Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.quote:Op donderdag 17 mei 2012 21:49 schreef golfer het volgende:
http://www.aardappelpagin(...)s/ras?frm_variety=49
Dus niet meer kopen, maar gewoon de goedkopere Alleskunner kopen, want dat is hetzelfde.
Dat bedacht ik me ook al jaquote:Op donderdag 17 mei 2012 23:03 schreef Steffie het volgende:
[..]
Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.
Mja maar de gemiddelde consument koopt aardappelen om te koken en dat doen ze.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:40 schreef Erasmo het volgende:
Maar dan mag het dus geen alleskunner heten.
Lekker als je patat wilt gaan bakken en je haalt zo'n zak.
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:48 schreef Erasmo het volgende:
Noem ze dan kookaardappels. Ik ga toch ook geen staafmixers verkopen waarvan ik claim dat je er brood mee kan bakken.
Maar geen chips en/of friet, dus niet alles wat je van een aardappel kan verwachten.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.quote:
Ja maar dan verwacht je op zijn minst bij alle bereidingswijzes fatsoenlijk resultaat.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles.
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.
Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
Geschikt voor = Verse consumptie en frites
http://www.groentenfruit.nl/index_product.asp?pg=6&p=351
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)
Deze factoren zorgen ervoor dat de aardappel zijn zetmeel omzet in suikers en kiemt, hij wil een plant worden en zet daarom zijn energievoorraad (zetmeel) om in suikers om ze te verbruiken.
Het is TV, hap snapquote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:30 schreef AnneX het volgende:
[..]
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.
De kennis maakt toch een kritische consument op smaak en kwaliteit !
Op school en/of thuis leert men dat niet (meer) ....
quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is TV, hap snap
Verder niet relevant, de aardappel was geen alleskunner, of dat nu het ras of slechte kwaliteit is, de aardappels waren kut.
Waarom ben je nu boos? Denk je dat de Kvw wat geworden was als programma als het serieus was geweest? Welnee, het gaat om de hilarische telefoongesprekken en een beetje trappen. Het was leuke TV, maar de inhoud is al een tijdje steeds minder.quote:
Nee alleskunner is marketing technisch veel slimmer. De gemiddelde c1000 aardappel koper gaat dat echt niet onderzoeken. Die ziet het en denkt: "he dat is makkelijk"quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
[..]
Daar gaat het al fout.quote:
Dat is niet omdat ze hem te lang frituren. Je moet een bepaalde tijd frituren om de patates frites hun stevigheid/krokantheid te geven. Chips idem. Alleen bevatte die alleskunner blijkbaar teveel suiker. Daardoor wordt ie zo bruin. Er ontstaat acrylamide. En dat is niet zo goed voor je.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:43 schreef fespo het volgende:
wat is dat voor onderzoek?
dus omdat de aardappel te donker wordt als je hem net zo lang frituurt als de 'goede' patat aardappel vinden ze deze niet geschikt.
bak hem korter / minder heet en je hebt lekkere patat
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |