abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 april 2005 @ 15:46:55 #1
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26098709
Als er iets is dat mijn smaakpapillen streelt is het wel een Franse kaas, schimmel of geen schimmel. Op het moment heb ik een Epoisses en een Langres (beide geen schimmelkazen) op een Frans boerenbrood... Goddelijk

Wat zijn jullie favoriete Franse kazen?

Leuk detail, de kazen zitten in de originele verpakking van de Franse Fromagerie Boursault uit Parijs
  zaterdag 9 april 2005 @ 16:09:03 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26099339
Geef mij maar een lekker stukje Port Salut, Brie of Camembert

Voor meer info zie:

Franse Kaas
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26100793
ik ben vooral van de brie en de Camembert.. schimmelkazen vind ik niet echt heel lekker..
Doei.
pi_26100824
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 17:00 schreef Faithy het volgende:
ik ben vooral van de brie en de Camembert.. schimmelkazen vind ik niet echt heel lekker..
wat denk je wat dat witte is op brie en camembert?

liverot
pi_26100847
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 17:02 schreef Prego het volgende:

[..]

wat denk je wat dat witte is op brie en camembert?

liverot
nou ja, ik heb het ook meer over de groene/paarse/blauwe doordrongen kazen..
Doei.
pi_26101048
blue cheese
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:22:55 #7
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_26101394
Eten is niet goddelijk.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:29:24 #8
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26101538
De smaak is goddelijk, van de schimmelkazen vind ik een roquefort het lekkerst... jummy
pi_26103951
Vind Calvados-kaas wel te naggelen...
Of met walnoten, of met ananas...

Maar geen roguefort...
Gek eigenlijk he?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26104405
gek op brie
vooral van die zachte, die aan je vingers blijft plakken alsje m probeert te snijden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26110811
roquefort is ook nie echt mijn favo, misschien omdat he zo banaal als de nacht is geworden.
blauwe kaas die koelkast uitstinkt is heerlijk, ok het meurt maar daar gaat het niet om
  zondag 10 april 2005 @ 02:40:12 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115462
Franse kaas, zooo heerlijk!
Geitenkaas (crotins en alle andere vormen), blauwschimmelkazen, rauwmelkkazen, brie, schapenkaas, alles is heerlijk!
Er is bijna geen kaas die ik niet lust
Ik vind kaas echt heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 10 april 2005 @ 02:55:06 #13
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_26115629
Brrrrrrie!

En Camembert is goeie shit.
The Internets, I needs it..
  zondag 10 april 2005 @ 02:55:56 #14
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115638
Hoe eten jullie je kaas, uit het vuistje? met brood? op een toastje?
  zondag 10 april 2005 @ 02:57:03 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115652
Ergens doorheen, eroverheen, ernaast, uit het vuistje, met brood, op brood, op een toastje, eigenlijk op alle mogelijke manieren
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115658
Camembert

Liefst tussen een pistolet of op een toastje !
  zondag 10 april 2005 @ 02:58:31 #17
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_26115669
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:55 schreef Libris het volgende:
Hoe eten jullie je kaas, uit het vuistje? met brood? op een toastje?
Alledrie de vormen, uit het vuistje als de kaas bijna op is. Lekker schaamteloos schransen.
The Internets, I needs it..
pi_26115716
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:58 schreef Dr_Crouton het volgende:

[..]

Alledrie de vormen, uit het vuistje als de kaas bijna op is. Lekker schaamteloos schransen.
  zondag 10 april 2005 @ 03:03:12 #19
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115722
hmmmz, die epoisses gisteren, lekker glas bordeaux erbij... Vanmiddag maar weer doen....
pi_26115741
Doe eens een hollands kaasplankje: Kernhem, Beemster in verschillende leeftijden, Brandnetelkaas...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 03:27:09 #21
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26115984
quote:
Op zondag 10 april 2005 03:04 schreef krakkemieke het volgende:
Doe eens een hollands kaasplankje: Kernhem, Beemster in verschillende leeftijden, Brandnetelkaas...
En niet te vergeten, Limburgse kaas
pi_26116001
Net als met Munster, met kummel. LOL
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116009
Ja het is lekker, ja, zorg ervoor dat je partner/scharrel niet de koelkast opendoet......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 03:39:47 #24
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26116069
quote:
Op zondag 10 april 2005 03:30 schreef krakkemieke het volgende:
Ja het is lekker, ja, zorg ervoor dat je partner/scharrel niet de koelkast opendoet......
Of dat het in de auto ligt als je het 200 kilometer verder in Limburg gekocht heb en dan nog naar huis moet... Wat een stank, wat een smaak
pi_26116168
Valt mee, mits goed sluitende koelbox...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116533
Als kaasliefhebber ben ik zeker te vinden voor Franse kazen... voor alle kazen eigenlijk

Heerlijk, kaasje - stokbroodje - wijntje
pi_26116556
Jammie .
pi_26173822
Kaas, heerlijk. Franse kazen? Onder andere Port Salut, Bleu D'Auvergne, Morbier en Roquefort
Oh, and that's a bad miss!
pi_26174050
ik had laatst een kaas, daar was een grote fles port op zn kop ingezet, en dat heeft tijden liggen trekken, die was lekker!
geen idee hoe die heette
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26174205
Was het soms Stilton? Daarvan weet ik dat er traditioneel port bij gedronken wordt en dat ze het ook wel in de kaas laten trekken, heerlijk.
Oh, and that's a bad miss!
pi_26183112
ik heb echt geen idee.
was een wat harde, pittige kaas, gekocht bij de albert heijn.
zal t eens navragen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26185163
Ik kan me van vroeger een vakantie naar Frankrijk herinnneren. M'n ouders hadden een kaasje dat ver-schik-ke-lijk stonk, maar volgens hen erg lekker was. "Crot du diable" heette het Helaas lustte ik toen nog geen stinkende kaas, ik ben nu wel erg benieuwd hoe 't smaakt.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_26204128
Franse kaas

Pont Leveque is lekker!! Mijn vader woont bij dat dorpje in de buurt in Normandie. Toen ik een keer met de auto was heb ik een stuk Pont Leveque meegnomen, goed ingepakt in kranten en achter in de auto gelegd. Daar is de helft goedkoper als in Nederland en in Nederland is het ook nog beperkt verkrijgbaar

Zo lekker die kaas!! Andere Franse kazen ook trouwens. Ik eet het meestal uit het vuistje, van proef je tenminste de volledige smaak van de kaas. Af en toe ook op een toastje
Lekker met een glaasje rose!
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  woensdag 13 april 2005 @ 20:40:50 #34
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26204231
quote:
Op zondag 10 april 2005 02:40 schreef BBQ-kip het volgende:
Franse kaas, zooo heerlijk!
Geitenkaas (crotins en alle andere vormen), blauwschimmelkazen, rauwmelkkazen, brie, schapenkaas, alles is heerlijk!
Er is bijna geen kaas die ik niet lust
Ik vind kaas echt heerlijk!
Wil je nog steeds niet met me trouwen? We passen zo goed bij elkaar....

ontopic:
Franse kaas, gruwelijk lekker. Reblochon, chèvre, rocquefort, rauwmelkse camembert/brie, bleu d'Auvergne, vacherin, munster, noem maar op.

Eentje die ik alleen niet door mijn strot krijg is een boule'Avesnes, maar ik betwijfel of deze in NL te krijgen is...

[ Bericht 22% gewijzigd door snijder op 13-04-2005 20:48:44 ]
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_26207306
Reblochon! *juicht*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 13 april 2005 @ 22:48:52 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_26208492
Camembert au Calvados
Echt wel erg lekkur.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_26208615
Een echte cheddar! Sorry, twas franse kaas......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26209485
quote:
Op woensdag 13 april 2005 22:12 schreef krakkemieke het volgende:
Reblochon! *juicht*
Tartiflette?
Oh, and that's a bad miss!
pi_26209575
Kweenie, reblochon van de markt in frankrijk....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 13 april 2005 @ 23:26:37 #40
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26209873
Camembert, Paturain, daarna houdt het op voor mij. Ik snap niet dat mensen zo'n beschimmeld ding met dooie smaak zo ontzettend lekker kunnen vinden.
pi_26209876
Nee, Tartiflette is een streekgerecht van de Savoie Wordt Reblochon voor gebruikt. Hier staat een recept.. http://www.eloquo.nl/Recept/Tartiflette.htm
Oh, and that's a bad miss!
pi_26209963
Port Salut is mijn favoriet!
And as a finishing touch, God created the Dutch
pi_26210205
Braun, Camembert IS beschimmeld......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 14 april 2005 @ 00:23:25 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26211390
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:40 schreef snijder het volgende:

[..]

Wil je nog steeds niet met me trouwen? We passen zo goed bij elkaar....
Tuurlijk, waarom ook niet
quote:
ontopic:
Franse kaas, gruwelijk lekker. Reblochon, chèvre, rocquefort, rauwmelkse camembert/brie, bleu d'Auvergne, vacherin, munster, noem maar op.

Eentje die ik alleen niet door mijn strot krijg is een boule'Avesnes, maar ik betwijfel of deze in NL te krijgen is...


Blue d'Auvergne is super lekker!
Wat is boule'Avesnes?

Die gevulde brie en calvadoscamembert vind ik trouwens 3 keer niks, zonde van de kaas.

Hebben jullie overigens weleens de combinatie van een warme camembert (eventueel met knapperig cornflakeskorstje) met cranberrycompote gegeten?
Heerlijk!
En makkelijkk ook, in de supermarkt hebben ze die "camembertburgers" gewoon met saus en al liggen, in de frituurpan of oven mikken en klaar!
Echt wel lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26211746
Klinkt goed BBQ-kip...

Ik heb wel eens salade met warme brie en spek gegeten.
Oh en ik doe altijd brie in de priesoep... LEKKER!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 april 2005 @ 00:43:30 #46
82888 bofneger
Jeux de Boules
pi_26211803
Ik blijf zweren bij de Spaanse Cabrales....

...al mag een Munster met Gewurztraminer er ook best zijn....
Ull de llebre.
Fynproewers waardeer die ouer Tempranillo-wyne wat in eikevate bewaar word.
  donderdag 14 april 2005 @ 19:31:01 #47
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229645
quote:
Op donderdag 14 april 2005 00:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Tuurlijk, waarom ook niet

[..]



Blue d'Auvergne is super lekker!
Wat is boule'Avesnes?

Die gevulde brie en calvadoscamembert vind ik trouwens 3 keer niks, zonde van de kaas.

Hebben jullie overigens weleens de combinatie van een warme camembert (eventueel met knapperig cornflakeskorstje) met cranberrycompote gegeten?
Heerlijk!
En makkelijkk ook, in de supermarkt hebben ze die "camembertburgers" gewoon met saus en al liggen, in de frituurpan of oven mikken en klaar!
Echt wel lekker!
OK waar en wanneer trouwen we?

typootje: Boule d'Avesnes ( http://www.picardieresto.com/fromage/1002_boulette_avesnes.htm ) is een of ander smerig hard kaasje die erg sterk smaakt. Normaal heb ik daar niet veel tegen, maar dit slaat echt alles. heb het overigens al jaaaren niet gegeten vanwege dat trauma wat ik er aan over heb gehouden.

Maareuh, we eten geen gefrituurde kaas op kaas met een cornflakeskorstje meer als we getrouwd zijn, toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door BBQ-kip op 14-04-2005 20:41:23 (linkje gefixed) ]
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 19:32:13 #48
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229682
quote:
Op woensdag 13 april 2005 22:12 schreef krakkemieke het volgende:
Reblochon! *juicht*
Probeer dan een een tartiflette te maken: http://www.meilleurduchef(...)tartiflette_ill.html

Vertalen kan hoor!

edit:
Zie nu dat Brentmeister me voor was...
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 19:32:55 #49
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26229707
quote:
Op woensdag 13 april 2005 23:18 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Tartiflette?
Tartiflette *jucht!!!!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 14 april 2005 @ 20:45:21 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26231598
Die Boule d'Avesnes ziet er mystiek uit, als ik er een keer eentje te pakken kan krijgen zal ik hem zeker kopen en proeven.
Voor slowchat over trouwen met mij en dergelijke verwijs ik je graag naar [CUL-SC] Deel 10. Stages en lekker koken!!

Weet iemand trouwens ene goede kaasboer/specialist in de buurt van Den Haag?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')