vinnypassy | zondag 12 april 2015 @ 20:54 |
De laatste baksels:
| |
Viv | zondag 12 april 2015 @ 21:51 |
Die swirl ziet er lekker uit! | |
Helsinki | maandag 13 april 2015 @ 13:01 |
Recept van de witte chocolade cheesecake graag! . | |
vinnypassy | maandag 13 april 2015 @ 19:09 |
Alstu. | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 16:58 |
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten.. | |
madeliefff | donderdag 16 april 2015 @ 17:03 |
damnnn alleen zou ik t denk ik liever maken met ander koek voor de bodem. | |
Atifa | donderdag 16 april 2015 @ 18:30 |
Ik zie het in alle turkse winkeltjes ook te koop staan. Heb je er daarvan één in de buurt? | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 18:31 |
Huhhh echt? Nog nooit gezien. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 18:42 |
Kizim pekmez! | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 19:18 |
Whuttt r u crazy. Glucosestroop is gewoon suikerstroop. Wit en neutraal van smaak. Pekmez daarentegen.. Pekmez: Glucose: | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 19:28 |
Boeie. Smaakt even goed. | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 19:29 |
Nee. Pekmez smaakt niet neutraal. | |
Negentiendertig | donderdag 16 april 2015 @ 19:58 |
Geen antwoord op je vraag, maar je kunt glucosestroop vinden bij de beter gesorteerde toko. Wah Nam Hong bijvoorbeeld. | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 20:04 |
Thanks ik zal het de volgende keer checken. Ik ga het nu proberen met een mix van honing en goldensyrup. | |
Negentiendertig | donderdag 16 april 2015 @ 20:59 |
Volgens mij heeft minilot die koekjes recentelijk ook gemaakt, benieuwd wat zij gebruikt heeft. Laat je weten of (en hoe) het is gelukt? | |
Bortecinem | donderdag 16 april 2015 @ 22:02 |
Ja, heb het idee ook van haar. Ik heb de koekjes net gemaakt. Ze zijn nu aan het afkoelen. Stomme is dat ik zelf bij de milkbar ben geweest maar deze koekjes ben vergeten te proeven. Dus ik zal nooit helemaal zeker weten of ze 'goed' zijn gelukt. Wel kan ik beoordelen of ze smaken of niet, natuurlijk. Morgen even proberen. | |
minilot | vrijdag 17 april 2015 @ 14:04 |
Ik heb ze nu twee keer gemaakt, één keer met glucosestroop van de groothandel en een keer met Koreaanse corn syrup uit de toko: Ik proefde geen verschil. Wel beide keren heel, heel, heeeeeeeeel erg lekker. Hoe zijn jouw koekjes afgelopen Bortecinem? | |
Bortecinem | vrijdag 17 april 2015 @ 15:49 |
Ik vond ze wel oké maar verder niet super bijzonder of zo. Ik wil ze nog wel een keer proberen met glucose en verse of bevroren blauwe bessen. Nu vond ik de blauwe bessen vooral naar rozijnen smaken en daar ben ik niet zo'n fan van. Oh en meer milkcrumbs in doen want eerlijk gezegd vond ik die veel lekkerder dan de koekjes zelf. Heb nog deeg over dus zal binnenkort ook wel even een foto plaatsen. Edit. Er was nog een koekje over. Mijn moeder vond ze wel heel lekker btw. Dus misschien ligt het gewoon aan mij. [ Bericht 17% gewijzigd door Bortecinem op 17-04-2015 15:58:10 ] | |
minilot | vrijdag 17 april 2015 @ 16:02 |
Het lekkerste zijn die milk crumbs ja, dat is waar! Gewoon de volgende keer een emmer ervan maken. Lepel erin en hoppa. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 17-04-2015 16:10:27 ] | |
Bortecinem | vrijdag 17 april 2015 @ 16:08 |
| |
Negentiendertig | vrijdag 17 april 2015 @ 19:13 |
Zien er lekker uit Had je nou gedroogde bessen gebruikt? Heb hier een kilo blauwe bessen liggen, dus morgen doe ik ook een poging. | |
Bortecinem | vrijdag 17 april 2015 @ 22:37 |
Gedroogde bessen inderdaad. Ben nu mijn laatste batch aan het afbakken. Heb net eerst nog een lading milkcrumbs gemaakt en ieder koekje gevuld met 2/3 theelepels extra milkcrumbs hehe. | |
Negentiendertig | vrijdag 17 april 2015 @ 23:58 |
Nu ben ik erg benieuwd geworden naar die milk crumbs heb het recept gevonden, dus morgenmiddag maar eens een poging wagen. Met verse bessen dus. Waar zou ik gedroogde blauwe bessen kunnen vinden? | |
Bortecinem | zaterdag 18 april 2015 @ 00:56 |
Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade. Ik heb gedroogde blauwe bessen online besteld maar om eerlijk te zijn proef je echt weinig van de blauwe bessen smaak die koekjes. Naar mijn mening kun je die blauwe bessen net zo goed vervangen door donkere rozijnen. [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 18-04-2015 01:11:50 ] | |
Mord_Sith | zaterdag 18 april 2015 @ 17:02 |
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept. Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot. Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij. Maar deze is prima gelukt! Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk | |
Negentiendertig | zaterdag 18 april 2015 @ 17:09 |
Die koekjes die erg kruimelen? Die kreeg ik vroeger vaak bij een Filipijns vriendinnetje thuis. Als het daar naar smaakt kijk ik meer uit naar die crumbs dan naar de koekjes zelf Bij De Tuinen zag ik vanmiddag gedroogde gezoete blauwe bessen, maar ik wil ze liever ongezoet. Niet kunnen vinden, dus ik probeer ze morgen met rozijnen, en dan bestel ik ongezoete blauwe bessen online Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit weg [ Bericht 16% gewijzigd door Negentiendertig op 18-04-2015 17:20:45 ] | |
Mord_Sith | zaterdag 18 april 2015 @ 19:28 |
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekker | |
fietsie | zaterdag 18 april 2015 @ 19:53 |
Brood was vandaag geen groot succes: steenoven te heet.Concept oplossing: sparen voor infrarood thermometer | |
djkoelkast | zaterdag 18 april 2015 @ 19:59 |
Er is volgens mij ook een apart broodtopic. | |
Negentiendertig | zaterdag 18 april 2015 @ 21:44 |
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo. | |
Mord_Sith | zondag 19 april 2015 @ 10:13 |
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker. | |
Bleie | zondag 19 april 2015 @ 10:55 |
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes.. Mijn schoonmoeder had kant-en-klare mantecado's meegenomen uit Frankrijk. Lekker, dus zelfgemaakt vast nog veel lekkerder. Kon gisteren alleen maar Spaanse recepten vinden alleen, en mijn Spaans is niet zo goed dat ik er een recept in kan volgen. Nog maar eens verder zoeken dus. Oh, en heeft iemand nog ideeën voor koekjes die vrij lang goed blijven, en niet al te ongezond zijn (zodat ik ze zonder al te veel schuldgevoel aan mijn kinderen als tussendoortje kan geven)? | |
Joosie200 | zondag 19 april 2015 @ 10:57 |
Haverkoekjes? | |
Bleie | zondag 19 april 2015 @ 10:59 |
Zit daar niet stiekem ook een enorme berg suiker in? *zwengelt google aan* | |
Joosie200 | zondag 19 april 2015 @ 11:25 |
Als je ze zelf gaat maken kan je zelf bepalen hoe zoet ze worden en wat voor de zoetheid zorgt hé | |
minilot | zondag 19 april 2015 @ 13:39 |
Even een knipje uit het Foodgawkertopic.. Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren | |
Njosnavelin | zondag 19 april 2015 @ 13:41 |
Wat tof | |
Negentiendertig | zondag 19 april 2015 @ 14:13 |
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd? | |
Bleie | zondag 19 april 2015 @ 19:04 |
Wow! | |
Mord_Sith | zondag 19 april 2015 @ 19:40 |
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag. | |
Negentiendertig | zondag 19 april 2015 @ 20:03 |
Zal het van de week nog eens proberen dan. | |
Vicky | zondag 26 april 2015 @ 18:57 |
Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker! | |
HaverMoutKoekje | zondag 26 april 2015 @ 19:10 |
Ziet er snoezig uit! | |
Isegrim | zondag 26 april 2015 @ 19:32 |
Die zijn leuk! | |
#ANONIEM | vrijdag 1 mei 2015 @ 12:05 |
Ik ga morgen eigenlijk voor het eerst een 'echte' gedecoreerde taart maken... Zo'n voetbal t-shirt taart... Ik wou een biscuit maken met vanille, frosting met citroen, oranje fondant... en als vulling: dun laagje bosbessenjam en dan drie soort botercrème met aardbeiensmaak (rood gekleurd), bananensmaak (wit, neutraal: niet gekleurd) en frambozensmaak (blauw gekleurd). Wil daar bij ook iets van 'gras' maken, heb groene kleurstof mee besteld, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet aanpakken. Ook iets van 'glans spray', weet niet of het nodig is... maar misschien om de witte fondant letters te laten glimmen. Ik heb ook nog van die eetbare suikerwerkjes in de vorm van een voetbal en een paar kunststof schoenen. Misschien weer een beetje overenthousiast, ben bang dat het echt totaal gaat mislukken. Ook omdat ik niet zeker weet of m'n bestelling van 'maakjetaart.nl' wel morgen binnen is... Zou echt een ramp zijn Heeft er iemand tips? Passen de smaken wel? Hoe zorg ik ervoor dat de taart niet 'nat'/'week' wordt? Tis voor de verjaardag van m'n zusje... Aaaaaah!! | |
madeliefff | zondag 3 mei 2015 @ 11:57 |
Gister dit gemaakt. Een zacht soesjesachtig deegje gevuld met rumcreme [ Bericht 13% gewijzigd door madeliefff op 03-05-2015 12:04:19 ] | |
Mord_Sith | zondag 3 mei 2015 @ 14:17 |
Is het nog gelukt met de taart?? Ben benieuwd of hij geworden is zoals je in gedachten had | |
#ANONIEM | zondag 3 mei 2015 @ 16:38 |
Bedankt voor je reactie! Bij dezen: Het was echt een drama. Ik had alles netjes op tafel klaar gezet om eens een keer geordend te gaan werken. Tot dat ik er achter kwam dat een of ander onderdeel van de mixer kwijt was, meer dan een uur lopen zoeken en toen uiteindelijk gevonden ergens op de grond. Waarschijnlijk laten vallen met het pakken van andere onderdelen :$ Toen het biscuitbeslag. Ik gebruikte dit recept: http://www.taarten-decore(...)nmogelijke-opdracht/. Alles keurig netjes afgewogen en weinig zelf toegevoegd, alleen een beetje vanillesuiker en -aroma. Ik moest twaalf eiren luchtig kloppen tot lobbige slagroom en dat lukte in het begin niet, tot dat ik het 'spatscherm' erbij pakte en de mixer op de hoogste stand had gezet. Bloem drie keer gezeefd en door het beslag heen gespateld. Nam best wel wat af qua volume. Had het bakblik (rechthoekig, +/- 43cm doorsnee) netjes bekleed met bakpapier met 15 cm erboven, want aan de hand van de foto bij het recept dacht ik echt dat m'n biscuit wel flink omhoog zou komen. Dat viel tegen, helaasch. Daarom heb ik later maar een tweede gebakken. Beide waren na 35 min gaar, gebakken onder in de oven op 175 graden op de stand 'hetelucht en onder- en bovenwarmte'. Smaak vond ik zelf goed, de textuur was voor mij prima. Het was niet de biscuit die ik voor me had in m'n gedachten, maar wel een fijne cake, ook om mee te werken. Daarna heb ik de botercrème gemaakt: gelijke hoeveelheid boter en poedersuiker en ook een scheutje water. Heb ze alle drie apart gemaakt. Bij de rode had ik naast de kleurstof ook smaakstof toegevoegd: aardbei-kiwi (aardbei was op bij 'maakjetaart.nl', daarom belde ze me moeder even op en aan haar adviseerde ze deze vervanger). Bij de witte zat alleen 'bananencrème smaakstof'. Bij de laatste botercrème zat blauwe kleurstof en frambozen-rode bes smaak. Heb ze allemaal in een spuitzak gedaan en in de koelkast bewaard. Daarna had ik de rode en gele fondant van de Xenos (oranje hadden ze niet) gemengd. Kreeg steeds niet het gewenste resultaat en de kleur veranderde steeds voor m'n gevoel. Was zalmroze geworden. Heb van alles geprobeerd om het 'donker oranje' te krijgen: rode kleurstof, meer rode fondant... meer geel, meer wit... Toen ben ik na het eten verder gegaan met het bewerken van de taart. Heb de beide biscuits eerst doormidden gesneden, daarna boven op elkaar gestapeld en vervolgens in drie banen verdeeld (twee grotere en een wat kleinere plakken). Daarna heb ik de middelste baan op de volgende manier verdeeld: Daarna heb ik 'm laagje voor lage opgebouwd, zoals op de tweede foto is te zien. Veel moeten bijsnijden en af en toe wat gaten moeten plakken met wat losse, afgebroken stukken cake. Zie je uiteindelijk toch niet meer....... Bij laag 1 en laag 3 zit ook nog een laag jam: bij 1 zit bosbes-framboos en bij de derde zit aardbei. Was wel even een werkje, maar ging wel goed. Alleen de blauwe botercrème was op een of andere manier ineens nat (was de enigste wel waarbij ik blauwe kleurstof van de Xenos had gebruikt), deze heb ik moeten 'afknijpen' en uiteindelijk was deze wat harder dan de andere twee. Was nog wel redelijk bewerkbaar. De witte, zonder kleurstof dus, was het beste gelukt voor mijn gevoel. Omdat ik ontevreden was met het fondant, zijn we snel naar de Jumbo gereden, waar ze gelukkig wel oranje fondant hadden. Daarna heb ik er een laagje glazuur over gesmeerd met als bedoeling om het fondant goed te kunnen laten plakken. Toen dacht ik de oranje fondant snel uit te kunnen rollen, dat lukte niet goed. Met het hele gezin hebben we staan ploeteren op die plak Na eindelijk een mooie plak te hebben, bleek deze te dun te zijn. Deze scheurde dan ook en ik baalde als een stekker. Ik las op internet dat je het kon 'helen' met wat water, nou bij mij lukte het niet hoor. Werd een natte zooi. Heb nog geprobeerd om het te verbergen met wat losse stukken, maar dat zag er niet uit. Het werd alleen maar lelijker en lelijker, terwijl ik eigenlijk heel blij en gelukkig was met de taart. Uiteindelijk toch maar m'n eigen gemaakte fondant uit de kast gepakt, die spontaan bijna net zo oranje leek als de fondant uit de supermarkt. Was best gek, het leek wel of ik constant werd bedrogen door m'n hersenen Deze rolde trouwens best goed en ik had een super mooie plak. Hij viel echt netjes over de taart (had de andere laag fondant gewoon laten zitten trouwens) en liet zich perfect 'vouwen'. Ik was er bijna mee klaar totdat mijn vader nog wel een plekje zag waar hij wat strakker zou mogen.... Je raadt het misschien al... hij trok er zo hard aan dat het aan een kant vrijwel helemaal scheurde. Ik was toen echt flink chagrijnig :$ Ik heb die laag fondant eraf gesmeten en ging weer opnieuw rollen... Helaas moest de taart weg worden gebracht naar de koeling bij kennissen van ons die een cateringbedrijf hebben, de taart paste op geen enkele manier in de koelkast bij ons. Oh ja, het was inmiddels al bijna half twaalf en ik was vanaf half drie 's middags bezig... bijna non-stop Maar goed, alles voor m'n zusje Vandaag was ik om 10 uur uit bed en begon ik om half 11 al weer aan de taart tot aan net... half 2. Stond nog in m'n pyjama toen alle gasten al binnen kwamen lopen. De hele stroom mensen die even moesten kijken naar de afwerking waar ik op dat moment nog mee bezig was. Ze kregen m'n ontzettende zweetlucht er gratis bij Goed... ik begon rond half 11 dus met het opnieuw maken van zo'n fondant plak. Had het buiten de koelkast bewaard, maar de fondant was best hard/droog geworden en liet zich maar moeilijk bewerken. Toch maar weer eens op internet gekeken wat je nou het beste kon doen: kneden. Goed kneden zou belangrijk zijn. Dat heb ik ook flink gedaan. De fondant rolde toen gemakkelijker uit, maar ging op een gegeven moment scheuren en barsten, probeerde de kleine gaatjes toch weer te dichten met een druppeltje water, maar dat lukte niet. Toen had ik er maar een nieuwe bol van gemaakt en weer gekneed. De kleur leek wel te verdwijnen en de plak liet zich weer niet fatsoenlijk uitrollen... Uiteindelijk had ik het maar opgegeven en kwam me vader met het idee om die fondant dan maar te gebruiken als randje boven op de kapotte stukke fondant van de eerste laag. Ik kwam met het idee om een 'chocoladesaus' te maken met witte chocolade en rode kleurstof. Recept opgezocht, maar de tijd drong, dus maar flink gegokt met hoeveelheden. Kreeg uiteindelijk een dunne saus. Heb er ontzettend veel gezeefde bloem en wat koude roomboter bijgedaan om 'm wat dikker te krijgen. Had het pannetje in een bakje met koud water gezet. Kreeg uiteindelijk een best mooi mengsel. Het was zelfs eetbaar en smaakte nog echt ergens naar witte chocolade ook. Het was hier en daar een beetje korrelig door de bloem, maar dat was echt maar nihil. De bloem proefde je ook nauwelijks erin terug, wel een beetje hoor, maar ik vond dat niet storend. Daarna heb ik de hele pan (was best een flinke lading) over de taart heen geflikkerd. Netjes proberen uit te strijken, waar ik ook heel lang mee bezig ben geweest. De saus werd langzaam wat harder, maar ik kreeg niet alles mooi rood. Terwijl de saus steeds moeilijker werd om te bewerken, zag ik steeds meer oranje plekjes die ook nog bedacht moesten worden. Uiteindelijk werd de 'chocoladesaus' best mooi stijf en bedekte hij de taart na mijn mening voldoende. Alles zat trouwens wel onder het rood, wat een *** zooi was het zeg. Daarna snel nog de decoratie proberen te maken. Met die parels was ik echt ontzettend lang bezig... met een pincet. Lukte voor geen meter en ik werd steeds zenuwachtiger van de gasten Uiteindelijk is het dus geworden zoals op de eerste foto. M'n zusje was er heel blij mee in ieder geval en daar doe je het toch voor Ik stond in de douche toen de taart werd aangesneden voor bij de koffie en thee. Helaas niet veel reacties gehoord... m'n oom vond 'm wel 'oké' en vond de botercrème, voornamelijk de blauwe ( ) veelte zwaar. Heb het nog aan sommige gasten gevraagd en die vonden 'm 'wel lekker' Zelf vond ik 'm trouwens heerlijk Het is misschien niet de meest perfecte taart. Erg zwaar ook, maar goed... wat wil je voor zo'n eerste keer. De smaakcombinatie vond ik erg goed werken. En met de eerste keer bedoel ik trouwens echt het bakken van een taart met verschillende lagen, kleuren, smaken, fondant, decoratie... Had nog nooit echt serieus met fondant gewerkt, man... man... man... oefening baart kunst denk ik dan maar. Onze kennis van de catering vertelde nog dat fondant een van de moeilijkste, zo niet het moeilijkste onderdeel is van zo'n taart. Zij vond 'm trouwens erg mooi en dat terwijl de taart toen nog maar half af was. Uren aan bezig geweest dus. Niet de taart die ik in gedachte had (dat was deze: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=12601), maar voor mij was dit wel een leuk en vooral smaakvol alternatief. Heb weer veel geleerd bij dit proces... en ondanks dat ik wel merkte dat de taart bij de meeste toch niet echt in goede aarde was gevallen, vond ik 'm het vele gestress en gedoe wel waard. [ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2015 17:10:08 ] | |
Negentiendertig | zondag 3 mei 2015 @ 17:10 |
Gisteren eindelijk gemaakt. 3/4 cup suiker, alles in de blender gegooid, oven in, heerlijk | |
_Liek | dinsdag 5 mei 2015 @ 09:30 |
Tijdje weg geweest van hier, maar ziet er allemaal nog even heerlijk uit! Die appelroosjes zijn echt schattig Vicky | |
Molo | dinsdag 5 mei 2015 @ 16:16 |
Hai Liek! Ik heb laatst per ongeluk een PM van jou weggedonderd, met recept voor hele schattige (en lekkere) carrotcake cupcakes. Met mini worteltje bovenop. Heb je dat recept misschien nog? | |
Goitske | dinsdag 5 mei 2015 @ 16:51 |
Unites wat een gedoe zeg!! Jammer dat de reacties niet positiever waren hij is super geworden! | |
_Liek | donderdag 7 mei 2015 @ 09:28 |
Haha kan gebeuren! Bedoel je soms deze? https://bakverhalen.wordp(...)nen-jaloers-op-zijn/ | |
Stimorol- | donderdag 7 mei 2015 @ 10:18 |
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder? | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2015 @ 10:21 |
Aawh, lief van je! Bedankt! | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2015 @ 10:21 |
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen. Goede tip! Bedankt! | |
Stimorol- | donderdag 7 mei 2015 @ 10:23 |
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mij Wat een stress. Ik herken mijzelf in je | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2015 @ 10:27 |
Invriezen... ook al zo'n goed idee Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo. Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap | |
Stimorol- | donderdag 7 mei 2015 @ 10:29 |
Succes met fondant. Wat een rukklus is dat | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2015 @ 10:30 |
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koop Nu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd in | |
Molo | donderdag 7 mei 2015 @ 12:32 |
Yesss, die bedoelde ik, thanks! | |
Stimorol- | donderdag 7 mei 2015 @ 15:14 |
Hmmmmm... Denk dat ik ook een taart ga bakken voor mama | |
Myraela | donderdag 7 mei 2015 @ 17:02 |
Maak dan gewoon een cheesecake met een lading lekker fruit. Ziet er ook prachtig uit en is veel lekkerder. | |
Injetta | donderdag 7 mei 2015 @ 22:35 |
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie..... | |
Viv | donderdag 7 mei 2015 @ 23:00 |
Vreemd. Roeren helpt niet? | |
Isegrim | donderdag 7 mei 2015 @ 23:07 |
Slechte chocola misschien...? | |
madeliefff | vrijdag 8 mei 2015 @ 05:13 |
ik las zoiets al eerder in dit topic Bij iiemand. Witte choco is blijkbaar lastiger dan bruine. Ik smelt t weleens in de magnetron en dan komt het er wel goed uit. Mss dat volgende keer doen? | |
Donna | vrijdag 8 mei 2015 @ 07:54 |
Witte chocolade is idd lastiger. Ik had laatst die dunne Lidl repen en die smolten prima au bain marie. | |
Zo-is-dat | vrijdag 8 mei 2015 @ 08:55 |
Waarschijnlijk ondanks d'r au bain Marie te warm geworden. Ik heb het ook een keer gehad witte chocolade moet je echt rustig en op lage temperatuur smelten | |
_Liek | vrijdag 8 mei 2015 @ 16:34 |
Zojuist voor t eerst een bananenbrood de oven in geschoven! Straks nog choco lollies maken Jullie nog bakplannen voor t weekend? | |
Myraela | vrijdag 8 mei 2015 @ 17:16 |
Ik ga morgen weer witte bolletjes maken. En wil ook nog een rijstevlaai maken. Voor het eerste, ben benieuwd. | |
Negentiendertig | vrijdag 8 mei 2015 @ 17:16 |
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen. Bakplannen- chocolate chip cookies en een cheesecake wrs | |
Bleie | zondag 10 mei 2015 @ 10:04 |
Cinnamon rolls voor bij de brunch straks. | |
Joosie200 | zondag 10 mei 2015 @ 11:10 |
Om de rijpheid te versnellen moet je bananen eens proberen in te vriezen. Heb ik gedaan met een paar bananen zodat ik sneller bananabread kan maken. En het werkt goed genoeg Had die tip ooit ergens gelezen en besloot dat maar eens zelf toe te passen. | |
Myraela | zondag 10 mei 2015 @ 11:17 |
De rijstevlaai is echt heerlijk gelukt! | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:32 |
Die witte cheesecake staat in de koelkast Alleen had ik veel teveel caramel en chocoladesaus? Hadden jullie dat niet? | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 16:35 |
Er bestaat niet zoiets als teveel karamel en chocoladesaus | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:36 |
Wel in verhouding tot die cheesecake Zoveel vulling was het niet! | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:37 |
Overigens was het oplikken van het overschot dan weer geen probleem hoor | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 16:44 |
Ja dit M.b.t. de verhouding tot de cheesecake ben ik het eens. Maar dat spul komt altijd wel op toch | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:45 |
Ohja, het is maar goed dat die taart 5 uur moet staan, zit nu al aardig vol van alles uitlikken | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 16:46 |
Cheesecake is niet mijn ding, maar als ik het eet, moet die wel goed afgekoeld zijn, anders is het echt meh | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:51 |
Jup, dus toetje om 22:00 vanavond | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 16:54 |
Prima tijd toch | |
Heaven7 | zondag 10 mei 2015 @ 16:56 |
| |
_Liek | dinsdag 12 mei 2015 @ 08:22 |
En, was het het wachten waard? | |
Heaven7 | dinsdag 12 mei 2015 @ 11:29 |
Damn jazeker! Alleen de bodem was niet hard maar een soort Oreosaus geworden Dus de volgende keer maak ik een andere bodem. | |
Manonster | dinsdag 12 mei 2015 @ 12:59 |
Van het weekend rabarber-sinaasappelmuffins gemaakt (recept van Delia Smith), helaas vergeten foto's te maken, maar ze waren heerlijk! | |
_Liek | woensdag 13 mei 2015 @ 09:11 |
Haha of zelfde bodem maar deze eerst insmeren met chocolade.. Dan kan de saus de bodem niet zo vochtig maken | |
Artoo | woensdag 13 mei 2015 @ 14:26 |
Hoi! Ik vind bakken ook leuk. De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt: http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/ http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/ http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/ Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt. De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack. De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant. Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken! | |
Dragonberry | woensdag 13 mei 2015 @ 20:48 |
Lekkere dingen allemaal Die hummingbird cake wil ik ook nog eens maken. Heb je al een recept in gedachten voor de brownies? | |
littledrummergirl | woensdag 13 mei 2015 @ 21:04 |
Die smores cheesecake Damn you diet | |
Yankee | woensdag 13 mei 2015 @ 21:11 |
Precies dezelfde ervaring wat betreft de hummingbird cake | |
Molo | woensdag 13 mei 2015 @ 21:11 |
vind je? Ik vind die er echt totaal niet lekker uit zien. Die Hummingbird Cake wel (maar ook op dieet hier dus ik kijk alleen plaatjes ) | |
Isegrim | woensdag 13 mei 2015 @ 21:21 |
Edit - Verkeerde topic! [ Bericht 55% gewijzigd door Isegrim op 13-05-2015 21:35:18 ] | |
Diconnected | woensdag 13 mei 2015 @ 21:29 |
Die cookie taart heb ik even opgeslagen, holy smokes dat ziet er goed uit | |
Artoo | donderdag 14 mei 2015 @ 09:30 |
Nog niet helemaal... Ik heb een stuk of 3 recepten liggen voor 'basic' brownies en ik ben er nog niet helemaal uit welke 't nu moet worden Die is echt aan te raden! | |
vlindertje89 | donderdag 14 mei 2015 @ 11:59 |
Ik heb uit dit topic een keer dit recept geplukt: klik En die vond ik echt goddelijk! En super simpel! | |
Heaven7 | donderdag 14 mei 2015 @ 12:47 |
Meh cups en zulks vind ik onmogelijk Er staan grammen [ Bericht 34% gewijzigd door Heaven7 op 14-05-2015 14:15:59 ] | |
Diconnected | donderdag 14 mei 2015 @ 12:55 |
De brownies van Nigella zijn ook aan te raden. Maak die altijd en iedereen vindt ze heerlijk. http://www.food.com/recipe/nigella-lawson-brownies-32053 En je kan ze tweaken naar gewenst aantal brownies, want het standaard recept is echt een shitload aan brownies | |
Dragonberry | donderdag 14 mei 2015 @ 13:39 |
Verdorie nu heb ik ook trek in brownies *gaat voorraadkast plunderen* Edit: eieren zijn op [ Bericht 48% gewijzigd door Dragonberry op 14-05-2015 13:45:23 ] | |
Viv | donderdag 14 mei 2015 @ 15:37 |
Oh balen als de winkels dicht zijn! Al is er vast wel een vegan recept zonder ei te vinden. | |
Molo | donderdag 14 mei 2015 @ 15:44 |
Vegan brownies | |
Viv | donderdag 14 mei 2015 @ 15:45 |
Geen brownies kunnen bakken als je zin hebt om brownies te bakken. Desperate times call for desperate measures! | |
Molo | donderdag 14 mei 2015 @ 15:48 |
Hier liever geen brownies dan vegan brownies hoor. Nür qualitäts shizzle, du weisst | |
Dragonberry | donderdag 14 mei 2015 @ 22:45 |
Inderdaad vegan brownies gemaakt uiteindelijk. Recept van Jamie Oliver. Ik heb ze volgens mij iets te lang gebakken.. Maar het is nog best lekker. Nu heb ik gewoon chocolade cake | |
Myraela | donderdag 14 mei 2015 @ 22:52 |
Ik heb voor het eerst rabarber gekocht. Iemand een leuk receptje? | |
Piger | donderdag 14 mei 2015 @ 22:55 |
combineren met aardbei iig | |
Dragonberry | donderdag 14 mei 2015 @ 23:07 |
Aardbei/rabarber pie of galette. Bolletje vanille-ijs erbij | |
Molo | donderdag 14 mei 2015 @ 23:09 |
Rabarbersmurrie maken met suiker en kalk enzo. En dan bij vanillevla | |
Artoo | vrijdag 15 mei 2015 @ 10:07 |
Ja! Die had ik ook gevonden! Bedankt! Woah, die zien er ook echt goed uit. Brownies | |
Molo | vrijdag 15 mei 2015 @ 10:10 |
Deze whisky brownies van RobinOok (fokstertje) zijn ook briljant. Wel erg groot recept, kun je met een weeshuis van eten. https://kokrobin.wordpres(...)-chocolate-brownies/ Ook lekker met Calvados of kirsch vond ik ipv whisky En deze zijn ook een aanrader http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/ Die dame heeft sowieso leuke recepten (alleen jammer van dat jankerige stemmetje ) | |
_Liek | vrijdag 15 mei 2015 @ 16:17 |
Myraela, of een aardbei-rabarber kruimeltaart! Ohh whiskey brownies... Laat dat mn vriend maar niet horen hehe.. Er staan nu al whoopies in de oven en straks eens donuts proberen....Hier nog een fotootje van het bananenbrood van vorige week: | |
Myraela | vrijdag 15 mei 2015 @ 16:19 |
Jeetje, wat een hoop aardbei combinaties. Wilde het eigenlijk puur rabarber houden. | |
Negentiendertig | vrijdag 15 mei 2015 @ 16:22 |
Mooie combinatie wel hoor. Maar, anders een rabarber crumble? Laatst nog gemaakt, erg lekker met een bolletje vanilleijs | |
_Liek | vrijdag 15 mei 2015 @ 16:34 |
Rabarber tarteletjes dan... Of met beetje iets anders rabarber sinaasappel muffins | |
Artoo | vrijdag 15 mei 2015 @ 16:36 |
De Nigella brownies staan nu in de oven! Beslag maken ging super easy. Niet van het beslag snoepen was niet easy | |
Bleie | vrijdag 15 mei 2015 @ 18:05 |
Die heb ik even gepind, ziet er heerlijk uit! Ik heb vandaag met mijn nichtje van 10 de brownies van Nigella Lawson gemaakt, met m&m's erover. Blijven heerlijk! | |
Diconnected | vrijdag 15 mei 2015 @ 18:10 |
Hehe heb je er ook noten door heen gedaan? Ik heb een noten allergie dus ik doe dat niet, maar ik heb er laatst rozijnen in gedaan, ook erg smakelijk . | |
Artoo | vrijdag 15 mei 2015 @ 18:12 |
Nee, die heb ik er nu uit gelaten omdat een van de brownie-eters morgen allergisch is voor noten. De volgende keer misschien wel! | |
Diconnected | vrijdag 15 mei 2015 @ 18:15 |
Ah oke nou zonder noten zijn ze ook heerlijk. Je kan er in feite alles in gooien wat je maar wilt. Ik heb er ook een keer een cheesecake laagje over gedaan en frambozen in gestopt, dat was ook echt goddelijk | |
Molo | vrijdag 15 mei 2015 @ 18:16 |
Vijgen weken in port/sherry en die erdoor jeweetz | |
Diconnected | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:01 |
Ik had nog chocolate chips liggen die op moesten, dus net maar even koekjes gebakken. Zijn erg lekker. | |
Piger | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:10 |
knapperig van binnen en buiten of van binnen zacht? Ben op zoek naar een recept voor knapperig van binnen EN buiten. De kleur hiervan ziet er goed uit. | |
Molo | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:11 |
Volgens 'Murican websites moet je dan wat maïzena en bakpoeder door je koekjesdeeg doen. Ik bak ze maar niet, uit zelfbescherming | |
Diconnected | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:31 |
Crispy on the outside, chewy on the inside . En misschien is dit een goede optie voor jou dan: http://www.thekitchenmagp(...)spy-crunchy-delights | |
ausweiss | dinsdag 19 mei 2015 @ 02:01 |
Ben na jaren weer eens aan het bakken gegaan. Vanavond spritsen gebakken. Ze waren lekker alleen de vorm liep wat uit. Was voor het laatst tijdens mijn opleiding, Een jaar of 26 geleden En 2 weken geleden bananen cake/brood gebakken. | |
Artoo | woensdag 20 mei 2015 @ 14:13 |
Wat zijn die spritsen mooi gelukt! | |
Artoo | woensdag 20 mei 2015 @ 14:13 |
Ohh cheesecake | |
AwayTL | woensdag 20 mei 2015 @ 20:35 |
Van mijn collega's heb ik de uitdaging gekregen om een taart te maken dat lente schreeuwt. Nu dacht ik meteen aan een taart met lemoncurd. Hebben jullie nog goede ideeen of leuke recepten? Het kan niet een heel bewerkelijke taart zijn, omdat ik niet extreem goed ben in het maken van taart . | |
Dragonberry | woensdag 20 mei 2015 @ 20:45 |
aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/ Perzik crumble? http://www.completelydelicious.com/2011/08/peach-crumb-bars.html Lemon merengue pie? http://www.ohsweetbasil.c(...)pie-by-jennifer.html Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heen maar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165 [ Bericht 8% gewijzigd door Dragonberry op 20-05-2015 20:56:51 ] | |
Negentiendertig | woensdag 20 mei 2015 @ 21:19 |
Deze is echt góddelijk En die spritsen hierboven zien er mooi uit. Wil ik ook een keer maken. | |
Donna | woensdag 20 mei 2015 @ 22:19 |
http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake Deze vind ik erg lekker en fris, maar het is een vrij simpele cake verder. Misschien niet lente achtig genoeg haha. Wie maakt hier wel eens een mugcake in de magnetron? Vorige week voor het eerst gedaan. Lekker | |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 22:21 |
Mugcake 2 keer gedaan in PMS vreet bui. Eigenlijk hartstikke vies | |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 22:22 |
Heeft er iemand hier een lekker recept voor Schwarzwalder kirsch taart? (En nee, niet recept van Heston, het moet wel door een amateur uit te voeren zijn | |
Skaai | woensdag 20 mei 2015 @ 22:32 |
Mugcake? Wat? | |
Negentiendertig | woensdag 20 mei 2015 @ 22:33 |
Mugcakes vind ik echt niet lekker. Dan liever snel cupcakes of muffins bakken. | |
Dragonberry | woensdag 20 mei 2015 @ 22:35 |
De eerste paar hapjes van zo'n mugcake zijn lekker, dan is het nog warm. Zodra het kouder wordt is het gelijk droog en vies. | |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 22:36 |
In theorie is het een cakebeslag wat je in een mok doet en dan in de magnetron doet, en moet het er zo uit komen te zien: In de praktijk echter, is het een kleffe, gekookte zoete drap-hap, die vastgekoekt zit aan je mok en je tyfus moeilijk schoon krijgt en ziet het er vaak zo uit: | |
Isegrim | woensdag 20 mei 2015 @ 22:54 |
| |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 22:57 |
ja, appealing he | |
Isegrim | woensdag 20 mei 2015 @ 22:58 |
Misschien iets voor de hoge pre-ongesteldheidsnood ofzo. | |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 23:01 |
vandaar deze post
| |
Isegrim | woensdag 20 mei 2015 @ 23:01 |
Oh ja. | |
Molo | woensdag 20 mei 2015 @ 23:02 |
Nu wel zin in churros | |
djkoelkast | donderdag 21 mei 2015 @ 00:10 |
Ik heb vandaag de meest perfecte volkorencake gebakken. Met spelt, emmer en havermout. Deel van het suiker vervangen voor pistachemeel, wat kruiden er in en een goeie klots goede cognac. Echt geweldig geworden | |
Molo | donderdag 21 mei 2015 @ 00:19 |
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is | |
ausweiss | donderdag 21 mei 2015 @ 01:01 |
Bedankt voor de complimenten | |
Donna | donderdag 21 mei 2015 @ 07:57 |
Hahaha. Tot nu toe komen ze altijd perfect los en zijn het wel echte cakes. M'n vriend vindt ze inderdaad ook te droog. | |
Skaai | donderdag 21 mei 2015 @ 08:31 |
Bwehehe ik kreeg hetzelfde gevoel | |
Donna | donderdag 21 mei 2015 @ 09:59 |
Dit is trouwens de mugcake die ik nu 2x gehad heb; http://www.lekkerensimpel.com/5-minuten-nutella-cakeje/ En als ik in PMS modus ben doe ik er nog caramelstroop op denk ik, haha! | |
djkoelkast | donderdag 21 mei 2015 @ 10:51 |
100x lekkerder dan een cake die je met bloem en witte suiker maakt, want dat smaakt alleen maar naar 'zoet'. | |
djkoelkast | donderdag 21 mei 2015 @ 11:18 |
Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker. | |
AwayTL | vrijdag 22 mei 2015 @ 07:21 |
Oe lemoncake.. Ik ga mij er in verdiepen, dank je! Hier kan ik wat mee | |
voederbietel | vrijdag 22 mei 2015 @ 21:52 |
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood. | |
Molo | vrijdag 22 mei 2015 @ 22:09 |
Gaat wmb niet door voor brood. Maar zeker niet voor een lekkere (en luchtige??? Waar???) cake | |
djkoelkast | vrijdag 22 mei 2015 @ 22:35 |
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine. | |
Joosie200 | vrijdag 22 mei 2015 @ 22:35 |
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is. | |
djkoelkast | vrijdag 22 mei 2015 @ 22:37 |
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet. Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake. | |
Muis006 | vrijdag 22 mei 2015 @ 22:49 |
Lurker hier: heb je een recept ? Ik ben heel benieuwd. | |
Joosie200 | vrijdag 22 mei 2015 @ 23:18 |
Niet eerder van gehoord. Ja kruiden geven van zichzelf al genoeg kleur mee. En een complexer smaakpalet dan standaard ja. Ziet eruit als, ik kan natuurlijk niet van een enkele foto de structuur beoordelen hè. Daar deed het mij iig in eerste instantie aan denken. | |
Molo | vrijdag 22 mei 2015 @ 23:20 |
die combi die jij schetst lijkt me niet te vreten, ook na de foto niet. Dat heeft NIETS met een butt vergelijking met witte bloem, suiker en margarine te maken. | |
tombolafan | vrijdag 22 mei 2015 @ 23:24 |
lekker is ook maar een kwestie van smaak toch? En als t 'gewoon een poundcake' zou zijn zou het "maar dan..." gedeelte van je zin overbodig zijn | |
voederbietel | zaterdag 23 mei 2015 @ 00:01 |
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd. Veel beter dan die normale gewone patat . | |
Viv | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:15 |
Ik ben wel voor kwalitatief goede producten (altijd roomboter, nooit margarine in huis bijvoorbeeld), maar dan nog klinkt dit niet als een lekkere cake "pistachemeel, wat kruiden er in en een goeie klots goede cognac". | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:04 |
Nevermind. Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen. Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets: (foto via google) Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt. Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt. Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen. Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen. En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma). Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker. | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:12 |
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor. | |
Molo | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:16 |
Krijg je toch nooit recepten van... Het gaat mij trouwens helemaal niet om volkoren, experimenteren of wat dan ook waar ik tegen ben. Want dat doe ik zelf ook graag (al ben wel ik klassieker ingesteld). Pistache zie ik er niet in terug, foto ziet er voor mij gewoon niet aantrekkelijk uit en de smaak combi doet in mijn hoofd een ipv Genoeg dingen die je postte waar ik positief op je gereageerd heb, dus niet zo janken als het een keer niet zo is. En jij vindt het lekker, dat lijkt me het belangrijkste | |
Elleska | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:23 |
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan.... Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter. Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden. | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:24 |
Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend. | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:27 |
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen. | |
Molo | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:28 |
Misschien moet je je posts eens terug lezen. Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:30 |
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet. En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer. Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder. | |
voederbietel | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:32 |
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht. | |
Myraela | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:37 |
Wat een discussie weer. Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken. Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren. Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:37 |
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen. Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen. Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben. Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk. Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen. Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel. | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:38 |
jij | |
voederbietel | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:43 |
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is. | |
Njosnavelin | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:47 |
Die ziet er goed uit Komt er nog een recept op je blog? | |
Molo | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48 |
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he. Niet zo defensief doen, nergens voor nodig. Gewoon baksels blijven posten dus | |
Elleska | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48 |
| |
Molo | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48 |
Dat pretendeert hij ook niet | |
voederbietel | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:55 |
Totaal niet nee, stom van me. | |
Myraela | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:56 |
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten. Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan. | |
djkoelkast | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:58 |
Bijzonder lekker, dat is het | |
Skaai | zaterdag 23 mei 2015 @ 19:20 |
'witte' recepten? Racist. . | |
Isabeau | zaterdag 23 mei 2015 @ 20:34 |
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens maken Myraela, die rijstevlaai kan je zo verkopen in een vlaaienwinkeltje Ziet er goed uit. | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2015 @ 20:59 |
Ziet er idd uit als iets wat zo bij de banketbakker vandaan komt. | |
Bleie | zondag 24 mei 2015 @ 08:25 |
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk! | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 08:28 |
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er uit | |
Bleie | zondag 24 mei 2015 @ 08:31 |
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker! Riep wel een vraag op (die hier wellicht al vaker voorbij is gekomen). Volgens het (Amerikaanse) recept moest er 'brown sugar' in. Ik heb daar donkere basterdsuiker voor genomen, maar volgens mij is dat niet echt hetzelfde. Wat is wel echt een goede vervanger? | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 08:37 |
ik dacht dat lichtbruine basterdsuiker er het meest in de buurt kwam | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 08:40 |
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien. Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger. | |
Bleie | zondag 24 mei 2015 @ 08:57 |
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen? | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 09:04 |
Ja met rietsuiker | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 09:04 |
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet? | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 09:11 |
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft. | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 09:18 |
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht. http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468 | |
Spuuglokje | zondag 24 mei 2015 @ 09:55 |
Interessant! | |
LilDutchPrincess | zondag 24 mei 2015 @ 09:56 |
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is; * Scones * sandwiches * wrapjes met geitenkaas Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier) | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 09:57 |
Ik vind basterdsuiker van zichzelf al veel vochtiger dan brown sugar. Ik zou het dus nog steeds niet zo snel als vervanger gebruiken. Maar ligt ook erg aan het recept. Genoeg linkjes te vinden ook dat basterdsuiker teveel vocht aan trekt om het als vervanger te gebruiken dus de waarheid zal ergens in het midden liggen. [ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 24-05-2015 10:02:09 ] | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 10:01 |
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan. | |
LilDutchPrincess | zondag 24 mei 2015 @ 10:02 |
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen. Chocola dacht ik zelf ook al even. maar bovenstaande zijn allemaal wel low calories-achtige dingen. Misschien verstandiger om daarop door te borduren? | |
laziness | zondag 24 mei 2015 @ 10:05 |
Brownies? Is ook niet zoveel werk. Edit: oh dat is niet low calorie Maar scones en cream ook niet bepaald hoor | |
LilDutchPrincess | zondag 24 mei 2015 @ 10:10 |
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over. Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk. Bedankt voor je inspiratie in elk geval. | |
Dragonberry | zondag 24 mei 2015 @ 10:45 |
Ik zat laatst een programma van Martha Steward te kijken en daar vond ik de 'brown sugar' verdacht veel op onze licht bruine basterdsuiker lijken. Het had een zelfde struktuur in ieder geval. In de cup goed aandrukken en dan komt het er als blokje weer uit Zelf gebruik ik meestal gewoon rietsuiker, werkt ook prima. | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 10:47 |
Ik zou iets met spelt en kokossuiker maken, valt vast goed bij deze doelgroep | |
Blues | zondag 24 mei 2015 @ 16:48 |
Hi Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen??? http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx | |
Vicky | zondag 24 mei 2015 @ 17:23 |
zo lees ik het wel | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 17:24 |
Ja want anders hoeft hij niet onbespoten te zijn en wassen lijkt ne dan ook overdreven | |
Blues | zondag 24 mei 2015 @ 17:27 |
Maar maar dat is toch giftig/bitter Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 17:28 |
Geraspte schil wordt vaker toegevoegd, toch? Die witte binnenkant is misschien smakeloos maar volgens mij niet giftig | |
Blues | zondag 24 mei 2015 @ 17:33 |
Ok tx voor het meedenken | |
Myraela | zondag 24 mei 2015 @ 18:14 |
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan. | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 mei 2015 @ 18:28 |
In marmelade zit ook de gehele schil van de bittere sinasappel | |
_Liek | zaterdag 30 mei 2015 @ 12:15 |
Ik heb zo een keer mandarijn cake gemaakt, geloof dat ik t beslag gezeefd heb. Voelde toch raar | |
kipje123 | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:00 |
Hm, lastig. Ik heb een keer een sinaasappel amandeltaart gemaakt waar twee hele gepureerde sinaasappelen ingingen, maar die moesten eerste een uur zachtjes gekookt worden. Die taart was overigens verrassend lekker... toch lijkt 'rauwe' hele sinaasappel pureren me weer wat anders. maar als je bv. ingelegde citroenen van de toko neemt gebruik je ook de hele vrucht en dan is de witte schil niet bitter. | |
Isegrim | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:03 |
Ik niet want er staat dat de pitten verwijderd moeten worden. | |
Dragonberry | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:16 |
Laatst op tv ook gezien, daar ging gewoon de hele sinaasappel in. Dat was een makkelijke sinaasappelcake van Annabel Langbein trouwens. Wel heel goed glad maken in de blender. | |
Isegrim | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:18 |
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake. | |
minilot | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20 |
Juist dat beetje bitter door de hele sinaasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten. | |
Molo | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20 |
Zeeeeeker bij amandel(taart) | |
Dragonberry | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:42 |
dat is wat voor djkoelkast. Met spelt enzo. | |
Blues | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:58 |
Ik ga morgen deze maken.. vond het toch wat raar die schil... http://www.ah.nl/kookschr(...)182713&userid=174612 | |
Blues | zondag 31 mei 2015 @ 16:39 |
Crosspost : De Siciliaanse Sinaasappelcakes mét sinaasappelglazuur (allemaal met vers geperst sinaasappelsap) zijn volgens mij best gelukt! (het hoort er dus ook echt zo af te lopen aan de zijkanten volgens een Siciliaanse Mámá! ) /brakke mobielfoto De kleinere staat nog af te koelen en de 2 cupcakies zijn proefmodelletjes voor straks bij de koffie | |
dennisdotcom | zondag 31 mei 2015 @ 18:09 |
Hoi allemaal, Sinds masterchef en het ook door ons gekochte boek Patisserie! zijn we hier helemaal van het bakken (ook van het koken trouwens!) en mijn vriendin staat nu een lekkere mokkataart te maken . Maar even een vraag... ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt). Maar nu zie ik wel wat mogelijkheden... bij Kookpunt zie ik Rosle beslagkommen (set van 20 en 24cm) en bij Wehkamp zie ik setje van Brabantia (17,5, 22, 26cm). Rosle heeft siliconen onderkant, Brabantia kunststof maar beide kunnen -zover ik kan zien- in de vaatwasser en oven. Brabantia heeft nog maattabelletje aan de binnenkant, Rosle is stuk mooier (en misschien ook zwaarder). Prijs ligt dicht bij elkaar maar van Brabantia krijg je er 3. Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen? | |
Viv | zondag 31 mei 2015 @ 18:41 |
Ik heb geen RVS kommen. Waar nodig (zoals ei opkloppen voor meringue) gebruik ik één van de RVS pannen die ik toch al in huis heb voor het koken van avondeten. | |
minilot | zondag 31 mei 2015 @ 18:54 |
Ik heb een stuk of twaalf rvs-kommen in verschillende formaten (een paar met siliconen voetje) van euro of twee per stuk bij de Xenos. Die bevallen me fantastisch en ze kosten haast niks Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes? [ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 31-05-2015 18:59:53 ] | |
Myraela | zondag 31 mei 2015 @ 18:55 |
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro. | |
Myraela | zondag 31 mei 2015 @ 18:56 |
Het enige waar ik op let is overigens dat alles goed in elkaar past. Ik wil best een keer nieuwe beslagkommen, maar dan gewoon een set met zoveel mogelijk maten zodat alles zo min mogelijk ruimte inneemt. Dus in dat geval zou ik die met 3 schalen nemen. | |
minilot | zondag 31 mei 2015 @ 19:02 |
Werkt goed qua warmte/kou-overdracht en de kommen zijn lekker licht. Breekt niet, scheurt niet, vlekt niet, kan in de vaatwasser.. Werkt gewoon prettig, waarschijnlijk niet voor niets dat het in de horeca ook de voorkeur heeft. En er veel hebben vind ik ook wel praktisch. Soms maak ik een dessert of zoiets met allerlei verschillende componenten en dan is het handig om voor alles gewoon een kom te hebben in plaats van overscheppen en tussendoor afwassen enzo. | |
dennisdotcom | zondag 31 mei 2015 @ 20:25 |
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben . Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten? | |
Blues | zondag 31 mei 2015 @ 20:29 |
Ja, lekkah! Niet zo sinaasappelig als ik had verwacht maar een prima cakeje. De glazuur is wel heul sweet | |
minilot | zondag 31 mei 2015 @ 20:38 |
Nou, bij kookwinkels betaal je altijd wel de hoofdprijs, daar is het het soort winkel naar. Soms is dat wel terecht, voor bepaalde spullen die van een betere kwaliteit zijn dan wat je voor veel minder bij Hema, Xenos of Ikea vandaan sleept. Maar vaak genoeg betaal je ook gewoon meer omdat kookwinkels als 'speciaalzaak' blijkbaar wegkomen met te hoge prijzen. En vaak is het design van dingen ook een tikkie beter, als dat je iets kan schelen. Mij niet. Wat rvs mengkommen betreft, daar kun je weinig aan verpesten, dus die koop ik gewoon zo goedkoop mogelijk. En wat betreft stapelen: kleinere kommen passen altijd wel in grotere kommen, al stapelen ze misschien niet zo perfect als een werkelijk setje. Maar dat boeit mij niet, ze staan toch in een kastje. Als het trouwens niet per se mooi maar wel praktisch en waar voor je geld moet zijn en je bent of kent iemand met een KvK-nummer, kijk dan eens bij een horecagroothandel als de Sligro. Iedereen met een KvK-nummer kan daar gewoon een pasje voor aanvragen. Goedkoop spul, maar wel van horecakwaliteit. Da's iets waar je goed van op aan kunt. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-06-2015 13:30:05 ] | |
Sorella | zondag 31 mei 2015 @ 22:33 |
Ik heb een joseph joseph set, twee beslagkommen, twee vergieten en setje cupmaatlepels, met stroeve onderkant dus gaan niet aan de wandel. Rvs is mooi maar het maakt zo,n herrie als ik met mijn mixer aan de slag ga. | |
sirdanilot | maandag 1 juni 2015 @ 13:20 |
Momenteel boterkoek aan het maken. Ik had er namelijk zo'n zin in, en dan liever één waarvan ik weet wat erin zit. Ik heb echter nog niks van maatbekers of weegschalen in huis dus hopelijk komt het goed, boterkoek lijkt me echter wel vergevingsgezind. | |
_Liek | maandag 1 juni 2015 @ 15:59 |
Heeft iemand nog een leuk receptje met anijszaad? Ik heb er nog zo veel van liggen... | |
Molo | maandag 1 juni 2015 @ 19:20 |
In wodka mikken en paar weken/maanden laten staan. Daarmee (met aftreksel) taarten/koekjes/koffie/bonbons op smaak brengen | |
_Liek | dinsdag 2 juni 2015 @ 13:33 |
Ohja dat klinkt wel handig. Alleen net de wodka gebruikt om limoncello te maken Iemand toevallig ook nog een goed succes gegarandeerd donut recept? Nu 3 geprobeerd maar ze worden toch niet zo smeuïg als gekochte... | |
_Liek | woensdag 3 juni 2015 @ 21:24 |
Nog niks met anijszaad maar wel appel roosjes en donuts! | |
Holyme | woensdag 3 juni 2015 @ 22:36 |
Die roosjes zijn mooi en schattig, en die donuts... yum! | |
_Liek | maandag 15 juni 2015 @ 13:56 |
Thnx Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken! | |
IsabellaMariaAnna | maandag 15 juni 2015 @ 14:08 |
Wat zit er aan de onderkant? | |
_Liek | maandag 15 juni 2015 @ 14:22 |
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren | |
minilot | maandag 15 juni 2015 @ 14:54 |
Ik maakte ze een paar maanden geleden met korstdeeg: ..maar met bladerdeeg is natuurlijk nóg makkelijker! Handig idee! | |
_Liek | maandag 15 juni 2015 @ 16:04 |
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt? | |
IsabellaMariaAnna | maandag 15 juni 2015 @ 16:05 |
Korstdeeg en bladerdeeg zijn verschillende dingen lijkt mij. Maar kan inderdaad vast allebei goed! | |
Pisces29 | maandag 15 juni 2015 @ 16:06 |
Wat feestelijk, die roosjes! | |
minilot | maandag 15 juni 2015 @ 16:58 |
Eh nee, korstdeeg is iets compleet anders. Andere bereidingswijze, heel andere structuur. En zelfgemaakt deeg ja. Dat vind ik bij bladerdeeg meestal teveel werk | |
Bleie | vrijdag 19 juni 2015 @ 11:47 |
Wat een heerlijke dingen weer! Ik had dinsdag taart mee naar mijn werk: (Perzik-yoghurttaart en boterkoek) | |
PM-girl | zondag 21 juni 2015 @ 08:56 |
Ziet er goed uit Bleie! Heb je een recept van de yoghurt-perziktaart? | |
Bleie | maandag 22 juni 2015 @ 10:21 |
http://www.koken.be/recept/zomertaart_met_perzik_en_yoghurt Ik had Griekse yoghurt gedaan ipv gewone. En het werkt vast ook met ander zomerfruit. En dit weekend was deel 2: Limoen-merenguetaart Aardbeientaart (die was echt goddelijk) | |
Blues | maandag 22 juni 2015 @ 11:22 |
Die roosjes met appel (?) komen hier op FB nou heel vaak voorbij en nu hier ook. Het is een teken, ik MOET ze maken Goed idee om ze in een cupcakevormpje te maken!! | |
PM-girl | maandag 22 juni 2015 @ 20:29 |
| |
Koningin | dinsdag 23 juni 2015 @ 09:43 |
Die ga ik eens proberen, ziet er heerlijk uit! | |
Skaai | dinsdag 23 juni 2015 @ 10:04 |
Ik vind ze te schattig! Is dat met mascarpone ook? Kwam laatst een grote taart tegen. Eens even Googlen | |
Dragonberry | dinsdag 23 juni 2015 @ 20:17 |
Aardbeien moesten op, dus vandaag heb ik vanille cheesecake gemaakt met aardbei-limoen saus | |
Zo-is-dat | dinsdag 23 juni 2015 @ 20:42 |
Hmmmmmm krijg er trek van! Gelukkig heb ik nog bon bonnetjes | |
Bleie | dinsdag 23 juni 2015 @ 22:25 |
Ziet er heerlijk uit! | |
madeliefff | dinsdag 23 juni 2015 @ 22:34 |
Jammer dat dit topic vrij langzaam loopt | |
_Liek | woensdag 24 juni 2015 @ 10:05 |
Grotere taarten worden inderdaad vaak gevuld.. Met caramel is ook lekker! Oh en mijn laatste baksel, niet uit de oven maar de frituurpan: donuts! | |
Isegrim | woensdag 24 juni 2015 @ 10:09 |
Verse donuts. In Nederland gewoon nergens te krijgen. | |
minilot | vrijdag 26 juni 2015 @ 13:12 |
Wat een chique foto! Krijg er een waarachtig Homer Simpson-gevoel bij, bravo! Heb je een specifiek recept gebruikt? Waren ze lekekr? Zit er nog een soortement van vulling in? Waar ben je die reuzensprinkles vandaan? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 26 juni 2015 @ 14:08 |
maximaal 2 vragen per post, tenzij premium abbo | |
minilot | vrijdag 26 juni 2015 @ 14:10 |
Snif. | |
Diconnected | vrijdag 26 juni 2015 @ 17:52 |
Zelf donuts maken is niet heel lastig wel super lekker zien er goed uit! | |
_Liek | dinsdag 30 juni 2015 @ 09:03 |
Hahaha dank je! Ik heb dit recept gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)this-at-home-donuts/ Ze zijn niet zo vet als gekochte donuts, maar hebben wel de donut smaak. Nou heb ik ze niet na het bakken ook nog eens door de suiker gerold, daar worden ze ook kleveriger van. Nope, er zit geen vulling in, wel een leuk idee trouwens! En die reuzesprinkles... die zijn normaal, het zijn mini donuts Je zou misschien wel zelf sprinkles kunnen maken door met een pons en frosty sheets? | |
_Liek | dinsdag 30 juni 2015 @ 09:04 |
Idd! Vooral lang wachten, t recept dat ik had moest 2 keer rijzen.... | |
minilot | dinsdag 30 juni 2015 @ 09:19 |
Ooo, mini's! Ik zie het nu pas! Dank voor het recept, ik ga het gauw eens proberen. | |
madeliefff | zaterdag 4 juli 2015 @ 20:42 |
Hoi, wie weet of ik deze taart waarbij er botercreme aan de buitenkant zit ook kan invriezen? blijft dat wel lekker? | |
_Liek | donderdag 9 juli 2015 @ 15:03 |
Volgens mij kan t wel hoor.. Alleen zijn we al 5 dagen verder Ligt ook een beetje aan waar je mee gevuld hebt en het is geen botercreme die je weer gebruikt dus schiften zal niet gebeuren. Wel goed inpakken en rustig laten ontdooien in de koelkast | |
_Liek | woensdag 15 juli 2015 @ 08:25 |
Feestje in een koekje, funfettie cookie sandwiches gemaakt xD | |
Bleie | zaterdag 18 juli 2015 @ 21:36 |
Ik heb weer eens koekjes gebakken met de kinderen. We hadden nog mini-m&m's, dus daar hebben we ze maar mee versierd. | |
_Liek | donderdag 23 juli 2015 @ 11:11 |
Schattig! Is er nou werkelijk niemand meer aan t bakken...?! | |
Molo | donderdag 23 juli 2015 @ 11:12 |
Nee, dieet enzo Ik lurk wel hier | |
_Liek | donderdag 23 juli 2015 @ 11:17 |
Met dieet valt toch ook te bakken? Ok ligt er wel aan wat... Ik heb nog laatst havermout mini muffins gemaakt, suikervrij | |
Molo | donderdag 23 juli 2015 @ 11:20 |
Koolhydraat arm, dus dan valt eigenlijk alles wel weg Maar is mijn eigen keuze he, dus niet zo erg | |
_Liek | donderdag 23 juli 2015 @ 11:31 |
Ah ja dan word het wel lastig. Hier wat fotootjes dan voor t lurken Havermout mini muffins: Niet bakken, wel lekker: peanutbutter popsicles met chocolade en pindas: | |
Molo | donderdag 23 juli 2015 @ 11:33 |
Nice! | |
Isegrim | donderdag 23 juli 2015 @ 15:50 |
Ik heb een random tip. Als je chocolate chip cookies maakt met gesmolten boter in het deeg en je wilt die in een rolletje in de koeling leggen om ze de volgende dag te bakken, dan is een stokbroodvorm heel handig om ze in te leggen zodat ze mooi rond blijven. | |
Stimorol- | donderdag 23 juli 2015 @ 16:05 |
recept dannnn | |
_Liek | vrijdag 24 juli 2015 @ 10:47 |
Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/ Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online | |
Stimorol- | vrijdag 24 juli 2015 @ 10:52 |
ik w8 | |
AwayTL | zaterdag 25 juli 2015 @ 15:22 |
Heeft er iemand nog een recept voor een chocolade en aardbeientaart? Op verzoek van mijn zoon voor zijn verjaardag . | |
Myraela | zaterdag 25 juli 2015 @ 15:26 |
Bedoel je een soort chocolade biscuit met aardbeien/room vulling? Of een harde chocolade bodem met bijvoorbeeld een aardbeien cheesecake? Of een soort aardbeienslof met chocolade? | |
AwayTL | zaterdag 25 juli 2015 @ 15:29 |
Een chocoladebiscuit zou kunnen, alleen vindt hij veel room niet lekker. Harde chocoladebodem zou hij ook kunnen waarderen, cheesecake denk ik niet. Aardbeienslof met chocolade klinkt ook goed . | |
Myraela | zaterdag 25 juli 2015 @ 15:32 |
Mag het witte chocolade zijn? Ik heb geen recept. Maar ik kan me zo voorstellen dat een normale slof, maar dan met witte chocolade mousse, aardbeien en geraspte chocolade wel erg lekker moet zijn. | |
AwayTL | zaterdag 25 juli 2015 @ 15:35 |
Witte chocola. Denk niet dat hij dat ooit heeft gehad en herkent als zijnde chocola, maar dat klinkt ook wel lekker met pure chocolademousse . | |
Trusten | zaterdag 25 juli 2015 @ 17:44 |
Zachte witte bolletjes naar recept van Levine met witte/zwarte sesam en maanzaad [ Bericht 5% gewijzigd door Trusten op 25-07-2015 18:18:49 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 25 juli 2015 @ 18:57 |
Wat mooi Trusten! Echt perfect | |
Trusten | zondag 26 juli 2015 @ 10:01 |
Dankje! Viel idd niet tegen voor een eerste poging! Ze zijn overigens ook erg lekker... | |
#ANONIEM | zondag 26 juli 2015 @ 13:12 |
Hazelnoot schuimgebak, met pure chocolade en kant-en-klaar suikerwerk. Totaal niet tevreden (want velletjes 'gelatine' ). Maar op zich wel smaakvol, dus weer wel wat geleerd voor de volgende keer! | |
Myraela | zondag 26 juli 2015 @ 13:29 |
Wat is dat voor bodem? | |
Yankee | zondag 26 juli 2015 @ 13:32 |
Die ga ik eens even maken | |
#ANONIEM | zondag 26 juli 2015 @ 13:33 |
Schuim gewoon; opgeklopt eiwit met stukjes hazelnoot. Er zit een laag slagroom met eigengemaakte 'Bailey's' (en dus die vreselijke 'gelatine'). Het roommengsel heb ik dus deels aan de zijkant uitgesmeerd en door de hazelnootstukjes/kruim gehaald, maar doordat het een 'ietwat vochtige' bedoeling werd kwam het er zo uit te zien. Maar op de bodem en bovenkant zit dus gewoon schuim, ook al is dat moeilijk terug te zien op de foto. | |
SV-tje | zondag 26 juli 2015 @ 19:35 |
wat is je probleem met velletjes gelatine? die moeten toch gewoon oplossen in je mousse/bavarois | |
#ANONIEM | zondag 26 juli 2015 @ 20:01 |
Ik had ze even in koud water laten wellen. Daarna uitgeknepen en vervolgens eventjes in de magnetron opgewarmd. Daarna dit mengsel even laten afkoelen en flink geroerd. Vervolgens heb ik dat dus bij m'n slagroommengel gedaan en nog eens geroerd een poosje, maar op een of andere manier kreeg ik dus allemaal van die velletjes. Weet ook niet wat er precies mis aan is gegaan. Misschien weet jij het? Wil de volgende keer in ieder geval wel 'klopfix' gaan gebruiken voor dit soort dingen... | |
SV-tje | zondag 26 juli 2015 @ 20:24 |
Of het werkt in slagroom weet ik niet, ik gebruik gelatine altijd alleen maar in mousses etc. Maar the way to go is: - wellen in koud water (minuut of 20, vooral niet te kort) - in eigen vocht oplossen, ik doe altijd gewoon in een pannetje op laag vuur. Of in een warme vulling. - opgelost bij de koude vulling en dan doorroeren, of de warme vulling al roerend laten afkoelen. | |
Elleska | zondag 26 juli 2015 @ 20:27 |
volgende keer met gelatine gewoon de instructies op de verpakking volgen? gelatine zelf mag niet koken, wat waarschijnlijk wel is gebeurd in de magnetron. | |
_Liek | woensdag 29 juli 2015 @ 22:59 |
Leuk! Je kan gaan bakken https://bakverhalen.wordp(...)ermout-mini-muffins/ | |
Bleie | donderdag 30 juli 2015 @ 08:26 |
Lijken me lekker! Jammer dat ik het niet kan pinnen... |