Dit vind ik nou altijd heel feestelijk!
Kruidenrolletjes bron
Ingrediënten1 zakje gepelde walnoten (45 g)
2 wraptortilla's
100 g verse roomkaas
1 zakje verse dille (15 g)
1/2 zakje verse bieslook (ā 25 g)
1 zakje verse munt (15 g)
zout en peper
Materialencocktailprikkers, plasticfolie
VoorbereidenWalnoten grof hakken. Wraps in droge koekenpan ca. 2 minuten verwarmen, zodat ze zacht worden. Wraps op snijplank leggen en dik met roomkaas besmeren. Walnoten erover strooien. Takjes dille en bieslook op midden van wrap verdelen. Blaadjes munt van takjes plukken en op roomkaas leggen. Wraps met zout en peper bestrooien en rond vulling stevig oprollen. Wraps tot gebruik in plasticfolie in koelkast bewaren.
BereidenWraps uit folie halen. Met scherp mes zijkanten van rol snijden. Rollen elk in 6 stukken snijden. Rolletjes met cocktailprikkers vaststeken.
WijnadviesLichte, frisse, fruitige witte wijnen
Cocktailgarnalen met pittige salsa bron
Ingrediënten1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries, a 225 g), ontdooid
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 bakje kiwi-mangosalade
1/4 rode peper, fijngesnipperd
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 theelepel tomatenpuree (tube)
2 dl olie
Bereiden4 Plakken fillodeeg elk in 5 repen snijden. Om elke garnaal 1 reep rollen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen fruit heel fijn snijden en in schaaltje doen. Rode peper, sjalot en tomatenpuree erdoor mengen (= salsa). In wok of koekenpan olie verhitten. Garnalen in 1 ā 2 minuten goudbruin bakken. Even laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren met salsa om garnalen in te dippen.
WijnadviesRonde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Hamrolletjes met groenten bron
Ingrediënten1/2 courgette
1/2 cup verse vinaigrette (a 100 g)
2 geroosterde paprika's (pot)
8 pakken geroosterde achterham (smalle plakken)
8 basilicumblaadjes
8 olijven met piment
8 plakken rauwe ham
8 plakjes pittige kaas (bijv. grana padano)
4 gedroogde tomaten op olie (gehalveerd)
Materialencocktailprikkers
BereidenCourgette in lange, dunne reepjes snijden. Reepjes in diep bord leggen, dressing erover schenken en 5 min. marineren. Paprika's laten uitlekken en in 8 repen verdelen. Plakken achterham op snijplank leggen en in lengte dubbelvouwen. Aan smalle kant van elke plak ham reep paprika en blaadje basilicum leggen. Ham oprollen en samen met olijf aan cocktailprikker steken. Plakjes rauwe ham op snijplank leggen. Aan smalle kant van elke plak enkele reepjes courgette en reepje kaas leggen. Ham stevig om courgette wikkelen en samen met tomaatje aan cocktailprikker steken.
WijnadviesRonde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen