abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 april 2005 @ 17:36:23 #51
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_25980957
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:33 schreef Aventura het volgende:
Ziet er lekker uit, maar is vast onvoorstelbaar vet..Zou dit hooguit eens in de twee weken eten
In tegenstelling tot de rest van Nederland kan ik wel wat vet gebruiken, ik eet het dan ook regelmatig ....
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
  maandag 4 april 2005 @ 17:55:13 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25981335
Nog even voor in de herhaling:
Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 17:56:43 #53
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25981376
mn moeder had laatst pasta met zalm gemaakt, n zo een kruidenkaas saus.
in die zalm zaten allemaal harde rare stukjes, en dara kan ik dus niet tegen.
sindsdien hoef ik geen pasta met kruidenkaassausshit meer , want ik ga serieus direct over mn nek
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 april 2005 @ 19:22:17 #54
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_25983437
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
mn moeder had laatst pasta met zalm gemaakt, n zo een kruidenkaas saus.
in die zalm zaten allemaal harde rare stukjes, en dara kan ik dus niet tegen.
sindsdien hoef ik geen pasta met kruidenkaassausshit meer , want ik ga serieus direct over mn nek
Dat is ook heel vies, als ik pasta met zalm maak, neem ik altijd gerookte zalm (-snippers).
pi_25983554
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:55 schreef BBQ-kip het volgende:
Nog even voor in de herhaling:
Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
Echt niet, wordt eens wakker..

http://www.boursin.nl/
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25986324
eergister nog spaghetti carbonara gemaakt (helaas geen fotoverslag)

Voor twee flinke porties heb ik het volgende gebruikt:
een half pakje spaghetti (zo'n 250g)
half pakje spekjes (125 gram, ofzo? Hoe meer spekjes hoe lekkerder )
3 ą 4 eieren (drie grote of vier kleine)
2 ą 3 flinke eetlepels geraspte, parmezaanse kaas (voeg gerust meer/minder toe als je dat lekkerder lijkt. Ik hou niet zo van kaas en vond dit wel genoeg)

Het bakken van de spekjes en het koken van de spaghetti kan je makkelijk tegelijk doen.

  • Water opzetten in de waterkoker (of gewoon een pan met water op het vuur... waterkoker is wel sneller).
  • Spekblokjes uitbakken in een flinke koekenpan (Een grote, hoge koekenpan is het handigst).
  • Kokend water overbrengen in een flinke pan. Zelf voeg ik voor de smaak altijd een flinke snuf zout en een klein beetje foelie toe. Spaghetti kan in het water zodra het (weer) kookt.
  • De eieren (ontdaan van de eierschaal ) in een schaal doen en met een garde goed schuimig slaan. Als je een keukenmachine/blender/staafmixer hebt, geniet dit natuurlijk de voorkeur. Als het goed schuimig is kan je de kaas toevoegen aan de eieren. Als je een apparaat gebruikt, kan je het nog even mooi mixen, waardoor de kaas bijna opgelost lijkt te worden in de eieren.
  • De gare spaghetti afgieten. Hierna heb ik wat zonnebloemolie toegevoegd (olijfolie vind ik te sterk van smaak), maar dit is optioneel. Bij mij was het eindresultaat perfect, maar ik weet niet zeker of die olie geholpen heeft.
  • De warme spaghetti bij de spekjes in de koekenpan gooien. Eier/kaasmengsel toevoegen aan de spaghetti en goed roeren en een paar keer opgooien. Door de warmte van de spaghetti zal het ei gaan stollen. Het moet een beetje plakkerig worden als een soort dikke saus. Het is het lekkerst als het niet helemaal gestold is.
  • Spaghetti in een diep bord scheppen... Zorg ervoor dat je genoeg spekjes op het bord krijgt.

    Eet smakelijk

    Als je een grotere hoeveelheid wil maken, werk dan met meerdere koekenpannen. Het is praktisch onmogelijk om het eiermengsel fatsoenlijk te mengen door een hoeveelheid spaghetti voor vijf personen

    [ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 04-04-2005 21:34:48 ]
  • Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
    With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
      dinsdag 5 april 2005 @ 08:58:46 #57
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25993282
    quote:
    Op maandag 4 april 2005 17:55 schreef BBQ-kip het volgende:
    Nog even voor in de herhaling:
    Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
    Hahaha! echt niet! mijn beste pastasauzen zijn met Boursin en champisnons enzo!
    Moppies rule the world...
      dinsdag 5 april 2005 @ 09:20:46 #58
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_25993516
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      dinsdag 5 april 2005 @ 10:07:58 #59
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25994193
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 09:20 schreef BBQ-kip het volgende:
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    dat zegt genoeg over mij in welke zin dan? Omdat ik de smaak van Boursin in mijn eten wel weet ter waarderen? Kom eens onder die steen vandaan en smell the music!
    Moppies rule the world...
    pi_25995925
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 10:07 schreef MarkDeMagiėr het volgende:

    [..]

    dat zegt genoeg over mij in welke zin dan? Omdat ik de smaak van Boursin in mijn eten wel weet ter waarderen? Kom eens onder die steen vandaan en smell the music!
    Onder die steen is 't anders behaaglijk warm en zijn er genoeg authentieke sauzen! Kijk, ik snap wel dat we niet allemaal geinteresseerd zijn in het zo authentiek mogelijk houden van het eten en sommigen zijn fan van fusion cooking, maar sommige dingen die ik hier in pastasauzen gegooid zie worden vind ik hetzelfde als aardbeienjam door de bami gooien!
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      dinsdag 5 april 2005 @ 11:48:09 #61
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25996361
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 11:28 schreef W1ZZ het volgende:

    [..]

    Onder die steen is 't anders behaaglijk warm en zijn er genoeg authentieke sauzen! Kijk, ik snap wel dat we niet allemaal geinteresseerd zijn in het zo authentiek mogelijk houden van het eten en sommigen zijn fan van fusion cooking, maar sommige dingen die ik hier in pastasauzen gegooid zie worden vind ik hetzelfde als aardbeienjam door de bami gooien!
    Snap best dat sommige dingen in je ogen niet kunnen, maar kom op, Boursin vind ik erg lekker qua smaak en als je nou een goed smeltbare kaas wilt hebben, dan is dit hem wel!
    Moppies rule the world...
      dinsdag 5 april 2005 @ 12:27:59 #62
    76407 -erwin-
    liberaal intellectueel
    pi_25997409
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 09:20 schreef BBQ-kip het volgende:
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    En dan zat je te klagen over mijn post over veel te lang gekookte groente he?
    fotoboek.fok.nl/-erwin-
    Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
    Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
      dinsdag 5 april 2005 @ 16:58:28 #63
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26001862
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 12:27 schreef -erwin- het volgende:

    [..]

    En dan zat je te klagen over mijn post over veel te lang gekookte groente he?
    Ik ben zo dement als een deur, dus sorry, ik heb echt geen idee over welke post je het hebt...

    Maaruh, iedereen die dat lekker vindt moet dus lekker Boursin door zijn pasta blijven mikken
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26076785
    Kaas door je pasta mikken is überhaupt doodzonde.

    Als je pastasaus met gehakt erin maakt, wat voor gehakt gebruik je dan? Ik neem meestal rundergehakt, omdat ik gemengd gehakt een beetje te vette meuk vind. Nadeel is dat het bij het rullen van dat spul, de boel niet echt gaat zoals het hoort; er zitten brokken in, en die krijg je er alleen met de harde hand uit. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. Iemand een tip hoe dat te voorkomen?
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26076988
    Ik gebruik een houten, platte pollelepel.
    Dus de bovenkant is plat. En dan maar zachtjes hakken....
    Dan krijg je kleine stukjes gehakt.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077099
    Ja, zo doe ik het meestal ook, Obli, maar ik vond het zo klungelig dat ik dacht 'dat moet anders kunnen'.

    En dit weekend maak ik een flinke portie.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077144
    Nee, ik denk niet dat het anders is. Of je "rult" of je hebt dikke klonten.
    En wat is het recept wat je gaat maken?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077595
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 17:56 schreef Oblivion het volgende:
    Nee, ik denk niet dat het anders is. Of je "rult" of je hebt dikke klonten.
    En wat is het recept wat je gaat maken?
    Hmm, ik ben nog aan het zoeken.

    Ik denk vrij simpel, met wat gehakt, tomatenpuree, een uitje, pesto, paprika, knoflook...

    En een zak penne rigate.

    Nog tips? 't is voor drie of vier personen.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077701
    Ik zou de tomatenpuree vervangen door tomaten uit blik.
    En voor de rest: Een heel topic vol!

    Ik vind bijvoorbeeld verse basilicum heerlijk, of in olievorm...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077853
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 18:20 schreef Oblivion het volgende:
    Ik zou de tomatenpuree vervangen door tomaten uit blik.
    Die stukken tomaat vind ik juist niet te pruimen.
    quote:
    En voor de rest: Een heel topic vol!

    Ik vind bijvoorbeeld verse basilicum heerlijk, of in olievorm...
    Ja, ik ben al druk aan het lezen en basilicum moet ik ook maar eens proberen. Ik ga hier eens wat vaker komen, is goed voor de ontwiklkeling van mijn kookkunsten.

    Trouwens, dat dat ook in olievorm bestaat... nooit geweten.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077965
    Stukjes tomaat, je moet ze wel een beetje fijnknippen.
    Maar okay, als je dat niet lekker vind, moet je dat niet doen.
    Je kan er lekker zwarte olijven (gesneden, zonder pit) door heen doen.

    En je moest eens weten hoeveel soorten olijfolie je wel niet kan kopen...
    Met chili, rozemarijn noem maar op.
    Ook heel makkelijk zelf te maken.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26079037
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 18:29 schreef Oblivion het volgende:
    Stukjes tomaat, je moet ze wel een beetje fijnknippen.
    Maar okay, als je dat niet lekker vind, moet je dat niet doen.
    Je kan er lekker zwarte olijven (gesneden, zonder pit) door heen doen.

    En je moest eens weten hoeveel soorten olijfolie je wel niet kan kopen...
    Met chili, rozemarijn noem maar op.
    Ook heel makkelijk zelf te maken.
    Ik ga zo naar de supermarkt en dan ga ik direct eens kijken. Thanks!
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26081135
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 17:38 schreef heiden6 het volgende:
    Kaas door je pasta mikken is überhaupt doodzonde.

    Als je pastasaus met gehakt erin maakt, wat voor gehakt gebruik je dan? Ik neem meestal rundergehakt, omdat ik gemengd gehakt een beetje te vette meuk vind. Nadeel is dat het bij het rullen van dat spul, de boel niet echt gaat zoals het hoort; er zitten brokken in, en die krijg je er alleen met de harde hand uit. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. Iemand een tip hoe dat te voorkomen?
    Doodzonde is kaas door bepaalde pastasauzen gooien. Er zijn sauzen waar het in hoort (dus onderdeel van de saus is) of waar het zeker overheen kan!

    Als ik gehakt in een pastasaus gebruik (ergo, alleen bij een ragł alla bolognese) dan gebruik ik een evenredige verdeling van varkensgehakt, rundergehakt en kalfsgehakt.

    Vandaag een variatie op een bekende florentijnse pastasaus gemaakt: een saus met stoofvlees, rode wijn, champignon, ui en tomaten.
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      vrijdag 8 april 2005 @ 20:27:32 #74
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26081278
    W1ZZ: gooi dat recept hier eens neer, want dat willen meer mensen proeven denk ik
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26082103
    Het originele recept kun je hier vinden (Ik heb me trouwens in de herkomst vergist, het komt uit Valle d'Aosta de kleine regio van italiė helemaal in het noord-westen): http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=219

    het kost nogal wat tijd en ik vind het eigenlijk niet zo bijzonder. Wat ik zelf doe is:

    -Sukadelappen (Bij mijn slager gaan er iets van 6 in een kilo en ik gebruik voor 't gerecht 3-4 lappen voor 4 personen)
    -een ui
    -2/3 bakje champignons
    -een blik gepelde tomaten
    -rode wijn, ongeveer éénderde fles
    laurierbladeren
    z&p
    boter
    bloem
    bucatini of spaghetti 100-150gr pp

    sukadelappen aanbraden met de ui in de boter, onder water zetten, laurierbladeren erbij en in stukjes gesneden tomaten (alleen de tomaten, niet het vocht erbij). Een paar uur (ik doe 4 uur) stoven, in ieder geval tot ze uit elkaar vallen. Laatste uur ofzo de in stukjes gesneden champignons meestoven.

    Vlees eruit vissen, in kleine stukjes snijden en in een andere pan overbrengen met de tomaten/ui/champignon etc erbij. Genoeg kookvocht en wijn (verhouding moet je even uitzoeken wat je lekker vindt) erbij om een saus te kunnen maken. Bloem erbij gooien tot het wat dikker wordt. Genoeg laten indikken.

    Terwijl je de saus rustig dikker laat worden (laag vuurtje) spaghetti of bucatini met zout en wat olie in ruim water (liter per 100gr) al dente koken, afgieten (niet afspoelen). Mengen. Wat fijngehakte peterselie op de borden eroverheen strooien.

    Ik kan je helaas geen exacte hoeveelheden van sommige dingen geven, die weet ik namelijk ook niet omdat ik het gewoon op een keer bedacht heb toen m'n moeder stoofvlees had gemaakt en het sindsdien uit m'n hoofd maak.

    Buon appetito!

    [ Bericht 1% gewijzigd door W1ZZ op 08-04-2005 21:05:16 ]
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      vrijdag 8 april 2005 @ 22:09:13 #76
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26084133
    Ah bedankt, gaat ook weer in mijn receptenfoldertje
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26084854
    Pesto Trapanese (pesto uit Trapani - 6 personen)
    Ingredienti
    6 tenen knoflook
    1 theelepel zout
    bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
    150gr geblancheerde amandelen zonder velletje, grof gehakt
    4 rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
    1.25 dl nieuwe extra vergine olijfolie, liefst lichtgroen van kleur
    zwarte peper
    700gr bavette of spaghetti

    preparazione
    Wrijf knoflook, zout en basilicum in een vijzel fijn, voeg beetje bij beetje de amandelen toe en doe dan hetzelfde met de tomaten. Voeg ten slotte de olijfolie en de peper toe.

    Kook de bavette of spaghetti in kokend water met zout, laat uitlekken en roer er in een kom gelijkmatig de pesto door. Direct opdienen.
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
    pi_26085702
    Vraagje: hoe ontvel je tomaten makkelijk? (maar dat er wel weer meer tomaat overblijft dan dat je met een mes de tomaat scheelt )
      vrijdag 8 april 2005 @ 23:26:55 #79
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26086155
    Tomatenvel insnijden met een mesje (even een kruis boven en onder maken).
    Dan 3 seconden in kokend water houden en het velletje laat al een stuk los, waarna je de rest er zo af kunt trekken.
    Succes!
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26086360
    Aan te raden is ook om na het kokend water ze ook even in een bak met water met ijsklontjes te doen, anders brand je je fikken
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      zondag 10 april 2005 @ 13:47:01 #81
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_26121040
    Ook erg lekkere sausen
    quote:
    Ingrediėnten:
    2 Grote Uien
    1 bakje champignons
    1 Flesje kookroom
    1 verpakking roomkaas (ongeveer 100gram)
    200 Gram ham

    Bereiding
    Snij de uien en champignons klein.
    Snij de ham in blokjes (Of koop hamblokjes)
    Fruit de uien
    Voeg de champignons en de hamblokjes toe bak dit.
    Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten voeg ook de kookroom toe.
    Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

    En daarna eet smakelijk!!
    quote:
    Ingrediėnten:
    2 Grote Uien
    1 paprika (Pick a Color)
    1 Prei
    1 blik tomaten puree
    2 EL tomaten ketchup
    Rode wijn
    200 Gram ham
    200 Gram gerookt spek

    Bereiding
    Snij de uien, de paprika en de prei klein.
    Snij het spek en de ham in blokjes (Of koop spek en hamblokjes)
    Bak de spekjes krokant voeg de uien toe en fruit de uien
    Voeg de paprika, prei en de ham toe en bak dit.
    Voeg de tomatenpuree en de tomatenketchup toe.
    Voeg ook een scheut(je) rode wijn toe.
    Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

    En daarna eet smakelijk!!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_26126583
    Bertolli is wel een stuk beter dan Grand Italia! Vb.

    - penne/farfalle
    - Bertolli tomaat/pecorino of rode wijn/sjalotjes
    - bakje verse gekruide olijven
    - Italiaanse kruiden
    - gehakt
    It is much easier to be critical than to be correct.
      donderdag 14 april 2005 @ 10:51:06 #83
    54403 Mr-Z
    Makkers staakt uw wild geraas
    pi_26216636
    Gisteren de Bacon en Cheese (lekker italiaans) variant van Gran italia geprobeerd... Ik had nog wat prei en gehakt liggen en heb deze dus samengevoegd. Met wat extra kruiden en kaas is dit ook zeer lekker
    pi_26222603
    quote:
    Op zondag 3 april 2005 23:08 schreef -erwin- het volgende:
    Een half uur door laten koken???? Dat is toch zonde van die groenten. Die kook je daarmee helemaal tot moes. Je kunt het beter zonder groenten (of een deel) zo lang laten koken, en een paar minuten voordat je het opdient nog ff de groenten er door doen. Dat is veel lekkerder.
    Dat wilde ik dus ook zeggen. Die paprika hoort knapperig te zijn, niet verlept.
    pi_28813732
    Pasta di golferBluezz

    Vlinder-tricolore macaroni geniet de voorkeur... de saus :


    Kastanjechamp. in plakjes
    Knoflooktenen, naar smaak
    Bosuitjes, naar smaak
    Spaghettikruiden/melagne
    Tuinkruiden
    Basilicum
    Kervel
    Dragon
    Hier een basisje van roerbakken, daarna mager rundergehakt erbij,

    Zak met provencaalse roerbakgroente erbij roerbakken(zit n.l. veeeeel courgette, wortel en ui in, maar eventueel ook zelf iets bij elkaar zoeken)
    Pot Bertolli, de smaak met pepertjes rode wijn gedr. tomaten toevoegen en nog ff pruttelen.

    !
      dinsdag 2 augustus 2005 @ 19:01:48 #86
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29366452
    Heb afgelopen tijd deze gemaakt:
    quote:
    Ingrediėnten:
    400 Gram gehakt
    2 Rode Uien
    2 Kleine blikjes tomatenpuree
    2 Teentjes knoflook
    1 Macaronipakket
    1 (Kippen) Bouillon blokje
    Ketchup
    Basilicum
    Oregano

    Bereiding
    Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
    Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
    Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
    Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
    Breng dit op smaak met Basilicum en Oregano

    Kruid indien gewenst het gehakt (Dit is niet noodzakelijk)
    Roerbak het macaronipakket en het gehakt.
    Voeg de gemaakte tomaten saus toe en verwarm alles nog even door.

    En daarna eet smakelijk!!
    quote:
    Ingrediėnten:
    2 of 3 blikjes tonijn in olie (Als je meer wis wil hebben zou ik er drie nemen)
    2 Rode Uien
    2 Kleine blikjes tomatenpuree
    2 Teentjes knoflook
    1 Macaronipakket
    1 (Kippen) Bouillon blokje
    3 EL Vissaus
    2 EL Rijstazijn
    Ketchup
    Basilicum

    Bereiding
    Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
    Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
    Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
    Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
    Voeg de vissaus en rijstazijn toe.
    Breng dit op smaak met Basilicum

    Roerbak het macaronipakket doe dit in de olie uit een blikje tonijn
    Voeg de gemaakte tomaten saus en de tonijn toe en verwarm alles nog even door.

    En daarna eet smakelijk!!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 21 augustus 2005 @ 12:28:48 #87
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29835429
    Pittige pastasaus

    Ingrediėnten:
    2,1kg kalkoengehakt(ander gehakt is ook mogelijk)
    1kg ui
    1kg paprika’s (groene en rode)
    2 rode pepertjes
    6 teentjes knoflook
    2 potjes gewone spaghettikruiden van het merk Amora
    2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora
    12 blikjes(780gr.)tomatenpuree
    Olijfolie
    Boter
    1,5l water

    Bereidingswijze:
    Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.
    Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes.
    Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot). Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren). Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen). Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt. Voeg dit bij de groenten en meng goed. Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe. Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen. Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren). De saus 1 dag laten trekken. Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriezen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_29835482
    jheetje, voor hoeveel mensen is dat, een hele scoutingploeg
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 21 augustus 2005 @ 12:33:36 #89
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29835561
    quote:
    Op zondag 21 augustus 2005 12:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
    jheetje, voor hoeveel mensen is dat, een hele scoutingploeg
    Is in te vriezen. Dan heb je altijd snel eigen gemaakte pastasaus bij de hand.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_29835579
    quote:
    Op zondag 21 augustus 2005 12:33 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Is in te vriezen. Dan heb je altijd snel eigen gemaakte pastasaus bij de hand.
    dat is dan wel weer zo. maar dit wordt wel heeel veel volgens mij
    maar, ziet er goed uit hoor, daar niet van.
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 21 augustus 2005 @ 12:57:15 #91
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_29836141
    Ik kan de potjes en pakjes fanaten hier wel door elkaar rammelen ...prutsers!


    Anyway; hier wat snelle winnaars..voor de serieuze eters:

    bianco:

    Neem pasta (spaghetti, tagliatelle ..)
    1 stuk panchetta
    1 pepermolen
    1 ei
    1 stuk parmesan/pardano ( harde italiaanse kazen, pittig )

    Kluts een ei
    Snij de panchetta in blokjes of dunne reepjes..wat jij wil
    Krul met een mesje de pardano/parmesan


    Kook nu de pasta al dente, afgieten ( NIET MET WATER AFSPOELEN!!!..absolute no-no )
    Tip van flip : Doe in je pastawater een scheut olijfolie, een handje zeezout EN..het magische ingredient : vegeta
    Meteen na het afgieten , roer je de eikluts erdoorheen. De hitte van de pasta zorgt ervoor dat de ei direct stolt en een laagje om je pasta geeft.

    Bak de panchetta in wat olijfolie met een sjalotje of een knoflookje; roer dit door de pasta met ei en flikker er flink wat krullen pardano/parmesan overheen.
    Afmaken met peper



    Rosso:

    1 fles rode wijn
    wat gehakt / panchetta ( niet iedereen houd van gehakt door zijn saus )
    2 sjalotjes
    4 tenen knoflook
    VERSE peterselie
    VERSE basilicum
    2 blikjes gepelde tomaten
    2 laurierblaadjes ( ESSENTIEEL! )

    snij de gepelde tomaten klein en bewaar de sap. Pluk de peterselie en snijd het fijn.
    Pluk wat blaadjes basilicum . Maak de sjalotten schoon en doe deze samen met de basilicum in een keukenmachine en hak deze fijn met elkaar.
    Bak nu het gehakt of de panchetta...gooi daarna het sjalot-basilicum mengsel erbij en doe er de knoflook bij . TIP : nooit crushen, maar in hele dunne plakjes ...dan is de smaak milder. Wil je echter een lekker stevige knoflooksmaak: persen!

    Nu kunnen de tomaten met sap erbij...goed omroeren en vuur omlaag. Laat dit ongeveer 20 minuutjes pruttelen samen met de laurierblaadjes.Doe dan heel even het vuur omhoog en doe er een flinke scheut rode wijn doorheen. Nu ruikt het heeeel lekker in je huis

    Roer de saus nog eens om en serveer deze met een pasta naar keuze.
    Doe wat fijngehakte peterselie over de saus en geef er een bakje met parmesan/pardano krullen bij.

    WIl je iemand echt verwennen, dan neem je wat ciabatta, smeert dat in met olijfolie en geperste knoflook+basilicum...gooi dat even in de oven en serveer het bij je pasta .(bruschetta )
    Lekker is ook, op het broodje nog even wat mozzarella te grillen

    maar ik draaf door


    Eet ze ...en denk 2 keer na voor je kant en klare soep of een potje heinz door je eten flikkert
      zondag 21 augustus 2005 @ 13:11:09 #92
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_29836475
    Ik vergeet nog een winnaar.........Scallopini!!!!

    Voor 2 pers:

    2 kalfschnitzels ( vraag de slager deze echt heel plat te meppen )
    flink wat verse zwarte peper
    1 fles witte wijn
    200 gr mooie bospaddestoelen
    bloem
    water

    neem de kalfschnitzels; strooi er wat zeezout over aan beide kanten; en ga nu los met de pepermolen..Zorg dat de krengen zwart zien van de peper!
    Nu haal je ze door de bloem

    Doe wat olie/boter in de pan en bak ze heeel licht aan, om en om.
    Doe de paddestoelen erbij
    en voeg nu een flinke scheut water toe...je zult zien , dat de saus mooi bruinig kleurt...de bloem die je namelijk hebt gebruikt om ze in te wentelen..zorgt dat het icm de water gaat binden.

    Nu vuur laag en langzaam laten pruttelen...de kalf schnitzels worden hierdoor boterzacht.
    Na 15 minuutjes , doe je er flink wat witte wijn bij en laat het wederom lekker pruttelen...in deze fase geven de paddestoelen en de wijn, de doorgaans flauwe schnitzel een hemelse smaak

    Gebruik hier altijd kalf voor, aangezien deze het meest neutraal van smaak is. Omdat er wijn, paddo's en veel peper wordt gebruikt, is dat een noodzaak .

    Schep nu wat lekkere pasta op een bord, een lapje vlees erbovenop en met een lepel haal je de saus nog extra uit de pan


    Woeiiiiiiiiiiiiiiii!
      zondag 21 augustus 2005 @ 13:14:15 #93
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_29836555
    Nu de laatste...voor de freaky pasta eter:

    1 koeientong
    1 bakje zwarte olijven
    2 teentjes knoflook
    1 blikje tomatenpuree
    2 blikjes gepelde tomaten

    Leeg de blikjes gepelde tomaten, knoflook EN de tomaten puree in je blender. Pureer dit tot superfijne massa.
    Kook de koeientong tot deze zacht is en snijd deze in plakjes van ongeveer 2 cm dik
    Giet de tomatenprut in een pan, en leg de plakken koeientong erin en laat dit even pruttelen ( let op, de tong moet helemaal onder de tomatensaus liggen )
    Gooi nu de zwarte olijven erbij en laat 5 minuutjes warmen

    Serveren met een lekker tagliatelle

    En nee, koeientong is niet vies...het is goddelijk
    pi_29846743
    Wat ik wel lekker vind (als variant op de pastasaus op basis van tomatenspul) is pasta met spinazie. Kun je een boel leuke dingen mee bedenken, bijv: pasta met spinazie, feta (of bijv geiten- of schapenkaas), tomaatjes en honing.

    Voor 2 personen:
    200 gr. pasta
    250 gr. spinazie (diepvries)
    3 tomaten
    150 gr. Feta
    beetje honing
    Ik doe hier zelf geen vlees door, maar je kunt natuurlijk altijd wat kip of zo er door doen.
    Zout
    Peper
    Tijm

    Bereiding:
    In pan met ruim water en zout pasta gaar koken volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden. In een steelpan verwarm je wat olie. Voeg hier spinazie en tijm bij. Verkruimel de feta erboven. Verwarm dit alles al roerend tot spinazie ontdooid is. Breng het op smaak met een klein beetje peper. Doe er een scheutje honing door en verwarm het geheel nog even. Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Schep vervolgens de saus er over en doe er nog een scheutje honing over.

    Andere variant: spaghetti met spinazie en kruidenkaas.

    Voor 2 personen:
    200gr. pasta
    250 gr. spinazie a la creme (diepvries)
    150 gr. champignons
    100 gr. spekblokjes
    bakje kruidenkaas (ongeveer 100 gr.)
    1 teentje knoflook
    eetlepel olijfolie
    Peper
    Zout

    Bereiding:
    Snij de champignons in plakjes en bak ze in een sauspan in de hete olijfolie, samen met de spekjes en de uitgeperste knoflook, goed aan. Doe de blokjes spinazie hier bij en breng het geheel op matig vuur op temperatuur. Kook intussen de pasta gaar, giet af en voeg toe aan de spinazie. Schep de kruidenkaas door de pasta/spinazie en schep het geheel goed door elkaar. Doorwarmen en afmaken met peper en een beetje zout
    pi_29991849
    quote:
    Op zondag 21 augustus 2005 12:57 schreef SHE het volgende:
    Anyway; hier wat snelle winnaars..voor de serieuze eters:
    "Winnaars"

    Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

    Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
    p.s.: je italiaans is waardeloos
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
    pi_30005110
    Een supertip: zelf pastasaus maken... Je kan eindeloos variėren, nieuwe dingen uitproberen etc... En het smaakt zelfs vele malen beter dan zo'n potjessaus :j

    En tijdgebrek is geen excuus.. Ik in de week ook elke dag van 9.00-18.00 en ben dus pas thuis tussen 18.30-19.00. Mijn oplossing is de saus gewoon in het weekend maken en dan in de koelkast te bewaren tot maandag of dinsdag.

    Bolognaisesaus maak ik in grote porties en vries ik in. Roomsauzen maak ik ą la minute omdat die toch vlug klaar zijn.

    Mijn top 5 pastasauzen:
    - bolognaisesaus
    - zalmblokjes (al dan niet gerookt), prei-roomsaus
    - groene pesto
    - pasta, olijfolie, knoflook en parmezaan
    - kip, spinazie, roomsausje, champignons
      vrijdag 26 augustus 2005 @ 18:59:55 #97
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_30005442
    quote:
    Op vrijdag 26 augustus 2005 12:45 schreef W1ZZ het volgende:

    [..]

    "Winnaars"

    Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

    Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
    p.s.: je italiaans is waardeloos
    In plaats van iemand af te kammen die het goed bedoelt kun je natuurlijk ook even wat smakelijke recptjes geven
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_30005731
    Saus... jeetje, mijn focus ligt altijd op de groenten.
    In mijn pastį veel groenten.
    1 ik vind het lekker
    2 ik vind spelen met kleuren leuk
    3 het is gezond en op deze manier krijgen de kindjes ook goed wat binnen


    Rode saus, tomaten/bolgnaise/pakje/zakje/zelfmaak verschilt.... gehakt en prei/parika/wortel eventueel/ui.... van alles.

    Blanke saus neem ik als vlees meestal kip, spekjes of géén vlees.
    Wel doe ik er dan vaak champignons, prei, broccoli of sperciebonen bij door.
    Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
    Sir Winston Churchill
      vrijdag 26 augustus 2005 @ 23:16:30 #99
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_30014207
    quote:
    Op vrijdag 26 augustus 2005 12:45 schreef W1ZZ het volgende:

    [..]

    "Winnaars"

    Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

    Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
    p.s.: je italiaans is waardeloos
    Mijn Oma zal het idd vast wel fout doen...een schande voor alle italianen


    coglione
      zaterdag 27 augustus 2005 @ 16:34:21 #100
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_30031483
    Kom op allemaal waar blijven de goede pastasaus recepten?

    Heeft er misschien nog iemand een pastasaus recept met zalm voor mij?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')