quote:Op donderdag 3 mei 2012 21:08 schreef Felagund het volgende:
De uitzending Marijn leuk genoeg om terug te kijken?!
herkenbaar, ik heb ook eigenlijk nooit mijn eigen jas, als ik hem al aan hebquote:Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:
Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken.
Dat was lachen inderdaad.quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:
Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken. .
Haha kon je dat echt lezen? Die professor was mooi trouwens!quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:
Wat ik al vermoedde: er wordt veel rommel verkocht onder het mom dat het Dode Zeezout bevat terwijl dat er niet of nauwelijks in zit.
Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken.
Mooi beelden op het laatst van het dobberende zwangere buikje van Marijn in de Dode Zee.
Hebben ze altijd al gedaan.quote:Op donderdag 10 mei 2012 13:11 schreef NoCigar het volgende:
Die Rijdende Rechter-achtige belegen woordspelingen kunnen ze beter bij de Rijdende Rechter laten.
Jep,quote:Op donderdag 10 mei 2012 20:42 schreef HenkieVdV het volgende:
Zo te zien werkt die EU wetgeving weer goed.
En wat is een Biologisch ei?quote:Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
Biologisch eiquote:
Ik koop altijd eieren bij het plaatselijke supermarktje, krijgt ze rechtstreeks van een boer uit de omgeving en nog goedkoper ook dan de grote supermarktenquote:Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
En dan hebben die kippen het fijn?quote:Op donderdag 10 mei 2012 21:40 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik koop altijd eieren bij het plaatselijke supermarktje, krijgt ze rechtstreeks van een boer uit de omgeving en nog goedkoper ook dan de grote supermarkten
Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 08:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dan hebben die kippen het fijn?
En daaraan voldoen alle eieren die in de Nederlandse supermarkten te koop liggen. Dat zijn altijd minstens code-2-eieren en de herkomst is ook bijna altijd Nederland met af en toe wat Duitse eieren ertussen. Een "goedkoper" ei "rechtstreeks van een boer uit de omgeving" voegt qua dierenwelzijn dus niks toe.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht.
Niet zo fijn als Biologische kipjes.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht.
Daar was eerder dit jaar een schandaal over.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 17:30 schreef Guus Muisarm het volgende:
op 14"15' daait ie wat met dat ei. Ik zie geen code. Ik zie wel een gat ik de markt, koop die eieren en een stempel.
Beter nog, ben een boer met kippen en heb al een stempel en koop er die dingen bij voor doorverkoop.
Gelukkig maar, anders werd het zo'n gekakelquote:Op vrijdag 11 mei 2012 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet zo fijn als Biologische kipjes.
Die kunnen lekker buiten lopen en mogen hun snavel houden.
Ik eet de eieren van onze eigen kippen. Telt dat ook Piet?quote:Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
Wat voor voedsel geef je ze?quote:Op vrijdag 11 mei 2012 18:31 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik eet de eieren van onze eigen kippen. Telt dat ook Piet?
Legkorrels, en granenmix.quote:
http://www.uitzendinggemi(...)ngsdienst-van-waardequote:Op donderdag 17 mei 2012 20:37 schreef flipsen het volgende:
Waarom staan de uitzendingen niet bij uitzending gemist? Wel op de website van de KvW, maar ik wist dus niet dat er al nieuwe afleveringen waren
Suuuurequote:
En de alleskunner is goedkoper.quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Igen het volgende:
Ze verkopen 'm gewoon voor twee prijzen in twee verschillende zakken
Haha iddquote:Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Igen het volgende:
Ze verkopen 'm gewoon voor twee prijzen in twee verschillende zakken
Wat is daar gek aan?quote:
PI?quote:
Volgens mij waren ze erg oud.quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:58 schreef Piles het volgende:
Lees op internet dat Fulva wel geschikt is voor frites, apart...
is dat hetzelfde als Folva?quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:58 schreef Piles het volgende:
Lees op internet dat Fulva wel geschikt is voor frites, apart...
En wat doe je er mee?Gelezen, Irene is zeer kruimig en OR een vastkokertquote:Op donderdag 17 mei 2012 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Irenes en opperdoes ronde zijn mijn lievelings aardappels
Jammer dat jij geen boter mag, opperdoes met wat gesmolten boter is goddelijk lekker etenquote:Op donderdag 17 mei 2012 21:50 schreef golfer het volgende:
Ook 1 van mijn favorieten:
http://www.opperdoezerronde.nl/
Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.quote:Op donderdag 17 mei 2012 21:49 schreef golfer het volgende:
http://www.aardappelpagin(...)s/ras?frm_variety=49
Dus niet meer kopen, maar gewoon de goedkopere Alleskunner kopen, want dat is hetzelfde.
Dat bedacht ik me ook al jaquote:Op donderdag 17 mei 2012 23:03 schreef Steffie het volgende:
[..]
Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.
Mja maar de gemiddelde consument koopt aardappelen om te koken en dat doen ze.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:40 schreef Erasmo het volgende:
Maar dan mag het dus geen alleskunner heten.
Lekker als je patat wilt gaan bakken en je haalt zo'n zak.
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:48 schreef Erasmo het volgende:
Noem ze dan kookaardappels. Ik ga toch ook geen staafmixers verkopen waarvan ik claim dat je er brood mee kan bakken.
Maar geen chips en/of friet, dus niet alles wat je van een aardappel kan verwachten.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.quote:
Ja maar dan verwacht je op zijn minst bij alle bereidingswijzes fatsoenlijk resultaat.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.
Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
Geschikt voor = Verse consumptie en frites
http://www.groentenfruit.nl/index_product.asp?pg=6&p=351
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)
Deze factoren zorgen ervoor dat de aardappel zijn zetmeel omzet in suikers en kiemt, hij wil een plant worden en zet daarom zijn energievoorraad (zetmeel) om in suikers om ze te verbruiken.
Het is TV, hap snapquote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:30 schreef AnneX het volgende:
[..]
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.
De kennis maakt toch een kritische consument op smaak en kwaliteit !
Op school en/of thuis leert men dat niet (meer) ....
quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is TV, hap snap
Verder niet relevant, de aardappel was geen alleskunner, of dat nu het ras of slechte kwaliteit is, de aardappels waren kut.
Waarom ben je nu boos? Denk je dat de Kvw wat geworden was als programma als het serieus was geweest? Welnee, het gaat om de hilarische telefoongesprekken en een beetje trappen. Het was leuke TV, maar de inhoud is al een tijdje steeds minder.quote:
Nee alleskunner is marketing technisch veel slimmer. De gemiddelde c1000 aardappel koper gaat dat echt niet onderzoeken. Die ziet het en denkt: "he dat is makkelijk"quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
[..]
Daar gaat het al fout.quote:
Dat is niet omdat ze hem te lang frituren. Je moet een bepaalde tijd frituren om de patates frites hun stevigheid/krokantheid te geven. Chips idem. Alleen bevatte die alleskunner blijkbaar teveel suiker. Daardoor wordt ie zo bruin. Er ontstaat acrylamide. En dat is niet zo goed voor je.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:43 schreef fespo het volgende:
wat is dat voor onderzoek?
dus omdat de aardappel te donker wordt als je hem net zo lang frituurt als de 'goede' patat aardappel vinden ze deze niet geschikt.
bak hem korter / minder heet en je hebt lekkere patat
Ik geloof ook niet dat de MS gebruikt is, enkel de gaschromatograaf en de 'sniffer'.quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:43 schreef Igen het volgende:
Bij "massaspectrometer" dacht ik aan een apparaat dat zo'n grafiekje laat zien, zoals in CSI, niet dat die man alsnog zelf moet gaan ruiken naar alle geurcomponenten.
Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer.
Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.
Natuurlijkquote:Op donderdag 24 mei 2012 22:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.
Ik vond het wel leuk entertainment, maar ik kon de conclusie al trekken voordat ik ook nog maar een minuut van de uitzending had gezien.quote:
Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinkenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
Kon zo een sketch zijn, hilarischquote:Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer.
Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Yep. Lucifers liggen hier al jaren met succes op t toilet.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinken
T werkt nog steedsquote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop .
Vertel, waar zijn die mee gemaakt?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop .
klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer ben benieuwd.quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:34 schreef ß het volgende:
Uitzending van morgen:
Het is het minst kostbare stukje vlees dat er is: kip. Koop je kip bevroren, dan heb je haar voor nog geen drie euro en dertig cent. Anderhalve kilo kip zonder kop. Koud gemaakt voor een zacht prijsje. Zo zacht, dat de Keuringsdienst wil weten hoe het kan, voor zo goedkoop een heel dood dier op je bord. Een kip moet toch ook eten? Het geheim, vertelt de boer, zit hem dan ook in het kippenvoer. Een hoogwaardig goed waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. Zo wonderlijk, dat de Keuringsdienst aan het denken zet. Kunnen we die kip niet net zo goed overslaan? De Keuringsdienst van Waarde krabt zich achter de oren over de kosten van kip en pikt wat op over het wereldvoedselprobleem.
Als Marijn het maar in haar mond stopt.quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer ben benieuwd.
quote:
quote:
Krijg je ook nog mooie dikke dijenquote:Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer 35 cent voor een kilo per dag
Beetje water erbij, primaquote:Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer 35 cent voor een kilo per dag
Dat lijkt me een behoorlijke opgave om dat naar binnen te werken.quote:
Ja zo van door eten jij, bord leegquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:42 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending en grappig dat soepje dat Alain op het laatst maakte.
Vooral als zo op hun rug liggen weer rustig op de hand lagen.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 00:01 schreef HenkieVdV het volgende:
Was wel weer leuk inderdaad. Lief ook al die kuikens.
Heerlijk die helpdesk meisjes hahaha ....quote:
Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopediequote:Op donderdag 7 juni 2012 20:36 schreef Van_Poppel het volgende:
Ook mooi te zien dat die arts zijn kennis van wikipedia haalt.
wil niet lullig doen, maar kijk daarvoor vooral ook naar Ewan McGregor's Cold Chain Mission, dat op de BBC uitgezonden is. Dat ging over hoe de vaccinaties voor polio op de meest rare locaties worden gebrachtquote:Op donderdag 7 juni 2012 20:56 schreef Igen het volgende:
Hoe de vaccins op hun bestemming aankomen.
Dat zal wel de invloed van de verschuiving van ntr naar kro zijn?
Zeker, ben het nu aan het terugkijken, hehe, die heeft de kerel van de Keuringsdienst mooi te pakken. Willen ze het ontmaskeren als puur commercieel.. Geeft ze het zelf toe .quote:
Ja, die telefonische helpdeskmutsen worden steeds erger en dommer.quote:Op donderdag 7 juni 2012 20:33 schreef Andyy het volgende:
Een vaccin is een moeilijk woord voor pak?
En ze hebben vaccins tegen aids, Pampers?
Hij liet gewoon deze pagina zien:quote:Op donderdag 7 juni 2012 20:45 schreef snellejelle het volgende:
[..]
Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopedie
Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 21:46 schreef Erasmo het volgende:
Ligt het aan mij of ruik ik wat groters
Oh en die fabriek; genoeg tetanus om achterlijk veel mensen te doden en ze stoppen het in een tafelmodelkoelkast met een hangslotje
Zal wel te maken hebben met patenten. Medicijnen zijn duur om te ontwikkelen, dus een farmaceutisch bedrijf zal er patent op aanvragen en zo lang dat patent geldig is veel geld voor het medicijn vragen om de ontwikkelingskosten terug te kunnen verdienen.quote:Op zaterdag 9 juni 2012 00:33 schreef Felagund het volgende:
[..]
Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.
Hier net zoquote:Op donderdag 5 juli 2012 20:51 schreef Piles het volgende:
Die met die sperziebonen had ik nog niet gezien, handig, herhaling
Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.quote:Op zaterdag 8 september 2012 22:45 schreef fotostarter het volgende:
Die zender kan ik niet ontvangen
Ik dacht, laat ik UPC royaal nemen, heb ik alle zenders...quote:Op zaterdag 8 september 2012 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.
Nee, dat is een amerikaans programma van 11 jaar geleden.quote:Op maandag 10 september 2012 21:42 schreef MaximusTG het volgende:
Gaat het om dit http://en.wikipedia.org/wiki/Unwrapped programma?
Eens kijken of die te downloaden is. Altijd leuk om eens te kijken.
Vind je het niet een heel slap aftreksel van KvW?quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 22:11 schreef ddx het volgende:
Nu aantal aflevering gezien van Food Unwrapped.
Zijn eigenlijk gewoon 2 afleveringen van 12 minuten met verschillende onderwerpen (en reclame tussendoor)
Idd hoog tempo, maar best leuk om te kijken.
Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Waarom zou je in godsnaam aan een patholoog vragen of hij biefstuk kan onderscheiden?
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:51 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[..]
Volgens mij is die van de lidl, althans dat merk verkopen ze daar wel.
Helaas sterft de slager uitquote:Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
In een mens, ja. Granted, de verschillen zijn klein, maar wel een érg vergezochte vraag.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:53 schreef Specularium het volgende:
[..]
Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.
Omdat de gewone consument dan denkt: zo groot stuk vlees en ook nog twee stuks!!quote:Op donderdag 1 november 2012 20:56 schreef ddx het volgende:
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ze bij de meeste supermarkten biefstuks in 2 stuks snijden/verpakken en dan ook nog eens flink erop in gaan hakken ? (zoals je net dus in de uitzending zag)
Hoewel ik graag bij de Lidl kom vind ik het vlees daar ronduit slecht. Als je de kipfilets alleen al ziet... Dat zijn enorme hompen, waarschijnlijk vol met water.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
Nou, door die opkomst is de kwaliteit van de halalslager juist flink achteruit gegaan vinnik. Een paar jaar geleden was je er veel zekerder van dat je een goed en goedkoop stuk vlees kreeg bij Ali.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:55 schreef Specularium het volgende:
[..]
Valt mee, nu zijn de Turken in opkomst.
Echt wel hè? Prototype.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:36 schreef henkde_j het volgende:
Die man ziet er wel uit als een echte slager
Het trieste is, leg echte goede steaks er naast, en er is geen hond die ze koopt.quote:Op donderdag 1 november 2012 21:34 schreef alors het volgende:
Sowieso hoe biefstuk er in de supermarkt alleen al uitziet, een egaal platgeslagen rood plakje vlees
quote:C1000 Premium Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Zeer gekerfd. Misdaad. Absoluut geen kogel”.
Vomar Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Erg blank vlees, maar dat zegt niets over de smaak. Hoogstwaarschijnlijk wel kogelbiefstuk”.
Dirk van den Broek Kogelbiefstuk (¤20,50 p/kilo)
“Onzeker. Ik durff geen mening te geven. Zou goed kogelbiefstuk kunnen zijn, maar wel erg geprikt, wat niet nodig zou moeten zijn”.
Lidl - Oldenlander Kogelbiefstuk (¤14,99 p/kilo)
“Dit lijkt meer op een schoenzool. Vol met pezen. Ik schaam me voor dit stuk vlees. Absoluut geen kogelbiefstuk”.
Albert Heijn Kogelbiefstuk (¤19,98 p/kilo)
“Mooi rode kleur. Het zou kogel kunnen zijn, maar ik denk eerder dat het een biefstuk van goede kwaliteit betreft”.
Coop Kogelbiefstuk (¤ 19,99 p/kilo)
“Vrij grof van structuur. Ik twijfel of het kogel is. Maar wel een goede biefstuk. Onbeslist”.
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocoladequote:Op donderdag 1 november 2012 22:54 schreef ArnieAlberts het volgende:
Nu voor het eerst een Tony Chocolonely-reep aan het verorberen
Mwah, die andere smaken die ze hebben zijn niet slechtquote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
Het komt dan ook uit een tijd waarin er amper tot geen fairtraide ed. producten op de markt waren, het was wellicht meer het statement wat belangrijker is bij die repen.quote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
De afleveringen over de chocolade waren imho de beste van de KVW, ze hebben toen een echt diepe indruk op mij gemaakt.quote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar medewerker Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Op 6 februari 2007 bepaalde de rechter in Amsterdam dat er voldoende was aangetoond dat de Tony's Chocolonely-chocolade slaafvrij wordt geproduceerd. De importeur van Zwitserse chocolade Bellissimo had de programmamakers voor de rechter gedaagd omdat ze volgens Bellissimo niet zouden kunnen garanderen dat de reep volledig slaafvrij wordt geproduceerd, waardoor de eigen Swiss- en Swiss Noir-chocoladerepen onterecht in een kwaad daglicht zou komen te staan.
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?quote:Op woensdag 7 november 2012 18:40 schreef MaximusTG het volgende:
Interessant feitje daarbij is dat niet alleen de zuurgraad daarbij van belang is, maar ook de buffercapaciteit. Kortweg is dat laatste een maat voor hoe snel de pH weer richting de 7 gaat in de mondholte.
Niet alleen voor dat van een kind.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)quote:Op woensdag 7 november 2012 20:44 schreef Adames het volgende:
[..]
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.
ja, cola valt op zich nog wel mee. Van de frisdranken heeft Tonic nog de meeste suiker, daarna Bitter Lemon, Cassis, Fanta en dan Cola. (dan laat ik een paar erbuiten die ik niet weet) Voordat Lipton over ging op dat sevia, bevatte Ice Tea Green ook bijna evenveel suiker als een glas cola. Een glas aangelengde ranja volgens de 1:7 dosering is ook minstens even veel suiker.quote:Op woensdag 7 november 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)
Zie dit onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2980607/quote:Op woensdag 7 november 2012 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Scheelt toch weer de helft aan suikerquote:Op donderdag 8 november 2012 12:38 schreef Igen het volgende:
[..]
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn.
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevantquote:Op woensdag 14 november 2012 22:47 schreef ß het volgende:
Morgen:
Het grote kroepoekmysterie
De Keuringsdienst .... mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:02 schreef golfer het volgende:
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
bla bla bla
Evert Baptistquote:Op woensdag 14 november 2012 23:03 schreef Magere_Gein het volgende:
[..]
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant
Het maakt het in ieder geval niet minder lekker hoor en zo worden die appels tenminste gebruikt ipv weg gegooid. Ik vind het wel positief eigenlijk.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Omdat het een mix is van tientallen appelsoorten, waaruit alle vezels e.d. gefilterd zijn.quote:Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?quote:Op donderdag 15 november 2012 19:41 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan.
Daar zijn ze wel vaak op uit bij KVW heb ik het idee. Zeker die Russische dude met z'n agressieve houding altijdquote:Op donderdag 15 november 2012 19:42 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
caramelisatie gok ik door de verhitting. verse appelsap heeft iig nooit die kleur. trust mequote:Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |