abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 april 2005 @ 15:46:55 #1
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26098709
Als er iets is dat mijn smaakpapillen streelt is het wel een Franse kaas, schimmel of geen schimmel. Op het moment heb ik een Epoisses en een Langres (beide geen schimmelkazen) op een Frans boerenbrood... Goddelijk

Wat zijn jullie favoriete Franse kazen?

Leuk detail, de kazen zitten in de originele verpakking van de Franse Fromagerie Boursault uit Parijs
  zaterdag 9 april 2005 @ 16:09:03 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26099339
Geef mij maar een lekker stukje Port Salut, Brie of Camembert

Voor meer info zie:

Franse Kaas
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26100793
ik ben vooral van de brie en de Camembert.. schimmelkazen vind ik niet echt heel lekker..
Doei.
pi_26100824
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 17:00 schreef Faithy het volgende:
ik ben vooral van de brie en de Camembert.. schimmelkazen vind ik niet echt heel lekker..
wat denk je wat dat witte is op brie en camembert?

liverot
pi_26100847
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 17:02 schreef Prego het volgende:

[..]

wat denk je wat dat witte is op brie en camembert?

liverot
nou ja, ik heb het ook meer over de groene/paarse/blauwe doordrongen kazen..
Doei.
pi_26101048
blue cheese
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:22:55 #7
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_26101394
Eten is niet goddelijk.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:29:24 #8
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26101538
De smaak is goddelijk, van de schimmelkazen vind ik een roquefort het lekkerst... jummy
pi_26103951
Vind Calvados-kaas wel te naggelen...
Of met walnoten, of met ananas...

Maar geen roguefort...
Gek eigenlijk he?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26104405
gek op brie
vooral van die zachte, die aan je vingers blijft plakken alsje m probeert te snijden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26110811
roquefort is ook nie echt mijn favo, misschien omdat he zo banaal als de nacht is geworden.
blauwe kaas die koelkast uitstinkt is heerlijk, ok het meurt maar daar gaat het niet om
  zondag 10 april 2005 @ 02:40:12 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115462
Franse kaas, zooo heerlijk!
Geitenkaas (crotins en alle andere vormen), blauwschimmelkazen, rauwmelkkazen, brie, schapenkaas, alles is heerlijk!
Er is bijna geen kaas die ik niet lust
Ik vind kaas echt heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 10 april 2005 @ 02:55:06 #13
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_26115629
Brrrrrrie!

En Camembert is goeie shit.
The Internets, I needs it..
  zondag 10 april 2005 @ 02:55:56 #14
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115638
Hoe eten jullie je kaas, uit het vuistje? met brood? op een toastje?
  zondag 10 april 2005 @ 02:57:03 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115652
Ergens doorheen, eroverheen, ernaast, uit het vuistje, met brood, op brood, op een toastje, eigenlijk op alle mogelijke manieren
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115658
Camembert

Liefst tussen een pistolet of op een toastje !
  zondag 10 april 2005 @ 02:58:31 #17
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_26115669
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:55 schreef Libris het volgende:
Hoe eten jullie je kaas, uit het vuistje? met brood? op een toastje?
Alledrie de vormen, uit het vuistje als de kaas bijna op is. Lekker schaamteloos schransen.
The Internets, I needs it..
pi_26115716
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:58 schreef Dr_Crouton het volgende:

[..]

Alledrie de vormen, uit het vuistje als de kaas bijna op is. Lekker schaamteloos schransen.
  zondag 10 april 2005 @ 03:03:12 #19
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115722
hmmmz, die epoisses gisteren, lekker glas bordeaux erbij... Vanmiddag maar weer doen....
pi_26115741
Doe eens een hollands kaasplankje: Kernhem, Beemster in verschillende leeftijden, Brandnetelkaas...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 03:27:09 #21
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115984
quote:
Op zondag 10 april 2005 03:04 schreef krakkemieke het volgende:
Doe eens een hollands kaasplankje: Kernhem, Beemster in verschillende leeftijden, Brandnetelkaas...
En niet te vergeten, Limburgse kaas
pi_26116001
Net als met Munster, met kummel. LOL
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116009
Ja het is lekker, ja, zorg ervoor dat je partner/scharrel niet de koelkast opendoet......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 03:39:47 #24
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26116069
quote:
Op zondag 10 april 2005 03:30 schreef krakkemieke het volgende:
Ja het is lekker, ja, zorg ervoor dat je partner/scharrel niet de koelkast opendoet......
Of dat het in de auto ligt als je het 200 kilometer verder in Limburg gekocht heb en dan nog naar huis moet... Wat een stank, wat een smaak
pi_26116168
Valt mee, mits goed sluitende koelbox...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116533
Als kaasliefhebber ben ik zeker te vinden voor Franse kazen... voor alle kazen eigenlijk

Heerlijk, kaasje - stokbroodje - wijntje
pi_26116556
Jammie .
pi_26173822
Kaas, heerlijk. Franse kazen? Onder andere Port Salut, Bleu D'Auvergne, Morbier en Roquefort
Oh, and that's a bad miss!
pi_26174050
ik had laatst een kaas, daar was een grote fles port op zn kop ingezet, en dat heeft tijden liggen trekken, die was lekker!
geen idee hoe die heette
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26174205
Was het soms Stilton? Daarvan weet ik dat er traditioneel port bij gedronken wordt en dat ze het ook wel in de kaas laten trekken, heerlijk.
Oh, and that's a bad miss!
pi_26183112
ik heb echt geen idee.
was een wat harde, pittige kaas, gekocht bij de albert heijn.
zal t eens navragen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26185163
Ik kan me van vroeger een vakantie naar Frankrijk herinnneren. M'n ouders hadden een kaasje dat ver-schik-ke-lijk stonk, maar volgens hen erg lekker was. "Crot du diable" heette het Helaas lustte ik toen nog geen stinkende kaas, ik ben nu wel erg benieuwd hoe 't smaakt.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_26204128
Franse kaas

Pont Leveque is lekker!! Mijn vader woont bij dat dorpje in de buurt in Normandie. Toen ik een keer met de auto was heb ik een stuk Pont Leveque meegnomen, goed ingepakt in kranten en achter in de auto gelegd. Daar is de helft goedkoper als in Nederland en in Nederland is het ook nog beperkt verkrijgbaar

Zo lekker die kaas!! Andere Franse kazen ook trouwens. Ik eet het meestal uit het vuistje, van proef je tenminste de volledige smaak van de kaas. Af en toe ook op een toastje
Lekker met een glaasje rose!
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  woensdag 13 april 2005 @ 20:40:50 #34
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26204231
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:40 schreef BBQ-kip het volgende:
Franse kaas, zooo heerlijk!
Geitenkaas (crotins en alle andere vormen), blauwschimmelkazen, rauwmelkkazen, brie, schapenkaas, alles is heerlijk!
Er is bijna geen kaas die ik niet lust
Ik vind kaas echt heerlijk!
Wil je nog steeds niet met me trouwen? We passen zo goed bij elkaar....

ontopic:
Franse kaas, gruwelijk lekker. Reblochon, chèvre, rocquefort, rauwmelkse camembert/brie, bleu d'Auvergne, vacherin, munster, noem maar op.

Eentje die ik alleen niet door mijn strot krijg is een boule'Avesnes, maar ik betwijfel of deze in NL te krijgen is...

[ Bericht 22% gewijzigd door snijder op 13-04-2005 20:48:44 ]
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_26207306
Reblochon! *juicht*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 13 april 2005 @ 22:48:52 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_26208492
Camembert au Calvados
Echt wel erg lekkur.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_26208615
Een echte cheddar! Sorry, twas franse kaas......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26209485
quote:
Op woensdag 13 april 2005 22:12 schreef krakkemieke het volgende:
Reblochon! *juicht*
Tartiflette?
Oh, and that's a bad miss!
pi_26209575
Kweenie, reblochon van de markt in frankrijk....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 13 april 2005 @ 23:26:37 #40
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26209873
Camembert, Paturain, daarna houdt het op voor mij. Ik snap niet dat mensen zo'n beschimmeld ding met dooie smaak zo ontzettend lekker kunnen vinden.
pi_26209876
Nee, Tartiflette is een streekgerecht van de Savoie Wordt Reblochon voor gebruikt. Hier staat een recept.. http://www.eloquo.nl/Recept/Tartiflette.htm
Oh, and that's a bad miss!
pi_26209963
Port Salut is mijn favoriet!
And as a finishing touch, God created the Dutch
pi_26210205
Braun, Camembert IS beschimmeld......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 14 april 2005 @ 00:23:25 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26211390
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:40 schreef snijder het volgende:

[..]

Wil je nog steeds niet met me trouwen? We passen zo goed bij elkaar....
Tuurlijk, waarom ook niet
quote:
ontopic:
Franse kaas, gruwelijk lekker. Reblochon, chèvre, rocquefort, rauwmelkse camembert/brie, bleu d'Auvergne, vacherin, munster, noem maar op.

Eentje die ik alleen niet door mijn strot krijg is een boule'Avesnes, maar ik betwijfel of deze in NL te krijgen is...


Blue d'Auvergne is super lekker!
Wat is boule'Avesnes?

Die gevulde brie en calvadoscamembert vind ik trouwens 3 keer niks, zonde van de kaas.

Hebben jullie overigens weleens de combinatie van een warme camembert (eventueel met knapperig cornflakeskorstje) met cranberrycompote gegeten?
Heerlijk!
En makkelijkk ook, in de supermarkt hebben ze die "camembertburgers" gewoon met saus en al liggen, in de frituurpan of oven mikken en klaar!
Echt wel lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26211746
Klinkt goed BBQ-kip...

Ik heb wel eens salade met warme brie en spek gegeten.
Oh en ik doe altijd brie in de priesoep... LEKKER!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 april 2005 @ 00:43:30 #46
82888 bofneger
Jeux de Boules
pi_26211803
Ik blijf zweren bij de Spaanse Cabrales....

...al mag een Munster met Gewurztraminer er ook best zijn....
Ull de llebre.
Fynproewers waardeer die ouer Tempranillo-wyne wat in eikevate bewaar word.
  donderdag 14 april 2005 @ 19:31:01 #47
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229645
quote:
Op donderdag 14 april 2005 00:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Tuurlijk, waarom ook niet

[..]



Blue d'Auvergne is super lekker!
Wat is boule'Avesnes?

Die gevulde brie en calvadoscamembert vind ik trouwens 3 keer niks, zonde van de kaas.

Hebben jullie overigens weleens de combinatie van een warme camembert (eventueel met knapperig cornflakeskorstje) met cranberrycompote gegeten?
Heerlijk!
En makkelijkk ook, in de supermarkt hebben ze die "camembertburgers" gewoon met saus en al liggen, in de frituurpan of oven mikken en klaar!
Echt wel lekker!
OK waar en wanneer trouwen we?

typootje: Boule d'Avesnes ( http://www.picardieresto.com/fromage/1002_boulette_avesnes.htm ) is een of ander smerig hard kaasje die erg sterk smaakt. Normaal heb ik daar niet veel tegen, maar dit slaat echt alles. heb het overigens al jaaaren niet gegeten vanwege dat trauma wat ik er aan over heb gehouden.

Maareuh, we eten geen gefrituurde kaas op kaas met een cornflakeskorstje meer als we getrouwd zijn, toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door BBQ-kip op 14-04-2005 20:41:23 (linkje gefixed) ]
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 19:32:13 #48
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229682
quote:
Op woensdag 13 april 2005 22:12 schreef krakkemieke het volgende:
Reblochon! *juicht*
Probeer dan een een tartiflette te maken: http://www.meilleurduchef(...)tartiflette_ill.html

Vertalen kan hoor!

edit:
Zie nu dat Brentmeister me voor was...
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 19:32:55 #49
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229707
quote:
Op woensdag 13 april 2005 23:18 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Tartiflette?
Tartiflette *jucht!!!!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 20:45:21 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26231598
Die Boule d'Avesnes ziet er mystiek uit, als ik er een keer eentje te pakken kan krijgen zal ik hem zeker kopen en proeven.
Voor slowchat over trouwen met mij en dergelijke verwijs ik je graag naar [CUL-SC] Deel 10. Stages en lekker koken!!

Weet iemand trouwens ene goede kaasboer/specialist in de buurt van Den Haag?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26232848
quote:
Op donderdag 14 april 2005 19:32 schreef snijder het volgende:

[..]

Tartiflette *jucht!!!!


Ik heb in een restaurant in Frankrijk gewerkt waar we tartiflette bijna dagelijks maakten. Daar hadden we stapels Reblochon
Oh, and that's a bad miss!
pi_26267170
Ik ben gek op Munster! Jammer dat de hele koelkast er naar gaat meuren..............
pi_26286420
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 11:52 schreef bloodymary het volgende:
Ik ben gek op Munster! Jammer dat de hele koelkast er naar gaat meuren..............
Je kan altijd een koelbox met koelelementen gebruiken voor dat soort kazen

Ik heb dat gedoe met het steeds invriezen van die koelelementen er wel voor over
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_26392284
Kleine geitekaasjes omwikkeld met spek en dan gebakken........Da's ook keilekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26393819
Ja, die had ik met de kerst gemaakt, als een soort amuse!
  donderdag 21 april 2005 @ 12:16:40 #56
98634 Lempicka
Back to Life
pi_26400277
Vacherin Mont d'or.. lekker stinken, maar wat een smaakexplosie. Ook stevige blauwe schimmelkazen en geiten kaas

of wat davht je van MaGor, met een stukje peer!
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
pi_35174191
*Blaast stof af met deze OP uit een gesloten topic*
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 23:51 schreef outcast_within het volgende:
Had ik in dit topic
Wat vind je het lekkerst uit blik of pot
Al een geweldig recept gekregen voor tonijn. (ipv tonijn op brood met mayo erop, mayo tonijn peper, zout, uienpoeder, alles doorelkaar hussellen mmmmm)

Ik vind camembert in het zelfde straatje als tonijn passen. kost minder als een euro. Vult goed. smaakt lekker.

Alleen kaal op een boterham is ook zo kaal. Iemand nog een goed recept/leuke variatie?
pi_35174217
Edit: hehe wat die blauwe boven mij zei
pi_35174266
Pannekoek met camembert!!!
quote:
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het deeg:
150 gram bloem
2 eieren
1,5 dl melk
1,5 dl cider
mespuntje zout
30 gram boter om te bakken
Voor de vulling:
4 zachtzure appels
20 gram boter
1 eetlepel fijne kristalsuiker
klein borrelglaasje calvados
200 gram camembert


pannenkoeken deeg bereiden en 30 minuten laten rusten.
8 pannenkoeken bakken.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Appels schillen, in plakjes snijden en aan weerszijden bakken in hete boter. Bestrooien met de suiker en even laten carameliseren.
Flamberen met calvados.
Camembert in plakjes snijden.
Doe op de pannenkoeken wat gebakken appel en beleg met plakjes camembert, plooi dicht, leg in een licht ingeboterde ovenschaal en besprenkel met een beetje gesmolten boter.
Plaats even in de oven om de camembert te doen smelten.
pi_35174329
Wat een combo. Moet ik een keer maken.
Maar zoek iets wat net zo makkelijk is als die kaas/tonijn/poeder/mayo sandhich

Volgens mij is bieslook (rond groenig hol) wel lekker op een broodje camambert
pi_35174346
Deze dan, ik was al wat simpels aan het zoeken

Toast met Camembert

50 gram Camembert
dessertlepel bloem
klein ei
25 gram amandelsnippers
sneetje witbrood


Snijd de Camembert in plakjes van 3 cm lang en 1 cm dik.
Doe een dessertlepel bloem op een bord, haal de stukjes kaas daar doorheen.
Klop een ei, haal de kaas nu daar doorheen.
Leg de amandelsnippers op een bordje, wentel de kaas erin zodat die aan alle kanten met amandel beplakt raakt.


Koekenpannetje op laag vuur, klontje boter erin. Intussen vast het sneetje brood roosteren.
De Camembert in de pan, plakjes kort aan beide kanten bakken, dan op het brood. Peper er over.
pi_35174440
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 00:13 schreef Bluezz het volgende:
Deze dan, ik was al wat simpels aan het zoeken

mmmm
Wat een plan. Amandel snippers ben ik denk ik niet zo kapot van. Maar iig uitproberen en anders vervangen met Vlees
pi_35174493
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 00:10 schreef Bluezz het volgende:
Pannekoek met camembert!!!
[..]
Dit lijkt me heel erg lekker
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_35174525
camembert en/of brie is gewoon zooooooo om het warm te eten
pi_35174726
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 00:18 schreef Bluezz het volgende:
camembert en/of brie is gewoon zooooooo om het warm te eten
ook lekker is een croissantje in de oven met camembert of brie
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_35174753
*word gek
pi_35175064
Simpel en snel klaar maar wel erg lekker, een wrap vullen met geitenkaas en honing, dichtvouwen en in het tosti ijzer
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  vrijdag 17 februari 2006 @ 23:20:41 #68
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35206844
Even een cross post uit Wat te serveren op oudjaarsavond.
quote:
Ham met camembert-hapje
12 plakjes rauwe ham (het is handig om te vragen om kleine stukjes plastic tussen de plakjes omdat ze anders nogal lastig los van elkaar komen).
een rondje camembert
honing (een beetje vloeibare)

Snijd de camembert in 12 stukjes. Wikkel elk stukje kaas in een stukje ham.
Prik in alle pakketjes een cocktailprikker en rangschik ze in een vuurvast schaaltje.
Schenk er per pakketje een theelepel zachte honing overheen.

Voor-verwarm de grill op de hoogste stand.
Zet het schaaltje onder een nog steeds hoge grill vrij hoog in de oven.
Na een minuut of 5 is het klaar.

De kaas wordt dan een beetje zacht en de honing loopt uit.
Niet te lang anders wordt de kaas helemaal vloeibaar en/of verbrandt de ham.
Een erg lekker hapje!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35262336
Probeer ook eens een pizza met Brie! Gewoon een pizza margarita kopen/maken en die beleggen met brie. De Brie hoeft dan niet van hele goeie (dure) kwaliteit te zijn, dus beleg hem maar lekker dik met Lidl-brie o.i.d.
Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk, in ik heb zojuist nog gegeten..
  zondag 19 februari 2006 @ 19:43:23 #70
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_35265015
Blauwe kaas vind ik helemaaaal niet lekker. Veel te uitgesproken smaak voor mij..

Mijn toppertjes:

* Brie op een knapperig broodje uit de oven (warm en deels gesmolten dus..) ...
* Feta in zo'n griekse salade

en....

* La vache qui rit natuurlijk

Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_35279479
Ik probeer steeds meer soorten Franse kaas te proeven. Vroeger moest ik er niets van hebben, alleen brie was lekker. Vooral omdat het zo lekker zacht is. Maar ik ga steeds meer over naar de blauwschimmel of langer gerijpte kazen.

Ook Italiaanse kaasjes als Gorgonzola of Mascarpone zijn erg lekker op een toastje.

Ook probeer ik heel vaak combinaties te bedenken waar ik lekkere Franse kaas doorheen kan gooien. Maar eigenlijk stopt het bij mij met kaasfondue of camambert van de barbeque.

Wat is nou een warm gerecht waarbij je lekker een stuk kaas in kan verbrokkelen?
  maandag 20 februari 2006 @ 09:59:36 #72
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_35280029
Ik heb in Frankrijk, ergens in the middle of nowhere bij een klooster de lekkerste kaas ooit geproefd, gedoopt in walnotenlikeur
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_35321249
Freak: Salade met blauwe kaas, peer en walnoot. Of zoner de sla in een filo-deeg buideltje.
Biefstuk met blauwe kaas saus.
Kaas door de pasta.
Varkenshaas met ui en champignons, gegratineerd met brie.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 21 februari 2006 @ 11:49:45 #74
8369 speknek
Another day another slay
pi_35321530
Reblochon vond ik ook erg lekker. En je kunt het door meer dan alleen tartiflette gooien natuurlijk. Ook in de kaasfondue smaakt het erg prettig.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_35340484
Bah hoe leer je zoiets eten?
JOHNNY HEITINGA
pi_35345520
Laatst Affidélice au Chablis gekocht: was erg lekker. Het is een variant op de Epoisses, maar is milder en makkelijker.
De Vacherin is ook lekker en nu overal te krijgen: hij mag alleen tussen 15 augustus en 31 maart (dus bijna altijd ) gemaakt worden. Hij heeft een houten randje: je hoort hem te eten door de bovenkant eraf te snijden en uit te lepelen. Ik snij hem gewoon op een stuk brood.

Laats een stuk Hollandse boeren truffelkaas gegeten: heerlijk, alleen vielen de smaken van al het andere wat we nog meer hadden weg tegen de truffel.
Wat is het toch heerlijk al die kazen en wat zijn er veel en wat weet ik er weinig van er is nog zoveel om te proeven en ontdekken.
Helpt waar hij kan!
pi_35358827
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 19:56 schreef Camplo het volgende:
Bah hoe leer je zoiets eten?
men neme een stukje brie en stop het in je mond


brie,hmmm is zo lekker op toast of gewoon lekker uit de hand
Salsa Española
  woensdag 22 februari 2006 @ 11:06:29 #78
8369 speknek
Another day another slay
pi_35358849
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 19:56 schreef Camplo het volgende:
Bah hoe leer je zoiets eten?
Ik weet niet zo goed hoe ik het heb gedaan, want ik vond het vroeger ook maar niks. Misschien in combinatie met een lekkere worst, die zijn toch altijd wat toegankelijker, en dan wat afwisselen. En veel wijn erbij drinken .
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_35359089
Begin met een zachte brie, wat een poosje uit de koelkast is, en dat op een toastje
  woensdag 22 februari 2006 @ 12:08:09 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35360569
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 11:15 schreef Bluezz het volgende:
Begin met een zachte brie, wat een poosje uit de koelkast is, en dat op een toastje
Of een Port Salut als je niet van die witte schimmel houdt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35360734
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 12:08 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Of een Port Salut als je niet van die witte schimmel houdt
Port Salut
Oh, and that's a bad miss!
pi_35361379
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 11:06 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik weet niet zo goed hoe ik het heb gedaan, want ik vond het vroeger ook maar niks. Misschien in combinatie met een lekkere worst, die zijn toch altijd wat toegankelijker, en dan wat afwisselen. En veel wijn erbij drinken .
Ik ben het aant proberen, maar ging over me nek van iets zachts met witte rand
JOHNNY HEITINGA
pi_35370119
hmmm franse kaasjes. daar ben ik ook goed mee opgevoed door mn ouders

vind zelf pittige chevres helemaal geweldig. epoise gaat er ook prima in en we hadden wel eens een kaasje met calvados erin, ook erg ok
Too much is never enough!
  woensdag 22 februari 2006 @ 16:43:45 #84
8369 speknek
Another day another slay
pi_35370283
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 12:37 schreef Camplo het volgende:
Ik ben het aant proberen, maar ging over me nek van iets zachts met witte rand
. Half een is ook geen moment om wijn met kaas te doen!
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 22 februari 2006 @ 16:55:26 #85
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_35370788
quote:
Op dinsdag 12 april 2005 16:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik had laatst een kaas, daar was een grote fles port op zn kop ingezet, en dat heeft tijden liggen trekken, die was lekker!
geen idee hoe die heette
Dat is een Blue Stilton en die is errug lekker! Zeker met nog een glaasje Port ernaast.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_35370838
ik hou niet van kaas, maar dat was lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 22 februari 2006 @ 16:59:41 #87
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_35370972
Dit is echt zo'n topic wat ik met volle verbazing zit te lezen

Ik vind kaasjes echt zó ontstellend smerig Ik krijg echt kokhalsneigingen als ik die geur ruik. Ooit wel eens een stukje brie geprobeerd, maar ik wist niet hoe snel ik dat moest lozen.. Ik proef het ook meteen als er ergens van die vieze beschimmelde troep door zit en dan eet ik níet verder.

Hele jonge kaas (graskaas enzo) vind ik best lekker, licht belegen lust ik al niet meer .
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_35371656
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 11:49 schreef speknek het volgende:
Reblochon vond ik ook erg lekker. En je kunt het door meer dan alleen tartiflette gooien natuurlijk. Ook in de kaasfondue smaakt het erg prettig.
Uiteraard

Een beetje achtergrondinfo:
quote:
De Reblochon stamt uit de 13e eeuw. De geschiedenis van de naam van de kaas ligt in het feit dat in die tijd de alpenboer een proportioneel deel van zijn melk moest afstaan aan de eigenaar van de weide. Wanneer de eigenaar kwam, dan werd het vee niet volledig gemolken. Na inlevering van de verplichte hoeveelheid en na het vertrek van de controleurs werd het vee opnieuw gemolken (re-blocher) en van die melk werd de Reblochon gemaakt.
Oh, and that's a bad miss!
pi_35373841
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 16:59 schreef XcUZ_Me het volgende:
Dit is echt zo'n topic wat ik met volle verbazing zit te lezen

Ik vind kaasjes echt zó ontstellend smerig Ik krijg echt kokhalsneigingen als ik die geur ruik. Ooit wel eens een stukje brie geprobeerd, maar ik wist niet hoe snel ik dat moest lozen.. Ik proef het ook meteen als er ergens van die vieze beschimmelde troep door zit en dan eet ik níet verder.

Hele jonge kaas (graskaas enzo) vind ik best lekker, licht belegen lust ik al niet meer .
Maar kaasfondue vind je wel lekker toch? Maak je dat meestal met jonge kaas?
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  woensdag 22 februari 2006 @ 18:17:51 #90
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_35373877
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 18:16 schreef Vava het volgende:

[..]

Maar kaasfondue vind je wel lekker toch? Maak je dat meestal met jonge kaas?
Ja kaasfondue lust ik dan weer wel... En ook de gebruikelijke varianten. Misschien omdat 't warm en gesmolten is ofzo

Op een toastje gruwel ik ervan in ieder geval
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_35375187
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 18:17 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

Ja kaasfondue lust ik dan weer wel... En ook de gebruikelijke varianten. Misschien omdat 't warm en gesmolten is ofzo

Op een toastje gruwel ik ervan in ieder geval
Grappig wel kaasfondue heeft toch ook wel een uitgesproken smaak, ik vind kaasfondue van oude kaas het lekkerst
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  woensdag 22 februari 2006 @ 18:54:45 #92
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_35375457
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 18:49 schreef Vava het volgende:

[..]

Grappig wel kaasfondue heeft toch ook wel een uitgesproken smaak, ik vind kaasfondue van oude kaas het lekkerst
Ja, maar jij bent gek
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_35376345
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 18:54 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

Ja, maar jij bent gek
nietesss!
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  woensdag 22 februari 2006 @ 19:43:25 #94
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35377563
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 16:55 schreef Doekes het volgende:

[..]

Dat is een Blue Stilton en die is errug lekker! Zeker met nog een glaasje Port ernaast.
Maar Stilton is toch een Engelse kaas? Of zo je zo iets ook met Franse kaas kunnen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35378914
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilton

Plaatje ziet er niet erg lekker uit

Oh en :
quote:
Kaas en port: een perfect duo
Na een lekker etentje is een stukje kaas met een glaasje port verrukkelijk. Er zullen weinig mensen zijn die dat niet weten.
Naast een goede port is het natuurlijk heel belangrijk om de "goede" kaas te kiezen. De bekende Franse kaas (Camembert, Brie, Boursin, etc), kaas met een sterk aroma of kaas gemengd met kruiden bederven de portsmaak en moet je dus nooit bij port serveren.
Kies bij port voor een pure Nederlandse of Engelse kaas.
Kies je voor Nederlandse kaas denk dan bijvoorbeeld aan een pittige oude Edammer, een boeren Goudse, of een lekkere overjarige kaas - die prikkelt op de tong. Deze kazen smaken verrukkelijk bij port.
Bekend is dat in Oporto in Portugal veel Edammer kaas wordt ingevoerd, die ook daar gegeten wordt bij een glaasje port.
Engelse kaas en port zijn de beste combinatie.
Neem een pittige cheddar of een blauw dooraderde stilton en dan een slokje port. Het is of er een "engeltje........." Er is zelfs een stilton op de markt die gedrenkt is in port. Een heerlijk mengsel voor op een toastje.
Leuk om te weten is dat veel blauwe kazen zo goed tot hun recht komen bij zoete wijnen.
Stilton en port zijn misschien wel de beste combinatie. Maar neem een Franse roquefort die verrukkelijk smaakt bij een zoete Sauternes. Misschien ook eens proberen als dessert?
Maar.....maak nooit de grove fout om bij kaas en port stokbrood of toastjes te serveren. Stokbrood en toast horen bij Franse kaas en wijn
  donderdag 23 februari 2006 @ 09:34:59 #96
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_35396879
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 20:15 schreef Bluezz het volgende:
Er is zelfs een stilton op de markt die gedrenkt is in port. Een heerlijk mengsel voor op een toastje.

[..]

Maar.....maak nooit de grove fout om bij kaas en port stokbrood of toastjes te serveren.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_35397030
Ja, ik vond dat ook een vreemde conclusie
  donderdag 23 februari 2006 @ 09:48:03 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35397099
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 19:43 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar Stilton is toch een Engelse kaas?
ja
En Engelse kazen worden erg onderschat,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35397177
Piet, franse kazen koopt men mss wel eerder, waardoor de engelse kazen onderschat onbemind en onbekend zjin ?
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:03:30 #100
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35401023
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja
En Engelse kazen worden erg onderschat,
Wat zijn nog meer lekkere Engelse kazen dan Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35401219
Ik ben wel geen Piet maar ik vind een farmhouse cheddar lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_35401291
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:03 schreef Martijn_77 het volgende:


Wat zijn nog meer lekkere Engelse kazen dan Piet?
Wel intussen een leuk linkje gevonden, maar ik heb ook geen idee wat lekker is en wat niet
http://www.genietenvanvers.nl/kaas/engelsekaas/index.html
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:14:04 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35401389
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:03 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat zijn nog meer lekkere Engelse kazen dan Piet?
cheddar, Cheshire, Gloucester, Buxton Blue , Caerphilly, Cornish Yarg, Derby, Double Gloucester, Dovedale, Lancashire Red, Leicester, Sage Derby, Shropshire Blue, Wensleydale, White Stilton om er maar een paar te noemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:15:31 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35401437
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:11 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wel intussen een leuk linkje gevonden, maar ik heb ook geen idee wat lekker is en wat niet
http://www.genietenvanvers.nl/kaas/engelsekaas/index.html
Allemaal lekker, vind ik, maar dat ligt ook aan wat jij lekker vindt.
Gewoon allemaal eens proberen. Let wel, sommige stiltons en Chedders kunnen heel sterk smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35501053
Boerenbrie die heel erg loopt en heel ammoniakkig ruikt.
pi_35568876
even dit kaas topic 'misbruiken'

waarom smelten de meeste kazen wel en sommige andere niet?
Je hebt bijv. een indiase kaassoort panir die niet smelt (je kan deze zo in de pan gooien) Er schijnt ook een marroc. kaas te zijn die ook niet smelt (haloumi? nog nooit tegen gekomen)
pi_35577688
Hoe harder ze stinken, hoe lekkerder! Ik ben weleens vanaf de Marais (Parijs) naar huis gereden met de achterbank vol stinkkaasjes en rilette. Die hebben we 's avonds heerlijk op zitten eten Mijn vader ging bijna onderuit van de stank die we naarbinnen brachten
No. I don't drink vodka every day. And it's so close today...
  zondag 9 april 2006 @ 15:59:43 #108
60456 Gesloten
Niet open
pi_36794320
Waar kun je in Nederland Reblochon kopen?
pi_36795266
quote:
Op zondag 9 april 2006 15:59 schreef Gesloten het volgende:
Waar kun je in Nederland Reblochon kopen?
Tegenwoordig op steeds meer plekken. Zaken als de VEN of ISPC hebben het, maar een goede kaasboer zou het ook moeten hebben...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36795645
Dat deze hier nog niet genoemd is zeg... Heerlijk.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_36796431
quote:
Op zondag 9 april 2006 15:59 schreef Gesloten het volgende:
Waar kun je in Nederland Reblochon kopen?
Makro heeft het ook zag ik laatst
Oh, and that's a bad miss!
  zondag 9 april 2006 @ 16:59:28 #112
21503 Vava
Zoix!!
pi_36796469
Bij goede kaaswinkels kan het vaak ook besteld worden.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  zondag 9 april 2006 @ 22:48:09 #113
60456 Gesloten
Niet open
pi_36807667
Ik zal morgen even langs dat delicatessen winkeltje in Zwolle centrum wippen
  zondag 9 april 2006 @ 23:17:22 #114
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_36808797
Ik ben ook gek op allerlei soorten kaas. Momenteel heb ik een geitenkaas-periode. Vooral gecombineerd met zoet is het echt heel goed te eten. Vorige week zag ik een recept in NRC.next:
quote:
* 6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
* 250 g. zachte geitenkaas (chèvre)
* 3 friszure, stevige appels
* 4 el honing
* 2 eetlepels gedroogde roze peperkorrels

Verwarm de oven voor op 200 oC. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze net iets overlappen en druk de naden goed aan zodat een grote taartbodem ontstaat. Verkruimel de geitenkaas erboven.

Schil de appels niet maar snijd ze in dunne schijfjes. Meng ze in een kom met de honing en peperkorrels en leg ze dakpansgewijs, in een enkele laag op de taartbodem. Bak de taart in het midden van de oven in 20–25 minuten gaar.
pi_36808976
Oh, als we het hebben over recepten met kaas dan weet ik ook nog wel een heerlijke.
Portobello (een soort paddestoel) met gorgonzola en sjalotjes, in bladerdeeg.
Uit de Kerst-Allerhande van vorig jaar. Echt een aanrader.
Bron.

Die van jou ziet er ook lekker uit Aventura, die ga ik eens proberen.
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 9 april 2006 @ 23:33:05 #116
21503 Vava
Zoix!!
pi_36809236
Mijn moeder kwam gisteren met een geitenkaasje met Kir Royal aan, dat was ook lekker! Geitenkaas is erg lekker idd gecombineerd met zoet.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_36826080
In Zwolle hadden ze de Reblochon. Maandag lekker tartiflette maken
Heb gelijk een stukje Munster meegenomen die erg lekker smaakt.
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:32:56 #118
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884314
Hier topic 1 over franse kaasjes.
Heb net weer een overheerlijk zakje babybell op (ofwel "belletjes" zoals liefhebbers ze liefkozend noemen).
Wat een finesse, een accuratesse...en al dat in een geinig wassen omhulsel.

Babybell

Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:34:59 #119
161559 PizzaSalami
Hey poeplap.
pi_50884364
Open je een topic over Franse kazen en dan kom je alleen met die ranzige Babybelldingen aanzetten.
Secrets never die. Only people.
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:36:36 #120
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884403
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:37:13 #121
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_50884424
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:34 schreef PizzaSalami het volgende:
Open je een topic over Franse kazen en dan kom je alleen met die ranzige Babybelldingen aanzetten.
wat hij zegt.
Huilen dan.
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:37:21 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50884428
Je hebt echt geen smaak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:39:34 #123
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884482
het gaat over ordinaire, simpele doch prijzige kaasjes uit frankrijk!
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:41:13 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50884529
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:39 schreef Parafernalia het volgende:
het gaat over ordinaire, simpele doch prijzige kaasjes uit frankrijk!
Dus je gaat zo nog even reclame maken voor Boursin?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:42:40 #125
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884562
Ja! Boursin is ook een heerlijk simpel frans kaasje
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:42:56 #126
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_50884571
Nu krijg je iedere kaasliefhebber over je heen, goed.
Zyggie.
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:44:26 #127
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884619
ik had m in OUD moeten plaatsen
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:45:52 #128
161559 PizzaSalami
Hey poeplap.
pi_50884652
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:36 schreef Parafernalia het volgende:
[afbeelding]
.
Secrets never die. Only people.
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:47:10 #129
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50884683
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:44 schreef Parafernalia het volgende:
ik had m in OUD moeten plaatsen
Oh, je wilt het over OUDe Franse kaas hebben?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:48:06 #130
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50884705
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, je wilt het over OUDe Franse kaas hebben?
heel goed
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 01:50:03 #131
161559 PizzaSalami
Hey poeplap.
pi_50884751
Ik kreeg een 'indezomervakantiemetdehelefamiliegezellignaarfrankrijk' flashback, behoorlijk heftig kan ik je wel vertellen.
Secrets never die. Only people.
pi_50884852
We kunnen natuurlijk ook nog iets van dit topic proberen te maken! Een paar van mijn favorieten:

Saint-Albray


Rochebaron


Chaumes
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  woensdag 27 juni 2007 @ 02:09:14 #133
19840 Libris
Live from Singapore
pi_50885149
Niet het eerste topic trouwens

Franse Kaas! Culinair Orgasme....
  woensdag 27 juni 2007 @ 02:10:27 #134
40584 Bushmaster
Microschoft
pi_50885177
Oh ik dacht dat het over échte Franse kaasjes ging. Dit zijn weeige aftreksels van echte kaas. Voor Nederlanders die de brie alleen in maagdelijk wit lusten. en vooral niks rauwmelks want stel je voor dat je wat oploopt. Een Saint-Albray begint er trouwens net op te lijken.
Eigen brokjes eerst.
  woensdag 27 juni 2007 @ 02:18:52 #135
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50885337
benieuwd hoe smaakt dat?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 27 juni 2007 @ 03:40:34 #136
19840 Libris
Live from Singapore
pi_50886641
misschien van het weekend weer eens een epoisses halen, heerlijk
pi_50887177
Mijn kind is er dol op....Baby Bell, La vache qui rit etc. etc.

Maar ikzelf neem toch liever een goed stuk echte franse kaas......uit de speciaalzaak met een glaasje port erbij........heerlijk! Saint Albray, Compte, Rochefort etc. etc.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 27 juni 2007 @ 07:26:08 #138
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_50887237
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 01:44 schreef Parafernalia het volgende:
ik had m in OUD moeten plaatsen
MIjn kind van twee vind dit inderdaad lekkere 'kaas', probeer hem dat zo snel mogelijk af te leren.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  woensdag 27 juni 2007 @ 09:33:19 #139
111571 klaarover
klaar? over!
pi_50888651
Oh getsie, BabyBell!
Een smakeloos stukje zuivelgum in een wascapsule.
Dat komt mijn huis dus echt niet in he.
  woensdag 27 juni 2007 @ 11:06:56 #140
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50891321
ik vind babybel stiekem lekker, maar dat valt hier niet onder de noemer 'franse kaas' hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juni 2007 @ 11:09:04 #141
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_50891388
Tegenwoordig heb je ook groene BabyBell apparaten. Daar zit dan gedroogde tomaat en basilicum in. Krijg je meteen een groen wassen omhulsel erbij, zodat je tweekleurig kan spelen...

Mijn favoriet is een stinkende koeiekaas uit de Bourgogne, die van zachtheid het houten bakje uitschimmelt. Mjam mjam !
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_50902847
Ik vind ze ook best lekker en geef ze mijn vriend vaak mee naar z'n werk die ze erg lekker vind
  woensdag 27 juni 2007 @ 16:45:30 #143
47185 mrdjey
Bernie und Ert
pi_50903988
Ik vind babybel belegen (die paarse) een stuk lekkerder dan de normale, daar lijkt amper smaak aan te zitten.
wat?
pi_50907480
En ik vind babybel gewoon enorm duur! Ja oke, mijn kind mag op zaterdag in de supermarkt altijd 1 ding helemaal zelf uitzoeken en dat wordt dan negen van de tien keer babybel.......Ik wil best geld uitgeven aan kaas, maar dan wel aan goede kaas!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 29 juni 2007 @ 01:00:28 #145
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_50957989
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 18:26 schreef Tezz het volgende:
En ik vind babybel gewoon enorm duur! Ja oke, mijn kind mag op zaterdag in de supermarkt altijd 1 ding helemaal zelf uitzoeken en dat wordt dan negen van de tien keer babybel.......Ik wil best geld uitgeven aan kaas, maar dan wel aan goede kaas!!!!
eye of the beholder-argument
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  vrijdag 29 juni 2007 @ 01:02:25 #146
161559 PizzaSalami
Hey poeplap.
pi_50958024
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 18:26 schreef Tezz het volgende:
Ja oke, mijn kind mag op zaterdag in de supermarkt altijd 1 ding helemaal zelf uitzoeken
Dit moet je erin houden.
Secrets never die. Only people.
pi_50960765
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 01:02 schreef PizzaSalami het volgende:

[..]

Dit moet je erin houden.
Doe ik ook. Werkt perfect. Geen jankende stampvoetende kleuter in de winkel, maar eentje die heel secuur alle schappen langs gaat om het juiste product te kiezen. Uiteraard probeer ik het altijd te voorkomen om haar mee te nemen, maar soms kan het dus niet anders.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 3 juli 2007 @ 17:45:21 #148
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_51100464
laat ik hier nou net een stukje geitenkaas hebben volgens de verpakking is het frans, maar is het een slap aftreksel van franse kaas, zal dat mij evengoed aan mijn aars roesten.

'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 3 juli 2007 @ 17:54:11 #149
3869 David
Drum the drums
pi_51100798
Franse kaas is een uitvinding die in de hemel is gemaakt.

tevens tvp
  dinsdag 3 juli 2007 @ 23:29:57 #150
161559 PizzaSalami
Hey poeplap.
pi_51114035
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 08:47 schreef Tezz het volgende:

[..]

Doe ik ook. Werkt perfect. Geen jankende stampvoetende kleuter in de winkel, maar eentje die heel secuur alle schappen langs gaat om het juiste product te kiezen. Uiteraard probeer ik het altijd te voorkomen om haar mee te nemen, maar soms kan het dus niet anders.
Lijkt me juist goed voor kleine kinderen om ze mee te nemen.

Maar goed, er komt natuurlijk een leeftijd dat de eerste tree breezers in het karretje verdwijnt he .
Secrets never die. Only people.
pi_51118807
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 23:29 schreef PizzaSalami het volgende:

[..]

Lijkt me juist goed voor kleine kinderen om ze mee te nemen.

Maar goed, er komt natuurlijk een leeftijd dat de eerste tree breezers in het karretje verdwijnt he .
Aan de ene kant is het inderdaad goed, zo leert de kleine wat over de diverse produchten, maar aan de andere kant is een vierjarige in de supermarkt ook errug irritant! Na gang 1 kun je de woordjes 'mam, mag ik dit, mam mag ik dat' al niet meer horen........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_51120610
Ik vind het vettige waslaagje om die kaasjes altijd zo verdraaide eng aanvoelen! Brrr. En ik vind de kaasjes zelf ook niet te eten. Een beetje rubberachtig qua substantie.
Wat goedkoop en simpel en een beetje beschamend betreft... La vache qui rit schijnt (volgens Wikipedia althans) van oorsprong ook een Franse kaas te zijn. Mijn lief (die doorgaans heel vernuftige poppetjes kleit van het Babybel-hulsje) vindt het net 'gewone smeerkaas', maar ik proef duidelijk verschil, en ik vind het stiekem heel lekkere dingen.
Ik mag de driehoekjes fluweelzachte, gele brij heel graag door een salade scheppen.
pi_51120745
En als we dan toch aan het toegeven zijn dat we wel eens neppe onzinkaasjes uit de supermarktschappen plukken; ik heb een klein zwak voor Cantadou.
Boursin, Paturain, Bressot, ze kunnen me allemaal gestolen worden, maar dit:




Ik weet niet wat het is. Subtielere smaak, gladdere, dikkere substantie.. Naar mijn idee veel prettiger op een stokbroodje of cracker dan smeersels als Paturain, en toch zie ik iemand er zelden mee aankomen op een verjaardag.
  woensdag 4 juli 2007 @ 23:17:41 #154
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_51150993
ik vind ze allemaal lekker
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 4 juli 2007 @ 23:18:28 #155
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51151016
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 09:51 schreef minilotje het volgende:
En als we dan toch aan het toegeven zijn dat we wel eens neppe onzinkaasjes uit de supermarktschappen plukken; ik heb een klein zwak voor Cantadou.
Boursin, Paturain, Bressot, ze kunnen me allemaal gestolen worden, maar dit:

[afbeelding]


Ik weet niet wat het is. Subtielere smaak, gladdere, dikkere substantie.. Naar mijn idee veel prettiger op een stokbroodje of cracker dan smeersels als Paturain, en toch zie ik iemand er zelden mee aankomen op een verjaardag.
cantadou met bugles..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 4 juli 2007 @ 23:20:03 #156
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_51151078
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 23:18 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

cantadou met bugles..
hou op
met tuc is ook lekker. of tucjes met boursin!
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 4 juli 2007 @ 23:59:24 #157
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_51152435
tetilla is niet frans geloof ik maar wel mn lievelingskaasje. Vooral bij de tapasbar met kweeperengelei

In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 5 juli 2007 @ 18:22:48 #158
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_51174755
Van de week in de aanbieding bij de plaatselijke C1000:



Les Langres

Stinkt ongelooflijk hard naar ammoniak, de smaak daarentegen is erg zacht
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:18:46 #159
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_51176270
als 't Baskisch is mag 't, dat ligt er tegenaan
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_51176531
Vraagje, wat is nou eigenlijk het verschil tussen brie en camembert? Behalve de vorm, grapjassen
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:29:06 #161
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51176555
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 19:28 schreef nVincible het volgende:
Vraagje, wat is nou eigenlijk het verschil tussen brie en camembert? Behalve de vorm, grapjassen
brie is zacht, camembert heeft een meer uitgesproken smaak, ik vind camembert altijd naar ammoniak ruiken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:31:51 #162
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_51176636
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 19:28 schreef nVincible het volgende:
Vraagje, wat is nou eigenlijk het verschil tussen brie en camembert? Behalve de vorm, grapjassen
de vorm is juist hetzelfde
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:39:15 #163
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_51176883
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 23:59 schreef littledrummergirl het volgende:
tetilla is niet frans geloof ik maar wel mn lievelingskaasje. Vooral bij de tapasbar met kweeperengelei

[afbeelding]
Klinkt wel erg lekker. Is dat ook nog ergens in Nederland te krijgen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:43:47 #164
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_51177025
Gemerged

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 05-07-2007 19:49:20 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 5 juli 2007 @ 19:49:55 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51177231
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 19:29 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

brie is zacht, camembert heeft een meer uitgesproken smaak, ik vind camembert altijd naar ammoniak ruiken
Als Camembert naar amonia ruikt is ie te ver heen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 juli 2007 @ 20:52:09 #166
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51179306
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als Camembert naar amonia ruikt is ie te ver heen
ik koop van die 'goedkope', maar vooralsnog is dat me altijd opgevallen.
en ik eet geen spullen over de datum ofzo.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 5 juli 2007 @ 21:18:45 #167
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_51180232
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt wel erg lekker. Is dat ook nog ergens in Nederland te krijgen?
hier kun je iig een hele kaas kopen , is op zich niet eens zo heel veel. Een kilo vreselijk lekkere kaas voor 17 e
http://www.smulweb.nl/shop/product.php?product_cat=157&product_id=831
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 5 juli 2007 @ 21:32:37 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51180762
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:52 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik koop van die 'goedkope', maar vooralsnog is dat me altijd opgevallen.
en ik eet geen spullen over de datum ofzo.
Camembert in NL is sowieso een ramp, is of niet rijp (dan is die van binnen nog hard) of te ver heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:34:09 #169
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_51198690
Inderdaad. De Camembert in NL kun je het best 3 weken van tevoren kopen, en op een koele donkere plek nog 3 weken laten rijpen. Dan issie een beetje eetbaar.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_51239903
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Camembert in NL is sowieso een ramp, is of niet rijp (dan is die van binnen nog hard) of te ver heen.
Het probleem is dat de verkopers van Franse kaas (waar ik er één van ben), de boel altijd onder een bepaalde temperatuur moeten houden, vanwege de regels van de VWA in Nederland. Dat is helemaal niet goed voor zo'n kaas en het rijpingsproces. Het liefst zou ik 50% van de Franse kazen ongekoeld verkopen. nadeel is dan wel dat je winkel meurt als een dode rat. Als ik nu bijv. een boeren brie, boeren camembert, bontaleggio, reblochon, epoisse oid snijd, moet die kaas vaak een week of meer gekoeld liggen voordat deze rijp is. Buiten de koeling gaat dit veel sneller. Daarnaast is het een ramp om te zien hoe verschillend de staat van de kazen is die je geleverd krijgt, soms ligt een boeren camembert een week in de koeling voordat deze überhaupt een beetje verkoopbaar is, en soms loopt deze onder je mes vandaan als je het er in zet.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zaterdag 7 juli 2007 @ 20:42:24 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51240835
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 20:15 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Het probleem is dat de verkopers van Franse kaas (waar ik er één van ben), de boel altijd onder een bepaalde temperatuur moeten houden, vanwege de regels van de VWA in Nederland. Dat is helemaal niet goed voor zo'n kaas en het rijpingsproces. Het liefst zou ik 50% van de Franse kazen ongekoeld verkopen. nadeel is dan wel dat je winkel meurt als een dode rat. Als ik nu bijv. een boeren brie, boeren camembert, bontaleggio, reblochon, epoisse oid snijd, moet die kaas vaak een week of meer gekoeld liggen voordat deze rijp is. Buiten de koeling gaat dit veel sneller. Daarnaast is het een ramp om te zien hoe verschillend de staat van de kazen is die je geleverd krijgt, soms ligt een boeren camembert een week in de koeling voordat deze überhaupt een beetje verkoopbaar is, en soms loopt deze onder je mes vandaan als je het er in zet.
Nadeel van in de koeling leggen is ook dat de rijping vrijwel stil ligt, maar de schimmel vrolijk verder groeit.
De VWA is een prima instelling, maar niet als het om kazen gaat. Die willen het liefst alle rauwe kaas weg en iedereen een smakeloze hap stopverf krijgt (hoewel, veel Nederlanders willen juist dit soort smakeloze troep)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2007 @ 15:00:37 #172
184995 kasteelheer
net gemist
pi_51260179
hoe meer schimmel en stank hoe beter de kaas
pi_51261694
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nadeel van in de koeling leggen is ook dat de rijping vrijwel stil ligt, maar de schimmel vrolijk verder groeit.
De VWA is een prima instelling, maar niet als het om kazen gaat. Die willen het liefst alle rauwe kaas weg en iedereen een smakeloze hap stopverf krijgt (hoewel, veel Nederlanders willen juist dit soort smakeloze troep)
Precies Piet. Dit is het dilemma waar vele kaasspeciaalzaken mee worstelen. Die schimmel is overigens voor de meeste kaasjes niet zo'n probleem, maar vooral bij crottinnetjes en andere kleine (geiten)kaasjes ontstaat er schimmel. Dit kan in principe geen kwaad, maar de kaasjes worden gewoon onverkoopbaar.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 8 juli 2007 @ 23:59:09 #174
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_51276812
Het is dan wel geen Franse kaas (namelijk Belgisch), maar toch.. Chimay .

Een jaar geleden een keer gekregen op een kaasplankje en toen een écht culinair orgasme gehad. Wat was dat godsgruwelijk lekker zeg. Ging natuurlijk gepaard met trappistenbier (daar is de kaas ook gedeeltelijk van gemaakt) en was echt een mega-succes. Vervolgens nog onderzoek gedaan om het kaasje weer te kunnen vinden wat vorige week pas weer lukte! Heerlijk!
  maandag 9 juli 2007 @ 00:02:57 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51276954
quote:
Op zondag 8 juli 2007 23:59 schreef BlaatschaaP het volgende:
Het is dan wel geen Franse kaas (namelijk Belgisch), maar toch.. Chimay .
Waar te verkrijgen?

Casparov? Bij jouw in de winkel? Want dan kom ik langs
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_51277141
blauwe aderkazen, en uit sardinië (Italië) casu marzu.
Het oerwoud zong zijn eeuwig lied, zong zijn eeuwig veranderende verhalen waarvan elk opnieuw begon met de laatste zin van het zojuist beëindigde.
  maandag 9 juli 2007 @ 10:47:51 #177
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_51283660
quote:
Op maandag 9 juli 2007 00:02 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Waar te verkrijgen?

Casparov? Bij jouw in de winkel? Want dan kom ik langs
Volgens mij is het redelijk bekend en dus gewoon verkrijgbaar in de normale kaasboeren.

Het vreemde is wel dat ik een jaar geleden dus op zoektocht ben geweest naar deze kaas en toen bij verschillende kaasboeren uitgelachen(!) werd toen ik vroeg naar kazen die te maken hadden met/gemaakt waren van bier. Vorige week deden ze echter doodnormaal toen we 'm zagen staan.
  maandag 9 juli 2007 @ 12:14:13 #178
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51286571
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:47 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Volgens mij is het redelijk bekend en dus gewoon verkrijgbaar in de normale kaasboeren.

Het vreemde is wel dat ik een jaar geleden dus op zoektocht ben geweest naar deze kaas en toen bij verschillende kaasboeren uitgelachen(!) werd toen ik vroeg naar kazen die te maken hadden met/gemaakt waren van bier. Vorige week deden ze echter doodnormaal toen we 'm zagen staan.


Wat de kaasboer niet kent dat eet 'ie niet
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_51308896
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:47 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Volgens mij is het redelijk bekend en dus gewoon verkrijgbaar in de normale kaasboeren.

Het vreemde is wel dat ik een jaar geleden dus op zoektocht ben geweest naar deze kaas en toen bij verschillende kaasboeren uitgelachen(!) werd toen ik vroeg naar kazen die te maken hadden met/gemaakt waren van bier. Vorige week deden ze echter doodnormaal toen we 'm zagen staan.
achterlijke kneuzen.
Het oerwoud zong zijn eeuwig lied, zong zijn eeuwig veranderende verhalen waarvan elk opnieuw begon met de laatste zin van het zojuist beëindigde.
pi_51465929
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:47 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Volgens mij is het redelijk bekend en dus gewoon verkrijgbaar in de normale kaasboeren.
Nee. Er zijn meerdere soorten, zowel rauwmelks als gepasteuriseerd. Er zit veel verschil in kwaliteit, je hebt er die 3 weken gerijpt worden maar er zijn ook chimay varianten die 6 maanden gerijpt worden.

Wij hebben 'm momenteel niet (sorry Nembrionic), maar hebben 'm wel eens gehad. In de zomer dunnen we ons assortiment een beetje uit vanwege de afnemende drukte. 's Winters hebben we een groter assortiment.

Feitelijk is het gewoon een rood kaasje met een gewassen korst, er zijn wel kazen te vinden die redelijk aan je smaak tegemoet komen.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_51466002
quote:
Op maandag 9 juli 2007 00:08 schreef B_TRAVEN het volgende:
uit sardinië (Italië) casu marzu.


Vraag me overigens af waar jij die kaas gegeten hebt, volgens Europese regels mag deze kaas niet verkocht worden omdat het feitelijk bedorven etenswaar is.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 22:52:48 #182
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_51474613
Epoisse kazen Van die kazen die lekker uitlopen

[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_51474763
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 22:52 schreef Pistol_Pete het volgende:
Epoisse kazen Van die kazen die lekker uitlopen

[afbeelding]
Goed spul idd. Wij krijgen ze in groter formaat binnen (+- 1.3 kg ofzo). Soms is 'ie zo zacht dat we 'm in bakjes moeten verkopen.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')