Bismarck | maandag 29 januari 2007 @ 14:39 |
In een restaurant vraagt men doorgaans bij de bestelling van biefstuk hoe de klant de biefstuk graag gebakken heeft. Nu heb ik wel eens horen antwoorden: ''Gewoon goed'' of ''Lekker, graag''. Een kok zei eens tegen mij dat als hij uiteten gaat hij blind vaart op het oordeel van de keuken. "Ik neem aan dat die lui zelf het beste weten hoe ze hun vlees moeten bereiden en anders kunnen ze beter een andere baan zoeken." Andersom heb ik ook weleens meegemaakt dat een vriend van me de serveerster nog na riep ''...en ik wil het graag medium rare!!" Zelf ben ik van mening dat de kok in de keuken het beste weet wat hij met z'n vlees aan moet en ik zal het dan ook niet nalaten om te vertrouwen op het oordeel van de kok. Welke gradatie passend is hangt tenslotte af van de structuur van het vlees en wat er bij wordt geserveerd. Vaak zie je in restaurants de grootste paupers zitten die zelfgenoegzaam om zich heen kijken als ze aan de bediening hebben doorgegeven dat ze hun steak graag "bien cuit" willen ("Omgeving, hoorden jullie dat, ik pretendeer dat ik verstand heb van eten en gebruik de Franse benaming!"). Vervolgens werken ze de steak in vier happen naar binnen, al dan niet in tegelijkertijd vergezeld met slokken van de goedkoopste wijn die op de kaart staat. Ze zouden er verstandig aan doen om eens te proeven wat ze eten. Een discussie als deze roept de vraag op of er etiquette zijn voor goed gastheerschap die voorschrijven dat de specifieke gradatievoorkeuren van de gasten worden gehonoreerd. Mij lijkt: "Wie kookt, die bepaalt!'' Graag verneem ik welke handelswijze jullie er op nahouden. Zowel in de horeca als wanneer jullie voor vrienden koken. | |
Djarum | maandag 29 januari 2007 @ 14:43 |
goed nadenkertje dit! maar smaak verschilt toch? Mijn vriendin bijvoorbeeld vindt haar biefstuk lekkerder als deze "done" is. Ik daarentegen hou weer van "medium rare". Als ik thuis voor vrienden kook, dan maak ik meestal iets waarvan ik weet dat ze het allemaal lekker vinden. Maar als ik uit eten ga, dan wil ik eigenlijk toch wel zelf ongeveer weten wat ik krijg. Ook al is het een onbekend gerecht, vindt ik ook prima, maar dan weet ik voortaan wat dat is. Je hebt wel restaurantjes waarbij ze een "verassing van de kok" serveren. over het algemeen ben ik daar niet zo happig op ![]() | |
teamlead | maandag 29 januari 2007 @ 14:46 |
normaal laat ik het aan de kok over hoe hij of zij het eten bereidt, maar m'n biefstuk moet zo rood mogelijk zijn anders vind ik het niet lekker. Hij moet bij wijze van spreken loeien als ik het mes erin zet ![]() | |
basm85 | maandag 29 januari 2007 @ 14:55 |
juist, gewoon zo rood mogelijk. ![]() | |
Untouchables | maandag 29 januari 2007 @ 14:57 |
Ik ben van mening dat biefstuk eigenlijk alleen maar rare gegeten hoort te worden en ik word altijd een beetje verdrietig als ik weer iemand een flink doorbakken lap leer naar binnen zie werken.. | |
Lestat | maandag 29 januari 2007 @ 14:58 |
quote:Een "verassing" van de kok zie ik ook niet zo zitten nee. Misschien als ie echt slecht is. | |
Mwanatabu | maandag 29 januari 2007 @ 14:59 |
quote:Idd. Er moet op geademd zijn, meer niet ![]() | |
yvonne | maandag 29 januari 2007 @ 14:59 |
quote:Goed stukje, maar je vergeet één ding, de saus die men OOK nog eens bij het vlees besteld. Dag vlees ![]() | |
yvonne | maandag 29 januari 2007 @ 15:00 |
quote:Juistem, nou, en zie DAT maar eens voor elkaar te krijgen. Ja, gewoon, hier thuis. | |
Atreidez | maandag 29 januari 2007 @ 15:02 |
Vind het altijd zo'n afgang als je dan een heerlijke biefstuk krijgt, lekker rood en rauw maar gewoon goed, en dan is t bord niet voorverwarmd.. De eerste 5 minuten is t genieten, maar daarna is t gewoon koud vlees eten ![]() | |
Athmozz | maandag 29 januari 2007 @ 15:03 |
Hangt er vanaf waar ik hem bestel; als ik hem in België bestel liefst saignant, als ik hem in Frankrijk bestel dan vraag ik hem zelfs très bien cuit ipv bien cuit aangezien die hem altijd 1 stapje te weinig bakken. Als ik voor anderen zou koken zou ik er wel op letten wat die graag hebben, aangezien er niets zo irritant is (als je zelf graag saignant eet) om hem bleu of bien cuit te krijgen. Vooral bien cuit is verschrikkelijk, dan moet je daar zitten kauwen alsof je een binnenband van je fiets probeert te verorberen. | |
Untouchables | maandag 29 januari 2007 @ 15:04 |
quote:Ach, t'is jammer, maar ik zou de biefstuk desnoods rauw naar binnen werken, goddelijk vlees! | |
fotoloog | maandag 29 januari 2007 @ 15:06 |
Biefstukkie rare,heerlijk... | |
Kickmaster | maandag 29 januari 2007 @ 15:08 |
Mijn biefstuk lekker rood graag. ![]() | |
ArendBarend | maandag 29 januari 2007 @ 15:10 |
Als je het niet aan de kok overlaat om te kiezen wat jij het lekkerste gerecht vindt waarom zou hij dan wel moeten bepalen hoe jij dat gerecht het lekkerste vindt? | |
erikkll | maandag 29 januari 2007 @ 15:14 |
de kok van een restaurant heeft vast meer verstand van hoe het vlees gebakken moet worden, dus dat laat ik lekker aan de kok over ![]() | |
beelz | maandag 29 januari 2007 @ 15:15 |
Biefstuk wil ik altijd zo hebben: Pan staat op vuur, kok pakt biefstuk en zegt tegen de biefstuk "Heej biefstuk dit is een pan, gezien? Mooi dan ga je nu op het bord naar beelz toe" | |
teamlead | maandag 29 januari 2007 @ 15:15 |
quote:je wilt niet weten hoe weinig topkoks in staat zijn een biefstuk te bakken ![]() | |
Mwanatabu | maandag 29 januari 2007 @ 15:17 |
quote:Je vergeet het stuk waarin je het uit de dampende koe snijdt ![]() | |
HUG-LIFE | maandag 29 januari 2007 @ 15:17 |
Bij vlees wat door een ander word klaargemaakt ga ik altijd voor medium. Zit je altijd goed. vlees wat net te weinig is gebakken (rare noemen ze dat toch zo op z'n amerikaans?) vind ik toch zo smerig smaken. vlees wat te lang gebakken heeft vind ik net rubber. Gewoon er lekker tussenin zitten...altijd goed denk ik dan maar.. ik ga dan ook zelden uit eten. | |
beelz | maandag 29 januari 2007 @ 15:18 |
quote:De nog levende koe wordt naar mijn tafel gebracht en ik krijg een mes om mijn eigen biefstuk uit de koe te snijden ![]() | |
yvonne | maandag 29 januari 2007 @ 15:18 |
quote:Dat zeg ik. Waaaaaaardeloos! | |
Gripper | maandag 29 januari 2007 @ 15:19 |
Ik snap dat je als culi-fiel graag aan de kok overlaat hoe je je biefstukje wilt hebben, en dat je dat ook wel vertrouwd. Maar die kok zal het misschien toch graag willen weten omdat hij redeneert vanuit het idee dat de klant koning is. Anders kun je net zo goed een eten wat de pot schaft restaurant beginnen. Ook zwangere vrouwen zullen de ober dankbaar zijn als ie ze de keuze geeft tussen goed doorbakken of rare. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 29 januari 2007 @ 15:21 |
Ik weet niet meer welke kok het laatst zei in een interview, maar hij zei in ieder geval dat hij "weigert een doorbakken biefstuk te serveren. Dan verkoop ik nog liever schoenzool". Ik vond het wel treffend, je wilt toch tenslotte dat mensen jouw creaties en eten en ideeen proeven, en niet dat ze zelf gaan beslissen hoe jij het voor ze moet koken? [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2007 15:22:05 ] | |
ElectricEye | maandag 29 januari 2007 @ 15:30 |
quote:Pretentieuze blaaskaak imho. Ik ben zelf allergisch voor rauw vlees, zelfs het kleinste stukje slecht gare stukje is voor mij al genoeg om op te reageren. Als die kok zich zo goed vind, laat hij dan mij maar eens een malse welldone biefstuk serveren. Ik heb ze gehad, dus het kan wel degelijk, maar ja, dat kost meer tijd en liefde voor het vak hè. En dat gezever over 'zijn creaties'. ![]() Ik ben klant dus ik bepaal! | |
Gripper | maandag 29 januari 2007 @ 15:31 |
quote:Nou, dat kan alleen een echte topkok flikken, eentje die alom gerespecteerd en bewierookt wordt. De Jamies, Gordons, en Lonnies van deze wereld zeg maar. Mensen willen dolgraag proeven wat die kok ze voorzet, hij is een God, dus slecht kan het niet zijn. Naar de meeste andere restaurants ga je gewoon omdat je iets wilt eten waar jij zin in hebt, niet om verrast te worden met bijzondere culinaire grapjes. En dan wil ik ook graag zelf bepalen wat ik ga eten ja. ![]() | |
Bismarck | maandag 29 januari 2007 @ 15:31 |
quote:Omdat het zijn vak is? En kiezen tussen 14 verschillende hoofdgerechten is wezenlijk anders dan van 1 hoofdgerecht de keuzes maken over de bereidingswijze. Of geef je ook aan bij je bestelling dat je de pasta neemt maar dat de kok voor de kooktijd van de tagliatelle 7 minuten in plaats van 10 minuten moet aanhouden. En dat je die gegrilde aubergines liever gebakken ziet. Nee, je bestelt een gerecht en de kok maakt het naar zijn inzicht voor je klaar. Of je geeft een aantal ingredienten op waarmee je de kok vervolgens iets moois laat klaarmaken. Zo ook met de biefstuk. | |
teamlead | maandag 29 januari 2007 @ 15:32 |
quote:dus als je een auto koopt, geloof je de monteur ook op z'n blauwe oogjes als hij een bepaald type adviseert "omdat het zijn vak is"? | |
SpleeffY | maandag 29 januari 2007 @ 15:33 |
quote:Ik heb een aantal keer gegeten bij restaurant 'Wat De Pot Schaft' in Den Haag. Het concept slaat blijkbaar aan, want elke tafel was bezet ![]() | |
sungaMsunitraM | maandag 29 januari 2007 @ 15:36 |
Als ze in Frankrijk aan mij vragen of ik m a point, medium of nog iets anders wil, zeg ik altijd maar medium omdat ik niet weet welke van die twee andere mogelijkheden nou wat betekent, en met medium zit ik tenminste redelijk veilig ![]() | |
ArendBarend | maandag 29 januari 2007 @ 15:43 |
quote: ![]() | |
Bismarck | maandag 29 januari 2007 @ 15:55 |
quote:Appels en peren. Daarnaast geeft een winkel liever een goed advies met het risico dat de klant naar de concurrent toegaat dan dat hij je bagger aansmeert. De klant is tenslotte de beste referentie en als je je klanten bagger aansmeert dan kan je je onderneming snel opdoeken. Maar de Nederlander is altijd uit op een koopje en dan kom je inderdaad nog wel eens terecht bij ondernemingen die vooral het beste met zichzelf voor hebben. Zo moet je ook het gezonde verstand hebben dat je voor ¤12.50 geen hoogstaand driegangenmenu kan verwachten. | |
Viking84 | maandag 29 januari 2007 @ 16:25 |
Die hele OP slaat nergens op. De één houdt meer van een doorbakken biefstuk (die vind ik persoonlijk al snel taai) en de ander vindt medium lekkerder. Dat heeft niets met de kunsten van de kok te maken, wel met de voorkeur van de klant ![]() En een steak in 4 happen naar binnen werken doe ik ook. Wat is daar mis mee? Volgens mij ben jij degene die aandacht moet trekken met z'n verfijnde etiquette ![]() | |
faberic | maandag 29 januari 2007 @ 16:50 |
Ik eet het liefst een levende koe. | |
Athmozz | maandag 29 januari 2007 @ 16:55 |
quote:handleiding frankrijk; vraag a point en je krijgt saignant vraag saignant en je krijgt blue vraag bleu en je krijgt een koe @Bismark; voor 12¤50 kan je geen 3gangenmenu verwachten inderdaad, maar als je je adresjes kent dan kan je voor weinig geld toch zéér goed eten, gelijk waar dat is (hoofdmenu zonder wijn/drank dan). Ik ben vroeger nog een paar keer gaan eten in een klein restaurantje vlak bij de Eiffeltoren in parijs (dus daar verwacht je juist dat het duur is), en voor 40¤/persoon had je daar voor-hoofd en nagerecht en een 1/2 fles wijn/persoon. Alleen is dat restaurantje weg | |
golfer | maandag 29 januari 2007 @ 16:59 |
Ik heb niet al te beste ervaringen met het maar over laten aan de kok, dus ik vermeld altijd heel specifiek bij de bestelling hoe ik mijn biefstuk bereid wil hebben en dan nog gebeurd het vaak zat dat de kok dat niet goed doet. ![]() | |
teamlead | maandag 29 januari 2007 @ 17:02 |
quote:meestal worden ze goed chagerijnig als je hem 3 keer z'n biefstuk terugstuurt omdat ze te dom zijn een biefstuk te bakken ![]() | |
Martijn_77 | maandag 29 januari 2007 @ 19:30 |
Biefstuk graag zo rood mogelijk en dan zonders saus. Hoogstens een beetje kruidenboter er bij | |
Richie_Rich | maandag 29 januari 2007 @ 19:51 |
Wat ik me afvraag Saus en verder bakken kunnen een mindere kwaliteit vlees verbloemen. Als je je gerecht zonder saus en rare bestelt. Gaat de kok dan een beter stuk vlees gebruiken of zal hem dat niks uitmaken? | |
NiTiN | maandag 29 januari 2007 @ 20:49 |
Medium Rare - Rood met een randje bruin ![]() | |
Wojworshebn | maandag 29 januari 2007 @ 21:00 |
Kan mij niet herineren wanneer de laaste keer was dat ik een fatsoenlijke biefstuk heb gegeten. Het is gvd godsgeklaagd wat voor een pezenzooi ze je soms neerpleuren. Ik ken maar een zaak met een continue kwaliteit van vlees. [ Bericht 0% gewijzigd door Wojworshebn op 29-01-2007 21:07:35 ] | |
Tezz | maandag 29 januari 2007 @ 21:04 |
Een echte kok die trots is op zijn product en ook met zorg zijn vlees selecteerd zal een biefstuk NOOIT well done serveren volgens mij. | |
BrauN | maandag 29 januari 2007 @ 21:06 |
Ik heb 'm het liefst gefrituurd. Ik zal het dan ook niet nalaten om dat aan te geven. ![]() | |
heiden6 | maandag 29 januari 2007 @ 21:08 |
quote:Het is een kwestie van smaak, hoewel ook ik niet begrijp dat sommige mensen een stukje vlees wat zo goddelijk lekker ken zijn, tot een schoenzool laten verworden. | |
Lips | maandag 29 januari 2007 @ 21:56 |
Hoe wilt u de biefstuk? Extra Large! (obers hebben niet geleerd hoe ze dan moeten kijken) Ik heb m'n biefstuk graag medium, maar ik heb al vaak een biefstuk terug gestuurd. Medium betekent bij mij niet een bruin korstje met een koude rode binnenkant. Dat vind ik nog het ergste, dat het vlees alleen de pan heeft gezien, maar verder niet een oven om te rusten en op temperatuur te komen. Ik bak mijn biefstukje wel lekker zelf! In een restaurant bestel ik wel iets anders. | |
Beelzebub85 | maandag 29 januari 2007 @ 21:59 |
Ik eet ze altijd rood. En ja, ik heb horeca ervaring. En over smaak valt niet te twisten. | |
Rewimo | maandag 29 januari 2007 @ 22:01 |
Even door de hete boter slingeren en klaar ![]() ![]() | |
Beelzebub85 | maandag 29 januari 2007 @ 22:02 |
quote:Juist, 5 seconden aan elke kant, en 1 zijkant. Heerlijk. | |
Reya | maandag 29 januari 2007 @ 22:09 |
quote:Zelf ben ik sowieso geen liefhebber van biefstuk, maar waarom zouden mensen die het liefst op die manier hun biefstuk eten niet gewoon hun gang mogen gaan? Wellicht vinden zij het wel bizar dat jij je biefstuk rood eet. | |
Erosjuhhh | maandag 29 januari 2007 @ 22:11 |
quote:lekker koud van binnen ![]() nee doe mij maar lieve een warme biefstuk. | |
Alicey | maandag 29 januari 2007 @ 22:25 |
quote:Njah ik wil geen rauw vlees. ![]() | |
Morwen | dinsdag 30 januari 2007 @ 03:12 |
quote:Zal wel minuten zijn ![]() Graag medium, van binnen rauw maar warm en van buiten bruin en knapperig ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 30 januari 2007 @ 03:14 |
Cursus biefstuk bakken | |
vats | dinsdag 30 januari 2007 @ 06:33 |
gistern nog een heel erg lkkr mals stukje op bij mirell in naaldwijk met gorgonzola saus hmm jummie wat een heerlijk biefstukje (medium besteld, medium gekregen!) | |
Rewimo | dinsdag 30 januari 2007 @ 07:17 |
quote:Absoluut niet! ![]() | |
hassanjassan | dinsdag 30 januari 2007 @ 09:00 |
quote:gewoon 1 blok carpaccio dus. En ik wil de mijne altijd medium rare tot medium.... | |
Jarno | dinsdag 30 januari 2007 @ 09:25 |
Het is geloof ik hip om koud en rauw vlees te eten. Nou wil ik 'm ook altijd graag rood van binnen, maar hij mag zeker wel warm zijn. Al dat toffe gedoe over 5 seconden door de boter heen... En idd, zonder saus svp. | |
Bismarck | dinsdag 30 januari 2007 @ 09:36 |
quote:De vraag is niet waar je van houdt maar hoe je handelt, zowel in de horeca als in de privésfeer. In jouw geval zou je dus aan de bediening doorgeven hoe je de steak gebakken wil hebben. Een steak in vier happen naar binnen werken, afhankelijk van de grootte van de steak, kan aangemerkt worden als onverstandig. Het nemen van te grote happen leidt tot onvoldoende kauwen wat uiteindelijk kan resulteren in een vervuilde of ongezonde darm1. Als je die vier happen dan ook nog in een rap tempo neemt dan kan dit naast de vervuilde of ongezonde darm ook resulteren in oprispend maagzuur2. Het (te snel) eten gaat gepaard met de inname van lucht wat het opboeren kan veroorzaken. Allemaal redenen om de tijd voor je maaltijd te nemen. Schuif geen karrevrachten naar binnen en kauw goed. 1) Oorzaken van een vervuilde of ongezonde darm. 2) Oprispend maagzuur. | |
NiTiN | dinsdag 30 januari 2007 @ 10:03 |
warm van binnen is overigens baas. | |
NoSigar | dinsdag 30 januari 2007 @ 10:46 |
quote:Zoals de waarschijnlijk niet bestaande personen uit de OT zich volgens jou beter voelen dan de rest, zo voel jij je beter dan hen. En allebei denken jullie te weten hoe het hoort. | |
Acathla | dinsdag 30 januari 2007 @ 10:46 |
Bleu. | |
EricT | dinsdag 30 januari 2007 @ 10:56 |
rood, liefst wel met knapperig korstje...anders kan ik net zo goed een stuk rauw vlees in mn mond duwen. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:18 |
quote:Als jij doorbakken vlees wil, waarom bestel je dan biefstuk? | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:20 |
quote:Hoezo koud? Biefstuk hoort niet uit de koelkast in de pan te gaan. | |
rival | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:22 |
flink doorgebakken ![]() | |
Jarno | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:27 |
quote:Heb jij weer gelijk in. | |
Captain_Fabulous | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:34 |
Laatst wilde ik die biefstuk van de AH (die in zakken, rump steak en rib eye, waar het eerder eens over ging in een biefstuk topic) eens proberen, maar door een zwangere vrouw met een 9 maanden durende rood vlees fobie moest ie goed doorbakken, maar ik wou ook weer geen schoonzool serveren, zonde van het vlees, dus heb ik de biefstuk samen met een uitje gebakken, +10 minuten, maar dan zo zacht (het ggas) dat de ui wel mooi bruin en zoet werd, maar niet verbranden. Resultaat, een boterzacht vleesje dat net niet roze meer was van binnen, en samen met de uitjes heerlijk weghapte, absoluut geen gevoel alsof je een gummetje zit te eten.... 'traditioneel' mischien heel erg barbaars gedaan, maar het was wel errug lekker! En nee, het sap kwam niet spuitend uit het vlees als je je mes er in zette. Ik kreeg eigenlijik het idee, dat voor het '' sappige' gevoel in je mond, het veel belangrijker was dat het vlees: NIET uit de koelkast de pan inging, maar rustig een uur of twee op kamertemperatuur was gekomen EN een paar minuten onder een deksel had kunnen ontspannen na het bakken. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:38 |
quote:Ik bestel in zeer selecte restaurants de biefstuk. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:41 |
Als men geen rood vlees wil of mag eten, waarom eten mensen dan biefstuk? Neem een sudderlap, een karbonade, een ossestaart, een hamlap, lamskoteletten, etc etc etc | |
Leipo666 | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:43 |
quote:misschien vinden sommige mensen doorbakken biefstuk wellicht wel lekkerder? | |
Captain_Fabulous | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:43 |
Wij houden het daarom de komende drie maanden ook voornamelijk op zelfgemaakte gehaktballen met fiijngehakte uitjes erin, en veel vis ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:44 |
quote:maar 5 sec. elke kant vind ik toch echt te kort ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:45 |
quote:Als je graag taai, grijs, droog en naar lever smakend vlees eet... | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:47 |
quote:Ik vind persoonlijk het zelfs lekkerder de ossehaas aan één stuk te bakken en dan pas daarna, aan tafel te snijden. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:48 |
Trouwens, wat eigenlijk minstens zo belangrijk is als het bakken, wat voor een vlees wordt er als biefstuk genomen, en hoe is het na het slachten behandeld. | |
Jarno | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:50 |
Nu het toch over AH vlees gaat, de beenhammetjes die in de bonus waren, zijn zéér goed te eten! Kleine hammetjes van nog geen halve kilo, uurtje op 160 graden, daarna even bij laten komen en je hebt een heerlijk mals, roze hammetje. ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:51 |
quote:maar een hele ossehaas (ik neem aan dat je de hele homp bedoeld) is een beetje teveel voor 1 persoon he ![]() en bij ons op school (slecht voorbeeld i know) kun je af en toe chateau briand bestellen en wordt ook aantafel gesneden, wil het feit dat we op school nog naservice moeten bewaren dus de halve biefstuk op een rechaud en taai ![]() | |
Bismarck | dinsdag 30 januari 2007 @ 11:58 |
quote:Als je het vlees laat ontspannen kan je het beter uit de pan halen en het in aluminiumfolie wikkelen. De pan is namelijk nog heet van het bakken en ondanks dat je de pan van de hittebron afneemt zal het vlees wel doorgaren. | |
Captain_Fabulous | dinsdag 30 januari 2007 @ 12:35 |
Aangezien ik toch geen rode binnenkant wilde, zag ik daar in dit geval niet zo'n probleem in. In principe heb je natuurlijk gelijk. | |
Mwanatabu | dinsdag 30 januari 2007 @ 13:38 |
quote:Is dat raar dan? ![]() | |
rival | dinsdag 30 januari 2007 @ 13:41 |
quote:dan kan jij dus niet bakken! als ik mijn biefstukje flink doorbak, is hij nog steeds niet taai, grijs, droog en naar lever smakend! | |
EricT | dinsdag 30 januari 2007 @ 14:57 |
quote:Als we het hebben over filet Americain niet... Maar ik heb liever een hard korstje aan mn vlees :p | |
Pietverdriet | dinsdag 30 januari 2007 @ 15:05 |
quote:probeer dan ook eens een Krustenbraten ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 30 januari 2007 @ 18:28 |
Biefstuk moet rood zijn, en eigenlijk net niet meer bloeden. "Done" bestellen is geen biefstuk bestellen, bestel dan draadjesvlees, zonde van het biefstuk, blijft geen smaak van over.... Ik zou zeggen, laat het aan de keuken over, zodat die gare hollanders niet hun vlees verpesten ![]() | |
rival | dinsdag 30 januari 2007 @ 18:31 |
quote:doorgebakken biefstuk vergelijken met draadjesvlees is als een AMG S65 vergelijken met een ford escort die opgevoert is! ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 30 januari 2007 @ 18:53 |
quote:Doorbakken biefstuk met draadjesvlees verelijken, is als een Dodge viper die onder de trein is gekomen vergelijken met een goede fiat panda! ![]() | |
EricT | dinsdag 30 januari 2007 @ 19:28 |
quote:Om één of andere reden...vind ik dat er niet echt smakelijk uitzien ![]() | |
Jarno | dinsdag 30 januari 2007 @ 19:29 |
quote:Ik denk alleen... WAT IS HET?! | |
golfer | dinsdag 30 januari 2007 @ 19:50 |
quote:Varkensvlees met zwoerd erop. In Denemarken ken ik het onder de naam Flæskesteg. | |
Mwanatabu | dinsdag 30 januari 2007 @ 19:53 |
quote:Zwoerd ![]() | |
EricT | dinsdag 30 januari 2007 @ 20:20 |
ik dacht aan gesmolten kaas ofzo ![]() | |
ArendBarend | woensdag 31 januari 2007 @ 01:48 |
quote: ![]() | |
hassanjassan | woensdag 31 januari 2007 @ 08:03 |
quote:over pretentieus gesproken....en zoals gezegd...waarom bestel je dan biefstuk en niet een schnitzel ofzo? Je bent wel klant, maar geen koning. En een goede klant vertrouwt op kennis en kunde van de kenner/specialist. | |
hassanjassan | woensdag 31 januari 2007 @ 08:06 |
quote:Nee, maar ik ga ook niet doen alsof ik alles ervanaf weet. Het moet vertrouwelijk en kundig overkomen wat verteld wordt. | |
hassanjassan | woensdag 31 januari 2007 @ 08:10 |
quote:Een soort "pork /w crackling", babi panggang spek, speenvarken? Da's (mals) vlees met een knapperig korstje. En een goede tip om ook dat es te proberen. | |
Jarno | woensdag 31 januari 2007 @ 08:10 |
quote:Laten we ook even reeel blijven. De meeste biefstukjes worden besteld in restaurants waarvan de chef kok net weet hoe het gasfornuis werkt, laat staan dat de man een fatsoenlijk stuk vlees kan bereiden. En in een écht goed restaurant weet ik wel wat lekkerders te bestellen dan biefstuk. | |
D. | woensdag 31 januari 2007 @ 08:17 |
Medium rare graag ![]() *trek krijgt | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 08:40 |
quote:Waarbij het draadjesvlees de AMG S65 is | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 08:41 |
quote:LOL Nee, zoals golfer al zegt, das de zwoert, die wordt heeeeel knapperig krokant. | |
Jarno | woensdag 31 januari 2007 @ 08:47 |
quote:Is het wat? | |
yvonne | woensdag 31 januari 2007 @ 09:01 |
quote:Ook weer eensch, ik eet dat soort vlees toch gewoon liever thuis en in restaurants zaken die ik 1,2,3 thuis niet zo snel maak. | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 09:08 |
quote:Ik vind het verrukkelijk | |
Erosjuhhh | woensdag 31 januari 2007 @ 09:35 |
quote:een gast, klanten gaan naar t bordeel ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 09:46 |
quote:In het bordeel is de liefde fake, in de vaderlandse horeca word je maar al te vaak écht genaaid. | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 09:49 |
quote:Ellende is dat je tegenwoordig bijna een restaurant moet hebben wil je nog aan fatsoenlijk vlees willen komen. | |
Jarno | woensdag 31 januari 2007 @ 10:59 |
quote:Is ook weer zo. Nou ben ik geen specialist verder hoor, maar er zit bij ons nog een redelijke slager in de buurt. Was daar pas voor succadelappen, en ik zei dat ik die in de vitrine niet hoefde (er lag nog 1 zielig lapje, helemaal verkleurd enzo) en er werd zonder mopperen een paar mooie lappen afgesneden voor me, ter plekke. Dat zijn toch mooie dingen. Heeft ook veel 'extra kwaliteit' vlees enzo, bijvoorbeeld kip gegarandeerd zonder water enzo. Maar idd, wat je in de supermarkt tegenkomt is niet veel. | |
Captain_Fabulous | woensdag 31 januari 2007 @ 11:33 |
Wie weet een goeie slager in Hilversum? Als kind van vegetarische ouders heb ik nooit echt geleerd hoe je goed vlees herkent. Als het verkleurd en uitgedroogd is, zie ik het wel, maar de nuances ontgaan me nog vaak ![]() | |
Mwanatabu | woensdag 31 januari 2007 @ 11:41 |
quote:Wij bestellen vaak rechtstreeks bij de slachter, dan krijg je temninste ook niet van die zielige velletjes vlees die ze in de suup "karbonade" durven te noemen. Plus dat het goedkoper is, maar dat maakt me voor eten niet zoveel uit. | |
Weird- | woensdag 31 januari 2007 @ 11:55 |
quote:Mijn criterium voor een goede slager is als je er binnen loopt, je honger moet krijgen. Voorlopig is dat alleen gelukt hier in de buurt (kop van Noord-Holland) en in Duitsland. Maar goed, ik ben nog nooit in Hilversum geweest, dus ik kan je niet echt helpen | |
Captain_Fabulous | woensdag 31 januari 2007 @ 12:02 |
Ik ben op dieet, ik krijg overal honger vanop het moment ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 31 januari 2007 @ 12:04 |
quote:Off topic, maar als je te zwaar bent, moet je je levensstijl veranderen, niet een dieet volgen waar je honger van krijgt. Normaal eten, minder snoepen, meer bewegen, biertje of frisje minder drinken, en dat dan niet tijdelijk, maar gewoon blijven doen. | |
Captain_Fabulous | woensdag 31 januari 2007 @ 12:16 |
quote:Dat is ook de bedoeling, maar ik merkte toen ik begon dat ik een behoorlijke verslaving heb opgebouwd aan suiker, en 's avonds (dus na het avondeten) door blijven grazen. Zit nu een paar weken op een regime van niets aten na het avondeten (een wortel als ik het echt niet trek, sta ik me af en toe toe). Ben nu voorbij het stadium van '20:00 honger, 21:00 meer honger,22:00, waar zijn GVD de chips!!!'' gelukkig. Nu meer bewegen, en niet na het sporten weer 's avonds bezwijken voor eten, maar dat hoop ik te voorkomen door een kopje soep te nemen als ik thuiskom na het sporten. Koekjes ed heb ik ook weggestopt. | |
Arizona | woensdag 31 januari 2007 @ 20:25 |
Het ligt aan het soort eetgelegenheid of ik zelf aangeef hoe ik de biefstuk wil, of dat ik het over laat aan de kok. Als ik in een eetcafé een biefstuk bestel, zeg ik zelf hoe ik hem wil (medium). Als ik in een wat sjieker restaurant eet, laat ik het over aan de kok. Mijn favo restaurant heeft een eigen veestapel met Limousin runderen en zij serveren echt de lekkerste ossehaas ![]() ![]() | |
hassanjassan | donderdag 1 februari 2007 @ 10:48 |
quote:Dat is dan ook geen restaurant, maar een gaarkeuken in de stijl vanuit Mongolië onder Ghengis Khan. Biefstuk is retesimpel om te bereiden, een omelet maken is bijna nog moeilijker.... | |
Pietverdriet | donderdag 1 februari 2007 @ 10:50 |
quote:Ben zo vrij het niet met je eens te zijn. | |
hassanjassan | donderdag 1 februari 2007 @ 10:51 |
quote:Oh, bij mijn vaste bordeel zeggen ze altijd "Daar is mijn favoriete en beste klant" !! ![]() ![]() | |
hassanjassan | donderdag 1 februari 2007 @ 10:51 |
quote:Nee? plzexplain? | |
Sjeen | donderdag 1 februari 2007 @ 11:02 |
quote:Als zwangere vrouw met smaak, bestel je geen biefstuk.. | |
hassanjassan | donderdag 1 februari 2007 @ 11:06 |
quote: ![]() | |
Gripper | donderdag 1 februari 2007 @ 11:10 |
quote:Weet ik veel, ik heb geen zwangere vrouw ![]() Maar ik kan me de paniekreacties van zwangere vrouwen in restaurants nog goed herinneren. Secretaresse van de baas die tijdens een bedrijfsfeestje vorig jaar dikke stennis schopte omdat er in het midden van d'r taai gebakken schoenzool biefstuk nog een fliebertje roze vlees zat. Ze was trouwens nog bozer toen ik opmerkte: "Maar je drinkt wel gewoon 3 glazen wijn en je steekt zometeen een peuk op, dus wat is het probleem?" ![]() | |
Sjeen | donderdag 1 februari 2007 @ 11:16 |
quote:Ben blij... zwangere vrouwen ![]() ![]() Nee, dat moeilijk doen... Ik heb gewoon 8 maanden (ja, te vroeg bevallen) geen biefstuk enzo gegeten, er is genoeg lekkers te krijgen waarvoor je geen paniek hoeft te maken. En biefstuk doorbakken... sorry, dat vind ik niet smakelijk persoonlijk. Overigens ligt het er helemaal aan waar ik eet, meestal bestel ik geen biefstuk in een eetcafe/brasserie en als we 'op stand' gaan eten, dan vertrouw ik op de kunde van de kok. Het beste biefstuk krijg ik nog steeds thuis voorgeschoteld! Goed op temperatuur gekomen, lekker aangebakken en eerst even in folie of in de overn tot rust gekomen... ![]() | |
dvunz | donderdag 1 februari 2007 @ 11:18 |
graag medium..en wel late suddere in de knoflook en ff insmere met kruideboter | |
ArendBarend | donderdag 1 februari 2007 @ 11:28 |
wat gebeurt er als je als zwangere vrouw rauwe biefstuk eet dan? (dat t slecht is voor t kindje kan ik hier nog wel uit opmaken, maar iets specifieker aub ![]() | |
Sjeen | donderdag 1 februari 2007 @ 11:31 |
quote:Dan bestaat de kans op besmetting met Toxoplasmose... en da's niet fijn ![]() | |
ArendBarend | donderdag 1 februari 2007 @ 11:47 |
Oke, daar kan ik op googlen ![]() bedankt ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 februari 2007 @ 11:58 |
quote:Je kan het oplopen van de kattenbak te verschonen, te tuinieren, rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten en ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren) Maar ik wed dat men altijd over de biefstuk zeurt maar wel enorm salades loopt te eten bij VD Valk of tuiniert en de kattenbak verschoont. | |
yvonne | donderdag 1 februari 2007 @ 12:03 |
EN een heleboel mensen zijn allang resistent, plus dat er NOOIT of te nimmer een grote "uitbraak"van toxoplasmose is geweest. Maar goed, zwanger zijn is tegenwoordig weer meer en meer een ziekte dan een doodnormaal iets. | |
Captain_Fabulous | donderdag 1 februari 2007 @ 12:12 |
Praat me d'r niet van...we kunnen geen baby/ouder blad kopen zonder dat de complicaties, zwangerschapsziektes en spoedoperaties om je oren vliegen. Wordt mevrouw Fbulous alleen maar nerveus van, terwijl dat juist niet goed voor zwangere vrouwe is 9want daar kun je ook weer complicaties van krijgen... | |
yvonne | donderdag 1 februari 2007 @ 12:13 |
Mevrouw Fabulous moet gewoon lekker zwanger zijn en luisteren naar haar eigen lichaam, heel basaal. | |
Sjeen | donderdag 1 februari 2007 @ 12:17 |
quote:Hear hear | |
Arizona | donderdag 1 februari 2007 @ 12:49 |
Ik heb toen ik zwanger was uit voorzorg geen rood vlees e.d. gegeten. Ik was toen in een restaurant waar ik vaak kwam voor een brunchbuffet. Eén van de gerechten bestond uit ossehaas. Ze wisten dat ik zwanger was en toen hebben ze speciaal voor mij een apart gerechtje gemaakt (wildpeper), zó attent vond ik dat ![]() | |
Captain_Fabulous | donderdag 1 februari 2007 @ 13:01 |
Mevr Fabulous slaat inmiddels gelukkig die artikelen gewoon over, maar ik blijf het vreemd vinden dat zwangerschap zo in de 'ziekten' hoek wordt gedouwd door de media. | |
ondeugend | donderdag 1 februari 2007 @ 13:03 |
Rare graag. ![]() | |
yvonne | donderdag 1 februari 2007 @ 13:10 |
quote:Ze doen er zelf even hard aan mee, zie OUD ![]() | |
Captain_Fabulous | donderdag 1 februari 2007 @ 13:20 |
daar kom ik niet! en zij nog minder... | |
Broertie | zaterdag 3 februari 2007 @ 23:38 |
Heb maar 1 ding te zeggen: Wie betaalt, die bepaalt! * i rest my case* | |
Lestat | zondag 4 februari 2007 @ 06:10 |
quote:Goedzo Piet, zeg het ze, zeg het ze!!! | |
Delicieux | maandag 5 februari 2007 @ 10:30 |
Die bacterien zitten vaak aan de buitenkant van het vlees. Als je een fatsoenlijk biefstuk hebt (dus niet zo'n unit die door de hakselaar/gatenprikker gehaald is om 'm malser te maken) is de kans om toxoplasmose te krijgen bijzonder klein, als je het vlees maar aan de buitenkant goed dichtschroeit. Een kat in huis, verse sla (die niet op glaswol gekweekt is, maar gewoon ouderwets op een veld) en obgekookte groenten kunnen schadelijker zijn. Ok, gehakt zou ik nou niet zo snel aan een zwangere vrouw voorschotelen, maar een à point gebakken biefstukje, dat is geen probleem. | |
Delicieux | maandag 5 februari 2007 @ 10:33 |
Om nog even On-Topique te zijn: Hoe wil ik m'n biefstuk: Eerst even op kamertemperatuur laten komen. Dan à point grillen, zonder iets van zout, peper of kruiden erop Zodra het op het bord ligt, een beetje vers gemalen zeezout erover, en het geheel serveren met gekookte haricot verts! | |
Troel | maandag 5 februari 2007 @ 10:34 |
Vorig jaar toen ![]() Gisteren vierde oma weer haar feestje, zelfde restaurant (en zelfde keuzemenu ![]() Volgend jaar gaan we dus ergens anders eten. | |
Bismarck | maandag 5 februari 2007 @ 11:10 |
quote:Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. | |
Dementor | maandag 5 februari 2007 @ 11:11 |
quote:Damn ijzersterk ![]() | |
Troel | maandag 5 februari 2007 @ 11:25 |
quote:Nee, maar ik was dan ook niet de persoon die het regelde. | |
Emu | maandag 5 februari 2007 @ 13:21 |
Bleu : het vlees wordt dus dichtgeschroeid en is zeeeer rood binnenin. Er wordt verondersteld dat het vlees binnenin toch warm is. Saignant : verder gebakken, nog behoorlijk rood binnenin,”bloederig”, zou graaf Dracula zeggen. A point : dit betekent dat het vlees binnenin nog wat rose is, er loopt geen “bloed” meer uit. Slecht vertaald is dit dus “op punt gebakken”. Dus de juiste manier! Verder bakken maakt het vlees taai en droog. Soms wordt deze bakwijze ook aangeduid als “medium”of “rosé”. Bien cuit : de nachtmerrie voor elke kok. Mooi vlees naar de “verdoemenis” helpen door het compleet te doorbakken. (Ik wou een ander woord gebruiken....) Dat doet pijn aan het hart. Toch zijn er behoorlijk wat lieden die vlees zo graag hebben. Elk zijn meug natuurlijk. Dan zijn er nog een paar schertstoestanden: Schoenzool : idem als “bien cuit”, term vooral gebruikt door de koks. Carbonisé : even te ver gebakken, meestal een vergeten “bien cuit”. Er komt een sterk rooksignaal uit de pan. Opvallend is ook dat mannen vooral de “bleu’s” willen en de dames de “bien cuit’s”. Geef mij maar Saignant, degelijk gepeperd en gezouten, ZONDER saus. Snap trouwens niet hoe je een bleu of bien cuit lekker kunt vinden ![]() A Point kan ook nog wel. Maar ja als het op steak aankomt inderdaad ieder zijn smaak. Groeten, een ex-kok ![]() | |
Troel | maandag 5 februari 2007 @ 19:33 |
ik moet dus inderdaad de saignant hebben. Ik bestel biefstuk altijd zonder saus. Ik vraag wel altijd kruidenboter ERNAAST, voor het geval dat het niet goed gegaan is, dan krijg je het met die boter wat beter weg (helaas heb je niet altijd de kans om te klagen en een nieuw stukje te krijgen) | |
Whiteguy | maandag 5 februari 2007 @ 21:54 |
Bij ouders op vakantie en dus zelf moeten koken zaterdag en vandaag maar biefstuk gemaakt. (per 2 verpakt) Zaterdag niet echt een succes... vandaag dit topic even gelezen en was al een stuk beter. Zaterdag had ik een 'bleu', vandaag saignant, zoals ik em wil hebben. Zodra het koken wat meer onder de knie is stap ik wel over op duurder vlees. | |
#ANONIEM | maandag 5 februari 2007 @ 21:54 |
quote: ![]() | |
Whiteguy | maandag 5 februari 2007 @ 22:09 |
quote:Dat was niet de reden. Als ik goedkoop had willen eten had ik wel macaroni gemaakt. Ik bedoelde te zeggen dat per twee verpakte supermarkt biefstuk een stuk goedkoper is dan de keurslager. En voor mij als slechte kok vooralsnog daar maar mee beginnen. | |
Rene | maandag 5 februari 2007 @ 22:34 |
Bij wijze van spreken 3 keer omgooien in knoflook ![]() ![]() ![]() | |
Dementor | dinsdag 6 februari 2007 @ 01:09 |
quote:Als je net begint moet je juist niet die kapot geslagen stukjes vlees die ze als biefstuk verkopen bij de supermarkt halen. Koop gewoon goed vlees bij de keurslager dat scheelt al de helft. Het kan gewoon niet misgaan het kan enkel beter worden. | |
Captain_Fabulous | dinsdag 6 februari 2007 @ 09:33 |
Wat vinden julie van die biefstuk in zakken, die de AH verkoopt? Dat Argentijnse spul? | |
Jarno | dinsdag 6 februari 2007 @ 09:34 |
Ja, goed. Heb vorige week de sirloin steak op, prima te doen. Wel duur. En de kruiden moet je niet gebruiken, die overheersen té. Of met mate. | |
vats | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:10 |
quote:Daar is helemaal nix mis mee, heerlijk stukje vlees! Niet platgewalst en niet kapot gesneden zoals ze dat wel doen met de rest van de meuk die ze verkopen! | |
Captain_Fabulous | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:29 |
Heb hem 1 keer geprobeerd, en was inderdaad lekker ![]() Het enge is, dat ik al bijna zo verpest ben door de supermarkt 'slager' ![]() Nou ben ik van vegetarische ouders, dus ik heb nog steeds veel te leren over vlees, maar er groeien dus generaties kinderen op die denken dat biefstuk betekent, een bloederig stuk koe op een piepschuim plaatje, waar al het sap al uit lekt in je boodschappentas. Waar gaat dat heen met de wereld ! | |
Bismarck | dinsdag 6 februari 2007 @ 12:48 |
quote:Die Sirloin steak is inderdaad goed. En van het zakje met kruiden hoef je inderdaad maar iets van 10% te gebruiken. | |
angelfist | dinsdag 6 februari 2007 @ 12:56 |
quote:Als ik voor vrienden kook, eten ze wat de pot schaft, ik neem echt helemaal NOOIT biefstuk als ik uit eten ga. Dus hoef ik daar m'n harses niet over te breken, ik ken trouwens ook mensen die het gewoon smerig vinden rare(kijk, dat snap ik dan weer niet) maw ik eet wat ze voor me klaarmaken en heb in een restaurant nog nooit gehad dat het niet beviel... (wel trouwens dat ik eigenlijk zin had in het duurste, maar dat niet durfde te nemen omdat iemand anders voor me betaalde, maar dat is weer een ander verhaal...) | |
Serendips | zaterdag 10 februari 2007 @ 23:00 |
quote:Wat een onzin. De kok bepaalt toch nog altijd de samenstelling van het totale gerecht, de saus en de garnering. Laat ie zich daar maar op uitleven. De klant is koning, als ik vraag om een doorbakken biefstuk, dan vind ik het heel raar als ik toch een bloederig stukje vlees krijg. Een goede kok moet elke mate van gaarheid kunnen klaarmaken. Als hij goed vlees gebruikt, is het altijd mals en lekker, ongeacht of de steak rare, medium of well done is. | |
Dementor | zaterdag 10 februari 2007 @ 23:27 |
quote:Well done is gewoon zonde van de biefstuk. | |
Pinnenmutske | zaterdag 10 februari 2007 @ 23:29 |
ik wil m'n biefstuk hardgebakken ik moet meer rood vlees eten [ Bericht 23% gewijzigd door Pinnenmutske op 11-02-2007 12:39:46 ] | |
golfer | zondag 11 februari 2007 @ 00:20 |
quote: ![]() En dat heeft wat met biefstuk te maken ![]() | |
Erosjuhhh | zondag 11 februari 2007 @ 00:45 |
struisvogelbiefstuk denk ik ![]() | |
Serendips | zondag 11 februari 2007 @ 10:58 |
quote:Dat is jouw mening, ik vind het zonde van de biefstuk als hij nog rood is. | |
Dauthi | zondag 11 februari 2007 @ 19:01 |
blue/rare Limousin Biefstuk het beste vlees dat ik ooit gegeten heb ![]() | |
Dementor | zondag 11 februari 2007 @ 19:02 |
quote:Dat is niet alleen mijn mening het is ook die van vele chef koks. Als je een stuk vlees doorbakken wilt eten dan kun je beter voor een ander deel van het dier kiezen. Je betaald gewoon teveel om een biefstuk door te bakken. | |
Dauthi | zondag 11 februari 2007 @ 19:07 |
quote:scheikundig gezien piekt de biefstuk qua smaak en structuur rond het bleu/rare gebied, daarbij moet ik wel zeggen dat als de het vlees slecht is geslacht slecht afgehangen en slecht behandeld het geen fuck uit maakt wat je er mee doet, dan blijft het gewoon ranzig, en je kan er het beste een stew van maken. | |
Serendips | zondag 11 februari 2007 @ 19:34 |
Sommige mensen vinden rood vlees nu eenmaal niet zo lekker. Dat is gewoon subjectief. Het is onzin om te zeggen dat je dan maar een ander stukje vlees moet nemen, want dat smaakt gewoon anders. Verder vind ik het ook vreemd om scheikundig te bepalen hoe biefstuk het beste zou smaken, het gaat erom hoe de individuele consument het het lekkerst vind. Zo lang het niet aangebrand is, is er niets aan het handje ... Bovendien is rood vlees ook niet goed voor je. | |
Dementor | zondag 11 februari 2007 @ 19:46 |
quote:Dat rood vlees niet goed voor je zou zijn is een drogreden. De roomboter waar je de biefstuk in bakt is immers ook niet goed voor je. Van mij mag iedereen zijn biefstuk doorbakken hell van mij part gooien ze hem eerst minutenlang de pan in om hem daarna nog eens in de microwave kapot te trillen. Zolang je het mij maar niet flikt als ik uit eten ga of kom eten. | |
skiczukie | zondag 11 februari 2007 @ 19:48 |
Niet droog en veel, alstublieft. | |
Emu | zondag 11 februari 2007 @ 21:34 |
quote:Jij hebt tenminste een goede mentaliteit ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 februari 2007 @ 14:52 |
Helemaal doorbakken, en alleen door de Teriyaki ![]() | |
Troel | dinsdag 13 februari 2007 @ 17:06 |
Pas bij de makro goede biefstuk gehaald, per stuk berpakt. Blijkt dat van twee van de stukkies de verpakking open is, dus die eten we vanavond. |