abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32058947
quote:
Op maandag 7 november 2005 13:48 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje, hopelijk staat het hier op de juiste plaats.

Ik heb ooit eens spruitjes gemaakt met brie erover heen uit de oven. Maar ik weet niet meer hoe ik dat heb gedaan......
Het was een recept van internet, maar ik ben het kwijt.
Zou het kunnen dat ik de spruitjes gewoon moet koken, en daarna effe in de oven met de brie erover heen??
Zo zou ik het doen. Gewoon koken, alleen niet te ver, dat doen zoveel mensen al... Maar goed, koken en kaas erover, dan de oven in. Ik zou persoonlijk ipv brie een iets betere smeltkaas gebruiken, maar brie is natuurlijk wel lekker goedkoop!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_32059324
quote:
Op maandag 7 november 2005 15:44 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Zo zou ik het doen. Gewoon koken, alleen niet te ver, dat doen zoveel mensen al... Maar goed, koken en kaas erover, dan de oven in. Ik zou persoonlijk ipv brie een iets betere smeltkaas gebruiken, maar brie is natuurlijk wel lekker goedkoop!
Ik heb toevallig nog brie liggen, vandaar.
  maandag 7 november 2005 @ 17:34:44 #53
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32061997
Jeuj! Plaatsje 97 in de lekker top 100 dames!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 7 november 2005 @ 19:36:35 #54
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32065757
quote:
Op maandag 7 november 2005 17:34 schreef Euc- het volgende:
Jeuj! Plaatsje 97 in de lekker top 100 dames!
Het bedrijf waar jij werkt Euc?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 7 november 2005 @ 20:14:00 #55
83951 rashudo
project 2501
pi_32066956
quote:
Op maandag 7 november 2005 17:34 schreef Euc- het volgende:
Jeuj! Plaatsje 97 in de lekker top 100 dames!
Congrats En CH staat 3e? Of kijk ik in de verkeerde lijst?
Their eyes opaque.
  maandag 7 november 2005 @ 20:25:50 #56
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32067336
quote:
Op maandag 7 november 2005 20:14 schreef rashudo het volgende:

[..]

Congrats En CH staat 3e? Of kijk ik in de verkeerde lijst?
Bedankt, en Helder staat idd 3e, net als vorig jaar Morgen maar eens kijken of ik een gids ergens kan ritselen Én bellen naar Parkheuvel uiteraard, nummer staat al in mijn telefoon
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 8 november 2005 @ 12:44:28 #57
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32085207
Ik heb hem te pakken gekregen! De 23e is de dag van de waarheid! Nog 2 weken en 1 dag
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32136711
Jippie, het is weer eens tijd om 's nachts door te werken.

Tips voor niet al te ongezonde midnight snacks, anyone?
Are you pondering what I'm pondering?
  donderdag 10 november 2005 @ 01:20:51 #59
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32136809
quote:
Op donderdag 10 november 2005 01:15 schreef Mini_rulez het volgende:
Jippie, het is weer eens tijd om 's nachts door te werken.

Tips voor niet al te ongezonde midnight snacks, anyone?
Noodles ! Waterkoker staat nu aan
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32136946
Mmm lekkere boterham met tonijnsalade.
Their eyes opaque.
  donderdag 10 november 2005 @ 01:35:18 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32137060
Heb vandaag wat meegemaakt joh, ben uitgescholden (door een gast die véél te veel gedronken had) voor bijdehandje, kut leerling van een kut bedrijf en "wie meende ik wel niet te zijn". Hij maakte ook een paar enorme rot opmerkingen richting de topkok waar ik al eens eerder mee gewerkt had. De gast bleef maar zo doorgaan, en is met knallende ruzie de deur uitgewerkt. Als je het hele verhaal wilt weten moet je mar op msn komen, dat ga ik hier niet zo neerzetten.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32137207
En mag die gast nog terugkomen?
Their eyes opaque.
pi_32137443
quote:
Op donderdag 10 november 2005 01:20 schreef Euc- het volgende:

[..]

Noodles ! Waterkoker staat nu aan
Hmm, waterkoker... Soep!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32144235
quote:
Op donderdag 10 november 2005 01:35 schreef Euc- het volgende:
Heb vandaag wat meegemaakt joh, ben uitgescholden (door een gast die véél te veel gedronken had) voor bijdehandje, kut leerling van een kut bedrijf en "wie meende ik wel niet te zijn". Hij maakte ook een paar enorme rot opmerkingen richting de topkok waar ik al eens eerder mee gewerkt had. De gast bleef maar zo doorgaan, en is met knallende ruzie de deur uitgewerkt. Als je het hele verhaal wilt weten moet je mar op msn komen, dat ga ik hier niet zo neerzetten.
Was dat die ene van FOK! ?
Helpt waar hij kan!
  donderdag 10 november 2005 @ 12:19:30 #65
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_32144257
quote:
Op donderdag 10 november 2005 12:18 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Was dat die ene van FOK! ?
Je bedoelt die I-Spy dude?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_32144559
quote:
Op donderdag 10 november 2005 12:19 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Je bedoelt die I-Spy dude?
Welnee, ik bedoel gewoon een willekeurige user
Helpt waar hij kan!
  donderdag 10 november 2005 @ 18:07:20 #67
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_32154306
Lafaard
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 10 november 2005 @ 21:27:27 #68
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32160341
quote:
Op donderdag 10 november 2005 01:45 schreef rashudo het volgende:
En mag die gast nog terugkomen?
En heeft die gast wel betaald?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 10 november 2005 @ 21:45:51 #69
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32161048
Alles leuk en aardig, maar reageer eens in Foodback als je wil...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 10 november 2005 @ 22:15:48 #70
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32161990
Weet iemand trouwens waar je in Nederland goede sherry kunt halen?

Ben op zoek naar een slijter met een ruime keus in Sherry's
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32170841
quote:
Op donderdag 10 november 2005 18:07 schreef Nembrionic het volgende:
Omdat jij ongelijk hebt?
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:20:23 #72
35189 Troel
scherp en bot
pi_32173743
Ik zoek nog een leuk kookboek voor mijn vriend (die zegt dat hij heel goed kan koken, maar het valt vies tegen en het duurt vooral lang). Een kookboek waar ook de basisvaardigheden instaan, als: bloemkool moet zolang koken en aardappels zolang.
Daarnaast moeten er simpele gerechten in staan en liefst ook snelle gerechten, want meneer wil eigenlijk geen tijd nemen om te koken, die pakt liever een zakje spagetterini ofzo en doet er wat water bij en heeft eenmaaltijd.

Wie o wie kan me helpen?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32173847
Als je echt een basiskookboek wilt hebben, moet je het Margriet kookboek hebben. Er staan niet zo veel originele of aparte recepten in, maar alle basismaaltijden die je kunt bedenken worden erin beschreven, en op een niveau dat de grootste n00b het kan maken.

Nou is Margriet misschien niet zo heel erg geschikt voor een man, beetje schadelijk voor het macho-image, maar als hij het toch moet leren...
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:29:04 #74
35189 Troel
scherp en bot
pi_32173973
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:24 schreef Mini_rulez het volgende:
Als je echt een basiskookboek wilt hebben, moet je het Margriet kookboek hebben. Er staan niet zo veel originele of aparte recepten in, maar alle basismaaltijden die je kunt bedenken worden erin beschreven, en op een niveau dat de grootste n00b het kan maken.

Nou is Margriet misschien niet zo heel erg geschikt voor een man, beetje schadelijk voor het macho-image, maar als hij het toch moet leren...
Hij is niet macho, dus dat maakt me niet zoveel uit
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:35:12 #75
35189 Troel
scherp en bot
pi_32174137
Oja, en gewoon taaitaai toch vanavond?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:57:05 #76
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32174703
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:20 schreef Troel het volgende:
Ik zoek nog een leuk kookboek voor mijn vriend (die zegt dat hij heel goed kan koken, maar het valt vies tegen en het duurt vooral lang). Een kookboek waar ook de basisvaardigheden instaan, als: bloemkool moet zolang koken en aardappels zolang.
Daarnaast moeten er simpele gerechten in staan en liefst ook snelle gerechten, want meneer wil eigenlijk geen tijd nemen om te koken, die pakt liever een zakje spagetterini ofzo en doet er wat water bij en heeft eenmaaltijd.

Wie o wie kan me helpen?
De Basics series, erg duidelijk en toch een leuk en intressant boek. Vooral de Big Book of Basics.

Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:20:58 #77
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32175295
Escoffier of het kookboek van Eugène Pauli. Beide worden álle klassieke technieken en gerechten uitvoerig in besproken.

Escoffier is de grondlegger van de franse keuken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:24:34 #78
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32175392
Is de Escoffier niet een beetje teveel van het goede gezien de eis van Snel en simpel
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:27:38 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32175458
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:20 schreef Euc- het volgende:
Escoffier of het kookboek van Eugène Pauli. Beide worden álle klassieke technieken en gerechten uitvoerig in besproken.

Escoffier is de grondlegger van de franse keuken.
Euh, dat was Marie Antoin Carême, Escoffier heeft een geweldig kookboek geschreven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:30:58 #80
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32175545
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, dat was Marie Antoin Carême, Escoffier heeft een geweldig kookboek geschreven
Ok, dan zeg ik het anders, één van de grondleggers van de moderne franse keuken.

Verder zou ik echt supergraag 1 van de allereerste edities van zijn boek willen hebben, in het frans. Maar zie er maar eens aan te komen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:32:23 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32175589
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:20 schreef Troel het volgende:
Ik zoek nog een leuk kookboek voor mijn vriend (die zegt dat hij heel goed kan koken, maar het valt vies tegen en het duurt vooral lang). Een kookboek waar ook de basisvaardigheden instaan, als: bloemkool moet zolang koken en aardappels zolang.
Daarnaast moeten er simpele gerechten in staan en liefst ook snelle gerechten, want meneer wil eigenlijk geen tijd nemen om te koken, die pakt liever een zakje spagetterini ofzo en doet er wat water bij en heeft eenmaaltijd.

Wie o wie kan me helpen?
Denk je niet dat je je vriendje moet opvoeden erin dat eten iets is waar je gewoon de tijd voor moet nemen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:34:25 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32175641
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:30 schreef Euc- het volgende:

[..]

Ok, dan zeg ik het anders, één van de grondleggers van de moderne franse keuken.

Verder zou ik echt supergraag 1 van de allereerste edities van zijn boek willen hebben, in het frans. Maar zie er maar eens aan te komen
Kinderspel
http://dogbert.abebooks.com/servlet/SearchResults?an=escoffier&y=0&x=0&sortby=1
gewoon bestellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:37:47 #83
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32175728
quote:
Daarmee bedoel ik ook voor een normale prijs Zoveel heb ik er voorlopig niet voor over

Verder is het Wannee kookboek misschien wat voor die kerel
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:43:21 #84
35189 Troel
scherp en bot
pi_32175896
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk je niet dat je je vriendje moet opvoeden erin dat eten iets is waar je gewoon de tijd voor moet nemen?
Tja, daar doe ik mijn uiterste best voor. Feit is dat hij 27 jaar thuis gewoond heeft en dat en zijn moeder en zijn vader koken eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad vonden. Hij heeft dus ook nooit gezien dat keuken idioot leuk kan zijn, maar ik hoop dat hij dat nog wel kan zien als hij ziet met hoeveel plezier ik in de keuken sta.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:46:56 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32175973
Maargoed, succes ermee Troel

Ik ga mezelf in mn pak hijsen en naar school
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:50:16 #86
35189 Troel
scherp en bot
pi_32176042
En ik ga mijn stoofpeertjes op het vuur zetten en mijn rollade bekwispelen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:53:50 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32176123
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:37 schreef Euc- het volgende:

[..]

Daarmee bedoel ik ook voor een normale prijs Zoveel heb ik er voorlopig niet voor over

Verder is het Wannee kookboek misschien wat voor die kerel
600 dollar voor de absolute klassieker onder kookboeken in eerste druk, soit, wat verwacht je nu eigenlijk. Als je dat er niet voor over hebt is dat prima, maar waarom wil je dan een eerste druk? Moderne uitgave krijg je voor een euro of 50.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 november 2005 @ 12:54:33 #88
35189 Troel
scherp en bot
pi_32176141
Piet, ik wou dat ik een ijsbeer was, komt dat niet uit "Ik ben een zeehond" van Huub Hangop?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:47:14 #89
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32194216
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

600 dollar voor de absolute klassieker onder kookboeken in eerste druk, soit, wat verwacht je nu eigenlijk. Als je dat er niet voor over hebt is dat prima, maar waarom wil je dan een eerste druk? Moderne uitgave krijg je voor een euro of 50.
Piet, ik snap heus wel dat ik zo een prijs zal moeten betalen voor dat boek, maar ik heb het er op dit moment gewoon niet voor over, omdat er andere dingen voor gaan
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 12 november 2005 @ 09:01:53 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32198881
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:54 schreef Troel het volgende:
Piet, ik wou dat ik een ijsbeer was, komt dat niet uit "Ik ben een zeehond" van Huub Hangop?
Nee, uit dit liedje
GRAUZONE, EISBÄR, een Neue Deutsche Welle Bandje uit begin jaren 80, Ooit eens vertaald voor het programma Clip Clup van Vpro kindertelevisie en gezongen door Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo.

Eisbär, Eisbär,
kaltes Eis, kaltes Eis,
Eisbär, Eisbär,
kaltes Eis, kaltes Eis.

Ich möchte ein Eisbär sein
im kalten Polar,
dann müßte ich nicht mehr schrei´n,
alles wär so klar.

Ich möchte ein Eisbär sein
im kalten Polar,
dann müßte ich nicht mehr schrei´n,
alles wär so klar.

Ich möchte ein Eisbär sein
im kalten Polar,
dann müßte ich nicht mehr schrei´n,
alles wär so klar.

Ich möchte ein Eisbär sein
im kalten Polar,
dann müßte ich nicht mehr schrei´n,
alles wär so klar.

Eisbären müssen nie weinen.
Eisbären müssen nie weinen.
Eisbären müssen nie weinen.
Eisbären müssen nie weinen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 november 2005 @ 10:12:09 #91
35189 Troel
scherp en bot
pi_32199255
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, uit dit liedje
GRAUZONE, EISBÄR, een Neue Deutsche Welle Bandje uit begin jaren 80, Ooit eens vertaald voor het programma Clip Clup van Vpro kindertelevisie en gezongen door Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo.

ahh
Ik dacht dus deze:
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Even klappen met die flappen
Even stampen met die vliezen
Wie zwemt er mee in de waddenzee
Lekker zonnen op het wad
In je blote gat, blote gat, blote gat!
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew

Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew
Een bontjas wil ik echt niet zijn
Vrij in de zee dat wil ik zijn
Smullen van de paling en de kabeljauw
Gebakken, gegrild of helemaal rauw, helemaal rauw, helemaal rauw!
Ik ben een zeehond oew oew oew
Ik ben een zeehond oew oew oew

Soms wou ik dat ik een ijsbeer was
Ja, een ijsbeer
Nou gewoon een ijsbeer
Dat is lekker fris

Op Terschelling kwam ik tegen
Een leuk teefje heel verlegen
Op heel het eiland was niets meer open
We zijn met zijn tweeen maar wat gaan lopen

(en dan gaat ie nog verder)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 12 november 2005 @ 12:57:07 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32202246
De NL versie van Grauzone was
Ik wou dat ik een ijsbeer was
Op de koude noordpool
Ik wou dat ik een ijsbeer was
Op de koude noordpool
Ik wou dat ik een ijsbeer was
Lang leve de lol
Heb jij wel eens een ijsbeer zien huilen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 november 2005 @ 13:03:56 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32202434
Ik ben met dit weer een lekker soepje aan het maken, om morgen een fijne zondagssoep te hebben. Ik maak een stevige runderboulion met vlees en mergknoedels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32202986
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben met dit weer een lekker soepje aan het maken, om morgen een fijne zondagssoep te hebben. Ik maak een stevige runderboulion met vlees en mergknoedels.
Klinkt erg lekker. Ik moet nog steeds een keer mijn eigen bouillon maken, maar is er nog niet van gekomen. Toch weet ik zeker dat het een keer gaat gebeuren

Heb gisteren heerlijk grieks gegeten. Varkenshaas met paprika, ui en feta. Klinkt heel simpel maar het was zeer lekker. Wist niet dat gesmolten feta zo lekker was!
Their eyes opaque.
  zaterdag 12 november 2005 @ 13:28:20 #95
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32203083
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 13:24 schreef rashudo het volgende:

[..]

Klinkt erg lekker. Ik moet nog steeds een keer mijn eigen bouillon maken, maar is er nog niet van gekomen. Toch weet ik zeker dat het een keer gaat gebeuren
Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32203390
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 13:28 schreef Euc- het volgende:

[..]

Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekken
Het is best wel een grote beslissing, als je ontzettend lui bent. Maar zoals je het omschrijft klinkt het wel erg makkelijk ja

Wat is pinceren overigens?
Their eyes opaque.
  zaterdag 12 november 2005 @ 14:00:43 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32203781
Zwart maken in de oven (oven van 220 graden ofzo)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 12 november 2005 @ 14:09:08 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32203990
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 13:28 schreef Euc- het volgende:

[..]

Is toch niet zo een grote beslissing lijkt me. Zorg dat je een dag uitkiest dat je de hele middag thuis bent, 's morgens (of 's middags) haal je runderschenkels, schoongemaakte botten en een keur aan groenten (knol, wortel, prei, ui, venkel en wat jou er lekker bij lijkt). Je pinceerd de botten en schenkels, je maakt alle groenten schoon, mikt alles in de grootste pan die je hebt en laat die vollopen met water, en de rest van de middag lekker laten trekken Rest van de middag en avond laten trekken tot je naar bed gaat en dan uitzetten, af laten koelen op het fornuis, en de volgende dag verder er mee je soep maken.
Hoe langer je hem laat trekken hoe beter, bij mij in de keuken stond altijd een grote 25 of 40 liter pan op het vuur, te pruttelen en daar ging dagelang de resten ui, vliesjes van vlees, afsnijsels van prei, etc etc in, hij stond dan net zo lang te pruttelen tot je hem nodig had.
In de herfst ook met wildbotten, mijn wildsoep was beroemd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32205479
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe langer je hem laat trekken hoe beter, bij mij in de keuken stond altijd een grote 25 of 40 liter pan op het vuur, te pruttelen en daar ging dagelang de resten ui, vliesjes van vlees, afsnijsels van prei, etc etc in, hij stond dan net zo lang te pruttelen tot je hem nodig had.
In de herfst ook met wildbotten, mijn wildsoep was beroemd.
Hier doen we dit nog na het slachten, dan hou je zo enorm veel over. Vervolgens zoveel mogelijk fond maken en deze invriezen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 12 november 2005 @ 15:23:01 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32205592
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 15:17 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Hier doen we dit nog na het slachten, dan hou je zo enorm veel over. Vervolgens zoveel mogelijk fond maken en deze invriezen...
zelf boudin maken, verse metworsten om te roken of te drogen, zult, hammen om te roken, oh boy, een grote keuken en de ruimte om zelf te slachten, mmmmm, geweldig.
Ik zou wat dat betrefd graag twee varkentjes houden voor de slacht, nu, deze tijd de beesten paar weken voeren met eikels en tamme kastanjes, en dan eind november slachten.
Yes, dat zou een feest zijn!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')