Nou, door die opkomst is de kwaliteit van de halalslager juist flink achteruit gegaan vinnik. Een paar jaar geleden was je er veel zekerder van dat je een goed en goedkoop stuk vlees kreeg bij Ali.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:55 schreef Specularium het volgende:
[..]
Valt mee, nu zijn de Turken in opkomst.
Echt wel hè? Prototype.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:36 schreef henkde_j het volgende:
Die man ziet er wel uit als een echte slager
Het trieste is, leg echte goede steaks er naast, en er is geen hond die ze koopt.quote:Op donderdag 1 november 2012 21:34 schreef alors het volgende:
Sowieso hoe biefstuk er in de supermarkt alleen al uitziet, een egaal platgeslagen rood plakje vlees
quote:C1000 Premium Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Zeer gekerfd. Misdaad. Absoluut geen kogel”.
Vomar Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Erg blank vlees, maar dat zegt niets over de smaak. Hoogstwaarschijnlijk wel kogelbiefstuk”.
Dirk van den Broek Kogelbiefstuk (¤20,50 p/kilo)
“Onzeker. Ik durff geen mening te geven. Zou goed kogelbiefstuk kunnen zijn, maar wel erg geprikt, wat niet nodig zou moeten zijn”.
Lidl - Oldenlander Kogelbiefstuk (¤14,99 p/kilo)
“Dit lijkt meer op een schoenzool. Vol met pezen. Ik schaam me voor dit stuk vlees. Absoluut geen kogelbiefstuk”.
Albert Heijn Kogelbiefstuk (¤19,98 p/kilo)
“Mooi rode kleur. Het zou kogel kunnen zijn, maar ik denk eerder dat het een biefstuk van goede kwaliteit betreft”.
Coop Kogelbiefstuk (¤ 19,99 p/kilo)
“Vrij grof van structuur. Ik twijfel of het kogel is. Maar wel een goede biefstuk. Onbeslist”.
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocoladequote:Op donderdag 1 november 2012 22:54 schreef ArnieAlberts het volgende:
Nu voor het eerst een Tony Chocolonely-reep aan het verorberen
Mwah, die andere smaken die ze hebben zijn niet slechtquote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
Het komt dan ook uit een tijd waarin er amper tot geen fairtraide ed. producten op de markt waren, het was wellicht meer het statement wat belangrijker is bij die repen.quote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
De afleveringen over de chocolade waren imho de beste van de KVW, ze hebben toen een echt diepe indruk op mij gemaakt.quote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar medewerker Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Op 6 februari 2007 bepaalde de rechter in Amsterdam dat er voldoende was aangetoond dat de Tony's Chocolonely-chocolade slaafvrij wordt geproduceerd. De importeur van Zwitserse chocolade Bellissimo had de programmamakers voor de rechter gedaagd omdat ze volgens Bellissimo niet zouden kunnen garanderen dat de reep volledig slaafvrij wordt geproduceerd, waardoor de eigen Swiss- en Swiss Noir-chocoladerepen onterecht in een kwaad daglicht zou komen te staan.
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?quote:Op woensdag 7 november 2012 18:40 schreef MaximusTG het volgende:
Interessant feitje daarbij is dat niet alleen de zuurgraad daarbij van belang is, maar ook de buffercapaciteit. Kortweg is dat laatste een maat voor hoe snel de pH weer richting de 7 gaat in de mondholte.
Niet alleen voor dat van een kind.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)quote:Op woensdag 7 november 2012 20:44 schreef Adames het volgende:
[..]
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |