abonnement Unibet Coolblue
pi_89533009
Vorig topic: [Centraal] Wie helpt me aan een nieuwe camera? #22
Laatste post:
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 20:41 schreef vlindertje89 het volgende:Hoi allemaal,ik heb op dit moment een canon powershot pro 1 en een compact camera'tje, maar ik ben de laatste tijd aan het denken om een spiegelreflex aan te schaffen. Ik heb toch een paar dilemma's die ik graag aan jullie voorleg, omdat jullie er veel meer verstand van hebben dan ik. Ik heb 4 jaar geleden de canon powershot gekregen voor mijn verjaardag en heb daar redelijk wat foto's mee gemaakt, voornamelijk op vakanties. Ik vind foto's maken erg leuk en vind het leuk om landschappen te fotograferen, maar ook om mensen te fotograferen. Ik wilde twee van mijn foto's op hema.nl laten printen op 50x75 poster, maar mijn foto's blijken niet groot genoeg te zijn om de kwaliteit dan te kunnen garanderen. Mede hierom ben ik toch gaan denken of ik misschien niet een spiegelreflex wil hebben. Bij de mediamarkt zag ik toen dat de canon eos 500d in de aanbieding was voor 500 euro inclusief kitlens, en toen is het idee een beetje in mijn hoofd blijven zitten. Mijn vraag aan jullie is eigenlijk ten eerste of jullie denken dat een spiegelreflexcamera echt een aanvulling zal zijn (of dat ik bijvoorbeeld iets verkeerd heb ingesteld op mn powershot waardoor de foto's niet groot genoeg zijn voor 50x75 printen), ten tweede welke camera jullie me dan zouden aanraden (450d, 500d, toch voor een wat goedkoper model (1000d/350d) gaan, ander merk..) en natuurlijk waarom. En wellicht ervaringen met nieuw kopen dan wel tweedehands? Ik zag bijvoorbeeld bij vraag en aanbod hier een canon 450d te koop staan, waar moet je op letten bij het tweedehands kopen van camera's? Mijn budget ligt trouwens zo rond de 500 euro. Ik hoef er trouwens niet per sé mee te filmen, dat kan ik met m'n compact camera ook en doe ik vrijwel nooit.Ik denk er ook over om een fotografiecursus te gaan volgen bij parnassos (cultureel centrum voor studenten in utrecht) zodat ik ook echt meer leer te doen, want ik vind het dan wel leuk om een beetje te spelen met instellingen, want als ik alles op auto-mode doe dan kan ik natuurlijk net zo goed mn powershot op auto zetten.Alvast bedankt! :)


[ Bericht 8% gewijzigd door vlindertje89 op 04-12-2010 22:55:34 ]
pi_89533064
Inmiddels is de beginpost aangepast en aangezien hierin mijn laatste post stond, is het een beetje dubbelop om 'm hier ook te laten staan.

[ Bericht 91% gewijzigd door vlindertje89 op 04-12-2010 22:56:05 ]
  FOK!fotograaf zaterdag 4 december 2010 @ 22:41:17 #3
63 Marc H
- Satan's Livecoach -
pi_89533894
Help, ik wil een digitale camera, maar ik weet niet wat ik moet kopen.

Het probleem is dat iedereen iets anders wil. De één wil perfecte kwaliteit, de tweede lekker compact, en de derde wil op 100 meter diepte nog kunnen fotograferen. En soms weten de vragers zelf niet eens wat ze precies willen :) Dit lijstje kan daar ook bij helpen.

Budget:
- Wat mag de camera kosten, inclusief alles.
Houdt er rekening mee dat je naast de camera, geheugenkaartje, accu/oplaadbare batterijen nodig hebt, en een tasje vaak ook handig kan zijn, zeker bij de wat grotere camera's.
- Bij D-SLR camera's moet je ook nog lenzen hebben.

Formaat:
Wil je een compact camera, of een digitale SLR met alles erop en eraan? Om het makkelijk te maken deel ik het even op in 4 segmenten:

• Micro camera: Makkelijk meenemen, past meestal in een broekzak, maar meestal beperkt in mogelijkheden. Modellen als de Canon Ixus serie.

• Compact camera: Ligt wat fijner in de hand als de micro's hierboven, past niet fijn in een broekzak, maar een jaszak moet lukken. Heeft vaker wat meer opties. Modellen als de Canon Powershot reeks,Casio Exilim EX-FH100.

• SLR-achtig: Camera's met een flinke vaste lens, en die qua opties niet onderdoen aan een Digitale Spiegelreflex. Modellen als de Canon G series, Fuji Finepix S**** en HS**** modellen.

• D-SLR bodies: het echte fotogeweld, keuze uit vele lenzen, grote tassen, en nog meer accessoires. Modellen als de Canon 550D, 60D, 5D Mark II, 7D. Nikon D90, D7000 D300, Sony Alpha SLT-A33 enz.

Doel:
Wat ga je fotograferen? Feesten, sport, landschappen, portretten, macro of huis- tuin- en keuken- foto's? Schrijf in het kort op wat je wil fotograferen.

De fotograaf:
is het doos open en fotograferen, en de handleiding komt nooit uit de doos, Of kan je in je slaap de handleiding citeren? Met andere woorden, wat voor fotograaf ben jij?

Huidige camera:
Als je al een camera hebt, vertel dan even welke, en wat de tekortkomingen zijn, maar ook wat er wel aan bevalt.

Welke camera's twijfel je over:
Als je zelf al een basis keuze gemaakt hebt, vermeldt ze dan hier, en waarom je tussen die modellen twijfelt.

Bijzondere eisen:
Als je camera aan bijzondere eisen moet voldoen, die hierboven nog niet genoemd zijn, mag je dat hier vermelden. Denk eens aan dingen als: Specifiek wel/geen accu, ik heb al een terabyte aan Compact flash of 'Moet schoonmoeder met de mond dicht kunnen fotograferen' ;)

Dus even op een rijtje: (dit lijstje even in je post plakken: )

Budget:
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
Doel:
Fotograaf:
Huidige camera:
Welke camera's twijfel je over:
Bijzonderheden:

[ Bericht 0% gewijzigd door Marc H op 05-12-2010 12:05:59 ]
You don't have to be the Dalai Lama to tell people that life's about change.
pi_89534385
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 22:17 schreef vlindertje89 het volgende:
Vorig topic: [Centraal] Wie helpt me aan een nieuwe camera? #22
(Edit: volgens mij is er wat mis gegaan met het linken, hij linkte 'zelf' namelijk naar #21 ipv #22. Heb de link nu veranderd, maar de posts komen ook niet uit het goede topic..)
Ja, je hebt letterlijk de openingspost uit 't vorige topic overgenomen... :P

Kun je beter even deze code gebruiken voor de openingspost van dit topic:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig topic: http://forum.fok.nl/topic/1521271

Laatste post:
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img][b] Op [url=http://forum.fok.nl/topic/1521271/7/50#89529590]zaterdag 4 december 2010 20:41[/url] schreef vlindertje89 het volgende:[/b]
Hoi allemaal,
ik heb op dit moment een canon powershot pro 1 en een compact camera'tje, maar ik ben de laatste tijd aan het denken om een spiegelreflex aan te schaffen. Ik heb toch een paar dilemma's die ik graag aan jullie voorleg, omdat jullie er veel meer verstand van hebben dan ik. Ik heb 4 jaar geleden de canon powershot gekregen voor mijn verjaardag en heb daar redelijk wat foto's mee gemaakt, voornamelijk op vakanties. Ik vind foto's maken erg leuk en vind het leuk om landschappen te fotograferen, maar ook om mensen te fotograferen. Ik wilde twee van mijn foto's op hema.nl laten printen op 50x75 poster, maar mijn foto's blijken niet groot genoeg te zijn om de kwaliteit dan te kunnen garanderen. Mede hierom ben ik toch gaan denken of ik misschien niet een spiegelreflex wil hebben. Bij de mediamarkt zag ik toen dat de canon eos 500d in de aanbieding was voor 500 euro inclusief kitlens, en toen is het idee een beetje in mijn hoofd blijven zitten. Mijn vraag aan jullie is eigenlijk ten eerste of jullie denken dat een spiegelreflexcamera echt een aanvulling zal zijn (of dat ik bijvoorbeeld iets verkeerd heb ingesteld op mn powershot waardoor de foto's niet groot genoeg zijn voor 50x75 printen), ten tweede welke camera jullie me dan zouden aanraden (450d, 500d, toch voor een wat goedkoper model (1000d/350d) gaan, ander merk..) en natuurlijk waarom. En wellicht ervaringen met nieuw kopen dan wel tweedehands? Ik zag bijvoorbeeld bij vraag en aanbod hier een canon 450d te koop staan, waar moet je op letten bij het tweedehands kopen van camera's? Mijn budget ligt trouwens zo rond de 500 euro. Ik hoef er trouwens niet per sé mee te filmen, dat kan ik met m'n compact camera ook en doe ik vrijwel nooit.
Ik denk er ook over om een fotografiecursus te gaan volgen bij parnassos (cultureel centrum voor studenten in utrecht) zodat ik ook echt meer leer te doen, want ik vind het dan wel leuk om een beetje te spelen met instellingen, want als ik alles op auto-mode doe dan kan ik natuurlijk net zo goed mn powershot op auto zetten.
Alvast bedankt! :)
[/quote]
pi_89534498
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 22:53 schreef Omniej het volgende:

[..]

Ja, je hebt letterlijk de openingspost uit 't vorige topic overgenomen... :P

Kun je beter even deze code gebruiken voor de openingspost van dit topic:

[ code verwijderd ]

Super, dankje! Heb hem aangepast.
  zondag 5 december 2010 @ 05:32:30 #6
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_89542484
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 22:17 schreef vlindertje89 het volgende:
Vorig topic: [Centraal] Wie helpt me aan een nieuwe camera? #22
Laatste post:

[..]

Of je foto groot genoeg is of niet bepalen ze bij de Hema aan de hand van het aantal megapixels. 8 Megapixels is vandaag de dag niet veel meer, maar omdat je grote afdrukken niet van heel dichtbij bekijkt, lijkt het mij genoeg voor een 50x75 (je hebt iets van 4 pixels per millimeter dan, even uit het hoofd).

Mocht dat je enige probleem zijn dan zou ik gewoon je huidige camera houden. Wil je echt een spiegelreflex, beantwoord dan even de post van Marc H. Er zijn voor 500 euro namelijk een hoop verschillende cameras te koop.
pi_89542970
Ik zoek ook nog een camera :)

Budget: Rond de 350 euro
Formaat: Hogere segment compact of laag segment DSLR
Doel: Vanalles... waaronder landschappen en portretten
Fotograaf: Ik ben nog echt een beginnende fotograaf, maar zou er wel meer tijd aan willen besteden om echt mooie foto's te kunnen maken
Huidige camera: Simpele compactcamera
Welke cameras twijfel je over: Ik heb nu mijn oog op de Canon EOS 1000D, is deze goed of raden jullie mij een andere aan?
Bijzonderheden: Graag SD-formaat en voor de prijs moet het meteen werken (dus niet dat er dan nog een lens van 150 euro bijgekocht moet worden o.i.d.)

Er zijn zoveel verschillende camera's dat het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien.. :)
pi_89544736
Dank voor je antwoord problematique. Een spiegelreflex lijkt me ook heel 'leuk' omdat ik dan ook weer wat meer kan doen en leren met het apparaat, dus ik zal ook even het lijstje invullen:

Budget: rond de 500 euro (wel inclusief lens en liefst ook inclusief geheugenkaart), hoeft niet per sé op
Formaat: spiegelreflex
Doel: Ik maak voornamelijk foto's van landschappen of mensen (op hockeykampen maak ik ook behoorlijk wat foto's van de kids), maar vind macro af en toe ook erg leuk om te doen.
Fotograaf: Ik wil wel graag leren hoe ik meer uit de camera kan halen dan alleen de auto-stand, dus zal de handleiding zeker lezen en wellicht ook een boek aanschaffen (heb al een aantal boeken gericht op een specifiek canon model gezien). Daarnaast ga ik misschien een fotografiecursus volgen in februari (cursus fotografie basis) om nog meer uit m'n apparaat te kunnen halen.
Huidige camera: Canon powershot pro 1
Welke cameras twijfel je over: Ik heb een lichte voorkeur voor canon. Ik wil in elk geval meer mp dan m'n powershot (8MP) nu heeft. Ik heb een beetje gekeken naar de canon 450d en 500d, maar wil ook nog naar een 'lager' model kijken. Ik weet alleen niet goed hoe groot het verschil tussen bijv. de 400d en de 450d of 500d is (en in hoeverre dit verschil voor mij relevant is, ik blijf wel een 'hobbyfotograaf' en ga niet elke week de deur uit om foto's te maken bijvoorbeeld). Oftewel, ik ben benieuwd wat voor mij de camera met de beste prijs/kwaliteit verhouding is. Een vriend raadde mij ook de olympus PEN aan, dus ik ben wel benieuwd wat jullie daarover te zeggen hebben. (ik weet overigens dat dit geen spiegelreflex is)
Bijzonderheden: Hij hoeft niet te kunnen filmen. En ik heb nog een 2 GB SanDisk compactflash geheugenkaart liggen, dus het zou wel handig zijn als deze erin kan.

[ Bericht 2% gewijzigd door vlindertje89 op 05-12-2010 23:28:32 ]
pi_90129749
Ik wil een compacte camera met een goede zoomlens
Ik ben nu aan het twijfelen over de volgende 3 camera's:

- Panasonic TZ-10
- Casio Exilim FH100
- Samsung HZ35W

Ik heb al een aantal reviews gelezen op dpreview.com en hier kwam de casio het beste uit. Toch lees ik ook best veel reacties van mensen die hier niet zo tevreden over zijn. Iemand ervaring met een van deze camera's?
  zondag 19 december 2010 @ 17:54:20 #10
247356 infp2009
More cowbell!
pi_90132546
Qua camera-types mis ik wel de m43 en anderssoortige EVIL-camera's zoals de Sony NEX...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  zondag 19 december 2010 @ 18:26:54 #11
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90134121
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 16:53 schreef littlefrankie het volgende:
Ik wil een compacte camera met een goede zoomlens
Ik ben nu aan het twijfelen over de volgende 3 camera's:

- Panasonic TZ-10
- Casio Exilim FH100
- Samsung HZ35W

Ik heb al een aantal reviews gelezen op dpreview.com en hier kwam de casio het beste uit. Toch lees ik ook best veel reacties van mensen die hier niet zo tevreden over zijn. Iemand ervaring met een van deze camera's?
waar zijn hun dan niet tevreden over? En zijn dat dingen waar jij ook last van zult hebben?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90166946
Vooral over de fotokwaliteit van de FH100. Maargoed, DPreview lijkt me redelijk betrouwbaar dus ik denk dat ik het er toch maar gewoon op ga gokken.
  maandag 20 december 2010 @ 11:02:48 #13
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90167056
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 10:59 schreef littlefrankie het volgende:
Vooral over de fotokwaliteit van de FH100. Maargoed, DPreview lijkt me redelijk betrouwbaar dus ik denk dat ik het er toch maar gewoon op ga gokken.
De fotokwaliteit is van dat soort camera's wel minder dan bij een DSLR, dus misschien dat de mensen die het over de kwaliteit hebben zijn teruggestapt van een DSLR naar die FH100.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  FOK!fotograaf maandag 20 december 2010 @ 19:14:28 #14
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_90191411
De Panasonic ken ik wel goed. En t zoombereik is erg nuttig. En qua prestaties is ie ook erg prettig. Leuk cameraatje!
Xilantof Flickrt
foto-nerd
pi_90192439
Ik zoek een compact camera met in elk geval een redelijk zoom-bereik.

In eerste instantie twijfelde ik tussen een Canon Poweshot SX210 IS en een Panasonic Lumix DMC-TZ8.
Toen viel mijn oog ook op de Powershot SX120 IS, deze is circa 70 euro goedkoper dan de andere twee met als grootste verschil iets minder zoom en geen groothoek.
Nu vraag ik me eigenlijk af gebruik je zo'n groothoek nou vaak of is de 35 mm zoom van de SX120 voor normaal gebruik voldoende?

Camera wordt vooral op vakantie (buiten) gebruikt en af en toe voor wat familie foto's binnen.
Ik heb nu een aantal jaar veel plezier van mijn Canon Powershot A510 gehad en een groothoek nooit echt gemist, maar wil graag wat extra uitgeven als dit echt toegevoegde waarde heeft. Overigens heeft die A510 35mm als kleinste zoombereik tegenover 36mm van de SX120, merk je dat verschil?

Meningen, ideeën?

P.S. Andere suggesties zijn ook welkom, budget max 200 euro.

[ Bericht 4% gewijzigd door DroogDok op 20-12-2010 19:38:03 ]
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_90192763
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:32 schreef DroogDok het volgende:
Nu vraag ik me eigenlijk af gebruik je zo'n groothoek nou vaak of is de 35 mm zoom van de SX120 voor normaal gebruik voldoende?

(...)

Ik heb nu een aantal jaar veel plezier van mijn Canon Powershot A510 gehad en een groothoek nooit echt gemist, maar wil graag wat extra uitgeven als dit echt toegevoegde waarde heeft.
De Powershot A510 heeft als ik me niet vergis een 35-140mm lens, dus als je de groothoekzijde van je huidige A510 goed genoeg vindt, zul je met de SX120 logischerwijs ook niets missen. Heb je met je huidige camera het idee dat je soms nog wat wijder zou willen, dan doe je er wellicht goed aan om naar de SX210 te kijken.
pi_90193004
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:38 schreef Omniej het volgende:

[..]

De Powershot A510 heeft als ik me niet vergis een 35-140mm lens, dus als je de groothoekzijde van je huidige A510 goed genoeg vindt, zul je met de SX120 logischerwijs ook niets missen. Heb je met je huidige camera het idee dat je soms nog wat wijder zou willen, dan doe je er wellicht goed aan om naar de SX210 te kijken.
Zie nu ook net dat er een SX130 bestaat, die heeft ook een groothoek en zoomt nog wat verder dan de SX120.
Die is weer wat vriendelijker geprijsd dan de S210 en TZ8. Bovendien kan ik mijn huidige batterijen blijven gebruiken, dat lijkt me ook een aardig optie.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_90211920
Zijn er mensen die ervaring hebben met de Sony NEX-3?

BlaBlaBla
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 00:24:07 #19
145146 Andyy
pi_90212816
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:11 schreef Soldier2000 het volgende:
Zijn er mensen die ervaring hebben met de Sony NEX-3?

[ afbeelding ]
Ja, maar wat wil je weten?
Ik vind het echt een onding, snel iets aanpassen is niet mogelijk.
En ze marketen het met "spiegelreflex op zakformaat", maar zet er een normale zoomlens op en hij past niet eens meer in je zak :')
  dinsdag 21 december 2010 @ 00:24:26 #20
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90212840
Ik niet, maar Hier staat een zeer uitgebreide review. Hij bestaat uit meerdere pagina's en het is misschien een beetje zoeken hoe je naar andere pagina's gaat :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 december 2010 @ 00:24:55 #21
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90212877
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:24 schreef Andyy het volgende:

[..]

Ja, maar wat wil je weten?
Ik vind het echt een onding, snel iets aanpassen is niet mogelijk.
Wat voor dingen aanpassen? Je sluitertijd/diafragma/iso bijvoorbeeld?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 00:29:04 #22
145146 Andyy
pi_90213187
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:24 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wat voor dingen aanpassen? Je sluitertijd/diafragma/iso bijvoorbeeld?
Oa.
Maar het is dan ook niet bedoelt voor vervanging voor DSLR's of tweede camera voor fotografen maar voor mensen die willen upgraden van compact camera. Daarom vroeg ik ook wat hij er van wou weten :P
  dinsdag 21 december 2010 @ 00:31:05 #23
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90213351
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:29 schreef Andyy het volgende:

[..]

Oa.
Maar het is dan ook niet bedoelt voor vervanging voor DSLR's of tweede camera voor fotografen maar voor mensen die willen upgraden van compact camera. Daarom vroeg ik ook wat hij er van wou weten :P
Misschien wel weer makkelijk voor als je een stapje terug wilt doen.
En op zakformaat is inderdaad aardig stom (in je eerste post), want ook met die prime is hij veels te groot :') Dan heb je echt zo'n powershot ding nodig als je 'm in je zak wilt hebben.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90213533
Mwoah, met die 16mm pancake is het best een compact dingetje. Geen broekzakformaat, maar wel jaszakformaat of voor de dames onder ons handtasformaat. :P
  dinsdag 21 december 2010 @ 00:38:33 #25
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90213796
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:33 schreef Omniej het volgende:
Mwoah, met die 16mm pancake is het best een compact dingetje. Geen broekzakformaat, maar wel jaszakformaat of voor de dames onder ons handtasformaat. :P
Dan is dit meer iets voor klein
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 december 2010 @ 09:29:46 #26
247356 infp2009
More cowbell!
pi_90222037
NEX: superleuke camera met APS-c sensor waar menig canon en nikon dslr jaloers op zou zijn (zeker qua hoge iso-waarden). Lenzen zijn nog niet zo, maar als je legacy lenzen wilt gaan schieten is het het ideale platform. Na de firmware update is de UI voldoende aan te passen om het een hele bruikbare camera te maken. Ik had hem bijna gekocht, maar ik wil toch een EVF (NEX 7?).
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_90223126
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 00:24 schreef Andyy het volgende:

[..]

Ja, maar wat wil je weten?
Ik vind het echt een onding, snel iets aanpassen is niet mogelijk.
En ze marketen het met "spiegelreflex op zakformaat", maar zet er een normale zoomlens op en hij past niet eens meer in je zak :')
Ik wil de gebruikers ervaringen weten, ik heb al enkele reviews doorgenomen, en daar kwam hij toch wel redelijk goed uit :)

Deze camera heeft mijn interesse gewekt omdat ik een camera wil die ik overal voor kan gebruiken, en thuis, en op vakantie etc. zonder dat ik een camera tas hoef mee te 'sjouwen'.
Met de NEX-3 zou ik de body in de linker broek/jaszak, en de lens in de andere broek/jaszak kunnen doen, waardoor ik niet meer met een camera tas hoef rond te lopen.

Hiervoor was ik op de Sony HX-5 uit gekomen, omdat deze onder de compact camera's toch wel erg goed uit te testen komt, maar net als alle compact camera's doet ook deze het niet al te best in omgevingen met weinig licht, iig in tegenstelling tot een dSLR.

Ik zou ook een compact camera en een dSLR kunnen aanschaffen, maar dat wordt me op dit moment toch iets teveel van het goede, en hiernaast zal het voor mij mijn eerste camera worden, dus ik weet nog niet hoeveel ik hem ga gebruiken en of dat ik daarom het handmatig instellen als een eis ga zien.
BlaBlaBla
  dinsdag 21 december 2010 @ 10:27:01 #28
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90223392
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 10:14 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Ik wil de gebruikers ervaringen weten, ik heb al enkele reviews doorgenomen, en daar kwam hij toch wel redelijk goed uit :)

Deze camera heeft mijn interesse gewekt omdat ik een camera wil die ik overal voor kan gebruiken, en thuis, en op vakantie etc. zonder dat ik een camera tas hoef mee te 'sjouwen'.
Met de NEX-3 zou ik de body in de linker broek/jaszak, en de lens in de andere broek/jaszak kunnen doen, waardoor ik niet meer met een camera tas hoef rond te lopen.

Hiervoor was ik op de Sony HX-5 uit gekomen, omdat deze onder de compact camera's toch wel erg goed uit te testen komt, maar net als alle compact camera's doet ook deze het niet al te best in omgevingen met weinig licht, iig in tegenstelling tot een dSLR.

Ik zou ook een compact camera en een dSLR kunnen aanschaffen, maar dat wordt me op dit moment toch iets teveel van het goede, en hiernaast zal het voor mij mijn eerste camera worden, dus ik weet nog niet hoeveel ik hem ga gebruiken en of dat ik daarom het handmatig instellen als een eis ga zien.
Heeft die nex dan geen av/tv/m stand?

Edit: Bedenk wel dat een cameratas ook zorgt dat je camera een beetje beschermt is. Als je hem in je jas doet is de kans groter dat hij ergens tegenaan klapt.
En elke keer je lens van je body afhalen is ook niet echt handig. Dan krijg je denk ik op een gegeven moment zoiets van: Ik ga geen foto maken van dit omdat ik dan weer mijn lens erop moet doen. En er kan dan sneller vuil tussen komen waardoor je hem schoon moet laten maken.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90224469
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 10:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Heeft die nex dan geen av/tv/m stand?

Edit: Bedenk wel dat een cameratas ook zorgt dat je camera een beetje beschermt is. Als je hem in je jas doet is de kans groter dat hij ergens tegenaan klapt.
En elke keer je lens van je body afhalen is ook niet echt handig. Dan krijg je denk ik op een gegeven moment zoiets van: Ik ga geen foto maken van dit omdat ik dan weer mijn lens erop moet doen. En er kan dan sneller vuil tussen komen waardoor je hem schoon moet laten maken.
True dat klopt, daar had ik zelf ook al over nagedacht. Maar weet jij een beter alternatief?
BlaBlaBla
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 11:49:49 #30
145146 Andyy
pi_90226239
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 11:02 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

True dat klopt, daar had ik zelf ook al over nagedacht. Maar weet jij een beter alternatief?
G12 of P7000.
Bij de G12 kan je zelfs snel je iso, diafragma en sluitertijd aanpassen :D
pi_90227131
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 11:49 schreef Andyy het volgende:

[..]

G12 of P7000.
Bij de G12 kan je zelfs snel je iso, diafragma en sluitertijd aanpassen :D
En waarom zijn deze een beter alternatief? :)
BlaBlaBla
pi_90231986
Even een kort vraagje, ben het wel in andere topics tegengekomen maar heb zo enorm veel zitten lezen, ik weet het echt even niet meer waar ik moet zoeken.

Ik koop dus vandaag (als het goed is) Canon 550D + standaard lenskit + 50mm F1.8 lens.
Wat moet ik hierbij nog aan extra accessoires kopen.

• Tasje
• Geheugen (online bestellen, MM te duur)
• Statiefje
• Grip (zie ik niet bij mediamarkt, of kijk ik eroverheen)

[ Bericht 3% gewijzigd door D_tjuh op 21-12-2010 14:34:49 ]
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  dinsdag 21 december 2010 @ 14:12:51 #33
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90232955
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:55 schreef D_tjuh het volgende:
Even een kort vraagje, ben het wel in andere topics tegengekomen maar heb zo enorm veel zitten lezen, ik weet het echt even niet meer waar ik moet zoeken.

Ik koop dus vandaag (als het goed is) Canon 550D + standaard lenzenkit + 50mm F1.8 lens.
Wat moet ik hierbij nog aan extra accessoires kopen.

• Tasje
• Geheugen (online bestellen, MM te duur)
• Statiefje
• Grip (zie ik niet bij mediamarkt, of kijk ik eroverheen)
Een statiefje is niet echt nodig imo, ik heb een driepootig statief en dat is handig. Zo'n kleine lijkt mij niet zo heel handig, maar als je het wilt kan je het kopen.

Een grip is handig, maar niet noodzakelijk. Ik zou het als ik jou was eerst zonder grip proberen, je kan zo'n grip altijd nog kopen.

En over je geheugen, als je 2*4 gig koopt kan je volgens mij zo'n 350-400 foto's RAW formaat maken (dat kan ik iig met mijn 400D). Als er dan 1 van de 2 kaartjes kapot gaat heb je iig nog een andere.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90233419
Dankjewel voor je reactie. ^O^
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  dinsdag 21 december 2010 @ 14:27:51 #35
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90233783
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:21 schreef D_tjuh het volgende:
Dankjewel voor je reactie. ^O^
Oja, die 50mm 1.8 is inderdaad tof, maar als je niet al teveel geld wilt uitgeven kan je er ook even mee wachten tot je denk dat je hem nodig hebt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90233858
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Oja, die 50mm 1.8 is inderdaad tof, maar als je niet al teveel geld wilt uitgeven kan je er ook even mee wachten tot je denk dat je hem nodig hebt.
Nee daar wacht ik niet mee, de 50mm 1.8 lens is ongelofelijk zijn geld waard. :D
Een must have. Daar ga ik gelijk mee beginnen. Ik ben zo enthousiast over deze lens.

Ik sta al te trappelen. *O*
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 14:30:02 #37
145146 Andyy
pi_90233901
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 10:14 schreef Soldier2000 het volgende:

Deze camera heeft mijn interesse gewekt omdat ik een camera wil die ik overal voor kan gebruiken, en thuis, en op vakantie etc. zonder dat ik een camera tas hoef mee te 'sjouwen'.
Met de NEX-3 zou ik de body in de linker broek/jaszak, en de lens in de andere broek/jaszak kunnen doen, waardoor ik niet meer met een camera tas hoef rond te lopen.

Ik zou ook een compact camera en een dSLR kunnen aanschaffen, maar dat wordt me op dit moment toch iets teveel van het goede, en hiernaast zal het voor mij mijn eerste camera worden, dus ik weet nog niet hoeveel ik hem ga gebruiken en of dat ik daarom het handmatig instellen als een eis ga zien.
Ze hebben meer knopjes dan de NEX camera's(als je verder wilt leren), betere hoge ISO prestaties(heb je nodig als je binnen wilt schieten) dan standaard compactcamera's, ze zijn compacter dan NEX camera's en ze zijn niet zo foeilelijk :P
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 14:31:03 #38
145146 Andyy
pi_90233962
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:55 schreef D_tjuh het volgende:
Even een kort vraagje, ben het wel in andere topics tegengekomen maar heb zo enorm veel zitten lezen, ik weet het echt even niet meer waar ik moet zoeken.

Ik koop dus vandaag (als het goed is) Canon 550D + standaard lenzenkit + 50mm F1.8 lens.
Wat moet ik hierbij nog aan extra accessoires kopen.

• Tasje
• Geheugen (online bestellen, MM te duur)
• Statiefje
• Grip (zie ik niet bij mediamarkt, of kijk ik eroverheen)
Lenzenkit?
Dus standaard kitlens + telelens?
pi_90234133
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:31 schreef Andyy het volgende:

[..]

Lenzenkit?
Dus standaard kitlens + telelens?
Nee, standaard kitlens, sorry.

quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Nee, Alleen de 18-55, geen 55-200 oid.
Inderdaad. Dat bedoel ik :).

[ Bericht 6% gewijzigd door D_tjuh op 21-12-2010 14:39:32 ]
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  dinsdag 21 december 2010 @ 14:35:17 #40
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90234209
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:33 schreef D_tjuh het volgende:

[..]

[ link | afbeelding ]

Ja.
Nee, Alleen de 18-55, geen 55-200 oid.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 14:43:04 #41
145146 Andyy
pi_90234623
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:33 schreef D_tjuh het volgende:

[..]

Nee, standaard kitlens, sorry.
Spaar door voor een 17-55 2.8 en laat die 50 MM :D
  dinsdag 21 december 2010 @ 14:47:13 #42
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90234835
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:43 schreef Andyy het volgende:

[..]

Spaar door voor een 17-55 2.8 en laat die 50 MM :D
Die 50 mm is 1.8, en 100 euro
Die 17-55 mm is 2.8 en 750 euro

Dan weet ik ook wel welke ik zou kiezen _O-
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 december 2010 @ 14:50:40 #43
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90235014
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:55 schreef D_tjuh het volgende:
Even een kort vraagje, ben het wel in andere topics tegengekomen maar heb zo enorm veel zitten lezen, ik weet het echt even niet meer waar ik moet zoeken.

Ik koop dus vandaag (als het goed is) Canon 550D + standaard lenskit + 50mm F1.8 lens.
Wat moet ik hierbij nog aan extra accessoires kopen.

• Tasje
• Geheugen (online bestellen, MM te duur)
• Statiefje
• Grip (zie ik niet bij mediamarkt, of kijk ik eroverheen)
Een UV-filter voor je lenzen. Beschermt mooi tegen krasjes en (schijnt) voorkomt onscherpte door UV-licht.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_90235106
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:30 schreef Andyy het volgende:

[..]

Ze hebben meer knopjes dan de NEX camera's(als je verder wilt leren), betere hoge ISO prestaties(heb je nodig als je binnen wilt schieten) dan standaard compactcamera's, ze zijn compacter dan NEX camera's en ze zijn niet zo foeilelijk :P
De NEX camera's hebben toch juist betere ISO prestaties dan de Canon en de Nikon?
NEX:
http://www.trustedreviews(...)/08/12/Sony-NEX-5/p6
Nikon P7000
http://www.trustedreviews(...)kon-CoolPix-P7000/p5

[ Bericht 18% gewijzigd door Soldier2000 op 21-12-2010 15:01:19 ]
BlaBlaBla
  FOK!fotograaf dinsdag 21 december 2010 @ 15:26:40 #45
145146 Andyy
pi_90236733
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:52 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

De NEX camera's hebben toch juist betere ISO prestaties dan de Canon en de Nikon?
NEX:
http://www.trustedreviews(...)/08/12/Sony-NEX-5/p6
Nikon P7000
http://www.trustedreviews(...)kon-CoolPix-P7000/p5

Uiteraard, maar ze zijn wel compacter en betere hoge iso dan compactcamera's.
Je vergelijkt ook geen APS-C camera met een FF camera
pi_90238326
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:12 schreef kanovinnie het volgende:
En over je geheugen, als je 2*4 gig koopt kan je volgens mij zo'n 350-400 foto's RAW formaat maken (dat kan ik iig met mijn 400D). Als er dan 1 van de 2 kaartjes kapot gaat heb je iig nog een andere.
Zeg dat niet te snel. RAW-foto's van de 400D zijn 10 megapixel, bij de 550D is dat 18 megapixel.

Op ISO100 zullen de RAW's uit jouw 400D gemiddeld zo'n 10-11 MB groot zijn waarschijnlijk, bij de 550D is dat al 25-26 MB. Ga je op hogere ISO's schieten, dan zit je bij de 550D gemiddeld op ruim 30 MB per foto (op ISO 3200/6400).

Laten we er een beetje tussenin gaan zitten, 27 MB per foto. Dan kun je met een 4 GB kaartje in het meest gunstige geval 151 foto's maken, maar dan ga ik uit van de volle 4096 MB. In de praktijk zullen dat nog een aantal foto's minder zijn.

Ik zou voor minimaal een 8 GB kaart gaan, tenzij je natuurlijk bereid bent om na elke ± 150 foto's al van kaart te moeten wisselen.
pi_90238880
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 15:56 schreef Omniej het volgende:

[..]

Zeg dat niet te snel. RAW-foto's van de 400D zijn 10 megapixel, bij de 550D is dat 18 megapixel.

Op ISO100 zullen de RAW's uit jouw 400D gemiddeld zo'n 10-11 MB groot zijn waarschijnlijk, bij de 550D is dat al 25-26 MB. Ga je op hogere ISO's schieten, dan zit je bij de 550D gemiddeld op ruim 30 MB per foto (op ISO 3200/6400).

Laten we er een beetje tussenin gaan zitten, 27 MB per foto. Dan kun je met een 4 GB kaartje in het meest gunstige geval 151 foto's maken, maar dan ga ik uit van de volle 4096 MB. In de praktijk zullen dat nog een aantal foto's minder zijn.

Ik zou voor minimaal een 8 GB kaart gaan, tenzij je natuurlijk bereid bent om na elke ± 150 foto's al van kaart te moeten wisselen.
Dankje voor de toelichting. Neem zoiezo minimaal 8GB kaartje.

Ben nu eerst aan het wachten op een reactie van de MM. In MM Breda willen ze de camera + lens niet leveren voor 499,- maar ze geven wel aan met mij er nog over te willen spreken. Als de prijs mij niet zint pak ik gewoon de trein naar Amsterdam zondag. Treinkaartje kost wel 40 euro,- maar dat neem ik dan maar voor lief.

Ondertussen aan het zoeken of er nog andere winkels zijn die met prijzen stunten.

quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 16:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Zelfs op de pricewatch van tweakers is de goedkoopste ~620 euro! Dus met treinkaart is het een goeie deal, en kan je hem meteen in Amsterdam uitproberen als er een volle accu bijzit :P
Inderdaad baas. 8-)

[ Bericht 9% gewijzigd door D_tjuh op 21-12-2010 16:28:40 ]
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  dinsdag 21 december 2010 @ 16:27:42 #48
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90239909
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 16:07 schreef D_tjuh het volgende:

[..]

Dankje voor de toelichting. Neem zoiezo minimaal 8GB kaartje.

Ben nu eerst aan het wachten op een reactie van de MM. In MM Breda willen ze de camera + lens niet leveren voor 499,- maar ze geven wel aan met mij er nog over te willen spreken. Als de prijs mij niet zint pak ik gewoon de trein naar Amsterdam zondag. Treinkaartje kost wel 40 euro,- maar dat neem ik dan maar voor lief.

Ondertussen aan het zoeken of er nog andere winkels zijn die met prijzen stunten.
Zelfs op de pricewatch van tweakers is de goedkoopste ~620 euro! Dus met treinkaart is het een goeie deal, en kan je hem meteen in Amsterdam uitproberen als er een volle accu bijzit :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 december 2010 @ 16:37:03 #49
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90240369
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 14:50 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Een UV-filter voor je lenzen. Beschermt mooi tegen krasjes en (schijnt) voorkomt onscherpte door UV-licht.
En zorgt voor lelijkere foto's. Dan kun je beter een zonnekap aanschaffen. Daar krijg je én mooiere foto's van, én het beschermt je lens.
pi_90243911
Ok dank jullie voor alle tips :).

Vanavond of morgen nog even langs de MM in Breda. Net mail binnen gekregen van afdelingsleider of ik even langs de winkel wilde komen, zodat een andere medewerker mij hierbij kan helpen. Heb daar niet zo'n lekker gevoel over, maar gohja, niet geslagen altijd mis. Als ze rond de 550,- willen zitten voor de camera + lens zeg ik deal. Anders toch zondag naar Amsterdam.

[ Bericht 29% gewijzigd door D_tjuh op 21-12-2010 17:55:28 ]
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  dinsdag 21 december 2010 @ 19:13:57 #51
247356 infp2009
More cowbell!
pi_90247618
Op digitaal doet een uv-filter helemaal niks behalve dan flares veroorzaken...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  dinsdag 21 december 2010 @ 23:26:38 #52
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90263027
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 17:50 schreef D_tjuh het volgende:
Ok dank jullie voor alle tips :).

Vanavond of morgen nog even langs de MM in Breda. Net mail binnen gekregen van afdelingsleider of ik even langs de winkel wilde komen, zodat een andere medewerker mij hierbij kan helpen. Heb daar niet zo'n lekker gevoel over, maar gohja, niet geslagen altijd mis. Als ze rond de 550,- willen zitten voor de camera + lens zeg ik deal. Anders toch zondag naar Amsterdam.
En kijk anders of je een mooie deal kan maken met kaartjes enzo erbij.
Weet je al wat voor tas je gaat kopen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90264521
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 23:26 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

En kijk anders of je een mooie deal kan maken met kaartjes enzo erbij.
Weet je al wat voor tas je gaat kopen?
Totaal geen idéé. Kan jij mij iets aanraden, moet zelf ook nog even topics doorspitten daarover. :@
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  woensdag 22 december 2010 @ 00:01:02 #54
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90265253
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 23:48 schreef D_tjuh het volgende:

[..]

Totaal geen idéé. Kan jij mij iets aanraden, moet zelf ook nog even topics doorspitten daarover. :@
Ik heb zelf de 400D+grip, die is kwa dimensie's waarschijnlijk even groot als die van jou. Ik heb daarnaast die 50mm 1.8, en een 70-300 zoomlens van sigma. Dat alles past prima in mijn lowepro nova 170 AW. Daar past altijd alles in, maakt niet uit welke lens ik op mijn camera heb. Al moet ik wel zeggen dat de camera+grip er net aan inpast, maar dan zit hij wel stevig in de tas.
Verder zitten er nog een paar mooie vakjes aan die handig zijn voor kabeltjes etc. Zeker wel een aanrader!
Sowieso als je een tas gaat kopen is het handig om je camera+lenzen mee te nemen zodat je kan passen. Het is ook lullig als je een nieuwe moet halen omdat je camera toch niet past.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_90265326
Super. Ga ik zeker naar kijken. ^O^
What can be seen from the outside is only a portion of the truth.
  woensdag 22 december 2010 @ 10:15:45 #56
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90277966
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 16:37 schreef problematiQue het volgende:

[..]

En zorgt voor lelijkere foto's. Dan kun je beter een zonnekap aanschaffen. Daar krijg je én mooiere foto's van, én het beschermt je lens.
Die zitten er toch vaak standaard bij?
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  woensdag 22 december 2010 @ 12:36:14 #57
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90283492
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 10:15 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Die zitten er toch vaak standaard bij?
Niet bij de goedkopere lenzen.
  woensdag 22 december 2010 @ 12:55:30 #58
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90284270
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 00:02 schreef D_tjuh het volgende:
Super. Ga ik zeker naar kijken. ^O^
Bedenk ook wat je van je tas verwacht. Voor een vakantie is het handig om bijvoorbeeld een rugzak te nemen met een heupriem. Als je gaat hiken is dat erg prettig omdat je je schouders dan niet teveel belast. Daarvoor heb ik een Lowepro Primus
Daar zit ook een compartiment bij dat groot genoeg is voor ander spul. Zelfs mijn netbook past er bij.

En daarnaast heb ik nog een rugzakje van Crumpler en een kleine Lowepro Nova 160 voor als ik niet veel mee wil sjouwen.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  woensdag 22 december 2010 @ 13:02:45 #59
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90284566
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 12:55 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Bedenk ook wat je van je tas verwacht. Voor een vakantie is het handig om bijvoorbeeld een rugzak te nemen met een heupriem. Als je gaat hiken is dat erg prettig omdat je je schouders dan niet teveel belast. Daarvoor heb ik een Lowepro Primus
Daar zit ook een compartiment bij dat groot genoeg is voor ander spul. Zelfs mijn netbook past er bij.

En daarnaast heb ik nog een rugzakje van Crumpler en een kleine Lowepro Nova 160 voor als ik niet veel mee wil sjouwen.
In die 160 past geen camera+grip!
Verder heb je wel gelijk. Ik neem meestal mijn fototas mee in mijn eastpack, Past precies. Misschien niet het handigste, maar ik vind 't prima gaan. Ik heb over een rugtas nagedacht, maar die zijn voor mij nu nog te groot. Ik heb er niet genoeg spullen voor om een tas een beetje te kunnen vullen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 22 december 2010 @ 13:51:11 #60
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90286823
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 13:02 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

In die 160 past geen camera+grip!
Verder heb je wel gelijk. Ik neem meestal mijn fototas mee in mijn eastpack, Past precies. Misschien niet het handigste, maar ik vind 't prima gaan. Ik heb over een rugtas nagedacht, maar die zijn voor mij nu nog te groot. Ik heb er niet genoeg spullen voor om een tas een beetje te kunnen vullen.
Ahh ja... + grip issie misschien iets te klein. Die primus valt mee hoor qua camera compartiment. Body+24-70mm, en dan nog 2 vakjes voor een extra objectief en een speedlight en je hebt het gehad hoor. Als handbaggage is hij erg handig, want er past ook nog een netbookje in het bovenste compartiment. En wandelen in de bergen met zo'n heup-support is wel erg fijn... :Y
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_90491162
Budget: tot 500 euro
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body : Geen voorkeur
Doel:
Vakatie en uitstapjes.
Natuurfoto's (voornamelijk landschappen en zonlicht foto's)
Potret foto's (buiten en binnen zie bijzonderheden)

Fotograaf:
Amateur, ik heb 8 jaar lang een Canon Powershot A80 gehad (8 jaar oud) en had gewoon teveel tekortkomingen, wil me nu wel iets meer verdiepen in de fotografie. Maar zal niet ee pro worden.
Huidige camera: Kapotte Canon Powershot A80
Welke camera's twijfel je over: Canon EOS 500D/550D of Powershot SX30 IS. of evt een soortgelijk van ander merk.
Bijzonderheden:
Nu kom het moeilijke, ik ga graag vissen (op karper) en vis veelal alleen en moet dus foto's van mezelf kunnen maken. Nu zijn er allerlei hulp middelen te koop zoals IR-Remote Controls etc. andere mogelijkheid is gebruik te maken van de 10sec vertraging, maar werkt vrij lastig. met de Powershot SX30 kun je instellen dat hij 10 foto's neemt om de 5 seconden. zo heb je bijna een minuut om een goede foto te maken. Bij de EOS kan dit helaas niet. (misschien een andere DSLR wel?

Graag jullie advies!
  maandag 27 december 2010 @ 14:32:05 #62
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90494075
De Nikon D5000 (vergelijkbaar met de 500D) heeft die functie wel ('Interval Shooting').
  vrijdag 31 december 2010 @ 08:40:35 #63
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90664980
Een vriend van me wilt een camera om mee te nemen op een vakantie naar Thailand.
Hij zat te denken aan een NEX-5 oid, het lastige is alleen dat hij geen eisen heeft. Het moet niet al te duur zijn (dus zo max rond de nex-5 klasse), en mooie foto's maken.
Het haast niet hebben van shutter lag vond hij volgens mij wel handig, maar hij komt vanavond iig even kijken naar de camera van mijn ouders (pentax x70, superzoom compact) en mijn 400D.
Hij had het er ook over dat hij niet echt van zoomen houd omdat hij nogal trilt, dus een IS zou wel handig zijn :)

Dus ik vroeg me af of jullie even mee willen denken en een goeie suggestie hebben *O*
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 31 december 2010 @ 10:40:53 #64
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90667370
Een camera die je tegen je oog kan/moet houden lijkt mij stabieler dan een waarbij dat niet kan/hoeft (zoals de NEX5). Ligt een beetje aan hoe groot de camera mag zijn en wat de eisen zijn qua beeldkwaliteit waar je dan op uitkomt.

Ik snap trouwens niet helemaal het verband tussen zoomen en stabiliteit?
  vrijdag 31 december 2010 @ 10:48:57 #65
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90667657
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2010 10:40 schreef problematiQue het volgende:
Een camera die je tegen je oog kan/moet houden lijkt mij stabieler dan een waarbij dat niet kan/hoeft (zoals de NEX5). Ligt een beetje aan hoe groot de camera mag zijn en wat de eisen zijn qua beeldkwaliteit waar je dan op uitkomt.

Ik snap trouwens niet helemaal het verband tussen zoomen en stabiliteit?
Hoe verder je inzoomt hoe meer je je trilling terugziet? Sowieso heeft hij niets met zoomen, maar dat is denk ik meer onwetendheid :P .
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 31 december 2010 @ 10:50:39 #66
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_90667723
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2010 10:40 schreef problematiQue het volgende:
Een camera die je tegen je oog kan/moet houden lijkt mij stabieler dan een waarbij dat niet kan/hoeft (zoals de NEX5). Ligt een beetje aan hoe groot de camera mag zijn en wat de eisen zijn qua beeldkwaliteit waar je dan op uitkomt.

Ik snap trouwens niet helemaal het verband tussen zoomen en stabiliteit?
Zoals ik al zei, hij heeft helemaal geen eisen. Ik denk dat ik na vanavond wel een wat duidelijker beeld heb over wat hij allemaal wilt.
Jammer dat ik nog nooit met een nex 5 gespeeld heb :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 31 december 2010 @ 11:05:28 #67
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90668216
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2010 10:48 schreef kanovinnie het volgende:
Sowieso heeft hij niets met zoomen, maar dat is denk ik meer onwetendheid :P .
Eerder wijsheid ;)
  maandag 3 januari 2011 @ 16:25:59 #68
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90798255
Tijd voor een nieuwe cam :) en ik blijf bij Nikon.

Samenvatting:
1) Ik wil van DX (crop) naar FX (full-frame). Waarom? Ik heb nou 4 full-frame lenzen tot mijn beschikking. Gezamenlijk kan ik daar nu van 24mm tot 135mm FF mee bereiken.
2) Heb nu een Nikon D80, dus alles daarboven is beter.
3) Wil niet zoveel uitgeven aan een D3/s/x.

Als ik dus een upgrade zou nemen voor mijn D80 zou ik of een D7000 nemen vanwege zijn ongelofelijke specs en het feit dat je een hoge werkbare iso hebt, maar blijf ik bij DX. Voor een paar honderd meer heb ik dan een FF in de vorm van een D700. De werkbare iso ligt misschien iets lager, maar omdat je optimaal gebruik maakt van het onderscheidend vermogen zul je toch scherpere foto’s hebben.

Nou is de D700 al meer dan 2 jaar geleden uitgekomen en staan er al wat geruchten over de D800 op het net. Bij de release daarvan zou deze misschien 1000,- Eur duurder zijn.

Ik zit nu met het dilemma:
1) D700 die goedkoper is en dat geld kan ik dus investeren in nieuw glas, grip oid. Mijn volgende lens zou dan een 70-200 f/2.8 worden.
2) D800 met wsch videofunctie, meer megapixels, hopelijk 100% viewfinder etc.

Iemand suggesties? Thanks ^O^
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  FOK!fotograaf maandag 3 januari 2011 @ 16:31:09 #69
145146 Andyy
pi_90798543
Moet je persé FF?
FF lenzen doen het prima op DX body's, ik weet niet wat je wilt fotograferen, maar voor sommige dingen is DX toch beter.
Als hoge ISO belangrijk voor je is kan je beter op de D400 (als die zou zou heten) wachten, je kan denk ik wel dezelfde sensor verwachten als in de D7000 zit.
  maandag 3 januari 2011 @ 16:47:55 #70
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90799399
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 16:31 schreef Andyy het volgende:
Moet je persé FF?
FF lenzen doen het prima op DX body's, ik weet niet wat je wilt fotograferen, maar voor sommige dingen is DX toch beter.
Als hoge ISO belangrijk voor je is kan je beter op de D400 (als die zou zou heten) wachten, je kan denk ik wel dezelfde sensor verwachten als in de D7000 zit.
Nou ja... corrigeer me als ik het verkeerd heb; natuurkunde is al zo lang geleden. Maar als je een FF lens op een DX body zet gebruik je niet al het licht wat er doorheen komt, omdat je sensor kleiner is dan het belichtbare gebied. Een FX sensor vangt wel al je licht op en maakt zo meer gebruik van het onderscheidend vermogen van de lens en zal (ongeacht de gevoeligheid van je sensor) een scherpere plaat opleveren. Dat is mijn motivatie voor een FF-camera...

Hoge ISO is voor mij belangrijk bij concertfotografie, maar volgens mij is die van de D700 ook toereikend.

Update: Als mensen die de overstap van DX naar FX hebben gemaakt hun ervaring willen delen, zou ik daar ook al erg geholpen en blij mee zijn... thanks ^O^

[ Bericht 9% gewijzigd door Doodkapje op 03-01-2011 19:48:27 ]
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  dinsdag 4 januari 2011 @ 05:46:48 #71
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90824654
Ja, wat wil je horen? Volgens mij wil je bevestiging krijgen in je keuze om een FX body te kopen. En waarom niet? Als je het geld hebt, ik zou het doen. Als je nu een DX zou kopen dan ga je waarschijnlijk de body de schuld geven als er iets niet helemaal goed gaat, en 'had ik nou toch maar die D700'.
pi_90824912
Als je het kunt betalen gewoon doen. Vooral ruisprestaties zijn een stuk beter op (de meeste) FF camera's. Ik kocht een d300s voor de ruisprestaties maar kom eigenlijk altijd nog wel een beetje 'tekort'. Achteraf toch geen spijt van omdat ik de prijs van de D700 gewoon te hoog vond. Maar had hem graag gehad (en ik zeg het even ter illustratie van het low light probleem)

Wachten op een nieuwe body is altijd vrij zinloos vind ik. Tenzij hij echt is aangekondigd. Maar de rumors zeggen inderdaad dat er een nieuwe komt dus als je in de zeer nabije toekomst geen evenementen hebt waar je perse een nieuwe cam voor wilt hebben dan zou ik voor je eigen genoegdoening gewoon even wachten. Zul je net zien dat er een nieuwe uitkomt als je bent overgestapt.

Aan de andere kant heeft de d700 zich al ruim bewezen en de opvolger nog niet, kun je altijd met kleine kinderziektes te maken krijgen, en als je op de d800 wacht, dan komt vast al bijna weer een nieuwe die nog beter is...

kortom, met elektronica loop je in feite altijd achter de feiten aan als je het nieuwste van het nieuwste wilt. Kijk wat je kan en wilt betalen en wanneer je het wilt hebben. Een d700 is niet direct onbruikbaar als er een opvolger uit komt. En zolang je geen cam hebt die niet aan je eisen doet kun je sowieso geen foto's maken

(in het uiterste geval verkoop je hem weer door als de d800/400 uit komt en schaf je die aan, 2ehands FF gaan nog voor flinke bedragen van hand dus je verlies zal dan ook minimaal zijn)
  dinsdag 4 januari 2011 @ 07:29:36 #73
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_90824952
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 07:23 schreef Uncle het volgende:
Maar de rumors zeggen inderdaad dat er een nieuwe komt
Die komt er sowieso. Alleen wanneer dat weet niemand, ook de rumors niet (die zeggen al 2 jaar dat de opvolger eraan komt volgens mij).
  dinsdag 4 januari 2011 @ 10:41:00 #74
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90828128
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 05:46 schreef problematiQue het volgende:
Ja, wat wil je horen? Volgens mij wil je bevestiging krijgen in je keuze om een FX body te kopen. En waarom niet? Als je het geld hebt, ik zou het doen. Als je nu een DX zou kopen dan ga je waarschijnlijk de body de schuld geven als er iets niet helemaal goed gaat, en 'had ik nou toch maar die D700'.
Nou ja,... de keus is eigenlijk al gemaakt. Het wordt een FX... Een D7000 heeft een geniale signaal-ruisverhouding, dus daar zou ik voor de lichtgevoeligheid niet voor laten liggen. Het is nu denk ik een twijfel of de D800 straks niet meer te bieden heeft dan het prijsverschil wat ie met de D700 zal hebben. Zo denk ik dat Nikon het heel onaantrekkelijk heeft gemaakt om nog een D300s te kopen als je voor +/- hetzelfde geld een D7000 hebt met betere prestaties (mss ten koste van de ergonomie?)... maar goed... wat Uncle zegt, het zijn rumours en een D700 zal altijd bruikbaar blijven,... Hoe donkerder zal een concertzaal worden?

ben gewoon een grote twijfelkont :')

[ Bericht 1% gewijzigd door Doodkapje op 04-01-2011 10:46:49 ]
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_90828520
Wat ze trouwens met de flitsers hebben gedaan is de nieuwe (sb-700) uitbrengen toen de oude (600) out of stock waren. Nu is de nieuwere duurder, maar heb je ook geen keuze om de goedkopere te nemen wnat die is praktsich nergens meer verkrijgbaar.

Je zou jezelf dus ook in de vingers kunnen snijden als je lang wacht en ze de 800 uitbrengen als alle 700 op zijn en voor een hogere prijs... (hoewel bodies wel iets minder snel lopen dan flitsers)
  dinsdag 4 januari 2011 @ 10:59:28 #76
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90828643
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 10:55 schreef Uncle het volgende:
Wat ze trouwens met de flitsers hebben gedaan is de nieuwe (sb-700) uitbrengen toen de oude (600) out of stock waren. Nu is de nieuwere duurder, maar heb je ook geen keuze om de goedkopere te nemen wnat die is praktsich nergens meer verkrijgbaar.

Je zou jezelf dus ook in de vingers kunnen snijden als je lang wacht en ze de 800 uitbrengen als alle 700 op zijn en voor een hogere prijs... (hoewel bodies wel iets minder snel lopen dan flitsers)
Dit is wat mijn leraar katori ook zei... :')
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_90828757
dan zal het wel zo zijn :P

Maar goed, twijfelen is nooit erg, vind ik vaak ook een betere instelling dan de impulsieve mensen. Maar in het digitale tijdperk is je apparaat bij wijze van spreken al verouderd voordat je in de winkel over de drempel naar buiten stapt met je nieuwe aanschaf... dus wachten op iets beters dan kun je eeuwig blijven wachten ;)

(mijn d300s was na een half jaar ook achterhaald door de d7000)
  dinsdag 4 januari 2011 @ 14:20:28 #78
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90835553
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 11:02 schreef Uncle het volgende:
dan zal het wel zo zijn :P

Maar goed, twijfelen is nooit erg, vind ik vaak ook een betere instelling dan de impulsieve mensen. Maar in het digitale tijdperk is je apparaat bij wijze van spreken al verouderd voordat je in de winkel over de drempel naar buiten stapt met je nieuwe aanschaf... dus wachten op iets beters dan kun je eeuwig blijven wachten ;)

(mijn d300s was na een half jaar ook achterhaald door de d7000)
Whehe... ja... alhoewel de D700 nu al meer dan 2 jaar uit is...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_90860688
Een 'D800' zou zomaar nog een (half) jaar kunnen duren. Vraag jezelf af of dat het wachten waard is, bovendien kostte de D700 iets van 2600 bij introductie, dus verwacht voor een opvolger ook zoiets.

En vergis je niet, wat concertfotografie betreft owned de D700 nog steeds compleet de D7000. De D700 heeft betere ruisprestaties op hoge iso (scheelt ongeveer een stop), en er zit meer detail/kleur/microcontrast in. Dat laatste is een beetje lastig uit te leggen, maar hou het erop dat het ruisfilter algoritme van de D7000 bijvoorbeeld nogal wat details doet vervagen, en nog wat grappen.

Nadeel van de FX sensor van de D700 kan zijn dat je duurder glas nodig hebt, en het glas wat je hebt kan sterker gaan vignetten. Verder kan de DOF onwerkbaar dun worden bij hele grote diafragma's, dus het wil niet altijd zeggen dat je automatisch ruisvoordeel hebt. Als je qua sluitertijd op de grens zit en je je diafragma moet knijpen voor een grotere DOF moet je dat weer compenseren met het omhoog gooien van de iso. (=weg voordeel). In de praktijk komt dat erg weinig voor.

Verder is de AF unit van de D700 ook beter met o.a. 51 punten. Ze noemen de D700 overigens niet voor niets een 'baby D3', omdat het dezelfde sensortechniek en processor is, wel met 1 processor minder (D3 heeft 2 cores aan boord), en de AF unit is identiek aan die in de D300(s).
Wat dat betreft is strikt genomen de D7000 ook nog steeds meer consumer georienteerd tov. de 'pro' D300s. Op bepaalde punten is de D7000 wel beter dan de D300s, maar een echte D300s opvolger gaat er zeker nog wel aan komen.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  woensdag 5 januari 2011 @ 11:35:22 #80
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90874288
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 22:51 schreef Ener-G het volgende:
Een 'D800' zou zomaar nog een (half) jaar kunnen duren. Vraag jezelf af of dat het wachten waard is, bovendien kostte de D700 iets van 2600 bij introductie, dus verwacht voor een opvolger ook zoiets.

En vergis je niet, wat concertfotografie betreft owned de D700 nog steeds compleet de D7000. De D700 heeft betere ruisprestaties op hoge iso (scheelt ongeveer een stop), en er zit meer detail/kleur/microcontrast in. Dat laatste is een beetje lastig uit te leggen, maar hou het erop dat het ruisfilter algoritme van de D7000 bijvoorbeeld nogal wat details doet vervagen, en nog wat grappen.

Nadeel van de FX sensor van de D700 kan zijn dat je duurder glas nodig hebt, en het glas wat je hebt kan sterker gaan vignetten. Verder kan de DOF onwerkbaar dun worden bij hele grote diafragma's, dus het wil niet altijd zeggen dat je automatisch ruisvoordeel hebt. Als je qua sluitertijd op de grens zit en je je diafragma moet knijpen voor een grotere DOF moet je dat weer compenseren met het omhoog gooien van de iso. (=weg voordeel). In de praktijk komt dat erg weinig voor.

Verder is de AF unit van de D700 ook beter met o.a. 51 punten. Ze noemen de D700 overigens niet voor niets een 'baby D3', omdat het dezelfde sensortechniek en processor is, wel met 1 processor minder (D3 heeft 2 cores aan boord), en de AF unit is identiek aan die in de D300(s).
Wat dat betreft is strikt genomen de D7000 ook nog steeds meer consumer georienteerd tov. de 'pro' D300s. Op bepaalde punten is de D7000 wel beter dan de D300s, maar een echte D300s opvolger gaat er zeker nog wel aan komen.
Thanks ^O^ Even overleggen met mijn pa. 3 FF-objectieven die ik nu gebruik zijn van hem, en hij ziet ze straks dan zelden terug als ik met die D700 ga sjouwen.

Keek zonet weer even op cameratools.nl en daar was die alweer een paar tientjes in prijs gestegen :')
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  vrijdag 7 januari 2011 @ 16:20:02 #81
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_90981726
...de knoop is door. Morgen mag ik m ophalen :')
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_91073855
Hoi,

Ik wil graag een nieuwe camera aanschaffen :) Ik heb een budget rond de 200-250 euro. Ik ben dus echt een beginner fotograaf, heb hiervoor alleen maar wegwerp dingetjes en mijn mobiel gebruikt... maar ik wil iets beters om modellen (vooral fashion foto's) te fotograferen, maar daarnaast ook wat macro en landschapjes :)

Ik zit te twijfelen tussen de Panasonic Lumix FZ38, Nikon Coolpix P100 en misschien een tweedehands Canon EOS 400. Maar ik ben bang dat ik een slechte tweedehands koop die het niet meer doet en ik heb ook bijna geen garantie meer dan en op marktplaats bieden mensen soms al meer dan 300 euro. De Lumix is iets goedkoper dan de Coolpix en de foto's die eruit komen zijn ongeveer gelijk vind ik. Kan iemand mij helpen :)?
  maandag 10 januari 2011 @ 18:28:19 #83
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91124981
quote:
Op zondag 9 januari 2011 17:45 schreef Nezhi het volgende:
Hoi,

Ik wil graag een nieuwe camera aanschaffen :) Ik heb een budget rond de 200-250 euro. Ik ben dus echt een beginner fotograaf, heb hiervoor alleen maar wegwerp dingetjes en mijn mobiel gebruikt... maar ik wil iets beters om modellen (vooral fashion foto's) te fotograferen, maar daarnaast ook wat macro en landschapjes :)

Ik zit te twijfelen tussen de Panasonic Lumix FZ38, Nikon Coolpix P100 en misschien een tweedehands Canon EOS 400. Maar ik ben bang dat ik een slechte tweedehands koop die het niet meer doet en ik heb ook bijna geen garantie meer dan en op marktplaats bieden mensen soms al meer dan 300 euro. De Lumix is iets goedkoper dan de Coolpix en de foto's die eruit komen zijn ongeveer gelijk vind ik. Kan iemand mij helpen :)?
Macro's en landschap moet prima lukken met een Lumix, maar ik ben bang dat je voor modellenwerk toch een uitgebreidere nodig hebt. In ieder geval een aansluiting voor een goede flitser of trigger zou handig zijn.

[ Bericht 14% gewijzigd door Doodkapje op 10-01-2011 20:24:45 ]
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  FOK!fotograaf maandag 10 januari 2011 @ 19:46:30 #84
145146 Andyy
pi_91129153
400D zou ik niet nemen, aangezien je voor fashion, landschap en macro allemaal verschillende lenzen nodig hebt (als je het goed wilt doen dan) en consumenten lens kost al minstens 300 euro
pi_91133996
Okee, dankjewel. Als ik modeling lampen opstel, zou dat dan een goede vervanging zijn voor een flitser? En wat is er mis met de flitsers op de Lumix en de Coolpix P100, behalve dat er geen andere op kan? Ik hoef niet echt foto's in het donker te schieten, ik hou meer van buitenfoto's :) Ik neig nu wat meer naar de Coolpix door deze site: http://snapsort.com/compa(...)sonic_Lumix_DMC-FZ38

Gewicht en grootte maken mij niet zoveel uit :)

En de Canon valt af :)
Nog drie maandjes en dan kan ik de camera kopen!
  maandag 10 januari 2011 @ 22:02:15 #86
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91137166
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 21:13 schreef Nezhi het volgende:
Okee, dankjewel. Als ik modeling lampen opstel, zou dat dan een goede vervanging zijn voor een flitser? En wat is er mis met de flitsers op de Lumix en de Coolpix P100, behalve dat er geen andere op kan? Ik hoef niet echt foto's in het donker te schieten, ik hou meer van buitenfoto's :) Ik neig nu wat meer naar de Coolpix door deze site: http://snapsort.com/compa(...)sonic_Lumix_DMC-FZ38

Gewicht en grootte maken mij niet zoveel uit :)

En de Canon valt af :)
Nog drie maandjes en dan kan ik de camera kopen!
Modeling lampen kan prima... een beetje creatief met bouwlampen van de gamma, wat gouden reflectoren etc. kunnen al wonderen doen :)

Flitsers aan boord van de camera zijn over het algemeen redelijk kil en zwak en je hebt niet echt controle over je licht. Je hebt maar één keus en dat is je model van voren te belichten. Wat als je de belichting nou uit de andere hoek wilt hebben?

En als je buiten foto's maakt van je model, dan heb je geen flitsers nodig... overdag. Wat je eventueel nog kan doen is een reflectiescherm kopen (Falcon Eyes á 30,- EUR) om je model nog een beetje te 'verven' met licht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Doodkapje op 11-01-2011 11:59:50 ]
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_91142123
Ik ga voor de Nikon Coolpix P100! En het flitsprobleempje los ik wel op met wat lampjes :D
Heel erg bedankt :)
  maandag 10 januari 2011 @ 23:26:42 #88
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91142752
Nikon <3 :)
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_91143383
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 22:02 schreef Doodkapje het volgende:
En als je buiten foto's maakt van je model, dan heb je geen flitsers nodig... overdag.
Waarom niet? Inflitsen kan overdag ook prima...
  dinsdag 11 januari 2011 @ 11:59:26 #90
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91155922
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 23:39 schreef Omniej het volgende:

[..]

Waarom niet? Inflitsen kan overdag ook prima...
Nodig is het niet altijd om fashion-foto's te maken. Maar je kunt het zo gek maken als je wil natuurlijk... tot aan 2 of 3-stops ND-filters met 2 softbox-flitsers aan een draagbare voeding. Het is maar wat je er voor over hebt...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  FOK!fotograaf dinsdag 18 januari 2011 @ 11:24:39 #91
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91506603
Budget: ergens tussen de 500 en 1200 euro
Formaat: D-SLR Body
Doel: sportfotografie, landschap, portret, wat niet eigenlijk
Huidige camera: Canon 1000D
Welke camera's twijfel je over: Canon 40/50D, Canon 60D, Canon 7D
Bijzonderheden:

Ik loop tegen de max van mijn huidige camera aan, vooral bij minder licht. Ik heb er al lichtsterke lenzen op zitten (18-50 f2.8 van sigma), en ik kom nog steeds een beetje licht te kort. Daarbij ben ik niet echt te spreken van de ruis die al vanaf ISO 800 storend op komt zetten en bij 1600 de hele foto verprutst. Dus ik wil een nieuwe camera die daar vooral heel erg goed in is. Een snelle burstrate zou ook fijn zijn voor de sportfoto's.

Filmen zou ook leuk zijn, maar als ik voor de tweedehands 40/50D kies hou ik genoeg geld over om daar apart een compactcamera voor te halen.

Nouja, ik kan niet kiezen. De 7D lijkt me ideaal, maar ik vraag me af of ik zo'n dure camera wel nodig heb. Of de 60D niet ook aan mijn wensen zou voldoen. En hij is wel erg groot/zwaar.

De 60D is leuk met zo'n draaibaar schermpje maar ik doe niet aan live view dus daar heb ik niets aan. Nadeel is dat de body wat meer plastic is dan die van de 7D. Voordeel is weer dat ik al snelle SD kaartjes heb en bij de 7D zou ik dat ook allemaal opnieuw moeten kopen. Maar blijf ik met de 60D niet zitten met het gevoel dat ik een net-niet camera gekocht heb, en voor 350 extra alsnog een 7D kan halen?

Ik laat de 550D buiten beschouwing, omdat ik dat gevoelsmatig teveel een instapcamera vind. Of ie ook daadwerkelijk minder goed is weet ik eerlijk gezegd niet, maar hij trekt me niet.

Ik heb nog geen van allen vastgehouden, maar misschien zijn er hier mensen met ervaring met een van deze camera's en kunnen ze mij vertellen of het voldoet aan wat ik hoop te vinden in een nieuwe camera? Tot waar zijn de ISO's goed bruikbaar? (ik heb al wel reviews gelezen enzo, maar hoor het liever van mensen die ze zelf in gebruik hebben)
  woensdag 19 januari 2011 @ 16:35:22 #92
62913 Blik
The one and Only!
pi_91567463
cross-post van GoT

Mijn oog is gevallen op een DSLR camera. Alleen heb ik nog wel specifieke twijfel over de lenzen die ik erbij wil hebben. De camera gaat voornamelijk op vakantie gebruikt worden.

Huidige situatie:
Foto's maak ik met een Canon Powershot S3IS met 12x zoom. Verder hebben we ook altijd een videocamera bij ons. Echter hebben we besloten om de videocamera in de toekomst thuis te laten en evt. filmpjes te schieten met de fotocamera.

1.Wat is je beschikbare budget?
Rond de 1000 euro inclusief lenzen en accessoires

2.Heb je al objectieven in je bezit en zo ja, welke?
Nee

3.Koop je de camera met een specifiek doel, zoals architectuur, zaalsport, theater, vogels, insecten? (Je hoeft het dus niet te specificeren als je aan vakantie-, landschaps- en/of andere huis, tuin en keukenfotografie gaat doen.)
Voornamelijk vakantie, en dat kunnen landschappen zijn maar ook dieren van veraf etc.

4.Moet de camera kunnen filmen (plus eventuele belangrijke opties tijdens het filmen)?
Ja, is wel belangrijk dat dat mogelijk is

5.Wil je graag Live View op de camera en zo ja, is AF dan absolute noodzaak?
Hoeft niet persé, maak nu al meestal foto's door te kijken door de zoeker

6.Overige wensen aan de camera (minimale resolutie, grootte LCD, aantal instelwieltjes, bouwkwaliteit, type geheugenkaart, beschikbaarheid grip, grotere camera of juist een compact model etc.)?
Wordt ook door mijn vriendin gebruikt, dus sowieso niet te groot/zwaar

7.Gewenst bereik? (zie ook het kopje Kitlenzen)
Dit is voor mij de lastigste. Aan de ene kant zit ik erg te denken aan de kitlens van 18-55 en dan een zoomlens van 55-250. Dit met name vanwege het bereik wat je hebt en je ook flink kunt zoomen. Aan de andere kant zit ik te denken aan de 18-135 mm lens, alleen kom ik dan bereik te kort en weet ik niet welke lens ik nog meer zou moeten nemen. Zit eventueel ook nog te denken aan een goede groothoeklens voor mooie landschapsfoto's
  FOK!fotograaf woensdag 19 januari 2011 @ 17:14:42 #93
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91569317
Wat mis je aan je huidige camera? Hoe groot/zwaar is nog acceptabel? Welke DSLR overweeg je op het moment? Meeste spiegelreflexcamera's zijn groot en lomp, tenzij je naar de Olympus Pen ed gaat kijken. En wbt lens: is lichtsterk belangrijk? Op welke brandpuntafstand schiet je nu meestal?
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:18:01 #94
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91569486
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:14 schreef Chemiu het volgende:
Meeste spiegelreflexcamera's zijn groot en lomp, tenzij je naar de Olympus Pen ed gaat kijken.
Dat komt omdat dat GEEEN SPIEGELREFLEXCAMERA is :P Voor de dingen die je wilt wellicht wel een goede optie, micro four thirds...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  FOK!fotograaf woensdag 19 januari 2011 @ 17:21:21 #95
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91569622
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:18 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Dat komt omdat dat GEEEN SPIEGELREFLEXCAMERA is :P Voor de dingen die je wilt wellicht wel een goede optie, micro four thirds...
Ik weet dat die geen spiegel heeft. Maar wisselbare lenzen en voor zover ik weet alle voordelen van spiegelreflex, dus voor Blik zal het gelijk zijn aan de optie spiegelreflexen. Vond het teveel gedoe om het hele verhaal met uitleg te typen.
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:37:52 #96
62913 Blik
The one and Only!
pi_91570422
Chemiu.

Ik zit nu voornamelijk te denken aan de Eos 550D. Dat is nog acceptabel qua grootte/zwaarte. Ik zit hieraan te denken o.a. vanwege de film-opties en uitgebreide opties. Verreweg de meeste foto's worden buiten geschoten en zijn vakantiekiekjes

Olympus Pen lijkt me helemaal niks.
  FOK!fotograaf woensdag 19 januari 2011 @ 17:47:36 #97
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91570783
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:37 schreef Blik het volgende:
Chemiu.

Ik zit nu voornamelijk te denken aan de Eos 550D. Dat is nog acceptabel qua grootte/zwaarte. Ik zit hieraan te denken o.a. vanwege de film-opties en uitgebreide opties. Verreweg de meeste foto's worden buiten geschoten en zijn vakantiekiekjes

Olympus Pen lijkt me helemaal niks.
Waarom wil je een spiegelreflex als je hem alleen voor vakantiekiekjes wil gebruiken? Is een compact met HD-filmfunctie en veel zoom (een travelzoom oid) dan geen praktischere optie omdat die minder weegt ed? Persoonlijk overweeg ik weer een compact te kopen omdat de spiegelreflex teveel gesleep was in de vakantie.

Edit: en dan bedoel ik, wat heeft een spiegelreflex wat een compact niet heeft en jij wel nodig denkt te hebben.
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:51:05 #98
62913 Blik
The one and Only!
pi_91570905
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:47 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Waarom wil je een spiegelreflex als je hem alleen voor vakantiekiekjes wil gebruiken? Is een compact met HD-filmfunctie en veel zoom (een travelzoom oid) dan geen praktischere optie omdat die minder weegt ed? Persoonlijk overweeg ik weer een compact te kopen omdat de spiegelreflex teveel gesleep was in de vakantie.

Edit: en dan bedoel ik, wat heeft een spiegelreflex wat een compact niet heeft en jij wel nodig denkt te hebben.
Dat stadium van overwegen ben ik allang voorbij. Ik begrijp dat het meer gesleep is dan bij een travelzoom camera, maar dat neem ik voor lief.

Er worden ook niet alleen vakantiefoto's mee gemaakt, maar wel voornamelijk. Over het algemeen heb ik het dan over verre reizen naar Azie, Afrika etc. Ik wil dan graag mooie scherpere foto's maken dan met mijn huidige camera kan.

[ Bericht 11% gewijzigd door Blik op 19-01-2011 17:57:37 ]
pi_91571941
En wat het filmen betreft; je realiseert je ook dat het filmen met een spiegelreflex over het algemeen wat meer handigheid vereist (lees: onhandiger is) dan filmen met de eerste beste compact? :)

De 550D is in ieder geval een prettige camera en laat nog wat ruimte in je budget over voor een leuk lensje. Hoogstwaarschijnlijk zal 18mm ook wel groothoek genoeg zijn voor de vakantiekiekjes; veel meer groothoek valt bovendien buiten je budget als je er ook nog een wat meer standaard 'walkaround'-lens bij wilt hebben.

Als je bereid bent van lenzen te wisselen is de 18-55 IS + 55-250 IS een mooie combi. Ben je wat minder bereid dan kun je inderdaad de 18-135 overwegen, eventueel nog met de 55-250 erbij. De 550D + 18-135 kit is 809 euro, en de 55-250 kost 188 euro. Hou je toch maar mooi 3 euro over. ;)
  woensdag 19 januari 2011 @ 18:50:27 #100
62913 Blik
The one and Only!
pi_91573315
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:20 schreef Omniej het volgende:
En wat het filmen betreft; je realiseert je ook dat het filmen met een spiegelreflex over het algemeen wat meer handigheid vereist (lees: onhandiger is) dan filmen met de eerste beste compact? :)

De 550D is in ieder geval een prettige camera en laat nog wat ruimte in je budget over voor een leuk lensje. Hoogstwaarschijnlijk zal 18mm ook wel groothoek genoeg zijn voor de vakantiekiekjes; veel meer groothoek valt bovendien buiten je budget als je er ook nog een wat meer standaard 'walkaround'-lens bij wilt hebben.

Als je bereid bent van lenzen te wisselen is de 18-55 IS + 55-250 IS een mooie combi. Ben je wat minder bereid dan kun je inderdaad de 18-135 overwegen, eventueel nog met de 55-250 erbij. De 550D + 18-135 kit is 809 euro, en de 55-250 kost 188 euro. Hou je toch maar mooi 3 euro over. ;)
Kan ik alleen geen accessoires meer kopen ;)

Bedankt in ieder geval
pi_91906229
Ik wil binnenkort een spiegelreflexcamera kopen, daar heb ik een paar vragen over :)
Mijn budget is zo'n ¤500/600 (inclusief lenzen, SD kaartjes etc. etc.). Het is mijn eerste spiegelreflex en ik ben geen professional, dus het hoeft niet de beste, uitgebreidste camera te zijn.

1. Is het beter om een body te kopen met een lens, of zonder en ze dan los te kopen?
2. Wat zijn de goede en "slechte" merken?
3. Welke camera raden jullie me aan?
4. Waar moet ik verder nog op letten?

danku :P
  woensdag 26 januari 2011 @ 19:00:50 #102
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91906611
Ok, vraag 1: waarom een spiegelreflexcamera?
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_91906814
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 19:00 schreef infp2009 het volgende:
Ok, vraag 1: waarom een spiegelreflexcamera?
Hier komt een heel dom antwoord... :P

Omdat ik alles altijd gelijk professioneel wil doen
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:02:47 #104
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91908934
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 19:04 schreef een2drie het volgende:

[..]

Hier komt een heel dom antwoord... :P

Omdat ik alles altijd gelijk professioneel wil doen
Snap ik, maar heb je ervaring met fotograveren? De stap van niets naar DSLR is best groot. Dus ik zou zeggen, koop een supercompact van 200-400 euro? (ik ben niet op de hoogte van de prijzen), en probeer daar wat mee.
Kom je erachter dat je bepaalde dingen mist, dan kan je altijd de dure overstap maken naar een DSLR.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 20:10:17 #105
145146 Andyy
pi_91909344
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 19:04 schreef een2drie het volgende:

[..]

Hier komt een heel dom antwoord... :P

Omdat ik alles altijd gelijk professioneel wil doen
Dan kom je er niet met 500-600 euro.
Eerder 2000.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:11:11 #106
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91909408
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:10 schreef Andyy het volgende:

[..]

Dan kom je er niet met 500-600 euro.
Eerder 2000.
Nee joh, een beetje fotovest is al gauw 1000 euro, en dan heb je nog geen kek hoedje en een mooi full carbon statief!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:25:57 #107
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91910260
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 19:04 schreef een2drie het volgende:

[..]

Hier komt een heel dom antwoord... :P

Omdat ik alles altijd gelijk professioneel wil doen
Mja, nogmaals waarom een spiegelreflex? ;)

Ik snap dat een DSlr al snel heel professioneel overkomt, maar het is niet de enige optie...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:27:09 #108
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91910321
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:02 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

...fotograveren...
Niet aan beginnen, daar krijg je krassen van...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:33:46 #109
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91910719
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:27 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Niet aan beginnen, daar krijg je krassen van...
Klopt. Kijken of men hier scherp is
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91910809
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:02 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Snap ik, maar heb je ervaring met fotograveren? De stap van niets naar DSLR is best groot. Dus ik zou zeggen, koop een supercompact van 200-400 euro? (ik ben niet op de hoogte van de prijzen), en probeer daar wat mee.
Kom je erachter dat je bepaalde dingen mist, dan kan je altijd de dure overstap maken naar een DSLR.
mwjaah, maar dan betaal je dus 200-400 euro meer als je daarna nog een DSLR koopt. En zo'n camera gaat toch wel even mee? Dus het is eigenlijk best zonde om eerst nog een andere camera to kopen om te 'oefenen', dat kan dan net zo goed met de DSLR.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:36:41 #111
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91910917
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:35 schreef een2drie het volgende:

[..]

mwjaah, maar dan betaal je dus 200-400 euro meer als je daarna nog een DSLR koopt. En zo'n camera gaat toch wel even mee? Dus het is eigenlijk best zonde om eerst nog een andere camera to kopen om te 'oefenen', dat kan dan net zo goed met de DSLR.
Tot je erachter komt dat het toch een stapje te ver is. Vergeet niet dat DSLR's groot en zwaar zijn. Ik zit nu bijvoorbeeld te hannesen om mijn 400D (dat is nog een kleine) een beetje goed in mijn koffer te krijgen :')
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91910942
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:25 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Mja, nogmaals waarom een spiegelreflex? ;)

Ik snap dat een DSlr al snel heel professioneel overkomt, maar het is niet de enige optie...
Maar wat is een goede camera voor mij, daar gaat dit topic toch over...? :P
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 20:38:13 #113
145146 Andyy
pi_91911035
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:36 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tot je erachter komt dat het toch een stapje te ver is. Vergeet niet dat DSLR's groot en zwaar zijn. Ik zit nu bijvoorbeeld te hannesen om mijn 400D (dat is nog een kleine) een beetje goed in mijn koffer te krijgen :')
Nieuwe professionele tas kopen :P
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:38:30 #114
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91911050
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:37 schreef een2drie het volgende:

[..]

Maar wat is een goede camera voor mij, daar gaat dit topic toch over...? :P
Klopt, maar wij proberen te voorkomen dat je een miskoop begaat ;) Heb je al eens naar de NEX gekeken?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:38:45 #115
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91911069
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:38 schreef Andyy het volgende:

[..]

Nieuwe professionele tas kopen :P
En dan mijn koffer inchecken zeker :')
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91911808
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:38 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Klopt, maar wij proberen te voorkomen dat je een miskoop begaat ;) Heb je al eens naar de NEX gekeken?
Nu wel ;)
Maar die is niet zo interessant: ik wil ook wel foto's willen maken op een wat grotere afstand, de lenzen die erbij zitten kunnen dat niet (toch?) en als je ze apart koopt ben je aardig wat geld kwijt.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:49:45 #117
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91911883
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:48 schreef een2drie het volgende:

[..]

Nu wel ;)
Maar die is niet zo interessant: ik wil ook wel foto's willen maken op een wat grotere afstand, de lenzen die erbij zitten kunnen dat niet (toch?) en als je ze apart koopt ben je aardig wat geld kwijt.
Wat vind jij een grote afstand? Want een flinke zoomlens is al meer dan jouw budget denk ik.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 20:53:50 #118
145146 Andyy
pi_91912161
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:37 schreef een2drie het volgende:

[..]

Maar wat is een goede camera voor mij, daar gaat dit topic toch over...? :P
Neem een G11/G12 of P7000, ziet er ook professioneel uit voor de leek.
pi_91912183
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:36 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tot je erachter komt dat het toch een stapje te ver is. Vergeet niet dat DSLR's groot en zwaar zijn. Ik zit nu bijvoorbeeld te hannesen om mijn 400D (dat is nog een kleine) een beetje goed in mijn koffer te krijgen :')
Mwah, valt toch wel mee? Zo'n 1000D is niet enorm groot en zwaar, eerder omgekeerd. En eerlijk is eerlijk: ook met de allersimpelste DSLR (zoals de 1000D bij Canon) fotografeert het toch stukken lekkerder dan met een compact, ook als het een bridgemodel is.
pi_91912196
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wat vind jij een grote afstand? Want een flinke zoomlens is al meer dan jouw budget denk ik.
Bijvoorbeeld een hert oid op 200 meter. Dat kan toch wel met de 75-300mm lens bij deze camera?
pi_91912229
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:54 schreef een2drie het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld een hert oid op 200 meter. Dat kan toch wel met de 75-300mm lens bij deze camera?
Ligt eraan hoe groot je 'm in beeld wilt hebben. :+
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 20:55:45 #122
145146 Andyy
pi_91912304
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:54 schreef een2drie het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld een hert oid op 200 meter. Dat kan toch wel met de 75-300mm lens bij deze camera?
Dan moet je leren hoe je dichterbij komt, niet een langere lens kopen :+
pi_91912398
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:55 schreef Andyy het volgende:

[..]

Dan moet je leren hoe je dichterbij komt, niet een langere lens kopen :+
Wat stel je voor? Een camouflagefotovest in plaats van de 75-300? :7 Da's in elk geval wel meteen erg professioneel.
  woensdag 26 januari 2011 @ 20:58:47 #124
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91912515
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:57 schreef Omniej het volgende:

[..]

Wat stel je voor? Een camouflagefotovest in plaats van de 75-300? :7 Da's in elk geval wel meteen erg professioneel.
Vergeet niet meteen een camouflage print voor je lens te kopen!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91912652
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:54 schreef Omniej het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe groot je 'm in beeld wilt hebben. :+
Ik had deze vraag kunnen verwachten :+
zo ongeveer
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 21:01:22 #126
145146 Andyy
pi_91912687
dat is ongeveer 30 meter gok ik op 300mm.
pi_91912697
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:00 schreef een2drie het volgende:

[..]

Ik had deze vraag kunnen verwachten :+
zo ongeveer
Op 200m? Nee, dat lijkt me niet.
pi_91912707
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:01 schreef Andyy het volgende:
dat is ongeveer 30 meter gok ik op 300mm.
serieus?
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 21:03:49 #129
145146 Andyy
pi_91912877
gok ik.
Maar zeer zeker niet meer dan 50 meter.
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:29:09 #130
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91914663
Foto's van vogels deel 11

Die foto is gemaakt op 500mm, vanaf 10 meter afstand. Misschien heb je zo een beter beeld?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91915034
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:29 schreef kanovinnie het volgende:
Foto's van vogels deel 11

Die foto is gemaakt op 500mm, vanaf 10 meter afstand. Misschien heb je zo een beter beeld?
Welke :+

die in de OP?

Wat is trouwens het verschil tussen een SLDR en zo'n camera, behalve de verwisselbare lens?
pi_91915834
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:34 schreef een2drie het volgende:
Welke :+
Die waar hij naar linkt. :) De vogel uit bericht #27 dus.

quote:
Wat is trouwens het verschil tussen een SLDR en zo'n camera, behalve de verwisselbare lens?
De lens is uiteraard het belangrijkste verschil, verder sensor, viewfinder, snelheid op alle fronten, instellingsmogelijkheden (denk alleen al aan sluitertijd),... Denk dat dat de belangrijkste punten wel zo'n beetje zijn, al vergeet ik er ongetwijfeld nog wat.
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:49:45 #133
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91915927
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:48 schreef Omniej het volgende:

[..]

Die waar hij naar linkt. :) De vogel uit bericht #27 dus.

[..]

De lens is uiteraard het belangrijkste verschil, verder sensor, viewfinder, snelheid op alle fronten, instellingsmogelijkheden (denk alleen al aan sluitertijd),... Denk dat dat de belangrijkste punten wel zo'n beetje zijn, al vergeet ik er ongetwijfeld nog wat.
Nu noem je de nadelen op.
Voordelen:
Geen extra dure lenzen nodig
Lichter
Goedkoper
Gebruiksvriendelijker
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91916188
Eerlijk gezegd omdat ik de voordelen te vanzelfsprekend vond. Als je zo goedkoop en licht mogelijk uit wilt zijn en geen zin hebt extra lenzen aan te schaffen, moet je sowieso niet aan een DSLR beginnen.

En het gebruiksvriendelijke durf ik eerlijk gezegd nog te betwijfelen. Hoe vaak ik wel niet vele lagen diep in het menu van een compactcamera zit te hannesen, terwijl ik op m'n DSLR gewoon onder één knop heb zitten wat ik zoek....
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:57:28 #135
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91916494
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:53 schreef Omniej het volgende:
Eerlijk gezegd omdat ik de voordelen te vanzelfsprekend vond. Als je zo goedkoop en licht mogelijk uit wilt zijn en geen zin hebt extra lenzen aan te schaffen, moet je sowieso niet aan een DSLR beginnen.

En het gebruiksvriendelijke durf ik eerlijk gezegd nog te betwijfelen. Hoe vaak ik wel niet vele lagen diep in het menu van een compactcamera zit te hannesen, terwijl ik op m'n DSLR gewoon onder één knop heb zitten wat ik zoek....
Dan ga jij er vanuit dat hij niet op de automatische stand wilt schieten :+
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91916672
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:57 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan ga jij er vanuit dat hij niet op de automatische stand wilt schieten :+
Op de automatische stand zou ik niet weten waarom een DSLR minder gebruiksvriendelijk is dan een bridge. Kwestie van mikken en je wijsvinger indrukken toch? :)
  FOK!fotograaf woensdag 26 januari 2011 @ 21:59:54 #137
145146 Andyy
pi_91916677
Maar laten we hem even aan een camera helpen :P
Volgens mij wilt hij vooral veel bereik of niet?
En het moet er professioneel uitzien.
pi_91916687
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:57 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan ga jij er vanuit dat hij niet op de automatische stand wilt schieten :+
Dat wil ik eigenlijk wél :)
pi_91916839
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:59 schreef Andyy het volgende:
Maar laten we hem even aan een camera helpen :P
Volgens mij wilt hij vooral veel bereik of niet?
En het moet er professioneel uitzien.
:')

maar idd, help me eens :)
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:03:12 #140
62913 Blik
The one and Only!
pi_91916929
Het zijn weer BTW-weken bij Mediamarkt. Heeft iemand enig idee wat de huidige prijs is van het pakket:

- Canon Eos 550D
- 18-55 IS
- 55-250 IS

Goedkoopste huidige prijs van dit pakket is rond de 820 euro, ik wil even kijken of het de moeite is om deze camera aan te schaffen.
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:33:19 #141
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91918971
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:00 schreef een2drie het volgende:

[..]

Dat wil ik eigenlijk wél :)
Geen dslr voor jou! :)
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:51:45 #142
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91920114
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 18:53 schreef een2drie het volgende:
Ik wil binnenkort een spiegelreflexcamera kopen, daar heb ik een paar vragen over :)
Mijn budget is zo'n ¤500/600 (inclusief lenzen, SD kaartjes etc. etc.). Het is mijn eerste spiegelreflex en ik ben geen professional, dus het hoeft niet de beste, uitgebreidste camera te zijn.

1. Is het beter om een body te kopen met een lens, of zonder en ze dan los te kopen?
2. Wat zijn de goede en "slechte" merken?
3. Welke camera raden jullie me aan?
4. Waar moet ik verder nog op letten?

danku :P
1. Dat is afhankelijk van of je uit de voeten kan met de kitlens die meegeleverd wordt. De 18-55mm en 18-105mm kitlensen van Nikon zijn prima, maar die hebben niet het bereik om van 200m een hert beeldvullend op de plaat te zetten. Daar zul je een flinke tele voor moeten kopen.

2. Die zijn er, als het op DSLRs aankomt, eigenlijk niet. Nikon, Canon, Pentax, Sony zijn prima.

3. Met 600E max kom je aan de instapmodellen, een Nikon D3100 body bijvoorbeeld kost 442E, zonder lens. Met een kitlens van 18-105mm kom je op 620E uit, dat is een prima lens, redelijk lichtsterk en heeft VR (vibration reduction). Als je er een echte flinke zoom bij wil dan kom je op iets als de Nikon AF-S 70-300 f/4.5-5.6G IF ED VR uit, en die kost alleen zo'n 360E.

4. Je moet ze vast gaan houden, dat is het aller allerbelangrijkste. De mainstream DSLRs zijn allemaal prima, het voornaamste verschil zit tussen de instap, prosumer en pro modellen. En gezien je budget kom je niet verder dan 'instap'. Zelf ben ik een fan van Nikon, maar de andere merken zijn ook goed.

quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:00 schreef een2drie het volgende:
Dat wil ik eigenlijk wél :)
Een DSLR is op auto minstens net zo goed als een gewone compact, met als voordeel dat je lensen kunt wisselen. Maar als je graag een enorm zoombereik wil hebben zul je echt meer geld uit moeten geven. Een flinke snelle (=lichtsterke) zoom kost gewoon geld.

quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:59 schreef Omniej het volgende:
Op de automatische stand zou ik niet weten waarom een DSLR minder gebruiksvriendelijk is dan een bridge. Kwestie van mikken en je wijsvinger indrukken toch? :)
Op zich is het zonde je niet meer in het apparaat te verdiepen, maar als m'n vriendin met m'n camera schiet doet ze dat ook op auto. Een telebereik dat je kunt halen met een flink stuk glas voor je neus is gewoon een stuk hoger dan wat een beetje deftige prosumer compact haalt.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:54:13 #143
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91920252
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:03 schreef Blik het volgende:
Het zijn weer BTW-weken bij Mediamarkt. Heeft iemand enig idee wat de huidige prijs is van het pakket:

- Canon Eos 550D
- 18-55 IS
- 55-250 IS

Goedkoopste huidige prijs van dit pakket is rond de 820 euro, ik wil even kijken of het de moeite is om deze camera aan te schaffen.
Kijk op de tweakers pricewatch?
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:00 schreef een2drie het volgende:

[..]

Dat wil ik eigenlijk wél :)
Koop dan zo'n camera zoals je eerder poste. Op de automatische stand fotograferen met een DSLR is volgens de meeste fotografen een doodzonde.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:56:51 #144
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91920388
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:54 schreef kanovinnie het volgende:
Koop dan zo'n camera zoals je eerder poste. Op de automatische stand fotograferen met een DSLR is volgens de meeste fotografen een doodzonde.
Ach, d'r zijn ook mensen die vinden dat het kopen van een Pentax of Sony een doodzonde is. Als zijn voornaamste wens een hele sterke tele is, komt 'ie toch bij een DSLR uit.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 26 januari 2011 @ 23:09:12 #145
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91921096
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:56 schreef Catbert het volgende:

[..]

Ach, d'r zijn ook mensen die vinden dat het kopen van een Pentax of Sony een doodzonde is. Als zijn voornaamste wens een hele sterke tele is, komt 'ie toch bij een DSLR uit.
Niet in zijn prijsklasse! Vergeet dat niet. Een beetje compact heeft al gauw 24 keer zoom oid, wat uitkomt op 600mm+
Zie jij maar eens van 10/15 mm tot 600mm te kunnen zoomen, dan ben je een bak meer geld kwijt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 26 januari 2011 @ 23:14:26 #146
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_91921397
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:09 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Niet in zijn prijsklasse! Vergeet dat niet. Een beetje compact heeft al gauw 24 keer zoom oid, wat uitkomt op 600mm+
Zie jij maar eens van 10/15 +/-25 mm tot 600mm te kunnen zoomen, dan ben je een bak meer geld kwijt.
Huilen dan.
  woensdag 26 januari 2011 @ 23:23:15 #147
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_91921908
quote:
7s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nouja, niet zo klein als ik had gedacht, maar dan steekt ie in de zoom nog wat verder uit.
Is de 25/26 standaard voor compacts?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_91922784
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:23 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Nouja, niet zo klein als ik had gedacht, maar dan steekt ie in de zoom nog wat verder uit.
Is de 25/26 standaard voor compacts?
De Powershot SX30 die hij eerder noemde heeft een 24-840mm.

Maar is de beeldkwaliteit dan nog een beetje fatsoenlijk? :? Zou op zich wel eens een vergelijking willen zien tussen een foto op 840mm (35mm equivalent) van een dergelijke Powershot en een gecropte 300mm foto van een DSLR.

Met andere woorden: hoe bruikbaar is dat gigantische bereik van zo'n bridge in de praktijk?
  woensdag 26 januari 2011 @ 23:39:02 #149
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91922882
1) Een fotovest moet je huren
2) Twee niet nader genoemde dames moet je niet 'professioneel' en 'auto-stand' in één zin laten lezen. De ekte pro's schieten louter in de M-stand!

Het is toch niet erg om met een simpele dslr te beginnen? Als je nu meteen een pro-body koopt ben je een jaar aan het uitvogelen hoe fotograferen nou werkt en benut je het dus niet optimaal. Met de tijd word je beter en ga je meer van je camera verlangen en als die tijd komt zijn er weer betere cams.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_91922978
quote:
Op woensdag 26 januari 2011 22:54 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk op de tweakers pricewatch?

[..]

Koop dan zo'n camera zoals je eerder poste. Op de automatische stand fotograferen met een DSLR is volgens de meeste fotografen een doodzonde.
Volgensmij is er sprake van miscommunicatie :) Ik bedoel dat ik niet van plan om op auto foto's te maken.
  woensdag 26 januari 2011 @ 23:55:11 #151
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91923567
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:09 schreef kanovinnie het volgende:
Niet in zijn prijsklasse! Vergeet dat niet. Een beetje compact heeft al gauw 24 keer zoom oid, wat uitkomt op 600mm+
Zie jij maar eens van 10/15 mm tot 600mm te kunnen zoomen, dan ben je een bak meer geld kwijt.
Ten eerste zeg ik dat ook in m'n reactie op hem, dat z'n budget van 600E een isssue is. Ten tweede: sorry maar een 10mm-600mm zoom op zo'n compact gaat gewoon bagger zijn. Ik vind dat gewoon geldverspilling; je betaalt voor een functionaliteit waar je alleen maar gefrustreerd over gaat raken.

quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:37 schreef Omniej het volgende:
De Powershot SX30 die hij eerder noemde heeft een 24-840mm.
Full-frame equivalent. Die lens komt niet in de buurt van de 84 centimeter :) Kleine sensor en dus flinke cropfactor. Een crop-camera als een D3100 heeft als je een 70-300 koopt ook effectief een 105-450 bereik.

Niet dat het een slechte camera is natuurlijk, maar ik vind dat soort 'prosumers' een beetje zonde. Hij kan niet met je wensen meegroeien.

[ Bericht 33% gewijzigd door Catbert op 27-01-2011 00:00:25 ]
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  donderdag 27 januari 2011 @ 00:03:51 #152
62913 Blik
The one and Only!
pi_91924015
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:54 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk op de tweakers pricewatch?

[..]
Staat mediamarkt niet tussen, maar ik heb begrepen dat de prijs rond de 750 euro uitkomt
pi_91925008
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:55 schreef Catbert het volgende:
Full-frame equivalent. Die lens komt niet in de buurt van de 84 centimeter :) Kleine sensor en dus flinke cropfactor. Een crop-camera als een D3100 heeft als je een 70-300 koopt ook effectief een 105-450 bereik.
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 23:37 schreef Omniej het volgende:
Zou op zich wel eens een vergelijking willen zien tussen een foto op 840mm (35mm equivalent) van een dergelijke Powershot en een gecropte 300mm foto van een DSLR.
  donderdag 27 januari 2011 @ 09:06:30 #154
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91929982
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:56 schreef Catbert het volgende:

[..]

Ach, d'r zijn ook mensen die vinden dat het kopen van een Pentax of Sony een doodzonde is. Als zijn voornaamste wens een hele sterke tele is, komt 'ie toch bij een DSLR uit.
Nee joh, Pentax en Sony zijn juist prima. Canon, daar zou ik nooit aan beginnen.
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  FOK!fotograaf donderdag 27 januari 2011 @ 09:15:19 #155
145146 Andyy
pi_91930145
Of Olympus, postzegelformaat zoekers
  donderdag 27 januari 2011 @ 09:43:53 #156
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91930690
Olympus MFT's daarentegen... ik hoop op een vette E-P3 met EVF maar zonder spiegelreflexstyling ergens in de komende maanden :)
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  donderdag 27 januari 2011 @ 10:05:45 #157
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91931289
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 00:03 schreef Blik het volgende:
Staat mediamarkt niet tussen, maar ik heb begrepen dat de prijs rond de 750 euro uitkomt
Elke mediamarkt heeft z'n eigen prijzen, die bovendien vaak hoger liggen dan de webshops.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  FOK!fotograaf donderdag 27 januari 2011 @ 11:42:46 #158
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91934157
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 10:05 schreef Catbert het volgende:

[..]

Elke mediamarkt heeft z'n eigen prijzen, die bovendien vaak hoger liggen dan de webshops.
Mediamarkt Almere is wat camera's betreft goedkoper dan de meeste webshops en in de gevallen die ik bekeken heb zelfs zonder korting al goedkoper dan de goedkoopste webshop in de pricewatch. En ze rommelen niet met de prijzen deze week, tot zondag zijn ze echt goedkoop. Bijv de canon 7D is online 1212, bij mediamarkt 1180 en met de kortingsactie nu 990. Dus even kijken of het veel scheelt is wel de moeite waard :).
  donderdag 27 januari 2011 @ 11:53:57 #159
62913 Blik
The one and Only!
pi_91934523
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 10:05 schreef Catbert het volgende:

[..]

Elke mediamarkt heeft z'n eigen prijzen, die bovendien vaak hoger liggen dan de webshops.
Die 750 euro is in dit geval zo'n 70 - 80 euro goedkoper als de goedkoopste optie bij webshops. Zeker de moeite waard dus
  donderdag 27 januari 2011 @ 14:24:21 #160
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91940810
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 11:53 schreef Blik het volgende:
Die 750 euro is in dit geval zo'n 70 - 80 euro goedkoper als de goedkoopste optie bij webshops. Zeker de moeite waard dus
Nogmaals; elke MM heeft eigen prijzen. Bij die in Utrecht stond bijvoorbeeld de D90 + 15-105mm Vr kit te koop voor 778, 50E duurder dan de goedkoopste webshop. Je moet dus gewoon ff rondkijken.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  donderdag 27 januari 2011 @ 18:40:14 #161
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_91951699
Zullen we er alleen geen bespreek-hier-aanbiedingen-topic van maken?
Huilen dan.
pi_91959573
Is dit een goede camera is voor mij? Denken jullie dat ik later (over 5 jaar) spijt krijg van deze keuze en dat ik liever een duurdere en uitgebreidere had willen hebben?
pi_91960529
dat is alleen een body als ik goed vlug gekeken heb, dan moet je er nog wel een lens bij kopen!!!

of het moet je alleen om de body gaan natuurlijk.

en of dat je een duurdere of uitgebreidere had willen hebben ligt aan je zelf, denk je veel te gaan doen met fotografie, of ga je zo nu en dan eens een plaatje schieten, dat zijn denk ik hele verschillende dingen!

en ergens spijt van krijgen is misschien ook niet zoon goede gedachte! maar zo denk ik erover!

(ik heb (bijna) nog nooit ergens spijt van gehad!)
Sla niet, Prei wel
pi_91961662
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 21:28 schreef dE_Danoontjepower het volgende:
dat is alleen een body als ik goed vlug gekeken heb, dan moet je er nog wel een lens bij kopen!!!

of het moet je alleen om de body gaan natuurlijk.

en of dat je een duurdere of uitgebreidere had willen hebben ligt aan je zelf, denk je veel te gaan doen met fotografie, of ga je zo nu en dan eens een plaatje schieten, dat zijn denk ik hele verschillende dingen!

en ergens spijt van krijgen is misschien ook niet zoon goede gedachte! maar zo denk ik erover!

(ik heb (bijna) nog nooit ergens spijt van gehad!)
Ik snap dat ik er nog lenzen bij moet kopen :P

Ik denk dat ik best veel ga doen met fotografie. Maar is deze camera dan goed genoeg voor een jaartje of 5-7?
pi_91961760
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 21:13 schreef een2drie het volgende:
Is dit een goede camera is voor mij? Denken jullie dat ik later (over 5 jaar) spijt krijg van deze keuze en dat ik liever een duurdere en uitgebreidere had willen hebben?
Spijt lijkt me sterk. Ik sluit niet uit dat je over 5 jaar (of al veel eerder dan dat) wilt upgraden naar een duurder en beter model, maar dat wil niet zeggen dat je 1000D een verkeerde keuze is geweest.

Ik heb in 2009 een 450D gehaald en had op dat moment eigenlijk geen idee of ik er wat serieuzer in zou worden of niet. Dat blijkt wel het geval en de body gaat waarschijnlijk op korte termijn vervangen worden, maar ondertussen heb ik er wel twee jaar enorm veel plezier van gehad.

5-7 jaar is wel lang overigens. Althans, de body zal het wel uithouden, maar als je wat enthousiaster wordt zit het er dik in dat je hem al veel eerder zult vervangen. ;)
pi_91962349
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 21:45 schreef Omniej het volgende:

[..]

Spijt lijkt me sterk. Ik sluit niet uit dat je over 5 jaar (of al veel eerder dan dat) wilt upgraden naar een duurder en beter model, maar dat wil niet zeggen dat je 1000D een verkeerde keuze is geweest.

Ik heb in 2009 een 450D gehaald en had op dat moment eigenlijk geen idee of ik er wat serieuzer in zou worden of niet. Dat blijkt wel het geval en de body gaat waarschijnlijk op korte termijn vervangen worden, maar ondertussen heb ik er wel twee jaar enorm veel plezier van gehad.

5-7 jaar is wel lang overigens. Althans, de body zal het wel uithouden, maar als je wat enthousiaster wordt zit het er dik in dat je hem al veel eerder zult vervangen. ;)
Oke, maar verder is het wel een goede camera? Zijn de stats een beetje goed, of zitten er ook slechte eigenschappen tussen?
pi_91962670
Stats? :?

Er zijn geen slechte spiegelreflexen in ieder geval, dus zolang je zelf verder geen specifieke eisen hebt wat de snelheid, lichtgevoeligheid, etc. betreft is er weinig mis mee.
pi_91964574
quote:
Op donderdag 27 januari 2011 21:56 schreef Omniej het volgende:
Stats? :?

Er zijn geen slechte spiegelreflexen in ieder geval, dus zolang je zelf verder geen specifieke eisen hebt wat de snelheid, lichtgevoeligheid, etc. betreft is er weinig mis mee.
Ik bedoelde specs :+
pi_91966604
Is de ISO (1600) eigenlijk wel hoog genoeg om in een redelijk donkere ruimte foto's te maken?
  donderdag 27 januari 2011 @ 23:07:42 #170
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_91967115
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 22:59 schreef een2drie het volgende:
Is de ISO (1600) eigenlijk wel hoog genoeg om in een redelijk donkere ruimte foto's te maken?
Ligt ook aan de lichtsterkte van het objectief dus dat is zo vrij lastig te zeggen, maar over het algemeen is het in een vrij donkere ruimte wel aan te raden om een (externe) flitser te gebruiken. Ook omdat dit het scherpstellen vergemakkelijkt.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 09:56:37 #171
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91979289
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 22:59 schreef een2drie het volgende:
Is de ISO (1600) eigenlijk wel hoog genoeg om in een redelijk donkere ruimte foto's te maken?
Je moet niet zo letten op die isogetallen, dat is niet zo belangrijk als de lenzen die je koopt. Als je binnen wil fotograferen heb je toch meestal wel een flitser nodig.

Mensen denken flitser = bad omdat ze met compacts foto's maken die compleet overgeflitst van voren ingeflitst worden. Dan zie je van die lijkbleke uitgebeten gezichten. Met een externe flitser die je via het plafond bounced bijvoorbeeld krijg je veel mooiere resultaten.

Een 50mm F1.8 lens is voor binnen echt super, en die kosten ook geen drol.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  vrijdag 28 januari 2011 @ 11:18:10 #172
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91981814
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 09:56 schreef Catbert het volgende:

[..]

Je moet niet zo letten op die isogetallen, dat is niet zo belangrijk als de lenzen die je koopt. Als je binnen wil fotograferen heb je toch meestal wel een flitser nodig.

Mensen denken flitser = bad omdat ze met compacts foto's maken die compleet overgeflitst van voren ingeflitst worden. Dan zie je van die lijkbleke uitgebeten gezichten. Met een externe flitser die je via het plafond bounced bijvoorbeeld krijg je veel mooiere resultaten.

Een 50mm F1.8 lens is voor binnen echt super, en die kosten ook geen drol.
Niet waar, flitsen is gewoon evil. Available light, bitches!
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  vrijdag 28 januari 2011 @ 11:46:16 #173
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91982886
quote:
14s.gif Op donderdag 27 januari 2011 09:06 schreef infp2009 het volgende:
Nee joh, Pentax en Sony zijn juist prima. Canon, daar zou ik nooit aan beginnen.
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:18 schreef infp2009 het volgende:
Niet waar, flitsen is gewoon evil. Available light, bitches!
Bedankt voor al je genuanceerde en goed onderbouwde bijdragen.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_91983003
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:46 schreef Catbert het volgende:

[..]

[..]

Bedankt voor al je genuanceerde en goed onderbouwde bijdragen.
Met het flitsen heeft 'ie wel een punt. Ik hou er ook niet van en gooi dan liever m'n ISO omhoog. Maar ja, dat hangt er dus vanaf of je als fotograaf echt 'aanwezig' wilt zijn of niet; persoonlijk blijf ik liever wat meer onzichtbaar en dan is continu lopen flitsen niet echt een goede tactiek.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 11:49:38 #175
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91983015
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:46 schreef Catbert het volgende:

[..]

[..]

Bedankt voor al je genuanceerde en goed onderbouwde bijdragen.
Flitsen is evil, lichtsterke objectieven (50 1.8 buiten beschouwing gelaten) zijn duur. Het is een afweging die je maakt...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  vrijdag 28 januari 2011 @ 11:54:54 #176
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91983222
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:49 schreef Doodkapje het volgende:
Flitsen is evil, lichtsterke objectieven (50 1.8 buiten beschouwing gelaten) zijn duur. Het is een afweging die je maakt...
Zucht.

Ja, want dit soort foto's zijn lelijk:
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  vrijdag 28 januari 2011 @ 12:54:30 #177
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91985387
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:54 schreef Catbert het volgende:

[..]

Zucht.

Ja, want dit soort foto's zijn lelijk:
[ afbeelding ]
Ja, vind ik dus wel, mag dat?
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  vrijdag 28 januari 2011 @ 12:55:32 #178
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91985426
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:46 schreef Catbert het volgende:

[..]

[..]

Bedankt voor al je genuanceerde en goed onderbouwde bijdragen.
Graag gedaan, wel eens gehoord van humor?
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  vrijdag 28 januari 2011 @ 12:58:22 #179
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_91985526
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:54 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Ja, vind ik dus wel, mag dat?
Dat mag. Je mening als de enige en echte waarheid verkondigen wordt wel wat minder gewaardeerd.

Kunnen we nu normaal en on-topic verder?
Huilen dan.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 13:00:25 #180
247356 infp2009
More cowbell!
pi_91985599
quote:
3s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat mag. Je mening als de enige en echte waarheid verkondigen wordt wel wat minder gewaardeerd.

Kunnen we nu normaal en on-topic verder?
Ok, met de aantekening dat iedereen begrijpt of zou moeten begrijpen dat mijn mening de enige en echte waarheid is.

sarcasme
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  FOK!fotograaf vrijdag 28 januari 2011 @ 13:07:46 #181
145146 Andyy
pi_91985827
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:54 schreef Catbert het volgende:

[..]

Zucht.

Ja, want dit soort foto's zijn lelijk:
[ afbeelding ]
Hangt puur van de discipline af.
Dat is niet gewoon flitsen omdat er niet genoeg licht is, dat is het werk van een strobist.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 13:16:39 #182
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91986113
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:55 schreef infp2009 het volgende:
Graag gedaan, wel eens gehoord van humor?
Yup. En dat van jou is geen humor.

C what I did thar?

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:07 schreef Andyy het volgende:
Hangt puur van de discipline af.
Dat is niet gewoon flitsen omdat er niet genoeg licht is, dat is het werk van een strobist.
Dat is gewoon flitsen. Dat dat tegenwordig "strobisme" heet is gewoon belachelijk, op die manier flitsen is ongeveer zo oud als fotografie zelf. Flitsen beheersen is iets wat iedere fotograaf moet kunnen. Met "flitsen is evil" laat je alleen maar zien dat je geen fotograaf bent (niet dat ik een pro ben ofzo, maar ik weet wel hoe je wel en niet je flits moet gebruiken).
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  vrijdag 28 januari 2011 @ 13:42:15 #183
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_91987028
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 11:54 schreef Catbert het volgende:

[..]

Zucht.

Ja, want dit soort foto's zijn lelijk:
[ afbeelding ]
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 09:56 schreef Catbert het volgende:

[..]

Je moet niet zo letten op die isogetallen, dat is niet zo belangrijk als de lenzen die je koopt. Als je binnen wil fotograferen heb je toch meestal wel een flitser nodig.

Mensen denken flitser = bad omdat ze met compacts foto's maken die compleet overgeflitst van voren ingeflitst worden. Dan zie je van die lijkbleke uitgebeten gezichten. Met een externe flitser die je via het plafond bounced bijvoorbeeld krijg je veel mooiere resultaten.

Een 50mm F1.8 lens is voor binnen echt super, en die kosten ook geen drol.
Niet echt een eerlijke vergelijking, lijkt me. Die foto is waarschijnlijk gemaakt met een 2 of 3 stops ND-filter plus studioflitsers op een draagbare voedingsbron... als je mij een compactcamera of dSLR met speedlight (die via bouncing) die dit soort plaatjes kan maken kunt aanwijzen houd ik mij graag aanbevolen.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_91992251
Hoi, ik hoop dat jullie mij ook een beetje op weg kunnen helpen.

Budget: +/- ¤250

Formaat: Ik wil m'n camera vrij makkelijk kunnen meenemen en iig niet met verschillende lenzen hoeven te sjouwen. Een compact camera zou ideaal zijn, een bridge, mits niet te groot en te zwaar, is ook goed.

Doel: Heel breed. Foto's van vakantie, verjaardagen, uitjes, steden, natuur, van alles. Wel zal ik hem voornamelijk overdag willen gebruiken. Een filmpje maak ik af en toe, de kwaliteit daarvan maakt me niet zoveel uit.

Fotograaf: Ik fotografeer nu nog vooral in de automatische standen, maar ik ben bezig me te verdiepen in diafragma, sluitertijd, iso etc. en ik wil graag een camera die ook de mogelijkheid biedt om alles handmatig in te stellen. Daarnaast heb ik ook het programma Lightroom. Fotobewerking lijkt me erg interessant. Ik heb al een beetje gespeeld met jpeg's, maar voor het echte bewerken moet je toch echt in RAW fotograferen, denk ik.

Huidige camera: Fujifilm F70EXR. Compact camera met 10x zoom. Handmatige instellingen mogelijk, maar slechts 2 diafragma openingen. Alleen jpeg formaat mogelijk. Op zich een goede camera, maar ik wil graag wat meer mogelijkheden.

Welke camera's twijfel je over: Er is erg veel keus. Ik heb wel wat camera's bekeken, maar ik heb nog niet echt serieuze 'kandidaten'. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Bijzonderheden: Zoals hierboven ook al staat: ik zal graag een camera willen die de mogelijkheid heeft om in RAW te fotograferen.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 16:07:59 #185
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_91993410
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:42 schreef Doodkapje het volgende:
Niet echt een eerlijke vergelijking, lijkt me. Die foto is waarschijnlijk gemaakt met een 2 of 3 stops ND-filter plus studioflitsers op een draagbare voedingsbron... als je mij een compactcamera of dSLR met speedlight (die via bouncing) die dit soort plaatjes kan maken kunt aanwijzen houd ik mij graag aanbevolen.
Flitsen is niet per definitie fout, klaar. Mensen die menen dat een extra flitser bij je DSLR nutteloos is omdat flitsen "evil" is, weten gewoon niet waar ze het over hebben. Externe flitsers hebben niet voor niets vaak een voetje los er bij. Voorbeeld:


Dit kun je prima doen thuis met die flitser op een voet met een stuk A3 papier als bouncer. Heb je dus niks extra voor nodig behalve die externe flitser. En dat kan gewoon een SB-600 zijn.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  vrijdag 28 januari 2011 @ 23:44:10 #186
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92018999
quote:
Op vrijdag 28 januari 2011 16:07 schreef Catbert het volgende:

[..]

Flitsen is niet per definitie fout, klaar. Mensen die menen dat een extra flitser bij je DSLR nutteloos is omdat flitsen "evil" is, weten gewoon niet waar ze het over hebben. Externe flitsers hebben niet voor niets vaak een voetje los er bij. Voorbeeld:

[ afbeelding ]

Dit kun je prima doen thuis met die flitser op een voet met een stuk A3 papier als bouncer. Heb je dus niks extra voor nodig behalve die externe flitser. En dat kan gewoon een SB-600 zijn.
Ik doelde op je post over binnen fotograferen en bouncen via het plafond.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  FOK!fotograaf zaterdag 29 januari 2011 @ 00:50:13 #187
145146 Andyy
pi_92022836
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:16 schreef Catbert het volgende:

[..]

Dat is gewoon flitsen. Dat dat tegenwordig "strobisme" heet is gewoon belachelijk, op die manier flitsen is ongeveer zo oud als fotografie zelf. Flitsen beheersen is iets wat iedere fotograaf moet kunnen. Met "flitsen is evil" laat je alleen maar zien dat je geen fotograaf bent (niet dat ik een pro ben ofzo, maar ik weet wel hoe je wel en niet je flits moet gebruiken).
Niks moet.
En dat soort foto's zijn gewoon onpraktisch, alles moet opgezet zijn. Genoeg concert/evenementfotografen hier die liever niet flitsen
pi_92029207
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 15:43 schreef Ronald78 het volgende:
Hoi, ik hoop dat jullie mij ook een beetje op weg kunnen helpen.

Budget: +/- ¤250

Formaat: Ik wil m'n camera vrij makkelijk kunnen meenemen en iig niet met verschillende lenzen hoeven te sjouwen. Een compact camera zou ideaal zijn, een bridge, mits niet te groot en te zwaar, is ook goed.

Doel: Heel breed. Foto's van vakantie, verjaardagen, uitjes, steden, natuur, van alles. Wel zal ik hem voornamelijk overdag willen gebruiken. Een filmpje maak ik af en toe, de kwaliteit daarvan maakt me niet zoveel uit.

Fotograaf: Ik fotografeer nu nog vooral in de automatische standen, maar ik ben bezig me te verdiepen in diafragma, sluitertijd, iso etc. en ik wil graag een camera die ook de mogelijkheid biedt om alles handmatig in te stellen. Daarnaast heb ik ook het programma Lightroom. Fotobewerking lijkt me erg interessant. Ik heb al een beetje gespeeld met jpeg's, maar voor het echte bewerken moet je toch echt in RAW fotograferen, denk ik.

Huidige camera: Fujifilm F70EXR. Compact camera met 10x zoom. Handmatige instellingen mogelijk, maar slechts 2 diafragma openingen. Alleen jpeg formaat mogelijk. Op zich een goede camera, maar ik wil graag wat meer mogelijkheden.

Welke camera's twijfel je over: Er is erg veel keus. Ik heb wel wat camera's bekeken, maar ik heb nog niet echt serieuze 'kandidaten'. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Bijzonderheden: Zoals hierboven ook al staat: ik zal graag een camera willen die de mogelijkheid heeft om in RAW te fotograferen.
Is 2ehands een optie? Misschien kijken naar de EVIL oplossingen? Of een ricoh GR/GRD, Pana LX3
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_92029215
en nu weer ontopic trouwens, maak voor 't flitsen maar een apart topic aan en dan ga ik daar ook ff lekker doorzeuren waarom flitsers slechts nodig zijn in een paar gevallen :P
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_92029743
Mijn huidige compactcamera voldoet prima, alleen mis ik dat nooit enige depth-of-field in the foto's zit..
Weet iemand wat de goedkoopste dslr setup is waarmee je zulke foto's kunt maken? Of waar moet je dan op letten bij een lens?

  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:16:56 #191
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92030319
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 16:07 schreef Catbert het volgende:

[..]

Flitsen is niet per definitie fout, klaar. Mensen die menen dat een extra flitser bij je DSLR nutteloos is omdat flitsen "evil" is, weten gewoon niet waar ze het over hebben.
Nee, geen idee waar ik het over heb. Het is vast ook onmogelijk dat ik het, hoe goed het ook gebeurd, gewoon lelijk vind, blijkbaar.

"they call me mister know-it-all"
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:35:47 #192
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_92030463
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 06:19 schreef ia het volgende:
Mijn huidige compactcamera voldoet prima, alleen mis ik dat nooit enige depth-of-field in the foto's zit..
Weet iemand wat de goedkoopste dslr setup is waarmee je zulke foto's kunt maken? Of waar moet je dan op letten bij een lens?
Nikon D3100 (instapmodel) 445E + Nikkor 50mm F1.8 lens (+/- 110E) is een combi (kwa Nikon dan).

Die beperkte DoF (wat je daar ziet is een relatief kleine DoF, een grote DoF = meer dingen scherp) is afhankelijk van 2 dingen, je brandpuntafstand (aantal mm) en het F-getal. Hoe groter je brandpuntafstand (= meer ingezoomd) hoe kleiner je DoF. Daarnaast; hoe kleiner het F-getal (geeft de hoeveelheid licht die je diafragma doorlaat weer) hoe kleiner je DoF. Dit kun je met iedere DSLR en fatsoenlijke lens wel voor mekaar krijgen.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_92030489
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 06:19 schreef ia het volgende:
Mijn huidige compactcamera voldoet prima, alleen mis ik dat nooit enige depth-of-field in the foto's zit..
Weet iemand wat de goedkoopste dslr setup is waarmee je zulke foto's kunt maken? Of waar moet je dan op letten bij een lens?

[ afbeelding ]
Het goedkoopst is een willekeurige DSLR in combinatie met een lens met een zo klein mogelijk f-getal. Eigenlijk kom je dan (met een klein budget) automatisch bij een 50mm 1.8 lens uit.

Bij Canon zou dat een 1000D + 50 1.8 worden, bij Nikon een D3100 + 50 1.8... Of je kunt een tweedehands DSLR overwegen waardoor je nog een stuk goedkoper uit kunt zijn. Elk willekeurig model voldoet in dat geval.

Voor andere merken dan Canon of Nikon ben ik er zelf niet heel erg in thuis, maar je moet in elk geval op zoek naar een lens die lijkt op de 50mm 1.8...

Spuitelf. ;(
pi_92041658
Ik ben op zoek naar een eigen camera. Ik fotografeerde al tijden met de canon 450D ( van mijn lieve vadertje ) maar buitenshuis mag ik deze niet meenemen.

Ik ben eigenlijk wel tevreden met de canon 450 D en ik wil dan ook wel zoiets in de richting uit, en die kwaliteit .

Budget: 500
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
Doel: Productfotografie & shows
Huidige camera: 450D
Welke camera's twijfel je over: 500/550 en 1000D
Bijzonderheden: Een standaard lens er al bij zitten, dus niet dat ik voor 500 euro alleen een body heb.

Ik vraag me af, een body van de 1000 D is natuurlijk een heel stuk goedkoper dan die van de 500/550. Ik heb me ooit laten vertellen dat de body niet erg belangrijk is.
Maar op de 1000D en 500D zitten dan wel weer de zelfde lenzen 18-55 . Ik vraag me af hoeveel verschil er tussen zou moeten zitten. Ik ben momenteel zeer tevreden met de 450D, en dan denk ik dat de 500D het meest in de buurt komt ervan.

Ik gebruik de camera voor productfotografie voor mijn website, en dan vraag ik mij af of de 1000D tegen zal vallen. ( scheelt redelijk wat geld voor een studente, dus ) en als ik dan voor dat geld wat het scheelt eventueel een fijne macro lens kan hebben.

Oh, ook zou ik de camera graag mee willen nemen naar shows. ( zoals bv nu de amsterdam fashion weeks zijn, heb je het hele jaar door zulke dingen, ik heb geen idee trouwens of ik dan ook met zo'n camera er mee door kan ) of wat ik er voor nodig heb om dat wel te kunnen.
www.beautyfreak.nl
Wanneer je half bezopen bent, heb je echt een gebrek aan doorzettingsvermogen.
pi_92041927
De 550D valt sowieso buiten je budget. Die kost 600 euro alleen voor de body, en met een 18-55 IS kit is hij 620. Wél een erg goede camera overigens en fors beter dan de 450D, dus indien je budget enigszins rekbaar is zou ik de 550D zeker overwegen.

Wil je absoluut binnen het budget van 500 blijven, dan hou je eigenlijk alleen de 500D over, die is 467 voor de body en met een 18-55 IS erbij moet je dan wel rond de 500 euro uit kunnen komen.

De 1000D is inderdaad goedkoper, maar dan moet je je wel realiseren dat je er zelfs t.o.v. de 450D al een beetje op achteruit gaat.

Edit: Overigens zit er wel een verschil tussen de 18-55 die meestal bij de 1000D in een kit meegeleverd wordt, en de 18-55 IS die bijvoorbeeld bij de 500D en 550D meegeleverd wordt. De 18-55 IS is de opvolger en is van betere kwaliteit. Mocht je toch voor een 1000D gaan, dan zou ik er als ik jou was ook een 18-55 IS bij kopen en geen 18-55 (non-IS). Qua prijs zijn ze 't zelfde namelijk.
pi_92042410
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:38 schreef Omniej het volgende:
De 550D valt sowieso buiten je budget. Die kost 600 euro alleen voor de body, en met een 18-55 IS kit is hij 620. Wél een erg goede camera overigens en fors beter dan de 450D, dus indien je budget enigszins rekbaar is zou ik de 550D zeker overwegen.

Wil je absoluut binnen het budget van 500 blijven, dan hou je eigenlijk alleen de 500D over, die is 467 voor de body en met een 18-55 IS erbij moet je dan wel rond de 500 euro uit kunnen komen.

De 1000D is inderdaad goedkoper, maar dan moet je je wel realiseren dat je er zelfs t.o.v. de 450D al een beetje op achteruit gaat.

Edit: Overigens zit er wel een verschil tussen de 18-55 die meestal bij de 1000D in een kit meegeleverd wordt, en de 18-55 IS die bijvoorbeeld bij de 500D en 550D meegeleverd wordt. De 18-55 IS is de opvolger en is van betere kwaliteit. Mocht je toch voor een 1000D gaan, dan zou ik er als ik jou was ook een 18-55 IS bij kopen en geen 18-55 (non-IS). Qua prijs zijn ze 't zelfde namelijk.
Oké, dan ga ik toch voor de 500D wellicht.
Ik fotografeer trouwens ook voornamelijk make-up en andere kleine prullaria en ik merk dat ik het nu momenteel met de huidige 450D en 18 55 lens niet altijd helemaal geweldig in details neer kan zetten. Iemand een idee voor de lens?
www.beautyfreak.nl
Wanneer je half bezopen bent, heb je echt een gebrek aan doorzettingsvermogen.
pi_92042674
Dan moet je naar macrolenzen kijken, maar dan kom je voor een enigszins fatsoenlijke wel tussen de 300 en 400 euro uit... De Canon 60mm f/2.8 bijvoorbeeld, of iets duurder de Canon 100mm f/2.8, en dan heb je nog macrolenzen van Tokina (een 100/2.8), Tamron (90/2.8) en Sigma (105/2.8), die allemaal ergens tussen de 330 en 370 euro zitten.

Niet heel goedkoop dus, maar dan heb je wel een goede lens waarmee je 1:1 macro's kunt maken.

Een budgetoplossing is macro voorzetringen gebruiken, maar daar ben ik zelf weer niet heel erg in thuis...
pi_92053253
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 04:45 schreef zquing het volgende:

[..]

Is 2ehands een optie? Misschien kijken naar de EVIL oplossingen? Of een ricoh GR/GRD, Pana LX3
Het liefste koop ik hem toch gewoon nieuw. Vind ik wel zo prettig ivm garantie e.d.
Ik zat net te kijken bij de Panasonic FZ38. Die heeft erg goede reviews. Wat zijn de 'concurrenten' daarvan?
  zondag 30 januari 2011 @ 16:24:41 #199
112251 314
gimme pie!
pi_92082666
Hallo allemaal :) altijd al leuk gevonden wat meer te doen met foto's, maar net zoals iemand boven me al zei gaat de autofocus me steeds meer irriteren, daarnaast wil ik zelf in kunnen stellen wat het apparaat doet en daar meer vrijheid in hebben om te spelen.. dus daar gaan we:

Budget: +/- ¤750 kan wat variëren maar veel hoger wil ik niet gaan

Formaat: "normale" DSLR body is prima

Doel: alles.. als ik in een café sta en ik wil wat foto's dan neem ik hem natuurlijk niet mee, daarvoor heb ik mijn compacte Sony DSC-W300

Fotograaf: Ikzelf, wel wat ervaring met settings, spelen met instellingen, wat bewerking, maar beginnend op gebied van DSLR

Huidige camera: Sony DSC-W300. 13.6 MP compact camera met allerlei opties waar ik veel plezier van heb, wil alleen meer settings zelf kunnen bepalen

Welke camera's twijfel je over: instapmodel Canon / Nikon (zoals quote hieronder), maar als ik toch wat meer uitgeef waarom dan geen D90 ?

Mediamarkt heeft t/m vandaag nog de btw-kortingsacties, ik weet dat me dat geen 19% scheelt in realiteit ;) maar 15% op een nieuwe D90 is toch wel de moeite om voor 18:00 nog even binnen te wippen

quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 09:35 schreef Catbert het volgende:

[..]

Nikon D3100 (instapmodel) 445E + Nikkor 50mm F1.8 lens (+/- 110E) is een combi (kwa Nikon dan).
  zondag 30 januari 2011 @ 17:58:59 #200
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_92087111
Ik heb zelf een D90 en ben er erg content mee. Ik raad je wel aan verschillende camera's gewoon eens vast te houden.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  zondag 30 januari 2011 @ 20:41:22 #201
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92095263
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 16:24 schreef 314 het volgende:
Hallo allemaal :) altijd al leuk gevonden wat meer te doen met foto's, maar net zoals iemand boven me al zei gaat de autofocus me steeds meer irriteren, daarnaast wil ik zelf in kunnen stellen wat het apparaat doet en daar meer vrijheid in hebben om te spelen.. dus daar gaan we:

Budget: +/- ¤750 kan wat variëren maar veel hoger wil ik niet gaan

Formaat: "normale" DSLR body is prima

Doel: alles.. als ik in een café sta en ik wil wat foto's dan neem ik hem natuurlijk niet mee, daarvoor heb ik mijn compacte Sony DSC-W300

Fotograaf: Ikzelf, wel wat ervaring met settings, spelen met instellingen, wat bewerking, maar beginnend op gebied van DSLR

Huidige camera: Sony DSC-W300. 13.6 MP compact camera met allerlei opties waar ik veel plezier van heb, wil alleen meer settings zelf kunnen bepalen

Welke camera's twijfel je over: instapmodel Canon / Nikon (zoals quote hieronder), maar als ik toch wat meer uitgeef waarom dan geen D90 ?

Mediamarkt heeft t/m vandaag nog de btw-kortingsacties, ik weet dat me dat geen 19% scheelt in realiteit ;) maar 15% op een nieuwe D90 is toch wel de moeite om voor 18:00 nog even binnen te wippen

[..]

Kijk ook even naar de prijzen van de objectieven. Over het algemeen zijn Canon objectieven gunstiger geprijsd.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_92183330
Ik heb mijn budget verhoogt tot ¤750 :) Maar dan wel met alles erop en eraan.

Dan blijven deze camera's over (of mis ik er nog een paar?):
Canon EOS 1000D
Canon EOS 500D
Canon EOS 450D
Nikon D5000
Nikon D3100
Sony Alpha DSLR-A200
Sony Alpha DSLR-A230
Sony Alpha DSLR-A380
Pentax K-x

Ik wil er vooral natuur mee fotograferen (denk aan vogels/landschappen).

1. Welke camera('s) raden jullie me aan en waarom?
2. Welke camera('s) raden jullie me af en waarom?
3. Zijn de camera's hierboven over 7/8 jaar nog "goed"?
4. Zijn de lenzen die je nu voor ¤100/250 koopt over 7/8 jaar nog goed?
5. Waar kan ik vinden of een camera batterijen of een accu nodig heeft...?
  FOK!fotograaf dinsdag 1 februari 2011 @ 18:58:57 #203
145146 Andyy
pi_92185977
Vogels en landschap verschillen enorm, voor vogels heb je over het algemeen een telelens nodig en landschap een groothoek.
En 100/250, daar koop je over het algemeen geen goede lenzen van (goedkope primes uitgesloten)
En alle camera's hebben een accu nodig, hoe wil je anders foto's maken? :+
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:06:37 #204
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_92186373
Je mist de Nikon D90 + 18=105mm VR kit nog, die kost 728. En da's een betere camera dan de D3100.

Verder kun je op http://www.dpreview.com de exacte specs van de camera's zien, en die ook side-by-side vergelijken.

Verder:
1. Ik heb zelf een D90 en ben er erg blij mee.
2. Geen van allen, zijn prima camera's. Ben zelf een Nikon fan maar Canon, Sony en Pentax maken prima camera's. Mag ook wel voor iets waar je zoveel geld aan uitgeeft :)
3. Tja, ze zullen net zulke mooie foto's maken als nu. Maar over 8 jaar zitten we op 40MP ofzo, dus de kans is aanwezig dat je dan een nieuwe wil.
4. Lenzen gaan in princiepe niet achteruit (tenzij je ze kapot maakt), maar objectieven voor die prijs zijn geen enorm goeie. Waarschijnlijk zul je tegen die tijd willen investeren in betere.
5. Fabrikant of Dpreview.

quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:58 schreef Andyy het volgende:
En alle camera's hebben een accu nodig, hoe wil je anders foto's maken? :+
Sommige DSLRs kunnen penlites in.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_92188519
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:58 schreef Andyy het volgende:
Vogels en landschap verschillen enorm, voor vogels heb je over het algemeen een telelens nodig en landschap een groothoek.
En 100/250, daar koop je over het algemeen geen goede lenzen van (goedkope primes uitgesloten)
En alle camera's hebben een accu nodig, hoe wil je anders foto's maken? :+
Daarom ga ik ook een groothoek- en telelens kopen ;)

quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef Catbert het volgende:
Je mist de Nikon D90 + 18=105mm VR kit nog, die kost 728. En da's een betere camera dan de D3100.

Verder kun je op http://www.dpreview.com de exacte specs van de camera's zien, en die ook side-by-side vergelijken.

Verder:
1. Ik heb zelf een D90 en ben er erg blij mee.
2. Geen van allen, zijn prima camera's. Ben zelf een Nikon fan maar Canon, Sony en Pentax maken prima camera's. Mag ook wel voor iets waar je zoveel geld aan uitgeeft :)
3. Tja, ze zullen net zulke mooie foto's maken als nu. Maar over 8 jaar zitten we op 40MP ofzo, dus de kans is aanwezig dat je dan een nieuwe wil.
4. Lenzen gaan in princiepe niet achteruit (tenzij je ze kapot maakt), maar objectieven voor die prijs zijn geen enorm goeie. Waarschijnlijk zul je tegen die tijd willen investeren in betere.
5. Fabrikant of Dpreview.

[..]

Sommige DSLRs kunnen penlites in.
van die 750 wil ik ook een body met twe lenzen kopen, dus dat gaat niet werken met een D90 :P
  FOK!fotograaf dinsdag 1 februari 2011 @ 20:16:03 #206
145146 Andyy
pi_92189913
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:48 schreef een2drie het volgende:

[..]

Daarom ga ik ook een groothoek- en telelens kopen ;)
Gaat je niet lukken.
Een middelmatige telelens en groothoek lens ga je waarschijnlijk net redden met 750.
Of je moet echt genoegen nemen met de goedkoopste lenzen die over het algemeen niet lang in iemand's bezit zit :P
  dinsdag 1 februari 2011 @ 20:30:06 #207
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92190807
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:05 schreef een2drie het volgende:
Ik heb mijn budget verhoogt tot ¤750 :) Maar dan wel met alles erop en eraan.

Dan blijven deze camera's over (of mis ik er nog een paar?):
Canon EOS 1000D
Canon EOS 500D
Canon EOS 450D
Nikon D5000
Nikon D3100
Sony Alpha DSLR-A200
Sony Alpha DSLR-A230
Sony Alpha DSLR-A380
Pentax K-x

Ik wil er vooral natuur mee fotograferen (denk aan vogels/landschappen).

1. Welke camera('s) raden jullie me aan en waarom?
2. Welke camera('s) raden jullie me af en waarom?
3. Zijn de camera's hierboven over 7/8 jaar nog "goed"?
4. Zijn de lenzen die je nu voor ¤100/250 koopt over 7/8 jaar nog goed?
5. Waar kan ik vinden of een camera batterijen of een accu nodig heeft...?
Okee... ik kan alleen over Nikon spreken...

Ik ga nu even jouw budget van 750,- loslaten, want daar heb je simpelweg wat teveel eisen voor :)
Ik kan je idd een D90 aanraden, waarom? Die heeft een scherpstelschroef en daardoor kun je dus lenzen gebruiken die geen interne autofocus hebben. Deze lenzen zijn goedkoper dan de lenzen met interne focusmotor hebben die je wel bij de D3100 en D5100 nodig hebt. Probeer anders een 2e handse D90 te bemachtigen. Je zult merken dat je als je het fotograferen meer eigen bent, je ook meer eisen gaat stellen aan je lenzen. Ik verwacht dat de sensor je minder parten gaat spelen. Als je later dus meer lenzen wilt kopen, dan zul je hier budgettechnisch meer winst uit halen.

De lenzen zullen over 7/8 jaar nog goed zijn in de zin dat ze bruikbaar zijn. Ik zal wel veel shit over me heen krijgen van de rest, maar... misschien kun je dan beginnen met een Tamron 18-200 als je per sé vogels én landschappen wilt fotograferen. Hij heeft nogal wat kuren bij de uiterste tele en groothoek, maar ik heb zelf 2,5 jaar met plezier geschoten met deze lens en vanwege zijn grote bereik heb je hier misschien het meest aan (budgettechnisch gezien dan). Achteraf kun je chromatische aberraties en vignettering nog met software corrigeren. Als je voorbeeldfoto's wilt: check mijn website (schiet7kleuren) in mijn signature en bij natuur vind je een foto van een bergketen in de Dolomieten en een foto van een kikker... (het is geen vogel, maar je hebt een idee wat je van dichtbij kan fotograferen met die toeter; sorry voor mijn cynisme, maar heb iets teveel Twentsch Kuiernat op)... beide zijn geschoten met een Nikon D80 + Tamron 18-200mm.

Alle camera's werken tegenwoordig met accu's, maar die krijg je erbij. Als je een reserve accu wilt hebben, dan kun je voor een merkloze gaan die vaak niet meer dan 3 tientjes kost.

Als je in de (verre) toekomst helemaal camera-crazy gaat, dan kun je je lenzen met interne focusmotor nog altijd gebruiken in een pro-sumer camera als (nu) de D300 die je later misschien wilt kopen...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_92193330
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 20:30 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Okee... ik kan alleen over Nikon spreken...

Ik ga nu even jouw budget van 750,- loslaten, want daar heb je simpelweg wat teveel eisen voor :)
Ik kan je idd een D90 aanraden, waarom? Die heeft een scherpstelschroef en daardoor kun je dus lenzen gebruiken die geen interne autofocus hebben. Deze lenzen zijn goedkoper dan de lenzen met interne focusmotor hebben die je wel bij de D3100 en D5100 nodig hebt. Probeer anders een 2e handse D90 te bemachtigen. Je zult merken dat je als je het fotograferen meer eigen bent, je ook meer eisen gaat stellen aan je lenzen. Ik verwacht dat de sensor je minder parten gaat spelen. Als je later dus meer lenzen wilt kopen, dan zul je hier budgettechnisch meer winst uit halen.

De lenzen zullen over 7/8 jaar nog goed zijn in de zin dat ze bruikbaar zijn. Ik zal wel veel shit over me heen krijgen van de rest, maar... misschien kun je dan beginnen met een Tamron 18-200 als je per sé vogels én landschappen wilt fotograferen. Hij heeft nogal wat kuren bij de uiterste tele en groothoek, maar ik heb zelf 2,5 jaar met plezier geschoten met deze lens en vanwege zijn grote bereik heb je hier misschien het meest aan (budgettechnisch gezien dan). Achteraf kun je chromatische aberraties en vignettering nog met software corrigeren. Als je voorbeeldfoto's wilt: check mijn website (schiet7kleuren) in mijn signature en bij natuur vind je een foto van een bergketen in de Dolomieten en een foto van een kikker... (het is geen vogel, maar je hebt een idee wat je van dichtbij kan fotograferen met die toeter; sorry voor mijn cynisme, maar heb iets teveel Twentsch Kuiernat op)... beide zijn geschoten met een Nikon D80 + Tamron 18-200mm.

Alle camera's werken tegenwoordig met accu's, maar die krijg je erbij. Als je een reserve accu wilt hebben, dan kun je voor een merkloze gaan die vaak niet meer dan 3 tientjes kost.

Als je in de (verre) toekomst helemaal camera-crazy gaat, dan kun je je lenzen met interne focusmotor nog altijd gebruiken in een pro-sumer camera als (nu) de D300 die je later misschien wilt kopen...
hmmm, interessant :) Ik zat inderdaad al te denken aan een tweedehands camera.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 21:45:19 #209
167923 appelsjap
All the above
pi_92195810
Ik zoek een camera voor mijn vriendin die:
- geen verstand heeft van fotografie
- zoekt een simpele maar met super goede kwaliteit camera
- niet te ingewikkeld dus
- geen dSLR, EVIL kan opzich wel
- maximaal 400 euro

Iemand misschien suggesties?
Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 21:51:20 #210
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92196273
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 21:45 schreef appelsjap het volgende:
Ik zoek een camera voor mijn vriendin die:
- geen verstand heeft van fotografie
- zoekt een simpele maar met super goede kwaliteit camera
- niet te ingewikkeld dus
- geen dSLR, EVIL kan opzich wel
- maximaal 400 euro

Iemand misschien suggesties?
Hoe goed is super goede kwaliteit? Gaat het om de foto's, of om de bouw?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:05:37 #211
167923 appelsjap
All the above
pi_92197367
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 21:51 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hoe goed is super goede kwaliteit? Gaat het om de foto's, of om de bouw?
Allebei, maar het ging vooral om de kwaliteit van de foto's. Dus geen simpele IXUS camera, maar echt eentje die mooie fotos kan maken. dSLR kwaliteit zeg maar.
Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:36:55 #212
62913 Blik
The one and Only!
pi_92199692
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:05 schreef een2drie het volgende:
Ik heb mijn budget verhoogt tot ¤750 :) Maar dan wel met alles erop en eraan.

Dan blijven deze camera's over (of mis ik er nog een paar?):
Canon EOS 1000D
Canon EOS 500D
Canon EOS 450D
Nikon D5000
Nikon D3100
Sony Alpha DSLR-A200
Sony Alpha DSLR-A230
Sony Alpha DSLR-A380
Pentax K-x

Ik wil er vooral natuur mee fotograferen (denk aan vogels/landschappen).

1. Welke camera('s) raden jullie me aan en waarom?
2. Welke camera('s) raden jullie me af en waarom?
3. Zijn de camera's hierboven over 7/8 jaar nog "goed"?
4. Zijn de lenzen die je nu voor ¤100/250 koopt over 7/8 jaar nog goed?
5. Waar kan ik vinden of een camera batterijen of een accu nodig heeft...?
Ik heb afgelopen zaterdag voor 721 euro een 550D + kitlens + 55-250mm lens gekocht. Dus die zou in principe er ook nog tussen passen :)
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:39:35 #213
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92199872
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 22:05 schreef appelsjap het volgende:

[..]

Allebei, maar het ging vooral om de kwaliteit van de foto's. Dus geen simpele IXUS camera, maar echt eentje die mooie fotos kan maken. dSLR kwaliteit zeg maar.
http://i2.expansys.com/img/b/181595/sony-cyber-shot-dsc-hx1.jpg
Zoiets oid? Mijn ouders hebben een pentax x70, dat is ongeveer dat kaliber. Hij is alleen een jaartje of 2 oud. Ik kan wel even een fototje online zetten.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_92200266
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 22:36 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik heb afgelopen zaterdag voor 721 euro een 550D + kitlens + 55-250mm lens gekocht. Dus die zou in principe er ook nog tussen passen :)
Bij de mediamarkt zeker? Ik zie hem op tweakers niet voor 721 euro staan iig :P

Is dit misschien wat? Of zijn die kitlenzen echt waardeloos?
  FOK!fotograaf dinsdag 1 februari 2011 @ 23:07:24 #216
145146 Andyy
pi_92201656
1000D zou ik laten liggen, heeft een niet zo'n goede sensor, kan je neit goed mee schieten als het donkerder is.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 23:07:54 #217
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92201682
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 22:44 schreef een2drie het volgende:

[..]

Bij de mediamarkt zeker? Ik zie hem op tweakers niet voor 721 euro staan iig :P

Is dit misschien wat? Of zijn die kitlenzen echt waardeloos?
Hangt er vanaf wat je wilt doen, ze zijn niet weathersealed, of superlichtsterk. Maar ze zijn wel goedkoop, en kwa prijs/kwaliteit heel goed.
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:06 schreef een2drie het volgende:
Of een goedkopere camera met een betere zoomlens?
Meer MM zegt niet meteen dat de lens beter is ;)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_92202113
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:07 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt er vanaf wat je wilt doen, ze zijn niet weathersealed, of superlichtsterk. Maar ze zijn wel goedkoop, en kwa prijs/kwaliteit heel goed.


[..]

Meer MM zegt niet meteen dat de lens beter is ;)
dat snap ik :)
pi_92202862
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 22:44 schreef een2drie het volgende:
Is dit misschien wat? Of zijn die kitlenzen echt waardeloos?
De 18-55 IS en 55-250 IS zijn beide uitstekende lenzen. Het spreekt voor zich dat er betere lenzen te koop zijn, maar dan kun je je budget van 750 euro beter reserveren voor alleen de lenzen. (of nog niet eens één lens, als je echt topkwaliteit wilt)

Kortom: als je voor 750 euro een degelijke body met prima lenzen wilt hebben, zul je niet zo snel iets beters tegenkomen als een 550D + 18-55 IS + 55-250 IS. :) Mijn keuze zou het zijn in ieder geval.

De 1000D en 450D zou ik beide links laten liggen. Ik heb zelf wel de 450D (nog wel althans; nieuwe body is al besteld), maar zou hem nu niet meer kopen als ik een camera tot 750 euro zocht. Het model is intussen net iets te verouderd en de 550D is gewoon een betere keus, vooral door de superieure sensor. De 1000D zit zelfs nog onder de 450D, dus die zou ik alleen halen als je een zéér beperkt budget hebt (tot 300-400 euro o.i.d.) en toch een spiegelreflex wilt.
pi_92203235
Heb je het nou over de 500D of over de 550D?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 23:37:10 #221
112251 314
gimme pie!
pi_92203487
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 16:24 schreef 314 het volgende:
Mediamarkt heeft t/m vandaag nog de btw-kortingsacties, ik weet dat me dat geen 19% scheelt in realiteit ;) maar 15% op een nieuwe D90 is toch wel de moeite om voor 18:00 nog even binnen te wippen

[..]

jawel, hij ligt op tafel, D90 + 18-105 kit :D geen slechte prijs ook.. al vebaast het met wel dat ie in de pricewatch tussen nummer 1 en de laatste meer dan ¤400 scheelt :o
pi_92204411
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:33 schreef een2drie het volgende:
Heb je het nou over de 500D of over de 550D?
Oh, sorry, ik dacht dat jouw linkje naar de 550D ging. :P Ik had het dus over de 550D, maar die is wat duurder inderdaad...

Voor de 500D geldt mijn post in iets mindere mate, maar nog steeds zou ik die ver boven de 450D en 1000D verkiezen. 500D met 18-55 IS en 55-250 IS is ook gewoon een erg leuke set. :)
  woensdag 2 februari 2011 @ 00:02:04 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_92204873
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 22:44 schreef een2drie het volgende:

[..]

Bij de mediamarkt zeker? Ik zie hem op tweakers niet voor 721 euro staan iig :P

Is dit misschien wat? Of zijn die kitlenzen echt waardeloos?
klopt idd, anders was die 860 euro geweest.
pi_92226458
Na de vondst van mijn moeders oude SLR (Minolta XG1) met de bijbehorende voordelen die een spiegelreflex biedt ben ik wat actiever gaan fotograferen.
Ondertussen heb ik een Minolta XD11 via marktplaats gekocht, een hele fijne SLR met aperture en shutter priority. Een aantal mooie lensen (28mm 1:2.8, 35mm 1:2.8, 50mm 1:1.7, 28-70mm 1:3.5 - 4.8, 70-210mm 1:3.5).
Maar de kosten van de film en ontwikkelen beginnen aardig op te lopen.
Eigenlijk wil ik redelijk handzame camera waar ik mn oude lenzen op kan gebruiken (met adapter), die makkelijk mee op reis kan.

Budget:
rond de 500 euro
Formaat:
SLR like, 3/4 lijkt me mooi.
Doel:
Voor mee op reis, landschappen en stad.
Fotograaf:
Ik wil mezelf niet overschatten, maar ik wil wel veel in kunnen stellen.
Huidige camera:
Minolta XG1
Minolta XD11
Panasonic TZ5
Welke camera's twijfel je over:
alle 3/4 camera's
DSLR is mij een beetje te groot voor op reis.
Elin: What the hell are we doing? We must be out of our damned minds!
Agnes: Yes, I know.
Elin: But we are so fucking cool.
  FOK!fotograaf woensdag 2 februari 2011 @ 16:43:57 #225
145146 Andyy
pi_92230416
Echt geen DSLR?
Sony dslr's kunnen de lenzen gewoon gebruiken zonder adapters lees ik.
Anders kan je de PEN of GF serie camera's overwegen aangezien die redelijk compact zijn.
Goede site om je op weg te helpen is http://www.dpreview.com/reviews/
pi_92321171
Nou ik ga hier met een soortgelijke vraag komen, maar dan 'wie helpt mij aan een nieuwe lens'.
Binnenkort krijg ik de Canon EF-s 17-85 IS USM te leen van een vriend van mij. Ik wil gaan ondervinden hoe deze lens is ten opzichte van de 18-55 IS die ik nu nog steeds heb. Ik wil hem namelijk gaan vervangen door iets kwalitatievers.

Goed, ik ga dus binnenkort zien wat die 17-85 in huis heeft, maar sinds een kleine 2 jaar is er ook de 15-85 IS USM op de markt.
Ik zal helaas niet in staat zijn om deze lens te kunnen testen (zonder hem te kopen) dus daarom wil ik jullie vragen wat jullie bevindingen zijn.
Op internet zijn hier 100en discussies over, maar een duidelijk beeld krijg ik er niet van. De 15-85 zou minder last van onscherpe hoeken hebben en je hebt nét wat meer groothoek. Ook de scherpte zou hoger liggen. Maar ik heb nergens écht duidelijke voorbeelden kunnen zien.
De 15-85 is ook al gauw 2 keer zo duur als de 17-85, en dat is ook een belangrijke factor.

Doel is gewoon om een allround lens te hebben van een goeie kwaliteit die mijn 18-55 gaat vervangen.
Cuz I'm Mr. Brightside
  FOK!fotograaf vrijdag 4 februari 2011 @ 13:37:20 #227
145146 Andyy
pi_92321394
Zoveel zullen die twee waarschijnlijk niet verschillen qua scherpte.
Wat mis je aan je huidige lens dan? Niet lichtsterk genoeg of wil je juist meer bereik?
Want volgens mij is de lens vrij scherp die je nu hebt.
pi_92321746
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 13:37 schreef Andyy het volgende:
Zoveel zullen die twee waarschijnlijk niet verschillen qua scherpte.
Wat mis je aan je huidige lens dan? Niet lichtsterk genoeg of wil je juist meer bereik?
Want volgens mij is de lens vrij scherp die je nu hebt.
Schijnt dat kleuren wat beter worden weergegeven. Iets meer bereik is ook wel fijn. Kwalitatief gezien ben ik niet heel tevreden met de 18-55. Zeker nu ik ook heb gezien wat een 50mm f/1,8 en een 70-300 IS USM kunnen qua scherpte.
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_92325426
Toch is de 18-55 IS nog een behoorlijk scherp lensje. Eerlijk gezegd zou ik niet meteen durven zeggen dat je daar met de 17-85 enorm op vooruit zou gaan, behalve dan qua bereik. De 15-85 zou wel weer een flinke verbetering moeten zijn, maar zoals je al zei zul je dan ook wel iets dieper in je portemonnee moeten grijpen.

Heb je ook al 'ns de reviews bekeken op bijvoorbeeld Lenstip? http://www.lenstip.com/po(...)=637&add1=9&add2=877

Daar staan ze met z'n drieën naast elkaar, onderaan staat een linkje naar de review van elke lens waarin ze o.a. vergeleken worden met de 18-55.
pi_92328001
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 16:43 schreef Andyy het volgende:
Echt geen DSLR?
Sony dslr's kunnen de lenzen gewoon gebruiken zonder adapters lees ik.
Anders kan je de PEN of GF serie camera's overwegen aangezien die redelijk compact zijn.
Goede site om je op weg te helpen is http://www.dpreview.com/reviews/
Thnx.
De GF1 ziet er wel goed. Maar ik vraag me af hoe die in de hand ligt met een wat grotere lens erop. Dat probleem heb je natuurlijk niet met een DSLR.
Elin: What the hell are we doing? We must be out of our damned minds!
Agnes: Yes, I know.
Elin: But we are so fucking cool.
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:59:54 #231
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_92333713
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 13:44 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Schijnt dat kleuren wat beter worden weergegeven. Iets meer bereik is ook wel fijn. Kwalitatief gezien ben ik niet heel tevreden met de 18-55. Zeker nu ik ook heb gezien wat een 50mm f/1,8 en een 70-300 IS USM kunnen qua scherpte.
Wat je hebt gezien kan ook gewoon het effect zijn dat een telelens geeft - grotere subjectgrootte en dus meer zichtbare details.
pi_92408251
Moet ik trouwens nog extra dingen kopen als ik de 500D met twee kitlenzen koop? Een SD kaartje bijvoorbeeld?
  zondag 6 februari 2011 @ 13:43:20 #233
62913 Blik
The one and Only!
pi_92408407
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 13:38 schreef een2drie het volgende:
Moet ik trouwens nog extra dingen kopen als ik de 500D met twee kitlenzen koop? Een SD kaartje bijvoorbeeld?
- SD-kaart (of twee)
- tas
- extra accu
- evt. zonnekap
pi_92408435
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 13:38 schreef een2drie het volgende:
Moet ik trouwens nog extra dingen kopen als ik de 500D met twee kitlenzen koop? Een SD kaartje bijvoorbeeld?
Zonder SD-kaart wordt het lastig fotograferen, dus ja, die zul je er ook bij moeten hebben. :)

Voor de rest is het geheel aan jezelf wat je er nog allemaal bijhaalt.
pi_92408836
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 13:43 schreef Blik het volgende:

[..]

- SD-kaart (of twee)
- tas
- extra accu
- evt. zonnekap
UV filter, schoonmaaksetje. Betaal met Visa, dan issie 1 jaar verzekerd.
Cuz I'm Mr. Brightside
  zondag 6 februari 2011 @ 14:45:58 #236
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_92411162
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 13:51 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

UV filter, schoonmaaksetje. Betaal met Visa, dan issie 1 jaar verzekerd.
Waarom een UV filter? gewoon een lens hood gebruiken, want dat beschermt meer dan genoeg. Een UV filter zorgt alleen maar voor slechter focussen en kans op schitteringen. In mijn ogen/ervaring heb je van een UV filter meer nadelen dan voordelen.
pi_92411297
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:45 schreef RichardHammond het volgende:

[..]

Waarom een UV filter? gewoon een lens hood gebruiken, want dat beschermt meer dan genoeg. Een UV filter zorgt alleen maar voor slechter focussen en kans op schitteringen. In mijn ogen/ervaring heb je van een UV filter meer nadelen dan voordelen.
Moet je kwaliteit kopen ipv die 13,- kostende Hama dingetjes.
Jij hebt nog nooit stofdeeltjes en misschien zelfs vlekken/krassen op je lens gehad?
Cuz I'm Mr. Brightside
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 6 februari 2011 @ 14:49:56 #238
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_92411298
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:45 schreef RichardHammond het volgende:

[..]

Waarom een UV filter? gewoon een lens hood gebruiken, want dat beschermt meer dan genoeg. Een UV filter zorgt alleen maar voor slechter focussen en kans op schitteringen. In mijn ogen/ervaring heb je van een UV filter meer nadelen dan voordelen.
ben ik niet met je eens :)
nog geen last gehad van schitteringen en slechter focussen, wel zeg ik koop niet de goedkoopste van de goedkoopste.
heb toevallig vorige week een gecrashte lens gezien :X weet nog altijd niet hoe ze t voor mekaar gekregen hebben, maar en de zonnekap én het frontglas van de lens kaduk :X
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zondag 6 februari 2011 @ 14:59:00 #239
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_92411592
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:49 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Moet je kwaliteit kopen ipv die 13,- kostende Hama dingetjes.
Jij hebt nog nooit stofdeeltjes en misschien zelfs vlekken/krassen op je lens gehad?
Op prof materiaal koop ik geen Hama, maar ik heb hier een filter liggen van 70 euro, maar het focust toch echt minder op mijn 1D. Vooral bij servo focussen wil er wel eens een hunt tussen zitten. Heb nog nooit krassen op het glas van mijn objectieven gehad, maar ik gebruik wel altijd lens hoods. Stof wel af en toe en dat poets ik er voorzichtig af met een micro fiber doekje en net alsof je die paar stofdeeltjes op je foto ziet.

quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:49 schreef Ynske het volgende:

[..]

ben ik niet met je eens :)
nog geen last gehad van schitteringen en slechter focussen, wel zeg ik koop niet de goedkoopste van de goedkoopste.
heb toevallig vorige week een gecrashte lens gezien :X weet nog altijd niet hoe ze t voor mekaar gekregen hebben, maar en de zonnekap én het frontglas van de lens kaduk :X
Misschien verlang je minder van het materiaal dan ik doe. Het glas van een UV filter heeft ook altijd een lagere kwaliteit dan het hoge kwaliteit glas in je objectieven. De fabrikant doet er alles aan om een scherp objectief te produceren en vervolgens draai jij er weer een stuk glas voor. Nope, een UV filter kan mij niet overtuigen, ik gebruik liever een lens hood.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:00:06 #240
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92411629
Ach ik vind het wel meevallen, op m'n 70-200 II zit een UV filtertje en draait als een kanon hoor.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zondag 6 februari 2011 @ 15:10:41 #241
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_92412048
quote:
14s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:00 schreef Dark_Angelus het volgende:
Ach ik vind het wel meevallen, op m'n 70-200 II zit een UV filtertje en draait als een kanon hoor.
Ik (en vele anderen) hebben toch andere ervaringen, want je levert in op contrast, scherpte, verandering van witbalans en precisie qua focussen. Ik merk toch echt verschil en wanneer ik het uiterste vraag wil ik niet dat zo'n klere filter mij in de weg zit.

Ik heb het trouwens opgezocht en die UV filter van B+W heeft bij 90 euro gekost!

Wanneer je je front element van je objectief wil beschermen kan je beter zogenaamd protectie glas kopen i.p.v. een UV filter, dan lever je in ieder geval minder in op scherpte etc., maar ideaal/het beste is het gewoon zonder glas er voor.
pi_92412076
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:49 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Moet je kwaliteit kopen ipv die 13,- kostende Hama dingetjes.
Jij hebt nog nooit stofdeeltjes en misschien zelfs vlekken/krassen op je lens gehad?
Tja, en dan de vraag: wat heb je liever, een stofdeeltje op het glas van je lens, of een stofdeeltje op het inferieure stukje glas dat vóór je lens zit? :? In beide gevallen zul je het stofje niet op je foto zien, maar in het tweede geval schiet je wel door in feite overbodig glas heen.

Wat de vlekken betreft: ook UV-filters zijn niet vlekbestendig of iets dergelijks, en net zoals bij een vlek op je lens zul je het er ook bij een UV-filter gewoon van af moeten vegen. Of steek jij elke keer 100 euro in een nieuw UV-filter als je er een vlekje op hebt zitten?

En nee, een kras heb ik inderdaad nog nooit op m'n lens gehad.

Enige waar UV-filters in mijn ogen goed voor zijn, is als je in omstandigheden fotografeert waarin de weathersealing van je camera geen overbodige luxe is. In die gevallen is een UV-filter nuttig om de sealing van je lens compleet te maken. (ik denk dan aan het strand tijdens een storm, een concert tijdens bierdouches, etc.)

Voor alledaags gebruik en bescherming tegen stootschade: zonnekap.
pi_92412312
Hmm, valt natuurlijk wel wat voor te zeggen, maar ik heb wel vaker mensen gezien die krassen op hun UV filter hadden en soms zelfs een gebrachten UV filter. Dat kan je beter gebeuren met een UV filter, dan je lens.
Tuurlijk, ligt er ook aan hoe voorzichtig je met je spullen bent.
Echt gigantisch verschil tussen UV en geen UV heb ik niet gemerkt. Eigenlijk helemaal niet.
Cuz I'm Mr. Brightside
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:18:37 #244
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92412332
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:10 schreef RichardHammond het volgende:

[..]

Ik (en vele anderen) hebben toch andere ervaringen, want je levert in op contrast, scherpte, verandering van witbalans en precisie qua focussen. Ik merk toch echt verschil en wanneer ik het uiterste vraag wil ik niet dat zo'n klere filter mij in de weg zit.

Ik heb het trouwens opgezocht en die UV filter van B+W heeft bij 90 euro gekost!

Wanneer je je front element van je objectief wil beschermen kan je beter zogenaamd protectie glas kopen i.p.v. een UV filter, dan lever je in ieder geval minder in op scherpte etc., maar ideaal/het beste is het gewoon zonder glas er voor.
Ik wil voor het effect wel even een avondje met en zonder UV filter schieten.

Do 24-02 White Lies HMH Amsterdam
Vr 25-02 Skunk Anansie HMH Amsterdam

Lijken me twee mooie avonden om te proberen, ik zal later wel even in het SC topic of anders een nieuw topic mijn ervaringen posten.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_92412386
quote:
7s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:18 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Ik wil voor het effect wel even een avondje met en zonder UV filter schieten.

Do 24-02 White Lies HMH Amsterdam
Vr 25-02 Skunk Anansie HMH Amsterdam

Lijken me twee mooie avonden om te proberen, ik zal later wel even in het SC topic of anders een nieuw topic mijn ervaringen posten.
Lijkt me wel interessant ja. :)

En oh, oh, oh wat gaat het pijnlijk worden als je juist op de avond zonder filter iets over je lens heen krijgt. :')
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:21:24 #246
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92412430
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:20 schreef Omniej het volgende:

[..]

Lijkt me wel interessant ja. :)

En oh, oh, oh wat gaat het pijnlijk worden als je juist op de avond zonder filter iets over je lens heen krijgt. :')
HMH en zeker bij die concerten valt het over het algemeen wel mee.

Ik was blij bij KoRn afgelopen jaar dat ik mijn filtertje erop had zitten. Eerst noot wordt ingezet en hoppa heel glas bier over camera en lens heen :+
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_92412580
quote:
10s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:21 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

HMH en zeker bij die concerten valt het over het algemeen wel mee.

Ik was blij bij KoRn afgelopen jaar dat ik mijn filtertje erop had zitten. Eerst noot wordt ingezet en hoppa heel glas bier over camera en lens heen :+
Je hebt een professioneel toestel hoop ik, want anders is alles niet zo goed afgedicht.
Cuz I'm Mr. Brightside
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:30:08 #248
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92412726
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:26 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Je hebt een professioneel toestel hoop ik, want anders is alles niet zo goed afgedicht.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_92412772
quote:
10s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:30 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
*fapfapfap*
Alles f/2.8 ook _O_
Wat is dat rechts achter die 7D?

Ooit zal hier ook een 7D komen :D
Cuz I'm Mr. Brightside
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:32:55 #250
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92412834
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:31 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

*fapfapfap*
Alles f/2.8 ook _O_
Wat is dat rechts achter die 7D?

Ooit zal hier ook een 7D komen :D
Hehe de 7D is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Achter de 7D staat nog een 1DM2 :)
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_92412882
quote:
14s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:32 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Hehe de 7D is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Achter de 7D staat nog een 1DM2 :)
Wat is dit hier :')
Ik PM je ff mijn rekeningnummer
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_92412950
quote:
10s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:30 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hé, heb jij de 16-35 tegenwoordig? Of had je die al?

Mooi ding lijkt me dat, wil 'm ook nog eens gaan halen. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:38:06 #253
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_92413044
quote:
10s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:34 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Wat is dit hier :')
Ik PM je ff mijn rekeningnummer
En alles is gemaakt met een 50D met een plastic Fantastic lensje.

quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 15:36 schreef Omniej het volgende:

[..]

Hé, heb jij de 16-35 tegenwoordig? Of had je die al?

Mooi ding lijkt me dat, wil 'm ook nog eens gaan halen. :)
Erg fijn ding, 16mm is heerlijk met bandjes die vol over de monitors hangen :)



Mooi voorbeeld van Tim.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_92415298
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 13:43 schreef Omniej het volgende:

[..]

Zonder SD-kaart wordt het lastig fotograferen, dus ja, die zul je er ook bij moeten hebben. :)

Voor de rest is het geheel aan jezelf wat je er nog allemaal bijhaalt.
Welke snelheid is aan raden om een beetje snel foto's te maken? (16GB en niet duurder dan ¤40)
pi_92415423
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 16:26 schreef een2drie het volgende:

[..]

Welke snelheid is aan raden om een beetje snel foto's te maken? (16GB en niet duurder dan ¤40)
Koop dan 1 van 8GB met klasse 6 snelheid. Handig voor je filmfunctie en serieopnames in RAW
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_92467390
Ik ben me aan het orienteren op DSLR gebied. Ik ben eerstejaars student grafisch ontwerpen, maar heb tot dit jaar niet veel met fotografie gedaan.
Nu word het toch tijd om me te gaan orienteren op een eigen spiegelreflex. Ik heb fotografie op school, en vind het leuk, maar heb zelf geen camera. Ik kan ze huren op school, maar het is toch fijn om een eigen camera te hebben.
Ik heb geen haast om de camera te kopen, ik moet sowieso maart afwachten omdat mijn verjaardag dan is en ik krijg geen cadeautjes maar bijdrages voor m'n camera. M'n plan voor aanschaf is ongeveer half maart, maar die datum staat niet muurvast.

Budget: 700/750 euro, dit moet inclusief redelijke kitlens zijn. Het ligt er een beetje aan hoeveel verjaardagsgeld ik ophaal, ik ben in maart jarig. Ik heb nu iets meer dan 500 euro, daar komt dus nog een beetje spaargeld van m'n salaris/stufi bij en dus verjaardagsgeld. Ik ben best bereid om eenmalig 100 euro ofzo bij te lenen bij de IB groep, omdat de camera vooral voor mijn studie is vind ik dat geen probleem.
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
Doel: Ik moet iedere week foto's maken, de onderwerpen lopen sterk uiteen, omdat we telkens nieuwe opdrachten krijgen.
Fotograaf: Ikzelf, en mijn vader is ook geinteresseerd in fotografie en zal 'm vast wel willen lenen, maar die doet het maar met wat ik kies.
Huidige camera: Panasonic Lumix
Welke camera's twijfel je over: Ik heb werkelijk geen idee.
Bijzonderheden: Voor privegebruik (en misschien een enkele keer voor school) wil ik graag kunnen filmen. Het liefst heb ik de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten, ivm muziekfilmpjes, maar dit heeft niet de hoogste prioriteit.
Ik heb al een hele oude cameratas, dus dat hoeft er in principe niet bij, alleen als er geld 'over' is.
Wat betreft extra lenzen, ik ben van plan gewoon te sparen en gaandeweg nieuwe lenzen aan te schaffen als dit nodig heb. Ook zou een statiefje wel handig zijn, maar dit heeft ook geen prioriteit omdat ik deze ook op school kan huren.
Ik heb al een geheugenkaartje van 8GB, wil er nog wel eentje bij.
Oh, en het is wel de bedoeling dat de camera nog 3.5 jaar meegaat, dan ben ik als het goed is klaar met mijn studie en kan ik misschien eens gaan kijken voor een betere (als ik het leuk vind).

[ Bericht 4% gewijzigd door Elinious op 07-02-2011 17:50:46 (toevoeging.) ]
pi_92467581
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 17:47 schreef Elinious het volgende:
Ik ben me aan het orienteren op DSLR gebied. Ik ben eerstejaars student grafisch ontwerpen, maar heb tot dit jaar niet veel met fotografie gedaan.
Nu word het toch tijd om me te gaan orienteren op een eigen spiegelreflex. Ik heb fotografie op school, en vind het leuk, maar heb zelf geen camera. Ik kan ze huren op school, maar het is toch fijn om een eigen camera te hebben.
Ik heb geen haast om de camera te kopen, ik moet sowieso maart afwachten omdat mijn verjaardag dan is en ik krijg geen cadeautjes maar bijdrages voor m'n camera. M'n plan voor aanschaf is ongeveer half maart, maar die datum staat niet muurvast.

Budget: 700/750 euro, dit moet inclusief redelijke kitlens zijn. Het ligt er een beetje aan hoeveel verjaardagsgeld ik ophaal, ik ben in maart jarig. Ik heb nu iets meer dan 500 euro, daar komt dus nog een beetje spaargeld van m'n salaris/stufi bij en dus verjaardagsgeld. Ik ben best bereid om eenmalig 100 euro ofzo bij te lenen bij de IB groep, omdat de camera vooral voor mijn studie is vind ik dat geen probleem.
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
Doel: Ik moet iedere week foto's maken, de onderwerpen lopen sterk uiteen, omdat we telkens nieuwe opdrachten krijgen.
Fotograaf: Ikzelf, en mijn vader is ook geinteresseerd in fotografie en zal 'm vast wel willen lenen, maar die doet het maar met wat ik kies.
Huidige camera: Panasonic Lumix
Welke camera's twijfel je over: Ik heb werkelijk geen idee.
Bijzonderheden: Voor privegebruik (en misschien een enkele keer voor school) wil ik graag kunnen filmen. Het liefst heb ik de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten, ivm muziekfilmpjes, maar dit heeft niet de hoogste prioriteit.
Ik heb al een hele oude cameratas, dus dat hoeft er in principe niet bij, alleen als er geld 'over' is.
Wat betreft extra lenzen, ik ben van plan gewoon te sparen en gaandeweg nieuwe lenzen aan te schaffen als dit nodig heb. Ook zou een statiefje wel handig zijn, maar dit heeft ook geen prioriteit omdat ik deze ook op school kan huren.
Ik heb al een geheugenkaartje van 8GB, wil er nog wel eentje bij.
Canon 500D (550D als je autofocus wilt tijdens het filmen) en koop 'm met de 18-135 of 18-55 + 55-250. Voor portretfotografie en objecten van dichterbij scherp krijgen heb je voor 100,- ook de 50mm f/1,8.
Koop er een klasse 6 kaart bij van Sandisk of Lexar or een ander bekender merk. UV-filter (al wordt dat hier betwist) en/of zonnekap. Polarisatiefilter kan als extraatje ook erg leuk zijn.
Cuz I'm Mr. Brightside
  maandag 7 februari 2011 @ 17:54:04 #258
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92467636
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 17:52 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Canon 500D (550D als je autofocus wilt tijdens het filmen) en koop 'm met de 18-135 of 18-55 + 55-250. Voor portretfotografie en objecten van dichterbij scherp krijgen heb je voor 100,- ook de 50mm f/1,8.
Koop er een klasse 6 kaart bij van Sandisk of Lexar or een ander bekender merk. UV-filter (al wordt dat hier betwist) en/of zonnekap. Polarisatiefilter kan als extraatje ook erg leuk zijn.
Dit
En over 3.5 jaar is hij waarschijnlijk net zo "veroudert" als de 400/450D nu is. Niet veel dus.
Daar komt bij dat de echte nieuwe feature filmen is, en dat kan die 550D dus.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_92468414
Bedankt! Ik ga even op onderzoek uit :)
pi_92496240
Tot zover staat de 550D me aan! Ziet er goed uit.

Nu zit ik wel een beetje met die lenzen, de 18-135 of 18-55 +55-250? Wat zijn de voor/nadelen van deze keuzes?

Polarisatiefilters kende ik nog niet, maar geeft inderdaad een leuk effect! Gaat op mijn lijstje, als ik me een extraatje kan veroorloven... :p
pi_92497658
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 12:04 schreef Elinious het volgende:
Nu zit ik wel een beetje met die lenzen, de 18-135 of 18-55 +55-250? Wat zijn de voor/nadelen van deze keuzes?
Tja, met de 55-250 combi heb je meer telebereik (namelijk tot 250mm), maar het nadeel van die combinatie is dat je vrij snel al van lens zult moeten wisselen. Bij de 18-135 kun je het wisselen redelijk beperkt houden (of als dat je enige lens is zul je überhaupt niet hoeven/kunnen wisselen :P), maar daar staat het nadeel tegenover dat je wat minder telebereik hebt.

Als je nooit met een SLR gefotografeerd hebt is het lastig in te schatten denk ik waar jouw voorkeur naar uitgaat...
  dinsdag 8 februari 2011 @ 13:04:44 #262
62913 Blik
The one and Only!
pi_92498046
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 12:04 schreef Elinious het volgende:
Tot zover staat de 550D me aan! Ziet er goed uit.

Nu zit ik wel een beetje met die lenzen, de 18-135 of 18-55 +55-250? Wat zijn de voor/nadelen van deze keuzes?

Polarisatiefilters kende ik nog niet, maar geeft inderdaad een leuk effect! Gaat op mijn lijstje, als ik me een extraatje kan veroorloven... :p
Ik heb een paar weken geleden de combi 18-55 en 55-250 mm gekocht, juist omdat ik ook op vakantie redelijk veel gebruik maak van de telezoom mogelijkheden. Ik denk dat je je vooral moet bedenken of je het langere bereik gaat gebruiken in de toekomst
  dinsdag 8 februari 2011 @ 13:13:52 #263
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_92498381
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 12:04 schreef Elinious het volgende:
Tot zover staat de 550D me aan! Ziet er goed uit.

Nu zit ik wel een beetje met die lenzen, de 18-135 of 18-55 +55-250? Wat zijn de voor/nadelen van deze keuzes?
Omdat je waarschijnlijk creatief moet bezig zijn voor je opleiding zou ik eerder voor de combinatie 18-55 en 50mm1.8 gaan. Dan heb je een lens voor algemeen gebruik, en eentje voor portretten en situaties waarbij een kleine scherptediepte vereist is. Dat laatste kun je met geen van de lenzen die jij noemt echt goed creëren. Zo'n 50mm1.8 (of vergelijkbaar) geeft ze veel meer creatieve mogelijkheden dan zo'n 55-250mm telelens, dus dat lijkt me met het oog op jouw opleiding een betere keuze.

Nikon (D5000 of D3100 + 18-55 + 35mm1.8) en Pentax (K-x of K-r + 18-55 + 35mm2.4) bieden vergelijkbare opties voor onder de ¤750 (al kun je volgens mij bij geen van deze een externe microfoon aansluiten).
  dinsdag 8 februari 2011 @ 22:28:48 #264
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_92524622
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daar gaat ie komen!!!
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/finepix_x100/
1000 euro !! Hell Yeah this is gonna be the one :D Maart gaat goed worden!!! Toffe videocams en dit beest :D
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
pi_92526168
- nee, laat maar -
  woensdag 9 februari 2011 @ 10:43:33 #266
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92537151
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 22:28 schreef ebeaydojraes het volgende:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daar gaat ie komen!!!
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/finepix_x100/
1000 euro !! Hell Yeah this is gonna be the one :D Maart gaat goed worden!!! Toffe videocams en dit beest :D
Mja, ik denk dat ik toch ga voor de GXR met lens-module.... of gewoon doorspaar voor een m8 :)
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  woensdag 9 februari 2011 @ 11:04:24 #267
62913 Blik
The one and Only!
pi_92537903
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 22:28 schreef ebeaydojraes het volgende:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daar gaat ie komen!!!
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/finepix_x100/
1000 euro !! Hell Yeah this is gonna be the one :D Maart gaat goed worden!!! Toffe videocams en dit beest :D
Ik snap de blijdschap niet helemaal denk ik, wat is er zo geniaal aan dit apparaat?
  woensdag 9 februari 2011 @ 12:59:01 #268
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92542092
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 11:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik snap de blijdschap niet helemaal denk ik, wat is er zo geniaal aan dit apparaat?
Combinatie OVF en EVF is wel redelijk briljant.
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_92544209
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 11:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik snap de blijdschap niet helemaal denk ik, wat is er zo geniaal aan dit apparaat?
Alles :{w
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_92544240
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 10:43 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Mja, ik denk dat ik toch ga voor de GXR met lens-module.... of gewoon doorspaar voor een m8 :)
maar dit is wel de ultieme Hexar AF vervanging en ergens wordt ik wel blij van AF
"Those unforgettable days, for them I live"
  woensdag 9 februari 2011 @ 14:04:30 #271
62913 Blik
The one and Only!
pi_92544730
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 12:59 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Combinatie OVF en EVF is wel redelijk briljant.
Vandaar, ik snap niet eens wat het betekent :P
pi_92544823
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 11:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik snap de blijdschap niet helemaal denk ik, wat is er zo geniaal aan dit apparaat?
APS-C formaat sensor in een compact-ish metalen behuizing, incl. metalen cnc-gefreesde knoppen. De meeste controls ook direct benaderbaar via die knoppen, zodat je niet steeds menu's in hoeft te duiken (zoals bijvoorbeeld bij de NEX). Retro design, en daardoor minder opvallend, 35mm (equivalent)/2.0 lens. Ingebouwde ND filters tot 3 stops. Verder een terminator style zoeker waarbij je ook nog om het daadwerkelijke plaatje ruimte ziet, zoals een filmcamera. Composeren wordt daardoor nog makkelijker. En het is nog niet bevestigd, maar de flitsschoen lijkt wel heel erg compatibel met Nikon flitsers.

Al kan ik me voorstellen dat niet iedereen het ding even geweldig vindt, de fixed lens is bijvoorbeeld voor velen een showstopper. Het is daardoor een echt straatbeest, en _veel_ goedkoper dan een Leica M8/M9. Veel mensen die hem kopen hebben ook al een (pro) DSLR, en willen een compactere simpelere camera voor erbij, maar niet achteruit in beeldkwaliteit richting compactcamera-niveau.

Ik wil 'm stiekem heel hard ook wel eigenlijk :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  woensdag 9 februari 2011 @ 14:32:53 #273
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92545761
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 13:52 schreef zquing het volgende:

[..]

maar dit is wel de ultieme Hexar AF vervanging en ergens wordt ik wel blij van AF
Autofocus is zo overrated :P De keuze voor mij is tussen cropfactor 1,5 tov 1,33, iso-waarden en een echte meetzoeker... Ow ja, en AA-filter waarschijnlijk.

OVF: Optical viewfinder
EVF: Electronic viewfinder

Dus het ene is een lens waar je doorheen kijkt, zeg maar, en het andere is liveview door de lens. Het geniale is dat je kunt kiezen welke je wilt zien door dezelfde zoeker, of optisch in combinatie met bijvoorbeeld live histogram kunt gebruiken...

Enniehoe, ik wacht sowieso totdat iemand hem op marktplaats zet omdat hij hem niet begrijpt :')
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_92546806
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 14:32 schreef infp2009 het volgende:

[..]

Autofocus is zo overrated :P De keuze voor mij is tussen cropfactor 1,5 tov 1,33, iso-waarden en een echte meetzoeker... Ow ja, en AA-filter waarschijnlijk.

GXR is ook 1.5. Maar laat mij maar eerst genoeg geld sparen om uberhaupt iets te kopen :')
quote:
Enniehoe, ik wacht sowieso totdat iemand hem op marktplaats zet omdat hij hem niet begrijpt :')
ik ook :')

Die x100 mist eigenlijk alleen maar 1 ding en dat is IRbeam assisted AF. Zoals je dat ook vindt op de HexarAF, geniaal is dat. Focust ook als er geen licht is
"Those unforgettable days, for them I live"
  woensdag 9 februari 2011 @ 15:16:20 #275
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92547483
Weet ik: GXR is 1,5 ; M8 is 1,33 :) Dus...
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_92547612
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 15:16 schreef infp2009 het volgende:
Weet ik: GXR is 1,5 ; M8 is 1,33 :) Dus...
Ow zo, dat verklaart. Die M8 is eigenlijk tegenwoordig ook niet meer verschrikkelijk duur. Volgens mij moet met een beetje geluk een M8.1 wel te krijgen zijn voor een euro of 2000. Nog een voigtlander 35mm F1.4, dan hoef je volgens mij ook niet veel meer te hebben
"Those unforgettable days, for them I live"
  FOK!fotograaf woensdag 9 februari 2011 @ 16:15:02 #277
145146 Andyy
pi_92550033
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 15:16 schreef infp2009 het volgende:
Weet ik: GXR is 1,5 ; M8 is 1,33 :) Dus...
Niet persé, je hebt meerdere modules met verschillende groottes sensors :P
Ze hebben wel een 1.5 :Y

(wacht, 35mm hebben jullie het over. Heb niks gezegd :@ )
  woensdag 9 februari 2011 @ 16:25:23 #278
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92550494
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 15:19 schreef zquing het volgende:

[..]

Ow zo, dat verklaart. Die M8 is eigenlijk tegenwoordig ook niet meer verschrikkelijk duur. Volgens mij moet met een beetje geluk een M8.1 wel te krijgen zijn voor een euro of 2000. Nog een voigtlander 35mm F1.4, dan hoef je volgens mij ook niet veel meer te hebben
Heb al een 40mm summicron * 1.33 = 53mm :) Ideaal! Op zich is dat best een aardig bedrag, maar toch moet ik nog even sparen :')
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
  woensdag 9 februari 2011 @ 19:17:51 #279
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_92557722
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 14:06 schreef Ener-G het volgende:

[..]

APS-C formaat sensor in een compact-ish metalen behuizing, incl. metalen cnc-gefreesde knoppen. De meeste controls ook direct benaderbaar via die knoppen, zodat je niet steeds menu's in hoeft te duiken (zoals bijvoorbeeld bij de NEX). Retro design, en daardoor minder opvallend, 35mm (equivalent)/2.0 lens. Ingebouwde ND filters tot 3 stops. Verder een terminator style zoeker waarbij je ook nog om het daadwerkelijke plaatje ruimte ziet, zoals een filmcamera. Composeren wordt daardoor nog makkelijker. En het is nog niet bevestigd, maar de flitsschoen lijkt wel heel erg compatibel met Nikon flitsers.

Al kan ik me voorstellen dat niet iedereen het ding even geweldig vindt, de fixed lens is bijvoorbeeld voor velen een showstopper. Het is daardoor een echt straatbeest, en _veel_ goedkoper dan een Leica M8/M9. Veel mensen die hem kopen hebben ook al een (pro) DSLR, en willen een compactere simpelere camera voor erbij, maar niet achteruit in beeldkwaliteit richting compactcamera-niveau.

Ik wil 'm stiekem heel hard ook wel eigenlijk :)
dat en ik wil een camera zonder verwisselbaar optiek. Voor op plekken waar je met dat soort spul niet mag komen. Anders had ik al lang een PEN o.i.d. gehaald. Dit is wat ik wil hebben. Naast dat hij er gewoon ubergeil uitziet :). Het is alleen al leuk om naar te kijken.
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  woensdag 9 februari 2011 @ 20:01:09 #280
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_92559703
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 22:28 schreef ebeaydojraes het volgende:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daar gaat ie komen!!!
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/finepix_x100/
1000 euro !! Hell Yeah this is gonna be the one :D Maart gaat goed worden!!! Toffe videocams en dit beest :D
Ik ben héél benieuwd naar je ervaringen. De specs zien er veelbelovend uit.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_92563235
zullen we weer ontopic gaan?

/ik weet dat ik zelf ook offtopic ben geweest :@ maar het is gewoon zo'n geweldig ding
"Those unforgettable days, for them I live"
  donderdag 10 februari 2011 @ 03:32:57 #282
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_92578071
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 21:02 schreef zquing het volgende:
zullen we weer ontopic gaan?

/ik weet dat ik zelf ook offtopic ben geweest :@ maar het is gewoon zo'n geweldig ding
Volgens mij kan er wel een eigen topic over worden aangemaakt : ) Daar gaat alleen nog maar meer over worden gepraat richting maart.
  donderdag 10 februari 2011 @ 07:41:21 #283
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92578551
Ik heb het X100 topic even gebumpt. :)
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_92685076
@omniej, blik en informatiQue: bedankt voor alle adviezen! Gelukkig hoef ik nu niet meteen een keuze te maken. Ik denk dat ik het er ook even met mijn lerares over ga hebben.
  maandag 14 februari 2011 @ 10:29:25 #285
10757 ForrestX
It's been emotional...
pi_92758557
Omdat ik het gevoel heb dat mijn D70s de geest gaat geven, begin ik voorzichtig naar een opvolger te kijken. Bij deze: mijn ‘lijstje’:

Budget: ¤ 1000,- - ¤ 1200,- voor de body (Nikon lenzen al aanwezig…twijfel een objectief met VR; de 16-85 of de 18-200)

Formaat: DSLR

Doel: van alles…van landschap & architectuur tot autoraces en mijn zoon van 3 en alles er tussen in

Fotograaf: redelijke ervaring met dSLR

Huidige camera: D70s, op leeftijd…begint kuren te vertonen zoals niet opslaan van foto’s…. althans, bestanden zonder informatie.(zou ook aan de CF kaart kunnen liggen??)

Welke camera's twijfel je over: Nikon D300s & D7000

Bijzonderheden: 18-70mm, 50mm en 70-300mm objectief aanwezig…evenals SB800 flitser
en geen haast met de beslissing…

Camera moet goed in de hand liggen…destijds vond ik de Canon 450d gewoon te klein…uiteraard mooie foto’s maken, zo min mogelijk ruis bij hogere ISO’s zonder over actieve noise reduction, snelle AF. Filmen is leuk, maar heeft geen prioriteit. Sensor cleaning is een pre….Oh, en hij moet even mee kunnen gaan…

Ik fotografeer meestal in ‘P’ omdat deze stand het gemak van auto combineert met het zelf in de hand kunnen houden van verhoudingen…als ik de tijd heb, gaat ie op ‘M’, maar spelende kinderen is gewoon makkelijker als er bepaalde keuzes voor je gemaakt worden..
[TK] GVB Golfregels (NGF) Boeken + DVD
Just a little lovin', early in the mornin'
Beats a cup of coffee for startin' off the day.
  FOK!fotograaf maandag 14 februari 2011 @ 12:43:29 #286
145146 Andyy
pi_92763684
De D300s heeft een superieure grip vergeleken met de D7000.
Maar als je kan wachten zou ik voor de opvolger van de D300s gaan, deze is namelijk al uit productie genomen en de opvolger wordt vrij snel verwacht. De D7000 levert betere hoge ISO prestaties (bruikbaar 6400) dan de D300s, maar dat is het enige voordeel :P
  maandag 14 februari 2011 @ 13:25:04 #287
10757 ForrestX
It's been emotional...
pi_92765317
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:43 schreef Andyy het volgende:
De D300s heeft een superieure grip vergeleken met de D7000.
Maar als je kan wachten zou ik voor de opvolger van de D300s gaan, deze is namelijk al uit productie genomen en de opvolger wordt vrij snel verwacht. De D7000 levert betere hoge ISO prestaties (bruikbaar 6400) dan de D300s, maar dat is het enige voordeel :P
Ik heb het vermoeden dat de opvolger van de D300s buiten budget gaat vallen...

In vergelijking met de D70s die bij ISO 800 geen bruikbare foto meer oplevert ongeveer zal ieder van de eerder genoemde opties wellicht een flinke sprong voorwaarts zijn!
[TK] GVB Golfregels (NGF) Boeken + DVD
Just a little lovin', early in the mornin'
Beats a cup of coffee for startin' off the day.
  maandag 14 februari 2011 @ 13:27:07 #288
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92765400
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 13:25 schreef ForrestX het volgende:

[..]

Ik heb het vermoeden dat de opvolger van de D300s buiten budget gaat vallen...

In vergelijking met de D70s die bij ISO 800 geen bruikbare foto meer oplevert ongeveer zal ieder van de eerder genoemde opties wellicht een flinke sprong voorwaarts zijn!
Sowieso... van CMOS was een flinke vooruitgang tov de ruisgevoeligere CCD. Al ga je naar een D90 dan zul je al veel happier zijn. De D7000 voelt iets lichter aan, maar het blijft een ongelofelijk ding voor die prijs. De D300 en D7000 vallen binnen de 1000,- en 1200,- hoor ;)
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  maandag 14 februari 2011 @ 13:31:25 #289
10757 ForrestX
It's been emotional...
pi_92765570
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 13:27 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Sowieso... van CMOS was een flinke vooruitgang tov de ruisgevoeligere CCD. Al ga je naar een D90 dan zul je al veel happier zijn. De D7000 voelt iets lichter aan, maar het blijft een ongelofelijk ding voor die prijs. De D300 en D7000 vallen binnen de 1000,- en 1200,- hoor ;)
De D300s en D7000 vallen wel binnen budget...maar de opvolger van de D300s waarschijnlijk niet...
[TK] GVB Golfregels (NGF) Boeken + DVD
Just a little lovin', early in the mornin'
Beats a cup of coffee for startin' off the day.
  maandag 14 februari 2011 @ 13:32:51 #290
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92765628
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 13:31 schreef ForrestX het volgende:

[..]

De D300s en D7000 vallen wel binnen budget...maar de opvolger van de D300s waarschijnlijk niet...
Ahh ja... mijn fout :) Probeer gewoon ff in de winkel welke van de twee het beste in je handen ligt en of je de iso/ruisprestaties van de D7000 het vindt opwegen tegen de iets mindere ergonomie.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_92781479
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 16:43 schreef Andyy het volgende:
Echt geen DSLR?
Sony dslr's kunnen de lenzen gewoon gebruiken zonder adapters lees ik.
Anders kan je de PEN of GF serie camera's overwegen aangezien die redelijk compact zijn.
Goede site om je op weg te helpen is http://www.dpreview.com/reviews/
Ik ben voor een nex-3 met 18-55 kitlens gegaan. Deze in combinatie met mn oude minolta md lenzen is een goede combi. Nu nog even wachten op de adapter :)
Wel even wennen aan de menuutjes maar het gaat al lekker soepel.
Elin: What the hell are we doing? We must be out of our damned minds!
Agnes: Yes, I know.
Elin: But we are so fucking cool.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:55:34 #292
245489 IceBeach
Ice... on the beach
pi_92970800
Budget: ¤3000,- (aankoop heeft geen haast en spaar liever nog even door dan dat ik een miskoop doe)

Formaat: D-SLR Body

Doel: Landschap/Nacht (voornamelijk groothoek), Studio (voornamelijk kleine/middelgrote objecten) en Macro fotografie. Zoomlens kan nog wel even wachten.

Fotograaf: Ongeveer 3.5 jaar ervaring met m'n S3 IS. Heb wel het e.e.a. gelezen over fotografie, maar wil mezelf geen pro noemen die ook alle terminologie weet. Heb het meeste toch wel geleerd door zelf te experimenteren en foto's van anderen te bestuderen (Flickr/DeviantArt).

Huidige camera: Canon Powershot S3 IS. Ik begin de beperkingen te merken bij nachtfotografie (snel ruisvorming) en de mogelijkheden voor studiofotografie (externe flitser aansluiten en meer controle over de DOF).
Ook de 6 megapixel (een gewonnen print van 60x40 ziet er eigenlijk niet uit) is niet alles meer.

Welke camera's twijfel je over: Vandaag bij de fotozaak geweest en mij werd verteld dat ik het beste nog even op de EOS 1000D kon wachten. Zelf even zitten kloten met een 550D en dat beviel me wel. Voorkeur is voor Canon, omdat ik daar nu ook al mee werk.
Ik heb alleen nog geen enkel idee wat het verschil is tussen alle DSLR's en waarom ik wel of niet een duurdere zou moeten aanschaffen. Ook voor lenzen moet ik me nog even inlezen.

Bijzonderheden: Een (hoog kwalitatieve) filmoptie is niet nodig en ik ben ook niet van plan om actiefotografie te gaan doen. Belangrijk dat is dat er zo min mogelijk ruis-ontwikkeling is bij nachtfotografie.
Emperor Meiji: I am a living god. As long as I do what they think is right.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:59:17 #293
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92971005
Met 3000 euro kan je echt een heel eind komen. Ik denk dat als je een 500/550D, of een 50/60D koopt, je nog erg lang door kan. Dan kan je er meteen een paar mooie lenzen bij kopen, want er is zo te zien genoeg budget. Maar hoe en wat precies vind ik moeilijk.

Vergeet je statief trouwens niet, die is erg handig bij nachtfotografie.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_92971034
quote:
Ik heb alleen nog geen enkel idee wat het verschil is tussen alle DSLR's en waarom ik wel of niet een duurdere zou moeten aanschaffen.
Omdat je dan een betere sensor met minder ruisvorming hebt, bijvoorbeeld.

De 1000D is er overigens al vrij lang, ik neem aan dat de verkoper dus bedoelt dat je op de 1100D zou moeten wachten (die is onlangs aangekondigd), maar als je van plan bent 3000 euro in je DSLR te steken, zou ik zowel de 1000D als de 1100D links laten liggen eerlijk gezegd. Ga dan inderdaad minimaal voor een 550D, of de binnenkort te verschijnen 600D.

Zeker als je voor de 550D gaat, hou je nog een heel leuk bedrag over om een aantal mooie lenzen aan te schaffen. :)
  vrijdag 18 februari 2011 @ 17:06:50 #295
247356 infp2009
More cowbell!
pi_92971393
... 3000 euro te besteden en jullie hebben het over de 600D?
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_92971541
quote:
5s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:06 schreef infp2009 het volgende:
... 3000 euro te besteden en jullie hebben het over de 600D?
Als je er een paar leuke lenzen bij wilt hebben... Zo'n soort setje bijvoorbeeld:

EOS 550D - 589 euro
15-85 f/3.5-5.6 IS USM - 519 euro
10-22 f/3.5-4.5 USM - 649 euro
100 f/2.8L Macro IS USM - 774 euro

Heb je een leuke allrounder (de 15-85), een fantastische groothoek (10-22) en een enorm mooie macrolens. Is bij elkaar al 2531 euro, prijzen gebaseerd op de Tweakers pricewatch. Reken dan nog wat voor een statief als hij die nog niet heeft, en je komt al verdomd dicht bij de 3000 euro in de buurt. (edit: al kan de macrolens nog wel een stuk goedkoper als je voor een alternatief gaat)

Wat had jij in gedachten dan? :)
  vrijdag 18 februari 2011 @ 17:11:22 #297
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92971604
quote:
5s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:06 schreef infp2009 het volgende:
... 3000 euro te besteden en jullie hebben het over de 600D?
Je kan wel een 1D/1Ds mark 3 oid gaan kopen, maar dan heb je nog geen lenzen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 17:12:55 #298
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92971674
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:10 schreef Omniej het volgende:

[..]

Als je er een paar leuke lenzen bij wilt hebben... Zo'n soort setje bijvoorbeeld:

EOS 550D - 589 euro
15-85 f/3.5-5.6 IS USM - 519 euro
10-22 f/3.5-4.5 USM - 649 euro
100 f/2.8L Macro IS USM - 774 euro

Heb je een leuke allrounder (de 15-85), een fantastische groothoek (10-22) en een enorm mooie macrolens. Is bij elkaar al 2531 euro, prijzen gebaseerd op de Tweakers pricewatch. Reken dan nog wat voor een statief als hij die nog niet heeft, en je komt al verdomd dicht bij de 3000 euro in de buurt. (edit: al kan de macrolens nog wel een stuk goedkoper als je voor een alternatief gaat)

Wat had jij in gedachten dan? :)
Nu weet ik niet precies wat voor lenzen er allemaal zijn, maar waarom zou je dan niet voor de 24-70 gaan, en een andere macro lens kopen? Die 24-70 is 2.8, en met IS volgens mij. Het beetje groothoek wat je bij de 15-85 hebt maak je weer goed met de 10-22.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_92971782
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:12 schreef kanovinnie het volgende:
Nu weet ik niet precies wat voor lenzen er allemaal zijn, maar waarom zou je dan niet voor de 24-70 gaan, en een andere macro lens kopen? Die 24-70 is 2.8, en met IS volgens mij. Het beetje groothoek wat je bij de 15-85 hebt maak je weer goed met de 10-22.
De 24-70 heeft geen IS, maar een optie is het zeker ja. :) Al moet je het dan wel prettig vinden om een 24-xx allrounder op een 1,6x crop te hebben.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 17:19:07 #300
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_92971984
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:15 schreef Omniej het volgende:

[..]

De 24-70 heeft geen IS, maar een optie is het zeker ja. :) Al moet je het dan wel prettig vinden om een 24-xx allrounder op een 1,6x crop te hebben.
IS heb je toch ook weer niet altijd nodig? Met nachtfotografie kan je natuurlijk ook gewoon je statief gebruiken. En kwa zoombereik (10-22, 24-70) sluit het wat netter aan, al mis je wel weer wat zoombereik. Maar als dat belangrijk is kan Icebeach voor een 70-200 gaan ipv de macrolens.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 17:39:56 #301
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_92972903
Waarom niet een 5DmkII?? Als je lage ruis wil is een full-frame sensor toch wenselijker, zeker voor nachtfotografie. En met 21 MP is het misschien niet de meest snelle camera, maar voor in de studio is ie prima lijkt me.

Een 24-70mm heeft een redelijke groothoek en is best wel all-round voor de studio...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')