Was dat die ene van FOK! ?quote:Op donderdag 10 november 2005 01:35 schreef Euc- het volgende:
Heb vandaag wat meegemaakt joh, ben uitgescholden (door een gast die véél te veel gedronken had) voor bijdehandje, kut leerling van een kut bedrijf en "wie meende ik wel niet te zijn". Hij maakte ook een paar enorme rot opmerkingen richting de topkok waar ik al eens eerder mee gewerkt had. De gast bleef maar zo doorgaan, en is met knallende ruzie de deur uitgewerkt. Als je het hele verhaal wilt weten moet je mar op msn komen, dat ga ik hier niet zo neerzetten.
Je bedoelt die I-Spy dude?quote:
En heeft die gast wel betaald?quote:Op donderdag 10 november 2005 01:45 schreef rashudo het volgende:
En mag die gast nog terugkomen?
Omdat jij ongelijk hebt?quote:Op donderdag 10 november 2005 18:07 schreef Nembrionic het volgende:
Hij is niet macho, dus dat maakt me niet zoveel uitquote:Op vrijdag 11 november 2005 11:24 schreef Mini_rulez het volgende:
Als je echt een basiskookboek wilt hebben, moet je het Margriet kookboek hebben. Er staan niet zo veel originele of aparte recepten in, maar alle basismaaltijden die je kunt bedenken worden erin beschreven, en op een niveau dat de grootste n00b het kan maken.
Nou is Margriet misschien niet zo heel erg geschikt voor een man, beetje schadelijk voor het macho-image, maar als hij het toch moet leren...![]()
De Basics series, erg duidelijk en toch een leuk en intressant boek. Vooral de Big Book of Basics.quote:Op vrijdag 11 november 2005 11:20 schreef Troel het volgende:
Ik zoek nog een leuk kookboek voor mijn vriend (die zegt dat hij heel goed kan koken, maar het valt vies tegen en het duurt vooral lang). Een kookboek waar ook de basisvaardigheden instaan, als: bloemkool moet zolang koken en aardappels zolang.
Daarnaast moeten er simpele gerechten in staan en liefst ook snelle gerechten, want meneer wil eigenlijk geen tijd nemen om te koken, die pakt liever een zakje spagetterini ofzo en doet er wat water bij en heeft eenmaaltijd.
Wie o wie kan me helpen?
Euh, dat was Marie Antoin Carême, Escoffier heeft een geweldig kookboek geschrevenquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:20 schreef Euc- het volgende:
Escoffier of het kookboek van Eugène Pauli. Beide worden álle klassieke technieken en gerechten uitvoerig in besproken.
Escoffier is de grondlegger van de franse keuken.
Ok, dan zeg ik het anders, één van de grondleggers van de moderne franse keuken.quote:Op vrijdag 11 november 2005 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, dat was Marie Antoin Carême, Escoffier heeft een geweldig kookboek geschreven
Denk je niet dat je je vriendje moet opvoeden erin dat eten iets is waar je gewoon de tijd voor moet nemen?quote:Op vrijdag 11 november 2005 11:20 schreef Troel het volgende:
Ik zoek nog een leuk kookboek voor mijn vriend (die zegt dat hij heel goed kan koken, maar het valt vies tegen en het duurt vooral lang). Een kookboek waar ook de basisvaardigheden instaan, als: bloemkool moet zolang koken en aardappels zolang.
Daarnaast moeten er simpele gerechten in staan en liefst ook snelle gerechten, want meneer wil eigenlijk geen tijd nemen om te koken, die pakt liever een zakje spagetterini ofzo en doet er wat water bij en heeft eenmaaltijd.
Wie o wie kan me helpen?
Kinderspelquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:30 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ok, dan zeg ik het anders, één van de grondleggers van de moderne franse keuken.
Verder zou ik echt supergraag 1 van de allereerste edities van zijn boek willen hebben, in het frans. Maar zie er maar eens aan te komen
Daarmee bedoel ik ook voor een normale prijsquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kinderspel
http://dogbert.abebooks.com/servlet/SearchResults?an=escoffier&y=0&x=0&sortby=1
gewoon bestellen.
Tja, daar doe ik mijn uiterste best voor. Feit is dat hij 27 jaar thuis gewoond heeft en dat en zijn moeder en zijn vader koken eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad vonden. Hij heeft dus ook nooit gezien dat keuken idioot leuk kan zijn, maar ik hoop dat hij dat nog wel kan zien als hij ziet met hoeveel plezier ik in de keuken sta.quote:Op vrijdag 11 november 2005 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk je niet dat je je vriendje moet opvoeden erin dat eten iets is waar je gewoon de tijd voor moet nemen?
600 dollar voor de absolute klassieker onder kookboeken in eerste druk, soit, wat verwacht je nu eigenlijk. Als je dat er niet voor over hebt is dat prima, maar waarom wil je dan een eerste druk? Moderne uitgave krijg je voor een euro of 50.quote:Op vrijdag 11 november 2005 12:37 schreef Euc- het volgende:
[..]
Daarmee bedoel ik ook voor een normale prijsZoveel heb ik er voorlopig niet voor over
Verder is het Wannee kookboek misschien wat voor die kerel
Piet, ik snap heus wel dat ik zo een prijs zal moeten betalen voor dat boek, maar ik heb het er op dit moment gewoon niet voor over, omdat er andere dingen voor gaanquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
600 dollar voor de absolute klassieker onder kookboeken in eerste druk, soit, wat verwacht je nu eigenlijk. Als je dat er niet voor over hebt is dat prima, maar waarom wil je dan een eerste druk? Moderne uitgave krijg je voor een euro of 50.
Nee, uit dit liedjequote:Op vrijdag 11 november 2005 12:54 schreef Troel het volgende:
Piet, ik wou dat ik een ijsbeer was, komt dat niet uit "Ik ben een zeehond" van Huub Hangop?
Ik dacht dus deze:quote:Op zaterdag 12 november 2005 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, uit dit liedje
GRAUZONE, EISBÄR, een Neue Deutsche Welle Bandje uit begin jaren 80, Ooit eens vertaald voor het programma Clip Clup van Vpro kindertelevisie en gezongen door Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo.
ahh
Klinkt erg lekker. Ik moet nog steeds een keer mijn eigen bouillon maken, maar is er nog niet van gekomen. Toch weet ik zeker dat het een keer gaat gebeurenquote:Op zaterdag 12 november 2005 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben met dit weer een lekker soepje aan het maken, om morgen een fijne zondagssoep te hebben. Ik maak een stevige runderboulion met vlees en mergknoedels.
Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekkenquote:Op zaterdag 12 november 2005 13:24 schreef rashudo het volgende:
[..]
Klinkt erg lekker. Ik moet nog steeds een keer mijn eigen bouillon maken, maar is er nog niet van gekomen. Toch weet ik zeker dat het een keer gaat gebeuren
Het is best wel een grote beslissing, als je ontzettend lui bent. Maar zoals je het omschrijft klinkt het wel erg makkelijk jaquote:Op zaterdag 12 november 2005 13:28 schreef Euc- het volgende:
[..]
Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekken
Hoe langer je hem laat trekken hoe beter, bij mij in de keuken stond altijd een grote 25 of 40 liter pan op het vuur, te pruttelen en daar ging dagelang de resten ui, vliesjes van vlees, afsnijsels van prei, etc etc in, hij stond dan net zo lang te pruttelen tot je hem nodig had.quote:Op zaterdag 12 november 2005 13:28 schreef Euc- het volgende:
[..]
Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekkenRest van de middag en avond laten trekken tot je naar bed gaat en dan uitzetten, af laten koelen op het fornuis, en de volgende dag verder er mee je soep maken.
Hier doen we dit nog na het slachten, dan hou je zo enorm veel over. Vervolgens zoveel mogelijk fond maken en deze invriezen...quote:Op zaterdag 12 november 2005 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe langer je hem laat trekken hoe beter, bij mij in de keuken stond altijd een grote 25 of 40 liter pan op het vuur, te pruttelen en daar ging dagelang de resten ui, vliesjes van vlees, afsnijsels van prei, etc etc in, hij stond dan net zo lang te pruttelen tot je hem nodig had.
In de herfst ook met wildbotten, mijn wildsoep was beroemd.
zelf boudin maken, verse metworsten om te roken of te drogen, zult, hammen om te roken, oh boy, een grote keuken en de ruimte om zelf te slachten, mmmmm, geweldig.quote:Op zaterdag 12 november 2005 15:17 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Hier doen we dit nog na het slachten, dan hou je zo enorm veel over. Vervolgens zoveel mogelijk fond maken en deze invriezen...
Hier gaan er binnenkort weer 2 lammeren en een kalf hun laatste ritje maken. Wij zijn allemaal geen enorm boudin fans, nemen soms wel een stukje boudin blanc mee uit het zuiden, maar ik zal het niet snel zelf maken. Zult maken is wel leuk, maar we hebben dus geen varkens, ik haal soms wat bij de slager nadat hij slacht (doet ie nog zelf). Verder kan ik bij de slager zelf worsten en dergelijke maken, dus ik maak vaak aardig wat kleine lamsworstjes met verschillende ingredienten, heerlijk om 's zomers te grillen.quote:Op zaterdag 12 november 2005 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zelf boudin maken, verse metworsten om te roken of te drogen, zult, hammen om te roken, oh boy, een grote keuken en de ruimte om zelf te slachten, mmmmm, geweldig.
Ik zou wat dat betrefd graag twee varkentjes houden voor de slacht, nu, deze tijd de beesten paar weken voeren met eikels en tamme kastanjes, en dan eind november slachten.
Yes, dat zou een feest zijn!
quote:Op maandag 14 november 2005 19:44 schreef Euc- het volgende:
poepoe, volgende week al naar parkheuvel, spannend
Hehe dat heb ik al een paar keer gemaaktquote:
Ik heb al zo'n gesprek proberen aan te knopen met een collega van me, maar hij geeft me altijd veelste simpele instructies die dan ook mislukkenquote:Op dinsdag 15 november 2005 23:55 schreef Euc- het volgende:
psssttt, zoek in een willekeurig (bij voorkeur rotterdams) telefoonboek naar de naam "Hassan" of "Ali", bel, en vraag!
'speciale saus'...dat weet iedereen tochquote:Op dinsdag 15 november 2005 23:31 schreef rashudo het volgende:
[..]
Hehe dat heb ik al een paar keer gemaakt
Er is gewoon iets ondefinieerbaars wat ik bijvoorbeeld in bijna alle turkse gerechten proef, en nee het is geen knoflookMaar ik vind het wel erg lekker. Ben gewoon nieuwsgierig of ik dat ook uit m'n eigen vingers kan laten onstaan
Ik hoor het 'm zó zeggenquote:Op woensdag 16 november 2005 00:30 schreef rashudo het volgende:
"Hey lekker achmed, hoe maak je dat nou?"
"Ja beetje paprika, beetje zout, beetje peper, is heel simpel!"
"Oh ja ok nou dan zal ik het ook maar eens proberen!"
Een erg leuk overzicht!!!quote:Op vrijdag 18 november 2005 19:18 schreef Arcee het volgende:Wie hebben 't vaakst in het Culinesse à gogo-forum gepost?
001. 5824 Pietverdriet
002. 4786 Martijn_77
003. 4223 Oblivion
004. 3328 BBQ-kip
005. 2354 MissyMirjaM
006. 1638 krakkemieke
007. 1469 Euc-
008. 1251 dutch-mamma
009. 1231 shmoopy
010. 1179 zoalshetis
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |