Hoe verschilt dit precies in de standaard verjaardag hapjes? Daarom zeg ik laat truffels invliegen vanuit Zuid-Amerika, die truffel die alleen in het hooggebergte van de Andes groeit. En door de wile zwijnen aldaar gevonden wordt.quote:Op zondag 18 december 2005 14:33 schreef Salsagirl het volgende:
kan je gebak doen... en bonbons.. en de rest van de avond van alles wat
quote:Op zondag 18 december 2005 14:46 schreef Tembaco3kwart het volgende:
bier :-P
En wodka.quote:Op zondag 18 december 2005 14:46 schreef Tembaco3kwart het volgende:
bier :-P
Eh, nee dat bedoel ik met "de standaard verjaardag hapjes"quote:Op zondag 18 december 2005 14:48 schreef Tembaco3kwart het volgende:
toastjes, brie salades en al die crap
quote:Op zondag 18 december 2005 19:29 schreef -Angel- het volgende:
Waarom serveer je geen pepernoten, dat verwachten ze nooit. Dan laat je gewoon diverse keren de schaal rond gaan.
Ach gos...de wijze oude man.quote:Op zondag 18 december 2005 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
hoe oud ben jij wonko?
Natuurlijk, geef me even enkele minuten bedenktijd.quote:Op woensdag 21 december 2005 21:23 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand nog goede tips voor oudjaarsavond?
Dan verwacht ik wel een serieuze reactie!quote:Op woensdag 21 december 2005 21:27 schreef -Angel- het volgende:
[..]
Natuurlijk, geef me even enkele minuten bedenktijd.
Nee, maar wil wel iets specialers op tafel zetten. Want anders zet ik een week later met mijn verjaardag weer het zelfde op tafel.quote:Op woensdag 21 december 2005 21:32 schreef Halfgedraaide het volgende:
Wil je zo'n verpletterende indruk maken op je gasten?![]()
quote:Tirakia met tzatziki (kaaspasteitjes met komkommerdip)
Ingrediënten:
5 plakjes roomboterbladerdeeg
60 g feta
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper
1 middelgrote komkommer
zout
2 ā 3 teentjes knoflook
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
paprikapoeder
Bereiding:
Schil de komkommer en rasp ze fijn. Doe de komkommer in een zeef, bestrooi het met wat zout en laat het goed uitlekken.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schep de komkommer met de knoflook en de yoghurt door elkaar. Breng de tzatziki op smaak met wat zout en bestrooi het met wat paprikapoeder.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verkruimel de feta boven een kom. Voeg de Parmezaanse kaas, het ei, de peterselie en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het kaasmengsel over de bladerdeegvierkantjes en vouw ze schuin dubbel. Plak de randen goed vast met wat water.
Leg de driehoekjes op en met bakpapier beklede bakplaat en bak ze, in ą 20 minuten, in de voorverwarmde oven goudbruin.
Serveer ze met de tzatziki.
quote:Kippasteitjes
Ingredienten:
400 gram kippevlees, 2 eetlepels verse uitjes, fijngesneden, peper en zout, 700 gram fylo-deeg (kant en klaar)
Bereiding:
Het gare kippevlees in kleine stukjes snijden en fijnmalen.
De fijngesnede uitjes, peper en zout er goed roerende doorheen mengen.
Telkens een lepeltje van dit mengsel op een stukje deeg leggen en dit dichtvouwen dan wel bedekken met een ander stukje.
De randen dichtplakken door ze aan te drukken met een vork.
Bestrijken met een losgeklopt ei.
20 Minuten bakken in een warme oven ongeveer 180 graden. Warm opdienen.
Leuke dingetjes vind ik zelfquote:Ham met camembert-hapje
12 plakjes rauwe ham (het is handig om te vragen om kleine stukjes plastic tussen de plakjes omdat ze anders nogal lastig los van elkaar komen).
een rondje camembert
honing (een beetje vloeibare)
Snijd de camembert in 12 stukjes. Wikkel elk stukje kaas in een stukje ham.
Prik in alle pakketjes een cocktailprikker en rangschik ze in een vuurvast schaaltje.
Schenk er per pakketje een theelepel zachte honing overheen.
Voor-verwarm de grill op de hoogste stand.
Zet het schaaltje onder een nog steeds hoge grill vrij hoog in de oven.
Na een minuut of 5 is het klaar.
De kaas wordt dan een beetje zacht en de honing loopt uit.
Niet te lang anders wordt de kaas helemaal vloeibaar en/of verbrandt de ham.
Heb ook wel wat ideeen maar ik sta altijd open voor meer ideeenquote:
quote:Op woensdag 14 december 2005 15:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
dadels, ontbijtspek plakken, chorizo plakjes
dadels kopen, lekker veel.
over de lengte een sneetje erin, en de pit eruit halen.
plakje chrorizo in de dadel stoppen, eromheen een half plakje ontbijtspek.
als je ze allemaal klaar hebt in de oven op, nah, 180, 190 graden, tot het spek lekker knapperig is, warm eten, zijn heerlijk
winterbier :-)quote:Op zondag 18 december 2005 14:59 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Eh, nee dat bedoel ik met "de standaard verjaardag hapjes"
Ik wil iets specialers serveren
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |