Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 21:46 schreef Erasmo het volgende:
Ligt het aan mij of ruik ik wat groters
Oh en die fabriek; genoeg tetanus om achterlijk veel mensen te doden en ze stoppen het in een tafelmodelkoelkast met een hangslotje
Zal wel te maken hebben met patenten. Medicijnen zijn duur om te ontwikkelen, dus een farmaceutisch bedrijf zal er patent op aanvragen en zo lang dat patent geldig is veel geld voor het medicijn vragen om de ontwikkelingskosten terug te kunnen verdienen.quote:Op zaterdag 9 juni 2012 00:33 schreef Felagund het volgende:
[..]
Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.
Hier net zoquote:Op donderdag 5 juli 2012 20:51 schreef Piles het volgende:
Die met die sperziebonen had ik nog niet gezien, handig, herhaling
Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.quote:Op zaterdag 8 september 2012 22:45 schreef fotostarter het volgende:
Die zender kan ik niet ontvangen
Ik dacht, laat ik UPC royaal nemen, heb ik alle zenders...quote:Op zaterdag 8 september 2012 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.
Nee, dat is een amerikaans programma van 11 jaar geleden.quote:Op maandag 10 september 2012 21:42 schreef MaximusTG het volgende:
Gaat het om dit http://en.wikipedia.org/wiki/Unwrapped programma?
Eens kijken of die te downloaden is. Altijd leuk om eens te kijken.
Vind je het niet een heel slap aftreksel van KvW?quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 22:11 schreef ddx het volgende:
Nu aantal aflevering gezien van Food Unwrapped.
Zijn eigenlijk gewoon 2 afleveringen van 12 minuten met verschillende onderwerpen (en reclame tussendoor)
Idd hoog tempo, maar best leuk om te kijken.
Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Waarom zou je in godsnaam aan een patholoog vragen of hij biefstuk kan onderscheiden?
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:51 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[..]
Volgens mij is die van de lidl, althans dat merk verkopen ze daar wel.
Helaas sterft de slager uitquote:Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
In een mens, ja. Granted, de verschillen zijn klein, maar wel een érg vergezochte vraag.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:53 schreef Specularium het volgende:
[..]
Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.
Omdat de gewone consument dan denkt: zo groot stuk vlees en ook nog twee stuks!!quote:Op donderdag 1 november 2012 20:56 schreef ddx het volgende:
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ze bij de meeste supermarkten biefstuks in 2 stuks snijden/verpakken en dan ook nog eens flink erop in gaan hakken ? (zoals je net dus in de uitzending zag)
Hoewel ik graag bij de Lidl kom vind ik het vlees daar ronduit slecht. Als je de kipfilets alleen al ziet... Dat zijn enorme hompen, waarschijnlijk vol met water.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
Nou, door die opkomst is de kwaliteit van de halalslager juist flink achteruit gegaan vinnik. Een paar jaar geleden was je er veel zekerder van dat je een goed en goedkoop stuk vlees kreeg bij Ali.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:55 schreef Specularium het volgende:
[..]
Valt mee, nu zijn de Turken in opkomst.
Echt wel hè? Prototype.quote:Op donderdag 1 november 2012 20:36 schreef henkde_j het volgende:
Die man ziet er wel uit als een echte slager
Het trieste is, leg echte goede steaks er naast, en er is geen hond die ze koopt.quote:Op donderdag 1 november 2012 21:34 schreef alors het volgende:
Sowieso hoe biefstuk er in de supermarkt alleen al uitziet, een egaal platgeslagen rood plakje vlees
quote:C1000 Premium Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Zeer gekerfd. Misdaad. Absoluut geen kogel”.
Vomar Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Erg blank vlees, maar dat zegt niets over de smaak. Hoogstwaarschijnlijk wel kogelbiefstuk”.
Dirk van den Broek Kogelbiefstuk (¤20,50 p/kilo)
“Onzeker. Ik durff geen mening te geven. Zou goed kogelbiefstuk kunnen zijn, maar wel erg geprikt, wat niet nodig zou moeten zijn”.
Lidl - Oldenlander Kogelbiefstuk (¤14,99 p/kilo)
“Dit lijkt meer op een schoenzool. Vol met pezen. Ik schaam me voor dit stuk vlees. Absoluut geen kogelbiefstuk”.
Albert Heijn Kogelbiefstuk (¤19,98 p/kilo)
“Mooi rode kleur. Het zou kogel kunnen zijn, maar ik denk eerder dat het een biefstuk van goede kwaliteit betreft”.
Coop Kogelbiefstuk (¤ 19,99 p/kilo)
“Vrij grof van structuur. Ik twijfel of het kogel is. Maar wel een goede biefstuk. Onbeslist”.
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocoladequote:Op donderdag 1 november 2012 22:54 schreef ArnieAlberts het volgende:
Nu voor het eerst een Tony Chocolonely-reep aan het verorberen
Mwah, die andere smaken die ze hebben zijn niet slechtquote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
Het komt dan ook uit een tijd waarin er amper tot geen fairtraide ed. producten op de markt waren, het was wellicht meer het statement wat belangrijker is bij die repen.quote:Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
De afleveringen over de chocolade waren imho de beste van de KVW, ze hebben toen een echt diepe indruk op mij gemaakt.quote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar medewerker Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Op 6 februari 2007 bepaalde de rechter in Amsterdam dat er voldoende was aangetoond dat de Tony's Chocolonely-chocolade slaafvrij wordt geproduceerd. De importeur van Zwitserse chocolade Bellissimo had de programmamakers voor de rechter gedaagd omdat ze volgens Bellissimo niet zouden kunnen garanderen dat de reep volledig slaafvrij wordt geproduceerd, waardoor de eigen Swiss- en Swiss Noir-chocoladerepen onterecht in een kwaad daglicht zou komen te staan.
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?quote:Op woensdag 7 november 2012 18:40 schreef MaximusTG het volgende:
Interessant feitje daarbij is dat niet alleen de zuurgraad daarbij van belang is, maar ook de buffercapaciteit. Kortweg is dat laatste een maat voor hoe snel de pH weer richting de 7 gaat in de mondholte.
Niet alleen voor dat van een kind.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)quote:Op woensdag 7 november 2012 20:44 schreef Adames het volgende:
[..]
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.
ja, cola valt op zich nog wel mee. Van de frisdranken heeft Tonic nog de meeste suiker, daarna Bitter Lemon, Cassis, Fanta en dan Cola. (dan laat ik een paar erbuiten die ik niet weet) Voordat Lipton over ging op dat sevia, bevatte Ice Tea Green ook bijna evenveel suiker als een glas cola. Een glas aangelengde ranja volgens de 1:7 dosering is ook minstens even veel suiker.quote:Op woensdag 7 november 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)
Zie dit onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2980607/quote:Op woensdag 7 november 2012 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn.quote:Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Scheelt toch weer de helft aan suikerquote:Op donderdag 8 november 2012 12:38 schreef Igen het volgende:
[..]
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn.
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevantquote:Op woensdag 14 november 2012 22:47 schreef ß het volgende:
Morgen:
Het grote kroepoekmysterie
De Keuringsdienst .... mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:02 schreef golfer het volgende:
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
bla bla bla
Evert Baptistquote:Op woensdag 14 november 2012 23:03 schreef Magere_Gein het volgende:
[..]
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant
Het maakt het in ieder geval niet minder lekker hoor en zo worden die appels tenminste gebruikt ipv weg gegooid. Ik vind het wel positief eigenlijk.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan.quote:Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Omdat het een mix is van tientallen appelsoorten, waaruit alle vezels e.d. gefilterd zijn.quote:Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?quote:Op donderdag 15 november 2012 19:41 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan.
Daar zijn ze wel vaak op uit bij KVW heb ik het idee. Zeker die Russische dude met z'n agressieve houding altijdquote:Op donderdag 15 november 2012 19:42 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
caramelisatie gok ik door de verhitting. verse appelsap heeft iig nooit die kleur. trust mequote:Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |