FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL SC] deel 9. Creatief met pannen, flessen en bestek.
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 17:49
en hier weer verder




-edit- Je was de bar vergeten...

[ Bericht 53% gewijzigd door Oblivion op 04-04-2005 17:56:34 ]
miss_dynastiemaandag 4 april 2005 @ 17:51
Over op jezelf gaan en niet kunnen koken: een vriendin van me kan alleen knorr wereldgerechten maken Ze is 25 en woont al twee jaar op zichzelf Ik eet er nooit
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 17:51
mn broertje heeft zowaar gekookt, dat is ook een unicum.
en het was best lekker
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 17:51
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:51 schreef miss_dynastie het volgende:
Over op jezelf gaan en niet kunnen koken: een vriendin van me kan alleen knorr wereldgerechten maken Ze is 25 en woont al twee jaar op zichzelf Ik eet er nooit
nee!
ik maak ze ook soms, omdat ik ze lekker vind
maar, serieus, kom op, je moet toch echt iets kunnen koken als je op jezelf woont
Oblivionmaandag 4 april 2005 @ 17:53
* Oblivion nog een bolletje gember wegbikt...
BBQ-kipmaandag 4 april 2005 @ 17:54
Woei!!!

Hier de pannen:


Flessen:


En bestek:


En ik ga nu plassen en dan op naar de diepvriespizza... (dat wordt een tramaatje:P)
Dadag!
miss_dynastiemaandag 4 april 2005 @ 17:54
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:51 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

nee!
ik maak ze ook soms, omdat ik ze lekker vind
maar, serieus, kom op, je moet toch echt iets kunnen koken als je op jezelf woont
Ik ook hoor, af en toe. Maar om nu in je eentje elke avond zo'n heel pak op te eten
Ach, gelukkig eet ze twee tot vier keer in de week bij haar moeder, anders...
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 17:55
is ook niet echt goed voor je, altijd dat eten uit die pakken eten je hebt meer vers spul and shit nodig.
kip, succes!
miss_dynastiemaandag 4 april 2005 @ 17:56
Nee, dat dacht ik ook. Al dat zout

Kip, ik hoop dat het je smaakt
BBQ-kipmaandag 4 april 2005 @ 17:56
Als jullie niets meer van mij vernemen dan weten jullie wat er gebeurd is he
Oblivionmaandag 4 april 2005 @ 17:57
Eetse BBQ-kip!
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 17:58
hjee, de bar vergeten, sorry, wissiknie
Oblivionmaandag 4 april 2005 @ 17:59
Hij staat er! No harm done...
Mirjammaandag 4 april 2005 @ 18:00
ik heb vannacht dus nachtdienst. gisteren had ik bladerdeeghapjes gemaakt met gehakt, die ga ik lekker meenemen en snachts opsmikkelen
lading golden power mee, en hopelijk overleef ik t weer
Mr.Noodlemaandag 4 april 2005 @ 21:11
Is er nog iemand bij de Fok! radio uitzending geweest dan
Spindizzymaandag 4 april 2005 @ 21:14
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:51 schreef MissyMirjaM het volgende:
maar, serieus, kom op, je moet toch echt iets kunnen koken als je op jezelf woont
Ik kon niet koken toen ik op mezelf ging Ik heb drie oudere broers en mijn moeder is zo druk bezig geweest met hen ge-emancipeerd op te voeden dat ze mij helemaal is vergeten te leren koken enzo
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 22:09
quote:
Op maandag 4 april 2005 21:11 schreef Mr.Noodle het volgende:
Is er nog iemand bij de Fok! radio uitzending geweest dan
Nee, sorry de thuissituatie liet het niet toe.
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:35
Ik was geen noodgeval, ze hebben me niet gebeld......
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:37
*krakje neemt drankjes op*
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:38
*krakje geeft Martijn Portje*
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 22:38
quote:
Op maandag 4 april 2005 22:37 schreef krakkemieke het volgende:
*krakje neemt drankjes op*
Ja, lekker doe maar iets zonder Alcohol. Ben ook niet zo lekker vandaag
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:40
*krakje geeft Martijn een zuurzak sapje*
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:41
Da's fris,zonder kleffe smaak in de bek.....
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 22:50
quote:
Op maandag 4 april 2005 22:40 schreef krakkemieke het volgende:
*krakje geeft Martijn een zuurzak sapje*
Zuurzak? Que?

Ken ik niet!
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:52
Zuurzak is een tropische vrucht. Dat sap is fris maar niet zoet.
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 22:54
quote:
Op maandag 4 april 2005 22:52 schreef krakkemieke het volgende:
Zuurzak is een tropische vrucht. Dat sap is fris maar niet zoet.
Oke ken het niet nog nooit op
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 22:56
Aanrader als je ooit bij een toko komt....
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 23:03
quote:
Op maandag 4 april 2005 22:56 schreef krakkemieke het volgende:
Aanrader als je ooit bij een toko komt....
Zal eens kijken heb daar ook al eens plumwijn gehaald
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 23:06
ok
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 23:07
ik doe er niks mee, maar ze hebben zulke mooie kraaltjes!
Martijn_77maandag 4 april 2005 @ 23:18
quote:
Op maandag 4 april 2005 23:07 schreef krakkemieke het volgende:
ik doe er niks mee, maar ze hebben zulke mooie kraaltjes!
Niet bij de toko waar ik vaak kom.

daar hebben ze wel een enorme hoeveelheid verschillende kruiden.....
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 23:24
Ik komm bij de toko in hilversum en ik ben gek op kraaltjes...lol
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 23:24
Kruiden ook trouwens, gedroogd en in de diepvries
Chielusdinsdag 5 april 2005 @ 00:50
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:54 schreef BBQ-kip het volgende:

Flessen:
Mooi jaar BBQKIP
krakkemiekedinsdag 5 april 2005 @ 01:00
Mag ik een beetje port, ik ben over de sidewalk gepleurd
krakkemiekedinsdag 5 april 2005 @ 01:01
*krakje heeft een blauwe knie*
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 09:49
Ik heb de diepvriespizza overleefd

*Aait Krakje over de knie*
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:00
Heb je ook je mail gelezen, BBQ-kip?
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:18
BBQ-kip, je bent er nog
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:18
Ja, nu wel
-edit- to much info, be quiet!!
Vanavond kan ik wel even op de MSN ouwehoeren.

Wanneer komt Piet trouwens weer terug? Of issie echt helemaal foetsie?

[ Bericht 33% gewijzigd door Oblivion op 05-04-2005 10:21:32 ]
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:21
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:18 schreef miss_dynastie het volgende:
BBQ-kip, je bent er nog
Hoezee!
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:22
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:21 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hoezee!
Was het ook een beetje lekker of dat niet
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:22
We gaan vanavond wel even MSNNEN! Okay?
En hush hush!

Ik hoop wel dat Piet terug komt.
maar ja, ziet er wel definitief uit..
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:29
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:22 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Was het ook een beetje lekker of dat niet
Ik had 3 beschuiten met hagelslag gegeten van tevoren, die waren lekkerder zeg maar...
Het is niet dat ik principieel tegen diepvries ben ofzo, maar ze zijn gewoon echt niet lekker.
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:31
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:29 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik had 3 beschuiten met hagelslag gegeten van tevoren, die waren lekkerder zeg maar...
Het is niet dat ik principieel tegen diepvries ben ofzo, maar ze zijn gewoon echt niet lekker.
Oi....
Ik vind sommige diepvriespizza's wel lekker... maar eerlijk is eerlijk, zelfgemaakt is altijd lekkerder.
Spindizzydinsdag 5 april 2005 @ 10:32
Ik vind het een ge-wel-di-ge CUL dag vandaag

Ik trakteer op tompoucen



Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:33
Kan er ook nog wel bij...
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:34
Obli houdt niet van tompoucen??
Dan eet ik de hare er wel bij op
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:34
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:22 schreef Oblivion het volgende:
We gaan vanavond wel even MSNNEN! Okay?
En hush hush!

Ik hoop wel dat Piet terug komt.
maar ja, ziet er wel definitief uit..
Oeps, soirie Berwt! (op Ernie-toon)
Heb je even gemaild voor het adres.

Jammer van Piet...
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:35
Tompouce, best lekekr op zijn tijd!

Waarom is het vandaag zo'n leuke CUL?
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:36
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:34 schreef miss_dynastie het volgende:
Obli houdt niet van tompoucen??
Dan eet ik de hare er wel bij op
Ik vind tompouche heerlijk! Dus afblijven!
Ik vind "het verkneukelen" iets minder.
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:37
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:36 schreef Oblivion het volgende:
Ik vind "het verkneukelen" iets minder.
Aha, oke, ik mis weer van alles, denk ik
Luladinsdag 5 april 2005 @ 10:38
Spindizzy hoor ik tompoucen?????
Spindizzydinsdag 5 april 2005 @ 10:39
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarom is het vandaag zo'n leuke CUL?
Lenteschoonmaak
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:41
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:38 schreef Lula het volgende:
Spindizzy hoor ik tompoucen?????
Heya muts, nog steeds aan de lekkernij...?
Hoe is het met Lula? Long time no see...
Luladinsdag 5 april 2005 @ 10:43
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:39 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Lenteschoonmaak
moet ik hier ook nodig doen
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:43
Gaat er nog iemand van jullie naar de huishoudbeurs?
Ik ga waarschijnlijk zondag met mijn zus.
Vorig jaar naar zoiets geweest en we hebben ons kapot gelachen, hehe, dus daarom nu weer.
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:44
Nee, BBQ-kip, wil wel een keer, alleen maar om de verhalen eens mee te maken.
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:48
Geweldig, al die graaiende wijven en ranzige hapjes die je kunt proeven

Mijn moeder is er eens heen geweest toen ik nog een klein gemeen kipje was en had toen lipstick meegenomen die 24 uur bleef zitten.
Heb ik mijn zusje zo ver gekregen om haar hele gezicht rood te maken
Die wilde dus de volgende dag niet naar school toe
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:51
Ik vind het eigenlijk een beetje veel geld voor 'reclame'. Maar zou op zich wel graag een keer gaan. Hmmm...
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:51
En je kunt er ook kookworkshops volgen bij Rob Geus, ik dacht, wie is Rob Geus?
Nou, dat is deze meneer:

BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:53
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:51 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik vind het eigenlijk een beetje veel geld voor 'reclame'. Maar zou op zich wel graag een keer gaan. Hmmm...
Geweldig joh, de hele dag je kapot lachen.
Je moet maar denken, als je een cafe instapt is die 10,50 ook zo je zak uitgeklopt.

En ik ging toch best wel teut weg van de Margriet Winterfair
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:54
Dat is die van de smaakpolitie toch
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 10:54
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:53 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Geweldig joh, de hele dag je kapot lachen.
Je moet maar denken, als je een cafe instapt is die 10,50 ook zo je zak uitgeklopt.
Uh... nou, ik drink hooguit twee cola light
Maar ik snap je punt
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:55
Obliviondinsdag 5 april 2005 @ 10:56
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 10:53 schreef BBQ-kip het volgende:


En ik ging toch best wel teut weg van de Margriet Winterfair
Wat klinkt dit fout...
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 10:58
Ja die kwal van de smaakpolitie, je hoort hem zo zeggen: "mevrouuuuww, u heeft het dekseltje van de zout niet goed dicht gedaaaaaan"

En Martin Gaus komt ook!

"Kaaik dan wat een Prrrrachtige hond!"
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 11:12
Hij was laatst bij lijn4, hij heeft een boek geschreven
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 11:14
Martin of die Rob?
niet dat ik het ga lezen/kopen
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 11:15
Rob
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 11:32
Ik ga eens wat nuttigs doen, tjuus!
karperdinsdag 5 april 2005 @ 11:33
die rob toch.

heb voor ze bruiloft gekookt nou die gast weet wat een feestje bouwen is
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 15:41
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 16:00
ik ben 1 keer naar de huishoudbeurs geweest
ik geloof niet dat ik snel nog een keer ga
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 17:01
Wrom nie?

/gossipmode on
Karper: vertel eens over dat feestje van Rob Geus...
/gossipmode off
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 17:13
euhm, heeeel druk, al die wijven vrouwen die je onder de voet lopen als er wat te zien/ halen valt enzo, is niet echt helemaal mijn ding
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 17:20
Lachen joh, gewoon even stil staan en om je heen kijken
Ik kwam niet meer bij van het lachen.
Maar kan me goed voorstellen dat je het niks vindt hoor.
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 17:48
maarja, mijn ding is t dus niet echt
word ook best welzenuwachtig van grote massa's mensen, vandaar
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 18:05
lerkker naar bed
pokke nachtdiensten
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 18:07
Ahh, zieligerd!
Slaap lekker he!

Ik ga zo eens een pizza bestellen, mijn ventje eet niet thuis en ik ben even duf
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 19:01
Truste Missy!!

Alweer pizza, kip ??
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 19:08
Ja, maar een lekkerdere dan gisteren
Ik ga nu even eentje uitkiezen
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 19:58
En wat is het geworden?
Ik eet lekker saté
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 20:00
Een Pizza Italia: tomaat, kaas, pikant gehakt, champignons, uien en extra mozzarella.
Jammie, ik heb net gebeld dus is nog eventjes wachten.

Sate, binnenkort ook maar weer eens eten, die van de Chinees bij ons is lekkerrrrr
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 20:02
Ja, die van de Chinees is ook heerlijk, maar dit is 'zelf' gemaakt
Die pizza klinkt heerlijk Ga van het weekend weer bakken: uiteraard pizza lamsshoarma voor vriendje, maar voor mij klinkt dit heel lekker.
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 20:15
Lekker zeg!
Ik denk dat ik morgen eens naar de Chinees loop... afhankelijk van of mijn vriend dat ook goed vindt haha
Martijn_77dinsdag 5 april 2005 @ 21:51
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 20:00 schreef BBQ-kip het volgende:
Sate, binnenkort ook maar weer eens eten, die van de Chinees bij ons is lekkerrrrr
Maar dan wel de Kip sate
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 21:59
zo zeg, net wakker geschrokken, lekker geslapen
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:00
kip wat ben je blauw
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 22:01
Huh? Hoe kan dat dan???
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:01
aha, gefeliciteerd had me ook wel leuk geleken
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 22:02
Was na je nietsverhullende post van vanochtend geen echte verrassing kip
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:03
wat zit schatje dan maar te keer te gaan in lif
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 22:04
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:02 schreef miss_dynastie het volgende:
Was na je nietsverhullende post van vanochtend geen echte verrassing kip
Ja, die was iewat te informatieverschaffend he...

Maar goed, ik ben nu dus modje
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 22:06
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ja, die was iewat te informatieverschaffend he...
Wel een beetje he
quote:
Maar goed, ik ben nu dus modje
O jee
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 22:14
Gna gna.

Nee hoor, blijf gewoon BBQ-kip, maar kan vanaf nu ook ingrijpen

Obli ligt in bed uit te zieken, dus dan maar een borrel zonder haar.
Drambuie, Schotse whiskylikeur:
Martijn_77dinsdag 5 april 2005 @ 22:15
BBQ kip gefeliciteerd ik las het net.

Wat heb je er voor moeten doen?
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:15
als t goed is staat er straks een bordje met kip, patatjes en wat dopertjes te wachten, overgehouden van t avondeten.
zouden die patatjes na opwarmen in de magnetron nog te vreten zijn?
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 22:17
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:15 schreef Martijn_77 het volgende:
BBQ kip gefeliciteerd ik las het net.

Wat heb je er voor moeten doen?
Ik heb de hele dag in de keuken gestaan joh, pffff
BBQ-kipdinsdag 5 april 2005 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
als t goed is staat er straks een bordje met kip, patatjes en wat dopertjes te wachten, overgehouden van t avondeten.
zouden die patatjes na opwarmen in de magnetron nog te vreten zijn?
Patatjes in de magnetron...
Kun je ze niet nog even opwarmen door ze even in de frituurpan te mikken ofzo? (ook niet lekker hoor, maar minder erg lijkt me)
Anders heb je 1 slappe hap.
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:19
dacht ik ook al hoor, dat t niet te nassen zou zijn.
nouja kijk wel, anders gooi ik de kip lekker op brood, vannavct ook gedaan
Martijn_77dinsdag 5 april 2005 @ 22:19
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:17 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik heb de hele dag in de keuken gestaan joh, pffff
Nee, even serrieus wie bepaald of je mod mag / kan worden?
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:22
er wordt gekeken naar geschikte kandidaten, dan komen er wat gesprekjes om animo te checken and shit, en de fa's / a's nemen de uiteindelijke beslissing, met de subforummoderators die er al zijn
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 22:24
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
zouden die patatjes na opwarmen in de magnetron nog te vreten zijn?
MacDonalds friet
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:25
ik ben uit principe tegen de mcdonalds
mij zal je dat dus ook niet snel zien eten
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 22:26
Nee, maar zo slapjes wordt je friet
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:27
ja, lekker
miss_dynastiedinsdag 5 april 2005 @ 22:27
dan is het goed
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:27
nee, bah
flikker ze weg
Mirjamdinsdag 5 april 2005 @ 22:29
nou, op naar mn werk maar weer
klote werk, die nachtdiensten
we maken er maar weer t beste van
Martijn_77dinsdag 5 april 2005 @ 22:41
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
nou, op naar mn werk maar weer
klote werk, die nachtdiensten
we maken er maar weer t beste van
Werk ze!!!
karperdinsdag 5 april 2005 @ 23:27
gisteren de perfecte hollandaise gemaakt

1.2 kg boter
0.3kg eidooier
2 dl water
2dl witte wijn azijn
20 peperkorrel.s
5 laurier blaadjes
5 jeneverbessen
1 sjalotje gesnipperd
1 citroen(alleen het sap)

1.sjaoltje en azijn, water en kruiden in een pan.
2.smelt de boter in een steelpannetje
2.vloeistof tot helft in koken (2 dl)
3.paseren door een bolzeef.
4.af laten koelen tot onder de 50 graden
5.doe de eidooiers in een grote bekken.(a baun-marie)
6.voeg de vloeistof toe.
7.tik tot dat de eireren gaan binden.
8.van het vuur halen.
9.tik nu langzaam de eieren er door.

opsmaak brengen met peper zout en citroensap.

voor thuis gebruik door 2 delen voor 1 liter of door 4 delen

lekker bij , asperges, oesters
p_igletdinsdag 5 april 2005 @ 23:31
hier toevallig nog creatieve kookgeesten met ideetjes?
binnenkort komen mijn schoonouders lunchen maar mijn schoonmams is poolse
en bij haar is gang voor gang een bord uitserveren eigenlijk not done.
Ik wil nu in 1 of 2 lichtingen een soort high tea achtig buffet neerzetten met veel
lekkere hapjes, wie weet er nog lekkere dingetjes

ik had zelf al gedacht aan scones, muffins, sandwiches, quiche, wraphapjes, maar wat kan er allemaal nog meer voor lekkers bij?
Chielusdinsdag 5 april 2005 @ 23:48
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 23:31 schreef p_iglet het volgende:

hier toevallig nog creatieve kookgeesten met ideetjes?
binnenkort komen mijn schoonouders lunchen maar mijn schoonmams is poolse
en bij haar is gang voor gang een bord uitserveren eigenlijk not done.
Huh, leg eens uit, waaron is dat not done?
quote:
Ik wil nu in 1 of 2 lichtingen een soort high tea achtig buffet neerzetten met veel
lekkere hapjes, wie weet er nog lekkere dingetjes

ik had zelf al gedacht aan scones, muffins, sandwiches, quiche, wraphapjes, maar wat kan er allemaal nog meer voor lekkers bij?
Ik weet niet hoe Chique je het wil doen, wil je echt richting een High tea of een hapjes buffet of wil je misschien richting een tappas buffet?

Ideetjes zijn een lekkere pastasalade in kleine bakjes, kleine gehaktballetjes, kleine luxe belegde broodjes..
karperdinsdag 5 april 2005 @ 23:48
verse sapjes, tappas, lekkere pasta salade dan zit je toch geramd?
p_igletdinsdag 5 april 2005 @ 23:54
naja niet echt not done, maar ze beschouwd afgepaste hoeveelheden toch niet echt als een maaltijd, en vond dit wel een leuk idee.

meer richting high tea/ hapjes, en wat minder richting tappas. liever niet te exotisch (dat moet mijn schoonpa niet). verse sapjes en pasta salade zijn wel erg goede ideeen.
Chieluswoensdag 6 april 2005 @ 00:03
Lees ik nu net dat Pietverdriet gebanned is???
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 00:09
Yep, dat klopt
Mr.Noodlewoensdag 6 april 2005 @ 00:14
Ik mis iets.... Hoezo 2 modjes nu
shredderwoensdag 6 april 2005 @ 00:18
mmmja. Ik heb het altijd raar gevonden dat CUL slechts op 1modje teerde. Twee is denk ik wel beter.
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 00:21
Een extra modje, gezelliger voor Obli

Trusten mensen, ik ga duiken
Mirjamwoensdag 6 april 2005 @ 13:58
mogge
Mirjamwoensdag 6 april 2005 @ 15:51
zo zeg, ik dacht, laat ik voor 2 dagen zuurkoolschotel maken.
de braadslee puilt helemaal uit
maarja, grote eters hier
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 18:21
Hallo!
Ik ben een stuk verder met mijn projectvoorstel, wat een rotklus is dat zeg, BAH!
Vanavond gooi ik de frituurpan aan, kipfileetjes met cornflakes en verse frieten (niet uit de magnetron ).

En ik ben boos dat het zulk slecht weer is...
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 18:24
Ik heb net mijn diner achter mijn kiezen... 2 asperines...



De zon komt wel weer, de plantjes zijn nu aan de beurt, BBQ-kippie!

Enne MMM, als ik het goed lees, is de braadslee leeg?
Na 1 dag? Jij had niks meer te eten?
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 18:28
Welke plantjes
Ik heb een balkon met wat plantenbakken met houten stokjes erin (de plantjes van vorig jaar...)

Doe je wel rustig aan Obli? Anders kom je er nooit vanaf.

Ik vraag me nu ook wel af wie er allemaal mee-eten bij MMM thuis
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 18:51
Ik doe zeer rustig aan...

Nee, echt, ik doe geen flikker ook...

Wij hebben hier alle plantenbakken al vol staan! De hond had er al weer 1 uit gegraven...
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 19:41
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:17 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik heb de hele dag in de keuken gestaan joh, pffff


Ik zie deze nu pas!
En wie heeft er dan gegeten?

Ik eis dan ook eten!
Mirjamwoensdag 6 april 2005 @ 19:53
hoi
nee, er is nog over in de braadslee, maar er werd wel even geprotesteerd, toen ik zei dat het voor 2 dagen was

maar, er is over
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 20:17
Bedankt voor de troost, de knie slinkt inmiddels, dus het doet meer pijn, hehehe.
De lus van de ene schoen raakte dus in het haakje van de andere schoen en daar ging ik......
Nu gaat dat 100 x goed, maar maandag dus niet...
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 20:23
quote:
Op woensdag 6 april 2005 19:53 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoi
nee, er is nog over in de braadslee, maar er werd wel even geprotesteerd, toen ik zei dat het voor 2 dagen was

maar, er is over
Oh lekker, opbakken met ananas... Of verwarmen...

Onze vrienden hebben een dochter!
Is mijn oudste dinnetje....
We kennen elkaar al sinds de kleuterschool...
Damn ik voel me oud...

He krak? Wat is er gebeurd met je knie? Moet ik even terug lezen?
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 20:28
Ik was dus gestruikeld en op m'n knie gevallen......
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 20:32
Aaaahh...
Das niet leuk, arnica in huis?
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 20:39
Yep en ook koude compressen!
miss_dynastiewoensdag 6 april 2005 @ 20:43
He jakkes krak
Rustig aan

Leuk Obli
Wij hadden vandaag ook een geboortekaartje in de bus, zaterdag ga ik baby-knuffelen
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 21:08
Ah, jullie ook al!
Ik ga Dinsdag!
Heb haar eerste ook nog niet gezien..

Ze hadden wel een heel leuk kaartje, een oude tekening van haar moeder, van vroeger.
Opgerold in een koker, met ooievaar snoepjes in cellofaan, met rode strikjes..

Best origineel.
miss_dynastiewoensdag 6 april 2005 @ 21:15
Oe, wat een leuk kaartje zal dat zijn dan
Dit kaartje was niet zo heel bijzonder, wel heel lief
Morgen of overmorgen kadootjes kopen
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 21:27
Borduren! Geboortetegel!
Hehehe!
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 21:28
Oh wacht! Da's OUD!
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 22:22


Die krak, weet je zeker dat alleen je knie kapot is?


*rukt de bar open...
Wie wil wat?
miss_dynastiewoensdag 6 april 2005 @ 22:24
Hey.... ik ben heel dol op borduren. Shoot me
Wij gaan lekker een of andere vechtfilm kijken. Al pik ik nog ff een lekker wijntje mee bij Obli
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 22:27
*krakje zou een slobberwijntje of portje lusten*
Nee, das een onvermoede kant van mijn stoere zelf Obli, ik hou van borduren
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 22:39
quote:
Op woensdag 6 april 2005 19:41 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Ik zie deze nu pas!
En wie heeft er dan gegeten?

Ik eis dan ook eten!
Nikky natuurlijk, die moest ik overtuigen van mijn capaciteiten
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 22:40
Ik borduur ook graag, miss_dynastie...
Niks mis mee...

En met nikky heb ik dan nog een appeltje te schillen...

BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 22:43
Wat voor eten zou je (hypothetisch gesproken) willen dan?

Ken je toevallig het stukje van Arie de Beuker: "Henk, je hebt mijn 40-delige cursus borduuuuuren nog geleend" (o.i.d. weet het niet meer letterlijk)
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 22:45
Een Jack-Daniels Steak!

Oh wat lekker, bij fridays op Malta...

Nu wil ik op vakantie...
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 22:45
Arie de Beuker!
Ik ken wel Arie de knallerd...
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 22:55
Een Jack-Daniels Steak... helaas nog nooit van gehoord.
Troostje: ik wil ook graag op vakantie, ik heb het nu wel weer gezien met "generalisatie van therapie" (scriptieonderwerp heel in het kort)
Ik wil weer naar Schotland

Arie de Knallerd = de dorpsgek?
"Mijn" Arie is van Ome Henk (en die ken je wel hoop ik???)
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 22:59
Oh, je mist wat... Is zo goor lekker... Zo smerig zalig...
Echt...

Schotland, daar ben ik nou nog nooit geweest! Does vertellen?
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 23:02
OOOOOOOOOOOH, ik vergeet drankjes te schenken!

Slobberwijn voor krak! Wijn voor miss_dynastie...
Enne BBQ, jij weet de weg...
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:16
Arie de knaller is een zwaar goekope slager.... Wel met water in de kipfilet, maar dat weet je dan.....
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:17
Schotland: ik heb nog een blikje haggis......
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 23:27
Ah, weet ik dat ook weer over Arie

Schotland Haggis
Schaapjes op de weg, verlaten plekjes, woeste rotsen, donkere ruige zee, prachtige landschapjes, vriendelijke mensen, lekker eten
En de sfeer vond ik gewoon super.
Ik wil er heel graag heel snel weer naartoe, maar zit er voorlopig even niet in helaas.
Maar ik kan het je aanraden hoor!
Zie mijn enthousiasme in Rondreis Wales/Ireland/Scotland/England

Krakje: wat had jij nou ook alweer met the UK?
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 23:31
quote:
Op woensdag 6 april 2005 23:16 schreef krakkemieke het volgende:
Arie de knaller is een zwaar goekope slager.... Wel met water in de kipfilet, maar dat weet je dan.....
Hoezo smerig...Dat vind ik toch wel zo vreselijk smerig. Kip met water..
Wie heeft dat verzonnen?
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:34
Obli, het mag, als je het maar zegt.......
Ik zal kies genoeg het recept voor haggis niet posten.....
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 23:38
Ik weet dat het mag, anders wordt het niet verkocht, maar welke patatbakker verzint zoiets? Het is niet te vreten...

En nee, post maar niks van haggis...
Weet er wel iets van, maar zelfs dat wil ik niet weten..
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 23:40
Sheep jewels

Water in de kip is echt goor, ligt opeens je kipfilet te koken in de pan....
Helemaal ranzig als je de kip ingevroren en daarna ontdooid hebt, slijmerige vormloze troep bah
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:43
Nou, wel, haggis schijnt in schotland wel te eten te zijn..... Zei mijn zus, die het geproefd had.
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 23:45
Ik heb het een keer of 3, 4 gegeten en ik vond het echt lekker
Ik hoefde er geen heel bord vol mee, maar een hoeveelheid ter grote van een ijsbolletje vond ik echt lekker!
(en toen wist ik nog niet dat er ook secundaire geslachtskenmerken in verwerkt waren...)
BBQ-kipwoensdag 6 april 2005 @ 23:47
Ik ga ervandoor, morgen naar school en 's middags werken.
Tukse!
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:47
Och, longen enzo zijn vast meer aanwezig..... Daarom durf ik het blikje niet goed te openen, ik haat orgaanvlees.....
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:48
trusten, kip!
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 23:53
quote:
Op woensdag 6 april 2005 23:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb het een keer of 3, 4 gegeten en ik vond het echt lekker
Ik hoefde er geen heel bord vol mee, maar een hoeveelheid ter grote van een ijsbolletje vond ik echt lekker!
(en toen wist ik nog niet dat er ook secundaire geslachtskenmerken in verwerkt waren...)
En toch zeggen he..

Zit nu te gruwelen... Bedankt!

Slaapse!!!
Oblivionwoensdag 6 april 2005 @ 23:54
quote:
Op woensdag 6 april 2005 23:47 schreef krakkemieke het volgende:
Och, longen enzo zijn vast meer aanwezig..... Daarom durf ik het blikje niet goed te openen, ik haat orgaanvlees.....


Hoe is het met krakje?
krakkemiekewoensdag 6 april 2005 @ 23:59
Gaat wel, dank je Obli
miss_dynastiedonderdag 7 april 2005 @ 12:14
quote:
Op woensdag 6 april 2005 22:40 schreef Oblivion het volgende:
Ik borduur ook graag, miss_dynastie...
Niks mis mee...
Oh, gelukkig maar dan

Voor een taart met eiwitvulling heb ik een creme brulee brander nodig, volgens het recept
Heb wel een oven met grillstand, zou dat ook kunnen?
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 12:17
Das volgens mij toch anders, met een brander zit je direct met vuur erop, een gril blijft alleen maar hitte...
Je kan het ook met een gasbrander doen...?
Wel eens gezien, wel voorzichtig zijn...
miss_dynastiedonderdag 7 april 2005 @ 12:24
Nou, in dat geval zoek ik gewoon een ander receptje uit
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 12:26
Oeh oeh....Wat zoek je...?

Ik zit hier namelijk met een boekje over De lekkertse chocolade cakes....

miss_dynastiedonderdag 7 april 2005 @ 12:32
Ik was gewoon in de Tip (geen Culinair meer) Special aan het bladeren... maar dr staat zat in.
Heb je wel een ISBN-nummertje? * miss_dynastie is gek op kook- en bakboeken
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 12:35
Anne Wilson

De lekkerste chocoladecakes.
ISBN-Nummer: 3-89508-484-0

Alleen al van de cover ga je kwijlen...
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 12:40
Alleen nog maar bij de antiqair te krijgen

Wel maar 1 euro...

Anne Wilson
miss_dynastiedonderdag 7 april 2005 @ 12:47
En ondertussen zat ik me het rambam te zoeken bij bol
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 13:18


Ik had al een vermoeden...
Is een klein pocket boekje helemaal boordevol lekkers...
miss_dynastiedonderdag 7 april 2005 @ 20:17
Ik heb sinds dinsdag een staafmixer, en ik ben er blij mee joh
Vandaag een heerlijke courgettepasta gegeten, milkshakes, fruitdrankjes, heerlijk
Martijn_77donderdag 7 april 2005 @ 21:31
* Martijn_77 gooit de bar open en hoopt op meer bezoek.
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:02
Hoop doet leven, Martijn!!!


Cola graag...
Martijn_77donderdag 7 april 2005 @ 22:03
quote:
Op donderdag 7 april 2005 22:02 schreef Oblivion het volgende:
Hoop doet leven, Martijn!!!
En weer beter Obli?
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:06
Nope, maar we moeten door...
Martijn_77donderdag 7 april 2005 @ 22:08
quote:
Op donderdag 7 april 2005 22:06 schreef Oblivion het volgende:
Nope, maar we moeten door...
Idd geval beterschap dan
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:30
Gaat goed komen...!

Waar blijft die cola...

Oh, ik heb nog een lekker receptje voor je kip topic...
Martijn_77donderdag 7 april 2005 @ 22:51
quote:
Op donderdag 7 april 2005 22:30 schreef Oblivion het volgende:
Waar blijft die cola...
* Martijn_77 geeft Obli haar cola
quote:
Op donderdag 7 april 2005 22:30 schreef Oblivion het volgende:
Oh, ik heb nog een lekker receptje voor je kip topic...
Oke ik wacht af
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:52
Staat er allang man!



En dank je voor de cola!
Martijn_77donderdag 7 april 2005 @ 22:58
quote:
Op donderdag 7 april 2005 22:52 schreef Oblivion het volgende:
Staat er allang man!
Sorry nog niet gezien
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 00:12
hoihoi
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 00:12
leuk teamuitje gehad!
wijn proeven [lees, drinken ]
n tapas maken
leuk joh
Chielusvrijdag 8 april 2005 @ 00:14
Waar Missy??

(klink erg leuk)
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 00:16
via mn werk famileie van familie van n medewerker van t ac
leuk dat t was
en gezopen
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 00:29
Klinkt goed MMM!
Ben je al omgevallen?
Euc-vrijdag 8 april 2005 @ 00:37
Bij een wijnproeverij moet je de wijn uitspugen.. officieel dan

Das me toch altijd goed zuipen whaha
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 00:55


MMM is omgevallen...

Vind jij het wel leuk om naar wijnproeverij te gaan? Euc?
Ik mag niet meer...
Ik misdraag me te veel...
Euc-vrijdag 8 april 2005 @ 01:09
Ja ik vind het altijd echt leuk, gaan we met een groep vrienden, zitten al die kakkers daar heel serieus te doen (ach je bent niet voor niets jong)

Heb alleen 1 probleem, ik vind heeeeel erg veel rode wijnen enorm smerig. Witte/mousserende en rose's vind ik (bijna) allemaal heerlijk Dan word je wel eens raar aangekeken mar ach

Wat heb je gedaan dan?
karpervrijdag 8 april 2005 @ 01:11
ik leef nog hoor. gaat klote met me opa,

vandaag echt een kut dag gehad 2 parfait gemaakt 1 opnieuw creme brullee en 1 keer souffle nee karper was er even niet bij met ze hoofd
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 01:17
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 01:09 schreef Euc- het volgende:
Ja ik vind het altijd echt leuk, gaan we met een groep vrienden, zitten al die kakkers daar heel serieus te doen (ach je bent niet voor niets jong)

Heb alleen 1 probleem, ik vind heeeeel erg veel rode wijnen enorm smerig. Witte/mousserende en rose's vind ik (bijna) allemaal heerlijk Dan word je wel eens raar aangekeken mar ach

Wat heb je gedaan dan?


Ik kon niet zo goed tegen de sfeer daar, laten we het zo maar even stellen...
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 01:18
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 01:11 schreef karper het volgende:
ik leef nog hoor. gaat klote met me opa,

vandaag echt een kut dag gehad 2 parfait gemaakt 1 opnieuw creme brullee en 1 keer souffle nee karper was er even niet bij met ze hoofd
Hey joh...
Das niet mooi...
Wat is er met je opa?
karpervrijdag 8 april 2005 @ 01:30
heup gebroken en sleutelbeen, 16 uur in ze huis gelegen leuk om te horen als je terug komt van een dagje vissen.

ga morgen langs, gelukkig wel klasgenoten die zo iets begrijpen!
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 01:32
He jakkes, karper...
Wat ga je voor je opa meenemen? Iets lekkers zelf gemaakt?
BBQ-kipvrijdag 8 april 2005 @ 09:26
quote:
Op donderdag 7 april 2005 12:14 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Oh, gelukkig maar dan

Voor een taart met eiwitvulling heb ik een creme brulee brander nodig, volgens het recept
Heb wel een oven met grillstand, zou dat ook kunnen?
Ik heb een brandertje bij Blokker gekocht, 3 euro ofzo. Om creme brulees te branden enzo.
De creme brulee-branders in kookwinkels vond ik echt te duur en deze werkt ook, zij het niet zo snel, maar goed, een stuk beter dan onder de grill in ieder geval, dat wordt inderdaad alleen heet (in mijn oven tenminste).
BBQ-kipvrijdag 8 april 2005 @ 09:30
Goeiemorgen trouwens, mijn computer deed het gisteren de hele dag niet, dus kon niet internetten

Karper, sterkte met je opa! Woonde hij nog zelfstandig?
Neem aan dat hij gaat revalideren als hij uit het ziekenhuis is?

Ik ga straks maar weer naar school, maar ik heb zo'n zin om de hele dag in bed te blijven liggen... voel em ene beetje klote vandaag.
miss_dynastievrijdag 8 april 2005 @ 10:55
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 09:26 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik heb een brandertje bij Blokker gekocht, 3 euro ofzo. Om creme brulees te branden enzo.
De creme brulee-branders in kookwinkels vond ik echt te duur en deze werkt ook, zij het niet zo snel, maar goed, een stuk beter dan onder de grill in ieder geval, dat wordt inderdaad alleen heet (in mijn oven tenminste).
Aha, oke, gewoon bij de Blokker? Dan ga ik daar ff kijken, thanx
miss_dynastievrijdag 8 april 2005 @ 10:56
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 01:30 schreef karper het volgende:
heup gebroken en sleutelbeen, 16 uur in ze huis gelegen leuk om te horen als je terug komt van een dagje vissen.
Is hij gevallen?
Erg vervelend, in elk geval
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 11:43
hoi
lichtelijkbekaterd, maar aanwezig
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 11:44
kaprper, wat naar van je opa.
ik hoop dat hij snel opknapt!
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 12:37
maargoed, wij hebben gisteren dus tapas gemaakt
ontvangen met spaanse wijn, en vervolgens in 2 groepen gesplitst. de ene groep ging spaanse wijn proeven, en wij tapas maken. in de keuken waren overal hoekjes met ingredienten en een recept, en meteen collega ging je dat dan klaarmaken
na anderhalfuur wisselen, gingen wij spaansewijn proeven, en de anderen tapas maken.
daarna aan een mooi gedektetafel lekker met zijn allen eten, drinken, en kletsen. na afloop kregen we een presentje, een ovenschaaltje met bijpassende karaf, blik olijven, en alle gemaakte recepten
karpervrijdag 8 april 2005 @ 14:03
bedankt allemaal voor jullie medeleven
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 14:15
!
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 19:57
Hee, wat naar Karper, veel sterkte, ook voor je opa!
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 23:10
ik geef mezelf dan maar wat coebergh
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:15
Ja, we missen een butler.......
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 23:16
ach, zelf pakken is ook okay
mijn butler zit op de bank
BBQ-kipvrijdag 8 april 2005 @ 23:25
Ik ga een Martini inschenken met een ijsblokje!
En daarna naar bedje toe, morgen naar de huishoudbeurs, hehehe
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 23:25
!
nou, veel plezier hoor
Oblivionvrijdag 8 april 2005 @ 23:31
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 23:15 schreef krakkemieke het volgende:
Ja, we missen een butler.......
Voila...

krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:40
Da's wel een lieve butler, maar z'n dienblad is helemaal leeg........ Hihihi!
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:42
Veel plezier in de ballenbar BBQ-kip! (enige reden waarom ik zou gaan, mag ik ook eens in een ballenbad.....;) )
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 23:42
je moet ook eerst wat bestellen
karpervrijdag 8 april 2005 @ 23:44
net terug uit amsterdam en schenkt een glas wiskey in
Mirjamvrijdag 8 april 2005 @ 23:45
hapje erbij?
*gooit wat lekkers optafel*
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:45
Nou, karper's whiskey stond er niet op...
Krakje bestelt glaasje slobberwijn...
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:45
Hoi Karper, gaat het een beetje?
krakkemiekevrijdag 8 april 2005 @ 23:53
*Krakje geeft MissMirjam Coebergh*
*Krakje geeft Karper een Macallen*
miss_dynastiezaterdag 9 april 2005 @ 09:27
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 23:25 schreef BBQ-kip het volgende:
En daarna naar bedje toe, morgen naar de huishoudbeurs, hehehe
Veel plezier
In LIF is er een topic over, misschien wil je daar je ervaringen ook wel delen
Martijn_77zaterdag 9 april 2005 @ 10:00
Goedemorgen allemaal
karperzaterdag 9 april 2005 @ 11:12
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 23:53 schreef krakkemieke het volgende:
*Krakje geeft MissMirjam Coebergh*
*Krakje geeft Karper een Macallen*
heb hem gisteren wel opgedronken hoor
was echt gesloopt dus meteen me bed ingedoken
Martijn_77zaterdag 9 april 2005 @ 16:44
* Martijn_77 gooit de bar open het is tenslote weekend

Ga straks zelf pastasaus maken!!
Oblivionzaterdag 9 april 2005 @ 19:13
*tia neemt, met ijs!

Hmmm, lekker...

Hoe is je pasta saus afgelopen....?
Mirjamzaterdag 9 april 2005 @ 19:31
zaterdagavond, straks lekker uit!
zin in!
Oblivionzaterdag 9 april 2005 @ 19:45
Waar ga je naar toe, MMM?
Mirjamzaterdag 9 april 2005 @ 19:48
naar een gezellige club
lekker drinken, dansen and shit
Mirjamzaterdag 9 april 2005 @ 20:06
trouwens vanochtend naar beverwijk geweest, de oosterse markt is echt zo leuk!
al die kleuren en geuren,lekkere dingetjes en specerijen
wistalleen niet wat me te nemen aan specerijen
ff over nadenken, volgende keer een lijstje maken:Y
Oblivionzaterdag 9 april 2005 @ 21:21
Veel plezier, als je al niet weg bent...
Mirjamzaterdag 9 april 2005 @ 21:36
dank je
krakkemiekezaterdag 9 april 2005 @ 22:59
*krakje kijkt naar de bar......*
krakkemiekezaterdag 9 april 2005 @ 23:10
*krakje schenkt een wijntje in*
karperzondag 10 april 2005 @ 04:47
krak ga eens lekker naar bed
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 10:00
Goedemorgen, sleepyheads!

*aan thee lurkt...
Mr.Noodlezondag 10 april 2005 @ 10:25
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:00 schreef Oblivion het volgende:
Goedemorgen, sleepyheads!

*aan thee lurkt...
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 10:28
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:25 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]





Get over it! GOOOOODMORNING!!!!

*croissants uit de oven haalt...
Mr.Noodlezondag 10 april 2005 @ 10:34
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:28 schreef Oblivion het volgende:

[..]



[afbeelding]

Get over it! GOOOOODMORNING!!!!

*croissants uit de oven haalt...
Ik wilde eigenlijk "uitslapen"
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 10:37
mogge
miss_dynastiezondag 10 april 2005 @ 10:41
Vriendje was er vanochtend eerder uit dan ik, de stroom lag er uit
Gelukkig niet al te lang, want alles in de vriezer was nog gewoon diepgevroren, gelukkig!
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 10:45
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:34 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Ik wilde eigenlijk "uitslapen"
Waarom eigenlijk?
Mr.Noodlezondag 10 april 2005 @ 10:54
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:45 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Waarom eigenlijk?
Omdat ik doordeweeks te weinig geslapen heb...

* Mr.Noodle bruin brood met jam gaat smeren...
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 11:01
quote:
Op zondag 10 april 2005 10:41 schreef miss_dynastie het volgende:
Vriendje was er vanochtend eerder uit dan ik, de stroom lag er uit
Gelukkig niet al te lang, want alles in de vriezer was nog gewoon diepgevroren, gelukkig!
Weet je wat het geweest is? Of was het een storing van een centrale ofzo?
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 11:20
BBQ-kip, heb je de huishoudbeurs overleeft?
miss_dynastiezondag 10 april 2005 @ 11:20
quote:
Op zondag 10 april 2005 11:01 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Weet je wat het geweest is? Of was het een storing van een centrale ofzo?
Hele harde regen en blijkbaar is het dak niet helemaal waterdicht
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 11:44
quote:
Op zondag 10 april 2005 11:20 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Hele harde regen en blijkbaar is het dak niet helemaal waterdicht
Damn! Dat is nog gevaarlijk ook!!!
Alles wel weer voor elkaar?
miss_dynastiezondag 10 april 2005 @ 11:46
quote:
Op zondag 10 april 2005 11:44 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Damn! Dat is nog gevaarlijk ook!!!
Alles wel weer voor elkaar?
Ja, als het goed is wel... de aardlek is hier ook wel heel erg gevoelig, dus op zich ben ik niet heel erg bang ervoor, maar er moet wel wat aan gedaan worden.
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 12:03
Lijkt me wel zo gezond ja...
Maar hopen dat er beter weer komt, pokke weer, heb er nu alweer genoeg van...
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 12:14
schijtweer zeg. we gingen een stukje rijden, maarja, wandelenofzo komt er gewoon niet van, natte takkezooi
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 12:21
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 19:13 schreef Oblivion het volgende:
Hoe is je pasta saus afgelopen....?
Goed is een beproefd recept.
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 12:51
En staat dat al ergens in CUL?
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 13:30
quote:
Op zondag 10 april 2005 12:51 schreef Oblivion het volgende:
En staat dat al ergens in CUL?
Nog niet
miss_dynastiezondag 10 april 2005 @ 13:56
Nou jaaaa, Martijn! Posten!

Ik heb heerlijke aardappelpannenkoekjes zitten eten
Had alleen geen recept, dus heb maar wat gedaan, maar het smaakte heerlijk!
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 14:04
quote:
Op zondag 10 april 2005 13:56 schreef miss_dynastie het volgende:
Nou jaaaa, Martijn! Posten!
Heb ik nu al wel gedaan zie het onderste recept in Pastasaus bovenste saus is ook erg lekker trouwens
quote:
Op zondag 10 april 2005 13:56 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik heb heerlijke aardappelpannenkoekjes zitten eten
Had alleen geen recept, dus heb maar wat gedaan, maar het smaakte heerlijk!
Kun je dan wel omschrijven wat je gedaan hebt?
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 20:01
koffietijd
BBQ-kipzondag 10 april 2005 @ 20:03
quote:
Op zondag 10 april 2005 11:20 schreef Oblivion het volgende:
BBQ-kip, heb je de huishoudbeurs overleeft?
Jaaaaaa!
Was leuk en erg druk
Ik ga nog een mooi verslagje schrijven, maar ik heb het nu een beetje heel erg druk
Fucking literatuurstudie... ik kan geen wetenschappelijke artikelen meer zien, maar ja, we gaan doooooor!

Fijne avond allemaal!
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 20:05
Jeetje, ik denk nu kan ik mijn bed in...



Daar rekenen we wel op, BBQ-kip! Het verslagje dan...
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 20:06
verplicht modder eten
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 20:11
Nee joh...
Schuldgevoel aanpraten, wat niet lukt...

Mirjamzondag 10 april 2005 @ 20:14


zeg, ff een algemeen vraagje;
wat voor kruiden/specerijen zou iedereen eigenlijk standaard in de keukenast moeten hebben?
ik kan da zelf niet zo goed bedenken, loop er altijd tegenaan alsik ze nodig heb
Oblivionzondag 10 april 2005 @ 20:22
Ppfff, ik heb echt een hele la vol...
Van tandoori (origineel) tot kaneel...

Mooi topic over: Kruiden : Hoe wat en wanneer?
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 22:22
Heb ook een hele la vol met kruiden en andere ingrediënten (Sambal, ketjap etc)

Maar als we dan toch met algemene vragen bezig zijn heb ik er nog eentje

Hoe houden de meeste fokkers hun keuken schoon en hygenisch?
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 22:24
sambal en ketjap enzo heb ik wel.
ik weet alleen nooit welke poedertjes ik in huis moet halen enzo

ik probeer regelmatig af te wassen, doekje regelmatig vervangen, dat soort dingen.
Mirjamzondag 10 april 2005 @ 22:24
en het scheelt als je er ook geen zooitje van maakt
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 22:27
quote:
Op zondag 10 april 2005 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:
sambal en ketjap enzo heb ik wel.
Maar je hebt toch wel kruiden die je vaak gebruikt?
shredderzondag 10 april 2005 @ 23:05
Het is altijd fijn om vers bieslook te hebben in huis. En dan niet zo'n plantje maar een bosje bij de groenteman. Dat flikker je dan in de ijskast en dan heb je altijd wat in huis. Okee dan is het niet vers meer, maar beter dan niets.
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 23:18
Hoe lang blijft bieslook dan "vers" in de koelkast?
karperzondag 10 april 2005 @ 23:20
op school maak ik de werkbank schoon met desinfectie middel.
en was me handen met zeep en desinfectie middel(ander soort.)

te verkrijgen bij de groothandel
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 23:23
quote:
Op zondag 10 april 2005 23:20 schreef karper het volgende:
op school maak ik de werkbank schoon met desinfectie middel.
en was me handen met zeep en desinfectie middel(ander soort.)

te verkrijgen bij de groothandel
En thuis hoe doe je het thuis?
shredderzondag 10 april 2005 @ 23:40
quote:
Op zondag 10 april 2005 23:18 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe lang blijft bieslook dan "vers" in de koelkast?
Nou het is binnen een paar weken al op. Ik doe het in soep en extra op beleg, Dus een beetje voor de smaak.

Om echt te desinfecteren gebruik je spul als W15. Maar het is alleen te koop in groothandels geloof ik.
Spindizzyzondag 10 april 2005 @ 23:49
quote:
Op zondag 10 april 2005 20:14 schreef MissyMirjaM het volgende:


zeg, ff een algemeen vraagje;
wat voor kruiden/specerijen zou iedereen eigenlijk standaard in de keukenast moeten hebben?
ik kan da zelf niet zo goed bedenken, loop er altijd tegenaan alsik ze nodig heb
Wat ik standaard in huis heb en wat ook vaak opgaat:

Komijn (heel en gemalen)
Ketoembar
Garam Masala
Kaneel
Nootmuskaat (die je zelf moet raspen
Mosterdzaad
Cayennepeper
Grof gemalen zwarte peper (dat koop ik in zakjes bij de toko)
Masala

En dan heb ik nog een kruidentuintje voor de verse kruiden. (Nou ja, die van dit jaar moet nog aangelegd)
karpermaandag 11 april 2005 @ 00:06
quote:
Op zondag 10 april 2005 23:23 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En thuis hoe doe je het thuis?
afnemen met keuekrol met een of ander middel wat me moeder haalt.
keukenrol voor afwegen of als ik snijplankt schoon moet maken met water van 100 graden.
als ik klaar ben met zelfde spul waar ik mee begin.
BBQ-kipmaandag 11 april 2005 @ 02:04
Lieve Mona-verhaal: mijn hygiëne in de keuken

Ondachts dat ik zo'n 1 keer per week afwas wanneer mijn borden écht op zijn en ik met stapelen ook geen ruimte meer kan creeëren, is mijn keuken wél schoon op de plekken waar ik kook.
Wees dus niet bang als je komt eten bij mij

Ik doe mijn afwas altijd met het heetste water wat hier uit de kraan komt en dat is zo'n 90 graden, prima dus. Wel even flink dikke huishoudhandschoentjes aan natuurlijk, anders fikken mijn handjes eraf.
Vettige kookplaat, muren, vloer (door het wokken) en dergelijke doe ik met de gele Muscle-keukenreiniger, dat vind ik echt ideaal spul, het "smelt" echt al het vet en vuil weg
Het roestvrijstalen blad van het aanrecht met schuurmiddel (Cif ofzo)
En als ik echt ranzige dingen heb, zoals de oven, doe ik er ovenreiniger op en laat ik het een paar uur intrekken, werkt prima (ook bij gaspitten en de frituurpan).
De snijplank van rubberhout doe ik altijd met kokend water schrobben en mijn houten werkbank doe ik net als mijn snijplank af en toe lekker met citroensap inwrijven, in laten trekken, schoonmaken met water en dan wanneer het droog is met een beetje olie inwrijven wanneer nodig.
Ik ben niet zo heel erg van de chemische schoonmaakmiddeltjes op mijn houten spullen, werkt vast prima hoor, maar voor mijn idee is het dan vies vanwege het schoonmaakspul....

Ik let wel altijd erg op met rauw vlees e.d. want dat is gewoon erg link, maar verder ben ik niet zo panisch met bacterietjes enzo, als de keuken maar wel schoon is als ik ga koken en eten
BBQ-kipmaandag 11 april 2005 @ 02:08
Wat die kruiden betreft, ik heb ook een hele kast vol, altijd handig.
Sinds een tijdje gebruik ik veel kruiden uit de diepvries, anders kan ik de (dure) verse bieslook, dille en basilicum iedere keer weggooien. Die kruiden van Daregal zijn echt goed van smaak, helaas is de vorm wel lelijk door het snijden en invriezen, maar als het voor door iets is is het prima en erg makkelijk.

En nu ga ik slapen, morgen weer lekker de hele dag er tegenaan.

En ja, dat Huishoudbeurs-verslag komt nog, maar niet nu :p (en inderdaad, een schuldgevoel ga ik echt niet krijgen )
miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 09:18
quote:
Op zondag 10 april 2005 14:04 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb ik nu al wel gedaan zie het onderste recept in Pastasaus bovenste saus is ook erg lekker trouwens
Topic gelijk ff gebookmarkt
quote:
Kun je dan wel omschrijven wat je gedaan hebt?
Volgens mij alles in de verkeerde volgorde
Vijf aardappels helemaal tot moes hakken met de staafmixer , zelfde geldt voor twee uien. Daarna twee eieren toegevoegd en melk en bloem op gevoel. Daarna peper en zout en bakken maar Heerlijk!
Spindizzymaandag 11 april 2005 @ 09:22
quote:
Op maandag 11 april 2005 02:08 schreef BBQ-kip het volgende:
Sinds een tijdje gebruik ik veel kruiden uit de diepvries, anders kan ik de (dure) verse bieslook, dille en basilicum iedere keer weggooien.
Die kun je natuurlijk ook zelf invriezen. Gewoon wassen, fijnhakken en in een diepvrieszakje mikken. Verder gebruik je ze dan net als de ingevroren kruiden uit een potje.
miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 09:22
quote:
Op maandag 11 april 2005 02:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Lieve Mona-verhaal: mijn hygiëne in de keuken
Ik durfde al niet te posten waarmee ik mijn keuken schoonmaak, omdat het allemaal vrij chemisch is, maar na kip durf ik ook wel Elke dag schone theedoek en doekjes, oven en kookplaat gelijk schoonmaken als er iets opvalt, verder zo'n eens in de maand muscle ovenreiniger (perfect spul ) Verder regelmatig een doekje over het aanrecht en regelmatig ciffen, koelkast eens in de week ff opruimen en doekje, eens in het halfjaar de boel eens goed ontdooien en grondig schoonmaken. Jeej, ik vind het moeilijk, het gaat hier toch een beetje van 'wanneer het vies is', niet echt elke maandag wasdag, dinsdag keukendag, woensdag badkamerdag, enz.
Oblivionmaandag 11 april 2005 @ 13:34
quote:
Op zondag 10 april 2005 22:22 schreef Martijn_77 het volgende:

Hoe houden de meeste fokkers hun keuken schoon en hygenisch?


Niet te...is ook niet goed.
Gewoon netjes en schoon.
Chielusmaandag 11 april 2005 @ 15:42
Elke keer M'n huisgenoten helemaal de huid vol schelden als ze het niet hebben gedaan en dreigen dat ik niet meer voor ze kook
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:04
hoi
ik ben chagrijnig
heb ik al weken lkinks kiespijn, door geklooi met vullingen enzo, breekt vanmiddag, bij de eerste hap van mn boterham, rechts mn kies in 2en
en pijn dat t doet
mag ik mooi soep en vla gaan eten
Oblivionmaandag 11 april 2005 @ 17:25
Das niet best...MMM...


Hier heb ik het rijk voor mezelf...Dus niks grote maaltijden koken...
Is ook wel eens lekker...
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:26
lekker
het mooiste is dat ik als de dood voor de tandarts ben, en de afgelopen 1,5 week al 2 keer geweest ben
dat wordt weer janken als een klein kind morgen
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:27
hmm, misschien kan ik wel wat wentelteefjes maken, die zijn ook wel weg te happen
Oblivionmaandag 11 april 2005 @ 17:29
hmmm, ik heb een hele leuke tandarts, maakt niet uit wat hij bij me doet, ik lach als erin ga, en ik lach als ik eruit ga.

En nee ik heb echt bagger kiezen...
Maar gewoon een hele leuke tandarts!

En MMM? Doe dan de korstjes er vast vanaf...
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:31
ohja, strak plan
had mn kies gebroken op een hapje brood met verse korst

miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 17:33
En aardappelpuree lukt ook wel!!!
Heb je misschien een staafmixer
Dan kun je alles eten
miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 17:34
O ja: sterkte natuurlijk, pijn is niet leuk
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:34
ja, lekker, alles door elkaar mixen en naar binnen slobberen
dan eet ik liever niets
miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 17:36
quote:
Op maandag 11 april 2005 17:34 schreef MissyMirjaM het volgende:
ja, lekker, alles door elkaar mixen en naar binnen slobberen
dan eet ik liever niets
Het was maar een ideetje
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:37
oh
miss_dynastiemaandag 11 april 2005 @ 17:40
En anders heb je altijd nog olvarit
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 17:40
ik ga wel vla eten
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 18:10
mijn active topics lijst, wat doe je
Martijn_77maandag 11 april 2005 @ 19:23
quote:
Op maandag 11 april 2005 17:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga wel vla eten
Een goede soep is toch ook lekker?

Sterkte trouwens met je kies
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 19:47
bliksoep ivm weinig tijd en geen zin om te koken
end aar ben ik dan eik weer niet zo gek op
Euc-maandag 11 april 2005 @ 19:48
Hey Obliv, waar hadden wij het laatst ookalweer over? Een wijnproeverij toch?

Ik werd vanmiddag opgebeld vanuit mn werk "Hoi Robert met Petro, zeg wij organiseren woensdag een wijnproeverij met het hele personeel, komt er een wijnhandelaar van alles vertellen en uitleggen, kun je rond half 1 hier zijn? ik zeg: ja maar ik ben keuken, zegt Petro, ja de hele keuken is ook uitgenodigd.

Jowwww, mentor gebeld, vrij gekregen, en mijn collega's kennen wordt dat wat meer dan proeven woensdag
Oblivionmaandag 11 april 2005 @ 19:49
Dat gaat fouhout, Eucje!!!!

Wel uitspugen!!!

Euc-maandag 11 april 2005 @ 19:51
quote:
Op maandag 11 april 2005 19:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
bliksoep ivm weinig tijd en geen zin om te koken
end aar ben ik dan eik weer niet zo gek op
Sommige bliksoep is best lekker, tomatencréme soepje vind ik af en toe best nog te eten

Verder eet ik eerlijk gezegd wel het liefst zelfgemaakte, maar uit een potje zijn er sommige tussen die ook erg lekker zijn !

Keb vandaag mn stage voor volgend jaar al geregeld, mag bij bretelli gaan stagelopen. (Hikt tegen een ster aan, check de menukaart maar es: www.bretelli.nl )

Hoefde niet eens op gesprek, had gebeld en kon volgend jaar gewoon terecht
Oblivionmaandag 11 april 2005 @ 19:55
Gefeliciteerd Euc!!

Zo, en nu moeten jullie me even helpen...
Ik ben een gordijn aan het naaien.
Ik heb 3.48 meter stof, en ik moet 2.00 meter overhouden.
Dus 1.48 moet ik plooien van maken, verdeeld over de 2.00 meter...

En ik snap er geen hol meer van... Ik heb helemaal niks met cijfertjes...
Mirjammaandag 11 april 2005 @ 19:56
aan mij heb je niks, ik ben een beetje cijferblind
BBQ-kipdinsdag 12 april 2005 @ 01:01
Ik heb mijn gordijnen gewoon laten maken, want als ik dat doe gaat het geheid fout...

Leuk trouwens Euc, die wijnproeverij!
Wil ik ook nog wel eens doen, niet dat snobische gedoe hoor, maar gewoon leuk
Ik schijn erg gevoelig te zijn voor geurtjes en smaakjes