quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin
Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.
Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.
Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.
De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).
Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van en een mosseltje in een laagje van
Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!
Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje.
Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.
Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).
Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.
Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.
Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!
Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).
Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.
Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."
We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.
Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.
Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.
Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:08 schreef LieLie het volgende:
[..]
Leuke uitgebreide review!
En het klinkt heerlijk!
daar heb je een ' volg topic' knop voorquote:
Naast de knop voor een nieuw topic. Hij is nu waarschijnlijk licht groen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
Reageer? Dat staat bij mijn nergensquote:Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Oja, dan is ie licht rood.quote:
Voor mij niet, ik was al sinds 6.00 wakker. Tafelgenoot zei: "Ik pas wel even de review aan met de 4de Friandise". Ik: "OK". Tafelgenoot: "OOPS, ging iets mis" 3x Ik: "Wil ik weten wat je hebt lopen kloten onder mijn account?"quote:Op zondag 7 november 2010 08:54 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
dacht ik al, heb ik ook wel eens.
Vroeg he?
Respect!!quote:Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1
Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?quote:Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1
Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.quote:Op zondag 7 november 2010 14:13 schreef LieLie het volgende:
[..]
Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
Gek, hier doet ie het niet..quote:Op zondag 7 november 2010 14:19 schreef borisz het volgende:
[..]
In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.
Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken .
Ik gebruik Chrome, maar bij mij werkt het ook niet...quote:Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
klopt.quote:Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?quote:Op zondag 7 november 2010 16:13 schreef Mirjam het volgende:
[..]
klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
geen flauw ideequote:Op zondag 7 november 2010 16:14 schreef LieLie het volgende:
[..]
Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
Leuke review, en het klinkt goed!quote:Op zondag 7 november 2010 18:00 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten!
Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november
Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?quote:Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.
Impressie?
Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.
Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.
Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
Was het ook! Heb heerlijk gegeten En het smaakte naar meer, dus stiekem zijn we alweer aan het rondkijken waar we nog meer willen eten...quote:
Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn. Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.quote:Op maandag 8 november 2010 12:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom Nico was vast ook studentquote:Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.
[...]
De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom
Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.
Inderdaad, volgende keer beter. Slechter zal moeilijk wordenquote:Op maandag 8 november 2010 23:59 schreef Isabeau het volgende:
Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom Nico was vast ook student
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter
Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekjequote:Op maandag 8 november 2010 23:50 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn. Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
Klagen hoeft ook niet echt. Je kunt het ook zien als leerzame kritiek geven in de trant van: wat mij betreft had dat of dat beter doorgebakken mogen zijn of juist iets minder. Of ik vond het nogal vlak van smaak, misschien volgende keer wat beter proeven in de keuken?quote:Op dinsdag 9 november 2010 00:13 schreef Bluezz het volgende:
Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is
Het water loopt mij weer in de mond bij het lezen.quote:Op dinsdag 9 november 2010 15:52 schreef k_man het volgende:
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)
Mag ik even zeggen dat ik al moet kótsen bij het woord manlief?quote:
Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt.quote:Op vrijdag 12 november 2010 21:23 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Cesana te Apeldoorn
Wanneer?Gisteren
Wat at je?Proeverijmenu, 9 kleine gerechtjes per 3 opgediend. Eventueel met wijnproeverij ernaast.
Impressie? Erg goed, de gerechtjes verschilden goed van elkaar, ook saus en garnituur waren goed gevarieerd. De keuken was creatief, zo werd er bv. gort op dezelfde manier klaargemaakt als risotto. Er werden bijna alleen maar seizoensproducten gebruikt. Eten was gewoon goed, wijn/spijs combinatie was ook prima.
Kosten?50 euro pp
Cijfer?4 vorkjes uit 5.
Ja maar dan verpest ik de verrassingquote:Op vrijdag 12 november 2010 21:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 34% gewijzigd door Erasmo op 12-11-2010 22:01:37 ]
quote:Op vrijdag 12 november 2010 21:55 schreef golfer het volgende:
[..]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 12 november 2010 22:02 schreef Erasmo het volgende:Oke, thanx.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er lekker uit.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zondag 14 november 2010 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja en naast ons zat een gast die nam 200 gram wagyu en at niet eens alles op pfff
HAHAHAHA nee wist ik niet. Nou ja, ieder geval wel goed geproefd dan want vond het al op kabeljauw lijkenquote:Op zondag 14 november 2010 13:02 schreef k_man het volgende:
Je weet dat cod Engels is voor kabeljauw?
quote:Op vrijdag 19 november 2010 20:27 schreef k_man het volgende:
Hoe word je geacht dat te eten?
Jawel bij de andere burgers maar dan krijg je meteen weer zoveel. En voor een lunch betaal ik ook echt niet meer dan $10. Dan neem ik liever m'n boterham met pindakaas mee naar 't werk.quote:Hadden ze geen groter bord?
Zou het zeker doen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker
Neem er een overnachting bijquote:Op zaterdag 20 november 2010 00:14 schreef golfer het volgende:
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
Nee, ik ben gek op wild, het was een wildmenu trouwens, dus niet dat ik zelf van de kaart dat uitzocht.quote:Op zaterdag 20 november 2010 00:29 schreef Bluezz het volgende:
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie
Verse kabeljauw in Winterswijkquote:Op zaterdag 20 november 2010 00:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
Wel eens van transport gehoord?quote:
Transport?quote:Op zaterdag 20 november 2010 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
Ik dacht dat jij toch regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde keek? Verse vis is vrijwel nooit vers, die wordt op zee al ingevroren.quote:Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Lul niet uit zo je nek met je randstad chauvinismequote:Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Als dat 'vers' is kan volgens mij 95% van het eten met het etiket 'vers' in de prullenbak.quote:Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Dus als je zelf een visje vangt en in de auto naar huis transporteert is het ook niet vers meer?quote:Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?quote:Op maandag 22 november 2010 19:15 schreef YoshiBignose het volgende:
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.
NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
Waren in wat grotere groep en ik ben niet zo van het zeuren, half opgegeten nog. Later in gastenboek wel reactie geplaatst. Toen kregen we mail met dinerbon ter waarde van 7x de ossenhaas. Dat is op zich nog wel een aardig gebaar, niet dat ik het daar nog een keer wil proberen. Ook wel jammer dat ze die reactie daarna meteen uit het gastenboek verwijderen zo blijven inderdaad alleen maar goede recensies over.quote:Op maandag 22 november 2010 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Welke McDonald?quote:Op vrijdag 26 november 2010 21:49 schreef YoshiBignose het volgende:
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.
De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker
De service was goed, het was in een paar seconde klaar!
En waar is de recensie?quote:
Ok man, moest je lang wachten in de McDrive?quote:
ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.quote:Op zondag 12 december 2010 12:01 schreef Isabeau het volgende:
Het verwart me wel enigszins, want het ziet er uit als een Japans-achtig restaurant dat doet aan moleculair koken? En ook de opmaak van de borden is helemaal zoals moderne restaurants dat momenteel allemaal doen. Maar bij Japan denk ik juist aan traditioneel Het zal wel aan mij liggen, het ziet er in ieder geval lekker uit.
klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken . En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....quote:Op zondag 12 december 2010 13:50 schreef golfer het volgende:
[..]
ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.
Ziet er allemaal wel smakelijk uit.
Ben benieuwd. Hopelijk weer zo'n leuke recensie met foto's.quote:Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Volgende keer staat Sucre op het programma....
Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?quote:Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken . En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....
Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....quote:Op zondag 12 december 2010 19:00 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?
Okequote:Op zondag 12 december 2010 21:45 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....
Je bedoelt Nam Kee? Klopt, maar laatst hebben ze wel opnieuw ingericht, ziet er nu minder uit als een "badkamer". Toch blijft het natuurlijk beetje armzalig maar dat is juist grappig en het eten is gewoon goed! (beter dan die "hollandse chinees" die je in elk dorp vindt)quote:Op woensdag 15 december 2010 23:14 schreef Erasmo het volgende:
Die tent op de Zeedijk
Ziet er ontzettend shabby uit maar het eten is echt goed
Welke taxiquote:Op zaterdag 18 december 2010 23:46 schreef popolon het volgende:
Ziet er goed uit. Hoe duur was de taxi?
Nou, 's nachts teruglopen lijkt me ook zo wat.quote:
Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olafquote:Op zondag 19 december 2010 12:39 schreef Bluezz het volgende:
Oe Piet, ik luisterde even naar La Pat, maar dat is zware kost
En die paté, van mij was ie eigenlijk ook ff net te koud gisteren.... Leuk verslagje verder
Koikenhof Ja mooi gefilmd, dat welquote:Op zondag 19 december 2010 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olaf
http://www.youtube.com/user/pattytrossel#p/u/42/6j1KCbPO0qA
Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet?quote:Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/
Vanavond bij truffels.
http://www.restauranttruffels.nl/
Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.quote:Op woensdag 29 december 2010 09:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet?
Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.quote:Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/
Lambermon's:
Waar: Haarlem
Wanneer: Ergens twee weken geleden
Wat at je: 4 gangen tasting menu
Impressie: Dit was de brasserie. Heerlijk gegeten. De tweede gang zelfs voor lambermon's overdonderend lekker. Service was goed en de kaasplank was ook perfect. Alleen de verhoudingen zijn een beetje zoek als dit de brasserie is. Het is eigenlijk te goed om het een brasserie te noemen.
Kosten: 185 met twee personen
Cijfer: 8
ML
Waar: Haarlem
Wanneer: Donderdag 23 dec om kerst goed te starten.
Wat at je: 5 gangen tasting menu
Impressie: Wat een ontzettend volwassen en volwaardige zaak geworden. Een aanwinst voor Haarlem. Haarlem kan trots zijn op ML en ML op hun nieuw verworven ster en meer dan terecht wat mij betreft. Ik zit veel liever hier dan bijvoorbeeld Chapeau of de Bokkedoorns. Wij hebben echt heerlijk gegeten.
Kosten: 250 euro
Cijfer: 9,5
Vanavond bij truffels dus die vul ik later aan.
http://www.restauranttruffels.nl/
Ik deed het ook met een knipoogjequote:Op woensdag 29 december 2010 10:14 schreef Godtje het volgende:
[..]
Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.
De brasserie was na de verhuizing dramatisch slecht. De brasserie voor de verhuizing in het aparte pand was niet te vergelijken met dit wat mij betreft.quote:Op woensdag 29 december 2010 11:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.
ML hebben we nu 3x bezocht en al na het 2e bezoek in 2005 hadden we die Michelinster voorspeld, mits hij naar een grotere ruimte zou verhuizen en dat is dus exact gebeurd.
Lambermons brasserie is voortreffelijk en nauwelijks minder dan het restaurantgedeelte boven en Truffels is een erg leuke ervaring met 1 nadeel: je bent gebonden aan het zoveel-gangen menu en kan daar niet a la carte eten.
Klopt. Staat ook in onze recensie.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:39 schreef Godtje het volgende:
Volgens mij heeft Michel zelf de leiding overgenomen over de brasserie ongeveer een jaar geleden omdat het heel slecht ging en hebben ze de kok van Chapeau overgenomen voor boven.
Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.quote:Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk.
ik baal altijd dat ik zo weinig geld heb haha, die fondant zou ik elke dag wel kunnen eten. Maar is waarschijnlijk maar goed dat dat niet kanquote:Op donderdag 30 december 2010 13:56 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.
Net heb ik de foto's van Enschede bekeken, maar ik vind het pand in Tilburg toch mooier.
Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?quote:Op donderdag 30 december 2010 13:47 schreef SnuggLe het volgende:
Waar? Senderens in Parijs, 2 michelinsterren
Wanneer? 2 weken geleden
Wat at je? Het 'tasting' menu met bijpassend wijnarrangement. Oa met foie gras (puur, heerlijk!), cocquilles st. Jacques, zie hier: http://www.senderens.fr/maj/pdf/menu_degustation_english.pdf
Impressie? Het restaurant is midden in Parijs, place de la madeleine. Als je binnenkomt lijkt het meer op een chinees restaurant gezien de aankleding. Aparte rare lichten die een beetje kitsch aandoen. De tafel kleurt, netzoals het plafond, steeds anders.
Het menu was fantastisch, de bijpassende wijnen nog beter. De foie gras was heerlijk intens puur en de cocquilles krakelvers. Dat waren zeker de toppers. Het hoofdgerecht was vooral zwaar. Ik weet het slecht te omschrijven: een soort warme vleespate met deeg eromheen. Lekker, maar zwaar. De rode wijn die erbij zat maakte het wel af.
Kosten? Met zijn 3en waren we 470 euro kwijt, inclusief champagne voor, wijnen, koffie en friandises
Cijfer? 8.3 ... voorgerechten een 9...hoofd- en na een 7.5
Toevoeging: vooraf krijg je brood met kruidenboter en een soort tomatenboter. Het brood is echt heel erg lekker, bruin brood met kruiden, ik kan het niet omschrijven, maar het is zeker lekker!quote:Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Waar? humphreys in Enschede
Wanneer? Vorige week donderdag
Wat at je? Humphreys heeft een wisselend menu. Deze keer had ik een voorgerechtje van Paddenstoelenkroketjes met salade van kastanjechampignons en walnotendressing, een hoofdgerecht van Angus biefstuk met kastanjechampignons en gebakken schorseneren, geserveerd met peper-Cognacsaus en een nagerecht van Chocoladefondant met een sorbet van bloedsinaasappel.
Impressie? Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk. Meestal heb ik als hoofdgerecht de mixed grill omdat er vrij veel andere gerechten op staan die ik niet zo lekker vind (zoals zalm, of iets met gamba's), maar deze keer was er naast de hertenbiefstuk ook een angusbiefstuk mogelijk met schorseneren. Bij het hoofdgerecht werden naast erg lekkere frietjes een salade en stoofpeertjes geserveerd. Het hoofdgerecht was zoals altijd weer erg lekker, en ook vriendin vond het hoofdgerecht (Gebakken zalm met een millefeuille van aubergine, tomaat en mozzarella, geserveerd met basilicum-beurre blanc) erg lekker. Het voorgerechtje was half-half. De paddenstoelenkroketjes waren heerlijk, maar de walnotendressing was erg zoet en lag aan een helft van het bord. Toch weer erg lekker gegeten
Kosten? Vriendin heeft betaald, maar 3-gangen-menu is 23.50
Cijfer? 8.5
Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.quote:Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?
Komt wel vaker voor dat de online kaart niet overeenkomt met de daadwerkelijke kaart. Als je vers werkt is niet altijd alles te krijgen, en restaurateurs zijn meestal geen IT helden die dat zelf even snel wijzigen. Vind dat niet bezwaarlijk, ik word eerder huiverig als ze altijd alles hebben, meestal is dat een minder goed teken dan een kaart die wisselt.quote:Op donderdag 30 december 2010 19:20 schreef SnuggLe het volgende:
[..]
Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.
Maar het is de bedoeling dat je hier je EIGEN ervaringen en foto's post.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 19:58 schreef Roel_Jewel het volgende:
Schopje met pics van Noma. Nee, ik ben er helaas niet zelf geweest, maar zag pics van iemand die er vanmiddag heeft mogen genieten... Prachtig
Zie http://www.mobypicture.com/user/rick_bayless/list
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben je er nu al wezen eten?quote:Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker
Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 00:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats.
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
Was gezelligquote:Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort
Wanneer?
Gisteravond
Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola
Impressie:
watje van de mac mag verwachten
kosten:
¤11,20
cijfer:
7,3
Erg bescheiden qua prijs inderdaad..mooie review weerquote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011
Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei
Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,
Impressie?
Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen
Cijfer?
9
Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
De eerste die Piet heeft herkend.
Die kipsaté burger vind ik goed te nassen!quote:Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort
Wanneer?
Gisteravond
Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola
Impressie:
watje van de mac mag verwachten
kosten:
¤11,20
cijfer:
7,3
Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menuquote:Op zaterdag 22 januari 2011 11:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar. De Meubelfabrieken daar (traditioneel daar, net als textiel in Twente) maakten trouwens enorm veel geweerkolven voor de Wehrmacht.quote:Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vindenquote:
En er wordt ook nog veel gemaakt als onderaannemer, Hulsta vrachtwagens zie ik daar ook vaakquote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:04 schreef Erasmo het volgende:
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.
Het genot van het eten daar is toch gelegenheid genoeg? Daar eten is het feestquote:Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden
Klopt, wij wonen prachtigquote:En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland
Ik begreep dat die erg achteruit is gegaan.quote:Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.quote:Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar.
Klopt helemaal, maar daar ben je voor een zevengangen menu ook iets meer kwijt, hebben ze een ster en zijn de porties kleiner.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 16:58 schreef k_man het volgende:
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen.
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
Er zijn een heleboel spannende kaasjes die niet boven de 50 euro de kilo uitkomen. Sterker nog, dat is extreem veel voor kaas, je hebt de meest prachtige karakteristieke kazen voor 30 a 40 euro/kilo . Dus met een beetje normale stukjes moet dat 3 keer over de kop kunnen lijkt me. En een kaasplank bestaat maar voor een klein gedeelte uit kaas die zich niet meer leent voor bewaren. Daarnaast heeft de keuken er erg weinig werk aan. Ik denk dan ook dat het probleem vooral is dat er kaasliefhebbers zijn die iets spannends willen, en dan best eentje willen proeven die ze vies vinden, en dat er veel gasten zijn die kaas wel lekker vinden, maar het moet niet te sterk smaken. Voor die laatse groep worden doorgaans de kaasplankjes gemaakt, zeker als ze in een menu zitten.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 17:31 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?quote:Op zondag 23 januari 2011 15:01 schreef Gripper het volgende:
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!
Het is inderdaad niet bepaald "makkelijk" eten, maar dit was gelukkig nog geen plek waar er moleculair gekookt wordt en andere onherkenbare fratsen. Op je bord zie je zalm, en dat smaakt ook als zalm. Ik zat aan het eind van de avond nokkie vol, dus de grens tussen proeven en eten is wel overschreden. Ja, je moet je aandacht erbij houden, maar door de hoge kwaliteit van alles, en de service voel ik me ook dan nog steeds verwend. Zij schuiven mn stoel aan, zodat ik al mn aandacht op de smaken kan focussen.quote:Op zondag 23 januari 2011 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
[..]
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Bij L'Amuse waar wij onze kaas altijd halen?quote:Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:
[..]
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
In dat geval weet ik niet of het wel de moeite waard is...quote:Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:
[..]
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
Het gaat niet eens zo zeer om het combineren. Wat ik meer bedoel is dat ik niet de volle smaakervaring in één hap kan hebben, en bij wijn ook niet in één slok. Het moet even bezinken, je hebt dan de smaak nog in je mond en dan komt hap twee daar achteraan, waardoor de smaakervaring weer anders is, ik proef pas echt goed in verschillende happen. Als dan de kok heel veel wil laten zien van wat hij allemaal wel niet kan en je dus met hele kleine hapjes per smaak zit, dan moet ik me heel erg concentreren, en dan nog is het anders. Het is een beetje alsof je op een feestje met iedereen kennis maakt, en daardoor met niemand aan een gesprek toekomt.quote:Op zondag 23 januari 2011 19:45 schreef Gripper het volgende:
Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...
Dat onbeperkt is dan niet zo mijn ding, maar gewoon een bord met eten, waar je aan begint, waar je even mee aan het eten bent voordat je aan het einde bent, hoe verfijnd of smaakvol ook, dat heeft wel zijn charme en smaakbeleving die ik bij zo'n sterrenrestaurant mis.quote:Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was?quote:Op maandag 24 januari 2011 11:27 schreef k_man het volgende:
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin
Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.quote:Op maandag 24 januari 2011 13:00 schreef Aphrodyte het volgende:
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was?
Oh oké, ik eet niet bij de bovenste restaurants die je opnoemt, dat is voor mij veel te duur. Vandaar dat het mij nooit is opgevallen.quote:Op maandag 24 januari 2011 15:09 schreef k_man het volgende:
[..]
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.
Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepenquote:Op maandag 24 januari 2011 23:22 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's
Lol, toevallig.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen
Ach gossie Popo.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:44 schreef popolon het volgende:
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.
Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland
Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011
Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.
Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.
Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.
Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.
Nu weer een jaar wachten. Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:41 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review.
hmm, ook maar eens kijken dan. Ik ga altijd naar il palio, die is ook prima. En ook 5 euroquote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:11 schreef bear87 het volgende:
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag
Voor: Uiensoep en Tomatensoep
Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.
Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.
Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.
Schade:
Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.
Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.
Dat snap ik. Toch vind ik marinades altijd wel lekker.quote:Op vrijdag 28 januari 2011 12:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :
Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.
Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.
Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer.
Haha, die spareribs waren ook veel te snel zwart. Die salades vond ik toch echt wel een minpunt.quote:Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos. Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.
Lucky you!quote:Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch
Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde
Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Leuk!quote:Op maandag 7 februari 2011 11:22 schreef LieLie het volgende:
Waar? Kasteel Coevorden
Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011
Impressie
Kasteel Coevorden
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?quote:Op maandag 7 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:
[..]
Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Nou, in dat programma speelt zoveel meer mee dan alleen het eten, dat zegt niet zo veelquote:Op maandag 7 februari 2011 14:16 schreef k_man het volgende:
[..]
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is.
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?quote:Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Vorig jaar zomer zijn ze open gegaan voor feesten en partijen inderdaad. Sinds september ongeveer kun je er ook terecht voor lunch, en sinds oktober of november ook voor het diner.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:38 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?
heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:
Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )
Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.
We hadden het er net toevallig over tijdens de lunch! Ik zat wat te mekkeren over mn speciaalsaus met raar bijsmaakje, en een collega vond dat ik dat niet kon verwachten van een restaurant wat niet in de Lekker staat. Dus ik opperde dat ze misschien hun mayo met stikstof moeten bevriezen tot kleine pareltjes, die een smaakexplosie in je mond veroorzaken :-)quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen.
Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit! Spaghetti met tomaat.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 18:07 schreef rubje het volgende:
Vandaag hier gegeten en was er niet blij mee.
Restaurant Vapiano Rotterdam.
Pff en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkendquote:Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik.quote:Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Pff en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.quote:Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.
[..]
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg dan meteen terug gaan geven.quote:Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Klinkt als een restauranttrauma.quote:Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden
Wat hebben die er nou weer mee te makenquote:Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.quote:Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg dan meteen terug gaan geven.
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten Ben niet zo assertief.quote:Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg dan meteen terug gaan geven.
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.quote:Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Dat is spreekwoordelijk natuurlijkquote:Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat hebben die er nou weer mee te maken
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden.quote:Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten Ben niet zo assertief.
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?quote:Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk
[..]
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden.
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.quote:Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.quote:Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.quote:Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Rofl....it still got a pulsequote:Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...quote:Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.quote:Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.quote:Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs.
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers.quote:Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:
[..]
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
quote:Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.quote:Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
Leuk!quote:Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Ehm geen idee eigenlijk, heb er alleen even snel geluncht.quote:
. Althans hun namen staan op de website .quote:
quote:
Wagyu buiten Japan is toch eigenlijk niet raszuiver?quote:Op zondag 6 maart 2011 10:36 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster
Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten.
Was het wat?quote:Op zondag 6 maart 2011 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl ben benieuwd
Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 10:56 schreef robdriessen het volgende:
-knip- leuke tenten!
2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!
Daar frituren ze geen mars-bars maar Valhorona repenquote:Op donderdag 10 maart 2011 12:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
Wat goed dat je hier de tijd voor neemt. Ik vind eigenlijk dat ze allemaal in de OP moeten staan, met jouw naam erbij.quote:Op maandag 7 maart 2011 11:24 schreef borisz het volgende:
Na eerder deel 1 en 2 te hebben uitgepluist volgt hierbij het lijstje van deel 3
Appels en Peren in Nijmegen
A tavola, Wallstrasse Duesseldorf
Café Anvers, Tilburg
Coeckepanne. Lierop
Colonie, Breda
De dikke Dragonder, Maastricht
The Flintstones, Hilversum
Garde, Utrecht
De Gelaarsde Kat, Zutphen
De Gulle Waard, Winterswijk
Hummerstubchen, Duesseldorf
Lex Jumeaux (De baklap) in Bennebroek
Mama Di Kookt, Valkenswaard
Mijn Keuken, Wouw
Keyserlei, Antwerpen
Klooster, Delft
Meds, Sittard
Muller, Groningen
t Paard, Schiedam
Pasta Pasta, Haarlem
Taste, Tilburg
T-huis, Breda
Silvas Ducis, Den Bosch
Solera, Almelo
Sumo, Haarlem
Landhotel Voshövel, in Schermbeck,
Vis & Ko, Haarlem
Wagamama, Groningen
Westerhout, Beverwijk
Wingbergermolen, epen
Wollerich, St. Oetenrode
Zilt aan zee, Ijmuiden
De Zwethheul, Schipluiden
quote:Eenieder heeft met verbijstering de ontwikkelingen in Japan gevolgd sinds de aardbeving en daaropvolgende tsunami. Om Japan bij te staan, organiseren Okura's chefs en Rode Kruis Ambassadeur Humberto Tan een culinaire benefietavond.
Op 8 april om 19:00 uur vindt in samenwerking met Stichting Nederland Helpt Japan en Rode Kruis Nederland dit speciale evenement in Hotel Okura Amsterdam plaats. Tijdens deze avond werken de chefs uit al onze keukens, waaronder de sterrenrestaurants Ciel Bleu en Yamazato, samen om voor u een bijzonder viergangenmenu te serveren. Zij leggen in de zaal de laatste hand aan de gerechten waardoor u de unieke mogelijkheid krijgt de chefs op de vingers te kijken. Uiteraard verzorgen wij passend entertainment. Een Rode Kruis-ambassadeur en een veilingmeester van Christies praten de avond aan elkaar.
Wilt u door uw aanwezigheid een bijdrage leveren aan dit project? Reserveer dan een tafel tijdens deze memorabele avond. Toegangsprijs per persoon bedraagt ¤ 300,-. Een tafel voor tien personen kost ¤ 2500,-. De opbrengst is ten behoeve van de Stichting Nederland Helpt Japan. Reserveren kan via japan@okura.nl.
Dress code: tenue de ville
Wellicht verstandig om uit te leggen wat tenue de ville isquote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? Aftrekbaar als gift neem ik aan...
Dress code: tenue de ville
99% van Fok valt nu afquote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:09 schreef YoshiBignose het volgende:
Oh gewoon in pak Officieel: Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? Aftrekbaar als gift neem ik aan...
[..]
Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komtquote:
The lights are on but there is no-one homequote:Op vrijdag 25 maart 2011 13:14 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.
Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 13:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Natuurlijk kan dat, sloeber, maar bij die arme mensen in Japan zijn hun eettafel en kussentjes weggedreven dus die kunnen niet eens fatsoenlijk eten. Je moet het natuurlijk ook zien als een deel donatie.
[..]
Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komt
quote:Op vrijdag 25 maart 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?
Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijnquote:
quote:Op vrijdag 25 maart 2011 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijn
Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:57 schreef popolon het volgende:
Indiaas, oh zo lekker. Ziet er prima uit.
vooral het voorgerecht van Bluezz ligt er wat verloren bij zoquote:Op zaterdag 26 maart 2011 22:49 schreef Erasmo het volgende:
Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...
Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
golfer, een bon vivant als jij had ik toch wat groter ingeschat, jij haalt de 80 kilo niet zo te zien
Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarderquote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.
Ik ben 8 kilo zwaarder dan jij Piet. Maar dat 'mag' ook met 2.01 meter.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarder
Ik schat je ook een jaar of 30 jonger in dan mijzelf. Dus je hebt nog even de tijd om wat gewicht erbij te kweken.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:08 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik ben 15 cm groter en 15 kg lichter nadeel is dat luxe eten vaak ook gezonder is dan junk food. Ik moet meer junk food
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |