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 13 november 2016 @ 11:09:58 #31
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621396
Sowieso lijkt de landelijke tv het ook niet te snappen. Geen zwarte huidskleur maar wel het kroeshaar en de rode lippen :').

Geeft nog maar eens aan hoe incoherent het 'argument' van de antie-pieten is.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621420
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

We staan echt voor schut met dit in het buitenland :p
Gelukkig heeft de rest van de wereld zo hun eigen imago probleem en is dit dus geen argument.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621427
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Gelukkig heeft de rest van de wereld zo hun eigen imago probleem en is dit dus geen argument.
Ja maar zij staan ook voor schut :'(
pi_166621451
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 11:12 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja maar zij staan ook voor schut :'(
Lieve schat het is gewoon geen argument voor een aanpassing. Dat snap je zelf ook wel :)
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621457
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

We staan echt voor schut met dit in het buitenland :p
Neuh, dat valt reuze mee.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621459
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:15 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Lieve schat het is gewoon geen argument voor een aanpassing. Dat snap je zelf ook wel :)
Waarom niet? Misschien dat ze in het buitenland objectief hier naar kijken?
  zondag 13 november 2016 @ 11:15:59 #37
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166621461
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_166621463
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:15 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Waarom niet? Misschien dat ze in het buitenland objectief hier naar kijken?
JA MAAR HET BUITENLAND, DENK AAN HET BUITENLAND!

:')
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621465
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:15 schreef Montagui het volgende:

[..]

Neuh, dat valt reuze mee.
Ik vertel niet meer dat we dit doen. Werd elke keer uitgelachen :p
pi_166621474
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:16 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

JA MAAR HET BUITENLAND, DENK AAN HET BUITENLAND!

:')
Lekker dom blijven doen *O*
pi_166621485
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:16 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Lekker dom blijven doen *O*
Denk aan het buitenland! Wat moeten de 8 miljard mensen buiten Nederland er wel niet van vinden :'( huil huil
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621500
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

We staan echt voor schut met dit in het buitenland :p
Dat komt eerder doordat ze in het buitenland geen flauw idee hebben en bij voorbaat veronderstellen dat het racistisch is.
Niet omdat ze gedegen onderzoek hebben gedaan ofso.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_166621507
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat komt eerder doordat ze in het buitenland geen flauw idee hebben en bij voorbaat veronderstellen dat het racistisch is.
Niet omdat ze gedegen onderzoek hebben gedaan ofso.
Ja no shit dat ze dat denken. Welk onderzoek moeten ze dan doen?
pi_166621518
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:18 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja no shit dat ze dat denken. Welk onderzoek moeten ze dan doen?
Je doet net alsof het buitenland super boeiend is ofzo.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621530
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Je doet net alsof het buitenland super boeiend is ofzo.
Jij hebt nooit een mening over tradities of culturen die er in andere landen voorkomen?

Wat ik bedoel is dat een buitenstaander vaak objectief naar een zaak kan kijken en dus ook een punt kan hebben.
  zondag 13 november 2016 @ 11:20:39 #46
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621535
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:15 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Waarom niet? Misschien dat ze in het buitenland objectief hier naar kijken?
Bij uitstek niet.

En is verder ook niet relevant. Het interesseert werkelijk niemand.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 13 november 2016 @ 11:20:51 #47
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166621540
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Je doet net alsof het buitenland super boeiend is ofzo.
Op werk is het altijd even lastig uitleggen aan internationale collega's waarom zwarte Piet iets heeft van een blackface, maar dat absoluut niet is.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_166621550
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:20 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Bij uitstek niet.

En is verder ook niet relevant. Het interesseert werkelijk niemand.
Hoezo bij uitstek niet? Je hebt het filmpje hierboven van zwarte pieten in Londen niet gezien? :P
pi_166621554
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:20 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Jij hebt nooit een mening over tradities of culturen die er in andere landen voorkomen?

Wat ik bedoel is dat een buitenstaander vaak objectief naar een zaak kan kijken en dus ook een punt kan hebben.
Nee, waarom zou ik die mening moeten hebben als ik niet goed geïnformeerd ben?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621556
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 11:20 schreef Falco het volgende:

[..]

Op werk is het altijd even lastig uitleggen aan internationale collega's waarom zwarte Piet iets heeft van een blackface, maar dat absoluut niet is.
Het is niet uit te leggen.
pi_166621560
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:18 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja no shit dat ze dat denken. Welk onderzoek moeten ze dan doen?
Hypothetisch, Yasmin.

In het buitenland hebben ze geen flauw idee wat het feest inhoud en veronderstellen maar wat. En jij maakt je daar druk om?
Het is trouwens echt nog grootheidswaan ook. Want wat kan een NL feest de rest van de wereld nou boeien?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_166621561
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Nee, waarom zou ik die mening moeten hebben als ik niet goed geïnformeerd ben?
Hoeveel informatie heb je nodig dan? Echt ingewikkeld is het allemaal niet dat zwarte piet.
pi_166621574
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:22 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hypothetisch, Yasmin.

In het buitenland hebben ze geen flauw idee wat het feest inhoud en veronderstellen maar wat. En jij maakt je daar druk om?
Het is trouwens echt nog grootheidswaan ook. Want wat kan een NL feest de rest van de wereld nou boeien?
Nou je hoeft je er niet zo zeer wat van aan te trekken maar misschien dat het je wel laat nadenken dat de Anti Pieten groep misschien toch wel een punt heeft.
  zondag 13 november 2016 @ 11:23:25 #54
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621576
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hoezo bij uitstek niet?
Omdat zij vanuit hun culturele achtergrond er naar kijken. Ze zijn nog meer bevooroordeeld dan Nederlanders zelf.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621581
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:16 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ik vertel niet meer dat we dit doen. Werd elke keer uitgelachen :p
Ik heb er geen problemen mee als mensen reageren zoals in de video die ik zojuist poste.

Voor de donkere Amerikaan zal het best raar overkomen, vooral door de Amerikaanse 'blackface' traditie. Ze schudden misschien hun hoofd en kijken meewarig, maar 'that's it'.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621584
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hoezo bij uitstek niet? Je hebt het filmpje hierboven van zwarte pieten in Londen niet gezien? :P
Russell Brand hierover om een mening vragen...objectief ja :') :')
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_166621592
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:23 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Omdat zij vanuit hun culturele achtergrond er naar kijken. Ze zijn nog meer bevooroordeeld dan Nederlanders zelf.
Nee zij zien precies zoals het is zonder al die smoesjes en excuses die je hier hoort.
pi_166621602
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:23 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ik heb er geen problemen mee als mensen reageren zoals in de video die ik zojuist poste.

Voor de donkere Amerikaan zal het best raar overkomen, vooral door de Amerikaanse 'blackface' traditie. Ze schudden misschien hun hoofd en kijken meewarig, maar 'that's it'.
En je denkt dan niet van eigenlijk is het best dom wat we doen?
pi_166621609
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:23 schreef Serieus_Persoon het volgende:

[..]

Russell Brand hierover om een mening vragen...objectief ja :') :')
Waren ook andere mensen in het filmpje.
pi_166621615
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 11:20 schreef Falco het volgende:

[..]

Op werk is het altijd even lastig uitleggen aan internationale collega's waarom zwarte Piet iets heeft van een blackface, maar dat absoluut niet is.
Ja, het vergt inderdaad voorstellings- en inlevingsvermogen. En als je dat niet hebt....
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621616
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Het is niet uit te leggen.
Omdat zij het in eerste instantie veronderstellen als blackface. Maar als je het uitlegd dat dat dus absoluut niet waar is en het feest verder uitlegt: 'ow thats a nice tradition!'.

Echt onzin wat je zegt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_166621619
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:22 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hoeveel informatie heb je nodig dan? Echt ingewikkeld is het allemaal niet dat zwarte piet.
Voor iemand met 5 hersencellen ben je inderdaad zo klaar, die gaan gelijk schreeuwen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 13 november 2016 @ 11:25:37 #63
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621621
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:24 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nee zij zien precies zoals het is zonder al die smoesjes en excuses die je hier hoort.
Helaas, dat is dus fout. Zij kijken er naar met hun eigen bias. Culturele uitingen zijn moeilijker te begrijpen als je die zelf niet beleeft.

Je kunt er uiteraard een mening over hebben als buitenstaander. Die mening kan je ook onderbouwen. Met argumenten.

Maar zeggen dat buitenstaanders een beter oordeel kunnen vellen is onzin.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621628
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:25 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Waren ook andere mensen in het filmpje.
Sunny is ook zo'n objectief filmmaakster he :')
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_166621635
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:25 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Omdat zij het in eerste instantie veronderstellen als blackface. Maar als je het uitlegd dat dat dus absoluut niet waar is en het feest verder uitlegt: 'ow thats a nice tradition!'.

Echt onzin wat je zegt.
Ja je zag dat Sunny zei dat die er zo uit zag omdat die door de schoorsteen kwam.

Kijk dat je kinderen dit wijs kan maken maar volwassenen :')
pi_166621643
Hoewel filmmaakster...eerder propagandamaakster
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_166621653
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:25 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Helaas, dat is dus fout. Zij kijken er naar met hun eigen bias. Culturele uitingen zijn moeilijker te begrijpen als je die zelf niet beleeft.

Je kunt er uiteraard een mening over hebben als buitenstaander. Die mening kan je ook onderbouwen. Met argumenten.

Maar zeggen dat buitenstaanders een beter oordeel kunnen vellen is onzin.
Denk dat de Nederlanders toch stukken bevooroordeelder zijn dan mensen in het buitenland?
pi_166621654
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hoezo bij uitstek niet? Je hebt het filmpje hierboven van zwarte pieten in Londen niet gezien? :P
Kijk dan eens naar mijn filmpje in Alabama. Afro Amerikanen die niet meteen in een stuip schieten, en ook naar uitleg willen luisteren.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621659
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:26 schreef Serieus_Persoon het volgende:

[..]

Sunny is ook zo'n objectief filmmaakster he :')
Ze liet precies zien wat de traditie is.....
pi_166621664
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:27 schreef Montagui het volgende:

[..]

Kijk dan eens naar mijn filmpje in Alabama. Afro Amerikanen die niet meteen in een stuip schieten, en ook naar uitleg willen luisteren.
Heb je een link? Heb niet het hele topic gelezen.
pi_166621667
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:23 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou je hoeft je er niet zo zeer wat van aan te trekken maar misschien dat het je wel laat nadenken dat de Anti Pieten groep misschien toch wel een punt heeft.
Zij hebben geen punt. Al hun argumenten van de laatste jaren zijn gebaseerd op bevooroordeelde ongefundeerde flutonderzoekjes en een hoop inhoudsloos geschreeuw.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 13 november 2016 @ 11:28:11 #72
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621671
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:27 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Denk dat de Nederlanders toch stukken bevooroordeelder zijn dan mensen in het buitenland?
Dat is racistisch.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621687
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:28 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat is racistisch.
.....

Nederlanders vieren dit al jaren, hoe zouden zij niet bevooroordeeld zijn in dit geval?
pi_166621688
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:27 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Heb je een link? Heb niet het hele topic gelezen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621693
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:25 schreef Fir3fly het volgende:
Maar zeggen dat buitenstaanders een beter oordeel kunnen vellen is onzin.
Ja, je hebt helemaal gelijk. Ik ga dan toch eens Scientology checken, want iedereen die daarbij hoort vind het geweldig en die zullen wel gelijk hebben.
  zondag 13 november 2016 @ 11:29:49 #76
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621708
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:28 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

.....

Nederlanders vieren dit al jaren, hoe zouden zij niet bevooroordeeld zijn in dit geval?
Omdat zij ook context mee krijgen. Die is erg belangrijk.

Je doet nou net of Nederlandse mensen alle rationaliteit verloren zijn. Je komt heel dom over zo. Niet doen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621713
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:26 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja je zag dat Sunny zei dat die er zo uit zag omdat die door de schoorsteen kwam.

Kijk dat je kinderen dit wijs kan maken maar volwassenen :')
sunny? Die bevooroordeelde zelfingenomen whitey helper?
Die moet je serieus nemen voor een objectief onderzoek? Kom op Yasmin...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 13 november 2016 @ 11:30:13 #78
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166621716
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:29 schreef User8472 het volgende:

[..]

Ja, je hebt helemaal gelijk. Ik ga dan toch eens Scientology checken, want iedereen die daarbij hoort vind het geweldig en die zullen wel gelijk hebben.
Wat een intens domme opmerking weer _O- :D.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166621721
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:28 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

.....

Nederlanders vieren dit al jaren, hoe zouden zij niet bevooroordeeld zijn in dit geval?
Context.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621723
quote:
Oh deze ken ik al :p Ja ik snap die reacties.
pi_166621737
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:30 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Oh deze ken ik al :p Ja ik snap die reacties.
Ik hecht aan deze meer waarde dan die van Sunny.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621741
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:29 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Omdat zij ook context mee krijgen. Die is erg belangrijk.

Je doet nou net of Nederlandse mensen alle rationaliteit verloren zijn. Je komt heel dom over zo. Niet doen.
In dit geval zijn de Nederlanders denk ik de rationaliteit idd verloren ja :P
pi_166621747
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:30 schreef Red_85 het volgende:

[..]

sunny? Die bevooroordeelde zelfingenomen whitey helper?
Die moet je serieus nemen voor een objectief onderzoek? Kom op Yasmin...
Zij heeft Zwarte Piet laten zien zoals het is. Zelfs op vragen van de mensen daar zei ze dat hij er zo uitziet omdat die door de schoorsteen komt. Dat klopt toch allemaal?
pi_166621753
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Context.
Context is dat mensen smoesjes bedenken om het maar acceptabel te houden.
pi_166621764
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:31 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ik hecht aan deze meer waarde dan die van Sunny.
Ze zijn ook niet het zelfde.
pi_166621775
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:30 schreef Fir3fly het volgende:
Wat een intens domme opmerking weer _O- :D.
Je gelooft het nog ook. Ik vind het maar bizar dat mensen niet inzien dat ze geïndoctrineerd zijn.
Gewoon wat tijd over laten gaan en als de meerderheid het dan doorheeft kan men later alsnog zeggen dat men het niet wist.
pi_166621799
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:32 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Zij heeft Zwarte Piet laten zien zoals het is. Zelfs op vragen van de mensen daar zei ze dat hij er zo uitziet omdat die door de schoorsteen komt. Dat klopt toch allemaal?
Dat wijf is extreem bevooroordeeld en doet net alsof ze 'objectief' is op de film.

Nope, die hoef je echt niet serieus te nemen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_166621820
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:35 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat wijf is extreem bevooroordeeld en doet net alsof ze 'objectief' is op de film.

Nope, die hoef je echt niet serieus te nemen.
Of je reageert gewoon op wat er te zien in is in dat filmpje. Ze heeft zwarte piet laten zien zoals het ook daadwerkelijk is.
pi_166621834
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:23 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

misschien dat het je wel laat nadenken dat de Anti Pieten groep misschien toch wel een punt heeft.
Hardop gelachen.
pi_166621843
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:37 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Hardop gelachen.
Gelukkig :p
pi_166621848
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:33 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Context is dat mensen smoesjes bedenken om het maar acceptabel te houden.
Wow...

Dat is een fikse belediging voor de traditionalisten.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166621872
Ik zou het al veel minder raar vinden als we gewoon toegeven dat die niet zwart is omdat die door de schoorsteen komt.

Gewoon eerlijk zijn 8}
pi_166621873
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:38 schreef Montagui het volgende:

[..]

Wow...

Dat is een fikse belediging voor de traditionalisten.
Hij komt door de schoorsteen is geen smoesje?
pi_166621891
En verbaast mij ook dat zelfs mensen op fok volhouden dat die door de schoorsteen komt. Prima dat je dat zegt in het bijzijn van kinderen, die weten toch niet beter. Maar in een gesprek met volwassenen?
pi_166621901
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:39 schreef Yasmin23 het volgende:
Ik zou het al veel minder raar vinden als we gewoon toegeven dat die niet zwart is omdat die door de schoorsteen komt.

Gewoon eerlijk zijn 8}
Hij is zwart zodat kinderen de buurman/bakker/neef niet herkennen, de schoorsteen is een smoesje natuurlijk, denk je dat ze daar echt doorheen gaan, ben je achterlijk ofzo?
standaarddrinker
pi_166621906
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:41 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Hij is zwart zodat kinderen de buurman/bakker/neef niet herkennen, de schoorsteen is een smoesje natuurlijk, denk je dat ze daar echt doorheen gaan, ben je achterlijk ofzo?
:')
pi_166621914
Kan niet wachten totdat deze traditie aangepast is.
pi_166621923
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 11:42 schreef Yasmin23 het volgende:
Kan niet wachten totdat deze traditie aangepast is.
Oh dat is dus je agenda, zeg dat dan meteen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621925
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 11:42 schreef Yasmin23 het volgende:
Kan niet wachten totdat deze traditie aangepast is.
Dat gaat echt tientallen jaren duren.
pi_166621929
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:43 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Oh dat is dus je agenda, zeg dat dan meteen.
Nah buiten fok bemoei ik mij verder niet met deze discussie.
pi_166621931
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:43 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Dat gaat echt tientallen jaren duren.
Ik heb de tijd :P
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:43:50 #102
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166621937
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:21 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Het is niet uit te leggen.
ik heb er nooit zo'n moeite mee eerlijk gezegd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166621942
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:43 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nah buiten fok bemoei ik mij verder niet met deze discussie.
En net zeg je nog dat de mensen in het buitenland er zoveel last van hebben.

Wat is het nou?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166621945
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_166621956
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:44 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

En net zeg je nog dat de mensen in het buitenland er zoveel last van hebben.

Wat is het nou?
Die hebben er een mening over. Zei niet dat ze er last van hebben. En dat staat ook allemaal los van het bemoeien toch?
pi_166621963
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 11:09 schreef Fir3fly het volgende:
Sowieso lijkt de landelijke tv het ook niet te snappen. Geen zwarte huidskleur maar wel het kroeshaar en de rode lippen :').

Geeft nog maar eens aan hoe incoherent het 'argument' van de antie-pieten is.
_O-
pi_166621974
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 10:47 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Met kleurcode?

Wat is het toch een dieptrieste vertoning, die club.
Even triest als de anti-Pieten. Laat iedere stad zijn eigen RAL-kleur bepalen en met de kleurenwaaier rondgaan. 't Is prima zo. In Amsterdam regenboogpieten en roetpieten en Mondriaan-pieten. En in de boerendorpen de ouderwetse zwarte Pieten. Diversiteit binnen ons eigen land. Prima zo. Alleen ben ik bang dat de Quincy Gario's geen genoegen nemen met hun winst in de Randstad en ook eisen dat in de feestkeet achter de varkensstal van boer Geert in Jipsingboermussel het jaarlijkse Sinterklaasfeest ook met de politiek correcte Pieten wordt gevierd ipv in de traditionele uitmonstering.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166621991
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:46 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Even triest als de anti-Pieten.
Mooi in balans dan. Wat een toeval.
pi_166622001
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:39 schreef Yasmin23 het volgende:
Ik zou het al veel minder raar vinden als we gewoon toegeven dat die niet zwart is omdat die door de schoorsteen komt.

Gewoon eerlijk zijn 8}
Ik had al op de FP gepost hoe raar het is dat men in Nederland leugens nodig heeft om hun kinderen gelukkig te maken. Dat kunnen we toch wel beter, maar zal niet gebeuren tot er een meerderheid tegen is.

Daarom moeten we Sinterklaas afschaffen en hedendaagse helden vereren; de astronauten waardoor mede de mensheid van de aarde misschien wel de ruimte in kan. Of 2 feestjes, eentje voor onze Nederlandse helden en een internationaal feest, wat dan heel hightech wordt, ook goed voor hoe het buitenland ons ziet en daarom ook goed voor handel. Laten we wetenschap gebruiken als het goede voorbeeld, niet een Christelijk figuur met een slavernij verhaal euh schoorstenen en kinderfeestje enzo.
  zondag 13 november 2016 @ 11:48:14 #110
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166622007
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:46 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Even triest als de anti-Pieten. Laat iedere stad zijn eigen RAL-kleur bepalen en met de kleurenwaaier rondgaan. 't Is prima zo. In Amsterdam regenboogpieten en roetpieten en Mondriaan-pieten. En in de boerendorpen de ouderwetse zwarte Pieten. Diversiteit binnen ons eigen land. Prima zo. Alleen ben ik bang dat de Quincy Gario's geen genoegen nemen met hun winst in de Randstad en ook eisen dat in de feestkeet achter de varkensstal van boer Geert in Jipsingboermussel het jaarlijkse Sinterklaasfeest ook met de politiek correcte Pieten wordt gevierd ipv in de traditionele uitmonstering.
Gario gaat irrelevant worden in deze discussie. Heb geen idee wat ie wel goed vindt, terwijl roetveegpieten een prima alternatief zijn. Gewoon geen aandacht aan die sukkel geven dus.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_166622035
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 11:09 schreef Falco het volgende:

[..]

Ook in de provincie Utrecht verandert er wat: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1541257/
Maar eigenlijk dus bijna niks als ik het artikel zo lees.
٩๏̯͡๏)۶
pi_166622040
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 11:48 schreef Falco het volgende:

[..]

Gario gaat irrelevant worden in deze discussie.
Als je het mij vraagt is hij, net als Sylvana Simons, nooit relevant geweest.

Ze worden beide vooral door het pro-kamp naar voren geschoven als de vertegenwoordigers van het anti-piet standpunt. Waarom ze dat doen is mij niet duidelijk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622043
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:47 schreef User8472 het volgende:

[..]

Ik had al op de FP gepost hoe raar het is dat men in Nederland leugens nodig heeft om hun kinderen gelukkig te maken. Dat kunnen we toch wel beter, maar zal niet gebeuren tot er een meerderheid tegen is.

Daarom moeten we Sinterklaas afschaffen en hedendaagse helden vereren; de astronauten waardoor mede de mensheid van de aarde misschien wel de ruimte in kan. Of 2 feestjes, eentje voor onze Nederlandse helden en een internationaal feest, wat dan heel hightech wordt, ook goed voor hoe het buitenland ons ziet en daarom ook goed voor handel. Laten we wetenschap gebruiken als het goede voorbeeld, niet een Christelijk figuur met een slavernij verhaal euh schoorstenen en kinderfeestje enzo.
Nja wat men de kinderen wijsmaakt in dit geval vind ik niet zo boeiend. Het verbaast mij gewoon dat volwassenen willens en wetens gewoon tegen je zeggen dat die er zo uit ziet omdat die door de schoorsteen komt. Ik vraag mij dan echt af of je je zelf wel serieus neemt?

Kom er gewoon voor uit dat het gebaseerd is op een donker persoon. 8}
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:50:25 #114
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622045
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 11:48 schreef Falco het volgende:

[..]

Gario gaat irrelevant worden in deze discussie. Heb geen idee wat ie wel goed vindt, terwijl roetveegpieten een prima alternatief zijn. Gewoon geen aandacht aan die sukkel geven dus.
die roetveegpieten zijn uberhaupt geen alternatief, op 2 meter afstand zijn ze nog steeds zwart en de ietwat onhandige link met het slavernijverleden is er niet mee gebroken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:51:04 #115
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622052
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je het mij vraagt is hij, net als Sylvana Simons, nooit relevant geweest.

Ze worden beide vooral door het pro-kamp naar voren geschoven als de vertegenwoordigers van het anti-piet standpunt. Waarom ze dat doen is mij niet duidelijk.
omdat ze de enigen zijn die daadwerkelijk argumenten geven

slecht als ze zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622072
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je het mij vraagt is hij, net als Sylvana Simons, nooit relevant geweest.

Ze worden beide vooral door het pro-kamp naar voren geschoven als de vertegenwoordigers van het anti-piet standpunt. Waarom ze dat doen is mij niet duidelijk.
Mij ook niet, het is vooral een negatief effect omdat veel mensen denken dat het "ik ben zwart ik voel me beledigd" idee een rol speelt. Maar daar gaat het helemaal niet om in deze discussie.
pi_166622078
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

omdat ze de enigen zijn die daadwerkelijk argumenten geven
Je bedoelt: omdat ze de enigen zijn die argumenten geven waar het pro-kamp makkelijk op kan schieten.

Wie is de BN'er die het pro-kamp vertegenwoordigt door daadwerkelijk argumenten te geven trouwens? Heeft het anti-kamp ook iets om op te schieten. Halbe Zijlstra, moet dat hem worden?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 13 november 2016 @ 11:52:51 #118
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_166622081
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:49 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Maar eigenlijk dus bijna niks als ik het artikel zo lees.
In de stad Utrecht wordt wel ingespeeld op de discussie. Verder zijn erg veel comite's in de afgelopen tien jaar overgestapt op bruine schmink, omdat dat fotogenieker is en minder angstaanjagend. Het vreemde is dat dat nooit echt opgevallen is en ook een issue is geweest.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_166622083
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

omdat ze de enigen zijn die daadwerkelijk argumenten geven

slecht als ze zijn
Welnee. Tientallen anderen hebben de afgelopen jaren op de opiniepagina's ook hun verhaal gedaan.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:53:49 #120
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622092
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je bedoelt: omdat ze de enigen zijn die argumenten geven waar het pro-kamp makkelijk op kan schieten.
nee dat bedoel ik niet ... er zijn best goede argumenten te geven maar die hoor je eigenlijk maar heel zelden, vraag me altijd af waarom dat is

quote:
Wie is de BN'er die het pro-kamp vertegenwoordigt door daadwerkelijk argumenten te geven trouwens? Heeft het anti-kamp ook iets om op te schieten. Halbe Zijlstra, moet dat hem worden?
geen idee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622114
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:53 schreef sp3c het volgende:

[..]

geen idee
Zijn er geen BN'ers die het pro-kamp vertegenwoordigen die goede argumenten geven?

Ook goed hoor.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:55:30 #122
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622122
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:55 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zijn er geen BN'ers die het pro-kamp vertegenwoordigen die goede argumenten geven?

Ook goed hoor.
dat staat er toch niet, er staat dat ik het niet weet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622124
Hoe zou een alternatieve Sint intocht zijn, allemaal witte Sinterklazen die een beetje onzinnig doen en dan 1 roetveeg piet die serieus lijkt en natuurlijk de leider is, incl. dik boek. Zouden de antipieten dat wel leuk vinden? Als ze het die keer dan ruim van tevoren aanvragen om dan ergens in een publieke ruimte hun kinderfeestje te vieren.
pi_166622131
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:53 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Welnee. Tientallen anderen hebben de afgelopen jaren op de opiniepagina's ook hun verhaal gedaan.
Ja, een aantal mensen hier lijkt nog steeds te denken dat de hele discussie pas is begonnen met Gario en Simons, en dat er daarvoor geen vuiltje aan de lucht was.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622133
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat staat er toch niet, er staat dat ik het niet weet
Dat vind ik al een heel opmerkelijke constatering, dat je dat niet weet. ;)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:56:38 #126
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622138
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:55 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ja, een aantal mensen hier lijkt nog steeds te denken dat de hele discussie pas is begonnen met Gario en Simons, en dat er daarvoor geen vuiltje aan de lucht was.
nee de discussie escaleerde met (met name) Gario, daarvoor was er wel een redelijke discussie over
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622139
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja wat men de kinderen wijsmaakt in dit geval vind ik niet zo boeiend.
Nee, stel je voor dat je het belang van de kinderen in een kinderfeest voorop stelt.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:57:17 #128
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622150
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:56 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat vind ik al een heel opmerkelijke constatering, dat je dat niet weet. ;)
ik snap dat het als een donderslag bij heldere hemel komt maar er zijn daadwerkelijk dingen die ik niet weet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622151
Waarom is de roetveegpiet voor de anti Pieten niet voldoende trouwens ?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166622152
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:56 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee de discussie escaleerde met (met name) Gario, daarvoor was er wel een redelijke discussie over
Ah, zo. Waarom hebben we het dan over Gario, en niet over de mensen die daar een redelijke discussie over hadden? Kun je dat uitleggen?

Ik begrijp daar niks van namelijk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622159
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:57 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik snap dat het als een donderslag bij heldere hemel komt maar er zijn daadwerkelijk dingen die ik niet weet
En waar je wel tig topics over praat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622162
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 11:56 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Nee, stel je voor dat je het belang van de kinderen in een kinderfeest voorop stelt.
Het moet niet perse in de huidige vorm om de belangen van de kinderen te waarborgen. Die hadden het ook leuk gevonden als die er anders uit had gezien.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:58:08 #133
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622169
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:57 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ah, zo. Waarom hebben we het dan over Gario, en niet over de mensen die daar een redelijke discussie over hadden? Kun je dat uitleggen?

Ik begrijp daar niks van namelijk.
die anderen hoor je niet echt meer, en jij kent hun argumenten niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622172
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:57 schreef Molurus het volgende:

[..]

En waar je wel tig topics over praat.
En wat maakt dat uit?
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:58:28 #135
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622173
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:57 schreef Molurus het volgende:

[..]

En waar je wel tig topics over praat.
ik heb het nog nooit over BN'ers die propiet zijn gehad
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622177
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:57 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Waarom is de roetveegpiet voor de anti Pieten niet voldoende trouwens ?
Voor mij wel hoor. Gaat mij niet eens perse om het zwarte maar om de combinatie van kroeshaar, rode lippen en in sommige gevallen nog de oorbellen.
pi_166622182
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

die anderen hoor je niet echt meer, en jij kent hun argumenten niet
Nee, jij kent hun argumenten niet. Je hebt een behoorlijk uitgesproken mening over dit onderwerp, maar ik moet nu constateren dat jij niet weet waar je over praat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622184
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja wat men de kinderen wijsmaakt in dit geval vind ik niet zo boeiend. Het verbaast mij gewoon dat volwassenen willens en wetens gewoon tegen je zeggen dat die er zo uit ziet omdat die door de schoorsteen komt. Ik vraag mij dan echt af of je je zelf wel serieus neemt?

Kom er gewoon voor uit dat het gebaseerd is op een donker persoon. 8}
Tegen volwassen is dat inderdaad niet nodig.

Gewoon ervoor uitkomen dat hij gebaseerd is op een oeroude zwarte schmink traditie.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166622189
quote:
_O_
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 11:59:19 #141
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622190
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:58 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee, jij kent hun argumenten niet. Je hebt een behoorlijk uitgesproken mening over dit onderwerp, maar ik moet nu constateren dat jij niet weet waar je over praat.
wat is mijn mening dan?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622198
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je het mij vraagt is hij, net als Sylvana Simons, nooit relevant geweest.

Ze worden beide vooral door het pro-kamp naar voren geschoven als de vertegenwoordigers van het anti-piet standpunt. Waarom ze dat doen is mij niet duidelijk.
Hmm, misschien omdat Quinsy de oprichter is van 'Zwarte Piet is Racisme' en al in 2011 demonstreerde bij de intocht, en toen ook werd aangehouden. Hij was de persoon die met verschillende organisaties in gesprek ging om aan te sturen op veranderingen.
In 2014 heeft hij zich teruggetrokken. Godzijdank.
pi_166622204
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:59 schreef Montagui het volgende:

[..]

Tegen volwassen is dat inderdaad niet nodig.

Gewoon ervoor uitkomen dat hij gebaseerd is op een oeroude zwarte schmink traditie.
En het kroeshaar en rode lippen dan?
pi_166622236
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:59 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat is mijn mening dan?
Jouw mening is ieg dat niemand in het anti-kamp goede argumenten heeft. Terwijl, zo blijkt nu, jij niet eens weet wie de discussie voerden voordat Gario en Sylvanas, onder meer door jou, naar voren werden geschoven als de vertegenwoordigers van dat standpunt.

Daar past maar 1 reactie op: :')

Verdiept je dan eerst even in het onderwerp, ok?
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622245
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 11:59 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hmm, misschien omdat Quinsy de oprichter is van 'Zwarte Piet is Racisme' en al in 2011 demonstreerde bij de intocht, en toen ook werd aangehouden. Hij was de persoon die met verschillende organisaties in gesprek ging om aan te sturen op veranderingen.
In 2014 heeft hij zich teruggetrokken. Godzijdank.
"Al in 2011"? Deze discussie loopt al 50 jaar he.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622262
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

"Al in 2011"? Deze discussie loopt al 50 jaar he.
Op de verre achtergrond waar ie thuishoorde. Gario bracht het naar voren toe. Doen alsof mensen niet mogen mee praten als ze niet op de hoogte waren van een discussie waar niemand mee bezig was (omdat ie er gewoon niet toe doet) is nogal kansloos en daar past maar 1 reactie op: :').
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 12:04:51 #147
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166622266
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Jouw mening is ieg dat niemand in het anti-kamp goede argumenten heeft. Terwijl, zo blijkt nu, jij niet eens weet wie de discussie voerden voordat Gario en Sylvanas, onder meer door jou, naar voren werden geschoven als de vertegenwoordigers van dat standpunt.

Daar past maar 1 reactie op: :')

Verdiept je dan eerst even in het onderwerp, ok?
nee ze zijn er wel, ze worden niet echt meer gegeven omdat de Gario's van de wereld de discussie hebben overgenomen

dat zei ik letterlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166622283
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:39 schreef MrSweets het volgende:

[..]

Haha geweldig,
zo wordt het idd gezien in het buitenland en terecht.

Mijn inziens zal het ook nog wel even duren voordat de meerderheid ervanaf wil helaas.
Geeft het een paar generaties : ) wel jammer dat mensen niet kunnen nadenken, maar de nieuwe generatie het altijd weer moet opknappen.
Waarom moet NL zichzelf steeds zo krampachtig afvragen of het buitenland ons Sinterklaasfeestje wel snapt. Er zijn ook genoeg volkeren die niks van het Amerikaanse Halloween snappen. Da's ook een raar feest met al die monsterkoppen en uitgeholde pompoenen en hun link naar Satan en de duivel en zo. Foute boel hoor.
Maar denk maar niet dat die Yanks daar wakker van liggen en er zal heus geen camerateam naar Nederland komen om in de straten van een buitenwijk van Assen te vragen of die Nederlanders het wel eens zijn met het Halloween-feestje. Integendeel: Veel Nederlanders vinden het hip om alles wat van over de Atlantische Oceaan komt gelijk in NL in te voeren. Het komt er op neer dat wij Nederlanders zo'n diepgewortelde "Weg Met Ons" mentaliteit hebben dat alles wat ons Nederlands maakt (Sinterklaas, Efteling, Gouden Koets) onder de loep moet worden genomen, want dat is "zo typisch Nederlands". Herman Pley heeft al eens gezegd dat Nederland het enige land ter wereld is dat "typisch eigenlands" een negatieve connotatie heeft.
Dwz: Iets is "on-Nederlands goed" en iets "typisch Nederlands" als het negatief is.
Er is geen enkele Amerikaan die bij de uitdrukking "Typical American" aan iets negatiefs denkt.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166622294
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

"Al in 2011"? Deze discussie loopt al 50 jaar he.
En werd in die 50 jaar zo goed als genegeerd op enkele oprispingen na (zoals bv de talkshow van Sonja Barend). Pas sinds Quinsy en Jerry met hun t-shirt en Quinsy's gesubsidieerde 'project' kwam het pas goed los. Gelukkig is Quinsy al gestopt, maar Jerry is onverminderd doorgegaan.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166622303
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:04 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Op de verre achtergrond waar ie thuishoorde.
Er mag niet openlijk over gesproken worden?

Wat is dat toch met die neigingen om andere meningen te willen verbieden? Goed, de een zegt dat er niet over gesproken zou moeten worden en de ander pleit voor deportaties van andersdenkenden, maar het principe is hetzelfde.
  zondag 13 november 2016 @ 12:16:52 #151
289840 napoleonfour
Meneer de praeses
pi_166622429
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:15 schreef Scrummie het volgende:

[..]

En pepernoten bakken. Zijn die ouwe ovens toch nog ergens goed voor.
En dan eten ze hele oude taai taai
Indien 't hier in 't vaderlandt zoo gelegen is dat men de waarheit niet magh spreeken, zoo is 't er ellendigh gestelt. Nochtans zal ik die spreeken zoo lang als myn oogen open staan. Zyn trouw en oprechtigheit.
pi_166622438
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:12 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

On-ge-lo-fe-lijk dat je dit uit je strot durft te sproeien.
Alarm alarm, politiek correct/SJW'er gespot.
:')
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_166622452
Gewoon helemaal afschaffen dat Sinterklaas gebeuren
pi_166622480
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Jouw mening is ieg dat niemand in het anti-kamp goede argumenten heeft. Terwijl, zo blijkt nu, jij niet eens weet wie de discussie voerden voordat Gario en Sylvanas, onder meer door jou, naar voren werden geschoven als de vertegenwoordigers van dat standpunt.

Daar past maar 1 reactie op: :')

Verdiept je dan eerst even in het onderwerp, ok?
Wie voerden die discussie daarvoor dan? Ben wel benieuwd.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166622502
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 12:18 schreef Doublepain het volgende:
Gewoon helemaal afschaffen dat Sinterklaas gebeuren
Natuurlijk nu wij een beter alternatief hebben (het Suikerfeest) is er geen reden om nog sinterklaas te vieren. :r
pi_166622520
Het suikerfeest er bij halen is echt zo onzinnig.
pi_166622528
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:50 schreef sp3c het volgende:

[..]

die roetveegpieten zijn uberhaupt geen alternatief, op 2 meter afstand zijn ze nog steeds zwart en de ietwat onhandige link met het slavernijverleden is er niet mee gebroken
Ja, nou moet het ophouden. Een old-skool-schoorsteenveger (dus die daadwerkelijk roet in zijn gelaat krijgt) ziet er toch zo uit, of niet soms.
Dat je daar dan nog weer associaties met het kolonialisme krijgt, is te zot voor woorden.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166622544
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:22 schreef Yasmin23 het volgende:
Het suikerfeest is echt zo onzinnig.
Eens hoor. Weg ermee
pi_166622548
Gisteren weer gezellig voor Zwarte Piet gespeeld. Op de foto gegaan met heel wat Ismails en Fatima's en Jaydens en Luca's en iedereen was even blij. Een Zwarte Piet is in feite geen racist. Maar tijdens het schminken dacht ik wel heel even: er zijn dus mensen in deze wereld die het wat uitmaakt of ik nu zwart of blauw geschminkt word, wat raar dat dat mensen boeit.
standaarddrinker
pi_166622571
quote:
13s.gif Op zondag 13 november 2016 12:21 schreef maan_man het volgende:

[..]

Natuurlijk nu wij een beter alternatief hebben (het Suikerfeest) is er geen reden om nog sinterklaas te vieren. :r
Suikerfeest mag wmb wel een nationale dag worden, iig niet zo racistisch als sinterklaas
pi_166622595
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Wie voerden die discussie daarvoor dan? Ben wel benieuwd.
Nee, dat ben je helemaal niet, Halbe.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166622606
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:22 schreef Yasmin23 het volgende:
Het suikerfeest er bij halen is echt zo onzinnig.
Nee, het gaat erom dat wij veel respect moeten hebben voor de tradities en gebruiken van de allochtoon (of moet ik zeggen inwoners met een migratieachtergrondt). En dat alles dat Nederlands is, vloeibaar moet zijn. Want wij zouden eens iemand op zijn zwarte teentjes trappen.
  zondag 13 november 2016 @ 12:29:49 #163
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166622636
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:17 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Alarm alarm, politiek correct/SJW'er gespot.
:')
Is de inhoud te complex voor je om over te gaan op een ad hominem?

Het is blijkbaar de nieuwe trend dat elke vorm van nuance gelijk staat als óf landverraad óf NSB'er zijn.
Pleur toch een eind kloothommel.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  zondag 13 november 2016 @ 12:30:00 #164
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_166622640
In de provincie trekt men zich weinig aan van deze hele discussie gelukkig. Lekker man. Laat gaan.
pi_166622642
Maar stel je voor dat tijdens het Suikerfeest allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond de straat op zouden gaan, wit geschminkt en met een blonde pruik op. Dan zouden we daar vreselijk tegen tekeer gaan.
standaarddrinker
pi_166622657
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:29 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Is de inhoud te complex voor je om over te gaan op een ad hominem?

Het is blijkbaar de nieuwe trend dat elke vorm van nuance gelijk staat als óf landverraad óf NSB'er zijn.
Pleur toch een eind kloothommel.
Een beetje goed of een beetje fout bestaat niet in een oorlog.
pi_166622663
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:30 schreef Lemsterr het volgende:
In de provincie trekt men zich weinig aan van deze hele discussie gelukkig. Lekker man. Laat gaan.
In het westen wonen dan ook de meeste debielen
pi_166622667
Gewoon even iets luchtigs tussendoor:
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 13 november 2016 @ 12:32:37 #169
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166622676
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:32 schreef speknek het volgende:

[..]

[..]

Nobele wilden ja dat klinkt als diep respect. Oh nee.
Kennelijk ben je niet bekend met het begrip. Het komt erop neer dat "wilden", zoals de primitieve stammen die in het oerwoud werden aangetroffen (of eigenlijk: die plotseling in hun eigen dorp werden geconfronteerd met blanke ontdekkingsreizigers) in hun "primitiviteit" en "onbedoezeldheid" als veel "natuurlijker" werden gezien, als wezens die veel dichter bij de schepping en dus ook de schepper stonden, en daarom als veel nobeler werden gezien dan de oorlogszuchtige, egoïstische, corrupte, decadente, verwende moderne mens.
Grofweg is dat nog steeds een beeld dat leeft, bijvoorbeeld bij de whitey helpers en alle mensen die menen dat zwarten zich niet racistisch kunnen uiten. En ja, hoewel het de zwarten neerzet als een übermensch, is het puur racisme.
  zondag 13 november 2016 @ 12:33:00 #170
289840 napoleonfour
Meneer de praeses
pi_166622688
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:30 schreef DrDentz het volgende:
Maar stel je voor dat tijdens het Suikerfeest allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond de straat op zouden gaan, wit geschminkt en met een blonde pruik op. Dan zouden we daar vreselijk tegen tekeer gaan.
Dus ze zijn dan pro De Grote Blonde Leider?
Indien 't hier in 't vaderlandt zoo gelegen is dat men de waarheit niet magh spreeken, zoo is 't er ellendigh gestelt. Nochtans zal ik die spreeken zoo lang als myn oogen open staan. Zyn trouw en oprechtigheit.
pi_166622699
Gerda Havertong, meng je eens in de discussie!

O, deed je een kleine 30 jaar geleden al. Sorry.

  zondag 13 november 2016 @ 12:33:40 #172
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166622700
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:31 schreef maan_man het volgende:
Een beetje goed of een beetje fout bestaat niet in een oorlog.
Oorlog? Oorlog?
Dit is geen oorlog. Het is een ontzettend pathetische discussie geworden die de werkelijke doelgroep, kinderen, helemaal niets doet en ook geen doel dient.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_166622702
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:29 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Is de inhoud te complex voor je om over te gaan op een ad hominem?

Het is blijkbaar de nieuwe trend dat elke vorm van nuance gelijk staat als óf landverraad óf NSB'er zijn.
Pleur toch een eind kloothommel.
Nogmaals :')
Agressie training nodig?
Misschien moet je je teentjes intrekken, aangezien je er aardig snel op bent getrapt en erg prikkelbaar bent.


Ik noem jou nergens NSB'er, je haalde dat er zelf bij.
Goed bezig hoor...
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_166622708
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:30 schreef DrDentz het volgende:
Maar stel je voor dat tijdens het Suikerfeest allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond de straat op zouden gaan, wit geschminkt en met een blonde pruik op. Dan zouden we daar vreselijk tegen tekeer gaan.
Ten eerste vroeg ik mij of wij daar dan vreselijk tegen tekeer gaan, maar gaan wij daar dan tegen tekeer, dan is dat misschien omdat het tot doel heeft te provoceren en geen onderdeel is van een cultuur.
pi_166622711
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 12:33 schreef napoleonfour het volgende:

[..]

Dus ze zijn dan pro De Grote Blonde Leider?
Dan zijn ze een karikatuur van de GBL
standaarddrinker
  zondag 13 november 2016 @ 12:36:01 #176
8369 speknek
Another day another slay
pi_166622723
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Kennelijk ben je niet bekend met het begrip. Het komt erop neer dat "wilden", zoals de primitieve stammen die in het oerwoud werden aangetroffen (of eigenlijk: die plotseling in hun eigen dorp werden geconfronteerd met blanke ontdekkingsreizigers) in hun "primitiviteit" en "onbedoezeldheid" als veel "natuurlijker" werden gezien, als wezens die veel dichter bij de schepping en dus ook de schepper stonden, en daarom als veel nobeler werden gezien dan de oorlogszuchtige, egoïstische, corrupte, decadente, verwende moderne mens.
Grofweg is dat nog steeds een beeld dat leeft, bijvoorbeeld bij de whitey helpers en alle mensen die menen dat zwarten zich niet racistisch kunnen uiten. En ja, hoewel het de zwarten neerzet als een übermensch, is het puur racisme.
Ja dichter bij de natuur zoals apen. Ik ben heel goed bekend met het begrip, jij bent te oost Indisch blind om door te hebben dat het badinerend is.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 13 november 2016 @ 12:36:25 #177
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166622730
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:34 schreef schommelstoel het volgende:
Agressie training nodig?
Misschien moet je je teentjes intrekken, aangezien je er aardig snel op bent getrapt en erg prikkelbaar bent.
Nee hoor. Ik vind het echt onzinnig dat je iemand die jouw mening niet deelt, niet op inhoud aanpakt maar op de man speelt.

quote:
Ik noem jou nergens NSB'er, je haalde dat er zelf bij.
Goed bezig hoor...
Ik zeg niet dat jij mij NSB'er noemt.
Begrijpend lezen is moeilijk, blijkbaar, maar dat zie je wel vaker bij mensen die zó geobsedeerd zijn door hun eigen gelijk. Cognitieve dissonantie heet dat met een moeilijk woord.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_166622741
Vind deze interpretatie ook wel een mooi 'compromis'.

“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166622757
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:37 schreef Montagui het volgende:
Vind deze interpretatie ook wel een mooi 'compromis'.

[ afbeelding ]
Ja. En dan kappen met het schoorsteen verhaal :p
  zondag 13 november 2016 @ 12:38:42 #180
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_166622771
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:32 schreef Montagui het volgende:
Gewoon even iets luchtigs tussendoor:
[ afbeelding ]
Da's niet Clinton: http://www.snopes.com/hillary-clinton-blackface-photo/
pi_166622786
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:37 schreef Montagui het volgende:
Vind deze interpretatie ook wel een mooi 'compromis'.

[ afbeelding ]
Als je naar filmpjes kijkt van de demonstranten: veelal gefrustreerde blanke sukkels. Die gaan niet overtuigd worden met deze plaatjes. Die moet je gewoon een meldplicht geven tijdens Sinterklaasintochten, dat ze die dag op het politiebureau moeten komen. Soort stadionverbod.
standaarddrinker
pi_166622787
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

"Al in 2011"? Deze discussie loopt al 50 jaar he.
Ik was er 50 jaar geleden niet bij, maar ik heb niet het idee dat de omvang van de discussie destijds vergelijkbaar is met de afgelopen jaren.
Pas sinds enkele jaren wordt het bijna het hele jaar door veelvuldig besproken op tv, in de kranten, op scholen en door politici.
Als er 10 jaar geleden al werd gedemonstreerd tegen Zwarte Piet tijdens de intocht, dan zal dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Dat kan je van bijvoorbeeld de arrestaties bij de intocht van 2011 niet zeggen. De groep(en) anti-Pietactivisten (die daar actief mee bezig zijn, bedoel ik dan) zijn sinds die periode snel groter en veel zichtbaarder geworden. Quinsy is niet de eerste persoon die Zwarte Piet racistisch vond, nee, maar hij heeft wel een hele grote rol gespeeld in het onder de aandacht brengen daarvan. Doormiddel van oa zijn bekendheid, initiatieven, kunstprojecten en weet ik veel wat nog meer, waardoor uiteindelijk bijna niemand er nog omheen kon.

Dus, vergeleken met al die mensen die er pas de afgelopen paar jaar actief mee bezig zijn, was Quinsy al in 2011 landelijk bekend als anti-Pietactivist. En dan is dat dus waarschijnlijk ook de reden dat mensen (nu nog) in de discussie zijn naam noemen.
pi_166622805
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:36 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Nee hoor. Ik vind het echt onzinnig dat je iemand die jouw mening niet deelt, niet op inhoud aanpakt maar op de man speelt.

[..]

Ik zeg niet dat jij mij NSB'er noemt.
Begrijpend lezen is moeilijk, blijkbaar, maar dat zie je wel vaker bij mensen die zó geobsedeerd zijn door hun eigen gelijk. Cognitieve dissonantie heet dat met een moeilijk woord.
Je bent wel heel erg vol van jezelf zeg.
Beetje erg veel last van een narcistisch persoonlijkheidsstoornis.
Er zijn genoeg argumenten voorbij gekomen in deze reeks.

Het is herhaling na herhaling.
Ga nu maar snel verder roeren met die veer in je eigen anus en geniet van je eigendunk met kennis.

Deze discussie hier zal nooit eindien.
Omdat ook mensen zoals jij nergens te vreden mee zijn omdat het niet gelijk is aan de mening die ze dragen.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zondag 13 november 2016 @ 12:41:57 #184
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166622825
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:39 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik was er 50 jaar geleden niet bij, maar ik heb niet het idee dat de omvang van de discussie destijds vergelijkbaar is met de afgelopen jaren.
Pas sinds enkele jaren wordt het bijna het hele jaar door veelvuldig besproken op tv, in de kranten, op scholen en door politici.
Je moet de groei van de invloed van fora zoals dit en social media zoals FB en Twitter niet onderschatten denk ik.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  zondag 13 november 2016 @ 12:43:43 #185
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166622853
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:41 schreef schommelstoel het volgende:
Je bent wel heel erg vol van jezelf zeg.
Beetje erg veel last van een narcistisch persoonlijkheidsstoornis.
Er zijn genoeg argumenten voorbij gekomen in deze reeks.
Ik heb jou geen argumenten tégen mijn specifieke post zien posten.

quote:
Ga nu maar snel verder roeren met die veer in je eigen anus en geniet van je eigendunk met kennis.
Bevalt je goed hè, dat op de man spelen?

quote:
Omdat ook mensen zoals jij nergens te vreden mee zijn omdat het niet gelijk is aan de mening die ze dragen.
Mensen zoals ik... wat voor soort mensen heb je het dan over?
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_166622937
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:43 schreef Worteltjestaart het volgende:


Mensen zoals ik... wat voor soort mensen heb je het dan over?
Betweterigheid.
Daar is alles ook wel mee gemeld.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zondag 13 november 2016 @ 12:54:13 #187
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166623026
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 12:49 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Betweterigheid.
Daar is alles ook wel mee gemeld.
Betweterig... omdat ik protesteer tegen het feit dat sommige mensen die niet acuut voor het behoud van ZP in de meest conservatieve vorm zijn, volgens sommigen op de trein naar de concentratiekampen gezet moeten worden?

OK :{w
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  zondag 13 november 2016 @ 12:54:22 #188
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166623029
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 11:41 schreef Yasmin23 het volgende:
En verbaast mij ook dat zelfs mensen op fok volhouden dat die door de schoorsteen komt. Prima dat je dat zegt in het bijzijn van kinderen, die weten toch niet beter. Maar in een gesprek met volwassenen?
Ik heb nooit gezegd dat hij zwart is wegens "door de schoorsteen komen". Hij is zwart omdat hij dood is, uit het dodenrijk komt (via de schoorsteen vaak, maar dat hij daardoor vies zou zijn geworden, doet niet ter zake).
pi_166623128
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:54 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Betweterig... omdat ik protesteer tegen het feit dat sommige mensen die niet acuut voor het behoud van ZP in de meest conservatieve vorm zijn, volgens sommigen op de trein naar de concentratiekampen gezet moeten worden?

OK :{w
Denk jij nou echt dat Scrummie dat echt meende?
De mod die hem een ban heeft gegeven of aangesmeerd neemt zichzelf veel te serieus.

Te triest die korte teentjes hier.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zondag 13 november 2016 @ 13:04:22 #190
8369 speknek
Another day another slay
pi_166623213
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:37 schreef Montagui het volgende:
Vind deze interpretatie ook wel een mooi 'compromis'.

[ afbeelding ]
Alleen was Sint Nicolaas natuurlijk geen Turk, maar een Griek.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_166623318
Het geweld komt weer van dezelfde gebruikelijke kant: http://www.geenstijl.nl/m(...)rno_aangevallen.html

Onlangs sprak een anti-piet FOKker in een van deze topics over de stelling dat wij een redelijk voorstel (een aangepaste piet) in redelijkheid niet kunnen weigeren. Ik denk dat we elk voorstel vanuit een groep die geweld niet schuwt wel moeten weigeren, ongeacht voorstel. Los van alle argumenten is dit al genoeg om te zeggen als premier: einde discussie.
pi_166623326
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:04 schreef speknek het volgende:

[..]

Alleen was Sint Nicolaas natuurlijk geen Turk, maar een Griek.
Kwalificaties als "Turk" of "Griek" in de 3e en 4e eeuw hebben totaal geen waarde mbt het "duiden" van de Grieken en Turken vandaag de dag.
De nazaten van de "destijdse" Grieken en Turken zijn waarschijnlijke hele andere volkeren (indien ze al niet zijn uitgestorven) dan de huidige Grieken en Turken.
Om maar eens wat te noemen: Destijds bestond de Islam nog niet eens. En dat is natuurlijk een essentieel punt vandaag de dag om een Turk van een Griek te onderscheiden.
Plus: in de 5e eeuw vonden de grote volksverhuizingen plaats. Dat heeft de boel ook nog eens extra door elkaar geschud. Dus ruzie maken over Griek of Turk is net zoiets als vandaag de dag uitzoeken wie de nazaten zijn van de Hoeken en Kabeljauwen uit de 15e eeuw in Nederland. Deze onderverdeling van eeuwen terug is natuurlijk allang door elkaar vermengd.
Bovendien is dit ook al enige tijd gaande met blank en zwart. Dat maakt het onderscheid tussen wie zich dader of slachtoffer mag noemen, ook al moeilijk.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166623353
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:04 schreef speknek het volgende:

[..]

Alleen was Sint Nicolaas natuurlijk geen Turk, maar een Griek.
Persoonlijk vind ik de afkomst van de Sint niet bijster interessant. Voor mij part was hij Grieks.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166623367
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:11 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Bovendien is dit ook al enige tijd gaande met blank en zwart.
Er zijn amper gemengde relaties. Het aantal dat er is eindigt in de regel met een blanke veel te jonge alleenstaande moeder. Daarom zouden jonge meisjes in de grote steden beter voorgelicht moeten worden.

Het mengen gebeurt door welvarende westerse (tautologie) landen bewust vol te laten lopen met Afrikanen, tegen de wil van het volk. Maar dat is een andere discussie.
  zondag 13 november 2016 @ 13:23:27 #195
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_166623553
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:14 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Er zijn amper gemengde relaties.
Ga eens naar buiten.
wooblabalurg
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 13:24:18 #196
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166623575
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ja, nou moet het ophouden. Een old-skool-schoorsteenveger (dus die daadwerkelijk roet in zijn gelaat krijgt) ziet er toch zo uit, of niet soms.
Dat je daar dan nog weer associaties met het kolonialisme krijgt, is te zot voor woorden.
ja hey mij maakt het niet uit verder maar als je denkt dat roetveegpiet de oplossing is dan snap je het probleem niet

dan moet ik een beetje lachen om die figuren die er om zitten te juichen

sue me
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166623583
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:54 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik heb nooit gezegd dat hij zwart is wegens "door de schoorsteen komen". Hij is zwart omdat hij dood is, uit het dodenrijk komt (via de schoorsteen vaak, maar dat hij daardoor vies zou zijn geworden, doet niet ter zake).
Dat verhaal heb ik nog nooit gehoord _O-
pi_166623631
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:54 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik heb nooit gezegd dat hij zwart is wegens "door de schoorsteen komen". Hij is zwart omdat hij dood is, uit het dodenrijk komt (via de schoorsteen vaak, maar dat hij daardoor vies zou zijn geworden, doet niet ter zake).
Laat Sylvana het maar niet horen.. zwart omdat hij dood is. Racisssssssssssme!!!!!!!!!!!!!!!11
pi_166623704
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:24 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Dat verhaal heb ik nog nooit gehoord _O-
En die zak? Vol met knieschijfjes van dode kinderen. Jezelf nooit afgevraagd waarom pepernoten er zo uitzien? En die staf van Sinterklaas? Een zeis. En weet je waarom dat paard wit is? Ontbindingsproces. Of dacht je dat ze zo'n beest voor de gein 'schimmel' noemen? En die schoorstenen op die boot? Schoorstenen van het enorme mobiele crematorium dat het ding eigenlijk is. 'Mee naar Spanje' was gewoon een eufemisme voor 'afgemaakt en opgeruimd'.
pi_166623726
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:24 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja hey mij maakt het niet uit verder maar als je denkt dat roetveegpiet de oplossing is dan snap je het probleem niet

dan moet ik een beetje lachen om die figuren die er om zitten te juichen

sue me
Roetveegpiet is wél een oplossing. Omdat je het (letterlijk en figuurlijk) nét zo bont kunt maken als je wil. De anti-Pieten hebben hun pijlen gericht op de traditionele Pieten-schmink bij het Kruidvat en Intertoys. Straks wordt dat "roetveeg-schmink". Dan kun je in Amsterdam en de rest van de Randstad kiezen voor twee licht-grijze vegen op de wang, zodat Piet er helemaal blank uitziet, in de combinatie met voor mijn part een zwarte Sint. Ik kan me niet voorstellen dat de anti-Pieten dan nog weer lopen te zeiken.
In de rest van Nederland (Ubach over Worms, Gasselternijveenschemond, Schin op Geul) wil de dorpsjeugd natuurlijk gewoon de ouderwetse Piet, want daar wonen geen Quincy Gario's.
Als je dan maar voldoende roet op de snoet smeert is dit nauwelijks verschillend met de ouderwetse RAL-9005-Piet. Dat weten die politiek correcte Quincy Gario's niet want die komen niet in de dorpshuizen van al die provincies. Belangrijkste is dat de winkels geen gevaar lopen als zij de traditionele Pieten-schmink verkopen. Dan heeft iedereen zijn zin. De randstad met de blanke pieten en de provincie met de traditionele.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166623733
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:31 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

En die zak? Vol met knieschijfjes van dode kinderen. Jezelf nooit afgevraagd waarom pepernoten er zo uitzien? En die staf van Sinterklaas? Een zeis. En weet je waarom dat paard wit is? Ontbindingsproces. Of dacht je dat ze zo'n beest voor de gein 'schimmel' noemen? En die schoorstenen op die boot? Schoorstenen van het enorme mobiele crematorium dat het ding eigenlijk is. 'Mee naar Spanje' was gewoon een eufemisme voor 'afgemaakt en opgeruimd'.
:D

Vind deze versie echt veel leuker dus :D
pi_166623745
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ja, nou moet het ophouden. Een old-skool-schoorsteenveger (dus die daadwerkelijk roet in zijn gelaat krijgt) ziet er toch zo uit, of niet soms.
Dat je daar dan nog weer associaties met het kolonialisme krijgt, is te zot voor woorden.
Ik ben ooit nog een blauwe maandag schoorsteenveger geweest, en kan je uit eerste hand vertellen dat schoorsteenvegers er zo NIET uitzien. Het enige wat daadwerkelijk de schoorsteen ingaat zijn die metalen ragebollen die ze bij zich hebben waardoor alleen je kleding smerig word als je de daken op en af klimt. Je gezicht blijft gewoon schoon.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_166623761
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:30 schreef DrDentz het volgende:
Maar stel je voor dat tijdens het Suikerfeest allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond de straat op zouden gaan, wit geschminkt en met een blonde pruik op. Dan zouden we daar vreselijk tegen tekeer gaan.
Dat zou me werkelijk geen reet kunnen schelen, sterker nog, het lijkt me wel vermakelijk.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_166623767
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:31 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

En die zak? Vol met knieschijfjes van dode kinderen. Jezelf nooit afgevraagd waarom pepernoten er zo uitzien? En die staf van Sinterklaas? Een zeis. En weet je waarom dat paard wit is? Ontbindingsproces. Of dacht je dat ze zo'n beest voor de gein 'schimmel' noemen? En die schoorstenen op die boot? Schoorstenen van het enorme mobiele crematorium dat het ding eigenlijk is. 'Mee naar Spanje' was gewoon een eufemisme voor 'afgemaakt en opgeruimd'.
_O-

Ja, deze uitleg gaat een groot succes worden onder de kinders. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166623778
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:33 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Roetveegpiet is wél een oplossing. Omdat je het (letterlijk en figuurlijk) nét zo bont kunt maken als je wil. De anti-Pieten hebben hun pijlen gericht op de traditionele Pieten-schmink bij het Kruidvat en Intertoys. Straks wordt dat "roetveeg-schmink". Dan kun je in Amsterdam en de rest van de Randstad kiezen voor twee licht-grijze vegen op de wang, zodat Piet er helemaal blank uitziet, in de combinatie met voor mijn part een zwarte Sint. Ik kan me niet voorstellen dat de anti-Pieten dan nog weer lopen te zeiken.
In de rest van Nederland (Ubach over Worms, Gasselternijveenschemond, Schin op Geul) wil de dorpsjeugd natuurlijk gewoon de ouderwetse Piet, want daar wonen geen Quincy Gario's.
Als je dan maar voldoende roet op de snoet smeert is dit nauwelijks verschillend met de ouderwetse RAL-9005-Piet. Dat weten die politiek correcte Quincy Gario's niet want die komen niet in de dorpshuizen van al die provincies. Belangrijkste is dat de winkels geen gevaar lopen als zij de traditionele Pieten-schmink verkopen. Dan heeft iedereen zijn zin. De randstad met de blanke pieten en de provincie met de traditionele.
En toch vind ik de rol van die winkels bizar. Het overgrote deel van Nederland wil zwarte piet houden of kan het niets schelen. Dus waarom zouden de winkels zich aanpassen?

Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat als één van de grote supermarkten (Jumbo, AH, misschien Plus) bewust zoveel mogelijk Zwarte Piet heeft (zichtbaar in winkel, in de reclames, op verpakkingen van producten) dat ze heel veel klanten bij hun concurrenten weghalen. De groep die namelijk vóór Zwarte Piet is zal dan namelijk daar gaan winkelen.

De reden: Ze zijn bang voor extreem-links geweld. Het heeft al levens gekost, en de politie treedt er niet tegenop. Dat is de daadwerkelijke reden. En dat is een schande.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 13:37:39 #206
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166623793
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:33 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Roetveegpiet is wél een oplossing. Omdat je het (letterlijk en figuurlijk) nét zo bont kunt maken als je wil. De anti-Pieten hebben hun pijlen gericht op de traditionele Pieten-schmink bij het Kruidvat en Intertoys. Straks wordt dat "roetveeg-schmink". Dan kun je in Amsterdam en de rest van de Randstad kiezen voor twee licht-grijze vegen op de wang, zodat Piet er helemaal blank uitziet, in de combinatie met voor mijn part een zwarte Sint. Ik kan me niet voorstellen dat de anti-Pieten dan nog weer lopen te zeiken.
In de rest van Nederland (Ubach over Worms, Gasselternijveenschemond, Schin op Geul) wil de dorpsjeugd natuurlijk gewoon de ouderwetse Piet, want daar wonen geen Quincy Gario's.
Als je dan maar voldoende roet op de snoet smeert is dit nauwelijks verschillend met de ouderwetse RAL-9005-Piet. Dat weten die politiek correcte Quincy Gario's niet want die komen niet in de dorpshuizen van al die provincies. Belangrijkste is dat de winkels geen gevaar lopen als zij de traditionele Pieten-schmink verkopen. Dan heeft iedereen zijn zin. De randstad met de blanke pieten en de provincie met de traditionele.
goed verhaal, bijna helemaal gelezen!

voor jou is het een oplossing maar jij had al geen problemen met Piet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166623799
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:30 schreef DrDentz het volgende:
Maar stel je voor dat tijdens het Suikerfeest allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond de straat op zouden gaan, wit geschminkt en met een blonde pruik op. Dan zouden we daar vreselijk tegen tekeer gaan.
Ja, maar niet met de argumenten van Sylvana en haar collega-idioten.

Niet omdat het racistisch zou zijn. Maar omdat islamitische symboliek niet in ons straatbeeld thuishoort, net zoals hoofddoekjes en moskeeën ongewenst zijn.
pi_166623816
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:36 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

En toch vind ik de rol van die winkels bizar. Het overgrote deel van Nederland wil zwarte piet houden of kan het niets schelen. Dus waarom zouden de winkels zich aanpassen?
Dat is gewoon een marketingbeslissing die die winkels in alle vrijheid nemen. Of die strategie wel of niet werkt is aan de markt.

quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:36 schreef JanKorteachternaam het volgende:

Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat als één van de grote supermarkten (Jumbo, AH, misschien Plus) bewust zoveel mogelijk Zwarte Piet heeft (zichtbaar in winkel, in de reclames, op verpakkingen van producten) dat ze heel veel klanten bij hun concurrenten weghalen. De groep die namelijk vóór Zwarte Piet is zal dan namelijk daar gaan winkelen.
En kennelijk zijn er commerciele adviseurs bij die winkels die daar anders over denken. Wie uiteindelijk de winst maakt heeft gelijk.

quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:36 schreef JanKorteachternaam het volgende:

De reden: Ze zijn bang voor extreem-links geweld. Het heeft al levens gekost, en de politie treedt er niet tegenop. Dat is de daadwerkelijke reden. En dat is een schande.
Dit is echt klinkklare nonsens. :')
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166623824
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:37 schreef sp3c het volgende:

[..]

goed verhaal, bijna helemaal gelezen!

voor jou is het een oplossing maar jij had al geen problemen met Piet
Alle oplossingen waarbij wordt geluisterd naar een marginaal groepje schreeuwers, dat hier niet eens van oorsprong vandaan komt en/of geweld niet schuwt, zijn verkeerd. De oplossing is: Einde discussie. Wie nog steeds door blijft zieken kan rekenen op een zware straf en in het geval van een dubbel paspoort mag hij zijn Nederlandse paspoort inleveren.
pi_166623852
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:38 schreef Molurus het volgende:
Dit is echt klinkklare nonsens. :')
Links is buitengewoon gewelddadig. Denk aan de aanslag op de CD, de aanslag op Fortuyn, het terroriseren van hoog geplaatse medewerkers van de IND, de doodsbedreigingen aan het adres van PVV-ers, vernielingen door Greenpeace, etc.. In dezelfde hoek zit de anti-zwarte piet club. Winkels willen zich daar niet aan wagen.
pi_166623856
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:37 schreef sp3c het volgende:

[..]

goed verhaal, bijna helemaal gelezen!

voor jou is het een oplossing maar jij had al geen problemen met Piet
Ik heb geen problemen met Piet, maar ook geen problemen met een verandering van Piet. Ik ben eigenlijk wel een beetje fan van die Zwarte "nieuwe" Sint. Gewoon een beetje een leuke oplossing proberen te verzinnen. Dat is ook een NL traditie. Net als het Sinterklaasfeest. Ik hoop wél dat de intocht komend jaar zonder honderden politiemensen kan, zonder detectiepoortjes, en zonder zo'n F-side van de NVU. Daar zit toch echt niemand op te wachten.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166623865
quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 13:35 schreef Molurus het volgende:

[..]

_O-

Ja, deze uitleg gaat een groot succes worden onder de kinders. :D
Mwoah, zo te zien slaat het aardig aan:

quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:36 schreef JanKorteachternaam het volgende:

Het heeft al levens gekost, en de politie treedt er niet tegenop. Dat is de daadwerkelijke reden. En dat is een schande.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 13:42:14 #213
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166623877
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:39 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Alle oplossingen waarbij wordt geluisterd naar een marginaal groepje schreeuwers, dat hier niet eens van oorsprong vandaan komt en/of geweld niet schuwt, zijn verkeerd. De oplossing is: Einde discussie. Wie nog steeds door blijft zieken kan rekenen op een zware straf en in het geval van een dubbel paspoort mag hij zijn Nederlandse paspoort inleveren.
:')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166623878
Als Wilders MP wordt dan hoop ik dat hij zwarte piet weer gewoon zwart maakt.
pi_166623887
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:41 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ik heb geen problemen met Piet, maar ook geen problemen met een verandering van Piet. Ik ben eigenlijk wel een beetje fan van die Zwarte "nieuwe" Sint. Gewoon een beetje een leuke oplossing proberen te verzinnen. Dat is ook een NL traditie. Net als het Sinterklaasfeest. Ik hoop wél dat de intocht komend jaar zonder honderden politiemensen kan, zonder detectiepoortjes, en zonder zo'n F-side van de NVU. Daar zit toch echt niemand op te wachten.
Zonder F-Side van de NVU? Die NVU-ers, wat je ook van die club vindt, hebben geen greintje overlast veroorzaakt. Het geweld kwam van de anti-zwarte-piet "demonstranten".
pi_166623904
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:42 schreef sp3c het volgende:

[..]

:')
En dit is nou net het probleem: slappe schouders. Lever je cultuur maar in. Op een gegeven moment ben je zefl aan de beurt om gemarginaliseerd te worden en dan is het te laat.
pi_166623915
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:39 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Alle oplossingen waarbij wordt geluisterd naar een marginaal groepje schreeuwers, dat hier niet eens van oorsprong vandaan komt en/of geweld niet schuwt, zijn verkeerd. De oplossing is: Einde discussie. Wie nog steeds door blijft zieken kan rekenen op een zware straf en in het geval van een dubbel paspoort mag hij zijn Nederlandse paspoort inleveren.
Heb jij wel eens beelden gezien van de intocht in de 30'er en 40'er jaren. Sinds die tijd zijn er ook "zeer welkome" veranderingen geweest. Geen roe meer, en niet zo'n domme pias als Piet.
Allemaal veranderingen van een handjevol intellectuelen. Maar in de vorige eeuw was het volk niet zo heetgebakerd als nu. De verandering van de tint van Piet is niet wezenlijk anders dan al die voorgaande veranderingen. Maar vandaag de dag heeft iedereen gigantisch lange tenen als het gaat om kleine aanpassingen van onze gebruiken.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 13:44:15 #218
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166623920
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:41 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ik heb geen problemen met Piet, maar ook geen problemen met een verandering van Piet. Ik ben eigenlijk wel een beetje fan van die Zwarte "nieuwe" Sint. Gewoon een beetje een leuke oplossing proberen te verzinnen. Dat is ook een NL traditie. Net als het Sinterklaasfeest. Ik hoop wél dat de intocht komend jaar zonder honderden politiemensen kan, zonder detectiepoortjes, en zonder zo'n F-side van de NVU. Daar zit toch echt niemand op te wachten.
agreed

maar de problemen van antipiet neem je er niet mee weg

niet dat dat per se het doel moet zijn wmb
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166623922
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:39 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Alle oplossingen waarbij wordt geluisterd naar een marginaal groepje schreeuwers, dat hier niet eens van oorsprong vandaan komt en/of geweld niet schuwt, zijn verkeerd. De oplossing is: Einde discussie. Wie nog steeds door blijft zieken kan rekenen op een zware straf en in het geval van een dubbel paspoort mag hij zijn Nederlandse paspoort inleveren.
We gaan weer eens andersdenkenden deporteren.

Mag je hier al van een patroon spreken, of is dat een toevallige overtuiging?
pi_166623932
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:41 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ik heb geen problemen met Piet, maar ook geen problemen met een verandering van Piet. Ik ben eigenlijk wel een beetje fan van die Zwarte "nieuwe" Sint. Gewoon een beetje een leuke oplossing proberen te verzinnen. Dat is ook een NL traditie. Net als het Sinterklaasfeest. Ik hoop wél dat de intocht komend jaar zonder honderden politiemensen kan, zonder detectiepoortjes, en zonder zo'n F-side van de NVU. Daar zit toch echt niemand op te wachten.
Ja! Die nieuwe Sint vind ik ook erg creatief. :)
Hij -met zijn bosje rozen- werd gisteren ook geweigerd toen hij het terrein op wilde. Dat begreep ik niet zo goed en misschien was dat sowieso niet de juiste beslissing.
Van de rest van de activisten begreep ik dat wel.
pi_166623948
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:44 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

We gaan weer eens andersdenkenden deporteren.

Mag je hier al van een patroon spreken, of is dat een toevallige overtuiging?
Ho ho, alleen als je een dubbel paspoort hebt. :{w
pi_166623975
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:42 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Zonder F-Side van de NVU? Die NVU-ers, wat je ook van die club vindt, hebben geen greintje overlast veroorzaakt. Het geweld kwam van de anti-zwarte-piet "demonstranten".
Klopt! Ik heb het ergens anders ook wel "enigszins opgenomen" voor de NVU. En ik heb ze in positieve zin ook geprezen in vergelijking met de "linkse schreeuwers".
Desalniettemin horen ze als politieke organisatie niet thuis bij een intocht. PUNT. Het is een kinderfeest en geen politieke debat-arena.
Plus: Ze gedragen zich dan wel rustig. Hun ideëngoed vind ik nog steeds verwerpelijk.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  Moderator zondag 13 november 2016 @ 13:46:31 #223
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166623977
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:43 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

En dit is nou net het probleem: slappe schouders. Lever je cultuur maar in. Op een gegeven moment ben je zefl aan de beurt om gemarginaliseerd te worden en dan is het te laat.
ik heb geen zwakke schouders maar ik ben ook niet bang voor een klein troepje schreeuwers, net als het leeuwendeel van NL

daarom krijg ook jij je zin niet :)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166624006
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:45 schreef Tem het volgende:

[..]

Ho ho, alleen als je een dubbel paspoort hebt. :{w
O ja, de rest krijgt gewoon 'een zware straf'.
pi_166624014
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:44 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Heb jij wel eens beelden gezien van de intocht in de 30'er en 40'er jaren. Sinds die tijd zijn er ook "zeer welkome" veranderingen geweest. Geen roe meer, en niet zo'n domme pias als Piet.
Waarom zijn die veranderingen welkom? Er was niets mis met de roe en een domme pias als piet is grappig.
Deze veranderingen zijn echter niet opgelegd door mensen die hier (dikwijls ongevraagd) van buiten zijn gekomen, maar kwamen van de Nederlanders zelf. Dat is het grote verschil.
pi_166624023
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:44 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

We gaan weer eens andersdenkenden deporteren.

Mag je hier al van een patroon spreken, of is dat een toevallige overtuiging?
Die onze cultuur niet accepteert is geen Nederlander en hoort hier niet thuis.
pi_166624039
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:46 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Klopt! Ik heb het ergens anders ook wel "enigszins opgenomen" voor de NVU. En ik heb ze in positieve zin ook geprezen in vergelijking met de "linkse schreeuwers".
Desalniettemin horen ze als politieke organisatie niet thuis bij een intocht. PUNT. Het is een kinderfeest en geen politieke debat-arena.
Plus: Ze gedragen zich dan wel rustig. Hun ideëngoed vind ik nog steeds verwerpelijk.
Natuurlijk. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar dan moet er geen enkele demonstrant bij, geen vóór en geen tegenstanders. Dat zou het beste zijn. Maar ik vermoed dat de burgemeester de dreiging van links geweld zwaarder vond wegen dan het belang van een kinderfeest zonder demonstranten. Dus er is weer gezwicht voor links geweld.
pi_166624042
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:48 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Die onze cultuur niet accepteert is geen Nederlander en hoort hier niet thuis.
Ik accepteer deze cultuur niet, dus nu ben ik Nederlander-af?
pi_166624062
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:48 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Die onze cultuur niet accepteert is geen Nederlander en hoort hier niet thuis.
Je kan het toch prima accepteren maar het niet met onderdelen eens zijn :? Volgens mij is dat het geval en juist het mooie aan de vrijheid die we hier hebben.
pi_166624065
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:49 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik accepteer deze cultuur niet, dus nu ben ik Nederlander-af?
Dat is een te ingewikkelde discussie. Volgens de huidige wetgeving kan dat niet als je maar één paspoort hebt. Wat mij betreft hangt de definitie van Nederlander niet langer af van het paspoort, maar van de persoon.
pi_166624080
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:50 schreef Tem het volgende:

[..]

Je kan het toch prima accepteren maar het niet met onderdelen eens zijn :? Volgens mij is dat het geval en juist het mooie aan de vrijheid die we hier hebben.
Natuurlijk. Maar dan ga je dat niet opleggen aan de rest, maar accepteer je het.
Sylvana Simons is duidelijk iemand die onze cultuur niet accepteert en is daarmee geen Nederlander.
pi_166624093
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:49 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik accepteer deze cultuur niet, dus nu ben ik Nederlander-af?
Doei. :W
pi_166624103
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Natuurlijk. Maar dan ga je dat niet opleggen aan de rest, maar accepteer je het.
Sylvana Simons is duidelijk iemand die onze cultuur niet accepteert en is daarmee geen Nederlander.
Het Sinterklaasfeest is maar een onderdeel van de cultuur. Je kan niet stellen omdat iemand zwarte piet niet accepteert direct onze cultuur niet accepteert. Zo werkt het niet.
pi_166624109
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Dat is een te ingewikkelde discussie.
Mwoah, lijkt me toch prima te doen met een simpel ja of nee. Zeker als je het eigenlijk zelf al zegt.
quote:
Volgens de huidige wetgeving kan dat niet als je maar één paspoort hebt. Wat mij betreft hangt de definitie van Nederlander niet langer af van het paspoort, maar van de persoon.
En dat betekent in praktijk...?
pi_166624134
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Natuurlijk. Maar dan ga je dat niet opleggen aan de rest, maar accepteer je het.
Sylvana Simons is duidelijk iemand die onze cultuur niet accepteert en is daarmee geen Nederlander.
Ze stelt zichzelf verkiesbaar voor een zetel in het parlement. Lijkt me dat ze die cultuur grotendeels accepteert dus.

Maar stel dat je gelijk hebt hè. Stel ze is geen Nederlander. Wat dan?
pi_166624147
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:52 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Doei. :W
Nou.

-O-
pi_166624214
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:55 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Nou.

-O-
Uitgekookte intercontinentale koopjesjager dat je er bent.
pi_166624230
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:49 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Natuurlijk. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar dan moet er geen enkele demonstrant bij, geen vóór en geen tegenstanders. Dat zou het beste zijn. Maar ik vermoed dat de burgemeester de dreiging van links geweld zwaarder vond wegen dan het belang van een kinderfeest zonder demonstranten. Dus er is weer gezwicht voor links geweld.
Integendeel! Rechts had "netjes" de demonstratie aangekondigd en kreeg dus de kans hun zegje te doen.
En links had geen demonstratie aangekondigd en wou overal de klep opentrekken, en dus werden ze meteen gearresteerd. Dus: geen sprake van "zwichten voor links".
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166624239
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Uitgekookte intercontinentale koopjesjager dat je er bent.
Ik hoop dat ik uitgezet word naar Zwitserland. Fucking mooi land vind ik dat.

Maar ik zal wel niet mogen kiezen.
  zondag 13 november 2016 @ 14:01:27 #240
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166624255
quote:
6s.gif Op zondag 13 november 2016 13:23 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ga eens naar buiten.
Deed ik toen ik nog in de zogenaamde multiculturele wijk woonde. Precies wat JanKorteachtenaam schrijft.
Inclusief vrouwen met een kleurtje die menen dat "witte mannen" lelijk zijn.
Inclusief zwarte mannen die zich het mannetje voelen als ze een "witte vrouw" hebben gedaan en het hen niet boeit om die vrouwen daarna te laten vallen.
Buitenvrouw is niet voor niets een cultureel verschijnsel.

Natuurlijk zijn er nuances, uitzonderingen, maar alleen al het bestaan van "zwarte wijken" en "zwarte scholen" maakt natuurlijk al veel duidelijk.
pi_166624283
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:48 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Die onze cultuur niet accepteert is geen Nederlander en hoort hier niet thuis.
Eén van onze belangrijkste cultuur-uitingen is discussiëren over onze cultuur, en via vreedzame weg op een creatieve manier zoveel mogelijk mensen het naar de zin maken. Poldercultuur dus. Dus: problemen hebben met ZP past prima bij onze cultuur. Dus deze lieden zijn volwaardige Nederlanders.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_166624296
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:47 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

O ja, de rest krijgt gewoon 'een zware straf'.
Zachte heelmeesters maken gappende wonden.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:03:56 #243
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624298
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 13:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:

[..]

Dat is een te ingewikkelde discussie. Volgens de huidige wetgeving kan dat niet als je maar één paspoort hebt. Wat mij betreft hangt de definitie van Nederlander niet langer af van het paspoort, maar van de persoon.
Interessant.. volgens een orthodoxe SGP'er ben ik als katholiek ook geen echte Nederlander.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 13 november 2016 @ 14:04:56 #244
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_166624315
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:01 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Deed ik toen ik nog in de zogenaamde multiculturele wijk woonde. Precies wat JanKorteachtenaam schrijft.
Inclusief vrouwen met een kleurtje die menen dat "witte mannen" lelijk zijn.
Inclusief zwarte mannen die zich het mannetje voelen als ze een "witte vrouw" hebben gedaan en het hen niet boeit om die vrouwen daarna te laten vallen.
Buitenvrouw is niet voor niets een cultureel verschijnsel.

Natuurlijk zijn er nuances, uitzonderingen, maar alleen al het bestaan van "zwarte wijken" en "zwarte scholen" maakt natuurlijk al veel duidelijk.
Ojeej je woonde in n zogenaamde multiculturele wijk, spannend.
wooblabalurg
pi_166624323
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:03 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zachte heelmeesters maken gappende wonden.
Gapende. Gappen betekent stelen.

Maar goed. Wat bedoel je? Als je andere meningen gaat toestaan, dan loopt het helemaal uit de klauwen?
pi_166624341
Ik kwam net twee kindertjes tegen die verkleed waren als ZP met zwart geschminkte koppies. Ze boden me snoep aan, waarna ik ze even keihard heb uitgescholden voor vieze latente racisten, om ze daarna te vragen hoe ze het in hemelsnaam in hun kop haalden om het gore lef te hebben blackface uit te beelden in een multiculturele maatschappij anno 2016. Toen een van de kinderen vroeg wat een blackface was heb ik hem uitgelegd dat iedereen die zwart is het monopolie heeft op alle culturele aspecten van die groep en dat hij door de kleur zwart te gebruiken liet zien dat hij alle zwarten minderwaardig vond.

Daarna heb ik ze voor straf verteld dat Sinterklaas niet bestaat en dat hun ouders de kado's neerleggen bij de schoen. Dat zal die vieze gore blanke facistische en racistische kinderen leren! De Gutmensch in mij kwam bijna klaar, zo goed en moreel superieur voelde deze actie, ik kon me bijna niet bedwingen om Sylvana te bellen om trots mijn verhaal over mijn demonstratieve actie te vertellen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166624346
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:03 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Eén van onze belangrijkste cultuur-uitingen is discussiëren over onze cultuur, en via vreedzame weg op een creatieve manier zoveel mogelijk mensen het naar de zin maken. Poldercultuur dus. Dus: problemen hebben met ZP past prima bij onze cultuur. Dus deze lieden zijn volwaardige Nederlanders.
En jankorteachternaam pleit ervoor om zichzelf zwaar te laten straffen. Masochist dat het is.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:06:45 #248
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624353
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:06 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Ik kwam net twee kindertjes tegen die verkleed waren als ZP met zwart geschminkte koppies. Ze boden me snoep aan, waarna ik ze even keihard heb uitgescholden voor vieze latente racisten, om ze daarna te vragen hoe ze het in hemelsnaam in hun kop haalden om het gore lef te hebben blackface uit te beelden in een multiculturele maatschappij anno 2016. Toen een van de kinderen vroeg wat een blackface was heb ik hem uitgelegd dat iedereen die zwart is het monopolie heeft op alle culturele aspecten van die groep en dat hij door de kleur zwart te gebruiken liet zien dat hij alle zwarten minderwaardig vond.

Daarna heb ik ze voor straf verteld dat Sinterklaas niet bestaat en dat hun ouders de kado's neerleggen bij de schoen. Dat zal die vieze gore blanke facistische en racistische kinderen leren! De Gutmensch in mij kwam bijna klaar, zo goed en moreel superieur voelde deze actie, ik kon me bijna niet bedwingen om Sylvana te bellen om trots mijn verhaal over mijn demonstratieve actie te vertellen.
:Z
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624368
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:05 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Gapende. Gappen betekent stelen.

Maar goed. Wat bedoel je? Als je andere meningen gaat toestaan, dan loopt het helemaal uit de klauwen?
Wat ik bedoel dat alleen zware straffen mensen doet bedenken om iets niet te willen of te doen, lichte straffen dan maakt het niks uit.
Zoals ik al aangaf, het voorarrest kan al een heel leven stuk maken, dat ze het evt maar toepassen, maar dan zeg ik weer dat ik moet uitkijken met wat ik mij wens.
Iets wat voor mij werkt kan ook tegen mij werken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-11-2016 14:08:35 ]
  zondag 13 november 2016 @ 14:07:48 #250
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_166624373
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:06 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Ik kwam net twee kindertjes tegen die verkleed waren als ZP met zwart geschminkte koppies. Ze boden me snoep aan, waarna ik ze even keihard heb uitgescholden voor vieze latente racisten, om ze daarna te vragen hoe ze het in hemelsnaam in hun kop haalden om het gore lef te hebben blackface uit te beelden in een multiculturele maatschappij anno 2016. Toen een van de kinderen vroeg wat een blackface was heb ik hem uitgelegd dat iedereen die zwart is het monopolie heeft op alle culturele aspecten van die groep en dat hij door de kleur zwart te gebruiken liet zien dat hij alle zwarten minderwaardig vond.

Daarna heb ik ze voor straf verteld dat Sinterklaas niet bestaat en dat hun ouders de kado's neerleggen bij de schoen. Dat zal die vieze gore blanke facistische en racistische kinderen leren! De Gutmensch in mij kwam bijna klaar, zo goed en moreel superieur voelde deze actie, ik kon me bijna niet bedwingen om Sylvana te bellen om trots mijn verhaal over mijn demonstratieve actie te vertellen.
:D
wooblabalurg
pi_166624383
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:06 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Ik kwam net twee kindertjes tegen die verkleed waren als ZP met zwart geschminkte koppies. Ze boden me snoep aan, waarna ik ze even keihard heb uitgescholden voor vieze latente racisten, om ze daarna te vragen hoe ze het in hemelsnaam in hun kop haalden om het gore lef te hebben blackface uit te beelden in een multiculturele maatschappij anno 2016. Toen een van de kinderen vroeg wat een blackface was heb ik hem uitgelegd dat iedereen die zwart is het monopolie heeft op alle culturele aspecten van die groep en dat hij door de kleur zwart te gebruiken liet zien dat hij alle zwarten minderwaardig vond.

Daarna heb ik ze voor straf verteld dat Sinterklaas niet bestaat en dat hun ouders de kado's neerleggen bij de schoen. Dat zal die vieze gore blanke facistische en racistische kinderen leren! De Gutmensch in mij kwam bijna klaar, zo goed en moreel superieur voelde deze actie, ik kon me bijna niet bedwingen om Sylvana te bellen om trots mijn verhaal over mijn demonstratieve actie te vertellen.
Het is niet makkelijk om een blanke te zijn in Nederland.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_166624388
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:07 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat ik bedoel dat alleen zware straffen mensen doet bedenken om iets niet te willen of te doen, lichte straffen dan maakt het niks uit.
Zoals ik al aangaf, het voorarrest kan al een heel leven stuk maken, dat ze het evt maar toepassen, maar dan zeg ik weer dat ik moet uitkijken met wat ik mijn wens.
Iets wat voor mij werkt kan ook tegen mij werken.
Mensen straffen om een mening. Serieus.
pi_166624401
Ik zou haast zeggen verlaten het zinkende schip, maar wel van te voren de stop eruit trekken?
pi_166624415
quote:
9s.gif Op zondag 13 november 2016 14:08 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het is niet makkelijk om een blanke te zijn in Nederland.
Ik hield mijn Gutmensch rug recht en heb het opgenomen voor de zwarte broeder op de straat. Ik kan vanaf nu weer heerlijk slapen onder mijn Anneke Groenloh dekbed in mijn vinexhuis.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:10:14 #255
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624417
quote:
9s.gif Op zondag 13 november 2016 14:08 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het is niet makkelijk om een blanke te zijn in Nederland.
Echt, Mississippi 1964 all over again, maar dan omgekeerd.. ;(
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624428
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:08 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Mensen straffen om een mening. Serieus.
Ik had het toen over die welke opgepakt zijn niet over een normale mening over brengen, en niet racist tegen kindertjes roepen.
pi_166624432
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:10 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Echt, Mississippi 1964 all over again, maar dan omgekeerd.. ;(
White genocide.

;(
pi_166624446
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik had het toen over die welke opgepakt zijn niet over een normale mening over brengen, en niet racist tegen kindertjes roepen.
Oké. Dat doet niemand, dus dat scheelt.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:11:31 #259
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624451
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

White genocide.

;(
Ik durf als blanke de straat niet meer op.. de kans om gelynched te worden is gewoon te groot. :X
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 13 november 2016 @ 14:11:54 #260
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166624458
quote:
11s.gif Op zondag 13 november 2016 14:04 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ojeej je woonde in n zogenaamde multiculturele wijk, spannend.
Ja behoorlijk. Dagelijks overlast van buren die niet begrijpen dat sommige mensen van 9 tot 5 moeten werken en dus op hun nachtrust zijn gesteld, minstens eens per week een helicopter midden in de nacht boven je huis, de maandelijkse overval op de avondwinkel, nu en dan een lock down, politieagenten die overhoop worden geschoten, echt helemaal top :')

Ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik word nu alleen wekelijks gestoord door de ambulance die een gesneuvelde bejaarde uit de AH moet halen. En erg blij dat hier gewoon zwarte Zwarte Pieten zijn. Die na afloop van de intocht traditioneel bij de plaatselijke Chinees gaan eten, omdat het natuurlijk pure racisten zijn.
pi_166624462
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik durf als blanke de straat niet meer op.. de kans om gelynched te worden is gewoon te groot. :X
De negerpolitie was hier net om me af te voeren, maar ik heb gedaan of ik niet thuis was.
pi_166624478
quote:
17s.gif Op zondag 13 november 2016 14:10 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ik hield mijn Gutmensch rug recht en heb het opgenomen voor de zwarte broeder op de straat. Ik kan vanaf nu weer heerlijk slapen onder mijn Anneke Groenloh dekbed in mijn vinexhuis.
Het is wat, meid.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_166624479
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Oké. Dat doet niemand, dus dat scheelt.
Dan is het toch prima niet, en die welke het pogen te doen met harde hand straffen!
pi_166624480
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja behoorlijk. Dagelijks overlast van buren die niet begrijpen dat sommige mensen van 9 tot 5 moeten werken en dus op hun nachtrust zijn gesteld, minstens eens per week een helicopter midden in de nacht boven je huis, de maandelijkse overval op de avondwinkel, nu en dan een lock down, politieagenten die overhoop worden geschoten, echt helemaal top :')

Ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik word nu alleen wekelijks gestoord door de ambulance die een gesneuvelde bejaarde uit de AH moet halen. En erg blij dat hier gewoon zwarte Zwarte Pieten zijn. Die na afloop van de intocht traditioneel bij de plaatselijke Chinees gaan eten, omdat het natuurlijk pure racisten zijn.
Incidentje. De Gutmensch herkent zich totaal niet in jouw verhaal. Dat zijn gewoon leugens.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 13 november 2016 @ 14:13:45 #265
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166624494
Vinden jullie die <O) en 8} icoontjes bij je usergegevens ook zo gezellig oO/
pi_166624502
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 13:44 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja! Die nieuwe Sint vind ik ook erg creatief. :)
Hij -met zijn bosje rozen- werd gisteren ook geweigerd toen hij het terrein op wilde. Dat begreep ik niet zo goed en misschien was dat sowieso niet de juiste beslissing.
Van de rest van de activisten begreep ik dat wel.

Hij heeft wel de mogelijkheid gehad om de andere Sint de hand te schudden.
Een mooi gezicht. Van deze mensen kan de oplossing komen. Een beetje loskomen van de klemmende ego's, en de mogelijkheid om het Sinterklaasverhaal tot een creatief nieuw verhaal te leiden. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:14:22 #267
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624507
quote:
8s.gif Op zondag 13 november 2016 14:13 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Incidentje. De Gutmensch herkent zich totaal niet in jouw verhaal. Dat zijn gewoon leugens.
Even voor de duidelijkheid..

Ik acht het beoordelen van de individuele persoon op diens karakter en niet op diens afkomst als een morele handeling die derhalve correct is.

Ben ik nu een Gutmensch, en zo ja, waar kan ik mijn lidmaatschapspas ophalen?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 13 november 2016 @ 14:14:43 #268
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_166624514
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja behoorlijk. Dagelijks overlast van buren die niet begrijpen dat sommige mensen van 9 tot 5 moeten werken en dus op hun nachtrust zijn gesteld, minstens eens per week een helicopter midden in de nacht boven je huis, de maandelijkse overval op de avondwinkel, nu en dan een lock down, politieagenten die overhoop worden geschoten, echt helemaal top :')

Ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik word nu alleen wekelijks gestoord door de ambulance die een gesneuvelde bejaarde uit de AH moet halen. En erg blij dat hier gewoon zwarte Zwarte Pieten zijn. Die na afloop van de intocht traditioneel bij de plaatselijke Chinees gaan eten, omdat het natuurlijk pure racisten zijn.
Waarom eten ze dan niet puur Chinees?
wooblabalurg
pi_166624517
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja behoorlijk. Dagelijks overlast van buren die niet begrijpen dat sommige mensen van 9 tot 5 moeten werken en dus op hun nachtrust zijn gesteld, minstens eens per week een helicopter midden in de nacht boven je huis, de maandelijkse overval op de avondwinkel, nu en dan een lock down, politieagenten die overhoop worden geschoten, echt helemaal top :')
O, je woonde in een sloppenwijk in Sao Paulo?
quote:
Ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik word nu alleen wekelijks gestoord door de ambulance die een gesneuvelde bejaarde uit de AH moet halen. En erg blij dat hier gewoon zwarte Zwarte Pieten zijn. Die na afloop van de intocht traditioneel bij de plaatselijke Chinees gaan eten, omdat het natuurlijk pure racisten zijn.
Klassiekertje. "Ik ben geen racist, want ik eet ook weleens bij de Chinees." Ik had 'm al in geen jaren meer gehoord.
pi_166624519
Dubbel paspoort ben ik ook wel tegen, dat die welke er 1 (2) hebben maar een beslissing nemen, of het ene of het andere!
pi_166624521
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 14:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het is wat, meid.
Ik dacht dat je wel trots zou zijn op mij nu Koos, ik heb het licht gezien. Alle witte kindertjes met blackfaces zijn allemaal racisten in de dop, allemaal! Voor straf moeten ze dit t-shirt dragen:


Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:15:52 #272
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624535
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 14:15 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wel trots zou zijn op mij nu Koos, ik heb het licht gezien. Alle witte kindertjes met blackfaces zijn allemaal racisten in de dop, allemaal! Voor straf moeten ze dit t-shirt dragen:


[ afbeelding ]
Het gekke is dat ik de meeste jankballen en slachtoffercomplexen hier vooral bij blanke heteroseksuele mannen zie.. wat een libellerige groep safe-space zoekende huilerds.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624548
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:13 schreef Lunatiek het volgende:
Vinden jullie die <O) en 8} icoontjes bij je usergegevens ook zo gezellig oO/
Sfeervol :D heel leuk gedaan van Danny.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166624561
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:13 schreef Lunatiek het volgende:
Vinden jullie die <O) en 8} icoontjes bij je usergegevens ook zo gezellig oO/
Uitgezet.

Ja, kan ik.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:17:47 #275
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624566
Je bedreigd voelen in je blanke identiteit omdat een marginaal groepje tegen Zwarte Piet is. Over kleinzerigheid gesproken.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 13 november 2016 @ 14:18:40 #276
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_166624579
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:15 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Het gekke is dat ik de meeste jankballen en slachtoffercomplexen hier vooral bij blanke heteroseksuele mannen zie.. wat een libellerige groep safe-space zoekende huilerds.
Word.
wooblabalurg
pi_166624593
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:15 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

bij blanke heteroseksuele mannen zie.. wat een libellerige groep safe-space zoekende huilerds.
Jij begint er zelf over dat was jaren geleden ook een afwijking toch?
Die bewegen wel niet zo nichterig over straat is het niet?
pi_166624596
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:17 schreef EttovanBelgie het volgende:
Je bedreigd voelen in je blanke identiteit omdat een marginaal groepje tegen Zwarte Piet is. Over kleinzerigheid gesproken.
Zo mag je niet over laagopgeleiden praten, want anders voelen ze zich belachelijk gemaakt en gaan ze op een extreemrechtse partij stemmen.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:19:45 #279
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624600
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:19 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij begint er zelf over dat was jaren geleden ook een afwijking toch?
Die bewegen wel niet zo nichterig over straat is het niet?
Ik heb geen idee wat hier staat.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624612
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:19 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij begint er zelf over dat was jaren geleden ook een afwijking toch?
Die bewegen wel niet zo nichterig over straat is het niet?
Heteroseksualiteit was vroeger een afwijking?

Whut?
pi_166624645
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:20 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Heteroseksualiteit was vroeger een afwijking?

Whut?
De tegenoverstelling ervan ezl, kan jij meer als het 1+1?
pi_166624657
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:14 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]


Hij heeft wel de mogelijkheid gehad om de andere Sint de hand te schudden.
Een mooi gezicht. Van deze mensen kan de oplossing komen. Een beetje loskomen van de klemmende ego's, en de mogelijkheid om het Sinterklaasverhaal tot een creatief nieuw verhaal te leiden. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
Nou, inderdaad. Op deze manier hebben de kinderen er ook geen last van, misschien vinden ze een extra Sint wel leuk. :P
Een grote groep boze, schreeuwende mensen met protestbordjes en -tshirts tussen de kinderen heeft waarschijnlijk toch een ander effect..
pi_166624681
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:22 schreef john2406 het volgende:

[..]

De tegenoverstelling ervan ezl, kan jij meer als het 1+1?
Geen idee wat dit betekent.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:24:47 #284
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624684
"Zeg eens, boze blanke man, waarom voelt u zich gediscrimineerd?"

- "NOU, UH, IK MAG GEEN NIKKER ZEGGEN!"

"Schrijnend. Bij deze nomineren wij u voor de Martin Luther King trofee wegens uw niet aflatende strijd tegen sociale ongerechtigheid."
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624688
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:17 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Uitgezet.

Ja, kan ik.
Stoere boi.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166624690
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 14:23 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nou, inderdaad. Op deze manier hebben de kinderen er ook geen last van, misschien vinden ze een extra Sint wel leuk. :P
Een grote groep boze, schreeuwende mensen met protestbordjes en -tshirts tussen de kinderen heeft waarschijnlijk toch een ander effect..
Inderdaad op vrijwillige basis zou ik het heel anders zien als nou, juist door die dwars zitters ga ik dwars in de weg staan!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-11-2016 14:26:04 ]
pi_166624711
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 14:23 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nou, inderdaad. Op deze manier hebben de kinderen er ook geen last van, misschien vinden ze een extra Sint wel leuk. :P
Een grote groep boze, schreeuwende mensen met protestbordjes en -tshirts tussen de kinderen heeft waarschijnlijk toch een ander effect..
Zeker voor 1 keer wel leuk zon actie, maar wellicht beetje verwarrend met 2 sinterklazen.

Maar wie weet is het een prima idee om ook intochten te houden met donkere sinterklazen, zwarte piet is traditioneel zwart (whats in the name), maar waarom zou sinterklaas traditioneel wit moeten zijn.
pi_166624719
quote:
11s.gif Op zondag 13 november 2016 14:25 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Stoere boi.
Huil.

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 13-11-2016 14:27:20 ]
pi_166624754
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zo mag je niet over laagopgeleiden praten, want anders voelen ze zich belachelijk gemaakt en gaan ze op een extreemrechtse partij stemmen.
PVV aan de macht in 2017, jigzoz huilen, jigzoz kleinzerig ventje.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166624773
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 14:29 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

PVV aan de macht in 2017
:')
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:30:46 #291
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624780
quote:
10s.gif Op zondag 13 november 2016 14:29 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

PVV aan de macht in 2017, jigzoz huilen, jigzoz kleinzerig ventje.
Gezien je postgedrag begrijp ik waarom de PVV wordt gezien als extreem-rechts.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624793
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:24 schreef EttovanBelgie het volgende:

- "NOU, UH, IK MAG GEEN NIKKER ZEGGEN!"

Ik heb het mijn hele leven, denk ik, nog nooit gezegd, echter nou ligt het vaak op het puntje van mijn tong!
En het is raar ik zie nou de meeste van dat soort ervoor aan, terwijl ik denk dat het er maar een paar zijn!
pi_166624806
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:31 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik heb het mijn hele leven, denk ik, nog nooit gezegd, echter nou ligt het vaak op het puntje van mijn tong!
En het is raar ik zie nou de meeste van dat soort ervoor aan, terwijl ik denk dat het er maar een paar zijn!
Manmanmanmanman....
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:33:02 #294
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624817
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:31 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik heb het mijn hele leven, denk ik, nog nooit gezegd, echter nou ligt het vaak op het puntje van mijn tong!
En het is raar ik zie nou de meeste van dat soort ervoor aan, terwijl ik denk dat het er maar een paar zijn!
Natuurlijk, die paar relschoppers hebben je nu bewogen tot het wel willen gebruiken van dat woord.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624824
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:30 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Gezien je postgedrag begrijp ik waarom de PVV wordt gezien als extreem-rechts.
'Gezien wordt als'? Het is gewoon een extreemrechtse partij hoor.
  Beste debater 2022 zondag 13 november 2016 @ 14:34:03 #296
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_166624837
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:33 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

'Gezien wordt als'? Het is gewoon een extreemrechtse partij hoor.
Nja, Wilders roept soms wat linkse dingetjes op sociaal-economisch niveau.. uiteraard voor de buhne, maar toch...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_166624869
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zondag 13 november 2016 @ 14:36:25 #298
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_166624877
quote:
17s.gif Op zondag 13 november 2016 14:10 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ik hield mijn Gutmensch rug recht en heb het opgenomen voor de zwarte broeder op de straat. Ik kan vanaf nu weer heerlijk slapen onder mijn Anneke Groenloh dekbed in mijn vinexhuis.
Nee jij bent gewoon een slappe landverradende PVV-stemmer.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  zondag 13 november 2016 @ 14:36:29 #299
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_166624878
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:26 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Zeker voor 1 keer wel leuk zon actie, maar wellicht beetje verwarrend met 2 sinterklazen.
Twee maar. Voor de kinderen jammer, maar die kunnen hun eigen kutkindersinterklaar vieren, maar ik zou een hele horde Zwarte Klazen zeker toejuichen, in het bijzonder in Amsterdam.
pi_166624884
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:34 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nja, Wilders roept soms wat linkse dingetjes op sociaal-economisch niveau
Dat doen alle extreemrechtse bewegingen. Kijk de programmapunten van de NVU maar eens door bijvoorbeeld.
pi_166624902
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 14:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Twee maar. Voor de kinderen jammer, maar die kunnen hun eigen kutkindersinterklaar vieren, maar ik zou een hele horde Zwarte Klazen zeker toejuichen, in het bijzonder in Amsterdam.
Ik bedoel tijdens de zelfde intocht. Gewoon meerdere intochten waar 1 sinterklaas komt en dan met een donker uiterlijk, zeker in buurten waar veel donkere kinderen wonen een prima idee lijkt me. Moet ie wel een fatsoelijke baard groeien trouwens
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')